Schrijven voor Kluwer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schrijven voor Kluwer"

Transcriptie

1 Schrijven voor Kluwer

2 Over Kluwer Kluwer levert vakgerichte informatie aan kritische professionals op uiteenlopende gebieden. Onze klanten behoren tot de top op hun vakgebied: van juristen, fiscalisten, accountants en bestuurders tot aan human resources-, account- en marketingmanagers. Als grootste online uitgeverij en informatiedienstverlener in Nederland stellen wij deze informatie op allerlei manieren beschikbaar. Bijvoorbeeld via communities, portals en online databanken, of door middel van e-publishing, software en apps. Maar ook in de vorm van tijdschriften, boeken, nieuwsbrieven, e-studies, trainingen en opleidingen. In de informatiesector zijn veranderingen een constante factor geworden. De invloed van nieuwe technologie op het werkproces in de uitgeefwereld is enorm. Mede hierdoor wijzigt het hele speelveld. Er is veel informatie beschikbaar, die bovendien beter en sneller bereikbaar is. Onze klanten hebben daardoor meer behoefte aan structuur en aan praktijkgerichte informatieoplossingen. Voor Kluwer betekent dit dat ons aanbod van online informatie sterk groeit en dat wij onze producten en bijbehorende dienstverlening daarop aanpassen. Op basis van klantkennis en inzicht in de werkwijze van klanten ontwikkelen wij (online) toepassingen die het werk van de professional minder complex maken. Hiermee helpen wij onze klanten om in die dynamische werkomgeving beter en sneller hun weg te vinden. Onze missie Nieuwe en bestaande klanten verrassen met innovatieve informatiegedreven en procesondersteunende oplossingen waardoor zij in staat zijn hoogwaardige dienstverlening te leveren en hun productiviteit te verhogen.

3 Welkom bij Kluwer! Wat kan Kluwer voor u betekenen? In deze brochure vindt u het antwoord op deze en andere belangrijke vragen. Zoals: wat betekent u als auteur voor Kluwer? Hoe promoten wij u en uw uitgaven, en wat kunt u daar- desgewenst met onze hulp -zelf aan doen, bijvoorbeeld op LinkedIn? Maar we informeren u ook over praktische zaken: hoe gaat het schrijven voor online uitgaven in zijn werk? En hoe zit het met uw honorarium?

4 Samen groeien Auteurs spelen een essentiële rol in de ontwikkeling van Kluwer op het gebied van (online) informatieproducten. De wereld om ons heen wordt steeds dynamischer. Ontwikkelingen in alle vakgebieden volgen elkaar in een rap tempo op. Dat betekent dat mensen steeds meer en sneller nieuwe kennis en informatie tot zich willen en moeten nemen. In dat proces bent u als auteur voor Kluwer onmisbaar. Dankzij uw kennis en schrijfvaardigheid kunnen wij onze klanten, de professionals, van dag tot dag op de hoogte houden van de ontwikkelingen op hun vakgebied. Dit zorgt ervoor dat zij kunnen groeien in hun werk. Dat is één van de kerndoelstellingen van Kluwer. Maar daarnaast willen we ook úw ontwikkeling als professional en auteur stimuleren. Als auteur bij Kluwer heeft u veel mogelijkheden om meer naamsbekendheid te verwerven en persoonlijke groei door te maken. Uw bijdrage aan onze (online) producten en diensten zorgt ervoor dat u zichzelf steeds meer als auteur kunt profileren in uw vakgebied. Onze marketingafdeling onderneemt hiertoe veel activiteiten (zie het onderdeel Promotie van u en uw uitgaven in deze brochure), maar we bieden u ook hulp om hier zelf het nodige aan te doen (zie Uw eigen marketing). Want net als Kluwer vindt u het natuurlijk ook belangrijk dat mensen uw bijdrage leren kennen en waarderen. U kunt via Kluwer (gratis of met korting) deelnemen aan diverse trainingen en workshops. U kunt zich bijvoorbeeld via een training webschrijven bekwamen in de specifieke manier van schrijven die geschikt is voor lezen van het scherm. Kort maar krachtig, met een structuur die zorgt dat uw boodschap optimaal tot zijn recht komt bij de lezer. Of u kunt aanschuiven bij bepaalde door Kluwer ontwikkelde masterclasses. Deze zijn voor u als auteur relevant of dienen om uw kennis te vergroten. De trainingen en masterclasses worden altijd verzorgd door experts op het desbetreffende vakgebied. Zo creëren wij een omgeving waarin u als auteur het beste tot uw recht komt. Daar varen onze klanten wel bij. En daar groeien wíj weer van. Samen groeien dus.

5 Promotie van u en uw uitgaven Bij Kluwer is een breed scala aan marketinginstrumenten beschikbaar om u en uw uitgave(n) maximale bekendheid te geven. Dat zijn om te beginnen de standaard marketinginstrumenten die voor alle uitgaven ingezet worden. Maar afhankelijk van factoren als verkoopverwachting, concurrentie en naamsbekendheid zijn er ook aanvullende mogelijkheden. Hieronder vindt u over beide categorieën uitgebreide informatie. Standaard marketinginstrumenten Kluwershop (www.kluwer.nl/shop) Jaarlijks raadplegen meer dan één miljoen bezoekers de Kluwershop. Gezamenlijk bekijken zij ruim drie miljoen pagina s. De shop is dan ook een van onze meest krachtige verkoopinstrumenten. De Kluwershop is overzichtelijk ingericht, heeft uitgebreide zoekmogelijkheden en bestellen gaat eenvoudig. Het webadres van de shop wordt vermeld in vrijwel alle marketinguitingen. Klanten kunnen uw uitgave(n) in de Kluwershop eenvoudig vinden. Door op trefwoord te zoeken in het gehele productaanbod of door specifiek te zoeken binnen een vakgebied (Fiscaal/Financieel, Juridisch, Bedrijfsinformatie en Overheid). De informatie in de shop wordt dagelijks onderhouden door een team van specialistische marketeers en is dus altijd actueel. Om de verkoop te stimuleren bevat de shop een aantal goed doordachte mogelijkheden: Zoeken: de klant kan zoeken op een aantal aspecten zoals trefwoord, vakgebied, productvorm, auteur en ISBN. Nieuw/Binnenkort: nieuwe uitgaven krijgen de vermelding Nieuw. Uitgaven die in voorbereiding zijn krijgen de vermelding Binnenkort. Etalage: een selectie van de uitgaven wordt vermeld op de algemene homepage van de shop en in de etalages van de vakgebieden in de shop (strafrecht, belastingrecht, marketing en communicatie, sociale zekerheid, etc.). Aanvullende informatie: bij elke titel kunnen bestanden worden toegevoegd, zoals een inhoudsopgave, een online demo en recensies, maar bijvoorbeeld ook een YouTube-filmpje van een boekpresentatie. Tips: we doen suggesties voor andere mogelijk relevante uitgaven. Hyperlinks vanuit andere sites: op externe sites kan heel eenvoudig direct gelinkt worden naar uw titel in de shop (bijvoorbeeld vanaf uw eigen website, LinkedInpagina of Twitteraccount). Duidelijke informatie op de productpagina van uw uitgave: - informatie over de auteur(s). - korte omschrijving van de inhoud van uw boek. Uw uitgever/ fondscoördinator levert hiervoor informatie aan bij de marketingafdeling. Bijvoorbeeld: een pdf met de omslag, inhoudsopgave en enkele pagina s uit uw boek. Dit geeft klanten meer inzicht in de kwaliteit en inhoud van uw werk.

6 - drie gerelateerde producten. Laat het uw contactpersoon bij Kluwer weten als u een essentiële titel mist! Een groot voordeel van de webshop is dat de marketinginspanningen voor Kluwer direct meetbaar zijn. Zo kunnen we checken hoe de verkopen van uw uitgaven lopen, hoeveel bezoeken er zijn geweest, welke trefwoorden de klant heeft gebruikt, etc. Met die informatie kunnen wij de promotie van uw uitgave verder optimaliseren. Docenten- en studentenshop Voor HBO en WO docenten, studenten en instellingen bestaat de portal Deze portal biedt de docent een actueel aanbod van alle studietitels. Tevens wordt vermeld welke boeken binnenkort worden verwacht en welke recent verschenen zijn. Op deze portal kan een docent ook een presentexemplaar aanvragen om te beoordelen of de titel daadwerkelijk bruikbaar is voor zijn onderwijs. Wij besteden veel aandacht aan een goede relatie met de contactpersonen in het WO en HBO. Naast het onderhouden van persoonlijke contacten, sturen wij regelmatig recensie-exemplaren en e-zines waardoor zij optimaal geïnformeerd worden over uw uitgaven. Zoekmachinemarketing Internetgebruikers maken vaak gebruik van zoekmachines zoals Google om informatie te vinden. Kluwer besteedt daarom veel aandacht aan zoekmachinemarketing. Doel hiervan is ervoor te zorgen dat uw uitgave gemakkelijk vindbaar is en zoveel mogelijk opvalt. Wij zetten daarbij twee middelen in: Zoekmachineoptimalisatie Kluwer stelt webteksten zodanig samen dat ze goed en snel gevonden worden door zoekmachines. Door het gebruik van relevante termen scoren we hoger in de rangorde van de zoekmachines. Advertenties op zoekmachines Regelmatig plaatsen we advertenties op zoekmachines. Bij Google bijvoorbeeld met Google Adwords-campagnes. Dit werkt als volgt: Kluwer verzorgt tekst en opmaak van de advertentie en kiest zoekwoorden of -zinsdelen die voor uw uitgave relevant zijn. Wij leveren de advertenties en zoekwoorden bij Google aan. Als iemand via Google zoekt met één van de door ons opgegeven zoekwoorden, verschijnt naast de zoekresultaten uw advertentie. Wanneer een bezoeker klikt op de advertentie komt hij direct uit bij uw uitgave in de Kluwershop. Zo bereiken we de doelgroep die al in uw uitgave geïnteresseerd is.

7 Verkoop via de boekhandel Kluwer doet zaken met veel boekhandels in Nederland, waarbij de nadruk ligt op de academische boekhandels in de universiteitssteden. Onze afdeling Channels en partners zorgt voor het realiseren van maximale inzet via de boekhandel door: Optimaal relatiebeheer bij onze top-50 retailers Vroegtijdige aanbieding van nieuwe Kluwerproducten (bijvoorbeeld via het twee wekelijkse e-zine Presentatie van de Kluweruitgaven in de winkels Thema-activiteiten op locatie, zoals lezingen, presentaties en thematafels. Overige marketinginstrumenten Accountmanagement Wij hebben het aantal accountmanagers de laatste jaren sterk uitgebreid. Zij bezoeken regelmatig de grote en middelgrote klanten om uw uitgaven (met name portals en online producten) zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen, te verkopen en om de relatie te verstevigen. Direct mail Sommige titels worden ook via direct mail aangeboden. Er zijn onder andere productmailingen, combinati ingen, segmentmailingen en catalogi. marketing E-zines en actie- s verschijnen in een frequentie van dagelijks tot maandelijks. Dit actie-instrument is een uitstekende mogelijkheid om (nieuwe) uitgaven onder de aandacht te brengen. Vanuit een e-zine kan worden doorgelinkt naar een speciale marketingsite of naar de webshop. Daar vindt de klant meer informatie en kan hij uw uitgave direct bestellen. Marketingsites Als ondersteuning voor de verkoop maken we voor bepaalde producten speciale sites, waar een (potentiële) klant bijvoorbeeld demo s kan bekijken. We promoten deze sites via s, de Kluwershop, diverse papieren uitingen en tijdens klantgesprekken. Google Zoeken naar boeken (Google Books) Honderden uitgevers doen mee met het Google-Publisher-programma en Kluwer doet dat natuurlijk ook. Zo vinden potentiële klanten via Google Book Search honderdduizenden pagina s van Kluwer. Bij elke boekenpagina op de site staat een link naar de site van de uitgever of een andere webwinkel waar uw boek online te bestellen is. De aanvankelijke vrees van uitgevers en auteurs dat boeken volledig te lezen zouden zijn via Google blijkt onterecht. Google Book Search heeft voldoende effectieve beveiligingen ingebouwd om misbruik tegen te gaan.

8 Customer Service (CS) Klanten kunnen bij Kluwer niet alleen online, via de Kluwershop, terecht. Ze kunnen bellen, mailen of schrijven naar onze Customer Service voor bestellingen, informatie over producten, aanbiedingen, abonnementen en voor alle overige klantgerelateerde zaken. De medewerkers zetten zich ook in voor verbetering van de service aan klanten. Het aanbieden van alternatieve producten en het nabellen van proefabonnementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Marktonderzoek en klantenpanels De werkomgeving van klanten verandert snel, nieuwe internettoepassingen volgen elkaar snel op. Het wordt steeds belangrijker om te weten wat klanten willen en hoe ze in de praktijk werken. Daarom besteedt Kluwer veel aandacht aan marktonderzoek, zoals klantenpanels, online enquêtes, één-op-één interviews, klanttevredenheidsonderzoeken, enzovoort. Verdere mogelijkheden Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden. Afhankelijk van de uitgave kunnen wij nog andere marketingactiviteiten inzetten, zoals telemarketing, advertenties, folders/flyers/ bijsluiters, beurzen/congressen, banners, persberichten en radiocommercials. Marketing is een dynamisch vak, waarbij we altijd op zoek zijn naar andere afzetkanalen en nieuwe vormen van klantbenadering. Wilt u meer weten of heeft u zelf ideeën? Bespreek ze met uw uitgever of fondscoördinator.

9 Uw eigen marketing Wij steken bij Kluwer dus veel energie in de marketing van u als auteur en van uw uitgave(n). Maar u kunt zelf ook het nodige doen aan personal branding. Er zijn daarvoor veel (online) mogelijkheden. Via uw eigen website bijvoorbeeld, maar ook via social media als Twitter en LinkedIn. Wellicht bent u al volledig vertrouwd met deze mogelijkheden. Maar misschien ook bent u gebaat bij een korte introductie. Hieronder vindt u zowel basisinformatie als nuttige tips voor optimaal gebruik. Wilt u meer uitleg over LinkedIn of Twitter, vraag het uw uitgever of fondscoördinator. Wij helpen u graag op weg. Promotie via uw eigen site Steeds meer auteurs hebben een eigen site. U wellicht ook. Een uitgelezen kans om uw eigen uitgave(n) onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld met een handige link van uw uitgave naar de titel in de Kluwershop. Goed om te weten: hoe vaker onze producten gelinkt worden naar externe sites, hoe hoger de Kluwershop in de rangorde van de zoekmachines terechtkomt! Promotie via LinkedIn Op dit moment maken twee miljoen professionals in Nederland gebruik van LinkedIn. Nadat u een profiel heeft aangemaakt in LinkedIn, zijn er talloze mogelijkheden om uzelf en uw uitgaven onder de aandacht te brengen. Persoonlijke en herkenbare URL Standaard krijgt ieder profiel een betekenisloze URL toegewezen (bijvoorbeeld Door de letter- en cijferbrij aan het eind te wijzigen in bijvoorbeeld eigen voor- en achternaam, kan een persoonlijke en herkenbare URL gecreëerd worden. U vindt deze optie in de rechterkolom op uw profielpagina. Voorbeeld: betekenisloze letter- en cijferbrij aan het einde van url is hier vervangen door voor- en achternaam van de user.

10 Maak melding van uw uitgaven Op verschillende plaatsen op LinkedIn kunt u melding maken van uw uitgave of artikel. LinkedIn heeft een hoge pagerank. Dat betekent dat uw vermelding op LinkedIn altijd een prominente plaats krijgt in de zoekresultaten van zoekmachines. Besteed veel aandacht aan uw profiel. Zorg dat uw profiel zo is geschreven dat het uw professionaliteit als auteur onderstreept en uw uitgave promoot. - In de Summary van uw LinkedIn profiel kunt u uw uitgave vermelden, met een link naar uw Kluwershop productpagina of een hyperlink naar uw online uitgave. - Bij Experience kunt u aangeven dat u als auteur voor Kluwer werkt. Ook hier kunt u een link plaatsen. Voorbeeld : opgemaakte Experience sectie op LinkedIn Voorbeeld : opgemaakt profiel op LinkedIn en optie om Summary toe te voegen Neem deel aan één van de LinkedIngroepen in uw vakgebied. Kijk van welke groepen de potentiële lezer van uw uitgave lid is en word daar ook lid van. Zo kunt u relaties opbouwen en uw zichtbaarheid verhogen. Belangrijk is dat u in de discussies mensen goede informatie geeft en niet tracht direct uw werk te verkopen. Dat laatste heeft vaak een averechts effect.

11 Voorbeeld: aantal groepen waaraan user deelneemt Neem websites op in uw LinkedInprofiel. Er is bij My Company ruimte voor drie websites. Wij raden u aan om de other functie te gebruiken. Hierdoor kunt u de links andere titels geven, zoals de naam van uw uitgave. Dit heeft twee voordelen. Ten eerste is een aangepaste link voor bezoekers interessanter om op te klikken dan het standaard My Company. Ten tweede is een aangepaste naam goed voor de search engine optimization. Gebruik de applicaties van LinkedIn. De twee belangrijkste voor personal branding zijn de blog- en de Slideshare-applicatie. Voor de blogapplicatie geldt ook weer: probeer niet uw product direct te verkopen, maar voorzie de lezers van informatie en tips. De Slideshare-applicatie biedt de mogelijkheid om bestanden zoals Powerpointpresentaties te verbinden aan uw profiel. Dit kan ook op andere manieren, maar Slideshare heeft het grote voordeel dat ook deze website een hoge rangorde bij zoekmachines heeft. Door hier een account aan te maken en bijvoorbeeld Powerpointslides te uploaden, komen geïnteresseerden snel op uw profiel terecht.

12 Gebruik LinkedIn als u informatie zoekt: user-generated content Heeft u vragen of zoekt u antwoorden op bepaalde onderwerpen of thema s? Laat de LinkedIngroep u helpen. Post een discussie vanuit uw privéaccount op één van de vele (Kluwer)LinkedIngroepen. U zult zeker feedback krijgen vanuit de groep. Reacties van groepsleden kunnen weer gebruikt worden in artikelen of online. Dit noemen we dan user-generated content. Ook verschuilen zich wellicht pareltjes van (co-) auteurs, nieuwsfeiten of goede interviews onder uw groepsleden. Voorbeeld: user-generated content op LinkedIn Promotie via Twitter Inmiddels zijn in Nederland zo n half miljoen mensen actief bezig met Twitter. Circa twee miljoen mensen gebruiken dit medium passief. Dat laatste wil zeggen, dat ze de berichtgeving van anderen volgen, maar zelf geen berichten schrijven. Op het Twitterplatform kunt u relevante informatie en kennis delen, of volgers om hulp en antwoorden vragen. Een korte introductie van Twittertermen en -mogelijkheden:

13 Tweet (twitterbericht) Dit is een kort bericht van maximaal 140 tekens dat gelezen kan worden door de volgers van uw account. Voorbeeld: Tweet of Twitterbericht Hashtags Hashtags zijn een soort labels die u aan uw tweet kunt hangen om aan te geven dat het over een bepaald onderwerp gaat (bijvoorbeeld #rechten of #advies). Handig voor anderen die dit onderwerp ook volgen, uw bericht komt dan automatisch langs. Met behulp van de zoekfunctie van Twitter kunt u bijvoorbeeld op #ondernemingsrecht zoeken. Zo kunt u lezen wat anderen op dit gebied opmerken en kunt u met elkaar discussiëren. Ook kunt u mensen en informatie vinden over specifieke onderwerpen waarin u geïnteresseerd bent. Niet alleen personen of bedrijven twitteren, maar u kunt ook evenementen, producten, enzovoorts volgen. Voorbeeld: gebruik van hashtags (#) in een tweet Trending topic Dit is het onderwerp waarover het meest getwitterd wordt op een bepaald moment. Hier kunt u goed op inhaken als u een interessant artikel of boek hebt geschreven dat daarop aansluit. Op ziet u welke onderwerpen in Nederland hot zijn. In uw bericht verwerkt u dan een hashtag (#) met aangesloten het onderwerp. Bijvoorbeeld over het nieuwe werken #ohnw Voorbeeld: gebruik van hashtags bij trending topic

14 Mention Staan er in uw bericht namen van personen die een twitteraccount hebben, dan is het leuk dat ze weten dat er over hen geschreven is. Gebruik dan een mention. Dit is niets meer dan het vermelden ergens in het midden van uw bericht (begin de tweet dus niet Op deze manier is het bericht voor al uw volgers te lezen en krijgt de persoon die u een mention geeft een bericht dat hij of zij door u genoemd is op Twitter. Voorbeeld: gebruik van mention in tweet van Het Verzekeringsblad. User krijgt hiervan een melding. Een vraag of antwoord Een tweet beginnen wil zeggen dat deze specifiek voor deze user is bestemd. Uw vraag of antwoord verschijnt direct bij deze user in zijn account of tijdslijn. Uw volgers krijgen dit bericht enkel in hun tijdslijn te zien als zij deze user ook volgen. Volgen zij deze user niet, dan zien zij uw tweet beginnende ook niet. Voorbeeld:tweet van Kluwer Collegebundel als antwoord op een bericht Direct Message Naast het posten van algemene berichten, kunt u ook een privébericht of direct message sturen aan een persoon met een twitteraccount. U kunt dan gebruik maken van de optie Berichten. Ga naar de lijst met volgers en zoek degene op die u een privébericht wilt sturen. Selecteer deze en in de rechterkolom verschijnt het profiel met o.a. een knop met een envelopje. Een andere manier om dit toe te passen is om in het invoervenster de twitternaam vooraf te laten gaan door een D (bijvoorbeeld D Kluwer_Nl ) gevolgd door uw bericht. Overigens kunt u alleen direct messages sturen aan uw volgers. Voorbeeld: optie om een direct message aan één van uw volgers te sturen

15 Retweet Komt u een bericht tegen op Twitter dat u interessant vindt en graag aan uw volgers wilt laten zien, retweet dit dan. Het bericht wordt dan letterlijk overgenomen op uw twitteraccount. De RT in het bericht geeft dan aan dat het bericht geretweet is. Als er nog genoeg karakters over zijn kan er nog commentaar aan het geretweete bericht worden toegevoegd. Dit commentaar wordt meestal voor de RT gezet. Voorbeeld: Tweet van AMWeb_nl dat geretweet is door Kluwer_NL. Tinyurl Als u een online vindplaats (url) in een bericht wilt opnemen om een volger op iets te wijzen gebruik dan Hier kunt u lange urls verkleinen. Dit is handig, omdat u uiteindelijk maar maximaal 140 tekens kunt gebruiken in uw bericht. Voorbeeld: op tinyurl.com kunt u lange links verkorten, zodat u deze in uw tweet van maximaal 140 karakters kunt gebruiken Handige social media links Trending Topics: Discussies volgen over bepaalde onderwerpen op twitter: Informatie filteren uit het gigantische - aanbod van twitterberichten: (software installatie) en (online) Zoeken op Twitter: Search.twitter.com

16 Publiceren bij Kluwer - hoe werkt het in de praktijk? PuMa Zoals gezegd wordt Kluwer steeds meer een online uitgever. Want de professional die onze informatie gebruikt, heeft actuele, makkelijk doorzoekbare informatie nodig. Daarom hebben we in de afgelopen jaren een geheel nieuw systeem ontworpen, waarin alle informatie centraal wordt opgeslagen: PuMa (Publishing Management, een content management systeem). Centrale opslag maakt het mogelijk meer verwijzingen en hyperlinks aan te brengen, een van de grote voordelen van zo n systeem. Zo kunnen klanten gemakkelijk en direct van wetgeving naar jurisprudentie doorklikken of van een tijdschriftartikel naar een artikelsgewijs commentaar. Klanten waarderen deze efficiënte aanpak enorm. Auteurstool Om te zorgen dat u als auteur uw bijdragen aan de online producten gemakkelijk en snel kunt aanleveren bij de vakredactie van Kluwer hebben we een speciale digitale werkwijze ontwikkeld. Deze zogenaamde auteurstool wordt al gebruikt bij verschillende uitgaven, waaronder De Vakstudie, Lexplicatie en Tekst & Commentaar. De auteurstool van Kluwer is een online applicatie, waardoor auteurs op een willekeurige computer hun kopij kunnen bewerken en aanvullen. Deze tool, die sterk lijkt op Microsoft Word, biedt een aantal voordelen: Alle kopij wordt voorzien van vakgebieden en trefwoorden (metadata) zodat deze online gemakkelijker te vinden is Een vaste verwijzingsmodus zorgt ervoor dat uw verwijzingen naar Kluweruitgaven automatisch worden voorzien van links Het productieproces voor online uitgaven verloopt vlotter. Per uitgave of per redactionele formule zijn uitgebreide instructies beschikbaar waarin stap voor stap het gebruik van de tool wordt toegelicht. Tevens kunnen auteurs met vragen over het gebruik van de tool terecht bij de fondscoördinator van de desbetreffende uitgave. Als het nodig is kan de fondscoördinator live, op afstand, meekijken op uw scherm en u actief helpen eventuele vragen op te lossen. Andere systemen Niet alle uitgaven van Kluwer worden via de auteurstool en PuMa geproduceerd. Sommige boeken en uitgaven met meer complexe opmaak produceren we via andere systemen.

17 Verwerking en correcties Nadat u uw kopij heeft aangeleverd bij Kluwer kijken ervaren vakredacteuren en bureauredacteuren naar de content. Zij zorgen ervoor dat de kopij op de juiste manier wordt gepubliceerd. Dit alles gaat uiteraard in overleg met u als auteur Beoordeling wetenschappelijke publicaties Kluwer geeft tal van publicaties uit die in het veld als wetenschappelijk worden beschouwd, bijvoorbeeld handboeken en monografieën, maar ook tijdschriften met wetenschappelijke artikelen. Deze tijdschriften worden geleid door zeer deskundige redactieleden die vaak sleutelposities in hun vakgebied bekleden, zoals hoogleraren, rechters en advocaten. De redactieleden beoordelen alle binnengekomen artikelen en toetsen deze zo nodig op wetenschappelijk gehalte. Bij sommige tijdschriften bestaat de mogelijkheid om artikelen (dubbel) blind te laten beoordelen door de redactieleden, zodat alle schijn van partijdigheid uitgesloten kan worden. In de colofons van de tijdschriften staat vaak aangegeven of de redactie deze mogelijkheid aan de auteurs biedt. Hiermee lopen deze redacties vooruit op het nog te verschijnen rapport van de Commissie Du Perron die onderzoek doet naar de voorwaarden waaraan wetenschappelijke publicaties moeten voldoen.

18 Hoe zit het met de honorering? De betaling die u ontvangt voor uw auteurswerkzaamheden kan uit verschillende componenten bestaan, afhankelijk van het type uitgave en de afspraken die u daarover met Kluwer maakt. Deze afspraken worden vastgelegd in een contract. Betaling vindt pas plaats als Kluwer het contract getekend ontvangen heeft. Royalties Een van de mogelijkheden voor honorering is dat u royalties ontvangt. Het gaat dan altijd om een percentage van de netto-omzet van uw uitgave. Aan het eind van het jaar wordt automatisch berekend hoeveel royalties u krijgt uitgekeerd. Heeft u al een voorschot ontvangen, dan wordt het voorschotbedrag verrekend met de jaarlijkse royaltiesbetaling. Royalties worden begin maart uitbetaald. Uitbetalingen bij verschijning Na verschijning van edities van uitgaven anders dan boeken worden de auteurs uitbetaald voor hun bijdrage. Deze zogenaamde kopijbijdrage ontvangt u uiterlijk aan het eind van de maand volgend op het verschijnen van de betreffende editie. Repro-uitbetalingen Als derden uit een uitgave van Kluwer een gedeelte overnemen in eigen uitgaven, krijgt Kluwer daarvoor een vergoeding. Zoals wettelijk verplicht is, betaalt Kluwer 50% van deze vergoedingen door aan de auteurs. Deze pot wordt naar rato verdeeld over alle auteurs die in het betreffende jaar betalingen gehad hebben. U ontvangt een schriftelijke bevestiging van het bedrag dat u krijgt uitgekeerd. Repro-uitbetalingen vinden plaats in maart. Fiscale aandachtspunten Btw Werkt u als auteur namens een bedrijf, dan mag het bedrijf btw in rekening brengen. Dit geldt niet voor schrijfwerkzaamheden. Deze zijn vrijgesteld van btw. Alle overige werkzaamheden, zoals redactiewerk, mogen wel met btw worden belast. Verklaring arbeidsrelatie (VAR) Wij mogen u als auteur tot een maximaal bedrag van per jaar uitbetalen zonder dat Kluwer in het bezit is van een geldige VAR van de belastingdienst. Komt u boven dit bedrag, dan kan Kluwer u pas uitbetalen als u bij de afdeling HR Support uw VAR heeft ingeleverd. Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het raadzaam om aan het begin van het jaar meteen een nieuwe VAR in te leveren.

19 Ten slotte Deze brochure geeft u een korte indruk wat het betekent als u als auteur aan Kluwer verbonden bent. Wij vinden het belangrijk om u daar zo goed mogelijk over te informeren en u te ondersteunen met marketingactiviteiten, tips en tools. Natuurlijk kunt u bij uw uitgever of fondscoördinator terecht als u meer informatie wilt.

20

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Als u dit ebook leest, bent u waarschijnlijk een marketingprofessional of een ondernemer die het belang van Internet marketing onderkent. U merkt dat traditionele

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Internet Marketing. Word online marktleider in uw branche. Alex van Ginneken

Internet Marketing. Word online marktleider in uw branche. Alex van Ginneken Internet Marketing Word online marktleider in uw branche Alex van Ginneken 1 Van dezelfde auteur: - Internet Marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail Marketing, Opzetten van succesvolle

Nadere informatie

LINKEDIN B2B PROFESSIONALS

LINKEDIN B2B PROFESSIONALS 2 RER LinkedIn heeft sinds januari 2013 200 miljoen leden en maar liefst 2.8 miljoen bedrijven hebben een bedrijfspagina aangemaakt. LinkedIn is uniek in haar soort omdat dit het enige sociale netwerk

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Kompass Nederland. Vinden en gevonden worden op Internationaal Niveau!

Kompass Nederland. Vinden en gevonden worden op Internationaal Niveau! Kompass Nederland Vinden en gevonden worden op Internationaal Niveau! Kompass verbindt U zoekt, wij leveren. Met zowel internationaal als nationaal gedetailleerde bedrijfs-, branche- en marketinginformatie

Nadere informatie

Personal Branding. Ontwikkel uw online persoonlijkheid. Alex van Ginneken

Personal Branding. Ontwikkel uw online persoonlijkheid. Alex van Ginneken Personal Branding Ontwikkel uw online persoonlijkheid Alex van Ginneken Van dezelfde auteur: - Internet marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail marketing, Opzetten van succesvolle e-mail

Nadere informatie

Het internet als marketingtool

Het internet als marketingtool Het internet als marketingtool L. Hauben & R. Van Goolen Met medewerking van W. Bogaert & Fruitsnacks Leuven, september 2010 1 Kort voorwoord Vanuit het GROEI.kans! project werd de vraag gesteld om een

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Social Media voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Inbound. Samen. Ontdek de mogelijkheden van de Social Media.

Inkijkexemplaar. Social Media voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Inbound. Samen. Ontdek de mogelijkheden van de Social Media. EDUFOCUS Home Contact Blog Ontdek Ontdek de mogelijkheden van de Social Media. Social Media voor het Samen Werk samen en deel je ervaringen. Inbound MBO Doe Ontdek aan de hand van opdrachten hoe Social

Nadere informatie

Colofon. Geschreven door Paulus Veltman (@paulusveltman)

Colofon. Geschreven door Paulus Veltman (@paulusveltman) Colofon Versie 4.0, 30 januari 2012. Bedoeld voor gebruik in combinatie met de Nederlandstalige versie van de nieuwe, in december 2011 gelanceerde twitter.com. Aanvullingen, verbeteringen en suggesties

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N

W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N OTYS Recruiting Technology helpt u met kandidaat tracking, communicatie

Nadere informatie

THE RULES OF ENGAGEMENT

THE RULES OF ENGAGEMENT Exact Online THE RULES OF ENGAGEMENT Een introductie in de wereld van Engagement marketing www.exactonline.nl 02 THE RULES OF ENGAGEMENT WELKOM IN EEN NIEUW MARKETING TIJDPERK De opkomst van internet heeft

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

Bereik uw achterban via social media

Bereik uw achterban via social media Anders Bereik uw achterban via social media Social mediagids voor het betrekken van burgers Gendeles estrum es ut elitia Auteur: Brechtje Walburgh Schmidt, Marjoke Verschelling, Karin Sok Redactie: Tekstburo

Nadere informatie

De kracht van Social Media voor Interne Communicatie. Search & Find. Connect & Share. Door: Saskia de Laat Studiejaar: 2009/2010 Datum: 17 Juni 2010

De kracht van Social Media voor Interne Communicatie. Search & Find. Connect & Share. Door: Saskia de Laat Studiejaar: 2009/2010 Datum: 17 Juni 2010 Door Saskia de Laat De kracht van Social Media voor Interne Communicatie Search & Find. Connect & Share. Door: Saskia de Laat Studiejaar: 2009/2010 Datum: 17 Juni 2010 Omslag illustratie door: Kim Ravers

Nadere informatie

Addemdum. Veel leesplezier toegewenst! Inge Harts. Praktisch rapport Online Reputatie Management 2

Addemdum. Veel leesplezier toegewenst! Inge Harts. Praktisch rapport Online Reputatie Management 2 Addemdum Dit praktisch rapport over Online Reputatie Management is medio 2008 uitgebracht, na een langdurig onderzoek naar het wat, maar vooral hoe van Online Reputatie Management. Inmiddels hebben veel

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

www.omnipotential.nl 1

www.omnipotential.nl 1 www.omnipotential.nl 1 Beste lezer, Bedankt voor het downloaden van dit rapport. In dit rapport staan ruim 25 tips om meer resultaat uit je bedrijfswebsite te halen. Sommige tips lijken voor de een logisch,

Nadere informatie

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates...

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates... Inhoud Introductie... 3 Waarom Facebook?... 5 2. Adverteer met Facebook... 14 3.Starten met Facebook... 18 4. Facebook Status Updates... 29 5.Opbouwen & Versterken van uw Bedrijf... 34 6. Overzicht - Facebook

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Online Marketing. voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Marketing. Samen. Ontdek de mogelijkheden van

Inkijkexemplaar. Online Marketing. voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Marketing. Samen. Ontdek de mogelijkheden van EDUFOCUS Home Contact Blog Ontdek Ontdek de mogelijkheden van Online Marketing Online Marketing voor het Samen Werk samen en deel je ervaringen. Marketing MBO Doe Ontdek aan de hand van opdrachten hoe

Nadere informatie

Colofon. Aanvullingen, verbeteringen en suggesties zijn van harte welkom! Geschreven door Paulus Veltman (@paulusveltman)

Colofon. Aanvullingen, verbeteringen en suggesties zijn van harte welkom! Geschreven door Paulus Veltman (@paulusveltman) 339 Colofon Nederlandse editie 4.8, januari 2015. Kijk op http://paulusveltman.nl/handleiding-twitter.html voor de meest recente versie van dit boekje. De Engelse vertaling is te downloaden op http://paulusveltman.com/twitter-guide.html.

Nadere informatie

Praktische handreiking voor het gebruik van sociale media in het werkveld herdenken, vieren en herinneren

Praktische handreiking voor het gebruik van sociale media in het werkveld herdenken, vieren en herinneren Praktische handreiking voor het gebruik van sociale media in het werkveld herdenken, vieren en herinneren Mieke van Heesewijk, Stichting Netwerk Democratie Eindredactie: Mieke Sobering Rechten Op dit rapport

Nadere informatie

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals e-mail marketing voor webwinkeliers Voor praktische professionals Alle grote webwinkels doen aan e-mail marketing. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Ze weten namelijk dat e-mail marketing meer oplevert

Nadere informatie

Bing Ads Handleiding. een Yargon whitepaper

Bing Ads Handleiding. een Yargon whitepaper Bing Ads Handleiding een Yargon whitepaper Bing Ads Handleiding hoofdstukken Basis 1. Inleiding Bing Ads 2 2. Instellingen Bing Ads 4 3. Wegwijs in Bing Ads 6 4. Een Bing Ads campagne opzetten 8 5. Campagne

Nadere informatie

ONLINE MARKETING- COMMUNICATIEPLAN

ONLINE MARKETING- COMMUNICATIEPLAN ONLINE MARKETING- COMMUNICATIEPLAN Creatie en communicatie in de praktijk Project Minor blok 2 Marketingcommunicatie Academie voor Marketing ONLINE MARKETINGCOMMUNICATIEPLAN ICT-BANEN CREATIE EN COMMUNICATIE

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

goodswave 2 Strategie Blue ocean 3 sites 5 SEA 4 SEO 6 New media

goodswave 2 Strategie Blue ocean 3 sites 5 SEA 4 SEO 6 New media goodswave 2 Strategie 1 Blue ocean 5 SEA 3 sites 4 SEO 6 New media 1 Blue ocean Wat is Red Ocean Marketing dan? Je neemt de differentiator van uw directe competitor over en je speelt met uw eigen mogelijkheden

Nadere informatie

Inhoud 1 Inleiding... 1 Linkbuilding Tool... 4 Werken met een gratis Basic Account van Linkbuilding Tool... 6

Inhoud 1 Inleiding... 1 Linkbuilding Tool... 4 Werken met een gratis Basic Account van Linkbuilding Tool... 6 Inhoud 1 Inleiding... 1 1.1 Marktanalyse... 1 1.2 Website promotie door adverteren... 1 1.3 Zelfstandig je website promoten... 1 1.4 Google en Linkbuilding... 2 2 Linkbuilding Tool... 4 2.1 Linkbuilding

Nadere informatie

De gids voor de startende webwinkelier

De gids voor de startende webwinkelier Starters Kit De gids voor de startende webwinkelier start idee doe plan De webwinkel van A tot Z Wat kost betalen? Tips voor online-marketing Usability Tevreden klanten Werken met vergelijkingssites De

Nadere informatie