Retail BOOSTING. Consumenten en bedrijven samenbrengen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Retail BOOSTING. Consumenten en bedrijven samenbrengen"

Transcriptie

1 Retail BOOSTING Consumenten en bedrijven samenbrengen

2 Alstublieft! Beknopte documentatie

3 Voorwoord Landelijk lopen in steden en dorpen winkelcentra leeg. Ze verliezen hun dynamiek en veelzijdigheid. Bijna alle lokale ondernemers voelen de dreiging van het internet (pure players). Het koopgedrag van de consument is permanent veranderd! Toch is het mogelijk om deze dreiging om te zetten in een succesvolle business. Ondernemers moeten werk maken van een eigen online klantenbestand. Zonder eigen klanten geen bedrijf! Alleen de ondernemer die in contact staat met zijn klanten en regelmatig met hen communiceert kan deze nieuwe realiteit het hoofd bieden. Daarnaast is het uitermate belangrijk dat men ook gevonden wordt op het internet. Momenteel zijn ruim 85% van de kleine zelfstandige ondernemers niet of nauwelijks vindbaar op internet. Men besteedt er gewoon géén of veel te weinig aandacht aan. Het koopgedrag van de consument is permanent veranderd!

4 HOE HET IS ONTSTAAN Het concept BYLOCA is ontstaan door goed te luisteren naar ondernemers die getroffen zijn door de crisis en de dreiging van het internet dagelijks voelen. Daarnaast is er goed geluisterd naar de wensen, behoeften en irritaties bij consumenten. Mijn naam is Maurice van Kessel. Zelf heb ik sinds 2000 een bedrijf genaamd Intelweb en houd ik me bezig met reclame, marketing en website-ontwikkeling. Naar aanleiding van de crisis zag ik veel van mijn klanten verloren gaan. Sommigen probeerden hun onderneming tevergeefs te redden door deel te nemen aan kortingssites zoals bijvoorbeeld Groupon, Scoupy, Wowdeal of Socialdeal. Deze ondernemers klaagden steen en been! Deze concerns gingen er met de winst vandoor terwijl zíj de kosten van inkoop en personeel hadden. Ze hadden hard gewerkt, maar geen stuiver verdiend. Daarnaast kreeg men door de veel te hoge kortingen die men verplicht was te geven, niet de juiste doelgroep in hun winkel / bedrijf. Veelal bleken het koopjesjagers die nooit meer terugkwamen. Bestaande (vaste) klanten voelden zich bedonderd. Zij betaalden de volle mep terwijl anderen, de niet vaste klanten, 50% of zelfs nog minder betaalden. Dit leverde alleen maar anti-reclame op waardoor sommigen hun activiteiten moesten stoppen. Ik zag dat er duidelijk iets moest veranderen en zo ontstond het idee van BYLOCA. Er is namelijk geen enkel online platform waarop men als consument lokaal of regionaal kan zien wat er zoal te koop of in de aanbieding is. Hoe kan een consument nieuwe winkels/ bedrijven ontdekken als die niet of nauwelijks op internet vindbaar zijn? Als men een keukenkastje wil, kijkt men eerst op Marktplaats. Zo zou er ook iets moeten komen voor bedrijven. Een online plek waar ondernemers tegen een klein bedrag hun bedrijf en acties kunnen promoten, zelf de regie hebben en met behoud van de winst. De volle 100%! Ik heb een platform ontwikkeld dat de 4 meest gebruikte, eenvoudigste en betrouwbaarste sites online combineert, namelijk: Google, Facebook, Pinterest en Marktplaats.

5 TECHNIEK ONTMOET COMMERCIE Mijn naam is Frans Lalieu. Sinds januari 2012 ben ik met mijn bedrijf RDRB (Retaildevelopment & Retailboosting) fulltime bezig met de ontwikkeling van een concept t.b.v. de retail. Een concept dat feitelijk slechts één doel voor ogen heeft: meer traffic naar de winkels én het creëren van waarde voor ondernemers door de ontwikkeling van een online platform. (YOOBOP) Hiermee wil ik de kleine zelfstandige ondernemer weerbaarder maken tegen het veranderde koopgedrag van de consument, het nieuwe winkelen en het internetgeweld van de pure players. YOOBOP is opgezet als een full-service organisatie in dienst van de detailhandel. YOOBOP (you only buy our products) moest elke ondernemer voorzien van een eigen webshop. Al deze webshops tezamen vormden het online platform YOOBOP. Door gebruik te maken van dit platform kon een winkelier met slechts een paar artikelen serieus een poging wagen internet en e-commerce te integreren in z n businessmodel. Op deze wijze beschikte de winkelier over drie verkoopkanalen: de fysieke winkel, een eigen webshop en YOOBOP. Door samen te werken konden de winkeliers een grote hoeveelheid producten online aanbieden. Uiteindelijk moest YOOBOP zich qua omvang kunnen meten met de pure players. In eerste aanleg heb ik geprobeerd YOOBOP te realiseren binnen een Triple Helix structuur (Overheid, Onderwijs & Ondernemers). Echter, de snelheid waarmee men binnen zo n structuur te werk ging viel tegen. Men kon niet de tijd vrijmaken die nodig was om YOOBOP de broodnodige boost te geven. De afstand tot de innovatie was voor sommigen te groot. Zelf had ik me fulltime vrijgemaakt voor de ontwikkeling van dit concept. Uiteindelijk heb ik besloten om op een andere wijze invulling te geven aan de verdere ontwikkeling ervan. Centraal staat het creëren van toegevoegde waarde, onderscheidend vermogen en het werken aan beleving (klantenperceptie). Dit alles met maar één doel: waardecreatie voor de winkel Toch was deze actieve Triple Helix-periode waardevol omdat ik hierdoor mogelijkheden kreeg om met veel marktpartijen en potentiële gebruikers in gesprek te komen (netwerken). Uiteindelijk had ik met betrekking tot de retail zoveel informatie, kennis en ervaring opgedaan dat ik er een boek over heb geschreven: Ik heb een winkel! Wat nu?. Ondanks het feit dat het instrument Triple Helix mij niet heeft gebracht wat ik ervan hoopte, geloof ik wel is de filosofie ervan: samenwerken. Met de kennis van nu zou ik dit instrument op een heel andere wijze inzetten.

6 TOEN WAS DE CIRKEL ROND Vanwege een publicatie rondom het boek: Ik heb een winkel! Wat nu? ontmoetten Maurice van Kessel en Frans Lalieu elkaar voor het eerst. Slechts 20 km bij elkaar vandaan waren beiden al ruim twee jaar bezig, zonder het van elkaar te weten, met eenzelfde concept voor dezelfde doelgroep. Frans is een visionair die twee jaar heeft geïnvesteerd in het ontwikkelen van (commerciële) concepten, het bouwen van een netwerk, met veel partijen contacten onderhoudt én een plan heeft hoe hij een concept landelijk kan uitrollen. Maurice is zeer gedreven als reclame- en marketingman, een creatieve ontwerper die goed kijkt naar de doelgroep, naar hen luistert en exact weet hoe hij deze kan bedienen. Het platform BYLOCA dat Maurice heeft ontwikkeld heeft veel overeenkomsten met YOOBOP en sluit perfect aan bij de persoonlijke en zakelijke ambities van Frans. Slechts een paar gesprekken waren nodig om in te zien dat beiden volledig complementair zijn aan elkaar. Maurice de techniek, Frans de commercie en het netwerken. Beiden gezamenlijk verantwoordelijk voor het opzetten van een landelijk dekkende organisatie. Een geweldige samenwerking! DE CIRKEL IS ROND!

7 HET ROER MOET OM BYLOCA wil met ondernemers gaan samenwerken door hen kennis, inzichten en marketingtools aan te bieden die ervoor zorgen dat de consument weer naar de winkel of het bedrijf komt. Ondernemers onderschatten vaak dat consumenten echt geïnteresseerd zijn in hun bedrijf. Helaas verzuimen ze met hen te communiceren over zaken als ontwikkelingen binnen het bedrijf, het (nieuwe) assortiment, aanbiedingen, menukaart, diensten, (pre-)sales, eventuele kortingen en ga zo maar door. BYLOCA biedt de ondernemer een marketingtool waarmee deze in contact komt én blijft met consumenten die oprecht geïnteresseerd zijn in zijn bedrijf. Middels BYLOCA bepaalt de klant zelf welk bedrijf deze wil volgen en welk bedrijf niet. Met BYLOCA communiceert de ondernemer rechtstreeks met de consument over zijn advertenties en aanbiedingen, de digitale etalage, de digitale menukaart of overige info. De consument (klant of volger) zal dit niet ervaren als spam omdat deze zelf heeft besloten het bedrijf te volgen.

8 RETAILBOOSTING Retailboosting is een tool van BYLOCA, een samenwerkingsverband van zelfstandige ondernemers met een landelijke dekking. De aangesloten partners hebben zich als doel gesteld om voor eigen rekening en risico bedrijven en consumenten dichter bij elkaar te brengen door actief te participeren op het gebied van advies, ondersteuning, bemiddeling, e-commerce, marketing én oplossingen. Retailboosting maakt hierbij gebruik van het vacuüm dat is ontstaan vanwege het feit dat de Kamer van Koophandel en MKB-Nederland een terugtrekkende beweging maakt richting de kleine zelfstandige ondernemer en de ZZP-er, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel is opgehouden te bestaan en het Bedrijfschap Horeca en Catering dit zelfde lot wacht einde 2014.

9 ONZE DOELGROEP: RETAIL, HORECA & ZZP-er Inzet van Retailboosting is om de retail, de horeca en de ZZP-er meer dan nu het geval is in een maatschappelijke context te plaatsen. Temeer vanwege hun bijdrage aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van stads- en dorpskernen en natuurlijk hun bijdrage aan de werkgelegenheid in Nederland. De retail in het algemeen is als branche zelfs één van de grootste werkgevers van Nederland. Een ander belangrijk doel is om retailers, horeca-ondernemers, vaklieden, dienstverleners en ZZP-ers weerbaarder te maken tegen het internetgeweld van de pure players. Middels Retailboosting faciliteert BYLOCA ondernemers, die net als BYLOCA, de retail een warm hart toedragen en een stempel willen drukken op de huidige ontwikkelingen binnen de retail/het klein ondernemerschap. Over de samenwerking zijn afspraken gemaakt middels een partnerovereenkomst (er is geen sprake van een dienstverband, partners verrichten hun werkzaamheden als zelfstandig ondernemer en werken voor eigen rekening en risico). Zodra de aangesloten partners gebruik maken van de marketingtools van BYLOCA (BYLOCA.nl, Retailboosting.nl, Bedrijventelefoonboek. nl en Volgenwinspel.nl) zijn ze gehouden aan de algemene voorwaarden, het privacybeleid, de gedragscode accountmanagers en het klachtenreglement zoals die staan beschreven op de website van Byloca.nl.

10 SAMENWERKEN BYLOCA wil zelfstandige ondernemers laten samenwerken zonder dat ze hoeven in te boeten op hun zelfstandigheid als ondernemer. Door ze te laten samenwerken op het gebied van reclame, online marketing en e-commerce worden ze overal in de eigen regio, maar ook daarbuiten, gezien. Door deel te nemen aan BYLOCA werken ze aan de ontwikkeling van een eigen online klantenbestand. Een absolute must wil de ondernemer voor de langere termijn een bestaansgarantie hebben. Bovendien creëert een eigen klantenbestand waarde voor het bedrijf. Ons uitgangspunt is dat ondernemers die op termijn niet beschikken over een klantenbestand waarmee ze rechtstreeks kunnen communiceren, geen bestaansrecht hebben. Ondernemers die BYLOCA implementeren in hun bedrijfs- of businessmodel lopen het risico dat ze naast hun eigen (vaste) klanten ook nog eens veel volgers krijgen. Vanwege deze volgers kan het bereik van de ondernemer hierdoor zomaar twee tot drie keer verdubbelen. Allemaal potentiele klanten met wie de ondernemer kan communiceren over de nieuwe collectie, de menukaart, aanbiedingen, kortingen, (pre-)sales, arrangementen en ga zo maar door. Allemaal consumenten die iets hebben met het bedrijf. Feitelijk allemaal potentiële kopers!

11 WAAROM BYLOCA Bij de ontwikkeling van BYLOCA is goed nagedacht over de gebruikersvriendelijkheid van de programma s. Temeer omdat onderzoek en ervaring heeft uitgewezen dat veel zelfstandige ondernemers huiverig zijn voor alles wat te maken heeft met het internet en e-commerce. Voor velen is het nog steeds de ver van mijn bed show en schuiven ze de integratie van deze belangrijke marketingtools in het businessmodel ver voor zich uit. Vaak ingegeven vanwege de kosten die men moet maken, de tijd die men eraan moet besteden en de angst die men heeft om deze belangrijke verandering door te voeren. Veel ondernemers kennen verhalen van collega s die financieel behoorlijk de boot in zijn gegaan door de ontwikkeling van een dure website of webshop in combinatie met de kosten die men moest maken om de vindbaarheid op het internet te optimaliseren. Ook bleken de vele kortingssites niet op te leveren wat men ervan had verwacht. Al met al is het moeilijk voor een gemiddelde ondernemer om een goede keuze te maken uit het aanbod van online programma s. Hierdoor lukt het menig ondernemer maar moeilijk om het internet en daarmee e-commerce een echte plek te geven in het eigen businessmodel.

12 Als aanbieder van ook een online marketingtool wil BYLOCA een uitzondering zijn op het reeds aanwezige aanbod. Twee jaar van voorbereiding en commitment heeft zoveel info opgeleverd dat we denken dat ons product de beste combinatie is van alles wat men op internet kan inzetten als marketingtool voor het eigen bedrijf. Ons uitganspunt was, en dit is nog steeds zo, dat we de ondernemer gaan ontzorgen met een betaalbare en gebruikersvriendelijke marketingtool. Het door ons ontwikkelde online platform en het daaraan gekoppelde online marketingpakket is gebruikersvriendelijk omdat het is ontwikkeld vanuit een combinatie van de vier meest gebruikte, eenvoudigste en betrouwbaarste sites online, namelijk Google, Facebook, Pinterest en Markplaats. Bijna iedereen kan met een of meerdere van deze sites werken. Daarnaast hebben we goed geluisterd naar wat de ondernemer wil en hebben we rekening gehouden met het kennisniveau op het gebied van e-commerce. BYLOCA zorgt voor meer traffic naar de fysieke locatie. We zijn er dan ook trots op dat óns marketinginstrument momenteel het meest uitgebreide en gebruikersvriendelijke concept is tegen de laagste kosten. BYLOCA wil, net zoals vroeger, ondernemers weer in contact brengen met consumenten. We gaan ervan uit dat ondernemers dit ook willen. In deze tijd van het internet draait tenslotte alles om waardecreatie, e-commerce, eigen klanten, volgers, klantenperceptie, communicatie, toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen.

13 GEBRUIKSVRIENDELIJK EN 100% WINST! De online pakketten die BYLOCA heeft ontwikkeld zijn een combinatie van de 4 meest gebruikte websites. Tenslotte kan iedereen werken met Google, Facebook, Marktplaats of Pinterest. De gebruiker heeft slechts enkele minuten nodig om zich de werking ervan eigen te maken. Door goed te luisteren naar ondernemers heeft BYLOCA geprobeerd alle aanwezige dilemma s en vooroordelen over het gebruik van internet / e-commerce te elimineren. Wat ons betreft kan de ondernemer zich niet meer verschuilen achter de stelling dat men geen verstand heeft van internet en e-commerce. Ons programma faciliteert ondernemers en creëert waarde voor het bedrijf omdat men toekomstgericht bezig is, e-commerce implementeert in het businessmodel én werkt aan een eigen (online) klantenbestand. Zoals het hoort bedienen de ondernemers zelf de knoppen. Zij bepalen zelf met wie, wanneer en welke informatie ze willen delen. Waar de meeste aanbieders van online platforms vooral communiceren over sales & acties, adres- en winkelinformatie focust BYLOCA zich vooral op de implementatie van het internet, e-marketing, e-commerce, communicatie en klantenbinding in het businessmodel. BYLOCA loodst de ondernemer het internettijdperk in door in te spelen op de nieuwe realiteit, het nieuwe ondernemen. Van passief naar actief. ONDERNEMERS MOETEN WEER GAAN ONDERNEMEN In tegenstelling tot de vele kortings- en infosites waar ondernemers weinig invloed hebben op de wijze waarop ze worden gepresenteerd, hebben ondernemers met BYLOCA de regie zelf voor 100% in handen. Maar nog belangrijker: ook de winst is voor 100% voor de ondernemer.

14 LOKAAL, REGIONAAL & NATIONAAL BYLOCA biedt ondernemers de kans om lokaal, regionaal en zelfs nationaal het eigen product of dienst onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Denk hierbij aan het productassortiment, de nieuwe collectie, dienstverlening, vakmanschap, de menukaart, evenementen of overnachtingsmogelijkheden. Dit alles wordt GPS-ondersteund zodat de consument die informatie zoekt altijd info ontvangt van de ondernemer die het meest dichtbij is. Daarnaast kan de consument ook zelf een locatie invullen. Zeker als men gaat reizen naar andere locaties, is het leuk je vooraf al te oriënteren. Op deze wijze wil BYLOCA het fysieke bezoek aan bedrijven bevorderen. Via de smartphone of de tablet kan men overal waar men in Nederland is leuke winkels, bedrijven, hotels, B&B s, restaurants, cafés en evenementen ontdekken. Simpel, met slechts een druk op de knop. Uitgangspunt van BYLOCA is dat het niet persé nodig is dat ondernemers via het internet gaan verkopen. Een webshop is absoluut niet zaligmakend. De meeste winkels met een webshop zijn nauwelijks in staat de kosten ervan terug te verdienen. Belangrijk is wel dat de consument zich kan oriënteren. Juist omdat dit oriëntatieproces steeds meer vlucht neemt, is het noodzakelijk dat elke ondernemer op het internet vindbaar is. Eén platform dat zoveel mogelijk ondernemers bindt aan de consument en vice-versa zou absoluut een aanwinst zijn voor zowel de Nederlandse consument alsook de ondernemer. Dit schept naast uniformiteit ook gemak en duidelijkheid. Overal waar men in het land is heeft de consument informatie over de laatste aanbiedingen, de mooiste collecties, de lekkerste menukaarten, de leukste overnachtingen, de beste vaklui en ga zo maar door.

15 Wie niet volgt, wie niet wint... GAMIFICATIE Het Volg & Win Spel is onderdeel van BYLOCA. Via het Volg & Win Spel maken de gebruikers van de BYLOCA APP elke dag kans op leuke en interessante prijzen van deelnemende bedrijven in de buurt of zelfs heel Nederland! Deze tool is door Retailboosting ontwikkeld om lokale klanten en volgers aan winkels en bedrijven te binden én om meer gebruikers voor BYLOCA te genereren. Alles draait om beleving...

16 DE VOORDELEN - Online een eigen klantenkring opbouwen. - Lokaal & regionaal adverteren met een landelijk bereik. - Meer interactie op de eigen website omdat men de eigen advertenties, de digitale etalage of menukaart aan de site kan koppelen. - De opbrengsten zijn 100% voor de ondernemer. - De ondernemer heeft zelf de regie in handen waar het gaat om advertenties, kortingen, aanbiedingen en andere verkoopactiviteiten. - BYLOCA zorgt voor meer traffic naar de winkel of bedrijf. - Men blijft eigenaar van het eigen klantenbestand. Maar klanten van collega-ondernemers kunnen ook andere bedrijven volgen. Consumenten kunnen namelijk zoveel bedrijven volgen als ze maar willen. - Men kan al deelnemen voor 25 per maand. - Gratis vermelding in het bedrijventelefoonboek. - Gratis gebruik maken van het Volg & Win Spel waardoor men nog meer volgers krijgt en aan zich bindt. - Met de ingave van één of meerdere advertenties, de etalage of de menukaart werkt men in 1 keer de volgende platforms / communicatiekanalen bij: - BYLOCA - Eigen website (automatisch) - Facebook (druk op de knop) - Twitter (druk op de knop) - LinkedIn (druk op de knop) - bestand (automatisch) - Volgers (automatisch) - Bedrijventelefoonboek (automatisch) - BYLOCA APP (automatisch) DE BELANGRIJKSTE: WAARDECREATIE

17 BYLOCA OFFICE APP Byloca Office is een handige en gebruikersvriendelijke App waar ondernemers gebruik van kunnen maken om hun bedrijf, producten en diensten te promoten. Via de smartphone of tablet kan men advertenties plaatsen, een digitale etalage inrichten of een digitale menukaart opstellen. Binnen no time kan een klant of volger zien wat de ondernemer met hem of haar wil delen. Deze App is absoluut uniek in Nederland. E-commerce als onderdeel van het businessmodel ligt nu binnen ieders handbereik. Elke ondernemer kan werken met de Byloca Office App. Men heeft geen desktop of laptop meer nodig om de advertenties, de etalage of de menukaart actueel te houden (dit kan natuurlijk wel). Elke ondernemer kan werken met de Byloca Office App. Via deze App kan men een mooie prijs verloten onder klanten en volgers door gebruik te maken van het Volg & Win Spel, daarnaast is de app handig voor het bekijken en afhandelen van reserveringen, het beheren van klanten en beschikt men via de App over de statistische gegevens aangaande het consumentengebruik van Byloca. Byloca is dé tool voor het ontwikkelen van een internetstrategie, is vernieuwend, gebruiksvriendelijk en maakt e-commerce voor elke ondernemer betaalbaar!

18 WAARDECREATIE Door BYLOCA te implementeren in het businessmodel wordt waarde voor het bedrijf gecreëerd. Vaste klanten, volgers, een duidelijke bedrijfs- en klantenfocus, onderscheidend vermogen, toegevoegde waarde, beleving, vernieuwing én een duidelijk verdienmodel dragen bij aan de waardeontwikkeling van het bedrijf. De eigenaar van bijvoorbeeld een fysieke winkel die verzuimd bovenstaand te integreren in de bedrijfsvoering heeft nauwelijks bestaansrecht. De winkel zelf heeft nagenoeg geen waarde. Het creëren van waarde is derhalve een must! Vooral vaste klanten en een duidelijk omschreven en benaderbare doelgroep vertegenwoordigen waarde (tenslotte wordt ook de waarde van de pure players gekoppeld aan de omzet én het aantal geregistreerde klanten). Het bestaansrecht van elke ondernemer is voor een groot deel terug te voeren naar de hoeveelheid eigen klanten én de wijze waarop de ondernemer in verbinding staat / communiceert met deze klanten.

19 ONS TEAM Met grote zorgvuldigheid hebben we ons team van Retaildeskundigen samengesteld. Inmiddels telt ons team 18 enthousiaste partners die allemaal zelfstandige ondernemers zijn met aantoonbare affiniteit met onze doelgroep (Detailhandel, Horeca, Zakelijke Dienstverlening, ZZP-ers). Voor hen wil BYLOCA een leidende rol spelen waar het gaat om het overdragen van kennis, inzichten en ervaring. De vraag hiernaar wordt als maar groter nu de KvK en MKB- Nederland een terugtrekkende beweging maakt richting onze doelgroep, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel is opgehouden te bestaan en het Bedrijfschap Horeca & Catering hetzelfde lot wacht. Het vacuüm dat hierdoor is ontstaan wil BYLOCA invullen door te werken aan een fysieke kennisorganisatie. Onze deskundigen staan 1 op 1 klaar om zelfstandige ondernemers met raad en daad bij te staan met al hun vragen over de invloed van het internet, e-commerce, e-marketing, veranderde koopgedrag van de consument, toegevoegde waarde, onderscheidend vermogen, waardecreatie, klantenperceptie, communicatie, innovatie, social media etc. Het kennisniveau van onze deskundigen houden we up-to-date door interne opleidingsprogramma s in combinatie met bijdragen van externe experts/opleiders/adviseurs. Hierdoor zijn onze deskundigen perfecte gesprekspartners voor ondernemersverenigingen, gemeenten, banken, onderwijsinstellingen, vastgoedeigenaren en natuurlijk detailhandelaren, horecaondernemers, zakelijke dienstverleners en ZZP-ers.

20 OOK WIJ HEBBEN EEN DOELGROEP BYLOCA is op zoek naar serieuze, ondernemende, toekomstgerichte, innovatieve zelfstandige ondernemers die net als wij weten dat het negeren van e-commerce het einde van het bedrijf inluidt. Ondernemers die weten dat het voortbestaan van hun bedrijf afhangt van 8 belangrijke speerpunten: 1. Samenwerken 2. Goed ondernemerschap (kennis & inzicht) 3. Onderscheidend vermogen 4. Toegevoegde waarde 5. Klantenkennis (focus in relatie tot doelgroep) 6. Implementatie internet en e-commerce 7. Vaste klantenkring of volgers waarmee men regelmatig communiceert 8. Multichanneling We zijn ons ervan bewust dat niet elke ondernemer deze kwalificaties heeft. Vandaar ook dat we met ons team van deskundigen de ondernemer hierin ondersteunen. Voor ons is het belangrijk dat men voldoende drive, wilskracht én doorzettingsvermogen heeft om te investeren in deze speerpunten en daarmee in toekomst van de eigen onderneming. BYLOCA investeert in de ondernemer die er echt voor wil gaan.

21 NODIG ONS UIT Heel graag delen we onze filosofie, kennis en inzichten met ondernemers, gemeenten, banken, vastgoedeigenaren, ondernemersverenigingen en het onderwijs. Ook algemene vragen over BYLOCA en de online marketingtools die door ons worden ontwikkeld én ingezet willen we graag in een persoonlijk gesprek toelichten. Tenslotte hebben we ons als doel gesteld een kennisorganisatie op te zetten die haar kracht put uit samenwerking en kennisdeling. Daarom gaan we graag in op uw uitnodiging! Retailboosting team Retail BOOSTING Asbroek 11a 6089 NA Heibloem E. T KvK

22 BEDRIJVEN telefoonboek.nl Bedrijventelefoonboek.nl is powered by BYLOCA en richt zich uitsluitend op de zelfstandige ondernemer en ZZP-er. Ondernemers die inzien dat men alleen succesvol kan worden door samen te werken. Samen kan men een vuist maken tegen het internetgeweld van de pure players (supergrote webshops). BYLOCA en Bedrijventelefoonboek zijn als marketingtools bedoeld voor ondernemers die weten dat men het internet niet meer kan en mag negeren. Door gebruik te maken van deze tools krijgen ondernemers op het internet een eigen podium zodat men in staat is om op een eigen, betaalbare en succesvolle wijze invulling te geven aan e-commerce en e-marketing. Dit alles met maar een doel: meer contact met vaste klanten, meer traffic naar het eigen bedrijf. Het is een absolute must voor een ondernemer om e-commerce / e-marketing deel te laten uitmaken van zijn of haar businessmodel. Het maakt hierbij niet uit of het een groot of klein bedrijf of een ZZP-er betreft. Met dit digitale Bedrijventelefoonboek wil BYLOCA de abonnees een bijzondere en effectieve marketingtool bieden.

23 Bedankt! Vertel het aub verder

24 Onze missie: Consumenten en bedrijven samenbrengen. De zelfstandige ondernemer heeft het niet gemakkelijk. Al jaren speelt de economische crisis en de opkomst van het internet hen parten. Het koopgedrag van de consument is permanent veranderd. Veel ondernemers hebben geen effectief antwoord op deze ontwikkelingen. Tegengehouden door onzekerheid, onvoldoende kennis en het gebrek aan financiële middelen heeft men zichzelf in een wachtmodus gezet. Wil de ondernemer een bestaansrecht opbouwen, dan moet deze communiceren met z n doelgroep én een eigen klantenkring ontwikkelen. Helaas worden de noodzakelijke investeringen hiervoor uitgesteld omdat men uitsluitend denkt in termen van kosten i.p.v. kansen. RETAILBOOSTING wil het ondernemerschap in Nederland een nieuwe boost geven door de zelfstandige ondernemer zodanig te faciliteren dat deze in staat is om opnieuw waarde te creëren voor zijn bedrijf. Retail BOOSTING Asbroek 11a 6089 NA Heibloem E. T KvK

Bedrijventelefoonboek.nl

Bedrijventelefoonboek.nl Bedrijventelefoonboek.nl Informatie voor bedrijven In deze brochure wordt kort uitgelegd welke functionaliteiten het Bedrijventelefoonboek uw onderneming te bieden heeft. In Nederland zoeken elke dag gemiddeld

Nadere informatie

LMG. Informatie voor gemeenten en collectieven. Local Media Group

LMG. Informatie voor gemeenten en collectieven. Local Media Group LMG Local Media Group Informatie voor gemeenten en collectieven In deze brochure wordt kort uitgelegd wat LMG (Local Media Group) uw gemeente, collectief, ondernemersvereniging of winkelgebied te bieden

Nadere informatie

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft.

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Webtechniek is gespecialiseerd in technische oplossingen voor internet en applicaties. Sinds 2000 is het

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

M201107. Mix and Match. Het gebruik van digitale media in het MKB. drs. R van der Poel

M201107. Mix and Match. Het gebruik van digitale media in het MKB. drs. R van der Poel M201107 Mix and Match Het gebruik van digitale media in het MKB drs. R van der Poel Zoetermeer, maart 2011 Mix and Match Ondernemers moeten goed voor ogen houden welke doelstellingen zij met digitale media

Nadere informatie

UW BELANG BEPAALT ONZE KOERS

UW BELANG BEPAALT ONZE KOERS De formule waar úw belangen centraal staan! UW BELANG BEPAALT ONZE KOERS Uw belang, VAKGARAGE, het énige echt onafhankelijke concept. Er zijn veel garageconcepten in Nederland. Toch is er maar één echt

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

Samenvatting mediapartners Shopping2020

Samenvatting mediapartners Shopping2020 Samenvatting eindrapport expertgroep Online Ondernemen Webwinkeliers te optimistisch over overlevingskansen. Op basis van data van de Kamer van Koophandel (N=26.250), een online enquête (N=500) en interviews

Nadere informatie

7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren

7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren 7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren European Merchant Services 2015 1. Zorg ervoor dat u met de smartphone gevonden wordt Ondanks dat de groei van de smartphone inmiddels stabiliseert

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Ook op uw laatste plekje nog een klant?

Ook op uw laatste plekje nog een klant? Ook op uw laatste plekje nog een klant? We pakten nog net die laatste voorstelling mee! We konden nog last-minute een balletje slaan! op het laatste moment lekker én met een flinke korting uit eten...

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Promotie/reclamepakketten

Promotie/reclamepakketten Promotie/reclamepakketten 2014/2015 Inhoudsopgave I. beunited Network... 3 II. www.bitterballenborrel.nl... 4 III. www.borrelnieuws.nl... 5 IV. Combinatietarieven... 6 V. Item inbrengen voor bij de verloting...

Nadere informatie

Uitgangspunten Crossretail

Uitgangspunten Crossretail Uitgangspunten Crossretail Crossretail is geen kant en klare succesoplossing. U bent mede verantwoordelijk voor het slagen hiervan. Vandaag proberen wij u handvatten aan te reiken om dit te bewerkstelligen.

Nadere informatie

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan Het Online Marketingplan Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan 1 Wil je een online marketingplan voor jouw organisatie beschrijven? In dit document vind je de opzet voor zo n plan.

Nadere informatie

BEREIK MEER MET 24/7 BUITENRECLAME MEER BEZOEKERS MEER OMZET

BEREIK MEER MET 24/7 BUITENRECLAME MEER BEZOEKERS MEER OMZET BEREIK MEER MET 24/7 BUITENRECLAME MEER BEZOEKERS MEER OMZET www.npbmedia.nl1 MET LICHTMASTRECLAME BENT U BETER ZICHTBAAR EN BETER VINDBAAR Lichtmastreclame zorgt ervoor dat uw onderneming dag en nacht

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Marketing & design Marketing & design Ketendenken: Marketing is de kunst van het bereiken en verleiden van uw klant. is in staat om met u mee te denken over hoe u uw klanten kunt bereiken, maar ook in

Nadere informatie

Chasing Spaces, Lizzy Ansinghstraat 163, 1072 RG Amsterdam, telefoonnummer: 020-89 32 446

Chasing Spaces, Lizzy Ansinghstraat 163, 1072 RG Amsterdam, telefoonnummer: 020-89 32 446 Chasing Spaces, Lizzy Ansinghstraat 163, 1072 RG Amsterdam, telefoonnummer: 020-89 32 446 Persbericht Amsterdam, 30 september 2015 Jacht op pop-up locaties in Amsterdam geopend Leegstaande winkel- en bedrijfspanden

Nadere informatie

Titel Location based services (LBS) voor retailers in het stadshart van Utrecht

Titel Location based services (LBS) voor retailers in het stadshart van Utrecht Onderzoeksopdracht Crossmedialab Titel Location based services (LBS) voor retailers in het stadshart van Utrecht Probleemomgeving Online winkelen groeit in Nederland enorm; tegelijkertijd is er een verschuiving

Nadere informatie

Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail

Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail Voor retailers zijn het uitdagende tijden. Het is daarom nu hét moment om de basis op orde te hebben, door te pakken, en te bouwen aan de toekomst.

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Vindhet.in. Informatie voor collectieven

Vindhet.in. Informatie voor collectieven Vindhet.in Informatie voor collectieven In deze brochure wordt kort uitgelegd welke functionaliteiten Vindhet.in uw collectief, ondernemersvereniging of winkelgebied te bieden heeft. In Nederland zoeken

Nadere informatie

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole Sociale media hebben individuen meer macht gegeven. De wereldwijde beschikbaarheid van gratis online netwerken, zoals Facebook,

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

webwinkel. mijngelderland.nl E-commerce voor samenwerkende erfgoedinstellingen

webwinkel. mijngelderland.nl E-commerce voor samenwerkende erfgoedinstellingen webwinkel. mijngelderland.nl E-commerce voor samenwerkende erfgoedinstellingen MUSEUMWEBSHOPS.NL E-commerce integreert met de hele organisatie MUSEUM WINKEL MUSEUM WEBWINKEL IDENTITEIT SPIRITUALITEIT TENTOONSTELLING

Nadere informatie

Mobile & Shopping on demand. De nieuwe rol van de mobiele telefoon. tradedoubler.com

Mobile & Shopping on demand. De nieuwe rol van de mobiele telefoon. tradedoubler.com Mobile & Shopping on demand De nieuwe rol van de mobiele telefoon tradedoubler.com Mobiele kanalen voor affiliate marketing vernieuwen de winkelervaring in Europa, door de connected consumers (online actieve

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

A. Business model canvas. B. Marketing en acquisitieplan. C. Actiepunten. BOUWSTENEN VOOR een operationeel AQUISITIE plan

A. Business model canvas. B. Marketing en acquisitieplan. C. Actiepunten. BOUWSTENEN VOOR een operationeel AQUISITIE plan BOUWSTENEN VOOR een operationeel AQUISITIE plan A. Business model canvas Je vult het business model canvas in en komt tot een duidelijke beschrijving van de waarde propositie en het beoogde klant segment

Nadere informatie

MIX NATIONALE DHZ SESSIE 2015 ON- EN OFFLINE INTEGRATIE IN RETAIL

MIX NATIONALE DHZ SESSIE 2015 ON- EN OFFLINE INTEGRATIE IN RETAIL MIX NATIONALE DHZ SESSIE 2015 ON- EN OFFLINE INTEGRATIE IN RETAIL @NIELSAARTS 18-03-2015 EVOLVE MOBILE Bij Evolve Mobile combineren we technologische innovaties om de mobiele klantervaring te verbeteren

Nadere informatie

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media Michel van Roon E-mail: mvroon@automotiveretail.nl Twitter: @michelvanroon Facebook: facebook.com/automotiveretail 01 WAT IS ER GEBEURD? 02

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf

Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf OpJeFoon om uw klanten te bereiken: altijd en overal. Bent u klaar voor het Mobiele Web? Technologie ontwikkelt

Nadere informatie

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES WHITEPAPER RESPONSIVE WEBSITES Wat is een Responsive website? Voordelen van een Responsive website? Hoe start je met een Responsive website? INTRODUCTIE Met het downloaden van deze whitepaper kunnen we

Nadere informatie

pçåá~ä=jéçá~=`çåöêéë káåçäé=séêäìêö= ^éêáä=omno içåççå= ^ãëíéêç~ã= j~çêáç= _Éêäáå= _êìëëéä iáëäçå mê~öìé

pçåá~ä=jéçá~=`çåöêéë káåçäé=séêäìêö= ^éêáä=omno içåççå= ^ãëíéêç~ã= j~çêáç= _Éêäáå= _êìëëéä iáëäçå mê~öìé pçåá~ä=jéçá~=`çåöêéë káåçäé=séêäìêö= ^éêáä=omno içåççå= ^ãëíéêç~ã= j~çêáç= _Éêäáå= _êìëëéä iáëäçå mê~öìé 1 Wie kent het merk Rituals Cosmetics? 2 en Rituals Edelstenen make-up? 3 In hoeveel landen is Rituals

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Marketing voor een Succesvolle praktijk

Marketing voor een Succesvolle praktijk Marketing voor een Succesvolle praktijk Marketing is iets dat je eigenlijk continu doet als je met vreemden over jouw dienst praat. Marketing is namelijk het communiceren van de waarde van jouw dienst

Nadere informatie

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal Het Nieuwe Winkelen mobiel sociaal lokaal Het nieuwe winkelen van de consument Filmpje Het Nieuwe Winkelen Winkelen is van alle tijden. Maar de manier waarop een klant zijn aankopen doet verandert. De

Nadere informatie

De Wolf & Partners accountants en adviseurs heeft het initiatief genomen om over dit onderwerp een branche-update te presenteren.

De Wolf & Partners accountants en adviseurs heeft het initiatief genomen om over dit onderwerp een branche-update te presenteren. 1. Branche-update 1.1 Waarom deze branche-update? Het zijn turbulente tijden voor de MKB ondernemer in de modebranche. De derde recessie in vier jaar wordt gecombineerd met een complete verandering van

Nadere informatie

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Exact Insights powered by QlikView Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Met Exact Insights zet u grote hoeveelheden data moeiteloos om in organisatiebrede KPI s en trends.

Nadere informatie

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18 MARKTONDERZOEK De markt waarin The Webstarter zich bevindt is de markt van webdevelopment & webdesign. Veel bedrijven hebben al een website, maar je hebt altijd starters, bedrijven die toe zijn aan een

Nadere informatie

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf SocialforMedia organiseert i.s.m. Innovatieplatform Colibre van Cubiss de Social Media trainingen Social Media succesvol inzetten

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement / SCRM

Nieuw relatiemanagement / SCRM Nieuw relatiemanagement / SCRM Deze opdracht betreft de analyse van een bedrijf/organisatie (naar eigen keuze) in relatie tot nieuw relatiemanagement, SCRM. Ik heb gekozen voor het jong bedrijf Stampix

Nadere informatie

Dag van de Maakindustrie. Succesvol zijn met een webshop

Dag van de Maakindustrie. Succesvol zijn met een webshop Dag van de Maakindustrie Succesvol zijn met een webshop Den Bosch, 23 november 2011 1 NewMerce Leverancier van geïntegreerde (totaal) oplossingen :- ERP, backoffice, oplossing (software, hardware, ondersteuning)

Nadere informatie

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

Wat kan B2B leren van B2C

Wat kan B2B leren van B2C Wat kan B2B leren van B2C De 8 belangrijkste learnings over e-commerce en online marketing Dylan Mouthaan & Martijn Stomphorst 17-09-2015 Agenda Totale ontwrichting B2B commerce? Waarom online verkopen?

Nadere informatie

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Verhoog uw online vindbaarheid met Google AdWords 3 Google AdWords pakketten 4 Uitleg Google AdWords 5 De kleine

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Productieplan. 3

Inhoudsopgave. Productieplan. 3 Safien Pinas 1 Inhoudsopgave Productieplan. 3 2 Voorwoord Voor dit project heb ik een applicatie (app) bedacht die studenten helpen om na hen opleiding aan een baan te komen. Het is niet zomaar een APP,

Nadere informatie

Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen. 18 september André Damsteegt Eric Soonius

Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen. 18 september André Damsteegt Eric Soonius Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen 18 september André Damsteegt Eric Soonius 2 Korte introductie Magnus is groot en bekend geworden door onze

Nadere informatie

Zo ondersteun je jouw business met Facebook

Zo ondersteun je jouw business met Facebook Zo ondersteun je jouw business met Facebook Een goed begin is het halve resultaat! Graag willen wij je laten profiteren van enkele eenvoudige stappen die je kunt zetten, zodat jouw activiteiten op Facebook

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

Grootste longitudinale studie

Grootste longitudinale studie Grootste longitudinale studie SOCIAL MEDIA IN NEDERLAND 2013 2 / 48 Bijlagen Resultaten de Woningstichting Uitgelicht: 3 doelgroepen Uitgelicht: vertrouwen en social media Uitgelicht: Facebook en Twitter

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie

MEER TRAFFIC MEER KLANTEN MEER OMZET

MEER TRAFFIC MEER KLANTEN MEER OMZET MEER TRAFFIC MEER KLANTEN MEER OMZET EN MEER BELEVING! Retail acties ONTDEK DE KRACHT VAN SCAN & WIN Meer cross-selling Lokale of branche specifieke variaties Centraal staat Ivooh! s unieke Scan & Win

Nadere informatie

Workshop Communicatie. Hans Donkers CEO Concapps

Workshop Communicatie. Hans Donkers CEO Concapps Workshop Communicatie Hans Donkers CEO Concapps Intro Communicatie in Sport Wat gaan we doen komende uur? Workshop Communicatie Wat is communicatie? Voorstel rondje Wie ben je? Welke vereniging vertegenwoordig

Nadere informatie

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dan zijn wij op zoek naar jou! Ben je een gedreven ondernemer en wil je een succesvol franchiseconcept starten? Dan is dit de kans om je eigen verhuurkantoor te starten onder het onderscheidende en innovatieve franchiselabel van De

Nadere informatie

26 november 2015 Rapportage & achtergronden

26 november 2015 Rapportage & achtergronden 26 november 2015 Rapportage & achtergronden Inhoud 1. Inleiding 1. Onderzoeksopdracht 2. Onderzoeksmethode 3. Respons en betrouwbaarheid 2. Steekproefsamenstelling 3. Resultaten 1. Eerder onderzoek 2.

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

E-commerce Oktober 2016

E-commerce Oktober 2016 E-commerce Oktober 2016 Sterke stijging van aantal zelfstandige handelaars dat online verkoopt: vandaag doet 5 aan e-commerce t.o.v. 3 in 2014. Verkoop gebeurt vooral via eigen webshop of website. Meer

Nadere informatie

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes!

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Social Media Ontzorging voor bedrijven en ondernemers MKB-ers met ambitie zien hun kans: social

Nadere informatie

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media 12 Tips & tricks 1. Social media - cijfers januari 2017 Bron: www.frankwatching.com 2. Social media - is voor alle leeftijden,

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015!

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Na 2020 is Generatie Z aan zet Generatie Z Verdeling! Besteedbaar inkomen per maand! 12-15 jaar: 42% 16-19 jaar: 59% 62% 38% >

Nadere informatie

MARKETING ANNO NU: RELEVANT, OPRECHT EN KLANTGERICHT ZIJN

MARKETING ANNO NU: RELEVANT, OPRECHT EN KLANTGERICHT ZIJN Online marketing in de bouw HOOFDSTUK 1 MARKETING ANNO NU: RELEVANT, OPRECHT EN KLANTGERICHT ZIJN Lange tijd werd gedacht: Als ik maar vaak genoeg vertel hoe fantastisch mijn product is, dan overtuig ik

Nadere informatie

Dinsdag 17 april 2012 kick-off

Dinsdag 17 april 2012 kick-off Dinsdag 17 april 2012 kick-off Niek van Twillert Managing Director App HET Instrument Agenda Historie papieren Instrumentengids Instrumentengids.nl Oriëntatiegedrag potentiële klant 2012. App HET Instrument

Nadere informatie

Let op: onleesbare antwoorden of antwoorden die op de achterkant van het antwoordpapier zijn geschreven worden fout gerekend.

Let op: onleesbare antwoorden of antwoorden die op de achterkant van het antwoordpapier zijn geschreven worden fout gerekend. EXAMENOPGAVEN 2 uur U wordt verzocht uw antwoorden kort en bondig te formuleren, de vragen op het aan u uitgereikte antwoordpapier te beantwoorden, goed aan te geven op welke vraag het antwoord betrekking

Nadere informatie

Clicks en Bricks versterkt het Retail concept.

Clicks en Bricks versterkt het Retail concept. Clicks en Bricks versterkt het Retail concept. Een advies gericht aan het warenhuis V&D in het segment damesmode. Adviesrapport Maxime Bos 2 Voorwoord Voor u ligt het adviesrapport dat is gemaakt naar

Nadere informatie

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dan zijn wij op zoek naar jou! Ben je een gedreven ondernemer en wil je een succesvol franchiseconcept starten? Dan is dit de kans om je eigen verhuurkantoor te starten onder het onderscheidende en innovatieve franchiselabel van De

Nadere informatie

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten en optimaliseren van online marketing en het ontwikkelen van websites. Voor het bereiken van uw doelgroep kunnen

Nadere informatie

beste online marketing voor jouw kantoor.

beste online marketing voor jouw kantoor. Een review is de beste online marketing voor jouw kantoor. HOGERE OPBRENGSTEN LAGERE KOSTEN POSITIEVE EFFECTEN VOORWOORD INHOUD Je moet grondig je best doen om online goed gevonden te worden. Het internet

Nadere informatie

Ervaar het Beste van Online. In-Store.

Ervaar het Beste van Online. In-Store. Ervaar het Beste van Online. In-Store. AOPEN maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT met als doel de digitale communicatie binnen een winkelomgeving te versterken. Door samen te

Nadere informatie

Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg

Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg Werk aan de winkel wat betreft openheid, onderscheidingsvermogen en communicatiekanalen from Accenture and Microsoft 1 Werk aan de winkel wat betreft

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES Bazoon PREMIUM Inbound Marketing Bazoon SERVICES Inbound Marketing meer traffic, meer leads, meer klanten Bedrijven zoeken naar meer efficiency en effectiviteit in marketing. Er is een verschuiving waar

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

Samenwerken met MakeOver.nl

Samenwerken met MakeOver.nl Samenwerken met MakeOver.nl MakeOver.nl is het snelst groeiende platform in de Nederlandse online interieur wereld. In een tijdsperiode van minder dan 2 jaar hebben we meer dan een miljoen unieke bezoekers

Nadere informatie

Uw digitale. communicatie

Uw digitale. communicatie Uw digitale communicatie Optieksignage: uw oplossing in Digital Signage Uw digitale communicatie Optieksignage is een unieke totaaloplossing op het gebied van digitale communicatie. Met de door ons ontwikkelde

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies

Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies inretail.nl vermeulensteenbergen.nl Juni 2016 1 AANBOD & DOELGROEPEN TOP 5 BENODIGD AANBOD TOEKOMST 1. Kinderspeelgelegenheid 2. Speelgoedwinkel 3. Restaurant

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

Social Media in de Tuinbouw. Social media in de Tuinbouw

Social Media in de Tuinbouw. Social media in de Tuinbouw Social media in de Tuinbouw Inleiding: Dit onderzoek is uitgevoerd door Jan-Peter Steetskamp, in opdracht van Mariëlle van Leeuwen, zelfstandig professional op het gebied van marketing en online communicatie

Nadere informatie

CASESTUDIE? HOE KRIJG IK MIJN WINKEL VOL? 12 februari 2014, Richard van Hoorn

CASESTUDIE? HOE KRIJG IK MIJN WINKEL VOL? 12 februari 2014, Richard van Hoorn CASESTUDIE? HOE KRIJG IK MIJN WINKEL VOL? Hoe krijg ik mijn winkel vol? Inzet marketingbudget Hoe meet je of de kosten van printmedia opwegen tegen het effect? Het commercieel effect De klassieke commerciële

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING VOORWOORD Content marketing is uitgegroeid tot één van de meest populaire

Nadere informatie

INNOVATIE / INFORMATIE / INSPIRATIE

INNOVATIE / INFORMATIE / INSPIRATIE DE TRIPLE I VAN VVV NOORDOOST-BRABANT INNOVATIE / INFORMATIE / INSPIRATIE Kijk je even in deze folder? Sluit prima aan bij onze digitale ambities dus wellicht iets voor ons... Triple I Brabant Triple I

Nadere informatie

Samenwerken voor een rendabele keten. Verhoudingen importeurs en dealers drastisch gewijzigd. HISWA Vereniging Hilversum, 17 februari 2011.

Samenwerken voor een rendabele keten. Verhoudingen importeurs en dealers drastisch gewijzigd. HISWA Vereniging Hilversum, 17 februari 2011. Samenwerken voor een rendabele keten Verhoudingen importeurs en dealers drastisch gewijzigd Even voorstellen Curriculum Vitae strategie en structuur PricewaterhouseCoopers PWC Consulting IBM Business Consulting

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie