OPGELET! Sommige hotels vragen aan jongeren een waarborg voor de kamer. In de meeste gevallen bedraagt deze 50,- euro per persoon.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPGELET! Sommige hotels vragen aan jongeren een waarborg voor de kamer. In de meeste gevallen bedraagt deze 50,- euro per persoon."

Transcriptie

1 ACCOMMODATIES A) BESCHRIJVING & FOTO S ACCOMMODATIES De beschrijving van de kamers/appartementen/tenten is steeds indicatief. Ze zien er over het algemeen hetzelfde uit, rekening houdende met kleine onderlinge verschillen. Vaak zijn appartementen privé-eigendom van particulieren die ze naar eigen wensen hebben ingericht. De foto s bij de beschrijvingen zijn steeds voorbeeldfoto s van de accommodaties. Deze foto s worden ons door de verschillende leveranciers bezorgd. Fouten in deze gegevens kunnen Jongerentravel.be nooit worden tegengesteld. B) KEUZE ACCOMMODATIE Je hebt steeds de keuze uit verschillende soorten accommodaties: Studio s Een studio bestaat altijd uit één (leef)ruimte met slaapgelegenheid voor 2 tot 4 personen. Appartementen Appartementen onderscheiden zich van de studio s doordat ze minstens 1 aparte slaapkamer hebben. Hotels Verblijf in naar keuze een single-, 2-persoons-, 3-persoons- of 4 persoonskamer (naargelang bestemming/hotel). Je moet er steeds rekening mee houden dat 3- en 4-persoonskamers vaak 2-persoonskamers zijn waarin extra bedden worden gezet. Camping Verblijf in 2-persoons-, 3-persoons-, of 4-persoonstenten. Als je graag wat ruimer zit, raden wij je echter ten stelligste aan om de kamers/ appartementen/ tenten niet met het maximum aantal personen te bezetten! C) BETREKKEN/VERLATEN ACCOMMODATIE Kamers/appartementen/tenten zijn beschikbaar vanaf 16u à 17u op de dag van aankomst. Hotelkamers zijn beschikbaar ten vroegste vanaf 14u. Je moet op de vertrekdag uiterlijk rond 09u30 jouw kamer/appartement/tent verlaten. Schoonmaak appartementen, zie verder. D) WAARBORG De waarborg voor de appartementen bedraagt ongeveer 50,- tot 100,- euro per persoon. Je betaalt deze waarborg ter plaatse, rechtstreeks aan de verhuurder (immokantoor). In ruil krijg je de sleutel. Op het einde van je verblijf geef je de sleutel terug en krijg je je waarborg terug, op voorwaarde dat het appartement zich in dezelfde staat bevindt als bij aankomst.* Is dit niet het geval, dan kan je waarborg (gedeeltelijk) ingehouden worden door het immokantoor. Ga je hier niet mee akkoord, dan moet je dit ter plaatse regelen met het kantoor. M.a.w. de afhandeling van de waarborg is ten allen tijde een zaak tussen jezelf en de verhuurder. Jongerentravel.be heeft hier geen enkele invloed op en kan dus niet aansprakelijk gesteld worden voor meningsverschillen over waarborgen. OPGELET! Sommige hotels vragen aan jongeren een waarborg voor de kamer. In de meeste gevallen bedraagt deze 50,- euro per persoon. * Ook andere zaken (lawaaihinder, verlies sleutel(s), ) vallen vaak onder het huishoudelijk reglement van de verhuurder. In geval van overtreding kan (een deel van) de waarborg hiervoor ook worden ingehouden.

2 E) SCHOONMAAK APPARTEMENT In vele gevallen is de eindschoonmaak in de prijs inbegrepen (zie beschrijving appartement op onze website). Je moet er wel steeds voor zorgen dat de keuken proper is, de afwasmachine is uitgeladen en het vuilnis weg is. Is de eindschoonmaak niet inbegrepen dan wordt er door de verhuurder gevraagd dat je zelf je appartement schoonmaakt. Je kan dit eventueel ook laten doen, tegen betaling. Wanneer je hiervoor opteert, moet je dat zelf regelen met het immokantoor. OPGELET! Bij sommige appartementen moet je verplicht gebruik maken van de betalende eindschoonmaak als dit het geval is, staat dit steeds bij de beschrijving van het appartement vermeld. F) TOERISTENTAKS De toeristentaks is een heffing van de verschillende overheden. In Spanje betaal je deze cash ter plaatse en wordt deze als volgt berekend: De Spaanse toeristentaks is van toepassing voor reizigers vanaf 16 jaar en is afhankelijk van het aantal sterren: 5-sterrenhotel: 2,5/nacht met een maximum van 7 nachten 4-sterrenhotel: 1,25/nacht met een maximum van 7 nachten Alle andere accommodaties: 0,75/nacht met een maximum van 7 nachten Voor andere bestemmingen wordt, indien van toepassing, de toeristentaks vaak al op het reiscontract verrekend en wordt deze rechtstreeks door Jongerentravel betaald aan de hoteliers. G) LAKENPAKKET Verblijf je op hotel dan zijn lakens en handdoeken steeds aanwezig. Strandhanddoeken dien je wel steeds zelf mee te nemen. Verblijf je op appartement dan zijn er steeds dekens en hoofdkussens aanwezig. Heel vaak zijn ook lakens en handdoeken inbegrepen (zie beschrijving appartement op onze website). Zijn er toch geen lakens inbegrepen kan steeds je eigen lakens (1-persoonslakens) of slaapzak meenemen. Wil je dit niet, dan kan je ter plaatse bij de verhuurder lakens huren (kostprijs ongeveer 15,- euro per week). Je krijgt hierover ook meer informatie in de laatste inlichtingen die enkele weken voor vertrek verstuurd worden. H) KWALITEIT/GROOTTE Jongerentravel.be is slechts tussenpersoon. We doen al het mogelijke om zo correct mogelijke accommodaties aan te bieden, conform de omschrijving in de brochure/op de website. Zowel wat betreft kwaliteit als grootte blijft dit een middelenverbintenis. Eventuele gebreken of ongemakken die de reiziger vaststelt, moet de reiziger rechtstreeks afhandelen met het lokale immokantoor.

3 ADMINISTRATIE & FACTURATIE A) FACTURATIE: INDIVIDUEEL OF GEMEENSCHAPPELIJK INDIVIDUEEL REISCONTRACT Er staat maar één reiziger op het reiscontract vermeld. Je betaalt volgens de data en gestructureerde mededeling onderaan het reiscontract. GEMEENSCHAPPELIJK REISCONTRACT MET HOOFDBOEKER Er staan meerdere reizigers op het reiscontract vermeld. Alle reizigers op het reiscontract ontvangen een exemplaar van het reiscontract. Alle betalingen MOETEN echter door de HOOFDBOEKER gebeuren! (De hoofdboeker is de persoon die als geadresseerde, dus rechts bovenaan, op het reiscontract staat.) Je betaalt steeds onmiddellijk het voorschot, met vermelding van de gestructureerde mededeling. Het saldo betaal je ten laatste 6 weken voor vertrek (de precieze uiterste betaaldatum staat op je reiscontract). Je krijgt hiervoor GEEN aparte herinnering! Gelieve bij ELKE betaling die je uitvoert de gestructureerde mededeling onderaan op je reiscontract te gebruiken (geen naam, hoofdboeker, periode, vermelden, beperk je tot de gestructureerde mededeling). Wanneer we je betaling correct ontvangen, krijg je hiervan GEEN bevestiging. Mocht er een probleem zijn met je betaling dan nemen wij contact op met jou. B) ADMINISTRATIE VIA MAIL Wij versturen zo goed als alle administratie per , zowel bevestigingen, facturen, aanmaningen als vouchers. AUTOCARREIS / EIGEN VERVOER Wij reizen hoofdzakelijk met autocarfirma s Bus & Co en Directliner. Elke autocar rijdt steeds met 2 ervaren chauffeurs. Alle autocars zijn voorzien van verstelbare zetels, bar, video/dvd en toilet. Op de bus mag er uiteraard niet gerookt worden. A) KORTING EIGEN VERVOER Uitsluitend voor groepen 16+ (Free Spirit), JT Next. Je kan eventueel op eigen kracht naar je bestemming reizen. Hiervoor wordt een korting op de basisprijs voor een autocarreis toegekend. Contacteer ons voor meer informatie. B) VERTREK EN AANKOMST MET AUTOCAR Naar Spanje zijn er busreizen voorzien met vertrek op vrijdagnamiddag (tussen 12u00 en 16u00) en terugkeer op zondagvoormiddag (tussen 08u00 en 12u00) en vertrek op maandagnamiddag en terugkeer op woensdagvoormiddag. Naar Kroatië zijn er busreizen voorzien met vertrek op maandagvoormiddag (tussen 08u00 en 12u00) terugkeer op woensdagnamiddag (tussen 13u00 en 17u00). Bij verlengingen zijn afwijkende vertrek- en aankomstdagen mogelijk. Kijk dus altijd goed de data op je reiscontract na, zodat je zeker voor de juiste periode geboekt hebt. OPGELET! Het vertrek op laatste schooldag vindt steeds s avonds plaats.

4 C) OP- & AFSTAPPLAATSEN Je kan kiezen uit volgend lijstje opstapplaatsen: SPANJE (uitgezonderd Puyarruego) Antwerpen-Kontich inbegrepen Brussel-Peutie + 10 Diepenbeek + 15 Gentbrugge + 12 Jabbeke + 15 Leuven + 12 Sint-Niklaas + 10 PUYARRUEGO Alken Antwerpen-Berchem Kortrijk inbegrepen inbegrepen inbegrepen KROATIË Antwerpen-Berchem Inbegrepen Geel + 10 Wanneer er te weinig interesse is voor een bepaalde op- en/of afstapplaats, behoudt Jongerentravel.be zich het recht deze te schrappen. Is dit voor jou het geval, dan word je hiervan tijdig op de hoogte gebracht. D) ETEN & DRINKEN OP DE BUS Maaltijden en dranken tijdens de autocarreis zijn niet inbegrepen. Je zorgt zelf voor een lunchpakket. De autocars stoppen ook regelmatig voor zij die onderweg iets willen kopen (hiervan kan afgeweken worden wegens omstandigheden zoals overvolle parkings, veel files, ). Op de autocars wordt er frisdrank en water en soms kleine snacks verkocht aan democratische prijzen. Je mag geen alcohol meenemen op de bus. RICHTLIJNEN I.V.M. BAGAGE Deze strikte richtlijnen zijn er absoluut niet om je het leven moeilijk te maken. Een autocar heeft echter een maximum laadgewicht. Wanneer dat maximum overschreden wordt, gaat dit ten eerste ten koste van de veiligheid en wanneer dit ten tweede dan nog eens aan het licht komt bij een controle, wordt de autocar meteen van de (autosnel)weg gehaald en kan de reis niet verdergezet worden. Bovendien hebben wij in het verleden al zeer frequent problemen gehad om alle bagage te kunnen laden, zelfs wanneer er nog extra aanhangwagens voorzien worden. Wanneer iedereen deze richtlijnen volgt, geraakt ook iedereen veilig en met alle bagage op de juiste bestemming. A) HANDBAGAGE Je handbagage mag maximum 6 kg wegen. Je mag apart nog een hoofdkussen en/of slaapzak meenemen op de bus. Vergeet geen bagagelabel aan je tas te bevestigen. B) BAGAGE Je bagage weegt maximum 20 kg! We zijn hier heel streng op. Harde (kunststof) koffers zijn niet toegelaten. Je gebruikt een sporttas, rugzak, zachte koffer, Vergeet geen bagagelabel aan je bagage te bevestigen. Bij overgewicht zal je moeten bijbetalen aan 10,- euro per kilo. Bij overgewicht van meer dan 5 kg zal je een aantal spullen uit je koffer moeten halen en achterlaten tot je aan een aanvaardbaar gewicht komt (en eventueel nog bijbetalen als je toch boven 20 kg blijft). Je bent ten allen tijden zelf verantwoordelijk voor je eigen bagage. Uitgezonderd extra bagage zoals bijvoorbeeld: een gitaar, een skateboard,.

5 C) VLIEGREIS De maximum toegelaten bagage wordt bepaald door de vliegmaatschappij. Je vindt deze info terug in de laatste reisinformatie, die je ongeveer een week voor vertrek krijgt. Je kan ook steeds de website van de vliegmaatschappij raadplegen. BEDDENBOEKER / GROEPSBOEKER Al onze reizen zijn zo opgebouwd dat je zowel alleen, met 2 of als groep een reis kan boeken. Er zijn 2 formules om een reis te boeken. A) BEDDENBOEKER Je bent alleen of met 2 en wil geen eigen kamer/appartement/tent. In dit geval deel je de accommodatie met andere reizigers in dezelfde leeftijdscategorie. Je kan het type verblijf niet kiezen. Ter plaatse kan je, in samenspraak met de overige beddenboekers, beslissen wie met wie een kamer/appartement/tent zal delen. Ga je met 2 personen als beddenboekers mee, dan moet je wel altijd 1 boekingsformulier invullen (waarop je kan kiezen voor individuele facturatie)! Kies je voor deze formule dan zal jou uiterlijk 21 dagen voor vertrek meegedeeld worden of er voldoende beddenboekers zijn om een kamer-/appartement/tentindeling te maken. Indien niet, kan de reis doorgaan mits betaling van een single supplement. Op jou vraag kunnen wij ook alternatieve reispierodes/-bestemmingen nakijken. B) GROEPSBOEKER Je reserveert samen met jouw groep (minimum 2 personen), met 1 boekingsformulier, één of meerdere kamers/appartementen/tenten. Je kan kiezen voor gemeenschappelijke of individuele administratie. BEGELEIDING BIJ JONGERENTRAVEL.BE Op elke bestemming is er een Nederlandstalig monitorenteam van Jongerentravel.be. Onze monitoren worden ernstig geselecteerd door het monitoren- en opleidingscentrum Sports4Fun vzw. Deze selectie gebeurt op basis van ervaring in jeugd- en/of reiswerking of het bezit van een diploma of attest onderwijs, jeugdwerking, sport,... Bovendien kunnen alle monitoren een blanco uittreksel uit het strafregister voorleggen. De minimumleeftijd voor het begeleiden van onze Globers jeugdvakanties is 19 jaar, voor Young Free Spirit is dit 21 jaar, maar de gemiddelde leeftijd ligt tussen 20 en 35 jaar. Elk team van monitoren en reisleiders staat bovendien onder leiding van één (of meerdere) hoofdmonitor(en). Dit zijn 'oudere' reisleiders die door hun jarenlange ervaring bij Jongerentravel.be deze taak mogen opnemen. Wij kunnen ook met trots zeggen dat AL onze monitoren en reisleiders VRIJWILLIGERS zijn, die zich volledig kosteloos in hun vrije tijd willen engageren/inzetten voor jongeren. Wij menen namelijk dat het engagement van vrijwilligers steeds veel groter en intenser is dan dat van betaalde monitoren en reisleiders. Om de werking van Sports4Fun vzw te ondersteunen, vragen wij een jaarlijks lidgeld van 15,- euro per gezin. Een jaar loopt van 1 september tot 31 augustus A) JEUGDVAKANTIES (GLOBERS + YOUNG FREE SPIRIT) Op elke bestemming is er een eigen monitorenteam aanwezig, opgeleid en ernstig geselecteerd door het opleidingscentrum Sports4Fun vzw. Elk team staat onder leiding van één of meerdere ervaren hoofdmonitoren, met reeds jarenlange ervaring in het begeleiden van onze reizen. B) JONGERENREIZEN (FREE SPIRIT + JT NEXT) Op elke bestemming is er reisleiding aanwezig (met uitzondering van solobestemmingen bij JT Next) voor de algemene en praktische organisatie. Bovendien kan je vrijblijvend deelnemen aan het dag- en avondprogramma.

6 HOE BOEKEN & BETALEN A) BOEKEN Je kan op verschillende manieren je boeking maken: Rechtstreeks op ons reisbureau. Via fax, post of door gebruik te maken van het boekingsformulier dat je kan downloaden op onze website. Je ontvangt na boeking een bevestiging met prijsopgave per en krijgt dan jog 24 uur bedenktijd! Met het online boekingsformulier op onze website. Je ontvangt meteen na boeking een bevestiging met prijsopgave per en krijgt dan nog 24 uur bedenktijd! Onze medewerkers helpen je ook graag telefonisch verder. Zorg wel steeds dat je alle gegevens bij de hand hebt. Welke gegevens je nodig hebt kan je terugvinden op onze website. Je ontvangt na boeking een bevestiging met prijsopgave per en krijgt dan nog 24u bedenktijd! Elke boeking is definitief bij ontvangst op ons reisbureau. Je krijgt zo snel mogelijk (meestal binnen de 5 dagen) je reiscontract (tevens factuur) per toegestuurd. Hoewel artikel 80 van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument bij de verkoop op afstand in een termijn van zeven werkdagen voorziet waarbinnen de consument de overeenkomst kan verzaken is dit verzakingsrecht niet van toepassing op de contracten gesloten via deze website. Ingevolge het KB van 18 november 2002 worden overeenkomsten op afstand betreffende diensten voor logies, vervoer, het restaurantbedrijf en vrijetijdsbesteding onder bepaalde voorwaarden uitgesloten van het toepassingsgebied van de artikelen 79 en 80 van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument. Deze uitzondering voor de toeristische sector werd ingegeven door de specificiteit van de in deze sector geleverde diensten en is in overeenstemming met de Europese richtlijn 97/7/EG van 20 mei 1997 betreffende de bescherming van de consument bij op afstand gesloten overeenkomsten die in artikel 3.2 eveneens een uitzondering voorziet voor diensten betreffende logies, vervoer, het restaurantbedrijf en de vrijetijdsbesteding. DE CONSUMENT BESCHIKT NIET OVER HET RECHT OM VAN DE AANKOOP AF TE ZIEN. B) BETALEN Je kan op verschillende manieren je betaling uitvoeren: Je kan cash betalen op ons kantoor. Je kan via bancontact betalen op kantoor. Wij aanvaarden geen VISA of MASTERCARD. Je kan ook overschrijven op het rekeningnummer van Jongerentravel.be KBC: IBAN: BE BIC: KREDBEBB DELTA LLOYD: IBAN: BE BIC: BNAGBEBB met vermelding van de gestructureerde mededeling die je kan terugvinden op het reiscontract. Het voorschot, 35% van de reissom met een minimum van 250,- euro voor bus en 300,- voor vliegreizen, moet je onmiddellijk na ontvangst van je reiscontract betalen. Het saldo betaal je ten laatste 6 weken voor vertrek. De uiterste betaaldatum kan je terugvinden op je reiscontract. Je krijgt hiervoor geen aparte herinnering! Wanneer we je betaling correct ontvangen, krijg je hiervan geen bevestiging. Mocht er een probleem zijn met je betaling dan nemen wij contact op met jou. OPGELET! Tijdens vroegboekacties bedraagt het voorschot 50% van de reissom. Uitgezonderd wanneer er een studentenkaart kan voorgelegd worden, dan bedraagt het voorschot slechts 100 euro per persoon.

7 DRUK- & ZETDUIVELTJES De brochures en website worden opgemaakt met de grootste nauwkeurigheid. De vermelde omschrijvingen en foto's worden aangeleverd door de respectievelijke hoteliers. Voor kennelijke druk- of zetfouten kan Jongerentravel.be nooit aansprakelijk gesteld worden. De vermelde regimes kunnen eventueel ter plaatse op initiatief van de hotelier licht aangepast worden in functie van hotelbezetting of andere factoren (weersomstandigheden, ). Indien wij voor afreis afwijkende informatie over faciliteiten of services van een hotelier ontvangen, brengen wij je hiervan op de hoogte d.m.v. een erratum. Eventuele errata kunnen nooit aanleiding geven tot een klacht of vergoeding tenzij het een essentiële voorwaarde van de reisovereenkomst betreft en als dusdanig op het contract bij reservatie vermeld werd. EXTRA S Op bijna elke bestemming kan je kiezen uit een ruim aanbod aan extra activiteiten (niet verplicht). Deze programma s zijn met zorg uitgekozen en op maat van jongeren. Elke activiteit wordt steeds begeleid door onze eigen monitoren/reisleiders en eventueel ook door een plaatselijke erkende instructeur (dit is vaak het geval bij specifieke sporten). Opgelet: alle reizigers, uitgezonderd reizigers van de groepen Globers en Young Free Spirit, kunnen ter plaatse nog extra s reserveren. Voor een reservatie ter plaatse betaal je 2,50 euro extra. Wanneer extra activiteiten niet kunnen doorgaan door externe factoren (weersomstandigheden, ) dan kan je via Jongerentravel.be een compensatie vragen onder de vorm van een reischeque (ter waarde van de som van de extra), dit tot max. 6 weken na terugkeer. Wanneer extra's worden geannuleerd door Jongerentravel.be (uitgezonderd externe factoren), dan krijg je een terugbetaling van de extra( s), op voorwaarde dat je dit binnen 6 weken na terugkeer per aanvraagt met vermelding van je reiscontract- en rekeningnummer. GROEPSVOORDELEN +10 PERS. Boek je met minstens 10 personen samen een reis van jongerentravel.be, dan ontvang je volgende voordelen: 12,- euro korting per persoon onder de vorm van gratis individuele administratie. Je moet dit wel zelf aanvragen tijdens de boeking. Gratis vervangen van 1 reiziger tot ten laatste 2 weken voor afreis. De normale kost bedraagt hiervoor 75,- euro + administratiekosten). LEEFTIJDEN DOELGROEPEN De minimumleeftijd voor al onze reizen is zeer strikt en kent maar 1 uitzondering: wanneer je met een groep van minstens 3 personen boekt en 1 reiziger heeft de vereiste minimumleeftijd niet (maar verjaart nog wel binnen hetzelfde jaar), dan mag hij/zij toch aansluiten bij deze groep. Onze maximumleeftijd daarentegen is enkel een richtleeftijd. Hiervan mag afgeweken worden. LICENTIEGEGEVENS Reisbureauvergunning A5989 HR Antwerpen WABV/CDV Vlaamse solidariteit Reisgelden via groepsreizen VVR vzw Comform art.36 van de wet tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling van en het betreffende uitvoeringsbesluit van is Het Reishuis.be nv. door Europese Goederen en Reisbagageverzekeringsmaatschappij nv. Tweekerkenstraat 14, 1000 Brussel verzekerd om in geval van financieel onvermogen, zijn verplichtingen jegens de reiziger verder na te komen. Deze garantiestelling wordt begeleid door Vlaamse Solidariteit Reisgelden, een afdeling van VVR vzw. MAALTIJDEN Het inbegrepen maaltijdregime wordt steeds vermeld bij de accommodatiebeschrijving. Je kan dit standaardregime vaak upgraden naar vol-pension, all-in, Als je extra maaltijden wil reserveren, dan doe je dit steeds meteen bij boeking van je reis.

8 KLACHTEN Jongerentravel.be stelt alles in het werk om van jouw vakantie een succes te maken. Helaas, in uitzonderlijke gevallen, zijn er, ondanks onze inspanningen, toch nog problemen. Wij willen vanzelfsprekend dat je tevreden terugkeert naar huis, maar dit kan enkel als onze monitoren/reisleiders op de hoogte zijn van jouw ontevredenheid! We maken hierin onderscheid tussen de leeftijdsgroepen: Jeugdvakanties (GLOBERS + YOUNG FREE SPIRIT) Onze monitoren staan steeds klaar voor de jongeren. Gelieve je zoon/dochter op het hart te drukken dat zij zich onmiddellijk tot hun monitor moeten wenden als zij zich ergens niet goed over voelen of ergens ontevreden over zijn. Alleen zo kan er een oplossing gevonden worden. Is er achteraf toch nog een klacht, dan moet deze binnen de 30 dagen na terugkeer aangetekend aan ons verzonden worden. Alleen zo kan de klacht in behandeling genomen worden. Jongerenreizen (FREE SPIRIT + JT NEXT) Bij ontevredenheid of klachten over de reis in het algemeen moet je dit onmiddellijk kenbaar maken aan de reisleiding. Ben je ontevreden met of heb je klachten over de accommodatie, dan moet je de accommodatieverschaffer (immokantoor, receptie van het hotel, ) hier onmiddellijk van op de hoogte brengen. Op het moment zelf kan er aan welke klacht dan ook héél vaak wat gedaan worden, terwijl dit achteraf niet meer mogelijk is. Wanneer je probleem niet naar wens wordt opgelost, moet je je klacht tijdens de reis noteren en dit laten ondertekenen door één van onze reisleiders. Bij thuiskomst kan je deze klacht dan aangetekend aan ons toesturen binnen de 30 dagen na terugkeer en wij zullen deze verder behandelen. Klachten die niet ondertekend zijn door minstens één van onze reisleiders kunnen na afloop in België niet in behandeling genomen worden. VERZEKERINGEN Bij elke reis kan je een extra reis- en/of annulatieverzekering afsluiten. Reisverzekering = 24 Annulatieverzekering = 24 All-in verzekering (reis- en annulatieverzekering) = 29 De reisverzekering omvat volgende risicodekking: ongevallen, repatriëring, onderbreking, schade, diefstal,... Bij aanvraag van een verzekering dienen de polisvoorwaarden vooraf te worden nagelezen ter goedkeuring. Elke boeker beschikt over vrije keuze van verzekeringsmaatschappij. Bij de reservatie van een vliegreis is een annulatieverzekering verplicht. Opgelet: indien je uitsluitend gebruik maakt van je verzekering via de mutualiteit, moet je bij het merendeel van de mutualiteiten je franchise ter plaatse zelf betalen (bedragen kunnen oplopen tot wel 300,- euro)! VLIEGREIZEN SPANJE (behalve Mallorca): met lijnvluchten van Brussels Airlines, vanop Brussels Airport MALLORCA: met chartervluchten van Corendon Airlines, vanop Brussels Airport TURKIJE: met chartervluchten van Corendon Airlines, vanop Brussels Airport GRIEKENLAND: met chartervluchten van Corendon Airlines, vanop Brussels Airport BULGARIJE: met chartervluchten van Corendon (Dutch) Airlines, vanop Schiphol Amsterdam PORTUGAL: met chartervluchten van Corendon (Dutch) Airlines, vanop Schiphol Amsterdam BEGELEIDING Vliegvakanties voor GLOBERS en YOUNG FREE SPIRIT zijn steeds onder begeleiding van een monitor op de vlucht. Bij FREE SPIRIT en JT NEXT is geen begeleiding voorzien op de vlucht (uitgezonderd vertrekken waar Globers en Young Free Spirit meereizen). Als er geen monitor meevliegt, is er wel altijd een monitor van Jongerentravel.be op de luchthaven van bestemming aanwezig die de jongeren daar opvangt en begeleidt (uitgezonderd bij solobestemmingen van JT Next).

9 VOORDEELKAART Bij aankomst op je bestemming krijg je een persoonlijke voordeelkaart van Jongerentravel.be. Deze kaart is 1 jaar geldig en biedt je zowel op je bestemming als daarna in België heel wat voordelen. Tijdens je reis: kortingen en/of voordelen in winkels, cafés, disco s, snackbars, restaurants, In België: kortingen en/of voordelen in fitnesscentra, winkels, restaurants, broodjeszaken, Je vindt de volledige lijst van voordelen op FOTO S Tijdens de reizen van Jongerentravel worden een heleboel foto s genomen. Deze foto s worden onder andere gebruikt op de Facebookpagina en andere publicaties van Jongerentravel. Indien je niet wil dat foto s van jou gebruikt worden, gelieve ons hier dan schriftelijk van op de hoogte te brengen.

Praktische info zomer 2012

Praktische info zomer 2012 Praktische info zomer 2012 ZOMERTIPS Bekijk zeker onze vroegboekkortingen en promoties op onze website! We raden ook AL onze reizigers aan om ZO SNEL MOGELIJK te boeken. Het aanbod voor sommige bestemmingen

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE WINTER

PRAKTISCHE INFORMATIE WINTER ACCOMMODATIES Beschrijving & foto s accommodaties De beschrijving van de studio s/appartementen/kamers is steeds een indicatie. Ze zien er over het algemeen hetzelfde uit, rekening houdende met kleine

Nadere informatie

Opgelet! Verzekeringen worden niet vermeld op de voucher. Dit kan je nakijken op je reiscontract.

Opgelet! Verzekeringen worden niet vermeld op de voucher. Dit kan je nakijken op je reiscontract. Beste reiziger(s), Het is bijna zover! Nog even en het is tijd om te vertrekken op vakantie, boordevol sun, fun & beach! Hierbij vind je de laatste informatie in verband met jouw vakantie. Zorg ervoor

Nadere informatie

Ouderlijke toestemming: een document van de FOD Buitenlandse Zaken ivm. minderjarigen die zonder hun ouders naar het buitenland reizen.

Ouderlijke toestemming: een document van de FOD Buitenlandse Zaken ivm. minderjarigen die zonder hun ouders naar het buitenland reizen. DOCUMENT: praktische reisinfo, pagina 1 van 6 Beste reiziger(s), Nog even en het is tijd om te vertrekken op vakantie, boordevol sun, fun & beach! Wij zetten alvast de cocktails klaar, zorg jij dat je

Nadere informatie

1. Voor je je koffers begint te pakken... 3 Controleer je reiscontract / factuur... 3 Iets wijzigen aan je reiscontract?... 3

1. Voor je je koffers begint te pakken... 3 Controleer je reiscontract / factuur... 3 Iets wijzigen aan je reiscontract?... 3 Neem deze algemene reisinformatie grondig door, druk de bundel af en neem hem mee in je valies. Deze bundel bevat een heleboel praktische reisinformatie in verband met je vakantie, maar ook een aantal

Nadere informatie

Opgelet! Verzekeringen worden niet vermeld op de voucher. Dit kan je nakijken op je reiscontract.

Opgelet! Verzekeringen worden niet vermeld op de voucher. Dit kan je nakijken op je reiscontract. Beste reiziger(s), Het is bijna zover! Nog even en het is tijd om te vertrekken op vakantie, boordevol sun, fun & beach! Hierbij vind je de laatste informatie in verband met jouw vakantie. Zorg ervoor

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN HET REISHUIS.BE Versie oktober 2014

BIJZONDERE VOORWAARDEN HET REISHUIS.BE Versie oktober 2014 BIJZONDERE VOORWAARDEN HET REISHUIS.BE Met als merken Jongerentravel.be waaronder de formules Globers (voorheen: Recrea Jeugd), Young Free Spirit, Free Spirit en JTNext. Boeking van een reis Boeking van

Nadere informatie

Ouderlijke toestemming: een document van de FOD Buitenlandse Zaken ivm. minderjarigen die zonder hun ouders naar het buitenland reizen.

Ouderlijke toestemming: een document van de FOD Buitenlandse Zaken ivm. minderjarigen die zonder hun ouders naar het buitenland reizen. DOCUMENT: praktische reisinfo, pagina 1 van 6 Beste reiziger(s), Eindelijk kan je beginnen aftellen naar je vakantie boordevol zon, zee & strand! Hierbij ontvang je de laatste informatie in verband met

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN JONGERENTRAVEL.BE. Boeking van een reis. Voorschot - Betaling. Reissom

BIJZONDERE VOORWAARDEN JONGERENTRAVEL.BE. Boeking van een reis. Voorschot - Betaling. Reissom BIJZONDERE VOORWAARDEN JONGERENTRAVEL.BE Boeking van een reis Boeking van een reis vindt plaats door ondertekening van een inschrijvings- of boekingsformulier, of via een ondertekend online boekingsformulier

Nadere informatie

Boekingsvoorwaarden Trav l

Boekingsvoorwaarden Trav l Boekingsvoorwaarden Trav l 1. Boeking De vakantieboeker (jijzelf of een gemachtigde) gaat bij boeking akkoord met onze boekingsvoorwaarden. De vakantieboeker machtigt Trav l om familie of begeleider van

Nadere informatie

BEMIDDELINGSVOORWAARDEN

BEMIDDELINGSVOORWAARDEN BEMIDDELINGSVOORWAARDEN Artikel 1. Begripsbepalingen 1. Villagrande: het boekingskantoor dat bemiddelt bij de totstandkoming van de overeenkomst tot huur tussen de huurder en de accommodatieverschaffer;

Nadere informatie

Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw

Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw 1. Inschrijven doet u via onze website www.kindervreugd.be. U kan ook inschrijven op het secretariaat van Kindervreugd vzw (Limburgstraat 49-53, 2020

Nadere informatie

Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw

Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw 1. Inschrijven doe je bij voorkeur via onze website www.kindervreugd.be. Je kan ook inschrijven op het secretariaat van Kindervreugd vzw (Limburgstraat

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Dynamic Holland (SingleSun, SingleSnow, SnowMania)

Algemene Voorwaarden Dynamic Holland (SingleSun, SingleSnow, SnowMania) Algemene Voorwaarden Dynamic Holland (SingleSun, SingleSnow, SnowMania) 1. Algemeen Het volgende klinkt allemaal wat zwaar, maar is noodzakelijk door de huidige wetgevingen. Wanneer je op vakantie gaat

Nadere informatie

scholen, socio-economische en sportverenigingen kunnen ten vroegste drie maanden voor de geplande datum definitief boeken.

scholen, socio-economische en sportverenigingen kunnen ten vroegste drie maanden voor de geplande datum definitief boeken. boekingsprocedure voorrangsregeling jeugdgroepen hebben een onbeperkt voorrangsboekingsrecht. scholen, socio-economische en sportverenigingen kunnen ten vroegste drie maanden voor de geplande datum definitief

Nadere informatie

Je VOUCHER wordt je ten laatste 1 week voor vertrek toegestuurd per . Op deze voucher vind je de samenvatting van je reservatie:

Je VOUCHER wordt je ten laatste 1 week voor vertrek toegestuurd per  . Op deze voucher vind je de samenvatting van je reservatie: Het is bijna zover! Nog even en het is tijd om samen met ons te vertrekken op wintersportvakantie! Een week boordevol snow & fun! Hieronder vind je een heleboel praktische informatie in verband met jouw

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN HET REISHUIS.BE

BIJZONDERE VOORWAARDEN HET REISHUIS.BE BIJZONDERE VOORWAARDEN Bijzondere voorwaarden Het Reishuis.be NV, met o.a. volgende merken: Jongerentravel.be waaronder de formules Globers, Young Free Spirit, Free Spirit en JT Next. 1. Boeking van een

Nadere informatie

Een reservering is geldig vanaf het moment, dat Grezelou Maisons de Vacances de vereiste aanbetaling heeft ontvangen.

Een reservering is geldig vanaf het moment, dat Grezelou Maisons de Vacances de vereiste aanbetaling heeft ontvangen. Algemene voorwaarden van Grezelou Maisons de Vacances Artikel 1 Grezelou Maisons de Vacances kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige verstoring, wijziging of verhindering van het verblijf

Nadere informatie

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren.

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Algemene voorwaarden Boeking Op de website kun je zien op welke tours nog plaatsen beschikbaar zijn en uiteraard kun je hier ook je tour boeken. Na boeking ontvang je direct een bevestiging per e- mail.

Nadere informatie

Voorwaarden luchthavenvervoer.

Voorwaarden luchthavenvervoer. Voorwaarden luchthavenvervoer. VDB-MULTISERVICES 1 Voorwaarden 2 Goede afspraken maken goede vrienden Onze algemene voorwaarden bevatten alle wederzijdse afspraken zodat u zeker bent van een comfortabele,

Nadere informatie

2.1 De reiziger verbindt zich tot tijdige betaling over te gaan conform de bij boeking overeengekomen termijnen.

2.1 De reiziger verbindt zich tot tijdige betaling over te gaan conform de bij boeking overeengekomen termijnen. Algemene reisvoorwaarden Urban Africans Reizen Artikel 1 De totstandkoming van de overeenkomst 1.1 Een reis kan schriftelijk of telefonisch geboekt worden. Indien de reiziger zich telefonisch heeft aangemeld,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor de reizen van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) Artikel 1. Vooraf

Algemene voorwaarden voor de reizen van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) Artikel 1. Vooraf Algemene voorwaarden voor de reizen van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) Artikel 1. Vooraf Deze voorwaarden zijn van toepassing op de reizen die door de NSkiV worden uitgevoerd. Voordat de overeenkomst

Nadere informatie

Het aanbod van de reisorganisator is vrijblijvend. Het aanbod kan in voorkomende gevallen worden herroepen bij aanvaarding of onmiddellijk daarna.

Het aanbod van de reisorganisator is vrijblijvend. Het aanbod kan in voorkomende gevallen worden herroepen bij aanvaarding of onmiddellijk daarna. Algemene voorwaarden Totstandkoming reisovereenkomst De reisovereenkomst komt tot stand door aanvaarding van het aanbod van de reisorganisator door de reiziger. In geval van schriftelijke aanmeldingen

Nadere informatie

VAKANTIE-INFO WINTER 2009-2010

VAKANTIE-INFO WINTER 2009-2010 DOCUMENT: laatste inlichtingen, pagina 1 van 6 Mortsel, postdatum Beste cursist, Het lange wachten wordt beloond! Nog even en dan is het weer sneeuw, hopelijk wat zon, berghutten en après-ski à volonté!

Nadere informatie

reis reserveren en reisvoorwaarden geldig tot 1 juli 2018 * reisvoorwaarden * * 1

reis reserveren en reisvoorwaarden geldig tot 1 juli 2018 * reisvoorwaarden * *   1 reis reserveren en reisvoorwaarden geldig tot 1 juli 2018 * reisvoorwaarden * info@meanderreizen.nl * www.meanderreizen.nl 1 hoe reserveert u een reis? U kunt eenvoudig een reis reserveren door het reserveringsformulier

Nadere informatie

Algemene Verkoopvoorwaarden Creatrix Populus

Algemene Verkoopvoorwaarden Creatrix Populus Algemene Verkoopvoorwaarden Creatrix Populus Algemeen Deze algemene reisverkoopvoorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten betreffende de definitieve deelname aan de studiereis van Creatrix

Nadere informatie

VIP SELECTION BELOFTES

VIP SELECTION BELOFTES VIP SELECTION BELOFTES VIP SELECTION OMRUILBELOFTE VIP SELECTION KWALITEITSBELOFTE VIP SELECTION 24/7 BELOFTE 29 Oktober 2018 1/5 ALGEMENE VOORWAARDEN VIP SELECTION BELOFTES Deze voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kindervreugd vzw

Algemene voorwaarden Kindervreugd vzw Algemene voorwaarden Kindervreugd vzw van het volledige bedrag van alle waarvoor u inschrijft. Zonder betaling kan uw kind niet komen spelen! Speelpleinen: 1. Inschrijven doet u via onze website www.kindervreugd.be.

Nadere informatie

Informatiebrochure tennisstage Manavgat Turkije 2014 Van 25 oktober 2014 tot 1 november 2014

Informatiebrochure tennisstage Manavgat Turkije 2014 Van 25 oktober 2014 tot 1 november 2014 Informatiebrochure tennisstage Manavgat Turkije 2014 Van 25 oktober 2014 tot 1 november 2014 Samen met 4 andere tennisclubs verspreid over Vlaanderen slaan GYM TC en Sport4Travel opnieuw de handen in elkaar

Nadere informatie

Bijzondere Reisvoorwaarden

Bijzondere Reisvoorwaarden Bijzondere Reisvoorwaarden 1. Bijzondere voorwaarden van de organisator Artikel 1: Prijzen 1. De overeengekomen prijs in de pakketreisovereenkomst is behoudens kennelijke materiële vergissing - vast en

Nadere informatie

Algemene Verkoopvoorwaarden Koru Hotel

Algemene Verkoopvoorwaarden Koru Hotel Algemene Verkoopvoorwaarden Koru Hotel De algemene verkoopvoorwaarden zijn van toepassing op alle transacties. Een reservatie of bestelling bij KORU Hotel plaatsen betekent dat u akkoord gaat met deze

Nadere informatie

ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE VZW GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN VZW:

ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE VZW GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN VZW: ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE VZW GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN VZW: Artikel 1:Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals

Nadere informatie

Algemene huurvoorwaarden: *Reservering en annulering. *Betaling

Algemene huurvoorwaarden: *Reservering en annulering. *Betaling Algemene huurvoorwaarden: *Reservering en annulering 1. Een aanvraag voor reservering van een vakantiewoning geschiedt via de site www.paraísorioreal.com, per email of telefonisch. Bevestiging wordt verstuurd

Nadere informatie

DOMEINE VAN MASSEMBRE ALGEMENE VOORWAARDEN

DOMEINE VAN MASSEMBRE ALGEMENE VOORWAARDEN DOMEINE VAN MASSEMBRE ALGEMENE VOORWAARDEN Adres: Massembre 84, 5543 Heer Bedrijfsnummer: 0877879593 BTW-nummer: BE 0877879593 Rekeningnummer: BE17 0688 9770 5321 1. Boekingen Massembre neemt alleen boekingen

Nadere informatie

Voorwaarden luchthavenvervoer.

Voorwaarden luchthavenvervoer. Voorwaarden luchthavenvervoer. VDB-L&N SERVICES EN VDB-MULTISERVICES BVBA 1 Voorwaarden 2 Goede afspraken maken goede vrienden Onze algemene voorwaarden bevatten alle wederzijdse afspraken zodat u zeker

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gekkoo vzw

Algemene voorwaarden Gekkoo vzw Algemene voorwaarden Gekkoo vzw Door in te schrijven voor een activiteit van Gekkoo vzw verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden. Inhoud 1 Speelpleinbende en Kampbende... 1 1.1. Inschrijven...

Nadere informatie

Tarieven 2016 TARIEVEN PLAATSEN. Accommodaties van 01/07 tot 31/08 Overige maanden. Kleine tent + 2 personen Euro 26 Euro 22

Tarieven 2016 TARIEVEN PLAATSEN. Accommodaties van 01/07 tot 31/08 Overige maanden. Kleine tent + 2 personen Euro 26 Euro 22 Tarieven 2016 TARIEVEN PLAATSEN Accommodaties van 01/07 tot 31/08 Overige maanden Kleine tent + 2 personen Euro 26 Euro 22 Grote tent/caravan/camper + 2 personen Euro 34 Euro 26 Extra persoon Euro 7 Euro

Nadere informatie

VAKANTIE-INFO WINTER 2009-2010

VAKANTIE-INFO WINTER 2009-2010 DOCUMENT: laatste inlichtingen, pagina 1 van 6 Mortsel, postdatum Beste skiër of snowboarder, Het is bijna zover Nog even en dan maken we de pistes weer onveilig, genieten we van heerlijke warme drankjes

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Ecktiv.nl, een initiatief van van Bercum s Dutch Travel Media, KvK nr

Algemene Voorwaarden Ecktiv.nl, een initiatief van van Bercum s Dutch Travel Media, KvK nr 1. Inleidende bepaling Ecktiv.nl is een initiatief van van Bercum s Dutch Travel Media, gevestigd te Haarlem en ingeschreven bij de KvK onder nr. 34251015, hierna te noemen Ecktiv. Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

VAKANTIE-INFO WINTER

VAKANTIE-INFO WINTER DOCUMENT: laatste inlichtingen, pagina 1 van 6 Mortsel, postdatum Beste skiër of snowboarder, Het lange wachten wordt beloond! Nog even en dan is het weer sneeuw, hopelijk wat zon, berghutten en après-ski

Nadere informatie

Algemene voorwaarden 2009

Algemene voorwaarden 2009 Algemene voorwaarden 2009 Reisorganisatie De reisorganisatie is in handen van CROM Events & Communication (hierna te noemen CROM), adres Avda de les Alegries 14, 17310 Lloret de Mar, Spanje. Door het ondertekenen

Nadere informatie

begeleide jeugdvakanties

begeleide jeugdvakanties begeleide jeugdvakanties 12-15 jaar / 14-17 jaar 15-17 jaar winter 2010-2011 begeleide wintervakanties www.jongerentravel.be Drabstraat 10-2640 Mortsel (lic. A5989) T: 03-440.18.00 / info@jongerentravel.be

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN - YOUR TRAVEL COACH

ALGEMENE VOORWAARDEN - YOUR TRAVEL COACH ALGEMENE VOORWAARDEN - YOUR TRAVEL COACH Artikel 1 Toepasselijkheid 1. Deze algemene reis- en boekingsvoorwaarden (verder te noemen: de reisvoorwaarden), zijn van toepassing op reizen en/of reisarrangementen

Nadere informatie

HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en]

HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] SEIZOEN 2015-2016 HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] Wat heb je nodig om online één of meerdere abonnementen te reserveren? NOODZAKELIJK:

Nadere informatie

2. Busreis... 3 Vertrek & aankomst... 3 Bagagereglement Monitorenteam Accommodatie... 5 Lakens & handdoeken... 5 Waarborg...

2. Busreis... 3 Vertrek & aankomst... 3 Bagagereglement Monitorenteam Accommodatie... 5 Lakens & handdoeken... 5 Waarborg... Neem deze praktische reisinformatie grondig door, druk de bundel af en neem hem mee in je valies. Deze bundel bevat alle praktische reisinformatie omtrent je vertrek, maar ook een aantal belangrijke contactgegevens

Nadere informatie

INFO- EN BOEKINGSDOCUMENT HERBERG PRULLENBOS

INFO- EN BOEKINGSDOCUMENT HERBERG PRULLENBOS Pagina 1 van 5 INFO- EN BOEKINGSDOCUMENT HERBERG PRULLENBOS Met aandacht voor natuur, sfeer en creativiteit is Het Prullenbos dé plaats voor ont-spanning met gezin, familie, vrienden of collega s. In de

Nadere informatie

VAKANTIE-INFO WINTER

VAKANTIE-INFO WINTER DOCUMENT: laatste inlichtingen, pagina 1 van 6 Mortsel, postdatum Beste skiër of snowboarder, Het lange wachten wordt beloond! Nog even en dan is het weer sneeuw, hopelijk wat zon, berghutten en après-ski

Nadere informatie

lic A5477 BIJZONDERE REISVOORWAARDEN CLIPPER (versie juni 2013)

lic A5477 BIJZONDERE REISVOORWAARDEN CLIPPER (versie juni 2013) BIJZONDERE REISVOORWAARDEN CLIPPER (versie juni 2013) ARTIKEL 1. ALGEMEEN Het aanvaarden van onze offerten, orderbevestigingen, leveringsnota's, en facturen omvat eveneens de goedkeuring van onderhavige

Nadere informatie

DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN

DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Artikel 1: Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan

Nadere informatie

HANDLEIDING. online reserveren van abonnement[en]

HANDLEIDING. online reserveren van abonnement[en] HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] SEIZOEN 2014-2015 1 HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] Wat heb je nodig om online één of meerdere abonnementen te reserveren? NOODZAKELIJK:

Nadere informatie

LIFE COACHING PACKAGE DEAL

LIFE COACHING PACKAGE DEAL LIFE COACHING PACKAGE DEAL SCHONBERGER richt zich naar bedrijven, bedrijfsleiders, zelfstandigen en kaderleden. SCHONBERGER biedt een totaal pakket aan waarin LIFE coaching centraal staat. Bedoeling is

Nadere informatie

vrijgestelde betaaldienstverlenes - de Stichting Derdengelden Certo Escrow, die beheert deze stichting.

vrijgestelde betaaldienstverlenes - de Stichting Derdengelden Certo Escrow, die beheert deze stichting. Algemene Voorwaarden Vrijblijvend aanbod Het aanbod van HunTravel is vrijblijvend en kan zo nodig worden herroepen. Dit zal bijvoorbeeld gebeuren indien, op het moment dat de reiziger wenst te reserveren,

Nadere informatie

DUIKVAKANTIE EGYPTE augustus 2019 Hurghada: van zaterdag 24 augustus tot zaterdag 31 augustus

DUIKVAKANTIE EGYPTE augustus 2019 Hurghada: van zaterdag 24 augustus tot zaterdag 31 augustus DUIKVAKANTIE EGYPTE augustus 2019 Hurghada: van zaterdag 24 augustus tot zaterdag 31 augustus Info over Hotel Grand Resort Het Grand Resort hotel is een prachtig hotel ingericht in Arabische stijl met

Nadere informatie

Linksboven op uw facturen. U kan uw Klantnummer ook terugvinden via Mijn Ebem (na inloggen).

Linksboven op uw facturen. U kan uw Klantnummer ook terugvinden via Mijn Ebem (na inloggen). Home > FAQ - Facturen Facturen Waar vind ik mijn Ebem Klantnummer? Linksboven op uw facturen. U kan uw Klantnummer ook terugvinden via Mijn Ebem (na inloggen). Waar vind ik het nummer van een Ebem-factuur?

Nadere informatie

Turkse Riviera, Alanya All-in

Turkse Riviera, Alanya All-in Turkse Riviera, Alanya All-in seizoen 2008/2009 Werking- Bedrijven www.das-tours.com HET WEEKPROGRAMMA seizoen 2008-2009 Dag 1 : Vlucht van Brussel naar Antalya U wordt opgewacht door de reisleiders die

Nadere informatie

Algemene voorwaarden La Lègerie

Algemene voorwaarden La Lègerie Algemene voorwaarden La Lègerie 1. Boekingen La Legèrie neemt alleen boekingen in behandeling van personen vanaf 18 jaar. La Lègerie behoudt zich het recht voor om te allen tijde zonder opgaaf van redenen

Nadere informatie

ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN

ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Artikel 1 : Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op het contract tot reisorganisatie zoals verstaan onder de wet van

Nadere informatie

KITEACTIVE REISVOORWAARDEN BEDRIJFS INFORMATIE ANNULEREN

KITEACTIVE REISVOORWAARDEN BEDRIJFS INFORMATIE ANNULEREN KITEACTIVE REISVOORWAARDEN Indien je een boeking bij KiteActive maakt, betekent dit dat je akkoord gaat met de voorwaarden van KiteActive. Het is daarom belangrijk dat je deze voorwaarden goed leest alvorens

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Doc. nr. E2:31011C05 Brussel, ADVIES VAN HET BUREAU. betreffende

Doc. nr. E2:31011C05 Brussel, ADVIES VAN HET BUREAU. betreffende Doc. nr. E2:31011C05 Brussel, 9.11.1999 MH/GVB/LC ADVIES VAN HET BUREAU betreffende EEN ONTWERP VAN KONINKLIJK BESLUIT TOT UITVOERING VAN HET ARTIKEL 83 1, 3 VAN DE WET VAN 14 JULI 1991 BETREFFENDE DE

Nadere informatie

PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN

PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN PRIJZEN ZORGHOTEL DRIE EIKEN Prijzen VERBLIJF VOL PENSION 1 persoon / dag (op basis van éénpersoonskamer) Eerste 30 nachten 85 160 Vanaf 31 nachten 75 140 2 personen / dag (op basis van tweepersoonskamer)

Nadere informatie

NEXT Motorreizen is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar onder nummer 56253885

NEXT Motorreizen is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar onder nummer 56253885 Algemene Voorwaarden Datum opmaak: Oktober 2012 Laatste wijziging: Juli 2013, toevoeging STO-reisgarantie Maart 2015 Intellectueel eigendom digitale motorroute. Augustus 2015 Wijziging STO naar GGTO reisgarantie,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Camping La Nozillière

Algemene voorwaarden Camping La Nozillière Algemene voorwaarden Camping La Nozillière 1. Boekingen Camping La Nozillière neemt alleen boekingen in behandeling van personen vanaf 18 jaar. Camping La Nozillière behoudt zich het recht voor om te allen

Nadere informatie

VAKANTIE-INFO WINTER

VAKANTIE-INFO WINTER DOCUMENT: laatste inlichtingen, pagina 1 van 7 Mortsel, postdatum Beste skiër of snowboarder, Het is bijna zover Nog even en dan maken we de pistes weer onveilig, genieten we van heerlijke warme drankjes

Nadere informatie

Marathon Madness Broadway Aktie

Marathon Madness Broadway Aktie Boekingsformulier ING New York City Marathon 2013 Let op! Alle velden van het formulier dienen ingevuld te worden. Tevens is het vereist een kopie van het paspoort van alle reizigers toe te voegen bij

Nadere informatie

VAKANTIE-INFO WINTER

VAKANTIE-INFO WINTER DOCUMENT: laatste inlichtingen, pagina 1 van 6 Mortsel, postdatum Beste skiër of snowboarder, Het lange wachten wordt beloond! Nog even en dan is het weer sneeuw, hopelijk wat zon, berghutten en après-ski

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

A. Crebolder en/of A. van Foeken (nader te noemen v.o.f. Jelle s Plak ) zijn niet verantwoordelijk voor:

A. Crebolder en/of A. van Foeken (nader te noemen v.o.f. Jelle s Plak ) zijn niet verantwoordelijk voor: Algemene Voorwaarden vof Jelle's Plak ALGEMENE VOORWAARDEN v.o.f. JELLE s PLAK 2010. 1. Algemeen. A. Crebolder en/of A. van Foeken (nader te noemen v.o.f. Jelle s Plak ) zijn niet verantwoordelijk voor:

Nadere informatie

We wensen je alvast een onvergetelijke vakantie!

We wensen je alvast een onvergetelijke vakantie! LAATSTE INLICHTINGEN ZOMER 2015 FREE SPIRIT SPANJE Beste reiziger(s), Het is bijna zover! Nog even en het is tijd om te vertrekken op vakantie, boordevol sun, fun & beach! Wij zetten alvast de cocktails

Nadere informatie

Voorwaarden binnenlandse en buitenlandse sportkampen- en vakanties van Gezinssportfederatie vzw en AFYA vzw Reisvergunning: Lic.

Voorwaarden binnenlandse en buitenlandse sportkampen- en vakanties van Gezinssportfederatie vzw en AFYA vzw Reisvergunning: Lic. Voorwaarden binnenlandse en buitenlandse sportkampen- en vakanties van Gezinssportfederatie vzw en AFYA vzw Reisvergunning: Lic. A 6229 In de tekst wordt de naam Gezinssportfederatie afgekort als GSF Reiziger:

Nadere informatie

Gelieve de voorwaarden grondig door te lezen. U dient akkoord te gaan met deze voorwaarden vooraleer u een boeking wenst te maken.

Gelieve de voorwaarden grondig door te lezen. U dient akkoord te gaan met deze voorwaarden vooraleer u een boeking wenst te maken. ALGEMENE VOORWAARDEN KATTENHOTEL ZOO EASY Gelieve de voorwaarden grondig door te lezen. U dient akkoord te gaan met deze voorwaarden vooraleer u een boeking wenst te maken. 1. RESERVEREN Reserveren is

Nadere informatie

Reisvoorwaarden AIE C O N C E P T

Reisvoorwaarden AIE C O N C E P T Reisvoorwaarden AIE Op de reizen van de Asociación Iberoamericana (in het vervolg kortweg AIE genoemd) zijn onderstaande boekings- en reisvoorwaarden van toepassing. Deze hebben betrekking op het boekingsproces,

Nadere informatie

1-Dagverzekeringen Versie 2012

1-Dagverzekeringen Versie 2012 1-Dagverzekeringen Versie 2012 1. Inleiding Beste lezer, In samenwerking met onze partners FROS (amateursportfederatie) en ARENA (de verzekeringsmaatschappij) kan Airsoft Alliantie België vzw een verzekering

Nadere informatie

online reserveren van abonnement[en]

online reserveren van abonnement[en] HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] 1 HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] Wat heb je nodig om online één of meerdere abonnementen te reserveren? NOODZAKELIJK: een computer (of

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Winterbergbus Snow Included

Algemene Voorwaarden Winterbergbus Snow Included Algemene Voorwaarden Winterbergbus Snow Included ARTIKEL 1 DEFINITIES ARTIKEL 2 VOORWAARDEN LIJNDIENSTEN ARTIKEL 3 AANVULLENDE VOORWAARDEN VAKANTIEVEILINGEN ARTIKEL 1 DEFINITIES In deze voorwaarden wordt

Nadere informatie

Uw reiscontract: Door aanklikking van de functie Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden in het reservatieformulier, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden. Dit exemplaar dient direct in ons

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN RESERVERING

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN RESERVERING ALGEMENE VOORWAARDEN VAN RESERVERING ALGEMENE RESERVERINGS VOORWAARDEN: 1. De reservering is persoonlijk en niet-overdraagbaar en is geldig zodra u de bevestiging van de camping hebt ontvangen. Op de dag

Nadere informatie

ALGEMENE OUTDOOR-ZOMERKAMP.NL REISVOORWAARDEN

ALGEMENE OUTDOOR-ZOMERKAMP.NL REISVOORWAARDEN ALGEMENE OUTDOOR-ZOMERKAMP.NL REISVOORWAARDEN Bedrijfsinformatie Outdoor-zomerkamp.nl is een onderdeel van Move Academy gevestigd te Dordrecht. www.outdoor-zomerkamp.nl www.moveacademy.nl Locatie: Sluisweg

Nadere informatie

Artikel 1. Totstandkoming overeenkomst(en)

Artikel 1. Totstandkoming overeenkomst(en) Artikel 1. Totstandkoming overeenkomst(en) 1. Een overeenkomst komt tot stand indien schriftelijk, telefonisch of online de voor de overeenkomst noodzakelijke gegevens doorgegeven zijn. Minderjarigen kunnen

Nadere informatie

1. Algemene Bepalingen 2. Reserveren/boeken

1. Algemene Bepalingen 2. Reserveren/boeken HUURVOORWAARDEN 1. Algemene Bepalingen i. Global Sun Estate (hierna genoemd GSE) bemiddelt bij de totstandkoming van een huurovereenkomst tussen eigenaar en huurder. De huurovereenkomst met bijhorende

Nadere informatie

Artikel 1: Definities

Artikel 1: Definities Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder Touroperators: HolidayLaunch werkt samen met verschillende touroperators uit Duitsland. Touroperators zijn bedrijven, die voor losse

Nadere informatie

Onderstaande huurvoorwaarden hebben betrekking op stacaravan de Zeester en zijn altijd van toepassing op gedane boekingen.

Onderstaande huurvoorwaarden hebben betrekking op stacaravan de Zeester en zijn altijd van toepassing op gedane boekingen. Huurvoorwaarden Onderstaande huurvoorwaarden hebben betrekking op stacaravan de Zeester en zijn altijd van toepassing op gedane boekingen. 1. Toepassing Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle reserveringen

Nadere informatie

Algemene reis-en boekingsvoorwaarden Tour de Vacance

Algemene reis-en boekingsvoorwaarden Tour de Vacance Algemene reis-en boekingsvoorwaarden Tour de Vacance Deze algemene reis- en boekingsvoorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en overeenkomsten van en met Tour de Vacance. Gewijzigde voorwaarden

Nadere informatie

Swingline. Prijsberekening beschikbaarheid - Reservatie.

Swingline. Prijsberekening beschikbaarheid - Reservatie. 1. Keuze van de reis Prijsberekening beschikbaarheid - Reservatie. Indien de code van de reis gekend is, dan kan deze direct ingegeven worden in het veld product (in geval van een verblijf) of package.

Nadere informatie

vakantiewoning De Zeester / stacaravan Beach Paradise

vakantiewoning De Zeester / stacaravan Beach Paradise Huurovereenkomst vakantiewoning De Zeester / stacaravan Beach Paradise Haayse Bos Hofdijksweg 55, 3223 KC Ouddorp Ondergetekenden verklaren de volgende huurovereenkomst te zijn aangegaan met betrekking

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN JONGERENTRAVEL.BE / WINTER

BIJZONDERE VOORWAARDEN JONGERENTRAVEL.BE / WINTER BIJZONDERE VOORWAARDEN JONGERENTRAVEL.BE / WINTER 2010-2011 Boeking van een reis Boeking van een reis vindt plaats door ondertekening van een inschrijvings- of boekingsformulier, of via een ondertekend

Nadere informatie

KAKSLAUTTANEN A LA CARTE

KAKSLAUTTANEN A LA CARTE KAKSLAUTTANEN A LA CARTE Kakslauttanen is een unieke verblijfplaats in de ongerepte natuur van Fins Lapland dichtbij het skioord Saariselkä. De authentieke blokhutten behoren tot de gezelligste in Lapland

Nadere informatie

Hier volgen enkele situaties die zich zouden kunnen voordoen.

Hier volgen enkele situaties die zich zouden kunnen voordoen. De reiziger heeft rechten en plichten. De nationale wetgever en de Europese wetgever hebben bepalingen ter bescherming van de consument ingesteld, of u nu een beroep heeft gedaan op de diensten van een

Nadere informatie

Samen Reizen Alle reizen vertrekken vanuit de Kempen. De reizigers Rolstoel/ rollator Begeleiding Accommodatie

Samen Reizen Alle reizen vertrekken vanuit de Kempen. De reizigers Rolstoel/ rollator Begeleiding Accommodatie Organiseert begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking die net niet zelf kunnen gaan. Al onze voorwaarden staan op internet www.samenreizen.com of vraag ze op bij samenreizen@hotmail.com

Nadere informatie

Mount Everest basecamp trekking 2012 boekingsformulier

Mount Everest basecamp trekking 2012 boekingsformulier Mount Everest basecamp trekking 2012 boekingsformulier Naam van de reis: Mount Everest basecamp trekking 2012 Data: 5 oktober 2012 27 oktober 2012 Kosten: 2295 euro Voornaam en achternaam deelnemer Adres

Nadere informatie

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren Huren Als je een eigen woning of appartement gaat huren Alles over huren en een huurcontract Huurdersbond www.huurdersbond.be Wetswinkels tel. 070 22 58 88 www.dewetswinkel.be Samenhuizen vzw tel. 0489

Nadere informatie

Algemene reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen voor reisdienstovereenkomsten

Algemene reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen voor reisdienstovereenkomsten Algemene reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen voor reisdienstovereenkomsten Artikel 1: Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van reisdiensten die vanaf

Nadere informatie

ALGEMENE REIS- EN VERKOOPVOORWAARDEN REISVOORWAARDEN

ALGEMENE REIS- EN VERKOOPVOORWAARDEN REISVOORWAARDEN ALGEMENE REIS- EN VERKOOPVOORWAARDEN REISVOORWAARDEN Verzakingsrecht Bij verkoop op afstand is het verzakingsrecht van toepassing: "De consument heeft het recht aan de verkoper mee te delen dat hij afziet

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR REIZEN GEBOEKT VANAF 1 APRIL 2017.

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR REIZEN GEBOEKT VANAF 1 APRIL 2017. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR REIZEN GEBOEKT VANAF 1 APRIL 2017. Artikel 1. Reserveren Alle reissommen zijn per persoon. Elke (hoofd)deelnemer - de organisator van de reservering - ontvangt van ons een reisbevestiging

Nadere informatie

Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen:

Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen: Veelgestelde vragen Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen: Geboekt met/via : Contacteer: Neckermann Neckermann Vakantiewinkel of 070/233 906 Thomas

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving!

NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving! NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving! Verblijf in Care Hotel & Resort Sanyres Puente Romano 20/3 > 27/03/2017 Bezoek samen met NZ Vakanties

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Camping La Nozillière

Algemene voorwaarden Camping La Nozillière Algemene voorwaarden Camping La Nozillière 1. Boekingen Camping La Nozillière neemt alleen boekingen in behandeling van personen vanaf 18 jaar. Camping La Nozillière behoudt zich het recht voor om te allen

Nadere informatie

Tel.: 0800/55 505 (vanuit België) 00 32 78 055 505 (vanuit het buitenland) E-mail: bijstand@aginsurance.be Fax: (00 32) (0) 78 05 77 16

Tel.: 0800/55 505 (vanuit België) 00 32 78 055 505 (vanuit het buitenland) E-mail: bijstand@aginsurance.be Fax: (00 32) (0) 78 05 77 16 Inlichtingen nodig? Juridische informatie nodig? Psychologische steun nodig? Hulp nodig na ongeval of ziekte? Tel.: 0800/55 505 (vanuit België) 00 32 78 055 505 (vanuit het buitenland) E-mail: bijstand@aginsurance.be

Nadere informatie