Mobile School Training Mobiele Communicatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mobile School Training Mobiele Communicatie"

Transcriptie

1 Mobile School Training Mobiele Communicatie INTRODUCTIE Al meer dan 10 jaar geeft Rabion Consultancy de Mobile School training. In het verleden gaven we deze training alleen als in-house training voor mobiele netwerkbedrijven. Vanaf 2013 geven we de training tevens via open inschrijving voor individuele aanmeldingen. De Mobile School training is door de jaren heen een aantal malen aangepast om gelijke tred te houden met de technische ontwikkelingen op het gebied van Mobiele Communicatie. DOEL VAN DE TRAINING Het doel van de Mobile School is het geven van gedetailleerd inzicht in de techniek van de mobiele communicatie. Hierbij worden in detail de opbouw en werking van mobiele communicatie infrastructuren zoals GSM en UMTS en LTE bestudeerd waarbij zowel het radionetwerk als het core netwerk aan de orde komen. Daarnaast worden onderwerpen zoals beveiliging, provisioning/activatie, billing, nummerportabiliteit, roaming, interconnectie etc. behandeld die gebruik maken van deze infrastructuren. Veel aandacht wordt ook besteed aan de diensten die aan de gebruikers ter beschikking staan, waarbij grote nadruk ligt op het steeds maar groeiende gebruik van datadiensten, en de toenemende rol van IP protocol, VoIP en SIP. Naast de bestaande mobiele infrastructuren worden een aantal nieuwe ontwikkelingen in meer detail besproken. De theoretische onderdelen worden steeds zoveel als mogelijk afgewisseld met oefeningen en cases. Na afronding van de cursus hebben de cursisten een breed overzicht van de ontwikkelingen in mobiele communicatie en een goed inzicht in de gedetailleerde werking van het mobiele communicatie netwerk. TRAININGSVORM De trainingsvorm is overwegend klassikale instructie, afgewisseld met het uitwerken van cases, oefeningen en praktijkvoorbeelden. De docenten gebruiken PowerPoint presentaties via de beamer ter ondersteuning van de instructie. Groepsgrootte is maximaal twaalf cursisten. De training duurt 5 dagen. Er is geen avondprogramma. De normale cursustijden zijn van en van , behalve op de eerste dag ( en ) en de laatste dag ( en ). Cursus is in de Nederlandse taal. Het materiaal is in de Engelse taal. De cursisten ontvangen desgewenst bij aanvang van de training een cursusmap (papieren versie) met afdrukken van het door de docenten gebruikte materiaal. Alle cursisten ontvangen een digitale versie (.pdf). De cursisten ontvangen na afloop een certificaat van deelname. TRAINERS Onze trainers zijn ware mobiele communicatie experts. Ze zijn actief in de telecommunicatie industrie en zijn thuis in de nieuwste ontwikkelingen. Ze brengen veel meer dan alleen kennis uit boeken en kunnen putten uit de ervaring en expertise die ze hebben opgedaan in projecten en opdrachten voor onze klanten. De trainers zijn Rene Pluijmers, Redert Steens, Leendert Koning en Raymond Bouwman. 1(5)

2 PROGRAMMA Het Mobile School bestaat uit 5 dagen training (10 dagdelen). Het eerste dagdeel betreft inleiding en overzicht over Mobiele Communicatie, een kort onderwerp over historie, en een overzicht over de industrie voor mobiele communicatie. De volgende 3 dagdelen gaan over mobiele radionetwerken. Er zijn 3 dagdelen over het mobiele core netwerk, en 1 dagdeel over diensten in het netwerk. Tenslotte zijn er twee dagdelen over ontwikkelingen op het gebied van mobiele communicatie zoals M2M, NFC, Wifi roaming, terminal ontwikkelingen en internationale roaming. Bij deze brochure is een gedetailleerd programma toegevoegd. CURSUSSCHEMA EN PLANNING Met bedrijven die een in-house uitvoering willen voor een Mobile School training maken we afspraken op maat, en kunnen we indien gewenst aanpassingen maken in de programmering en uitvoering van de training. De training met open inschrijving vindt plaats in Oosterbeek. KOSTEN De kosten voor de individuele inschrijving bedragen Euro excl. BTW. Deze prijs is voor de training van 5 dagen, inclusief lunch en cursusmap. Deelnemers die het cursusmateriaal alleen als digitaal document (.pdf) willen ontvangen krijgen 75 euro korting. Overnachting en diner op de cursuslocatie zijn niet inbegrepen. Indien gewenst kunnen we een prijsopgave geven hiervoor. OVER RABION CONSULTANCY Rabión Consultancy is een consultancybedrijf met expertise op gebied van telecommunicatie, vooral op gebied van mobiele communicatie. Het bedrijf verleent advies en training aan netwerk operators, service providers en telecommunicatie regelgevers. Rabión Consultancy heeft een zeer ruime ervaring in het geven van trainingen over telecommunicatie, nationaal en internationaal. Onze referenties zijn te vinden bij de training informatie op onze website op Het bedrijf is opgericht in We werken, en hebben gewerkt, vooral op het gebied van GSM, GPRS, UMTS, WLAN, WiMAX, en LTE, International Roaming, Wholesale (MVNO, MNVE), Breedband, Telecom/Data Infrastructuur (xdsl, WLR, IP), VoIP, Billing & Payments, Internationale roaming, Nummer Portabiliteit en Interconnectie. Voor nadere informatie: Rabión Consultancy B.V. Koningsweg 1B, KR - Hengelo (Gld), the Netherlands office@rabion.com - tel Contactpersoon is Raymond Bouwman 2(5)

3 PROGRAMMA MOBILE SCHOOL in detail Het Mobile School bestaat uit 5 dagen training (10 dagdelen). Het programma is als volgt: Dag 1 (Ochtend): Overzicht en Inleiding Mobiele Communicatie Opening en inleiding Basisbegrippen (cellulaire techniek, location updating, handover, frequentiegebruik, interferentie) Historie en ontstaan mobiele communicatie Markt mobiele communicatie Overzicht van mobiele communicatie technologie generaties Dag 1 (Middag): Mobiele Radio netwerken Terminologie radiocommunicatie, gedrag van radiogolven Opbouw mobiel netwerk (coverage, capaciteit en interferentie) Erlang Theorie, toepassingen en voorbeelden Access methoden: TDMA, FDMA, CDMA, OFDMA GSM en UMTS en LTE: de verschillen Netwerkelementen (BTS, BSC, Node B, RNC), netwerkelementen voor LTE Radio en frequentiespectrum Diversity (antenne, polarisatie, en frequentie diversity) Software defined radio Dag 2 (Ochtend): Mobiele Radio netwerken Opbouw van cellen, sectoren, TRX-en, antennes Fysieke transmissie, microwave, vaste verbindingen, fiber verbindingen Opdracht: verkeers- en capaciteitsberekeningen Capacity management Voorbeeld: Capacity management berekeningen, case Identifiers in het netwerk (MSISDN, IMSI, IMEI etc.) Modulatie en modulatietechnieken Nieuwe Modulatietechniek voor LTE (64QAM) FDD en TDD technieken GSM GPRS EDGE UMTS HSPA LTE GSM: Frequentieplanning UMTS: Power Control MIMO Femtocellen en Picocellen Dag 2 (Middag): Mobiele Radio netwerken Bandbreedte in het mobiele (radio) netwerk GSM radio interface (fysieke kanalen en logische kanalen) UMTS radio interface (fysieke kanalen en logische kanalen) Handovers Beheer van het radionetwerk Kwaliteitsparameters (CST, CSR, CCR, MOS) Gevaren van radiogolven en gezondheid Dag 3 (Ochtend): Het Core netwerk Opbouw en architectuur van het core netwerk De netwerkelementen in het core netwerk Transmissie Signalering en signaleringsnetwerk Signaleringstoepassingen (BSSMAP, MAP, INAP, ISUP, CAP, RANAP etc.) 3(5)

4 SIGTRAN Location Updates Dag 3 (Middag ): Het Core Netwerk Security in het netwerk Circuit switched en Packet switched technieken Opdracht: Traffic Cases (Voice) Identifiers in het netwerk (IMSI, IMEI, MSISDN) SIM en USIM Intelligent Networks (IN), CAMEL (o.a. voor Prepaid) Basiskennis van IP, het Internet Protocol, IPv4 en IPV6 migratie De ontwikkeling van GSM naar UMTS naar LTE All-IP ontwikkelingen in het core netwerk Netwerkelementen in het LTE netwerk Quality of Service (QoS) Het gebruik van APNs, en PDP profielen in het packet netwerk Dag 4 (Ochtend): Het Core netwerk vervolg Opdracht: Traffic Cases (PS data) Next Generation Networks (NGN) SIP protocol, SIP entities en Session Control IP Multimedia Substem (IMS) Voice in LTE netwerken: CS fall back, Simultaneous voice LTE, VoLTE, OTT Opdracht: Traffic Case (NGN) Dag 4 (Middag): Het Core netwerk en Diensten in het netwerk Voice diensten: Voic , Supplementary services SMS architectuur en SMS diensten Traffic cases SMS Netwerk provisioning/activatie Prepaid en Postpaid toepassingen Billing systemen en processen Netwerk interconnectie, SMS Interworking Internationale Roaming Nummerportabiliteit Opdracht: traffic cases Nummerportabiliteit Dag 5 : Ontwikkelingen in Mobiele Commnicatie Onderwerp 1: LTE LTE en LTE-Advanced standaards (4G) Technieken en Toepassingen van de wereldwijde standaard Spectrumgebruik voor LTE LTE en SAE LTE Roaming Onderwerp 2: Wifi WiFi technieken voor access en modulatie WiFi ontwikkelingen: WiFi roaming WiFi vs LTE. Wat zijn de verschillen? Onderwerp 3 : Wholesale Services Service Providers en ESPs Mobile Virtual Network Providers (MVNO) Mobile Virtual Network Enablers (MVNE) Gebruik van Dual IMSI oplossingen Local Break Out en Single IMSI (EU roaming regulation) Onderwerp 4: Regelgeving, standaardisatie en specificatie 4(5)

5 Standaardisatie en specificatie Internationale organisaties voor telecommunicatie en internet Regelgeving en Toezicht Digital Dividend en Spectrum Re-farming EU Roaming Regulering Onderwerp 5 : M2M (machine-to-machine) Diensten en toepassingen, verschillen met reguliere datadiensten Gebruik van nummers, SIM en IMSI Onderwerp 6: Handsets, Smartphones and Operating Systems Belangrijkste Operating Systemen NFC techniek euicc ontwikkelingen Mobile banking en Mobile payments 5(5)

GSM UMTS ESSENTIALS. Hij richt zich bijvoorbeeld tot :

GSM UMTS ESSENTIALS. Hij richt zich bijvoorbeeld tot : GSM UMTS ESSENTIALS Doelstellingen van de opleiding de basisprincipes van de draadloze spraak- en data netwerken begrijpen de technieken gebruikt in 2 de en 3 de generatie draadloze netwerken begrijpen

Nadere informatie

De implicaties van M2M toepassingen voor het nummerplan

De implicaties van M2M toepassingen voor het nummerplan De implicaties van M2M toepassingen voor het nummerplan NNO bijeenkomst 28 mei 2009 Den Haag Introductie 2 Stratix Consulting Wie zijn we? Stratix: Consultancy bureau met focus op elektronische infrastructuur

Nadere informatie

Private Mobiele netwerken met roaming. Architectuur overwegingen voor MNO s en MVNE s

Private Mobiele netwerken met roaming. Architectuur overwegingen voor MNO s en MVNE s Private Mobiele netwerken met roaming Architectuur overwegingen voor MNO s en MVNE s Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Architectuur filosofie 3 Belangrijkste functionaliteiten en voordelen van

Nadere informatie

Kennissessie Remote Beheer Met Conel Routers. 23 mei 2013. Private GSM Private M2M

Kennissessie Remote Beheer Met Conel Routers. 23 mei 2013. Private GSM Private M2M Kennissessie Remote Beheer Met Conel Routers 23 mei 2013 Mixe Communication Solutions (MCS) Jan van Rossum MCS: twee hoofdpijlers Telefonie/besdrijfsnetwerk Machine to Machine Voice vast/mobiel, SMS &

Nadere informatie

DIGITAL WIRELESS Doelstellingen van de opleiding : Tijdens deze 2-daagse cursus : Voor wie is deze cursus bedoeld? Hij richt zich bijvoorbeeld tot :

DIGITAL WIRELESS Doelstellingen van de opleiding : Tijdens deze 2-daagse cursus : Voor wie is deze cursus bedoeld? Hij richt zich bijvoorbeeld tot : DIGITAL WIRELESS Doelstellingen van de opleiding : Door de stijgende integratie van voice en data groeien WAN- en LAN toepassingen naar elkaar toe. Wireless Netwerken bieden een betrouwbare en flexibele

Nadere informatie

BASISCURSUS TELECOMMUNICATIE

BASISCURSUS TELECOMMUNICATIE BASISCURSUS TELECOMMUNICATIE Doelstellingen van de opleiding de basisprincipes van de telecommunicatietechnieken begrijpen de meest recente ontwikkelingen van de telecommunicatiemarkt ontdekken wegwijs

Nadere informatie

1) De IEEE b-aanbeveling is ontwikkeld voor vaste netwerken. goed/fout. 4) GPRS biedt een circuitgeschakelde netwerkservice.

1) De IEEE b-aanbeveling is ontwikkeld voor vaste netwerken. goed/fout. 4) GPRS biedt een circuitgeschakelde netwerkservice. Mobiele netwerken Studieroute Bestudeer eerst de theorie in hoofdstuk 2 en maak daarna de volgende vragen en opdrachten. Kennisvragen Geef aan of de volgende stellingen goed of fout zijn: 1) De IEEE 802.11b-aanbeveling

Nadere informatie

- Why, How, When. Marcel Tersteeg marcel.tersteeg@rohde-schwarz.com Account Manager Telecom/Broadcasting Rohde & Schwarz Nederland BV

- Why, How, When. Marcel Tersteeg marcel.tersteeg@rohde-schwarz.com Account Manager Telecom/Broadcasting Rohde & Schwarz Nederland BV - Why, How, When Marcel Tersteeg marcel.tersteeg@rohde-schwarz.com Account Manager Telecom/Broadcasting Rohde & Schwarz Nederland BV Ben Maarleveld ben.maarleveld@rohde-schwarz.com Sales Manager Test &

Nadere informatie

Hoe draadloze communicatie zich de afgelopen 20 jaar explosief heeft ontwikkeld

Hoe draadloze communicatie zich de afgelopen 20 jaar explosief heeft ontwikkeld Hoe draadloze communicatie zich de afgelopen 20 jaar explosief heeft ontwikkeld PLOT presentatie, Juni 2016, Oegstgeest Dr. ir. Jaap C. Haartsen Senior Expert, Wireless Systems Simply Smarter Communications

Nadere informatie

4G frequentiebanden / LTE frequentiebanden

4G frequentiebanden / LTE frequentiebanden 4G frequentiebanden / LTE frequentiebanden 13-01-2014 GSM Helpdesk Nederland Bij reguliere 2G (GSM) en 3G (UMTS) telefoons en smartphones was het zeer gebruikelijk om de frequenties in MHz aan te geven

Nadere informatie

MaxiTEL. dienst beschrijving. www.maxitel.nl. Laatste wijziging: April 2015 Versie: 1.0

MaxiTEL. dienst beschrijving. www.maxitel.nl. Laatste wijziging: April 2015 Versie: 1.0 Laatste wijziging: April 2015 Versie: 1.0 E-mail: info@maxitel.nl - Telefoon: 0172-754 000 Fax: 0172-754 010 - ACM Registraties: 942487 / 942488 1/6 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Inleiding...

Nadere informatie

Meten & Certificeren van LTE Netwerken. Eddie van Born General Manager Fomax Data Connections B.V.

Meten & Certificeren van LTE Netwerken. Eddie van Born General Manager Fomax Data Connections B.V. Meten & Certificeren van LTE Netwerken Eddie van Born General Manager Fomax Data Connections B.V. Wie of wat is Fomax Data Connections: JDSU test & meetapparatuur Sumitomo glasvezel lasapparatuur Passieve

Nadere informatie

BYZONDERE TOEGANG TOT MOBIELE NETWERKEN. telecommunicatiediensten

BYZONDERE TOEGANG TOT MOBIELE NETWERKEN. telecommunicatiediensten BYZONDERE TOEGANG TOT MOBIELE NETWERKEN Typen diensten en rollen van aanbieders van openbare mobiele telecommunicatiediensten BYZONDERE TOEGANG TOT MOBIELE NETWERKEN Typen diensten en rollen van aanbieders

Nadere informatie

Mobiele communicatie: reken maar!

Mobiele communicatie: reken maar! Mobiele communicatie: reken maar! Richard J. Boucherie Stochastische Operationele Research Toen : telefooncentrale Erlang verliesmodel Nu : GSM Straks : Video on demand Toen : CPU Processor sharing model

Nadere informatie

wat betekent dit voor de mobiele professional?

wat betekent dit voor de mobiele professional? hoofdartikel Breedband-WWAN Breedband-WWAN: wat betekent dit voor de mobiele professional? Ultrasnelle verbindingen zonder onderbrekingen zijn steeds belangrijker voor het succes van ondernemingen en voor

Nadere informatie

we secure YOUR network Versleuteling voice en data verkeer voor optimale beveiliging verbindingen

we secure YOUR network Versleuteling voice en data verkeer voor optimale beveiliging verbindingen we secure YOUR network Versleuteling voice en data verkeer voor optimale beveiliging verbindingen 2connect-IT informatiedag 2012 Agenda Introductie Mobiele communicatie Combinatie met 2connect-IT Introductie

Nadere informatie

Telematica & Telecommunicatie

Telematica & Telecommunicatie Telematica & Telecommunicatie Vodafone Door: Alfo Mulder (Third Party Channel Management, Vodafone) 27 November 2007 Amsterdam RAI Inhoud Introductie Telematica& Telecommunicatie markt en segment groei

Nadere informatie

(PRIVATE) GSM INZETTEN: JA OF NEE? Hans Rehorst, Product Manager Health Care

(PRIVATE) GSM INZETTEN: JA OF NEE? Hans Rehorst, Product Manager Health Care (PRIVATE) GSM INZETTEN: JA OF NEE? Hans Rehorst, Product Manager Health Care 1 DE GSM MARKT IN NEDERLAND De GSM markt verandert Twee smaken van GSM: publieke en private GSM Vrijgave van DECT Guard Band,

Nadere informatie

FAQ 4G. Auteur: CanConnect Datum: 9-12-2014 Versie: 4.3 Aantal bladen: 10

FAQ 4G. Auteur: CanConnect Datum: 9-12-2014 Versie: 4.3 Aantal bladen: 10 Auteur: CanConnect Datum: 9-12-2014 Versie: 4.3 Aantal bladen: 10 Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Toestel en instellingen 4G... 4 3. 4G dekking... 7 4. 4G in het buitenland... 8 5. 4G abonnementen bij CanConnect...

Nadere informatie

Mobiel comfort voor de prijs van vast

Mobiel comfort voor de prijs van vast Mobiel comfort voor de prijs van vast Full MVNO op VDF, Eigen mobiele Infra, Naast Wholesale MVNE ook eigen pgsm propositie, Missie om haar partners te enabelen met mobiele functionaliteit die we vandaag

Nadere informatie

we secure YOUR network Veilige verbindingen Ries van Son

we secure YOUR network Veilige verbindingen Ries van Son we secure YOUR network Veilige verbindingen Kooy Symposium 2011 Cyber Operations Ries van Son Agenda Ontwikkeling Nederlandse beveiligingsproducten NBV Cyber security strategie Bestaande Nederlandse oplossingen

Nadere informatie

1 Introductie. 3 Toestel lease. 2 Smartphones. 4 SIM only trend

1 Introductie. 3 Toestel lease. 2 Smartphones. 4 SIM only trend 1 Introductie Het gezegde dat een jaar in de mobiele telecom slechts drie maanden duurt, lijkt anno 2013 onverminderd van toepassing. Een aantal ontwikkelingen waar mobiele operators zich vandaag de dag

Nadere informatie

Cellulaire communicatie

Cellulaire communicatie Cellulaire communicatie Studieroute Bestudeer eerst de theorie in hoofdstuk 1 en maak daarna de volgende vragen en opdrachten. Kennisvragen Geef aan of de volgende stellingen goed of fout zijn: 1) Naast

Nadere informatie

Sim as a Service. Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie

Sim as a Service. Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie Sim as a Service Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie RAM Mobile Data Sim as a Service Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie

Nadere informatie

Figuur 1. Aandeel Smart phones in de Nederlandse mobiele markt (bron: Telecompaper, oktober 2012)

Figuur 1. Aandeel Smart phones in de Nederlandse mobiele markt (bron: Telecompaper, oktober 2012) WHITE PAPER Mobiel In toenemende mate, wordt de gebruikers ervaring gevormd voornamelijk door de smartphone zelf, waarbij de toe gevoegde waarde van het operator netwerk ligt in dekking en bandbreedte.

Nadere informatie

5G en de toezichthouder

5G en de toezichthouder 5G en de toezichthouder 19 februari 2019 Dennis Brouwer en Onno Mantel 1 De Autoriteit Consument en Markt De ACM ziet er op toe dat bedrijven eerlijk concurreren en beschermt consumentenbelangen Mededingingstoezicht

Nadere informatie

VOORWOORD 5 TEN GELEIDE 13 DEEL 1: THEORETICUM 16 1 INLEIDING 17

VOORWOORD 5 TEN GELEIDE 13 DEEL 1: THEORETICUM 16 1 INLEIDING 17 Inhoudsopgave VOORWOORD 5 TEN GELEIDE 13 DEEL 1: THEORETICUM 16 1 INLEIDING 17 1.1 DE GESCHIEDENIS VAN DE ELEKTRISCHE COMMUNICATIE 17 1.1.1 De telegraaf 17 1.1.2 De eerste experimenten 20 1.1.3 Het werkt!

Nadere informatie

Mobiel Breedband Ontwikkelingen na de veiling

Mobiel Breedband Ontwikkelingen na de veiling Mobiel Breedband Ontwikkelingen na de veiling Alexander ter Haar Slimme Steden Verhalen uit de praktijk amsterdam economic board Amsterdam, 6 februari 2013 Toename dataverbruik: Breedband is niet meer

Nadere informatie

Draadvrije communicatie voor de campus(gebruikers)

Draadvrije communicatie voor de campus(gebruikers) Draadvrije communicatie voor de campus(gebruikers) Maurice van den Akker 22 november 2017 Doel van vandaag: starten van samenwerking Wat willen we (vandaag) bereiken? Visie en scope delen over draadvrije

Nadere informatie

Brochure ASL2 Foundation

Brochure ASL2 Foundation Brochure ASL2 Foundation Over Pink Elephant Pink Elephant is een internationale kennisleider op het gebied van bedrijfsinnovatie en bedrijfsverandering. Met advies- en IT dienstverlening haalt Pink Elephant

Nadere informatie

KPN Mobiel Internet Dashboard Introductie

KPN Mobiel Internet Dashboard Introductie KPN Mobiel Internet Dashboard Introductie Inhoud Welkom bij het KPN Mobiel Internet Dashboard...1 Inleiding...1 Inleiding...1 Wat betekenen de verschillend gekleurde LEDs?...1 Hoe pak ik dat aan?...4

Nadere informatie

Beheer van IP telefonie diensten 12 december 2008

Beheer van IP telefonie diensten 12 december 2008 Beheer van IP telefonie diensten 12 december 2008 NiVo network architects Peter Hartman Even voorstellen NiVo network architects Sinds 1991 actief op het gebied van ICT Architectuur, Consultancy en Management

Nadere informatie

We love technology Raymond Valk, december 2010

We love technology Raymond Valk, december 2010 We love technology Raymond Valk, december 2010 Koning & Hartman & Powerwave Koning & Hartman is system integrator in de Benelux op het gebied van Telecom en Industriele automatiseringsoplossingen. Zij

Nadere informatie

ICT Infrastructuren. VZI studiedag 21 mei 2015 J.A. van Delft Arne.van.delft@deerns.com

ICT Infrastructuren. VZI studiedag 21 mei 2015 J.A. van Delft Arne.van.delft@deerns.com ICT Infrastructuren VZI studiedag 21 mei 2015 J.A. van Delft Arne.van.delft@deerns.com Agenda 1. TRENDS 2. BEDRADE INFRASTRUCTUREN 3. DRAADLOZE INFRASTRUCTUREN 4. MEDISCHE NETWERKEN 5. BEVEILIGING TRENDS

Nadere informatie

MaxiTEL. dienst beschrijving. www.maxitel.nl. Laatste wijziging: April 2015 Versie: 1.0

MaxiTEL. dienst beschrijving. www.maxitel.nl. Laatste wijziging: April 2015 Versie: 1.0 Laatste wijziging: April 2015 Versie: 1.0 E-mail: info@maxitel.nl - Telefoon: 0172-754 000 Fax: 0172-754 010 - ACM Registraties: 942487 / 942488 1/8 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Inleiding...

Nadere informatie

1) De IEEE 802.11b-aanbeveling is ontwikkeld voor vaste netwerken. goed/fout (Antwoord: fout)

1) De IEEE 802.11b-aanbeveling is ontwikkeld voor vaste netwerken. goed/fout (Antwoord: fout) Mobiele netwerken Studieroute Bestudeer eerst de theorie in hoofdstuk 2 en maak daarna de volgende vragen en opdrachten. Kennisvragen Geef aan of de volgende stellingen goed of fout zijn: 1) De IEEE 802.11b-aanbeveling

Nadere informatie

HANDLEIDING HUAWEI E-5331 POCKET MIFI ROUTER

HANDLEIDING HUAWEI E-5331 POCKET MIFI ROUTER HANDLEIDING HUAWEI E-5331 POCKET MIFI ROUTER Copyright 2012. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar

Nadere informatie

Mobiele data: 2G, 3G, 4G, wifi,... Verschillen in eigenschappen, toepassingen...

Mobiele data: 2G, 3G, 4G, wifi,... Verschillen in eigenschappen, toepassingen... Mobiele data: 2G, 3G, 4G, wifi,... Verschillen in eigenschappen, toepassingen... Paul Dekkers Summerschool Mobiele apps, augustus 2012 Inhoud Wat doet SURFnet Ontwikkelingen mobiel in Nederland Mobiele

Nadere informatie

Toetsmatrijs examen 8431

Toetsmatrijs examen 8431 Kwalificatie en Crebo: MK-TMA, TCS 10230 & 10231 Deelkwalificatie en Crebo: 4057 versie 3 50863 Servicedocument: 6551 Titel van het examen: Theorie toegangsnetwerken Relevante eindtermen. Taco. 1 de leerling

Nadere informatie

MOC Analyzing Data with Power BI

MOC Analyzing Data with Power BI MOC 20778 Analyzing Data with Power BI Kosten: 1395,- excl. BTW per deelnemer Duur: 3 dagen Max Deelnemers: 8 Analyzing Data with Power BI (MOC 20778) Ben je business intelligence prof? En wil je weten

Nadere informatie

Brochure ASL2 Foundation

Brochure ASL2 Foundation Brochure ASL2 Foundation Over Pink Elephant Bedrijfshistorie Pink Elephant is een Nederlandse IT onderneming die rond 1980 is ontstaan als bijverdienste van een drietal studenten aan de Technische Universiteit

Nadere informatie

Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd

Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd Kosten: 850,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen Max Deelnemers: 10 Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd is een praktijkgerichte tweedaagse cursus.

Nadere informatie

Welkom bij Interconnect. Maartje van Alem Marketing Manager

Welkom bij Interconnect. Maartje van Alem Marketing Manager Welkom bij Interconnect Maartje van Alem Marketing Manager Agenda Introductie Interconnect Outsourcing is niet meer weg te denken in de datacenterwereld Wat zijn de laatste marktontwikkelingen? Technologische

Nadere informatie

WHITE PAPER. Nummerportabiliteit

WHITE PAPER. Nummerportabiliteit WHITE PAPER Nummerportabiliteit Nummerportabiliteit is in wezen weten bij welke aanbieder een telefoonnummer actief is. Introductie Nummerportabiliteit is binnen de telecom industrie in Nederland sinds

Nadere informatie

IP DECT nieuw in het gamma!

IP DECT nieuw in het gamma! IP DECT nieuw in het gamma! Het lang verwachte IP DECT verhaal kan van start gaan. Het komt op de markt onder de benaming HiPath Cordless IP. Deze oplossing is specifiek ontwikkeld voor HiPath OpenOfficeME/EE

Nadere informatie

Gigaset pro VLAN configuratie

Gigaset pro VLAN configuratie Gigaset pro VLAN configuratie Hogere betrouwbaarheid door gebruik van VLAN s. De integratie van spraak en data stelt eisen aan de kwaliteit van de klanten infrastructuur. Er zijn allerlei redenen waarom

Nadere informatie

Missie en visie. BTG/TGG verbindt organisaties in hun gezamenlijke belangen in het domein van ICT en telecommunicatie

Missie en visie. BTG/TGG verbindt organisaties in hun gezamenlijke belangen in het domein van ICT en telecommunicatie BTG 2016 Missie en visie BTG/TGG verbindt organisaties in hun gezamenlijke belangen in het domein van ICT en telecommunicatie BTG/TGG organiseert hiertoe: Structurele lobby tussen overheid, leveranciers

Nadere informatie

Mobiele netwerktechnologieën: verleden, heden en toekomst whitepaper

Mobiele netwerktechnologieën: verleden, heden en toekomst whitepaper Mobiele netwerktechnologieën: verleden, heden en toekomst whitepaper Schrijver : Peter Groot Versie Datum Initialen Opmerkingen 1.0 07-08-2008 PG Initiële document 1.1 15-10-2008 PG Definitief document

Nadere informatie

smartphone; wlan; wifi; hotspot; Management; devices; informatiemanagement; wifi-enabled; publieke hotspot; self-configuring; ruckus

smartphone; wlan; wifi; hotspot; Management; devices; informatiemanagement; wifi-enabled; publieke hotspot; self-configuring; ruckus Asset 1 van 11 Gids voor enterprises en hotspot operators Gepubliceerd op 12 june 2014 De WLANs van morgen moeten veel verschillende devices supporten, denk aan wifi-enabled projectors, printers en smartphones.

Nadere informatie

EMC Seminar Schiphol KIVI NIRIA. Mobiele (private) netwerken en DAS systemen anno 2011. Maurits Zandbergen RadioAccess BV

EMC Seminar Schiphol KIVI NIRIA. Mobiele (private) netwerken en DAS systemen anno 2011. Maurits Zandbergen RadioAccess BV EMC Seminar Schiphol KIVI NIRIA Mobiele (private) netwerken en DAS systemen anno 2011 Maurits Zandbergen RadioAccess BV Even voorstellen. RadioAccess ontwerpt, levert en beheert een diversiteit van mobiele

Nadere informatie

Ericsson reactie op consultatie "Nota Mobiele Communicatie 2017"

Ericsson reactie op consultatie Nota Mobiele Communicatie 2017 Ericsson reactie op consultatie "Nota Mobiele Communicatie 2017" Management samenvatting Ericsson Telecommunicatie BV reageert middels dit document op de consultatie Nota Mobiele Communicatie 2017. De

Nadere informatie

Cursus Excel 2016 Basis

Cursus Excel 2016 Basis Cursus Excel 2016 Basis Lesvormen: In-company maatwerk, Open inschrijving (klassikale cursus), Individueel, Werkplekbegeleiding, Kosten: 299,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag, Taal: Nederlands, Engels,

Nadere informatie

Opleidingen telefooncentrales najaar 2010

Opleidingen telefooncentrales najaar 2010 Opleidingen telefooncentrales najaar 2010 www.eurodistribution.be/opleidingen Premium Support Program Eurodistribution www.eurodistribution.be support@eurodistribution.be Gentsesteenweg 125 Tel.: +32 56

Nadere informatie

Excel 2016 voor Mac Gevorderd

Excel 2016 voor Mac Gevorderd Excel 2016 voor Mac Gevorderd Kosten: 325,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 In deze 1-daagse cursus Excel 2016 voor Mac Gevorderd behandelen we de uitgebreide mogelijkheden die Excel

Nadere informatie

Enterprise Content Management

Enterprise Content Management 2-daagse training Enterprise Content Management Grip op informatie in een multi-channel wereld Initiatief en organisatie In samenwerking met ecm.heliview.nl Wat leert u in deze training? De eisen waaraan

Nadere informatie

Redwood Education Benelux Training Programma 2017

Redwood Education Benelux Training Programma 2017 Redwood Education Benelux Training Programma 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Introductie... 2 2 On-site training & maatwerk... 3 3 Basistraining... 4 3.1 Cronacle/ SAP BPA / RunMyJobs Basis Training...

Nadere informatie

Een veilige draadloze internet-en netwerkverbinding in uw gemeente, voor u en uw burgers. Hoe pakt u dit aan? impakt.be

Een veilige draadloze internet-en netwerkverbinding in uw gemeente, voor u en uw burgers. Hoe pakt u dit aan? impakt.be Een veilige draadloze internet-en netwerkverbinding in uw gemeente, voor u en uw burgers. Hoe pakt u dit aan? IMPAKT Secure ICT IMPAKT is meer dan 25 jaar actief in België en Luxemburg als ICT beveiliging

Nadere informatie

Programmeren in Access met VBA

Programmeren in Access met VBA Programmeren in Access met VBA Kosten: 750,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen Max Deelnemers: 8 U leert tijdens deze training alle concepten van de programmeertaal VBA (Visual Basic for Applications)

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT INTRODUCTIE Informatie is voor elke organisatie een cruciale asset. Efficiënte uitvoering van

Nadere informatie

Ontwikkeling netwerken: waar gaan we naartoe?

Ontwikkeling netwerken: waar gaan we naartoe? Ontwikkeling netwerken: waar gaan we naartoe? Arjen van Dalsum Key Business Partner Manager arjen.vandalsum@kpn.com 06-53161614 Leusden, 3 november 2011 Agenda Introductie Visie strategie KPN Ontwikkelingen

Nadere informatie

Het draadlozeinternet of Things en het spectrum. Ir. Tommy van der Vorst NFO, 2 februari 2017

Het draadlozeinternet of Things en het spectrum. Ir. Tommy van der Vorst NFO, 2 februari 2017 Het draadlozeinternet of Things en het spectrum Ir. Tommy van der Vorst NFO, 2 februari 2017 2 1 Wat is de (toekomstige) impact van connectiviteitvoorhet draadlozeinternet of Things (IoT) op het spectrum

Nadere informatie

Even voorstellen. Tjaden woonbiologie. onderwerpen. Hoogfrequent. Verstoringen buiten. Ontmoetings- en bijscholingsdag Lecherantenne

Even voorstellen. Tjaden woonbiologie. onderwerpen. Hoogfrequent. Verstoringen buiten. Ontmoetings- en bijscholingsdag Lecherantenne 21-05-2011 Tjaden woonbiologie Ontmoetings- en bijscholingsdag Lecherantenne 21 mei 2011 onderwerpen Introductie Woonbiologische verstoringen Buiten Binnen Oplossingen Vuile stroom of dirty power Cursus

Nadere informatie

Programmeren in Access 2016 met VBA

Programmeren in Access 2016 met VBA Programmeren in Access 2016 met VBA Kosten: 750,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen Max Deelnemers: 8 Je leert tijdens deze training alle concepten van de programmeertaal VBA (Visual Basic for Applications)

Nadere informatie

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide.

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide. Eerste gebruik van de Huawei E5220 Introductie: De Huawei E5220 mobiele wireless 3G router is de opvolger van de E5331 router en behoort tot de kleinste pocket routers van dit moment in zijn soort. Met

Nadere informatie

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Broadband USB-modem K5005. Ontworpen door Vodafone

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Broadband USB-modem K5005. Ontworpen door Vodafone Verkorte handleiding Vodafone Mobile Broadband USB-modem K5005 Ontworpen door Vodafone Welkom in de wereld van mobiele communicatie 1 2 3 4 5 6 7 7 8 9 Welkom Het USB-modem installeren Het programma starten

Nadere informatie

Dienstbeschrijving CanConnect Mobile Connect Inhoud

Dienstbeschrijving CanConnect Mobile Connect Inhoud Dienstbeschrijving CanConnect Mobile Connect Inhoud... 1 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... 3 1.2 Positionering dienst... 3 1.3 Varianten... 4 2. Overzicht dienst... 5 2.1 High Level overzicht dienst...

Nadere informatie

WiFi is een shared medium. Hogere snelheid -> meer clients

WiFi is een shared medium. Hogere snelheid -> meer clients Inhoudsopgave Algemene uitleg over de technieken van WiFi De troef van Ruckus De toekomst van WiFi Ruckus Management Ruckus Access Points Authenticatie en encryptie mogelijkheden WiFi is een shared medium

Nadere informatie

Het netwerk van T-Mobile

Het netwerk van T-Mobile Het netwerk van T-Mobile µ Het netwerk van T-Mobile T-Mobile is één van de grootste internationale aanbieders van mobiele communicatie en beschikt in Nederland over een eigen fijnmazig mobiel netwerk van

Nadere informatie

Onepager Vodafone Kerstactie 25 en 26 december

Onepager Vodafone Kerstactie 25 en 26 december Onepager Vodafone Kerstactie 25 en 26 december Wat? Onbeperkt mobiele data cadeau in Nederland tijdens de kerstdagen. Waarom? De afgelopen jaren biedt Vodafone op speciale momenten in het jaar klanten

Nadere informatie

Dienstbeschrijving SB Mobiel Versie: 1.0 Datum: 06-12-2013

Dienstbeschrijving SB Mobiel Versie: 1.0 Datum: 06-12-2013 Dienstbeschrijving SB Mobiel Versie: 1.0 Datum: 06-12-2013 Inhoud 1. Inleiding... 4 1.1 Introductie... 4 1.2 Positionering dienst... 4 2. Overzicht dienst... 5 2.1 High Level overzicht dienst... 5 2.2

Nadere informatie

Welke mogelijkheden bieden snelle mobiele netwerken (HSPA) voor de Machine-to-Machine industrie

Welke mogelijkheden bieden snelle mobiele netwerken (HSPA) voor de Machine-to-Machine industrie Welke mogelijkheden bieden snelle mobiele netwerken (HSPA) voor de Machine-to-Machine industrie John van Nijnatten MCS Mixe Communications Solutions Rotterdam, 10 november 2009 Programma M2M in vogelvlucht

Nadere informatie

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide.

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide. Eerste gebruik van de Huawei E589u-12 Introductie: De Huawei E589 4G LTE mobiele hotspot ondersteund gelijktijdig tot maximaal 10 users. Dit betekent dat je met de E589 samen met nog 9 andere vrienden

Nadere informatie

Wireless WAN (Wide Area Netwerken) Johan Bickel

Wireless WAN (Wide Area Netwerken) Johan Bickel Wireless WAN (Wide Area Netwerken) Johan Bickel Connectiviteit Connectiviteit en met name draadloze communicatie maakt een (r)evolutie door die terugkoppeling van industriële processen en gegevens overal

Nadere informatie

SLA CanConnect Mobile

SLA CanConnect Mobile SLA CanConnect Mobile Inhoud Definities... 2 1. Domein /verantwoordelijkheden... 4 1.1 Netwerk overzicht... 4 1.2 Matrix verantwoordelijkheden... 4 2. Service Assurance... 5 2.1 Impact niveaus... 5 2.2

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een concessie voor een openbaar mobiel telecommunicatie netwerk

Aanvraagformulier voor een concessie voor een openbaar mobiel telecommunicatie netwerk Zegel van NAfls 5,00 Aanvraagformulier voor een concessie voor een openbaar mobiel telecommunicatie netwerk Oktober 2011 Informatie De op te leveren informatie is gesplitst naar een aanvraagformulier -

Nadere informatie

Excel 2016 Basis Plus+

Excel 2016 Basis Plus+ Excel 2016 Basis Plus+ Kosten: 325,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 Cursus Excel 2016 Basis Plus+ is een praktijkgerichte 1-daagse Excel training waarin de uitgebreide mogelijkheden

Nadere informatie

Little RFI D. Wim de Rooij. Nedap N.V.

Little RFI D. Wim de Rooij. Nedap N.V. RFI D Little Wim de Rooij Nedap N.V. 2 Intro Toekomst Wat en Hoe Schoenen en Kleding case RFI D Smaken Privacy EPC Wanneer - Wat 3 Intro RFI D 4 Kennis van Technologie Kennis en begrip van de business

Nadere informatie

Brochure Operational Support & Analysis

Brochure Operational Support & Analysis Brochure Operational Support & Analysis Over Pink Elephant Bedrijfshistorie Pink Elephant is een Nederlandse IT onderneming die rond 1980 is ontstaan als bijverdienste van een drietal studenten aan de

Nadere informatie

Brochure BISL Foundation

Brochure BISL Foundation Brochure BISL Foundation Over Pink Elephant Pink Elephant is een internationale kennisleider op het gebied van bedrijfsinnovatie en bedrijfsverandering. Met advies- en IT dienstverlening haalt Pink Elephant

Nadere informatie

Toelichting bewaring telecommunicatiegegevens (telefonie)

Toelichting bewaring telecommunicatiegegevens (telefonie) Toelichting bewaring telecommunicatiegegevens (telefonie) 1. Doel van de bewaring De Richtlijn Dataretentie onderscheidt verschillende categorieën van gegevens, onderverdeeld naar doel van de bewaring

Nadere informatie

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt!

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! Informatiebrochure Kader opleidingen CWO Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! 1 Woord vooraf CWO opleidingslocaties (watersportverenigingen en vaarscholen) willen goede en enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

Het mobiele landschap in Nederland na de veiling

Het mobiele landschap in Nederland na de veiling Het mobiele landschap in Nederland na de veiling Na de recente multi-band veiling wordt 2013 het jaar waarin marktpartijen op grote schaal 4G uit zullen rollen. Hoe zullen de gevestigde operators omgaan

Nadere informatie

Offshore Outsourcing van Infrastructure Management

Offshore Outsourcing van Infrastructure Management Offshore Outsourcing van Infrastructure Management an emerging opportunity dr. Erik Beulen Atos Origin/Tilburg University 1 Agenda Introductie Ontwikkelingen Risicovergelijking Best practices Conclusies

Nadere informatie

Je hebt de keuze uit verschillende trainingsvormen: individuele training, in-company training en open inschrijving.

Je hebt de keuze uit verschillende trainingsvormen: individuele training, in-company training en open inschrijving. Excel Cursus Basis Kosten: 325,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 Leer de basisfuncties van Excel Met Microsoft Excel maak je handige tabellen, rekenmodellen, grafieken en nog veel

Nadere informatie

Dienstbeschrijving SB Vast-Mobiel Versie: 1.0 Datum: 06-12-2013

Dienstbeschrijving SB Vast-Mobiel Versie: 1.0 Datum: 06-12-2013 Dienstbeschrijving SB Vast-Mobiel Versie: 1.0 Datum: 06-12-2013 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... 3 1.2 Positionering dienst... 3 1.3 Varianten... 3 2. Overzicht dienst... 5 2.1 High Level overzicht

Nadere informatie

Welkom. Wilbert Leenders

Welkom. Wilbert Leenders Welkom Wilbert Leenders Agenda T&M Systems BV Inleiding Spraak kwaliteit MOS/ E-model / R -factor PESQ/ POLQA Implementatie voorbeeld Conclusie Intrusieve spraak kwaliteit metingen voor moderne telecom

Nadere informatie

Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme. Superpromoter Academy

Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme. Superpromoter Academy Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme Superpromoter Academy Inhoud 01 Inleiding 03 Planning en kosten 02 Opzet 04 Contactinformatie I Flame: Van persoonlijk naar collectief enthousiasme

Nadere informatie

Radicalisering en polarisatie Noord-Nederland

Radicalisering en polarisatie Noord-Nederland Radicalisering en polarisatie Noord-Nederland MJD biedt rond dit thema de volgende diensten: 1 Training Signalering radicalisering en polarisatie 2 Workshop Jeugd en extremisme 3 Training Train de Trainer

Nadere informatie

Nieuwe ontwikkelingen. 28 mei 2013

Nieuwe ontwikkelingen. 28 mei 2013 Nieuwe ontwikkelingen 28 mei 2013 Ontwikkelingen KA-SAT hardware en diensten Inmarsat High Data Rate / Explorer 710 Inmarsat Global Xpress Iridium Extreme Thuraya IP+ Thuraya SatSleeve Multi channel routers

Nadere informatie

ARCHOS Diamond Plus: Perfectie met een groter scherm

ARCHOS Diamond Plus: Perfectie met een groter scherm ARCHOS Diamond Plus: Perfectie met een groter scherm Amsterdam, 1 september 2015 - Na het succes van de eerste Diamond smartphone is ARCHOS verheugd om een tweede Diamond smartphone te annonceren: de ARCHOS

Nadere informatie

Soorten antennetoepassingen

Soorten antennetoepassingen Bijlage 1 Soorten antennetoepassingen Omroep Eén van de oudste en meest gebruikte toepassingen van elektromagnetische velden is het versturen en ontvangen van radiosignalen, wat al snel werd gevolgd door

Nadere informatie

Dienstbeschrijving IP One Mobile

Dienstbeschrijving IP One Mobile Dienstbeschrijving IP One Mobile Auteur: Marketing Datum: 01-09-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 13 Nummer: 1026 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 4 1.1 Positionering dienst... 4 2. Overzicht dienst...

Nadere informatie

Core PoP s Van wens tot realiteit

Core PoP s Van wens tot realiteit Core PoP s Van wens tot realiteit AMS-IX BV AMS-IX core PoPs - Computable seminar 22/03/07, Amsterdam Cara Mascini 22 Maart 2007 Computable seminar Rosarium, Amsterdam Agenda AMS-IX Wensen Core-PoP s Proces

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Brochure ITIL Operational Support and Analysis

Brochure ITIL Operational Support and Analysis Brochure ITIL Operational Support and Analysis Over Pink Elephant Pink Elephant is een internationale kennisleider op het gebied van bedrijfsinnovatie en bedrijfsverandering. Met advies- en IT dienstverlening

Nadere informatie

Zonder connectiviteit ligt alles stil

Zonder connectiviteit ligt alles stil Zonder connectiviteit ligt alles stil Zonder transport staat alles stil. Dit geldt ook binnen de ICT- en telecomsector. Zonder connectiviteit geen toegang tot internet en social media; zijn apps en cloud

Nadere informatie

Service Level Agreement Managed Voice

Service Level Agreement Managed Voice Service Level Agreement Managed Voice Dit document beschrijft het Service Level Agreement (SLA) voor de dienst Managed Voice. Het beschrijft de scope van verantwoordelijkheid, de serviceniveaus, de responstijden,

Nadere informatie

Cursus informatie ITIL Foundation

Cursus informatie ITIL Foundation Cursus informatie ITIL Foundation Training Code ITILF-DT Gesproken Taal Nederlands Taal Materiaal Engels Cursus dagen 3 Startdatum 25 januari 2017 Kosten 1424,-- excl. BTW Examen Ja Taal Examen Nederlands

Nadere informatie

MEDIATION EN BREINVOORKEUREN NBI

MEDIATION EN BREINVOORKEUREN NBI MEDIATION EN BREINVOORKEUREN NBI Breinvoorkeuren NBI Introductie en doelstelling van deze opleiding Het doel van deze opleiding is om de deelnemer het recht te geven om alle NBI instrumenten te gebruiken

Nadere informatie