MotorToerclubVeendam e.o. Toerbrief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MotorToerclubVeendam e.o. Toerbrief 2014-4"

Transcriptie

1 MotorToerclubVeendam e.o. Toerbrief Motoportassen.nl motoportexpresshoogezand.nl

2 Bestuur en organisatie MTC Veendam e.o. Naam: Voorzitter Rieks Roelfs Secretaris Wouter Puister Ledenadministratie Wouter Puister Penningmeester Johan Meijer Postadres Simon Carmiggeltlaan AZ Hoogezand. Bankrekening Nr: Nieuw rek.nr Hoofd toercommissie Egbert Knoop Bestuurslid Egbert Knoop Bestuurslid C. van Asperen Clubartikelen Johan Meijer Toercommissielid Egbert Knoop Kars Kuiper Edwin Stuut Sietske Dijk Wouter Puister Jan van der Meij Klassiekercommissie Vacant Sociale media & website beheer Edwin Stuut Redactie toerbrief Johan Meijer Lidmaatschap voor het jaar 2014 Contributie MTC Veendam 27,50 per jaar Contributie gezinslid mits woonachtig op het zelfde adres 8,50 per jaar. De contributie wordt als volgt berekend: Lidmaatschap voor een volledig jaar: 27,50 Word je halverwege het seizoen lid? Geen Probleem! Je betaalt dan voor de resterende activiteiten. Stel je wordt in Juli lid en van de 12 toertochten zijn er reeds 7 gereden? Je betaalt dan voor de 5 resterende toertochten 11,46. Voorwaarden Wanneer drie kwart van de toertochten zijn gereden kun je alleen aanspraak maken op deze regeling wanneer je minimaal 1 jaar aansluitend lid wordt. De contributie voor het resterend kwart en van de daaropvolgend jaar dient in één keer betaalt te worden.van deze regeling kan worden afgezien, een lid betaalt dan voor de resterende maanden. Deze regeling is niet van toepassing voor een gezinslid, daar deze reeds korting geniet.

3 Van de voorzitter. Op het scherm staat alweer de laatste Toerbrief van Hierin veel en gevarieerd (motor)nieuws. Volgens de kalender is het seizoen al ten einde maar de weergoden nodigen ons nog steeds uit om een stukje te rijden. Ik ga straks mijn boodschapjes nog even op de brommert doen als dit stuk geschreven is. Het was qua weer een zeldzaam mooi en lang jaar om motor te rijden. Voor de MTC is het lopende seizoen al ten einde en achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende jaar. De toerkalender staat al in de steigers en het motorweekend is gereserveerd. We gaan nu geen 3,maar 4 dagen en evenals vorig jaar is gekozen voor het Hemelvaarts weekend. Deze keer gaan we meer richting de bulten : het Rothaargebergte midden in het Sauerland. Leuk om te horen als je onderweg bent,al wordt aangesproken dat het weekend van dit jaar zo gezellig was en mensen erop zitten te wachten wanneer deze het volgend jaar wordt georganiseerd. De eerste opgaven kwamen dan ook direct na bekendmaken binnen. Vanuit de Toercommissie is nieuws te melden. Egbert heeft aangegeven dat hij wil stoppen als voorzitter van de commissie. Hij blijft wel (zeer actief) lid om routes uit te zetten en na te rijden. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door Kees van Asperen. Sietske heeft afscheid genomen van de Toercommissie en tevens hebben we 2 nieuwe leden in de commissie: Gerard Martens en Henk de Wit. Verderop in dit nummer stellen ze zich aan jullie voor. Mooi dat er steeds weer enthousiaste leden opstaan om samen de kar te trekken. Onze website, voor ons een belangrijk middel om te communiceren, is een tijdje uit de lucht geweest wegens problemen met de webhosting. We hebben afscheid van elkaar genomen en zijn in zee gegaan met een nieuwe,waarna Edwin Stuut alles heeft overgezet. We bereiden in de winterperiode een cursus Basecamp voor de leden voor. De navigatieapparatuur levert altijd veel stof voor discussie op en het is leuk en leerzaam om hiermee samen met je clubleden een avond te stoeien. Nog enkele datums om alvast te noteren: Nieuwjaarsborrel Algemene Ledenvergadering: Cursus Basecamp: BroemBroemrit: Nadere informatie over deze activiteiten volgt via de gebruikelijke kanalen. Ik wens iedereen veel leesplezier met dit nummer en alvast fijne feestdagen. Rieks Roelfs Copy?? Als u iets leest wat belangrijk voor de leden is of als u zelf een stukje wilt plaatsen? Of een nieuwsbericht mag ook. Dan mag u dat mailen naar toerbrief@mtcveendam.nl

4 Leden en/of sponsornieuws Ledennieuws Wij hebben 2 opzeggingen die ingaan per 1 Jan 2015.En er is 1 lid bijgekomen. En wel J.Mollema uit Muntendam Sponsornieuws Helaas mogen de verschillende vestigingen van Feenstra/Veendammer Gasservice niet meer regionaal aan sponsoring doen.dit gebeurd vanaf nu vanuit hun hoofdvestiging.en moeten zij hun sponsorbijdrage dus stoppen. Bij deze bedankt MTC Veendam hun voor hun jarenlange sponsorbijdrage Tevens hebben wij een nieuwe sponsor gevonden. Brasserie Wildervanck Nijverheidskade 14, Wildervank tel info@brasserie-wildervanck.nlseriewildervanck.nl Regelmatig krijgt het bestuur te horen dat er leden zijn,die geen toerbrief of ander nieuws via ontvangen. Geef dan altijd uw huidige of nieuw adres door aan leden@mtcveendam.nl U kunt hier ook melden als gaat verhuizen of reeds verhuist bent. Alleen op deze manier kan de club er voor zorgen dat u de toerbrief,e.d. krijgt. Geef dus wijzigingen door.

5 J. van Stolbergweg 26 D 9641 HL VEENDAM tel :

6 Financiele zaken tot nu toe Ook bij deze weer een update van de geldelijke stromen binnen onze club. Er valt eigenlijk weinig nieuws te melden. Wat wel noemenswaardig is dat de Broem- Broemrit dit jaar niet door is gegaan.we hadden hiervoor een reservering gedaan voor 300 We doen hiervan 150 in de pot voor de volgende jaren en laten de andere 150 vrijvallen voor dit jaar en komt het resultaat weer ten goede. Het is nu eigelijk wel zeker dat wij voor het eerst sinds jaren weer eens een overschot hebben. Tevens ben ik alweer bezig met de begroting voor volgend jaar. Deze is weer een beetje dichterbij de realiteit dan dit jaar.dit was mijn eerste jaar als penningmeester en dan is het altijd even zoeken naar de bedragen.soms wat gokken en soms de juiste bedragen.en je weet niet altijd wat zich in het verleden heeft afgespeeld.dat zijn de beruchte lijken in de kast. Bij deze dus ook alvast de mededeling dat de contributienota s er weer aan zitten te komen. Ze zijn 1 maand later dan de voorafgaande jaren en dit heeft te maken dat ik het boekjaar ga afsluiten op 30 Nov En kunnen we 2015 weer met een schone lei beginnen Wil men bij het overmaken hiervan wel zijn eigen lidmaatschapsnummer vermelden? Dat maakt het zoeken een stuk eenvoudiger voor mij.zeker als er diverse leden met dezelfde achternaam zijn.de bank laat n.l. niet alle gegevens zien bij de overschrijving. Johan Meijer Penningmeester MTC Veendam e.o. p/a Simon Carmiggeltlaan AZ Hoogezand tel :

7

8 Toercommissie Nadat Sietske Dijk had aangegeven te willen stoppen als lid van de toercommissie, moesten wij dus op zoek naar andere leden om ons team te versterken.en dat is ons gelukt met de heren Henk de Wit en Gerard Martens. Bij deze bedanken wij dus ook Sietske voor het vele werk wat zij voor de club heeft gedaan.zowel voor de bestuurlijke taken en als lid van de toercommissie. Voor diegene die Henk de Wit nog niet kennen Mijn naam is Henk de Wit, 46 jaar en woon in Froombosch. Ik heb mijn motorrijbewijs gehaald in 1995 en heb verschillende motoren gehad, van choppers tot racers. De toermotor heeft de strijd uiteindelijk gewonnen. Ik ben lid van MTC Veendam sinds 2000 en rijdt meestal samen met mijn partner Annie Jager. Ik ben gevraagd om deel te nemen aan de tourcommissie, en hoop mijn steentje bij te kunnen dragen voor het komende seizoen. Op dit moment rijdt ik op een rode Honda Goldwing of een blauwe Suzuki V-Strom. Voor diegene die Gerard Martens nog niet kennen Hallo motorvrienden Ik ben Gerard Martens en woon in Veendam en ben in het dagelijkse leven beveiligingsmonteur Mijn motor carrière begon in 2009,want toen kreeg ik een ingeving dat ik mijn motorrijbewijs moest gaan halen.die poging is geslaagd na 2 x theorie en 2 x afrijden en had ik dus mijn motorrijbewijs. Mijn eerste motor was een Suzuki RF600R,een buikschuivertje waar ik veel plezier aan beleefd heb. Maar aangezien ik samen met mijn vrouw op motorvakanties wilde gaan hebben we toch voor comfort gekozen.ja, een echte Honda Goldwing en zijn daar een aantal jaren mee naar de Eifel geweest en naar enkele Mobikehotels. En toch is zo'n Goldwing toch behoorlijk zwaar in de kleine bochtjes daar in de vulkaanlandschap van de Eifel.Dus hebben we vorig jaar de overstap genomen op een lichtere motor, maar met hetzelfde bagagevolume. Ik had altijd gezegd nooit een BMW, tot ik nu mijn huidige BMW R1200RT tegenkwam. En die beviel uitstekend het afgelopen seizoen daar in de Eifel dus geen spijt van gehad. Nu heeft het bestuur mij gevraagd voor de toercommissie, en hopen wij in de toekomst mooier routes voor jullie uit te zetten. Een motorgroet van Gerard Martens.

9 De geschiedenis van de Motorbeurs in Utrecht Er was eens een meubelzaak. Een meubelzaak? Ja. Een meubelzaak. Heel Den Bosch stond vanaf de snelwegen muurvast toen daar, in een leegstaande meubelzaak, de eerste MOTORbeurs werd gehouden. Met bezoekers was het zo n succes dat de politie en de brandweer de deuren tijdelijk moesten sluiten: het pand en de omgeving waren helemaal niet berekend op zo veel mensen. De dertig standhouders en organisator Jan de Rooy wisten niet wat ze meemaakten. Explosieve groei Het jaar erna verhuisde de MOTORbeurs daarom naar de Jaarbeurs in Utrecht, die zulke grote bezoekersaantallen zeker aankon. De eerste jaren in Utrecht waren niet de gemakkelijkste, maar de beurs groeide flink van ongeveer vierkante meter naar goed vierkante meter. Met zo veel ruimte konden er ook allerlei leuke dingen omheen worden georganiseerd. Een wheeliecompetitie op het parkeerterrein bijvoorbeeld! Nu zijn we dertig jaar verder en is er wel het een en ander veranderd natuurlijk. In het begin werden er vrijwel alleen motoren verkocht, tegenwoordig gaat er vooral motorkleding over de toonbank. Het aanbod verschoof, maar werd ook ieder jaar breder: er kwam een hal bij voor reizen en toertochten, er kwamen workshops waar bezoekers zelf dingen konden leren en uitproberen en eind jaren 90 sloten ook de importeurs weer aan met de nieuwste modellen. Still going strong! Inmiddels is de MOTORbeurs niet meer weg te denken en komen er jaarlijks bijna bezoekers op af. En ondanks de veranderingen en uitbreidingen staat het concept van de eerste MOTORbeurs van dertig jaar geleden nog altijd als een huis: een laagdrempelige, gezellige consumentenbeurs waar veel te beleven valt en met voor ieder wat wils. Wie in februari naar de motorbeurs in Utrecht wil en daar samen met andere leden naar toe wil,kan zich bij mij opgeven.op deze manier kunnen we carpoolen om zo de kosten te drukken en natuurlijk voor de gezelligheid. Gerard Martens // gerardmartens26@gmail.com // tel : Lloydsweg 28-C, 9641 KK Veendam // tel :

10 Tolheffing Duitsland Uit het vandaag (05/11) gepresenteerde Duitse plan voor tolheffing op de Autobahn blijkt dat motorrijders vooralsnog geen tol hoeven te betalen. Dat melden diverse Duitse media, waaronder het ARD. Ook elektrische auto s en ziekenauto s zijn vrijgesteld van de tolplicht die in 2016 wordt ingevoerd. Indien in de toekomst op de B-wegen ook tol gevraagd zal worden, dan zullen ook bestuurders van gehandicaptenvoertuigen geen tol hoeven te betalen. De KNMV ageerde eerder fel tegen de tolplannen. Arjan Everink, hoofd Verkeer en Opleidingen is dan ook blij met de vrijstelling voor motoren. Aangezien Duitsland een favoriete toerbestemming is voor motorrijders, is dit goed nieuws. Al blijft het voor de automobilisten zuur. Die ontspringen de dans namelijk niet. Het positieve punt is wel dat automobilisten vanaf januari 2016 geen - zoals in de oorspronkelijke plannen - papieren vignet hoeven te kopen. Dit kan namelijk van tevoren elektronisch via het internet of bij tankstations langs de Autobahn alsmede ook bij tankstations vlak over de grens in Nederland en andere buurlanden. De Duitse autoriteiten controleren dan op snelwegen de kentekens van langsrijdende auto's en vergelijken die met de in de computer opgeslagen gegevens. Wie niet betaald heeft, krijgt een boete van 150 euro. Mensen die herhaaldelijk in de fout gaan, krijgen boetes tot 390 euro. Kosten en baten Naast een 'jaartol', al naargelang het type auto 74 à 130 euro, bestaat er voor Nederlanders de mogelijkheid 10 euro 'entreegeld' te betalen voor 10 dagen of 22 euro voor 2 maanden. De tolheffing voor buitenlandse automobilisten moet 700 miljoen euro per jaar opleveren. Het innen van de tol gaat naar schatting 195 miljoen kosten. Zo worden er 74 nieuwe medewerkers aangenomen om de tol te innen en 400 om te handhaven. Het half miljard dat overblijft, moet worden geïnvesteerd in de infrastructuur, aldus de minister. Critici zeggen dat er waarschijnlijk niets overblijft en het een vestzak-broekzakverhaal wordt. Automobilisten die in Duitsland wonen, worden via de wegenbelasting gecompenseerd voor de tolheffing. De middenstand in de grensstreek vreest dat buitenlandse klanten wegblijven als er 'entreegeld' wordt geheven voor Duitsland. Duitsland gaat controleren of buitenlandse automobilisten de Autobahnen mijden om de tolheffing te ontlopen. Als dat zo is, worden desnoods ook gewone wegen 'tolplichtig' gemaakt. Bron: KNMV en ANP..

11 Geachte leden, Ik ben nu al een poosje het hoofd van de toercommissie en dacht zo, laat ik het stokje eens overdragen. Ik heb het nu al een paar jaartjes met liefde gedaan en het mooie ervan vond ik wel dat je heel veel routes vaak rijdt. Vooral omdat ik ook veel voorop reed en de route dan wel graag wil weten, dat gaat ook niet veranderen zolang als het wil. De afgelopen jaren is er qua techniek ook veel veranderd, tien jaar terug wist ik helemaal niets van de PC. Ondertussen ben ik wel wijzer geworden door veel te vragen en door hulp van leden. Ik hoef dan ook niet direct een virtuoos te worden op de PC, maar wel iets kundiger. Dit zal nog wel een poosje duren denk ik zo, het is ook niet echt mijn ding. Kan mij er soms ook niet bij dulden, vooral niet met mooi weer! Je moet dan naar de computer om berichten te maken en versturen, krijg je antwoordt terug maar dit antwoordt kan ik dan niet openen omdat het dan in een ander programma aangemaakt is ofzo. Het is niet mijn ding en het vergaderen is ook niet voor mij weggelegd. Ik heb het altijd graag gedaan maar ik wil nu actief bezig zijn, buiten iets regelen voor een tocht, dat soort dingen. Als toercommissaris moet je eigenlijk goed kunnen delegeren. Je moet zorgen dat de toercommissie leden hun toegewezen routes uitzetten en op tijd opleveren en mocht er iemand ziek zijn of op vakantie gaan, de taken door iemand anders wordt overgenomen. Dan zijn er nog de diverse vergaderingen waarbij je het voortouw moet nemen, een agenda moet maken en de leden uitnodigen. Zo onlangs ook de toerkalender voor het komend jaar samengesteld. Zonder de hulp van de achterban gaat dit niet en zo vallen daar weleens de spaanders. Ik draag nu mijn stokje over aan Cees van Asperen, lid van de club sinds augustus Hij mag het nu even proberen en aangezien we toch dicht bij elkaar blijven, zal ik hem zo kunnen assisteren als dat nodig mocht zijn. Hij zal de komende tijd met mij en de toercommissie meelopen en wanneer het bevalt zal hij de functie in z`n geheel overnemen. Ik wens Cees dan ook net zoveel plezier in dit werk als dat het mij gedaan heeft de afgelopen jaren. Gr Egbert

12 Goede Doelen rit voor Villa Joep Zaterdagmorgen 9.00 uur vertrekken wij bij Rieks Roelfs om mee te rijden met de goede doelenrit van KNMV-Noord t.b.v. Villa Joep.Deze rit is uitgezet met medewerking van MTC Veendam.En onze club zou dus de gehele organisatie gaan regelen.samen met Egbert Knoop en Rieks rijden wij zelf richting Assen.Lekker fris om de kop en bij een beetje heiig weer knorden we over de nieuwe N33 naar Motorport Assen. Je moet op de N33 wel op je snelheid letten,want ondanks dat deze nieuwe weg zeer uitnodigd om de gaskraan lekker open te draaien is hier nog steeds een limiet van 100 km aan de orde. Dus wees gewaarschuwd!!! Ik was in de veronderstelling dat we lekker 2 ritjes zouden rijden,maar helaas.want bij aankomst in Assen hoorden we dat onze Wouter Puister(zou de inschrijvingen regelen) met griep te bed lag en belande ik dus samen met Egbert achter de tafel tezamen met de olifantjes van Villa Joep om deze ook te verkopen voor het goede doel. Rieks en Johan Meijer waren er voor de nodige ondersteuning om de routes op de navigatie-systemen te zetten.het was redelijk druk en na het administratief werk en de heerlijke soep van Motorport Assen was er voor egbert en mij toch nog wattijd over om een van de twee ritjes te rijden. Rieks ging naar zijn werkgever en Johan nam de inschrijvingen van ons over. We kozen voor de tweede rit en dat bleek achteraf ook de mooiste te zijn.heerlijke weggetjes voerden ons door het mooie drentse landschap. Het weer was prima,met een lekker zonnetje en dat gaf ons aanleiding om gezellig op een bankje een stukje fruit te verorberen en wat te drinken.nou daar zaten de twee opaatjes te genieten van de mooie omgeving.na nog wat heen en weer gezwam weer op de bike gesprongen en via allerlei kronkelende ttweggetjes langs het oude circuit weer terug naar Assen.Egbert moest nog wat olie-en filtermateriaal voor zijn motor aanschaffen en daarna lekker binnendoor weer naar het thuisfront. Al met al een hele fijne en welbestede dag. Kees van Asperen A.Plesmanlaan 11 // 9615 TJ Kolham // Tel:

13 Xenon-verlichting op motorfietsen in een paar Europese landen verboden In sommige Europese landen zijn motorrijders die Xenon-verlichting voeren in overtreding en lopen het risico hiervoor bekeurd te worden. RAI Vereniging en Motorrijders Actie Groep (MAG) attenderen motorrijders erop dat zij met het voeren van Xenon-verlichting in sommige Europese landen in overtreding zijn en het risico op een bekeuring lopen. Steeds meer motorrijders laten Xenon-verlichting op hun motor installeren. In Nederland worden daar geen bijzondere eisen aan gesteld. De enige voorwaarde is dat je geen verblindende verlichting mag voeren. In andere Europese landen bestaat een vergelijkbare situatie, echter niet overal. Met name in Duitsland en Oostenrijk worden wel degelijk aanvullende eisen - vooral op het gebied van hoogteverstelling - gesteld en ben je in overtreding als je hier niet aan voldoet. In Frankrijk is het voeren van achteraf gemonteerde Xenon-verlichting ronduit verboden als dit geen onderdeel vormt van de typegoedkeuring. Op dit moment worden alleen enkele typen van BMW (optioneel) af-fabriek met Xenon-verlichting geleverd en vormt het onderdeel van de typegoedkeuring. Kielerbocht 57 // 9723 JA GRONINGEN // Tel :

14 Goed voorbereid de winterstalling in. De winter is in aantocht, dus voor veel motorrijders zal het genieten er weer bijna opzitten. Gaat de motor goed voorbereid de winterstalling in? Hieronder enkele tips. Voorkom roest aan de binnenkant van je brandstoftank: zet de motorfiets met een volle tank weg! Giet eventueel vòòr het aftanken een brandstof-additief in de tank (zoals Forté Moto Power II, Procycle Kraftstoff System Reiniger of Profi Fuel Max). Dit voorkomt allerlei ongewenste verschijnselen als condensvorming en verharsing van de carburateurs. Tevens voorkomt gebruik van een brandstof-additief verkoling van de verbrandingsruimte. Rij na het toevoegen nog even een stukje met de motorfiets om het middel door het gehele brandstofsysteem te laten gaan. Als je in de stalling bent, verhoog dan meteen je bandenspanning met 0,5 bar om een flat spot te voorkomen. Uiteraard voor gebruik (in het voorjaar) de banden weer op de juiste spanning brengen. Olie en oliefilter wisselen. In de oude olie bevinden zich verbrandingsresten, die een zuur bevatten. Als deze zuurhoudende olie langere tijd stilstaat, dan zorgt het ervoor dat de olie minder goed smeert. Bovendien zakken de vuilresten naar beneden in het motorblok. Bij motoren met hydraulische klepstoters kunnen de kleine kanaaltjes van de hydraulische klepstoters vervuilen met als gevolg motorschade door gebrek aan smering.

15 Vervolg van Goed voorbereid de winterstalling in. Mocht je tijdens het schoonmaken roest tegenkomen, haal dit dan weg met schuurpapier. Breng daarna een roestwerende grondering aan. Krijg je de roest niet 100% weg (te diep), dan kun je roestomvormende grondering gebruiken, zoals Noverox. Breng daarna de lak aan, bijvoorbeeld met een lakstift die je bij de merkdealer van de motorfiets kunt krijgen, of neem zwart. Breng na het uitharden nog eventueel blanke lak aan, maar vergewis je ervan of deze compatibel is met de lak die je gebruikt hebt. Reinig de ketting grondig, met een daarvoor bedoelde kettingreiniger. Daarna spuit je deze rijkelijk in met kettingspray. Spuit kettingspray bij voorkeur op de binnenkant van de ketting (de kant die contact maakt met de tandwielen). (Tip: als je de ketting ingespoten hebt met kettingspray, wacht dan altijd minimaal 10 minuten voordat je gaat rijden. De spray is dan pas stijf en kleverig genoeg. Dit voorkomt het wegcentrifugeren en daarmee vuile achterwielen!) NB reinig zonodig de banden! Spuit ongelakte metaaldelen met een anticorrosiespray in. Let er wel op dat je de schijfremmen beslist niet inspuit; dek deze voor het inspuiten af met bijvoorbeeld een oudelap. Besteed ook aandacht aan de vorkpoten en de demperstangen van de schokdemper(s). Vet deze dun in, maar sla geen enkel plekje over. Er kunnen namelijk piepkleine roestpuntjes ontstaan, die de O-keerringen beschadigen, met lekkage tot gevolg. Denk ook aan de elektronica. Spuit de schakelaars op je stuur (licht, startknop, etc.) in met contactspray. Dit voorkomt corrosie en ophoping van vocht. Spuit alle kabels (gas-, koppelings-, choke- en eventuele remkabel) goed in. Behandel rubber zoals stofkappen en benzineslangen (om uitdrogen te voorkomen) en kunststofdelen van je motor (behalve de banden en buddyseat) met een spray op basis van wax. Ook als je in de winter door gaat rijden is bovenstaande ook zinvol Onderstaande ook trouwens Verkrijgbaar bij diverse motorzaken

16 Webbeheer / site MTC Veendam e.o. Als het om webbeheer gaat hebben we als motorclub een bewogen jaar gehad. Zoals bekend waren er vorig jaar enige problemen met de webhosting en nieuwe site. De nieuwe site was te groot en werd geblokkeerd door verkeerde instellingen met betrekking tot de rechten. Nadat deze problemen waren opgelost hoopten wij dat hiermee de storingen zouden stoppen. Helaas hebben wij ook dit jaar weer problemen gehad met onze hosting. Om deze reden heeft onze webbeheerder (Edwin Stuut) samen met het bestuur heeft besloten met een andere leverancier in zee te gaan. Tot gevolg dat de site in september verhuist is naar een andere hostingserver. Dit heeft uiteraard gezorgd voor een aantal problemen, maar deze zijn zo goed als verholpen. De voordelen van onze webbeheerder is dat deze nu korte communicatielijnen heeft met de nieuwe webhostingleverancier. Bij problemen kan hierdoor sneller geschakeld worden. De verhuizing heeft ook tot gevolg gehad dat bepaalde accounts niet meer geactiveerd waren. Bepaalde leden konden hierdoor niet inloggen. Natuurlijk heeft de webbeheerder hier de nodige zaken gecontroleerd en verwacht dat nu iedereen weer kan inloggen. Mocht dit niet het geval zijn stuur dan even een bericht naar website@mtcveendam.nl Komend jaar hopen wij dat de communicatie via de website zich verder ontwikkeld. Mogelijk worden hierdoor de reclame beter verspreid met oog op de activiteiten die wij als motorclub organiseren. Mocht er nog iets zijn waarvan je denkt, dat kan beter of anders. De webbeheerder hoort dit graag! Wir servieren Ihnen ein reichhalges Frühstücksbuffet, das keine Wünsche offen lässt. Genießen Sie unter anderem warme Brötchen, Rührei, unterschiedliche Sorten Aufschni( und Käse, sowie Heißgetränke und Sä+e. Das alles gibt es zum Preis von nur 9,00 Euro pro Person.

17 Nederland kent vanaf 1 januari nieuwe verkeersborden. Het gaat om 12 F- en 2 L-borden. We krijgen er 14 nieuwe borden bij.dat blijkt uit een besluit van wijziging van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 dat minister Schultz van Haegen deze week naar buiten heeft gebracht. Volgens de minister moeten de nieuwe verkeersborden vooral bijdragen aan de duidelijkheid in het verkeer in een aantal situaties. Het is voor het eerst sinds jaren dat er zoveel borden tegelijk bij wet worden toegevoegd. In 2006 gebeurde dat voor het laatst: het waren er toen acht. Bron : ANWB Promotor

18

MotorToerclubVeendam e.o. Nieuwsbrief

MotorToerclubVeendam e.o. Nieuwsbrief MotorToerclubVeendam e.o. Nieuwsbrief 2016-01 Motoportassen.nl motoportexpresshoogezand.nl Bestuur en organisatie MTC Veendam e.o. Naam: E-mail: Voorzitter Rieks Roelfs voorzitter@mtcveendam.nl Secretaris

Nadere informatie

MotorToerclubVeendam e.o. Toerbrief 2015-1

MotorToerclubVeendam e.o. Toerbrief 2015-1 MotorToerclubVeendam e.o. Toerbrief 2015-1 Motoportassen.nl motoportexpresshoogezand.nl Bestuur en organisatie MTC Veendam e.o. Naam: E-mail: Voorzitter Rieks Roelfs voorzitter@mtcveendam.nl Secretaris

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen?

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen? Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vorige week zijn we begonnen met voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het

Nadere informatie

Toerweekend 10 t/m 13 Juni

Toerweekend 10 t/m 13 Juni Toerweekend 10 t/m 13 Juni Het toerweekend staat in 2010 gepland van donderdagavond 10 t/m zondag 13 juni. Dit jaar heb ik als toerbestemming m n oog laten vallen op de vulkaaneifel. In tegenstelling tot

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels

Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels Ingangsdatum en geldigheid: Dit Huishoudelijk Reglement is een aanvulling op de Statuten van MC de Veldduivels, welke zijn vastgesteld door de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij.

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Stroe, april 2016 Verslag van de lenterit 2016. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. Wat duurt dan zo n winterperiode

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname Krachtstroom voor het genereren van leads tijdens uw beursdeelname Al 12 jaar standervaring; Zo spannend is het acteren op beurzen toch allemaal niet? hoor ik wel eens vaker een trotse standmanager zeggen

Nadere informatie

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 1. Doet u dit examen voor de eerste keer of gaat het om een herexamen? Eerste keer 279 70% Herexamen 104 26% Niet beantwoord 16 4% Totaal 399 2. Als de voorlopige

Nadere informatie

Handleiding Hoe start en onderhoud ik mijn Minike of Quad?

Handleiding Hoe start en onderhoud ik mijn Minike of Quad? Handleiding Hoe start en onderhoud ik mijn Minike of Quad? Handelsonderneming Verfuurden. Geachte klant, Aller eerst willen wij u bedanken voor uw bestelling. Lees A.U.B. eerst zorgvuldig deze brief en

Nadere informatie

1 van 13 18-11-2012 20:02

1 van 13 18-11-2012 20:02 1 van 13 18-11-2012 20:02 SLEUTELCAFE ANGEREN 9 MEI 2009 Geschreven door Arjan Verheul. Gisteren was het zover. Mijn eerste sleutelcafé. Ik was extra vroeg opgestaan omdat ik een druk CB500f programma

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De zomer is aangebroken en daarmee voor de vereniging een wat rustiger periode. Dat betekent niet dat er op de manege niets te doen is! Afgelopen

Nadere informatie

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken.

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Nieuwsbrief Avéna Zomer 2015 Beste leden, Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

ANWB. Charles Visser 8B

ANWB. Charles Visser 8B ANWB Charles Visser 8B 2011/2012 1 Inhoud: 1.Inleiding blz 2 2.Geschiedenis ANWB blz 3 3.Wat doet de ANWB blz 4 4.Geschiedenis wegenwacht blz 5 5.Wat doet de wegenwacht blz 7 6.De voertuigen van de Wegenwacht

Nadere informatie

voor 29% was gezelligheid de aanleiding makkelijk als iemand weg weet zegt 4% 2% wil als sponsor betrokken zijn 2% werd lid vanwege onze clubkleding

voor 29% was gezelligheid de aanleiding makkelijk als iemand weg weet zegt 4% 2% wil als sponsor betrokken zijn 2% werd lid vanwege onze clubkleding Enquêtevragen Aantal verwerkte lijsten Antwoorden 55 ontvangen antwoorden, is 50% van onze leden 1. aantal jaren lid van club leden die geantwoord hebben zijn gemiddeld 10,7 jaren lid 2. waarom lid geworden

Nadere informatie

Little Steve & the Big Beat (NL) 4 Oktober 2015. Bio. Verslag Motortourtocht Bas Paardelooper and the Blue Crue

Little Steve & the Big Beat (NL) 4 Oktober 2015. Bio. Verslag Motortourtocht Bas Paardelooper and the Blue Crue Nieuwsbrief 01-10-2015 Jaargang 2, nummer 16 Stichting The Blues Connection Beuningenstraat 40 5043 XM Tilburg Email: stichting@thebluesconnection.nl Zondagmiddag 4 Oktober 2015. Little Steve & the Big

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

MotorToerclubVeendam e.o. Nieuwsbrief

MotorToerclubVeendam e.o. Nieuwsbrief MotorToerclubVeendam e.o. Nieuwsbrief 2016-02 Motoportassen.nl motoportexpresshoogezand.nl Bestuur en organisatie MTC Veendam e.o. Naam: E-mail: Voorzitter Rieks Roelfs voorzitter@mtcveendam.nl Secretaris

Nadere informatie

Operator Handleiding DateLive.nl

Operator Handleiding DateLive.nl Operator Handleiding DateLive.nl Op DateLive.nl zal je erotische berichten beantwoorden op een bericht- per- bericht basis. Je krijgt een nieuw bericht van een klant te zien met de bijbehorende profiel

Nadere informatie

Nummer 4, september 2018

Nummer 4, september 2018 Nummer 4, september 2018 Onze sponsoren: MTC Motovatie bedankt haar sponsoren! De links naar onze sponsoren zijn te vinden via onze club site. Als je bij één van onze sponsoren bent laat dan weten dat

Nadere informatie

BINNENSUIS Jehudi van Dijk

BINNENSUIS Jehudi van Dijk BINNENSUIS Jehudi van Dijk Op het toneel staat een vrouw. Ze draagt gewone kleren en ze heeft een horloge om. Ook staat er een stoel en een prullenbak en ligt er een pluisje op de grond. Ik denk altijs

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Land Bijzonderheden. Denemarken tussen file rijden NIET toegestaan alcohol limiet 0,5 autowegen tolvrij

Land Bijzonderheden. Denemarken tussen file rijden NIET toegestaan alcohol limiet 0,5 autowegen tolvrij Motor uitrusting buitenland Het is niet altijd even duidelijk welke uitrustingsregels er voor motoren gelden in de diverse landen in Europa. Op de forums doen dan ook de meest vreselijke verhalen de ronde.

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht...

Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht... Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... 2 Tijd (duur)... 2 Locatie... 2 Materiaal...

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

De bouw Conceptueel bouwen. Klinkt ingewikkeld,

De bouw Conceptueel bouwen. Klinkt ingewikkeld, De bouw Conceptueel bouwen. Klinkt ingewikkeld, heeft wel de toekomst. Over vijf jaar zal één op de vijf bouwwerken in Nederland volgens een concept gebouwd worden. Wat is dat en wat betekent het voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

Gert van der Heiden Maria het Lam Anna Sterrenburg Wytske Benschop

Gert van der Heiden Maria het Lam Anna Sterrenburg Wytske Benschop Gert van der Heiden Maria het Lam Anna Sterrenburg Wytske Benschop Inhoudsopgave: Zo gaat het eruit zien! Wat zijn de mogelijkheden? Waarom hoef je geen pak aan? Een nieuwe uitvinding! Een bewoonster

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Aanmelden handzenders

Aanmelden handzenders Aanmelden handzenders Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die MarliesRoy op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > On Topic lounge > Members gallery > Ook even voorstellen en advies

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Hans van der Beek. over schrijven en alles

Hans van der Beek. over schrijven en alles Hans van der Beek over schrijven en alles Hijschrijftcolumns,boekenennogveelmeer, behoorttotde KunstenMedia redactievanhet Parool,isvadervantweejongensenisbezigte halveren.juist,afvallen.hansvanderbeekschrijft.

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Beste MotoFunTours relatie,

Beste MotoFunTours relatie, Beste MotoFunTours relatie, De door u ontvangen motorroutes zijn opgezet en gecontroleerd door MotoFunTours aan de hand van de meest recente versie van Garmin GPS kaartmateriaal. Desondanks kunnen er verschillen

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Onze sponsoren: Van onze voorzitter: Nummer 1, maart Beste Motovatiërs,

Onze sponsoren: Van onze voorzitter: Nummer 1, maart Beste Motovatiërs, Onze sponsoren: Nummer 1, maart 2018 Van onze voorzitter: Beste Motovatiërs, Hier is-ie dan; de eerste MTC Motovatie Nieuwsbrief! Alle bestuursleden hebben hun zegje gedaan in deze nieuwsbrief; we hopen

Nadere informatie

Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick

Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick november 2010 1 Het gebruik van uw persoonlijke pagina Mijn Yellowbrick Als klant van Yellowbrick heeft u toegang tot uw account via

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Inbouwen van de Speedohealer

Inbouwen van de Speedohealer Inbouwen van de Speedohealer Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Freek op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > On Topic lounge > Vragen staat vrij > Kilometerteller kalibrereb.

Nadere informatie

EEN BRIEF NAAR DE DOCENT

EEN BRIEF NAAR DE DOCENT EEN BRIEF NAAR DE DOCENT Je hebt een vraag en je schrijft een brief naar je docent. Wat moet je doen? 1. Lees de e-mail op blad 2. Beantwoord de vragen. 2. Lees de e-mail op blad 3. Beantwoord de vragen.

Nadere informatie

Gedragscode voor leerlingen ivm het gebruik van laptops, computers en internet op school

Gedragscode voor leerlingen ivm het gebruik van laptops, computers en internet op school Gedragscode voor leerlingen ivm het gebruik van laptops, computers en internet op school 1. Gedragscode: Wat is dat? Waarom is ze er? 2. Regels en afspraken ICT-lokaal. 3. Regels en afspraken internetgebruik

Nadere informatie

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit.

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Wat is dat dan precies, een ecoduct? Zo vroeg een jonge

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg.

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Bestuurslid op de TV bij L1. 7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Begin januari werd het ROL via de provincie gevraagd een bijdrage te leveren

Nadere informatie

> www.vrom.nl. Uw autoairco, het milieu en uw portemonnee

> www.vrom.nl. Uw autoairco, het milieu en uw portemonnee > www.vrom.nl Uw autoairco, het milieu en uw portemonnee 02 Steeds meer mensen hebben een airco in de auto. Een autoairco is comfortabel. In de zomer houdt de airco uw auto lekker koel. En in de winter

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Maak de VAB-vakantietest en vermijd dure boetes en kosten aan je wagen

Maak de VAB-vakantietest en vermijd dure boetes en kosten aan je wagen Maak de VAB-vakantietest en vermijd dure boetes en kosten aan je wagen De zomervakantie is weer in aantocht en de wagen is nog steeds het populairste vervoermiddel om Europa te doorkruisen. In bepaalde

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

RON BOSMA. bij TwInSpark EVEN VOO;RSTE~ door Jan en Saskia Verwaal. in het Nationaat Militair Museum. KNAC nieuws en FEHAC nieuws.

RON BOSMA. bij TwInSpark EVEN VOO;RSTE~ door Jan en Saskia Verwaal. in het Nationaat Militair Museum. KNAC nieuws en FEHAC nieuws. bij TwInSpark R door Jan en Saskia Verwaal N in het Nationaat Militair Museum EVEN VOO;RSTE~ LEN RON BOSMA -- Verder in dit nurnmc o.a. EvenementenkaLender, Nationale dubratly, Technische clubmeeting,

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

1. Hoeveel uur per week zaten jongeren op internet in 2009?

1. Hoeveel uur per week zaten jongeren op internet in 2009? Hoofdstuk 1 - Oefening 17 Leesdossier Opdracht 1 Lees de tekst Wat doen jongeren op internet? U gebruikt de leeskaart: zoekend lezen. Beantwoord daarna de vragen. Wat doen jongeren op internet? Onder 13-

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2016

Handleiding Invullen Bardiensten 2016 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis Club (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2016. Het invoeren wordt online via internet op de website

Nadere informatie

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine HVT Nieuws - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Van de redactie

Nadere informatie

Wat te doen bij pech in het buitenland?

Wat te doen bij pech in het buitenland? Reiswijzer Bron: ANWB zomer 2012 Wat te doen bij pech in het buitenland? De zomervakantie komt er aan, tijd om te ontspannen en zorgeloos te genieten! Zorg daarom voor een goede voorbereiding en voorkom

Nadere informatie

Wat doen jongeren op internet?

Wat doen jongeren op internet? Hoofdstuk 1 - Oefening 17 - Leesdossier Opdracht 1 Lees de tekst Wat doen jongeren op internet? U gebruikt op de leeskaart Zoekend lezen. Beantwoord daarna de vragen. Leeskaart Zoekend lezen Wat doen jongeren

Nadere informatie

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens EvenementContact

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens EvenementContact Krachtstroom voor het genereren van leads tijdens EvenementContact Dank allereerst voor alle reacties en vragen naar aanleiding van mijn vorige reeks Tips on Strips. Verschillende partijen vroegen mij

Nadere informatie

TSO pagina. Hallo allemaal.

TSO pagina. Hallo allemaal. TSO pagina Hallo allemaal. Na de laatste vrije dagen zijn we beland in de laatste race naar de zomervakantie. Het jaar vliegt voorbij, he. En wat is er nog veel te doen de laatste weken. Volop meeluisteren

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Door: Robbert Chartreuse van Dijk 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 SooS Verkopen... 4 Totale winst... 5 SooScom... 6 Mijn bestuursjaar... 7 2 Inleiding Dit is het jaarverslag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN Nr.18, september 2013 BERICHT VAN DE ADMINISTRATIE PATIËNTENKRING Het bankrekeningnummer voor het overmaken van uw ledenbijdrage is: 38 32 533 ten name van Patiëntenkring

Nadere informatie

Handleiding. Inschrijven via toernooi.nl

Handleiding. Inschrijven via toernooi.nl Handleiding Inschrijven via toernooi.nl Geschreven door Erwin Boudewijns Datum: 14-1-2015 1 Inhoud Stap 1 Ga naar de website... 3 Stap 2 Ga naar de toernooipagina... 3 Stap 3 Het inschrijven... 5 Stap

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

Prijsuitreiking 2015

Prijsuitreiking 2015 Prijsuitreiking 2015 Tja, wat valt er nog te zeggen, zou je denken. De prijsuitreiking is geweest en het was een leuke en gezellige boel. We hebben lol gehad en een enkeling was mogelijk ietsje pietsje

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 In het jaar 2010 zullen er 3 MRV s naar Tsjechië plaatsvinden op de volgende data: reis A, van zaterdag 1 mei t/m zaterdag 8 mei 2010 (7 overnachtingen) reis

Nadere informatie

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Zonder enige kosten/moeilijkheden Copyright 2009: "Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd/aangepast zonder toestemming van de auteur. 1 Hee! Bedankt dat je mijn

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal:

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal: SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie