Er even tussenuit? Logeren bij Pluryn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Er even tussenuit? Logeren bij Pluryn"

Transcriptie

1 Er even tussenuit? Logeren bij Pluryn Voor mensen met een handicap

2 Logeren bij pluryn Voor gezinnen met een of meer kinderen met een handicap kan het fijn zijn om de dagelijkse zorg even uit handen te geven. Daarom biedt Pluryn logeermogelijkheden voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap. De logés zijn er even lekker tussenuit en hebben een paar heerlijke dagen. Ondertussen kan de familie op adem komen en eventueel zelf op pad gaan. Dat alles in de wetenschap dat hun kind in vertrouwde handen is. Want logeren bij Pluryn staat altijd onder professionele begeleiding, zoals u mag verwachten van een organisatie die gespecialiseerd is in het ondersteunen van mensen met een handicap. Uit logeren gaan, moet bovendien vooral leuk zijn. Daarom bieden we onze logés een gevarieerd en aantrekkelijk programma. De logeeradressen zijn met zorg geselecteerd en veilig. In deze folder zetten we alle logeermogelijkheden bij Pluryn voor u op een rij.

3 Kinderen en jongeren met een licht verstandelijke handicap Kinderen met een (ernstig) verstandelijke handicap (Jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke handicap Kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap

4 Logeren voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke handicap Voor wie? Pluryn organiseert logeerweekeinden voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar met een licht verstandelijke handicap. Wanneer? De logeerweekeinden vinden eens in de vier weken plaats, van vrijdag uur tot zondag uur, behalve tijdens schoolvakanties en feestdagen. In die periode kunnen kinderen meedoen aan het vakantieproject van Pluryn. Wat? De kinderen logeren in groepjes van maximaal zes leeftijdsgenoten en twee begeleiders. Ze krijgen in het weekeinde geen behandeling maar rust geboden. Er is een duidelijke dagstructuur. Daarbinnen is er een activiteitenprogramma dat we samen met de logés vaststellen. Denk aan zwemmen, het bos in, een film huren, naar de speeltuin etc. De activiteiten zijn altijd afhankelijk van de leeftijd en de interesses van de kinderen. Het was supergezellig. Ik kon met iedereen goed opschieten en we hebben allemaal leuke dingen gedaan. Dilano (10)

5 Waar? In Nijmegen logeren we op twee locaties. Het huis op de Uranusstraat is geschikt voor kinderen van 6-12 jaar en bevindt zich op loopafstand van een speelveldje en een zwembad. Op de Groesbeekseweg staat een groot herenhuis, dichtbij het centrum van Nijmegen. Deze locatie is vooral geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar. In de omgeving van Doetinchem logeren we op vakantieparken en boerderijen. Op de vakantieparken maken we gebruik van de mogelijkheden die de parken bieden, zoals zwemmen, bowlen en een bingoavond. Op de boerderij gaan we vooral de buitenlucht in: huifkar tochten, speurtochten en spelletjes. In de omgeving van Arnhem huren we een huisje op een vakantiepark. Het staat midden in de bossen en er zijn volop mogelijkheden voor leuke activiteiten.

6 Logeren voor kinderen met een (ernstig) verstandelijke handicap voor wie? Pluryn biedt op terreinaccommodatie De Winckelsteegh logeermogelijkheden voor een weekeinde of vakantie aan kinderen met een (ernstig) verstandelijke handicap die thuis wonen. Wanneer? Logés zijn welkom vanaf vrijdagmiddag uur tot zondagmiddag uur. Bij voldoende animo is het logeeradres tot maandag uur open. Ook zijn er mogelijkheden voor vakantieopvang. We zijn samen een weekeindje weggeweest. Heerlijk, even geen zorgen. Ouders van Emma (6)

7 Wat? Een logeerweekeinde in De Octaaf is vergelijkbaar met een weekeinde thuis. We drinken samen limonade of thee en doen spelletjes, kijken televisie en maken een wandeling. De huishoudelijke taken voeren we zoveel mogelijk gezamenlijk uit. Er zijn onder andere een snoezelruimte, een mini bioscoop en een speeltuin op het terrein en daar maken we graag gebruik van. Overdag is er professionele begeleiding van verpleegkundigen en/of agogisch opgeleiden. s Nachts waakt er een speciaal nachtzorgteam met behulp van een geavanceerd, geautomatiseerd systeem. Waar? De Octaaf is te vinden op het bosrijke terrein van De Winckelsteegh in Nijmegen. Ieder weekeinde is er plaats voor acht logés. In overleg en afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen, kunnen ouders kiezen uit één of meerdere weekeinden. Is er onvoldoende plaats in De Octaaf dan kan het kind (indien gewenst) terecht in één van de woongroepen op het terrein.

8 Logeren voor (jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke handicap voor wie? Pluryn biedt weekend- en vakantieopvang voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke handicap. Wanneer? Het Logeerhuis van Pluryn is ieder weekeinde geopend, van vrijdag uur tot zondag uur. Verder zijn gasten welkom tijdens een aantal vakantieweken (carnaval, Pasen, Pinksteren, Kerstmis). Indien gewenst is het logeerhuis ook in de zomerperiode een of meerdere weken geopend. Wat? We creëren voor onze logés een ontspannen en huiselijke sfeer. Net als thuis wordt er tijdens het logeren samen gekookt, gewinkeld, geknutseld en televisie gekeken. En we ondernemen allerlei andere activiteiten. Natuurlijk passen we het programma aan aan de wensen van onze gasten. Het logeerhuis beschikt over een eigen personenbus waarmee we uitstapjes kunnen maken. Daarnaast is er volop ruimte voor rust en ontspanning. Er is gedurende 24 uur per dag een vast en vertrouwd team van ervaren verzorgers en begeleiders aanwezig. Waar? Het logeerhuis van Pluryn staat op een bungalowpark in Mook. De bos- en waterrijke omgeving biedt volop mogelijkheden voor uiteenlopende activiteiten.

9 We proberen onze logés een paar ontspannen dagen te bieden binnen een veilige en gestructureerde omgeving. Henk, begeleider logeerhuis Pluryn

10 Logeren voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap Voor wie? Pluryn biedt kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke handicap in de leeftijd van 3 tot 25 jaar een logeeropvang. Wanneer? Voor kinderen van 3 t/m 12 jaar zijn er per jaar speciale logeerweekeinden en drie vakantieperiodes waarin gelogeerd kan worden. Jongeren vanaf 13 jaar kunnen gedurende het hele jaar in de weekeinden en schoolvakanties gebruikmaken van de logeeropvang. Een logeerweekeinde duurt van vrijdagavond uur tot zondagmiddag uur. Een kortere periode is ook mogelijk. Verblijfsduur tijdens de schoolvakanties in overleg. Wat? De logeeropvang vindt plaats in een overzichtelijke, veilige en voorspelbare omgeving. De groep kent huisregels en taken die van tevoren met de logés besproken worden. Het klimaat is vriendelijk en stimulerend, gericht op het ontdekken en ontwikkelen van zelfstandigheid. De begeleiders hebben veel ervaring in het begeleiden van kinderen/ jongeren met een (lichamelijke) handicap.

11 Waar? Voor kinderen van 3 t/m 12 jaar organiseert Pluryn gezellige logeerweekeinden op de terreinaccommodatie Werkenrode in Groesbeek. De kinderen worden op leeftijd en belevingsniveau ingedeeld in een vaste groep met vaste begeleiders. Er vinden tijdens deze weekeinden allerlei thema-activiteiten plaats. De jongeren vanaf 13 jaar logeren in één van de woonunits op het terrein of in een van de woonlocaties in Groesbeek of Nijmegen. Ze krijgen ondersteuning van begeleiders en assistent-begeleiders, die rekening houden met de leeftijd en mogelijkheden van de jongere. Naschoolse opvang Naast logeeropvang biedt Pluryn in Groesbeek ook naschoolse opvang aan gezinnen met kinderen tussen de 12 en 20 jaar met een verstandelijke of lichamelijke handicap. De naschoolse opvang is er maximaal vier dagen per week, van maandag t/m donderdag van uur, met uitzondering van de schoolvakanties. De naschoolse opvang is bedoeld om: Praktische en sociale vaardigheden van de jongere te vergroten; Het sociaal isolement voor de jongere op te heffen; De thuissituatie te ontlasten; De draagkracht van het gezin te vergroten; Uithuisplaatsing te voorkomen of uit te stellen.

12 Afspraken met de ouders Voorafgaand aan een logeerweekeinde/ vakantie bij Pluryn maken we afspraken met ouders over de huisregels. Daarbij bespreken we onderwerpen als bedtijden, eetgewoonten, persoonlijke hygiëne en de mogelijkheden/onmogelijkheden van het kind of de jongere. Natuurlijk kunnen ouders hun wensen kenbaar maken. Daar proberen we dan zoveel mogelijk rekening mee te houden. Wanneer u dat wilt, kunt u van tevoren een kijkje bij het logeeradres nemen. Kinderen en jongeren hebben het over het algemeen prima naar hun zin tijdens onze vakanties en logeerpartijen. Natuurlijk kan het gebeuren dat het een keer wat minder goed bevalt. Daarom hechten we er waarde aan om regelmatig met ouders contact te hebben om te praten over hun ervaringen tijdens het logeren. Bent u benieuwd hoe het met uw kind gaat tijdens het weekeinde of in de vakantie? Dan kunt u altijd bellen of een afspraak maken. Informatie over indicatie Om gebruik te maken van Logeren of Naschoolse opvang bij Pluryn is een indicatie nodig. Deze is verkrijgbaar via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Kinderen met een Persoonsgebonden Budget (PGB) kunnen eveneens deelnemen aan de logeerweekeinden/vakanties.

13 meer informatie Informatieformulier logeren bij Pluryn Ik wil graag meer weten over de logeermogelijkheden bij Kinderen en jongeren met een licht verstandelijke handicap Kinderen met een (ernstig) verstandelijke handicap (Jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke handicap Kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap Neem s.v.p. zo snel mogelijk contact met mij op: Naam Adres Postcode + woonplaats Telefoon

14 Opzetkenmerk Code BC01 Postzegel niet nodig Pluryn T.a.v. Klantenbureau Antwoordnummer WB Groesbeek 6560wb399

15 Meer informatie Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht bij het klantenbureau van Pluryn, tel ,

16 Bezoekadres : Utrechtseweg 316, 6862 BC Oosterbeek Postadres : Postbus 6, 6860 AA Oosterbeek Telefoon : Internet : LOG

IOG NAH BeHANdelING IN Het GezIN. Voor kinderen en jongeren met een Niet-Aangeboren Hersenletsel

IOG NAH BeHANdelING IN Het GezIN. Voor kinderen en jongeren met een Niet-Aangeboren Hersenletsel IOG NAH BeHANdelING IN Het GezIN Voor kinderen en jongeren met een Niet-Aangeboren Hersenletsel INteNsIeVe OrtHOPedAGOGIscHe GezINsBeHANdelING BIj NAH uw kind blijft thuis wonen door hulp aan huis Vertoont

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou!

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou! Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Dit zijn wij we zijn er voor jou! Graag stellen we ons voor! Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op het gebied

Nadere informatie

Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ

Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ Informatie voor bewoners en familie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat kunt u van ons verwachten?... 4 3. Zorg (persoonlijke verzorging en verpleging)...

Nadere informatie

Wonen voor mensen met een verstandelijke handicap

Wonen voor mensen met een verstandelijke handicap Wonen voor mensen met een verstandelijke handicap Je staat er niet iedere dag bij stil, want wonen lijkt zo gewoon. Als je een handicap hebt is een fijne woonplek de basis. Daarnaast heb je ook voor andere

Nadere informatie

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Wilhelmina Kinderziekenhuis Wat staat er in deze folder Informatie voor ouders 2 Het medicijn Gammaglobuline onder je huid (subcutaan) 4 Wil je meer

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen?

Inhoud. Voorwoord. ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen? ONDERSTEUNING Inhoud 6 7 11 15 19 23 27 29 Voorwoord ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen? Hoe maak ik afspraken met een zorginstelling? Waar kan

Nadere informatie

U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat?

U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat? U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat? U wilt zorg die betaald wordt uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). U kunt daar altijd een aanvraag voor doen. Het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg)

Nadere informatie

MEE Gelderse Poort MEE maakt meedoen mogelijk. Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz)

MEE Gelderse Poort MEE maakt meedoen mogelijk. Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz) MEE Gelderse Poort MEE maakt meedoen mogelijk Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz) Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg Dankzij MEE kunnen we de zorg en hulp thuis

Nadere informatie

Dementie, wat nu? dementiewijzer // Barneveld

Dementie, wat nu? dementiewijzer // Barneveld Dementie, wat nu? dementiewijzer // Barneveld Inhoud Voorwoord 5 1. Wat ben ik vergeetachtig. Zou ik dementerend zijn? 6 2. Diagnose dementie 10 3. Zorgt u voor iemand met dementie? 12 4. Meer hulp of

Nadere informatie

Iedereen moet kunnen meedoen

Iedereen moet kunnen meedoen Nieuwe wet voor maatschappelijke ondersteuning in uw gemeente Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Inhoud 2 Voorwoord 5 Wat is de Wmo? 5 Waarom is de Wmo belangrijk? 9 Negen taken voor uw

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling)

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Deze folder is voor ouders van cliënten van de Welkom 2 OnderToezichtStelling Graag stellen wij ons voor. Wij zijn de William Schrikker Jeugdbescherming. Wij geven

Nadere informatie

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein Zorgen voor een ander, dan doe je gewoon.. Maar soms is een beetje hulp en steun meer dan welkom! In Nieuwegein

Nadere informatie

't Huys te Hoecke Kleinschalige woningen

't Huys te Hoecke Kleinschalige woningen 't Huys te Hoecke Kleinschalige woningen Versie 2 Inhoudsopgave 1 WELKOM... 2 2 'T HUYS TE HOECKE... 2 3 VISIE EN UITGANGSPUNTEN... 3 4 HUISVESTING... 3 5 WOON- EN ZORGAANBOD... 4 6 DE ROL VAN DE FAMILIE/BEZOEKERS...

Nadere informatie

De pedagogisch medewerker. Hoofdstuk 10

De pedagogisch medewerker. Hoofdstuk 10 124 De pedagogisch medewerker Samira, Mina en Elsje (allemaal 9 jaar) zijn buiten met het springtouw bezig. Twee draaien aan het koord en één springt. Pedagogisch medewerker Anne ziet dat Elsje bijna nooit

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over de veranderingen bij de jeugdhulp1

Meest gestelde vragen over de veranderingen bij de jeugdhulp1 Meest gestelde vragen over de veranderingen bij de jeugdhulp1 INLEIDING Er wordt heel veel gezegd en geschreven over de veranderingen in de jeugdzorg van 1 januari 2015. En terecht. Het gaat namelijk over

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Iedereen heeft een eigen verhaal

Iedereen heeft een eigen verhaal informatie voor ouders Iedereen heeft een eigen verhaal > Goed om te weten als uw kind tijdelijk bij JJC verblijft Uw zoon of dochter gaat tijdelijk naar JJC in Den Haag. Wij gaan uw kind intensief begeleiden

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Ik woon in een zorginstelling

Ik woon in een zorginstelling Ik woon in een zorginstelling Wat verandert er voor mij in 2015? In deze folder leest u over de veranderingen in de zorg. Wat dat betekent voor mensen die wonen in een woonzorgcentrum of een andere zorg

Nadere informatie

HOU ME VAST. maar raak me niet aan verstandelijke beperking, hechtingsproblematiek en ernstig probleemgedrag

HOU ME VAST. maar raak me niet aan verstandelijke beperking, hechtingsproblematiek en ernstig probleemgedrag HOU ME VAST maar raak me niet aan verstandelijke beperking, hechtingsproblematiek en ernstig probleemgedrag Een handreiking voor begeleiders December 2010 Karine Hornain, gedragsdeskundige Ivo Meijer,

Nadere informatie

Zorgen voor een ander

Zorgen voor een ander Zorgen voor een ander Steunpunt voor Mantelzorgers en Ruggesteun R U GGESTE U N Zorgen voor een ander Soms hebben mensen meer nodig dan goede zorg alleen; een extra luisterend oor bijvoorbeeld, of iemand

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn gegevens veilig bij Pluryn. Privacy Reglement

Uitgebreide versie. Mijn gegevens veilig bij Pluryn. Privacy Reglement Uitgebreide versie Mijn gegevens veilig bij Pluryn Privacy Reglement Mijn gegevens veilig bij Pluryn Als je clint bij Pluryn wordt, wil Pluryn veel over jou weten. Je krijgt heel veel vragen, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Ondersteuning aan Huis

Ondersteuning aan Huis Ondersteuning aan Huis De Twentse Zorgcentra De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1.900 cliënten maken

Nadere informatie

Hoe zit het met? informatie over welzijn en zorg in de gemeente Wijchen

Hoe zit het met? informatie over welzijn en zorg in de gemeente Wijchen Hoe zit het met? informatie over welzijn en zorg in de gemeente Wijchen Inhoudsopgave Even voorstellen 4 Voorwoord 6 Hoe is de zorg veranderd? 8 In vijf stappen naar hulp en zorg 13 Wat kunt u zelf oplossen?

Nadere informatie

De waarde van de buitenschoolse opvang. Hoofdstuk 9

De waarde van de buitenschoolse opvang. Hoofdstuk 9 114 De waarde van de buitenschoolse opvang Peter, de vader van Fleur (4), is eigenlijk blij verrast over de positieve kanten van de buitenschoolse opvang. Je begint als ouder met het idee: als wij beiden

Nadere informatie

De basis voor dit Pedagogisch kader gastouderopvang

De basis voor dit Pedagogisch kader gastouderopvang HOOFDSTUK 1 De basis voor dit Pedagogisch kader gastouderopvang Josette Hoex Herman en Meike hebben een zwangerschapstest gedaan en zijn dolgeluk - kig: vóór kerst krijgen zij hun eerste kindje! Eén van

Nadere informatie

Hoe vertel ik het mijn (klein)kinderen als kanker is vastgesteld

Hoe vertel ik het mijn (klein)kinderen als kanker is vastgesteld Hoe vertel ik het mijn (klein)kinderen als kanker is vastgesteld Voor wie is deze folder Met deze folder willen we u op weg helpen bij de begeleiding van uw kinderen als u of uw partner kanker heeft. Niemand

Nadere informatie