Schrijven voor Kluwer

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schrijven voor Kluwer"

Transcriptie

1 Schrijven voor Kluwer

2 Over Kluwer Kluwer levert vakgerichte informatie aan kritische professionals op uiteenlopende gebieden. Onze klanten behoren tot de top op hun vakgebied: van juristen, fiscalisten, accountants en bestuurders tot aan human resources-, account- en marketingmanagers. Als grootste online uitgeverij en informatiedienstverlener in Nederland stellen wij deze informatie op allerlei manieren beschikbaar. Bijvoorbeeld via communities, portals en online databanken, of door middel van e-publishing, software en apps. Maar ook in de vorm van tijdschriften, boeken, nieuwsbrieven, e-studies, trainingen en opleidingen. In de informatiesector zijn veranderingen een constante factor geworden. De invloed van nieuwe technologie op het werkproces in de uitgeefwereld is enorm. Mede hierdoor wijzigt het hele speelveld. Er is veel informatie beschikbaar, die bovendien beter en sneller bereikbaar is. Onze klanten hebben daardoor meer behoefte aan structuur en aan praktijkgerichte informatieoplossingen. Voor Kluwer betekent dit dat ons aanbod van online informatie sterk groeit en dat wij onze producten en bijbehorende dienstverlening daarop aanpassen. Op basis van klantkennis en inzicht in de werkwijze van klanten ontwikkelen wij (online) toepassingen die het werk van de professional minder complex maken. Hiermee helpen wij onze klanten om in die dynamische werkomgeving beter en sneller hun weg te vinden. Onze missie Nieuwe en bestaande klanten verrassen met innovatieve informatiegedreven en procesondersteunende oplossingen waardoor zij in staat zijn hoogwaardige dienstverlening te leveren en hun productiviteit te verhogen.

3 Welkom bij Kluwer! Wat kan Kluwer voor u betekenen? In deze brochure vindt u het antwoord op deze en andere belangrijke vragen. Zoals: wat betekent u als auteur voor Kluwer? Hoe promoten wij u en uw uitgaven, en wat kunt u daar- desgewenst met onze hulp -zelf aan doen, bijvoorbeeld op LinkedIn? Maar we informeren u ook over praktische zaken: hoe gaat het schrijven voor online uitgaven in zijn werk? En hoe zit het met uw honorarium?

4 Samen groeien Auteurs spelen een essentiële rol in de ontwikkeling van Kluwer op het gebied van (online) informatieproducten. De wereld om ons heen wordt steeds dynamischer. Ontwikkelingen in alle vakgebieden volgen elkaar in een rap tempo op. Dat betekent dat mensen steeds meer en sneller nieuwe kennis en informatie tot zich willen en moeten nemen. In dat proces bent u als auteur voor Kluwer onmisbaar. Dankzij uw kennis en schrijfvaardigheid kunnen wij onze klanten, de professionals, van dag tot dag op de hoogte houden van de ontwikkelingen op hun vakgebied. Dit zorgt ervoor dat zij kunnen groeien in hun werk. Dat is één van de kerndoelstellingen van Kluwer. Maar daarnaast willen we ook úw ontwikkeling als professional en auteur stimuleren. Als auteur bij Kluwer heeft u veel mogelijkheden om meer naamsbekendheid te verwerven en persoonlijke groei door te maken. Uw bijdrage aan onze (online) producten en diensten zorgt ervoor dat u zichzelf steeds meer als auteur kunt profileren in uw vakgebied. Onze marketingafdeling onderneemt hiertoe veel activiteiten (zie het onderdeel Promotie van u en uw uitgaven in deze brochure), maar we bieden u ook hulp om hier zelf het nodige aan te doen (zie Uw eigen marketing). Want net als Kluwer vindt u het natuurlijk ook belangrijk dat mensen uw bijdrage leren kennen en waarderen. U kunt via Kluwer (gratis of met korting) deelnemen aan diverse trainingen en workshops. U kunt zich bijvoorbeeld via een training webschrijven bekwamen in de specifieke manier van schrijven die geschikt is voor lezen van het scherm. Kort maar krachtig, met een structuur die zorgt dat uw boodschap optimaal tot zijn recht komt bij de lezer. Of u kunt aanschuiven bij bepaalde door Kluwer ontwikkelde masterclasses. Deze zijn voor u als auteur relevant of dienen om uw kennis te vergroten. De trainingen en masterclasses worden altijd verzorgd door experts op het desbetreffende vakgebied. Zo creëren wij een omgeving waarin u als auteur het beste tot uw recht komt. Daar varen onze klanten wel bij. En daar groeien wíj weer van. Samen groeien dus.

5 Promotie van u en uw uitgaven Bij Kluwer is een breed scala aan marketinginstrumenten beschikbaar om u en uw uitgave(n) maximale bekendheid te geven. Dat zijn om te beginnen de standaard marketinginstrumenten die voor alle uitgaven ingezet worden. Maar afhankelijk van factoren als verkoopverwachting, concurrentie en naamsbekendheid zijn er ook aanvullende mogelijkheden. Hieronder vindt u over beide categorieën uitgebreide informatie. Standaard marketinginstrumenten Kluwershop (www.kluwer.nl/shop) Jaarlijks raadplegen meer dan één miljoen bezoekers de Kluwershop. Gezamenlijk bekijken zij ruim drie miljoen pagina s. De shop is dan ook een van onze meest krachtige verkoopinstrumenten. De Kluwershop is overzichtelijk ingericht, heeft uitgebreide zoekmogelijkheden en bestellen gaat eenvoudig. Het webadres van de shop wordt vermeld in vrijwel alle marketinguitingen. Klanten kunnen uw uitgave(n) in de Kluwershop eenvoudig vinden. Door op trefwoord te zoeken in het gehele productaanbod of door specifiek te zoeken binnen een vakgebied (Fiscaal/Financieel, Juridisch, Bedrijfsinformatie en Overheid). De informatie in de shop wordt dagelijks onderhouden door een team van specialistische marketeers en is dus altijd actueel. Om de verkoop te stimuleren bevat de shop een aantal goed doordachte mogelijkheden: Zoeken: de klant kan zoeken op een aantal aspecten zoals trefwoord, vakgebied, productvorm, auteur en ISBN. Nieuw/Binnenkort: nieuwe uitgaven krijgen de vermelding Nieuw. Uitgaven die in voorbereiding zijn krijgen de vermelding Binnenkort. Etalage: een selectie van de uitgaven wordt vermeld op de algemene homepage van de shop en in de etalages van de vakgebieden in de shop (strafrecht, belastingrecht, marketing en communicatie, sociale zekerheid, etc.). Aanvullende informatie: bij elke titel kunnen bestanden worden toegevoegd, zoals een inhoudsopgave, een online demo en recensies, maar bijvoorbeeld ook een YouTube-filmpje van een boekpresentatie. Tips: we doen suggesties voor andere mogelijk relevante uitgaven. Hyperlinks vanuit andere sites: op externe sites kan heel eenvoudig direct gelinkt worden naar uw titel in de shop (bijvoorbeeld vanaf uw eigen website, LinkedInpagina of Twitteraccount). Duidelijke informatie op de productpagina van uw uitgave: - informatie over de auteur(s). - korte omschrijving van de inhoud van uw boek. Uw uitgever/ fondscoördinator levert hiervoor informatie aan bij de marketingafdeling. Bijvoorbeeld: een pdf met de omslag, inhoudsopgave en enkele pagina s uit uw boek. Dit geeft klanten meer inzicht in de kwaliteit en inhoud van uw werk.

6 - drie gerelateerde producten. Laat het uw contactpersoon bij Kluwer weten als u een essentiële titel mist! Een groot voordeel van de webshop is dat de marketinginspanningen voor Kluwer direct meetbaar zijn. Zo kunnen we checken hoe de verkopen van uw uitgaven lopen, hoeveel bezoeken er zijn geweest, welke trefwoorden de klant heeft gebruikt, etc. Met die informatie kunnen wij de promotie van uw uitgave verder optimaliseren. Docenten- en studentenshop Voor HBO en WO docenten, studenten en instellingen bestaat de portal Deze portal biedt de docent een actueel aanbod van alle studietitels. Tevens wordt vermeld welke boeken binnenkort worden verwacht en welke recent verschenen zijn. Op deze portal kan een docent ook een presentexemplaar aanvragen om te beoordelen of de titel daadwerkelijk bruikbaar is voor zijn onderwijs. Wij besteden veel aandacht aan een goede relatie met de contactpersonen in het WO en HBO. Naast het onderhouden van persoonlijke contacten, sturen wij regelmatig recensie-exemplaren en e-zines waardoor zij optimaal geïnformeerd worden over uw uitgaven. Zoekmachinemarketing Internetgebruikers maken vaak gebruik van zoekmachines zoals Google om informatie te vinden. Kluwer besteedt daarom veel aandacht aan zoekmachinemarketing. Doel hiervan is ervoor te zorgen dat uw uitgave gemakkelijk vindbaar is en zoveel mogelijk opvalt. Wij zetten daarbij twee middelen in: Zoekmachineoptimalisatie Kluwer stelt webteksten zodanig samen dat ze goed en snel gevonden worden door zoekmachines. Door het gebruik van relevante termen scoren we hoger in de rangorde van de zoekmachines. Advertenties op zoekmachines Regelmatig plaatsen we advertenties op zoekmachines. Bij Google bijvoorbeeld met Google Adwords-campagnes. Dit werkt als volgt: Kluwer verzorgt tekst en opmaak van de advertentie en kiest zoekwoorden of -zinsdelen die voor uw uitgave relevant zijn. Wij leveren de advertenties en zoekwoorden bij Google aan. Als iemand via Google zoekt met één van de door ons opgegeven zoekwoorden, verschijnt naast de zoekresultaten uw advertentie. Wanneer een bezoeker klikt op de advertentie komt hij direct uit bij uw uitgave in de Kluwershop. Zo bereiken we de doelgroep die al in uw uitgave geïnteresseerd is.

7 Verkoop via de boekhandel Kluwer doet zaken met veel boekhandels in Nederland, waarbij de nadruk ligt op de academische boekhandels in de universiteitssteden. Onze afdeling Channels en partners zorgt voor het realiseren van maximale inzet via de boekhandel door: Optimaal relatiebeheer bij onze top-50 retailers Vroegtijdige aanbieding van nieuwe Kluwerproducten (bijvoorbeeld via het twee wekelijkse e-zine Presentatie van de Kluweruitgaven in de winkels Thema-activiteiten op locatie, zoals lezingen, presentaties en thematafels. Overige marketinginstrumenten Accountmanagement Wij hebben het aantal accountmanagers de laatste jaren sterk uitgebreid. Zij bezoeken regelmatig de grote en middelgrote klanten om uw uitgaven (met name portals en online producten) zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen, te verkopen en om de relatie te verstevigen. Direct mail Sommige titels worden ook via direct mail aangeboden. Er zijn onder andere productmailingen, combinati ingen, segmentmailingen en catalogi. marketing E-zines en actie- s verschijnen in een frequentie van dagelijks tot maandelijks. Dit actie-instrument is een uitstekende mogelijkheid om (nieuwe) uitgaven onder de aandacht te brengen. Vanuit een e-zine kan worden doorgelinkt naar een speciale marketingsite of naar de webshop. Daar vindt de klant meer informatie en kan hij uw uitgave direct bestellen. Marketingsites Als ondersteuning voor de verkoop maken we voor bepaalde producten speciale sites, waar een (potentiële) klant bijvoorbeeld demo s kan bekijken. We promoten deze sites via s, de Kluwershop, diverse papieren uitingen en tijdens klantgesprekken. Google Zoeken naar boeken (Google Books) Honderden uitgevers doen mee met het Google-Publisher-programma en Kluwer doet dat natuurlijk ook. Zo vinden potentiële klanten via Google Book Search honderdduizenden pagina s van Kluwer. Bij elke boekenpagina op de site staat een link naar de site van de uitgever of een andere webwinkel waar uw boek online te bestellen is. De aanvankelijke vrees van uitgevers en auteurs dat boeken volledig te lezen zouden zijn via Google blijkt onterecht. Google Book Search heeft voldoende effectieve beveiligingen ingebouwd om misbruik tegen te gaan.

8 Customer Service (CS) Klanten kunnen bij Kluwer niet alleen online, via de Kluwershop, terecht. Ze kunnen bellen, mailen of schrijven naar onze Customer Service voor bestellingen, informatie over producten, aanbiedingen, abonnementen en voor alle overige klantgerelateerde zaken. De medewerkers zetten zich ook in voor verbetering van de service aan klanten. Het aanbieden van alternatieve producten en het nabellen van proefabonnementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Marktonderzoek en klantenpanels De werkomgeving van klanten verandert snel, nieuwe internettoepassingen volgen elkaar snel op. Het wordt steeds belangrijker om te weten wat klanten willen en hoe ze in de praktijk werken. Daarom besteedt Kluwer veel aandacht aan marktonderzoek, zoals klantenpanels, online enquêtes, één-op-één interviews, klanttevredenheidsonderzoeken, enzovoort. Verdere mogelijkheden Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden. Afhankelijk van de uitgave kunnen wij nog andere marketingactiviteiten inzetten, zoals telemarketing, advertenties, folders/flyers/ bijsluiters, beurzen/congressen, banners, persberichten en radiocommercials. Marketing is een dynamisch vak, waarbij we altijd op zoek zijn naar andere afzetkanalen en nieuwe vormen van klantbenadering. Wilt u meer weten of heeft u zelf ideeën? Bespreek ze met uw uitgever of fondscoördinator.

9 Uw eigen marketing Wij steken bij Kluwer dus veel energie in de marketing van u als auteur en van uw uitgave(n). Maar u kunt zelf ook het nodige doen aan personal branding. Er zijn daarvoor veel (online) mogelijkheden. Via uw eigen website bijvoorbeeld, maar ook via social media als Twitter en LinkedIn. Wellicht bent u al volledig vertrouwd met deze mogelijkheden. Maar misschien ook bent u gebaat bij een korte introductie. Hieronder vindt u zowel basisinformatie als nuttige tips voor optimaal gebruik. Wilt u meer uitleg over LinkedIn of Twitter, vraag het uw uitgever of fondscoördinator. Wij helpen u graag op weg. Promotie via uw eigen site Steeds meer auteurs hebben een eigen site. U wellicht ook. Een uitgelezen kans om uw eigen uitgave(n) onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld met een handige link van uw uitgave naar de titel in de Kluwershop. Goed om te weten: hoe vaker onze producten gelinkt worden naar externe sites, hoe hoger de Kluwershop in de rangorde van de zoekmachines terechtkomt! Promotie via LinkedIn Op dit moment maken twee miljoen professionals in Nederland gebruik van LinkedIn. Nadat u een profiel heeft aangemaakt in LinkedIn, zijn er talloze mogelijkheden om uzelf en uw uitgaven onder de aandacht te brengen. Persoonlijke en herkenbare URL Standaard krijgt ieder profiel een betekenisloze URL toegewezen (bijvoorbeeld Door de letter- en cijferbrij aan het eind te wijzigen in bijvoorbeeld eigen voor- en achternaam, kan een persoonlijke en herkenbare URL gecreëerd worden. U vindt deze optie in de rechterkolom op uw profielpagina. Voorbeeld: betekenisloze letter- en cijferbrij aan het einde van url is hier vervangen door voor- en achternaam van de user.

10 Maak melding van uw uitgaven Op verschillende plaatsen op LinkedIn kunt u melding maken van uw uitgave of artikel. LinkedIn heeft een hoge pagerank. Dat betekent dat uw vermelding op LinkedIn altijd een prominente plaats krijgt in de zoekresultaten van zoekmachines. Besteed veel aandacht aan uw profiel. Zorg dat uw profiel zo is geschreven dat het uw professionaliteit als auteur onderstreept en uw uitgave promoot. - In de Summary van uw LinkedIn profiel kunt u uw uitgave vermelden, met een link naar uw Kluwershop productpagina of een hyperlink naar uw online uitgave. - Bij Experience kunt u aangeven dat u als auteur voor Kluwer werkt. Ook hier kunt u een link plaatsen. Voorbeeld : opgemaakte Experience sectie op LinkedIn Voorbeeld : opgemaakt profiel op LinkedIn en optie om Summary toe te voegen Neem deel aan één van de LinkedIngroepen in uw vakgebied. Kijk van welke groepen de potentiële lezer van uw uitgave lid is en word daar ook lid van. Zo kunt u relaties opbouwen en uw zichtbaarheid verhogen. Belangrijk is dat u in de discussies mensen goede informatie geeft en niet tracht direct uw werk te verkopen. Dat laatste heeft vaak een averechts effect.

11 Voorbeeld: aantal groepen waaraan user deelneemt Neem websites op in uw LinkedInprofiel. Er is bij My Company ruimte voor drie websites. Wij raden u aan om de other functie te gebruiken. Hierdoor kunt u de links andere titels geven, zoals de naam van uw uitgave. Dit heeft twee voordelen. Ten eerste is een aangepaste link voor bezoekers interessanter om op te klikken dan het standaard My Company. Ten tweede is een aangepaste naam goed voor de search engine optimization. Gebruik de applicaties van LinkedIn. De twee belangrijkste voor personal branding zijn de blog- en de Slideshare-applicatie. Voor de blogapplicatie geldt ook weer: probeer niet uw product direct te verkopen, maar voorzie de lezers van informatie en tips. De Slideshare-applicatie biedt de mogelijkheid om bestanden zoals Powerpointpresentaties te verbinden aan uw profiel. Dit kan ook op andere manieren, maar Slideshare heeft het grote voordeel dat ook deze website een hoge rangorde bij zoekmachines heeft. Door hier een account aan te maken en bijvoorbeeld Powerpointslides te uploaden, komen geïnteresseerden snel op uw profiel terecht.

12 Gebruik LinkedIn als u informatie zoekt: user-generated content Heeft u vragen of zoekt u antwoorden op bepaalde onderwerpen of thema s? Laat de LinkedIngroep u helpen. Post een discussie vanuit uw privéaccount op één van de vele (Kluwer)LinkedIngroepen. U zult zeker feedback krijgen vanuit de groep. Reacties van groepsleden kunnen weer gebruikt worden in artikelen of online. Dit noemen we dan user-generated content. Ook verschuilen zich wellicht pareltjes van (co-) auteurs, nieuwsfeiten of goede interviews onder uw groepsleden. Voorbeeld: user-generated content op LinkedIn Promotie via Twitter Inmiddels zijn in Nederland zo n half miljoen mensen actief bezig met Twitter. Circa twee miljoen mensen gebruiken dit medium passief. Dat laatste wil zeggen, dat ze de berichtgeving van anderen volgen, maar zelf geen berichten schrijven. Op het Twitterplatform kunt u relevante informatie en kennis delen, of volgers om hulp en antwoorden vragen. Een korte introductie van Twittertermen en -mogelijkheden:

13 Tweet (twitterbericht) Dit is een kort bericht van maximaal 140 tekens dat gelezen kan worden door de volgers van uw account. Voorbeeld: Tweet of Twitterbericht Hashtags Hashtags zijn een soort labels die u aan uw tweet kunt hangen om aan te geven dat het over een bepaald onderwerp gaat (bijvoorbeeld #rechten of #advies). Handig voor anderen die dit onderwerp ook volgen, uw bericht komt dan automatisch langs. Met behulp van de zoekfunctie van Twitter kunt u bijvoorbeeld op #ondernemingsrecht zoeken. Zo kunt u lezen wat anderen op dit gebied opmerken en kunt u met elkaar discussiëren. Ook kunt u mensen en informatie vinden over specifieke onderwerpen waarin u geïnteresseerd bent. Niet alleen personen of bedrijven twitteren, maar u kunt ook evenementen, producten, enzovoorts volgen. Voorbeeld: gebruik van hashtags (#) in een tweet Trending topic Dit is het onderwerp waarover het meest getwitterd wordt op een bepaald moment. Hier kunt u goed op inhaken als u een interessant artikel of boek hebt geschreven dat daarop aansluit. Op ziet u welke onderwerpen in Nederland hot zijn. In uw bericht verwerkt u dan een hashtag (#) met aangesloten het onderwerp. Bijvoorbeeld over het nieuwe werken #ohnw Voorbeeld: gebruik van hashtags bij trending topic

14 Mention Staan er in uw bericht namen van personen die een twitteraccount hebben, dan is het leuk dat ze weten dat er over hen geschreven is. Gebruik dan een mention. Dit is niets meer dan het vermelden ergens in het midden van uw bericht (begin de tweet dus niet Op deze manier is het bericht voor al uw volgers te lezen en krijgt de persoon die u een mention geeft een bericht dat hij of zij door u genoemd is op Twitter. Voorbeeld: gebruik van mention in tweet van Het Verzekeringsblad. User krijgt hiervan een melding. Een vraag of antwoord Een tweet beginnen wil zeggen dat deze specifiek voor deze user is bestemd. Uw vraag of antwoord verschijnt direct bij deze user in zijn account of tijdslijn. Uw volgers krijgen dit bericht enkel in hun tijdslijn te zien als zij deze user ook volgen. Volgen zij deze user niet, dan zien zij uw tweet beginnende ook niet. Voorbeeld:tweet van Kluwer Collegebundel als antwoord op een bericht Direct Message Naast het posten van algemene berichten, kunt u ook een privébericht of direct message sturen aan een persoon met een twitteraccount. U kunt dan gebruik maken van de optie Berichten. Ga naar de lijst met volgers en zoek degene op die u een privébericht wilt sturen. Selecteer deze en in de rechterkolom verschijnt het profiel met o.a. een knop met een envelopje. Een andere manier om dit toe te passen is om in het invoervenster de twitternaam vooraf te laten gaan door een D (bijvoorbeeld D Kluwer_Nl ) gevolgd door uw bericht. Overigens kunt u alleen direct messages sturen aan uw volgers. Voorbeeld: optie om een direct message aan één van uw volgers te sturen

15 Retweet Komt u een bericht tegen op Twitter dat u interessant vindt en graag aan uw volgers wilt laten zien, retweet dit dan. Het bericht wordt dan letterlijk overgenomen op uw twitteraccount. De RT in het bericht geeft dan aan dat het bericht geretweet is. Als er nog genoeg karakters over zijn kan er nog commentaar aan het geretweete bericht worden toegevoegd. Dit commentaar wordt meestal voor de RT gezet. Voorbeeld: Tweet van AMWeb_nl dat geretweet is door Kluwer_NL. Tinyurl Als u een online vindplaats (url) in een bericht wilt opnemen om een volger op iets te wijzen gebruik dan Hier kunt u lange urls verkleinen. Dit is handig, omdat u uiteindelijk maar maximaal 140 tekens kunt gebruiken in uw bericht. Voorbeeld: op tinyurl.com kunt u lange links verkorten, zodat u deze in uw tweet van maximaal 140 karakters kunt gebruiken Handige social media links Trending Topics: Discussies volgen over bepaalde onderwerpen op twitter: Informatie filteren uit het gigantische - aanbod van twitterberichten: (software installatie) en (online) Zoeken op Twitter: Search.twitter.com

16 Publiceren bij Kluwer - hoe werkt het in de praktijk? PuMa Zoals gezegd wordt Kluwer steeds meer een online uitgever. Want de professional die onze informatie gebruikt, heeft actuele, makkelijk doorzoekbare informatie nodig. Daarom hebben we in de afgelopen jaren een geheel nieuw systeem ontworpen, waarin alle informatie centraal wordt opgeslagen: PuMa (Publishing Management, een content management systeem). Centrale opslag maakt het mogelijk meer verwijzingen en hyperlinks aan te brengen, een van de grote voordelen van zo n systeem. Zo kunnen klanten gemakkelijk en direct van wetgeving naar jurisprudentie doorklikken of van een tijdschriftartikel naar een artikelsgewijs commentaar. Klanten waarderen deze efficiënte aanpak enorm. Auteurstool Om te zorgen dat u als auteur uw bijdragen aan de online producten gemakkelijk en snel kunt aanleveren bij de vakredactie van Kluwer hebben we een speciale digitale werkwijze ontwikkeld. Deze zogenaamde auteurstool wordt al gebruikt bij verschillende uitgaven, waaronder De Vakstudie, Lexplicatie en Tekst & Commentaar. De auteurstool van Kluwer is een online applicatie, waardoor auteurs op een willekeurige computer hun kopij kunnen bewerken en aanvullen. Deze tool, die sterk lijkt op Microsoft Word, biedt een aantal voordelen: Alle kopij wordt voorzien van vakgebieden en trefwoorden (metadata) zodat deze online gemakkelijker te vinden is Een vaste verwijzingsmodus zorgt ervoor dat uw verwijzingen naar Kluweruitgaven automatisch worden voorzien van links Het productieproces voor online uitgaven verloopt vlotter. Per uitgave of per redactionele formule zijn uitgebreide instructies beschikbaar waarin stap voor stap het gebruik van de tool wordt toegelicht. Tevens kunnen auteurs met vragen over het gebruik van de tool terecht bij de fondscoördinator van de desbetreffende uitgave. Als het nodig is kan de fondscoördinator live, op afstand, meekijken op uw scherm en u actief helpen eventuele vragen op te lossen. Andere systemen Niet alle uitgaven van Kluwer worden via de auteurstool en PuMa geproduceerd. Sommige boeken en uitgaven met meer complexe opmaak produceren we via andere systemen.

17 Verwerking en correcties Nadat u uw kopij heeft aangeleverd bij Kluwer kijken ervaren vakredacteuren en bureauredacteuren naar de content. Zij zorgen ervoor dat de kopij op de juiste manier wordt gepubliceerd. Dit alles gaat uiteraard in overleg met u als auteur Beoordeling wetenschappelijke publicaties Kluwer geeft tal van publicaties uit die in het veld als wetenschappelijk worden beschouwd, bijvoorbeeld handboeken en monografieën, maar ook tijdschriften met wetenschappelijke artikelen. Deze tijdschriften worden geleid door zeer deskundige redactieleden die vaak sleutelposities in hun vakgebied bekleden, zoals hoogleraren, rechters en advocaten. De redactieleden beoordelen alle binnengekomen artikelen en toetsen deze zo nodig op wetenschappelijk gehalte. Bij sommige tijdschriften bestaat de mogelijkheid om artikelen (dubbel) blind te laten beoordelen door de redactieleden, zodat alle schijn van partijdigheid uitgesloten kan worden. In de colofons van de tijdschriften staat vaak aangegeven of de redactie deze mogelijkheid aan de auteurs biedt. Hiermee lopen deze redacties vooruit op het nog te verschijnen rapport van de Commissie Du Perron die onderzoek doet naar de voorwaarden waaraan wetenschappelijke publicaties moeten voldoen.

18 Hoe zit het met de honorering? De betaling die u ontvangt voor uw auteurswerkzaamheden kan uit verschillende componenten bestaan, afhankelijk van het type uitgave en de afspraken die u daarover met Kluwer maakt. Deze afspraken worden vastgelegd in een contract. Betaling vindt pas plaats als Kluwer het contract getekend ontvangen heeft. Royalties Een van de mogelijkheden voor honorering is dat u royalties ontvangt. Het gaat dan altijd om een percentage van de netto-omzet van uw uitgave. Aan het eind van het jaar wordt automatisch berekend hoeveel royalties u krijgt uitgekeerd. Heeft u al een voorschot ontvangen, dan wordt het voorschotbedrag verrekend met de jaarlijkse royaltiesbetaling. Royalties worden begin maart uitbetaald. Uitbetalingen bij verschijning Na verschijning van edities van uitgaven anders dan boeken worden de auteurs uitbetaald voor hun bijdrage. Deze zogenaamde kopijbijdrage ontvangt u uiterlijk aan het eind van de maand volgend op het verschijnen van de betreffende editie. Repro-uitbetalingen Als derden uit een uitgave van Kluwer een gedeelte overnemen in eigen uitgaven, krijgt Kluwer daarvoor een vergoeding. Zoals wettelijk verplicht is, betaalt Kluwer 50% van deze vergoedingen door aan de auteurs. Deze pot wordt naar rato verdeeld over alle auteurs die in het betreffende jaar betalingen gehad hebben. U ontvangt een schriftelijke bevestiging van het bedrag dat u krijgt uitgekeerd. Repro-uitbetalingen vinden plaats in maart. Fiscale aandachtspunten Btw Werkt u als auteur namens een bedrijf, dan mag het bedrijf btw in rekening brengen. Dit geldt niet voor schrijfwerkzaamheden. Deze zijn vrijgesteld van btw. Alle overige werkzaamheden, zoals redactiewerk, mogen wel met btw worden belast. Verklaring arbeidsrelatie (VAR) Wij mogen u als auteur tot een maximaal bedrag van per jaar uitbetalen zonder dat Kluwer in het bezit is van een geldige VAR van de belastingdienst. Komt u boven dit bedrag, dan kan Kluwer u pas uitbetalen als u bij de afdeling HR Support uw VAR heeft ingeleverd. Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het raadzaam om aan het begin van het jaar meteen een nieuwe VAR in te leveren.

19 Ten slotte Deze brochure geeft u een korte indruk wat het betekent als u als auteur aan Kluwer verbonden bent. Wij vinden het belangrijk om u daar zo goed mogelijk over te informeren en u te ondersteunen met marketingactiviteiten, tips en tools. Natuurlijk kunt u bij uw uitgever of fondscoördinator terecht als u meer informatie wilt.

20

Hoe moet ik mij aanmelden bij Twitter? Overtuigd van het feit dat Twitter voor u als molenaar veel kan betekenen? Tijd om een account aan te maken

Hoe moet ik mij aanmelden bij Twitter? Overtuigd van het feit dat Twitter voor u als molenaar veel kan betekenen? Tijd om een account aan te maken Waarom Twitter inzetten? Laat je volgers weten waar je molen mee bezig is en waar ze jouw molen voor kunnen inschakelen. Zoek de interactie met je volgers. Vraag ze om raad, ervaringen met jouw bedrijf

Nadere informatie

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Workshop Werk vinden met Social Media WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Programma 13.00 Start 13.15 Wat is Social Media Waarom is Social Media belangrijk bij het vinden van een baan? 13.30 Linkedin

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Twitter. voor de bloemist

Twitter. voor de bloemist Twitter voor de bloemist voor de bloemist Handeiding Handleiding Twitter voor de bloemist Hoe maak ik een Twitter-account aan? 1. Ga naar www.twitter.com. Klik eerst onderaan de pagina op Nederlands en

Nadere informatie

Twitter voor beginners MEDIAANS. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans. marketing bureau

Twitter voor beginners MEDIAANS. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans. marketing bureau MEDIAANS marketing bureau Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Inhoud 1. Starten met Twitter 3 2. Een Twitteraccount aanmaken 4 Personaliseren 6 3. Mensen gaan volgen 9 Twittergids 9 Zoeken op Twitter

Nadere informatie

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN OPTIMALISEER UW EMPLOYER BRANDING, RESEARCH & TALENT ACQUISITION. is onderdeel van de Informatie Memory Gold & Platinum Abonnementen Memory Online: Gold & Platinum Abonnementen

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Wie zijn wij? Overal leesbaar

Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Metaal360 is hét kennisplatform op het gebied van metaalbewerking, innovaties en verspaning in Nederland en België. Wij houden u altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Nadere informatie

NSMA Whitepaper. 10 tips voor een goed verzorgd en vindbaar LinkedIn profiel

NSMA Whitepaper. 10 tips voor een goed verzorgd en vindbaar LinkedIn profiel NSMA Whitepaper 10 tips voor een goed verzorgd en vindbaar LinkedIn profiel Voorwoord Beste lezer, Met deze gratis whitepaper bieden we een aantal handige tips voor het opbouwen van een goed verzorgd en

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES Bazoon PREMIUM Inbound Marketing Bazoon SERVICES Inbound Marketing meer traffic, meer leads, meer klanten Bedrijven zoeken naar meer efficiency en effectiviteit in marketing. Er is een verschuiving waar

Nadere informatie

Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter

Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter Retweet, privé tweet, hashtag, alert en favorieten?!? Voor wie de termen en het gebruik van twitter abracadabra is, heeft Marika

Nadere informatie

Monitoring en Engagement met BeSocialEasy.

Monitoring en Engagement met BeSocialEasy. Monitoring en Engagement met BeSocialEasy. De online tool BeSocialEasy vindt voor jou berichten die worden gepubliceerd op weblogs, fora, nieuws sites, blogs en verschillende social media platformen (zoals

Nadere informatie

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten.

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Startopdracht: Waarom met je bedrijf op Twitter? In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Misschien

Nadere informatie

Checkit maakt u vindbaar!

Checkit maakt u vindbaar! Checkit maakt u vindbaar! Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met één van onze Search Engine Marketing professionals of kijk op www.checkit.nl Pagina 2 van 12 Inhoud 1. Over Checkit... 3

Nadere informatie

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN OPTIMALISEER UW EMPLOYER BRANDING, RESEARCH & TALENT ACQUISITION. is onderdeel van de Informatie Memory Gold & Platinum Abonnementen Memory Online: Gold & Platinum Abonnementen

Nadere informatie

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie

Marketing van uw eigen boek

Marketing van uw eigen boek Relatiedag 2013 Relatiedag 2013 Sessie: Marketing van uw eigen boek Jos Groenendaal Marketing 10/25/2013 2 Marketing van uw eigen boek In deze sessie: 1. Gaan we het zo praktisch mogelijk houden 2. Gaan

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Breng jezelf en je bedrijf onder de aandacht bij LinkedIn. LinkedIn is voor iedereen die zichzelf, product of dienst en bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Met dit e-book laat ik

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Social Media Workshop. YM consulting

Social Media Workshop. YM consulting Social Media Workshop YM consulting Even voorstellen Patrick Ariëns Erik Jobse Robin Koster Ipetje op / Ipetje af Verwachtingen? Wat verstaan we onder netwerken? Netwerken is het offline en online leggen

Nadere informatie

Social media pakketten

Social media pakketten Social media pakketten Social media Vergroot uw netwerk en vindbaarheid door de inzet van social media Bij Social media denkt u direct aan Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube en Pinterest. Leuk, maar

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Management Support vormt al meer dan 30 jaar dé community voor (directie)secretaressen, officemanagers en managementassistenten.

Management Support vormt al meer dan 30 jaar dé community voor (directie)secretaressen, officemanagers en managementassistenten. Management Support vormt al meer dan 30 jaar dé community voor (directie)secretaressen, officemanagers en managementassistenten. Belangrijkste peilers: print en digitaal vakblad, website, emailnieuwsbrief,

Nadere informatie

Media Kit Wie zijn wij? Overal leesbaar

Media Kit Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Installatie360 is de digitale bestemming voor bouwprofessionals in Nederland en België. Ons online kennisplatform belicht alle facetten van de installatie-industrie. De redactie besteedt

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

Finchline Widgets. Versie 4.0

Finchline Widgets. Versie 4.0 Finchline Widgets Versie 4.0 Widgets In Finchline Enterprise worden widgets gebruikt om de beschikbare gegevens grafisch weer te geven. Nieuws Widgets Het nieuws is afkomstig uit 7000 Nederlandstalige

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

INBOUND MARKETING STRATEGIE

INBOUND MARKETING STRATEGIE Webinar INBOUND MARKETING STRATEGIE voor GROEI! Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN OPTIMALISEER UW EMPLOYER BRANDING, RESEARCH & TALENT ACQUISITION. is onderdeel van de Informatie Memory Gold & Platinum Abonnementen Memory Online: Gold & Platinum Abonnementen

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Vakblad voor en door ondernemingsraden

Vakblad voor en door ondernemingsraden Vakblad voor en door ondernemingsraden Mediakit 2013 Redactionele formule OR informatie is een inspirerend, informatief, opiniërend, betrokken en betrouwbaar medium voor leden van ondernemingsraden. Het

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl)

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl) Dit is versie 2.1 (april 2009) Kijk voor de nieuwste versie op: www.renegreve.nl/e-books/ Copyright: Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van René Greve verveelvoudigd

Nadere informatie

De inzet van een TwitterStream pagina bij uw evenement

De inzet van een TwitterStream pagina bij uw evenement De inzet van een TwitterStream pagina bij uw evenement U organiseert een beurs, congres, reclamecampagne, seminar of ander evenement? Deze brochure beschrijft de verschillende mogelijkheden om een TwitterStream

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft.

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Webtechniek is gespecialiseerd in technische oplossingen voor internet en applicaties. Sinds 2000 is het

Nadere informatie

Social media en monitoring een handleiding voor startende groepen. Wit Communicatieadviseurs

Social media en monitoring een handleiding voor startende groepen. Wit Communicatieadviseurs Social media en monitoring een handleiding voor startende groepen Wit Communicatieadviseurs Wat is monitoring? Het zoeken naar gesprekken die relevant zijn voor jouw onderwerp, om een vinger aan de pols

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Documentatie Demosite

Documentatie Demosite Documentatie Demosite (demo.anchormen.nl) Datum aanmaak 3-1-2012 Auteurs Wesley van Wermeskerken Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Paginabeheer... 3 2.1 Pagina-inhoud beheren... 4 2.2 Speciale content...

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

SEO. Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines

SEO. Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines SEO Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines Wist je dat? 98% 75% Van de Belgen start zijn zoektocht via een zoekmachine Van de gebruikers kijkt niet verder dan de eerste zoekpagina 200 75% Meer dan 200

Nadere informatie

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf SocialforMedia organiseert i.s.m. Innovatieplatform Colibre van Cubiss de Social Media trainingen Social Media succesvol inzetten

Nadere informatie

Succesvol Gevonden Worden Op Internet. Workshop MYbusinessmedia 7 mei 2009 Gorinchem

Succesvol Gevonden Worden Op Internet. Workshop MYbusinessmedia 7 mei 2009 Gorinchem Succesvol Gevonden Worden Op Internet Workshop MYbusinessmedia 7 mei 2009 Gorinchem 1 Succesvol Gevonden Worden Op Internet Welkom! Strategie MYbusinessmedia: Online First Resultaat: in een jaar naar 1,7

Nadere informatie

Nieuwe doelgroep. Bereik een... Brochure: Product informatie. Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL OPTIMALISATIE IN PERFECTIE

Nieuwe doelgroep. Bereik een... Brochure: Product informatie. Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL OPTIMALISATIE IN PERFECTIE OPTIMALISATIE IN PERFECTIE Bereik een... Nieuwe doelgroep Brochure: Product informatie Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL Telefoon: +31 (0)316 712 453 Fax: +31 (0)84 725 9405 O E-mail: info@optimera.nl

Nadere informatie

30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN

30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN 30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Inleiding... 2 Algemeen... 3 Website algemeen... 4 Inschrijfpagina... 5 Formulieren... 6 Online communicatie... 7 Offline...

Nadere informatie

ÉÉN SPECIFIEKE WEBSITE EN NIEUWSBRIEF VOOR ÉÉN SPECIFIEKE DOELGROEP

ÉÉN SPECIFIEKE WEBSITE EN NIEUWSBRIEF VOOR ÉÉN SPECIFIEKE DOELGROEP ONLINE PLATFORM VOOR d e z a ke li j ke te leco m h a n d e l tbm telecom business magazine Magenta Publishing http://www.tbmnet.nl ÉÉN SPECIFIEKE WEBSITE EN NIEUWSBRIEF VOOR ÉÉN SPECIFIEKE DOELGROEP Alle

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE (SEO)

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE (SEO) Door uw website op de juiste manier te optimaliseren kunt u uw gehele bedrijf een ongelofelijke boost geven. In 11 pagina s inzichtelijk wat SEO is en waarom het zo belangrijk is! Inhoudsopgave Voorblad.

Nadere informatie

Twitter Snel veel mensen bereiken

Twitter Snel veel mensen bereiken 1 Twitter Snel veel mensen bereiken 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Volg je doelgroep 05 Plaats voldoende berichten en gebruik hashtags 06 Twitter mag leuk zijn 07 Volg invloedrijke mensen binnen je vakgebied

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Niesbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets kennis... 10 Voor

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE Bij het bepalen van nieuwe woorden en teksten voor de zoekmachine moet rekening gehouden worden met de inhoud van de website, en hoe Google websites een rang geeft

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

In 10 stappen hoger in Google

In 10 stappen hoger in Google In 10 stappen hoger in Google Beginnersguide Meer weten? Bel: 085-4019161 of mail ons op: sales@vrijdagonline.nl Whitepaper Inleiding... 2 H1 Zo moeilijk is het helemaal niet... 3 1.1 Slechts 3 ranking

Nadere informatie

Praktische tips voor een betere website

Praktische tips voor een betere website Praktische tips voor een betere website Zoekwoorden uitleg 2 Zoekwoorden in je website gebruiken 3 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact 4 Hoe maak je een goede landingspagina 5 Tips voor de lancering

Nadere informatie

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren:

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren: Zoekmachine tips In dit document wordt een aantal tips gegeven om de vindbaarheid van uw website in zoekmachines te verbeteren. Hiermee zou u er voor kunnen zorgen dat u site hoger in de zoekresultaten

Nadere informatie

CS- WebDesign. LinkBuilding

CS- WebDesign. LinkBuilding CS- WebDesign LinkBuilding Zelf doen of uitbesteden Met 25 links om het zelf te doen 2012 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl 024

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

Zijn advocaten geschikte marketeers?

Zijn advocaten geschikte marketeers? Zijn advocaten geschikte marketeers? Het verkoopproces begint bij het begrijpen van het aankoopproces, ook in de advocatuur De wereld van de advocatuur is ten opzichte van vroeger sterk veranderd. Mensen

Nadere informatie

: Gebruikershandleiding platform VSO

: Gebruikershandleiding platform VSO Onderwerp : Gebruikershandleiding platform VSO Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Publiceer nieuws... 2 3. Bedrijfsprofiel wijzigen... 3 4. Persoonlijk profiel wijzigen... 5 5. Gebruiker aanvragen/blokkeren...

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Happy & Social Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012

Happy & Social Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012 Happy & Social 2012 Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012 Definitie social media Online platformen waar de gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie,

Nadere informatie

Hoe haalt u voordeel uit sociale media in uw bedrijf?

Hoe haalt u voordeel uit sociale media in uw bedrijf? Van spielerei tot veelzijdig instrument Hoe haalt u voordeel uit sociale media in uw bedrijf? INHOUD 2 Van spielerei tot veelzijdig instrument 2 Tien manieren waarop uw bedrijf voordeel haalt uit sociale

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS.

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. Er zijn te veel communicatiekanalen. Een normaal mens kan al die digitale input niet meer doeltreffend verwerken. Het slechte nieuws is: het wordt alleen maar meer.

Nadere informatie

Services en diensten Verkoop recreatiewoning

Services en diensten Verkoop recreatiewoning Services en diensten Verkoop recreatiewoning Uw recreatiewoning plaatsen Uw recreatiewoning plaatsen en verkopen via Vakantiehuiswinkel is: Eenvoudig Snel Geen kosten en zonder enige vorm van verplichting.

Nadere informatie

Handleiding Twittergebruik

Handleiding Twittergebruik Handleiding Twittergebruik Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u Twitter kunt gebruiken om door Comvio geïnformeerd te worden over relevante informatie en om met Comvio in contact te komen.

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Whitepaper Alles wat u moet weten over SEO Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Een website die voor uw doelgroep makkelijk vindbaar is en

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding BeSocialEasy

Handleiding BeSocialEasy Handleiding BeSocialEasy Het inlog scherm. Voeg hier je emailadres en wachtwoord in dat je per mail ontvangen hebt. Na inloggen kom je in het hoofdmenu terecht. Zoals je ziet heeft BeSocialEasy 5 tabbladen

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw Februari 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van 24 september 2014 en 8 oktober

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing door: Daisy Leenders Even voorstellen.. E&A BEST Websolutions Daisy Leenders 2 Internet Marketing? - Onderdeel van uw totale marketing plan - Onderdeel van uw communicatie mix

Nadere informatie

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Verhoog uw online vindbaarheid met Google AdWords 3 Google AdWords pakketten 4 Uitleg Google AdWords 5 De kleine

Nadere informatie

Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders. Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen.

Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders. Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen. Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen Hoofdstuk 1 Twitter 11 Account aanmaken (pagina 12) is vervangen door: Als

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie

Kennisbank Handhaving

Kennisbank Handhaving Kennisbank Handhaving Gebruikershandleiding Inhoud 1 Aan de slag met de kennisbank 3 1.1 Introductie 3 1.1.2 E-alert 3 1.2 Toegang tot de kennisbank 3 1.2.1 Inloggen 4 1.2.2 Ingelogd blijven 4 1.2.3 Inlogcode

Nadere informatie

Aan de slag met IVZO.net

Aan de slag met IVZO.net Aan de slag met IVZO.net Inhoud Wat is IVZO.net?...1 Account aanmaken... 1 Stap 1: voor de eerste keer aanmelden... 1 Stap 2: profiel invullen... 3 Mijn dashboard... 3 Taakondersteuning voor uw thema...

Nadere informatie