Handleiding DHL EasyShip Versie 5.3

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding DHL EasyShip Versie 5.3"

Transcriptie

1 Versie 5.3

2 1 DHL EasyShip opstarten en inloggen 3 2 Zending aanmaken 5 3 Douane plichtige zending klaar maken met invoice 17 4 Einde dag procedure 22 5 DHL EasyShip afsluiten zonder einde dag procedure 23 6 Quickship 25 7 Tarief opvragen 27 8 Shipment Notification ( ) 29 9 Traceren van zendingen Back up maken 33

3 11 Rapportages ecommerce Servicedesk 40

4 3 1 DHL EasyShip opstarten en inloggen Start DHL DHL EasyShip 5.3 via de snelkoppeling op het bureaublad. Onderstaand scherm zal naar voren komen. (figuur 1) (figuur 1) Log in met de User Name en Password. (als deze onbekend zijn dan kunt u contact opnemen met de Helpdesk)

5 4 Na het invoeren van een geldige User Name en Password combinatie opent het beginscherm. Main Screen (figuur 2). Via het menu Shipping aan de linker kant, heeft U verschillende opties: Main Screen New Shipment Shipments History : Klikt u op deze button, dan komt u automatisch in het beginscherm. : Hiermee kunt u een nieuwe zending aanmaken. : Hier komen alle zendingen in te staan van de huidige dag. : Hier staan alle zendingen die in de afgelopen maanden verstuurd zijn. (figuur 2) Onder het kopje Sender & Receiver vindt u twee adressenbestanden, t.w.: Receivers Shippers : Hierin vindt u de database met ontvanger adressen. : Hierin vindt u de database met verzender gegevens.

6 5 2 Zending aanmaken Klik op New Shipment. (figuur 3) Let op: het Receiver tabblad en Shipper tabblad. (deze vallen over elkaar heen) (figuur 3)

7 6 Klik op het Shipper tabblad om de juiste Shipper te kiezen met het juiste accountnummer (Figuur 4). Als er maar één accountnummer is waaronder u verstuurd, dan kunt u deze stap overslaan. (figuur 4)

8 7 Klik op het Receiver tabblad. Klik op het vierkante icoontje met de drie stipjes (figuur 5). (figuur 5)

9 8 Nu opent de Receiver database (figuur 6). (figuur 6) Op een van de andere kolommen zoeken kan ook. Klik dan met de muis op de kolom. Als u bijvoorbeeld op stad wilt zoeken dan klikt u hier, dan verschijnt het blauwe pijltje in deze kolom en kunt u snel de stad zoeken waar de zending heen gaat. Zoek hier met Speed Search en toets de Receiver code in (figuur 7) (figuur 7)

10 9 Hebt u het adres gevonden, klik dan op OK. Dubbelklik daarna op het adres en deze wordt overgezet naar het scherm van de vrachtbrief. (figuur 8) (figuur 8)

11 10 Wilt u een nieuw adres toevoegen aan de database. klik dan op het gele icoontje New linksboven als de database geopend is (figuur 9). (figuur 9)

12 11 Vul alle gegevens in van het nieuwe adres. (figuur 10) Alle velden met rode sterretjes zijn verplicht. Als alles is ingevuld klikt u op Save and Close. Het adres is nu toegevoegd aan de database. (figuur 10) Alle overige velden zijn niet verplicht. Om een bestaand adres uit de database aan te passen gaat u als volgt te werk; Selecteer het adres in de lijst, kies met de rechtermuisknop de optie View Receiver, breng de aanpassingen aan en sla de wijzigingen op via de functie Save and Close.

13 12 Ga nu verder met het klaar maken van de zending. (figuur 11) (figuur 11) Let op: Shipment Notification Hier kan een notificatie verstuurd worden naar de ontvanger. Let op: dit werkt niet altijd. (afhankelijk van Uw mailserver-omgeving) Let op: Shipment Value Dit veld hoeft alleen bij WPX zendingen (goederen buiten de EU) ingevuld te worden. Wordt later in de handleiding uitgelegd. Let op: Weight (standaard staat het gewicht op 0,50) Vul het (totale) gewicht van de zending in. Let op: Contents Vul hier de inhoud van de zending in. Met de F3-toets kunt u hier een lijstje zien met verschillende standaard contents. Lijstje vullen?

14 13 Klik in de menubalk op Tools en dan op Commonly Used Text. (figuur 12) (figuur 12) Met de rechtermuisknop kunt u verschillende contents toevoegen of wijzigen. Add/Edit (gebruik goede omschrijvingen voor de inhoud) In elk willekeurig veld bij het aanmaken van een vrachtbrief kunt u deze F3-toets mogelijkheid gebruiken.

15 14 Let op: Pieces Geef aan uit hoeveel Pieces (colli) de zending bestaat. Wilt u de afmeting(en) en gewicht(en) per colli invullen klik dan op het vergrootglas naast Pieces, en het volgende schermpje komt naar voren. (figuur 13) Nb: U kunt ook standaard verpakkingen invoeren. Kies dan in het drop down menu bij Packaging voor User Defined Packaging, en klik op de vergrootglas button. In het schermpje kunt u dan standaard verpakkingen opgeven. Vul de afmetingen en eventueel gewicht in van de colli( s) en klik op Accept. (figuur 13)

16 15 (figuur 14) Let op: Shipment Reference Vul hier een referentie (kosten plaats) in, dit komt op de factuur te staan die DHL naar u stuurt. Let op: Available products to destination DHL EasyShip 5.3 geeft hier aan welke producten er mogelijk zijn naar bepaalde landen/plaatsen.

17 16 Nu bent u helemaal klaar met de zending. (figuur 15) Print de label uit door op het Print icoontje te klikken. (figuur 15) De label(s) of A4 vrachtbrieven zullen nu worden geprint.

18 17 3 Douane plichtige zending klaar maken met invoice Klik op New Shipment. Zoek het adres op in de database en selecteer het adres. (in dit voorbeeld een adres in Zwitserland) (figuur 16) Let op: U hoeft geen invoice klaar te maken met DHL EasyShip 5.3. Als u zelf al een invoice of waardeverklaring heeft, dan vult u alleen de Shipment Value in die op de invoice staat. Selecteer bij Available product to destination: non doc product Het icoontje Customs Doc komt tevoorschijn in de menubalk. Klik op Customs Doc.

19 18 Het volgende Customs Documents schermpje wordt geopend. (figuur 17) (figuur 17) selecteer commercial invoice, bij Customs Invoice Type. vul bij Named Destination Port, de stad in waar de zending heen gaat. (in dit voorbeeld Littau) vul Reason for Export in. vul eventueel een invoice nummer in. (niet verplicht) selecteer de Incoterm. (DDU = ontvanger betaalt de invoerrechten DDP = de verzender betaalt de invoerrechten) klik dan op de Add item button.

20 19 In het volgende scherm geeft u aan wat er precies in de zending zit. (figuur 18) (figuur 18) vul de inhoud in bij Description (bijv: cd-rom). vul in No of Package (het aantal colli van de zending). vul bij Quantity in, hoeveel cd-roms er in de zending zitten. vul bij Unit Value in, de waarde PER cd-rom (per item). vul eventueel de Commodity Code in (niet verplicht). vul in waar de zending gemaakt is (Manufacture Country). De totale waarde ziet u rechts onder in het scherm. Klik op de button Save and Close.

21 20 Als de zending uit meerdere verschillende items bestaat kunt u weer op Add Item klikken. Als dit niet het geval is, dan klikt u weer op de Save and Close button. (figuur 19) Het volgende scherm komt naar voren. (figuur 20) (figuur 20)

22 21 Dit is een laatste check of alles goed ingevuld is. Klik op YES en U komt weer in het begin scherm terug. Klik nu op de Print button (of F5-toets).De labels en invoices (3) worden nu beide geprint. Bij een douane plichtige zending worden er 2 labels geprint: - 1 voor op de zending - 1 voor bij de invoices (attach to invoice)

23 22 4 Einde dag procedure Als alle zendingen klaar zijn dan print u de einde dag lijst uit. Hierop tekent de koerier voor ontvangst van de zendingen, en u tekent voor afgifte van de zendingen. Hierbij wordt ook de datafile met gegevens van de zendingen naar DHL gestuurd, en zullen eventuele notifications worden verstuurd. Klik op Manifest boven in de menubalk. Klik op End Of Day. DHL EasyShip 5.3 geeft aan hoeveel zendingen er klaar zijn om gemanifesteerd te worden. (figuur 21) (figuur 21) Klik op OK. (figuur 22) DHL EasyShip 5.3 geeft automatisch aan hoe de data verstuurd wordt. Let op: Verander deze instellingen niet! Dit is bij de installatie goed ingesteld. Klik op OK. De gegevens van de zendingen (en eventuele notifications) worden nu verstuurd en het manifest wordt geprint.

24 23 5 DHL EasyShip afsluiten zonder einde dag procedure U kunt DHL EasyShip 5.3 afsluiten met het kruisje rechtsboven (figuur 23) Hebt u al zendingen geprint dan kunt u DHL EasyShip 5.3 ook afsluiten. Na het klikken op het kruisje rechts bovenin zal de onderstaande melding verschijnen. (figuur 24) (figuur 24) Druk op Cancel (als u wilt afsluiten zonder de einde dag procedure te doen).

25 24 Daarna komt onderstaande melding in het scherm. (figuur 25) (figuur 25) Klik op OK en DHL EasyShip 5.3 sluit af en bewaart alle zendingen in de Shipment List. Later start u DHL EasyShip 5.3 weer op en kunt u verder gaan met het aanmaken van nieuwe zendingen. Als alle zendingen gemaakt zijn kunt u de einde dag procedure draaien. (zie hoofdstuk 4 in deze handleiding) Nb: Het is ook mogelijk om meerdere keren per dag een einde dag procedure te draaien. Let wel, dan krijgt u ook meerdere einde dag manifesten.

26 25 6 Quickship Verstuurt u veel zendingen naar hetzelfde adres, met hetzelfde gewicht en eventueel dezelfde referentie, dan kunt U deze adressen selecteren met Quickship en makkelijker/sneller printen. Ga naar New Shipment en zoek in de database naar het adres waar veel dezelfde zendingen heen gestuurd worden. Klik daarna op File (in de menubalk) en Save as Quickship. (figuur 26) (figuur 26) Het programma vraagt dan met welke F-toets u deze zending wilt opslaan. Selecteer de F-toets door middel van de drop down optie. (figuur 27) (figuur 27)

27 26 Deze zending verschijnt dan in het main menu rechtsboven onder Quickship. (figuur 28) Heeft u op een dag een zending naar dit adres, dan drukt u alleen op de F-toets waarmee deze opgeslagen is, en de label wordt direct geprint. (figuur 28)

28 27 7 Tarief opvragen U kunt in DHL EasyShip 5.3 het tarief opvragen voor een zending. LET OP: de tarieven moeten wel geupload zijn in DHL EasyShip. In de menubalk staat een rekenmachine-icoontje (Rate Inquiry). (figuur 29) (figuur 29)

29 28 Klik op dit icoontje en het volgende scherm zal naar voren komen. (figuur 30) (figuur 30) vul in Ship to Country. vul in Ship to Zip / Postal Code. vul in Ship to City. het veld Ship to Airport zal worden gevuld. vul in welk Shipment Type (standaard EUROPEAN UNION EXPRESS voor zendingen binnen de EU, en keuze binnen de EU: voor 9 of voor 12 uur afleveren). vul in Enter Weight. Klik nu op de Calculate button en het tarief voor de zending naar desbetreffend adres wordt weergegeven. Let op: dit is uw tarief wat afgesproken is met uw DHL accountmanager. Let op: mocht het tarief niet verschijnen, neem dan contact op met de Helpdesk

30 29 8 Shipment Notification ( ) Tijdens het aanmaken van de zending is het mogelijk een te sturen naar de ontvanger (of opdrachtgever, of uzelf) met daarin de gegevens van de zending. Let op: wilt u deze functie gebruiken maar het icoontje staat er niet, neem dan contact op met onze Helpdesk. (figuur 31) Klik tijdens het maken van de zending op het icoontje Shipment Notification. (figuur 31)

31 30 Het Shipment Notification scherm wordt geopend. (figuur 32) (figuur 32) Vul het adres in en klik op de Add button. Klik daarna op de Save and Close button. Nb: U kunt ook nog eigen tekst toevoegen in het tekstblok. Deze zal ook in de komen te staan. Let op: Na Save and Close komt u terug in het scherm van de zending De wordt pas verstuurd tijdens de einde dag procedure. Let op: het is belangrijk dat er correcte adressen worden ingevuld, anders wordt de mail niet verstuurd.

32 31 U kunt ook een adresboek maken, druk op het vergrootglas links naast Add . (figuur 33) (figuur 33) Klik op rechtermuis toets en klik op New en vul alle velden in. Klik op Save and Close.

33 32 9 Traceren van zendingen In DHL EasyShip 5.3 kunt u heel eenvoudig uw verzonden, zendingen traceren. Klik in de linkerkolom op History. (figuur 34) (in dit voorbeeld ziet U maar 1 zending staan in de History) (figuur 34) Selecteer de zending die U wilt traceren (met de linkermuis knop) en klik dan op de rechtermuisknop. Klik op Track Shipment. Hierna wordt er even verbinding gemaakt met de DHL server en de aflevergegevens worden getoond. Let op: deze optie is afhankelijk van de instellingen van uw lokale Internet verbinding. Mocht deze optie niet beschikbaar zijn, neem dan contact met de DHL Helpdesk.

34 33 10 Back up maken Mocht Uw database lokaal staan op Uw computer dan is het handig af en toe een back-up te maken van uw database. Let op: laat uw IT afdeling u hier mee helpen. Klik op Tools in de menubalk en ga vervolgens naar Maintenance -> Back-up/Restore (figuur 35) (figuur 35) Vervolgens wordt u gevraagd om DHL EasyShip af te sluiten. (figuur 36) Klik op Yes. (figuur 37)

35 34 Klik op Back-up Database only, en geef in de regel Back-up Destination and File Name het pad aan waar de back-up file moet worden opgeslagen. Klik op Back-up en de back-up procedure zal worden gestart. (figuur 38) (figuur 38) Let op: onderbreek deze back-up procedure niet! (ook niet als het lijkt alsof de progress bar niet verder doorloopt). Uiteindelijk zal onderstaande melding in beeld komen. (figuur 39) (figuur 39)

36 35 11 Rapportages portages In DHL EasyShip 5.3 is het mogelijk mooie en handige rapportages te maken. Klik in de menu balk op Reports en dan List. (figuur 40) Hier ziet u de reports die al in de lijst staan. (figuur 40) Hoe maakt u een nieuwe rapportage? Klik onder 1 van de bestaande rapporten op de rechtermuis knop, en klik op Edit Report. (figuur 41)

37 36 Een lege rapportage set up zal dan in het scherm komen. (figuur 42) (figuur 42) Geef het rapport een naam en een titel (bijvoorbeeld factuur check) Selecteer bij Category via de drop down: Shipment History. Dit geeft aan uit welk database file de gegevens moeten worden gehaald (hier dus de History file). Klik op de Add Column button. Hiermee kunt u de kolommen aanmaken en aangeven welke gegevens u in de rapportage terug wilt zien. (figuur 42)

38 37 (figuur 43) Het toevoegen van de kolommen doet u met behulp van het drop down menu. Klik op het drop down menu en kies welke kolom toegevoegd moet worden (bijvoorbeeld Shipper Account No.). (figuur 44) (figuur 44) Vul bij Width in hoe breed de kolom moet worden (aantal karakters). En geef eventueel een kolom header aan. Ook is het mogelijk om bij sommige gegevens een totaal te genereren. Indien mogelijk (not greyed out), kunt u een vinkje zetten bij Total. Klik op Save and Close.

39 38 (figuur 45) De kolom is nu toegevoegd. Klik nu weer op de Add Column button en u kunt een volgende kolom aanmaken. Afhankelijk van de pagina breedte ( Portrait of Landscape is in te stellen via het tabblad Format Options ) kunt u kolommen blijven toevoegen. (figuur 46) ( Portrait ongeveer 80 karakters en Landscape ongeveer 110 karakters) (figuur 46) Zo maakt u het rapport totdat alle gewenste kolommen er in staan. Klik op Save and Close.

40 39 Dit rapport kunt u op verschillende manieren bekijken : U kunt het printen: Klik met de rechtermuisknop op het rapport en klik op Print Report. Melding: Do you want to print the report(s)? Klik: Yes. Dan vraagt DHL EasyShip 5.3 van welke datum tot welke datum het rapport de gegevens moet laten zien. (figuur 47) (figuur 47) Klik op OK en het rapport word geprint. U kunt het in een Excel file openen: Klik met de rechtermuisknop op het rapport en klik op Transfer To File. Dan vraagt DHL EasyShip 5.3 van welke periode het rapport de gegevens moet laten zien in Excel. Geef de file een naam en save het naar de desktop Let op: geef aan dat het rapport als Excel gesaved moet worden U kunt de rapportage direct mailen naar een adres: Met Send To Mail Recipients kunt u het rapport direct mailen. (figuur 48) Geef het formaat aan waarin u de rapportage wil opsturen (figuur 48), en klik op OK. Vervolgens vraagt DHL EasyShip 5.3 van welke data range het rapport de gegevens moet verzamelen in de rapportage. (figuur 47) Vul het adres in, eventueel een message tekst en klik op Send. Let op: de werking van deze functionaliteit is afhankelijk van uw mailserver-omgeving Let op: rapporten met een vinkje bij standaard kunt u niet aanpassen.

41 40 12 ecommerce Servicedesk Heeft u vragen over EasyShip? Neem dan contact op met onze Servicedesk op het telefoonnummer: Nederland: (optie 1,1,4) Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08:15 tot 18:15

42 DHL Express Terminalweg AJ Amersfoort T I Versie 0.1, November 2010

Handleiding DHL ProView 1.0 Nederlands

Handleiding DHL ProView 1.0 Nederlands Nederlands 1 Wat is DHL ProView? 3 1.1 Wat heeft u nodig om DHL ProView te gebruiken? 3 1.2 Wat zijn de opties van DHL ProView? 3 1.2.1 Snel toegang tot uw zendingsinformatie 3 1.2.2 Gemakkelijk in gebruik

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Emballage Administratie Emballage Administratie Dit document beschrijft de werking van de Emballage Administratie module

Nadere informatie

WELKOM OP DHL EMAILSHIP HANDLEIDING

WELKOM OP DHL EMAILSHIP HANDLEIDING WELKOM OP DHL EMAILSHIP HANDLEIDING DHL EMAILSHIP IS SNEL EN EENVOUDIG DHL emailship is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke elektronische tool van DHL Express. Verzenden gaat snel en eenvoudig dankzij

Nadere informatie

Instellen back up Microsoft SQL database Bronboek Professional

Instellen back up Microsoft SQL database Bronboek Professional Instellen back up Microsoft SQL database Bronboek Professional In deze handleiding word een drietal punten besproken. Deze punten zijn allen noodzakelijk voor het inrichten van een goede back up voor de

Nadere informatie

eship 3.0 Handleiding

eship 3.0 Handleiding eship 3.0 Handleiding 1 Wat is eship? 3 1.2 Welke opties heeft eship? 4 1.2.2 Retouropdracht 4 1.2.3 Doorzendopdracht 5 2 Standaard zending 5 2.1 Opdrachtgever 5 2.1.1 Goederen versturen namens iemand

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 2.0 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

ExpressShipper. 1 Configuratiehandleiding. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 20

ExpressShipper. 1 Configuratiehandleiding. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 20 ExpressShipper Documentatie ExpressShipper Page 1 of 20 1 Inleiding 3 2 Instellingen 4 2.1 Add consignment range 4 2.2 Metrische of empirische (metric of Imperial) waarden 5 2.3 Adres Import 6 2.4 Document

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide DHL EXPRESS 1 DHL IntraShip User Guide INLOGGEN Gebruik uw login & wachtwoord om in te loggen op DHL INTRASHIP via https://www.intraship-dhl.be Via de MyDHL portaal via http://www.mydhl.com kan u ook op

Nadere informatie

ExpressShipper. Handleiding - Activation Pricing/Shipping/Tracking

ExpressShipper. Handleiding - Activation Pricing/Shipping/Tracking ExpressShipper Handleiding - Activation Pricing/Shipping/Tracking Revisie geschiedenis Date Version Description Author 15 mei 2006 1.0 Handleiding Activation Pricing/Shipping/Tracking NL CIT Confidential

Nadere informatie

Handleiding online orders

Handleiding online orders Handleiding online orders Versie 2.0 11-09-2011 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1 Gebruikersnaam...3 1.2 Wachtwoord...3 1.3 Ik heb nog geen account...3 1.4 Inloggegevens vergeten...4 1.5 Openingstijden online...4

Nadere informatie

ExpressShipper. 1 Connectivity handleiding. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 15

ExpressShipper. 1 Connectivity handleiding. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 15 ExpressShipper Documentatie ExpressShipper Page 1 of 15 1 Inleiding 3 2 Installatie 4 3 Settings 5 3.1 Pricing 5 3.2 Shipping 5 3.3 Proxy 6 4 Gebruik van Shipping 8 5 Gebruik van Advanced Shipping Notification

Nadere informatie

Popplet. 1. Surf naar http://popplet.com. 2. Klik rechts bovenin op de knop Sign up for free.

Popplet. 1. Surf naar http://popplet.com. 2. Klik rechts bovenin op de knop Sign up for free. Popplet. Met Popplet kunnen mindmaps gemaakt worden en gedachten snel in tekst en beeld worden omgezet. Popplet werkt snel, eenvoudig en efficiënt. Met Popplet maak je Popplets. Een Popplet is een scherm

Nadere informatie

Informatie Voor algemene vragen/opmerkingen omtrent de inhoud van deze site kunt u bellen of e-mailen met: Cargo Data Systems BV

Informatie Voor algemene vragen/opmerkingen omtrent de inhoud van deze site kunt u bellen of e-mailen met: Cargo Data Systems BV Rapportgenerator Gebruikershandleiding Versie 1.0 Disclaimer Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming

Nadere informatie

2.ouderbeleid.3.plaatsingsprocedure werk admini Pagina 1 van 14

2.ouderbeleid.3.plaatsingsprocedure werk admini Pagina 1 van 14 2.ouderbeleid.3.plaatsingsprocedure werk admini Pagina 1 van 14 In deze werkinstructies kan alles vinden wat te maken heeft met het onderhoud van het kdadmin programma. Je kunt deze onderdelen vinden in

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.be. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard instellingen

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14 Handleiding Serviceportal Versie 1.3 Datum 07-10-14 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie

Handleiding Migratietool Adresboek Crediteuren

Handleiding Migratietool Adresboek Crediteuren Met behulp van de Migratietool Adresboek Crediteuren kunt u de gegevens van uw Crediteuren in Money Manager for Windows converteren naar Access Online. Hieronder staat uitgelegd welke stappen u daarvoor

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Handleiding online boekingssysteem

Handleiding online boekingssysteem Handleiding online boekingssysteem Introductie Bedankt dat je online zult gaan boeken. Je hebt hierbij nl. gekozen voor de meest efficiënte en dus kwalitatief beste manier om invulling te geven aan je

Nadere informatie

HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0

HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0 HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0 2 FILE2SHARE Verkenner handleiding versie 5.0 FILE2SHARE Repro 6.1 Plaatsen van documenten in de FILE2SHARE Repro map Voordat u een printopdracht kunt plaatsen moet u

Nadere informatie

ICT -idee 1. Zo maak je een mindmap met Popplet. Zo maak je een account. Zo log je in op Popplet. Zo maak je een nieuwe, nog lege, Popplet.

ICT -idee 1. Zo maak je een mindmap met Popplet. Zo maak je een account. Zo log je in op Popplet. Zo maak je een nieuwe, nog lege, Popplet. 1 Zo maak je een mindmap met Popplet. Met Popplet kunnen mindmaps gemaakt worden en gedachten snel in tekst en beeld worden omgezet. Popplet werkt snel, eenvoudig en efficiënt. Met Popplet maak je Popplets.

Nadere informatie

HANDLEIDING INTEGRATOR RABEN NETHERLANDS

HANDLEIDING INTEGRATOR RABEN NETHERLANDS HANDLEIDING INTEGRATOR RABEN NETHERLANDS Let op: Zendingen dienen altijd voor 14:00 uur aangemeld te zijn. Dit in verband met de controle op de orders die binnen komen en de indeling van de wagen. Voor

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.nl. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard verzendadres

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Instellen van de Checkout-, Return widget en labelprintfunctionaliteit

Gebruikershandleiding. Instellen van de Checkout-, Return widget en labelprintfunctionaliteit Gebruikershandleiding Instellen van de Checkout-, Return widget en labelprintfunctionaliteit Deze handleiding helpt u bij het instellen van de Checkout en Return widget voor uw website. Belangrijke aandachtspunten:

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart.

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart. NewsLeecher is een product wat gekocht moet worden, het is dus geen gratis softwarepakket. Er zijn twee verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen, het Super search pakket of het Standaard pakket.

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365

Korte handleiding O365=Office 365 Korte handleiding O365=Office 365 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook... 4 4. Onedrive... 5 Document uploaden (4c)... 6 Nieuw document (4d)... 6 Document bewerken i. Word Online (4f)...

Nadere informatie

Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening

Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening Inleiding Met behulp van een script kun je automatisch een handtekening plaatsen onder al je emailberichten. Je bericht komt er dan zo uit te zien:

Nadere informatie

Handleiding kwekersapp De Winter Logistics

Handleiding kwekersapp De Winter Logistics Handleiding kwekersapp De Winter Logistics Algemene informatie kwekersapp De Winter Logistics heeft een app ontwikkeld waarmee u als kwekers via uw smartphone een transportorder kunt doorgeven. Met deze

Nadere informatie

Handleiding Invoeren van een Catia V5R19 document in SmarTeam

Handleiding Invoeren van een Catia V5R19 document in SmarTeam Handleiding Invoeren van een Catia V5R19 document in SmarTeam Versie: 1 Rev. 1 Datum: 08-12- 09 1. Maak een part, product (= assembly) of tekening in Catia. Bij het aanmaken van Part en Product in Catia

Nadere informatie

Gebruikershandleiding FSW-terminal server

Gebruikershandleiding FSW-terminal server Gebruikershandleiding FSW-terminal server Uitgegeven door: Helpdesk DIOS Lokatie: 1B01, naast de Servicedesk Faculteit Sociale Wetenschappen Pieter de la Court gebouw Wassenaarseweg 52 2333 AK Leiden Versie:

Nadere informatie

2. Pagina-instellingen

2. Pagina-instellingen 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Pagina-instellingen... 4 3. Inloggen... 5 4. Zendingen aanmaken... 7 5. Verzendlabels printen... 8 6. Pickupaanvraag... 9 7. Instellingen Dymo 4XL Laberprinter (PostNL labels)...

Nadere informatie

ICT -idee 1. Umapper: Maak je eigen landkaart met toegevoegde informatie.

ICT -idee 1. Umapper: Maak je eigen landkaart met toegevoegde informatie. 1 Umapper: Maak je eigen landkaart met toegevoegde informatie. Umapper maakt het mogelijk om een eigen tintje te geven aan aardrijkskundige kaarten, ze te voorzien van informatie en ze interactief te maken.

Nadere informatie

Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING

Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Citrix Installeren Windows... 4 Citrix Installeren Mac OSX... 9 Certificaten Installeren Mac OSX... 15 Inloggen via Windows of

Nadere informatie

Handleiding Adscan 2 (Beta) Datum: 04-05-2013

Handleiding Adscan 2 (Beta) Datum: 04-05-2013 AdvertentieHOSTER Verdronkenoord 17 1811 BB Alkmaar Telefoon: 072-2010200 Fax: 072-2010202 Email: info@advertentiehoster.nl Handleiding Adscan 2 (Beta) Datum: 04-05-2013 Inleiding Software downloaden Taalkeuze

Nadere informatie

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop.

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. 2. Selecteer de zoekfunctie (zie onderstaand). -1- 3.

Nadere informatie

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl Handleiding Portaal Altrecht https://portaal.altrecht.nl Eerst een Citrix client installeren 3 Inlogpagina voor het nieuwe Portaal 4 Hoe kan ik een SMS token aanvragen? 6 Is het mogelijk om een SMS token

Nadere informatie

Handleiding invoeren van referenties in RefWorks

Handleiding invoeren van referenties in RefWorks Handleiding invoeren van referenties in RefWorks Met RefWorks kun je een eigen lijst aanleggen van alle bronnen die je hebt geraadpleegd, zodat je er in je tekst naar kunt verwijzen. Maar hoe krijg je

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding

Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding Webportal Speedliner Logistics B.V. Handleiding Datum: 16-06-2014 Versie 1.0 Pagina: 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Dagoverzicht 18 Browser 3 Dagoverzicht Printen verzendetiketten 20 Inloggen 3 Dagoverzicht

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Handleiding Claassen web portal

Handleiding Claassen web portal Handleiding Claassen web portal Order- en informatiesysteem Claassen Logistics Claassen Logistics Tilburg Heliosstraat 6 5048 CB Tilburg T: +31 (0)13 572 05 00 F: +31 (0)13 572 06 55 E: planning@claassen.nu

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

ExpressShipper. 1 Gebruikershandleiding. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 35

ExpressShipper. 1 Gebruikershandleiding. Documentatie ExpressShipper Page 1 of 35 ExpressShipper Documentatie ExpressShipper Page 1 of 35 1 Inleiding 3 2 Gebruik 4 2.1 Helpfunctie 4 2.2 Shipping Manager 4 2.2.1 Overzicht van de zendingen 4 2.2.2 Aanmaken van een zending 5 2.2.2.1 Document

Nadere informatie

Handleiding voor enquêtes voor ProZo!

Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Versie 1.1, 1 mei 2012 1 Voorwoord Deze handleiding neemt u stap voor stap mee in de aanvraagprocedure en het beheren van uw ProZo! enquêtes. We raden u aan deze handleiding

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.2 24 juli 2011 Index Index... 2 Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht... 7 Menu... 8 Inrichten

Nadere informatie

Hoe werkt de list editor in Newbase? (test fase)

Hoe werkt de list editor in Newbase? (test fase) Hoe werkt de list editor in Newbase? (test fase) Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 14 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.nl. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard verzendadres

Nadere informatie

FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen

FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen ACTIVEREN MANPOWER DESK Wat is Manpower Desk? Voor elke kandidaat maken wij een account aan op Manpower Desk. Hier kun je alle informatie vinden betreft jouw dienstverband

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows XP Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows XP... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Denit Backup instellen op een Linux server

Denit Backup instellen op een Linux server Denit Backup instellen op een Linux server Deze handleiding beschrijft de stappen om de back-up software van Ahsay in te stellen. AANMAKEN BACK-UP SET... 2 DE SCHEDULER INSTELLEN... 4 HET FILTER INSTELLEN...

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Handleiding AVANCE Service desk. (ticketing portal)

Handleiding AVANCE Service desk. (ticketing portal) Handleiding AVANCE Service desk (ticketing portal) 1 Inleiding 1 De Avance service desk is beschikbaar voor het verhelpen van storingen, het dagelijks beheer en ondersteuning bij het gebruik van computers.

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost Stappenkaart Partijenpost Met deze stappenkaart maakt u in drie stappen een orderformulier voor uw Partijenpost aan: 1. Nieuwe partij voormelden 2.

Nadere informatie

QuickStart - DHL Intraship & Paperless Trade

QuickStart - DHL Intraship & Paperless Trade 1 Inloggen Ga naar www.mydhl.dhl.com en vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Klik op Inloggen. 2 Ga naar Intraship Klik in de MyDHL Startpagina op Mijn zendingen versturen met het Intraship icoontje.

Nadere informatie

Compleet Boekhouden PRO

Compleet Boekhouden PRO Compleet Boekhouden PRO Overstappen van Compleet Boekhouden &Factureren naar Compleet Boekhouden PRO Osirius BV Inhoudsopgave 1 VOOR U BEGINT 3 1.1 MAAK EEN BACK-UP IN DE OUDE VERSIE 3 1.2 VERWIJDEREN

Nadere informatie

BAS Online handleiding versie 2015.2.01

BAS Online handleiding versie 2015.2.01 BASonline Handleiding Versie 2015.2.01 Inhoudsopgave 1. Inlogscherm... 3 2. Menu... 4 3. Printerinstellingen... 5 4. Ontvangers en afwijkende afzenders... 6 4.1 Ontvangers... 6 4.2 Afwijkende afzenders...

Nadere informatie

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving Instructie: Werken met de nieuwe omgeving In dit document vind je een beschrijving hoe de nieuwe omgeving werkt en wat de grootste aanpassingen zijn. Dit document bestaat uit een zestal delen: - Deel 1:

Nadere informatie

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3 HANDLEIDING Digitale Harddisk Recorder DVR DigitAll CCTV Doornseweg 2a Tel.: 0183-4016346 1. Introductie 2 Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2 2. Algemeen 3 Opstarten systeem 3

Nadere informatie

ICT -idee 1. Met Animaps een reisroute ontwerpen met foto s en tekstinformatie..

ICT -idee 1. Met Animaps een reisroute ontwerpen met foto s en tekstinformatie.. 1 Met Animaps een reisroute ontwerpen met foto s en tekstinformatie.. Animaps is een toepassing waarmee op kaarten van Google-Maps reisroutes kunnen worden vastgelegd en afgelegd. Eerst wordt een icoontje

Nadere informatie

Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen...

Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen... Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen... 4 Bewerken formulier in formulierbeheer... 4 Bewerken formulier -

Nadere informatie

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1 Admin handleiding Dropbox kun je vanaf elke computer met een internetverbinding gebruiken. Met behulp van een e- mailadres maak je je eigen dropbox aan. Dropbox stelt gratis 2 gb opslagruimte ter beschikking,

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Handleiding. Mei 2015. Versie 1.1. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie - Mei 2015, versie 1.1.

Handleiding. Mei 2015. Versie 1.1. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie - Mei 2015, versie 1.1. Handleiding Mei 2015 Versie 1.1. 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet Browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1. Inlog in applicatie en Zorg TTP... 4 2.2. Token... 5 3. Home... 6 4. Patiënt... 7 4.1. Patient

Nadere informatie

Hoe te werken met Word en SmarTeam?

Hoe te werken met Word en SmarTeam? Hoe te werken met Word en SmarTeam? Nikhef number: Item number: Date: 09/09/2010 Page: 1 of 17 23001-MT-00008 AA1330 Status: In Work Revision: A.4 Project: Bedrijf Intern Technical Departments Department:

Nadere informatie

SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP

SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP INSTALLATIE HANDLEIDING V1.1 29-10-2013 info@klantenscores.nl www.klantenscores.nl Inhoud Gebruikers vereisten... 3 APP installatie in SEOSHOP... 3 inloggen SEOshop back office

Nadere informatie

Verkorte handleiding 1200MX

Verkorte handleiding 1200MX Verkorte handleiding 1200MX Systeem opstarten 1. Ieder keer als u de recorder opstart wordt u gevraagd een geldige gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. 2. Vul dan een geldige gebruikersnaam en de

Nadere informatie

Handleiding LCC Benchmarking Tool

Handleiding LCC Benchmarking Tool Handleiding LCC Benchmarking Tool Stap1. De tool http://benchmarking.zorgenbouw.nl opent met de onderstaande pagina. Op de openingspagina voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u van de beheerder

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over AdminView

Veelgestelde vragen over AdminView Veelgestelde vragen over AdminView S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

Installatie MicroSoft SQL server 2012 Express

Installatie MicroSoft SQL server 2012 Express Installatie MicroSoft SQL server 2012 Express Het installeren van deze MicroSoft SQL server 2012 Express dient te gebeuren door iemand met volledige rechten op het systeem. Wij adviseren dit door een systeembeheerder

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Instructie t.b.v. gebruikers (versie )

Instructie t.b.v. gebruikers (versie ) Inhoudsopgave. Inloggen.... Contact maken met server.... Inloggen gebruiker figuur....3 Wachtwoord vergeten figuur.... Patiëntgegevens... 3. Openen patiënt dossiers... 3.. Startscherm zorgpad figuur 6...

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

Ordina VSM Customer Portal

Ordina VSM Customer Portal Ordina VSM Customer Portal Waarom gebruik maken van een Customer Portal U wilt de voortgang van uw meldingen (verstoringen / vragen) voor uw beheercontract(en) via een internetportaal kunnen inzien. Eventueel

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie:

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie: Handleiding Online Order Entry Website Door: Datum: Versie: 2 Handleiding Online Order Entry Website Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De OOE... 4 Functionaliteiten... 5 Online Order Entry...

Nadere informatie