Overzicht meest gebruikte tools m.b.t. de 7 systemen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht meest gebruikte tools m.b.t. de 7 systemen"

Transcriptie

1 Overzicht meest gebruikte tools m.b.t. de 7 systemen Alle taken en activiteiten die in een bedrijf voorkomen, heb ik onderverdeeld in 7 systemen en daar verwijs ik bij alles wat ik doe naar terug. Dus zo ook hier in dit overzicht: 1. Dagelijks Management 2. Financiën 3. (Online) Marketing 4. Statistieken 5. Communicatie 6. Sales 7. Leveren diensten/producten Als virtueel assistent helpen wij ondernemers juist om meer gedaan te krijgen. Om efficiënt te werken en waar mogelijk tijd te besparen. Dus richten we veel systemen in en werken we met tools. Sommige geautomatiseerd (als het even kan ) en sommige juist weer niet. Om je meer inzichten te geven in wat er mogelijk is, heb ik dit overzicht gemaakt. Weet dat dit absoluut niet compleet is. Er komt steeds meer bij. Er wordt meer en meer ontwikkeld en slim bedacht. Voor alles waar je mee gaat werken is het slim om stil te staan waarvoor je het gebruikt. Ga geen tools inrichten waarbij dat meer tijd kost dan de taak op zich. Dus wees kritisch ten aanzien van tijd / geld / resultaat. Weegt het een tegen het ander op? Soms betekent dat eerst maar gewoon een tijd werken met het systeem zoals dit nu is ingericht. En pas later zie je in de praktijk wat zinvol is. En voor sommige systemen is niet echt een tool, dus wordt het in de praktische zin door jou ingericht. Nog even een specifiek punt: ik heb op geen enkel van de genoemde systemen en tools een affiliate account. Dus nee, ik krijg geen commissie als je één van deze tools gaat inzetten!! Waarom niet? Ik wil een objectief beeld kunnen geven. Er zit voor mij geen commercieel belang bij. Ik noem tools en systemen waar ik zelf mee werk. Maar ook tools waar ik veel over gehoord heb van anderen uit de praktijk. Er is dus nog veel meer, maar dat vertelde ik hierboven al. Veel succes!

2 1. Dagelijks Management: hoe je alledaagse operationele taken en je tijd managet Digitaal archief Het is slim om zoveel mogelijk de documenten digitaal in de cloud te archiveren zodat zowel je klant als jij bij alle stukken kan. Dit voortkomt heen en weer mailen. Daarnaast kan jij zelfstandig aan de slag en je eigen planning maken/hanteren omdat je onafhankelijk van je klant bij alle stukken kunt. Let op: de account moet op naam van je klant staan en hij moet jou toegang geven. Niet andersom!! Dropbox Google Drive Onedrive (MS Office) icloud (Apple) Om de van je klant te beheren is het allereerst slim om een eigen mailadres te verkrijgen. Meestal is dat het of adres. Sommige klanten zullen jou een persoonlijke adres geven. Voordeel is dat je dan sneller een band met de klanten van jouw klanten zult opbouwen. Hangt dus ook weer af van het soort diensten dat jouw klant levert en wie de klant van jouw klant is. Outlook: je kunt je eigen Outlook gebruiken en daar de account van je klant aan toevoegen. Nadeel is dat alleen jij de mail leest en er niemand in geval van afwezigheid/nood bij deze kan. Zorg in ieder geval dat de mail gedurende een bepaalde tijd op de server van de webmail blijft staan. Dat is handig als back-up. Webmail: alle rechtstreeks vanuit de webmail account van de klant benaderen. Hierdoor kan iedereen altijd overal bij. Hier kan je ook een mappenstructuur in aanmaken. Nadeel is dat dit minder handig werkt en overzichtelijk is. Gmail: de meest optimale manier. Klanten kunnen een zakelijke (betaalde) account aanvragen en van daaruit alles installeren. Of je maakt een gratis Gmail adres aan en je activeert de s van de klant in dit adres waarbij je tevens vanuit dit adres de s verstuurt. Wel belangrijk is dat je dan de SMTP server optie configureert. Hierdoor zie je als afzender het juiste adres op bedrijfsnaam en niet het gratis Gmail adres! Ook bij Gmail kan altijd iedereen overal bij. Agendabeheer Meestal beheer je de agenda in hetzelfde systeem als waarin je de beheert. Voor VA s is het makkelijkst om vanuit een Google agenda te werken. Zorg dat je klant óf alle afspraken laat synchroniseren met de Google agenda óf dat er standaard vanuit Google agenda gewerkt wordt. Outlook: is alleen handig voor je eigen agenda Google: handig om mee te werken voor de agenda van je klant ical: is voor de liefhebber van Apple. Synchroniseert overigens met Google agenda.

3 Urenregistratie Belangrijk om je eigen uren goed bij te houden. Zowel om te rapporteren naar je klant als voor je eigen administratie mocht de belastingdienst hierom vragen. Er zijn divers online (en gratis) programma s. Toggl = mijn favoriet 88Miles Manictime Rescuetime Officetime Projectmanagement Als je klant groter wordt en er steeds meer projecten naast elkaar lopen, is het slim om met een projectmanagement tool te gaan werken. In dit systeem kan je projecten aanmaken en taken toekennen op persoonsniveau. Vaak kan je diverse mensen per project aanhaken. Ook externen. Hierdoor kan je bv. een grafisch ontwerper aanhaken of tekstschrijver toevoegen die bij een project betrokken is. Je kan ook de klant van de klant toevoegen als je wilt dat hij meekijkt/denkt. Het hangt natuurlijk geheel af van het soort project. Het is slim om goed te kijken wat je met een projectmanagement tool wilt bereiken. Velen hebben nog een gratis variant met beperkte mogelijkheden. Of je start met een gratis account om te testen. Hoe eenvoudiger het systeem, des te groter de kans dat iedereen er ook mee gaat werken. Het zorgt dat je niet langer continu heen en weer aan het mailen bent, je kunt alles via deze tool bijhouden en je werkt dan ook echt vanuit het systeem. Asana Basecamp Central Desktop Toodledo (meer takenlijst bijhouden) Back up Een van de redenen waarom het zo fijn is om in de cloud te werken is het feit dat alles altijd bewaard wordt en safe staat. Daarmee bedoel ik: niet op de harde schijf van een computer. Want als de computer crasht, ben je alles kwijt! En dat gebeurt nog heel veel. Dus met systemen werken waarbij je alle gegevens en input via internet benadert helpt enorm. Toch moet je nog een paar zaken in de gaten houden hebben we hierboven al behandeld Documenten: zoveel mogelijk in de cloud opslaan. Als je iets in Dropbox bv. weggooit, kan je het document nog terughalen als je naar gaat. Want je werkt normaal gesproken vanuit het Dropbox icoontje op je laptop. Website: beheer jij of je klant zelf de website? Zorg dat je minimaal 1x per maand een back-up draait. Vaak kan dat via een dashboard via het hostingbedrijf.

4 Wat kan je wel gebruiken om een back up te draaien van de gegevens op je harde schijf: Externe harde schijf: betekent handmatig een back-up draaien en hier opslaan Anti spam programma s bieden vaak een back-up mogelijkheid aan. Zelf werk ik met Norton Telecom partijen zoals KPN Tip: daar waar je het handmatig moet doen: plan een terugkerend moment in je agenda 2. Financiën: hoe je je bedrijf financieel runt Boekhoudprogramma s Veel eenmanszaken werken met een Excel sheet. Helemaal prima als het om een paar facturen per maand gaat. Weet echter dat er steeds meer systemen om de markt komen met voordelen zoals: facturen scannen waarbij ze direct in het boekhoudprogramma opgenomen worden digitaal inlezen van bankafschriften (communiceert online met je bank) waardoor alles direct ingeboekt staat digitaal facturen aanmaken in het boekhoudprogramma en via versturen levert je klant diensten/producten met een vaste prijs? Die kunnen eenmalig in het systeem opgenomen worden en die koppel je aan de factuur die je wilt sturen. Voorkomt veel fouten. In de cloud dus én overal benaderbaar én alles wordt via een server bewaard (back-up!) Er komt dan geen handwerk en weinig papier meer aan te pas. Het enige is dat je nog moet controleren of het wel op de juiste grootboekcode geboekt wordt. Steeds terugkomende bedrijven/facturen/kosten herkent het systeem vaak ook en staan dan meteen goed geboekt. Bekende programma s: Snelstart werk ik mee Exact online En wat als er een mogelijkheid is om klanten direct online te laten betalen? Door een webshop in te richten waar klanten via de website op kopen, via Ideal betalen en direct via de een factuur ontvangen? Ook daar zijn mogelijkheden voor. Autorespond = mijn favoriet en waar ik mee werk MoneyMedic heeft ook mogelijkheid om offertes te versturen Er zijn nog vele kleinere pakketten voor de boekhouding van zelfstandig ondernemers, teveel om hier op te noemen. En persoonlijk heb ik hier geen ervaring mee. Maar zeker de moeite waard om te onderzoeken.

5 3. (Online) Marketing: hoe potentiële klanten jou in de markt vinden Website Het is belangrijk dat je een website hebt gebaseerd op een Content Management Systeem (CMS) als er regelmatig een update geplaatst moet worden. Dat is vooral bij klanten die bloggen, regelmatig nieuwe diensten aanbieden, artikelen plaatsen, etc. Die dus een actief online bedrijf hebben. Het voordeel is nl. dat je zelf de wijzigingen kunt bijhouden en niet afhankelijk bent van een websitebouwer. Er zijn diverse systemen, de meest bekende zijn: WordPress = mijn favoriet Joomla Bloggen Een blog is een pagina op de website zelf waar artikelen, tips, informatie etc. regelmatig zelf op geplaatst wordt. Voordeel is dat de content op je website steeds vernieuwt wat Google erg waardeert in de ranking (hoe hoog je geplaatst wordt bij het zoeken in Google). Het is dus duidelijk een marketing tool. Hiervoor wordt de website zelf gebruikt. Waarbij WordPress de meeste bekende tool is. marketing Dit is precies wat het woord al zegt: de wordt als marketingtool gebruikt. Dat betekent dat geïnteresseerden d.m.v. een opt-in aangeven of ze s van een bedrijf willen ontvangen (wettelijk verplicht). Daarna krijgen ze regelmatig s toegestuurd. Dit kan zijn als nieuwsbrief, als magazine (e-zine), om artikelen of blogs te sturen, maar ook met aanbiedingen vanuit de ondernemer. Autorespond = mijn favoriet AWeber Mailchimp veel gebruikt omdat zij een gratis versie hebben. Nadeel is alleen dat aanmelders NIET automatisch een reactie ( ) krijgen en dat is eigenlijk wel wat je wilt, dus dan kom je ook hier in de betaalde versie Search Engine Optimization (SEO) Dit is een vak op zich. Het heeft alles te maken met de zoektermen waarop gezocht wordt in Google. Er zijn allerlei tips en trucs waardoor je kan achterhalen waar je klant mee kan werken. Het wordt ook toegepast bij online advertenties (Adwords). Daarnaast spelen allerlei tips hoe deze zoekwoorden toe te passen op je website zelf. Dit is echter te uitgebreid om hier te bespreken. Ik wil je wel 2 tools meegeven: Google Adwords Zoekwoordplanner: hier kan je nader onderzoeken welke zoektermen interessant zijn per onderwerp WordPress plugin SEO van Yoast: ideale tool om in je WP website te gebruiken. Zelf gebruik ik deze om mijn blogteksten en pagina s te optimaliseren.

6 Sociale Media Sociale media is een verzamelnaam van online platformen en is een niet meer weg te denken manier om relaties op te bouwen. Zowel voor jezelf als voor jouw klanten. Er zijn veel sociale media tools en er komen er steeds meer bij. De meest bekenden noem ik hier. LinkedIn Twitter Facebook Pinterest Google+ Youtube SlideShare Hootsuite = een tool waarmee je de diverse sociale media via 1 systeem kunt beheren, lezen, beantwoorden en berichten kunt plaatsen (incl. voorprogrammeren van berichten) Affiliate marketing Als je graag ambassadeur wilt zijn voor een programma, dienst, tool, etc. kan je jezelf vaak opgeven als affiliate. Dat betekent dat ook je klant een affiliate kan opzetten voor zijn eigen diensten en producten. Hierdoor kan je anderen inzetten om een dienst/product te verkopen waarbij er commissie betaald wordt als er iets verkocht wordt. Affiliates werken d.m.v. een URL adres met een eigen unieke code die naar de website van desbetreffende dienst/product verwijst. Autorespond: dit is het enige systeem in NL waarvan ik weet dat zij dit eenvoudig kunnen inregelen. Het is een onderdeel van de shoppingcart 4. Statistieken (=resultaten meten): hoe je weet wat werkt in jouw bedrijf (de cijfers) Als je actief aan online marketing doet, wil je meten wat werkt. Vele taken kosten nl. heel veel tijd. Dus als dat vele werk niets oplevert moet je gaan bijsturen. Geldt natuurlijk ook voor de diensten/producten zelf. Als die niet verkopen zal je toch echt moeten nadenken waar dat door komt en hoe je je diensten interessanter maakt en het wel verkoopt. Online kan je echter heel veel meten. Denk aan hoeveel bezoekers er op je website komen. Groeit het aantal? Wat gebeurt er als je een nieuwe stuurt? Nieuwe blog plaatst? Ook sociale media kan je goed meten. Hoeveel volgers heb je? Op welk soort berichten wordt goed gereageerd? Wanneer krijg je nieuwe volgers? Als je als VA in je diensten aanbiedt dat je op het gebied van online marketing ondersteunt, dan is dit een heel belangrijk onderdeel wat je erbij kunt doen.

7 Voor veel onderdelen geldt: hou een Excel sheet bij waarin je alles op weekbasis noteert. Gewoonweg de getallen. Dan kan je analyseren wat er gebeurt. Voor sommige programma s kan je het ook online zien: Google Analytics kan je koppelen aan je website en die houdt alles bij over de bezoekers van je website. Wie, wanneer, hoe vaak terugkerend, uit welk land, etc. etc. Autorespond jawel, daar is die weer: daarin kan je exact zien hoeveel s er geopend zijn, wie op de links geklikt hebben, etc. AWeber idem dito als Autorespond 5. Communicatie: hoe je relaties met leads, klanten, medewerkers, leveranciers onderhoudt Telefoon Steeds minder mensen hebben een vaste telefoon. Omdat bijna iedereen (of kan ik dat bijna al weglaten?) een mobiele telefoon heeft. Maar er is meer. Je kunt ook online telefoonabonnementen afsluiten zodat je telefoontjes via je computer binnenkrijgt of je schakelt het door naar je mobiel. Ik wil 2 tools introduceren: Skype gratis bellen met iemand die ook een skype account heeft. Zorg dat je wel een headset hebt zodat de mensen om je heen niet mee hoeven te genieten. En hier kan je ook betaalde abonnementen afsluiten. Als je veel naar het buitenland belt, is dat ook interessant. Xoip is niet gratis maar wel online ingeregeld waarbij je exact instelt waar de telefoon naar doorschakelt (skype, mobiel, vast nummer). En dit kan je zelf continu aanpassen. Het kan ook naar verschillende nummers, al dan niet tegelijk. Online afspraken systeem Wist je dat het mogelijk is om mensen rechtstreeks en online afspraken in te laten plannen? Dus nee, niet tig keer meer heen en weer bellen omdat de opties niet schikken. Laat mensen zelf inplannen. Waarbij ze online inzage hebben in de opties die jij of jouw klant beschikbaar heeft! Hoe werkt het in de basis? Je maakt een account aan en definieert het soort afspraken dat gemaakt kunnen worden met de bijbehorende tijdsduur, op welke dag(en) en hoelang (doorlooptijd). Daarna koppel je dit abonnement aan je eigen agenda zodat helder wordt wanneer jij nog tijd beschikbaar hebt. En nee, jouw eigen afspraken worden niet zichtbaar maar de tijd is afgeblokt. Klanten zien dan direct wanneer je nog een gaatje in de agenda hebt en kiezen wat hen het beste uitkomt. Dit is echt een tijdbesparend systeem! Voor zowel jou, jouw klanten en de klanten van jouw klanten! Er zullen er vast veel meer zijn, maar ik noem hier ook 2 tools: TimeTrade ideaal voor ZZP ers. Kan je eenvoudig testen hoe het werkt en voor 5 afspraken per maand is het gratis. Een abonnement is ook heel goedkoop dus de investering dubbel en dwars waard.

8 Supersaas jippy, ook een NL tool! Deze is veel uitgebreider dus interessant voor therapeuten, teams, vergaderzalen, verenigingen of bij klanten waar meerdere mensen werken die ieder een eigen agenda hebben. Customer Relationship Management (CRM) Dit is ook een onderwerp waar 101 tools voor gecreëerd zijn. Ik vind het lastig om te zeggen welke het beste werkt want dat hangt heel erg af van het soort bedrijf dat je klant heeft. En dus ook weer: wie zijn de klanten van je klant? Hoe werkt hun sales? Sturen ze offertes naar bedrijven en bellen ze daar continu achteraan? Leveren ze alleen maatwerk diensten? Dus hoe meer 1 op 1 contact met het bedrijfsleven, des te belangrijker een goed CRM systeem is. Feitelijk is het een database waarin je alle klantgegevens in bewaard. Dat kan vrij eenvoudig met contactgegevens. Maar je kunt ook bijhouden wanneer er s gestuurd zijn, wanneer het laatste telefooncontact is geweest, wanneer je terug moet bellen, wanneer de offerte verstuurd is, enz. Krijg je een beetje beeld? Weet dus dat het belangrijk is om dit helder te hebben. Ik noem een paar tools waarvan ik iets meer weet en die wellicht een handige link hebben naar een andere tool waar je klant mee werkt. Is het nog niet helder wat voor jou klant goed werkt? Hou dan in het begin een Excel lijst bij. Of voer contactpersonen op in Outlook, Gmail. Dus hou het eenvoudig. Werken met een CRM betekent tijd investeren in het oprichten en vullen van een goed lopend systeem. Dus dan is het wel belangrijk dat je zeker weet waar je je tijd in investeert. Exact online naast boekhoudprogramma hebben ze ook een CRM Highrise is weer mooi gekoppeld met het projectmanagement systeem Basecamp Zoho die kan je heel goed koppelen aan je Gmail waardoor mail die naar klanten worden gestuurd ook meteen gekoppeld wordt aan je database. En ik weet van deze specifiek dat je het systeem op maat kan inrichten met velden die je klant belangrijk vindt Salesforce een hele grote partij die veel bieden Autorespond is feitelijk ook een CRM, het hangt er vanaf wat je allemaal wilt weten van je klanten maar ook dit systeem kan je hiervoor gebruiken, waarbij marketing en de shoppingcart wel de achterliggende gedachte is. 6. Sales: hoe je diensten/producten aanbiedt en verkoopt Dit onderdeel hangt weer heel erg af van het soort klant dat je ondersteunt en hoe zijn bedrijfsmodel werkt: online of regulier offline? Wie zijn zijn klanten? Dit zijn allemaal aspecten waardoor iedere klant zijn bedrijfsprocessen anders inricht. Wat voor de een werkt, hoeft bij de ander niet zo te zijn. Ik deel het nu even in tweeën:

9 Online bedrijf Bij een online bedrijf is alles via de website ingeregeld. Op zich heel overzichtelijk en duidelijk. Want je werkt met de website. En bij zelfstandig ondernemers is dat vaak WordPress of Joomla. Wat betekent dit m.b.t. sales? Dat je online pagina s maakt waarop de diensten aangeboden worden. Zogenaamde landings- of salespagina s. Daarnaast biedt je eventueel online betalingsmogelijkheden, zijnde de shoppingcart. Is er een intakegesprek voordat iemand klant wordt? Regel een online afsprakensysteem. Al deze tools heb ik in dit overzicht al behandeld. Wil hier nog wel een leuke noemen: Leadpage hier kan je diverse sjablonen aanschaffen (sommige gratis) om mooie pagina s online te bouwen. Afhankelijk van de mogelijkheden van de website van je klant, zit deze optie al in de website gebouwd, maar dat geldt niet voor de gratis/standaard WordPress websites. Tip: zorg dat de algemene voorwaarden helder op de website vermeld staan en dat deze als PDF door een klant gedownload kan worden! Promotie/campagne kalender Wat bij online bedrijven ook speelt, is dat je dan veelal online je hele marketing en sales traject voert. Kan overigens ook bij offline bedrijven, maar zoals eerder gezegd, hangt van het soort bedrijf af. Wat dus heel belangrijk voor ons als VA is, is dat we een planning maken van alles promoties, campagnes, acties, etc. die een klant online gaat uitvoeren. Het is veel te uitgebreid om hier helemaal te bespreken maar wel een hele belangrijk systeem dat je moet opzetten. Al is het maar een Word bestand waarin je alle stappen en data verwerkt. Tools die je hiervoor gebruikt zijn dus heel eenvoudige als MS Office, je agenda, maar ook projectmanagementtools werken natuurlijk perfect! Offline bedrijf Hier geldt dat er vaak meer (maatwerk) offertes worden geschreven en aan klanten gestuurd. Dat betekent veel meer het proces bewaken en zorgen dat alles inzichtelijk is en makkelijk terug te vinden. Daarnaast wordt veel meer tijd gestoken in klantcontact. Hier werk je meer met de volgende systemen: CRM In de cloud documentatie/archief Projectmanagementtool Agenda, telefoon, , etc. Standaard sjablonen voor offertes, contracten, algemene voorwaarden Folders/brochures Leads nabellen Al deze onderdelen komen terug in eerder genoemde tools. Het is vooral een kwestie van het proces helder in kaart brengen en waar mogelijk standaardiseren.

10 7. Diensten/producten: hoe je diensten/producten aan je klanten levert Uitvoeren/leveren diensten Geheel afhankelijk van het soort diensten en het soort bedrijf van je klant, zal er het e.e.a. georganiseerd moeten worden: Afspraken maken Documentatie gereed maken Locaties boeken Uitnodigingen versturen Letterlijk producten (laten) bezorgen Administratieve afhandeling van zaken Voor iedere virtuele assistent zal dit een logisch proces zijn. Ook hier geldt weer: standaardiseer waar mogelijk. Zodat je snel en eenvoudig de diverse stappen/documenten uit de kast kan trekken. Scheelt tijd, voorkomt fouten en je werkt efficiënt. Klantenservice Een gemiste kans bij menig bedrijf: een goed ingerichte klantenservice. Waar kunnen klanten van jouw klant met vragen terecht? Hoe wordt het opgelost? En hoe snel? Maak hier afspraken over. Paar zaken die ik wil noemen: Zendesk een online helpdesk systeem. Ik heb hier zelf nog niet mee gewerkt, maar ik weet van collega s in Amerika dat zij hiermee werken. Wilde het jullie niet onthouden. FAQ = Frequently Asked Questions. Helaas niet zo n mooie kreet in het NL. Heel simpel gesteld: hou vragen bij die klanten stellen. Je zult zien dat bepaalde vragen steeds terugkomen. Dat betekent dat in het bedrijfsproces iets niet helder is. Dat kan je oplossen door bv. teksten aan te passen of het proces anders in te richten (denk aan online processen). Of je plaatst op de website een aparte pagina met FAQ waarin je alle veel gestelde vragen noemt en beantwoordt. Scheelt op termijn enorm veel werk én je verbetert de klanttevredenheid. Referenties/evaluatie Of het nu een offline of online dienst is: regel dat klanten (van jouw klant of van jouzelf) een referentie, aanbeveling schrijven. Of vraag om een evaluatie. Referenties (ook wel testimonials genoemd): plaats je op de website, in een folder/brochure. Liefst met naam, bedrijf, foto. Maar ook op je eigen LinkedIn profiel. Voor iedere potentiële lead geldt dat zij liever een referentie van een ander lezen dan dat jij/jouw klant zelf vertelt hoe goed jouw/zijn dienst is. Eens? Evaluatie: is ook een referentie maar nu kan je specifiek evalueren wat heel goed beviel en wat wellicht beter kan. In het kader van klantenservice: iets wat niet goed beviel, kan je misschien direct nog oplossen. Je klant kan in ieder geval zijn dienst verbeteren. Waardoor klanten nog meer tevreden zullen zijn. Belangrijk dus!

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

WEBINAR 7 geheimen hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt

WEBINAR 7 geheimen hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt WEBINAR hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt 17 juni 2014 Wat leer je in deze webinar? de hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt welke stappen je kunt zetten om VA te worden hoe je eigen mindset jou

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Sprint Slim en Snel een VA op afstand inzetten

Sprint Slim en Snel een VA op afstand inzetten Sprint Slim en Snel een VA op afstand inzetten Stap 2: communicatie inrichten Doel van deze training Hoe je de communicatiestroom transparant inricht voor een eenduidige en professionele uitstraling naar

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

De cloud. www.ibou.eu

De cloud. www.ibou.eu De cloud Over Ibou Management consultancy. Strategie. Verandering. Leiderschap. Governance. Internet & Innovatie. We kijken voorbij de hype. Nu is het Gmail, Dropbox. Morgen is het wéér wat anders. Wat

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

4. de investering per module en de opbrengst door de opdrachtgever (OG)

4. de investering per module en de opbrengst door de opdrachtgever (OG) In dit document vind je nadere informatie over: 1. de voorwaarden voor deelname 2. de stage opdracht per module 3. de keuze tussen volledige opleiding of losse modules 4. de investering per module en de

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST

TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST We hoeven niet meer met de poten in de klei te staan. Het is helemaal hip om met je hoofd in de wolken te zweven. Werken in de Cloud is normaal. Maar als je ooit

Nadere informatie

De VA als succesformule voor zelfstandig ondernemers!

De VA als succesformule voor zelfstandig ondernemers! De VA als succesformule voor zelfstandig ondernemers! Sinds 2008 ben ik zelfstandig ondernemer en ik kan je vertellen: ik heb nog geen dag spijt! Het zelfstandig werken brengt zoveel nieuwe uitdagingen

Nadere informatie

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS.

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. Er zijn te veel communicatiekanalen. Een normaal mens kan al die digitale input niet meer doeltreffend verwerken. Het slechte nieuws is: het wordt alleen maar meer.

Nadere informatie

In 5 stappen productiever met Office 365

In 5 stappen productiever met Office 365 In 5 stappen productiever met Office 365 Inleiding Met Office 365 van KPN beschik je altijd en overal over je zakelijke e-mail, agenda en documenten. Programma s als Excel, Word, PowerPoint en OneNote

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Copyright 2014 IT Starts With Coffee

Copyright 2014 IT Starts With Coffee Copyright 2014 IT Starts With Coffee Je bent vrij om dit ebook te mailen, tweeten, bloggen en doorsturen over het web, maar pas alsjeblieft niets van de inhoud aan. Bedankt! www.itstartswithcoffee.nl 1.

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor het aanschaffen van. U heeft met deze aankoop een goede keuze gemaakt voor een zeer professionele E-mail marketing tool. In deze quickstart handleiding zullen

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

Email Marketing CHECKLIST

Email Marketing CHECKLIST Email Marketing CHECKLIST Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.emailmarketingexpert.nl 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Mogelijkheden van Email marketing...4 Dé Checklist...5 Klaar?!...7

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800

301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800 301 redirect 301 redirect voor behoud SEO ranking Indien je regelmatig aan websites werkt of je website actueel houdt dan kan het voorkomen dat je content van locatie veranderd. Bijvoorbeeld bij het aanmaken

Nadere informatie

Onze CRM oplossing. SalesManager Online. Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SALESMANAGER ONLINE INTRODUCTIE

Onze CRM oplossing. SalesManager Online. Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SALESMANAGER ONLINE INTRODUCTIE 1 SalesManager Online Onze CRM oplossing Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SalesManager Online maakt het eenvoudig om uw klanten en relaties structureel en overzichtelijk te beheren en te bedienen.

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

Trainingsoverzicht. Marketing en Social Media Trainingen. Eindelijk Eigen Baas

Trainingsoverzicht. Marketing en Social Media Trainingen. Eindelijk Eigen Baas Trainingsoverzicht Marketing en Social Media Trainingen Eindelijk Eigen Baas Inhoud Inleiding/Leeswijzer... 3 Links in het overzicht... 3 Wil je een marketing training volgen?... 3 Voorwaarden voor het

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

Speak Mailer. De voordelen

Speak Mailer. De voordelen Speak Mailer Speak Mailer is een krachtige en flexibele alles-in-één oplossing voor e-mail marketing. Met Speak Mailer kunt u op doelgerichte wijze uw relaties informeren over nieuwe ontwikkelingen en

Nadere informatie

15 GRATIS tips. om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen

15 GRATIS tips. om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen 15 GRATIS tips om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen Om een website te maken heb je in ieder geval een domeinnaam nodig. Je domeinnaam is het internetadres van je website, de URL (Uniform

Nadere informatie

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken!

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken! Outlook 2011: E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek

Nadere informatie

Samenwerken in het digitale tijdperk

Samenwerken in het digitale tijdperk Samenwerken in het digitale tijdperk Ghislaine Peters ghislaine.peters@ondernemerscooperatie.nl 06-10531177 Even voorstellen: Ghislaine Peters Zelfstandig sinds 2009 Achtergrond in Facility Management

Nadere informatie

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie?

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie? FabWeb Checklist website bouwen Je wilt een bedrijfswebsite laten maken. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden.

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden. Inleiding Als je producten op je website wilt verkopen maar je wilt niet meteen een hele webshop optuigen, dan kan dit ook eenvoudiger. Er is een manier om snel en gemakkelijk producten op je website te

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

Jij krijgt meer tijd om te ondernemen!

Jij krijgt meer tijd om te ondernemen! Jij krijgt meer tijd om te ondernemen! Als ondernemer doe je natuurlijk het liefst waar je goed in bent: ondernemen! Waarschijnlijk is de administratie die daarbij komt kijken iets dat móet gebeuren. Bij

Nadere informatie

ICT voorzieningen HU voor onderzoekers Deel 1: Opslag Waar laat je je data tijdens het onderzoek? Hoort bij proces Draaien project

ICT voorzieningen HU voor onderzoekers Deel 1: Opslag Waar laat je je data tijdens het onderzoek? Hoort bij proces Draaien project ICT voorzieningen HU voor onderzoekers Deel 1: Opslag Waar laat je je data tijdens het onderzoek? Hoort bij proces Draaien project Waar laat je je data* tijdens het onderzoek? (*voor hoeveelheden tot plusminus

Nadere informatie

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f!

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f! E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek - distributielijst

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Tweezijdige marketing Van oudsher gebruiken organisaties verschillende marketingtechnieken om hun producten of diensten onder de aandacht van potentiële

Nadere informatie

Aan de slag met Social Media. Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing

Aan de slag met Social Media. Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing Aan de slag met Social Media Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing Aan de slag met Social Media Stap 1: Breng je doelgroep in beeld Stap 2: Richt je Social Media accounts in Stap 3: Van

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Een lancering doen (van een dienst, gratis aanbod o.i.d.) is een verplicht onderdeel.

Een lancering doen (van een dienst, gratis aanbod o.i.d.) is een verplicht onderdeel. Ondernemers gaan steeds meer online marketing actief toepassen. Een lijst opbouwen met warme contacten, e-mailmarketing inzetten, een gratis download aanbieden, webinars organiseren en een lanceringsplan

Nadere informatie

Quadro is het CRM-pakket van Doppio-L dat standaard software combineert met maatwerk.

Quadro is het CRM-pakket van Doppio-L dat standaard software combineert met maatwerk. Q Een Customer Relationship Management-systeem (CRM-systeem) ondersteunt uw bedrijf en uw medewerkers. Doordat alle afspraken, contactgegevens, wensen, lopende acties, etc. worden vastgelegd in één systeem,

Nadere informatie

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud Pag. 1 Downloads.xls Facturatie.xls Voorraad.xls Prijzen.xls Prijzen.xls Werknemers.xls Klantgegevens.xls Prijzen.xls Voorraad.xls xls Werknemers.xls Voorraad.xls Werknemers.xls Downloads.xls Werknemers.xls

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

Whitepaper Mailtomarket

Whitepaper Mailtomarket Whitepaper Mailtomarket Inleiding Ik heb al een digitale nieuwsbrief moet ik dit lezen? Als u uw relaties directer en specifieker wilt benaderen met informatie die bij hen past, dan is e-mailmarketing

Nadere informatie

E-BOOK. App. Strakke administratie in minder tijd. Meer inzicht en meer tijd voor je core business

E-BOOK. App. Strakke administratie in minder tijd. Meer inzicht en meer tijd voor je core business E-BOOK App Strakke administratie in minder tijd Meer inzicht en meer tijd voor je core business INLEIDING Dank voor je interesse in het e-book Strakke administratie in minder tijd. Dit boek krijg je van

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

Virtueel Assistent. Welke werkzaamheden kunnen multifunctionele VA's allemaal doen?

Virtueel Assistent. Welke werkzaamheden kunnen multifunctionele VA's allemaal doen? Virtueel Assistent Welke werkzaamheden kunnen multifunctionele VA's allemaal doen? Even voorstellen Hallo mede ondernemers Wat leuk dat je mijn E-book gedownload hebt. Ik heb deze gemaakt omdat er nog

Nadere informatie

Tem de e-mail tijger! 6 Tips voor een scroll-vrije inbox

Tem de e-mail tijger! 6 Tips voor een scroll-vrije inbox Tem de e-mail tijger! 6 Tips voor een scroll-vrije inbox Heb je een inbox die nooit meer leeg lijkt te raken? Worstel je je elke dag door alle mail heen en kom je maar niet meer toe aan je echte werk?

Nadere informatie

Onze Project oplossing

Onze Project oplossing 1 SalesManager Online Onze Project oplossing Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SalesManager Online maakt het eenvoudig om uw klanten en relaties structureel en overzichtelijk te beheren en te bedienen.

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 3: systemen om je te helpen

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 3: systemen om je te helpen Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 3: systemen om je te helpen Pen en papier? Van alles en nog wat Dit klinkt wat oneerbiedig maar zo bedoel ik het niet Waar ik het

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN 6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN Reken op je cijfers voor meer succes www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 1 Eerste hulp bij het ondernemen 2 6 vragen om het juiste

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 Inhoudsopgave 1.0 Inhoudsopgave 1 1.0 Inleiding 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Mijn leerdoelen 2 2.0 Beschrijving leerdoel 2 3 2.1 Responsive 3 2.2 Up- to- date HTML&CSS

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

Lokaal aanwezig op het internet

Lokaal aanwezig op het internet Inhoudsopgave Jouw bedrijf lokaal aanwezig op het internet blz. 3 Google organisch zoekverkeer blz. 4 Google adverteren blz. 7 Google Mijn bedrijf blz. 8 Social Media blz. 11 Adverteren op lokale websites

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

HELP, ik word ZZP-er! - online cursus

HELP, ik word ZZP-er! - online cursus HELP, ik word ZZP-er! - online cursus Alle ingrediënten voor een succesvolle start van je eigen bedrijf Startdata cursus: 31 januari 15 april 15 juni 15 september 15 november 2011 Cursusduur: 6 of 12 maanden

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Pakketaanbieding Online profilering. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt

Pakketaanbieding Online profilering. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt Pakketaanbieding Online profilering en communicatie met je cliënt 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare inzet voor de drukbezette

Nadere informatie

In 7 stappen succesvol met social media. Strategie & praktische tips bij de inzet van social media

In 7 stappen succesvol met social media. Strategie & praktische tips bij de inzet van social media In 7 stappen succesvol met social media Strategie & praktische tips bij de inzet van social media Stap 1 Bepaal vooraf je doelstellingen Waaraan gaan onze social media activiteiten bijdragen? SMART Doelstellingen

Nadere informatie

Outlook koppeling ChainWise

Outlook koppeling ChainWise Outlook koppeling ChainWise Product ChainWise Bedrijfssoftware Datum 6-11-2018 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke

Nadere informatie

Pakketaanbieding Online profilering Contractvrije Paramedici. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt

Pakketaanbieding Online profilering Contractvrije Paramedici. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt Pakketaanbieding Online profilering en communicatie met je cliënt 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare en betaalbare inzet hebben

Nadere informatie

Introductie: Voordat we beginnen

Introductie: Voordat we beginnen Introductie: Voordat we beginnen Nu, voordat we naar de good stuff gaan, zijn er een paar dingen die ik graag even met je wilt delen voordat je start: #1 Weet dat deze TIPS & Strategieën gewoon ideeën

Nadere informatie

WinRIS. Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem

WinRIS. Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem WinRIS Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem Inleiding WinRIS is een marketing, sales- en communicatiesysteem dat eigenhandig is ontwikkeld door WinRIS Nederland b.v. Het systeem wordt ook wel een

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

INSTELLINGEN. Inhoudsopgave. 1. Mijn Bedrijf Bedrijfsinformatie Mijn medewerkersaccount Mijn account Inbox en leads

INSTELLINGEN. Inhoudsopgave. 1. Mijn Bedrijf Bedrijfsinformatie Mijn medewerkersaccount Mijn account Inbox en leads Instellingen INSTELLINGEN Inhoudsopgave 1. Mijn Bedrijf Bedrijfsinformatie Mijn medewerkersaccount Mijn account Inbox en leads 2. Diensten Mijn diensten Online boekingsopties Beschikbaarheid en agenda

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

10 x wijzer in 10 minuten

10 x wijzer in 10 minuten Alle links op de website werken Je hebt dit zelf vast wel eens ervaren. Zo n vervelende 404 Pagina niet gevonden melding als je op een link klikt. Wat doe je dan? Laat me raden je fronst je wenkbrauwen,

Nadere informatie

1. WAAR MOET IK OP LETTEN?

1. WAAR MOET IK OP LETTEN? 1. WAAR MOET IK OP LETTEN? In de begindagen van het web was een standaard website met alleen je contact gegevens voldoende. Maar klanten willen meer. Ze hebben de keus tussen vele aanbieders (waarvan ze

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Ondernemerstips voor jouw gemak & direct toepasbaar.

Ondernemerstips voor jouw gemak & direct toepasbaar. INLEIDING In de loop der jaren heb ik veel ondernemerstips verzameld op verschillende gebieden, die voor menig ondernemer interessant / direct toepasbaar en waardevol kan zijn. Dit is Versie 1.0 van het

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 14 november 2016 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord. 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt:

Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord. 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt: 1 of 5 6/8/2016 13:28 Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt: Je stuurt snelle tekstberichten, spraakberichten

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Privacy- en cookiestatement

Privacy- en cookiestatement Inleiding M&S Media is het adres voor grafische vormgeving, het laten maken van je website en pakketten waarmee jij zelf websites of webwinkels kunt bouwen. We zijn eerlijk over privacy. Om onze producten

Nadere informatie

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Handout Bloggen Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Er zijn vele sites waar je een blog kunt beginnen. Daarvan is Wordpress een van de grootste. Heel veel websites draaien op Wordpress, maar er is

Nadere informatie

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS PRODUCTSHEET DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS De Tablet Sales App (TSA) is een totaalplatform voor verkoopteams. Een app voor verkopers dus, die hen ondersteunt met alles wat zij nodig hebben. Het

Nadere informatie

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online wereld over hoe je met een goede online Marketing Strategie kunt groeien. Gustavsson Marketing Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online

Nadere informatie