Reisverslag Lourdesreis van de groep Voorhout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reisverslag Lourdesreis van de groep Voorhout"

Transcriptie

1 Reisverslag Lourdesreis van de groep Voorhout Op zondag 8 mei ging er weer een groep bedevaartgangers uit de Bollenstreek met de VNB naar Lourdes, onder hen bevonden zich ook 5 Noordwijkers. Onze reisleiding bestond uit Ans Hoogervorst en hotelpastoor, onze eigen pastoor Th. Blokland. In alle vroegte (het was pas u) vertrok vanaf het station Voorhout een bus naar Tourcoing, een klein plaatsje in Frankrijk net over de Belgische grens. Daar stond een lange TGV klaar om alle pelgrims, vanuit de diverse windstreken van Nederland, naar Lourdes te brengen. Sinds vorig jaar heeft de VNB (vereniging nationale bedevaarten) geen slaaptreinen meer naar Lourdes, maar rijd er een hoge snelheidstrein (TGV). Op deze manier ben je op een comfortabele manier binnen een dag in Lourdes. Natuurlijk kan het door omstandigheden voorkomen dat er vertragingen zijn, maar dat valt uiteraard van te voren niet in te schatten. En laat ons nu net overkomen dat er die dag werkzaamheden aan het spoor in Frankrijk zijn, zodat er niet op volle snelheid gereden kon worden en er een aantal stops gemaakt moesten worden. Maar dit alles mocht de pret niet drukken, want na het uitspreken van het reisgebed en het zingen van het lied te Lourdes op de bergen, werden de lunchpakketten aangebroken, en zo werd ook de inwendige mens tevreden gesteld. Bij aankomst in het hotel stond er al een maaltijd voor ons klaar en na het verdelen van de sleutels kon iedereen zijn hotelkamer betreden, koffers uitpakken en benen strekken, soms door een korte wandeling maar meestal door lekker te gaan slapen, want de volgende ochtend was het weer vroeg dag. Ans zou om u beginnen met een rondleiding op de heiligdommen waarna op de openingsviering van deze bedevaart op het programma stond.

2 Met een stralende zon en hoge temperaturen kon dan ook de eerste dag niet beter beginnen. Voor degenen die de eerste keer in Lourdes waren was het vooral veel eerste indrukken en emoties op doen, voor degenen die al vaker Lourdes bezochten was het vooral een gevoel van thuiskomen. Tijdens alle vieringen zingt er ook een koor dat bestaat uit diverse pelgrims, onze groep had veel gouden keeltjes, dus een groot koor was dan ook snel gevormd. Voor de middag stond er een stadswandeling gepland. Een wandeltocht door Lourdes, waar diverse bekende plaatsen werden aangedaan, zoals de Molen van Boly, het cachot, de parochiekerk en de begraafplaats, uiteraard werd er ook een koffiestop gemaakt. De avond was voor iedereen een vrije invulling, een aantal mensen gingen wat winkeltjes kijken, een aantal mensen bleven lekker rustig op de hotelkamer en weer anderen gingen als toeschouwer bij de lichtprocessie kijken, die elke avond om u begint.

3 Ook de volgende dag was het weer heel vroeg dag want op u was er de Nederlandse Mis aan de grot, een hoogtepunt voor iedere pelgrim.

4 Daarna werd er om u een keuzeprogramma aangeboden, men kon een bezoek brengen aan het kasteel of het wassenbeeldenmuseum, of natuurlijk zelf kiezen voor een wandeling langs de vele winkeltjes, een bezoek aan de baden, of nog even bij de grot zitten en bidden. Zo werd de groep verdeeld maar zagen we elkaar weer tijdens de lunch, ieder met zijn eigen verhaal. In de middag werd de groepsfoto gemaakt, dus na de lunch even kleding netjes, haren kammen en met z n allen naar het grote plein voor de Rosaire, de grote basiliek die eigenlijk uit 3 kerken is opgebouwd. Na de foto zijn een aantal van ons deze kerken gaan bezichtigen, vooral de Rosaire is prachtig door al het mozaïekwerk binnen en buiten, vanaf de bovenkerk heb je ook nog een goed uitzicht over de heiligdommen en de glanzende gouden kroon.

5 Voor het avondprogramma moesten we ons wat haasten, want de lichtprocessie was vandaag met de Nederlandse pelgrims voor op, dat betekent op tijd opstellen met de vaandels en de rolstoelen. Als de processie eenmaal gaat lopen, geniet iedereen op zijn eigen manier van deze speciale gebeurtenis, want de processie bekijken vanaf de zijlijn is mooi, maar de processie meebeleven is meer dan dat.

6 En dan volgt alweer de vierde dag, de dag met de internationale Hoogmis in de ondergrondse Pius X basiliek. Alleen al het aanwezig zijn in deze enorme kerk is bijzonder, er kunnen namelijk zo n mensen zitten, en vaak gebeurd dat dus ook. Alle op dat moment in Lourdes aanwezige pelgrims kunnen deze H.Mis bezoeken, alle groepen met vaandels komen daar vanuit het midden naar voren met daar achter alle aanwezige priesters. Imposant en indrukwekkend iedere keer weer.

7 En voor de middag stond wederom een bijzondere gebeurtenis te wachten. De sacramentsprocessie, ook deze vertrek iedere dag en wel om u, maar vandaag net als bij de lichtprocessie, de Nederlandse dag. Dit jaar voor het eerst werd er een andere route gelopen, vooral voor degenen de sacramentsprocessie van andere jaren kenden moesten even wennen, maar het was vooral ook mooi om te zien hoe de priesters met het baldakijn en de monstrans vanaf de bovenkerk naar beneden kwamen, om zich later achter de vaandels en pelgrims te voegen en te lopen naar de Pius X. Ook deze processie staat garant voor een bijzondere gebeurtenis en zeker ook mooie foto s.

8 Na het diner was de avond weer vrij van invulling, maar met een grote groep trokken we toch weer richting de lichtprocessie. Om daarna de avond weer bij ons vaste koffie plaatsje af te sluiten.

9 De donderdag was vrij voor de excursie dag, een dag waarop excursie worden aangeboden naar de Pyreneeën. Voor degenen die niet met de excursies meegingen was het een dag van vrije invulling, maar heeft Ans ook nog een keuzeprogramma aangeboden, zoals een museumbezoek of de Cite st. Pierre, van oorsprong een plaats waar de mogelijkheid werd geboden aan zeer arme pelgrims toch een bezoek aan Lourdes te kunnen laten brengen, zij hadden immers geen financiële mogelijkheden om een hotel te kunnen betrekken. De Pyreneeën-gangers kwamen voor het diner weer thuis met enthousiaste verhalen uit de bergen, waar zelfs nog in de sneeuw is gewandeld. De thuisblijvers hadden deze dag in de ochtend een klein beetje miezerige regen gehad en s middags de zon, dus je kunt wel nagaan hoe hoog ze geweest zijn. En dan is bijna weer de laatste dag aangebroken, vrijdag de 13 e nog wel, maar daar heeft iedereen weinig boodschap aan. Deze dag zal weer vol staan van emoties, want naast het feit dat de kruisweg nog op het programma stond, was er ook de handoplegging en de slotviering van deze bedevaart. In Lourdes bestaat er een oude en kleine kruisweg, die eigenlijk nog maar weinig opvalt, maar ook een nieuwe kruisweg met prachtige uit marmer gehouwen staties, deze is vooral voor rolstoelen, mensen die slecht ter been zijn en mensen die de zware klim van de grote kruisweg niet aan kunnen/willen.

10 De grote kruisweg is namelijk tegen de berg op klimmen en voor degenen die hier toe in staat zijn, een prachtige beleving. Dus ook nu heeft de groep zich wat verdeeld voor zowel de grote als de kleine kruisweg, de ene begeleid door onze eigen pastoor Th. Blokland en de andere begeleid door Ans. Vrijwel aansluitend volgde de viering met de handoplegging, waarbij iedereen door een handoplegging in stilte van een priester een zegen mag ontvangen, dat ieder dit op zijn eigen manier beleefd mag wel duidelijk zijn. En dan hadden we na de lunch nog de slotviering, een viering die plaats vond in de kleine St. Joseph kapel, heel sfeervol om juist daar met de Nederlandse pelgrim de reis af te sluiten.

11 Na afloop was er met deze hele grote groep gezamenlijk koffie drinken, met zijn allen bij elkaar langs de Gave, en alvast van een aantal mensen afscheid nemen, want eenmaal in de trein heeft iedere groep zijn eigen rijtuig en daarna zullen alle groepen zich ook over diverse bussen weer verdelen richting hun eigen thuisbasis. In het hotel volgde dan nog de afsluiting met de zegening van de devotionalia door pastoor Th. Blokland. In een groepsruimte van het hotel hadden we ons verzameld en met alle kaarsen, medailles, rozenkransen ed wist de pastoor daar een mooie gebeurtenis van te maken.

12 En toen was toch echt het moment van koffers pakken aangebroken, sommigen konden bijna niet meer dicht van alle meegenomen souvenirs en kaarsen en niet te vergeten de flessen en jerrycans met het Lourdeswater.

13 Op zaterdag is het dan zover, om komt de bus bij het hotel voorrijden om iedereen weer naar het station van Lourdes te brengen, alwaar de TGV om u zou vertrekken. We waren weer voorbereid op een lange reis door de nog steeds aanwezige spoorwerkzaamheden, maar dat was deze keer niet nodig, de trein reed op sommige trajecten met een snelheid van 300 km per uur door het Franse landschap, en zodoende waren we om u weer op Tourcoing, om vervolgens weer met de bus via Breda en Rotterdam naar Voorhout te gaan. Daar kwamen we om aan en stonden alle afhalers al met smart op ons te wachten. Wij hebben weer een heerlijke week gehad, en denkt u nu bij het lezen van dit verslag, dat zou ik ook wel eens mee willen maken schroom dan niet, neem vrijblijvend contact op met mij of met Ans Hoogervorst (regiocoordinator VNB, ), wij staan u graag te woord en willen u ook van harte welkom heten in een van onze volgende reizen. Helga Teunissen Contactpersoon Lourdeswerk Noordwijk

Verslag van het bezoek aan Lourdes 17 t/m 22 September door Nel Pieterse en Wilma Rademaker

Verslag van het bezoek aan Lourdes 17 t/m 22 September door Nel Pieterse en Wilma Rademaker Verslag van het bezoek aan Lourdes 17 t/m 22 September door Nel Pieterse en Wilma Rademaker De bedevaart werd georganiseerd door vrijwilligers uit de Parochie St. Jan de Doper en de landelijke vereniging

Nadere informatie

Lourdes was geweldig! Een reisverslag.

Lourdes was geweldig! Een reisverslag. Lourdes was geweldig! Een reisverslag. Hieronder kunt u het reisverslag lezen van de H. Lebuinus parochiebedevaart van 15-23 september 2014 naar Lourdes. Maria Wij: Jessica, Rianne, Merle, Maarten en Marijn

Nadere informatie

Diocesane bedevaart Lourdes. Zaterdag oktober 2017

Diocesane bedevaart Lourdes. Zaterdag oktober 2017 Zaterdag 14-21 oktober 2017 1 Welkom Wie zijn er in de zaal Samen bidden Reisorganisator Wat staat u te wachten 2 Mag ik u uitnodigen om met mij naar Lourdes te gaan? Op onze bedevaart kunnen wij onze

Nadere informatie

LOURDES, 17-22 SEPTEMBER 2014 (vliegtuig)

LOURDES, 17-22 SEPTEMBER 2014 (vliegtuig) LOURDES, 17-22 SEPTEMBER 2014 (vliegtuig) DAG 1: WOENSDAG 17 SEPTEMBER We gaan op weg Eindelijk is de dag aangebroken dat we naar Lourdes gaan. We hebben er lang naar uitgekeken. Om 10 uur vertrokken we

Nadere informatie

Samen op weg naar Lourdes

Samen op weg naar Lourdes Samen op weg naar Lourdes Concept programma BisdomBedevaart Lourdes 2014 Definitief vastgesteld na 11 februari Verschil tussen Bus / TGV / Vliegtuig DAG OCHTEND MIDDAG AVOND Za 26 april Reisdag TGV Zo

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Praag. 1-1 - 2 0 1 2

Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Draaiboek Zondag 6 mei. 21.30 uur Koffers in de bus laden. paspoort/id-kaart check en instappen. 22.00 uur Vertrek vanaf Nederland naar Praag. Maandag 7 mei. 9.00 uur Verwachte aankomst

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra Noorwegen Gemaakt door Emma Scheepstra 1 Inhoudsopgave Dag 1: Aankomst... 3 Dag 2: Naar school en het zwembad... 4 Dag 3: Naar school en naar een klimbos... 5 Dag 4: Naar het zwembad en naar de stad...

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Intermezzo Ommen met Hoonhorst en Dalfsen 6-dagen op Bedevaart naar Lourdes

Intermezzo Ommen met Hoonhorst en Dalfsen 6-dagen op Bedevaart naar Lourdes 13 t/m 18 september 2013 Een bedevaart naar Lourdes is een ontmoeting met reisgenoten, die een stukje de zelfde weg gaan, een aantal dagen samen optrekken en zich verbonden voelen door elkaars lasten te

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Verder is Brussel een heel diverse stad, veel nationaliteiten, een groot verschil met arm een rijk, maar ook veel moois te zien.

Verder is Brussel een heel diverse stad, veel nationaliteiten, een groot verschil met arm een rijk, maar ook veel moois te zien. Praag Van prachtige gebouwen en de Karelsbrug, Terezin en de Joodse wijk, opera en scholen, bootreisje en wandeltochten, gastgezin en hotel, taart en salade, zon en kou, vliegen en met de metro, lange

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Mijn 1. heilige communie

Mijn 1. heilige communie Mijn 1 e heilige communie op 11 april deed ik mijn 1e heilige communie ik was s morgens al heel vroeg wakker mama was al druk bezig met de voorbereidingen toen het half 10 was ging ik mijn nieuwe kleren

Nadere informatie

POLEN. Westlandse bedevaart naar Polen 17 tot en met 25 juni 2017

POLEN. Westlandse bedevaart naar Polen 17 tot en met 25 juni 2017 POLEN Westlandse bedevaart naar Polen 17 tot en met 25 juni 2017 De reis 9-daagse bedevaart naar Polen Zaterdag 17 t/m zondag 25 juni 2017 Per luxe touringcar Bezoek aan o.a. Fulda, Krakau, Wadowice, Auschwitz,

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V

Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V - Wanneer: Maandag 13 maart t/m zondag 19 maart - Bestemming: Santa Susanna/ Barcelona - Inclusief: Transfer per luxe touringcar, ontbijt, excursies

Nadere informatie

Dinsdag 8 april 2014

Dinsdag 8 april 2014 Maandag 7 april Wow de eerste dag in Rome, wat een dag. 's Morgens even ontbijten (één croissantje) en toen vanaf ongeveer half 10 op pad. We zijn in de binnenstad geweest en bij iedere kerk verbaasden

Nadere informatie

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen München Hallo, wij zijn Fenne en Isabel uit 4 vwo en zijn in september op uitwisseling geweest naar München. Daar zijn we een week bij iemand in huis geweest; iedereen had zijn eigen gastgezin. Op maandagochtend

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013

Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013 Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013 Hoe trots kan je zijn als je door een Grandmaster ( Peter Harkess IX Dan) wordt uitgenodigd om Hosinsul seminars te komen geven in Schotland. Ik kan je zeggen heeeeeeeeeeeeel

Nadere informatie

Stedentrip Parijs Autitravel

Stedentrip Parijs Autitravel Stedentrip Parijs Autitravel 11 t/m 15 juni 2015 Reizigers: Roel van wissen, Sam Haley, Martijn Ambrosius, David van Arendonk, David Jockin, Rik van Keeken & Rick van den Oord Reisleiders: Lisanne Harmsen

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

En dan gingen wij met de bus verder naar het kamp II bezoeken, gelukkig is dat maar korte duur, wij waren al moe van veel rondlopen.

En dan gingen wij met de bus verder naar het kamp II bezoeken, gelukkig is dat maar korte duur, wij waren al moe van veel rondlopen. En dan gingen wij met de bus verder naar het kamp II bezoeken, gelukkig is dat maar korte duur, wij waren al moe van veel rondlopen. Geschiedenis In het stadje Auschwitz (Pools: Oswiecim) ligt stille getuige

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en ben zinnens om daar een hotelkamer te nemen met airco

Nadere informatie

LOURDESBEDEVAART BISDOM HASSELT JULI 2018

LOURDESBEDEVAART BISDOM HASSELT JULI 2018 LOURDESBEDEVAART BISDOM HASSELT 20-25 JULI 2018 DOE MAAR WAT HIJ U ZEGGEN ZAL! Limburgse Diocesane Bedevaarten L.D.B. vzw Tulpinstraat 75, 3500 HASSELT Telefoon: 0479 24 29 18 E-mail: ldb.vzw@telenet.be

Nadere informatie

POLEN. Bisdombedevaart naar Polen van 10 t/m 18 september 2016

POLEN. Bisdombedevaart naar Polen van 10 t/m 18 september 2016 POLEN Bisdombedevaart naar Polen van 10 t/m 18 september 2016 bedevaartreizen inspiratiereizen belevingsreizen De reis 9-daagse bedevaart naar Polen Zaterdag 10 t/m zondag 18 september 2016 Per touringcar

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Verslag Uitwisseling Vic 29-09/ Za 29-09

Verslag Uitwisseling Vic 29-09/ Za 29-09 Verslag Uitwisseling Vic 29-09/06-10 Za 29-09 Vandaag zijn we met 23 leerlingen en 2 begeleiders vertrokken naar Vic voor het uitwisselingsproject Eye Start Up. De vliegreis verliep voorspoedig en na een

Nadere informatie

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife bereikt. Recife is de hoofdstad van de staat Pernambuco, en is één van de grootste steden van Brazilië en telt 1.5 mio.

Nadere informatie

Ontdek het Israël van toen en nu.

Ontdek het Israël van toen en nu. 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 8-daagse mannenreis: Stappen in Jeruzalem 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 T E L I S R A E LT R AV E L. N L Met elkaar maken we de thema reis: Stappen in Jeruzalem. In de Graftuin

Nadere informatie

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop.

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Bij start voor de reis door Cyprus begint het eerste bezoek aan de havenplaats Larnaca met overnachting. In de buurt van Larnaca is het zoutmeer

Nadere informatie

6x de berg op voor het KWF!

6x de berg op voor het KWF! 6x de berg op voor het KWF! Bonjour Ted et Felix Het is gelukt! 6x de Alpe d Huez op 1 dag!!! Samen met 65 andere renners, waarvan er maarliefst 62, zes keer de top hebben gehaald, hebben we al bijna 300.000

Nadere informatie

Reisverslag Comite Natuurkunde Olympiade Suriname. Frans Guyana September 2012

Reisverslag Comite Natuurkunde Olympiade Suriname. Frans Guyana September 2012 Reisverslag Comite Natuurkunde Olympiade Suriname Comité Natuurkunde Olympiade Suriname Frans Guyana 25 28 September 2012 De MULO Natuurkunde olympiade wordt sinds 2007 jaarlijks georganiseerd door het

Nadere informatie

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures FROSTY TRAILS Dogsledding adventures WINTER EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND / met sneeuwschoenen over het King s Trail. 1. Korte beschrijving 8 daagse expeditie met 6 dagen sneeuwschoenwandelen over het Kungsleden

Nadere informatie

LOURDESBEDEVAART BISDOM HASSELT JULI 2019

LOURDESBEDEVAART BISDOM HASSELT JULI 2019 BISDOM HASSELT 15-20 JULI 2019 ZALIG GIJ DIE ARM ZIJT! (Lc 6,20) Ik beloof u geluk in een andere wereld (3de verschijning) Limburgse Diocesane Bedevaarten L.D.B. vzw Tulpinstraat 75, 3500 HASSELT Telefoon:

Nadere informatie

Betreft: reis naar Berlijn voor de vierde klas Duits, informatie voor thuisblijvers

Betreft: reis naar Berlijn voor de vierde klas Duits, informatie voor thuisblijvers Berlijn 2016 informatie voor thuisblijvers Zwolle, 27 mei 2016 Betreft: reis naar Berlijn voor de vierde klas Duits, informatie voor thuisblijvers Geachte ouder(s)/verzorger(s), Vandaag heb ik uw zoon/dochter

Nadere informatie

In het voorjaar van 2012 wordt er weer een bisdombrede bedevaart naar Lourdes georganiseerd. In exact dezelfde week als

In het voorjaar van 2012 wordt er weer een bisdombrede bedevaart naar Lourdes georganiseerd. In exact dezelfde week als 9 Themakatern Lourdes In het voorjaar van 2012 wordt er weer een bisdombrede bedevaart naar Lourdes georganiseerd. In exact dezelfde week als die bedevaart volgend jaar vond eerder deze maand een voorbereidingsreis

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

4-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van maandagochtend 3 t/m donderdagavond 6 Juni 2019

4-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van maandagochtend 3 t/m donderdagavond 6 Juni 2019 4-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van maandagochtend 3 t/m donderdagavond 6 Juni 2019 Dag 1 maandag 3 Juni 2019 10.10 uur Lijnvlucht met KLM van Schiphol naar Bordeaux. 11.45 uur

Nadere informatie

!"#$%&'()*+,-./0,12,3+45$6')',78$9:2;,

!#$%&'()*+,-./0,12,3+45$6')',78$9:2;, !"#$%&'()*+,-./0,12,3+45$6')',78$9:2;,, ((24(5,-?,(@#19,, A:#B#:C,2((#,3:#91D2,:2,((2C$E6B,D:"54*:#F:#5,!, "#!$%%&'%(!)*!%#+,-!)./0!12%$! '3!(+43#!567%13+5!3&!78&! 93(3-3,'3+5!+4&'!.:;..!88+!9,

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

WO DER ELBLING WÄCHST Concertreis 2008 Maastrichts Mannenkoor naar Trier deel 1.

WO DER ELBLING WÄCHST Concertreis 2008 Maastrichts Mannenkoor naar Trier deel 1. WO DER ELBLING WÄCHST Concertreis 2008 Maastrichts Mannenkoor naar Trier deel 1. Wat hebben we een fantastisch weer gehad op onze concertreis naar Trier. Al vanaf de opstapplaatsen zat de stemming er al

Nadere informatie

Programma Segbroek College

Programma Segbroek College Programma Segbroek College ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 19:00 Heenreis (door jullie zelf verzorgd) Alle tijden in dit voorstel zijn richttijden. Onderweg vindt een busreisprogramma plaats om alvast in de sferen

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee.

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee. 08.00 uur Wakker worden!!! Tijd om op te staan, een stevig ontbijt te eten en te bedenken of het weer past bij je fietskleding. O ja, zorg dat je fiets in orde is!!!! 09.45 uur verzamelen op school. Al

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen Liturgie Emmen, 13 september 2015 (buitendienst) Thema: samen onderweg (startzondag) 1. Votum 2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen 3. Zingen: Sela: breng

Nadere informatie

Verslag Sirenekamp 2006

Verslag Sirenekamp 2006 Verslag Sirenekamp 2006 Afgelopen zomer was het zo ver: voor het eerst sinds 2 jaar organiseerde de Jongerenwerkgroep (JWG) weer een sterrenkundekamp in de Provence in Zuid Frankrijk. En we mogen wel zeggen

Nadere informatie

Beste Dulfke-lezers, Afgelopen zondag hebben wij een gezellige schelpjesviering gehad met bijna alle kinderen die in het afgelopen jaar zijn gedoopt.

Beste Dulfke-lezers, Afgelopen zondag hebben wij een gezellige schelpjesviering gehad met bijna alle kinderen die in het afgelopen jaar zijn gedoopt. Dulfke20160114 Contactblad van de Sint Odulphusparochie Hoofdstraat 35, 5683 AC Best Telefoon Parochiecentrum 0499-375698 Telefoon Pastorie 0499-371295 E-mail : parochiecentrum@sint-odulphus.nl Website

Nadere informatie

Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008

Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008 A;Sabbe Harelbeke 7/3/08 Vrijdag 29/2/2008 Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008 Van vrijdag 29 februari tot 2maart 2008 had het openingsweekend van de Zwervers Kortrijk plaats in Zottegem. Het RV was de parking

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2010

Nieuwsbrief oktober 2010 Nieuwsbrief oktober 2010 Hans-Victor Selder, voorzitter KoD op bezoek in MATH Tijdens mijn verblijf in zuid-oost Azie vaan 5 augustus t/m 25 september 2010, heb ik van 15 20 september een bezoek gebracht

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Even. Ons. Kwijt. 2015-2016 nr??

Even. Ons. Kwijt. 2015-2016 nr?? Even Ons Ei Kwijt 2015-2016 nr?? Van de directie we ons eerste college van professor Henriette von Kessel. Special We hebben de afgelopen weken het project Raar maar Waar in de school gehad. Ter ere van

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof wereldjongerendagen 15_23 www.jongkatholiek.nl

geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof wereldjongerendagen 15_23 www.jongkatholiek.nl geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof wereldjongerendagen 15_23 www.jongkatholiek.nl Wat is de WJD? De Wereldjongerendagen (wjd) is het grootste internationale jongerenevenement

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

Chartres. Verheffing van de ziel tot de geest Een mysterie-impuls van de Nieuwe Mens

Chartres. Verheffing van de ziel tot de geest Een mysterie-impuls van de Nieuwe Mens Chartres Verheffing van de ziel tot de geest Een mysterie-impuls van de Nieuwe Mens Conferentie van 3 t/m 8 mei 2011 in Chartres Met medewerking van Christine Gruwez, Frans Lutters, Wim Veltman e.a. Waarom

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen Zuidwillemsvaart S ochtends moesten wij om 8 uur op school zijn om in de bus te stappen richting Den Bosch. Toen wij daar aankwamen kregen wij een lekker bakske koffie, en mochten wij het museum van het

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

Studiereisverslag Star Clipper

Studiereisverslag Star Clipper Studiereisverslag Star Clipper 14 t/m 18 augustus 2005, aangeboden door VCK Zeereizen. 1 Een geweldig zeilavontuur! U hoeft niet zelf te helpen, maar het mag wel! Informele sfeer, geen formele avonden.

Nadere informatie

slecht onvoldoende voldoende goed zeer goed 0,00% 0,00% 6,90% 34,48% 58,62%

slecht onvoldoende voldoende goed zeer goed 0,00% 0,00% 6,90% 34,48% 58,62% Enquête reis Dresden 3-4-5 juni 2011 Totaal mogelijke antwoorders: 65 Totaal antwoorders: 29 Respons: 44,62% A. REISDOEL / PROGRAMMA: Waardering 9.0 0 0 2 10 17 0,00% 0,00% 6,90% 34,48% 58,62% - Past bij

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Hallo beste medereisgenoten, We hebben gehoord dat jullie zaterdag een hele mooie dag gehad hebben met een mooie opbrengst. Daar zijn we blij mee. Voordat

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

Lourdesbedevaart 1 t/m 9 september 2013

Lourdesbedevaart 1 t/m 9 september 2013 Lourdesbedevaart 1 t/m 9 september 2013 R.K. Geloofsgemeenschap H. Bavo - Harmelen 1 Even wat informatie: Jaarlijks reizen ruim 7000 pelgrims met VNB Nationale Bedevaarten naar Lourdes. Onze reis telt

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

Informatie avond voor alle ouders

Informatie avond voor alle ouders Dag allemaal, Het is al langer donker, het wordt weer vroeger donker, de bomen laten hun bladeren vallen (kijk maar op onze speelplaats), de klok wordt komend weekend verzet en de eerste vakantie van dit

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Reisverslag van onze Vakantie in NOORWEGEN. Bergen Noorwegen

Reisverslag van onze Vakantie in NOORWEGEN. Bergen Noorwegen Reisverslag van onze Vakantie in NOORWEGEN Bergen Noorwegen *Hoe wij bij Elk Trek zijn terecht gekomen dat is niet zo gek. Internet natuurlijk!!!!. Over Elk Trek niets dan goeds, prima begeleiding ze staan

Nadere informatie

11-daagse reis Uganda:

11-daagse reis Uganda: 11-daagse reis Uganda: Dag 1: 09.50 uur van Amsterdam naar Entebbe Aankomst om 22.25 uur vliegveld Entebbe We worden opgehaald en slapen in Guinea hotel in entebbe voor 1 nacht. Dag 2: We worden om 10.00

Nadere informatie

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 2 2 3 Inleiding Het is bijna zover, we gaan met 49 leerlingen en 6 docenten naar het skigebied Wildschönau in Oostenrijk. De

Nadere informatie