De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en het bevorderen van de voetbalsport in al zijn facetten met uitzondering van de beroepsvoetbalsport.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en het bevorderen van de voetbalsport in al zijn facetten met uitzondering van de beroepsvoetbalsport."

Transcriptie

1 Colofon Dit is een uitgave van Het bestuur van de vv Loenermark Correspondentieadres: Lonapark EH Loenen Veluwe Internet: bestuurskamer@vvloenermark.nl September 2009

2 Hoofddoelstelling De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en het bevorderen van de voetbalsport in al zijn facetten met uitzondering van de beroepsvoetbalsport. Subdoelstellingen 1. Leden op hun eigen prestatieniveau laten sporten 2. Streven naar het hoogst mogelijk bereikbare voor iedere sporter 3. Aandacht voor de sporttechnische vaardigheden 4. Bijdragen aan het sociaal welzijn van de leden 5. Aandacht voor sociale normen en waarden Bestuur Bij aanvang van het seizoen bestaat het bestuur van de vereniging uit de volgende leden. Jaap Holdijk: voorzitter Tom Gorsseling: secretaris Jerry van Leeuwen: penningmeester Arend Thomassen: kantinebeheer Harrie Vriezen: terreinen, aanspreekpunt selectievoetbal Mark Waanders: aanspreekpunt lager seniorenvoetbal en coördinator scheidsrechters Timon Luesink wedstrijdsecretaris, ledenadministratie en jeugdzaken Rik Karman: gebouwenbeheer Job Eikendal de taakinhoud bespreekt het bestuur binnenkort Jeugdcommissie Bij aanvang van het seizoen bestaat de jeugdcommissie van de vereniging uit de volgende leden. Paul Put: voorzitter Frank van Eck: secretaris Eric Kamphuis: coördinator pupillen (D, E, F) Hans Modderkolk: coördinator junioren (A, B, C) Henk Jurriens: Inschrijving nieuwe leden Henk Schroven: Activiteiten, Winterprogramma, Grote Clubactie Marjo van Ark: Activiteiten, Winterprogramma, Grote Clubactie Aantal leden Loenermark heeft ongeveer 580 leden waarvan momenteel ongeveer 150 jeugdspelers.

3 Leeftijdscategorieën jeugd Senioren: vanaf 19 jaar Junioren: A max. 19 jaar Pupillen: D Max. 13 jaar B max. 17 jaar E Max. 11 jaar C max. 15 jaar F Max. 9 jaar De peildatum voor de leeftijd is 1 januari. Vanaf 6 jaar ben je speelgerechtigd (mag je voetballen). Je mag daarvoor, in overleg met de jeugdcommissie, al wel trainen en deelnemen aan de activiteiten. Lidmaatschap Je bent officieel lid op het moment dat je het inschrijfformulier ingevuld ingeleverd hebt. Voor de leden vanaf de D-jeugd en ouder is een spelerspas verplicht. Voor het kunnen aanvragen van een spelerpas moet je een pasfoto inleveren. Een spelerspas gaat 5 jaar mee en wordt daarna vervangen door een nieuwe. Het lidmaatschap wordt in principe alleen aan het eind van het voetbalseizoen beëindigd. Dit moet tijdig schriftelijk doorgegeven worden aan het postadres van Loenermark: Lonapark 5, 7371 EH Loenen of per aan ledenadministratie@vvloenermark.nl. Wanneer het lidmaatschap wordt beëindigd na 31 mei maar voor 31 augustus, dan ben je verplicht de bondskosten van de KNVB te betalen. Beëindiging na 1 september betekent dat je de volledige contributie moet betalen. De contributie bedraagt voor het seizoen : pupillen 39 c-junioren 44 b-junioren 49 a-junioren 56 senioren 98 ondersteunende leden 37 De contributie wordt jaarlijks op de ledenvergadering vastgesteld en per automatische incasso, in 4 termijnen geïnd. De bedragen zijn inclusief de bondskosten van de KNVB die per lid afgedragen moeten worden. Als een nieuw lid zich aanmeldt voor 1 januari is hij / zij de volledige contributie verschuldigd. Na deze datum is de helft verschuldigd. Het verenigingsjaar van Loenermark loopt van 1 juni tot en met 31 mei van het daarop volgend jaar.

4 Het voetbalseizoen loopt van september tot en met mei. In augustus wordt gestart met de trainingen en de oefenwedstrijden. Na afloop van het voetbalseizoen wordt soms nog aan een toernooi deelgenomen. Alle leiders hebben de mogelijk hun team in te schrijven voor een toernooi. Of ze dit ook doen hangt van hen af. Dus het kan zijn dat het ene team wel deelneemt aan een toernooi en het andere niet. De competitie indeling is altijd een moeilijk punt. Elk jaar blijkt dat verenigingen teams kwalitatief te hoog of te laag hebben ingeschat. De KNVB maakt een competitie-indeling op basis van de aangeleverde informatie van de clubs. Mede hierdoor komen er grote uitslagen voor. Bij de junioren en senioren bestaat er een mogelijkheid in het uiterste geval tot herindeling na 5 wedstrijden. De meeste pupillencompetities alsmede de competitie van C2 kennen dit verschijnsel niet, omdat zij in een najaarsreeks en een voorjaarsreeks spelen. Alleen in de winterstop kan worden bijgestuurd. Het wedstrijdprogramma wordt vastgesteld door de KNVB. Op de internetsite en via de programma s die via de leider worden verspreid kunt u de wedstrijden terugvinden. Wijzigingen hierop komen jaarlijks voor. Deze wijzigingen kunnen tot de donderdag voor de wedstrijddag worden doorgevoerd. De leiders worden hiervan op de hoogte gebracht, waarna zij dit aan de spelers (en ouders) kunnen doorgeven. De wedstrijden voor de komende weken hangen ook op het publicatiebord in de kantine. Wedstrijdduur Senioren: 2 x 45 minuten Junioren: A 2 x 45 minuten Pupillen: D 2 x 30 minuten B 2 x 40 minuten E 2 x 25 minuten C 2 x 35 minuten F 2 x 20 minuten Speelveld De senioren, junioren en de D-pupillen spelen met 11 tegen 11 op een volledig veld. De E- en de F-pupillen spelen met 7 tegen 7 op een half veld. Loenermark heeft de beschikking over drie volledige speelvelden en een trainingsveld. Zolang de conditie van het trainingsveld het toelaat wordt ook dit veld gebruikt als speelveld.

5 Afgelastingen Elk seizoen komt het voor dat wedstrijden worden afgelast. Dit is in de meeste gevallen vanwege de weersomstandigheden. Of een wedstrijd afgelast is kun je op de volgende manieren te weten komen: Vrijdag vanaf uur op teletekst pagina 603. De pupillen, junioren en de lagere seniorenteams (vanaf het 3 e elftal) vallen onder district Oost categorie B en het 1 e en 2 e seniorenteam onder categorie A. Daarnaast keurt de consul van de vereniging, indien nodig, op zaterdag en zondagmorgen het veld. Vanaf 8.15 uur kun je naar het clubhuis bellen om te vragen of de wedstrijd doorgaat. Tevens worden de afgelastingen zo spoedig mogelijk op de website geplaatst. Trainingen tijdens schoolvakantieweken In de vakantieweken wordt er doorgetraind. Alleen tijdens de zomerstop en tussen Kerst en oud en nieuw liggen de trainingen stil. Het komt ook voor dat trainers tijdens de vakantieperiode afwezig zijn. Zij overleggen dan onderling wie de training overneemt of zorgen voor een vervanger. Kleedkamers De kleedkamerindeling voor de training en wedstrijden hangt op de toegangsdeur naar de kleedlokalen. Graag aan de indeling houden. Bij aanvang en einde van de competitie komt het voor dat op weekdagen wedstrijden worden gespeeld. In die gevallen wordt bekeken welke kleedkamers beschikbaar zijn om te trainen. Ieder elftal heeft zoveel mogelijk een eigen kleedkamer ter beschikking. Zorg er voor dat je op tijd bent voor de training en wedstrijd maar ga niet eerder dan noodzakelijk naar de kleedkamer. De kleedkamer schoon achterlaten na afloop van een training of wedstrijd is een kleine moeite. Even de vloer schoon maken en het zand in de daarvoor bestemde emmer doen is voor de groep die na je komt een stuk plezieriger. Het is logisch dat je op het moment dat je niet hoeft te trainen of te voetballen ook niets in de kleedkamer te zoeken hebt. Het is dan ook verboden terrein voor jou. Zowel voor het trainen als het spelen van wedstrijden zijn er altijd aparte kleedkamers beschikbaar voor jongens en meisjes. Dit geldt zowel voor de thuis- als de uitwedstrijden. Afzeggen voor een training of wedstrijd Standaard is dat iedere speler aanwezig is bij de training en bij de wedstrijden. Mocht je toch een keer niet kunnen, geef dit dan tijdig door aan de leider of trainer.

6 Kleding De meeste teams spelen in gesponsorde kleding. De doelstelling is dat alle teams in sponsorkleding spelen. Deze sponsorkleding moet aan het eind van het seizoen weer worden ingeleverd bij de leider. Voor scheenbeschermers, voetbalschoenen en de ontbrekende kleding moet je zelf zorgen. Daarnaast is het handig om een trainingspak mee te nemen, vooral als het kouder wordt. Dit geldt zowel voor een training of een wedstrijd. Ieder team maakt onderling afspraken over het wassen van de gesponsorde kleding. Belangrijk: Voordat je zelf kleding aanschaft even overleggen met de leider wat aangeschaft moet worden. Dit is namelijk afhankelijk in welk team je ingedeeld wordt en of er sprake is van kledingsponsoring. Word je ingedeeld in een team die geen kledingsponsor heeft, dan moet je zelf het tenue aanschaffen. Als je beschikbaar gestelde kleding kwijt raakt of opzettelijk vernielt wordt dit in rekening gebracht. Kleuren Loenermark Loenermark speelt in een rood shirt, een witte broek en rode kousen. Het shirt en de kousen zijn voorzien van het Loenermark-logo. Waar is de kleding te koop? De shirts en kousen voorzien van het Loenermark-logo zijn alleen te koop bij: Sportshop Walter van den Belt, Stationsstraat te Apeldoorn. Kledingsponsors Als Loenermark zijn we bijzonder blij met de sponsoren. Mede door hun steun kunnen we de contributies op een, voor ons, aanvaardbaar peil houden. Als je een keer de mogelijkheid hebt om wat terug te doen richting de sponsoren, vergeet hun dan niet. Indien je iemand of een bedrijf weet dat wil sponsoren, in wat voor vorm ook, kun je contact opnemen met Daan ter Horst. Ieder jaar blijven er stapels gevonden voorwerpen over. Als je iets kwijt bent vraag er dan gerust naar bij je leider. De spullen worden in de wasruimte bewaard. Naast het voetballen organiseert de jeugdcommissie voor de jeugdleden een aantal activiteiten voor met name de pupillen. De activiteiten, variërend van zaalvoetbal, klootschieten, zwemmen tot een playbackshow, vinden hoofdzakelijk plaats tijdens de winterstop. Voor de begeleiding wordt zoveel mogelijk een beroep gedaan op de ouders /

7 verzorgers. Dit doen we zodat de leiders en trainers, die al het gehele jaar voor jullie klaar staan, ook eens vrijaf hebben. Als je een idee hebt voor een andere activiteit, vertel het dan aan de activiteitencoördinatoren van de jeugdcommissie zodat zij er misschien wat mee kunnen doen in de toekomst. Ongeveer eens in de drie jaar gaan we op kamp met de D- en E-pupillen. De F-jes houden dan een sport- en speldag. Deelname aan de activiteiten is, met uitzondering van de Rabobank-voetbaldag, kosteloos. Dankzij de financiële bijdrage van de Rabobank kunnen we deze eigen bijdrage minimaal houden. De voetbaldag wordt meestal eind april, begin mei georganiseerd voor de pupillen. Tuchtzaken Elk jaar gebeurd het weer dat er gele en rode kaarten aan spelers worden gegeven. Het beleid bij Loenermark is dat alle kaarten worden doorgegeven aan de KNVB. Mocht je een gele kaart ontvangen dan levert een 4 e kaart een schorsing op van 1 wedstrijd, vervolgens de 6 e en volgende wedstrijd elke keer 1 wedstrijd. Bij een directe rode kaart ben je in ieder geval de volgende wedstrijd geschorst, de rest is aan de tuchtcommissie van de KNVB. Bij een rode kaart moet de speler een verklaring in te vullen. De aanvoerder en een bestuurslid moeten ook een gedeelte invullen. Daarnaast moet de aanvoerder en een bestuurslid een verklaring invullen als de tegenstander een directe rode kaart krijgt. Tuchtreglement Naast gele en rode kaarten kent Loenermark een eigen tuchtreglement voor die gevallen waarin een lid zich niet als een waardig lid van vv Loenermark gedraagt. Het reglement is integraal opgenomen in het huishoudelijk reglement en onder meer te vinden op de internetsite Wat verwachten we van onze spelers 1. Wees tijdig aanwezig voor zowel de training als de wedstrijd; 2. Het dragen van scheenbeschermers is verplicht; 3. Doe de warming-up op het trainingsveld; 4. Maak de voetbalschoenen schoon op de borstels bij de ingang van de kleedaccommodatie; 5. Douchen na de training en de wedstrijd is verplicht. Neem hiervoor badslippers, zeep en een handdoek mee; 6. Kleedkamers moeten schoon worden achtergelaten;

8 7. Het is verboden op voetbalschoenen de kantine te betreden; 8. Ga verantwoord om met de clubmaterialen, het zijn ook jou spullen; 9. Laat waardevolle spullen niet onbeheerd achter in de kleedkamer. Geef ze in bewaring bij je leider of in de kantine. De vereniging is niet aansprakelijk voor zoekgeraakte spullen; 10. Roken in de kleedkamer en op het veld is verboden. Wat verwachten we van de ouders / verzorgers 1. Bij toerbeurt rijden naar uitwedstrijden. Als dit door omstandigheden niet lukt geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan de leiders; 2. De kinderen dienen uitgezet en opgehaald te worden op de parkeerplaats bij de kantine en beslist niet in de Molenallee. Dit voor de veiligheid van alle weggebruikers; 3. Ruimte geven aan de leiders en trainer om het team zo goed mogelijk te begeleiden. Zij zijn verantwoordelijk voor het team. Geef uw kind of andere kinderen geen aanwijzingen tijdens de training of wedstrijd. Buiten dat kinderen dit vaak niet waarderen, is het ook erg verwarrend om van twee verschillende personen aanwijzingen te krijgen. Bovendien is het voor een coach niet leuk als ouders zijn taak 'ongevraagd' overnemen. Heeft u interesse om de kinderen aanwijzingen te geven, vraag dan aan de trainer / coach of aan iemand van de jeugdcommissie of u mee kunt helpen met training geven, coachen of andere zaken. 4. Bij gelegenheid helpen bij activiteiten. Help indien mogelijk mee als een trainer / coach of als een begeleider dat vraagt. Bedenk dat binnen Loenermark vrijwel alles door vrijwilligers wordt gedaan. Naast de contributie die u betaalt, mag u daar als ouder best wat extra's voor terug doen. 5. Bepaalde gebeurtenissen kunnen van invloed zijn op het gedrag van uw kind. Meldt dit zo nodig aan de begeleiders. 6. Moedig alle spelers aan. Voor (jeugdige) sporters is het fantastisch om aangemoedigd te worden. Het zou sneu zijn als alleen de kinderen aangemoedigd worden waarvan de ouders aanwezig zijn en luidkeels durven aan te moedigen! 7. Laat niet merken als u zich ergert aan het spel van uw kind of teamgenoten. Laat niet merken dat u ontevreden bent over bepaalde acties. Zeker als u zelf sport weet u dat het niet altijd zo gaat als u zou willen. Als kinderen merken dat een ouder ontevreden is (door bijvoorbeeld grapjes als: 'Deze week geen zakgeld' of 'ohhh- geroep') dan zal dat hun spel eerder negatief beïnvloeden dan positief. 8. Leg u direct bij de beslissingen van scheidsrechter neer. Realiseer u hierbij dat verschillende mensen elke situatie ook verschillend zien. De scheidsrechter heeft het recht te beslissen zoals hij het ziet. Protest van publiek heeft dan geen zin. Bovendien is

9 dit erg vervelend voor de scheidsrechter, die zo vriendelijk is om in de vrije tijd een wedstrijd te komen begeleiden. En niet in de laatste plaats is het voor de sporters en begeleiders enorm vervelend als het publiek zich met de leiding van de wedstrijd gaat bemoeien. U denkt daar misschien de club mee te helpen, maar deze 'soms goed bedoelde hulp' werkt juist vaak tegen de club. Bovendien is dit voor kinderen en jongeren het slechte voorbeeld. 9. Blijf tijdens de wedstrijd in het gebied dat bestemd is voor toeschouwers. 10. Maak geen opmerkingen die door de betrokkenen beledigend opgevat kunnen worden, ook al zijn ze goed bedoeld. 11. Zijn er dingen die volgens u niet kunnen, praat hierover dan na de wedstrijd met de betrokkenen. Als u bijvoorbeeld uw kind ziet vals spelen, dan hoort u te laten merken dat dat niet kan. Heeft u vraagtekens of opmerkingen over het coachen, maak dan met de coach een afspraak om hier over te praten. Tijdens de wedstrijd is dit niet op zijn plaats en direct na de wedstrijd is de coach vaak met andere zaken bezig, zoals bijvoorbeeld een nabespreking met het team. Vraag daarom wanneer hij het liefste met u daarover praat. 12. Bedank eens de trainer / coach en andere vrijwilligers die wedstrijden of andere activiteiten organiseren en leiden. Wat verwachten we onder meer van onze leiders 11. Wees tijdig aanwezig; 12. Houd toezicht in de kleedkamer; 13. Zorg ervoor dat na afloop van de (thuis)wedstrijd de kleedkamers worden schoongemaakt; 14. Vertrek gelijktijdig naar uitwedstrijden en maak er geen wedstrijd van wie het eerst bij de tegenpartij is; 15. Kom met voorstellen voor deelname aan toernooien; 16. Maak een lijstje voor de ouders om bij uitwedstrijden te rijden; 17. Onderhoud contacten bij (langdurige) ziekte of blessure van een speler; 18. Waak voor onnodige pesterijen binnen het elftal; 19. Wees het eerste aanspreekpunt voor ouders / verzorgers 20. Zorg er voor dat er tijdig spelers beschikbaar zijn om kantinedienst te draaien (senioren). Rookverbod Met ingang van 1 juli 2008 is het verboden om in de gebouwen, dus ook in de kantine van Loenermark, en op de speelvelden te roken.

10 Alcoholverbod Het bestuur van Loenermark heeft besloten dat op zaterdag tot uur geen alcoholische dranken geschonken worden. Op de dinsdag, woensdag en donderdag mogen vanaf uur alcoholische dranken geschonken worden. Het barpersoneel kan om legitimatie vragen, omdat er aan personen onder de 16 jaar geen alcohol geschonken mag worden. Veilig op weg Wij doen regelmatig een beroep op de bereidheid van ouders om mee te rijden naar de uitwedstrijden. Dat dit zo veilig mogelijk gebeurt, spreekt voor zich en is in ons aller belang. De bestuurder van de auto draagt de verantwoording. Het is een taak van de leiders te zorgen voor voldoende auto s. Daar er vaak onduidelijkheid is over de regels, wat dus wel en wat niet mag, zetten we deze nog even op een rijtje. We hebben hiervoor informatie ingewonnen bij 3VO en de politie. De wettelijke regels zijn: 1. Op de achterbank mogen zoveel kinderen als er gordels zijn (Dus: 2 gordels 2 kinderen, 3 gordels 3 kinderen). 2. Alle personen zijn verplicht een gordel te dragen. 3. Kinderen vanaf 12 jaar met een minimale lengte van 150 cm. mogen op de voorbank. 4. Kinderen die jonger of kleiner zijn kunnen op de voorbank vervoerd worden mits er een kindergordel of een goedgekeurde stoelverhoger gebruikt wordt. 5. Maak gebruik van de aanwezige kindersloten. 6. Alcohol in het verkeer is verboden (dit weet iedereen natuurlijk al lang). Voetbal is een sport die velen plezier schenkt. Het tegenovergestelde kan helaas ook het geval zijn. Iemand breekt bijvoorbeeld tijdens de wedstrijd zijn been en hij blijft daar last van houden. In dat geval spreken we van blijvende invaliditeit. Via de KNVB heeft Loenermark een collectieve ongevallen verzekering die afhankelijk van de mate van invaliditeit een vast bedrag uitkeert. De dekking geldt voor alle activiteiten die verband houden met het lidmaatschap van de KNVB. Mocht zich tijdens een wedstrijd (of op de heen- of terugreis) een ongeval of schade voordoen, dan is het belangrijk dat de betreffende persoon dit binnen enkele dagen meldt bij de penningmeester van de vereniging, Jerry van Leeuwen. Het voorval wordt namelijk geregistreerd. Als er na een half jaar nog steeds sprake is van lichamelijke klachten naar aanleiding van het ongeval meld dit dan opnieuw bij hem. Op dat moment stelt Loenermark

11 de verzekeraar hiervan op de hoogte, waarna deze actie kan ondernemen. Dus: maak van een ernstige blessure altijd melding! Inzittendenverzekering Auto's worden tegenwoordig steeds groter. Bij het vervoer naar uitwedstrijden is dat reuze handig. In sommige mpv's kunnen met groot gemak zes of zeven spelers plaatsnemen. Of dat verzekeringstechnisch mag is maar de vraag. Het schijnt dat sommige autoverzekeringen maximaal vier of vijf inzittenden toestaan. Tip aan mpv-bezitters die wel eens naar uitwedstrijden rijden: controleer je verzekeringspolis. We hebben vernomen dat het aantal verzekerde personen zonder meerkosten kan worden aangepast. Ook privé kan dit nuttig zijn. Klachtenprocedure Het eerste aanspreekpunt voor vragen en klachten, van welke aard ook, is de elftalleider. Wordt een klacht niet naar tevredenheid opgelost dan kun je terecht, eventueel samen met de leider, bij de jeugdcommissie en/of bestuur. Zie ook het Tuchtreglement. Voor klachten naar aanleiding van ongewenste intimiteiten kun je tevens terecht bij de vertrouwensarts van onze vereniging dokter A.W.F.L. Thomson-Molenaar, (telefoon ) of bij je eigen huisarts. Overschrijving Loenermark verleent alleen medewerking aan een overschrijving naar een andere voetbalvereniging als aan alle financiële verplichtingen is voldaan. Overschrijvingen moeten voor 31 mei worden aangevraagd. Een uitzondering hierop is een o.a. tussentijdse verhuizing. Aanvraag van een overschrijvingsformulier kunt u bij de ledenadministrateur. ledenadministratie@vvloenermark.nl Adreswijzigingen schriftelijk doorgeven aan het postadres van Loenermark: Lonapark 5, 7371 EH Loenen.of per ledenadministratie@vvloenermark.nl

12 De trainingen Elftal Dag Tijdstip LM 1 dinsdag donderdag LM 2 dinsdag donderdag LM 3 dinsdag donderdag 19: LM 4 dinsdag 19:30-20:30 LM 5 woensdag 20:00-21:30 LM 6 woensdag 20:00-21:30 LM 7 woensdag 20:00-21:30 LM 8 woensdag 20:00-21:30 LM Dames woensdag vrijdag / LM A1 maandag woensdag 19:45-21:00 LM A2 dinsdag donderdag LM B1 maandag woensdag 18:30-19:30 / LM C1 maandag woensdag LM C2 maandag woensdag LM D1 dinsdag donderdag 18:30-19:30 LM D2 maandag woensdag 18:30-19:30 LM E1 dinsdag donderdag 18:30-19:30 / LM E2 woensdag 18:30-19:30 LM F1 dinsdag donderdag 18:00-19:00 LM F2 woensdag LM F3 woensdag 17:30 18:30

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers Bewaarexemplaar Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers www.vvworkum.nl Inleiding Welkom nieuwe leden en ouders / verzorgers Je bent nu in het bezit van de informatiebrochure van voetbalvereniging

Nadere informatie

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD AUGUSTUS 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voetballen bij SDV Barneveld... 3 1.1. Voorwoord... 3 1.2. Vrijwilligers... 3 2. De structuur van de vereniging... 4 2.1.

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ Inleiding SC Woezik is opgericht in 1961 en speelt op Sportpark Woezik te Wijchen. De vereniging wordt geleid door een bestuur dat door de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

Kleding & Uitrusting. Sportpark. Kleedlokalen en Hygiëne. Blessures / Ziekte / Gedragsproblemen. Problemen

Kleding & Uitrusting. Sportpark. Kleedlokalen en Hygiëne. Blessures / Ziekte / Gedragsproblemen. Problemen In de eerste plaats wil de jeugdcommissie de nieuwe vrijwilligers en al onze nieuwe jeugdleden van harte welkom heten bij de jeugdafdeling van Festilent. Wij hopen dat jullie het komende seizoen met veel

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6. Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële

Nadere informatie

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6)

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6) INFORMATIE VOETBALVERENIGING HSC 28 Organisatie van de vereniging Onze vereniging heeft een bestuur welke is opgebouwd uit een dagelijks bestuur, en commissieleden, n.l. bij voorkeur de voorzitters van

Nadere informatie

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen:

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Je gedraagt je sportief en met respect voor de club, voor je medespeler, je leider, je tegenstander, de scheidsrechter, de andere leden en supporters. De winnaar is

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN '------------' vv Gieterveen vv Gasselternijveen vv G.K.C. VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN Versie 14 oktober 2013 Gedragsregels spelers SJO Oostermoer 1. Spelers moeten

Nadere informatie

Infoboekje. voor de jeugd van. v.v. Nieuw-Lekkerland

Infoboekje. voor de jeugd van. v.v. Nieuw-Lekkerland Infoboekje voor de jeugd van v.v. Nieuw-Lekkerland Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Algemeen... 4 Clubkleuren... 4 Lid worden... 4 Contributie... 4 Ledenadministratie... 4 Opzeggen lidmaatschap...

Nadere informatie

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 Beste Jeugdleiders, Binnen elke vereniging heb je vrijwilligers nodig die de vereniging draaiende houden. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET FC LEO

INFORMATIEPAKKET FC LEO INFORMATIEPAKKET FC LEO Versie: 21-09-2015 - Wijzigingen en typefouten onder voorbehoud Van harte welkom bij FC LEO Namens de gehele club willen we je van harte welkom heten bij de voetbalclub van de Marne,

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Hierbij meld ik mij aan als lid van de voetbalvereniging Sportclub Emmeloord. Achternaam : Voorletters/ Voornaam : Adres : Postcode / Plaats : Telefoon

Nadere informatie

1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81

1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81 Clubreglement 1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81 1.1 Bestuurssamenstelling Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Bestuurslid: Berry Verheijden Bestuurslid: Ad van Beek 1.2 Lidmaatschap a. De aanmelding

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers VV Musketiers wil ieder lid de optimale mogelijkheid bieden te genieten van de voetbalsport. Deze voetbalclub wil een vereniging zijn waar

Nadere informatie

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren.

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren. Inleiding In deze publicatie vind je de gedragscode van sc Buitenveldert. Met deze gedragscode willen we iedereen die met sc Buitenveldert in aanraking komt duidelijke richtlijnen bieden omtrent de gewenste

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012

DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012 DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012 Inhoud Voorwoord... 3 Belangrijke tips:... 3 Aanwezigheid... 4 Ontvangst van bezoekende vereniging/scheidsrechter... 4 Presentatie...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950 Swift SV Velden Dameskorfbalvereniging sinds 1950 Korfbal is.! Een echte teamsport. Door het vrijlopen en samenspel kun je iets bereiken.! Attractieve, gezellige sport, die zowel prestatief als recreatief

Nadere informatie

10 geboden v.v. Gestel:

10 geboden v.v. Gestel: 10 geboden v.v. Gestel: Je bent lid van een vereniging en niet van één team. Toon respect voor iedereen. Accepteer de beslissing van leiding, trainers en de scheidsrechter. Complimenten zijn altijd leuk.

Nadere informatie

SPORTCLUB GENEMUIDEN

SPORTCLUB GENEMUIDEN SPORTCLUB GENEMUIDEN Informatie en regels voor (nieuwe) leden Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Wat heb je nodig om te voetballen 3. Contributie (per maand) 4. Organisatie 5. Wat mag jij van de vereniging verwachten

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)-

De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)- De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)- Wanneer Waar Waarom : Aan het begin van elk voetbalseizoen : Eén van de vergaderruimtes (te coördineren door.. om te voorkomen

Nadere informatie

Welkom! Organisatie van de vereniging GAVC. De Jeugdcommissie:

Welkom! Organisatie van de vereniging GAVC. De Jeugdcommissie: INFORMATIEBOEKJE 2015 Welkom! Bij deze heten we je van harte welkom bij GAVC. We hopen dat je binnen onze vereniging vindt wat je zoekt en dat je nog jaren met veel plezier lid bent van onze vereniging.

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

VV SAMBEEK INFORMATIEBOEKJE

VV SAMBEEK INFORMATIEBOEKJE VV SAMBEEK INFORMATIEBOEKJE Het blauwe boekje VOOR JEUGDSPELERS Praktische informatie voor nieuwe jeugdleden en hun ouders over trainingen, wedstrijden, het lidmaatschap en alle andere zaken rondom het

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen

Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen 1. Inleiding Sportclub Leeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de

Nadere informatie

V.C.W. s Jeugd Infoboekje

V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. In dit schrijven willen wij u welkom heten bij voetbalvereniging V.C.W. Wij hopen dat uw zoon / dochter zich in onze vereniging sportief zal kunnen uitleven. Wij willen

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER, Deel A (inleveren bij ledenadministratie)

AANMELDINGSFORMULIER, Deel A (inleveren bij ledenadministratie) AANMELDINGSFORMULIER, Deel A (inleveren bij ledenadministratie) Ondergetekende, Achternaam Roepnaam Adres Postcode/Woonplaats Geboortedatum Geslacht* : Voorletters(s): : M / V Telefoonnummer : Mobiel :

Nadere informatie

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels spelers SJO ZVC 14 1. Spelers moeten zich correct gedragen t.o.v. medespelers, tegenstanders, bestuursleden, scheidsrechters, leiders, trainers, enz. Schelden, vloeken

Nadere informatie

Enquête Jeugdbeleid vv SDS

Enquête Jeugdbeleid vv SDS Enquête Jeugdbeleid vv SDS Aug, 2010 Beste SDS ers, Als reeds vermeld in ons verenigingsblad De Treffer doe ik namens de jeugdcommissie van vv SDS onderzoek naar het beleid van onze jeugdafdeling. Het

Nadere informatie

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C.

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Seizoen 2017 2018 Versie 2.0 Voorwoord Voor jullie ligt het informatieboekje voor de jeugdafdeling van voetbalvereniging R.K.P.S.C. Wij vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Senioren aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi 20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi 1 Voorwoord Dit is het tweede jaar dat wij als KCVO het KCVO talenten toernooi organiseren en de opkomst is nog groter dan vorig jaar. We hebben helaas veel teams op

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels.

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels. Normen en waarden Doelstelling Het beleidsplan Normen en waarden heeft ten doel iedereen die bij BWO betrokken is op de hoogte stellen van het gewenste gedrag, binnen en buiten het veld. Tevens moet er

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling V.V. Tricht jeugdafdeling Seizoen 2013-2014 Tricht, juni 2013 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen 2013-2014 aan. Hierin

Nadere informatie

Informatiebrief nieuwe leden

Informatiebrief nieuwe leden Informatiebrief nieuwe leden C.V. Wieringermeer opgericht 24 augustus 1956 Welkom bij C.V. Wieringermeer! Wij zijn blij dat je hebt gekozen voor C.V. Wieringermeer en hopen dat je je snel thuis voelt bij

Nadere informatie

voetbalvereniging W.D.S. DRIEBRUGGEN

voetbalvereniging W.D.S. DRIEBRUGGEN Verenigingsinformatie vv WDS Vereniging De voetbalvereniging WDS is een amateurvereniging en is opgericht 2 april 1948. De vereniging bestaat uit de volgende afdelingen: Herensenioren op zaterdag Jeugdvoetbal

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Voetbalvereniging Berkhout

Voetbalvereniging Berkhout Voetbalvereniging Berkhout versie: 6 april 2009 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Doelstelling 2 2. Algemene gedragscode 2 3. Gedragsregels op het sportcomplex 2 4. Kleding 3 5. Trainingen 3 6. Wedstrijden 3

Nadere informatie

SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP

SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP sc Badhoevedorp is op 1 juli 1931 opgericht. Onze sportvereniging kent drie afdelingen: Veldvoetbal Zaalvoetbal Honk- & softbal Voorts zijn er meerdere commissies met eigen

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling Seizoen 2012-2013 V.V. Tricht jeugdafdeling Tricht, juni 2012 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen 2012-2013 aan. Hierin

Nadere informatie

Jeugdhandboek.

Jeugdhandboek. Jeugdhandboek www.vvmarrum.nl Voorwoord Het doel van dit handboek is een goede samenwerking tussen alle leiders en trainers van de jeugdteams van onze vereniging en de jeugdcoördinatoren. De jeugdafdeling

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden:

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: Normen & waarden FAIRPLAY VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: We spelen met respect voor de tegenstander Respecteren geldende regels en afspraken Goede normen en waarden

Nadere informatie

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Naam : Voornaam : Adres : Postcode/woonplaats : / Telefoonnummer : / Mobiel: Geboortedatum : / E-mail adres Geslacht : M / V* *doorstrepen wat niet van toepassing is.

Nadere informatie

INFORMATIE VOETBALVERENIGING CLUZONA. Organisatie van de vereniging

INFORMATIE VOETBALVERENIGING CLUZONA. Organisatie van de vereniging INFORMATIE VOETBALVERENIGING CLUZONA Organisatie van de vereniging Onze vereniging heeft een bestuur welke is opgebouwd uit een dagelijks bestuur, vice-voorzitter en commissieleden, n.l. bij voorkeur de

Nadere informatie

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s Gedragsregels Jeugdafdeling v.v. De Merino s Beste sportvrienden en vriendinnen, Hierbij de uitgave van de gedragsregels voor de jeugd die van kracht zijn binnen v.v. de Merino s. Daarnaast willen wij

Nadere informatie

1. Aanmelden Wedstrijdprogramma Thuiswedstrijden Uitwedstrijden Afgelaste wedstrijden Afmelden...

1. Aanmelden Wedstrijdprogramma Thuiswedstrijden Uitwedstrijden Afgelaste wedstrijden Afmelden... JEUGD INFOBOEKJE Inhoud 1. Aanmelden... 3 2. Wedstrijdprogramma... 3 3. Thuiswedstrijden... 3 4. Uitwedstrijden... 4 5. Afgelaste wedstrijden... 4 6. Afmelden... 5 7. Verjaardagen... 5 8. Speciale activiteiten...

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave:

Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave: 1 Informatie voor aspirant leden van R.k.s.v. BSC Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave: 1. Verenigingsdoelstelling 2. Aanmelden en opzeggen bij BSC 3. Contributie 4. Verenigingsinformatie

Nadere informatie

Bestuursreglement O.V.V. Animo "Gedrag, Normen & Waarden"

Bestuursreglement O.V.V. Animo Gedrag, Normen & Waarden Bestuursreglement O.V.V. Animo "Gedrag, Normen & Waarden" 01- Inleiding: Aangaande het bestuursreglement gedrag, normen en waarden, heeft O.V.V. Animo gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

Informatie wedstrijdzaken

Informatie wedstrijdzaken Informatie wedstrijdzaken Seizoen 2013-2014 (versie 1.0/14 augustus 2013) Voorwoord Binnen iedere vereniging steken vele leden een handje uit de mouwen om alles te regelen. Voetballen is namelijk niet

Nadere informatie

Informatiebrochure. Auteur: Bestuur K.V. Elko. Datum van uitgifte: November 2013. Informatiebrochure 2013-1 -

Informatiebrochure. Auteur: Bestuur K.V. Elko. Datum van uitgifte: November 2013. Informatiebrochure 2013-1 - Informatiebrochure Auteur: Bestuur K.V. Elko Datum van uitgifte: November 2013 Informatiebrochure 2013-1 - Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:...2 Inleiding:...3 De besturen:...5 Bestuur:...5 Technische Commissie:...6

Nadere informatie

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C.

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Seizoen 2016 2017 Versie 1.0 Voorwoord Voor jullie ligt het informatieboekje voor de jeugdafdeling van voetbalvereniging R.K.P.S.C. Wij vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

SARTO Seizoen 2012/2013

SARTO Seizoen 2012/2013 SARTO Seizoen 2012/2013 Informatieavond voor ouders/verzorgers van nieuwe jeugdleden 21 augustus 2012 Programma 1. Opening 2. Organisatie 3. Normen en Waarden 4. Jeugdopleiding 5. Praktische informatie

Nadere informatie

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde 01 Inleiding: Aangaande het bestuursreglement gedrag, normen en waarden, heeft de vv Westerwolde gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Nadere informatie

Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold

Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold Welkom als lid van onze club sv Steenwijkerwold Handleiding voor (nieuwe) leden van sv Steenwijkerwold Handleiding nieuwe leden sv Steenwijkerwold Pagina 1 Inleiding Allereerst heten we je welkom als lid

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

Let op! Indien nodig kan de indeling van een team aan het begin van het seizoen nog worden gewijzigd!!!

Let op! Indien nodig kan de indeling van een team aan het begin van het seizoen nog worden gewijzigd!!! Juli 2014 Beste Gooiers, Allereerst een bijzonder hartelijk welkom aan alle nieuwe leden en hun ouder(s) / verzorger(s). Natuurlijk ook een welkom aan de nieuwe trainers en leiders binnen SC t Gooi. Wij

Nadere informatie

Gedragsregels Voetbalvereniging Lemelerveld (vastgesteld 15-2-2012)

Gedragsregels Voetbalvereniging Lemelerveld (vastgesteld 15-2-2012) Gedragsregels Voetbalvereniging Lemelerveld (vastgesteld 15-2-2012) Versie 1.0 Pagina 1 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 ALGEMEEN 3 2.1 DOELSTELLING 3 2.2 OVER WIE GAAT HET? 3 2.3 WAAROVER GAAT HET? 4 3 ALGEMENE

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Jeugd aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE Jeugdafdeling

INFORMATIEBOEKJE Jeugdafdeling INFORMATIEBOEKJE Jeugdafdeling V.V. GAVC Seizoen 2008-2009 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave blz. 1 2. Organisatie van de vereniging GAVC blz. 2 3. De jeugdcommissie blz. 2 4. Contributie blz. 3 5. De leeftijdscategorieen

Nadere informatie

Handleiding Huishoudelijke en Gedragsregels

Handleiding Huishoudelijke en Gedragsregels Handleiding Huishoudelijke en Gedragsregels Opmaak Mei 2008 Gewijzigd Juli 2010 cursief gedrukt Inhoudsopgave 1. Inleiding: 2. Lidmaatschap: 3. Huishoudelijke regels: 4. Bevoegdheden en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

De Jeugdcommissie is onderdeel van het Hoofdbestuur

De Jeugdcommissie is onderdeel van het Hoofdbestuur Technische commissie Voorzitter Arno Reusink Materialen Robert Oolbekkink Secretaris Linda Tuitert Wedstrijd Secretaris Rene van der Meer Scheidsrechters coördinator Erik Paalman Voorzitter VOJAC Remco

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde

Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde 1 augustus 2016 Versie 1.0 Vastgesteld Versie Opmerking/wijziging 1 augustus 2016 Versie 1.0 Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde vastgesteld

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER, Deel A (inleveren bij ledenadministratie)

AANMELDINGSFORMULIER, Deel A (inleveren bij ledenadministratie) AANMELDINGSFORMULIER, Deel A (inleveren bij ledenadministratie) Ondergetekende, Achternaam Roepnaam Adres Postcode/Woonplaats Geboortedatum Geslacht* : Voorletters(s): : M / V Telefoonnummer : Mobiel :

Nadere informatie

Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen.

Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Dit informatieboekje is gemaakt voor (nieuwe) leden. Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Heb je een vraag en mis je een antwoord, dan kan je deze altijd stellen

Nadere informatie

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur 1. Opening 2. Mededelingen 3. Wie doet wat in het Jeugdbestuur? 4. Jeugdbeleidsplan 5. Competitie-indeling 6. Verantwoordelijkheden ouders 7. Rondvraag 8.

Nadere informatie

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Dit protocol maakt onderdeel uit van het huishoudelijk reglement (artikel 25). Een voetbalclub is een samenleving in het klein. In een samenleving zijn regels

Nadere informatie

Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL. Gedragscode

Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL. Gedragscode Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL Gedragscode Onze vereniging stelt zich tot doel om alle leden en betrokkenen plezier te laten beleven aan het voetbalspel en alles wat eromheen gebeurt. Dit kan

Nadere informatie

Gedragregels v.v.dkb 44

Gedragregels v.v.dkb 44 Gedragregels v.v.dkb 44 Iedere vereniging wil dat er op een onbezorgde en prettige manier wordt gevoetbald. Dit gaat niet altijd vanzelf. Wat een enorme bijdrage kan leveren is het maken van afspraken

Nadere informatie

c.v.v. Oranje Nassau Almelo

c.v.v. Oranje Nassau Almelo CVV Oranje Nassau, sinds 1932 Informatieboekje voor jeugdleden van c.v.v. Oranje Nassau Almelo Seizoen 2012-2013 Inhoud 1 C.V.V. Oranje Nassau Almelo... 3 1.1 Onze club... 3 1.2 Onze website... 3 1.3 Sportcomplex

Nadere informatie

AANMELDING ALS LID VAN v.v. DOETINCHEM

AANMELDING ALS LID VAN v.v. DOETINCHEM AANMELDING ALS LID VAN v.v. DOETINCHEM Geacht (nieuw) lid, Jij hebt te kennen gegeven je als lid bij onze voetbalvereniging te willen aansluiten. De vereniging is op 1 augustus 1907 opgericht, is sinds

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Agenda Introductie Organisatie jeugd Project Samen Scoren Taken begeleiding Basis teamafspraken Afgelastingen Vergoedingsregeling trainers Accommodatiebeheer Van alles

Nadere informatie

Programmaboekje. Heuvelrug Jeugdvoetbaldagen

Programmaboekje. Heuvelrug Jeugdvoetbaldagen Programmaboekje Heuvelrug Jeugdvoetbaldagen 16, 17 en 18 augustus 2016 Voorwoord Beste sportvrienden, Op 16, 17 en 18 augustus 2016 organiseert DEV Doorn de jaarlijks terugkerende Jeugdvoetbaldagen. Van

Nadere informatie

Gedragscode VV Krabbendijke

Gedragscode VV Krabbendijke Gedragscode VV Krabbendijke Algemene gedragscode 1. Respect voor iedereen 2. Respect voor de wettelijke voorschriften 3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze

Nadere informatie

BIJLAGE A WELKOM BIJ DE VOETBALVERENIGING TLC.

BIJLAGE A WELKOM BIJ DE VOETBALVERENIGING TLC. Aanmeldingsformulier vv TLC Inleveradres: Han Sinninghe Rodenburg 3 9351 PV, Leek Achternaam: Voorletters: Roepnaam: Adres: Postcode: Woonplaats: Geboortedatum: Geslacht: M / V Geboorteplaats: Telefoon:

Nadere informatie

LEUSDER HANDBAL VERENIGING

LEUSDER HANDBAL VERENIGING Ja, ik wil graag lid worden van de Leusder Handbal Vereniging en lever dit formulier voorzien van één recente pasfoto (digitale pasfoto mag ook via e-mail), de incassomachtiging (p2) en de vrijwilligersinventarisatie

Nadere informatie

Klaar voor de aftrap FC Engelen

Klaar voor de aftrap FC Engelen Klaar voor de aftrap 2018 2019 FC Engelen ---------- Beste ouders, Het seizoen 2017-2018 is inmiddels voorbij en de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn in volle gang. En dat lijkt ons een geschikt

Nadere informatie

Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue

Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue Inleiding: De meeste elftallen zijn gewend om shirts van de club te krijgen. Tot nu toe stond daar meestal een sponsor naam op. Wanneer de kleding versleten

Nadere informatie

website:

website: e-mail: info@vvmarrum.nl website: www.vvmarrum.nl Voorwoord Dit boekje is er om leden en ouders/verzorgers van jeugdleden te informeren over hoe zaken zijn geregeld bij onze vereniging. Het bevat o.a.

Nadere informatie

e-mail: info@vvmarrum.nl website: www.vvmarrum.nl

e-mail: info@vvmarrum.nl website: www.vvmarrum.nl e-mail: info@vvmarrum.nl website: www.vvmarrum.nl Voorwoord Dit boekje is er om leden en ouders/verzorgers van jeugdleden te informeren over hoe zaken zijn geregeld bij onze vereniging. Het bevat o.a.

Nadere informatie

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS Taken jeugd- en seniorenleiders Spelerspas. De leider is, samen met de aanvoerder, verantwoordelijk voor de formaliteiten

Nadere informatie

Voetbal Vereniging Terneuzen

Voetbal Vereniging Terneuzen Voetbal Vereniging Terneuzen Gedrags- / sanctiebeleid 2013-2018 Accommodatie... 5 (Jeugd)spelers/speelsters algemeen... 6 Specifieke afspraken (jeugd)spelers/speelsters... 7 (Jeugd)trainers/leiders algemeen...

Nadere informatie