36 e jaargang, 1 e uitgave. v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "36 e jaargang, 1 e uitgave. v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart"

Transcriptie

1 36 e jaargang, 1 e uitgave v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart

2 VOORWOORD Liefste KSJ-vriendjes, vriendinnetjes, mama s, papa s, leiding, oud-leiding, enzovoort enzoverder! Het nieuwe KSJ-jaar staat weer voor de deur! Hopelijk denken jullie nog steeds aan alle leuke dingen die we deden op kamp. Heel de dag spelen, superlekker eten, je eens deftig vuil maken, aan het kampvuur zitten, leuke herinneringen maken die we nooit meer zullen vergeten, Wij vonden het alleszins ook super leuk! Wij kijken er alvast naar uit om het kamp volgend jaar minstens zo plezant (en liefst nog plezanter) te maken! Maar eerst natuurlijk nog een spetterend nieuw KSJ-jaar met onvergetelijke avonturen, ruige spelletjes, leuke namiddagen en zoveel meer! Wij kijken ernaar uit, samen met jullie, om er weer een geweldig jaar van te maken! Verder in dit Kamperke vinden jullie nog alle uitleg die jullie nodig hebben en ook nog leuke dingen die jullie zeker willen weten. De leiding heeft weer van alles in petto om voor jullie weer de leukste activiteiten te bedenken! Tot speels!

3 INFO De vergaderingen van de joro s (1 e 6 e leerjaar) gaan door op zaterdag van 13u30 tot 16u30. Knim, sjo en aspiranten (1 e - 5 e middelbaar) komen samen op vrijdagavond van 20u tot 22u. Uitzonderingen worden tijdig meegedeeld in het Kamperke, op de site en in de Postiljon. Om onze jeugdbeweging goed herkenbaar te maken is het verplicht een uniform te dragen. Vergeet dus je hemd en sjaaltje niet! Zorg ervoor dat je kind is aangepast aan het weer en de activiteiten (slechte kledij, regenkledij, ). We spelen veel buiten en worden af en toe ook wel eens vuil. Elke vergadering hebben de joro s een 4-uurtje. Je mag hiervoor een hapje en een drankje meegeven. Knimmers en sjo-ers kunnen elke vergadering een drankje kopen voor 0,50 euro. Dure spullen (zoals I-pods, GSM s en juwelen) horen niet thuis op de KSJ. Ze kunnen enkel stuk of verloren gaan. Voor vragen, suggesties en opmerkingen kan je altijd terecht bij de leiding. Je kan een mail sturen naar of bellen naar de leiding. (Nummers verder in het kamperke) Voor meer info kan je ook altijd terecht op onze site: of onze Facebook groep.

4 WIST JE DAT? Dit het eerste Kamperke van dit jaar is? Dit betekent dat we er weer helemaal klaar voor zijn? Het deze zondag 9/9 opendeurdag is op de ksj? Dat je daar meer uitleg over vindt in dit kamperke? We ons op kamp echt supermegakeigeweldigformidastisch goed geamuseerd hebben? Dit toch wel te danken was aan al onze leden, leiding, kookploeg, IEDEREEN eigenlijk? Er dit jaar weer een heleboel nieuwe leiding bijgekomen is? Je dit kan te weten komen verderop in het Kamperke? Heel de leidingsploeg heel veel zin heeft in dit jaar? Het binnenkort weer zatte zaterdag is? Dit onze jaarlijkse fuif is om onze kas een beetje te spijzen? We weer kei hard gaan werken? We de week daarop weer helemaal terug in orde gaan zijn om leiding te geven aan jullie? Er tijdens het weekend van zatte zaterdag een spiegeltentfestival in Lichtaart is? Je hier ook meer info over vindt verder in dit kamperke? Je op de achterflap van dit Kamperke een algemene kalender kan vinden met belangrijke en superleuke KSJactiviteiten? Dit kamperke eigenlijk best wel nuttig is? Ik nu toch wel bijna ga stoppen? Mijn nuttige weetjes snel opgeraken? Ze nu écht op zijn?

5 DE LEIDING Jullie gloednieuwe leidingsploeg!

6

7

8 INTERESSANTE WEETJES Zondag 9 september zijn jullie uitgenodigd om naar onze OPENDEURDAG te komen in het KSJ-lokaal in de Molenstraat. Jullie zijn welkom vanaf 13uur. Je kan er foto s en de film van het afgelopen kamp bekijken, iets drinken, spelen, En niet te vergeten zorgen onze aspi s weer voor superlekkere pannenkoeken! Niet te missen dus! Op dit moment is er ook zeker de mogelijk om jullie in te schrijven voor het nieuwe KSJ-jaar en om een uniform, sjaaltje, t-shirt of andere KSJ-spullen te kopen. Allen daarheen! Zaterdag 15 september (weekend van zatte zaterdag) komt er een spiegeltent te staan in het centrum van Lichtaart (aan de kerk). Jullie zijn allemaal welkom om samen met ons te komen spelen van 14u-16u! Om 15u komt er zelfs een speciale circusact. Zeker komen dus!

9

10 SPELLETJES

11 Het is nog een beetje vroeg, maar binnenkort komt hij weer! Kleur snel de vakjes in zoals het moet en zie wie er tevoorschijn komt!

12 Kan jij volgende woorden vinden in deze woordzoeker? Dan ben jij een échte ksj-er! Lokaal Vriendjes Spelletjes Knim Aspirant Supercool Weekend Leiding Sjo Kamp Joro Vuil Kamperke Eet

13 KNUTSELEN Slecht weer buiten? Geen probleem, met deze leuke ballonnenrace verveel je je nooit! Ballonnenrace Wat heb je nodig: Lange draden. Ballonnen. Rietjes. Plakband. Neem de draad en steek die door het rietje. Dan knoop je de draad vast aan een kast. (of ander meubel dat tegen een muur staat.) Je gaat naar de andere kant van de kamer en je knoopt het touw daar aan een ander meubel. Dit doe je 2 keer als je een wedstrijd wilt houden. Ieder blaast de ballon op en maakt die vast met een stukje plakband aan het rietje. (leg in de ballon geen knoop) Tel nu van 3 tot 0 af en laat op 0 de ballon los. Welke ballon is het verst geraakt? Die heeft gewonnen! Probeer telkens zo snel mogelijk de ballon aan de andere kant te krijgen. Komt de ballon niet direct aan dan moet je de ballon nog een keer opblazen.

14 INVULVERHAAL Vul zelf de stippellijntjes in en zie wat voor grappig, cool, stoer of zelfs spannend verhaal er ontstaat! JOEPIE! Het is weer zaterdag en jij en... (je favoriete ksjmaatje) hebben afgesproken aan... (favoriete plaats in Lichtaart) om samen naar de KSJ te... (manier van verplaatsen). Onderweg komen jullie... (de klungeligste leider/leidster) tegen die in alle haast met zijn/haar... (gek vervoersmiddel) door de straten scheurt. Hee,... (de klungeligste leider/leidster)!... (manier van roepen) jullie in koor. Waarom ben je zo gehaast? Wanneer hij/zij jullie hoort, kijkt hij/zij om en valt met een reusachtige smak tegen de grond. Jullie schrikken je een... (dier) en... (werkwoord) naar hem/haar toe. Het ziet er naar uit dat... (soort broek) van... (de klungeligste leider/leidster) volledig gescheurd is waardoor je zijn/haar... (bijvoeglijk naamwoord)... (soort onderbroek) kan zien. Jullie kunnen jullie lach niet inhouden en... (dierengeluid) als twee gekke... (idioot dier). Maar plots komt daar... (stoerste leider/leidster) aangereden op zijn/haar... (soort voertuig). Wat zijn jullie daar aan het doen?! vraagt hij/zij. Maar voor dat jullie een antwoord uit kunnen brengen merken jullie dat... (stoerste leider/leidster) zijn... (kledingstuk) van zijn/haar... (lichaamsdeel) scheurt en jullie zien een deel van het kostuum van... (favoriete superheld) tevoorschijn komen.... (stoerste leider/leidster), ben jij de echte... (favoriete superheld)?! De enige echte, zegt hij/zij. Ik zat rustig in het KSJ-lokaal te... (werkwoord) en te... (werkwoord) toen ik plots mijn... (grappig dier) hoorde... (manier van roepen). In mijn hoofd zag ik beelden voorbijflitsen van het ongeluk en ik zag meteen dat het om... (klungeligste leider/leidster) ging, aan zijn/haar... (naamwoord)... (soort onderbroek) te zien. Dus hier ben ik dan! Wordt vervolgd...

15 KOKEN à la KSJ Koekjestaart Ingrediënten: 2 pakjes petit beurre koekjes 250 gr bloemsuiker 250 gr smeerboter Koffie Bereiding: Crème au beurre: boter en suiker goed door elkaar mengen, indien niet smeuïg genoeg een heel klein beetje koffie toevoegen. Een laagje koekjes leggen (koekjes met de onderkant in de kofie dopen). Vervolgens crème au beurre op smeren. Zo doorgaan en een torentje bouwen. Als afwerking hagelslag op de taart strooien en 1 nachtje laten rusten. Smakelijk!!

16 MOPPENUURTJE Er word aan de deur gebeld, Giel doet de deur open. Een man staat voor de deur en vraagt: "is je vader thuis" Giel zegt: "nee, hij is overreden door een tractor" de man vraagt: "is je moeder thuis?" "nee, zij is overreden door een tractor" de man vraagt: "is je zus thuis?" "nee, ook zij is overreden door een tractor" De man vraagt: "wat doe jij eigenlijk?" Giel zegt: "tractor rijden" Het is wit en het staat in de hoek. Wat is het? Een gestrafte koelkast Ik vertelde een mop tegen den George, maar hij snapte de clou nie!!! Hahahahahahaha! Sanchez zegt tegen de Rooie: "Ik heb vannacht zes muggen doodgeslagen. Drie mannetjes en drie vrouwtjes." De Rooie vraagt: "Hoe weet je dat het drie mannetjes en drie vrouwtjes waren?" Omdat er drie aan de tv hingen en drie aan de spiegel." Zegt een man tegen de poes: Hey poes, blijft maar binnen! Want amai, wa is me da een hondenweer!

17 KAMP Op 28 juni was het weer zover... Op deze mooie dag vertrokken onze hardwerkende leiders en stoere aspi s weer richting La Gleize om alles klaar te maken voor alweer een fantastisch kamp! Nadat de leiding en de aspi s enkele dagen hard zwoegden en veel rijst aten, arriveerden ook onze straffe mannen van de knim en de sjo op de kampplaats. De knim vertrok zoals elk jaar met de trein richting de ardennen en gingen de laatste kilometers te voet. De sjo fietste zelfs het hele traject. Dat hadden ze weer goed gedaan! Eenmaal aangekomen konden zij beginnen met het sjorren van hun tafelvuur, waar ze de rest van het kamp s avonds gezellig konden bijpraten en liedjes zingen. Op 4 juli brak dan weer de grote dag aan voor de allerkleinsten onder ons: de joro s. Na een gezellige busrit van een 2-tal uurtjes kwamen ook zij aan op de kampplaats, waar de leiding, aspiranten, de kookploeg, de knim en de sjo ze al vrolijk stonden op te wachten. Eindelijk waren we allemaal compleet en kon het KSJ-kamp weer volop beginnen! Na een stevig middagmaal kregen de kinderen wat tijd om hun tenten netjes in te richten (nuja, netjes ) en een rondleiding op het kampterrein. Deze nam toch wel wat tijd in beslag, want wauwie, het was toch wel een groot terrein dit jaar! We moesten zelfs een halve dagtocht lopen om aan onze rivier te geraken. Maar dat vonden we niet erg, want wij stoere binken kunnen alles aan! Het kampthema was dit jaar toch wel iets speciaal, nl. de olympische maffiosi-spelen. De verschillende groepen vertegenwoordigden elk een land. Zo was joro 1-2 bijvoorbeeld de Chinese maffia. Elke dag tijdens de formatie streden de verschillende groepen tegen elkaar door het spelen van maffiaspelen.

18 De gezamenlijke dag was ook super leuk! Iedereen leerde elkaar nog een beetje beter kennen, ook kindjes van andere groepen en op het einde ontstond er (naar jaarlijkse gewoonte ) een heus moddergevecht! Iedereen moest eraan geloven. Vuil, nat, glibberig en blij ging iedereen naar de rivier en kwamen we allemaal propertjes terug voor het avondeten. Wat smaakte dat toch altijd zo lekker! Uiteindelijk brak de laatste avond aan, het kampvuur. Een avond waar toch wel iedereen, super hard naar uitgekeken had. Ook al betekende dit dat morgen het kamp gedaan was Maar dat heeft niemand tegengehouden om er nog een supergezellige en warme avond van te maken. Elke groep had een actje voorbereid en dit was toch wel zeker en vast de moeite! We kunnen toch wel zeggen dat dit weer een supermegafantastisch kamp was. Danku leden, kookploeg, leiding en alle andere mensen die dit kamp weer zo geweldig hebben gemaakt! Ik zou zeggen, tot volgend jaar!!

19 LEIDER VAN DE MAAND ID-kit Naam: Joren Van Pelt Leeftijd: 18 jaar Geeft leiding aan: joro 3-4 Lid sinds: joro Je kan mij herkennen aan: mijn teenharen Mooiste kampmoment: laatste kampvuur waar iedereen samen zit Ik wil wel eens op kamp gaan naar : een plek waar alles mag lievelingskleur : doorschijnend Ik eet niet graag : vuile frietjes, lekkere lust ik wel graag lievelingsfilm : ik vergeet altijd de titels lievelingsmuziek: the Dukes of Cockaigne!

20 LEIDSTER VAN DE MAAND I love ksj omdat: iedereen altijd vrolijk is Lievelingseten: lasagne Leukste ksj moment: toen we op tweedaagse in een circustent mochten slapen Lievelingsspel: dropping Lievelingsdier: panda Later als ik groot ben wil ik piloot worden ID-kit Naam: Laura Geudens Leeftijd: 18 jaar Geeft leiding aan: joro 3-4 Je kan mij herkennen aan: mijn onhandigheid

21 KALENDER JORO 1-2 Zaterdag 8 september STARTDAG Zaterdag 15 september Spiegeltent (meer info in kamperke) Zaterdag 22 september Doedeldoedeldoeeee Zaterdag 29 september Laat uw forsballen maar is zien! Zaterdag 6 oktober (Leidingsweekend) Zaterdag 13 oktober Nationale lamafeestdag! Zaterdag 20 oktober Al wie niet weg is, is gezien! Zaterdag 27 oktober Zaterdag 3 november So you think you can quiz? Zaterdag 10 november Al wa ge zegt, da zijde zelf! Zaterdag 17 november Zaterdag 24 november Tik, gij zijt het! Zaterdag 1 december Sinterklaas Zaterdag 8 december Zaterdag 15 december Schip ahoy, piraatje! Zaterdag 22 december Alles gaat, behalve ne kikker, da springt.

22 KALENDER JORO 3-4 Zaterdag 8 september STARTDAG Zaterdag 15 september Spiegeltent (meer info in kamperke) Zaterdag 22 september 3,2,1 start Zaterdag 29 september Doe de Daan Zaterdag 6 oktober (Leidingsweekend) Zaterdag 13 oktober Draai een keer in het rond Zaterdag 20 oktober SOS Laura Zaterdag 27 oktober Zaterdag 3 november Hop, hop, hop, joro 3-4 aan de top Zaterdag 10 november Da hee de Joren wel nie gezee Zaterdag 17 november Zaterdag 24 november Ik bal, jij balt, wij ballen Zaterdag 1 december Sinterklaas Zaterdag 8 december Zaterdag 15 december Hoopke Floo Zaterdag 22 december Rooie hier, Rooie daar, Rooie overal

23 KALENDER JORO 5-6 Zaterdag 8 september STARTDAG Zaterdag 15 september Spiegeltent (meer info in kamperke) Zaterdag 22 september Wie is dees? Zaterdag 29 september Eén twee drei, vetzakkerij Zaterdag 6 oktober (Leidingsweekend) Zaterdag 13 oktober Ruiltocht Zaterdag 20 oktober Wehei dit dat enzu! Zaterdag 27 oktober Zaterdag 3 november De tijd tikt door Zaterdag 10 november Dropping Zaterdag 17 november Zaterdag 24 november Kapitein Zeppos Zaterdag 1 december Sinterklaas Zaterdag 8 december Zaterdag 15 december Wat doeeee je? Zaterdag 22 december Da kunde gelle nie!

24 KALENDER KNIM Vrijdag 7 september STARTDAG Vrijdag 14 september Vrijdag 21 september The next generation Vrijdag 28 september Pretty little liars Vrijdag 5 oktober (Leidingsweekend) Vrijdag 12 oktober Zone stad Vrijdag 19 oktober Go IV! Vrijdag 26 oktober Vrijdag 2 november FC De Kampioenen Vrijdag 9 november Knim en SJO-weekend (meer info volgt) Vrijdag 16 november Vrijdag 23 november Master chef Zaterdag 1 december Sinterklaas Vrijdag 7 december Vrijdag 14 december Quiz me quick! Vrijdag 21 december The bold and the beautiful

25 KALENDER SJO Vrijdag 7 september STARTDAG Vrijdag 14 september Vrijdag 21 september Vrijdag 28 september Vrijdag 5 oktober Waarom vliegen vogels in de winter naar het zuiden? Wanneer leefde de oudste persoon ter wereld? (Leidingsweekend) Vrijdag 12 oktober Vrijdag 19 oktober Vrijdag 26 oktober Wat is het toppunt van nieuwsgierigheid? Het begint met een k en het eindigt op een t en er kan een worst in Vrijdag 2 november Het is warm en ruikt naar banaan Vrijdag 9 november Knim en SJO-weekend (meer info volgt) Vrijdag 16 november Vrijdag 23 november Zaterdag 1 december Waarom lachen kaboutertjes als ze gaan voetballen? Sinterklaas Vrijdag 7 december Vrijdag 14 december Vrijdag 21 december Het is bruin en kruipt tegen je been omhoog Wat moet je doen als je schoonmoeder tegen het raam klopt?

26 KALENDER ASPI Vrijdag 7 september STARTDAG Vrijdag 14 september Zatte zaterdag Vrijdag 21 september Lepels Vrijdag 28 september Oktotetrading Vrijdag 5 oktober Unts, unts, unts, baby (Leidingsweekend) Vrijdag 12 oktober Nos feratum Vrijdag 19 oktober Eend Vrijdag 26 oktober BAR Vrijdag 2 november Ukelélé Vrijdag 9 november Knim en SJO-weekend Vrijdag 16 november BAR Vrijdag 23 november Enkelband Zaterdag 1 december Sinterklaas Vrijdag 7 december BAR Vrijdag 14 december Nowling Vrijdag 21 december S

27 CONTACT Vragen, suggesties, Hier enkele nummers van de leiding. Joro 1-2 Inne 0474/ Joro 3-4 Jonas 0478/ Joro 5-6 Loeka 0495/ Knim Pim 0478/ Sjo Colette 0476/ Aspi Bram 0472/ Ben je een belangrijke brief kwijt, vind je het Kamperke even niet,... check dan zeker onze vernieuwde website waarop je alle info terugvindt!

28 ALGEMENE AGENDA Schrijf volgende data al zeker in je agenda! Zondag 9 september Opendeurdag Vrijdag 14 september Zatte zaterdag Zaterdag 15 september Spiegeltent in het dorp (circusnamiddag) Vrijdag 19 oktober Zaterdag 3 november Vrijdag 9 november zondag 11 november Maandag 31 december Zaterdag 12 januari Dag van de jeugdbeweging Doe allemaal jullie uniform aan naar school! Fototentoonstelling Fotoclub Visueel tentoonstelling kampfoto s Knim en SJO-weekend (meer info volgt) Chocomelk voor nieuwjaarszangertjes Lichtaart) Kerstboomverbranding Zaterdag 26 januari Damiaanactie Vrijdag 1 maart zondag 3 maart Zondag 24 maart Joroweekend (meer info volgt) Triangel (Joro-groepen, meer info volgt) Woensdag 10 april Zaterdag 13 april Zaterdag 4 mei zondag 5 mei Joepie (SJO, meer info volgt) Lentebraderij (bezoek onze stand) Dinsdag 2 juli Vertrek op kamp Knim en SJO Donderdag 4 juli donderdag 11 juli Kamp (vertrek Joro s) Andere data volgen nog

T Kamperke. Jaargang 41, 1 e uitgave V.U. KSA Lichtaart, Molenstraat 56 bus 1, 2460 Lichtaart

T Kamperke. Jaargang 41, 1 e uitgave V.U. KSA Lichtaart, Molenstraat 56 bus 1, 2460 Lichtaart T Kamperke Jaargang 41, 1 e uitgave V.U. KSA Lichtaart, Molenstraat 56 bus 1, 2460 Lichtaart Voorwoord Voor sommigen misschien niet zo leuk, maar de school is weer begonnen Maar treur niet, dat betekent

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober Zondag 6 September 2015 Geen activiteit: De +14 en leiding hebben zaterdag 5 september oud-ijzerslag gehad om de kas van KLJ

Nadere informatie

21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN

21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN 21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! We waren die ochtend al vroeg uit de veren en wachtten vol spanning op het grote vertrek. Eerst verzamelen rond de kerk, alle vriendjes

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht.

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober 2016 Zondag 4 September 2016 Geen activiteit: De +14 en leiding hebben zaterdag 5 september oud-ijzerslag gehad om de kas van

Nadere informatie

T Kamperke. 39e jaargang, 1e uitgave. V.U. KSA Lichtaart, Molenstraat 56 bus 1, 2460 Lichtaart

T Kamperke. 39e jaargang, 1e uitgave. V.U. KSA Lichtaart, Molenstraat 56 bus 1, 2460 Lichtaart T Kamperke 39e jaargang, 1e uitgave V.U. KSA Lichtaart, Molenstraat 56 bus 1, 2460 Lichtaart VOORWOORD Het is weeral september en dat wil dus zeggen dat het schooljaar weer begonnen is Maar maak jullie

Nadere informatie

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI MAANDLIJST Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI Algemene informatie vrij! Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Aarschot van 2 tot 11 augustus dus hou deze data zeker Heb je nog geen sjaaltje, t-shirt

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, Beste ouders en leden, Het nieuwe jaar start eindelijk weer.=) De leiding zat al lang ongeduldig te wachten om alle leden weer terug te zien. We hopen dat jullie er allemaal even veel zin in hebben als

Nadere informatie

Beste ouders en leden

Beste ouders en leden Beste ouders en leden Eindelijk is het zover, het nieuwe jaar gaat van start. De leidingsploeg ziet het helemaal zitten om alle leden hun gezichtjes terug te zien. We hopen dat jullie er allemaal even

Nadere informatie

Week van de Opvoeding. Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten!' mei Ouderuitdagingen

Week van de Opvoeding. Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten!' mei Ouderuitdagingen Week van de Opvoeding Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten!' 16-23 mei 2017 Ouderuitdagingen Ouderuitdagingen, wat is dat? Tijdens de week van 16 tot 23 mei 2017 wordt er in Vlaanderen en Brussel

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo allemaal Het einde van het scoutsjaar is weer in zicht, nog twee maanden te gaan. Zoals

Nadere informatie

Beste ouders, liefste kindjes.

Beste ouders, liefste kindjes. Beste ouders, liefste kindjes. Jullie denken er blijkbaar aan om lid te worden van Chiro Ganshoren, maar zitten nog met een aantal vragen. Uiteraard kunnen jullie hiervoor steeds terecht bij de leidingsploeg,

Nadere informatie

OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP:

OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP: Evenementenblaadje Het is de maand mei, dat betekent dat we gaan kunnen aftellen naar het kamp! Maar eerst nog twee maanden boordevol plezier. En mei belooft een feestmaand te worden! Wat we gaan doen

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

De Pasta Salambier was geen succes tijdens het koken bij de Sloebers!!

De Pasta Salambier was geen succes tijdens het koken bij de Sloebers!! De Pasta Salambier was geen succes tijdens het koken bij de Sloebers!! 1 maart 2015 RADIO- & TV-gids Echte ijsberen de Hernieuwers! Enkel dacht Milan dat zijn tenen eraf gevroren waren! (hij heeft maar

Nadere informatie

maandlijst Oktober-november

maandlijst Oktober-november maandlijst Oktober-november 1 Algemene informatie Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Limburg, meer bepaald in Meeuwengruitrode. Het kamp zal begin augustus zijn, de juiste datum moeten we nog beslissen.

Nadere informatie

V.U. Sielke De Mecheleer, Frans Verbeekstraat 15, 3090 Overijse

V.U. Sielke De Mecheleer, Frans Verbeekstraat 15, 3090 Overijse V.U. Sielke De Mecheleer, Frans Verbeekstraat 15, 3090 Overijse Liefste chiromeisjes en ouders, Eerst en vooral willen wij jullie met de hele leidingsploeg een gelukkig, spetterend, speels en avontuurlijk

Nadere informatie

Maandlijst April - Mei - Juni

Maandlijst April - Mei - Juni Maandlijst April - Mei - Juni Algemene informatie Aangezien dat iedereen in juni moet studeren, gaan er die maand minder activiteiten doorgaan. Geen nood, op kamp wordt dit zeker ingehaald Elke activiteit

Nadere informatie

paaskamp 13 tot en met 18 april 2009

paaskamp 13 tot en met 18 april 2009 paaskamp 13 tot en met 18 april 2009 Reporters: Camille, Hannah, Margot, Emma, July, Valentijn, Louise Het tweede kampje van dit jaar. We hadden prachtig weer, nou ja..één regendagje. We hebben zelfs al

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Maandlijst februari-maart

Maandlijst februari-maart Maandlijst februari-maart Algemene informatie Het wordt kouder dus kleed je steeds warm!!! Heb je nog geen sjaaltje, tshirt of pull en wil je er graag ééntje kopen? Laat dit dan weten aan iemand van de

Nadere informatie

Maandlijst februari maart

Maandlijst februari maart Maandlijst februari maart Mededeling Beste ouders en leden Helaas moeten wij jullie meedelen dat wij de beslissing namen enkele personen uit de leidingsploeg te zetten. Dit wegens het niet naleven van

Nadere informatie

Dag scouters. Een Stevige Linker!!

Dag scouters. Een Stevige Linker!! Dag scouters De lente komt alweer volop binnengedraafd en daar zijn we zeer blij mee. De maand mei heeft weer heel wat voor ons in petto. Een boel verlengde weekends die voor de meesten een scoutig kleurtje

Nadere informatie

Keuze uit: Pasta-Avond. Chiro Driehoek presenteert. Datum: zaterdag 14 Maart 2015 Drieheem

Keuze uit: Pasta-Avond. Chiro Driehoek presenteert. Datum: zaterdag 14 Maart 2015 Drieheem Chiro Driehoek presenteert Pasta-Avond Datum: zaterdag 14 Maart 2015 Drieheem Deuren:18u30 Eten:19u00 Keuze uit: Batman Bolognese (Spaghetti Bolognese) Captain America s Sea Dish (Spaghetti met zeevruchten

Nadere informatie

jaargang september

jaargang september Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 1 SPARTIKIJN jaargang 2017-2018 september www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 3 september Helaas

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2014 De zomervakantie

Nadere informatie

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Hallo beste KLJ ers, Het tweede deel van ons KLJ-jaar is al een tijdje van start gegaan, de koudste periode van de winter is voorbij en de

Nadere informatie

Prinses Melania. Prinses Ella

Prinses Melania. Prinses Ella September Oktober Prinses Melania Lievelingsdessert: aardbeientaart Hobby s: cup cakes bakken Droombestemming: Prinsessenland Levensmotto: Wees altijd jezelf! Prinses Alinia Lievelingsdrankje: munt thee

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we ! 2 Gekrabbeld Hallo chirowieten en ouders We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we mochten weer tal van nieuwe leden verwelkomen. Hopelijk

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s!

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! Maandblad Scouts en Gidsen Mgr. Bermijn Sint-Pauwels Jaargang 37, Nummer 1 t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! De maand oktober belooft een drukke maand te worden! We beginnen zoals jullie weten

Nadere informatie

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding!

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding! SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER- OKTOBER Het is weer zo ver! Het nieuwe scoutsjaar begint weer! WOEHOEEW!! Een nieuw jaar met veel spelen, vuil worden en veel vriendjes. Wij hebben er alvast

Nadere informatie

EEN WEEKEND ZONDER ZORGEN. door. Herman De Jonghe

EEN WEEKEND ZONDER ZORGEN. door. Herman De Jonghe EEN WEEKEND ZONDER ZORGEN door Herman De Jonghe ALMO BVBA Herman De Jonghe hermandejonghe@gmail.com ACT I Scène 1 EEN WEEKEND ZONDER ZORGEN AANKOMST Sien komt op met grote rugzak met etenswaren, een ingepakte

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders Agenda: 6-8/11: Leidingsweekend Tak van dienst: 24/10: Verkenners 31/10: JIN Het Schilderhofke Jaargang: 2015-2016 Redactie: Eline Debrock Mail: groepsleiding@schilderhof.be Website: www.schilderhof.be

Nadere informatie

KKOSSERKE. september - oktober

KKOSSERKE. september - oktober KKOSSERKE september - oktober Dag allertofste KKOSsers, Nu het kamp achter de rug is en er een nieuw school- en KKOS-jaar is gestart. Is het weer tijd om jullie KKOS-uniform elke week boven te halen. De

Nadere informatie

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske September 2017 Voorwoord september 2017

Nadere informatie

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte!

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 begint meer en meer op een echte te lijken! Lange grijze haren worden eraan toegevoegd doordat we de eerder gescheurde

Nadere informatie

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen mei nummer 13 Inhoudstafel: 1. Inhoudstafel 2. Nieuws uit De kring 3. Kinderen in beeld 4. Wist-je-weetjes 5. Ouderparticipatie 6. Niet te missen 7. Kinderpagina Nieuws uit de kring: Noteer het alvast

Nadere informatie

Maandlijst December Januari

Maandlijst December Januari Maandlijst December Januari Jaarthema 2013-2014 Algemene informatie - Zoals in de infobundel staat, zal de maandlijst enkel nog via onze site verkrijgbaar zijn (www.kljstrijtem.be). Moest dit een probleem

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Kabouters. Liefste kabouters, mama s en papa s

Kabouters. Liefste kabouters, mama s en papa s Kabouters Liefste kabouters, mama s en papa s Bij het lezen van deze welkomstwoorden, kan je terugblikken op een zalig KSA- jaar. Alle supervette activiteiten, het winterweekend maar vooral het fantastische

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip!

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

Dinsdag 10 juli 14.00 uur Simon s spellenmiddag Wie wordt er de spelletjes kampioen?

Dinsdag 10 juli 14.00 uur Simon s spellenmiddag Wie wordt er de spelletjes kampioen? Zaterdag 30 juni Gaat u er vanavond vandoor met de prijzen? Deelname en toegang vanaf 12 jaar! Dinsdag 10 juli 14.00 uur Simon s spellenmiddag Wie wordt er de spelletjes kampioen? Woensdag 4 juli Er zijn

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart

JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart Hey joro s en ouders! Uit goede gewoonte gaan we ieder jaar, met elke groep, een keertje op weekend. Waarom? Omdat dat superleuk is! En ook een beetje omdat het kamp nog zooo

Nadere informatie

t Slagske April, 25 e jaargang

t Slagske April, 25 e jaargang t Slagske April, 25 e jaargang Kalender 2015-2016 Groepsfeest: 9 april Rakwiweekend: 22-24 april Titoweekend: 22-24 april Kamp: 18 tot 26 juli Er is er eentje jarig 7 Wout rakwi 13 Shari rakwi 14 Jordy

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Divoke januari februari 2014

Divoke januari februari 2014 Divoke januari februari 2014 Lieve kindjes, ouders en vrienden van Divora Om te beginnen wensen wij iedereen GELUKKIG NIEUWJAAR! Dat 2014 een superleuk jaar mag worden met veel leuke Chirozondagen, weekends

Nadere informatie

Kerstwerkboekje. Naam: www.jufsharona.bekijknu.nl

Kerstwerkboekje. Naam: www.jufsharona.bekijknu.nl Kerstwerkboekje Naam: De Kerstman heeft een gedichtje voor je. Lees het maar eens! Kun jij de rijmwoorden vinden? Geef de woorden die rijmen allemaal dezelfde kleur! Kun jij het gedichtje netjes overschrijven

Nadere informatie

t Slagske Mei, 26 e jaargang

t Slagske Mei, 26 e jaargang t Slagske Mei, 26 e jaargang Kalender 2016-2017 Tito-weekend 5 tot 7 mei Keti en aspi-weekend 5 tot 7 mei Kamp: 7 tot 15 juli Er is er eentje jarig 8 Brent speelclub 10 Luna rakwi 14 Lotte speelclub 29

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

KSA activiteiten Jongknapen

KSA activiteiten Jongknapen KSA activiteiten 2016-2017 Jongknapen Algemene info Al deze activiteiten zijn onder voorbehoud, als er veranderingen zullen zijn dan zal dat via mail meegedeeld worden, ook verschijnen alle activiteiten

Nadere informatie

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout Personen Verteller Huisvrouw Cake ingrediënten; o Bloem o Zout o Suiker o Eieren o Kersen o Sukade o Krenten o Boter (Bij dit toneelstuk

Nadere informatie

www.ksjknokke.be Jaargang 29- n 1- september2014 maandelijk tijdschrift - muv. juni-juliaugustus-september P 912708

www.ksjknokke.be Jaargang 29- n 1- september2014 maandelijk tijdschrift - muv. juni-juliaugustus-september P 912708 P 912708 KSJ Knokke De Tokke Edward Verheystraat 20 8300 Knokke-Heist www.ksjknokke.be Jaargang 29- n 1- september2014 maandelijk tijdschrift - muv. juni-juliaugustus-september - 8300 KNOKKE Station Ad

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

Liefste chirovrienden,

Liefste chirovrienden, Liefste chirovrienden, DECEMBER is aangebroken, We hebben ons stoveke aangestoken. Het koude weer staat voor de deur, Neem alvast die warme muts en sjaal, zonder gezeur. Het wordt kouder en kouder, De

Nadere informatie

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn vergadering 20 februari sport vergadering 27 februari

Nadere informatie

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes Kapoenen Beertjes Dag allerliefste kapoentjes, en de mama en papa natuurlijk ook. Wij willen jullie graag welkom heten bij onze tak, de KAPOENEN. Wij zijn speciaal uitverkozen om deze kapoentjes de tijd

Nadere informatie

Chirokrantje. November-december

Chirokrantje. November-december Chirokrantje November-december Editoriaal K E B O S S P E L L K E Z E Z O T M I N D O A G S W R T A P A N A N U W IJ P E S Z W A R T E P I E T L M T A A P G E Y R S A A I M F L D I A R T A E L I S E E

Nadere informatie

t Kamperke 40 e jaargang, 3 e uitgave V.U. KSA Lichtaart, molenstraat 56 bus 1, 2460 Lichtaart

t Kamperke 40 e jaargang, 3 e uitgave V.U. KSA Lichtaart, molenstraat 56 bus 1, 2460 Lichtaart t Kamperke 40 e jaargang, 3 e uitgave V.U. KSA Lichtaart, molenstraat 56 bus 1, 2460 Lichtaart VOORWOORD JOEPIE, de feestdagen komen eraan! Wat wilt dat zeggen? VAKANTIE, ETEN (tot je niet meer kan), CADEAUTJES,

Nadere informatie

t Kamperke Jaargang 42, 1e uitgave V.U. KSA Lichtaart, Molenstraat 56 bus 1, 2460 Lichtaart

t Kamperke Jaargang 42, 1e uitgave V.U. KSA Lichtaart, Molenstraat 56 bus 1, 2460 Lichtaart t Kamperke Jaargang 42, 1e uitgave V.U. KSA Lichtaart, Molenstraat 56 bus 1, 2460 Lichtaart Voorwoord Voor sommigen misschien niet zo leuk, maar de school is weer begonnen Maar treur niet, dat betekent

Nadere informatie

AMBIBLAD b + KAMPEDITIE 2008

AMBIBLAD b + KAMPEDITIE 2008 bambiblad + KAMPEDITIE 2008 Dag beste ouders, leden en chirovrienden, Welkom bij de kampeditie van het Ambiblad. Dit is een heel belangrijk Ambiblad, hou dit dus zeker goed bij! In deze editie vind je

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! Groepspraatje Meer nieuws in de pitter van Mei Kapoenen Lieve Kapoentjes, Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! April betekent eindelijk mooi weer en

Nadere informatie

Met de feestdagen voor de deur wensen wij jullie al een vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar.

Met de feestdagen voor de deur wensen wij jullie al een vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar. DECEMBER Hallo iedereen, Om te beginnen willen wij iedereen die kwam genieten van onze Christus Koning viering bedanken. Hopelijk was het voor jullie ook een beetje feest. Ook een dikke merci aan onze

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera!

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Zoals jullie allen wel zullen weten betekend dat dit jaar we met de verkenners naar het buitenland trekken. Naar waar? Voor jullie alvast nog een groot

Nadere informatie

WAT ALS je een hele groep gidsen een heel jaar samen zet? Dan staat er een super ultra leuk scoutsjaar te wachten!

WAT ALS je een hele groep gidsen een heel jaar samen zet? Dan staat er een super ultra leuk scoutsjaar te wachten! Joehoe allerliefste gidsen, WAT ALS je een hele groep gidsen een heel jaar samen zet? Dan staat er een super ultra leuk scoutsjaar te wachten! Het is eindelijk weer zo ver : een nieuw scoutsjaar gaat van

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Animatie. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Wat gezellig dat je er bent, er is hier van alles te beleven. Mijn naam is Lukkie de Leeuw en ik woon hier. Samen met mijn vrienden van het animatieteam proberen we jullie vakantie

Nadere informatie

Maandplanning Piepers & krielekes: oktober

Maandplanning Piepers & krielekes: oktober Dag beste ouders en leden, Wij als leidingsploeg hopen dat de eerste maand uw kind al goed bevallen is! Wij waren in ieder geval zeer tevreden. Onze eerste maand als Ksj Beerse was voor ons al een groot

Nadere informatie

Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar

Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar Beste ouders, liefste leden en leiding, In dit briefje willen wij jullie vooral een voorspoedig, aangenaam, gelukkig, vrolijk en bovenal een met leuke Chiro-activiteiten

Nadere informatie

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand MEI - JUNI Inleiding Jammer, maar helaas.. We zijn aan het laatste boekje van het jaar. Wel volgt er binnenkort nog een superzalig kampboekje met alle informative die jullie nodig hebben om op kamp te

Nadere informatie

Spitter spetter spater, we hebben niets liever dan water! Vandaag is het bekentocht, joepieeee! Neem allemaal jullie rubberlaarzen mee!

Spitter spetter spater, we hebben niets liever dan water! Vandaag is het bekentocht, joepieeee! Neem allemaal jullie rubberlaarzen mee! Zondag 3 september Beste Sloeber, Er zijn grote problemen in het land van Koning Suikerbuik! Jij komt toch naar de chiro om hem te helpen? Groetjes De Lakei van de Koning Spitter spetter spater, we hebben

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Kamp groep 8 BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Zon, water, natuur Terug in de tijd... Klaar voor vertrek Om 08.00 uur kwamen de eerste kampgangers aan. Alle bagage werd ingeladen in de auto's

Nadere informatie

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal Zondag 27 september K3 zoekt K3 Karen, Kristel en Josje zijn op zoek naar hun opvolgers. Vandaag komen we te weten wie van jullie geschikt is om in de voetsporen van deze dames te treden. Warm je stembanden

Nadere informatie

30 april. Zwemfeest!!

30 april. Zwemfeest!! 25 april Disco zwemmen We gaan weer lachen, gieren en spetteren in Simon s Zwem Arena. Kinderen zonder zwemdiploma mogen ook komen disco zwemmen maar dienen wel in het kinderbad te blijven, hun vleugels

Nadere informatie

Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes.

Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters lopen, lachen, roepen, bulderen en zingen, ze proesten, dansen, hollen, tieren, vallen om

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie

Maandlijst Oktober - November

Maandlijst Oktober - November Maandlijst Oktober - November Algemene informatie - Zoals in de infobundel staat, zal de maandlijst enkel nog via onze site verkrijgbaar zijn (www.kljstrijtem.be). Moest dit een probleem geven kan je dit

Nadere informatie

Inhoudstafel. Flupke april

Inhoudstafel. Flupke april FLUPKE APRIL Inhoudstafel De leiding van de maand: Thomas, Wouter Chirowinkel De Banier Tweede hands chirokledij vraag en aanbod Programma kristallekes Programma speelclub Speelclubweekend Programma rakwi

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, t Patotterke Beste ouders en leden, Hier is dan ons laatste patotterke van het jaar. Je kan hier weer alle info in terug vinden die je nodig hebt. Indien je nog vragen hebt over iets dan kan je ons zeker

Nadere informatie

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC8116. Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot VZW Bekaflaan Aarschot

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC8116. Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot VZW Bekaflaan Aarschot - België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot VZW Bekaflaan 65 3200 Aarschot 30ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus

Nadere informatie

P.B. P.P BC8116

P.B. P.P BC8116 België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot Bekaflaan 65 31ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus Redactioneel Hallowkes

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Animatie. Hallo allemaal!

Animatie. Hallo allemaal! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Vakantiepark & Speelstad Oranje. Wat gezellig dat je hier op vakantie bent! Samen met mijn vrienden Cody, Paulien en het animatieteam

Nadere informatie

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara Lieve Jogi s, Na de vakantie en een fantastisch kamp is het nu weer tijd voor een nieuw super leuk scoutsjaar. Wij hopen dat jullie er evenveel zin in hebben als wij! Iedere week zorgt de leiding met veel

Nadere informatie

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties Verhaal- en kleurboek voor kinderen Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties In naam van Allâh, de Weldadige, de Genadige 3 Het is half acht s avonds. Fazilah en Djamiel dekken samen de tafel.

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

Scoutskamp 2007 KAMP 2007. 4 augustus tot 11 augustus 2007. Mook. 2007 Scouting Hike-Groep

Scoutskamp 2007 KAMP 2007. 4 augustus tot 11 augustus 2007. Mook. 2007 Scouting Hike-Groep KAMP 2007 4 augustus tot 11 augustus 2007 Hallo allemaal, Beetje bijgekomen in de vakantie? Mooi! Dan heb je dus genoeg energie opgedaan om op kamp te gaan. Een week lang samen met de rest een gezellig

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

NOVEMBER 2015. Winteruur. Beste ouders,

NOVEMBER 2015. Winteruur. Beste ouders, NOVEMBER 2015 Winteruur Beste ouders, Vanaf 8 november gaat ook bij de chiro het winteruur in. Dit wil zeggen dat de speelclub en de rakkers maar tot 5 uur chiro hebben. Voor alle andere groepen blijven

Nadere informatie