WHITEPAPER DE OPTIMALE HOMEPAGE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WHITEPAPER DE OPTIMALE HOMEPAGE"

Transcriptie

1 WHITEPAPER DE OPTIMALE HOMEPAGE

2 Inleiding Aan de slag Levert uw website of webshop u minder op dan u had gehoopt? Grote kans dat een aantal aanpassingen aan uw homepage het tij kan keren. Veel homepages lijden namelijk aan het hit & run syndroom: bezoekers landen op de homepage, worden op geen enkele manier geprikkeld om door te klikken en maken dankbaar gebruik van de back- knop van hun browser om de site te verlaten. Doodzonde. En onnodig. Want er zijn volop quickwins waarmee u direct beter scoort. Kost het aanpassen van uw homepage veel tijd en geld? In deze whitepaper vindt u flink wat adviezen die u eenvoudig kunt (laten) doorvoeren. U zult merken dat deze simpele maatregelen direct resultaat opleveren. Maar soms gaan de adviezen verder en zult u meer tijd (als u uw website zelf kunt aanpassen) of geld (als u het moet uitbesteden) moeten investeren. Maar in alle gevallen geldt: de investeringen verdienen zichzelf terug en staan in geen verhouding tot het rendement dat u laat liggen als u niets doet en kansen onbenut zou laten. Hoef ik alleen maar mijn homepage aan te passen? Een aanpassing van uw homepage kan ook consequenties hebben voor de achterliggende delen van uw website. Als u iets nieuws in de etalage legt, moet u er tenslotte ook voor zorgen dat het in de winkel aanwezig is. In de praktijk is het echter, als u toch aan de homepage gaat sleutelen, een kleine moeite om ook veranderingen op achterliggende pagina's door te voeren.

3 Neeee, niet doen! Het is altijd makkelijker om te vertellen hoe het niet moet, dan hoe het wel moet. Dus laten we daar eens mee beginnen. Dan kunnen we daarna aandacht besteden aan de meer opbouwende kant. Skip intro Ze komen gelukkig steeds minder vaak voor, maar nog minimaal één keer per week stuiten we op zo n (vaak in Flash) geanimeerde splash page die: mij verplicht te wachten tot ik door kan gaan naar de echte website. mij geen enkele relevante informatie aanbiedt. veronderstelt dat ik graag naar ronddraaiende logo's en in beeld schietende plaatjes kijk. In het beste geval kan ik doorklikken via een linkje Skip intro, dat eigenlijk zelf al de waarde van de splash page aangeeft. De irritatie die zo'n pagina opwekt is één ding, maar er is nog een belangrijk argument tégen zo'n pagina: 9 van de 10 keer is het een waar slot op de deur voor de zoekmachines. Het goede nieuws is dat elke website met een splash page heel makkelijk valt te verbeteren: haal de splash page gewoon weg en richt u op de eerste pagina daarná. Dat is namelijk uw échte homepage. Zoekplaatjes Ook hoog genoteerd in de top 10 van ergernis opwekkende homepages: het zoekplaatje. De argeloze bezoeker - en wie is dat nou niet? - krijgt dan een aantal naamloze blokken (of cirkels of iets dergelijks) voorgeschoteld. Pas als je er met de muis overheen gaat, blijkt dat er informatie achter schuilt. Ik weet niet hoe u erover denkt, maar op mij komt dit over als een spelletje memory. En over het algemeen heb ik weinig tot geen tijd voor spelletjes als ik beroepshalve informatie zoek op internet. U toch ook niet? Te veel of te weinig tekst Als copywriter van huis uit heb ik niets tegen tekst. Zeker niet als die goed geschreven is. Ik ga zelfs graag de discussie c.q. confrontatie aan met iedereen die beweert dat een website zo weinig mogelijk tekst moet bevatten. Want men leest toch niet. Dit is een wijd verbreid misverstand. Hoe dan ook, op websites, en zeker op de homepages, is het de kunst om te doseren. Probeer niet de bezoeker van uw website op de homepage in één keer uw hele verhaal te vertellen. Nog steeds zijn er tal van websites die van wal steken met een veel te lang epistel. Verdeel uw belangrijkste boodschappen liever over korte, pakkende introteksten met prikkelende koppen en hyperlinks naar meer informatie elders op uw website. Behandel uw homepage als de voorpagina van een krant: "Man bijt hond. Lees verder op pagina 4".

4 Om bij de beeldspraak van die krant te blijven: zorg dat de belangrijkste onderwerpen op uw homepage boven de vouw staan. Het is per se geen ramp als bezoekers van uw website even moeten scrollen. Maar op uw homepage moet alle belangrijke informatie in één oogopslag zichtbaar zijn. Overdaad schaadt. Maar te weinig tekst is ook niet goed. Zo stuitte ik laatst op een website die opende met niet meer dan de volgende twee regels tekst: Gebruik het menu aan de linkerzijde om de informatie op deze website te bekijken. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u deze stellen via "Contact"....gevolgd door héél veel wit. Dat is wel erg kort en bondig en eerlijk gezegd: weinig inspirerend. Later in deze whitepaper meer over teksten op uw homepage. Durf gerust niet origineel te zijn Waarom stapt u in aan de linkerkant van uw auto? Omdat u weet dat daar het stuur zit. We zijn daar dusdanig aan gewend dat we in de war zouden raken als het anders zou zijn (wie wel eens een auto in een linksrijdend land heeft gehuurd, weet precies wat ik bedoel). Op een website gelden ook conventies. We zijn er aan gewend dat het bedrijfslogo meestal in de linkerbovenhoek staat (en ook dat we er op kunnen klikken om terug te keren naar de homepage). We weten dat navigatiemenu's meestal links en boven de pagina staan. En dat onderstreepte tekst een hyperlink is naar meer informatie. De moraal zal duidelijk zijn: conventies zijn conventies omdat ze werken in de praktijk. Maak er dus gebruik van en probeer niet het wiel uit te vinden. Vooral voor designers is dat soms moeilijk. Begrijpelijk, want ze worden tenslotte ingehuurd om iets origineels te creëren. Maar zodra u iemand hoort zeggen: "En dan lijkt het me dus leuk en lekker anders om de navigatiemenu s onderaan de pagina te plaatsen en dan liefst met wat abstracte, bewegende icoontjes in plaats van tekst."... grijp dan tactvol maar meedogenloos in. En laat uw webdesigner zoeken naar andere manieren om origineel te zijn. Soms leidt het opnieuw uitvinden van het wiel tot een revolutionair nieuw rollend concept. Maar meestal is het gewoon het opnieuw uitvinden van het wiel. Wat moet een homepage allemaal doen? Van alle pagina's op uw website heeft uw homepage de meest indrukwekkende functieomschrijving. Wat verwachten we van een goede homepage: De identiteit en propositie van de website duidelijk maken Een homepage moet de bezoeker glashelder vertellen waar de website voor staat en waarom hij of zij op deze website moet zijn (en niet op een andere).

5 Een overzicht van structuur, inhoud en functies De homepage moet een overzicht bieden van wat de bezoeker op de site kan vinden (aan informatie) en doen (wat betreft interactie en reactie). Bovendien zou het duidelijk moeten zijn hoe één en ander op de website is georganiseerd (structuur). Zoekfunctie Voor veel websites (sites met veel content en webshops) is een zoekfunctie belangrijk. Op de homepage moet die zoekfunctie goed in beeld worden gebracht. Prikkels Zoals de voorpagina van een krant (daar is- ie weer) of de cover van een magazine moet een homepage de bezoeker prikkelen om verder te lezen. Ofwel: om door te klikken. Er moet dus ruimte zijn voor promotie van de beste, meest bekeken en/of nieuwste content. Actuele inhoud Als herhalingsbezoek belangrijk is voor een website, dan moet de homepage regelmatig nieuwe content laten zien om de bezoeker te bevestigen dat er altijd een reden is om terug te komen. Links naar veelgezochte informatie of functies Bepaalde informatie op een website kan zo belangrijk zijn dat die (continu) een eigen plek op de homepage verdient. Denk aan een link Support op de site van een softwareleverancier of de link Webmail op de site van uw internet service provider. Inlog- mogelijkheid Als een site werkt met wachtwoorden om toegang te geven tot extra functies of informatie, dan dient de inlog- functie prominent te worden getoond op de homepage. U ziet het: als we de taken van de homepage omschrijven, zijn we al een pagina verder. En als we al die taken zouden uitwerken naar een webpagina, is het de vraag of het allemaal op één pagina past. Ik zal u verklappen: waarschijnlijk niet. Maar we gaan het toch proberen: zie het volgende hoofdstuk. Wie u bent, wat u doet, wat u biedt Als u op uw homepage niet in één oogopslag duidelijk kunt maken wie u bent, wat u doet en wat u biedt, dan hebben we een probleem (als u dat vindt klinken als uw tandarts wanneer hij het woord "we" in de mond neemt, heeft u gelijk: u bent natuurlijk degene met het probleem). Ongetwijfeld weet u precies waar uw organisatie voor staat en wat uw waarde is voor afnemers (of leden, donateurs, abonnees, etc.). En ongetwijfeld kunt u dat ook prima uitleggen in ongeveer 20 regels tekst of 1 minuut spreektijd. Helaas krijgt u die ruimte en tijd op uw homepage niet. Want gebruikers van digitale media, waaronder internet, lezen niet, ze scannen.

6 Neem de homepage van een volstrekt willekeurig bedrijf. Zoals Rhinoz. Uiteraard besteden we als marketingcommunicatiespecialist veel aandacht aan onze website. Er valt dan ook behoorlijk wat te zien en te lezen c.q. te scannen op onze website: kijkt u zelf maar eens op Rhinoz koestert niet de illusie dat elke bezoeker onze homepage van A tot en met Z leest. Dat hoeft ook niet. We hebben geprobeerd een opzet te creëren waarbij de scannende bezoeker binnen enkele seconden de informatie vindt die hij zoekt. Of naar de informatie gaat die hij oorspronkelijk niet zocht, maar die wij wél prominent onder de aandacht willen brengen. Op grond van onze ervaring en onder meer dagelijks klantcontact kunnen wij, binnen een geïntegreerde marketingcommunicatie- aanpak/strategie, een goede inschatting maken van de vragen van beslissers die zich oriënteren op het laten ontwikkelen van een nieuwe website. Of het in gebruik nemen van een e- mail marketing tool. Uiteraard hebben wij deze expertise verwerkt in onze homepage. U ziet het: we komen aardig in de buurt van de eerdere functieomschrijving van de homepage. Toch zijn er ook compromissen. Een deel van de content valt voor veel bezoekers beneden de vouw. Dit geldt voor bezoekers met een schermresolutie van 1027 x 768 pixels of kleiner: zij zullen moeten scrollen om de tekst van de onderste blokken te lezen. De oplettende lezer ziet op onze homepage dat er veel werk te zien is maar er relatief weinig aandacht is voor dagelijkse actualiteit. Ook daarin hebben we weloverwogen keuzes gemaakt. Herhalingsbezoek is voor ons minder belangrijk dan voor bijvoorbeeld een webshop of een nieuwsgerichte website. Kortom: ook al is Rhinoz dagelijks met internet bezig, wij beschouwen onze eigen homepage niet als De Perfecte Homepage. En nu u eenmaal hier bent aangekomen, durf ik het u wel te bekennen: volgens mij bestaat die ook niet. Waar het om gaat (excuse my English) is the big picture : zien bezoekers van uw homepage direct wat er op uw website te halen valt? Bij het nastreven van die doelstelling zullen sommige details moeten sneuvelen. Geen nood. Als uw homepage uitnodigt tot doorklikken, ligt daarachter nog een hele website waar u de onvolkomenheden van uw homepage kunt goed maken.

7 Aan de slag Volgend op deze aanloop kan het echte werk beginnen. Na de "don'ts", het betoog tegen al te veel originaliteit, de functieomschrijving van de homepage en een voorbeeld uit onze eigen praktijk volgen nu de adviezen waarmee u aan de slag kunt om uw homepage close to perfection te brengen. Heeft uw logo een tagline? Een tagline is het kort stukje tekst onder (soms boven, soms naast) een logo dat in enkele woorden vertelt waar het bedrijf voor staat. En een ideale gelegenheid om bezoekers van uw website in een paar milliseconden te vertellen dat ze op het juiste adres zijn. Want we lezen (pardon: scannen) allemaal van linksboven naar rechtsonder en inderdaad: uw logo staat (naar ik hoop) in de linkerbovenhoek. Nu is de ene tagline de andere niet. Bij een tagline heeft duidelijkheid voorrang op creativiteit. Kijk eens naar onderstaande (fictieve) voorbeelden en bepaal zelf welke variant op een homepage beter en sneller duidelijk maakt wat de kernactiviteit van het bedrijf is. Natuurlijk: als u kans ziet een originele woordspeling of knipoog in uw tagline te verwerken, moet u het niet laten. Maar combineer dat altijd met helderheid. Bepaal uw belangrijkste boodschappen De ruimte op uw homepage is beperkt. En de kans daardoor groot dat u niet al uw boodschappen kwijt kunt. Maak daarom keuzes. Probeer in het hoofd van de bezoeker van uw website te kijken: wat is zijn of haar vraag, probleem of behoefte? Bedenk ook dat dat er meerdere kunnen zijn! Anderzijds moet u ook een beetje egocentrisch zijn en zaken onder de aandacht brengen waar bezoekers wellicht zelf nog niet aan gedacht hadden. Komt u hier zelf niet voldoende uit, neem dan een goede en betaalbare specialist in de arm. Onze contactgegevens ziet u onderaan deze whitepaper.

8 Verdeel en heers (en gebruik de juiste eye catchers) De manier waarop tekst en beelden verdeeld zijn over een homepage, is van grote invloed op het leesgemak. Een lange, doorlopende tekst schrikt af. Kaders, kolommen of blokken, voorzien van duidelijke koppen en beelden geven ons de gelegenheid een pagina snel te scannen en eruit te pikken wat voor ons van belang is. Dus: verdeel en heers. En hou daarbij in gedachten dat mensen webpagina's ongeveer in onderstaande volgorde scannen: 1. Bewegende beelden 2. Beelden van mensen of objecten 3. Beelden zoals buttons 4. Koppen 5. Kleinere koppen 6. Hyperlinks 7. Gewone tekst Hieronder: voorbeelden van de verdeel en heers techniek van twee grote en succesvolle partijen in hun marktsegment: bol.com en amazon.com. Zoek de verschillen, maar kijk ook eens naar de overeenkomsten wat betreft conventionaliteit. Kijk schaamteloos de kunst af Als u naar bovenstaande plaatjes van bol.com en amazon.com kijkt, zal het u niet ontgaan dat er op z'n minst sprake is van enige overeenkomsten. Amazon.com was er eerder dan bol.com, dus de conclusie is dat bol.com zich door amazon.com heeft laten inspireren. Als een gigant als bol.com (omzet 107 miljoen euro in 2006) zich niet te goed voelt om leentjebuur te spelen, waarom zou u dat dan wel doen? Kijk dus gerust hoe concurrenten binnen uw branche hun homepage inrichten en of u er wat van kunt leren. Maar kijk ook eens naar sites van organisaties buiten uw sector. Vooral van bewezen succesvolle online bedrijven valt veel te leren.

9 Tip: of we het nou leuk vinden of niet, Amerika loopt een aantal jaartjes voor op Europa als het gaat om online marketing. Steek dus zeker uw licht op op websites van bekende Amerikaanse bedrijven. Schrijven is schrappen We hadden het er al eerder over dat teksten op een homepage kort en bondig moeten zijn. In de praktijk is het echter makkelijker iets in 100 woorden te omschrijven dan in 50 woorden. Het beste advies dat ik u kan geven is: Schrijf uw tekst. Leg de tekst een dag weg en schrap de helft. Leg de tekst nog een dag weg en schrap nog eens de helft. Zet vervolgens een ervaren web copywriter aan het werk. Tot slot Ik hoop dat deze whitepaper u aanzet om een kritische blik op uw eigen homepage te werpen. En in het beste geval tot maatregelen die leiden tot de voor úw website perfecte homepage. Als uitsmijter geef ik u graag nog een paar lees- en surftips die u daarbij kunnen helpen: Don t make me think - Steve Krug (Engelstalig) Steve Krugs heldere principes helpen u met het stellen van de juiste vragen aan de experts die u inhuurt en praktische antwoorden zodat u de juiste beslissingen kunt nemen. Wees niet verrast als het de manier waarop u denkt over webdesign compleet verandert. Cashing in with Content - David Meerman Scott (Engelstalig) U snapt na het lezen van dit boek precies waarom online content zoveel voor een bedrijf kan betekenen. Het boek bevat 20 diepte- interviews met marketing professionals achter de meeste succesvolle websites ter wereld. Een site bomvol cases uit de (Amerikaanse) online marketing praktijk. Schrijf u in voor een van de gratis e- mail nieuwsbrieven over deelonderwerpen zoals webdesign, content, zoekmachinemarketing en e- mail marketing en laat u gratis elke week inspireren.

10 Over Rhinoz Rhinoz Marketing Creations is géén reclamebureau. Tenminste niet in de traditionele zin van het woord. En ook geen conventioneel marketing/communicatiebureau. Wat dan wel? Een netwerkbureau dat opdrachtgevers ondersteuning op maat biedt bij de 3- eenheid (online) marketingcommunicatie, creatie en sales. Het nieuwe werken en klant 2.0 De expertise op het gebied van strategisch marketingcommunicatie- advies, creatieve conceptontwikkeling en copywriting voor web en print hebben we volledig zelf in huis. Voor overige (productionele) werkzaamheden wordt samengewerkt met andere specialisten binnen een los- vast partnernetwerk. Bij communicatie met klanten en partners maakt Rhinoz zo veel mogelijk gebruik van slimme online tools die opdrachtgevers veel tijd en kosten besparen. Bovendien spelen we met onze nieuwe opzet optimaal in op het nieuwe werken en klant 2.0. Co- productie Deze whitepaper is een co- productie van Rhinoz en WebGenerator, één van de partners van Rhinoz op online gebied waarmee al jarenlang naar volle tevredenheid wordt samenwerkt. Over WebGenerator WebGenerator, ontwikkelt, implementeert en ondersteunt sinds 2000 intelligente online oplossingen. Het compacte basisteam van WebGenerator werkt vanuit Almere. Daarnaast werkt WebGenerator samen met partners door heel Nederland en een aantal partners in België. De speerpuntproducten van het bedrijf zijn: WebGenerator ProSite CMS Dit betaalbare en zeer zoekmachinevriendelijke content management systeem wordt door honderden kleine en grote organisaties met succes toegepast voor het zelfstandig en professioneel beheer van websites en intranet- en extranetoplossingen. WebGenerator verzorgt een complete implementatie van websites op basis van dit CMS, inclusief diensten en producten op het gebied van webhosting en maatwerkapplicaties. WebGenerator ProMail Deze beproefde en scherp geprijsde e- mail marketing oplossing stelt organisaties om eenvoudig, maar zeer professioneel e- mail nieuwsbrieven en e- mailings te versturen. Het systeem onderscheidt zich door een hoge mate van gebruikersvriendelijkheid, uitgebreide mogelijkheden op het gebied van doelgroepsegmentatie en zeer volledige rapportages over lees- en klikgedrag.

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

E-mailmarketing whitepaper

E-mailmarketing whitepaper E-mail marketing E-mailmarketing whitepaper 1. Inleiding 3 2. Elementen in een mailing 4 3. Contentstrategie 5 4. Planning 7 5. Tips & Tricks 8 6. Statistieken 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

5,5 TIPS VOOR BETERE INGS

5,5 TIPS VOOR BETERE  INGS 5,5 TIPS VOOR BETERE E-MAILINGS Strategie Concept Creatie Iedereen heeft het erover en iedereen heeft een mening. Switch Reclamebureau ook! E-mail marketing, nieuwsbrieven, en e-dm s, u vindt er een heleboel

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE,

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, OFWEL SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? AUTEURS: EDUARD BLACQUIÈRE, JOOST DE VALK DATUM: JANUARI 2010 Pagina 1 van 5 SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? Het begin van het nieuwe jaar

Nadere informatie

Checklist voor een knallende website

Checklist voor een knallende website Met deze checklist scan je je bedrijfswebsite op een aantal onderdelen. Ontdek de sterke punten van je website en welke punten je nog kunt verbeteren. De checklist maakt je bewust van de zaken die bepalen

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Uw website optimaliseren voor zoekmachines

Uw website optimaliseren voor zoekmachines Uw website optimaliseren voor zoekmachines Waarom zou je optimaliseren? Met een goede website of goed product ben je er nog niet. Wanneer je product of dienst namelijk niet bekend is bij de gebruiker,

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN DE BELGAcoM BIZZ SITE BUILDER Met de tool die Uw Zaak Verdient Online aanbiedt, creëert u in enkele minuten uw website. U hoeft zelfs niet meteen alle pagina s te ontwerpen, want u kan

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 08. Content Design verdrijft CMS

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 08. Content Design verdrijft CMS WHITEPAPER IN 5 MINUTEN M A A R T 2 0 1 4 08. Content Design verdrijft CMS Introductie Je komt steeds vaker op websites die er bijzonder uitzien, of die het verhaal in één pagina vertellen. Jij wil dit

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

Website bouwen Blok2 Wat kan wel en wat kan

Website bouwen Blok2 Wat kan wel en wat kan Beste studente: Helaas zit je bij het ontwerpen van een website vast aan bepaalde regels, tenzij je een flashwebsite zou maken. Bij flash is veel meer mogelijk alleen heeft deze manier van websites bouwen

Nadere informatie

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn?

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Vormgeving in relatie tot verschillende doelgroepen Hoe kun je mensen groeperen? oefening [ met z n

Nadere informatie

Handleiding. self service adverteren in print.

Handleiding. self service adverteren in print. Handleiding self service adverteren in print. Met onze online tool maak je in drie simpele stappen een advertentie drukklaar. Gereed voor de krant van morgen. Kies een ontwerp. Bewerk de inhoud. En lever

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

WEBSITE USABILITY. white-paper

WEBSITE USABILITY. white-paper WEBSITE USABILITY white-paper Alle rechten voorbehouden Het is niet toegestaan deze white-paper aan derden te verstrekken of te verkopen. Het is niet toegestaan de inhoud van deze white-paper elders te

Nadere informatie

VVBS Webservices. De onderneming voor al uw internetzaken!

VVBS Webservices. De onderneming voor al uw internetzaken! VVBS Webservices De onderneming voor al uw internetzaken! VVBS Webservices Vormgeving van uw website Bouwen van websites en intranet Onderhoud van websites en intranet Services - copywriting, eindredactie,

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

2 Waar is de banaan? Vergeet de call to action niet

2 Waar is de banaan? Vergeet de call to action niet VERLEIDEN OP INTERNET HOE MAAK JE EEN WEBSITE ONWEERSTAANBAAR? MUST-HAVE AARTJAN VAN ERKEL verleiden op internet 2 Waar is de banaan? Vergeet de call to action niet Bezoekers van je website zijn te vergelijken

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Oog voor eigenheid. Maatwerk

Oog voor eigenheid. Maatwerk Oog voor eigenheid webdesign.casalinda.nl linda@casalinda.nl tel 023 529 4163 Ben je een kleine zelfstandige, en heb je grote ambities? Dan wil je een professioneel ogende website. En dan geen standaard

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

WEBSITE OPTIMALISATIE

WEBSITE OPTIMALISATIE BOSS NEDERLAND WEBSITE OPTIMALISATIE Jennifer Segerius 2011 www.bossnederland.com DE PERFECTE HOMEPAGE: GA VOOR RESULTAAT!... 2 Kost het aanpassen van uw homepage veel tijd en geld?... 2 Hoef ik alleen

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT?

EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT? EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT? Strategie Concept Creatie 10 handige stappen waar je elke conceptklus mee kunt starten! Hoe goed, scherp en speels een creatief van je afdeling

Nadere informatie

Richtlijnen schrijven voor werkenbijmmc.nl

Richtlijnen schrijven voor werkenbijmmc.nl Richtlijnen schrijven voor werkenbijmmc.nl Myxt Web Solutions Ron Schöningh Helftheuvelweg 11 511 AV s-hertogenbosch Tel. 073 850 51 85 mail: ron@myxt.nl Inhoudsopgave 1. Schrijven voor het web 3 1.1 Lezen

Nadere informatie

Staat uw bedrijf online op de kaart?

Staat uw bedrijf online op de kaart? Staat uw bedrijf online op de kaart? Online geld verdienen is een hele onderneming. Een website alleen is niet meer genoeg; er wordt veel meer van u gevraagd om businesskansen te benutten. Uw bestaande

Nadere informatie

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online wereld over hoe je met een goede online Marketing Strategie kunt groeien. Gustavsson Marketing Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

CS- WebDesign. LinkBuilding

CS- WebDesign. LinkBuilding CS- WebDesign LinkBuilding Zelf doen of uitbesteden Met 25 links om het zelf te doen 2012 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl 024

Nadere informatie

Workshop Eenvoudig Websites Maken Werkboek

Workshop Eenvoudig Websites Maken Werkboek Workshop Eenvoudig Websites Maken Werkboek 1 Schrijven voor het web 1.1 Sheets met vragen De workshopbegeleider kan je de presentatie met vragen doormailen. Je kan hem bereiken via ossdenbosch@ptcc.nl

Nadere informatie

Hallo, wij willen je graag voorstellen. aan je nieuwe website:

Hallo, wij willen je graag voorstellen. aan je nieuwe website: Hallo, wij willen je graag voorstellen aan je nieuwe website: Vanwege de op handen zijnde veranderingen in de geestelijke gezondheidszorg, willen wij je een handje helpen met je bereikbaarheid, uitstraling

Nadere informatie

10 x wijzer in 10 minuten

10 x wijzer in 10 minuten Alle links op de website werken Je hebt dit zelf vast wel eens ervaren. Zo n vervelende 404 Pagina niet gevonden melding als je op een link klikt. Wat doe je dan? Laat me raden je fronst je wenkbrauwen,

Nadere informatie

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06 1 2 Job Story 1 pagina 3 Job Story 2 pagina 6 Job Story 3 pagina 9 Job Story 4 pagina 12 In dit document is een ontwerp te vinden van een deel van de BVA web-app. Er zijn vier ontwerpen gemaakt en die

Nadere informatie

Het is duidelijk waar je bent en waar je naartoe kunt gaan als je een link aanklikt.

Het is duidelijk waar je bent en waar je naartoe kunt gaan als je een link aanklikt. 1. Webshop Bol.com 1. Herkenbaarheid De site is duidelijk, je ziet linksboven Bol.com staan en er staan ook de speciaal geselecteerde spullen en de aanbiedingen. Je kan alleen niet zien van wie de website

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

Email Marketing CHECKLIST

Email Marketing CHECKLIST Email Marketing CHECKLIST Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.emailmarketingexpert.nl 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Mogelijkheden van Email marketing...4 Dé Checklist...5 Klaar?!...7

Nadere informatie

Klantgericht (online) communiceren. in 5 stappen. Whitepaper

Klantgericht (online) communiceren. in 5 stappen. Whitepaper Klantgericht (online) communiceren in 5 stappen Whitepaper Index Klantgericht communiceren in 5 stappen 3 Klantgericht communiceren, waarom zou ik? 4 Aan de slag! 5 5-stappenplan klantgericht communiceren

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Geld verdienen op internet

Geld verdienen op internet Geld verdienen op internet Zonder enige kosten en/of moeilijkheden. Copyright 2009: Niets in deze uitgave mag worden gekopieerd/overgenomen worden zonder toestemming van de auteur. 1 Hee! Leuk dat je mijn

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Revisie Portfoliostijl 1 Inleiding 1 Vergelijking eigen site

Nadere informatie

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Verschillende websites 4 Wat maakt een goede website 5 Bekijk bluetrace.nl en weet wat u kunt verwachten. 2 De 4 pijlers

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Theorie Toets 1 voor Klas 3

Theorie Toets 1 voor Klas 3 Theorie Toets 1 voor Klas 3 - Pagina 1 Theorie Toets 1 voor Klas 3 Theorie Schrijven voor Print & Web Een goede tekst maken is moeilijk. Tekst-schrijver is daarom ook een beroep. Tekst-schrijvers schrijven

Nadere informatie

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Disclaimer Bij het samenstellen van 5 Manieren om meer klanten te vinden via internet is grote zorg besteed aan de juistheid van de

Nadere informatie

Checkit maakt u vindbaar!

Checkit maakt u vindbaar! Checkit maakt u vindbaar! Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met één van onze Search Engine Marketing professionals of kijk op www.checkit.nl Pagina 2 van 12 Inhoud 1. Over Checkit... 3

Nadere informatie

Adverteren op one2xs

Adverteren op one2xs Adverteren op one2xs GPT advertenties die wél rendabel zijn. Laat u overtuigen door de vele mogelijkheden die one2xs u biedt. www.one2xs.com 28-11-2008 Adverteren op one2xs. Waarom? Enorm brede doelgroep

Nadere informatie

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING MEER LEADS DOOR BETERE LANDINGS PAGINA S ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING Inleiding Als moderne en eigentijdse ondernemer aarzel je niet om online middelen

Nadere informatie

De kracht van een gratis e-book

De kracht van een gratis e-book rgreg Maarten Beernink De kracht van een gratis e-book 1 van 19 Naar een innig online klantcontact Wat is de kracht van een gratis e-book? ontdek een van de krachtigste marketingtools van 2014 Waarom zou

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Zonder enige kosten/moeilijkheden Copyright 2009: "Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd/aangepast zonder toestemming van de auteur. 1 Hee! Bedankt dat je mijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking Gebeurtenissen meten met event tracking Inhoudsopgave Inleiding... 2 Verschillen tussen event tracking en virtuele paginavertoningen... 2 Event tracking instellen... 2 Rapporten voor gebeurtenissen...

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Pen en papier? Het begin Jouw website: waar zullen we beginnen? Er is zoveel over te vertellen! Voor

Nadere informatie

Checklist voor Succesvol Ondernemen

Checklist voor Succesvol Ondernemen Kruis aan wat voor jou van toepassing is om een overzicht te hebben van waar je mee aan de slag kunt om meer klanten te krijgen en meer geld te verdienen. SuccesHoek 1: Actiegerichte Focus Ik besteed meestal

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 3: Opbouw blog Les

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

TIPS VOOR GOEDE ONDERWERPSREGELS BIJ E-MAIL

TIPS VOOR GOEDE ONDERWERPSREGELS BIJ E-MAIL TIPS VOOR GOEDE ONDERWERPSREGELS BIJ E-MAIL MARKETING Een onderwerpsregel is ongelooflijk belangrijk voor succesvolle e-mail marketing. Je onderwerpsregel zorgt ervoor dat je mail sneller gelezen wordt.

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Tips voor een gebruiksvriendelijke website

Tips voor een gebruiksvriendelijke website Cre@ctiv Webdesign, digitale marketing & grafisch ontwerp Tips voor een gebruiksvriendelijke website Stenenmolenstraat 162 2800 Mechelen +32 15 68 06 76 +32 472 33 64 98 info@creactivmarketing.com Inleiding

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

Maak van bezoekers klanten

Maak van bezoekers klanten Maak van bezoekers klanten Dag 4 van deze challenge! Hoe gaat het tot nu toe? Heb je de opdrachten van de afgelopen dagen al gemaakt? Loop je vast, laat het me weten in de besloten Facebookgroep, ik denk

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

Whitepaper. E-mail design best practices

Whitepaper. E-mail design best practices Whitepaper E-mail design best practices 14 tips voor het design van je e-mail Versterk de boodschap van je uiting Best practices voor je e-mail design Het design speelt een grote rol in de eerste indruk

Nadere informatie

ActiveBuilder Handleiding

ActiveBuilder Handleiding ActiveBuilder Handleiding Auteur: TalkActive I/S Datum: Juli 2004 Versie: R. 1.01 Taal: Nederlands Copyright 2004 - Talk Active alle rechten voorbehouden. Inhoud: 1. INTRODUCTIE...2 2. SNEL STARTEN...3

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

AutoleaseWereld. tel. 035-642 63 06 fax 035-642 63 07 KvK 32140736. VakWereld BV Postbus 101 1260 AC Blaricum. www.vakwereld.nl info@vakwereld.

AutoleaseWereld. tel. 035-642 63 06 fax 035-642 63 07 KvK 32140736. VakWereld BV Postbus 101 1260 AC Blaricum. www.vakwereld.nl info@vakwereld. AutoleaseWereld AutoleaseWereld is dé onafhankelijke ontmoetingsplaats voor leaseprofessionals en geeft op eenvoudige en overzichtelijke wijze toegang tot essentiële informatiebronnen. AutoleaseWereld

Nadere informatie

Dit is een Expert blog artikel van EDUwebsupport

Dit is een Expert blog artikel van EDUwebsupport Dit is een Expert blog artikel van EDUwebsupport Website teksten Het schrijven van teksten is een vak. Of je nu teksten schrijft voor een brochure, een white paper, de krant of een webpagina, er is een

Nadere informatie

Checklist 12 superslimme puntjes op de i voor jouw website

Checklist 12 superslimme puntjes op de i voor jouw website Checklist 12 superslimme puntjes op de i voor jouw website Loop deze punten na om een website als een pro te krijgen Je website komt niet op de eerste plaats. Jouw klant wel! Jij bent een zelfstandig professional.

Nadere informatie

Communiceren met de achterban

Communiceren met de achterban 1 Communiceren met de achterban Je wilt weten hoe je het beste communiceert met de achterban. Je wilt direct aan de slag en snel resultaten. Je hebt een hoe-vraag. Zoals iedereen. Maar als je werkelijk

Nadere informatie

HTML Editor: tabellen en hyperlinks

HTML Editor: tabellen en hyperlinks LES 19 HTML Editor: tabellen en hyperlinks In deze les leert u nog iets meer over HTML en de HTML Editor van OpenOffice.org. U leert hoe u absolute en relatieve hyperlinks maakt. We staan even stil bij

Nadere informatie

16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE

16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE 16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE 1. Bepaal uw e-mail marketing strategie Wat wilt u bereiken met uw e-mail marketingcampagne? Wilt u naamsbekendheid creëren, de verkoop van een product

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie