FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013/2014 OUDERVERENIGING MONTESSORISCHOOL BINNENSTAD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013/2014 OUDERVERENIGING MONTESSORISCHOOL BINNENSTAD"

Transcriptie

1 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013/2014 OUDERVERENIGING MONTESSORISCHOOL BINNENSTAD Inleiding Het financieel jaarverslag bestaat uit de balans per 31 augustus 2014, een toelichting op de balans, de resultatenrekening over het afgelopen schooljaar, de begroting voor het komende jaar, alsmede een toelichting op de gegevens. Balans 31 augustus 2014 Activa Passiva Kas 318,55 EV ,741,05* ING bank 9.282,39 Resultaat lopend boekjaar ,92 Spaarrekening ,08 Totaal liquide ,94 EV ,13 middelen Overlopende activa: Overlopende Passiva: Ouderbijdrage 3.500,- Nog te betalen 182,19,- Totaal vlottende activa 3.500,- Totaal vlottende passiva 182,19,- Totaal , ,94 Toelichting op de balans** Middelen oudervereniging Saldo lopende ING rekening 9.282,39 Saldo ING zakelijke spaarrekening ,08 Kas 318,55 *inclusief speeltoestel **nog voor akkoord naar mr en schoolbestuur

2 Zakelijke spaarrekening De richtlijn van de overheid wordt aangehouden en dit houdt in dat als buffer voor scholen 30% van de inkomsten wordt aangehouden. Dit betekent voor de OV een buffer van 30% van ongeveer 35000,- is ,-. Aangezien de ervaringen in de afgelopen jaren met het innen van de ouderbijdragen, heeft het bestuur besloten om daar iets boven te gaan zitten: en ,- te reserveren. Het resterende bedrag gaan we besteden aan mooie, unieke en eenmalige zaken. Binnen vijf jaar moet het resterende bedrag besteed zijn. Criteria voor uitgaven zijn: - voor het kind (niet ouders); - Montessori gerelateerd; - bijdragen aan de internationalisering van school; - relevant voor alle leerlingen; - duurzaam. We verwachten dat, met de verbouwing in zicht, bestemming die aan de bovenstaande criteria voldoen zich zullen voordoen en er dus niet op zoek gegaan wordt naar een besteding of hier een beslissing over wordt genomen. Resultaat Resultaat geven van de balans. Om nog meer transparantie te brengen in de uitgaven zijn afgelopen jaar de posten uit elkaar gehaald en verder gespecificeerd. Toelichting kosten ALGEMENE KOSTEN Algemene kosten Verschillende kosten van de ov, zoals bijvoorbeeld bankkosten, administratieve kosten, lidmaatschap kamer van koophandel, etc. Afscheid Ben Namens alle ouders hebben we Ben op zijn afscheidsborrel bedankt voor zijn bijzondere inzet voor onze kinderen. Koffiegeld De oudervereniging draagt bij aan de totale (representatie)kosten van school voor koffie, thee, melk, suiker, de kannen, het servies en (afschrijving van) de apparaten. De oudervereniging vindt het belangrijk dat bezoekers, hulpouders en vrijwilligers een kopje koffie kunnen krijgen tijdens hun activiteiten die ze verrichten ter ondersteuning van de school. De ov betaalt jaarlijks ongeveer 28% van deze koffiekosten. OV Bestuurskosten De SROL bijdrage is een vergoeding voor het bestuur van de OV. Door een onvoorziene omstandigheid is dit bedrag overschreden. Het budget is voor volgend jaar meer dan gehalveerd om dit bedrag te corrigeren. Goede doelen De opbrengst van de kerstmarkt wordt aan een goed doel gegeven. Het goede doel is afgelopen jaar in overleg met de leerlingenraad bepaald en het geld is aan een project voor schoolmeisjes in India geschonken.

3 Kalender en schoolgids Er is een schoolgids gemaakt voor periode Bedrag van 357,00 is afschrijving van de schoolgids over deze periode. De ov betaalt 36% mee aan de totale kosten voor het vervaardigen en drukken van de schoolgids. Aan het begin van het schooljaar ontvangt ieder gezin een kalender met daarop relevante informatie voor het komende schooljaar. De kosten van deze kalender werden door de ov betaald voor 50%. Er wordt geen bijdrage meer geleverd aan een kalender m.i.v. het schooljaar , dit ook n.a.v. de enquête waaruit bleek dat er geen behoefte was aan een kalender. SOCIALE ACTIVITEITEN Tuinborrel Na afloop van de klassenavond organiseert de OV een tuinborrel om ouders kennis te laten maken met elkaar en ook met de leden van de OV. Omdat dit aan het begin van het schooljaar is, is het ook voor ouders waarvan de kinderen al langer op school zijn, een feestje om weer even met alle andere ouders en leerkrachten bij te praten. Aan de hand van de enquête is voor volgend jaar bepaald om een bijdrage voor een drankje te vragen aan de ouders, waardoor de opbrengsten de kosten dekken. Voor het kind Vakassistentie Wij vinden de creativiteit van onze kinderen belangrijk, daarom investeren we als ov in een professionele vak-assistent en ook uit de enquête bleek dat hier zeer veel waarde aan werd gehecht. School neemt gym en muziek voor haar rekening, zo hebben we het verdeeld. Vakassistent valt onder cultuur en is daarom opgenomen in de post cultuur voor en school bepaalt inhoudelijk waar ze dit bedrag aan besteden. De voorwaarde die wij stellen is dat er een evenredige verdeling plaatsvindt over de OB/MB/BB + heeft het bestuur geadviseerd om meer diversiteit aan te brengen in de kunstwerken. Cultureel OB/MB/BB Er wordt jaarlijks een begroting door de leerkrachten opgesteld om voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw verschillende activiteiten te ondernemen met de leerlingen. Dit kunnen uitstapjes zijn of workshops, e.d. SPORT Sportdag De kosten (afhuren Jekerdal en kleedkamers) worden door de OV voor 100% gefinancierd. Het komende schooljaar is een bedrag van 650,00 gereserveerd voor de sportdag. Zwemfestijn Het jaarlijkse zwemfestijn dat voor het eerst heeft plaatsgevonden in zwembad de Geusselt. De kosten zijn voor het afhuren van het zwembad en het vervoer met bussen hier naar toe. Ten tijde van het het opstellen van de begroting, hadden we hier nog geen offertes voor en is een indicatie op de begroting opgenomen. De kosten vielen mee en de begroting van volgend schooljaar is hierop afgestemd. De ov financiert dit festijn het komende jaar voor 100%. 4 Daagse wandeling De kinderen die mee hebben gelopen aan de 4 daagse wandeling hebben namens de OV een versnapering ontvangen. Ook voor komend jaar is er een bedrag gereserveerd om de kinderen een pluim en een versnapering te geven.

4 Verhoging Geusseltbad De zwemlessen in de het zwembad de Geusselt zijn duurder dan voorheen in de Dousberg. De OV heeft in overleg met school besloten het verschil voor haar rekening te nemen, zodat de bijdrage van de ouders aan het zwem- en overblijfgeld niet hoger wordt. THEMA-ACTIVITEITEN Thema-activiteiten Tot de festiviteiten worden gerekend Pasen, sinterklaas, kerst, carnaval en schoolreisje onderbouw. Deze festiviteiten komen tot stand door de inzet van leerkrachten, leerlingen en ouders. De kosten voor deze festiviteiten worden door de OV vergoed en de opbrengst van de kerstmarkt wordt in onderling overleg aan een goed doel gedoneerd. De ov financiert deze uitgaven voor de verschillende thema s voor 100% en blijft op zoek gaan naar sponsoring. Potje per klas Iedere klas krijgt aan het begin van het schooljaar van de ov een potje met geld. Met dit geld kan er bijv. een cadeautje voor de verjaardag van juf/meester gekocht worden. DOC Compensatie DOC Steeds meer scholen investeren op dit moment in een bibliotheek. Uw oudervereniging ondersteunt het DOC van school al jaren. Het is het paradepaardje van onze school. Er wordt door de kinderen veel gebruik gemaakt van dit documentatiecentrum dat o.a. gerund wordt door een DOC medewerker, die hiervoor de maximaal wettelijk toegestane vrijwilligersvergoeding ontvangt. Vandaar het bedrag van 1.500,00 die de ov graag voor 100% voor haar rekening neemt. Het DOC is een belangrijk paradepaardje van school en gezien de ontwikkelingen op andere scholen en kritische blik DOC medewerkers en verwachtingen van leerlingen mbt actuele titels, is dit bedrag hoger dan begroot. DOC boeken Ook in het Montessori onderwijs speelt het documentatiecentrum een belangrijke rol en daarom dient deze voorzien te worden van nieuwe boeken, tijdschriften, e.d. om een up to date centrum te zijn. De Oudervereniging financiert de nieuwe boeken voor het DOC voor 100%. Kinderboekenweek Er wordt op school aandacht besteed aan de kinderboekenweek en de OV heeft hier een bedrag van 200,00 voor gebudgetteerd. OVERGANGS-ACTIVITEITEN Musical Een jaarlijks terugkerend festijn voor alle 8 e groepers, waarbij huur Kumulus en materialen betaald worden door de OV. De ov financiert dit onvergetelijke afscheid van hoog niveau voor 100%. Schoolkampen Er wordt ieder jaar voor groep 2, 5 en 8 een schoolkamp georganiseerd, waarbij de kosten voor huur van de accommodatie en verblijfkosten door de OV worden betaald. Daarom is het van belang dat iedereen zijn bijdrage op tijd betaald heeft. KEUKEN EN TUIN Schooltuin De tuincommissie onder leiding van juf Germaine ontvangt jaarlijks een bedrag van de ov om de schooltuin te onderhouden en bloemen en planten te kopen. De ov neemt voor het komende schooljaar ongeveer 25% van de totale kosten voor de tuin voor haar rekening.

5 Keukendag per klas Ook ontvangt iedere klas aan het begin van het schooljaar van de ov geld om een activiteit in de keuken te organiseren. We hebben school geadviseerd zo veel mogelijk de internationale keuken terug te laten komen. Overblijfmaterialen Uit de ouderenquête sprak een duidelijke behoefte van ouders aan een uitbreiding van overblijf(speel)materialen. Tevens hoorden we deze geluiden diverse malen terug in de wandelgangen. Daarom hebben we hiervoor een bedrag op de begroting opgenomen. SFEER OP SCHOOL Versiergroep Afgelopen jaar is er opnieuw een versiergroep in het leven geroepen om de school te versieren. Er is een bedrag van 250,00 begroot voor de aanschaf van versiering, aangezien er op school vrijwel niets meer aan materiaal beschikbaar was. De OV is daarnaast ook op zoek gegaan naar sponsoring en er zijn van de Roeje Neus diverse versieringen, kostuums (waaronder het mooie kerstmanpak), e.d. ontvangen. BIJDRAGE TEAMONTWIKKELING Ondersteuning team De oudervereniging levert een bijdrage ten behoeve van teambuilding en intervisie / cursussen van leerkrachten. De oudervereniging vindt deze bijdrage van belang omdat dit bijdraagt aan de ondersteuning en handhaving van de positieve sfeer en cultuur op school en de onderlinge samenwerking en verstandhoudingen van het team en leerkrachten. N.a.v. de enquête is er geen bedrag meer begroot voor het schooljaar MONTESSORI Aanschaf Montessorimaterialen Het team heeft aangegeven waar in de verschillende bouwen behoefte aan is en in overleg met de directie is een bestedingsplan opgesteld. De oudervereniging wil de school hierin ondersteunen, aangezien de staat aan het specifieke montessoribeleid geen bijdrage levert. De ov draagt hier voor ongeveer 7% aan bij van de totale kosten die school en de ov hier aan uitgeven. Bijdrage leermiddelen Veel lesmateriaal wordt door school zelf ontwikkeld, omdat de eigen methoden van Montessori leermiddelen niet kant en klaar gekocht kunnen worden. Dit betekent dat er veel gekopieerd dient te worden om lesmateriaal te ontwikkelen. De bijdrage van de ov is hier voor ongeveer 12,5%. Borgen Montessori Werkwijze De leerkrachten krijgen vanaf nu jaarlijks een opfris cursus Montessori. De OV draagt hier 24% aan bij vanwege het belang van Montessori onderwijs in Maastricht en regio. Investering internationaal We zien dat Maastricht internationaliseerd (80 leerlingen spreken thuis een andere taal). We verwachten dat het in de toekomst verder zal toenemen, gezien de populariteit van de Montessorischool onder internationale ouders werkzaam aan o.a. universiteit Maastricht en het AZM. Toetsen groep 8 De Montessori school kiest voor de NIO/BNT toets van de 8 e groepers. Ook de OV vindt deze toets belangrijk. Deze toets, die niet alleen naar de cognitieve ontwikkeling van een kind kijkt, zoals CITO

6 toetst, maar ook of we uit het kind hebben gehaald wat er in zit, wordt mede (27%) door de OV betaald. De CITO toets wordt voor 100% door school zelf betaald. Potje spontaan Er is een bedrag begroot, waarmee onverwachte uitgaven kunnen worden gecompenseerd. TOELICHTING OPBRENGSTEN Wegens ontbreken van gegevens uit het verleden ten tijden van het opstellen van de begroting van , zijn we er bij het opstellen van dit jaarverslag achter gekomen dat de begroting a ,- te positief was begroot. Na nu blijkt dat men heden ten dagen minder te besteden heeft en nog steeds economische crisis heerst bij vele gezinnen, het aantal gescheiden gezinnen groeit en het aantal leden bovendien in aantal is teruggelopen. Dit heeft erin geresulteerd dat wij verwachten voor het komende jaar minder te gaan ontvangen en hierop hebben wij dan ook de begroting voor volgend jaar aangepast. Wij zullen de diverse, lopende incasso maatregelingen continueren om alsnog het maximale te innen mbt het afgelopen schooljaar. We hebben nu wel zicht op het percentage van mensen dat betaalt, het exacte aantal leerlingen, het bedrag dat per schooljaar binnenkomt, plus het gemiddelde dat door de ouders betaald wordt. Aangezien wij in de loop van het jaar reeds inzagen dat de inkomsten zouden tegenvallen, hebben we diverse besparingsacties uitgevoerd begrotingsbreed en geprobeerd het verlies aan inkomsten te compenseren met de inkomsten van andere activiteiten, zoals de sponsorloop, de kampopbrengsten, sponsoring van de musical en de schilderijenverkoop. SROL bijdrage Dit is een bijdrage van de overheid aan de MR en de OV. Deze bijdrage is bedoeld om de onkosten van de vrijwilligers binnen de ov te vergoeden. Ouderbijdragen Op school zitten substantieel minder (2013: : 364= 74) leerlingen, wat betekent een daling in ouderbijdragen. Het aantal leerlingen blijft nu weliswaar stabiel en de school doet het juist ook heel goed, ten opzichte van de landelijke cijfers. Maar het blijft een substantieel bedrag dat we minder binnen krijgen aan ouderbijdragen en het blijft een inschatting wat de inkomsten gaan worden, omdat ieder huishouden de recessie in haar portemonnee voelt. De begroting wordt opgesteld aan de hand van het retour krijgen van de jaarcontracten, waarbij ouders aangeven wat hun bijdrage over het jaar gaat worden. We zullen ouders duidelijk blijven maken waar de ouderbijdrage voor gebruikt wordt, aangezien de ouderbijdrage extra activiteiten mogelijk maakt die aanvullend zijn op het normale lesprogramma en het bijzondere karakter van de school mogelijk maken. De ov wil dit bijzondere karakter graag behouden en dat is zonder deze extra activiteiten niet mogelijk. De inkomsten tabel is onder de loep genomen, ook n.a.v. de enquête en we hebben geconcludeerd dat de verdeling naar iedere inkomensgroep eerlijk is. Iedereen betaalt naar rato van zijn inkomen. We zullen ook dit jaar kijken of het houdbaar is om ouders met meer leerlingen op school korting te geven. Gezien de crisis gaan we dit jaar nog meer en extra hard trekken aan het innen van ouderbijdrage om zoveel mogelijk ouderbijdrage te realiseren. Tevens zal de opstelling van school / ov harder zijn: geen ouderbijdrage betaald? Dat betekent uitsluiting van het schoolkamp (bijvoorbeeld). Het is immers wel zo eerlijk en rechtvaardig als iedere ouder voor zijn of haar kind betaalt.

7 Aanvullende sponsoring is noodzaak anno 2014 De sponsorloop maken we een structureel onderdeel van onze begroting, we gaan een wereldse cultuurfeestdag organiseren en zijn we bijzonder blij met een extra sponsoring van bijv. de musical, zoals we ook dit afgelopen jaar hebben mogen ontvangen. Dit jaar zal ook de kunstveiling weer onderdeel zijn van de kerstmarkt. En zal niet 100% van de kerstmarkt naar het goede doel gaan, maar reserveren we hiervan een percentage voor onze eigen kinderen. Aanvullende initiatieven omtrent sponsoring waarderen we als ov zeer. Opbrengst sponsorloop Na het succes van de sponsorloop heeft school samen met de OV besloten deze voor het komend jaar weer in te plannen. Kamp groep 8 Om een evenredige verdeling tussen OB/MB en BB te handhaven vinden school en de OV het wel zo eerlijk om een eigen bijdrage te vragen aan de ouders van groep 8 van 25,00 per leerling, aangezien zij drie overnachtingen hebben en de OB en MB slechts één.

Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort. Schooljaar

Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort. Schooljaar Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort Schooljaar 2010-2011 1 Balans 1 aug 2010 1 aug 2011 1 aug 2011 1 aug 2012 Bezittingen Giro Stam 11.526

Nadere informatie

Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort. Schooljaar

Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort. Schooljaar Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort Schooljaar 2011-2012 1 Balans 1 aug 2011 1 aug 2012 1 aug 2012 1 aug 2013 Bezittingen Kas Stam Giro Stam

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG VAN DE PENNINGMEESTER MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE GOLFBREKER SCHOOLJAAR 2014-2015

FINANCIEEL JAARVERSLAG VAN DE PENNINGMEESTER MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE GOLFBREKER SCHOOLJAAR 2014-2015 FINANCIEEL JAARVERSLAG VAN DE PENNINGMEESTER MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE GOLFBREKER SCHOOLJAAR 2014-2015 Boekjaar Dit verslag gaat over een boekjaar van 1 augustus 2014 t/m 31 augustus 2015. Er is een maand

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2013/2014

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2013/2014 Balans per 31 juli 2014 Staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2013 t/m 31 juli 2014 Toelichting op de balans per 31 juli 2014 Toelichting op de staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2013

Nadere informatie

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd:

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd: JAARVERSLAG SCHOOLFONDS DE KLIPPER 2015-2016 Beste ouders, Het schooljaar 2015-2016 is goed afgesloten met een positief exploitatieresultaat van 77,53. De totale kosten (uitgezonderd enkele reserveringen)

Nadere informatie

Totaal winst/verlies excursie: -798,95

Totaal winst/verlies excursie: -798,95 Inkomsten Uitgaven Winst en verlies Oudervereniging BS Het Baken 2017-2018 Ouderbijdrage 18.928,00 Bnkkst bijdrages 97,50 Rentebaten 1,70 19.027,20 Muzische vorming -2.280,00 Sinterklaas -5.932,52 Kerstmis

Nadere informatie

Verantwoording van de ouderbijdrage over het schooljaar 2005/2006. Begroting 2006/2007 en begroting 2007/2008

Verantwoording van de ouderbijdrage over het schooljaar 2005/2006. Begroting 2006/2007 en begroting 2007/2008 Oudervereniging van de r.k. basisschool De Fontein Verantwoording van de ouderbijdrage over het schooljaar 2005/2006 Begroting 2006/2007 en begroting 2007/2008 Verantwoording inzake de ouderbijdrage over

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2016/2017

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2016/2017 Balans per 31 juli 2017 Staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2016 t/m 31 juli 2017 Toelichting op de balans per 31 juli 2017 Toelichting op de staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2016

Nadere informatie

Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad

Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad Inkomsten Uitgaven te kort/over ouderbijdrage 23.775,00 rente 195,35 andere inkomsten storting A4d 1.312,50 Joppedag 966,00 Joppedag 966,00 871,87 94,13 schoolreisje

Nadere informatie

Toelichting Jaarrekening 2013-2014 Oudervereniging R.K. Basisschool De Cirkel

Toelichting Jaarrekening 2013-2014 Oudervereniging R.K. Basisschool De Cirkel Toelichting Jaarrekening 2013-2014 Oudervereniging R.K. Basisschool De Cirkel Algemeen Het schooljaar 2013-2014 is voor de oudervereniging financieel redelijk goed verlopen, ondanks een te zuinige berekening

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2017/2018

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2017/2018 Balans per 31 juli 2019 Staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2017 t/m 31 juli 2018 Toelichting op de balans per 31 juli 2018 Toelichting op de staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2017

Nadere informatie

Ouderraad "ICBS-Octant" Schooljaar 2014/2015

Ouderraad ICBS-Octant Schooljaar 2014/2015 Ouderraad "ICBSOctant" Schooljaar 2014/2015 Per 31 juli 2015 1. HIGHLIGHTS Financiële jaar Het financiële jaar loopt van 1 augustus 2014 tot en met 31 juli 2015 Ouderbijdrage 2014 / 2015 = Totaal ontvangen

Nadere informatie

Oudervereniging van de r.k. basisschool De Fontein Definitief

Oudervereniging van de r.k. basisschool De Fontein Definitief Oudervereniging van de r.k. basisschool De Fontein Definitief Verantwoording van de ouderbijdrage over het schooljaar Bijgestelde begroting 2012/2013 en begroting 2013/2014 Inhoudsopgave Jaarstukken Jaarverslag

Nadere informatie

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013 Willibrord Ouderraad Stichting Jaarverslag Ouderbijdrage Willibrord Schooljaar 2012-2013 Geschreven door: Penningmeester Willibrord Ouderraad Financieel verslag gecontroleerd door de Kascommissie 2012-2013:

Nadere informatie

resultatenrekening Uitgaven Inkomsten Uitgaven Inkomsten

resultatenrekening Uitgaven Inkomsten Uitgaven Inkomsten resultatenrekening 2014-2015 Begroting Realisatie Uitgaven Inkomsten Uitgaven Inkomsten Ouderbijdrage 12.300 12.589 Schoolreisje 1.925 2.588 Kamp 13.395 13.195 Rente 300 360 Statiegeld 5 0 Kosten schoolreisje

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2014 2015

Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2014 2015 Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2014 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Bevoegdheden van de oudervereniging Reglementen Samenstelling Bestuur Personele bezetting 2014-2015 Doelstelling

Nadere informatie

resultatenrekening Uitgaven Inkomsten Uitgaven Inkomsten

resultatenrekening Uitgaven Inkomsten Uitgaven Inkomsten resultatenrekening 2015-2016 Begroting 2015/2016 Realisatie Uitgaven Inkomsten Uitgaven Inkomsten Ouderbijdrage 12.450 12.253 Schoolreisje 1.250 1.480 Kamp 12.425 12.282 Rente 300 270 Voucher schoolfotograaf

Nadere informatie

Basisschool Bitswijk. 13 november 2012

Basisschool Bitswijk. 13 november 2012 * Basisschool Bitswijk 13 november 2012 klankbord * We zijn alweer op school Drinken inschenken Heel veel broodjes smeren Thee zetten Melk inschenken *Nationaal schoolontbijt Lopend buffet Gezellig samen

Nadere informatie

Jaarverslag Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018

Jaarverslag Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 Jaarverslag 20176-2018 Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 Algemeen Elk jaar wordt door de oudervereniging een financieel jaarverslag gepresenteerd.

Nadere informatie

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4.

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Uitnodiging Jaarvergadering Oudervereniging Maandag 17 oktober 2016 Agenda Start: 19.30 uur Locatie: OBS Jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging OBS jongleren,

Nadere informatie

Oudervereniging Stedelijk Gymnasium Schiedam

Oudervereniging Stedelijk Gymnasium Schiedam Algemene inleiding op de financiële verslaglegging van de Oudervereniging over het schooljaar 2012/2013 en het budget voor het schooljaar 2013/2014. Het schooljaar 2012-2013 is voor de Oudervereniging

Nadere informatie

Balans. Activa 31-jul-14 31-jul-13 31-jul-12 Passiva 31-jul-14 31-jul-13 31-jul-12

Balans. Activa 31-jul-14 31-jul-13 31-jul-12 Passiva 31-jul-14 31-jul-13 31-jul-12 Balans Activa 31-jul-14 31-jul-13 31-jul-12 Passiva 31-jul-14 31-jul-13 31-jul-12 Vorderingen Nog te ontvangen bedragen 0,00 0,00 772,26 Algemene reserve 4.508,71 3.301,49 3.570,48 Vooruitbetaalde kosten

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015

Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015 Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015 Lisette van der Eerden-Mooij Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 Realisatie schooljaar 2014-2015 4 2.1 Inkomsten 4 2.1.1 Ouderbijdrage 4 2.1.2 Overige

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Ouderraad "ICBS-Octant" Schooljaar 2015/2016

Ouderraad ICBS-Octant Schooljaar 2015/2016 Ouderraad "ICBSOctant" Schooljaar 2015/2016 Per 31 juli 2016 1. HIGHLIGHTS Financiële jaar Het financiële jaar loopt van 1 augustus 2015 tot en met 31 juli 2016 Ouderbijdrage 2015 / 2016 = Totaal ontvangen

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2012 2013 Geachte ouders, leerkrachten en schoolbestuur Dit is het jaarverslag van de ouderraad van de Kardinaal de Jong School. De ouderraad bestaat uit 12 leden. Alle leden zijn ouders van

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang

Financieel jaarverslag Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Financieel jaarverslag 2013 Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Spijkenisse, 26 juni 2014 Algemeen De stichting werd op 11 oktober 2011 opgericht

Nadere informatie

OuderRaad De Reuzepas. Financieel overzicht schooljaar 2012-2013

OuderRaad De Reuzepas. Financieel overzicht schooljaar 2012-2013 Financieel overzicht schooljaar 2012-2013 Ouderbijdrage 3.608,11 Sinterklaas 953,19 Huur muziekinstallatie 50,00 Kerst 284,88 Stichting Oeverwal - Bijdrage OR Carnaval 206,87 Stichting Oud Papier KBO Pasen

Nadere informatie

Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent. Jaarverslag. Schooljaar

Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent. Jaarverslag. Schooljaar Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent Jaarverslag Schooljaar 2014-2015 Geschreven door: Penningmeester Ouderraad de Vliermeent Financieel verslag gecontroleerd door de Medezeggenschapsraad 2014-2015:

Nadere informatie

Samenstelling bestuur oudervereniging Het bestuur van de Oudervereniging bestond in het schooljaar 2013-2014 uit. algemeen bestuurslid, akt.

Samenstelling bestuur oudervereniging Het bestuur van de Oudervereniging bestond in het schooljaar 2013-2014 uit. algemeen bestuurslid, akt. JAARVERSLAG 2012-2013 OUDERVERENIGING MONTESSORISCHOOL BINNENSTAD Dit is het jaarverslag van de oudervereniging van de Montessorischool Binnenstad Maastricht. In onderstaand verslag beschrijven we kort

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014

Jaarverslag 2013 2014 Jaarverslag 2013 2014 Geachte ouders, leerkrachten en schoolbestuur Dit is het jaarverslag van de ouderraad van de Kardinaal de Jong School. De ouderraad bestaat uit 15 leden. Alle leden zijn ouders van

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4.

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Uitnodiging Jaarvergadering Oudervereniging Woensdag 30 september 2015 Agenda Start: 19.30 uur Locatie: OBS Jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging OBS jongleren,

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013-2014

Financieel jaarverslag 2013-2014 Financieel jaarverslag 2013-2014 Inleiding De oudervereniging van De Zandberg financiert en/of organiseert in samenwerking met de leerkrachten een groot aantal activiteiten voor alle leerlingen gedurende

Nadere informatie

begroting Begroting 2016/2017 Ouderbijdrage Schoolreisje Kamp Rente 200 Vergoeding schoolfotograaf 200

begroting Begroting 2016/2017 Ouderbijdrage Schoolreisje Kamp Rente 200 Vergoeding schoolfotograaf 200 begroting 2016-2017 Begroting 2016/2017 Uitgaven Inkomsten Ouderbijdrage 12.450 Schoolreisje 1.250 Kamp 14.470 Rente 200 Vergoeding schoolfotograaf 200 Kosten schoolreisje 1.500 Kosten kamp 14.000 Diverse

Nadere informatie

Jaarverslag 2008 / Begroting 2009/ Ouderraad. Oecumenische. Basisschool. De Trimaran

Jaarverslag 2008 / Begroting 2009/ Ouderraad. Oecumenische. Basisschool. De Trimaran Jaarverslag 2008 / 2009 Begroting 2009/ 2010 Ouderraad Oecumenische Basisschool De Trimaran Ouderraad De Trimaran Begroting / Rekening 2008-2009 Begroting 2009-2010 Omschrijving Begroting Rekening Verschil

Nadere informatie

STICHTING OBS DE PIONIER COMBI FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011/2012

STICHTING OBS DE PIONIER COMBI FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011/2012 STICHTING OBS DE PIONIER COMBI FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011/2012 Voorzitter: Tonnie Ligtermoet Penningmeester: Esther Roode-de Jong Datum: 5 oktober 2012 ALGEMEEN De Stichting OBS De Pionier Combi beheert

Nadere informatie

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2016-2017... 1 Budget 2016-2017... 2 Overzicht budget 2016-2017... 2 Opbouw budget 2016-2017...

Nadere informatie

BEGROTING Schooljaar 2011-2012

BEGROTING Schooljaar 2011-2012 BEGROTING Schooljaar 2011-2012 Protestants Christelijke Basisschool Het Kompas Penningmeester, B.Damas-Mulder 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. OVERZICHT BATEN EN LASTEN/RESULTAAT 4 3. Baten 5 3.1 Ouderbijdrage

Nadere informatie

Financieel Verslag 2012

Financieel Verslag 2012 Financieel Verslag 2012 Frans Coenen Penningmeester Beuningen, 23 april 2013 1 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Balans per 31 december 2012... 4 Resultatenrekening 2012... 5 Toelichting resultatenrekening (uitgaven)

Nadere informatie

Ouderraad. Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris

Ouderraad. Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Ouderraad Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Jaarverslag 2014-2015 OR CBS de Brandaris blz. 2 Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Bijlagen: - Balans 1 - Winst- en Verliesrekening

Nadere informatie

Basisschool! De Zevensprong

Basisschool! De Zevensprong Basisschool De Zevensprong FINANCIEEL JAARVERSLAG OUDERRAAD 2014 / 2015 Financieel Jaarverslag Schooljaar 2014-2015 Toelichting op de inkomsten Ouderbijdrage De ouderbijdrage voor het schooljaar 2014-2015

Nadere informatie

Begroting & financieel overzicht Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW)

Begroting & financieel overzicht Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW) Begroting 2015 2016 & financieel overzicht 2014-2015 Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW) Introductie Voor u ligt de begroting van de Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW) voor het schooljaar

Nadere informatie

HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM JAARREKENING 2018

HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM JAARREKENING 2018 HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM 1 INHOUDSOPGAVE Blz. JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2018 2 2 Staat van baten en lasten over 2018 3 3 Toelichting op de balans per 31 december 2018 en de staat van

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN

JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN JAARVERSLAG 2013 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN Stichting ouderraad Basisschool de Dobbelsteen heeft als doel om samen met het team leerkrachten gedurende het hele jaar diverse activiteiten

Nadere informatie

De kascontrole is op 20 september 2016 uitgevoerd door Yvonne Peeters en Martine Jansma.

De kascontrole is op 20 september 2016 uitgevoerd door Yvonne Peeters en Martine Jansma. Kascontrole De kascontrole 2015-2016 is op 20 september 2016 uitgevoerd door Yvonne Peeters en Martine Jansma. De kascommissie is akkoord met de gepresenteerde cijfers van schooljaar 2015-2016 en stelt

Nadere informatie

Stichting ouders van De Keerkring Schooljaar

Stichting ouders van De Keerkring Schooljaar Stichting ouders van De Keerkring Schooljaar 2012-2013 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 van 13 Behorende bij het rapport van 11 maart 2014, uitgebracht door het bestuur van de Stichting ouders van De Keerkring,

Nadere informatie

REGLEMENT OUDERBIJDRAGE SCHOOLJAAR INTEGRAAL KINDCENTRUM DE REGENBOOG

REGLEMENT OUDERBIJDRAGE SCHOOLJAAR INTEGRAAL KINDCENTRUM DE REGENBOOG REGLEMENT OUDERBIJDRAGE SCHOOLJAAR 2016-2017 INTEGRAAL KINDCENTRUM DE REGENBOOG Inleiding IKC De Regenboog betaalt het onderwijs en sommige hieraan gerelateerde zaken uit de reguliere schoolbegroting.

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang

Financieel jaarverslag Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Financieel jaarverslag 2012 Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Spijkenisse, 31 maart 2013 Algemeen De stichting werd op 11 oktober 2011 opgericht

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 HEEMKUNDEKRING JAN UTEN HOUTE

JAARREKENING 2016 HEEMKUNDEKRING JAN UTEN HOUTE JAARREKENING 2016 VAN HEEMKUNDEKRING JAN UTEN HOUTE Markt 53 4875 CC Etten-Leur 3. Algemeen a.algemeen De vereniging is opgericht op 26 april 1994 en ingeschreven in het verenigingsregister bij de kamer

Nadere informatie

Nieuwe School Algemene Ledenvergadering 13 juni 2013

Nieuwe School Algemene Ledenvergadering 13 juni 2013 Nieuwe School Besteding van de ouderbijdragen Werkelijk Begroot Werkelijk 2011 2011 2010 Kamp / Schoolreis 12.694 12.694 11.500 14.606 Feesten, Kerst, Sinterklaas 2.186 3.353 3.000 2.093 Zwemmen 4.817

Nadere informatie

Stichting ouders van De Keerkring Schooljaar

Stichting ouders van De Keerkring Schooljaar Stichting ouders van De Keerkring Schooljaar 2011-2012 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 van 11 Behorende bij het rapport van 21 januari 2014, uitgebracht door het bestuur van de Stichting ouders van De Keerkring,

Nadere informatie

Daarnaast een delegatie van het team KBS de Linderte (Milou, Han) en een zestal ouders.

Daarnaast een delegatie van het team KBS de Linderte (Milou, Han) en een zestal ouders. KBS de Linderte Richterambtweg 1 8103 HX Raalte Notulen jaarvergadering oudervereniging De Linderte 8 oktober 2018 Aanwezig: Bestuur Oudervereniging: Christel Hoekstra (voorzitter), Iwan Rekveld (penningmeester),

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Oudervereniging CBS de Wendakker. 21 oktober 2014

Algemene Ledenvergadering Oudervereniging CBS de Wendakker. 21 oktober 2014 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging CBS de Wendakker 21 oktober 2014 Agenda Opening Bedanken bestuursleden Benoeming nieuwe bestuursleden Aankondiging nieuwe commissieleden Presentatie jaarverslag

Nadere informatie

UITNODIGING. ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om uur

UITNODIGING. ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om uur UITNODIGING ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om 19.30 uur Alle ouders van kinderen op het Molenven zijn lid van de oudervereniging (OV). Het bestuur van de OV nodigt u daarom van harte uit voor

Nadere informatie

Verantwoording van de ouderbijdrage over het schooljaar 2008/2009. Bijgestelde begroting 2009/2010 en begroting 2010/2011

Verantwoording van de ouderbijdrage over het schooljaar 2008/2009. Bijgestelde begroting 2009/2010 en begroting 2010/2011 Oudervereniging van de r.k. basisschool De Fontein Concept Verantwoording van de ouderbijdrage over het schooljaar Bijgestelde begroting 2009/2010 en begroting 2010/2011 Inhoudsopgave Jaarstukken Jaarverslag

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. CBS Onze Wereld. Jaarverslag

Medezeggenschapsraad. CBS Onze Wereld. Jaarverslag Medezeggenschapsraad CBS Onze Wereld Jaarverslag 2014-2015 Rotterdam, september 2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van CBS Onze Wereld voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Uitnodiging voor de jaarvergadering van de ouderraad Maandag 11 oktober uur ingang koffiekamer

Uitnodiging voor de jaarvergadering van de ouderraad Maandag 11 oktober uur ingang koffiekamer Uitnodiging voor de jaarvergadering van de ouderraad Maandag 11 oktober 2010 20.00 uur ingang koffiekamer Jaarverslag 2009-2010 Ouderraad t Schaddeveld Dieren 1 Agenda 1. Opening 2. Jaarverslag 2009-2010

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag Ouderraad RK De Marinx Schooljaar 20172018 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van het schooljaar 20172018 (182017 tot 182018). Hierin leggen wij (de ouderraad) verantwoording

Nadere informatie

Ouderraad & Ouderbijdrage. Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink

Ouderraad & Ouderbijdrage. Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Ouderraad & Ouderbijdrage Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Schooljaar 2014-2015 2014-2015 De Ouderraad bestaat uit een groep van enthousiaste ouders c.q. verzorgers. Het is een zelfstandige

Nadere informatie

Financieel overzicht schooljaar 2014 2015

Financieel overzicht schooljaar 2014 2015 Financieel overzicht schooljaar 2014 2015 Algemeen In verband met een storende fout in de berekening van het aantal leerlingen in 2014 2015 is in de begroting met verkeerde aantallen gerekend. Omdat dit

Nadere informatie

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4.

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Uitnodiging Jaarvergadering Oudervereniging Dinsdag 19 september 2017 Agenda Start: 19.30 uur Locatie: OBS Jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging OBS jongleren,

Nadere informatie

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 ACTIVA 31-12-2017 31-12-2016 Vaste activa Inventaris Computer Vlottende activa Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen 19.913 18.410 19.913

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG

Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG 2016-2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Verslag van het bestuur... 3 1.2 Kosten activiteiten OR... 3 1.3 Financiële ondersteuning school... 3 1.4 Overige

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Paulusfonds 2014 2015.

Jaarverslag Stichting Paulusfonds 2014 2015. Jaarverslag Stichting Paulusfonds 2014 2015. Fiscaal nummer/rsin 812405079 Contactgegevens Stichting Paulusfonds, Ereprijs 1 1391TA Abcoude 1. Doelstelling De Stichting Paulusfonds stelt zich ten doel

Nadere informatie

Stichting Rotterdamse Autisten Soos

Stichting Rotterdamse Autisten Soos Sociaal Jaarverslag 2017 Stichting Rotterdamse Autisten Soos De Wilgen 8 2661 BD Bergschenhoek 010-5216450 ras.soos010@gmail.com website: www.rassoos.nl - Rek.nr.: NL71 RABO 0170 7195 53 KvK 24288493 0

Nadere informatie

ALV Ouderraad RKBS De Springschans. 17 oktober 2018

ALV Ouderraad RKBS De Springschans. 17 oktober 2018 ALV Ouderraad RKBS De Springschans 17 oktober 2018 Agenda: 1. Jaarverslag 2017/2018 2. Financieel overzicht schooljaar 2017/2018 a) Inkomsten en kosten b) Balans 3. Kascontrole 2017/2018 4. Decharche dagelijks

Nadere informatie

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2015-2016 Augustus 2016 Basisschool Vita Vera Bram Streeflandweg 107 6871 HV RENKUM 0317 313178 info@vitavera-skovv.nl www.vitavera-skovv.nl INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 5

Nadere informatie

Balans TOTAAL 10.901,26 9.302,72 TOTAAL 10.901,26 9.302,72

Balans TOTAAL 10.901,26 9.302,72 TOTAAL 10.901,26 9.302,72 Balans 1-8-2014 1-8-2013 1-8-2014 1-8-2013 Spaarrekening 9.500,00 7.500,00 Extra ouderbijdrage 2.148,00 1.973,50 Vorderingen 432,50 695,25 Vrije reserve 8.616,66 6.874,72 Betaalrekening 721,39 720,43 Crediteuren

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting Jaarverslag Ouderraad 2016-2017 Jaarrekening 2016-2017 Begroting 2017-2018 1 Inhoud Jaarverslag ouderraad 2016-2017... 3 Jaarrekening 1 september 2016 t/m 1 september 2017 2017... 5 Balans per 15 November

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2013 2014

Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2013 2014 Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2013 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Bevoegdheden van de oudervereniging Reglementen Samenstelling Bestuur Personele bezetting 2013-2014 Doelstelling

Nadere informatie

Beleidsplan/activeiten verslag/ financiele verantwoording

Beleidsplan/activeiten verslag/ financiele verantwoording Beleidsplan/activeiten verslag/ financiele verantwoording De Rioranjeschool (stichting) is een ANBI en de gevraagde gegevens zijn dan ook hieronder te vinden op de eigen internetsite www.rioranjeschool.nl.

Nadere informatie

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2013-2014

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2013-2014 FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2013-2014 Augustus 2014 Basisschool Vita Vera Bram Streeflandweg 107 6871 HV RENKUM 0317 313178 info@vitavera-skovv.nl www.vitavera-skovv.nl INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 5

Nadere informatie

Oecumenische basisschool

Oecumenische basisschool Jaarverslag 2014 / 2015 2015 / 2016 Ouderraad Oecumenische basisschool De Trimaran Ouderraad De Trimaran / Rekening 2013-2014 2014-2015 Omschrijving 2014-2015 Rekening Werkelijk 2014-2015 Verschil begroting/

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 / 2015 Oudervereniging Openbare Basisschool De Burght Amsterdam

Jaarverslag 2014 / 2015 Oudervereniging Openbare Basisschool De Burght Amsterdam Jaarverslag 2014 / 2015 Oudervereniging Openbare Basisschool De Burght Amsterdam 1 Inhoud Bestuursverslag 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 5 Toelichting 6 Overige gegevens Verslag kascommissie 12 Rooster

Nadere informatie

de Kandelaar Evangelische Gemeente Terneuzen

de Kandelaar Evangelische Gemeente Terneuzen J A A R R E K E N I N G 2 0 17 Deze jaarrekening is als volgt opgebouwd: Blz. ALGEMENE RAPPORTERING 1. Algemeen 2 2. Financiële resultaten 3 3. Financiële positie 4 4. Staat van herkomst en besteding van

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering e Montessorischool Maas en Waal 17 Oktober 2018

Algemene ledenvergadering e Montessorischool Maas en Waal 17 Oktober 2018 Algemene ledenvergadering 2018 15e Montessorischool Maas en Waal 17 Oktober 2018 Ouderraad School van Maas en Waal Ouderraad Informatieavond 2 Routeplanner: OR; wie, wat, hoe, waarom? jaarverslag 2017

Nadere informatie

Jaarverslag Activiteiten oudervereniging

Jaarverslag Activiteiten oudervereniging Gasthuisstraat 9 5171GC Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Jaarverslag 2017-2018 Activiteiten oudervereniging 1ste schooldag Dit jaar heeft Ingrid iedereen welkom geheten.

Nadere informatie

Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL

Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL OUDERVERENIGING RK BASISSCHOOL Het Hoe en Waarom van UW OUDERVERENIGING BASISSCHOOL TRIANGEL Inleiding In dit informatieboekje informeren wij u over wat de oudervereniging van Basisschool Triangel is,

Nadere informatie

Met gebruik van de winst van voorgaand jaar is dit jaar positief afgesloten.

Met gebruik van de winst van voorgaand jaar is dit jaar positief afgesloten. 3. Jaar- en financieel verslag schooljaar 2016-2017 Het financieel jaarverslag wordt in vogelvlucht doorgenomen. Het is een mooi maar financieel zwaar jaar geweest met goede activiteiten. De schoolreisjes,

Nadere informatie

Oudervereniging r.k. basisschool. de Wingerd. Nijmegen

Oudervereniging r.k. basisschool. de Wingerd. Nijmegen Oudervereniging r.k. basisschool de Wingerd Nijmegen Jaarverslag 2013/2014 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van schooljaar 2013/2014 van de oudervereniging van r.k. basisschool de Wingerd te Nijmegen.

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 6 december 2018

Notulen MR-vergadering 6 december 2018 Notulen MR-vergadering 6 december 2018 Aanwezig: Oudergeleding MR: Sergio, Ellen Teamleden MR: Yvonne, Margo Voorzitter: Sergio Notulist: Margo Directie : Rob Afwezig ; Joke actiepunten Wie Status Folder

Nadere informatie

Dit document bevat de volgende hoofdstukken:

Dit document bevat de volgende hoofdstukken: Dit document bevat de volgende hoofdstukken: - Jaarverslag ouderraad 2016-2017 - Financieel jaarverslag ouderraad 2016-2017 - Begroting ouderraad 2017-2018 Jaarverslag ouderraad 2016-2017. We kunnen aan

Nadere informatie

NOTITIE. Ouderbijdrage 10-6-2005 pag 1

NOTITIE. Ouderbijdrage 10-6-2005 pag 1 NOTITIE 1. De vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage, geïnd door school en/of ouderraad(vereniging) is vrijwillig. Scholen mogen een vrijwillige financiële bijdrage vragen voor extra voorzieningen

Nadere informatie

Sociaal en financieel jaarverslag Oudervereniging Montessorischool de Vleugel Schooljaar 2015/2016

Sociaal en financieel jaarverslag Oudervereniging Montessorischool de Vleugel Schooljaar 2015/2016 Sociaal en financieel jaarverslag Oudervereniging Montessorischool de Vleugel Schooljaar 2015/2016 Inleiding Voor u ligt het sociaal jaarverslag van het schooljaar 2105/2016 van de montessorischool de

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Oudervereniging De Gondelier. Verantwoording 2014/2015 & begroting 2015/ oktober 2015

Algemene Ledenvergadering Oudervereniging De Gondelier. Verantwoording 2014/2015 & begroting 2015/ oktober 2015 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging De Gondelier Verantwoording 2014/2015 & begroting 2015/2016 28 oktober 2015 Welkom De overdragende penningmeester van de OV heet iedereen welkom op deze ALV. De

Nadere informatie

FINANCIEEL. Jaarverslag 2018 Begroting LVGO Postbus BN UTRECHT. Inhoud

FINANCIEEL. Jaarverslag 2018 Begroting LVGO Postbus BN UTRECHT. Inhoud FINANCIEEL Jaarverslag 2018 Begroting 2019 Postbus 1552 3500 BN Inhoud Algemeen Balans per 31 december 2018 Resultatenrekening over 2018 Toelichting op de balans Toelichting op de resultatenrekening Gerealiseerd

Nadere informatie

Ouderraad Jaarverslag Begroting

Ouderraad Jaarverslag Begroting Ouderraad Jaarverslag 2017 2018 Begroting 2018 2019 Inhoudsopgave Voorwoord voorzitter Werkgroep Festiviteiten Werkgroep Lezen is leuk! Werkgroep Verkeer Werkgroep Sport Jaarrekening 2017-2018 Begroting

Nadere informatie

Stichting Filmhuis Gouda

Stichting Filmhuis Gouda Stichting Filmhuis Gouda Rapport inzake de jaarrekening Gouda, Dit rapport heeft 9 pagina s V.6.0222/ 0 Inhoudsopgave Rapport Balans per 31 december 2 Staat van baten en lasten over 3 Staat van herkomst

Nadere informatie

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2017-2018... 1 Budget 2017-2018... 2 Overzicht budget 2017-2018... 2 Opbouw budget 2017-2018...

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt

Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt Algemeen De begroting van 2015 gaf een somber beeld van onze financiële situatie voor dat jaar en voor de toekomst. Het probleem is dat de Voedselbank

Nadere informatie

Jaarvergadering Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool Benedictus. Schooljaar

Jaarvergadering Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool Benedictus. Schooljaar Jaarvergadering Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool Benedictus Schooljaar 2017 2018 Agenda Wat doet de Oudervereniging? Wie zitten er in de Oudervereniging? Inzicht in financiën: inkomsten en

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 Gereformeerde kerk Utrecht Noord-West

Jaarrekening 2012 Gereformeerde kerk Utrecht Noord-West Jaarrekening 2012 Gereformeerde kerk Utrecht NoordWest Samenvatting resultaat 2012 Afgelopen jaar hebben we als Opstandingskerk 18.983, meer uitgegeven dan binnengekregen. Dit tekort is kleiner dan we

Nadere informatie

Jaarrekening 2013 Regio Noord Veluwe / Flevoland

Jaarrekening 2013 Regio Noord Veluwe / Flevoland Jaarrekening 2013 Regio Noord Veluwe / Flevoland Vastgesteld door het bestuur op: 22 mei 2014 Stichting Scouting Nederland District Noord Veluwe / Flevoland Postbus 296 8250 AG Dronten Jaarrekening 2013

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Ouderraad Jacinta-basisschool 2013-2014

Financieel jaarverslag Ouderraad Jacinta-basisschool 2013-2014 Financieel jaarverslag Ouderraad Jacinta-basisschool 2013-2014 De ouderraad beheert de ouderbijdrage die jaarlijks voor elke leerling gevraagd wordt voor uitgaven waarvoor de school geen vergoeding krijgt.

Nadere informatie

Vaste activa Inventaris 0 0 Computer Overige vorderingen overlopende activa Liquide middelen

Vaste activa Inventaris 0 0 Computer Overige vorderingen overlopende activa Liquide middelen Jaarrekening 2015 Balans per 31 december 2015 Activa Vaste activa Inventaris 0 0 Computer 0 0 0 0 Vlottende activa Overige vorderingen overlopende activa 125 0 Liquide middelen 14.371 15.492 14.496 15.492

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014 Ouderraad obs De Violier

Jaarverslag 2013 2014 Ouderraad obs De Violier Jaarverslag 2013 2014 Ouderraad obs De Violier In dit jaarverslag komen de volgende onderwerpen aan de orde: 1. Inleiding 2. Doel en taken van de Ouderraad van OBS De Violier 3. Activiteiten schooljaar

Nadere informatie

Oudervereniging Hyperion Lyceum

Oudervereniging Hyperion Lyceum Oudervereniging Hyperion Lyceum Financieel verslag Leerjaar 2015-2016 Inleiding Eerste financieel jaarverslag Sinds 8 september 2015 heeft het Hyperion Lyceum een Oudervereniging die vanaf dat moment de

Nadere informatie

189 respondenten (waarvan 2 niet volledig, waarschijnlijk om technische redenen)

189 respondenten (waarvan 2 niet volledig, waarschijnlijk om technische redenen) Ouder-enquête 2014 Wie hebben de enquête ingevuld? 189 respondenten (waarvan 2 niet volledig, waarschijnlijk om technische redenen) Van deze respondenten was: Man 31,0% Vrouw 69,0% Alleenstaand 15,0% Samenwonend

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag Oudervereniging Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Jaarverslag Oudervereniging 2013 & Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Beste Ouder/verzorger, Hierbij ontvangt u namens de gehele oudervereniging het jaarverslag en een uitnodiging voor de algemene ledenvergadering.

Nadere informatie