WANDEL MEE TIJDENS DE AVONDVIERDAAGSE!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WANDEL MEE TIJDENS DE AVONDVIERDAAGSE!"

Transcriptie

1 20 april 2015 AGENDA 20 april KCR-vergadering, 20.00u 15 t/m 24 april CITO Entreetoets voor groep 7 21,22,23 april CITO Eindtoets voor groep 8 24 april Koningsspelen voor de hele campus 27-4 t/m 8-5 Meivakantie voor de school én PSZ 5 mei Let op: kindercentrum gesloten! 14 mei Hemelvaartsdag 15 mei De school is dicht, maar de PSZ is open!! 22 mei Theater door de Buizerd, Zebravink, Nachtegaal en Flamingo KINDERCAMPUS Parkeren rondom de Campus We zijn blij dat de zon weer lekker schijnt! Dan komen er meer kinderen op de fiets of te voet naar school. Goed voor de gezondheid van onze kinderen, het milieu en de parkeerperikelen. Aan alle ouders (of verzorgers, oppassen etc.) die hun kind met de auto naar school brengen het dringende verzoek om goed te kijken waar je je auto parkeert. Doe dit op een veilige manier én zo dat niemand er last van heeft. Reminder: Koningsspelen Komende vrijdag gaan wij met alle kinderen op de campus meedoen aan de Koningsspelen! We willen alle kinderen vragen om die dag makkelijke (sport)kleding aan te trekken. Als je iets in oranje, rood, wit of blauw hebt is dat extra leuk! De peuters en kleuters hebben een gezamenlijk sportprogramma op school. - De kleuters hebben de normale schooltijden, zij ontbijten op school. Geef ze wel een lunchpakketje mee. - PSZ Boomklever speelt deze dag van 9.00 tot De KDVpeuters starten gezamenlijk in hun groep om 9.00, het zou fijn als op dat tijdstip alle kinderen aanwezig zijn. De groepen 3 t/m 8 sporten weer op de sportvelden van Sarto, Gilzerbaan 251 in Tilburg, van half 9 tot half 3. - Zorg ervoor dat je kind een eigen lunchpakketje en fruit meeneemt. Geef eventueel wat extra drinken mee als het warm wordt. - Op donderdag 23 april krijgen de kinderen in groep 3 t/m 8 een lunch op school. Ze hoeven dan dus geen lunch mee te nemen! Vooraankondiging: WANDEL MEE TIJDENS DE AVONDVIERDAAGSE! Vind je het ook zo fijn om lekker actief buiten te zijn tijdens die lange, lichte avonden in juni? Loop dan samen met je kind(eren) mee met de Avondvierdaagse! Van 1 t/m 4 juni is het weer zo ver. Vier sportieve

2 en vooral gezellige dagen. De kinderen krijgen elke dag drinken en wat lekkers tijdens de wandeling. Deze worden verzorgd door de Ouderraad. Soms is het lastig om als ouder alle dagen mee te lopen. Dan is het handig om met meerdere ouders en klasgenootjes van je kind een loopgroepje te organiseren. De volwassenen kunnen elkaar per avond afwisselen. Zo lopen de kinderen altijd onder begeleiding, ook als het voor jou moeilijk is om mee te gaan. In de loop van volgende maand tref je o.a. in het Lopend Vuurtje een inschrijfformulier aan en verdere informatie. Leuk als jullie ook meelopen! Tekentijd! Het tekenseizoen is weer begonnen! Goede reden om jezelf en je kinderen goed te controleren na een lekkere boswandeling. Onderaan deze nieuwsbrief hebben we informatie over teken opgenomen. Aanrader om deze goed door te lezen! Reclameblokje Bezoek de Facebookpagina van Kindercampus de Vuurvogel voor leuke kiekjes. Met regelmaat plaatsen we leuke activiteiten vanuit de gehele campus. Uiteraard houden we rekening met de privacyafspraken met de ouders van onze opvangkinderen. Daar brengen we met name foto's van kunstwerken en thematische activiteiten in beeld. Like ons! Uit de groepen, deze week de Toekan van Jessica Zoals jullie weten maakt groep 7 deze week de Entreetoets. In de Entreetoets zijn er 16 taken. De taken zijn: Schrijven, Studievaardigheden, Rekenen, Begrijpend lezen, Woordeschat en Spelling. Je mag drinken meenemen voor bij de toets behalve frisdrank. Je mag geen eten meenemen en ook geen kauwgom. Je hebt alleen A B C D vragen en soms ook A B C D E vragen. Alle taken zijn best moeilijk maar, als je je best doet komt het wel goed. Het gaat best goed. Groetjes van Jadey en Sam! OPVANG Van de Boomklever Wat zijn wij een bofferds! Ons uitstapje naar de kinderboerderij werd omlijst door een stralende zon in een strakblauwe lucht. Dat was genieten dus. Het park Maria Goretti is ook een heerlijke plek zo midden in de stad. De kinderen hebben naar hartelust kunnen spelen op het grote klim-/glijtoestel, de zandbak, het grote grasveld en de skelters, fietsjes en loopauto s.

3 Natuurlijk hebben we met zijn allen ook een rondje langs de dieren gemaakt: konijnen, schapen, geiten, eenden, kippen. Er was zelfs een kip, die speciaal voor ons naar de kapper was geweest ;) In de zitkuil konden de peuters ook even een konijntje aaien. Aan de grote picknicktafels hebben we gezellig een koekje zitten eten en wat gedronken. Ook de ouders/ verzorgers, die mee zijn geweest, hebben het naar de zin gehad. Voor sommigen was het buurtpark een verrassing, want ze wisten niet dat zoiets op deze plek te vinden was. Prietpraat Boaz: Op de boerderij zijn ook bokstenen (steenbokken). Dean: Ik ben toch geen emmer! (als hij zand op zich krijgt in de zandbak) Een collega vliegt uit! Desiree van Vugt gaat ons verlaten als oproepkracht vanaf 1 mei a.s.. Ze gaat elders een nieuwe uitdaging aan. Wij wensen haar veel succes toe! Aanspreekpunt Ouders kunnen vanaf 1 april al hun vragen m.b.t aanmelden, dagdelen en uitschrijvingen terecht bij Joyce Jorissen (directeur van de opvang). Loop gerust even bij me binnen of stuur een mailtje naar j.jorissen@kinderstadtilburg.nl. Ik zal de vraag dan zo snel mogelijk behandelen! Opvang BSO tijdens studiedagen school Als je kind al naar de BSO zou op de dag dat het schoolteam een studiedag heeft, is je kind de hele dag welkom op de opvang. Voor kinderen die normaalweg niet op die dag naar de BSO gaan, is er geen plek gereserveerd voor de hele dag opvang. Je kan dan natuurlijk altijd vragen of extra opvang mogelijk is op de BSO. Als dat lukt, brengen we dat vervolgens eenmalig extra in rekening. SCHOOL Gevonden voorwerpen In de hal van de school liggen vanaf vandaag alle gevonden voorwerpen uitgestald. Ben je iets kwijt? Kijk dan even vóór vrijdag in de hal. In de meivakantie zullen de spullen opgeruimd worden! Schoolreisje Over ongeveer twee maanden, op vrijdag 12 juni, gaan we met de groepen 1 t/m 7 op schoolreis. We hebben op dit moment ruim 67% van het bedrag binnen! Denken jullie er aan de schoolreisbijdrage van 15,- per leerling te betalen? Het rekeningnummer van de OR is IBAN NL59 INGB t.n.v. Ouderraad OBS De Vuurvogel, Tilburg (gebruik evt. het oude rekeningnr ).

4 Vermeld ook duidelijk de naam en groep van je kind en dat het om het schoolreisje gaat. Bijvoorbeeld: schoolreisje Karin A groep 4. Ouderbijdrage en overblijfbijdrage Op dit moment is 78% van de bijdragen betaald. Na de meivakantie krijgen de ouders die nog niet betaald hebben een herinneringsbrief mee. Natuurlijk mag je voor die tijd nog betalen! Ouderbijdrage: 15,00 per kind IBAN NL59 INGB t.n.v. Ouderraad OBS De Vuurvogel. Overblijfbijdrage: 40,00 per kind IBAN NL86RABO t.n.v. OBS De Vuurvogel, Tilburg. Vermeld bij het overmaken de naam van je kind(eren) en de groep(en), zo kunnen we de betaling terug vinden in onze administratie. Je kunt beide bedragen ook contant betalen bij de directie en/of de administratie van de school. Een prettige (werk-)week! Team de Vuurvogel Samen de uitdaging aan? De Tilburg Ten Miles heeft een broertje gekregen, de 5 Mijl van Tilburg. De 5 Mijl is een sfeervol hardloopevenement waarbij de finishlijn in het centrum van de stad ligt. Daarnaast zullen bij start en finish, maar ook langs de route, diverse muziekpunten worden ingericht. Voor de kinderen is er een speciaal onderdeel, namelijk de Kids Run! Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud? Dan kun je op 10 mei deelnemen aan deze te gekke loopafstand, de ideale opmaat naar de 5 mijl waar je vanaf je 12e aan mee mag doen. Samen laten we Tilburg swingen en maken we er een topdag van!

5 Meer informatie kunnen jullie vinden op Een teek? Pak m beet! Wat is een teek? Een teek is een piepklein beestje, zo groot als een speldenkop. Een teek leeft in hoog gras en in struiken. Bijvoorbeeld in het bos en de duinen, maar ook in de struiken bij het zwembad of in het park. Een teek lijkt een beetje op een spinnetje. Als je in het groen speelt, kan een teek op je kruipen. Hij zoekt dan een warm plekje op je lichaam om zich vast te bijten. Want teken leven van bloed. Het zijn parasieten. Wat doet een teek? Een teek kan op je kruipen om bloed te zuigen. Daar voel je niets van en het is meestal niet gevaarlijk. Zeker als je een teek snel uit je huid haalt is er niks aan de hand. Maar als een teek langer dan een dag in je huid zit, kan hij je ziek maken. Meestal gaat een teek juist op plekken zitten waar je hem niet zo snel ziet. Achter je oren bijvoorbeeld, of onder je oksels en in je haar. Kijk dus goed of er een teek op je kleren of je lichaam zit als je op een plek met gras en struiken bent geweest. Wat is de ziekte van Lyme? Van sommige teken kun je de ziekte van Lyme krijgen. Iemand met de ziekte van Lyme krijgt vaak eerst een rode, ronde plek op zijn huid. Een soort kring rond de plek waar de teek zat. Ook krijgt hij vaak last van hoofdpijn en pijn in armen of benen. Het lijkt op griep. Later worden de klachten vaak erger. Als je enkele dagen tot drie maanden na een tekenbeet een rode ring of de griepachtige klachten krijgt, moet je naar de huisarts. Hoe zorg je dat een teek je niet bijt? Het belangrijkste is om je kleren en je lichaam te controleren als je in het groen bent geweest. Laat een volwassene of een vriendje helpen. Blijf op de paden. In struiken en in hoog gras zitten vaak de teken. Bedek je huid goed, want een teek zoekt je blote huid op. Draag bijvoorbeeld dichte schoenen, lange mouwen, een lange broek en stop je broekspijpen in je sokken. Als je weet dat ergens veel teken zijn, kun je je huid, schoenen, sokken en het onderste deel van de broekspijpen insmeren met een middel waar de stof DEET (minstens 30%) in zit. Dat helpt tegen insecten. Wat moet je doen als je een teek hebt?

6 Als je toch een teek hebt, vraag dan aan je ouders of een andere volwassene om de teek uit je huid te halen. Dat moet zo snel mogelijk gebeuren en het doet helemaal geen pijn. Het verwijderen gaat goed met bijvoorbeeld een puntig pincet. Of gebruik een speciale tekentang die je bij de drogist of apotheek kunt kopen. De teek moet bij de kop en zo dicht mogelijk op de huid vastgepakt worden. Trek de teek dan voorzichtig uit de huid. Ontsmet daarna het wondje met jodium of alcohol. Schrijf de datum waarop en de plek op je lichaam waar je bent gebeten op voor het geval je na een tijdje misschien ziek wordt. App tekenbeet Deze app bevat informatie over hoe je op teken moet controleren en hoe je een teek kunt verwijderen. Gebruikers kunnen een tekendagboek aanleggen en hierin een tekenbeet registreren. Zij kunnen een herinnering ontvangen aan het controleren van de plek waar ze gebeten zijn. Ook kunnen mensen via hun mobiele telefoon zien hoe actief teken zijn. Dit is vooral handig voor mensen buiten: wandelaars en bezoekers van bijvoorbeeld het bos, de heide, de duinen of een park. Daarnaast is een alarm in te stellen zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele tekenactiviteit. De app is te downloaden voor Android in de Google Play-store Speel het spel Teek control Het RIVM heeft een computergame ontwikkeld om kinderen spelenderwijs te informeren over teken. Om kinderen (ongeveer van 8 tot 14 jaar) te leren wat teken zijn, waar ze zitten en wanneer je op teken gecontroleerd moet worden, is er nu een computergame Teek Control. In deze game maak je via een paar leuke tekenfilmpjes mee hoe en waar de teek kan bijten. Vervolgens race je over de kaart door de straten van je eigen woonwijk, om daar zo snel mogelijk de kinderen te vertellen dat ze zich moeten laten controleren op teken. Het spel kan je spelen via de website Meer informatie is te krijgen via Bureau Infectieziektebestrijding van de GGD Hart voor Brabant op telefoonnummer of kijk op de website:

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 8 april 2014- Jaargang 20- Nummer 15 De volgende Schoolwijzer verschijnt eind april 2014. Uiterste inleverdatum kopij: vòòr 20 april via: info@bs-vonder.nl. Bernhardstraat 6a 5133 TZ Riel info@bs-vonder.nl

Nadere informatie

Een teek? Pak m beet!

Een teek? Pak m beet! Een teek? Pak m beet! Informatie over teken en de ziekte van Lyme Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kán u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. Geef de teek dus geen kans. Een

Nadere informatie

23 maart 2015. Let op: 5 mei kindercentrum gesloten! 15 mei (de dag na Hemelvaart) de school is dicht, maar de PSZ is open!!

23 maart 2015. Let op: 5 mei kindercentrum gesloten! 15 mei (de dag na Hemelvaart) de school is dicht, maar de PSZ is open!! 23 maart 2015 AGENDA 3 april Groep 1-2 vrij 6 april Tweede Paasdag, alle kinderen vrij! 14 april Anneke jarig, studiedag: alle schoolkinderen vrij 16 april Verkeersexamen groep 7 20 april KCR-vergadering,

Nadere informatie

InfOventje. Ouderinformatie. 16 april 2014. Jaargang 17 nr. 11 IN DEZE INFO. Actiedag

InfOventje. Ouderinformatie. 16 april 2014. Jaargang 17 nr. 11 IN DEZE INFO. Actiedag InfOventje Ouderinformatie Jaargang 17 nr. 11 16 april 2014 IN DEZE INFO Actiedag Omgangs en gedragsprotocol Passend onderwijs Nieuws uit groep 3/4 Belangrijke data Andere schooltijden Even voorstellen

Nadere informatie

Van Carnaval tot de Koningsspelen, een relatief korte periode waarin weer veel gespeeld, gelachen en geleerd is.

Van Carnaval tot de Koningsspelen, een relatief korte periode waarin weer veel gespeeld, gelachen en geleerd is. Mei 2014 BONGERD NIEUWS Van Carnaval tot de Koningsspelen, een relatief korte periode waarin weer veel gespeeld, gelachen en geleerd is. De Eindtoets gehaald, alle leerlingen ingeschreven in het VO, de

Nadere informatie

Inhoudsopgave Algemeen: Special Heroes Fitkids SO: Afsluiting thema: Gezondheid SO: Bezoek eindgroep aan de Musehof VSO: Gym

Inhoudsopgave Algemeen: Special Heroes Fitkids SO: Afsluiting thema: Gezondheid SO: Bezoek eindgroep aan de Musehof VSO: Gym Nieuwsbrief nummer 13 1 April 2014 Pagina 1 van 2 Inhoudsopgave Algemeen: Special Heroes Fitkids SO: Afsluiting thema: Gezondheid SO: Bezoek eindgroep aan de Musehof VSO: Gym Bijlage Brief week van de

Nadere informatie

19 mei 2011 nummer 34

19 mei 2011 nummer 34 Schooljaar 2010/2011 19 mei 2011 nummer 34 Personele mededelingen Gelukkig gaat juf Lia haar werkzaamheden volgende week weer hervatten. Juf Anet zal de komende periode op de maandagen en dinsdagen worden

Nadere informatie

Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem

Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem Voorwoord Kamperen is voor de Beatrixschool al ruim 30 jaar een traditie. Een prachtige traditie vergeleken met de schoolreisjes van deze tijd. Een pretpark is

Nadere informatie

Ik heb een tekenbeet In het kort

Ik heb een tekenbeet In het kort TEKENBEET Ik heb een tekenbeet In het kort In de natuur geweest? Controleer uzelf en uw kinderen op teken, vooral de oksels, liezen, knieholtes, bilspleet, nek en achter de oren. Verwijder teken zo snel

Nadere informatie

UGP-folders. Tekenbeten

UGP-folders. Tekenbeten UGP-folders Tekenbeten Controleer de huid, na verblijf in de natuur, dagelijks zorgvuldig op de aanwezigheid van teken. Bekijk met extra aandacht de oksels, liezen, bilspleet en knieholten. Verwijder teken

Nadere informatie

Een tekenbeet. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Een tekenbeet. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Een tekenbeet U bent op de Spoedeisende Hulp (SEH) geweest in verband met een tekenbeet. De arts heeft de teek verwijderd. Noteer de datum in uw agenda en controleer de volgende weken de plaats van de

Nadere informatie

20 april 2017 Belangrijke data. 2 Afronding van het overblijfgeld (herinnering voor na de meivakantie)

20 april 2017 Belangrijke data. 2 Afronding van het overblijfgeld (herinnering voor na de meivakantie) 20 april 2017 Belangrijke data 22 april t/m 7 mei: vakantie 8 mei : Hoofdluiscontroleweek mei: Commissie laatste schooldag 11 mei: MR vergadering 17 mei: Oversteekexamen groepen 5 19 mei: Spelletjesochtend

Nadere informatie

maandag 23 april MEIVAKANTIE t/m vrijdag mei 2016 Activiteit maandag maandag 9 Project beeldende vorming alle groepen

maandag 23 april MEIVAKANTIE t/m vrijdag mei 2016 Activiteit maandag maandag 9 Project beeldende vorming alle groepen AGENDA maandag t/m vrijdag 25 6 april mei MEIVAKANTIE mei 2016 Activiteit maandag 9 Project beeldende vorming alle groepen maandag 23 donderdag 12 Mad Science voorstelling groepen 6 t/m 8 vrijdag 13 Mad

Nadere informatie

Laat je niet beetnemen

Laat je niet beetnemen Lesbrief bij de website Laat je niet beetnemen Mei 2010 M. Visser van Dam / A.C. Wieringa NVLP RIVM Juliana van Stolbergschool Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Informatie over de website 3. Werken met de

Nadere informatie

Laat je niet beetnemen

Laat je niet beetnemen Lesbrief bij de website Laat je niet beetnemen April 2007 M. Visser van Dam / A.C. Wieringa NVLP RIVM Juliana van Stolbergschool Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Informatie over de website 3. Werken met de

Nadere informatie

Informatieblad. Veilig en gezond werken. Lyme-ziekte. bron: website RIVM

Informatieblad. Veilig en gezond werken. Lyme-ziekte. bron: website RIVM Informatieblad Lyme-ziekte Veilig en gezond werken bron: website RIVM Wat u moet weten van tekenbeten en Lyme- ziekte Iedereen die op de één of andere manier met de natuur in aanraking komt, moet rekening

Nadere informatie

13 april 2015 AGENDA Let op: KINDERCAMPUS Parkeren rondom de Campus Koningsspelen De werkgroep Koningsspelen (Hanneke, Marlou, Kirsten en Jessica)

13 april 2015 AGENDA Let op: KINDERCAMPUS Parkeren rondom de Campus Koningsspelen De werkgroep Koningsspelen (Hanneke, Marlou, Kirsten en Jessica) 13 april 2015 AGENDA 14 april Anneke jarig, studiedag: alle schoolkinderen vrij 16 april Verkeersexamen groep 7 20 april KCR-vergadering, 20.00u 15 t/m 24 april CITO Entreetoets voor groep 7 21,22,23 april

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 INFOOTJE NR. 17 Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 Agenda Maandag 8 juni OR-vergadering Woensdag 10 juni Alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Donderdag 11 juni 13.05 vertrek per fiets, IVN project,

Nadere informatie

KERNNIEUWS mei Gedicht:

KERNNIEUWS mei Gedicht: KERNNIEUWS mei 2019 E mail van de school: Website: cbsdekern@vcomog.nl www.cbsdekern.nl Gedicht: Vier de vrijheid alle dagen, ieder uur en elk moment, niet alleen voor wie het goed gaat, ook wie is teleurgesteld

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OG TITUS BRANDSMA NR 6 - JUNI 2014

NIEUWSBRIEF OG TITUS BRANDSMA NR 6 - JUNI 2014 NIEUWSBRIEF OG TITUS BRANDSMA NR 6 - JUNI 2014 INHOUD 1 ALGEMENE ZAKEN 3 1.1 DE VAKANTIEBIEB-APP 3 1.2 VAKANTIEROOSTER 3 1.3 SPELEN IN HET GROEN, TEEKCONTROLE DOEN 4 2 NIEUWS UIT DE GROEPEN 5 2.1 GROEP

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

LESPAKKET TEKENPREVENTIE SCHOOLKAMP

LESPAKKET TEKENPREVENTIE SCHOOLKAMP LESPAKKET TEKENPREVENTIE SCHOOLKAMP Inleiding Dit lespakket is ontwikkeld om aandacht te vragen voor tekenpreventie tijdens schoolkampen. In 2006 en 2013 deed onderzoek naar kennis over teken en Lyme op

Nadere informatie

Informatie en routekaarten

Informatie en routekaarten Avond-4-daagse 2015 8 t/m 11 juni 2015 Informatie en routekaarten Informatie Avondvierdaagse De avondvierdaagse voor de Paulusschool wordt georganiseerd door de Ouderraad in samenwerking met de Nederlandse

Nadere informatie

Zorg bij insectensteken en tekenbeten

Zorg bij insectensteken en tekenbeten Zorg bij insectensteken en tekenbeten Inhoud Insectensteken 3 Klachten en symptomen 3 Wanneer moet je een arts raadplegen 4 Voorkomen van insectenbeten 4 Wat kun je er zelf aan doen 5 Geneesmiddelen 5

Nadere informatie

Spoedgevallen. Patiënteninformatie. EEN tekenbeet: paniek!

Spoedgevallen. Patiënteninformatie. EEN tekenbeet: paniek! Spoedgevallen Patiënteninformatie EEN tekenbeet: geen reden tot paniek! 1. Wat is een teek? Een teek is klein zwart diertje, niet veel groter dan een speldenkop. Je vindt ze vooral op lage begroeiing

Nadere informatie

Insectensteken en tekenbeten. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Insectensteken en tekenbeten. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Insectensteken en tekenbeten Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Insectensteken 3 Klachten en symptomen 3 Wanneer arts raadplegen 4 Voorkomen van

Nadere informatie

8.30-8.45 uur : warming up/dans 8.30-9.00 uur: ontbijt in de klas 8.45 uur: ontbijt in de klas 9.00-9.15 uur: warming-up/dans

8.30-8.45 uur : warming up/dans 8.30-9.00 uur: ontbijt in de klas 8.45 uur: ontbijt in de klas 9.00-9.15 uur: warming-up/dans Nieuwsbrief 18 april 2014 Nieuwe naam voor de nieuwsbrief Inmiddels zijn alle stemmen geteld en kunnen we bekend maken welke nieuwe naam de nieuwsbrief zal krijgen. Er waren 3 namen waaruit de kinderen

Nadere informatie

spoedgevallen informatiebrochure Een tekenbeet: geen reden tot paniek!

spoedgevallen informatiebrochure Een tekenbeet: geen reden tot paniek! spoedgevallen informatiebrochure Een tekenbeet: geen reden tot paniek! Inhoudstafel 1. Wat is een teek? 4 2. Wat doe je best na een tekenbeet? 5 3. Wat zijn de symptomen van de ziekte van Lyme? 5 4. Hoe

Nadere informatie

Teek-it-easy Een spel over... teken!

Teek-it-easy Een spel over... teken! Teek-it-easy Een spel over... teken! Deelnemers Spel Begeleiding Aantal Leeftijd Doelgroep Spelsoort Duur Aantal 10 of meer 10-12 jaar JRK-groep Binnen rustig 45 min. à 1u30 1 à 2 13-15 jaar Scholen Varia

Nadere informatie

Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel:

Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel: Mei 2017 Nieuwsbrief Havelter Schapendrift 22, 7971 BC Havelte tel: 0521-227521 e-mail: bosrank@talentwesterveld.nl Agenda 2 mei Tentoonstelling project WO2 3 mei Herdenking bij de kazerne groep 8 5 mei

Nadere informatie

Belangrijke data. 21 april Geachte ouders en verzorgers

Belangrijke data. 21 april Geachte ouders en verzorgers Belangrijke data Vrijdag 22 april Meesters en juffendag 23 april t/m 8 mei: Vakantie 9 mei Eerste schooldag na de meivakantie Hoofdluiscontrole week mei Praktisch verkeersexamen groepen 7 16 mei Tweede

Nadere informatie

CONTROLEER ALTIJD OP TEKENBETEN ALS JE IN DE NATUUR GEWEEST BENT.

CONTROLEER ALTIJD OP TEKENBETEN ALS JE IN DE NATUUR GEWEEST BENT. CONTROLEER ALTIJD OP TEKENBETEN ALS JE IN DE NATUUR GEWEEST BENT. Heb je genoten van de natuur (bos, park,...)? Fijn! Genieten van de natuur is gezond. Maar wees niet gek! Doe de tekencheck! Van een tekenbeet

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Paasviering

In deze Nieuwsflits: Paasviering schooljaar 2014-2015 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Paasviering Goede Vrijdag en Tweede Paasdag Studiemiddag dinsdag 21 april 2015 Koningsspelen Moestuinproject kleuters MR/Kwaliteitsgroep zoekt versterking

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Talismanbulletin 23 april 2014

Talismanbulletin 23 april 2014 Talismanbulletin 23 april 2014 Beste ouders en verzorgers, Belangrijke data: Woensdag 23 april Zingen op het plein door groep 1, 2, 3 en 4 12.15 uur Vrijdag 25 april Afsluiting Cultuurmaand presentatie

Nadere informatie

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf:

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf: 4 april 2013 Na een koud, maar lang paasweekend zijn we begonnen met het laatste deel van het schooljaar. In de periode tot de meivakantie staat een aantal activiteiten op het programma: theoretisch en

Nadere informatie

KAMP DON BOSCO SCHOOL 2014 THEMA EEN MOORDWEEK

KAMP DON BOSCO SCHOOL 2014 THEMA EEN MOORDWEEK Rhoon, 13 juni 2014 Beste ouders en leerlingen, Hopelijk voorziet deze nieuwe nieuwsbrief in de vragen die misschien nog leven. Op het informatie-uurtje is niemand afgekomen, dus we gaan er van uit dat

Nadere informatie

Informatiebrief tekenbeten en Lyme

Informatiebrief tekenbeten en Lyme Informatiebrief tekenbeten en Lyme Teken Wat zijn teken? Teken lijken op kleine platte spinnetjes. Ze komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen.

Nadere informatie

[Blaren & Teken] NUTTIGE INFORMATIE VOOR MEERDAAGSE PROGRAMMA S

[Blaren & Teken] NUTTIGE INFORMATIE VOOR MEERDAAGSE PROGRAMMA S [Blaren & Teken] NUTTIGE INFORMATIE VOOR MEERDAAGSE PROGRAMMA S Blaren Over blaren wordt soms wat aanmatigend gedaan. Laat je niets wijsmaken door andere wandelaars die menen dat zij dé oplossing hebben

Nadere informatie

De ziekte van Lyme is een infectieziekte. Een andere naam die ook wel eens gebruikt wordt, is borreliose.

De ziekte van Lyme is een infectieziekte. Een andere naam die ook wel eens gebruikt wordt, is borreliose. Ziekte van Lyme Borreliose, Lyme-borreliose, erythema migrans Wat is de ziekte van Lyme? De ziekte van Lyme is een infectieziekte. Een andere naam die ook wel eens gebruikt wordt, is borreliose. Hoe krijgt

Nadere informatie

Quiz over tekenbeten. 1. Tot welke dierensoort behoort de Teek? A. Spinachtigen B. Insecten C. Krabben

Quiz over tekenbeten. 1. Tot welke dierensoort behoort de Teek? A. Spinachtigen B. Insecten C. Krabben Quiz over tekenbeten 1. Tot welke dierensoort behoort de Teek? A. Spinachtigen B. Insecten C. Krabben 2. Waar leven de teken? A. Op de stenen B. In gras en in bosjes C. Hoog in de bomen 3. Wat doet de

Nadere informatie

Protocol tekenbeet. Adriaan Roland Holstschool Opgesteld: februari 2013

Protocol tekenbeet. Adriaan Roland Holstschool Opgesteld: februari 2013 Protocol tekenbeet Adriaan Roland Holstschool Opgesteld: februari 2013 Inhoud Inhoud... 2 Aanleiding... 3 De ziekte van Lyme in Nederland... 4 De teek... 5 Een tekenbeet... 5 Voorkomen van tekenbeten...

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Gon afwezig i.v.m. audit werkzaamheden; Ik vind je lief dag; maand sluiting groep 6; Jetty en Gon vrij

Gon afwezig i.v.m. audit werkzaamheden; Ik vind je lief dag; maand sluiting groep 6; Jetty en Gon vrij Nieuwsbrief april 2017 Nieuwsbrief Inhoudsopgave 1. Agenda 2. Festiviteiten 3. De nieuwe taalmethode 4. De CITO Eindtoets 2017 5. Korte berichten 6. Bent u tevreden; vertel het anderen. Bent u ontevreden;

Nadere informatie

Teken en de ziekte van Lyme Vragen & Antwoorden Informatie over teken en de ziekte van Lyme

Teken en de ziekte van Lyme Vragen & Antwoorden Informatie over teken en de ziekte van Lyme Teken en de ziekte van Lyme Vragen & Antwoorden Informatie over teken en de ziekte van Lyme Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kán u ziek maken als de teek langer dan 24 uur op uw huid zit. Geef

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Korenmail. Oproep ouders voor het documentatiecentrum. We gaan verzamelen. Jaargang 10, nr. 28 april 2010

Korenmail. Oproep ouders voor het documentatiecentrum. We gaan verzamelen. Jaargang 10, nr. 28 april 2010 Jaargang 10, nr. 28 april 2010 PCBS De Korenaar Staringlaan 53 7314 LN Apeldoorn Redactie: Ger Cupido, Jan Kieft, Bert Stappenbeld. E: korenaar@pcboapeldoorn.nl W: www.korenaar.pcboapeldoorn.nl PCBS De

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Welkom in het nieuwe schooljaar. De Ouderraad zoekt nieuwe leden: volgende bladzijde. blz 1

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Welkom in het nieuwe schooljaar. De Ouderraad zoekt nieuwe leden: volgende bladzijde. blz 1 Nieuwsbrief De Zijlwijkschool Schaduwpad 1, 2371VX Leiden www.zijlwijk.pcsleiden.nl Nieuwsbrief nummer 1, 2015-2016 Agenda 1 Denkt u aan onze adoptiekinderen van Happy and Joy in Uganda? Mededelingen 11

Nadere informatie

Zevensterstraat GN Enschede nr 29 Nieuwsbrief 24 april 2019

Zevensterstraat GN Enschede nr 29 Nieuwsbrief 24 april 2019 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 g.pereboom@vco-oostnederland www.zevenstervco.nl nr 29 Nieuwsbrief 24 april 2019 PBS/Dalton De week van 6 mei staat verantwoordelijkheid centraal: Zet je

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Vrijdag 10 april 2015 week 15

Vrijdag 10 april 2015 week 15 Vrijdag 10 april 2015 week 15 AGENDA Di 14 april groep 1/2A en B naar de boerderij Do 16 april groep 7 theorie examen verkeer Zo 19 april Kidsrun Di 21 april groep 1/2C naar de boerderij Vr 24 april Koningsspelen

Nadere informatie

Hoofdweg MC Buitenkaag Willibrordusschool.nl

Hoofdweg MC Buitenkaag Willibrordusschool.nl Nieuwsbrief 15 Schooljaar 2016-2017 21 april 2017 Hoofdweg 2034 2158 MC Buitenkaag 0252 544308 e.vansteen@st- Willibrordusschool.nl www.stwillibrordusschool.nl In dit nummer Wist u dat? Welkom op school

Nadere informatie

Zevensterstraat GN Enschede nr 28 Nieuwsbrief 12 april 2019

Zevensterstraat GN Enschede nr 28 Nieuwsbrief 12 april 2019 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 g.pereboom@vco-oostnederland www.zevenstervco.nl nr 28 Nieuwsbrief 12 april 2019 PBS/Dalton Deze week staat respect centraal. Heb respect voor elkaars spullen

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Overal. Dierverzorging. Afwisselend. Allerlei dieren. Toekomst

Waarom dit boekje? Overal. Dierverzorging. Afwisselend. Allerlei dieren. Toekomst Waarom dit boekje? Tijdens je opleiding ga je op stage. Je kunt op veel plekken stage lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stage in de schoonmaak of in een winkel. Of voor een stage in de dierverzorging.

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 13, 31 maart 2017

Schooljaar Nummer 13, 31 maart 2017 Schooljaar 2016-2017 Nummer 13, 31 maart 2017 Kalender: 6 april Verjaardag juf Petra en meester Stefan 6 april Verkeersexamen voor groep 7, theorie 7 april Verkeersexamen voor groep 7, praktijk 10 april

Nadere informatie

Zomerkamp 2017 Port Zélande

Zomerkamp 2017 Port Zélande Zomerkamp 2017 Port Zélande 4, 5, en 6 juli 2017 Pontes praktijkonderwijs Wanneer gaan we! Dinsdag 4 juli gaan we op kamp naar Port Zélande. We kamperen dan op de camping van Port Zélande. Donderdag 6

Nadere informatie

Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be

Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be Volg ons op www.facebook.com/tekenbeten : controleer, verwijder en volg op Belang campagne Plan je een bezoek aan de natuur? Fijn! Genieten van de natuur

Nadere informatie

Saenparel INFO 03-02-2014-17-02-2014

Saenparel INFO 03-02-2014-17-02-2014 Saenparel INFO 03-02-2014-17-02-2014 Agenda: Ma 03-02 Rapport mee Wo 05-02 Studiedag; alle kinderen zijn vrij Ma 10-02 OR vergadering 19.30 uur Ma t/m vr 24-02 t/m 28-02 Voorjaarsvakantie Wo 19-03 Verkiezingen

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! Roostervrije dagen Voor de groepen 1 t/m 8 zijn er roostervrije dagen. Op deze dagen zijn de leerlingen vrij. De eerstvolgende is op maandag 6 juni. Nr. 17 19 mei 2016 2016

Nadere informatie

Volgende medewerker willen we graag aan u voorstellen. Ze is zeker niet nieuw voor ons, maar wel voor sommige ouders.

Volgende medewerker willen we graag aan u voorstellen. Ze is zeker niet nieuw voor ons, maar wel voor sommige ouders. Voorstelling nieuwe medewerkers Volgende medewerker willen we graag aan u voorstellen. Ze is zeker niet nieuw voor ons, maar wel voor sommige ouders. Bij de Wipneusjes: Dorien ter vervanging van Monique

Nadere informatie

@-mail. Nieuws. Logo vignet Gezonde school. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar!

@-mail. Nieuws. Logo vignet Gezonde school. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! @-mail 10 APRIL 2015 JAARGANG 3, NUMMER 25 OBS Prinses Catharina Amalia Cicerostrook 9 2493 ZL Den Haag Telefoon 070-3019586 E-mail info@obspca.nl E-mail TSO tso@obspca.nl Bezoek onze website! www.obspca.nl

Nadere informatie

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen.

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen. Nieuwsbrief april 2015: Nieuws vanuit: De directie Terwijl u deze maandbrief leest zijn de kinderen net een lang weekend vrij geweest. De reden van deze vrije dagen zijn toch altijd bijzonder. Een Goede

Nadere informatie

Juf Sabine is donderdag afwezig. Zij wordt die ochtend vervangen door juf Suzan.

Juf Sabine is donderdag afwezig. Zij wordt die ochtend vervangen door juf Suzan. Dinsdag 8 april 2014 Internet: www.obsduizendpoot.nl e-mail: directie@obsduizendpoot.nll Dinsdag 8 april 2014 Internet: www.obsduizendpoot.nl E-mail: directie@obsduizendpoot.nl jarigen in april Gigi Wetzer,

Nadere informatie

Welkom op school. Nieuws vanuit de directie. Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186

Welkom op school. Nieuws vanuit de directie. Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 Nieuwsbrief 13 17 april schooljaar 2013-2014 AGENDA Dinsdag 6 mei 1 e lesdag na de meivakantie

Nadere informatie

De negende editie van de nieuwsbrief

De negende editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 10 Jaargang 8 16-03-2018 www.olivijn.almere-speciaal.nl De negende editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 26 tm 28 maart kamp 28 maart schoolreis 29 maart roostervrij

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

TIJDSTIP DOELGROEP TOPIC POST VOORBEELD AFBEELDING

TIJDSTIP DOELGROEP TOPIC POST VOORBEELD AFBEELDING Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be Volg ons op www.facebook.com/tekenbeten - Facebook TIJDSTIP DOELGROEP TOPIC POST VOORBEELD AFBEELDING 14/04/2018 18/04/2018 : controleer, verwijder en volg

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl.

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl. 4 maart 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 8 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Noordendijk 10 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Volkerakweg 24 maart paasviering 25 maart goede

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

HANDIG EEN BIJTEND KONIJN

HANDIG EEN BIJTEND KONIJN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG EEN BIJTEND KONIJN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER BIJTENDE KONIJNEN. JE KUNT

Nadere informatie

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl NIEUWSBRIEF REGULIER nummer, november 2015 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Na iedere nieuwsbrief

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9-18 mei 2018

Nieuwsbrief 9-18 mei 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 9-18 mei 2018 Beste ouders en verzorgers, Na een heerlijke meivakantie, die wel een beetje leek op een zomervakantie door het prachtige weer,

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober Vrijdag 21 december vanaf 12 uur t/m vrijdag 4 januari Vrijdag 22 februari t/m vrijdag 1 maart

Maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober Vrijdag 21 december vanaf 12 uur t/m vrijdag 4 januari Vrijdag 22 februari t/m vrijdag 1 maart PC Basisschool De Zwaluw Antoinette Kleynstraat 8 2331 DV Leiden www.dezwaluw.pcsleiden.nl Nieuwsbrief 8 26 april t/m 1 juni Van het team De afgelopen weken is er veel gebeurd. Wat hebben we fantastische

Nadere informatie

Informatieblad voor de ouders. Agenda school

Informatieblad voor de ouders. Agenda school Woensdag 17 mei gaan de groepen 3 t/m 6 op schoolreisje. Veel plezier! het Boomblad Informatieblad voor de ouders Agenda school 15 mei MR 17 mei Schoolreisje groep 3/4 en 5/6 17 mei Vervolg schoolvoetbal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2016

Nieuwsbrief 13 mei 2016 Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-571626 info@obszwanenest.nl http://www.obszwanenest.nl Kalender 16 mei: 2 e pinksterdag 17 mei: Schoolreis groep 1 t/m 7 23 t/m 25 mei: Groep 8 Kamp 26

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 23 5 t/m 11 juni 2016

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 23 5 t/m 11 juni 2016 Nieuwsbrief Week 23 5 t/m 11 juni 2016 Vanuit de directie De afgelopen week zijn de kinderen van groep 5/6 naar de molen in Ten Boer geweest. Groep 1/2 ging naar de boerderij van juf Arda. Komende week

Nadere informatie

Koningsspelen 20 april

Koningsspelen 20 april V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Vrije dag groep 1&2: 13 april Koningsdag: 27 april 2018 Meivakantie: 30 april t/m 11 mei 2018 2 Pinksterdag: 21 mei 2018 Zomervakantie: 16 juli t/m 24 augustus 2018 NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

40 dagen sparen voor ons goede doel

40 dagen sparen voor ons goede doel Scheurkalender Vastentijd 40 dagen sparen voor ons goede doel. Hoe goed heb JIJ het? Misschien kun je een ander helpen, die het niet zo goed heeft als jij. Scheur elke dag een blaadje af En lees wat je

Nadere informatie

Voor al je vragen en/of opmerkingen kun je terecht bij de werkgroep; Hanneke, Jessica of Romindy.

Voor al je vragen en/of opmerkingen kun je terecht bij de werkgroep; Hanneke, Jessica of Romindy. 15 juni 2015 AGENDA 19 juni Studiedag, alle schoolkinderen vrij, Chantal trouwt! 22 juni KCR-vergadering om 20.00u 24 juni Linda jarig 26 juni Groep 1-2 vrij, afscheid van Janneke (KDV) in de BSO-ruimte

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2015

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2015 woensdag 1 juli: Nationale Modderdag 14.00-16.00 uur Het is Nationale Modderdag, een dag waarop je buiten in de modder mag spelen en natuurlijk lekker vies mag worden! Trek laarzen en oude kleren aan en

Nadere informatie

Jaargang 5 editie 10 AGENDA Twee nieuwe collega s stellen zich voor Ouder-(kind-)gesprekken op 2, 3 en 4 feb. ouder- (kind-)gesprekken opvang CAMPUS

Jaargang 5 editie 10 AGENDA Twee nieuwe collega s stellen zich voor Ouder-(kind-)gesprekken op 2, 3 en 4 feb. ouder- (kind-)gesprekken opvang CAMPUS Jaargang 5 editie 10 AGENDA 27 januari Start Voorleesdagen 28 januari Basisschoolverslag mee (ouders halen dit verslag zelf op school op) 29 januari Hanneke jarig Groep 1-2 vrij 2,3,en 4 feb Ouder-(kind-)-

Nadere informatie

Agenda. Nieuws van directie

Agenda. Nieuws van directie Agenda 12 maart 8.30 Koffieochtend met ouders groep 0/1 14 maart Schoolvoetbal groep 5 t/m 8 15 maart Kangoeroewedstrijd 16 maart gr.5 en 6a,6b: Skills Heroes (Ijsselhallen) 19 maart Jeugd symfonie orkest

Nadere informatie

Eenzaam. De les. Inhoud. Doel. Materiaal. Belangrijk. les

Eenzaam. De les. Inhoud. Doel. Materiaal. Belangrijk. les 8 Inhoud 1 Eenzaam De Soms ben je alleen en vind je dat fijn. Als alleen zijn niet prettig aanvoelt, als je niet in je eentje wilt zijn, dan voel je je eenzaam. In deze leren de leerlingen het verschil

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 10 oktober 2014 nummer 54 Studiedagen Voor de leerkrachten zijn dit

Nadere informatie

Wat is de ziekte van Lyme?

Wat is de ziekte van Lyme? De ziekte van Lyme Wat is de ziekte van Lyme? De ziekte van Lyme is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi. U kunt met deze bacterie besmet raken wanneer u door

Nadere informatie

EHBO SETJE. Door

EHBO SETJE. Door EHBO SETJE. Door http://www.scoutatwork.nl EHBO. Eerste Hulp Bij Ongelukken. Aangezien scouting niet alleen bestaat uit het hangen op een bank maar er vaak activiteiten zijn die in de richting komen van

Nadere informatie

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan. Nieuws vanuit de directie. Inhoud. 19 maart 2015

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan. Nieuws vanuit de directie. Inhoud. 19 maart 2015 Basisschool De Touwbaan Touwbaan 16 4901GG Oosterhout (NB) Tel.:0162-453706 www.kbsdetouwbaan.nl info@kbsdetouwbaan.nl 19 maart 2015 Het Knoopje Jaargang 9, nummer 12 Nieuws vanuit de directie Inhoud 1

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30 Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 Inspiratie opdoen voor de Koningsspelen Wil je alvast in de stemming komen voor de Koningsspelen en ben je benieuwd naar het liedje van dit jaar? Kijk dan eens op onderstaande

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van april 2019.

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van april 2019. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van april 2019. Tevredenheidspeiling Om goed onderwijs te kunnen blijven geven is het voor onze school belangrijk om te weten wat u van de

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL

NIEUWS UIT DE SCHOOL Regel van de maand De regel waar de komende maand extra aandacht aan besteden is: Problemen lossen wij met praten op. Afsluiting thema Middeleeuwen NIEUWS UIT DE SCHOOL Luizen Helaas, ze zijn er weer Wilt

Nadere informatie