Gecombineerd aanvraagformulier watervergunning/melding en subsidie natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen 2014 (N.V.O)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gecombineerd aanvraagformulier watervergunning/melding en subsidie natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen 2014 (N.V.O)"

Transcriptie

1 Voor de aanleg van een natuurvriendelijke oever (N.V.O) kunt u op basis van de verordening subsidies natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen 2014 een bijdrage aanvragen in de kosten. Om in aanmerking te komen voor een subsidie dient u aan bepaalde voorwaarden te voldoen met betrekking tot het ontwerp van de natuurvriendelijke oevers, het onderhoud en bepaalde zaken die u moet indienen zoals bijvoorbeeld facturen met betrekking tot de aanleg. Een natuurvriendelijke oever moet daarnaast ook voldoen aan regels die Rijnland stelt. Deze regels staan beschreven in de Keur Rijnland 2009 en de Algemene Regels en de Beleidsregels van Rijnland die te vinden zijn op Door het invullen en ondertekenen van het bijgaande formulier en het meesturen van de benodigde bijlagen verstrekt u ons in één keer de informatie die wij nodig hebben voor het beoordelen van uw aanvraag voor subsidie en de gegevens voor de toetsing van de natuurvriendelijke oevers aan de regelgeving van Rijnland. Mits de aanvraag volledig is en voldaan wordt aan de regelgeving van Rijnland ontvangt u uiterlijk binnen 8 weken een watervergunning of een acceptatie van de melding van Rijnland. Het besluit over uw subsidieaanvraag dient binnen acht weken na de sluitingsdatum van de indieningstermijn (1 mei) te worden genomen. Aanvraag subsidie Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de oever voldoen aan eisen die gesteld zijn in de verordening subsidies natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen Ook moet dit formulier volledig worden ingevuld en worden ondertekend. De watervergunning of de melding Dit formulier is bedoeld voor het aanvragen van een Watervergunning of voor het doen van een melding voor het aanbrengen en hebben van een natuurvriendelijke oever. Natuurvriendelijke oevers. Natuurvriendelijke oevers verbeteren de ecologische waterkwaliteit. In natuurvriendelijke oevers is er een geleidelijke overgang van water naar land, waardoor er variatie is in waterdiepten. Dit geeft variatie in groeiomstandigheden zodat een diversiteit aan oeverplanten, waterplanten en diersoorten kan voorkomen. Een gevarieerde begroeiing van oever en watergang en een grote diversiteit aan waterdieren en vissen zijn indicatoren voor een goede ecologische waterkwaliteit. Watergangen met steile of beschoeide oevers bieden vrijwel geen kansen voor het ontstaan van een gevarieerde oevervegetatie. Door het aanleggen van natuurvriendelijke oevers kan zo n begroeiing wel ontstaan en daar profiteren andere organismen zoals macrofauna en vissen van mee.

2 Beoordeling van de aanvraag/melding Een vergunningaanvraag wordt getoetst aan de eisen m.b.t. waterstaat, waterkwaliteit, scheepvaart, ecologie en veiligheid, zoals omschreven in het vigerend beleid te vinden op onze site Afhankelijk van deze toetsing wordt beoordeeld óf vergunning kan worden verleend en zo ja, onder welke voorwaarden. Een aanvraag leidt dus niet automatisch tot het verlenen van een vergunning. Een melding wordt getoetst aan de criteria die zijn genoemd in de Algemene regel 9 Natuurvriendelijke oevers. De aanvraag/melding Een vergunningaanvraag en een melding moet worden gedaan door middel van dit aanvraagformulier. Daarnaast kunnen, afhankelijk van de uit te voeren werken/werkzaamheden, tekeningen, berekeningen en/of overige bijlagen benodigd zijn. Op dit aanvraagformulier staat aangegeven waaruit uw aanvraag minimaal moet bestaan. Wij wijzen u er met klem op dat alleen volledige aanvragen in behandeling worden genomen. De aanvraag/melding moet worden gericht aan: Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Rijnland Afdeling Vergunningverlening Postbus AD LEIDEN U kunt uw aanvraag ook sturen naar vergunningen@rijnland.net

3 Verdere procedure De wettelijke behandelingstermijn voor een watervergunning is 8 weken. Indien u een vergunning heeft wil dat nog niet zeggen dat er ook een subsidie wordt verleend. U krijgt hierover een afzonderlijk bericht. Bij gecompliceerde zaken kan de behandeling langer duren. U wordt hier dan schriftelijk van op de hoogte gesteld. U mag pas met de werkzaamheden beginnen nadat de vergunning is ontvangen. Na het verlenen van de vergunning ligt deze 6 weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen in die periode bezwaar maken. Hoewel u na ontvangst van de vergunning met de werkzaamheden mag beginnen, moet u rekening houden met de mogelijkheid dat bezwaar wordt gemaakt tegen de verstrekte vergunning. Deze bezwaren kunnen leiden tot vernietiging van de verleende vergunning. Verder wijzen wij u erop dat voor het uitvoeren van de werken/werkzaamheden wellicht ook een vergunning, ontheffing en/of toestemming van derden nodig is. Het hebben van een Keurvergunning of het indienen van een melding maakt dit niet overbodig. In bepaalde gevallen is ook van Rijnland zelf op grond van eigendom toestemming vereist. Legeskosten De Verenigde Vergadering van het hoogheemraadschap van Rijnland heeft op 1 juni 2011 een nieuwe legesverordening vastgesteld. Deze is op 1 juli 2011 in werking getreden. De vorige legesverordening dateerde uit 2005 en sloot niet goed meer aan bij de praktijk. Verder is eind 2009 de Waterwet van kracht geworden met de daarin opgenomen watervergunning. In de nieuwe legesverordening is uitdrukkelijk gekozen voor vereenvoudiging. Meer informatie hierover kunt u vinden op website 20Rijnland/271352/271352_1.html In bijna alle gevallen zijn er voor behandeling van een aanvraag voor aanleg van een natuurvriendelijke oever geen legeskosten verschuldigd. Nog vragen? Ter voorkoming van vertraging bij de behandeling adviseren wij u met klem de TOELICHTING BIJ HET AANVRAAGFORMULIER aandachtig door te lezen. Ingeval van twijfel is vroegtijdig vooroverleg nuttig. Voor hulp bij het invullen van het aanvraagformulier kunt u telefonisch een afspraak maken. Indien u een aanvraag doet komen we in de meeste gevallen vooraf de situatie bekijken. Ook voor overige vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Plantoetsing en Vergunningverlening (van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: ).

4 1a. Gaat het om een melding of een vergunningaanvraag? Aanvinken wat van toepassing is (aanvinken wat van toepassing is) Melding op grond van de algemene regels bij de Keur Vergunningaanvraag op grond van de Keur Het is niet duidelijk of het gaat om een melding dan wel een vergunningaanvraag Een melding is soms mogelijk voor het aanleggen van een natuurvriendelijke oever. Voor een natuurvriendelijke oever dient altijd aangegeven te worden met welke medewerker van Rijnland contact heeft plaatsgevonden. Medewerker van Rijnland: Datum: * zie ook toelichting vraag 1a 1b. Waarvoor vraagt u subsidie aan? Aanleggen natuurvriendelijke oever (aanbrengen talud); Beplanting ; Afrastering Gespecificeerde offerte meesturen 2a. Wie doet de melding?/door wie wordt de vergunning aangevraagd? Naam : Adres : Postcode : Plaats : Contactpersoon: Telefoon nr.: adres : Mobiel : 2b. Voor wie is de vergunning/ melding bestemd? Naam : Adres : Postcode : Plaats : Contactpersoon: Telefoon nr.: adres : Mobiel :

5 3. Wie voert de werken/werkzaamheden uit (invullen indien bekend)? Naam : Adres : Postcode : Plaats : Contactpersoon: Telefoon nr.: adres : Mobiel : 4. Beknopte omschrijving van de uit te voeren werken/werkzaamheden 5. Locatie van het werk Adres : Postcode : Gemeente: Sectie : Sectie : Sectie : Plaats: Nummer(s): Nummer(s): Nummer(s): RD coordinaten: X-coordinaat : Y-coordinaat :

6 6. Uitvoering Gecombineerd aanvraagformulier watervergunning/melding en subsidie Aanvangsdatum werken/werkzaamheden: Uitvoeringsduur: Datum verwijdering tijdelijke werken (indien van toepassing): 7. Zijn er bij de uitvoering van de werken/werkzaamheden belangen van derden betrokken? Nee Ja Zo ja welke?

7 8. Bijlagen (Zie de toelichting op het aanvraagformulier Keurvergunning/Melding) Aanvraagformulier In enkelvoud Tekeningen In twee (formaat A3 en kleiner mag in enkelvoud) Rapporten in voud Overige in voud Bij deze aanvraag moeten de volgende documenten in tweevoud worden overgelegd: - topografische kaart met aanduiding van de locatie en met de aan te brengen NVO ingetekend; - een inrichtingsschets voorzien van dwarsdoorsneden van de bestaande oever en de toekomstige oever; - een onderhoudsplan met o.a. aangegeven wie onderhoudsplichtig is en in welke methode van onderhoud is voorzien; - een onderbouwde kostenraming van het werk (opgesteld door derden). 9. Wordt de natuurvriendelijke oever onderhouden volgens de algemene richtlijnen voor natuurvriendelijk onderhoud van het hoogheemraadschap van Rijnland. (Bijlage 2) ja bijgevoegd onderhoudsplan van Rijnland ondertekenen en mee zenden nee Alternatief onderhoudplan mee zenden * zie ook toelichting vraag 10

8 Wat is de totale lengte van de natuurvriendelijke oever? Wat is de breedte van de watergang.... m m 12d Bijzonderheden 13. Ondertekening Ondergetekende verklaart als daartoe bevoegd persoon dit formulier volledig en naar waarheid te hebben ingevuld. Naam : Plaats : Datum : Handtekening aanvrager : Handtekening opdrachtgever:

9 TOELICHTING Algemeen Het hoogheemraadschap zorgt ervoor dat wij nu en in de toekomst veilig kunnen wonen, werken en recreëren. Betrouwbaarheid en veiligheid spelen daarbij een grote rol. Om dit te waarborgen zijn er regels opgesteld die tot doel hebben de waterstaatkundige infrastructuur (waterkering en waterhuishouding) binnen Rijnlands gebied te beschermen en in stand te houden. Deze regels, de geboden en verboden, zijn opgenomen in de Keur van het Hoogheemraadschap. Het uitvoeren van werken in of nabij een waterkering of watergang kan nadelige invloed hebben op de waterstaatkundige infrastructuur. In de meeste gevallen kan echter voor het uitvoeren van werken die volgens Rijnlands Keur verboden zijn, een ontheffing (vergunning) worden verleend. De werken kunnen dan worden uitgevoerd onder nader te stellen voorschriften. U kunt zelf met behulp van het aanvraagformulier een vergunning aanvragen. Het doel van het aanvraagformulier voor het hoogheemraadschap is om de behandelaar over voldoende gegevens te laten beschikken om de aanvraag zo snel mogelijk af te handelen. Het doel van deze toelichting is de aanvrager zoveel mogelijk te informeren over de (on)mogelijkheden van een aanvraag. ANDERE INSTANTIES WAARVOOR EVENTUEEL OOK EEN VERGUNNING IS VEREIST Aan de hand van dit aanvraagformulier toetst het hoogheemraadschap van Rijnland uw aanvraag aan het vigerend beleid voor de Keur. Mocht u aanvraag ook te maken hebben met andere werkzaamheden waarin het hoogheemraadschap van Rijnland bevoegd is te besluiten dan kan het hoogheemraadschap extra informatie vragen. Hierover wordt u indien van toepassing apart geïnformeerd. Er wordt met nadruk op gewezen dat naast de vergunning van het hoogheemraadschap vaak nog de medewerking van andere overheden noodzakelijk is. Hierbij moet worden gedacht aan een vergunning c.q. ontheffing van instanties zoals rijk, gemeente en/of provincie. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Voor uw informatie wijzen u erop dat Rijnland afschriften van uw vergunning aan de betreffende overheidsinstanties toestuurt. De aanvraag dient voor 1 mei van het lopende jaar bij ons in bezit te zijn. In verband met de aan te vragen vergunningen dient u rekening te houden met de termijnen die aan de diverse vergunningenprocedures zijn verbonden. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de Afdeling Plantoetsing en Vergunningverlening van het hoogheemraadschap van Rijnland (telefoon ). Leeswijzer Per vraag wordt ingegaan op de achtergrond van de gestelde vraag. Daarnaast wordt informatie verstrekt over de meest van belang zijnde voorschriften. Indien van toepassing staat tevens aangegeven met welke zaken (b.v. andere overheden) u nog meer rekening moet houden. Het mag duidelijk zijn dat deze toelichting niet volledig kan zijn en dat er geen rechten aan deze toelichting kunnen worden ontleend. Vraag 1a. In bepaalde situaties kan een melding van toepassing zijn. Kruis dan het hokje melding op grond van de algemene regels bij de keur aan. Als u kan volstaan met een melding dan zijn de algemene regels voor u van toepassing. U kunt voor de algemene regels onze site raadplegen of in overleg treden met het hoogheemraadschap. De algemene regels zijn ook te downloaden vanaf onze website. In sommige situaties dient u na te gaan of er sprake is van een risicogebied. Ga vóórdat u een melding doet voor een natuurvriendelijke oever na bij de afdeling Plantoetsing en Vergunningverlening (tel ), of er sprake is van een risicogebied. Vraag 1a. Indien voldaan wordt aan de Algemene regel 9 : Natuurvriendelijke oevers, kan worden volstaan met een melding. (zie:

10 Voor andere werken is veelal een watervergunning vereist. Kruist u in geval van twijfel het derde hokje aan. Vraag 1b. De subsidie voor natuurvriendelijke oevers geldt alleen voor 1 type (onbeschoeide) oever). Indien er een nieuwe watergang wordt gegraven met een talud minimaal 1:3 komt u niet in aanmerking voor subsidie voor het aanbrengen van het talud. U kunt mogelijk wel in aanmerking komen voor natuurvriendelijke inrichting (beplanting) en/of afrastering.

11 Vraag 2a. Hier worden de naam, adres (geen postbusnummer) en woonplaatsgegevens vermeld van de (rechts)persoon die de aanvraag heeft verzorgd en tot wie de behandelaar van de vergunning zich kan richten indien hij/zij vragen heeft over de vergunningaanvraag. Zodra Rijnland de vergunningaanvraag heeft ontvangen zal zij een bewijs van ontvangst zenden naar de aanvrager. Vraag 2b. Hier worden de naam, adres (geen postbusnummer) en woonplaatsgegevens vermeld van de (rechts)persoon op wiens naam de vergunning moet worden gezet. Indien de aanvrager ook de opdrachtgever is kan deze vraag verder worden overgeslagen. Vraag 3. Indien dit nog niet bekend is, mag deze vraag worden opengelaten. Deze informatie kan ook later nog verstrekt worden. Vraag 4. Hier wordt beknopt, maar volledig omschreven waarvoor u een vergunning aanvraagt. Indien u voor meerdere zaken een vergunning aanvraagt moet dit op deze plaats volledig omschreven zijn. Eventueel kunt u een losse bijlage toevoegen. Vraag 5. Om uw aanvraag juist te registreren en te documenten in o.a. ons GIS (Geografisch Informatie Systeem) is het noodzakelijk om over de juiste locatiegegevens van de aangevraagde werken te beschikken. U hoeft hier niet alles in te vullen, maar uit deze gegevens moeten wij wel exact de locatie van de aangevraagde werken kunnen herleiden. Vraag 6. Bij het verlenen van subsidie moeten de werkzaamheden binnen 24 maanden na toezegging worden uitgevoerd. Daarnaast is het noodzakelijk om toezicht op het werk te kunnen plannen. Vraag 7. Om goed inzicht van de verschillende belangen te krijgen en daarbij een juiste afweging te maken, is het nodig deze vraag zo volledig mogelijk in te vullen.. Vraag 8. Hier wordt beknopt, maar volledig aangeven uit welke onderdelen uw aanvraag bestaat. Om uw aanvraag te kunnen beoordelen is het van belang dat uw aanvraag volledig is. Uit de bijlagen zoals de tekeningen en rapporten moet door de beoordelaar volledig de aard en de vorm van de uit te voeren werken op te maken zijn.

12 Tekeningen groter dan A3 formaat en rapporten dienen in 2-voud te worden aangeleverd. De overige bijlagen kunnen in enkelvoud worden toegevoegd. Wij wijzen u er met klem op dat, indien wij vergunning gaan verlenen voor de werken, deze bijlagen onderdeel uit gaan maken van de vergunning. Vraag 9. Om in aanmerking te komen voor subsidie moet er een onderhoudsplan bij de aanvraag worden overlegd. Het onderhoudsplan natuurvriendelijke oevers van het hoogheemraadschap van Rijnland is bijgevoegd als bijlage 1. Er kan gekozen worden voor een alternatief onderhoudsplan. De inhoud van het onderhoudsplan omvat tenminste: - de methode van onderhoud; - de frequentie van het onderhoud; - de plaats waar de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd; - het tijdstip van onderhoud; - de onderhoudsplichtige. Vraag 13. Formulieren die niet zijn ondertekend worden niet in behandeling genomen!

13 Bijlage 1: Onderhoudsplan Algemene richtlijnen voor natuurvriendelijk onderhoud Schonen van het natte profiel: - de methode van onderhoud: gebruik van maaikorf - de frequentie van onderhoud: eens per jaar - de plaats waar de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd: in te vullen door aanvrager - het tijdstip van onderhoud: in september of oktober. Spaar per onderhoudsbeurt ten minste 10% van de vegetatie in het water door de randen niet mee te maaien. Baggeren van de waterbodem: - de methode van onderhoud: gebruik van baggerspuit of hydraulische stofzuiger - de frequentie van onderhoud: circa eens per 8 jaar, bij snellere verlanding kanten eerder uitkrabben - de plaats waar de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd: in te vullen door aanvrager - het tijdstip van onderhoud: in september of oktober Spaar per onderhoudsbeurt zo mogelijk 25% van de waterbodem door de bagger aan de randen van de watergang niet te verwijderen. Maaien van het droge talud: - de methode van onderhoud: bij voorkeur maaien, niet klepelen - de frequentie van onderhoud: eerste twee jaar: een tot twee maal per jaar, daarna eens per twee jaar - de plaats waar de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd: in te vullen door aanvrager - het tijdstip van onderhoud: tussen half juli en half maart Spaar per onderhoudsbeurt 25% van de vegetatie door delen van de droge oever niet te maaien. Ondertekening voor akkoord Ondergetekende verklaart als daartoe bevoegd persoon dat het onderhoud volgens de algemene richtlijnen voor natuurvriendelijk onderhoud wordt uitgevoerd. Naam : Plaats : Datum : Handtekening aanvrager : Handtekening opdrachtgever:

Dossiernummer: 23-10-2013 Projectnummer:

Dossiernummer: 23-10-2013 Projectnummer: Bijlagen bij verordening subsidies natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen 2014: 1. Inrichtingseisen natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen; 2. Richtlijnen voor natuurvriendelijk onderhoud.

Nadere informatie

Natuurvriendelijke oevers. Droge voeten, schoon water

Natuurvriendelijke oevers. Droge voeten, schoon water Natuurvriendelijke oevers Droge voeten, schoon water VOOR WIE IS DEZE FOLDER BESTEMD? Deze folder is bestemd voor eigenaren van oevers die in aanmerking komen om hun oever natuurvriendelijk in te richten.

Nadere informatie

Subsidie voor aanleg natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen

Subsidie voor aanleg natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen Subsidie voor aanleg natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen Heeft u een perceel of grenst uw woning of bedrijf aan een watergang en wilt u uw oever veranderen in een natuurvriendelijke oever? Dan

Nadere informatie

Watervergunning. Datum 27 september Zaaknummer 16570

Watervergunning. Datum 27 september Zaaknummer 16570 Watervergunning Voor het dempen, graven en verbreden van (een) watergang(en) en het aanleggen van plasbermen op de locatie bij Heeswijk 120 in Montfoort Datum 27 september 2017 Zaaknummer 16570 Poldermolen

Nadere informatie

Subsidie voor aanleg natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen

Subsidie voor aanleg natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen Subsidie voor aanleg natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen Heeft u een perceel of grenst uw woning of bedrijf aan een watergang en wilt u uw oever veranderen in een natuurvriendelijke oever? Dan

Nadere informatie

Startformulier Duurzaamheidslening hernieuwbare energie (Zonnelening) Provincie Drenthe 2015

Startformulier Duurzaamheidslening hernieuwbare energie (Zonnelening) Provincie Drenthe 2015 Startformulier Duurzaamheidslening hernieuwbare energie (Zonnelening) Provincie Drenthe 2015 Met dit formulier kunt u een zonnelening aanvragen voor uw woning in de provincie Drenthe. Deze lening wordt

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE

AANVRAAGFORMULIER FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE AANVRAAGFORMULIER FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE LEES DIT EERST Met dit aanvraagformulier vraagt u een lening aan op grond van het Uitvoeringsbesluit Financiering instandhouding

Nadere informatie

Corsanummer

Corsanummer Verordening subsidies natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen 2017 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Hoogheemraadschap van Rijnland Verordening subsidies natuurvriendelijke

Nadere informatie

GāĩìS DOORKIESNUMMER 088 97 43 144. j.degans@wshd.nl E-MAILADRES. BIJLAGEN besluit met nr. D0021836

GāĩìS DOORKIESNUMMER 088 97 43 144. j.degans@wshd.nl E-MAILADRES. BIJLAGEN besluit met nr. D0021836 DATUM VERZONDEN 1 8 MAART 2013 uw BRIEF VAN 6 februari 2013 UW KENMERK ONS KENMERK JEU/91313/117071 VG/U INGEKOMEN NR. 11301009 ONDERWERP Wijziging vergunning D0019266 CONTACTPERSOON J.A. Ġë GāĩìS DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

Watervergunning. Voor het uitbreiden van een steiger op de locatie Frederik Hendrikstraat 106 in Utrecht. Datum 16 juni 2017.

Watervergunning. Voor het uitbreiden van een steiger op de locatie Frederik Hendrikstraat 106 in Utrecht. Datum 16 juni 2017. Watervergunning Voor het uitbreiden van een steiger op de locatie Frederik Hendrikstraat 106 in Utrecht Datum 16 juni 2017 Zaaknummer 13429 Poldermolen 2 Postbus 550 3990 GJ Houten T (030) 634 57 00 post@hdsr.nl

Nadere informatie

WATERVERGUNNING D /

WATERVERGUNNING D / WATERVERGUNNING 1 Inleiding Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland (hierna: Delfland) hebben op 8 december 2017 een aanvraag voor een watervergunning ontvangen van Van Omme &

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 2, Paragraaf 2.2 Vertalen van literatuur

Aanvraagformulier. Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 2, Paragraaf 2.2 Vertalen van literatuur Aanvraagformulier Formulier retoursturen naar: Contactpersonen: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Mw. M. Greydanus Provincie Fryslân, Afdeling

Nadere informatie

ALGEMENE REGELS WATERKWANTITEIT KEUR WATERSCHAP HUNZE EN AA S 2014 Onderdeel 1 STEIGER pagina 1 van 5

ALGEMENE REGELS WATERKWANTITEIT KEUR WATERSCHAP HUNZE EN AA S 2014 Onderdeel 1 STEIGER pagina 1 van 5 Onderdeel 1 STEIGER pagina 1 van 5 Artikel 1 Begripsbepalingen a. Steiger: constructie, die over een oppervlaktewaterlichaam is geplaatst en is verankerd in het achterliggende perceel. b. Natuurvriendelijke

Nadere informatie

Aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar

Aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar Aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar 1. De vergunningaanvraag heeft betrekking op het gebouw/bouwwerk: Kadastrale ligging Bouwjaar: Specifieke locatie: Kadastrale gemeente: Sectie:

Nadere informatie

vergunninghouder Wijziging Watervergunning Stammerdijk 41 in Diemen realiseren van een uitbouw 31 augustus 2015 W

vergunninghouder Wijziging Watervergunning Stammerdijk 41 in Diemen realiseren van een uitbouw 31 augustus 2015 W vergunninghouder Stammerdijk 41 in Diemen Datum 31 augustus 2015 Casecode W-15.02322 Kenmerk 15.102675 Wijziging Watervergunning realiseren van een uitbouw Korte Ouderkerkerdijk 7 Amsterdam Postbus 94370

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor: Lening Particuliere Woningverbetering gemeente Deventer

Aanvraagformulier voor: Lening Particuliere Woningverbetering gemeente Deventer Aanvraagformulier voor: Lening Particuliere Woningverbetering gemeente Deventer Aangewezen gebied: Voorstad Oost in Deventer Op grond van de Verordening Particuliere Woningverbetering (PWV) en de uitvoeringsregels

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie

Aanvraagformulier subsidie Aanvraagformulier subsidie Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschapsbeheer Fryslân 2016, Formulier schriftelijk retour sturen naar: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Afdeling

Nadere informatie

Aanvraagformulier MKB Energieleningen

Aanvraagformulier MKB Energieleningen Aanvraagformulier MKB Energieleningen Dit aanvraagformulier is de eerste stap om een energielening met een rentekorting aan te vragen. Op basis van deze aanvraag besluit de provincie of de activiteiten

Nadere informatie

Aanvraagformulier budgetsubsidie kunst en cultuur voor de 2 e helft 2016 (juli t/m december)

Aanvraagformulier budgetsubsidie kunst en cultuur voor de 2 e helft 2016 (juli t/m december) 1 Aanvraagformulier budgetsubsidie kunst en cultuur voor de 2 e helft 2016 (juli t/m december) De gemeente Lelystad stelt subsidie beschikbaar voor culturele projecten en activiteiten die bijdragen aan

Nadere informatie

Startformulier Interestsubsidieregeling Energiebesparing Bestaande Bouw particulieren 2013-2015 Provincie Groningen

Startformulier Interestsubsidieregeling Energiebesparing Bestaande Bouw particulieren 2013-2015 Provincie Groningen Startformulier Interestsubsidieregeling Energiebesparing Bestaande Bouw particulieren 2013-2015 Provincie Groningen Met dit formulier kunt u een lening aanvragen voor energiebesparende maatregelen voor

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Zaaknummer: 2017-Z10922 Datum watervergunning: 29 januari zaaknr Z10922 doc.nr D / D91901

WATERVERGUNNING. Zaaknummer: 2017-Z10922 Datum watervergunning: 29 januari zaaknr Z10922 doc.nr D / D91901 18-12-2017Wijziging watervergunning 2011.07802Wijziging watervergunning 2011.07802 WATERVERGUNNING Tekening toevoegen aan vergunning 2011.07802 ( en gewijzigde watervergunning 2017-Z8776) voor een wandelroute

Nadere informatie

Voorlopig aanvraagformulier duurzaamheidslening gemeente Borger-Odoorn

Voorlopig aanvraagformulier duurzaamheidslening gemeente Borger-Odoorn Voorlopig aanvraagformulier duurzaamheidslening gemeente Borger-Odoorn Met dit formulier kunt u een duurzaamheidslening aanvragen voor uw woning in de gemeente Borger-Odoorn. Deze lening wordt afgegeven

Nadere informatie

Wegenbouwbedrijf J. Rutte B.V.

Wegenbouwbedrijf J. Rutte B.V. Wegenbouwbedrijf J. Rutte B.V. Datum 5 juni 2018 Kenmerk DMS2018-0023700 Zaaknummer WN2018-003783 Watervergunning voor het plaatsen van een hulpconstructie in het oppervlaktewater om de werkzaamheden die

Nadere informatie

1. Aanvrager. Rechtspersoon (bijvoorbeeld: vereniging of stichting) KvK-nummer. vestigingsnummer. statutaire naam. handelsnaam.

1. Aanvrager. Rechtspersoon (bijvoorbeeld: vereniging of stichting) KvK-nummer. vestigingsnummer. statutaire naam. handelsnaam. 1. Aanvrager Rechtspersoon (bijvoorbeeld: vereniging of stichting) KvK-nummer vestigingsnummer statutaire naam handelsnaam adres Is de rechtspersoon BTW-plichtig? Ja, het nummer is nee 2. Contactpersoon

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Natuur ontwikkelen of inrichten. Waterstaatswerk of beschermingszone gebruiken

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Natuur ontwikkelen of inrichten. Waterstaatswerk of beschermingszone gebruiken Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder OP EFRO Tender Valorisatie 2015

Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder OP EFRO Tender Valorisatie 2015 Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder OP EFRO Tender Valorisatie 2015 Dit formulier is bedoeld voor de partners in een samenwerkingsverband ter uitvoering van een project als bedoeld in

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning woonruimteonttrekking

Aanvraagformulier vergunning woonruimteonttrekking Aanvraagformulier vergunning woonruimteonttrekking Als bedoeld in de Huisvestingsverordening Stadsregio Rotterdam 2006, en/of Huisvestingsverordening Aangewezen gebieden Rotterdam / Nadere regels kamerbewoning

Nadere informatie

Voorschotformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers

Voorschotformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers Voorschotformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers Heeft u hulp nodig? Meer informatie kunt u vinden op onze website www.snn.eu/niof2013. Uiteraard

Nadere informatie

WATERVERGUNNING D /

WATERVERGUNNING D / WATERVERGUNNING 1 Inleiding Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland (hierna: Delfland) hebben op 12 juli 2016 een aanvraag voor een watervergunning ontvangen van gemeente Rotterdam.

Nadere informatie

Aanvraagformulier ontheffing stiltegebieden Provinciale milieuverordening Noord-Holland (hoofdstuk 4 stiltegebieden)

Aanvraagformulier ontheffing stiltegebieden Provinciale milieuverordening Noord-Holland (hoofdstuk 4 stiltegebieden) Aanvraagformulier ontheffing stiltegebieden Provinciale milieuverordening Noord-Holland (hoofdstuk 4 stiltegebieden) Dit formulier volledig invullen en ondertekenen en met bijlagen toezenden aan: RUD NHN

Nadere informatie

Ons kenmerk Contactpersoon R. Hirs Datum 6 november 2013 V&H nr. K

Ons kenmerk Contactpersoon R. Hirs Datum 6 november 2013 V&H nr. K Maatschap SnoekVliet M.J. Snoek Schoonouwenseweg 46 a 2821 NZ STOLWIJK Ons kenmerk 2013.10695 Contactpersoon R. Hirs Datum 6 november 2013 Uw kenmerk Telefoon 010-45 37 300 V&H nr. K.13.798 E-mail postvh@hhsk.nl

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 2, Paragraaf 2.1 Friestalige literatuur

Aanvraagformulier. Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 2, Paragraaf 2.1 Friestalige literatuur Aanvraagformulier Formulier retoursturen naar: Contactpersonen: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Mw. M. Greydanus Provincie Fryslân, Afdeling

Nadere informatie

WATERVERGUNNING (RAAM)

WATERVERGUNNING (RAAM) WATERVERGUNNING (RAAM) Voor het aanleggen van glasvezel bij watergangen op de locatie nabij Burgemeester Middelweerdbaan 1 in De Meern Datum 30 augustus 2018 Zaaknummer 31735 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1

Nadere informatie

Watervergunning. Datum 29 augustus Zaaknummer 11584

Watervergunning. Datum 29 augustus Zaaknummer 11584 Watervergunning Voor het hebben van een tijdelijke gedeeltelijke verondieping in een tertiair oppervlaktewaterlichaam (=natuursloot) op de locatie achter Meije 89 te Bodegraven Datum 29 augustus 2017 Zaaknummer

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagformulier is bedoeld voor een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wordt verleend voor een eenmalige activiteit of ander incidenteel

Nadere informatie

Vaststellingsformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers

Vaststellingsformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers Vaststellingsformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers Heeft u hulp nodig? Meer informatie kunt u vinden op onze website www.snn.eu/niof2013. Uiteraard

Nadere informatie

Stimuleringsregeling akkerranden 2015

Stimuleringsregeling akkerranden 2015 Subsidieaanvraagforulier Stiuleringsregeling akkerranden 2015 A. ALGEMENE GEGEVENS Naa bedrijf Contactpersoon Geboortedatu Adres Postcode Woonplaats Postbus Postcode Plaats Telefoonnuer Mobiel nuer Faxnuer

Nadere informatie

(vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen en lever het formulier in bij Stichting Vrienden Onderwijs Voor Hoogbegaafden)

(vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen en lever het formulier in bij Stichting Vrienden Onderwijs Voor Hoogbegaafden) Algemeen (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen en lever het formulier in bij Stichting Vrienden Onderwijs Voor Hoogbegaafden) De criteria die door waaraan uw aanvraag moet voldoen

Nadere informatie

Watervergunning. Voor het leggen van een coaxkabel middels een boogzinker onder een primaire watergang op de locatie Voordorpsedijk 35 in Groenekan

Watervergunning. Voor het leggen van een coaxkabel middels een boogzinker onder een primaire watergang op de locatie Voordorpsedijk 35 in Groenekan Watervergunning Voor het leggen van een coaxkabel middels een boogzinker onder een primaire watergang op de locatie Voordorpsedijk 35 in Groenekan Datum 4 juli 2017 Zaaknummer 13832 Poldermolen 2 Postbus

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Zaaknummer: 2017-Z8776 Datum watervergunning: 10 oktober zaaknr Z8776 doc.nr D / D71840

WATERVERGUNNING. Zaaknummer: 2017-Z8776 Datum watervergunning: 10 oktober zaaknr Z8776 doc.nr D / D71840 9-10-2017Watervergunning 2017-Z8776Watervergunning 2017-Z8776 WATERVERGUNNING Wijziging tenaamstelling vergunning 2011.07802 voor een wandelroute in de gemeenten Peel en Maas en Leudal van Plattelandscooperatie

Nadere informatie

Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015

Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 Versie 07-05-2015 Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 (voor het invullen aub eerst het gehele formulier doornemen) Raadhuisplein 2 Postbus 500 3850 AM Ermelo t

Nadere informatie

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Aanvraagformulier Formulier retoursturen naar: Contactpersonen: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Mw. M. Greydanus Provincie Fryslân, Afdeling

Nadere informatie

Watervergunning. Voor het leggen van een laagspanningskabel bij de Soestdijkseweg Zuid en De Holle Bilt in De Bilt. Datum 19 juni 2017

Watervergunning. Voor het leggen van een laagspanningskabel bij de Soestdijkseweg Zuid en De Holle Bilt in De Bilt. Datum 19 juni 2017 Watervergunning Voor het leggen van een laagspanningskabel bij de Soestdijkseweg Zuid en De Holle Bilt in De Bilt Datum 19 juni 2017 Zaaknummer 13121 Poldermolen 2 Postbus 550 3990 GJ Houten T (030) 634

Nadere informatie

Vaststellingformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Ontwikkelingsprojecten van en vermarkting door ondernemingen

Vaststellingformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Ontwikkelingsprojecten van en vermarkting door ondernemingen Vaststellingformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Ontwikkelingsprojecten van en vermarkting door ondernemingen Heeft u hulp nodig? Meer informatie kunt u vinden op onze website

Nadere informatie

Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam

Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam Datum 17 april 2018 Kenmerk DMS2018-0011879 Zaaknummer WN2018-000943 Watervergunning voor het aanbrengen van 2.550 m 2 verhard oppervlak op het voormalige voetbalveld

Nadere informatie

1. Aanvraag. 2. Wet- Regelgeving en Beleid

1. Aanvraag. 2. Wet- Regelgeving en Beleid 1. Aanvraag Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 7 juni 2019 van namens een aanvraag ontvangen om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

Locatie van de put(ten) putnummer X-coördinaat Y-coördinaat In gebruik tot doorgeven wijziging nee

Locatie van de put(ten) putnummer X-coördinaat Y-coördinaat In gebruik tot doorgeven wijziging nee R.C.A. van Beek Wernhoutseweg 175 4884 MC WERNHOUT Uw brief van : Uw kenmerk : Ons kenmerk : Barcode : Behandeld door : Doorkiesnummer : Datum : Verzenddatum : 30 oktober 2013 *13UT017131* 13UT017131 de

Nadere informatie

Waarderingssubsidies aan vrijwilligersorganisaties.

Waarderingssubsidies aan vrijwilligersorganisaties. Waarderingssubsidies aan vrijwilligersorganisaties. Een van de kenmerken van een waarderingssubsidie is dat er sprake is van een vereenvoudigde procedure. Dat betekent dat gelijktijdig met de verlening

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 19 november 2018 een aanvraag ontvangen van, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Gemeentelijke archeologievergunning

AANVRAAGFORMULIER Gemeentelijke archeologievergunning AANVRAAGFORMULIER Gemeentelijke archeologievergunning 1. Aanvrager Stadsbeheer afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving / team Vergunningen Bedrijfsnaam de heer mevrouw Stadhuisplein 1 Postbus 200

Nadere informatie

Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder Fryslân Fernijt IV Tweede tender 2014

Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder Fryslân Fernijt IV Tweede tender 2014 Machtigingsformulier Fryslân Fernijt IV Tweede Tender 2014 Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder Fryslân Fernijt IV Tweede tender 2014 Dit formulier is bedoeld voor de partners in een samenwerkingsverband

Nadere informatie

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken.

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken. Boskalis Nederland BV T.a.v. de heer P.D. Mulder Postbus 4234 3006 AE ROTTERDAM Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 12 juli 2018 SXO20951759V 31 augustus 2018 Onderwerp Contactpersoon Bijlage(n)

Nadere informatie

Meldingsformulier velling houtopstanden

Meldingsformulier velling houtopstanden Meldingsformulier velling houtopstanden Voor u verder gaat Lees eerst de toelichting bij dit meldingsformulier. Voor een zo goed mogelijke verwerking van uw kapmelding vragen wij u alle verplichte velden

Nadere informatie

2) Gegevens Certificaatbeheerder(s) In bijlage A kunnen de gegevens van de te verwijderen Certificaatbeheerder(s) worden ingevuld.

2) Gegevens Certificaatbeheerder(s) In bijlage A kunnen de gegevens van de te verwijderen Certificaatbeheerder(s) worden ingevuld. Verwijderingsformulier Certificaatbeheerders PKIoverheid v1.10 Domein Organisatie Met behulp van dit formulier kunt u, namens de hieronder genoemde Abonnee, binnen het Domein Organisatie van de PKI voor

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Steiger of vlonder bouwen, wijzigen of verwijderen

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Steiger of vlonder bouwen, wijzigen of verwijderen Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

Aanvraag- en meldingsformulier kabel- en/of leidingwerkzaamheden

Aanvraag- en meldingsformulier kabel- en/of leidingwerkzaamheden Aanvraag- en meldingsformulier kabel- en/of leidingwerkzaamheden Soort aanvraag (Kruis aan wat van toepassing is. Let op: meldingen B en D uiterlijk 3 werkdagen voor aanvang werkzaamheden doen!) A. Aanvraag

Nadere informatie

Watervergunning. Datum 17 oktober Zaaknummer 16866

Watervergunning. Datum 17 oktober Zaaknummer 16866 Watervergunning Voor het slopen van een woning en het afdekken van de fundering met grond bij een waterkering op de locatie bij Provincialeweg Oost 29 in Haastrecht Datum 17 oktober 2017 Zaaknummer 16866

Nadere informatie

Aanvraag ontheffingverlening ex art. 68 van de Flora- en faunawet

Aanvraag ontheffingverlening ex art. 68 van de Flora- en faunawet Aanvraag ontheffingverlening ex art. 68 de Flora- en faunawet A AANVRAGER 1. Naam aanvrager: M/V* Adres: Postcode en plaats: Telefoonnummer: Faxnummer: E-mailadres: Relatienummer: (indien bekend) Indien

Nadere informatie

Koorbegeleiding. Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Koorbegeleiding

Koorbegeleiding. Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Koorbegeleiding Aanvraagformulier Koorbegeleiding Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Koorbegeleiding Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Aanvraagformulier rioolaansluiting

Aanvraagformulier rioolaansluiting Aanvraagformulier rioolaansluiting Gemeente Gouda T.a.v. afdeling Beheer Openbare Ruimte Postbus 1086 2800 BB Gouda Raadpleeg de toelichting aan het einde van het aanvraagformulier als u uitleg wenst over:

Nadere informatie

Formulier voor aanvraag vergunning Wet natuurbescherming Onderdeel: Natura 2000-gebieden (hoofdstuk 2 Wnb)

Formulier voor aanvraag vergunning Wet natuurbescherming Onderdeel: Natura 2000-gebieden (hoofdstuk 2 Wnb) Formulier voor aanvraag vergunning Wet natuurbescherming Onderdeel: Natura 2000-gebieden (hoofdstuk 2 Wnb) Het formulier heeft betrekking op het verzoek Wet natuurbescherming, Natura 2000-gebieden (Hoofdstuk

Nadere informatie

Subsidie onderhoud gemeentelijk monument aanvragen

Subsidie onderhoud gemeentelijk monument aanvragen Subsidie onderhoud gemeentelijk monument aanvragen Toelichting Dit formulier vult u in als u in aanmerking wilt komen voor de vergoeding van kosten voor uw gemeentelijk monument. Aanvragen kunnen vanaf

Nadere informatie

Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie zonnestroom maatschappelijk vastgoed Noord-Holland 2015

Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie zonnestroom maatschappelijk vastgoed Noord-Holland 2015 Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie zonnestroom maatschappelijk vastgoed Noord-Holland 2015 Toelichting Voorwaarden voor subsidieaanvraag. Onderstaand treft u een aantal vragen aan die u kunnen

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidie op grond van de Algemene Subsidieverordening gemeente Woensdrecht 2016.

Aanvraagformulier voor subsidie op grond van de Algemene Subsidieverordening gemeente Woensdrecht 2016. Aanvraagformulier voor subsidie op grond van de Algemene Subsidieverordening gemeente Woensdrecht 2016. Dit formulier gebruikt u als u voor de 1 e keer subsidie wilt aanvragen bij de gemeente Woensdrecht.

Nadere informatie

WIJZIGINGSBESLUIT (watervergunning) D /

WIJZIGINGSBESLUIT (watervergunning) D / WIJZIGINGSBESLUIT (watervergunning) 1 Inleiding Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland (hierna: Delfland) hebben op 15 november 2017 een aanvraag voor een wijziging van een watervergunning

Nadere informatie

Handleiding en aanvraagformulier. Subsidie. Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer

Handleiding en aanvraagformulier. Subsidie. Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer Handleiding en aanvraagformulier Subsidie Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer De Stadsregio Amsterdam kan subsidie verlenen voor kleinschalige initiatieven die fijnmazig aanvullend

Nadere informatie

Meldingsformulier klein evenement voormalige gem. Haren Klasse 0-evenement, niet belastend Artikel 2:25a lid 1 Algemene Plaatselijke Verordening

Meldingsformulier klein evenement voormalige gem. Haren Klasse 0-evenement, niet belastend Artikel 2:25a lid 1 Algemene Plaatselijke Verordening Stadstoezicht Postbus 742 Harm Buiterplein 1 9700 AS Groningen Groningen 1. Gegevens melder 1.1 Naam en voorletters Meldt u namens een rechtspersoon (bedrijf instelling, vereniging, e.d.)? Vul dan hier

Nadere informatie

Festivals in Fryslân

Festivals in Fryslân Aanvraagformulier 2018 Festivals in Fryslân Hoofdstuk 3, paragraaf 3.6 Festivals Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân Afdeling Subsidies

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR INSTANDHOUDINGSSUBSIDIE GEMEENTELIJKE MONUMENTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR INSTANDHOUDINGSSUBSIDIE GEMEENTELIJKE MONUMENTEN AANVRAAGFORMULIER VOOR INSTANDHOUDINGSSUBSIDIE GEMEENTELIJKE MONUMENTEN Met dit formulier kunt u een financiële bijdrage aanvragen voor de instandhouding van een gemeentelijk monument: - subsidie van de

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BIJDRAGE STIMULERINGSREGELING REEUWIJKSE PLASSENGEBIED

AANVRAAGFORMULIER BIJDRAGE STIMULERINGSREGELING REEUWIJKSE PLASSENGEBIED AANVRAAGFORMULIER BIJDRAGE STIMULERINGSREGELING REEUWIJKSE PLASSENGEBIED AANVRAAG VOOR HET PROJECT Naam project (indien van toepassing)... Plaats van uitvoering (kaartje bijvoegen)... Kadastraal nummer...

Nadere informatie

Structurele activiteitensubsidie

Structurele activiteitensubsidie Structurele activiteitensubsidie Om voor het jaar 2017 in aanmerking te komen voor een structurele activiteitensubsidie van de gemeente Vlissingen moet aan een aantal formele voorwaarden worden voldaan.

Nadere informatie

Subsidieaanvraag 2016. Aanvraagformulier Waarderingssubsidie (<= 5.000)

Subsidieaanvraag 2016. Aanvraagformulier Waarderingssubsidie (<= 5.000) Subsidieaanvraag 2016 Aanvraagformulier Waarderingssubsidie (

Nadere informatie

Friese sporten. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Friese sporten. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier 2016 Friese sporten Hoofdstuk 5, Paragraaf 5.2 Friese sporten Formulier sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân Afdeling Subsidiezaken

Nadere informatie

Telefoonnummer privé:

Telefoonnummer privé: Aanvraagformulier Algemene deel In te vullen door instellingen die een aanvraag indienen voor: Incidentele activiteitensubsidie. Iedere instelling die een aanvraag voor genoemde subsidie indient moet ZWEL

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren

Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren In het kader van de subsidieregeling Groene daken en muren Het geheel ingevulde formulier, voorzien van alle benodigde bijlagen,

Nadere informatie

Q waternet. Waternet, Sector KMR. Dammerweg 1 in Weesp. Watervergunning. voor het plaatsen van een boothuis in de Vecht in Weesp

Q waternet. Waternet, Sector KMR. Dammerweg 1 in Weesp. Watervergunning. voor het plaatsen van een boothuis in de Vecht in Weesp Waternet, Sector KMR Dammerweg 1 in Weesp Datum 1 november 2016 Casecode W-16.02577 Kenmerk 16.095154 Watervergunning voor het plaatsen van een boothuis in de Vecht in Weesp Q waternet waterschap amstel

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijdrage CO 2 -vastlegging

Aanvraagformulier bijdrage CO 2 -vastlegging Aanvraagformulier bijdrage CO 2 -vastlegging Toelichting Waarvoor is dit formulier bedoeld? In de brochure Boscertificatenfonds leest u hoe u als (toekomstig) boseigenaar de CO 2 die uw bos gaat vastleggen

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming in de schade op grond van de Wet ruimtelijke ordening, art. 6.1

Aanvraagformulier tegemoetkoming in de schade op grond van de Wet ruimtelijke ordening, art. 6.1 Stempel datum ontvangst Aanvraagformulier tegemoetkoming in de schade op grond van de Wet ruimtelijke ordening, art. 6.1 In te vullen door medewerker gemeente Eindhoven Dossiernummer Behandelaar De Wet

Nadere informatie

WJZ / De Minister van Economische Zaken,

WJZ / De Minister van Economische Zaken, WJZ / 9051042 Deze bijlage behoort als Bijlage 2 bij artikel 8 van de Regeling van de Minister van Economische Zaken van, nr. WJZ / 9051027, houdende aanwijzing van categorieën productie-installaties voor

Nadere informatie

Aanvraagformulier Subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen 2014 RIG 2014

Aanvraagformulier Subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen 2014 RIG 2014 Aanvraagformulier Subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen 2014 RIG 2014 Contact? Informatie kunt u vinden op onze website www.snn.eu/rig2014. Neemt u voor vragen contact op met de provincie

Nadere informatie

Alleen bestemd voor tekst op internet bij Watervergunning die ter inzage wordt gelegd, dit wordt niet meegezonden. Bekendmaking

Alleen bestemd voor tekst op internet bij Watervergunning die ter inzage wordt gelegd, dit wordt niet meegezonden. Bekendmaking HAS2018_Z11193 Gemeente Veendam Alleen bestemd voor tekst op internet bij Watervergunning die ter inzage wordt gelegd, dit wordt niet meegezonden. Bekendmaking Postbus 20004 te VEENDAM Watervergunning

Nadere informatie

Aanvraagformulier bekostiging vervoerskosten schoolbezoek 2016/2017 (Speciaal) basisonderwijs/ Speciaal onderwijs/ (Speciaal) voortgezet onderwijs.

Aanvraagformulier bekostiging vervoerskosten schoolbezoek 2016/2017 (Speciaal) basisonderwijs/ Speciaal onderwijs/ (Speciaal) voortgezet onderwijs. Let op! Als u dit formulier met pen invult, graag in blokletters invullen!! Aanvraagformulier bekostiging vervoerskosten schoolbezoek 2016/2017 (Speciaal) basisonderwijs/ Speciaal onderwijs/ (Speciaal)

Nadere informatie

WATERVERGUNNING (RAAM)

WATERVERGUNNING (RAAM) WATERVERGUNNING (RAAM) Voor het leggen van een medium voerende buis ter hoogte van De Rede en Loodsboot in Houten Datum 5 juli 2018 Zaaknummer 27359 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 BESLUIT...3 HOOFDSTUK 2 VOORSCHRIFTEN...4

Nadere informatie

WATERVERGUNNING D /

WATERVERGUNNING D / WATERVERGUNNING 1 Inleiding Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland (hierna: Delfland) hebben op 24 juni 2016 een aanvraag voor een watervergunning ontvangen van Stichting ALS

Nadere informatie

Burgerservicenummer (BSN) of KvK nummer: Adres: Postcode / woonplaats: Telefoon / mobiel: Contactpersoon:

Burgerservicenummer (BSN) of KvK nummer: Adres: Postcode / woonplaats: Telefoon / mobiel:   Contactpersoon: AANVRAAGFORMULIER ONTHEFFING HOOFDSTUK 5.3 VERORDENING NATUUR EN LANDSCHAP PROVINCIE UTRECHT 2017 (VNL) EN 10:63 WET MILIEUBEHEER TEN BEHOEVE VAN STORTEN, DEMPEN EN OPHOGEN. Hierbij verzoekt de ondergetekende

Nadere informatie

Op 6 november 2017 heb ik een aanvraag op grond van Rijnlands Keur ontvangen.

Op 6 november 2017 heb ik een aanvraag op grond van Rijnlands Keur ontvangen. uw kenmerk: uw brief van: 6 november 2017 ons kenmerk: bijlagen: inlichtingen: 17.119700 V65755 7 (6 tekeningen/ grondslag en procedure) A.C. den Heijer doorkiesnummer: 071-3063461 onderwerp: Besluit met

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Datum 3 november Zaaknummer 19142

WATERVERGUNNING. Datum 3 november Zaaknummer 19142 WATERVERGUNNING Voor het vervangen van een verkeersregelinstallatiekast (VRI kast) bij een watergang en een waterkering op de locatie Boerendijk ter hoogte van de brug in de Chrysantstraat in Woerden Datum

Nadere informatie

Culturele activiteit voor ouderen

Culturele activiteit voor ouderen Aanvraagformulier Culturele activiteit voor ouderen Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel culturele activiteit voor ouderen Formulier retour sturen naar: Bezoekadres:

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Zaaknummer Datum

WATERVERGUNNING. Zaaknummer Datum WATERVERGUNNING Voor het aanleggen van peilscheidingen in een tertiaire watergang en het opzetten van het waterpeil in deze watergang gedurende een deel van het jaar op de locatie bij Rietveld 78 in Woerden

Nadere informatie

De vergunninghouder. Watervergunning. voor het graven van een sloot en vergroten van een bestaande plas nabij Dwarsdijk 9 in Tienhoven.

De vergunninghouder. Watervergunning. voor het graven van een sloot en vergroten van een bestaande plas nabij Dwarsdijk 9 in Tienhoven. De vergunninghouder Datum 13 juni 2018 Kenmerk DMS2018-0018426 Zaaknummer WN2018-002264 Watervergunning voor het graven van een sloot en vergroten van een bestaande plas nabij Dwarsdijk 9 in Tienhoven.

Nadere informatie

Internationale contacten

Internationale contacten Aanvraagformulier Internationale contacten Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Internationale contacten Formulier retour

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande bouw particulieren 2010 (SEBB 2010) provincie Fryslân

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande bouw particulieren 2010 (SEBB 2010) provincie Fryslân Aanvraagformulier Subsidieregeling Energiebesparing bestaande bouw particulieren 2010 (SEBB 2010) provincie Fryslân Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen voor uw

Nadere informatie

Incidentele subsidie voor Gezond In Bossenburgh

Incidentele subsidie voor Gezond In Bossenburgh Incidentele subsidie voor Gezond In Bossenburgh Vanaf 2015 is incidentele subsidie mogelijk voor de activiteiten van Gezond In Bossenburgh. Met de subsidie 'Gezond in Bossenburgh' wil de gemeente zich

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Zaaknummer: 2017-Z4754 Datum: 29 mei zaaknr Z4754 doc.nr D / D34848

WATERVERGUNNING. Zaaknummer: 2017-Z4754 Datum: 29 mei zaaknr Z4754 doc.nr D / D34848 WATERVERGUNNING Voor het tijdelijk bouwen en tijdelijk behouden van een houten oversteek constructie in de Geul en het houden van de Cavemanrun op 25 juni 2017 te Valkenburg aan de Geul Zaaknummer: 2017-Z4754

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens aanvrager. Naam 2. Adres. nr. U bent eigenaar/huurder 4

Persoonlijke gegevens aanvrager. Naam 2. Adres. nr. U bent eigenaar/huurder 4 Aanvraagformulier voor vergunning-asbestverwijdering 1 (uitzondering: uitsluitend betrekking op het verwijderen van asbest op in de aanvraag aangeduide plaatsen,zoals bedoeld in artikel 8.1.2.lid 4a van

Nadere informatie

Behalve bovenstaand artikel is er nog meer geregeld in de Wro en het bijbehorende Besluit ruimtelijke ordening. Hieronder volgt enige toelichting:

Behalve bovenstaand artikel is er nog meer geregeld in de Wro en het bijbehorende Besluit ruimtelijke ordening. Hieronder volgt enige toelichting: AANVRAAG TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE Toelichting De Wet ruimtelijke ordening (Wro) geeft in artikel 6.1 aan dat in bepaalde gevallen een tegemoetkoming in schade gevraagd kan worden. Deze wet is op 1

Nadere informatie

Aanvraagformulier Verordening Transitie II en Pieken (VO) Tender 2013

Aanvraagformulier Verordening Transitie II en Pieken (VO) Tender 2013 Aanvraagformulier Tender 2013 Aanvraagformulier Verordening Transitie II en Pieken (VO) Tender 2013 Contact? Informatie kunt u vinden op onze website www.snn.eu/tender2013. Uiteraard kunt u ook telefonisch

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Voor het dempen en graven van een watergang en het verleggen van duikers op de locatie nabij Provincialeweg Oost 39 in Haastrecht

WATERVERGUNNING. Voor het dempen en graven van een watergang en het verleggen van duikers op de locatie nabij Provincialeweg Oost 39 in Haastrecht WATERVERGUNNING Voor het dempen en graven van een watergang en het verleggen van duikers op de locatie nabij Provincialeweg Oost 39 in Haastrecht Datum 7 december 2018 Zaaknummer 34339 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

Nadere informatie

Aanvraagformulier 1 ALGEMENE GEGEGEVENS VAN DE ORGANISATIE

Aanvraagformulier 1 ALGEMENE GEGEGEVENS VAN DE ORGANISATIE 1 ALGEMENE GEGEGEVENS VAN DE ORGANISATIE 1A Aanvragende organisatie (aanvrager) Postadres: Bezoekadres: Telefoon: Email: Website: (Rechts)vorm organisatie: Stichting / vereniging / projectgroep /..* ANBI

Nadere informatie