Verslag infovergadering 09/04/ Uitbesteding Outplacement in kader van het SIF

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag infovergadering 09/04/2013 - Uitbesteding Outplacement in kader van het SIF"

Transcriptie

1 Verslag infovergadering 09/04/ Uitbesteding Outplacement in kader van het SIF Overzicht van de ingediende vragen en de antwoorden zoals besproken tijdens de infovergadering. De vragen die tijdens de infovergadering zelf werden gesteld, zijn in kleur aangeduid. Tijdens de vergadering werd aan de hand van een ppt-presentatie een korte toelichting gegeven mbt de voorliggende opdracht. De ppt en het document "Leidraad bij het opmaken van een offerte" werden eveneens toegevoegd als bijlage in e-notification. Volg Bestek Beschrijving van de percelen: Wat wordt bedoeld met maximum 50 werknemers bij een onderneming op het moment van ontslag, in geval van herstructurering? Slaat die 50 werknemers op het aantal werknemers in dienst of aantal werknemers die ontslag krijgen door de herstructurering? Dit aantal slaat op het aantal ontslagen werknemers op basis van de lijsten die het SIF doorkrijgt van curatoren/werkgevers en Wijze van prijsbepaling: De opleiding en certificering van verworven competenties: maximaal 513,55 excl BTW (621,40 euro, incl BTW) per opgeleide deelnemer, op basis van bewezen kosten. Indien voor bepaalde deelnemers geen vergoeding voor opleiding of certificering wordt gebruikt, kan het niet-gebruikte gedeelte, tot een max. van 2.558,85 excl BTW (3.096,21 euro incl BTW) per deelnemer, gebruikt worden voor de overige deelnemers. Wil dit zeggen dat als 4,98 mensen geen opleiding gevolgd hebben dat iemand dan een terugbetaling van de opleidingskost kan hebben tot 2.558,85 max? Ja, exclusief BTW en voor zover de aanvraag en de kosten voldoen aan de voorwaarden onder punt Prijsherziening: Wordt de indexering van de prijzen automatisch toegepast of moet dit aangevraagd worden? De facturatie en de betaalopdracht: Begrijpen we het goed uit punt dat er maandelijks een overzicht gaat bezorgd worden van bedragen die we moeten factureren? De indexering gebeurt automatisch door de VDAB. De nieuwe bedragen zijn van toepassing voor de nieuw toegeleide en gestarte outplacementbegeleidingen vanaf dat toeleidingsjaar. Dat klopt.

2 5 2.9 Samenwerking tussen arbeidsmarktactoren: Wij hebben in onze organisatie enkele free-lance medewekers die instaan voor de begeleiding van de kandidaten. Deze mensen werken wel onder contract van onze organisatie op het moment dat ze mensen begeleiden. Ze gebruiken ook onze methodologie,werkmappen en in onze locaties die wij aanbieden aan de kandidaten. De mensen werken ook exclusief voor ons op gebied van outplacement. Al deze mensen hebben ook via onze organisatie hun CERTO attest behaald. Mijn concrete vraag is of dat deze mensen vallen onder onderaannemers of zijn dit medewerkers van onze organisatie? Free-lance medewerkers worden beschouwd als onderaannemers in de volle zin van de betekenis. Indien u free-lance medewerkers wil inzetten voor de uitvoering van de opdracht, geeft u in de offerte aan welke delen van de opdracht u per onderaannemer (in dit geval free lance medewerker) wil laten uitvoeren. U toont het engagement van de onderaannemer ten aanzien van deze opdracht aan door toevoeging van een ondertekende onderaannemingsverklaring (verplichte bijlage 1 van het bestek) Selectiecriteria: Hoe worden de selectiecriteria beoordeeld? Onder Gunningcriteria en hun gewicht staat gedetailleerd omschreven hoe deze beoordeeld zullen worden, over de selectiecriteria wordt deze informatie niet gegeven. Selectiecriteria zijn voorwaarden tot deelneming zijn. Als inschrijver moet u hieraan voldoen. Voldoet u niet dan kan u niet deelnemen aan de gunning.

3 Volg nummer 7 Bestek nummer , S.2 Technische bekwaamheid: deskundigheid en ervaring met outplacementbegeleiding. Is het de bedoeling dat je voor elk perceel (zowel dossiers kleiner dan 50 en groter dan 50 personen) dat je wenst voor in te schrijven een referentieopdracht opgeeft? Hoeveel referentieopdrachten moeten er precies weergegeven worden? Kan het geheel van vorige uitbesteding als een opdracht gelden met link naar de betreffende percelen? De referentieopdracht(en) die u beschrijft dienen voldoende ervaring en deskundigheid aan te tonen voor de totaliteit van de opdrachten waarvoor u inschrijft, zowel mbt de aard als mbt de omvang. Het kan aangewezen zijn meerdere referentieopdracht op te geven. Indien u inschrijft op meerdere percelen worden de ingediende referentieopdrachten tevens beoordeeld in functie van de maximaal te gunnen capaciteit. De dienstverlener moet aantonen op basis van projecten in de voorbije 3 jaar dat hij voldoende ervaring en deskundigheid heeft opgebouwd om op jaarbasis outplacementbegeleiding aan te bieden in de percelen waarvoor hij inschrijft. Voor de beoordeling van de ervaring en deskundigheid mbt de percelen in tabel 1 worden de opgegeven referentieopdrachten vergeleken met de samengetelde indicatieve aantallen (voor 2012) van de 3 grootste percelen waarop de dienstverlener inschrijft. Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met een groeipotentieel van het outplacementbureau en met de onvoorspelbaarheid van de effectieve aantallen. Voor de beoordeling van de ervaring en deskundigheid mbt de percelen in tabel 2 worden de opgegeven referentieopdrachten vergeleken met de samengetelde indicatieve aantallen (voor 2012) van de percelen waarop de dienstverlener inschrijft, met een minimum van 150 startende deelnemers per perceel per jaar. Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met een groeipotentieel van het outplacementbureau en met de onvoorspelbaarheid van de effectieve aantallen. Bij de toewijzing van de deelopdracht zal de VDAB beoordelen of het outplacementbureau voldoende ervaring en deskundigheid heeft aangetoond voor de uitvoering van de outplacementbegeleiding van de specifieke opdracht.

4 , S.2 Technische bekwaamheid: deskundigheid en ervaring met outplacementbegeleiding. De dienstverlener bewijst zijn deskundigheid aan de hand van referentieopdrachten van gelijke aard en gelijke omvang, uitgevoerd in de laatste 3 jaar. Indien de dienstverlener nog maar 2 jaar bestaat, maar er is ondertussen een overname/samenvoegen met de outplacement activiteiten van een andere zustermaatschappij van de groep die al meer dan 20 jaar bestaat, kunnen de opdrachten van die zustermaatschappij die nu wordt overgenomen ook meetellen als referenties van de laatste 3 jaar? Het personeel van de zustermaatschappij die instaat voor outplacement wordt althans samengevoegd bij de eerste reeds langer bestaande dienstverlener , S.3 Technische bekwaamheid: Personeelsbezetting. De dienstverlener geeft een beschrijving van de gemiddelde jaarlijkse personeelsbezetting en de omvang van het kader tijdens de laatste drie jaren, inclusief van de onderaannemers waarop beroep gedaan wordt in kader van het aantonen van de technische bekwaamheid. De dienstverlener ondersteunt deze beschrijving waar mogelijk met officiële documenten. - Welke officiële documenten worden hiermee bedoeld? - Wat bedoelt men met: de omvang van het kader? Het is aan de dienstverlener om aan te tonen dat de know-how, omkadering en personeelsbezetting van de overgenomen zustermaatschappij in voldoende mate aanwezig blijft in de onderneming. De bewijsvoering betreft opdrachten die werden uitgevoerd in de voorbije 3 jaar maar moeten niet noodzakelijk de volle 3 jaar beslaan. Officiële documenten: Het is aan de dienstverlener om de bewijsvoering op te bouwen en aan te reiken. Alle contracten, boekhoudstukken, publiek toegankelijke en verifieerbare publicaties zoals de sociale balans, jaarverslagen, volgens statutaire voorwaarden ondertekende uittreksels uit verslagen van bestuursorganen, alsook verifieerbare rapporten van een sociaal secretariaat kunnen worden aanvaard als bewijsvoering. De omvang van het kader: In functie van de inschatting van de technische bekwaamheid, in casu de capaciteit van de organisatie, wensen we een overzicht van de personeelsleden die gedurende de laatste 3 jaren ingezet werden voor de outplacementactiviteiten, zowel het begeleidend personeel, als het ondersteunend personeel (kaderleden, eventueel administratieve ondersteuning).

5 , S.3 en Technische bekwaamheid: personeelsbezetting Kunnen we de prestaties van freelancers mee rekenen onder personeelsbezetting? Indien ja, kunnen we dit doen aan de hand van het totaal aantal gepresteerde uren op basis van in de boekhouding geregistreerde facturen? Free-lance medewerkers worden beschouwd als onderaannemers in de volle zin van de betekenis. Indien u free-lance medewerkers wil inzetten voor de uitvoering van de opdracht, geeft u in de offerte aan welke delen van de opdracht u per onderaannemer (in dit geval free lance medewerker) wil laten uitvoeren. U toont het engagement van de onderaannemer ten aanzien van deze opdracht aan door toevoeging van een ondertekende onderaannemingsverklaring (verplichte bijlage 1 van het bestek). Enkel in dat geval kunnen de prestaties van deze free-lancers worden beschouwd als "personeelsbezetting". Het is aan de dienstverlener om de bewijsvoering mbt de personeelsbezetting op te bouwen en aan te reiken , A.1 Administratieve vereiste: voldoen aan de voorwaarden om te werken als bureau voor private arbeidsbemiddeling: Is een erkenning als bureau voor kosteloze arbeidsbemiddeling als administratieve voorwaarde voldoende om kandidaat te stellen in deze uitbesteding? We vragen dat de inschrijvers voldoen aan de voorwaarden om te werken als bureau voor private arbeidsbemiddeling, incl. de bijhorende gedragscode. Het mandaat kosteloze arbeidsbemiddeling betekent niet automatisch dat ze daaraan voldoen. Meer info mbt de voorwaarden voor private arbeidsbemiddeling kan je vinden op de website: of bij het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie Dienst Migratie en Arbeidsbemiddelingsbureaus Koning Albert II laan 35 bus Brussel Tel arbeidsbemiddeling@vlaanderen.be en 4.1 Administratieve vereiste: Dienen onderaannemers ook te voldoen aan CERTO? Het bestek bepaalt niet dat de inschrijvers over een CERTO-certificaat dienen te beschikken. De personeelsvereisten, zoals bepaald in punt 4.1 stellen wel dat de personeelsleden die instaan voor de outplacementbegeleiding over minimum drie jaar relevante ervaring moeten beschikken of geslaagd moeten zijn in de bekwaamheidstest van CERTO. Dit geldt ook voor alle personeelsleden van onderaannemers, incl. free lance medewerkers.

6 , G.1 Aanpak en methodiek voor de intake en de opmaak van het eerste actieplan: Voordat de intake gepland wordt vinden er al heel wat acties plaats (zoals o.a. infosessie). Deze moeten dus niet beschreven worden? , G.1 Aanpak en methodiek voor de intake en de opmaak van het eerste actieplan: Wat wordt juist verstaan onder startcompetenties? Hoe de infosessie georganiseerd moet worden en wat er verwacht wordt staat in het bestek (3.4.2) en de gedragscode. U hoeft dit niet te beschrijven. Bijkomende acties die u voorziet en relevant vindt om uw methodiek toe te lichten kunt u dit wel beschrijven, zij maken in dat geval ook deel uit van uw offerte. Dit zijn de competenties zowel beroepsgebonden als generiek waarover de werkzoekende beschikt bij de start van het outplacement en met betrekking tot een herplaatsing op de arbeidsmarkt , G.4 Chronologische opbouw en timing van het basisprogramma: Vanaf welk punt van het proces moet de beschrijving in de GANTT-chart beginnen? GANTT-diagram: kunnen jullie ons hiervan een voorbeeld bezorgen? Is dit voor deze vraag enkel een oplijsting via het diagram of wensen jullie hierbij ook nog apart een beschrijvend onderdeel? Het GANTT-diagram is een visuele weergave en aanvulling van de beschrijving van uw antwoord op vraag G.4 Chronologische opbouw en timing van het basisprogramma. Het basisprogramma is het basisaanbod zoals beschreven in punt Het diagram geeft weer welke acties gelijktijdig of opeenvolgend zullen worden aangepakt, hoe ze worden gespreid in de tijd, wat de logische opbouw is, welke acties opschortend zijn voor andere stappen in het actieplan. U vindt voorbeelden en gratis software voor de aanmaak van een GANTT-diagram wanneer u op internet zoekt, bijvoorbeeld op de termen "gant chart free".

7 en 2.9 Toewijzing van de percelen: Indien wij een offerte indienen in samenwerking met coaannemers, kan het recht op percelen dan uitbreiden? M.a.w. als er een offerte komt waarbij 2 dienstverleners in co-aanneming samenwerken, kunnen zij dan aanspraak maken op 6 percelen (voor outplacementbegeleiding voor werknemers van ondernemingen met maximaal 50 werknemers), of blijft het maximaal aantal toegewezen percelen dan ook op 3 (dan onderling overeen te komen hoe uit te werken tussen de 2 dienstverleners)? Kan een dienstverlener actief zijn in meer dan drie percelen indien hij rechtstreeks drie percelen gegund krijgt en tevens in onderaanneming of co-aanneming indient met een andere aanbieder? In een co-aanneming zijn alle partners hoofdelijk aansprakelijk voor de uitvoering van de opdracht. Bijgevolg geldt een gegund perceel voor elk van de co-aannemers als 1 van de maximum 3 percelen. Het indienen van 2 offertes voor een zelfde perceel waarvan 1 als enige aanbieder en een tweede als co-aannemer moet bijgevolg worden beschouwd als de indiening van afzonderlijke offertes met vrije varianten. Het bestek sluit dit uit onder bij punt 6. Bij onderaanneming is in principe de hoofdaannemer als dienstverlener (individueel of alle co-aannemers) die zal geteld worden voor het maximaal aantal percelenmaar onderaannemers die door de omvang van de onderaanneming dermate belangrijk zijn dat zij de uitvoering van de opdracht sterk kunnen beïnvloeden,kunnen door de VDAB worden gelijkgesteld aan een dienstverlener (co-aannemer) voor het bepalen van het maximum aantal percelen Bij de offerte te voegen documenten, bijlage 2: De bewijsvoering waaruit blijkt dat de ondertekenaars van de offerte en de verplichte bijlagen in naam van de organisatie die zij vertegenwoordigen, gemachtigd zijn om zich contractueel te verbinden voor deze opdracht. Om de machtiging van de ondertekenaars aan te tonen voegt de dienstverlener (inclusief voor elke coaannemer en onderaannemer) de nodige documenten toe ter staving. De bewijsvoering bestaat uit: Een kort verslag of schema van de chronologische stappen in de bewijsvoering Wat wordt hieronder verstaan? U moet kunnen bewijzen dat de ondertekenaars van de offerte gemachtigd zijn om te ondertekenen voor de organisatie die zij vertegenwoordigen (aannemer of onderaannemer inclusief free-lancers die zich in het kader van de selectie en de offerte engageren). U kan dit bewijzen door bewijsstukken (uittrekstels van gepubliceerde statuten, benoemingen van bestuurders...), getekende en gedateerde verslagen, volmachten. Ook voor de volmachtgevers moet de bevoegdheid aangetoond zijn. Het volstaat niet documenten te verzamelen en toe te voegen, u dient een kort verslag of schema van de chronologische stappen in de bewijsvoering toe te voegen. In de documenten markeert u de passages die relevant zijn voor de bewijsvoering en voegt een referentienummer naar het verslag of schema van de bewijsvoering toe.

8 en 2.9 Vormvereiste van de offerte: Is het toegelaten om 2 offertes in te dienen, namelijk 1 offerte als alleenwerkende dienstverlener, en daarnaast een offerte in samenwerking met eventuele coaannemers? Vormvereiste van de offerte: Wat is het toegelaten aantal pagina s voor het beschrijven van de gunningscriteria? Neen, in een co-aanneming zijn alle partners hoofdelijk aansprakelijk voor de uitvoering van de opdracht. Het indienen van 2 offertes voor een zelfde perceel waarvan 1 als enige aanbieder en een tweede als co-aannemer moet worden beschouwd als de indiening van afzonderlijke offertes met vrije varianten. Het bestek sluit dit uit onder bij punt Alle informatie die de dienstverlener nodig acht om zijn inschrijving te verduidelijken, dient verwerkt in het beschrijvend deel van het inschrijvingsformulier op de daartoe aangewezen plaats De beschreven informatie m.b.t. de selectiecriteria wordt niet automatisch meegenomen voor de beoordeling van de gunningcriteria. Indien de dienstverlener deze informatie hiervoor toch wil meenemen dient hij dit opnieuw op te nemen in de beschrijving van het betreffende gunningcriterium. We leggen de inschrijvers geen beperkingen op in het aantal pagina's. Voor zover de informatie transparant, eenduidig en overzichtelijk is en relevant voor de beantwoording en verduidelijking van de vraag, is de inschrijver vrij te bepalen wat wel of niet wordt opgenomen. Informatie waarvan het contractueel engagement onvoldoende duidelijk is, wordt niet in rekening genomen bij de beoordeling. Vragen die niet eenduidig worden beantwoord of die leiden tot tegenstrijdigheden kunnen beschouwd worden als een onregelmatigheid Intake en opmaak actieplan Kan er tijdens de infovergadering van 9 april toelichting gegeven worden over het 1e actieplan? Het eerste actieplan is een individueel actieplan dat ten laatste 28 kalenderdagen na het toewijzen van de deelopdracht opgemaakt en ondertekend wordt door de dienstverlener en de deelnemer. Het actieplan is gebaseerd op een grondige diagnose van de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemer, getoetst aan de gevraagde competenties en beroepen op de arbeidsmarkt. Dit wordt vertaald in een actieplan met : o een of meerdere realistische jobdoelen o de stappen en acties in functie van een duurzame tewerkstelling o een tijdsplanning voor de begeleiding en afgesproken stappen en acties. Indien het niet mogelijk is om de grondige diagnose en markanalyse af te ronden binnen deze termijn, neemt de dienstverlener in het eerste actieplan op welke punten tegen welke termijn verder uitgeklaard en vertaald worden in een definitief individueel actieplan.

9 Intake en opmaak actieplan Indien het actieplan niet binnen de 28 dagen kan opgesteld worden, wordt dit gemeld De opmaak van het eerste actieplan dient binnen de 28 aan de VDAB. kalenderdagen na het toewijzen van de opdracht te gebeuren, maar wat in geval van ziekte of tijdelijke tewerkstelling e.d. vóór het plan effectief kon worden opgesteld? Wordt deze periode dan opgeschoven tot terugkeer van de werknemer? De deelnemers die door ondertekening van een attest outplacement hebben aangegeven dat ze wensen deel te nemen aan de outplacementbegeleiding, maar niet meteen kunnen instappen in de begeleiding (omwille van werk of ziekte of andere reden), hebben na de periode van onbeschikbaarheid nog recht op outplacementbegeleiding tot aan het einde van de 12 maanden begeleiding (geteld vanaf ondertekening attest outplacement). Een laattijdige opstart van een outplacementbegeleiding gebeurt steeds in overleg met de VDAB. De betaling van de outplacementbegeleiding start maar na registratie van een door beide partijen ondertekend actieplan Intake en opmaak actieplan: Krijgen wij een template voor het actieplan, of mogen wij een eigen document hiervoor hanteren? U mag hiervoor een eigen document hanteren voor zover het beantwoordt aan de vereisten in het bestek (zie ook punt ). Als VDAB een template ontwikkelt, zal u hiervan op de hoogte worden gebracht Intake en opmaak actieplan: Is het de bedoeling dat de werkzoekende een toelichting krijgt over al de informatie die op de controlelijst informatieverplichtingen (bijlage 3) vermeld staat? Inclusief toelichting evacuatieplan en brandbestrijdingsmiddelen? Of is deze opsomming indicatief? Begeleiding door het outplacementbureau: De verdeling van het aantal uren dient desgevallend tevens te voldoen aan de bepalingen van artikel 4 van CAO 82bis of aan de bepalingen van artikel 6 van het koninklijk besluit van 9 maart 2006 betreffende het activerend beleid bij herstructureringen. Moet dit niet artikel 6 van CAO 82bis zijn? Het gaat wel degelijk om een verplichting voor de dienstverlener. De dienstverlener wordt geacht alle informatie die in het formulier vermeld wordt toe te lichten, te tonen waar de informatie zich bevindt en waar dit aangewezen is de klant de informatie zelf ter beschikking te stellen. Het formulier geeft de deelnemer de gelegenheid aan te geven welke informatie hem of haar nog ontbreekt en ten aanzien van de dienstverlener en de VDAB te bevestigen welke informatie in voldoende mate werd verstrekt. Dit moet inderdaad artikel 6 van cao 82bis zijn.

10 25 Inschrijvings formulier Verbintenissen, tabel 1: percelen voor de outplacementbegeleiding voor werknemers van ondernemingen met maximaal 50 werknemers. Dien je daar een codering te geven van 1 tot 10, voor alle percelen? Of enkel voor de drie die je wenst toegewezen te krijgen? U dient enkel een voorkeur volgorde op te geven te geven voor de percelen waarvoor u wenst in te schrijven. Het perceel dat het meest uw voorkeur geniet, krijgt de voorkeurvolgorde 1, het voor u 2 de in rangschikking krijgt voorkeurvolgorde 2, en zo verder. Het aanduiden van een voorkeurvolgorde in een perceel geldt als kandidatuur voor het perceel. 26 Inschrijvings formulier Technische bekwaamheid: deskundigheid en ervaring met outplacementbegeleiding. Het aandeel niet-werkende werkzoekenden bij de bereikte klanten Wat wordt hiermee juist bedoeld? Niet werkende werkzoekenden zijn werkzoekenden die geen tewerkstellingsovereenkomst hebben op het ogenblik van de begeleiding. Dit veld is geen verplicht invoerveld. 27 Inschrijvings formulier Stel dat een organisatie voor meerdere percelen inschrijft, maar in bepaalde percelen een ander aanbod wil toepassen (vb afwijkend aanbod voor percelen van minder dan 50 werknemers tov voor percelen van meer dan 50 werknemers). Hoe dient het inschrijvingsformulier in dat geval te worden ingevuld. Het inschrijvingsformulier kan gebruikt worden voor meerdere percelen, voor zover het inhoudelijk aanbod in die percelen identiek is. Indien een organisatie voor bepaalde percelen een ander aanbod wenst te formuleren, dient hiervoor een ander inschrijvingsformulier gebruikt te worden. Aandachtspunten hierbij: 1) In tabel 1 en 2 van het hoofdstuk "Verbintenissen" van het inschrijvingsformulier mag elk perceel slechts in één inschrijvingsformulier worden aangeduid, zoniet geldt dit als een variant, en dient uw kandidatuur voor het betreffende perceel te worden uitgesloten. 2) U bent niet verplicht per inschrijvingsformulier andere referentieopdrachten ( , S.2) op te geven. De opgegeven referentieopdrachten worden in totaliteit beoordeeld in functie van de maximaal te gunnen capaciteit.

Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en

Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Besteknr.

Nadere informatie

Zijn de aantal te begeleiden werkzoekenden per locatie al bekend? Kunnen we ervan uitgaan dat het om de centrumsteden zal gaan?

Zijn de aantal te begeleiden werkzoekenden per locatie al bekend? Kunnen we ervan uitgaan dat het om de centrumsteden zal gaan? Volgnr Datum ontvangst vraag Onderwerp Vraag Antwoord 1 8/06/2016 1.5. Beschrijving van de percelen Zijn de aantal te begeleiden werkzoekenden per locatie al bekend? Kunnen we ervan uitgaan dat het om

Nadere informatie

Vraag en Antwoord. Brondocument en volgnummer. 1 Bestek 1.2.3 en 1.2.8.1 G.2

Vraag en Antwoord. Brondocument en volgnummer. 1 Bestek 1.2.3 en 1.2.8.1 G.2 1 Bestek 1.2.3 en 1.2.8.1 G.2 Het project loopt over 3 + 1 jaar. De methodiek die we moeten hanteren gedurende deze periode, is de methodiek zoals beschreven in de offerte. In onze organisaties wordt deze

Nadere informatie

Draaiboek gebruik rapporteringsdocument outplacementbegeleiding (versie 07/2015)

Draaiboek gebruik rapporteringsdocument outplacementbegeleiding (versie 07/2015) Draaiboek gebruik rapporteringsdocument outplacementbegeleiding (versie 07/2015) Het rapporteringsdocument outplacementbegeleiding wordt gebruikt om de begeleiding van het outplacementkantoor op te volgen.

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 38 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap Facilitair Bedrijf Afdeling Aankoopcentrale en Overheidsopdrachten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 35 1000 BRUSSEL Dienst Domein Adres Besteknummer

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016 open aanbesteding OFFERTEFORMULIER Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld.. Het totaalbedrag (excl.

Nadere informatie

Draaiboek gebruik rapporteringsdocument outplacementbegeleiding (versie 07/2011)

Draaiboek gebruik rapporteringsdocument outplacementbegeleiding (versie 07/2011) Draaiboek gebruik rapporteringsdocument outplacementbegeleiding (versie 07/2011) Het rapporteringsdocument outplacementbegeleiding kan gebruikt worden om de begeleiding van het outplacementkantoor op te

Nadere informatie

OFFERTEAANVRAAG 07/1001, TENDERING INSCHAKELINGSCOACHING

OFFERTEAANVRAAG 07/1001, TENDERING INSCHAKELINGSCOACHING OFFERTEAANVRAAG 07/1001, TENDERING INSCHAKELINGSCOACHING Vraag 1: Kunnen een aantal CBO s in deze aanbesteding een tijdelijke vereniging vormen? Wat met het criterium rechtspersoonlijkheid? In het tenderdossier

Nadere informatie

Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022:

Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022: Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022: Volgens de offerteaanvraag konden geïnteresseerden tot 18 december 2006 per mail vragen overmaken aangaande het bestek en de toekomstige

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Besteknr.

Nadere informatie

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Annex A) Administratieve Bijlage Moderniseren van de koelinstallatie

Nadere informatie

Werkplekleren BOUW RAAMOVEREENKOMST: WERKPLEKLEREN BOUW LIMBURG

Werkplekleren BOUW RAAMOVEREENKOMST: WERKPLEKLEREN BOUW LIMBURG AANBESTEDING OPDRACHT VDAB RAAMOVEREENKOMST: WERKPLEKLEREN BOUW LIMBURG 1 ALGEMEEN: Samenwerking tussen VDAB Limburg en bouwbedrijven. Algemene offerteaanvraag met besteknummer 2014/ 30025 Open aanbesteding

Nadere informatie

Modelbepalingen erkenning van onderaannemers

Modelbepalingen erkenning van onderaannemers Modelbepalingen erkenning van onderaannemers Dit document werd goedgekeurd op het Vlaams Samenwerkingsforum Overheidsopdrachten van 17 maart 2016. Inhoud 1 Beroep op onderaanneming bij overheidsopdrachten:

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Aanbestedende overheid Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd

Nadere informatie

VOORWAARDEN GROEPSAANKOOP MUURISOLATIE 1. ALGEMENE WERKWIJZE. 1.1 Richtlijnen bij het invullen van het prijzenborderel

VOORWAARDEN GROEPSAANKOOP MUURISOLATIE 1. ALGEMENE WERKWIJZE. 1.1 Richtlijnen bij het invullen van het prijzenborderel VOORWAARDEN GROEPSAANKOOP MUURISOLATIE 1. ALGEMENE WERKWIJZE Dit voorjaar organiseert IGEAN samen met 23 gemeenten (Boechout, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Edegem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint,

Nadere informatie

- Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten)

- Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten) Ref. Ares(2014)1829175-04/06/2014 - Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten) Aankondiging van een opdracht: 2014/S 105-184206

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER (DEEL II)

INSCHRIJVINGSFORMULIER (DEEL II) INSCHRIJVINGSFORMULIER (DEEL II) A. Controlelijst met betrekking tot de formele voorwaardelijke stukken om tot de procedure toegelaten te worden (zie concessieovereenkomst, pp. 1-2): Controlelijst: OK?

Nadere informatie

Informatiesessie. Vraag 1 : Hebben de kandidaten de mogelijkheid om het vernoemd contract te bekijken?

Informatiesessie. Vraag 1 : Hebben de kandidaten de mogelijkheid om het vernoemd contract te bekijken? Federale Overheidsdienst FINANCIEN Brussel, 14 mei 2014 Stafdienst Logistiek Koning Albert II-Laan, 33 - Brussel Afdeling aankoop Openbare aanbesteding voor assistentie aan de bouwheer (AB) in het kader

Nadere informatie

p r o v i n c i e Limburg

p r o v i n c i e Limburg p r o v i n c i e Limburg D i r e c t i e Omgeving D i e n s t Wegen en Routestructuren Belangrijk aandachtspunt om te vermijden dat offertes reeds voor de openingszitting zouden geopend worden! Indien

Nadere informatie

Identificatie van de inschrijver

Identificatie van de inschrijver OFFERTEFORMULIER PORTFOLIO MANAGEMENT TOOL Dit biljet is verplicht te gebruiken bij de inschrijving OPENING: dinsdag 2 juni 2015 om 14.30 uur Voorwerp van de opdracht PORTFOLIO MANAGEMENT TOOL Identificatie

Nadere informatie

Project : VTS-site Collegestraat en O.L.V. plein 9100 Sint-Niklaas Bijzonder bestek nr. : Perceel nr. : Bouwrijp maken en strippen van het gebouw

Project : VTS-site Collegestraat en O.L.V. plein 9100 Sint-Niklaas Bijzonder bestek nr. : Perceel nr. : Bouwrijp maken en strippen van het gebouw OFFERTEFORMULIER. Project : VTS-site Collegestraat en O.L.V. plein 9100 Sint-Niklaas Bijzonder bestek nr. : Perceel nr. : Bouwrijp maken en strippen van het gebouw Bouwheer INTERWAAS Lamstraat 113 9100

Nadere informatie

Selectiedocument met het oog op de oproep tot kandidaatstelling inzake bestek CD000345

Selectiedocument met het oog op de oproep tot kandidaatstelling inzake bestek CD000345 Digipolis - opdrachthoudende vereniging Generaal Armstrongweg 1 B 2020 Antwerpen Tel.++32 3 338 76 11 Fax ++32 3 338 79 00 http://www.digipolis.be - aankoop@digipolis.be Selectiedocument met het oog op

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER _IF

INSCHRIJVINGSFORMULIER _IF INSCHRIJVINGSFORMULIER 110023_IF Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening CVBA/ De Watergroep Raamovereenkomst 2016 voor het aanleggen van riolen over beperkte afstand en het uitvoeren van huisaansluitingen

Nadere informatie

DEEL IV: OFFERTEFORMULIER

DEEL IV: OFFERTEFORMULIER 34 DEEL IV: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Klanten & Ondersteuning Boudewijnlaan 30 bus 60 1000 BRUSSEL Bestek 2014/AFM/OA/28686 Open aanbesteding voor

Nadere informatie

BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL BERLARE

BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL BERLARE BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL BERLARE Deze biedingsleidraad wil de procedure verduidelijken waarmee de gemeente Berlare de concessie voor het uitbaten

Nadere informatie

OPDRACHTGEVEND BESTUUR : VZW Katholiek Basisonderwijs H. Hart Winterslag-Genk Margarethalaan Genk

OPDRACHTGEVEND BESTUUR : VZW Katholiek Basisonderwijs H. Hart Winterslag-Genk Margarethalaan Genk STAD : Genk OPDRACHTGEVEND BESTUUR : VZW Katholiek Basisonderwijs H. Hart Winterslag-Genk Margarethalaan 70 3600 Genk BENAMING VAN DE OPDRACHT : GT-160490-66 Infrastructuurwerken Omgevingswerken Kleuterschool

Nadere informatie

Driesstraat Bornem OFFERTEFORMULIER

Driesstraat Bornem OFFERTEFORMULIER BESTEK NUMMER: 0888-1 IN OPDRACHT VAN: VOORWERP OPDRACHT: GEBOUW / LIGGING: PERCEEL: vzw Katholieke Scholen Groot-Bornem Driesstraat 10 2880 Bornem Verantwoordelijke inrichtende macht : dhr Frans De Laet

Nadere informatie

ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG aanstelling aannemer dakwerken, betonherstellingen en schrijnwerk - raamcontract

ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG aanstelling aannemer dakwerken, betonherstellingen en schrijnwerk - raamcontract AG VESPA autonoom gemeentebedrijf vastgoed en stadsprojecten Antwerpen Bestek: Opdracht voor aanneming van werken. ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG aanstelling aannemer dakwerken, betonherstellingen en schrijnwerk

Nadere informatie

BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER

BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP PERCEEL 1: ALGEMENE RENOVATIEWERKEN Openbare aanbesteding Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld en

Nadere informatie

Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en

Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Besteknr.

Nadere informatie

de eerste gunningsperiode. Bij verlenging in de eerste periode van 1 jaar en drie maanden; en 170 in jaar 2 en opnieuw 170 in jaar drie

de eerste gunningsperiode. Bij verlenging in de eerste periode van 1 jaar en drie maanden; en 170 in jaar 2 en opnieuw 170 in jaar drie Nr Rubriek bestek Vraag Antwoord 1 1.2.3 De aanbieder wordt slechts 3 maanden voor het verstrijken van de lopende duur van de opdracht Een beslissing tot niet verlenging van d eopdracht zal de opdrachtgever

Nadere informatie

OPEN OFFERTEAANVRAAG BESTEKNUMMER DRG 11

OPEN OFFERTEAANVRAAG BESTEKNUMMER DRG 11 1 OPEN FERTEAANVRAAG BESTEKNUMMER DRG 11 UITVOERING VAN WERKEN : BOUWEN VAN EEN DOORGANGSGEBOUW VOLGENS DE BREEAM-METHODIEK FERTEFORMULIER AANBESTEDENDE OVERHEID POM OOST-VLAANDEREN 2 OPDRACHTGEVER : POM

Nadere informatie

RENOVATIE PLATTE DAKEN

RENOVATIE PLATTE DAKEN INSCHRIJVINGSFORMULIER aanbesteding 14/06/2011 BESTEK NUMMER: 260411 IN OPDRACHT VAN: GEBOUW / LIGGING: WERK: VRIJE BASISSCHOLEN DE WIJNGAARD VZW SINT ANNA 41 8500 KORTRIJK Tel 056 35 40 96 ST. VINCENTIUS

Nadere informatie

OPDRACHTGEVEND BESTUUR : GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Scholengroep Antwerpen 1 Thonetlaan 106A te 2050 Antwerpen

OPDRACHTGEVEND BESTUUR : GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Scholengroep Antwerpen 1 Thonetlaan 106A te 2050 Antwerpen GEMEENTE : Antwerpen OPDRACHTGEVEND BESTUUR : GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Scholengroep Antwerpen Thonetlaan 06A te 050 Antwerpen BENAMING VAN DE OPDRACHT : Vernieuwen van sanitair speelplaats

Nadere informatie

Inhoud. 1. Overheidsopdrachten. 2. E-procurement 2.1 enotification 2.2 etendering. 3. Info/contact

Inhoud. 1. Overheidsopdrachten. 2. E-procurement 2.1 enotification 2.2 etendering. 3. Info/contact Overheidsopdrachten Inhoud 1. Overheidsopdrachten 2. E-procurement 2.1 enotification 2.2 etendering 3. Info/contact 1. Overheidsopdrachten Wat is een overheidsopdracht? Een overheidsopdracht is een overeenkomst

Nadere informatie

OCMW POPERINGE. Deel 11 : Los Meubilair Algemene Offerteaanvraag.

OCMW POPERINGE. Deel 11 : Los Meubilair Algemene Offerteaanvraag. OCMW POPERINGE BOUWEN SOCIAAL HUIS Deel 11 : Los Meubilair Algemene Offerteaanvraag. INSCHRIJVINGSBILJET / OFFERTE De ondergetekende: (naam en voornamen) Hoedanigheid of beroep:.. Nationaliteit:. Woonplaats

Nadere informatie

Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee

Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee 1. Voorwerp Dit document regelt de procedure voor de toewijzing van de concessie van het café met zomerterras en de

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA AFDELING 1 : VOORAFGAANDE BEPALINGEN Artikel 1.1: Bij toepassing van artikel 37 van de Statuten wordt een intern reglement opgesteld. Zonder strijdig te zijn met de bindende

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN Hoofdstuk V GOEDEREN INLEIDING OVERHEIDSOPDRACHTEN BEHEER EN BESCHIKKING VAN GOEDEREN WERKEN AAN GEBOUWEN PREMIES EN SUBSIEDIES SCHENKINGEN, LEGATEN EN STICHTINGEN 2. OVERHEIDSOPDRACHTEN 504. De kerkfabriek

Nadere informatie

BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP

BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP Het aanstellen van een partner voor de installatie van een systeem van digitale signalisatie Offerteaanvraag BIV 1 INHOUD INHOUD...2 I. VOORAFGAANDELIJK...3

Nadere informatie

SELECTIECRITERIA MET BETREKKING TOT DE TECHNISCHE DRAAGKRACHT

SELECTIECRITERIA MET BETREKKING TOT DE TECHNISCHE DRAAGKRACHT SELECTIECRITERIA MET BETREKKING TOT DE TECHNISCHE DRAAGKRACHT Piet Lombaerts INLEIDING EN PROBLEEMSTELLING SELECTIECRITERIA: bekwaamheid / geschiktheid van de INSCHRIJVER om de opdracht uit te voeren (referenties,

Nadere informatie

www.weerwerkpremie.be

www.weerwerkpremie.be www.weerwerkpremie.be Handleiding bij het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juni 2005 Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap 6/2005 Inhoud Woord vooraf 2 1. Op wie is de maatregel van toepassing? 3

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 351

BIJZONDER BESTEK NR. 351 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-GILLIS BIJZONDER BESTEK NR. 351 AFWIJKINGEN Zie A, I, 5. VOORWERP VAN DE OPDRACHT. De opdracht betreft de aanpassing van de elektrische installaties

Nadere informatie

Infovergadering TENDER INTENSIEF WERKPLEKLEREN (TIW) 28/04/2015

Infovergadering TENDER INTENSIEF WERKPLEKLEREN (TIW) 28/04/2015 Infovergadering TENDER INTENSIEF WERKPLEKLEREN (TIW) 28/04/2015 Agenda Welkom Toelichting project Overzicht gestelde vragen en antwoorden Vragen? Algemeen Kader DE VERNIEUWDE AANPAK INTENSIEF WERKPLEKLEREN

Nadere informatie

Bijlage 1. Inschrijvingsmodel. Voorwerp van de inschrijving: Identificatie van de inschrijver: 1. Vennootschap:

Bijlage 1. Inschrijvingsmodel. Voorwerp van de inschrijving: Identificatie van de inschrijver: 1. Vennootschap: Bijlage 1 Inschrijvingsmodel Voorwerp van de inschrijving: Identificatie van de inschrijver: 1. Vennootschap: -Firma of naam: -Rechtsvorm: -Nationaliteit: 2. Maatschappelijke zetel: -Straat: nr. bus -Plaats:

Nadere informatie

BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL OVERMERE

BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL OVERMERE BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL OVERMERE Deze biedingsleidraad wil de procedure verduidelijken waarmee de gemeente Berlare de concessie voor het uitbaten

Nadere informatie

Voorwerp van de opdracht. Identificatie van de inschrijver. Verbintenistermijn OFFERTEFORMULIER MASS-MRG-2015. Open offertevraag

Voorwerp van de opdracht. Identificatie van de inschrijver. Verbintenistermijn OFFERTEFORMULIER MASS-MRG-2015. Open offertevraag OFFERTEFORMULIER MASS-MRG-205 Dit biljet is verplicht te gebruiken bij de inschrijving Open offertevraag OPENING: dinsdag 6 juni 205 om 4.30 uur Voorwerp van de opdracht AANKOOP EN INDIENSTSTELLIN VAN

Nadere informatie

VOORWAARDEN GROEPSAANKOOP GROENDAK

VOORWAARDEN GROEPSAANKOOP GROENDAK VOORWAARDEN GROEPSAANKOOP GROENDAK 1. ALGEMENE WERKWIJZE IGEAN organiseert samen met 18 gemeenten (Brecht, Edegem, Essen, Hemiksem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Malle, Mortsel, Niel, Rumst,

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding Bestek met nummer 2015 / 30043 Ondernemerschap Opdrachtgevend bestuur Vlaamse

Nadere informatie

Specificaties van de inschrijving Aanbesteding UCA-17/009 Gunning via onderhandelingen

Specificaties van de inschrijving Aanbesteding UCA-17/009 Gunning via onderhandelingen Raad van de Europese Unie Secretariaat-generaal 28 maart 2017 Specificaties van de inschrijving Aanbesteding UCA-17/009 Gunning via onderhandelingen Huur van een schietbaan 1 TECHNISCHE SPECIFICATIES...

Nadere informatie

MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL

MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL M.I.V.B. Speciale Studiedienst Koningsstraat 76 1000 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. MIVB/SSD/1400 RAAMOVEREENKOMST VOOR VERSTERKING VAN PERRONNEUZEN

Nadere informatie

Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6. Sinte Annalaan 41 bus Aalst

Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6. Sinte Annalaan 41 bus Aalst Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6 BESTEK NUMMER: IN OPDRACHT VAN: GEBOUW / LIGGING: WERK / PERCEEL: 1407 Bouw en afwerking Wijkgezondheidscentrum Daenshuis

Nadere informatie

Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk

Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk DEEL E. FERTEFORMULIER Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk Bestek: AGSTAN/OD/SP/HB/BE02 Programma Openbaar domein/strategische Projecten (natuurlijke

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding Dossiernummer 2014 / 30022 Fase 1: aanvraag tot deelneming Opdrachtgevend

Nadere informatie

DEEL III OPMETING DER WERKEN

DEEL III OPMETING DER WERKEN DEEL III OPMETING DER WERKEN dossier B693X lot lasafzuiging i g project lasatelier PTI ninove bouwheer Provincie i Oost-Vlaanderen.X1.1 hoog vacuüm afzuigarm omschrijving stuks aantal totaal 21.00 21 Totaal

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht nutssectoren. Diensten

Aankondiging van een opdracht nutssectoren. Diensten 1/6 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:190863-2014:text:nl:html België-Mechelen: Dienstverlening op het gebied van architectuur, bouwkunde, civiele techniek en

Nadere informatie

Uitnodiging tot inschrijving

Uitnodiging tot inschrijving Raad van de Europese Unie Secretariaat-generaal Uitnodiging tot inschrijving Aanbesteding UCA-17/009 Gunning via onderhandelingen Huur van een schietbaan Het secretariaat-generaal van de Raad van de Europese

Nadere informatie

BESTEK N 18/01 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP

BESTEK N 18/01 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP BESTEK N 18/01 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP Het aanstellen van een leverancier voor de installatie van een inbraakdetectiesysteem Offerteaanvraag BIV 1 INHOUD INHOUD...2 I. VOORAFGAANDELIJK...3

Nadere informatie

DEEL V: OFFERTEFORMULIER

DEEL V: OFFERTEFORMULIER DEEL V: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap Facilitair Bedrijf Afdeling Aankoopcentrale en Overheidsopdrachten Boudewijnlaan 30 bus 60 1000 BRUSSEL Bestek 2015/HFB/OO/32018 Open offerteaanvraag

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW

KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW Project Verbouwing en vernieuwing van sanitaire installaties met inbegrip van installaties voor regenwaterrecuperatie. Kadaster Zemst 1e afdeling, sectie B, nummer

Nadere informatie

Deel F: Indeling offertedossier

Deel F: Indeling offertedossier Deel F: Indeling offertedossier Inhoudsopgave U1: Een volledig ingevuld en ondertekend offerteformulier - ingeval van tijdelijke handelsvennootschap: ondertekening door alle leden deel uitmakende van de

Nadere informatie

bestek nummer: blad nummer 1/5

bestek nummer: blad nummer 1/5 bestek nummer: 2011 021 01 blad nummer 1/5 OPDRACHTGEVER: OPDRACHT: WZC DE LINDE Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem UITBREIDEN BESTAAND WOON- EN ZORGCENTRUM Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem PERCEEL

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK LEVERING VERDUISTERINGSSCHERMEN VOOR DE EUROPESE SCHOOL MOL OPEN AANBESTEDING (NEGOTIATED PROCEDURE)

BIJZONDER BESTEK LEVERING VERDUISTERINGSSCHERMEN VOOR DE EUROPESE SCHOOL MOL OPEN AANBESTEDING (NEGOTIATED PROCEDURE) BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR LEVERING MET ALS VOORWERP VERDUISTERINGSSCHERMEN VOOR DE EUROPESE SCHOOL MOL OPEN AANBESTEDING (NEGOTIATED PROCEDURE) Opdrachtgevend bestuur Europese School

Nadere informatie

LEIDRAAD VOOR BIEDINGEN SCC De Venne Veerstraat BERLARE

LEIDRAAD VOOR BIEDINGEN SCC De Venne Veerstraat BERLARE LEIDRAAD VOOR BIEDINGEN SCC De Venne Veerstraat 36-9290 BERLARE CONCESSIE VOOR DE LEVERING VAN DRANKEN IN SCC DE VENNE KANDIDATUREN Deze biedingsleidraad wil de procedure verduidelijken waarmee de gemeente

Nadere informatie

Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C)

Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C) Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C) De beoordeling wordt uitgevoerd per offerte en per perceel.

Nadere informatie

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Mobiel Brussel (B.U.V.) Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1030 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1348 Raamovereenkomst voor

Nadere informatie

Aankopen van van elektrische voertuigen. Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur

Aankopen van van elektrische voertuigen. Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur 2016/HFB/OA/32615 Aankopen van van elektrische voertuigen Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur Informatievergadering op 11/08/2016 om 13u30 in lokaal 4.E.12 van het Boudewijngebouw Disclaimer :

Nadere informatie

AGION V.O. 9660.3 Bestek nr. 0640-02. Tweebruggenstraat 55 9000 GENT OFFERTEFORMULIER

AGION V.O. 9660.3 Bestek nr. 0640-02. Tweebruggenstraat 55 9000 GENT OFFERTEFORMULIER BESTEK NUMMER: 0640-02 IN OPDRACHT VAN: GEBOUW / LIGGING: WERK / PERCEEL: Katholiek Onderwijs Gent-Zuid Lange Violettestraat 29 9000 GENT tel: 09/ 225 47 44 fax: 09/ 223 49 38 Onze-Lieve-Vrouwe-Instituut

Nadere informatie

Administratieve Bijlage. Raamovereenkomst voor kleine bouwwerken op het domein van de Europese Commissie JRC-IRMM, Geel, België

Administratieve Bijlage. Raamovereenkomst voor kleine bouwwerken op het domein van de Europese Commissie JRC-IRMM, Geel, België EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Directoraat D Institute for Reference Materials and Measurements D.1 Site Management Administratieve Bijlage Raamovereenkomst

Nadere informatie

OVER DE ERKENNING VAN AANNEMERS

OVER DE ERKENNING VAN AANNEMERS OVER DE ERKENNING VAN AANNEMERS BIJ OPDRACHTEN VAN WERKEN In België geldt regelgeving die bepaalt dat wanneer de waarde of de omvang van een overheidsopdracht voor werken een welbepaald bedrag overschrijdt,

Nadere informatie

1. Juridische duiding. 1. Juridische duiding. 1. Juridische duiding. 1. Juridische duiding. INFOSESSIE 18 JUNI 2014 Inleiding

1. Juridische duiding. 1. Juridische duiding. 1. Juridische duiding. 1. Juridische duiding. INFOSESSIE 18 JUNI 2014 Inleiding Mevr. Sabine Pardaens Teamleider Regie-Samenwerking INFOSESSIE 18 JUNI 2014 Inleiding Stramien van een uitbesteding Uitnodiging tot kandidatuurstelling (bekendmaking) - Via publicatie : Welke organisatie

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGULERINGSINSTANTIE VOOR DE ELEKTRICITEITS- EN GASMARKT

DE VLAAMSE REGULERINGSINSTANTIE VOOR DE ELEKTRICITEITS- EN GASMARKT DE VLAAMSE REGULERINGSINSTANTIE VOOR DE ELEKTRICITEITS- EN GASMARKT Aankondiging voorgeschreven door artikel 22 van het besluit van de Vlaamse regering van 11 oktober 2002 houdende de organisatie van de

Nadere informatie

Lot 2 dakrenovatie gebouw 3 werkplaats bouw, werkplaats logistiek en gebouw 15 schoolrestaurant

Lot 2 dakrenovatie gebouw 3 werkplaats bouw, werkplaats logistiek en gebouw 15 schoolrestaurant B A R T V A N D E K E R C K H O V E A R C H I T E C T E N V E N N O O T S C H A P Lot 2 dakrenovatie gebouw 3 werkplaats bouw, werkplaats logistiek en gebouw 15 schoolrestaurant Offerteformulier voor aanneming

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL Domein Werk Besteknummer : Diverse gebouwen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK

Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK Versie: 0.3 Datum vaststelling: 6 december 2013 Datum herziening: december 2014 Documenteigenaar: P&O Omvang document: 5 pagina s incl. voorblad De digitale

Nadere informatie

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned.

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned. Nota van Inlichtingen SSBU Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: SSBU Schoonmaak Gemeente Utrecht 13.SSBU.055 Omschrijving: De Stadsschouwburg Utrecht is voornemens een raamovereenkomst

Nadere informatie

Het principe van de sociale voorkeur

Het principe van de sociale voorkeur Vragen naar: Sébastien Pereau E-mail: Sebastien.Pereau@mi-is.be Tel : 02 508 86 81 Fax : 02 508 86 72 http://socialeconomy.fgov.be Ons kenmerk Datum laatste wijziging ESE/30/2 donderdag 24 mei 2007 Betreft:

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Besteknr.

Nadere informatie

Outplacement. Outplacement.

Outplacement. Outplacement. Outplacement Outplacement www.grow-lb.be Op zoek naar een nieuwe job Wat is OP Inhoud Voor wie Wat is OP Welke zijn de modaliteiten Wanneer is OP versplicht Wat biedt ons kantoor aan Welke zijn de modaliteiten

Nadere informatie

2016/HFB/OO/ Leveren van groentenfruit. aardappelproducten. Opening 21/12/2016 9u45

2016/HFB/OO/ Leveren van groentenfruit. aardappelproducten. Opening 21/12/2016 9u45 2016/HFB/OO/33001 Leveren van groentenfruit en aardappelproducten Opening 21/12/2016 9u45 DISCLAIMER : de huidige slides zijn enkel een samenvatting van de voornaamste clausules van het bestek met referentie

Nadere informatie

DEEL F: Indeling offertedossier

DEEL F: Indeling offertedossier DEEL F: Indeling offertedossier Inhoudsopgave U1: Een volledig ingevuld en ondertekend offerteformulier ingeval van tijdelijke vereniging: ondertekening door alle leden deel uitmakende van de tijdelijke

Nadere informatie

BESTEK N 17/01 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP

BESTEK N 17/01 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP BESTEK N 17/01 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP Het aanstellen van een leverancier voor de installatie van een waterbehandelingssysteem Offerteaanvraag BIV 1 INHOUD INHOUD...2 I. VOORAFGAANDELIJK...3

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 44 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk Besteknummer

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 1431

BIJZONDER BESTEK NR. 1431 MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL MIVB KONINGSTRAAT 76 1000 BRUSSEL (1) BIJZONDER BESTEK NR. 1431 Aanpassing van het bovengrondse net Kleine reparaties aan de halten en beddingen

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK DIENSTEN SCHILDER WERKZAAMHEDEN VOOR DE EUROPESE SCHOOL MOL OPEN OFFERTEAANVRAAG. Europese School Europawijk Mol

BIJZONDER BESTEK DIENSTEN SCHILDER WERKZAAMHEDEN VOOR DE EUROPESE SCHOOL MOL OPEN OFFERTEAANVRAAG. Europese School Europawijk Mol BIJZONDER BESTEK VOOR DE OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP SCHILDER WERKZAAMHEDEN VOOR DE EUROPESE SCHOOL MOL OPEN OFFERTEAANVRAAG Opdrachtgevend bestuur Europese School Europawijk 100 2400 Mol Ontwerper

Nadere informatie

FAQ Saldoseminarie. Oproepen Mensgericht Ondernemen & Innovatie Vrijdag 4 oktober 2013 BRUSSEL

FAQ Saldoseminarie. Oproepen Mensgericht Ondernemen & Innovatie Vrijdag 4 oktober 2013 BRUSSEL FAQ Saldoseminarie Oproepen Mensgericht Ondernemen & Innovatie Vrijdag 4 oktober 2013 BRUSSEL VRAAG: Wat moeten we doen met de opmerkingen die in de goedkeuring gemaakt werden m.b.t. de kwaliteitsopstap

Nadere informatie

De Vlaamse Waterweg NV

De Vlaamse Waterweg NV De Vlaamse Waterweg NV Vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking voor aanneming van werken Bestek nr. AAO D ALG 17-37 Offerteformulier Raamovereenkomst: Onderhoudswerken en

Nadere informatie

Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening

Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening Bijlage Bijlage bij de uniforme brief van 23 mei 2007 Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening Toepassingsveld: Artikelen

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER RC _IF

INSCHRIJVINGSFORMULIER RC _IF INSCHRIJVINGSFORMULIER RC1600219_IF Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening CVBA/ De Watergroep Raamovereenkomst 2016 voor het uitvoeren van huishoudelijke aftakkingen in de sectoren Noord, West en

Nadere informatie

Opgemaakt te... op...

Opgemaakt te... op... Aangetekend...... Geachte Mevrouw, Geachte Heer, Ondergetekende... optredend als gevolmachtigde van de werkgever......... moet U tot zijn spijt mededelen dat een einde aan uw arbeidsovereenkomst wordt

Nadere informatie

AGION V.O. 11712.1.2 Bestek nr. 0915 RENOVATIE BUITENSCHRIJNWERK OFFERTEFORMULIER

AGION V.O. 11712.1.2 Bestek nr. 0915 RENOVATIE BUITENSCHRIJNWERK OFFERTEFORMULIER BESTEK NUMMER: 0915 IN OPDRACHT VAN: GEBOUW / LIGGING: WERK: Katholiek Onderwijs Gent-Zuid Lange Violettestraat 29 9000 GENT tel: 09/ 225 47 44 fax: 09/ 223 49 38 Onze-Lieve-Vrouwcollege Langestraat 66

Nadere informatie

INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON RENOVATIE VAN 22 KAMERS EN GANG

INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON RENOVATIE VAN 22 KAMERS EN GANG BV/PDT/juli 2013 INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON RENOVATIE VAN 22 KAMERS EN GANG OFFERTEFORMULIER VOOR AANNEMINGEN VAN WERKEN BESTEK NUMMER: 2016-1 IN OPDRACHT VAN: INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON Nieuwland

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Besteknr.

Nadere informatie

: Groenonderhoud in bedrijventerrein Gullegem-Moorsele; uitbreiding noordwest INSCHRIJVINGSBILJET

: Groenonderhoud in bedrijventerrein Gullegem-Moorsele; uitbreiding noordwest INSCHRIJVINGSBILJET 1 Opdrachtgever Aard van de opdracht : Intercommunale LEIEDAL : Groenonderhoud in bedrijventerrein Gullegem-Moorsele; uitbreiding noordwest Bestek nr. : H3 GM 54 40 INSCHRIJVINGSBILJET - De ondergetekende

Nadere informatie

Bijlage A) Administratieve Bijlage

Bijlage A) Administratieve Bijlage EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Bijlage A) Administratieve Bijlage Vervanging van koelinstallaties

Nadere informatie

Antwoord 1: Bij de selectie van de inschrijvers zijn uitsluitend de in sectie 10.2 van het bestek vermelde criteria van belang.

Antwoord 1: Bij de selectie van de inschrijvers zijn uitsluitend de in sectie 10.2 van het bestek vermelde criteria van belang. Vraag 1: In sectie 3 "Voorwerp van de opdracht" staat het volgende te lezen: "De inschrijver dient overtuigend aan te tonen dat hij beschikt over grondige kennis van EUbeleid en de redactionele knowhow

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP

BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP OPROEP TOT KANDIDAATSTELLING TER OPMAAK VAN EEN LIJST VAN GEGADIGDEN TEN BEHOEVE VAN DIVERSE HERSTELLING- EN ONDERHOUDSWERKEN EN

Nadere informatie