Kerncompetenties van ons bureau zijn:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kerncompetenties van ons bureau zijn:"

Transcriptie

1 MK Compact is onderdeel van MK Leads, een gespecialiseerd training- en adviesbureau met enthousiaste professionals en een onderscheidende kijk op competentiemanagement. Sinds 1991 helpen wij bedrijven en individuen in samenhang te ontwikkelen. Hierbij richten wij ons op het verbeteren van de specifieke eigenschappen, kennis en vaardigheden van mensen. Hun persoonlijke ambities en de koers van de organisaties waarin zij werken vormen het uitgangspunt van ons handelen. Kerncompetenties van ons bureau zijn: Ontwerpen van opleidingsprogramma s (Roadmaps) Ontwikkelen van open trainingen en maatwerktrainingen Uitvoeren en faciliteren van trainingen, workshops en leersessies Consultancy en personal coaching De MK Leads-aanpak is pragmatisch, systematisch en gericht op resultaat. Het is onze missie om de ambities van mensen met wie wij werken waar te maken.

2 1. Commerciële Vaardigheden Perfect Pitch Telefonisch Acquireren Adviesvaardigheden Intakegesprekken Onderhandelen Hanteren van lastige reacties Presentatietechnieken Interviewtechnieken Leergang Effectief Leidinggeven Groepsdynamiek (Vergadertechnieken) Slecht Nieuwsgesprekken Coachgesprekken Functioneringsgesprekken Beoordelingsgesprekken Omgaan met cultuurverschillen Inspireren en Motiveren als Trainer TTT Interactief trainen & oefeningen begeleiden TTT Trainen en Groepsdynamiek TTT Overtuigen! Beïnvloeden Conflicthantering Leergang Coachen van Medewerkers Leergang HR vaardigheden... 26

3 1. Commerciële Vaardigheden Optimaal resultaat halen uit commerciële gesprekken met klanten en prospects is makkelijker gezegd dan gedaan. Proactiviteit is daarbij van groot belang. Net als hoe je het aanpakt. Commercieel handelen met behoud van elegantie, zonder pusherig te worden, is daarbij een grote uitdaging. Gestructureerd van contact naar contract. Leg een stevige basis onder uw commerciële gespreksvoering. Commerciële gesprekken (face to face en telefonisch) goed voor te bereiden; Commerciële gesprekken te structureren en de leiding te houden; Op basis van een goede behoefteanalyse een advies- en/of offertetraject vorm te geven; (Koop)signalen te herkennen en deze om te zetten in commerciële winners; Vanaf het eerste contact systematisch door te sturen naar een contract; Om te gaan met lastige reacties van klanten/prospects. Deze training is bestemd voor mensen die commerciële gesprekken voeren met klanten en prospects. In tijd: 1 dag In geld: 650,- (Incl. lunch en materialen)

4 2. Perfect Pitch Waarom moet een prospect uitgerekend met jou in zee gaan? Hoe kun je op een overtuigende manier vertellen wat jou zo uniek maakt? Een vloeiende pitch die impact heeft is lastiger dan veel mensen denken. MK Compact biedt om deze reden de training Perfect Pitch aan. Met overtuiging en impact een product pitch en personal pitch neerzetten. Uw personal pitch en product pitch te structureren; Overtuigend te spreken; Gebruik te maken van voordelen (WIIFM); Af te stemmen op de doelgroep; Een pakkende presentatie voor (potentiële) klanten te maken met als doel je organisatie, je product en hetgeen je te bieden hebt, overtuigend neer te zetten. Deze training is bestemd voor mensen die hun organisatie, hun product of hun diensten willen verkopen. In tijd: ½ dag In geld: 325,- (Incl. materialen)

5 3. Telefonisch Acquireren Het bellen met potentiële klanten, prospects, is voor de een makkelijker dan voor de ander. Wat zeg je bij een eerste contact via de telefoon? Hoe maak je indruk en zorg je ervoor dat je de aandacht krijgt en behoudt? Het zo effectief mogelijk telefonisch prospects te kunnen benaderen, en te scoren op de commerciële targetladder! Telefoongesprekken voor te bereiden en duidelijke doelen te bepalen; Weerstanden en andere valkuilen in de eerste contactfase te hanteren en om te buigen naar kansen; Met impact uzelf en uw organisatie te introduceren; Een eerste contact relatie op te bouwen waar de prospect een warm en professioneel gevoel van krijgt; Uitstekende luistervaardigheden en telefoonvaardigheden toe te passen om signalen op te pikken en informatie te achterhalen. Deze training is bestemd voor mensen die telefonisch acquireren en prospects benaderen. In tijd: ½ dag In geld 325,- (Incl. materialen)

6 4. Adviesvaardigheden Bent u op zoek naar tips en tricks om uw advies zo goed mogelijk over te brengen? Spendeert u veel tijd aan het uitleggen van uw advies aan uw interne en externe klanten? Vindt u het moeilijk om met reacties op uw advies om te gaan? Dan is onze training adviesvaardigheden voor u de juiste training! van de training De klanten overtuigen van het advies is niet alleen zorgen dat de inhoud van het advies op maat is maar zeker ook dat de adviseur het goed en duidelijk kan overbrengen op de klant. Hoe stem je het advies af qua inhoud en toonzetting tijdens het advies, hoe ga je om met weerstanden op het advies en hoe zet je een weerstand om in buy-in. Tijdens deze training gaat het om overtuigen en afsluiten en de competenties die hiervoor nodig zijn. Het adviesgesprek voor te bereiden, zowel inhoudelijk als strategisch; Overtuigend het advies te presenteren; Met flair en elegantie om te gaan met reacties op het voorstel/advies; Weerstandssignalen op te vangen; Systematisch te sturen naar succes. Deze training is bestemd voor mensen die regelmatig advies geven aan interne of externe klanten. In tijd: 1 dag In geld: 650,- (Incl. lunch en materialen)

7 5. Intakegesprekken Het tegelijkertijd opbouwen van een goede relatie, een scherp beeld krijgen van de vraag en reacties hanteren op de moeilijke vragen die u moet stellen. Deze training leert u de vaardigheden om deze uitdaging binnen de beschikbare tijd af te ronden. Met overwicht en overtuigingskracht een efficiënt intake gesprek kunnen voeren. Waarbij u ook bij veeleisende gesprekken en gesprekspartners systematisch informatie verzamelt en aan een goede relatie werkt. Na afloop bent u in staat om: Superluisteren toe te passen om nieuwe en valide informatie te verzamelen; Het gesprek ook onder uitdagende omstandigheden te sturen en te structureren; Te winnen aan overtuigingskracht en overwicht. Voor alle professionals die met regelmaat met interne of externe opdrachtgevers te maken hebben of vanuit hun functie adviseren aan interne/externe klanten. In tijd: ½ dag In geld: 325,- (Incl. materialen)

8 6. Onderhandelen Als onderhandelaar wilt u altijd het onderste uit de kan halen, maar ook uw relaties goed houden. Deze training leert u om onderhandelingen grondig voor te bereiden, in te spelen op verschillende wendingen en succesvol de onderhandeling af te sluiten. Hierbij wordt altijd uitgegaan van uw eigen onderhandelingsstijl. U leert succesvol onderhandelen en stevig uw standpunt neer te zetten zonder in te boeten aan flexibiliteit. Overtuigend een voorstel te presenteren; Onderhandelingsprincipes toe te passen; Systematisch te sturen naar win/win situaties; Openingen te zoeken in op het eerste gezicht uitzichtloze situaties; Manipulaties te hanteren die impact kunnen hebben op het onderhandelingsresultaat. Deze training is bestemd voor iedereen die regelmatig onderhandelingen voert met interne en/of externe partijen. In tijd: 1 dag In geld: 650,- (Incl. lunch en materialen)

9 7. Hanteren van lastige reacties U maakt het verschil en komt tot resultaat als u in staat bent om bezwaren, kritiek en manipulaties on the spot te overwinnen. Dat is precies waar deze training over gaat. Lastige reacties komen in de praktijk veelvuldig voor. Klanten kunnen bewust en onbewust dusdanig reageren dat het een nadelig effect kan hebben op de persoonlijke effectiviteit van diegene die de klant te woord staat. In deze training leert u onterechte aannames te weerleggen en nieuwe commerciële kansen tijdens lastige situaties te herkennen. Gedrag van de gesprekspartners te analyseren; Te achterhalen wat de intenties zijn van de gesprekspartners; Persoonlijke effectiviteit te behouden na het incasseren van een lastige reactie; Om te gaan met rationele en irrationele weerstand en kritiek; Gesprekken af te sluiten met het behoud van de relatie. Deze training is bestemd voor mensen die te maken hebben met lastige reacties van klanten. In tijd: ½ dag In geld: 325,- (Incl. materialen)

10 8. Presentatietechnieken Last van belemmerende gedachten die leiden tot plankenkoorts of spreekangst? Benieuwd of uw presentaties wel het effect hebben dat u voor ogen heeft? Of wilt u uw presentatiestijl aanscherpen? van de training Tijdens de training Presentatietechnieken oefent u met de voorbereiding van presentaties, de overdracht van informatie en de omgang met het publiek. We analyseren uw persoonlijke stijl en u doet uw voordeel met praktische tips om uw presentatiewijze naar een hoger niveau te brengen. Een presentatie voor te bereiden en af te stemmen op de gesprekspartner/doelgroep; Uw boodschap effectief over te brengen; Duidelijk structuur aan te brengen in uw presentaties; Om te gaan met publieksreacties; PPT en andere middelen effectief in te zetten. Deze training is speciaal ontwikkeld voor functionarissen die regelmatig presentaties geven (voor groepen, tijdens vergaderingen, aan klanten) en dit meer zelfverzekerd en overtuigend willen doen. In tijd: 1 dag In geld: 650,- (Incl. lunch en materialen)

11 9. Interviewtechnieken Hoe kom ik er achter wat de ander wil, voelt of hoe de ander denkt over een onderwerp? Hoe zet ik iemand op een prettige manier op de praatstoel? Hoe voer ik een gesprek gericht op het verzamelen van informatie? Op deze vragen geeft de training Interviewtechnieken een antwoord. U leert een essentiële vaardigheid die u altijd van pas komt: effectief luisteren. Het achterhalen van informatie op een efficiënte manier is niet gemakkelijk. In deze training leert u hoe u een prettige sfeer kunt creëren en essentiële informatie kunt achterhalen. Dat betekent dat u de juiste vragen kunt stellen en systematisch de ander door het gesprek kunt leiden om de informatie die u nodig heeft te verzamelen. Na afloop bent u in staat om: Gesprekken effectief voor te bereiden; Contact te maken met de gesprekspartner; Duidelijk doelen te formuleren en een agenda op te zetten; Nieuwe waardevolle informatie te verzamelen; De lead te krijgen en te houden tijdens gesprekken; Te winnen aan overtuigingskracht en overwicht. Het systematisch kunnen uitluisteren van je gesprekspartner is voor iedereen nuttig. En zelfs onmisbaar voor iedereen die interne of externe klanten spreekt, leiding geeft of überhaupt nieuwsgierig is naar wat een ander vindt. In tijd: ½ dag In geld: 325,- (Incl. materialen)

12 10. Leergang Effectief Leidinggeven Als leidinggevende bent u verantwoordelijk voor het sturen van een groep op het behalen van resultaten. De uitdagingen die u hierbij tegen komt zijn divers en vragen van u om effectief om te gaan met uzelf, uw medewerkers en de omgeving. Het in de vingers krijgen en/of finetunen van de vaardigheden die hierbij van belang zijn is het onderwerp van deze leergang. De individuele modules zijn ook los te volgen en te variëren naar het moment binnen de HR performance cyclus. U bent in staat om uw team effectief te sturen naar resultaat, nu en in de toekomst. Inhoud Module 1 Coachen en motiveren van medewerkers en leiderschapsstijlen, 1 dag Medewerkers functioneren goed als de leidinggevende op een goede manier kan motiveren om een taak uit te oefenen, een resultaat te behalen, zich te ontwikkelen of toch even door te zetten als het wat moeilijker wordt. Na het volgen van deze module is de deelnemer in staat om: Individueel en team gedrag te analyseren; Gedragspsychologische principes toe te passen in de dagelijkse praktijk als leidinggevende en coach; Op een correcte wijze feedback te geven en te ontvangen; Medewerkers te stimuleren om de eigen performance te verbeteren, kennis/ vaardigheden te ontwikkelen e.d.; Een goed role model te zijn met betrekking tot houding, gedrag en attitude; Verschillende leiderschapsstijlen te herkennen en inzicht te hebben in de eigen voorkeursstijl; Leiderschapsstijl aan te passen aan de situatie (stijlflexibiliteit). Module 2 Interview techniek en selectiegesprekken, 1 dag Het selecteren van (project) medewerkers gaat natuurlijk over de (goede) match tussen kandidaat, de organisatie en de leidinggevende. Hoe krijg je een zo goed mogelijk beeld of iemand geschikt is en hoe enthousiasmeer je een goede kandidaat voor de functie.

13 Na het volgen van deze module is de deelnemer in staat om: Een CV te analyseren en relevante vragen voor te bereiden; Het interview te structureren o.b.v. de STAR methodiek; De organisatie, afdeling en functie te presenteren; Verbaal en non-verbaal gedrag van de kandidaat te analyseren en te herkennen; Valkuilen (irrelevante informatie, vaagheden, tegenstrijdige informatie) te herkennen en te hanteren; De verkregen informatie, gedrag, vaardigheden en aanwezige kennis van de kandidaat in relatie tot de benodigde competenties van de functie te evalueren. Module 3 Voortgangsgesprekken en mid year reviews, 1 dag Het aardige van een Mid Year gesprek is dat het letterlijk een moment is om samen met de medewerker stil te staan bij hetgeen er (niet) bereikt is. Het karakter van deze gesprekken is dat het een dialoog is waarbij manager en medewerker terugblikken en vooruit kijken. De rol van de leidinggevende is meer de rol van een coach. Na het volgen van deze module is de deelnemer in staat om: Het MYR voor te bereiden m.b.t. inhoud en structuur; Vooraf te bepalen wat wel/ niet onderhandelbaar is; De visie en mening van de medewerker te analyseren door toepassing van uitstekende luistervaardigheden; Valkuilen te hanteren (van vaag naar kritisch); Het eigen standpunt, visie of mening op een duidelijke en goed gestructureerde manier te presenteren; De medewerker te stimuleren om zelf met ideeën en oplossingen voor de toekomst te komen; Een veilige sfeer te creëren zodat de medeweker (meer) open over zijn carrière en ontwikkelbehoefte durft te spreken; Duidelijke afspraken te maken en SMART doelen vast te stellen. Module 4 Conflicthantering, 1 dag We spreken van een conflict indien er sprake is van een situatie waarin twee of meerdere partijen verschillen van mening, gevoelens of behoeften, en geen van de partijen bereid is de ander tegemoet te komen. De partijen moeten regelmatig met elkaar te maken krijgen. Na het volgen van deze module is de deelnemer in staat om: Conflicten tussen 2 teamleden en tussen leidinggevende zelf en teamlid, te analyseren;

14 Een neutraal intake gesprek met beide partijen te voeren (weglaten van waardeoordelen, aannames e.d.); Lastige (emotionele) reacties te hanteren; De eigen rol als bemiddelaar te bepalen o.b.v. de eigen stijlvoorkeur met als doel openingen te vinden om het conflict op te lossen; Een conflict tijdens een vergadering (veroorzaakt door meningsverschillen) te managen. Module 5 Correctie- en slecht nieuwsgesprekken, 1 dag Gedurende het jaar kan het zijn dat een medewerker niet optimaal functioneert. In dat geval moet er worden bijgestuurd door middel van een correctiegesprek. Als het probleem structureel wordt of als er een reorganisatie plaatsvindt dan zijn er andere maatregelen nodig Na het volgen van deze module is de deelnemer in staat om: Correctie: Een correctiegesprek te initiëren en voor te bereiden; Te stimuleren om eigen gedrag en performance (medewerker) te analyseren; Feedback regels toe te passen op afwijkend gedrag; Duidelijke afspraken te maken voor de toekomst; Slecht nieuws: Een niet-onderhandelbare beslissing mee te delen; Lastige reacties te hanteren zoals: emoties, emotionele manipulaties; Goed getimed de argumenten te presenteren De ontvanger van de boodschap te motiveren voor de toekomst (taken doelen) zonder de beslissing te veranderen. Module 6 Beoordelingsgesprekken en end of year reviews, 1 dag Het beoordelingsgesprek gaat om het oordeel van de leidinggevende over het functioneren van de medewerker. Na het volgen van deze module is de deelnemer in staat om: De informatie m.b.t. het functioneren om te zetten in heldere gespreksonderwerpen voor het gesprek; De visie van de medewerker te analyseren door het toepassen van (non-biased) interviewtechniek;

15 De visie m.b.t. het functioneren van de medewerker helder te presenteren; De resultaten te beargumenteren en te motiveren o.b.v. het functieprofiel/ competenties; De ontwikkelbehoefte van de medewerker te analyseren; De eigen mening of visie m.b.t. deze ontwikkelbehoefte weer te geven; Advies te geven, voorstel te doen voor toekomstige ontwikkelmogelijkheden (en kansen). De Leergang Effectief Leidinggeven is bedoeld voor (beginnende) leidinggevenden met 0 tot 3 jaar ervaring. In tijd: 6x 1 dag In geld: 3.900,- (Incl. lunch en materialen)

16 11. Groepsdynamiek (Vergadertechnieken) Zit u ook vaak in een vergadering waarbij er nauwelijks sprake is van structuur? Heeft u moeite met de aandacht te vragen tijdens een vergadering of wilt u een langdradige spreker netjes en beleefd vragen ook anderen het woord te geven? Dan is de training Groepsdynamiek voor u ontworpen. Zijn deelnemers lastig of kunnen wij het gedrag van groepen beïnvloeden? Een goede motivatie en sfeer tijdens een vergadering heeft een bijzonder goede uitwerking op het resultaat, dat weten we allemaal. Hoe krijg je die goede sfeer? Is het altijd mogelijk te beïnvloeden? Hoe ga je om met weerstand in de groep? Motivatie en gedrag van deelnemers te analyseren; Weerstand te achterhalen en te hanteren; Groepsdynamiek positief te beïnvloeden; Door technisch naar de groep en de deelnemers te kijken systematisch laag gemotiveerde groepen in beweging te krijgen. Deze training is bestemd voor mensen die ervaring hebben met veel vergaderen en de behoefte hebben effectiever te worden door het goed managen daarvan. In tijd: 1 dag In geld: 650,- (Incl. lunch en materialen)

17 12. Slecht Nieuwsgesprekken Hoewel niemand het graag doet, is het goed kunnen voeren van lastige gesprekken noodzakelijk in een zakelijke omgeving. Het mededelen van een situatie of beslissing die de ander als slecht nieuws beschouwt hoort daar bij. Deze training geeft u de handvaten om slecht nieuwsgesprekken grondig voor te bereiden, te controleren en met uw gesprekspartner tot een constructief gesprek te komen. Een slecht nieuwsgesprek grondig voor te bereiden; De boodschap helder en to the point te brengen; Om te gaan met de emotionele reactie van de ontvanger; Valkuilen bij het geven van slecht nieuws te vermijden; Argumenten helder te presenteren; Ondanks het slechte nieuws te werken aan de relatie (toekomst). Deze training is bestemd voor mensen die regelmatig beslissingen moeten meedelen. In tijd: ½ dag In geld: 325,- (Incl. materialen)

18 13. Coachgesprekken Als leidinggevende wordt van u verwacht dat u uw teamleden coacht om het beste uit zichzelf te halen. Hierbij is het van belang dat u uw coachstijl flexibel kunt aanpassen aan het ontwikkeling- en motivatieniveau van uw medewerkers. Tijdens deze training leert u hoe u uw feedbackstijl kunt aanpassen en hoe u uw medewerker kunt uitdagen om prestaties te verbeteren. Het ontwikkeling- en motivatieniveau van medewerkers vast te stellen; Effectief feedback te geven; Resultaten te monitoren. Deze training is bestemd voor leidinggevenden die het coachen van medewerkers onder de knie willen krijgen. In tijd: 1 dag In geld: 650,- (Incl. materialen)

19 14. Functioneringsgesprekken Het functioneringsgesprek is bij uitstek het moment om uw medewerker te stimuleren en samen in gesprek te gaan over zijn/haar carrièreverloop en doelen. U voert functioneringsgesprekken met optimale resultaten op zowel de harde als de zachte aspecten van de prestaties van uw medewerker. Het gesprek tijdens de voorbereiding goed te structureren; Onderhandelbare en niet-onderhandelbare punten vast te stellen en uzelf voor te bereiden op de adequate gesprekstechniek; Valkuilen te hanteren die zich tijdens het functioneringsgesprek kunnen voordoen; Het management standpunt te presenteren m.b.t. toekomstige functioneren van de medewerker en het team; Een veilige omgeving te creëren om de carrièreontwikkeling in kaart te brengen; SMART targets van de afgelopen periode te evalueren en nieuwe SMART targets te formuleren voor de toekomst. Deze training is geschikt voor managers die functioneringsgesprekken moeten voeren. De nadruk ligt naast het voeren van een goed functioneringsgesprek vooral op het creëren van een goede omgeving voor onderhandelingen en persoonlijke groei. In tijd: ½ dag In geld: 325,- (Incl. materialen)

20 15. Beoordelingsgesprekken Als manager wilt u dat uw medewerkers het beste uit zichzelf halen. Het ideale instrument om dit te bereiken is het beoordelingsgesprek, waarin u met uw medewerker aanstuurt op het gewenste resultaat. In deze training leert u de waarde en het doel van een beoordelingsgesprek als onderdeel van performance management. Het doel, de structuur en de procedure vooraf te bepalen; Feedback te geven met betrekking tot resultaten en competenties; Om te gaan met lastige reacties van de medewerker. Deze training is geschikt voor managers die beoordelingsgesprekken moeten voeren. De nadruk ligt naast het voeren van een goed beoordelingsgesprek vooral op de moeilijke gesprekken met medewerkers. In tijd: ½ dag In geld: 325,- (Incl. materialen)

21 16. Omgaan met cultuurverschillen Zaken doen en samenwerken in een internationale omgeving is niet altijd eenvoudig. Ook al denken we ervaring te hebben met cultuurverschillen doordat we veel gereisd hebben of omdat we veel met andere nationaliteiten te maken hebben (gehad); het is niet vanzelfsprekend dat het samenwerken of zaken doen goed gaat. Sensitiviteit en oordeelsvermogen zijn goede instrumenten om je eigen gedrag aan te passen. Het gaat alleen wat sneller als je ook weet waar je op moet letten. Soepeler omgaan met cultuurverschillen door meer begrip en kennis van uw eigen en andere culturen. Na afloop van de workshop heeft u kennis m.b.t.: De Hofstede dimensies; De verschillen tussen de landen, m.n. de landen waar u regelmatig zaken mee doet; en bent u in staat om: Op basis van de Hofstede dimensies beter gedrag te beoordelen; Uw gedrag beter af te stemmen op uw gesprekspartners. Deze training is bestemd voor iedereen die samenwerkt en/of zaken doet in een multiculturele omgeving. In tijd: ½ dag In geld: 325,- (Incl. materialen)

22 17. Inspireren en Motiveren als Trainer (TTT1) Het op een inspirerende en motiverende manier kunnen trainen of kennis overdragen is leuk als je enthousiaste deelnemers in de groep hebt. Welke invloed kun je als trainer uitoefenen en hoe krijg je deelnemers in een leermodus? Dat is de vraag die ons als trainers vaak gesteld wordt. U traint op een inspirerende en boeiende manier, interactief met uw cursisten. De leerstof logisch te structuren; Met leermodules te spelen afhankelijk van de doelgroep; De leerstof op een enthousiaste manier te presenteren; Deelnemers uit te dagen actief te participeren; Workshops, theorie en oefeningen in te leiden; Commerciële gesprekken te leiden. Deze training is bestemd voor mensen die zich verder willen bekwamen in het enthousiast en professioneel trainen en zich hierin nog niet helemaal zeker of bekwaam voelen. In tijd: 1 dag In geld: 650,- (Incl. lunch en materialen)

23 18. Interactief trainen & oefeningen begeleiden (TTT2) Oefeningen bedenken en uitvoeren is leuk. Achter ons bureau bedenken en visualiseren lukt prima, maar het echt doen van oefeningen met deelnemers gaat niet altijd zoals we het bedacht hadden. Interactief trainen is dé manier om deelnemers te laten leren, maar in de praktijk pakt het soms toch anders uit. U traint gericht en met zelfvertrouwen uw cursisten op een interactieve manier. Oefeningen te ontwerpen en af te stemmen op de leerdoelen; Instructies voor deelnemers te maken; Feedbackpunten/leerdoelen vast te stellen; Oefeningen in te leiden; Oefeningen te begeleiden; Oefeningen na te bespreken en feedback te geven. Deze training is bestemd voor mensen die enige ervaring hebben met het geven van trainingen en zich verder willen bekwamen in het interactief trainen. In tijd: 1 dag In geld: 650,- (Incl. lunch en materialen)

24 19. Trainen en Groepsdynamiek (TTT3) Zijn deelnemers lastig of kunnen wij het gedrag van groepen beïnvloeden? Een goede motivatie en sfeer in een groep heeft een bijzonder goede uitwerking op het leerresultaat, dat weten we allemaal. Hoe krijg je die goede sfeer? Is het altijd mogelijk te beïnvloeden? Hoe ga je om met weerstand in de groep? U staat stevig voor de groep en kunt effectief omgaan met groepsreacties en dynamiek. Motivatie en gedrag van deelnemers te analyseren; Weerstand te achterhalen en te hanteren; Groepsdynamiek positief te beïnvloeden; Door technisch naar de groep en de deelnemers te kijken systematisch laag gemotiveerde groepen in beweging te krijgen. Deze training is bestemd voor mensen die ervaring hebben met het begeleiden en leiden van groepen en de behoefte hebben effectiever te worden door het goed managen van groepen. In tijd: 1 dag In geld: 650,- (Incl. lunch en materialen)

25 20. Overtuigen! Last van belemmerende gedachten die leiden tot plankenkoorts of spreekangst wanneer u een boodschap wilt overbrengen? Benieuwd of uw argumenten/presentaties wel het effect hebben dat u voor ogen heeft? Of wilt u uw overtuigingskracht/presentatiestijl aanscherpen? van de training Tijdens de training Overtuigen! oefent u met de voorbereiding, de overdracht van informatie en de omgang met het publiek. Belangrijk onderdeel is het effectief omgaan met weerstand van collega s of klanten. We analyseren uw persoonlijke stijl en u doet uw voordeel met praktische tips om uw effectiviteit naar een hoger niveau te brengen. Uw boodschap effectief en met overtuigingskracht te brengen; Groepsdynamische processen te gebruiken om de eigen visie gedragen te krijgen; Duidelijk structuur aan te brengen in uw argumentaties/presentatie; Effectief om te gaan met reacties/weerstand; Weerstand om te zetten in acceptatie signalen. Deze training is speciaal ontwikkeld voor medewerkers die regelmatig bijeenkomsten hebben, presentaties geven (voor groepen, tijdens vergaderingen, aan klanten) en dit meer zelfverzekerd en overtuigend willen doen. In tijd: 1 dag In geld: 650,- (Incl. lunch en materialen)

26 21. Beïnvloeden In ontwikkeling. Voor meer informatie kunt u bellen met Céline Verkleij op het nummer Conflicthantering In ontwikkeling. Voor meer informatie kunt u bellen met Céline Verkleij op het nummer Leergang Coachen van Medewerkers In ontwikkeling. Voor meer informatie kunt u bellen met Céline Verkleij op het nummer Leergang HR vaardigheden In ontwikkeling. Voor meer informatie kunt u bellen met Céline Verkleij op het nummer

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Dat aan het doel en de missie van ondernemingen zo zelden adequate aandacht wordt gegeven is misschien de belangrijkste oorzaak van zakelijke

Nadere informatie

Commercieel Excelleren (4 dagen)

Commercieel Excelleren (4 dagen) Commercieel Excelleren (4 dagen) Wilt u uw mindset en verkooptechnieken nóg verder aanscherpen? En wilt u zich binnenkort meten met de absolute top van salesprofessionals in Nederland? Kies dan voor de

Nadere informatie

Sales Skills Monitor. Rapportage. johndoe@live.nl. woensdag 8 januari 2014

Sales Skills Monitor. Rapportage. johndoe@live.nl. woensdag 8 januari 2014 woensdag 8 januari 2014 Rapportage Een competentie is een samenspel van wat je weet, kunt, wilt en wat je durft. Het gaat dus om dit klavertje-vier dat een verkoper in staat stelt in concrete situaties

Nadere informatie

Aanbod Persoonlijke Vaardigheden

Aanbod Persoonlijke Vaardigheden Aanbod Persoonlijke Vaardigheden Naast de huidige in-house trainingen is er ook op individuele basis een aanbod van trainingen waaraan oio-medewerkers kunnen deelnemen. Deze trainingen zijn gericht op

Nadere informatie

training PrOJeCtmanagement In samenwerking met

training PrOJeCtmanagement In samenwerking met TRAINING PROJECTMANAGEMENT In samenwerking met kleine trainingsruimte Programma Projectmanagement ( 3 x 2 Dagen) Module 1 : 2 x 2 Dagen Groepscommunicatie Hoe stelt u zich op in een groep en hoe haalt

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

10 onmisbare vaardigheden voor. de ambtenaar van de toekomst. 10 vaardigheden. Netwerken. Presenteren. Argumenteren 10. Verbinden.

10 onmisbare vaardigheden voor. de ambtenaar van de toekomst. 10 vaardigheden. Netwerken. Presenteren. Argumenteren 10. Verbinden. 10 vaardigheden 3 Netwerken 7 Presenteren 1 Argumenteren 10 Verbinden Beïnvloeden 4 Onderhandelen Onderzoeken Oplossingen zoeken voor partijen wil betrekken bij het dat u over de juiste capaciteiten beschikt

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Wegens succes!! Extra training op 20 september 2013 Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - Directeuren - Managers - Adviseurs

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

18-9-2014. Pedagogische opleiding theorie. Doelstellingen. Doelstellingen. Hoofdstuk 1 Communicatie en feedback. De kennis over de begrippen:

18-9-2014. Pedagogische opleiding theorie. Doelstellingen. Doelstellingen. Hoofdstuk 1 Communicatie en feedback. De kennis over de begrippen: Pedagogische opleiding theorie Hoofdstuk 1 Communicatie en feedback Doelstellingen De kennis over de begrippen:, feedback, opleiden en leren kunnen uitdrukken en verfijnen Doelstellingen De voornaamste

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden zeker gedeeltelijk niet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Voor discussies heb ik geen tijd, ík beslis. Medewerkers met goede voorstellen

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

Training Leer Balans Leven

Training Leer Balans Leven Training Leer Balans Leven In 5 maanden meer balans in je leven Wil je minder stress? Wil je meer werkplezier? Wil je jouw doelen effectiever bereiken? Wil je handiger communiceren? Wil je efficiënter

Nadere informatie

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Training-1 Training-2 Training-3 : Basistraining communicatieve vaardigheden : Communicatieve vaardigheden voor professionals : Hoe voer ik een intakegesprek

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Competentiegerichte trainingen

Competentiegerichte trainingen Competentiegerichte trainingen Competentie naam Ontwikkelbaarheid Besluitvaardigheid Makkelijk 7 Conflicthantering Redelijk 5 Creativiteit Makkelijk 7 Onderhandelen Redelijk 5,67 Overtuigingskracht Moeilijk

Nadere informatie

VERBETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN

VERBETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN VERETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN Rob ertels 1 SITUATIE Leidinggeven aan verandering - of beter gezegd: continue verbetering - vraagt van de manager van vandaag het vermogen om zowel krachtig te sturen op

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Training Leiderschap Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Als leidinggevende moet je meerdere ballen hooggehouden. Er wordt verwacht dat jouw team bepaalde doelen haalt, binnen een bepaald

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen! Veranderingen, verschuivingen u wordt herplaatst!

Nadere informatie

Functieprofiel Young Expert

Functieprofiel Young Expert 1 Laatst gewijzigd: 20-7-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Ervaringen opdoen... 3 1.1 Internationale ervaring in Ontwikkelingssamenwerkingsproject (OS)... 3 1.2 Nieuwe vaardigheden... 3 1.3 Intercultureel

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - sprekers - Directeuren - Managers - Adviseurs - jou Wat - Presenteren van plannen

Nadere informatie

Het Manager Groei Programma. Een kwaliteitsproduct van Power coaching training en advies en Maas Organisation & Career Development

Het Manager Groei Programma. Een kwaliteitsproduct van Power coaching training en advies en Maas Organisation & Career Development Het Manager Groei Programma Een kwaliteitsproduct van Power coaching training en advies en Maas Organisation & Career Development Management wordt leiderschap Het Manager Groei Programma is een intensief

Nadere informatie

Resultaatgericht Management (3 daags)

Resultaatgericht Management (3 daags) Resultaatgericht Management (3 daags) Steviger sturen op resultaten en verwachtingen? En dit in een omgeving waar u met minder mensen meer moet bereiken? In de training Resultaatgericht Management ontdekt

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek

PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek Psychologie in Coaching Deze training gaat over psychologische inzichten en

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

(als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014. Karin Boelens

(als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014. Karin Boelens Werk naar werk (als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014 Karin Boelens Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Mobiliteit: Werk naar werk... 3 2.1 Voorlichting... 3 2.2 Intakegesprek... 4 2.2.1 Portal Werkinzicht...

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

Meld u aan via Burgerzaken On the move

Meld u aan via   Burgerzaken On the move Meld u aan via www.bestuursacademie.nl Burgerzaken On the move Burgerzaken is volop in beweging. Burgers worden steeds mondiger, digitale dienstverlening neemt toe en steeds meer taken worden door automatisering

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 -

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 - Workshops Top Secretaries 2012 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2-1 TRAININGSCARROUSEL - 3-1.1. Projectmanagement - 3-1.2. Overtuigend beïnvloeden - 4-1.3. Communiceren met NLP - 5-1.4. Effectiever met emotionele

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt professioneler en klantgerichter telefoongesprekken

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Emotionele Intelligentie

Emotionele Intelligentie Emotionele Intelligentie ubeon Academy Programma Emotionele intelligentie (EQ) staat voor het vermogen om eigen en andermans gevoelens te herkennen en er op effectieve wijze mee om te gaan. 70 % van communicatie

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Effectief Communiceren (1- Daags)

Effectief Communiceren (1- Daags) Effectief Communiceren (1- Daags) Om meer uit uw gesprekken te halen wilt u uw communicatievaardigheden verbeteren. U wilt werk maken van uw communicatieve vaardigheden en aan de hand van praktische oefeningen

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Over Performance Dialogue

Over Performance Dialogue Over Performance Dialogue Wij ondersteunen organisaties bij het versterken van de dialoog tussen de organisatie en haar medewerkers over functioneren en presteren. Dit doen wij door middel van training

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Training Conflicthantering, een stevige discussie met een goede afloop Je zal het best weleens hebben meegemaakt, een flinke discussie tijdens een vergadering. Jij en je collega

Nadere informatie

Gesprekstechniek voor de manager met o.a. The one minute manager

Gesprekstechniek voor de manager met o.a. The one minute manager Gesprekstechniek voor de manager met o.a. The one minute manager 1 Executive Leadership Foundation - ELF 2005-2011 Dit materiaal mag vrij gebruikt worden, mits netjes de bron wordt vermeld Lastige dingen

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Trainingsbrochure: Overtuigen, spreken en presenteren. www.bureauspraakwater.nl

Trainingsbrochure: Overtuigen, spreken en presenteren. www.bureauspraakwater.nl Trainingsbrochure: Overtuigen, spreken en presenteren www.bureauspraakwater.nl Overtuigen, spreken en presenteren INHOUD VAN DE TRAINING Deze training combineert de meest waardevolle aspecten van onze

Nadere informatie

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Cursusdag 1 09:30 uur Kennismaking We starten deze module een kennismaking. We inventariseren de verwachtingen van alle deelnemers. U krijgt een toelichting

Nadere informatie

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Workshop Coachend leidinggeven Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Als leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Jij wilt dat ze werken conform de missie en

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Conflicthantering, onderhandelen met resultaat Effectief ruziemaken. Kan dat? Wij denken van wel. Een conflict kan zorgen voor een nieuw inzicht of een frisse wind in een relatie.

Nadere informatie

SUCCESVOL IN COACHING

SUCCESVOL IN COACHING SUCCESVOL IN COACHING Een leerweg voor resultaatgericht coachen Pieterman & Partners SUCCESVOL IN COACHING WAAROM DEZE LEERWEG Binnen een resultaatgerichte omgeving is het niet alleen van belang om medewerkers

Nadere informatie

Vaardigheidsmeter Communicatie

Vaardigheidsmeter Communicatie Vaardigheidsmeter Communicatie Persoonlijke effectiviteit Teamvaardigheden Een goede eerste indruk Zelfempowerment Communiceren binnen een team Teambuilding Assertiviteit Vergaderingen leiden Anderen beïnvloeden

Nadere informatie

Communicatieworkshops

Communicatieworkshops Communicatieworkshops De invulling van de zorg en de dienstverlening aan cliënten verandert en daarmee veranderen ook de taken van de begeleider en verzorgende: Van zorg in ondersteuning Van aanbodgestuurd

Nadere informatie

adviseren vanuit je kern

adviseren vanuit je kern adviseren vanuit je kern De wereld wordt er niet beter van, de werkomgeving wordt er niet ideaal van, maar je leert te roeien met de riemen die je hebt, te accepteren wat de kwaliteiten zijn waar je mee

Nadere informatie

Workshop Communicatievaardigheden

Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden, een belangrijk middel om je doel te bereiken Effectief communiceren kun je leren. Gelukkig maar, alle relaties staan of vallen met goede

Nadere informatie

DEFINITIES COMPETENTIES

DEFINITIES COMPETENTIES DEFINITIES COMPETENTIES A. MENSEN LEIDINGGEVEN A1 Sturen Geeft op een duidelijke manier richting aan een team, neemt de leiding op zich, zet mensen en middelen zodanig in dat doelen met succes worden bereikt.

Nadere informatie

VERKOPEN EN ACQUIREREN

VERKOPEN EN ACQUIREREN VERKOPEN EN ACQUIREREN driedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt meer commercieel succes door je eigen verkoopvaardigheden verder

Nadere informatie

Stress & Burn Out. ubeon Academy

Stress & Burn Out. ubeon Academy Stress & Burn Out ubeon Academy Programma Stress & Burn Out, twee thema s die tot voor kort taboe waren in vele werkomgevingen, vragen vandaag de dag extra aandacht. Naast opleidingen gericht op individuele

Nadere informatie

REEF-carrièremanagement. voor jouw persoonlijke groei. delen om te groeien

REEF-carrièremanagement. voor jouw persoonlijke groei. delen om te groeien REEF-carrièremanagement voor jouw persoonlijke groei delen om te groeien REEF hecht veel waarde aan de persoonlijke groei van zijn medewerkers. Daarom helpt REEF je in de eerste plaats aan uitdagende en

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

MAAK DE COMMUNICATIESPRONG. Bureau Kortkrachtig. Het Kortkrachtig concept. Printversie van de website van Kortkrachtig. www.kortkrachtig.

MAAK DE COMMUNICATIESPRONG. Bureau Kortkrachtig. Het Kortkrachtig concept. Printversie van de website van Kortkrachtig. www.kortkrachtig. Pagina 1 van 5 Document Inhoud document Website Printversie van de website van Kortkrachtig Alle teksten van de site www.kortkrachtig.nl MAAK DE COMMUNICATIESPRONG Hoe gebruik je communicatie slimmer en

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Het gaat om de volgende zeven verandercompetenties. De competenties worden eerst toegelicht en vervolgens in een vragenlijst verwerkt. Veranderkundige

Nadere informatie

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Leergang voor de praktijkmedewerker/praktijkmanager van de tandarts/huisartsenpraktijk. voor data of voor in-company verzoeken 1 De praktijkmanager kan een

Nadere informatie

Training Verandermanagement

Training Verandermanagement Training Verandermanagement Verandermanagement, succesvol omgaan met veranderingen Alles verandert, voortdurend. De omgeving, jijzelf, maar ook de organisatie waar je voor werkt. Verandering is vaak noodzakelijk.

Nadere informatie

Kennis rond dementie, familierelaties en verlieservaringen is onontbeerlijk.

Kennis rond dementie, familierelaties en verlieservaringen is onontbeerlijk. COMPETENTIEPROFIEL COACH BEGELEIDING MODULES PSYCHO-EDUCATIEPAKKET DEMENTIE EN NU De coach van Dementie en nu is hij/zij die de vormingssessies begeleidt voor een groep mantelzorgers van personen met dementie.

Nadere informatie

Bekijk de Leerdoelen die bij deze casus horen. Beantwoord daarna de vraag.

Bekijk de Leerdoelen die bij deze casus horen. Beantwoord daarna de vraag. Feedbackvragen Overtuigen en presenteren Vraag 1 Bekijk de Leerdoelen die bij deze casus horen. Beantwoord daarna de vraag. Geef per doel aan of je die al beheerst, waarbij N = nee, O = om verder te ontwikkelen

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

Inhoud en competenties leer-werkboeken

Inhoud en competenties leer-werkboeken Inhoud en competenties leer-werkboeken Ik, leren en werken Voorbereidende interne stage Hoofdstuk 1 Voorbereiding op de stage In dit hoofdstuk staat de competentie Leren centraal. De deelnemer maakt kennis

Nadere informatie

Duur: 3 dagdelen (1 hele dag en twee weken later een halve dag). Inclusief oefenen met een professionele acteur.

Duur: 3 dagdelen (1 hele dag en twee weken later een halve dag). Inclusief oefenen met een professionele acteur. HR professionaliseringstraject het aanbod Verandermanagement, adviseren en begeleiden Module Informatie Stand van zaken Adviseren en coachen voor de HR adviseur: specifiek gericht op HR als business partner

Nadere informatie

TRAINING Presenteren. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING Presenteren. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Presenteren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PRESENTEREN Iedere verkoper wil zijn gehoor boeien, meeslepen zelfs, zodat zijn klanten

Nadere informatie

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je stuurt een kleine groep medewerkers aan terwijl je zelf actief

Nadere informatie

Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag

Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag 2014 Verzuimland Vermelde prijzen zijn gebaseerd op het prijsniveau van 2014 Verzuimmanagement De workshop Verzuimmanagement is een ééndaagse workshop

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

OVERZICHT TRAININGEN

OVERZICHT TRAININGEN OVERZICHT TRAININGEN COMMERCIE TRAINING #8: KLANTGERICHT VERKOPEN TRAINING #9: SUCCESVOL NETWERKEN COMMUNICATIE TRAINING #7: ONTSPANNEN PRESENTEREN TRAINING #21: EFFECTIEF COMMUNICEREN MANAGEMENT EN (PROJECT)LEIDERSCHAP

Nadere informatie

Trainingen die je in beweging brengen!

Trainingen die je in beweging brengen! Trainingen die je in beweging brengen! Een training bij Caro van Roon brengt je in beweging. Dat levert je inzichten, ervaringen en kennis op over jezelf en de ander. Je leert vanuit je eigen persoonlijkheid

Nadere informatie

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren Managementworkshops Door de toenemende dynamiek in de zorg verandert de rol van de leidinggevende. Een leidinggevende krijgt te maken met: Decentralisatie van verantwoordelijkheden Groter wordende span

Nadere informatie

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren Managementworkshops Door de toenemende dynamiek in de zorg verandert de rol van de leidinggevende. Een leidinggevende krijgt te maken met: Decentralisatie van verantwoordelijkheden Groter wordende span

Nadere informatie

STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING. Inleiding

STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING. Inleiding STIJLEN VAN BEÏNVLOEDING Inleiding De door leidinggevenden gehanteerde stijlen van beïnvloeding kunnen grofweg in twee categorieën worden ingedeeld, te weten profileren en respecteren. Er zijn twee profilerende

Nadere informatie

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk De jongeren die zich aanmelden bij Maljuna Frato hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt en hebben weinig of geen zicht op hun mogelijkheden, kwaliteiten

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

Teamkompas voor Zelfsturing

Teamkompas voor Zelfsturing Teamkompas voor Zelfsturing Wat is het teamkompas: Met dit instrument kun je inzicht krijgen in de ontwikkeling van je team als het gaat om effectief samenwerken: Waar staan wij als team? Hoe werken wij

Nadere informatie

Cursus Leiderschapsvaardigheden

Cursus Leiderschapsvaardigheden Cursus Leiderschapsvaardigheden Persoonlijk Leiderschap Strategisch Leidinggeven Samenwerken Beleid en Organisatie Leiderschapsvaardigheden en Managementtools Algemene informatie De opleiding Leiderschapsvaardigheden

Nadere informatie

Online Training Academy

Online Training Academy Online Training Academy Auteur: Natasja Jager overzicht trainingen Datum: 6 november 2012 Versie: november 2012 Kant-en-klare trainingen in de Academy versie november 2012 Onderwerpen per thema Presentatievaardigheden

Nadere informatie

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43 Competentie match Score per domein Competentiescan Pagina 1 van 14 Score per schaal Competentiescan Pagina 2 van 14 Schaalscores per domein Werk Sociaal Toelichting bij de grafiek. In deze grafiek staan

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

P r o e f l e s Overtuigend communiceren en adviseren Thema > Adviseren kan je leren Door Astrid Kies

P r o e f l e s Overtuigend communiceren en adviseren Thema > Adviseren kan je leren Door Astrid Kies Proefles Overtuigend communiceren en adviseren Thema > Adviseren kan je leren Door Astrid Kies Docent van de cursus Overtuigend Communiceren en Adviseren www.secretary.nl/adviseren Inhoudsopgave 1.Standaard

Nadere informatie