Game Design Documenten. Welkom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Game Design Documenten. Welkom"

Transcriptie

1 Game Design Documenten Welkom

2 Opbouw Vorige week Game design documenten: Wanneer, voor Wie en Waarom? Vandaag Feedback Hoe? Taalgebruik, stijl en opmaak 7 juni Presentaties Andere tools (Excel, Draw en prototyping)

3 Vorige week Know yourself Know others, weet wat voor een soort mensen er in je team zitten (de programmeur, de vormgever, de producer). Zij moeten je document lezen en begrijpen. Maak goede afspraken over wie de concept eigenaar is Gebruik het design document als referentie naar genomen beslissingen en als vastlegging van je onderbouwing

4 Table of contents Pitch & Executive summary: Waarom en voor wie gaan we een game maken? Core gameplay: Wat is de core gameplay? Waarom is dat leuk? Wat is het doel van de game? Mechanics: Wat gebeurt er in de game? Wat kan de speler allemaal doen? Scoremodel: Hoe scoort de speler? Hoe blijft het spel in balans? Asset lists: Wat moet er allemaal gemaakt worden (code,art,sound)? Wat is belangrijk en wat minder belangrijk?

5 Vorige week Word, one-page of prezi? Alles mag, als het maar compleet is Het gaat om de inhoud Effectiever schrijven & management

6 Feedback Goed Leuke concepten Veel doelgroep Waarom Minder goed Te veel of te weinig detail Weinig doel Aannames Bijna compleet Strengths & weaknesses Core gameplay

7 Feedback De core gameplay zal bestaan uit het ontdekken, zowel als beleven van de wereld. Het zal als het ware een ongeschreven boek zijn waarin de speler los gelaten word. Er zijn natuurlijk de standaard uitspraken over Oma s koekjes en Opa s verhalen. Deze uitspraken wil ik gebruiken om een spel van te maken In VraagRaak, draait het om het stellen van interessante vragen en geven van slimme antwoorden. The puzzles have no time limit or require quick movements. The player controls the game by using the arrow keys and the OK key on the tv's remote control. Mediaonderzoek.nl heeft een onderzoek naar senioren gepubliceerd. Uit deze publicatie blijkt uit onderzoek van Infomart GfK dat er een aantal typologieën zijn gedefinieerd. Er zijn daaruit typen ouderen gekomen (45-plussers). Het type Geranium genieters is 69 jaar, actief binnenshuis en sociaal. Deze groep beslaat ongeveer 21%. Bron: Vooral deze groep vindt ik erg interessant, omdat ze gemakkelijk een casual game thuis kunnen spelen.

8 Feedback Dit kennen we allemaal al van de beroemde fysieke schuifpuzzels met plaatjes erop. De speler krijgt een schuifpuzzel voorgelegd met een x aantal vakjes... a point & click adventure with puzzles, riddles and labyrinths - Grootte; de grootte van de puzzel kan variëren. Zo kan in het begin een puzzel bestaan uit 4 x 4 vakjes (min 1) en hoe verder je komt kunnen de puzzels groter worden, bijv. 12 x 12 (min 1). Het is een mass-multiplayer in disguise. Het spel zal bestaan uit ronddwalen door de wereld zowel als het oplossen van verscheidene puzzels. De puzzels hinderen echter geen progressie. Het is niet nodig ze op te lossen maar als het wel word gedaan is het makkelijker de wereld te begrijpen. De puzzels variëren tussen het ontcijferen van taal als een complex slot om een deur te openen. Zo bied het spel interessante en uitdagende vormgeving zodat een speler zichzelf uren kan verliezen in het ontdekken van de omgeving.

9 Feedback Het concept In dit spel is het mogelijk om als oma of opa je ei kwijt te kunnen. Het is een combinatie van verhalen vertellen en de kleine lieve dingen te doen van een oma zijn. Aan het begin van het spel mag de speler kiezen wie hij wil zijn. Een opa, of een oma. De speler krijgt dan een kind voor zich dat geïntrigeerd zit te kijken. Hij zal als eerste zeggen Oma, mag ik nog zo een koekje? of als Opa gekozen is Ga verder met het verhaal opa. Dit is de inleiding waarna de oma of opa mag gaan interacteren met het kind. Heeft het kind een koekje, dan zal hij daar misschien 15 minuten mee bezig zijn. Ondertussen moet je verder zoeken in het huis naar het volgende item waarmee hij kan spelen. Het doel van het spel is om het klein kind te blijven vermaken. Op een bepaald moment zullen er steeds minder items te vinden zijn in het huis. Op dat moment komen kaartjes in het spel. Bij het begin van het spel krijgt een speler een pakketje van 7 fysieke kaarten. Deze worden gescand en worden bruikbare items in het spel. Deze kaartjes zijn onder de bejaarden te wisselen om steeds meer items te verzamelen.

10 Feedback Kansen en bedreigingen Het spel speelt in op de kernbehoefte van ouderen om slim te willen zijn. Dit wordt beoordeeld door medespelers. Dit is enerzijds een kracht, maar anderzijds ook een gevaar omdat dit geen autoriteit is en mensen zich benadeeld kunnen voelen. Online communities leren ons echter dat peer reviews van medegebruikers vaak heel fijn werken en dat mensen zich graag aan de interne code houden, of elkaar hierop aanspreken. Een nadeel van het spel is dat er een full time redactie aanwezig moet zijn, en het spel niet door duizenden spelers tegelijkertijd gespeeld kan worden. Wellicht is het raadzaam om een systeem te ontwikkelen, waarbij gebruikers elkaar bellen om de waardering te bepalen. Dit is verder nog niet uitgewerkt. Een groot voordeel van dit spel is, dat een doelgroep bereikt wordt, die niet online is en veel tijd alleen thuis achter de TV besteedt. De bereidheid van deze mensen om te betalen voor een TV game, zal onderzocht moeten worden. Kansen Bedreigingen De game laat ouderen uitblinken in 'slim' zijn met hun algemene kennis. Minder geschikt voor ouderen met weinig algemene kennis. 'Sociale' beoordeling en controle door medespelers Geen autoriteit, redactie. Specifieke markt: mensen zonder computer met internet, alleen mobiel en TV nodig. Gelimiteerd aantal spelers.

11 Feedback Weaknesses De zwakte van het spel is dat het een spel is waar wellicht geen geld aan verdiend kan worden.

12 Opmaak en taalgebruik

13 Communicatie

14 Opmaak en taalgebruik Less = more Content To the point (niets aan de verbeelding overlaten) Gebruik kleur Cursief, bold en underline Het design document als middel, geen product Maar het oog wil ook wat

15 Opmaak

16 Opmaak Gameplay In deze game moet de speler twee dingen doen: zijn energie op pijl houden om spreuken te casten en genoeg punten verzamelen om naar het volgende level te gaan. Tijdens zijn tocht door de wereld komt hij verschillende wezens tegen. Onder andere Mormels, Dreuzels en Draken. Als een speler geen levens meer heeft moet hij overnieuw beginnen, wordt zijn energie gereset naar 30 en komen alle wezens weer terug tot leven.

17 Opmaak Gameplay In deze game moet de speler twee dingen doen: zijn energie op peil houden om spreuken te casten en genoeg punten verzamelen om naar het volgende level te gaan. Tijdens zijn tocht door de wereld komt hij verschillende wezens tegen. Onder andere Mormels, Dreuzels en Draken. Als een speler geen levens meer heeft moet hij overnieuw beginnen, wordt zijn energie gereset naar 30 en komen alle wezens weer terug tot leven.

18 Opmaak Gameplay In deze game moet de speler twee dingen doen: zijn energie op peil houden om spreuken te casten en genoeg punten verzamelen om naar het volgende level te gaan. Tijdens zijn tocht door de wereld komt hij verschillende wezens tegen. Onder andere Mormels met gigantische tanden, Dreuzels die supersnel zijn en Draken die vuur spugen. Als een speler geen levens meer heeft moet hij overnieuw beginnen, wordt zijn energie gereset naar 30 en komen alle wezens weer terug tot leven.

19 Opmaak Gameplay In deze game moet de speler twee dingen doen: 1) zijn energie op peil houden om spreuken te casten 2) genoeg punten verzamelen om naar het volgende level te gaan. Wezens Tijdens zijn tocht door de wereld komt hij verschillende wezens tegen. Onder andere: - Mormels met gigantische tanden - Dreuzels die supersnel zijn - Draken die vuur spugen Dood Als een speler geen levens meer heeft: - moet hij overnieuw beginnen - wordt zijn energie gereset naar 30 - komen alle wezens weer terug tot leven.

20 Opmaak

21 Opmaak

22 Opmaak Te

23 Opmaak Goed

24 Taalgebruik

25 Taalgebruik Communicatie Lees dit voordat je gaat coden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HIER STAAT HET Zonder ammunitie kan er niet geschoten worden Fire-circle is an AOE attack that deals 3 dps Zodat spelers in een betere flow komen en hierdoor meer immersie ervaren slodige spelign

26 Taalgebruik Communicatie Nu zijn wij niet van plan een gehele portal op te zetten voor ons project maar wij willen wel graag een eigen gespecificeerde website waar gebruikers het spel kunnen spelen, highscores kunnen bekijken en kunnen discussiëren door middel van commentaar. Project Lensflare de-complexifies the space combat gameplay that is offered nowadays. It instead focuses on quick and agile action, using the space combat background as a method to deliver explosive and spectacular visuals and audio Evil is goed, good is slecht. Alles is geoorloofd! In sommige situaties kun je jezelf redden door te dubble-jumpen, misschien via een object of een andere speler. Het kan ook anders, maar dan wel alleen als je aan bepaalde dingen hebt voldaan of met speciale items.

27 Taalgebruik Hmm Je kunt tijdens het spelen de tijd vertragen en zo je vijanden gemakkelijker raken. Deze actie heet 'Slowdown'. Spelers mogen tijdens deze actie alles doen wat ze normaal ook mogen doen. Beter: Je kunt tijdens het spelen de tijd vertragen en zo je vijanden gemakkelijker raken. Deze actie heet 'Slowdown'. Je mag tijdens deze actie alles doen wat je normaal ook mag doen. Nog beter: Slowdown: halveert de speelsnelheid voor 20 seconden.

28 Taalgebruik Als erbij moet waarom: Slowdown: halveert de speelsnelheid voor 20 seconden. (geeft de speler tijd om hotspots te overwinnen)

29 Taalgebruik Gameplay In deze game moet de speler twee dingen doen: 1) Zijn energie op peil houden om spreuken te casten 2) Genoeg punten verzamelen om naar het volgende level te gaan. Wezens Tijdens zijn tocht door de wereld komt hij verschillende wezens tegen. Onder andere: - Mormels met gigantische tanden - Dreuzels die supersnel zijn - Draken die vuur spugen Dood Als een speler geen levens meer heeft: - moet hij overnieuw beginnen - wordt zijn energie gereset naar 30 - komen alle wezens weer terug tot leven.

30 Taalgebruik Gameplay In deze game moet de speler twee dingen doen: 1) Zijn energie hoger dan 100 punten op peil houden om spreuken te spreken. casten 2) genoeg Meer dan 500 punten verzamelen om naar het volgende level te gaan. Wezens Tijdens zijn tocht door de wereld komt hij verschillende wezens tegen. Onder andere: - Mormel: snelheid: 40 pixels/sec. Bijt iedere 10 seconde, 20 schade, kans van raken 60%. met gigantische tanden - Dreuzel: snelheid: 100 pixels/sec. Mept iedere 20 seconde, 30 schade, kans van raken 20%, springt iedere 50 seconden richting de speler. die supersnel zijn - Draak: snelheid: 20 pixels/sec. Spuugt iedere 100 seconden vuur: 100 schade, kans van raken 100%. Dood Als een speler geen levens meer heeft: - moet hij overnieuw beginnen - wordt zijn energie gereset naar 30 - komen alle wezens weer terug tot leven.

31 Tabelgebruik Gameplay In deze game moet de speler twee dingen doen: 1) Zijn energie hoger dan 100 punten houden om spreuken te spreken. 2) Meer dan 500 punten verzamelen om naar het volgende level te gaan. Wezens Er zijn verschillende wezens die je aanvallen als je binnen een straal van 200 pixels van ze komt. Naam Snelheid pixels/sec. Aanval (animatie) Schade Kans van raken Mormel 40 Bijt 20 60% Dreuzel 100 Mept 30 20% Draak 20 Spuugt vuur % Dood Als een speler geen levens meer heeft: - Moet hij overnieuw beginnen. - Wordt zijn energie gereset naar Komen alle wezens weer terug tot leven.

32 Afbeeldingen Abstract Alleen kleur als het nodig is

33 Flowcharts Beschrijving schermen/flow Beschrijving core gameplay Splashscreen Menu Game Endscreen Schieten Meer dan 30% Vluchten Leven? 0% Dood Minder dan 30%

34 Voor de vormgever Do's Gebruik plaatjes en flowcharts Abstract Laat het aan de kunstenaar over Splashscreen Menu Game Endscreen

35 Voor de vormgever Do: Don't:

36 Voor de programmeur Do Less == more! Gebruik waar mogelijk Opsommingen Lijsten Tabellen Afbeeldingen Consistentie Gebruik de opmaak om de tekst meer leesbaar te maken: Zodra de speler 20 punten behaald en springt, knippert het scherm 12 seconden.

37 Voor de programmeur Don't Slowdown: int speed *= 0.5, int duur = miliseconden. Een array, waarin de inventaris items opgeslagen worden.

38 Management

39 Management Naamgeving Planit_Finalversion_23b(dit-is-hem-nu-echt).pdf Versie controle

40 Management Wie, wat, wanneer? Ontwerpfase Concept ontwerpen Documenten schrijven Research doen Productiefase Content maken Testen Bugs fixen Oplevering Bugs fixen

41 Management Asset lists Bijhouden: meten is weten Design (gameplay, balance, leveldesign, vragen beantwoorden) Code Gfx Sound Task: Designed/ implemented/ tested

42

43 Management Scrum 5 minuten Geen discussies Verschillende taken en uren Balancing level Wapen animatie Spring-functionaliteit Wat is gedaan Hoe lang is er nog voor nodig?

44 Voor volgende week maandag Concept uitwerken Gameplay Mechanics Features Zo veel mogelijk Presentatie concept & document

45 Documenten opsturen naar:

Game Design Documenten. Welkom

Game Design Documenten. Welkom Game Design Documenten Welkom Opbouw Vorige week Vandaag Game design documenten: wanneer, voor wie en waarom? Taalgebruik, stijl en opmaak 7 juni Presentaties Andere tools (Excel, Draw en prototyping)

Nadere informatie

Game Design Documenten. Welkom!

Game Design Documenten. Welkom! Game Design Documenten Welkom! Game Design Documenten Vandaag, 8 mei Game design documenten: waarom, voor wie en inhoud Pitch, Executive summary, Goal en Core gameplay 15 mei Taalgebruik, stijl en opmaak

Nadere informatie

Game Usability. Les 3 jaar 2. Ontwerp doelstellingen en randvoorwaarden

Game Usability. Les 3 jaar 2. Ontwerp doelstellingen en randvoorwaarden Game Usability Les 3 jaar 2 Ontwerp doelstellingen en randvoorwaarden Wat gaan we doen? Herhaling vorige week Ontwerpdoelen en ontwerpdoelstellingen ISO Definition of Usability (9241-11) Usability is the

Nadere informatie

Usability. Les 3 jaar 2. Ontwerp doelstellingen en randvoorwaarden

Usability. Les 3 jaar 2. Ontwerp doelstellingen en randvoorwaarden Usability Les 3 jaar 2 Ontwerp doelstellingen en randvoorwaarden Wat gaan we doen? Herhaling vorige week ISO Definition of Usability (9241-11) Usability is the effectiveness, efficiency and satisfaction

Nadere informatie

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat.

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat. Stappenplan Een interface is in principe alles wat de communicatie tussen de gebruiker en de computer bepaalt of vorm geeft. Het is het deel van de website of webapplicatie dat de interactie met de gebruiker

Nadere informatie

INLEIDING WAT DACHT JE VOORAF VAN.. EN WAAROM?

INLEIDING WAT DACHT JE VOORAF VAN.. EN WAAROM? INLEIDING WAT DACHT JE VOORAF VAN.. EN WAAROM? Sabeth Keek een beetje tegen het project op omdat het om een applied game ging. het leek mij een moelijke doelgroep. Het leek mij wel lastiger om in te leven

Nadere informatie

1 De basis. Documenten om te bewaren. Extra leesvoer: Start Here Handleiding Gamemaker. 2 Geschiedenis van Games en Gamegenres

1 De basis. Documenten om te bewaren. Extra leesvoer: Start Here Handleiding Gamemaker. 2 Geschiedenis van Games en Gamegenres Hieronder staat de inhoudsopgave van de cursus gamedesign op www.gameskool.nl. (wijzigingen in het cursusprogramma onder voorbehoud). De lessen bestaan uit (instructie- )video s, video s met voorbeelden,

Nadere informatie

Thinking of art. GDD jaar 2 - sonja van vuure

Thinking of art. GDD jaar 2 - sonja van vuure Thinking of art GDD jaar 2 - sonja van vuure Thinking of art les 1 - Over creativiteit en ideeën les 2 - over spelers leiden in je game les 3 - one page design docs les 4 - toepassen opdracht vorige les

Nadere informatie

Bronnenboek Digispel

Bronnenboek Digispel COLOFON Uitgeverij: Auteur(s): Inhoudelijke redactie: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Ruben Rump Edu Actief b.v. Titel: ISBN: 978 90 3725 502 7 Eerste druk/eerste oplage

Nadere informatie

Verandering in Beweging Brengen m.b.v. Games!

Verandering in Beweging Brengen m.b.v. Games! Verandering in Beweging Brengen m.b.v. Games! Content 1. Aanleiding voor de opdracht 2. Articulatie van de vraag 3. Concept ontwikkeling en methodiek 4. Proces (deliverables) 5. Planning 1/5 Aanleiding

Nadere informatie

Science shooter Verzamel scheikundige deeltjes en bestrijd vijanden door te schieten met samengestelde stoffen.

Science shooter Verzamel scheikundige deeltjes en bestrijd vijanden door te schieten met samengestelde stoffen. Naam: Jephta Peijs HKU Klas GDD2b Datum: 19 januari 2011 Docent: Tim Bosje Science shooter Verzamel scheikundige deeltjes en bestrijd vijanden door te schieten met samengestelde stoffen. Basisgegevens

Nadere informatie

THINKING OF ART. Saskia Freeke. Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS. HKU Games & Interactie

THINKING OF ART. Saskia Freeke. Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS. HKU Games & Interactie THINKING OF ART Saskia Freeke Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS HKU Games & Interactie INLEIDING STIJLKEUZE VERANTWOORDING We hebben specifiek voor deze stijl gekozen omdat we de oranje kleur

Nadere informatie

Game Design Document. Leonie Ponsioen Studentnummer: 500734391. Naam opdrachtgever: R. Schildmeijer / Hogeschool van Amsterdam

Game Design Document. Leonie Ponsioen Studentnummer: 500734391. Naam opdrachtgever: R. Schildmeijer / Hogeschool van Amsterdam Game Design Document Naam: Leonie Ponsioen Studentnummer: 500734391 Naam game: Stone town adventure Naam opdrachtgever: R. Schildmeijer / Hogeschool van Amsterdam Historie Versie Datum Aanpassing 2.0 01/11/15

Nadere informatie

Usability & Ontwerp processen. Les 4

Usability & Ontwerp processen. Les 4 Usability & Ontwerp processen Les 4 Wat gaan we doen? Wat hebben we de vorige keer geleerd? Wat gaan we vandaag doen? Theorie - hoorcollege Oefening - lesopdracht Herhaling - samenvatting theorie Wat hebben

Nadere informatie

LES 4 & 5 GAMEMAKER4YOU

LES 4 & 5 GAMEMAKER4YOU Maart 2009 LES 4 & 5 GAMEMAKER4YOU Les 4 & 5 GameMaker m.b.v. het boek GameMaker4You Ze leren een shooter maken en hierna maken ze een eigen shooter Les 4 Docent Doel Doel van deze les is leerlingen leren

Nadere informatie

HTC you Campaign Propositie Htc belooft een telefoon die bij jou past en voldoet aan jou persoonlijke behoeftes.

HTC you Campaign Propositie Htc belooft een telefoon die bij jou past en voldoet aan jou persoonlijke behoeftes. Feedback 12 januari HTC you Campaign Propositie Htc belooft een telefoon die bij jou past en voldoet aan jou persoonlijke behoeftes. Propostie nieuwe concept HTC belooft nieuwste top of the line smartphones(de

Nadere informatie

onderzoek ontwerp realisatie implementatie

onderzoek ontwerp realisatie implementatie Usability testing onderzoek ontwerp realisatie implementatie onderzoek concept ontwerpen prototype realisatie & specificatie onderzoek ontwerp realisatie implementatie vandaag onderzoek ontwerp realisatie

Nadere informatie

R-Type 2009 Developing in XNA

R-Type 2009 Developing in XNA R-Type 2009 Developing in XNA Door : Martin Broos Student nr : 0794155 Vak : IMP08 Herkansing Docent: Bob Pikaar Versie : 2 1 Inhoud Inleiding... 3 Concept... 4 Uitdaging... 4 Features... 4 Vijanden...

Nadere informatie

LES 2 & 3 GAMEMAKER4YOU

LES 2 & 3 GAMEMAKER4YOU Maart 2009 LES 2 & 3 GAMEMAKER4YOU Les 2 & 3 GameMaker m.b.v. het boek GameMaker4You Ze leren het doolhof maken (hoofdstuk3) en hierna maken ze een eigen doolhofspel Les 2 Docent Doel Doel van deze les

Nadere informatie

Game Design Document. Jurian Boots 2040735. 2011-2012 Avans Hogeschool s-hertogenbosch

Game Design Document. Jurian Boots 2040735. 2011-2012 Avans Hogeschool s-hertogenbosch Game Design Document Jurian Boots 2040735 2011-2012 Avans Hogeschool s-hertogenbosch Inhoud Overzicht 3 Doelgroep, platform, marketing 4 Gameplay Mechanic 5 Character Design 6 Wereld Design 7 Level Design

Nadere informatie

Testreportage. Door: Daniëlle Visser (0808309) Timo van Vliet (0869635) Roberto Nelissen (0837383) Nina Haitsma (0870482) Groepsopdracht 6

Testreportage. Door: Daniëlle Visser (0808309) Timo van Vliet (0869635) Roberto Nelissen (0837383) Nina Haitsma (0870482) Groepsopdracht 6 Testreportage Door: Daniëlle Visser (0808309) Timo van Vliet (0869635) Roberto Nelissen (0837383) Nina Haitsma (0870482) Groepsopdracht 6 The game of life Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Wat moet er volgens

Nadere informatie

Art, Media & Me. Opdracht: inspiratie in ontwerp. Sonja van Vuure Milan ten Westeneind

Art, Media & Me. Opdracht: inspiratie in ontwerp. Sonja van Vuure Milan ten Westeneind Art, Media & Me Opdracht: inspiratie in ontwerp Docenten: Naam: Klas: Saskia Freeke Sonja van Vuure Milan ten Westeneind G&I 1D Perfect World International (PWI) PWI is een op fantasie gebaseerde MMORPG.

Nadere informatie

Thinking of Art Stijldocument

Thinking of Art Stijldocument Thinking of Art Stijldocument Niels de Jong GDD1A Inspiratie: M.C. Escher Inhoudsopgave Inleiding...2 1 Moodboard / stijlinspiratie kiezen...2 Kiezen stijlinspiratie...3 Beeldmateriaal in Moodboards...4

Nadere informatie

Stedelijk Museum. Ontwerpspecificatie. VMBO leerlingen interactieve rondleiding. Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247

Stedelijk Museum. Ontwerpspecificatie. VMBO leerlingen interactieve rondleiding. Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247 Stedelijk Museum VMBO leerlingen interactieve rondleiding Ontwerpspecificatie Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247 Inhoud INHOUD OPDRACHT CONCEPT ONTWERP HIGH LEVEL DETAIL

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

CASE. Meer waarde door. e-learning. Place full-screen image on layer Background. Expect more. Expect Pink. start

CASE. Meer waarde door. e-learning. Place full-screen image on layer Background. Expect more. Expect Pink. start CASE Meer waarde door Expect more. Expect Pink. start e-learning Place full-screen image on layer Joost-IT Joost-IT is een informeel bedrijf gespecialiseerd in Agile Service Management en IT Tooling Consultancy.

Nadere informatie

Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie. Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard

Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie. Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard Programma deze week # In de werkgroep vandaag: Het visual designproces, de uitwerkingsfase

Nadere informatie

Zelf een spel maken met GameMaker Les 3: Vijanden en levens

Zelf een spel maken met GameMaker Les 3: Vijanden en levens Zelf een spel maken met GameMaker Les 3: Vijanden en levens 1) Start het programma GameMaker en laad het spel van de tweede les. 2) We gaan een vijand voor de speler maken. Klik met de rechtermuisknop

Nadere informatie

PROJECT SELL IT. A project by

PROJECT SELL IT. A project by PROJECT SELL IT A project by Cast members Piotr Tekien Lorenzo James Alexander Veliev Joshka Landsheer Sabeth van der Voort INHOUDSOPGAVE Project Sell it 1 Offerte 3 Debriefing 3 Planmatige aanpak/werkplan

Nadere informatie

Kwaliteit en Testen binnen Agile Project Management volgens Scrum bij Planon. David Griffioen 11 april 2006

Kwaliteit en Testen binnen Agile Project Management volgens Scrum bij Planon. David Griffioen 11 april 2006 Kwaliteit en Testen binnen Agile Project Management volgens Scrum bij Planon David Griffioen april 2006 Agenda Planon Agile Scrum Scrum bij Planon Kwaliteit en Testen Planon Planon maakt productsoftware

Nadere informatie

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE GOOGLE ZOEKMACHINES WIJ LEVEREN Complete Website Bouw en

Nadere informatie

SCRUM FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES

SCRUM FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES HOME OF THE DIGITAL ATHLETES IT ALL STARTS WITH AN IDEA! EN DAAR ZITTEN WE VOL MEE We zijn ervan overtuigd dat iedereen een digitale fantasie heeft, wij helpen je graag dit

Nadere informatie

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt sendt Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt MailExpert BV Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 316062 E info@mailexpert.nl W mailexpert.nl Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl

Nadere informatie

5 Second Test. Kenrick Fontijne Jeremy Fontijne Dimmy Marcelissen

5 Second Test. Kenrick Fontijne Jeremy Fontijne Dimmy Marcelissen 5 Second Test Kenrick Fontijne 0909758 Jeremy Fontijne 0909756 Dimmy Marcelissen - 0904540 Inhoud Doelgroep & testmethode Onderzoeksvragen Resultaten Conclusie Doelgroep & testmethode Onze game Antivirus

Nadere informatie

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Team Fristeractief: Annet Heitman Jasper Mijdam Charlotte Cozijn Puck Holshuijsen Marieke Zeegers 17 november 2010 Digitaal instellinsplan,

Nadere informatie

LES 6 T/M 10 GAMEMAKER4YOU

LES 6 T/M 10 GAMEMAKER4YOU Maart 2009 LES 6 T/M 10 GAMEMAKER4YOU Les 6 t/m10 GameMaker m.b.v. het boek GameMaker4You Ze leren het botsautospel maken (hoofdstuk5) en de andere 4 lessen maken ze hun eigen game Les 6 Docent Doel Doel

Nadere informatie

UNIT 4 GAMES DROOMGAMES EERSTE GAMES SCORE EXTENSIES INTERACTIES DEBUG IT!

UNIT 4 GAMES DROOMGAMES EERSTE GAMES SCORE EXTENSIES INTERACTIES DEBUG IT! UNIT 4 GAMES JE BENT HIER INHOUD 4 0 1 2 3 5 6 DROOMGAMES EERSTE GAMES SCORE EXTENSIES INTERACTIES DEBUG IT! DROOMGAMES REFLECTIES NAAM: GEEF ANTWOORD OP ONDERSTAANDE VRAGEN IN DE VOORZIENE VAKJES OF

Nadere informatie

Oh no... INVASION!!!

Oh no... INVASION!!! Oh no... INVASION!!! Verzet Broedmonster Joost Das Voorbereiding Transport Hub Schild alien Ruimte Stations Vind alle 5 Transport Hubs in de Verzet stapel. Gebruik Hub nr 1. tot aan het aantal spelers

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Concept. Google Sites Handleiding

Concept. Google Sites Handleiding Google Sites Handleiding Inhoud Inleiding... 1 Handleiding... 2 Aanmaken Google Site... 2 Aanpassen uiterlijk Google Site... 3 Configureren Google Site... 3 Uitnodigen mede eigenaren, bijdragers en kijkers...

Nadere informatie

Wat is social media nou eigenlijk?

Wat is social media nou eigenlijk? Social media Wat is social media nou eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DIGITAL CONCEPT DEVELOPMENT Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Wat drijft het werkveld?

Wat drijft het werkveld? Wat drijft het werkveld? Presentatie uitkomsten survey Jacob Brunekreef, Fontys ICT Jacob Brunekreef Meer dan 25 jaar werkzaam in de IT Nu: Projectleider EQuA project, Fontys ICT Adviseur / trainer bij

Nadere informatie

5 Second Test. Kenrick Fontijne Jeremy Fontijne Dimmy Marcelissen

5 Second Test. Kenrick Fontijne Jeremy Fontijne Dimmy Marcelissen 5 Second Test Kenrick Fontijne 0909758 Jeremy Fontijne 0909756 Dimmy Marcelissen - 0904540 Inhoud Doelgroep & testmethode Onderzoeksvragen Resultaten Conclusie Doelgroep & testmethode Onze game Antivirus

Nadere informatie

Onderzoeksdata en toegangsrechten

Onderzoeksdata en toegangsrechten Onderzoeksdata en toegangsrechten Jacquelijn Ringersma Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek Nijmegen Max Planck Instituut voor psycholinguïstiek Max Planck Gesellschaft 78 onderzoeksinstituten (Duitsland)

Nadere informatie

Summary report. Time entries. Users 2015-09-01-2015-10-07. Luc Schols 112:52:38. Other 545:11:53. Rasjaad Basarat 112:30:08. Jesse Baas 108:26:26

Summary report. Time entries. Users 2015-09-01-2015-10-07. Luc Schols 112:52:38. Other 545:11:53. Rasjaad Basarat 112:30:08. Jesse Baas 108:26:26 Summary report 2015-09-01-2015-10-07 Total 545 h 11 min 109:00 113:30 100:59 96:00 114 h 80:45 86 h 44:56 57 h 29 h 31.08 07.09 14.09 21.09 28.09 05.10 Users Time entries Luc Schols 112:52:38 Other 545:11:53

Nadere informatie

Speler Handleiding. Introductie. Knowingo + is de app die leren leuk maakt!

Speler Handleiding. Introductie. Knowingo + is de app die leren leuk maakt! Knowingo + Speler Handleiding Introductie Knowingo + is de app die leren leuk maakt! Met Knowingo + heb je precies de juiste informatie om geweldig te worden in jouw baan. Allemaal terwijl je een leuk

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

TFS als perfecte tool voor Scrum

TFS als perfecte tool voor Scrum TFS als perfecte tool voor Scrum René van Osnabrugge renevo@delta-n.nl About me René van Osnabrugge Communicate @renevo renevo@delta-n.nl http://osnabrugge.wordpress.com Agenda Wat is Scrum? Wat is ALM

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project WNF. CMD Neelke Laarakker Laura Hellegers

Plan van aanpak. Project WNF. CMD Neelke Laarakker Laura Hellegers Plan van aanpak NDD periode - B Maaike Janssen - 1598513 Marc Gooris - 1605893 CMD 2014-2015 Neelke Laarakker - 1602659 Laura Hellegers - 1603189 Inhoudsopgave Wie zijn wij Achtergrond Uitgangspunten Onderzoeksvragen

Nadere informatie

Seasondeals. p: +31 (0)20 894 6363 e: info@season.deals w: http://nl.season.deals. Seasondeals, Postbus 717 9400AS, Assen, Nederland

Seasondeals. p: +31 (0)20 894 6363 e: info@season.deals w: http://nl.season.deals. Seasondeals, Postbus 717 9400AS, Assen, Nederland Seasondeals, Postbus 717 9400AS, Assen, Nederland p: +31 (0)20 894 6363 e: info@season.deals w: http://nl.season.deals Seasondeals The Rich Media Ad Company 01 PROBEER HET - WIN UW PRIJS GA MOBILE FIRST

Nadere informatie

IQ- game design docentenhandleiding Detectivespel

IQ- game design docentenhandleiding Detectivespel IQ- game design docentenhandleiding Detectivespel Uittreksel Leerlingen gaan een IQ-spel genaamd Detectivespel ontwerpen en/of analyseren en/of testen vanuit het oogpunt van een game-designer. De opdracht

Nadere informatie

Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super

Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super Helpdesk online module: Spring Instituut Tel: 0318-493133 Mail: info@springinstituut.nl 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene informatie... 3

Nadere informatie

Radboudumc online: Hoe stel je de patiënt centraal in een omnichannel oplossing? Mobile Healthcare Event 24 november 2017 Yno Papen

Radboudumc online: Hoe stel je de patiënt centraal in een omnichannel oplossing? Mobile Healthcare Event 24 november 2017 Yno Papen Radboudumc online: Hoe stel je de patiënt centraal in een omnichannel oplossing? Mobile Healthcare Event 24 november 2017 Yno Papen Inleiding Het Radboudumc is een vooruitstrevend en innovatief universitair

Nadere informatie

Test-plan 2 Project Portfolio

Test-plan 2 Project Portfolio Test-plan 2 Project Portfolio Naam Klas Erik de Beurs G&I A 1 Inhoudsopgave Introductie 2 Doel van de test 3 Tijdsplanning 3 Betrokkenen 3 Test locatie 5 Strategie 4 Data 6 Testscenario 6 Benodigdheden

Nadere informatie

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn?

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Vormgeving in relatie tot verschillende doelgroepen Hoe kun je mensen groeperen? oefening [ met z n

Nadere informatie

Game Maker 6.1. Scrolling shooter. Hoofdstuk 6.1

Game Maker 6.1. Scrolling shooter. Hoofdstuk 6.1 Game Maker 6.1 Scrolling shooter Hoofdstuk 6.1 Scrolling Shooter Een spelgenre is shooter. Je kent ze wel: Halo, de bondgames, Metroid Prime ook. Dit zijn First of Third Person Shooters. Daarnaast heb

Nadere informatie

World building. College 6. Teun Dubbelman Teun.dubbelman@hku.nl

World building. College 6. Teun Dubbelman Teun.dubbelman@hku.nl World building College 6 Teun Dubbelman Teun.dubbelman@hku.nl Vandaag staat niet de expositie, maar de actie centraal; niet de introductie of de afsluiting van gebeurtenis(sen), maar de gebeurtenis(sen)

Nadere informatie

Met deze game check kunnen ouders en kinderen samen overwegen of een game beter wel of beter niet gespeeld kan worden. Zodat gamen leuk blijft!

Met deze game check kunnen ouders en kinderen samen overwegen of een game beter wel of beter niet gespeeld kan worden. Zodat gamen leuk blijft! GAME CHECK Er zijn ontzettend veel games die je kunt spelen. En er komen steeds weer nieuwe spellen of nieuwe versies uit; voor ouders en opvoeders is het bijna niet bij te houden. Uit enthousiasme en

Nadere informatie

April 2012. Legal & General Actualiteitenbijeenkomsten Presentatie Hans Schriever (FP Advance NL)

April 2012. Legal & General Actualiteitenbijeenkomsten Presentatie Hans Schriever (FP Advance NL) April 2012 Legal & General Actualiteitenbijeenkomsten Presentatie Hans Schriever (FP Advance NL) Deze handout vanuit de presentatie van Hans Schriever tijdens de Actualiteitenbijeenkomst van Legal & General

Nadere informatie

Begrijp je doelgroep en connect Search en Social voor de opbmale klant beleving

Begrijp je doelgroep en connect Search en Social voor de opbmale klant beleving Begrijp je doelgroep en connect Search en Social voor de opbmale klant beleving Speaking Publishing Consulting Training European Search Personality 2015 www.stateofdigital.com - www.basvandenbeld.com -

Nadere informatie

Business Sprint LOOT-scholen en Zo.Leer.Ik in kader van project Leerling 2020. Door Madelief Keyser en Michael van Wetering

Business Sprint LOOT-scholen en Zo.Leer.Ik in kader van project Leerling 2020. Door Madelief Keyser en Michael van Wetering Business Sprint LOOT-scholen en Zo.Leer.Ik in kader van project Leerling 2020 Door Madelief Keyser en Michael van Wetering Aanleiding Business Sprints Inzicht krijgen in behoeftes van nieuwe onderwijsconcepten

Nadere informatie

Basisinstructie GameMaker 8.0

Basisinstructie GameMaker 8.0 Basisinstructie GameMaker 8.0 Startscherm Gamemaker De onderstaande afbeelding toont het startscherm van Gamemaker. De betekenis van de belangrijkste symbolen in de menubalk zijn weergegeven. Het toevoegen

Nadere informatie

Project Literacy Builder

Project Literacy Builder Project Literacy Builder Inhoudsopgave Project Literacy Builder... 1 Introductie... 3 Project Logline:... 3 Doelgroep:... 3 Platform:... 3 Engine:... 3 Verhaallijn... 3 Spel design... 4 Spelregels... 4

Nadere informatie

Hoofdstuk 18: Een presentatie maken

Hoofdstuk 18: Een presentatie maken Hoofdstuk 18: Een presentatie maken 18.0 Inleiding De focus van een PowerPoint presentatie valt meestal op één dia. Dit betekend dat een PowerPoint presentatie een goed middel is om concepten via punten

Nadere informatie

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV H4 ~ periode B Toegepaste vormgeving Autonome kunst Inleiding INLEIDING In de eerste periode ben je vooral bezig geweest met het onderzoeken van vormen, materialen

Nadere informatie

Van concept naar een klikbaar prototype

Van concept naar een klikbaar prototype UXkids case study: Van concept naar een klikbaar prototype Keywords: Koninklijke Bibliotheek, Website, Prototype, User tests, Usability, UX, Kinderen 9-12 jaar. Als onderdeel van het netwerk van openbare

Nadere informatie

TESTPLAN. Project Design for Space Team Beam Finn van der Heide & Bertram Flier

TESTPLAN. Project Design for Space Team Beam Finn van der Heide & Bertram Flier TESTPLAN Project Design for Space Team Beam Finn van der Heide & Bertram Flier Test monitor: Bertram Data-logger: Finn Tech Operator: Finn Recruiter: Finn & Bertram 1 Inhoudsopgave Introductie pagina 3

Nadere informatie

Juryverslag GameMaker Wedstrijd 46

Juryverslag GameMaker Wedstrijd 46 Juryverslag GameMaker Wedstrijd 46 Inhoudsopgave 1 Jurering 2 1.1 Rhythm Masters.......................... 2 1.1.1 Jurylid 1.......................... 2 1.1.2 Jurylid 2.......................... 2 1.1.3

Nadere informatie

Project Ontwerp Specificatie Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit

Project Ontwerp Specificatie Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit Project Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit Erwin Spil (51680) Gerd Melgers (527740) Nadine Buizert (520808) Saskia Hoogerhuis (51537) Stefano Dostmohammed (528700) Inhoudsopgave Onderwerp: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

De Agile Analist. Henk Jan Huizer

De Agile Analist. Henk Jan Huizer De Agile Analist Henk Jan Huizer Software Ontwikkeling Dat is Software Ontwikkeling is Voor veel organisaties van steeds grote belang! Agile Software ontwikkeling Is een aanpak die past bij het type werk

Nadere informatie

Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina

Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina Op deze pagina treft u een aantal veel gestelde vragen aan over het opstarten van de nieuwe webloginpagina http://weblogin.tudelft.nl: 1. Ik krijg de melding

Nadere informatie

Museumbezoek onder Studenten

Museumbezoek onder Studenten Museumbezoek onder Studenten Ontwerprapport CMD-Project Jelle Clignet CMD2B 1108174 Inhoudsopgave Inleiding 2 Concept 3 Beschrijving van het concept 3 Applicatie 3 Ondersteunende middelen 3 Middelen 4

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het multimedia productieproces 3. De uitvoering MM-02-06-01

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het multimedia productieproces 3. De uitvoering MM-02-06-01 OPDRACHTKAART MM-02-06-01 De uitvoering Voorkennis: Je hebt multimedia-opdrachten 1 tot en met 5 (MM-02-01 t/m MM-02-05) afgerond. Je kunt met behulp van multimedia-software, zoals bijvoorbeeld Macromedia

Nadere informatie

INNOVATIE MOET NIET BLIJVEN STEKEN BIJ EEN GOED VERHAAL.

INNOVATIE MOET NIET BLIJVEN STEKEN BIJ EEN GOED VERHAAL. v1.0 INNOVATIE MOET NIET BLIJVEN STEKEN BIJ EEN GOED VERHAAL. Maar hoe maakt u de ideeën binnen een organisatie concreet en tastbaar? ARCHITECT IN ONLINE www.intenseprototyping.nl INTENSE PROTOTYPING In

Nadere informatie

1.1 DE OPDRACHT IN HET KORT

1.1 DE OPDRACHT IN HET KORT Opdracht 03: een formulier ontwerpen Versie voor studenten v5.0 2010.04.28 James M. Boekbinder Skype: jboekbinder3641 E-mail: james.boekbinder@gmail.com Blog: http://www.razormind.info/infoconstructor

Nadere informatie

Level 1: Let The Games Begin! Vergeet niet de diavoorstelling te starten, anders werken de linkjes niet.

Level 1: Let The Games Begin! Vergeet niet de diavoorstelling te starten, anders werken de linkjes niet. Level 1: Let The Games Begin! Vergeet niet de diavoorstelling te starten, anders werken de linkjes niet. In dit level... Kom je meer te weten over de ontwikkeling van games door de tijd. Ga je enkele spellen

Nadere informatie

Oekaki = Japans voor tekenen. Eigen online tekentools, paintchat, animatie. Niet-commerciëel, afhankelijk van donaties.

Oekaki = Japans voor tekenen. Eigen online tekentools, paintchat, animatie. Niet-commerciëel, afhankelijk van donaties. Oekaki.nl - Online tekenen Oekaki = Japans voor tekenen Eigen online tekentools, paintchat, animatie Niet-commerciëel, afhankelijk van donaties Kleine community Wens = meer actieve tekenaars Oekaki.nl

Nadere informatie

LES 6: Vijanden en dood gaan

LES 6: Vijanden en dood gaan LES 6: Vijanden en dood gaan DOEL: Je moet dodelijke slangen gaan ontwijken. Als je toch een slang raakt ga je dood en moet je opnieuw beginnen. Je geeft de slang aan het eind een leuke animatie. Start

Nadere informatie

Hoe zeggen wat men niet wil horen

Hoe zeggen wat men niet wil horen Hoe zeggen wat men niet wil horen Developer training Drupal 16-03-2011 06-06-2011 Joris Henk Snoek van Cann Henk van Cann Managers willen kunnen praten met de IT-ers/Drupalistas. Hen begrijpen en ook horen

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG. Amber van Blitterswijk Rob den Breems Mike Broere Sanne de Jager Nikita Veenhuizen

CONCEPTVERSLAG. Amber van Blitterswijk Rob den Breems Mike Broere Sanne de Jager Nikita Veenhuizen CONCEPTVERSLAG Amber van Blitterswijk Rob den Breems Mike Broere Sanne de Jager Nikita Veenhuizen Inhoudsopgave Inleiding Onderzoek terugblik NOS on spot Wat is het? Storyboard Keyfeatures Prototype Debattle

Nadere informatie

WORKSHOP 1W5. De Scrum-projectmethode voor betere groepsresultaten. Rienk van der Ploeg hogeschooldocent Informatica bij IICT-FNT

WORKSHOP 1W5. De Scrum-projectmethode voor betere groepsresultaten. Rienk van der Ploeg hogeschooldocent Informatica bij IICT-FNT WORKSHOP 1W5 De Scrum-projectmethode voor betere groepsresultaten Rienk van der Ploeg hogeschooldocent Informatica bij IICT-FNT 11.00-12.00 uur / Expedition Curriculum Vitae Team Lead Software Developers

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

Spion op je Pad. Een Serious Boardgame over Informatiebeveiliging voor gemeenten. M. de Blaeij (Ministerie van Economische Zaken) en de IBD

Spion op je Pad. Een Serious Boardgame over Informatiebeveiliging voor gemeenten. M. de Blaeij (Ministerie van Economische Zaken) en de IBD Spion op je Pad Een Serious Boardgame over Informatiebeveiliging voor gemeenten Auteur: M. de Blaeij (Ministerie van Economische Zaken) en de IBD Datum: 28 november 2016 Versie: IBD Licentie: Toelichting

Nadere informatie

WEBSITE USABILITY. white-paper

WEBSITE USABILITY. white-paper WEBSITE USABILITY white-paper Alle rechten voorbehouden Het is niet toegestaan deze white-paper aan derden te verstrekken of te verkopen. Het is niet toegestaan de inhoud van deze white-paper elders te

Nadere informatie

Standaarden in het (digitaal) beschrijven van vormgevingsarchieven Bernadine Ypma, zelfstandig onderzoeker

Standaarden in het (digitaal) beschrijven van vormgevingsarchieven Bernadine Ypma, zelfstandig onderzoeker Standaarden in het (digitaal) beschrijven van vormgevingsarchieven Bernadine Ypma, zelfstandig onderzoeker Deze samenvatting geeft de resultaten van een onderzoek naar ontsluitingsmethoden van vormgevingsarchieven

Nadere informatie

------------------------------ Een overzicht van alle eisen en wensen is onderaan dit document te vinden ------------------------------

------------------------------ Een overzicht van alle eisen en wensen is onderaan dit document te vinden ------------------------------ Notulen VPRO briefing :: 23-09-2004 _ 13.30u 15.00u :: MultiVilla Aanwezig: Namens de HKU: Joost Burger, Joost Blatter, Merijn Vogelsang, Nick van Loo, Martijn Reintjes, Dudu Puetes, Paul Keurentjes Namens

Nadere informatie

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement?

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Introductie Evenementen en congressen zijn nog steeds een belangrijk moment om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande

Nadere informatie

L e t s g e t P h y s i c a l

L e t s g e t P h y s i c a l L e t s g e t P h y s i c a l I n h o u d s o p g a v e 2 6-7 4-5 4-5 8-9 10-11 12-13 12-13 3 4 Horen werkw.uitspraak: [hore(n)] Verbuigingen: hoorde (verl.tijd ) Verbuigingen: heeft gehoord (volt.deelw.)

Nadere informatie