Naamopgave 17 februari 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naamopgave 17 februari 2008"

Transcriptie

1 Naamopgave 17 februari Intredelied: Kijk eens om je heen Welkom Pr Cat Welkom, lieve mensen in deze eerste viering van de vormselvoorbereiding waarin de jongeren hier vooraan een belangrijke stap willen zetten: want vandaag geven ze hun naam op om binnen enkele maanden gevormd te mogen worden. Een belangrijke roeping! Een belangrijke beslissing! Laten we daarom dit samenzijn onder Gods bescherming en zegen plaatsen en beginnen met een kruisteken waarbij we de drie namen van God noemen: de bekommerde Vader, de Zoon, en zijn Heilige Geest die ons nog altijd verder inspireert tot op vandaag. Er zit wat in, lieve mensen, er zit wat in, in de jongeren die hier vooraan zitten. t Zijn toffe gasten die heel wat te bieden hebben, dat hebben wij met de catechisten al gemerkt tijdens de eerste bijeenkomsten. We hebben al gespeeld, geluisterd, gezongen en nagedacht. We hebben het al over de figuur van David gehad in onze lessen, waarin David koning Saul tot rust bracht. Want net als de kinderen hier vooraan is David als jonge kerel al geroepen om niet bij de pakken te blijven zitten. Ergens voelde hij dat er meer zat in het leven, dat hij herder en koning kon en moest worden: Dat hij zijn eigen toekomst in handen moest nemen om zo te zorgen voor mensen uit zijn omgeving. Schuldbelijdenis Christen zijn is geen gemakkelijke opdracht. We doen allemaal ons best om er iets van te maken, maar soms loopt het al eens fout of denken we in de eerste plaats aan onszelf en hebben we te weinig oog voor anderen. We reiken elkaar niet altijd de hand. Dat is menselijk, maar het is ook menselijk om aan God en elkaar te zeggen: "Het spijt me". Laten we daarom om vergeving vragen voor onze fouten en tekortkomingen. Wij zijn of worden allemaal 12 jaar. We worden zelfstandiger. Bijvoorbeeld in de klas mogen we vaak zelf onze plaatsen kiezen. Het lukt niet altijd om er voor iedereen iets moois van te maken. In plaats van de handen in mekaar te slaan, kiezen we dikwijls het beste plaatsje voor onszelf. En laten we anderen uit de boot vallen. Ook krijgen we meer verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld, we kunnen al zelf de regels van een spel verzinnen. We zorgen er graag voor dat we zelf goed scoren en daardoor zetten we anderen buiten spel.

2 Als mijn broertje vraagt met hem te spelen, zeg ik soms dat ik nog iets anders te doen heb. Maar eigenlijk heb ik dan geen zin. 2 We zijn niet altijd even dankbaar. En we zijn ook niet altijd even geduldig. We willen veel en we willen veel nu. Openingsgebed Goede Vader, kijk maar eens hoeveel jonge mensen hier rond Jouw tafel zitten. Ze zijn naar deze viering gekomen omdat ze vinden dat er in Jouw droom iets zit. Jouw droom waarin iedere mens voor elkaar zorgt, als herders voor elkaar. Ze zijn net zoals de jonge David, misschien nog wat onervaren, maar ze hebben zoveel mogelijkheden en talenten om iets moois te maken van hun leven. In deze viering willen we samen met en voor hen bidden, zodat ze net als David, goeie koningen mogen worden. Eerste lezing: Er zit wat in die jongen Wisten jullie dat er in de bijbel eigenlijk drie roepingsverhalen van koning David staan? Hoe die kleine jongen dus eigenlijk koning geworden is, weten we niet precies. Maar het zijn stuk voor stuk mooie verhalen met telkens weer dezelfde ondertoon: Er was iemand die zei: Kijk eens naar die David, daar zit iets in! Die jongen, die kan wat! We moeten hem de kans geven om uit te groeien tot het beste van zichzelf. En zo is er het eerste verhaal dat zegt dat er een profeet was in het Joodse land, een ziener die Samuël heette. Zo één van die mensen die meer ziet dan de anderen, die dingen opmerkt waar andere mensen gewoon aan voorbij gaan. Een profeet, noemt men zo n mensen in de bijbel omdat ze God herkennen in de dagdagelijkse dingen van het leven. En toen die Samuël eens in Betlehem te gast was bij Isaï, toen heeft hij David opgemerkt, de jongste van acht broers, de kleinste en de minste, maar hij had hem toch gezien. Hij heeft toen aan zijn mama en zijn papa gezegd dat deze jongen een grote koning zou worden, een herder voor alle mensen van de streek! Ze zullen wel een beetje gelachen hebben, want zijn broers leken allemaal veel sterker, slimmer en betere kandidaten. Maar Samuël heeft David toch gezalfd en heeft gezegd: Deze jongen zal iemand worden waar iedereen naar opkijkt, er zit echt iets in die jongen dat hem heel speciaal maakt. Hij is doordrongen van Gods droom! Wacht maar, en geef hem alle kansen. Je zal wel zien!

3 Een andere verteller zegt dat het een gewone bediende was die David heeft opgemerkt: een bediende aan het hof van koning Saul. Die koning Saul leed aan zware depressies en angstaanvallen, sommigen beweerden zelfs dat hij door demonen achtervolgd werd De oude koning was zéér humeurig en iedereen was bang van hem. Maar het was die bediende die ooit eens in de velden van Betlehem een jongetje wondermooi had horen spelen op zijn harp. Het waren psalmen, liederen voor God die hij speelde en zong. En t was zo mooi dat het leek alsof zelfs zijn schapen er rustig van werden. Zo n muziektherapie zal de koning ook wel deugd doen, dacht de hofbediende. Zo kwam David aan het hof van koning David om dagelijks voor hem muziek te spelen. Hij kreeg de kans om zijn talenten te ontwikkelen. De koning had er echt deugd van. Zijn zingen bracht de verbitterde koning weer terug in contact met God en dag na dag klonk zijn muziek mooier. Meer en meer mensen merkten hem op en zagen welke andere talenten hij ook nog had. Zelfs de kroonprins werd door hem aangetrokken. Hij werd zijn beste vriend en zei dat hij wellicht later een betere koning dan hem zou worden! 3 Het derde verhaal is wel het best gekende verhaal van Davids roeping: hoe hij opgemerkt werd als een geweldig soldaat toen hij de reus Goliath in een tweekamp versloeg. Hij was nog een jonge gast en eigenlijk kon hij niet winnen, maar toch moet iemand hem de kans gegeven hebben om zich te bewijzen. Iemand heeft gezien dat er iets speciaals in die jongen zat en dat hij met kleine eenvoudige dingen héél verrassend uit de hoek kon komen. Vijf steentjes nam hij mee uit de beek en hij deed niet eens een harnas aan. Maar hij had gelijk: één steentje was genoeg om de reus te doen wankelen en vallen. En eens een reus gevallen is, kan hij niet meer rechtstaan Toen zag héél het volk van Israël dat er iets heel speciaals in deze jongen zat en sommigen fluisterden toen al dat hij later wel eens een goede koning kon worden. Misschien eindelijk eens een koning die niet met harde hand en wapens zou heersen maar een zachtmoedige koning die met kleine steentjes op de juiste plaats, het land zou regeren, zoals een goede herder dat doet, zoals God dat al altijd beloofd heeft! Lied: Heer wees mijn kracht Evangelie: Joh 10, 8-16 De goede herder Homilie

4 Geloofsbelijdenis 4 Wij geloven dat wij God: onze Vader mogen noemen. Hij heeft alles geschapen en ons in deze wereld geplaatst, elk met zijn eigen talenten en mogelijkheden. Wij geloven dat Hij ieder van ons roept bij onze naam om onze eigen weg te gaan. We geloven dat Hij Zijn woorden en goede raad op onze levensweg heeft gestrooid opdat we niet verloren zouden lopen opdat ons leven zinvol zou worden, en onze wereld leefbaarder, als we er samen met Hem aan werken. Wij geloven in Jezus, die ook wel zoon van David werd genoemd. Wij geloven dat Jezus als geen ander getoond heeft wat de God, de Vader van ons verwacht: de zorgen en problemen van mensen zien, hen bevrijden en verzorgen, het beste in hen opmerken en hen zomaar liefhebben. Wij geloven in Gods Geest. Die Geest is enthousiasme en creativiteit. Die Geest zorgt ervoor dat wij minder bang zijn dat we vertrouwen op Gods liefde voor de mensen. Zijn Geest geeft ons een luisterend oor en een aandachtig hart zodat onze wereld langzaam vervuld kan worden van Gods warmte en geborgenheid. Naamopgave Nu willen we echt overgaan tot de naamopgave. En hopelijk hebben jullie daar al goed over nagedacht. Want als je straks, luidop je naam roept, dan beloof je aan God en aan deze gemeenschap van mensen, dat God op jou kan rekenen als Hij je bij die naam roept. Schrijf mijn naam in de palm van Gods hand, wijs mij de weg naar het Beloofde Land. Samen met jou wil ik de handen in elkaar slaan en gaan leven zoals Jezus ons heeft voorgedaan. Een naam werd je gegeven, soms moet je eraan wennen. Van bij je geboorte meegekregen, draag je hem mee voor heel je leven. Een geschenk van je ouders met liefde gegeven. Een naam, een opdracht ook een zegen, Rust op je schouders en moet je beleven.

5 Vandaag zeg ik ja aan die opdracht van mijn leven. Geloven is een werkwoord nooit voor even. Het is doen en niet uitleggen. Ik wil als water zijn op dorre grond. Ik wil leven geven met mijn jonge handen. Ik wil nu in de rij van Jezus staan met mijn voeten in de rivier van de mensen. Ik weet nu dat God mij graag ziet. Hier zijn onze namen! 5 (Na het lezen roepen de vormelingen één voor één hun naam luidop. Ze staan daarbij recht en gaan terug zitten. Per groep gaat er 1 vormeling de grote hand met de kleine handjes vooraan hangen. Met het gaatje hangen zij de hand aan een schraag met een lat met haakjes. De eerste twee catechisten gaan mee om toe te zien.) Omhaling Offerandelied: Laat Heer dit brood en deze wijn Gebed over de gaven Heilig heilig: Laat ons met elkander Groot dankgebed Gij zijt heilig, dat is Uw naam, ver en hoog boven alles verheven, God in het vuur en de wolk en God ons nabij. Allen Zover als de hemel reikt is geen andere naam ons gegeven waardoor wij gered worden, dan de naam van Jezus Christus, Uw naam voor ons, God van de mensen. Op aarde verschenen als dienaar van God, als kind en zoon, Emmanuel, God met ons, Jezus, God die redt, Christus, Uw gezalfde, Hij is redder die bevrijdt en geneest zo worden wij mensen met Zijn naam. Allen Wij worden mensen van vrede, wij bevrijden en genezen op Zijn woord, in Zijn naam worden wij voedsel zoals Hij ons gegeven is brood van leven, levende wijnstok. Gegeven de dag voor Hij stierf, als brood gebroken, dankbaar gezegend en rondgedeeld aan Zijn leerlingen, aan ons allen, met de woorden: Eet van dit brood, dit is Mijn lichaam dat voor u gegeven wordt. Gegeven als wijn met de woorden: Deze beker is het nieuwe verbond in Mijn bloed dat voor u vergoten wordt. Doe dit tot gedachtenis aan Mij. Aan die gedachtenis willen wij trouw zijn, wij allen hier aanwezig en al degenen wier naam wij voor Uw aanschijn brengen, trouw zoals allen die staan voor de troon van het Lam, Zijn naam op hun voorhoofd gegrift, in het eeuwige licht van Hem die heet de stralende morgenster. Allen Wij danken U voor de nieuwe naam die Gij voor ons bedacht hebt, waarmee Uw Geest ons oproept alle dagen om mens te worden in vertrouwen, in verwachting, in liefde zoals Uw Zoon mens geworden is vanaf zijn geboorte tot zijn dood en zijn verheffing in Uw heerlijkheid. Uw Zoon, de Zoon der mensen, die ons uw nieuwe naam heeft geopenbaard, die U Vader heeft genoemd en is blijven noemen.

6 6 En zo groot is de liefde die Gij ons gegeven hebt, dat wij kinderen van God genoemd worden en het ook zijn zodat we mogen bidden Onze Vader Vredeswens Ik wens je vrede Communie Na de communie gaan de vormelingen onmiddellijk hun naam in het boek schrijven. Communielied: Kom ga mee Voorbeden Pr Wij noemen God, onze Vader, onze Vriend. Daarom mogen wij met Hem onze vreugde delen, maar ook onze vragen. Dat we gevoeliger mogen worden voor de kinderen die altijd uit de boot dreigen te vallen, bijvoorbeeld bij groepswerk in de klas of bij het spel op de speelplaats. Dat we samen de moed opbrengen om voor iedereen de beste oplossing te zoeken, want dat verdient een kroon. Geest van vuur Dat we wat meer rekening houden met oudere mensen die wel vaak eenzaam kunnen zijn. En ook met andersvaliden, zoals de mensen waarvoor we volgende maand langs de vaartdijk van Tildonk gaan stappen. Laten we er samen voor gaan, want dat verdient een kroon. Geest van vuur Dat we met respect spreken met en over anderen. Een beetje minder cool en stoer doen en moeite doen om naar elkaar te luisteren, want dat verdient een kroon. Geest van vuur Slotbezinning: Ik droomde wel eens dat Gods handen groter zijn dan zon en maan, en dat er duizenden verhalen in Gods hand geschreven staan. En als ik heel goed keek zag ik dan zag ik ook mijn eigen naam in Gods hand geschreven staan. Zending en zegen Pr God, onze Vader, Vandaag hebben onze vormelingen voluit ja gezegd op Jouw oproep. Geef hen nu de moed om zich enthousiast te blijven inzetten voor Jouw droom, en geef ook ons allemaal de kracht om deze jonge mensen verder te stimuleren in hun zoektocht naar Jou. Slotlied: Shake

Naamopgave 24 januari 2010

Naamopgave 24 januari 2010 Naamopgave 24 januari 2010 1 Intredelied: Wil je wel geloven Welkom Cat Jij. Ja, jij daar! Kijk eens om je heen. Je bent niet alleen. Velen zijn hier samengekomen: je ouders, je broers en zussen, je vrienden,

Nadere informatie

Naamopgave 25 januari 2009

Naamopgave 25 januari 2009 Naamopgave 25 januari 2009 1 Intredelied: Kijk eens om je heen Welkom Cat Pr Jij. Ja, jij daar! Kijk eens om je heen. Je bent niet alleen. Velen zijn hier samen met jou gekomen. Velen waarmee je verbonden

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B NAAMOPGAVE: GROEIEN 19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B Intredelied: Kijk eens om je heen Verwelkoming: Welkom in deze viering, heel speciaal aan jullie, vormelingen. Vandaag gaan jullie het zeggen,

Nadere informatie

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 Welkom Kinderen: Dag lieve mensen allemaal, wij heten jullie heel hartelijk welkom in deze viering van onze Naamopgave. Wij komen vandaag aan Jezus zeggen dat ons hartje klaar

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Naamopgave 11 februari 2007

Naamopgave 11 februari 2007 Naamopgave 11 februari 2007 1 Intredelied: Kom ga mee Welkom Wij noemen alle dingen bij hun naam, van de kleinste bloem tot de grootste boom. Voor onze geboorte bedachten onze ouders een naam voor ons.

Nadere informatie

Naamopgave 29 januari 2012

Naamopgave 29 januari 2012 Naamopgave 29 januari 2012 1 Intredelied: We zijn samen onderweg Welkom Beste vormelingen, in deze viering gaan jullie je naam opgeven om gevormd te worden. Hiermee zeg je dan: God, U roept mij bij naam,

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging 2007 Liefde als kruispunt Welkomstlied kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. luister naar het Woord van God.

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

Sterzingen

Sterzingen Sterzingen 2017-2018 Viering Intredelied Nu sijt wellekome (ZJ 201) Welkomstwoord door de voorganger Welkom door sterzanger (s) S. Jezus is geboren voor iedere mens, voor elk kind. Al vierend willen we

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje IK KOM NAAR JE TOE BINNENKOMEN OP INSTRUMENTALE MUZIEK OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje VERWELKOMING DOOR DE PRIESTER EN KRUISTEKEN VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN: KIND 1: ONS HARTJE KLOPT TOCH

Nadere informatie

ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE

ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE OPENINGSLIED Mensen onderweg door stad en land en overzee. Dragen in hun handen vele vragen met zich mee. Bouwend aan een stad

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Naamopgave 30 januari 2011

Naamopgave 30 januari 2011 Naamopgave 30 januari 2011 1 Welkom Welkom beste vormelingen, ouders, catechisten en alle mensen die hier vandaag met ons mee vieren. Binnen enkele maanden gaat het heel druk worden rond jullie. We vieren

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering)

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) DE EERSTE KEER Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) Verwelkoming door de priester en kruisteken Verwelkoming door de kinderen Ons hartje klopt toch

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 30 oktober 2016 31 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 540 Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig Verwelkoming en kruisteken L. Wij staan hier als leerlingen van Jezus. Ook op deze laatste zondag

Nadere informatie

Gebedsmoment. Openingslied. Openingsgebed

Gebedsmoment. Openingslied. Openingsgebed Gebedsmoment Ondanks alles goed proberen zijn, goed proberen doen is een teken van Gods liefde. Doorheen het licht dat andere mensen voor ons betekenen en het licht dat wij voor andere mensen zijn, kunnen

Nadere informatie

VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK

VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK 21 april 2011 WITTE DONDERDAG Voorganger Orgel Diaken Ds. Marja Terlouw-Sterk Bert Wisgerhof Gerrie de Vries Welkom Psalm 107 : 1, 3 Verstilling, bemoediging

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand Viering voor de tweede zondag van de missiemaand 8 oktober 2017 27 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 545 Wij willen samen vieren Begroeting

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden.

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden. Bidden met jongeren Voorbede Ben je teleurgesteld in het leven? Ben je gekwetst door anderen? Draag je vervelende herinneringen met je mee? A. God, wij bidden U voor alle mensen die hun leven graag anders

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

Zacheüs. (Jongerenviering) 1.Welkom door ouder

Zacheüs. (Jongerenviering) 1.Welkom door ouder Zacheüs 1.Welkom door ouder Goedemorgen allemaal! Hé, hier zit al veel volk! Zijn jullie allemaal gekomen om mee te vieren met de eerste communicantjes? Dat is tof, dat zullen ze leuk vinden! Maar waar

Nadere informatie

Dankviering schooljaar 2013-2014 donderdag 26 juni 2014

Dankviering schooljaar 2013-2014 donderdag 26 juni 2014 Dankviering schooljaar 2013-2014 donderdag 26 juni 2014 OPENING N DE DIENST Intredelied Laten wij danken Kruisteken en welkom lsof het gisteren was, maakten we in deze kerk samen plannen om een goed schooljaar

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013

Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013 Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013 Verwelkoming Welkom op deze derde zondag van de advent. Vandaag zijn we halfweg op onze tocht naar Kerstmis toe. Kruisteken Vieren we samen rond de

Nadere informatie

Oasemoment "Onze Vader" Emmaüsparochie - donderdag 17 oktober 2013

Oasemoment Onze Vader Emmaüsparochie - donderdag 17 oktober 2013 Oasemoment "Onze Vader" Emmaüsparochie - donderdag 17 oktober 2013 Muziek Inleiding en evangelietekst In het hoofdstuk 6 van zijn evangelie laat de apostel Mattheüs Jezus aan het woord over hoe we horen

Nadere informatie

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:)

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:) 11 januari 2015, Vredebergkerk Oosterbeek Orgelspel Welkom en mededelingen Aansteken van de kaarsen De voorbereiding Moment van stilte Intochtspsalm: NLB 72: 1 en 4 Bemoediging v. Onze hulp is in de Naam

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

m.m.v. de Tornado s Leve de Koning! Voorganger: ds. Gert-Jan Codée Piano: Rina Kruis Orgel: Jan Bulk

m.m.v. de Tornado s Leve de Koning! Voorganger: ds. Gert-Jan Codée Piano: Rina Kruis Orgel: Jan Bulk Leve de Koning! m.m.v. de Tornado s Voorganger: ds. Gert-Jan Codée Piano: Rina Kruis Orgel: Jan Bulk Dienst op 21 april 2013 Dorpskerk De Bilt 19.00 uur 1 Wij zingen: Psalm 100: 1 Juicht Gode toe, bazuint

Nadere informatie

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar B De eerste lezing in deze viering werd genomen uit de Willibrordvertaling 1995. De andere lezingen werden genomen uit de Bijbel

Nadere informatie

kort voor zijn heengaan heeft Jezus tijdens een maaltijd met zijn leerlingen

kort voor zijn heengaan heeft Jezus tijdens een maaltijd met zijn leerlingen Noordeloos liturgie Orgelspel Mededelingen en welkom We zingen lied 283 Votum en groet Psalm 87 Gebed voor de nood van de wereld Na elke gebedsintentie zingen we na zo bidden wij U : gezang 367 d Glorialied:

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het valt mij steeds weer op: Wil je iets begrijpen van het evangelie van Matteüs, dan moet je het Oude Testament er bij houden. Op belangrijke momenten

Nadere informatie

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin Met Deliver zingen we voor de dienst; Dat is genade! - Opwekking 722 Heer ik dank U Voor wat U heeft gedaan Ik kon niet doorgaan op eigen kracht Maar dankzij Jezus mag ik nu voor U staan U spreekt mij

Nadere informatie

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand 29 oktober 2017 30 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 591 Mensen, wij zijn geroepen om te

Nadere informatie

Viering Sterzingen: Laat je stem horen.

Viering Sterzingen: Laat je stem horen. Viering Sterzingen: Laat je stem horen. Welkomstwoord en kruisteken Welkom in deze viering ten voordele van Sterzingen. Sterzangers treden in de voetsporen van de drie Wijzen, die een ster aan de hemel

Nadere informatie

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch?

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch? Liturgie Jongerenviering op 10 juni 2012 Protestantse Kerk in Wehl Welkom Anneke We begroeten elkaar met het zingen van: 'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) Thema van de

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

tv-mis 18 december de zondag van de advent

tv-mis 18 december de zondag van de advent onze-lieve-vrouw van goede bijstand kreta, kritsa, panagía kerá, fresco ca. 1400 tv-mis 18 december 2016 4de zondag van de advent 16 1 zending en zegen slotlied een nieuw marialied t. m. steehouder m.de

Nadere informatie

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan.

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan. Eerste Communie: Vlieg met ons mee Kinderen verzamelen achterin de kerk. Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Zondag 28 gaat over het Heilig Avondmaal (1)

Zondag 28 gaat over het Heilig Avondmaal (1) Zondag 28 Zondag 28 gaat over het Heilig Avondmaal (1) Lees de tekst van Zondag 28 Vraag 75 : Hoe wordt gij in het Heilig Avondmaal vermaand en verzekerd, dat gij aan de enige offerande van Christus, aan

Nadere informatie

M25 viering. Zondag 17 april Willibrorduskerk Ter Apel. Mmv: Het kinderkoor Ter Apel en de vormseljongeren o.l.v. Francine Gangelhof

M25 viering. Zondag 17 april Willibrorduskerk Ter Apel. Mmv: Het kinderkoor Ter Apel en de vormseljongeren o.l.v. Francine Gangelhof M25 viering Zondag 17 april Willibrorduskerk Ter Apel Mmv: Het kinderkoor Ter Apel en de vormseljongeren o.l.v. Francine Gangelhof Pagina 1 Openingsgezang: Deze dag Deze dag, je verwacht, in dit uur nieuw

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst. met viering Heilig Avondmaal op zondag 27 mei in de Open Hof

Liturgie voor de morgendienst. met viering Heilig Avondmaal op zondag 27 mei in de Open Hof Liturgie voor de morgendienst met viering Heilig vondmaal op zondag 27 mei 2018 in de Open Hof voorganger: ouderling van dienst: organist: ds. Elsje Braam Mariëlle ersteeg Harm van Urk OORBEREIDING Orgelspel

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.

Nadere informatie

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Ouderling van dienst is Burg Anker Diaken is Alma van Hengel De piano wordt bespeeld

Nadere informatie

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank locatie De Ontmoeting Laetare Verheugt u, Dienst van Schrift en Tafel Welkom en aansteken tafelkaarsen Stil gebed Zingen aanvangslied:

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE VIERING VIERING: IK

EERSTE COMMUNIE VIERING VIERING: IK EERSTE COMMUNIE VIERING VIERING: IK BEN EEN ZONNETJE! Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit het groene boekje (Jongerenviering) VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN Kind 1: Kind 2: Kind

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Zondagmorgen 6 maart

Zondagmorgen 6 maart Zondagmorgen 6 maart 4 e zondag 40dagentijd, kleur paars Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Jan van der Meulen Piano: Judith Schep Ouderling van dienst: Joop van den Dool Lector: Emiel de Jager Kosters:

Nadere informatie

Als de Samaritaanse : Woordviering bij het jaarthema

Als de Samaritaanse : Woordviering bij het jaarthema Als de Samaritaanse : Woordviering bij het jaarthema Openingswoord en kruisteken (allen staan op) Welkom in deze viering. Vandaag wil God tot ons komen in de Woorden van de Schrift. Hij wil tot ons spreken

Nadere informatie

Groet Welkom in dit huis van ontmoeting en gebed.

Groet Welkom in dit huis van ontmoeting en gebed. Protestantse gemeente te Markelo, Martinuskerk Witte Donderdag, 3 april 07 Viering heilig avondmaal Organist: Henk Langenkamp Ouderling: Henk Bolink Voorganger: Marten Dijkstra Orgelspel Welkom Zingen:

Nadere informatie

Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering. Kleuren. Voorgangers: pastoor R.M. Kuipers pastor L.

Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering. Kleuren. Voorgangers: pastoor R.M. Kuipers pastor L. Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering Kleuren Voorgangers: pastoor R.M. Kuipers pastor L. Meijer m.m.v. het kinderkoor o.l.v. Jolanda Konings piano: Henry de Wolf slagwerk:

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

Zondag 17 november 2013

Zondag 17 november 2013 Zondag 17 november 2013 aansteken tafelkaarsen lichtlied Stilte Welkom v Onze hulp is in de naam van de Heer a DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT v in de naam van de Heer die de weerstand van de nacht wil

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd.

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd. Bezinning Thema Andes, harmonie, schepping Aankleding Op de grond ligt een Wipalavlag of een mooie doek met erop een ondiepe schaal. Bij het binnenkomen krijgt iedereen een kommetje water, een brandend

Nadere informatie

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 Welkom en inleiding 1 Goede mensen, van harte welkom in deze gebedsviering naar aanleiding van het feest van Allerheiligen en Allerzielen.

Nadere informatie

VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER

VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER DIENST 24 FEBRUARI 2019 Thema: Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER M.m.v. de Cantorij o.l.v. Willy Misker Organist/pianist: Willy Misker Groen Groen is de

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

Naamopgave 18 maart 2018

Naamopgave 18 maart 2018 Naamopgave 18 maart 2018 Welkom mensen! Goedemorgen, welkom allemaal Ik met mijn en jij met jouw verhaal Lachen, huilen, vrolijkheid en pijn, alles mag er zijn. God, ik vraag U, kom in onze kring, wees

Nadere informatie

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk GEWASSEN IN WATER Inhoud: Vanuit de dopeling gezien een statement dat hij in het watergraf alles wat oud is achter zich laat. Hij weet niet alles, kent nog niet

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

HUWELIJKSMIS. (datum)

HUWELIJKSMIS. (datum) HUWELIJKSMIS... & (datum) Openingszang (of instrumentale muziek) Welkomstwoord Openingsgebed (door bruidspaar zelf te kiezen, bijvoorbeeld: ) Heer God, zegen met goedheid. en., zodat hun jawoord hen gelukkig

Nadere informatie

Thema: Jij telt mee!

Thema: Jij telt mee! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 24 februari 2019 Thema: Jij telt mee! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Mogen allen één zijn!

Mogen allen één zijn! Dekenaat Herzele Houtem Zevende zondag van Pasen C-jaar 11 en 12 mei 2013 Mogen allen één zijn! Intredelied (ZJ 503, 1 +2): Zingt een nieuw lied voor de Heer Zingt een nieuw lied voor de Heer, alle landen.

Nadere informatie