Retail BOOSTING. Consumenten en bedrijven samenbrengen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Retail BOOSTING. Consumenten en bedrijven samenbrengen"

Transcriptie

1 Retail BOOSTING Consumenten en bedrijven samenbrengen

2 Alstublieft! Beknopte documentatie

3 Voorwoord Landelijk lopen in steden en dorpen winkelcentra leeg. Ze verliezen hun dynamiek en veelzijdigheid. Bijna alle lokale ondernemers voelen de dreiging van het internet (pure players). Het koopgedrag van de consument is permanent veranderd! Toch is het mogelijk om deze dreiging om te zetten in een succesvolle business. Ondernemers moeten werk maken van een eigen online klantenbestand. Zonder eigen klanten geen bedrijf! Alleen de ondernemer die in contact staat met zijn klanten en regelmatig met hen communiceert kan deze nieuwe realiteit het hoofd bieden. Daarnaast is het uitermate belangrijk dat men ook gevonden wordt op het internet. Momenteel zijn ruim 85% van de kleine zelfstandige ondernemers niet of nauwelijks vindbaar op internet. Men besteedt er gewoon géén of veel te weinig aandacht aan. Het koopgedrag van de consument is permanent veranderd!

4 HOE HET IS ONTSTAAN Het concept BYLOCA is ontstaan door goed te luisteren naar ondernemers die getroffen zijn door de crisis en de dreiging van het internet dagelijks voelen. Daarnaast is er goed geluisterd naar de wensen, behoeften en irritaties bij consumenten. Mijn naam is Maurice van Kessel. Zelf heb ik sinds 2000 een bedrijf genaamd Intelweb en houd ik me bezig met reclame, marketing en website-ontwikkeling. Naar aanleiding van de crisis zag ik veel van mijn klanten verloren gaan. Sommigen probeerden hun onderneming tevergeefs te redden door deel te nemen aan kortingssites zoals bijvoorbeeld Groupon, Scoupy, Wowdeal of Socialdeal. Deze ondernemers klaagden steen en been! Deze concerns gingen er met de winst vandoor terwijl zíj de kosten van inkoop en personeel hadden. Ze hadden hard gewerkt, maar geen stuiver verdiend. Daarnaast kreeg men door de veel te hoge kortingen die men verplicht was te geven, niet de juiste doelgroep in hun winkel / bedrijf. Veelal bleken het koopjesjagers die nooit meer terugkwamen. Bestaande (vaste) klanten voelden zich bedonderd. Zij betaalden de volle mep terwijl anderen, de niet vaste klanten, 50% of zelfs nog minder betaalden. Dit leverde alleen maar anti-reclame op waardoor sommigen hun activiteiten moesten stoppen. Ik zag dat er duidelijk iets moest veranderen en zo ontstond het idee van BYLOCA. Er is namelijk geen enkel online platform waarop men als consument lokaal of regionaal kan zien wat er zoal te koop of in de aanbieding is. Hoe kan een consument nieuwe winkels/ bedrijven ontdekken als die niet of nauwelijks op internet vindbaar zijn? Als men een keukenkastje wil, kijkt men eerst op Marktplaats. Zo zou er ook iets moeten komen voor bedrijven. Een online plek waar ondernemers tegen een klein bedrag hun bedrijf en acties kunnen promoten, zelf de regie hebben en met behoud van de winst. De volle 100%! Ik heb een platform ontwikkeld dat de 4 meest gebruikte, eenvoudigste en betrouwbaarste sites online combineert, namelijk: Google, Facebook, Pinterest en Marktplaats.

5 TECHNIEK ONTMOET COMMERCIE Mijn naam is Frans Lalieu. Sinds januari 2012 ben ik met mijn bedrijf RDRB (Retaildevelopment & Retailboosting) fulltime bezig met de ontwikkeling van een concept t.b.v. de retail. Een concept dat feitelijk slechts één doel voor ogen heeft: meer traffic naar de winkels én het creëren van waarde voor ondernemers door de ontwikkeling van een online platform. (YOOBOP) Hiermee wil ik de kleine zelfstandige ondernemer weerbaarder maken tegen het veranderde koopgedrag van de consument, het nieuwe winkelen en het internetgeweld van de pure players. YOOBOP is opgezet als een full-service organisatie in dienst van de detailhandel. YOOBOP (you only buy our products) moest elke ondernemer voorzien van een eigen webshop. Al deze webshops tezamen vormden het online platform YOOBOP. Door gebruik te maken van dit platform kon een winkelier met slechts een paar artikelen serieus een poging wagen internet en e-commerce te integreren in z n businessmodel. Op deze wijze beschikte de winkelier over drie verkoopkanalen: de fysieke winkel, een eigen webshop en YOOBOP. Door samen te werken konden de winkeliers een grote hoeveelheid producten online aanbieden. Uiteindelijk moest YOOBOP zich qua omvang kunnen meten met de pure players. In eerste aanleg heb ik geprobeerd YOOBOP te realiseren binnen een Triple Helix structuur (Overheid, Onderwijs & Ondernemers). Echter, de snelheid waarmee men binnen zo n structuur te werk ging viel tegen. Men kon niet de tijd vrijmaken die nodig was om YOOBOP de broodnodige boost te geven. De afstand tot de innovatie was voor sommigen te groot. Zelf had ik me fulltime vrijgemaakt voor de ontwikkeling van dit concept. Uiteindelijk heb ik besloten om op een andere wijze invulling te geven aan de verdere ontwikkeling ervan. Centraal staat het creëren van toegevoegde waarde, onderscheidend vermogen en het werken aan beleving (klantenperceptie). Dit alles met maar één doel: waardecreatie voor de winkel Toch was deze actieve Triple Helix-periode waardevol omdat ik hierdoor mogelijkheden kreeg om met veel marktpartijen en potentiële gebruikers in gesprek te komen (netwerken). Uiteindelijk had ik met betrekking tot de retail zoveel informatie, kennis en ervaring opgedaan dat ik er een boek over heb geschreven: Ik heb een winkel! Wat nu?. Ondanks het feit dat het instrument Triple Helix mij niet heeft gebracht wat ik ervan hoopte, geloof ik wel is de filosofie ervan: samenwerken. Met de kennis van nu zou ik dit instrument op een heel andere wijze inzetten.

6 TOEN WAS DE CIRKEL ROND Vanwege een publicatie rondom het boek: Ik heb een winkel! Wat nu? ontmoetten Maurice van Kessel en Frans Lalieu elkaar voor het eerst. Slechts 20 km bij elkaar vandaan waren beiden al ruim twee jaar bezig, zonder het van elkaar te weten, met eenzelfde concept voor dezelfde doelgroep. Frans is een visionair die twee jaar heeft geïnvesteerd in het ontwikkelen van (commerciële) concepten, het bouwen van een netwerk, met veel partijen contacten onderhoudt én een plan heeft hoe hij een concept landelijk kan uitrollen. Maurice is zeer gedreven als reclame- en marketingman, een creatieve ontwerper die goed kijkt naar de doelgroep, naar hen luistert en exact weet hoe hij deze kan bedienen. Het platform BYLOCA dat Maurice heeft ontwikkeld heeft veel overeenkomsten met YOOBOP en sluit perfect aan bij de persoonlijke en zakelijke ambities van Frans. Slechts een paar gesprekken waren nodig om in te zien dat beiden volledig complementair zijn aan elkaar. Maurice de techniek, Frans de commercie en het netwerken. Beiden gezamenlijk verantwoordelijk voor het opzetten van een landelijk dekkende organisatie. Een geweldige samenwerking! DE CIRKEL IS ROND!

7 HET ROER MOET OM BYLOCA wil met ondernemers gaan samenwerken door hen kennis, inzichten en marketingtools aan te bieden die ervoor zorgen dat de consument weer naar de winkel of het bedrijf komt. Ondernemers onderschatten vaak dat consumenten echt geïnteresseerd zijn in hun bedrijf. Helaas verzuimen ze met hen te communiceren over zaken als ontwikkelingen binnen het bedrijf, het (nieuwe) assortiment, aanbiedingen, menukaart, diensten, (pre-)sales, eventuele kortingen en ga zo maar door. BYLOCA biedt de ondernemer een marketingtool waarmee deze in contact komt én blijft met consumenten die oprecht geïnteresseerd zijn in zijn bedrijf. Middels BYLOCA bepaalt de klant zelf welk bedrijf deze wil volgen en welk bedrijf niet. Met BYLOCA communiceert de ondernemer rechtstreeks met de consument over zijn advertenties en aanbiedingen, de digitale etalage, de digitale menukaart of overige info. De consument (klant of volger) zal dit niet ervaren als spam omdat deze zelf heeft besloten het bedrijf te volgen.

8 RETAILBOOSTING Retailboosting is een tool van BYLOCA, een samenwerkingsverband van zelfstandige ondernemers met een landelijke dekking. De aangesloten partners hebben zich als doel gesteld om voor eigen rekening en risico bedrijven en consumenten dichter bij elkaar te brengen door actief te participeren op het gebied van advies, ondersteuning, bemiddeling, e-commerce, marketing én oplossingen. Retailboosting maakt hierbij gebruik van het vacuüm dat is ontstaan vanwege het feit dat de Kamer van Koophandel en MKB-Nederland een terugtrekkende beweging maakt richting de kleine zelfstandige ondernemer en de ZZP-er, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel is opgehouden te bestaan en het Bedrijfschap Horeca en Catering dit zelfde lot wacht einde 2014.

9 ONZE DOELGROEP: RETAIL, HORECA & ZZP-er Inzet van Retailboosting is om de retail, de horeca en de ZZP-er meer dan nu het geval is in een maatschappelijke context te plaatsen. Temeer vanwege hun bijdrage aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van stads- en dorpskernen en natuurlijk hun bijdrage aan de werkgelegenheid in Nederland. De retail in het algemeen is als branche zelfs één van de grootste werkgevers van Nederland. Een ander belangrijk doel is om retailers, horeca-ondernemers, vaklieden, dienstverleners en ZZP-ers weerbaarder te maken tegen het internetgeweld van de pure players. Middels Retailboosting faciliteert BYLOCA ondernemers, die net als BYLOCA, de retail een warm hart toedragen en een stempel willen drukken op de huidige ontwikkelingen binnen de retail/het klein ondernemerschap. Over de samenwerking zijn afspraken gemaakt middels een partnerovereenkomst (er is geen sprake van een dienstverband, partners verrichten hun werkzaamheden als zelfstandig ondernemer en werken voor eigen rekening en risico). Zodra de aangesloten partners gebruik maken van de marketingtools van BYLOCA (BYLOCA.nl, Retailboosting.nl, Bedrijventelefoonboek. nl en Volgenwinspel.nl) zijn ze gehouden aan de algemene voorwaarden, het privacybeleid, de gedragscode accountmanagers en het klachtenreglement zoals die staan beschreven op de website van Byloca.nl.

10 SAMENWERKEN BYLOCA wil zelfstandige ondernemers laten samenwerken zonder dat ze hoeven in te boeten op hun zelfstandigheid als ondernemer. Door ze te laten samenwerken op het gebied van reclame, online marketing en e-commerce worden ze overal in de eigen regio, maar ook daarbuiten, gezien. Door deel te nemen aan BYLOCA werken ze aan de ontwikkeling van een eigen online klantenbestand. Een absolute must wil de ondernemer voor de langere termijn een bestaansgarantie hebben. Bovendien creëert een eigen klantenbestand waarde voor het bedrijf. Ons uitgangspunt is dat ondernemers die op termijn niet beschikken over een klantenbestand waarmee ze rechtstreeks kunnen communiceren, geen bestaansrecht hebben. Ondernemers die BYLOCA implementeren in hun bedrijfs- of businessmodel lopen het risico dat ze naast hun eigen (vaste) klanten ook nog eens veel volgers krijgen. Vanwege deze volgers kan het bereik van de ondernemer hierdoor zomaar twee tot drie keer verdubbelen. Allemaal potentiele klanten met wie de ondernemer kan communiceren over de nieuwe collectie, de menukaart, aanbiedingen, kortingen, (pre-)sales, arrangementen en ga zo maar door. Allemaal consumenten die iets hebben met het bedrijf. Feitelijk allemaal potentiële kopers!

11 WAAROM BYLOCA Bij de ontwikkeling van BYLOCA is goed nagedacht over de gebruikersvriendelijkheid van de programma s. Temeer omdat onderzoek en ervaring heeft uitgewezen dat veel zelfstandige ondernemers huiverig zijn voor alles wat te maken heeft met het internet en e-commerce. Voor velen is het nog steeds de ver van mijn bed show en schuiven ze de integratie van deze belangrijke marketingtools in het businessmodel ver voor zich uit. Vaak ingegeven vanwege de kosten die men moet maken, de tijd die men eraan moet besteden en de angst die men heeft om deze belangrijke verandering door te voeren. Veel ondernemers kennen verhalen van collega s die financieel behoorlijk de boot in zijn gegaan door de ontwikkeling van een dure website of webshop in combinatie met de kosten die men moest maken om de vindbaarheid op het internet te optimaliseren. Ook bleken de vele kortingssites niet op te leveren wat men ervan had verwacht. Al met al is het moeilijk voor een gemiddelde ondernemer om een goede keuze te maken uit het aanbod van online programma s. Hierdoor lukt het menig ondernemer maar moeilijk om het internet en daarmee e-commerce een echte plek te geven in het eigen businessmodel.

12 Als aanbieder van ook een online marketingtool wil BYLOCA een uitzondering zijn op het reeds aanwezige aanbod. Twee jaar van voorbereiding en commitment heeft zoveel info opgeleverd dat we denken dat ons product de beste combinatie is van alles wat men op internet kan inzetten als marketingtool voor het eigen bedrijf. Ons uitganspunt was, en dit is nog steeds zo, dat we de ondernemer gaan ontzorgen met een betaalbare en gebruikersvriendelijke marketingtool. Het door ons ontwikkelde online platform en het daaraan gekoppelde online marketingpakket is gebruikersvriendelijk omdat het is ontwikkeld vanuit een combinatie van de vier meest gebruikte, eenvoudigste en betrouwbaarste sites online, namelijk Google, Facebook, Pinterest en Markplaats. Bijna iedereen kan met een of meerdere van deze sites werken. Daarnaast hebben we goed geluisterd naar wat de ondernemer wil en hebben we rekening gehouden met het kennisniveau op het gebied van e-commerce. BYLOCA zorgt voor meer traffic naar de fysieke locatie. We zijn er dan ook trots op dat óns marketinginstrument momenteel het meest uitgebreide en gebruikersvriendelijke concept is tegen de laagste kosten. BYLOCA wil, net zoals vroeger, ondernemers weer in contact brengen met consumenten. We gaan ervan uit dat ondernemers dit ook willen. In deze tijd van het internet draait tenslotte alles om waardecreatie, e-commerce, eigen klanten, volgers, klantenperceptie, communicatie, toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen.

13 GEBRUIKSVRIENDELIJK EN 100% WINST! De online pakketten die BYLOCA heeft ontwikkeld zijn een combinatie van de 4 meest gebruikte websites. Tenslotte kan iedereen werken met Google, Facebook, Marktplaats of Pinterest. De gebruiker heeft slechts enkele minuten nodig om zich de werking ervan eigen te maken. Door goed te luisteren naar ondernemers heeft BYLOCA geprobeerd alle aanwezige dilemma s en vooroordelen over het gebruik van internet / e-commerce te elimineren. Wat ons betreft kan de ondernemer zich niet meer verschuilen achter de stelling dat men geen verstand heeft van internet en e-commerce. Ons programma faciliteert ondernemers en creëert waarde voor het bedrijf omdat men toekomstgericht bezig is, e-commerce implementeert in het businessmodel én werkt aan een eigen (online) klantenbestand. Zoals het hoort bedienen de ondernemers zelf de knoppen. Zij bepalen zelf met wie, wanneer en welke informatie ze willen delen. Waar de meeste aanbieders van online platforms vooral communiceren over sales & acties, adres- en winkelinformatie focust BYLOCA zich vooral op de implementatie van het internet, e-marketing, e-commerce, communicatie en klantenbinding in het businessmodel. BYLOCA loodst de ondernemer het internettijdperk in door in te spelen op de nieuwe realiteit, het nieuwe ondernemen. Van passief naar actief. ONDERNEMERS MOETEN WEER GAAN ONDERNEMEN In tegenstelling tot de vele kortings- en infosites waar ondernemers weinig invloed hebben op de wijze waarop ze worden gepresenteerd, hebben ondernemers met BYLOCA de regie zelf voor 100% in handen. Maar nog belangrijker: ook de winst is voor 100% voor de ondernemer.

14 LOKAAL, REGIONAAL & NATIONAAL BYLOCA biedt ondernemers de kans om lokaal, regionaal en zelfs nationaal het eigen product of dienst onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Denk hierbij aan het productassortiment, de nieuwe collectie, dienstverlening, vakmanschap, de menukaart, evenementen of overnachtingsmogelijkheden. Dit alles wordt GPS-ondersteund zodat de consument die informatie zoekt altijd info ontvangt van de ondernemer die het meest dichtbij is. Daarnaast kan de consument ook zelf een locatie invullen. Zeker als men gaat reizen naar andere locaties, is het leuk je vooraf al te oriënteren. Op deze wijze wil BYLOCA het fysieke bezoek aan bedrijven bevorderen. Via de smartphone of de tablet kan men overal waar men in Nederland is leuke winkels, bedrijven, hotels, B&B s, restaurants, cafés en evenementen ontdekken. Simpel, met slechts een druk op de knop. Uitgangspunt van BYLOCA is dat het niet persé nodig is dat ondernemers via het internet gaan verkopen. Een webshop is absoluut niet zaligmakend. De meeste winkels met een webshop zijn nauwelijks in staat de kosten ervan terug te verdienen. Belangrijk is wel dat de consument zich kan oriënteren. Juist omdat dit oriëntatieproces steeds meer vlucht neemt, is het noodzakelijk dat elke ondernemer op het internet vindbaar is. Eén platform dat zoveel mogelijk ondernemers bindt aan de consument en vice-versa zou absoluut een aanwinst zijn voor zowel de Nederlandse consument alsook de ondernemer. Dit schept naast uniformiteit ook gemak en duidelijkheid. Overal waar men in het land is heeft de consument informatie over de laatste aanbiedingen, de mooiste collecties, de lekkerste menukaarten, de leukste overnachtingen, de beste vaklui en ga zo maar door.

15 Wie niet volgt, wie niet wint... GAMIFICATIE Het Volg & Win Spel is onderdeel van BYLOCA. Via het Volg & Win Spel maken de gebruikers van de BYLOCA APP elke dag kans op leuke en interessante prijzen van deelnemende bedrijven in de buurt of zelfs heel Nederland! Deze tool is door Retailboosting ontwikkeld om lokale klanten en volgers aan winkels en bedrijven te binden én om meer gebruikers voor BYLOCA te genereren. Alles draait om beleving...

16 DE VOORDELEN - Online een eigen klantenkring opbouwen. - Lokaal & regionaal adverteren met een landelijk bereik. - Meer interactie op de eigen website omdat men de eigen advertenties, de digitale etalage of menukaart aan de site kan koppelen. - De opbrengsten zijn 100% voor de ondernemer. - De ondernemer heeft zelf de regie in handen waar het gaat om advertenties, kortingen, aanbiedingen en andere verkoopactiviteiten. - BYLOCA zorgt voor meer traffic naar de winkel of bedrijf. - Men blijft eigenaar van het eigen klantenbestand. Maar klanten van collega-ondernemers kunnen ook andere bedrijven volgen. Consumenten kunnen namelijk zoveel bedrijven volgen als ze maar willen. - Men kan al deelnemen voor 25 per maand. - Gratis vermelding in het bedrijventelefoonboek. - Gratis gebruik maken van het Volg & Win Spel waardoor men nog meer volgers krijgt en aan zich bindt. - Met de ingave van één of meerdere advertenties, de etalage of de menukaart werkt men in 1 keer de volgende platforms / communicatiekanalen bij: - BYLOCA - Eigen website (automatisch) - Facebook (druk op de knop) - Twitter (druk op de knop) - LinkedIn (druk op de knop) - bestand (automatisch) - Volgers (automatisch) - Bedrijventelefoonboek (automatisch) - BYLOCA APP (automatisch) DE BELANGRIJKSTE: WAARDECREATIE

17 BYLOCA OFFICE APP Byloca Office is een handige en gebruikersvriendelijke App waar ondernemers gebruik van kunnen maken om hun bedrijf, producten en diensten te promoten. Via de smartphone of tablet kan men advertenties plaatsen, een digitale etalage inrichten of een digitale menukaart opstellen. Binnen no time kan een klant of volger zien wat de ondernemer met hem of haar wil delen. Deze App is absoluut uniek in Nederland. E-commerce als onderdeel van het businessmodel ligt nu binnen ieders handbereik. Elke ondernemer kan werken met de Byloca Office App. Men heeft geen desktop of laptop meer nodig om de advertenties, de etalage of de menukaart actueel te houden (dit kan natuurlijk wel). Elke ondernemer kan werken met de Byloca Office App. Via deze App kan men een mooie prijs verloten onder klanten en volgers door gebruik te maken van het Volg & Win Spel, daarnaast is de app handig voor het bekijken en afhandelen van reserveringen, het beheren van klanten en beschikt men via de App over de statistische gegevens aangaande het consumentengebruik van Byloca. Byloca is dé tool voor het ontwikkelen van een internetstrategie, is vernieuwend, gebruiksvriendelijk en maakt e-commerce voor elke ondernemer betaalbaar!

18 WAARDECREATIE Door BYLOCA te implementeren in het businessmodel wordt waarde voor het bedrijf gecreëerd. Vaste klanten, volgers, een duidelijke bedrijfs- en klantenfocus, onderscheidend vermogen, toegevoegde waarde, beleving, vernieuwing én een duidelijk verdienmodel dragen bij aan de waardeontwikkeling van het bedrijf. De eigenaar van bijvoorbeeld een fysieke winkel die verzuimd bovenstaand te integreren in de bedrijfsvoering heeft nauwelijks bestaansrecht. De winkel zelf heeft nagenoeg geen waarde. Het creëren van waarde is derhalve een must! Vooral vaste klanten en een duidelijk omschreven en benaderbare doelgroep vertegenwoordigen waarde (tenslotte wordt ook de waarde van de pure players gekoppeld aan de omzet én het aantal geregistreerde klanten). Het bestaansrecht van elke ondernemer is voor een groot deel terug te voeren naar de hoeveelheid eigen klanten én de wijze waarop de ondernemer in verbinding staat / communiceert met deze klanten.

19 ONS TEAM Met grote zorgvuldigheid hebben we ons team van Retaildeskundigen samengesteld. Inmiddels telt ons team 18 enthousiaste partners die allemaal zelfstandige ondernemers zijn met aantoonbare affiniteit met onze doelgroep (Detailhandel, Horeca, Zakelijke Dienstverlening, ZZP-ers). Voor hen wil BYLOCA een leidende rol spelen waar het gaat om het overdragen van kennis, inzichten en ervaring. De vraag hiernaar wordt als maar groter nu de KvK en MKB- Nederland een terugtrekkende beweging maakt richting onze doelgroep, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel is opgehouden te bestaan en het Bedrijfschap Horeca & Catering hetzelfde lot wacht. Het vacuüm dat hierdoor is ontstaan wil BYLOCA invullen door te werken aan een fysieke kennisorganisatie. Onze deskundigen staan 1 op 1 klaar om zelfstandige ondernemers met raad en daad bij te staan met al hun vragen over de invloed van het internet, e-commerce, e-marketing, veranderde koopgedrag van de consument, toegevoegde waarde, onderscheidend vermogen, waardecreatie, klantenperceptie, communicatie, innovatie, social media etc. Het kennisniveau van onze deskundigen houden we up-to-date door interne opleidingsprogramma s in combinatie met bijdragen van externe experts/opleiders/adviseurs. Hierdoor zijn onze deskundigen perfecte gesprekspartners voor ondernemersverenigingen, gemeenten, banken, onderwijsinstellingen, vastgoedeigenaren en natuurlijk detailhandelaren, horecaondernemers, zakelijke dienstverleners en ZZP-ers.

20 OOK WIJ HEBBEN EEN DOELGROEP BYLOCA is op zoek naar serieuze, ondernemende, toekomstgerichte, innovatieve zelfstandige ondernemers die net als wij weten dat het negeren van e-commerce het einde van het bedrijf inluidt. Ondernemers die weten dat het voortbestaan van hun bedrijf afhangt van 8 belangrijke speerpunten: 1. Samenwerken 2. Goed ondernemerschap (kennis & inzicht) 3. Onderscheidend vermogen 4. Toegevoegde waarde 5. Klantenkennis (focus in relatie tot doelgroep) 6. Implementatie internet en e-commerce 7. Vaste klantenkring of volgers waarmee men regelmatig communiceert 8. Multichanneling We zijn ons ervan bewust dat niet elke ondernemer deze kwalificaties heeft. Vandaar ook dat we met ons team van deskundigen de ondernemer hierin ondersteunen. Voor ons is het belangrijk dat men voldoende drive, wilskracht én doorzettingsvermogen heeft om te investeren in deze speerpunten en daarmee in toekomst van de eigen onderneming. BYLOCA investeert in de ondernemer die er echt voor wil gaan.

21 NODIG ONS UIT Heel graag delen we onze filosofie, kennis en inzichten met ondernemers, gemeenten, banken, vastgoedeigenaren, ondernemersverenigingen en het onderwijs. Ook algemene vragen over BYLOCA en de online marketingtools die door ons worden ontwikkeld én ingezet willen we graag in een persoonlijk gesprek toelichten. Tenslotte hebben we ons als doel gesteld een kennisorganisatie op te zetten die haar kracht put uit samenwerking en kennisdeling. Daarom gaan we graag in op uw uitnodiging! Retailboosting team Retail BOOSTING Asbroek 11a 6089 NA Heibloem E. T KvK

22 BEDRIJVEN telefoonboek.nl Bedrijventelefoonboek.nl is powered by BYLOCA en richt zich uitsluitend op de zelfstandige ondernemer en ZZP-er. Ondernemers die inzien dat men alleen succesvol kan worden door samen te werken. Samen kan men een vuist maken tegen het internetgeweld van de pure players (supergrote webshops). BYLOCA en Bedrijventelefoonboek zijn als marketingtools bedoeld voor ondernemers die weten dat men het internet niet meer kan en mag negeren. Door gebruik te maken van deze tools krijgen ondernemers op het internet een eigen podium zodat men in staat is om op een eigen, betaalbare en succesvolle wijze invulling te geven aan e-commerce en e-marketing. Dit alles met maar een doel: meer contact met vaste klanten, meer traffic naar het eigen bedrijf. Het is een absolute must voor een ondernemer om e-commerce / e-marketing deel te laten uitmaken van zijn of haar businessmodel. Het maakt hierbij niet uit of het een groot of klein bedrijf of een ZZP-er betreft. Met dit digitale Bedrijventelefoonboek wil BYLOCA de abonnees een bijzondere en effectieve marketingtool bieden.

23 Bedankt! Vertel het aub verder

24 Onze missie: Consumenten en bedrijven samenbrengen. De zelfstandige ondernemer heeft het niet gemakkelijk. Al jaren speelt de economische crisis en de opkomst van het internet hen parten. Het koopgedrag van de consument is permanent veranderd. Veel ondernemers hebben geen effectief antwoord op deze ontwikkelingen. Tegengehouden door onzekerheid, onvoldoende kennis en het gebrek aan financiële middelen heeft men zichzelf in een wachtmodus gezet. Wil de ondernemer een bestaansrecht opbouwen, dan moet deze communiceren met z n doelgroep én een eigen klantenkring ontwikkelen. Helaas worden de noodzakelijke investeringen hiervoor uitgesteld omdat men uitsluitend denkt in termen van kosten i.p.v. kansen. RETAILBOOSTING wil het ondernemerschap in Nederland een nieuwe boost geven door de zelfstandige ondernemer zodanig te faciliteren dat deze in staat is om opnieuw waarde te creëren voor zijn bedrijf. Retail BOOSTING Asbroek 11a 6089 NA Heibloem E. T KvK

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 1 ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 3 Voorwoord 4 Inleiding 8 Waarde 12 Wat 16 Waar 2 Wie 26 Waarom 34 Conclusie: Voor u telt rendement

Nadere informatie

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert Social citymarketing Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Door: Fabian Savert Titel: Social Citymarketing Ondertitel: Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Auteur: Fabian Savert

Nadere informatie

E-COMMERCE & CUSTOMER LOYALTY

E-COMMERCE & CUSTOMER LOYALTY DIT IS EEN BIJLAGE BIJ HET FINANCIEELE DAGBLAD. DE INHOUD VAN DEZE BIJLAGE VALT NIET ONDER DE REDACTIONELE VERANTWOORDELIJKHEID Nummer 1 / Juni 13 E-COMMERCE & CUSTOMER LOYALTY E-COMMERCE DE ONTWIKKELING VAN

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

Werk aan de winkel! evisie. Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 >

Werk aan de winkel! evisie. Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 > evisie Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 > Rabo evisie op online verkoop, november 2011 Visie pag. 44 t/m 51 > Cases pag. 52 t/m 53 > Colofon pag. 54 > Werk

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Internet Marketing. Word online marktleider in uw branche. Alex van Ginneken

Internet Marketing. Word online marktleider in uw branche. Alex van Ginneken Internet Marketing Word online marktleider in uw branche Alex van Ginneken 1 Van dezelfde auteur: - Internet Marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail Marketing, Opzetten van succesvolle

Nadere informatie

Lees meer over hun ervaringen

Lees meer over hun ervaringen Vakantiehuizen verhuren IN DE PRAKTIJK Résidence Château Cazalères Vakantiepark Buiten Bergen Bungalowpark Prins Hendrik Ferienpark Arber MEER DAN 175 RECREATIE ONDERNEMERS GEBRUIKEN HET REFLEX ONLINE

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 7 CRM is geen software... 8 De vier

Nadere informatie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie In het begin van een nieuw jaar wordt vaak aandacht besteed aan ontwikkelingen en trends die hun stempel gaan drukken op 2014.

Nadere informatie

Sales Apps maken het verkoopproces effectief en leuk

Sales Apps maken het verkoopproces effectief en leuk In gesprek met Olivier van Arkel, sales directeur Sharewire Jasper Klootwijk, commercieel directeur SNT Harald de Jongh, verkoopdirecteur Zakelijke Markt PostNL Michael van den Brink, sales director KPN

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. DM Barometer 3 1.1. Onderzoeksopzet 3 1.2. Special: De marketeer in 2010 3 1.3. Respondenten 3. 2.

Inhoudsopgave. 1. DM Barometer 3 1.1. Onderzoeksopzet 3 1.2. Special: De marketeer in 2010 3 1.3. Respondenten 3. 2. Inhoudsopgave 1. DM Barometer 3 1.1. Onderzoeksopzet 3 1.2. Special: De marketeer in 2010 3 1.3. Respondenten 3 2. De kengetallen 5 3. Hoe gaat de marketeer 2010 in? 6 3.1. Vol vertrouwen 6 3.2. Google

Nadere informatie

E-book Contentmarketing

E-book Contentmarketing E-book Contentmarketing Max Euwelaan 51 3062 MA Rotterdam T 010 206 69 96 www.bouwkennis.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 Is contentmarketing een meerwaarde voor de bouw? 4 Vijf stappen naar een effectieve

Nadere informatie

Het provisieverbod in de praktijk Wij gaan voor een totaalrelatie met de klant

Het provisieverbod in de praktijk Wij gaan voor een totaalrelatie met de klant Wij gaan voor een totaalrelatie met de klant Wie: LiBro BV Waar: Lelystad Sinds: 1972 Medewerkers: 4 Relaties: 3000 Door een dwarsdoorsnede te maken van onze klantportefeuille, bekijken we wie we kunnen

Nadere informatie

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO):

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): 1 Voorwoord Wist u dat de meerderheid van de MKB-ondernemers maatschappelijk betrokken onderneemt? Dat de manier waarop dat gebeurt, verrassend weinig verschilt

Nadere informatie

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend.

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend. 1. Ondernemend. Niet de man die geen cent bezit is arm, maar de man die geen dromen heeft. Harry Kemp Introductie Dit boekwerk bevat handige tips voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Het helpt

Nadere informatie

Effectief inzetten! Praktijkgids en inspiratieboek voor de ondernemer/marketeer die de ware kracht van QR codes wil ontdekken

Effectief inzetten! Praktijkgids en inspiratieboek voor de ondernemer/marketeer die de ware kracht van QR codes wil ontdekken QR codes Effectief inzetten! Praktijkgids en inspiratieboek voor de ondernemer/marketeer die de ware kracht van QR codes wil ontdekken QR codes Effectief inzetten! Frans Hendrikx Schrijver: Frans Hendrikx

Nadere informatie

Winnen in Google! Tonny Loorbach

Winnen in Google! Tonny Loorbach Tonny Loorbach Winnen in Google! Tonny Loorbach 2014 Tonny Loorbach Internet Marketing Universiteit 1 Winnen in Google 3.0! Dit is de 3.0 versie van dit e-book. De nieuwste versie van dit boek kun je hier

Nadere informatie

Strategie in social media Herziene versie van het social strategy model (2011)

Strategie in social media Herziene versie van het social strategy model (2011) goed in direct klantcontact Strategie in social media Herziene versie van het social strategy model (2011) bekijk onze website op www.pondressocialmarketing.nl Ralph Merkle If you look at the various

Nadere informatie

Samen werken aan een nieuw sociaal domein. Hoe werken gemeenten aan de decentralisaties werk, jeugd en zorg?

Samen werken aan een nieuw sociaal domein. Hoe werken gemeenten aan de decentralisaties werk, jeugd en zorg? Samen werken aan een nieuw sociaal domein Hoe werken gemeenten aan de decentralisaties werk, jeugd en zorg? Samen werken aan een nieuw sociaal domein Hoe werken gemeenten aan de decentralisaties werk,

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

kracht van ondernemen met euretco gemak van centraal betalen Wij stellen u graag het nieuwe Euretco voor

kracht van ondernemen met euretco gemak van centraal betalen Wij stellen u graag het nieuwe Euretco voor PROFIEL profiel november jaargang 201219 extra 02 editie oktober 2012 ROFIEL extra FASHION kracht van ondernemen met euretco SPORT gemak van centraal betalen Wij stellen u graag het nieuwe Euretco voor

Nadere informatie

Zakelijke dienstverleners scoren met sociale media

Zakelijke dienstverleners scoren met sociale media Zakelijke Dienstverlening ING Economisch Bureau Zakelijke dienstverleners scoren met sociale media Het gebruik van sociale media binnen de zakelijke dienstverlening neemt langzaam maar zeker toe, ook binnen

Nadere informatie

Profile. de fietsspecialist. combineert het beste van on- en offline. pag. 8. 7 tips om uw online zichtbaarheid te vergroten

Profile. de fietsspecialist. combineert het beste van on- en offline. pag. 8. 7 tips om uw online zichtbaarheid te vergroten nr.2 2012 4,95 pag. 8 Profile de fietsspecialist combineert het beste van on- en offline 7 tips om uw online zichtbaarheid te vergroten Biedt Facebook commerciële kansen? 6 12 16 Sloggies.nl: snelheid

Nadere informatie

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates...

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates... Inhoud Introductie... 3 Waarom Facebook?... 5 2. Adverteer met Facebook... 14 3.Starten met Facebook... 18 4. Facebook Status Updates... 29 5.Opbouwen & Versterken van uw Bedrijf... 34 6. Overzicht - Facebook

Nadere informatie

Remo Hollaar. Interactieve media als tool voor een persoonlijkere aanpak bij B2B relaties

Remo Hollaar. Interactieve media als tool voor een persoonlijkere aanpak bij B2B relaties Remo Hollaar Interactieve media als tool voor een persoonlijkere aanpak bij B2B relaties Auteur: Remo Hollaar Studentnummer: 0786232 E-mailadres: remo19@gmail.com Website: http://www.remohollaar.nl Hogeschool

Nadere informatie

Noodzaak, vertrouwen en tijd Een bestuurlijk perspectief op shared services

Noodzaak, vertrouwen en tijd Een bestuurlijk perspectief op shared services Henriëtte van den Heuvel Noodzaak, vertrouwen en tijd Een bestuurlijk perspectief op shared services Zeven burgemeesters geven hun visie commissie innovatie openbaar bestuur Noodzaak, vertrouwen en tijd

Nadere informatie

Online Marketing. Nota Bene - info@nota-bene.net - 015-2855123 - surinamestraat 9-2612 EA Delft www.nota-bene.net

Online Marketing. Nota Bene - info@nota-bene.net - 015-2855123 - surinamestraat 9-2612 EA Delft www.nota-bene.net 2013 Online Marketing Nota Bene - info@nota-bene.net - 015-2855123 - surinamestraat 9-2612 EA Delft www.nota-bene.net In deze blog bundel: Online Marketing - 10 tips voor zakelijk twitter gebruik - 10

Nadere informatie

Hoe kies ik de beste webwinkel voor mijn onderneming?

Hoe kies ik de beste webwinkel voor mijn onderneming? Hoe kies ik de beste webwinkel voor mijn onderneming? Inhoudsopgave 4 Inleiding 5 Aanleiding 6 Wat is een webwinkel? 6 Winkel 6 Locatie 6 Klantenservice 7 Groeien en uitgroeien tot 7 Webpagina of webwinkel?

Nadere informatie