Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : Tél : 02/ GSM : 0477/87.48.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, 146. 1030 Bruxelles. Fortis : 001-3489506-07. Tél : 02/ 245.37.50 GSM : 0477/87.48."

Transcriptie

1 2ième trimestre 2014 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 NUMERO SPECIAL ANNIVERSAIRE 2014 Numéro d agrément P BC Editeur responsable : ARBON Nicole Rue Portaels, Bruxelles Fortis : Tél : 02/ GSM : 0477/ ou Site Web :

2 Het was mooi weer. Iedereen maakte zicht klaar voor het feest en plots... Reactor nr 4 van Tsjernobyl is net ontploft en tonnen stoom, onder hoge druk, brandend en radioactief kwamen vrij. Evenals dampen gemengd met jodium die duizenden deeltjes césium 137 bevatten kwamen in de atmosfeer terecht. De kerncentrale bevind zich in Oekraïne op 16 km van de Wit Russische grens. De radioactieve wolk werd steeds groter. Ze kwam over Wit Rusland en via Scandinavië kwam de wolk richting Europa. Toen de wolk boven Wit Rusland dreef, begon het te regenen en daardoor werd de grond en het voedsel besmet. Maar de ramp in Tsjernobyl maakt nu deel uit van het verleden. Het leven gaat verder, zelfs als het risico op besmetting altijd aanwezig is, in de grond en zo het graan, de groenten, het fruit en het vlees van de dieren besmet.

3 Dit alles had zware gevolgen voor de jeugd, de kinderen en de baby's : kankers, bot-, spier en neurologische aandoeningen. Hoewel het ongeluk in Tsjernobyl jaren geleden gebeurde, blijft de verwoesting onverstoord doorgaan. Sommige mensen leven nog steeds in de gevarenzone waar alles normaal lijkt. Maar het is schijn, de mensen proberen niet meer aan de ramp te denken maar Tsjernobyl zal voor altijd in het geheugen gegrifd blijven. We hebben jullie nodig... Open jullie deuren, open jullie hart voor deze kinderen Ze komen uit de besmette gebieden. Bij ons krijgen ze de kans om gezonde lucht in te ademen, te eten tot ze geen honger meer voelen. Dat zijn de noodzakelijke dingen die hun ouder niet kunnen geven. Heel wat van die kinderen hebben geen papa en leven alleen met hun mama of hun babouchka die hun zo goed mogelijk proberen groot te brengen. De band met de kinderen die naar ons land komen, wordt ieder jaar sterker met onze gezinnen hier. Als de bussen terug vertrekken naar Wit Rusland, vloeien er veel traantjes. Aan beide kanten. Het is een verrijking voor zowel onze gezinnen als voor de kinderen van Wit Rusland. Het is één groot avontuur dat meer dan de moeite loont. Misschien zullen de kinderen jullie wel zeggen hoe gelukkig jullie zijn om in Europa de leven.

4 Bedankjes... Bedankt families die gedurende 1 of 2 maanden een kind hebben uitgenodigd. Bedankt "Compagnie Belge" vloerbekleding voor alle paletten vinyl, voltapijt...tot grote vreugde van alle kindertuinen. Bedankt Philippe voor het stapelen van de dozen. Bedankt Claude voor alle kilometers die je reed om alle spullen die we nodig hebben, te verzamelen. Bedankt Mevrouw Wauters voor alle truien. Bedankt Madeleine en Michel voor de dozen met kleding, speelgoed en de tombolalotjes. Bedankt Rita voor de Nederlandse vertalingen. Bedankt Stéphane voor website en Françoise voor de boekhouding. Bedankt Françoise Vielvoye voor de helpende hand. Bedankt Ady om de spullen te zoeken die we nodig hebben en bedankt Rudy om ze naar ons magazijn te brengen. Bedankt alle families die rekening houden met de data en hun documenten op tijd opsturen.

5 Zomervakantie 2014 Nog enkele weken geduld en dan zijn onze kinderen er weer. Voorziene data van aankomst : Juli en Juli-augustus : zaterdag 26 juni Terugreis kinderen juli : zondag 27 juli Augustus : aankomst 27 Terugreis voor iedereen : maandag 25 augustus. De aankomsturen zullen regelmatig doorgegeven worden. Veel (alles) hangt af van de chauffeurs. Alle kinderen krijgen een zak. Als ze er geen gekregen hebben, vraag het mijn man Claude, hij heeft er altijd in de wagen. Voor de terugreis worden enkel deze zakken van de vereniging meegenomen en ze mogen maximum 20 kg. wegen. Vergeet zeker niet om de kinderen, binnen de 5 dagen, te laten inschrijven op de gemeentelijke diensten ivm aankomstverklaring. Voor de terugreis, wil ik graag vragen om een fotokopie te maken van de reispas ( nml van de blz met de foto en de volgende blz.) en me die te bezorgen bij het vertrek samen met het pasje in het bruine mapje dat U van ons kreeg. Het is heel belangrijk want voor de uitnodigingen hebben we de juiste gegevens en schrijfwijze nodig die op de reispas staan. Enkele tips voor de gezinnen die voor het eerst een kindje hebben : Het is belangrijk dat jullie gewoon het leventje van elke dag hebben met dit kind. De kinderen niet overladen met geschenkjes de eerste dagen. Het is de liefde die telt en niet enkel de geschenkjes. Een foto album met talloze herinneringen, dat is ook welkom evenals schoolgerief. Daar zijn ze heel blij mee. Het zal je niet verbazen als de zakken, die ze meebrengen, zo goed als niets bevatten. Schoenen en kleding zijn in Wit Rusland heel duur. Kleding wordt ginder niet elke dag gewisseld. In de lagere school dragen de kinderen een uniform. Je kan het kindje vragen naar de kleuren. Een wit hemd is een welkom geschenk, het spaart geld uit voor de moeder. Pulls en vesten zijn meestal blauw, ook de rokjes en lange broeken.

6 Leg ook het systeem van onze toiletten uit. Wc papier hoeft niet in een emmer (zoals bij hen) maar in het toilet. Ook wat de badkamer betreft, vertel ze dat wij ons elke dag wassen. Wat het eten betreft : ze moeten proeven van alles wat hen aangeboden wordt. Bij hen thuis wordt er vooral groenten uit eigen tuin gegeten zoals tomaten, radijzen, komkommers, wortels (vooral rauw), kolen. Als vlees eten ze graag kip, gehakt en sommigen lusten graag vis. Als fruit : appels, bananen, appelsienen. Fruit is heel duur in Wit Rusland dus krijgen ze meestal een paar kleine stukjes. Bij hen in de bossen vinden ze frambozen, champignons en aardbeien gratis maar ze zijn radioactief besmet. Laat hen de eerste avond, of de dag na aankomst zeker naar huis bellen. Dan is de famillie gerust gesteld dat alles in orde is (één telefoontje per week naar huis, dat moet volstaan, en niet langer dan 5 minuten, want het is duur). Er komt een verantwoordelijke (tolk) mee met de kinderen en ze spreekt Frans. U mag altijd bellen als er problemen zijn. Het telefoonnummer wordt bij aankomst meegegeven.

7 Betreffende de attesten Ik ben echt ontgoocheld. Meermaals heb ik gevraagd de nodige documenten voor 15 mei naar mij door te sturen. Gezien het in de meeste gemeentediensten meerdere dagen duurt voor ze een attest voor goed gedrag en zeden afleveren, hadden we gevraagd ze zeker voor 10 mei aan te vragen. Dit werd ook gemeld op onze website. Ik telefoneerde de gezinnen die geen mail adres hebben, heb mails en sms gestuurd en op 11 mei ontbraken nog gegevens van 8 families. Telefoontjes zijn niet gratis. Ik vrees dat heel wat families zich dat niet realiseren dus in de toekomst zal ik het ook niet meer doen. Het werd tevens vermeld in het tijdschrift, maar blijkbaar werd het niet gelezen. Eens de gevraagde datum voorbij, en dat geldt zowel voor de vrachtwagen als voor de reizen van de kinderen, ik doe geen extra telefoontjes meer. Enkel de gezinnen zonder mailadres zullen getelefoneerd worden. Voor de overige gezinnen zal er g d worden of een sms gestuurd, dat is vlugger. De documenten heb ik afgegeven of het Ministerie van Buitenlandse zaken. Van 7 families kreeg ik gescande documenten en van 1 familie geen enkel papier. Van de andere heb ik nog geen originele documenten gekregen. U zult dan ook niet verwondert zijn dat een volgende keer alle documenten in één keer zullen moeten afgegeven worden, of de kinderen zullen niet kunnen komen. Vanaf nu zijn de attesten voor goed gedrag en zeden 6 maanden geldig. Als je een kind voor de Kerstvakantie wilt uitnodigen, moeten de inschrijvingen voor 1 oktober in mijn bezit zijn. De attesten goed gedrag en zeden moeten dan op 1 november binnen zijn. Ik wil ook nog even meedelen dat de gezinnen van andere verenigingen, die vonden dat ze te laat werden gebeld bij aankomst en die vinden dat hun vereniging beter is, hoeven geen inschrijvingen te sturen.

8 Ik aanvaard ook niet meer dat sommige families weigerden om de 10 dozen truffels aan te nemen. Het verkopen van deze truffels helpt ons de prijzen van de busreizen laag te houden. Wie de dozen liever niet aanneemt betaald dan 70 extra voor de busreis. 10 dozen truffels verkopen kan toch niet zo moeilijk zijn. Wij proberen de gezinnen zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de aankomst van de bussen. De gegevens krijgen we door van de verantwoordelijken op de bus zelf. U begrijpt dat wij niet iedereen binnen de 5 minuten kunnen bellen. De families die het verst wonen, worden eerst verwittigd. Het gebeurt dikwijls dat we sommige gezinnen meermaals moeten bellen vooraleer er wordt opgenomen. Daar kunnen wij niets aan doen. Wij menen dan ook dat het beter is om een half uur langer te wachten op de kinderen dan dat ze in een ongeluk betrokken geraken. Zo, dat was dan mijn mededeling. Mag ik nogmaals vragen om stipter te zijn met de documenten want anders zal men op het Ministerie weigeren om ze te ondertekenen. Hartelijk bedankt om er rekening mee te houden want het is altijd beter dat we met alle documenten te vroeg zijn. Want jammer genoeg, te laat is te laat.

9 Nieuwtjes... En, het leven gaat verder met de plezante en minder plezante dingen. Wij leven dan ook heel erg mee met het verlies van Patrick en Colette die onlangs de vader van Patrick verloren. Wij wensen hen van ganser harte heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Veel beterschap gewenst aan Albert die gezondheidsproblemen heeft. En, zoals eerder reeds gemeld, zal de laatste vrachtwagen vertrekken september Gezien de moeilijke economische situatie, die zich overal laat voelen, zien we ons verplicht te stoppen. Het aantal giften wordt steeds minder. Alles wordt duurder zoals de huur van ons magazijn elke maand, de kosten van de elektriciteit en andere uitgaven. We moeten de vrachtwagen betalen, 2 maanden huur van een magazijn in Gomel, de douane kosten, telefoonrekeningen en treinritten naar Minsk. We krijgen trouwens geen enkele hulp van onze Wit Russische partner. Dit zijn de belangrijkste redenen. We hebben het 20 jaar lang volgehouden en het is met spijt in het hart dat we de transport naar Wit Rusland stoppen. We moeten de realiteit onder ogen zien. Alles wordt duurder, de vrachtwagen, de bus. Er worden steeds minder evenementen georganiseerd waardoor we minder geld binnenkrijgen. Daarom hebben we beslist om ons in de toekomst te blijven concentreren op de reizen van de kinderen. Hun gezondheid is nog altijd het belangrijkst. Wij blijven verder zoeken naar gastgezinnen en we zullen zeker de gezinnen, die de meeste hulp nodig hebben, blijven steunen.

10 De vrachtwagen De vrachtwagen zal tijdens het weekend van 14 september, 's morgens, geladen worden. En... de specialisten laders onder jullie...we hebben jullie nodig!! De zaterdag zal alles op paletten geladen worden, de pakketten worden nagekeken en gecontroleerd. Zo sparen we tijd uit voor de zondag tijdens het laden. Wie zich geroepen voelt om te komen helpen kan ons een seintje geven. Iedereen is welkom. Het inladen van de nominatieve pakketten (pakketten op naam) gaat door op zaterdag 12 september van uur tot uur. Er worden geen pakketten aanvaard voor of na deze datum. Voor donderdag 4 september moet er doorgegeven worden als je een pakket wilt meegeven en dit via mail of per post. Vergeet vooral niet om het registratieformulier voor de pakketten op te sturen of door te mailen naar Rita. Zij zal U dan een nummer doorgeven dat vermeld moet worden op de doos. Vergeet zeker niet het volledige adres en telefoonnummer door te geven. Kleine verandering om tijd te besparen. Wij vragen jullie om de pakketten klaar te maken voor zondag 7 september. Als ze klaar en gesloten zijn, weeg je de dozen en geef je het gewicht door aan Rita. Het nummer dat je krijgt, schrijf je aan de rechter kant van het blad en het gewicht aan de linker kant. Alles in zwarte stift!!! Opgelet : de dozen mogen niet zwaarder wegen dan 25 kilo!! De dozen moeten heel goed afgesloten zijn. De gaten moeten afgedekt zijn met karton zodat er niets uitgehaald kan worden. Het blad met het adres moet op de grote zijkant gekleefd worden en het detailblad van de inhoud op de andere grote zijkant van de doos. BEDANKT OM HIER REKENING MEE TE HOUDEN!!!! Het zijn maar kleine details maar ze besparen ons heel veel moeite en tijd.

11 VOOR DE VOLGENDE KONVOOI: In ruil voor 4 September 2014 Rita De Nooze 11, Ernest Claesstraat 3920 LOMMEL Tel : 011/ GSM : 0479/ Afsender: Naam : Adres : Telefoon : Aantal verpakkingen :. te sturen naar :... Adres : Telefoon :... Maximum van 5 pakketten per begunstigde Maximum gewicht 20 kg per pakket. Prijs 12 euro voor leden en 20 euro voor niet-leden Volledig adres A.U.B.

12 Asbl " Enfants de Gomel " Siège social :Rue Portaels Bruxelles Présidente : Tél/Fax : 02/ GSM : 0477/ Compte : E Afzender : Aantal pakketten : Familie Gegevens in Wit-Rusland Naam Voornaam Huis Appartement Straat & Nummer Stad of dorp Streek Postcode Telefoon Nederlands Cyrillic PLASTIFICEREN EN OP DE GROOTE KANT PLAKKEN

13 Artikel Article Aantal Nombre Schoonmaken prod. Pr de nettoyage Чистащее средство Suiker Sucre morceau Сахар Fruitconserven Conserves de fruits Консервированые фрукты Olie in flessen Huile en bouteille Масло растительное Chocolade, choco Chocolat, choco,cacao Шоколад Macaroni macaroni Makanohи Dozen soep Paquets de soupe Суп ь пакетах Vleesbouillon tablet Cube liebig Кубики бульон Gemalen kofie Café moulu Кофе молотий Thee in buideltjes Thé en sachets Чай ь пакетах Granen Céréales Крупа Afwas produkten Prod. de vaisselle Ср-во для посуды Jam Confiture Варенье Snoep Bonbons, confiseries Конфеты Koekjes Biscuits Печенье Gedroogd fruit Fruits secs Сухофрукты Kleefpleister Sparadrap Пластырь Ketchup Ketchup кетчуп Shampoo Shampoing Шампунь Zeep Savon Мыло Tandenborstel Brosse à dents Зубная щетка Tandpasta Dentifrice Зубная паста Maandverband Serviettes hygiéniques Гигиенические салфетки Waspoeder Poudre à lessiver Стиральный порошок Schoolmateriaal Matériel Scolaire инвентарь школьный Schoenen Chaussures обувь Kousen, pantys Bas, pantys Чулки Kleren (volwass.) Vêtements (adultes) Одежда взрослая Kleren (kinderen) Vêtements (enfants) Одежда детская Speelgoed Jouets Игрушка Mayonaise Mayonnaise майонеа Groentenconserven Conserves de légumes Маринованые овощи Gewicht Poids Totalen: totaux: Totaal aantal Nombre total Totaal gewicht Poids total Totale prijs Prix total

14

15 Contacten VZW " Enfants de Gomel " Rue Portaels Bruxelles enfantsgomel (at) hotmail.com site web : Voorzitster: Secretaris: Boekhoudster: Nicole ARBON Tel/Fax : 02/ GSM : 0477/ nicole.arbon (at) telenet.be of presidente (at) enfantsdegomel.com Claude SCHOMELHOUD Tel/Fax : 02/ GSM : 0477/ nicole.arbon (at) telenet.be of secretaire (at) enfantsdegomel.com Françoise GOSSET Tel : 065/ GSM : 0477/ gossetfr2002 (at) yahoo.fr of tresoriere (at) enfantsdegomel.com Regionale Verantwoordelijken mede **************************************************** Regio de Ath-Chièvres : Albert POLARD - Leuze GSM 0474/ albertpolard (at) live.fr Regio de Dour et Tournai: Françoise GOSSET Tel : 065/ GSM : 0477/ gossetfr2002 (at) yahoo.fr Pakketten: Rita De Nooze Nederlandse afdeling: Tel : 011/ GSM Aankomsten en vertrekken: GSM : 0479/ Brussel rita.denooze (at) telenet.be of colis (at) enfantsdegomel.com Aankomsten en vertrekken: Denise DENIS Luik Tel : 04/ GSM : 0498/ ancredasia (at) hotmail.com Site Internet: Stéphane Dupuis Tel : 068/ GSM : 0475/ enfantsdegomel (at) gmail.com of web (at) enfantsdegomel.com

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : Tél : 02/ GSM : 0477/87.48.

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : Tél : 02/ GSM : 0477/87.48. 3ième trimestre 2015 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P201148 Editeur responsable : ARBON Nicole Rue Portaels, 146 1030 Bruxelles Fortis : 001-3489506-07 Tél : 02/ 245.37.50

Nadere informatie

Verslag 4de trimester

Verslag 4de trimester Verslag 4de trimester Half september september kwam de vrachtwagen aan in Gomel en werden alle dozen gelost en opgeslagen in het magazijn. Alles werd gecontroleerd en nadien werden de documenten doorgestuurd

Nadere informatie

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : BE Tél : 02/ GSM : 0477/87.48.

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, Bruxelles. Fortis : BE Tél : 02/ GSM : 0477/87.48. 3ième trimestre 2016 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P201148 Editeur responsable : ARBON Nicole Rue Portaels, 146 1030 Bruxelles Fortis : BE74 0013 4895 0607 Tél :

Nadere informatie

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, 146. 1030 Bruxelles. Fortis : 001-3489506-07. Tél : 02/ 245.37.50 GSM : 0477/87.48.

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, 146. 1030 Bruxelles. Fortis : 001-3489506-07. Tél : 02/ 245.37.50 GSM : 0477/87.48. 3de trimester 2013 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P201148 BC - 4271 Editeur responsable : ARBON Nicole Rue Portaels, 146 1030 Bruxelles Fortis : 001-3489506-07 Tél

Nadere informatie

NOUS AVONS UNE FAMILLE D ACCUEIL

NOUS AVONS UNE FAMILLE D ACCUEIL 1er trimestre 2015 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P201148 BC - 4271 NOUS AVONS UNE FAMILLE D ACCUEIL NOUS EN ATTENDONS UNE.. Editeur responsable : ARBON Nicole Rue

Nadere informatie

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, 146. 1030 Bruxelles. Fortis : 001-3489506-07. Tél : 02/ 245.37.50 GSM : 0477/87.48.

Editeur responsable : ARBON Nicole. Rue Portaels, 146. 1030 Bruxelles. Fortis : 001-3489506-07. Tél : 02/ 245.37.50 GSM : 0477/87.48. 4ième trimestre 2014 Belgique Belgïe PP-PB 1030 Bruxelles Bxs 3 BC 4271 Numéro d agrément P201148 BC - 4271 Editeur responsable : ARBON Nicole Rue Portaels, 146 1030 Bruxelles Fortis : 001-3489506-07 Tél

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

Boerderijklassen Derde kleuterklas & het eerste en tweede leerjaar DE BONTE BEESTENBOEL

Boerderijklassen Derde kleuterklas & het eerste en tweede leerjaar DE BONTE BEESTENBOEL Boerderijklassen 2015 Derde kleuterklas & het eerste en tweede leerjaar DE BONTE BEESTENBOEL Kennismaking Wie gaat er mee? Juf Maria (3KB) Juf Kim (3KA) Juf Kelly (1A) Juf Cindy (1B) Juf Petra (2A) Juf

Nadere informatie

Wat aten mensen vroeger?

Wat aten mensen vroeger? Op onderzoek in Ledeberg... Wat aten mensen vroeger? We trokken op onderzoek uit met onze klas. Dank je wel aan alle lieve mensen van Ledeberg die ons zo gastvrij ontvangen hebben en ons zo veel verteld

Nadere informatie

Goedendag! Ik, ik ben. Ben jij? En jij? Jij bent! nee. één. twee. drie. vier. vijf. zes. zeven. acht. negen. tien. Gaat het? Het gaat goed.

Goedendag! Ik, ik ben. Ben jij? En jij? Jij bent! nee. één. twee. drie. vier. vijf. zes. zeven. acht. negen. tien. Gaat het? Het gaat goed. Vocabulaire En Action 5 : Nederlans naar Frans Unité 1 Goedendag! Ik ben Ik, ik ben ja Ben jij? En jij? Jij bent! nee één twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien Unité 2 Gaat het? Het gaat goed.

Nadere informatie

Ik hoop dat U veel plezier beleeft in het samen praten met uw kind.

Ik hoop dat U veel plezier beleeft in het samen praten met uw kind. Beste Ouders In dit boekje staan allerlei foto's over dagelijkse dingen: opstaan, zich wassen,... Ik geef u hierbij enkele tips rond hoe u met uw kind kan praten tijdens bijvoorbeeld "het wakker worden".

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel augustus 2017

PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel augustus 2017 PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel 10-13 augustus 2017 Beste leden en ouders, Onze avontuurlijke Piepers en Krielekes houden ervan om de prinses terug bij haar prins te krijgen, om schatten te zoeken,

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

Kampboekje Jongwelpen 2014

Kampboekje Jongwelpen 2014 Kampboekje Jongwelpen 2014 Oedelem Tofste Jongwelpen, Hier zijn we weer, het leukste moment van het jaar is aangebroken! Het is weer tijd voor ons zomerkamp Jullie leiding is dolenthousiast om er in te

Nadere informatie

Onze stunt op Wereldwaterdag Drie maanden na de aardbeving in Haïti Word onze nieuwe WaSH-ambassadeur!

Onze stunt op Wereldwaterdag Drie maanden na de aardbeving in Haïti Word onze nieuwe WaSH-ambassadeur! Onze stunt op Wereldwaterdag Drie maanden na de aardbeving in Haïti Word onze nieuwe WaSH-ambassadeur! Driemaandelijks magazine nr. 20 april-mei-juni 2010 Hoi unicefkids! Ik voel het, de zomer komt eraan!

Nadere informatie

Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1

Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1 15/10/14 1 Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1 1. (komen) Waar.... jij vandaan? 2. Uit welk land.... u? 3. Brenda.... vandaag uit Engeland. 4. Wij.... uit België. 5. Wanneer.... zij thee drinken?

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

TSJERNOBYL 27 JAREN. asbl «Enfants de Gomel» FAMILIE BEZOEKEN NAAR Gomel. 2 de TRIMESTER 2013

TSJERNOBYL 27 JAREN. asbl «Enfants de Gomel» FAMILIE BEZOEKEN NAAR Gomel. 2 de TRIMESTER 2013 2 de TRIMESTER 2013 BELGIQUE BELGIE PP-PB 1030 BRUXELLES BXLS 3 BC-4271 NUMERO AGREMENT P201148 asbl «Enfants de Gomel» FAMILIE BEZOEKEN NAAR Gomel TSJERNOBYL 27 JAREN EDITEUR RESPONSABLE ARBON NICOLE

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen september 2003 Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen 630101 Hoe vul je de vragenlijst in? Beste leerling, Deze vragenlijst gaat over voeding. We willen graag weten hoe je daarover denkt.

Nadere informatie

Algemene info. Wanneer? Van maandag 6 juli om 14u tot en met zondag 12 juli om 14u

Algemene info. Wanneer? Van maandag 6 juli om 14u tot en met zondag 12 juli om 14u 2014-2015 Loenhout Ergens in België is er een klein dorpje Loenhout, waar er kleine blauwe wezentjes wonen. En welke wezentjes zijn blauw en klein? SMURFEN natuurlijk! Het mooiste en ook bijna het enige

Nadere informatie

VAN 24 TOT EN MET 30 AUGUSTUS. Dinsdag 25 augustus om 10u30: PICKNICK

VAN 24 TOT EN MET 30 AUGUSTUS. Dinsdag 25 augustus om 10u30: PICKNICK VAN 24 TOT EN MET 30 AUGUSTUS Dinsdag 25 augustus om 10u30: PICKNICK MAANDAG 24 AUGUSTUS 2015 Na het ontbijt halen we in de leefzaal boven enkele gezelschapspelen uit de kast. Wie zin heeft kan meespelen

Nadere informatie

Infofiche 1. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen

Infofiche 1. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen Infofiche 1 Doelstellingen De leerlingen leren de actieve voedingsdriehoek kennen en begrijpen de indeling ervan. De leerlingen kunnen zelf voedingsmiddelen indelen bij de passende voedselgroep. geeft

Nadere informatie

Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010

Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010 Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010 Dierbeminde gelovigen, aangezien onverdraagzaamheid en geweld dezer dagen vaste begrippen zijn geworden in ons bestaan. Vinden wij, uw geestelijke

Nadere informatie

Naam: GEZOND ETEN. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf van Vijf.In het midden staan de 5 regels hoe je gezond kan eten:

Naam: GEZOND ETEN. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf van Vijf.In het midden staan de 5 regels hoe je gezond kan eten: Naam: GEZOND ETEN Gezonde voeding zorgt voor een gezond lichaam. Als je daarbij genoeg beweegt blijf je op een gezond gewicht. Daardoor word je minder snel ziek. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf

Nadere informatie

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Hallo beste KLJ ers, Het tweede deel van ons KLJ-jaar is al een tijdje van start gegaan, de koudste periode van de winter is voorbij en de

Nadere informatie

Vakantieland of crisisland

Vakantieland of crisisland Vakantieland of crisisland Crisis graad 1 Lesvoorbereiding Projecteer de foto's van Zuid-Europa. Print de 4 tekeningen van kinderen: Dora uit Griekenland, Carlos uit Spanje, Sofia uit Italië, Thomas uit

Nadere informatie

de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren.

de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren. Woordenlijst bij hoofdstuk 6 de aardappel Wat eten we vanavond, rijst of a? alcoholvrij zonder alcohol Graag een a bier. Ik moet nog auto rijden. de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren.

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Informatiebulletin nummer 8-5 april Van de directie

Informatiebulletin nummer 8-5 april Van de directie Informatiebulletin nummer 8-5 april 2016 Voor alle data geldt: Zo de Heere wil en wij leven. Van de directie Beste lezers, Nog slechts een aantal weken en het is meivakantie. De meivakantie is extra vroeg

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

De Gloob-Fanfare. tweede leerjaar CORRECTIESLEUTEL - WATER

De Gloob-Fanfare. tweede leerjaar CORRECTIESLEUTEL - WATER De Gloob-Fanfare tweede leerjaar CORRECTIESLEUTEL - WATER De Gloob-Fanfare! Onze uitdagingen: 1. Wat verspillen wij dat blauw en vloeibaar is en veel meer waard dan goud? 2. Zet een groot emmer spektakel

Nadere informatie

KAMPNIEUWSKAMPNIEUWSKAMPNIEUWS

KAMPNIEUWSKAMPNIEUWSKAMPNIEUWS KAMPNIEUWSKAMPNIEUWSKAMPNIEUWS Dit jaar zetten we onze tenten recht in het gezellige Oostende, een stad aan de Belgische kust. Vlak aan de vlieghaven! 1. Algemeen Kampadres Chirojongens Kasterlee p/a Michiels

Nadere informatie

Sprokkelblad. Chirokamp Sint-Truiden

Sprokkelblad. Chirokamp Sint-Truiden Sprokkelblad Chirokamp Sint-Truiden 0 Inhoud 1. Inleiding...2 2. Een dag in het sprookjesbos...3 3. Praktisch...4 4. De valiezen...6 5. Extra...7 6. De Banier...7 7. Wegbeschrijving...8 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Weka-Weekend Maart Hakuna Matata!

Weka-Weekend Maart Hakuna Matata! Weka-Weekend 27-29 Maart 2015 Hakuna Matata! Inleiding Wekaaaaaaa's! Het is eindelijk zover, het moment waar jullie allemaal wellicht al lang waren op aan het wachten: ONS TWEEDE WEEKEND! Het thema is

Nadere informatie

JONGGIVERKAMP 2015. Damiaanscouts Wilsele-Putkapel

JONGGIVERKAMP 2015. Damiaanscouts Wilsele-Putkapel JONGGIVERKAMP 2015 Damiaanscouts Wilsele-Putkapel Aankopen voor kamp: 1 adres Wie gaat er mee? De leiding JOLAN FEBE WILLEM JAPPE THOMAS ROBBE Wie gaat er mee? De foeriers ARJAAN LOTTE SEPPE Waar gaan

Nadere informatie

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere - je kan me wat - module 4 docere delectare movere je kan me wat ROCvA - educatie nt2taalmenu.nl - ROCvAmodule 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 4 1 1 2 3

Nadere informatie

Weekendkrantje. 18 20 september 2015

Weekendkrantje. 18 20 september 2015 Weekendkrantje 18 20 september 2015 Wij zijn ongelooflijk blij dat jullie hebben gekozen om met ons op weekend te gaan! We gaan er alvast een spetterende tweedaagse van maken! Diegenen die nog nooit zijn

Nadere informatie

ZEEVERKENNERSKAMP HONGARIJE

ZEEVERKENNERSKAMP HONGARIJE ZEEVERKENNERSKAMP HONGARIJE E E R S T E E D I T I E 6-2 0 J U L I 2 0 1 7 WAAR GAAN WE HEEN? Bezienswaardigheden onderweg WAT MOET ER IN JE TREKZAK? Hoe pak je je zak het best in REISINFORMATIE Alle praktische

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015

NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015 NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015 http://godsheide.kt-scholengroep.be BESTE WENSEN Tot eind januari mag je blijkbaar nog Gelukkig Nieuwjaar wensen. Dat willen wij, de ouderraad, via deze weg ook dit

Nadere informatie

Dat is een koopje! HOOFDSTUK 8 WOORDEN. Kies het goede woord. Ik ga even naar de... Ik ga sla en tomaten halen. a groenteman b slager

Dat is een koopje! HOOFDSTUK 8 WOORDEN. Kies het goede woord. Ik ga even naar de... Ik ga sla en tomaten halen. a groenteman b slager 119 119 HOOFDSTUK 8 Dat is een koopje! WOORDEN 1 2 3 1 Ik ga even naar de.... Ik ga sla en tomaten halen. a groenteman b slager 2 Wil je wat drinken? Ja graag, een... koffie alsjeblieft. a fles b beker

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

Bobbie is net vier geworden, o, wat is hij alweer groot. Hij mag nu naar de basisschool. met schooltas, fruit en brood.

Bobbie is net vier geworden, o, wat is hij alweer groot. Hij mag nu naar de basisschool. met schooltas, fruit en brood. Bobbie is net vier geworden, o, wat is hij alweer groot. Hij mag nu naar de basisschool met schooltas, fruit en brood. Zijn ontbijtje staat al klaar: een boterham of bordje pap, met daarbij een glaasje

Nadere informatie

Programma clubweekend

Programma clubweekend l Programma clubweekend Atletiekvereniging Scheldesport 19 & 20 oktober 2013 1 Thema Halloween Terneuzen, 15 oktober 2013 Beste Scheldesporters, beste ouders/verzorgers!! Hierbij ontvangen jullie het programmaboekje

Nadere informatie

Jonggiverweekend april 2016 Avatar: De waternatie

Jonggiverweekend april 2016 Avatar: De waternatie Jonggiverweekend 15-17 april 2016 Avatar: De waternatie 1 Water, aarde, vuur, lucht Lang geleden leefden de 4 takken van de scouts in vrede samen. Maar alles veranderde toen de Givers aanvielen. Alleen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Nummer 269 maart 2015

NIEUWSBRIEF Nummer 269 maart 2015 NIEUWSBRIEF Nummer 269 maart 2015 NOTEERT U DEZE DATA ALVAST IN UW AGENDA Zaterdag 21 maart Begin van de lente Maandag 23 maart Vergadering oudervereniging Zaterdag 28 maart Schoolfeest Zondag 29 maart

Nadere informatie

Mijn kleine klas-atlas. Jongste kleuters Klas Sarah en Sylke

Mijn kleine klas-atlas. Jongste kleuters Klas Sarah en Sylke Mijn kleine klas-atlas Jongste kleuters Klas Sarah en Sylke Welkom lieve kleuter kleine bengel grote engel! Welkom mama! Welkom papa! Jullie hebben voor onze school gekozen. Dat is beslist een zeer goede

Nadere informatie

PieKrie kamp. KSA Beerse augustus 2016

PieKrie kamp. KSA Beerse augustus 2016 PieKrie kamp KSA Beerse 24-28 augustus 2016 Beste PieKrie tjes en ouders Onze grote leden gaan al 10 nachten op kamp. Maar voor onze lieve Piepers en Krielekes is dat misschien toch wat te lang. Dus organiseren

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

CSI Crime Scouting Investigation

CSI Crime Scouting Investigation CSI Crime Scouting Investigation Yoooooo jonggiveeers! Zijn jullie klaar voor het eerste weeeeeekeeeeeend??????!!!!! Want het is bijna zover! 11 November zijn we der mee weg! Zoals jullie hierboven kunnen

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

"Reis naar Jeruzalem"

Reis naar Jeruzalem Reis naar Jeruzalem Sabbat Hoe zou jij je voelen als je familie van plan Doe Lees alvast was om te verhuizen naar een plek waar jij nooit Ezra 1-3 en eerder geweest? Bang, opgewonden of beiden? Nehemia

Nadere informatie

Brief zomerkamp 2016. Zomerkamp verkenners 4 juli t.e.m. 14 juli Barvaux (Durbuy) Beste verkenner en ouders,

Brief zomerkamp 2016. Zomerkamp verkenners 4 juli t.e.m. 14 juli Barvaux (Durbuy) Beste verkenner en ouders, Brief zomerkamp 2016 Beste verkenner en ouders, Het is opnieuw bijna zover, het moment van het jaar waar iedere verkenner zo hard naar uitkijkt: zomerkamp! Via deze brief delen we u alle belangrijke data

Nadere informatie

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen?

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dagboek Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dat het klimaat verandert is een feit. Je hoort het overal om je

Nadere informatie

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere - je kan me wat - module 4 docere delectare movere je kan me wat ROCvA - educatie nt2taalmenu.nl - ROCvAmodule 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 4 1 1 2 3

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Juffrouw Marieke Berenschot en haar man Rick zijn weer in blijde verwachting. De nieuwe wereldburger wordt verwacht medio mei 2016.

Juffrouw Marieke Berenschot en haar man Rick zijn weer in blijde verwachting. De nieuwe wereldburger wordt verwacht medio mei 2016. Nieuwsbrief 7 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave Inhoud Blij nieuws... 1 Ouderbetrokkenheid 3.0... 1 Nieuws van de Medezeggenschapsraad... 1 Schoolfruitprogramma van de EU ( herhaling)... 2 Nationaal School

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

Kampboekje 2014. AAAAAAAAaaaaaaaaaaAAAAAaaaaAAAHHHHhhhhHHH! Dit kampboekje is voor

Kampboekje 2014. AAAAAAAAaaaaaaaaaaAAAAAaaaaAAAHHHHhhhhHHH! Dit kampboekje is voor Kampboekje 2014 AAAAAAAAaaaaaaaaaaAAAAAaaaaAAAHHHHhhhhHHH! Dit kampboekje is voor 2 Een beetje uitleg Dit jaar gaat KLJ Wambeek op tocht in de jungle! Hiervoor trekken we richting Antwerpen, naar Nijlen.

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

In dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! verantwoordelijkheid & zingeving. Agenda:

In dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! verantwoordelijkheid & zingeving. Agenda: Schooljaar 2014-2015 Nr. 35 Ouderavond schooltijden Een aantal weken geleden bent u geïnformeerd over de wijziging van schooljaar schooltijden 2010-2011 vanaf het nieuwe schooljaar, met daarin de aankondiging

Nadere informatie

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden.

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden. Hoe vertel je het de kinderen? Op een gegeven moment moet je de kinderen vertellen dat jullie gaan scheiden. Belangrijk is hoe en wat je hen vertelt. Houd rekening daarbij rekening met de leeftijd van

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

VERMIST. Gebruik de tekening op de volgende pagina om alle gevonden informatie samen te brengen!

VERMIST. Gebruik de tekening op de volgende pagina om alle gevonden informatie samen te brengen! Enkel voor kinderen! Dit dossier is een realisatie van Ryckevelde vzw Ryckevelde 2010 2 Waar is Eugène? VERMIST Enkele dagen geleden wou Eugène Ryckevelde Brussel gaan verkennen! Het was al heel lang geleden

Nadere informatie

www.kindereninnood.nl

www.kindereninnood.nl www.kindereninnood.nl Goederen voor een ziekenhuis in Cluj-Napoca (Roemenië) Stichting Kinderen in Nood voerde actie om goederen te verzamelen voor een reumatologisch ziekenhuis in de Roemeense plaats

Nadere informatie

Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014

Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014 Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-581864 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Giverweekend april 2016 Avatar:: De vuurnatie

Giverweekend april 2016 Avatar:: De vuurnatie Giverweekend 15 17 april 2016 Avatar:: De vuurnatie 1 Water, aarde, vuur, lucht Lang geleden leefden de 4 elementen (takken) van de scouts in vrede samen. Maar alles veranderde toen wij, de Givers, aanvielen.

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Welkom in de Windroos

Welkom in de Windroos Welkom in de Windroos Bij juf Nathalie in de bijtjesklas 2 Inhoudstafel : 1 Schooluren P. 4 2 Wat zit er in onze boekentas P.6 3 Klasjes p. 8 4 bewegingsopvoeding p. 8 5 Verjaardag p. 9 6 Nuttige weetjes

Nadere informatie

Naar school Mijn buikje kriebelt! Welkom in de 2 de kleuterklas. Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. s Morgens kom ik graag op tijd in de klas

Naar school Mijn buikje kriebelt! Welkom in de 2 de kleuterklas. Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. s Morgens kom ik graag op tijd in de klas Welkom in de 2 de kleuterklas. Naar school Mijn buikje kriebelt! s Morgens kom ik graag op tijd in de klas met mijn jas en mijn boekentas! Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. Afscheid nemen mag

Nadere informatie

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari)

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari) Eet smakelijk ( 5 januari t/m 31 januari) In dit thema staat eten centraal. De kinderen gaan fruit/groente proeven en ontdekken al spelenderwijs wat vies is en wat lekker is. Ook gaan we koekjes die ze

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

Wekaweekend 15-17 april. De 4 elementen : Aarde

Wekaweekend 15-17 april. De 4 elementen : Aarde Wekaweekend 15-17 april De 4 elementen : Aarde Liefste weka s en weka-ouders, Misschien weten jullie het, misschien ook niet Lang geleden was er een tijd waar er inwoners waren van 4 verschillende rijken.

Nadere informatie

Melkweg. Wat eet u? Lezen Alfa A. Gezond eten

Melkweg. Wat eet u? Lezen Alfa A. Gezond eten Melkweg Lezen Alfa A Wat eet u? Gezond eten Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Wat eet u?, 2015 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting Melkweg +.

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website.

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website. Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website. Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Licht en Zout Navertelling Matteüs 5,13-16

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

Schoolafspraken. voor. leerlingen 1-2-3

Schoolafspraken. voor. leerlingen 1-2-3 Schoolafspraken voor leerlingen 1-2-3 Wanneer kan ik in de school binnen? s Morgens om 8.00u. s Middags om 13.00u. Wanneer beginnen en eindigen de lessen? s Morgens starten we om 8.30u. s Middags stoppen

Nadere informatie

Welkom in de Windroos

Welkom in de Windroos Welkom in de Windroos Bij juf Mieke in de schildpaddenklas 2 Inhoudstafel : 1 Schooluren P. 4 2 Wat zit er in onze boekentas P.6 3 Klasjes p. 8 4 bewegingsopvoeding p. 8 5 Verjaardag p. 9 6 Nuttige weetjes

Nadere informatie

Take a look at my life week 26

Take a look at my life week 26 Take a look at my life week 26 Zo weer een week voorbij, wat vliegen ze ineens om. Voorheen gingen mijn dagen nooit zo snel maar nu met een kleine in huis kom ik gewoon tijd te kort. Daan is inmiddels

Nadere informatie

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax:

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax: welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan 2 3601 bm maarssen telefoon: 0346-562120 fax: 0346-554851 e-mail: directie@kbspionier.nl www.kbspionier.nl 4Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons

Nadere informatie

Beste welpen, Hopelijk kunnen jullie erbij zijn, want we kunnen iedere hulp gebruiken!

Beste welpen, Hopelijk kunnen jullie erbij zijn, want we kunnen iedere hulp gebruiken! Grootkamp Zeewelpen 2 18 27 juli 2013 Beste welpen, Akela, Baloe en Kaa hebben een geheim bericht gekregen van de Belgische geheime dienst. Dit jaar geen grootkamp voor ons, want wij hebben de opdracht

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Opdracht 1 bij 6.1 * Beantwoord de vragen. 1. Waar zoek je vacatures? In de krant, op internet of ergens anders? 2. Ga je naar het UWV WERKbedrijf? 3. Ga je naar een

Nadere informatie

Belgische bahá í-zomerschool 2017 van 20 tot 23 juli 2017 van 9 tot 14 Kalimat 174

Belgische bahá í-zomerschool 2017 van 20 tot 23 juli 2017 van 9 tot 14 Kalimat 174 Belgische bahá í-zomerschool 2017 van 20 tot 23 juli 2017 van 9 tot 14 Kalimat 174 Gîte d'etape van Villers-Sainte-Gertrude Thema van de school: "Onze harten sterker verbinden met Bahá u lláh en het goddelijk

Nadere informatie

Lekker afvallen en gezond eten

Lekker afvallen en gezond eten Lekker afvallen en gezond eten Welkom bij STARTMETLIJNEN.nl! Leuk dat je onze weekmenu s gaat volgen! De regels van het week-menu WISSELEN Je kunt wel hele dagen wisselen, maar bijvoorbeeld niet de lunch

Nadere informatie

Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY- of PAARDRIJDEN te volgen in RUITERSCHOOL RODEBERG

Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY- of PAARDRIJDEN te volgen in RUITERSCHOOL RODEBERG RUITERKAMP RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY- of PAARDRIJDEN te volgen in RUITERSCHOOL RODEBERG Uw inschrijving is pas definitief in orde nadat

Nadere informatie

WELPENKAMP 2014 ZEE-SCOUTS NIEUWPOORT 8 STE FOS. oedelem

WELPENKAMP 2014 ZEE-SCOUTS NIEUWPOORT 8 STE FOS. oedelem WELPENKAMP 2014 ZEE-SCOUTS NIEUWPOORT 8 STE FOS oedelem Hey welpjes!!! Nog even volhouden en dan begint eindelijk ons zalig scoutskamp! Via dit boekje kom je alles te weten over wat, waar en hoe, zodat

Nadere informatie

Kinderen en vrijwillige terugkeer Tips voor ouders die vrijwillig terugkeren met minderjarige kinderen

Kinderen en vrijwillige terugkeer Tips voor ouders die vrijwillig terugkeren met minderjarige kinderen Kinderen en vrijwillige terugkeer Tips voor ouders die vrijwillig terugkeren met minderjarige kinderen Deze brochure kan ook ondersteunend zijn voor iedereen die met het gezin in contact komt: maatschappelijk

Nadere informatie