Voice of the Customer analytics

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voice of the Customer analytics"

Transcriptie

1 Data met voorspellend karakter Voice of the Customer analytics Nieuwe kansen voor marketeers Tele Train & Propaganda

2 Marketeers beleven moeilijke tijden. Oude wetmatigheden sneuvelen één voor één in een overvloed aan informatie. De uitdaging? Terug grip krijgen op (potentiële) klanten en wat er in hun hoofd omgaat. Met relevante inzichten. Een mogelijke sleutel? Voice of the Customer analytics. Een nieuwe tool waarmee marketeers snel en gestructureerd inzicht krijgen in actuele en toekomstige trending topics. inhoud 02. bewust onbekwaam 03. timeline 04. big data wordt big business 05. customer intelligence is the new black 06. de uitdaging: data met voorspellend karakter 07. Voice of the Customer analytics 08. VOC-infographic 09. realtime inzichten zijn de toekomst 11. wanneer VOCa inzetten 12. case tips voor marketeers 14. conclusie 15. meer weten inhoud 01

3 bewust onbekwaam inleiding 02 Zo zou de bekende psycholoog Abraham Maslow de fase noemen waarin de meeste marketeers nu zitten. Overspoeld door een massa informatie op blogs, Facebook, Twitter en andere media over hun (mogelijke) klanten, bedrijf én merk. Vaag bekend met het fenomeen van big data, maar erg onzeker over de mogelijkheden. Hun wens? Eindelijk terug grip krijgen op wat de consument wilt. En liefst in real time. Tot voor kort leek de bigdata-analyse vooral school te maken in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Nu zet ook de Benelux zich schrap voor relevante bigdataverwerking. Steeds fijnere analyses van de gegevens van miljoenen mediaconsumenten zullen het in de nabije toekomst mogelijk maken nieuws, advertenties en aanbiedingen beter en sneller op maat te maken van de individuele klant. Welkom in de wereld van Voice of the Customer analytics.

4 Datavergaring is natuurlijk niet nieuw. Volkstellingen zijn er bijvoorbeeld al sinds de geboorte van de christelijke kalender. Maar door de ongekende technologische ontwikkelingen van de laatste jaren zijn de mogelijkheden van modern datamanagement fundamenteel veranderd MEERKEUZEVRAGEN Amerikaanse reclamebureaus, magazines en autoconstructeurs sturen de eerste grootschalige enquêtes uit. Kwantitatief onderzoek is geboren BIG DATA 1950 FOCUSGROEPEN Dankzij de stijgende levensstandaard treedt er een mentaliteitswijziging op onder marketeers. Diepgaandere segmentatie en het beter willen begrijpen van de klanten leidt tot meer en meer focusgroepgesprekken. De stortvloed aan (vaak digitale) consumentendata wordt zo groot dat de klassieke databasemarketingsystemen moeite hebben om deze te verzamelen en correct te analyseren. Big data doet zijn intrede CUSTOMER RELATIONSHIP Management (CRM) DATABASE MARKETING De noodzaak ontstaat om bestaande en potentiële klanten te monitoren. De eerste opslag van klantgegevens in systemen ziet het daglicht. Het verzamelen, analyseren en vertalen van deze data blijkt erg tijdrovend. De klant komt meer en meer centraal te staan. Database Management groeit uit tot Customer Relationship Management. Nieuwe CRM-software en -hardware lossen de hoge verwachtingen nooit helemaal in VOCa timeline 03 Nieuwe software zoekt naar trends en correlaties in big data en legt zo erg snel, gestructureerd en eenvoudig de Root Causes van consumentengedrag bloot.

5 big data wordt big business ook in de Benelux big business 04 We zouden ze niet te eten willen geven, de marketeers die dit jaar badend in het zweet wakker schieten en ijlings roepen: big data, aaaaaah. Het buzzword van 2013 krijgt zelfs de meest doorwinterde marketeer stil. Want hoe zetten we de tonnen informatie om naar bruikbare inzichten? En dan nog liefst in real time? Ga maar na. Hoeveel keer werd jouw organisatie of bedrijf dit jaar al vermeld op Facebook? Op Google, Twitter, Instagram en Foursquare? En hoeveel keer werd er ge- d of getelefoneerd? wat is big data? De definitie van big data is niet altijd even duidelijk. Het is in feite de verzamelnaam voor de steeds groeiende gegevensstroom (websites, sociale media, databases, callcenters, ) die te groot wordt voor klassieke databasemanagementsystemen. Eindeloos. Dat lijkt de stroom aan informatie die de laatste tijd over klanten of doelgroepen binnenkomt via contactcenters, s, blogs, Facebook feeds, Tweets, cookies of via klassieke surveys. Allemaal big data. En tot voor kort concentreerden we ons in de Benelux vooral op het verzamelen. In de praktijk vangen de meeste bedrijven er te weinig mee aan in hun marketingmix. De hoofdreden? Het lijkt te complex om met de traditionele verwerkingstools de juiste commerciële inzichten uit big data te puren. Gelukkig komt daar nu stilaan verandering in.

6 Volgens het zakenblad Forbes zullen CMO s in 2017 meer spenderen aan IT dan CIO s. Wie de vacatures in marcomland onder de loep neemt, ziet de tendens. Onderzoeksbureau Gartner becijferde vorig jaar dat big data tegen 2015 goed is voor 4,4 miljoen jobs wereldwijd. Marketing intelligence, data-analisten en zelfs data scientists zijn de gegeerde profielen. Customer Intelligence is the new black. customer intelligence 05 Customer intelligence is the new black Ook de mediagroepen springen gretig op de kar. De Persgroep rolt als eerste mediagroep in de Benelux op grote schaal een systeem uit dat de digitale gegevens van miljoenen mediaconsumenten in real time verzamelt en analyseert. Als geen ander beseffen zij dat het voor een marketeer essentieel is om snel in de hoofden van (potentiële) klanten te kijken. Bijkomend voordeel? De resultaten zijn ook erg interessant voor content marketing. Het principe is eenvoudig: wie de websites van de verschillende titels van De Persgroep bezoekt, laat onbewust een spoor aan data achter. Daar wil het mediabedrijf waardevolle commerciële en redactionele inzichten uit puren. Redacties kunnen dan specifieke content zoals regionieuws aanbieden op basis van de interesses van de lezers. Daarnaast kan de omzet uit e-commerce via de mediakanalen stijgen door een beter inzicht in de lezers. de Persgroep De Persgroep is (mede-)eigenaar van o.m. Het Laatste Nieuws, De Tijd, De Morgen, VTM, Q-Music, Dag Allemaal en de Nederlandse kranten AD, Volkskrant, Trouw en Het Parool.

7 de uitdaging 06 de uitdaging: data met een voorspellend karakter Het potentieel van big data is duidelijk. De uitdaging is echter om big data om te vormen tot smart data, met andere woorden: data met een voorspellend karakter. Welke inzichten kunnen we uit deze enorme poel aan gegevens halen en hoe kunnen we dit toepassen in marketing en communicatie? Vandaag lijkt iedere marketeer op zoek naar een efficiënt systeem dat zowel big data als (on)gestructureerde customer data combineert. Een systeem dat datamining op Facebook, Twitter en LinkedIn kan aanvullen met gegevens via callcenters én met de demografische kenmerken van de klant. Liefst nog in real time, om juister en sneller te kunnen inspelen op noden of evoluties in het klantenbestand of de doelgroep. Kortom, nieuwe manieren om als marketeer snel en efficiënt interne en externe data te doen leiden tot relevante inzichten. Tot voor kort leek dit bijna onmogelijk. Want wat we tegenwoordig te weten kunnen komen over mensen, kan niet anders dan omschreven worden als w-a-a-n-z-i-n-n-i-g veel. We weten waar mensen wonen, wat ze leuk vinden, met wie ze op vakantie geweest zijn, van wie ze houden, welke merken ze liken, enzovoort. De kunst zal eruit bestaan de goudstenen te filteren uit die kolkende informatiestroom. Dat wordt mogelijk met het opzetten van een Voice of the Customer strategie.

8 Voice of the Customer analytics (VOCa) Voice of the Customer analytics 07 Wat houden Voice of the Customer analytics nu juist in? Wel, in feite is het een nieuw middel om in de hoofden van de consumenten te kijken. Het combineert in de analyse zowel de pure big data als de customer data. En het neemt data uit alle mogelijke kanalen mee, dus zowel de gesproken gegevens (via speech analytics) als geschreven data (via text analytics). Het eigenlijke resultaat is inzicht in de zogenaamde Root Cause, ofwel de werkelijke oorzaak van een vraag of klacht van een klant. Wim Van Hoof, consultant bij Tele Train (verdeler van VOC-software van Verint in België, red.), geeft aan dat elk bedrijf een VOC-analyse kan maken. Belangrijk is wel dat, om een statistisch juiste speech analyse te maken, de gegevens van minimaal een maand en oproepen nodig zijn. Voor geschreven tekst kan men een relevante analyse maken met veel minder data. Meer dan trending topics De toegevoegde waarde van de VOC-software bestaat erin dat deze niet enkel analyseert wat de klant zegt of schrijft, maar daarin ook nieuwe verbanden ontdekt. De software zoekt dus niet alleen naar trending topics, maar ook naar woorden en woordgroepen die bij elkaar horen. Als er bijvoorbeeld veel opmerkingen of vragen zijn over een te hoge factuur, en in de dataanalyse komt vaak de naam van een concurrent terug die betere prijzen zou hebben, dan kan men daarmee aan de slag. Op basis van de metadata kan de software ook helpen om klanten te segmenteren. De VOC-software is een commerciële spin-off van securitytoepassingen. Deze nieuwe analysetool van ontwikkelaar Verint wordt in België verdeeld door Tele Train en biedt gevorderde analysmogelijkheden voor big data.

9 infographic nieuw! product VOC-infographic 08 in store offline media marketingafdeling maakt relevante content voor de consument online media consumentendata blijft aangroeien trending topics sociale media s blogs telefoon 10% 70% 20% gestructureerde data wie wanneer hoelang hoeveel fonetische & semantische analyse topics thee appel hamburger wijn croissant fruitsap 100%

10 realtime inzichten 09 realtime inzichten zijn de toekomst Traditionele advertising is dood. De oude marketingmodellen voldoen niet meer aan de nieuwe wetmatigheden en marketeers gaan op zoek naar nieuwe manieren om de consument voor zich te winnen. Content marketing lijkt een goede manier om dit te doen. Met VOC-analytics wordt de wens van marketeers stilaan werkelijkheid: communicatie, producten en content op maat van de individuele klant. Contentmarketingbureaus kunnen de ideale metgezel zijn om aan de slag te gaan met de analyse en interpretatie van de VOC-software. Marketeers willen immers steeds meer (branded) content brengen die zo relevant, waardevol en op maat is, dat hij leidt tot de gewenste acties. Slimme marketeers kunnen VOC-software inzetten als nuttige tool om meer inzicht te krijgen in de leefwereld van (potentiële) klanten. De uitdaging in content marketing blijft om inhoud te brengen die de juiste snaar bij de consument raakt. Vandaag is dat nog te vaak algemeen giswerk. De klassieke methodes van datavergaring hebben hun nut bewezen, maar stuiten op hun grenzen. Vooral het tijdrovende aspect is niet meer van deze tijd. Eens de analyse rond is, is ze bijna weer achterhaald. Marketeers lopen achter de feiten aan. De VOCtechologie gaat meteen enkele stappen verder, waardoor men realtime inzichten krijgt. In real time irritaties oplossen Via VOC-analytics kunnen bedrijven doelgerichter problemen identificeren en oplossen. Men kan bijvoorbeeld meteen aantonen dat er iets misloopt in de supply chain, met een bepaald product of op de website. Vervolgens kan men deze irritaties in real time oplossen. De impact van zulke ingrepen op klanttevredenheid en loyaliteit is enorm. Vele merken hebben nog steeds de neiging om vooral over zichzelf te praten. De hedendaagse consument is niet of nauwelijks geïnteresseerd in die verhalen. Merken kunnen het verschil maken door echt in te zetten op wat er omgaat in het hoofd van hun doelgroep.

11 realtime inzichten 10 Grondiger en slimmer segmenteren Contentmarketingbureaus assisteren bedrijven graag in het segmenteren van hun doelgroep. Vandaag behelpen ze zich vaak met klassieke CRM-tools, maar iedereen voelt de noodzaak om grondiger, sneller en slimmer te segmenteren. Er wordt redelijk basic gesegmenteerd, meestal via taal, leeftijd en geslacht. Het zou veel interessanter zijn om binnen die groepen deelgroepen te onderscheiden op basis van waarden, informatiebehoeftes en interesses. Die deelgroepen targetten met een combinatie van de gegevens uit VOC-analytics, trendwatchrapporten en CRMtools, resulteert in veel intelligentere content, producten en communicatie. Elke marketeer moet de ambitie hebben om elke klant individueel te kunnen aanspreken. Met producten, communicatie en content op maat. Quasi meteen. Dat is nog niet voor morgen. Al is de VOC-software een duidelijke stap in de goede richting. Omdat ik met de VOC-software het gedrag van klanten beter begrijp, krijg ik ook antwoorden op wat er zich in de toekomst in hun hoofd zal afspelen. Bedrijven die antwoorden kunnen geven op toekomstige of verborgen vragen van de klant, hebben een streepje voor op de concurrentie. Pertinente en voorspellende inzichten VOC-analytics tonen de ware en ongefilterde mening van alle consumenten. VOC-analytics kunnen zodanig gekneed worden dat je tot pertinente inzichten komt. Als je deze inzichten verspreidt over het hele bedrijf, kan elke afdeling er zijn voordeel mee doen. De combinatie van enerzijds de ongezouten mening van een diversiteit aan klanten en anderzijds de inzichten van diverse betrokkenen binnen het bedrijf, bevordert de creativiteit en opent nieuwe denkpistes. Uit de VOC-analytics wordt het mogelijk om trending topics te distilleren. Een opportuniteit voor content marketing. Deze software helpt om klantengedrag beter te lezen en zo te zien wat er zich in de toekomst in de hoofden van consumenten zal afspelen. Bedrijven die antwoorden kunnen geven op toekomstige of verborgen vragen van de klant, hebben een streepje voor op de concurrentie. VOCa helpt om patronen te herkennen die zich zullen herhalen. Deze patronen maken het mogelijk om te (re)ageren op toekomstige situaties. Propensity heet dit. Het voorspellend werken met data-inzichten gebeurt nu al. Vaak onbewust. Denk aan nieuwe contacten die netwerken als LinkedIn en Facebook je aanraden. Of cd s, boeken, tentoonstellingen, films en schoenen die je na een bezoek of aankoop worden aanbevolen. We staan nog maar aan het begin.

12 wanneer VOCa inzetten 11 wanneer VOC-analytics inzetten? Bedrijven die de VOC-software willen testen, hebben de keuze uit drie disciplines: speech analytics, text analytics en Enterprise Feedback Management (EFM). Speech en text analytics bestaan uit het analyseren van respectievelijk telefonische oproepen in de callcenters en alle geschreven communicatie van klanten. EFM is een uitgebreide versie van customer feedback, maar wordt gecombineerd met CRM-tools en text analytics. De vraag blijft natuurlijk voor welke concrete opportuniteiten of bedreigingen deze software het best ingezet wordt. Voorsprong nemen op de concurrenten De software maakt situaties duidelijk en wijst naar potentiële oplossingen. De speech en text analytics halen naar boven wat er leeft onder de klanten. Dat kunnen positieve ervaringen zijn, maar ook negatieve. Een VOC-analyse helpt je beter te luisteren naar wat mensen zeggen in plaats van selectief te analyseren. VOC-software helpt met andere woorden de analyst om heel snel relevante kansen en belemmeringen te ontdekken. De software zoekt tussen honderdduizenden woorden naar correlaties en wijst op manieren om mogelijke problemen in de kiem te smoren of op een trend waarmee je voorsprong neemt op de concurrenten. In een tijd waarin de consument in elke productcategorie kan kiezen uit tientallen merken, helpt VOC-software om sluimerende trends te ontdekken, om te kijken wat er leeft en zo innovatieve producten of diensten te bedenken die relevant zijn voor je doelgroep. Denk maar aan branded utilities, zoals Nike+. Dat zijn veelal digitale diensten die toegevoegde waarde bieden en het leven van de consument gemakkelijker maken.

13 Een gerichte VOC-strategie kan er voor zorgen dat de instroom van klanten op peil blijft. Wie zijn doelgroep immers kent, kan de klant beter bedienen. En we weten allemaal dat tevreden klanten uitgroeien tot merkambassadeurs. case: Estée Lauder 12 case: Estée Lauder een geslaagde VOC-strategie Cosmeticagigant Estée Lauder analyseerde in 2011 honderdduizenden oproepen en teksten (mails, berichten op sociale media, ) van zijn verschillende callcenters via VOC-software. Daaruit bleek onder meer dat Aziatische klanten vaker dan Europeanen en Amerikanen discussieerden over mascaraproducten die moeilijk te openen waren omwille van de kinderbeveiliging. Het dopje op het product brak vaak, waardoor de mascara uitdroogde. Hierdoor haakten klanten af. Na analyse en interpretatie wees de software erop dat de Aziatische markt niet gewend was aan een dergelijke kinderbeveiliging. Verder veranderde Estée Lauder ook de go-to-marketstrategie voor de Braziliaanse markt. Een eenvoudig voorbeeld van hoe deze software kan helpen bij het segmentatieproces van bedrijven die op verschillende markten en doelgroepen inzetten.

14 3 tips voor marketeers 3 tips van de ongezouten mening van klanten kan je leren Elke brok info is relevant. Ook uit zaken die je niet graag hoort, kan je leren. De silent majority bestaat niet meer. Elke klant is nu een vocal majority. 02 segmenteer slimmer Check of je VOCa en de daaruit verkregen inzichten kan gebuiken voor diepgaandere segmentatie. Groepen van prospects en klanten met gelijkaardige wensen en verlangens zijn makkelijk aan te spreken met voor hen relevante content. 03 laat data leven Betrek collega s van verschillende afdelingen bij het bespreken van de resultaten van VOC-analytics. Samen ben je slimmer. Het bevordert meteen de creativiteit. Ook externen kunnen met hun frisse kijk patronen of verbanden ontdekken die je zelf niet meer ziet. Of zoals Matt Ridley het verwoordt: When ideas have sex, innovation starts.

15 conclusie 14 conclusie Of je nu op Google opzoekt wanneer de supermarkt sluit, een Twitter-tip achterlaat bij je favoriete cocktailbar (Probeer de Cucumber Gin Fizz!), met lichte waanzin in de ogen naar de klantendienst belt, of je laatste looptocht uploadt via Map My Run, je voegt data toe aan de miljoenenstroom van bites. Aan de big data. Voor marketeers is het meer dan ooit essentieel om dit steeds dikker wordend wolkenpak aan informatie beter te interpreteren. Om je klanten diepgaander te leren kennen en sneller in te spelen op vragen, verlangens, irritaties en veranderingen. Voice of the Customer software is een nieuwe manier om inzicht te krijgen in die big data. Via diepgaandere analyse van steeds omvangrijkere gegevens helpt het om sneller, correcter en geconcentreerder tot inzichten te komen en deze juist in te zetten. Op deze manier zet ook de marketing in de Benelux opnieuw stappen naar producten, communicatie en content op maat van de individuele consument. Steeds meer in real time, steeds meer gericht op de toekomst.

16 Meer weten? Vragen en/of nieuwsgierig naar wat VOC-analytics voor jouw organisatie kan betekenen? Aarzel niet. Wim Van Hoof van Tele Train helpt je graag verder: of meer weten 15 Interesse in of vragen over content marketing en de mogelijkheden voor segmentatie en personalisatie? Michel Libens van Propaganda staat je graag te woord: of Blijf je graag op de hoogte van de ontwikkelingen rond dit thema? Een eenvoudig mailtje naar volstaat. Deze paper kwam tot stand door samenwerking van Tele Train en Propaganda. TELE TRAIN helpt organisaties en bedrijven om hun klantcontacten te optimaliseren via performante software, procesoptimalisatie, training en coaching. Tele Train verdeelt o.a. de Voice of the Customer software van Verint in België en begeleidt bedrijven bij de implementatie en de analyse van de resultaten. Snel relevante inzichten puren uit de steeds grotere wolk aan informatie is een uitdaging voor elke marketeer en van belang voor de veerkracht en de continuïteit van elke organisatie. PROPAGANDA is een marktleidend onafhankelijk communicatieadviesbureau gespecialiseerd in customer media en content marketing. Propaganda gelooft dat relevante content dé manier is om van prospects klanten te maken. En van klanten merkambassadeurs. Dieper inzicht in de beweegredenen, de angsten, de wensen van de doelgroep is dé manier om tot die relevante content te komen. Propaganda werkt in België voor bedrijven als AXA, Bank Degroof, bpost, Belgacom Groep, CBC Banque & Assurance, Daikin Europe, Delta Lloyd, Essensys, Federale Verzekering, Hoya, KBC Bank & Verzekering, Kluwer, Lambrechts, Makro-Metro, OZ Onafhankelijk Ziekenfonds, Rabobank.be, Renault België Luxemburg, Rotary, Sibelga, e.a.

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 13 oktober 2015 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B...

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 2017 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B... 3 C... 3

Nadere informatie

Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses

Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses LexisNexis Social Analytics MOGELIJK GEMAAKT POWERED DOOR BY Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses Met deze tool kunnen bedrijven en PR- en marketingbureaus

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie.

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data Door big data te verzamelen en om te zetten in werkelijk bruikbare smart data creëert u nieuwe inzichten,

Nadere informatie

Hoe haalt u voordeel uit sociale media in uw bedrijf?

Hoe haalt u voordeel uit sociale media in uw bedrijf? Van spielerei tot veelzijdig instrument Hoe haalt u voordeel uit sociale media in uw bedrijf? INHOUD 2 Van spielerei tot veelzijdig instrument 2 Tien manieren waarop uw bedrijf voordeel haalt uit sociale

Nadere informatie

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het moment dat je klant een product koopt. Het moment dat een toekomstige

Nadere informatie

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE DE KRACHT VAN PERSONALISATIE StoryMail behandelt in deze guide de belangrijkste resultaten uit het onderzoek De kracht van personalisatie van Forrester (2015). Forrester interviewde 101 beslissingsbevoegden

Nadere informatie

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Welkom Analytics Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Agenda De Digitale Wereld / the Customer Journey Wat is Google Analytics? Praktische tips voor het succesvol gebruik van Google Analytics

Nadere informatie

Optimaliseren van het online imago van jouw gemeente Door: Rens Dietz (Coosto)

Optimaliseren van het online imago van jouw gemeente Door: Rens Dietz (Coosto) Optimaliseren van het online imago van jouw gemeente Door: Rens Dietz (Coosto) Het sociale web biedt gemeenten een onuitputbare bron aan potentiële kennis en ideeën die voorheen niet beschikbaar was. De

Nadere informatie

INBOUND MARKETING STRATEGIE

INBOUND MARKETING STRATEGIE Webinar INBOUND MARKETING STRATEGIE voor GROEI! Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

copyright 2010 Blinker BV

copyright 2010 Blinker BV copyright 2010 Blinker BV H1 Ik wil u beter leren kennen... 2 H2 Start van de relatie: kennismaken... 3 H3 Personalisatie: altijd weten wie ik ben... 4 H4 Profielverrijking: weten wat mij interesseert...

Nadere informatie

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE CONVERTEER JE SOCIAL MEDIA FANS NAAR KLANTEN G R I P O P S O C I A L D ATA GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE Iedereen kent het probleem. Je hebt veel fans op social media. Je investeert in derden

Nadere informatie

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Oktober 2013 ONDERWERPEN Managementsamenvatting 2 Introductie 3 Online blijft 4 Waarom is Click-to-Call vandaag de dag relevant? De nieuwe

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016 Social Media Marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Services. Kwettr Communicatie Kwettr Marketing Kwettr Data Analyses

Services. Kwettr Communicatie Kwettr Marketing Kwettr Data Analyses titel komt hier Wij zijn Kwettr. Online marketing bureau, gespecialiseerd in online betaal en beloon systemen voor social media. Kwettr maakt data analyses en voorspelt toekomstig koopgedrag op basis van

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Ontwikkelt Groei & Efficiency Wie wij zijn: is een adviesdienst die actief is in de bloemenen plantensector. De sector is dynamisch en de ontwikkelingen gaan steeds sneller, mede door de opkomst van internet

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

Big Data en Variabele Data Printing

Big Data en Variabele Data Printing Big Data en Variabele Data Printing Roelof Janssen Definitie Big Data Verwerken en interpreteren van grote en/of gevarieerde dataverzamelingen Doug Laney, Gartner: groeiend volume van data Socialmedia

Nadere informatie

VOXTRON KLAAR VOOR UW TOEKOMST

VOXTRON KLAAR VOOR UW TOEKOMST VOXTRON KLAAR VOOR UW TOEKOMST VOXTRON 100% KLAAR VOOR UW TOEKOMST Voor Voxtron-Enghouse is het altijd belangrijk geweest om nieuwe producten te ontwikkelen die u het leven en werken radicaal vereenvoudigen.

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

BIG DATA. 4 vragen over Big Data

BIG DATA. 4 vragen over Big Data 4 vragen over Big Data Dit ebook geeft in het kort antwoorden op 4 vragen omtrent Big Data. BIG DATA Wat is Big Data? Hoe zet ik een Big Data Strategie op? Wat is het verschil tussen Big Data en BI? Wat

Nadere informatie

Agrio: we helpen boeren met hoogwaardige en gepersonaliseerde informatie :16

Agrio: we helpen boeren met hoogwaardige en gepersonaliseerde informatie :16 Agrio: we helpen boeren met hoogwaardige en gepersonaliseerde informatie 22-05-2019 13:16 Data driven marketing is niet alleen iets voor heel grote uitgeverijen, ook middelgrote zoals Agrio kunnen er veel

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

B2B Marketing & Sales GROEI REALISEER JE SAMEN

B2B Marketing & Sales GROEI REALISEER JE SAMEN B2B Marketing & Sales GROEI REALISEER JE SAMEN INTRODUCTIE Het spel rondom de B2B-klant verandert continu. Dit is zichtbaar in de manier waarop we werken, in de technologie die we gebruiken en in de samenwerking

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Voor welk advertentiekanaal kiest u? Content marketing wordt ingezet om voor de doelgroep relevante en waardevolle content te verspreiden. Helaas bevindt vaak niet

Nadere informatie

Social media monitoring & webcare

Social media monitoring & webcare Social media monitoring & webcare Over mij Anne-Frank Dekker Sinds 2001 actief in online Online marketeer / Social media adviseur Webrichtlijnen 2 gecertificeerd Google Analytics Professional Even voorstellen

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Online recruitment marketing

Online recruitment marketing Online recruitment marketing Plaats uw vacature niet langer willekeurig op diverse mediakanalen, maar bereik uw doelgroep snel én Effectief werven? Kies voor een online recruitment campagne! Als werkgever

Nadere informatie

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN.

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. In de eerste plaats om in contact te komen met anderen met dezelfde interesses. Twitter is erg geschikt om snel met elkaar van gedachten te

Nadere informatie

MULTICHANNEL, TREND OF EVOLUTIE?

MULTICHANNEL, TREND OF EVOLUTIE? MULTICHANNEL, TREND OF EVOLUTIE? MULTICHANNEL, TREND OF EVOLUTIE? Ik ben hier. En u? De klant is god. En god is overal. Maar is uw bedrijf dat ook? Want terwijl u braaf naast de telefoon wacht tot de klant

Nadere informatie

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes!

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Social Media Ontzorging voor bedrijven en ondernemers MKB-ers met ambitie zien hun kans: social

Nadere informatie

turning data into profit knowhowmarketing

turning data into profit knowhowmarketing turning data into profit knowhowmarketing Kennis over de markt, de klant, de concurrent en de effectiviteit van marketing wordt steeds belangrijker. Succesvolle bedrijven gebruiken deze kennis om snel

Nadere informatie

47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt

47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt 47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt 49% vindt dat mediabureaus tekort schieten in hun advies over online marketing Wat is de werkelijkheid van

Nadere informatie

Klantbeleving: Een leerzame reis!

Klantbeleving: Een leerzame reis! Klantbeleving: Een leerzame reis! Whenthe windsof change blow, some peoplebuildwallsand othersbuildwindmills ~chinees gezegde~ Klantbeleving Gedifferentieerd Belevenissen creëren Relevant voor Concurrentiepositie

Nadere informatie

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide Een door wereldwijd succesvolle marketing-guru s, beproefde formule: Hoe je méér klanten krijgt! Ik dit document leg ik beknopt de Business-succes-formule

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Georges Dockx JUISTE MARKETING. Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget

Georges Dockx JUISTE MARKETING. Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget Georges Dockx DE JUISTE MARKETING Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget Uitgegeven door Georges Dockx in samenwerking met BOEK MAKERIJ.be D/2015/Georges Dockx, auteur-uitgever

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Inhoud 1. Inbound vs. outbound marketing 3 2. Wat is inbound marketing? 4 3. Marketing tijdens een recessie 6 4. Inbound marketing in 2012 7 Over de auteur: Dennis

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

IN ESSENTIE? ENGHOUSE INTERACTIVE. Wij helpen u een competitief voordeel te creëren met een uitmuntende customer experience.

IN ESSENTIE? ENGHOUSE INTERACTIVE. Wij helpen u een competitief voordeel te creëren met een uitmuntende customer experience. IN ESSENTIE? Wij helpen u een competitief voordeel te creëren met een uitmuntende customer experience. ENGHOUSE INTERACTIVE Intelligente software voor customer contact-afdelingen. Wij doen er alles aan

Nadere informatie

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING 17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING DE REIS VAN DE KLANT! CONCURRENTIE KOMT VAN ALLE KANTEN Door vercommercialisering van de markt en de enorme groei van het internet is er een nieuwe realiteit

Nadere informatie

BIG DATA wat is het eigenlijk?

BIG DATA wat is het eigenlijk? Dia 1 Agenda BIG DATA wat is het eigenlijk? De (on)zin achter BIG DATA BIG DATA wordt small data Uw klant begint een web-winkel,advieskans!? De vertaling naar risico s De stap naar de tweedelijns controller

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

01/06. Websites Nederland over. Webcare. Whitepaper #02/2013. Rauric Schelvis internet marketeer

01/06. Websites Nederland over. Webcare. Whitepaper #02/2013. Rauric Schelvis internet marketeer 01/06 Websites Nederland over Webcare Rauric Schelvis internet marketeer 02/06 Webcare Vroeger?! Vroeger was er nog geen social media, toen belden we nog gewoon naar de klantenservice met onze vragen,

Nadere informatie

Praktische Social Media Tips 8 december 2011

Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Leon Tindemans Wie ben ik? Time To Market Leon Tindemans Oktober 2010 Herwijnen @TTMCommunicatie in/ttmcommunicatie user/ttmcommunicatie 1 Diverse klanten Al

Nadere informatie

STARTERSGIDS BUYER PERSONAS

STARTERSGIDS BUYER PERSONAS INBOUND MARKETING STARTERSGIDS BUYER PERSONAS DALLAS ANTWERP ? HOE ZIET EEN BUYER PERSONA ER UIT? INHOUD 1 Een korte introductie over buyer personas. 2 Hoe maak je een buyer persona? 3 Hoe ziet een buyer

Nadere informatie

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES Inleiding Digitalisering biedt kansen en uitdagingen voor sales. Waar verkopers vroeger nog koud acquireerden, maakt men nu steeds meer gebruik

Nadere informatie

Hogere conversie door behavioural targeting in het onderwijs

Hogere conversie door behavioural targeting in het onderwijs Hogere conversie door behavioural targeting in het onderwijs Behavioural targeting op jouw website: elke onderwijsinstelling kan ervan profiteren Studenten zoeken hele andere informatie op je website dan

Nadere informatie

Social Media Strategie Plan

Social Media Strategie Plan Social Media Strategie Plan Creëren van de strategie en planning van de uitvoering Een stappenplan met daarin vastgelegd waar je merk staat, waar je heen wilt en en hoe er te komen. Houd in gedachten dat

Nadere informatie

Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends.

Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends. Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends. Door: Patricia Redsicker Bron/voor u gelezen: www.marketingonline.nl Volgens het Infinite Dial

Nadere informatie

THE ONE ID RIGHT DATA MAKES GREAT MARKETING POWERED BY EMAIL-BROKERS 2015

THE ONE ID RIGHT DATA MAKES GREAT MARKETING POWERED BY EMAIL-BROKERS 2015 THE ONE ID WAT WILT U WETEN? HIER Wie zijn uw (potentiële) klanten? Wat doen ze? Wat vinden ze leuk? Wat zijn hun interesses en passies? Waar zijn ze? Wat zeggen ze? HIER HIER HIER IN 2015 ZIJN KLANTEN

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015 KBP Relatiedag Digitale trends en ondernemen met Social Media 17 september 2015 FACEBOOK LINKEDIN TWITTER OPLEIDING EVENTS ONLINE CAMPAGNES EVENTS Social Media Training & Advies Social Media Expert Businesscoach

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement- SCRM. Bestaande communities. Doelstellingen en strategie

Nieuw relatiemanagement- SCRM. Bestaande communities. Doelstellingen en strategie Nieuw relatiemanagement- SCRM 1 Social media audit Bestaande communities Doelgroep Doelstellingen en strategie Bestaande online communities Op welke social Media is het bedrijf Proximus reeds aanwezig?

Nadere informatie

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media Michel van Roon E-mail: mvroon@automotiveretail.nl Twitter: @michelvanroon Facebook: facebook.com/automotiveretail 01 WAT IS ER GEBEURD? 02

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics

De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics 17 juni, Mark van Kasteren GAUC 2015 Result driven online marketing Welkom! Result driven online marketing Google Analytics Nerd Beweging sensor die

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement / SCRM

Nieuw relatiemanagement / SCRM Nieuw relatiemanagement / SCRM Deze opdracht betreft de analyse van een bedrijf/organisatie (naar eigen keuze) in relatie tot nieuw relatiemanagement, SCRM. Ik heb gekozen voor het jong bedrijf Stampix

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS.

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare voor elk bedrijf dat wil groeien OZMO levert de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

Luisteren naar social media in het onderwijs. @RensDietz

Luisteren naar social media in het onderwijs. @RensDietz Luisteren naar social media in het onderwijs @RensDietz Over mij Over mij Over Coosto Slaan alle social media berichten op 3 phases Zoekmachine voor sociale media Klantenservice via social media Inspiratiebron:

Nadere informatie

Webinar: Wat is Social Media Monitoring?

Webinar: Wat is Social Media Monitoring? Webinar: Wat is Social Media Monitoring? Het webinar start om 16.00 uur Geluid: zet het geluid van de computer aan op de juiste volume Stel uw vragen via de chatfunctie @ValueProof Value Proof www.valueproof.nl

Nadere informatie

Het gaat eindelijk weer over echtheid

Het gaat eindelijk weer over echtheid Het gaat eindelijk weer over echtheid Internet heeft de wereld veel transparanter gemaakt, de sociale media maken mensen weerbaar. Traditionele reclame wordt dan ook steeds vaker leugenachtig gevonden.

Nadere informatie

maakt resultaat meetbaar

maakt resultaat meetbaar maakt resultaat meetbaar Enthousiaste terugkerende klanten Gemotiveerde competente medewerkers Reputatiemanagement door adequaat klachtmanagement Nieuwe klanten door betere vindbaarheid en conversie Meer

Nadere informatie

Online Marketing voor Siertelers. De meerwaarde van social media Inzicht in de Consument 29 juni 2015

Online Marketing voor Siertelers. De meerwaarde van social media Inzicht in de Consument 29 juni 2015 Online Marketing voor Siertelers De meerwaarde van social media Inzicht in de Consument 29 juni 2015 Arnold Wittkamp (1973) 1988-2000 Van zaterdaghulp naar Filiaalmanager Singel Bloemenmarkt Amsterdam

Nadere informatie

Syntens. emarketing Internationaal zakendoen via internet

Syntens. emarketing Internationaal zakendoen via internet Syntens emarketing Internationaal zakendoen via internet Dennis van den Broek Creative Director @ Creactiv inhoud Creactiv, wat is dat? De Creactiv visie E-mail Marketing Marketplaces (Social) Networking

Nadere informatie

Inleiding CUSTOMER TOUCH MODEL. Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten?

Inleiding CUSTOMER TOUCH MODEL. Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten? Inleiding Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten? Er zijn geruchten dat Amazon een dergelijke gedetailleerde kennis van haar klanten

Nadere informatie

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online wereld over hoe je met een goede online Marketing Strategie kunt groeien. Gustavsson Marketing Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online

Nadere informatie

Whitepaper Account-based marketing

Whitepaper Account-based marketing Whitepaper Account-based marketing De kracht van een sterk merk Voor ondernemingen in het MKB Hoe gerichte en persoonlijke communicatie zorgt voor meer omzet. Account-based marketing, ook wel ABM genoemd,

Nadere informatie

FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne.

FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne. FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne. Toen het in kaart brengen van bezoekersgedrag op websites nog in de kinderschoenen stond, beperkten marketeers zich tot

Nadere informatie

Klanten en prospecten. Wie zijn onze danspartners?

Klanten en prospecten. Wie zijn onze danspartners? Klanten en prospecten Wie zijn onze danspartners? Klanten en prospecten Voor je begint aan de tango: Weet wie je klanten zijn Weet welke doelgroep je aanspreekt Zoek de beste communicatiemethode om je

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

BOUW HENDRICKX COMMUNICATIONS

BOUW HENDRICKX COMMUNICATIONS BOUW HENDRICKX COMMUNICATIONS horeca solutions - consulting - applications social media management review- en reputatiemanagement klantenbeheer en relatiemanagement persrelaties en public relations Jouw

Nadere informatie

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! Hoe kunnen we op een moderne manier langer in contact blijven met onze klanten en hen verrassen tijdens de klantenreis? 2 grote kansen voor reisorganisaties

Nadere informatie

Begrijp je doelgroep en connect Search en Social voor de opbmale klant beleving

Begrijp je doelgroep en connect Search en Social voor de opbmale klant beleving Begrijp je doelgroep en connect Search en Social voor de opbmale klant beleving Speaking Publishing Consulting Training European Search Personality 2015 www.stateofdigital.com - www.basvandenbeld.com -

Nadere informatie

Whitepaper community management

Whitepaper community management Whitepaper community management De kracht van een sterk merk In deze whitepaper leer je Wat community management is Waarom je community management moet meenemen in je strategie Hoe je je eerste community

Nadere informatie

DASC WEGENER MEDIA GROEIT DOOR VERBETERDE INZET VAN DATA-ANALYSE

DASC WEGENER MEDIA GROEIT DOOR VERBETERDE INZET VAN DATA-ANALYSE DASC WEGENER MEDIA GROEIT DOOR VERBETERDE INZET VAN DATA-ANALYSE Wegener Media, uitgever van diverse regionale dagbladen en huis-aanhuisbladen, voert veel analyses uit op online en offline data. Marketing

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website»

OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» ZET CUSTOMER INSIGHT STRATEGISCH OP DE KAART VOOR EEN OPTIMALERE BEDIENING VAN JE KLANT De toename van informatie

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Content marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software 4orange, 2014 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Hoe kunnen de juiste keuzes voor marketing software gemaakt worden? In

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Let digital work fueld.nl LinkedIn Advertising en Google Adwords zijn beide kanalen die in een content marketing strategie worden ingezet om voor de doelgroep relevante

Nadere informatie

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint Inhoud Inleiding De kracht van social media Wanneer komt social media van pas? Social

Nadere informatie

4 vragen die customer contact- verantwoordelijken zich stellen

4 vragen die customer contact- verantwoordelijken zich stellen whitepaper video call SKYPE FOR BUSINESS 4 vragen die customer contact- verantwoordelijken zich stellen whitepaper Wat is Skype for Business (SfB)? SfB is een Microsoft-platform dat al uw business-communicatie

Nadere informatie