Curriculum Vitae (april 2015)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Curriculum Vitae (april 2015)"

Transcriptie

1 Pagina 1 van 7 Curriculum Vitae (april 2015) Personalia Naam Geboortedatum Woonplaats Geslacht Nationaliteit H.M. Schoots (Huib) 15 september 1970 Den Bosch Man Nederlandse Opleiding/certificatie Certified Agile Tester 2014 Improve Quality Services Scrum Master 2014 SCRUM Institute Problem Solving Leadership 2013 Jerry Weinberg et al. Rapid Software Testing 2012 James Bach ISTQB Advanced Certificate Test Management 2009 Polteq ISTQB Foundation Certificate in Software Testing 2007 Polteq TMap Advanced Professional 2006 Quality House HEAO Bedrijfskundige Informatica Hogeschool Breda Persoonsbeschrijving Huib heeft zeer ruime nationale als internationale ervaring op het gebied van het software ontwikkeling in het algemeen en het testen van software in het bijzonder. Bovendien heeft hij grondige kennis van agile implementatie, lijn- en project management, testmanagement, testmethoden en technieken, testprocesverbetering. Huib is een graag geziene gast op diverse evenementen en heeft ruimschoots ervaring met het geven van presentaties en trainingen. Huib houdt ervan om menselijke en agile aspecten te combineren met testen. Zodoende probeert hij het testen te verbeteren, mensen te helpen groeien en het testen leuker te maken. Huib is expert op het gebied van context- driven testen, Rapid Software Testen en exploratory testen. Het samen met alle betrokkenen bereiken van de afgesproken doelen en het oplossen van problemen, staan voor Huib centraal. Zijn uitgebreide ervaring, gecombineerd met zijn hands- on mentaliteit, proactieve en ondernemende instelling, gedrevenheid en communicatieve vaardigheden, stellen hem in staat om (complexe) projecten tot een succes te maken. Huib is altijd op zoek naar leuke en interessante uitdagingen waarin hij iets nieuws kan neerzetten, kan helpen verbeteren of er veel geleerd kan worden. Huib is ervaren in het bedenken, implementeren en verbeteren van gestructureerde (agile) testprocessen binnen organisaties, maar gaat ook graag zelf als tester of scrummaster aan de slag. Huib heeft de unieke combinatie dat hij zowel een team van 50+ mensen kan aansturen maar ook zelf een geweldige tester is.

2 Pagina 2 van 7 Overzicht kennis en ervaring Kwaliteitsmanagement Testen Software ontwikkeling Reviews & Inspecties Prince- 2 Agile & Lean Testarchitect Testregisseur Testmanager Testcoördinatie Agile testen Exploratory testen Rapid Software Testen Risk based testing Testanalyse Visualisatie Test Process Improvement TMap, ISTQB, TestFrame Tools: Jira, Mantis, QC, QTP, MS TFS, Trello, TestLink Scrum Master Agile coaching Continuous Integration Continuous Deployment Integratie strategieën Incrementeel ontwikkelen UML SQL Scripting: VB Script Programmeertalen: VB, MS Access, FoxPro Werkervaring Periode februari 2015 heden Werkzaam namens Improve bij Stater in Amersfoort. Huib is bij Stater Manager Business Management in het MT van de Business Unit Information Services. Daar is hij verantwoordelijk voor Testen, Releasemanagement, Strategie, Architectuur, IT ontwikkelteams voor "kleine" software wijzigingen en Risk. Het team bestond uit 60+ mensen en werd aangestuurd door 2 teamleiders. Stater groeit de laatste jaren sterk en om de groei te kunnen realiseren is IT gemoderniseerd. Zowel de hardware, de software als de werkwijze is de laatste jaren gemoderniseerd. Scrum, Continuous Integration en Continuous Delivery zijn geïntroduceerd en het is uiteindelijk de bedoeling om tweewekelijks te releasen. Periode april 2014 april 2015 Werkzaam als consultant namens Improve bij RES Software. Huib heeft een expert review uitgevoerd en een adviesrapport geschreven. Daarna heeft Huib als adviseur, trainer en coach de organisatie geholpen de verbeterinitiatieven in een agile context vorm te geven. Hierbij zijn aspecten van Rapid Software Testen zoals exploratory testen, session based test management en het heuristic test strategy model gebruikt. Daarnaast is er gewerkt aan missie, strategie, coverage overzichten en zijn medewerkers tijdens hun werk gecoached in het gebruik van test technieken en exploratory testen. Bovendien zijn test dojo s en intervisie sessies georganiseerd om kennis te delen.

3 Pagina 3 van 7 Periode november 2013 mei 2014 Werkzaam namens codecentric en later namens Improve bij CZ zorgverzekeringen in Tilburg als consultant. Binnen CZ wilde men het test proces verbeteren en een nieuwe testorganisatie inrichten voor zowel agile als meer traditionele werkwijzen. Huib heeft CZ geadviseerd en in een test verbeter project samen gewerkt met enkele test coördinatoren. In het project zijn workshops gegeven en procedures, standaarden en richtlijnen opgesteld voor product risico analyse, test strategie, test plannen, test uitvoering en bevindingen registratie. Periode maart 2013 september 2013 Werkzaam namens codecentric bij Isala Klinieken in Zwolle. Het ziekenhuis ging van twee locaties verhuizen naar een nieuwbouw locatie. Huib heeft in diverse projecten als test manager, tester en adviseur gewerkt. In het project Klaar voor Isala zijn 26 kritische applicaties uit het primaire zorgproces als keten getest. Huib was hierbij ingezet als Test Manager. In het project Centrale patiënten ontvangst was Huib ingezet als tester en test coördinator om de aanmeldzuilen voor patiënten te testen. Dit geautomatiseerde systeem helpt patiënten zich aanmelden voor hun poliklinische afspraken door middel van een rijbewijs of paspoort. Daarnaast heeft Huib testers gecoached en geadviseerd over agile implementatie en het test proces. De verhuizing is vlekkeloos verlopen en de systemen zijn probleemloos in gebruik genomen in de nieuwe situatie. De aanmeldzuilen zijn succesvol in productie gegaan. Periode december 2012 februari 2013 Werkzaam namens codecentric bij ING solution delivery centre M&SS in Amsterdam. Binnen de sales support afdeling werden datawarehouse gebouwd en onderhouden en werd op een agile manier ontwikkeld. Huib heeft als adviseur geholpen om het test proces naar een hoger niveau te tillen en randvoorwaarden in te vullen om test automatisering te implementeren in één van de SCRUM teams. Periode juni 2012 november 2012 Werkzaam bij Rabobank International als Lead Test Analyst gewerkt en in die senior rol de afdeling Operations IT en diverse internationale projecten geadviseerd over de implementatie van agile, testen en test verbetering. In Jakarta was Huib als Global Test Manager verantwoordelijk voor de inrichting en outsourcing van alle test werkzaamheden bij de implementatie van het primaire bancaire systeem voor Rabobank International Retail en Wholesale in Indonesië. De testorganisatie is naar volle tevredenheid van het lokale management ingericht en de uitvoerende test werkzaamheden zijn geoutsourcet naar een externe partij. Een jaar later is het systeem succesvol in gebruik genomen.

4 Pagina 4 van 7 Periode juli 2010 juli 2012 Werkzaam bij Rabobank International als team manager bij Operations IT. Bovendien als deelnemer in het lateraal test overleg een toonaangevende rol gespeeld. Als team manager was Huib verantwoordelijk voor de aansturing van een team met vijftien testers, twee release managers en een environment manager. Denk hierbij aan man- management, werving, budget beheer en inhoudelijke coaching van medewerkers. Daarnaast was Huib onderdeel van het lateraal test overleg en hierin was zijn rol het ondersteunen bij totstandkoming en het uitdragen van de test policy en het testproces, test verbeter initiatieven, agile testen en andere test gerelateerde zaken. Als team manager heeft Huib zijn team sterk verbetert en testen op de kaart gezet binnen de organisatie. Binnen het lateraal overleg heeft Huib een voortrekkersrol gehad in de manier waarop binnen RI getest werd. Hij heeft onder andere Rapid Software Testen geïntroduceerd, de cursus agile testen gedoceerd, testing dojo s en intervisie sessies georganiseerd en vele andere verbeter initiatieven geïnitieerd. Binnen RI was Huib trekker van de werkgroep Exploratory Testen. Huib is nauw betrokken geweest bij de implementatie van agile binnen RI. Periode januari 2007 juni 2010 Werkzaam bij Polteq als unit manager voor de vestiging in Dordrecht. Als unit manager was Huib verantwoordelijk voor het dagelijkse management van de vestiging in Dordrecht. Zijn werk bestond uit man- management en carrièrebegeleiding van medewerkers, werven van nieuwe medewerkers, opdracht management en ondersteuning van commercie en de inhoudelijke coaching medewerkers. Huib heeft in drie jaar tijd een zeer succesvolle unit opgebouwd die maximaal uit 20 personen bestond. Periode september 2006 juni 2010 Werkzaam als testconsultant bij Polteq voor diverse klanten: o.a. Consumentenbond (test adviseur, test manager), Norfolkline (test manager, test regisseur), T- Mobile (test manager), Free Record Shop (test manager, adviseur), Kas Bank (test manager, adviseur), TNT Post (test regisseur), Nétive Staffing Software Solutions (adviseur, coach), RPM Car (adviseur, coach), IAK (adviseur, coach) en Florence (test manager). Werkzaamheden als testconsultant hielden onder andere in: Afstemmen teststrategie en inrichten testproces met stakeholders en leveranciers Leidinggeven aan teams van testers, technisch en functioneel beheerders Coaching en begeleiding bij het inrichten en verbeteren van het testproces en de testorganisatie Advisering en methodische ondersteuning bij het opstellen en uitvoeren van testen Docent voor vele trainingen en workshops Ontwikkeling van trainingen, waaronder agile testen. Coaching en intervisie van collega s

5 Pagina 5 van 7 Periode december 2005 augustus 2006 Werkzaam namens VX Company als testmanager bij de Postcode Loterij. In het project dat het nieuwe loterij systeem realiseerde voor 3 loterijen was Huib aan de klantkant verantwoordelijk voor het test management en stuurde hij diverse teams en eindgebruikers aan. Periode augustus 2005 november 2006 Werkzaam namens VX Company als testmanager bij de Telegraaf Media Groep in het project dat een nieuw CRM systeem implementeerde op het Call Center. Werkzaamheden waren het inrichten van het acceptatie testproces en het aansturen van de gebruikers tijdens de voorbereiding en uitvoering van de GAT. Periode mei 1996 augustus 2006 Werkzaam namens LogicaCMG als testmanager, test coördinator en tester in verschillende projecten bij diverse klanten zoals: Delta Lloyd (project manager testen), Fortis (test manager), Hutchison 3G in Zweden, Thailand, Hong Kong en Australië (test manager), Rabobank (tester, test coördinator), KPN (tester, test automatiseerder), T- Mobile (tester, test coördinator), UPC (test adviseur), dienst omroepbijdragen (test automatiseerder). Werkzaamheden waren het aansturen test teams, uitvoeren test verbeter trajecten, opstellen test plannen en test strategie, test opstellen testscenario s, automatiseren testscripts en uitvoeren testwerkzaamheden. Periode Werkzaam namens LogicaCMG projectmanager in diverse internationale projecten bij Mobilcom in Oostenrijk, T- Mobile in Duitsland, Belgacom in België, GoMobile in Malta. In al deze projecten werden telecom producten zoals SMS en MMS diensten geïmplementeerd en geïntegreerd bij internationale klanten door heel Europa. Periode mei 1996 mei 1999 Werkzaam namens LogicaCMG als FoxPro, MS Access en Visual Basic developer in verschillende projecten voor KPN. Talenkennis Spreken Lezen Schrijven Nederlands Zeer goed Zeer goed Zeer goed Engels Zeer goed Zeer goed Zeer goed Overig Founding member International Society for Software Testing, ISST ( Founding member van de Dutch Exploratory Workshop on Testing ( Black- belt instructor in the Miagi- Do School of Software Testing ( Lid van TestNet, ISST, AST ( Online Skype Coach ( Actief lid van de werkgroep Training & coaching van TestNet

6 Pagina 6 van 7 Cursussen Certified Agile Tester Improve Quality Services 2014 Ontwikkeling commercieel potentieel Sales Companion 2014 SCRUM Master certificate Agile Institute 2014 Generating Great Testing Ideas Rob Sabourin 2014 Problem Solving Leadership Jerry Weinberg, Esther Derby, 2013 Johanna Rothman Using sociology to examine testing expertise Robert Evans & James Bach 2013 Session Based Test Management James Bach 2013 Rapid Software Testing James Bach 2013 Observation & Description Ilari Henrik Aegerter 2013 BBST Foundation AST 2012 Exploratory Test Design Rikard Edgren 2012 Session Based Test Management Michael D. Kelly 2012 Exploratory testing Michael Bolton 2012 Managing Exploratory Testing James Lyndsay 2012 Inspiring Test Leadership Fiona Charles 2012 Rapid Software testing Michael Bolton 2011 Dealing with differences: from conflict to Esther Derby 2011 complementary action Agile Foundation Agile consortium NL 2011 Test Framing Michael Bolton 2010 Critical thinking skills for testers Michael Bolton 2010 ISTQB Advanced Test Manager Ruud Teunissen (Polteq) 2009 Commerciële relatievorming René Kerp 2009 TMap Next Erik Runhaar (Polteq) 2007 Test Proces Improvement (TPI) Martin Pol (Polteq) 2007 ISTQB Foundation Erik Runhaar (Polteq) 2007 TMap Advanced Professional Quality House 2006 Goed waarnemen, juist interpreteren en effectief Schouten & Nelissen 2005 communiceren PRINCE2 Practitioner LogicaCMG 2004 Coachen en leidinggeven Nieuwe Dimensies 2003 Opstellen master testplan Cap Gemini Academy 2002 Omgaan met commerciële mogelijkheden Result 2000 Diverse project management trainingen LogicaCMG Gestructureerd testen, test technieken, TestFrame LogicaCMG analyse, TestFrame navigatie en Testmanagement, RRBT Diverse communicatie- en sociale vaardigheids LogicaCMG Trainingen Structured design, analysis course en data design LogicaCMG Microsoft Certified Solution Developer Global Knowlegde 1996 HEAO bedrijfskundige Informatica Avans Hogeschool Breda 1996

7 Pagina 7 van 7 Social Media Persoonlijke blog Trainer Zeer uitgebreide ervaring met het geven van verschillende trainingen en workshops: Rapid Software Testing, agile testen, exploratory testing, test management, test verbetering, test technieken, risk & requirement based testen, soft skills voor testers, TestFrame, TMap Next, TPI, ISTQB. Publicaties Co- auteur van het boek: Bepaal je koers! Toekomst en Trends in testen, TestNet, 2012, ISBN: Columns in Agile Record ( op Testnieuws ( Artikel Ik ben een context- driven tester! Joh? Echt waar? Nou en? in Testkrant Artikel Successful testing the continuous delivery process in TestNetNieuws, TestNet Artikel Wat is context- driven testen? in TestNetNieuws, TestNet Artikel Exploratief testen gedefinieerd... hardnekkige mythes ontkracht! in TestNetNieuws, TestNet Conferenties/workshops Vele workshops op conferenties en meetups zoals: mind mappen, agile testen, exploratory testen, testing dojo s, test verbetering, presentatie technieken, recruitment, etc. Workshops Test Reporting & Storytelling for testers, TestNet 2015 Keynote When words fail, music speaks, Agile Testing Days NL, 2015 Presentatie Dealing with Context change, CopenhagenContext 2015 Experiential tutorial Test leadership, EuroStar 2014 Workshop Practical agile test strategy with heuristics, Agile Testing Days 2014 Workshop Exploratory testing with Keri Smith, TestNet 2014 Webinar Recruiting professional testers, EuroStar 2014 Tutorial Visualisation for testers, Nordic Testing Days 2014 Workshop Observe, Model, Design, Test, Report, Let s Test 2014 Workshop Test strategy with heuristics: a practical approach, TestNet 2014 Presentatie Context- driven testing in an agile context - A happy marriage?, Dutch Testing Conference 2014, TestBash 2014 en Belgium Testing Days 2014 Agile Games, Agile Testing Day Netherlands 2014 Presentatie How To Become A Great Tester, Eurostar 2013 en CopenhagenContext 2014 Presentatie Wat is context- driven Testen?, TestNet 2013 Workshop Boosting your testing power with exploratory testing, TestNet 2013 Tutorial Fast feedback! Ideas to help your project test quicker, Agile Testing Days 2013 Workshop Mind mappen voor testers, Testnet thema avond 2013 Presentatie Successful testing the continuous delivery, Test Automation Days 2013 Keynote Set your Course: Future Roles and Trends in Testing, Let s Test 2013 Tutorial Thinking and working visually for software testers, Let s Test 2013 Presentatie What testing can learn from social science, TestBash 2013, Belgium Testing Days 2013, Tasting Let s Test, 2014, Let s Test 2014 en CAST 2014 Diverse presentaties en workshops in 2012, 2011 en 2010 op diverse conferenties

2012 heden: codecentric Nederland BV Agile Test Consultant. 2010 2012 Rabobank International Teamleider, Leads Test Analyst

2012 heden: codecentric Nederland BV Agile Test Consultant. 2010 2012 Rabobank International Teamleider, Leads Test Analyst Personalia Naam: LinkedIn: Blog codecentric: Blog persoonlijk: Rol: Huib Schoots nl.linkedin.com/in/huibschoots/ http://blog.codecentric.nl http://www.huibschoots.nl/blog Agile Test Consultant / Trainer

Nadere informatie

Teststrategie met behulp van heuristieken

Teststrategie met behulp van heuristieken Workshop TestNet Teststrategie met behulp van heuristieken www.improveqs.nl (info@improveqs.nl) Versie 2.0 1 Acknowledgements Met dank aan: Ruud Cox voor de vele discussies over dit onderwerp Fiona Charles

Nadere informatie

Opleidingsaanbod: testopleidingen.com

Opleidingsaanbod: testopleidingen.com (Business, (IT) Projectmanagement, Quality Management, etc.) TMap NEXT Test Engineer(NL/ENG) Examentraining TMap NEXT Test Engineer E-learning TMap NEXT Test Engineer Certificering TMap NEXT Test Engineer

Nadere informatie

Opleidingsaanbod: testopleidingen.com

Opleidingsaanbod: testopleidingen.com TMap (Business, (IT) Projectmanagement, Quality Management, etc.) Softskills TMap Suite E-learning TMap NEXT Test Engineer Certificering TMap NEXT Test Manager NEXT Introductie Testen TMap Suite Test Engineer

Nadere informatie

Van testproces tot testvak... en verder

Van testproces tot testvak... en verder V8.0 publ. Van testproces tot testvak... en verder Jurian van de Laar TestNet Jubileumevenement 15 mei 2017 Movers en shakers!! Ik heb ooit een ISTQB en/of TMap- opleiding gevolgd! Ik werk in een multi-disciplinair

Nadere informatie

Resultaat gerichter Testen

Resultaat gerichter Testen Resultaat gerichter Testen Verandering van test beleid bij Rabobank International De Rabobank 1 Rabobank International Information Systems &Development IS&D Global Services & IT Risk Management Strategy

Nadere informatie

Michel Bols Curriculum Vitae

Michel Bols Curriculum Vitae Personalia Naam Functie Woonplaats Michel Bols Test consultant Hoogeveen Geboortedatum 24 juli 1982 Nationaliteit Talen Nederlands Nederlands, Engels, Duits Opleidingen Methoden en technieken = beginnend,

Nadere informatie

Test rapportage Waarom eigenlijk?

Test rapportage Waarom eigenlijk? Testrapportage Boodschappers van de koning? Test rapportage Waarom eigenlijk? TestNet voorjaarsevenement 2015 Jurian van de Laar Jurian van de Laar @JurianvdL 30 april 2015 @JurianvdL Jurian van de Laar

Nadere informatie

Testen. Presentatie. Open-i Software Services BV, Maarssen Datum : 06-07-2013 Versie : 1.2

Testen. Presentatie. Open-i Software Services BV, Maarssen Datum : 06-07-2013 Versie : 1.2 Testen Presentatie Open-i Software Services BV, Maarssen Datum : 06-07-2013 Versie : 1.2 Algemeen Tegenwoordig behoeft het belang van testen nauwelijks nog te worden uitgelegd. Binnen organisaties speelt

Nadere informatie

Anand T hakur. Over Anand

Anand T hakur. Over Anand Anand T hakur Over Anand 1987 Anand Thakur is een TMAP Next gecertificeerde testcoördinator. Mede door zijn analytisch vermogen, objectiviteit, senioriteit, vermogen om onder druk te werken en geode stakeholder

Nadere informatie

NIEUW: - ISTQB Agile Tester Extension - CMAP Mobile App Testing - Testen van mobiele apps in de praktijk

NIEUW: - ISTQB Agile Tester Extension - CMAP Mobile App Testing - Testen van mobiele apps in de praktijk Polteq Testopleidingen 2014-2015 NIEUW: - ISTQB Agile Tester Extension - CMAP Mobile App Testing - Testen van mobiele apps in de praktijk ISTQB Foundation ISTQB Advanced TMap Next Test Engineer TMap Next

Nadere informatie

TestNet Voorjaarsevenement 2010 Jurian van de Laar 12 mei 2010 info@improveqs.nl

TestNet Voorjaarsevenement 2010 Jurian van de Laar 12 mei 2010 info@improveqs.nl Testers helpen ontwikkelaars of andersom? TestNet Voorjaarsevenement 2010 Jurian van de Laar 12 mei 2010 info@improveqs.nl Improve Quality Services B.V. 2 Agenda Hoe veilig is een muur? Past Scrum ook

Nadere informatie

Testen van digitale leeromgevingen bij ThiemeMeulenhoff. Een Exploratory testaanpak in een veranderende wereld.

Testen van digitale leeromgevingen bij ThiemeMeulenhoff. Een Exploratory testaanpak in een veranderende wereld. Testen van digitale leeromgevingen bij ThiemeMeulenhoff Een Exploratory testaanpak in een veranderende wereld. Hallo! Rob van Steenbergen Tester sinds 1996 Diverse rollen Sinds 2008: Chickenwings Test

Nadere informatie

WAT IS CONTEXT-DRIVEN TESTEN?

WAT IS CONTEXT-DRIVEN TESTEN? Pagina 4 WAT IS CONTEXT-DRIVEN TESTEN? Door Huib Schoots huib.schoots@codecentric.nl @huibschoots Het thema van het komende TestNet evenement is context-driven testen. Maar wat is context-driven testen

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Persoonlijke gegevens: Profiel

Curriculum Vitae. Persoonlijke gegevens: Profiel Curriculum Vitae Persoonlijke gegevens: Naam Voornamen : Rauwers : Bas Profiel Bas is een ervaren tester die over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt. Hij weet zich goed staande te houden

Nadere informatie

Product Risico Analyse

Product Risico Analyse Product Risico Analyse Jurian van de Laar TestNet Avond 9 oktober 2013 www.improveqs.nl (info@improveqs.nl) Versie 2.0 1 Herkenbaar? In ons testproces wordt product risico analyse toegepast Wij gebruiken

Nadere informatie

Leer/werk trajecten voor ICT professionals

Leer/werk trajecten voor ICT professionals Leer/werk trajecten voor ICT professionals Baanrecord De leer/werk trajecten zijn gericht op de huidige vraag in de ICT naar hoogwaardige professionals. In het huidige arbeidsklimaat is het noodzakelijk

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. Overige kenmerken. Talenkennis. Opleidingen. Kennis en vaardigheden

Persoonlijke gegevens. Overige kenmerken. Talenkennis. Opleidingen. Kennis en vaardigheden Persoonlijke gegevens Naam : E.A.P. Verweij Roepnaam : Erwin Geboortedatum : 15 maart 1966 Nationaliteit : Nederlandse Woonplaats : Rotterdam Functie : Certified Scrum Coach Overige kenmerken Karakterschets

Nadere informatie

Adding value to test tooling

Adding value to test tooling Adding value to test tooling performance testing and test automation Hoe we performance risico's ook in een CI/CD wereld de baas blijven Wie Ben Ik? >20 jaar ervaring in IT 10 jaarperformancearchitecten

Nadere informatie

Adding value to test tooling

Adding value to test tooling Adding value to tooling performance ing and automation Hoe we performance risico's ook in een CI/CD wereld de baas blijven Wie Ben Ik? >20 jaar ervaring in IT 10 jaar PerformanceArchitecten Software engineer

Nadere informatie

Rik Jan van Hulst Wittenburgergracht 269 1018 ZL Amsterdam rikjan@ppqa.nl 0653814034

Rik Jan van Hulst Wittenburgergracht 269 1018 ZL Amsterdam rikjan@ppqa.nl 0653814034 Personalia Naam van Hulst Voornaam Rik Jan Geb.datum 20-06-1964 Geslacht Man Burg. staat Gehuwd Nationaliteit Nederlandse Talen Nederlands, Engels, Frans, Italiaans Website www.ilexit.nl www.ppqa.nl www.risicoproces.nl

Nadere informatie

Curriculum vitae. Persoonlijke gegevens. Relevante werkervaring

Curriculum vitae. Persoonlijke gegevens. Relevante werkervaring Persoonlijke gegevens Naam : Dennis de Zwart Geslacht : Mannelijk Geboortedatum : 13 juni 1974 Woonplaats : Haarlem Nationaliteit : Nederlandse Relevante werkervaring Nero IT & Business Consultancy mei

Nadere informatie

Curriculum Vitae Ishak Atak. www.ishakatak.nl. Naam : Ishak Atak Roepnaam : Ishak. Woonplaats : Utrecht Geboorte datum : 13-05-1983

Curriculum Vitae Ishak Atak. www.ishakatak.nl. Naam : Ishak Atak Roepnaam : Ishak. Woonplaats : Utrecht Geboorte datum : 13-05-1983 Naam : Ishak Atak Roepnaam : Ishak Woonplaats : Utrecht Geboorte datum : 13-05-1983 Tel. : +316-46 17 76 00 Beschikbaar : Full time December 2015 Email: : contact@ishakatak.nl Datum CV : November 2015

Nadere informatie

Op weg naar een hoger niveau testorganisatie. Tim Koomen TestNet najaarsevenement 2009

Op weg naar een hoger niveau testorganisatie. Tim Koomen TestNet najaarsevenement 2009 Op weg naar een hoger niveau testorganisatie Tim Koomen TestNet najaarsevenement 2009 1 Start Test resource pool Test factory Basic Change Method Seite 2 Einde Start Test resource pool Test factory Basic

Nadere informatie

Danser op het slappe koord

Danser op het slappe koord Danser op het slappe koord Hoe regisseer ik mijn overtocht! Jos van Rooyen Identify 2009-2017 24-7-2017 Agenda 1. Wie ben ik? 2. Aanleiding 3. Wat is ketenregie? 4. Symptomen 5. Oorzaken 6. Aanpak/model

Nadere informatie

De zin van certificeren

De zin van certificeren De zin van certificeren Rik Kochuyt Rik Marselis BNTQB 24-01-2008 De zin van certificeren 1 Even voorstellen Rik Kochuyt IT - Testing & Integration Manager bij Isabel Voorzitter discussiegroep softwaretesten

Nadere informatie

Test Automatisering? Mislukken Slagen gegarandeerd! Ruud Teunissen - Polteq Test Services BV

Test Automatisering? Mislukken Slagen gegarandeerd! Ruud Teunissen - Polteq Test Services BV Test Automatisering? Mislukken Slagen gegarandeerd! Ruud Teunissen - Polteq Test Services BV Mislukken Slagen gegarandeerd 2 Mislukken Slagen gegarandeerd Management verwacht onmiddellijk R.O.I. Doel:

Nadere informatie

ISACA round-table 7 december 2009 Rik Marselis

ISACA round-table 7 december 2009 Rik Marselis ISACA round-table 7 december 2009 Rik Marselis Senior Testconsultant bij Sogeti Penningmeester van BNTQB, de member board voor België en Nederland van de International Software Testing Qualifications Board

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE HANS HEIJNEN. Personalia. Relevante werkervaring. Competenties. Expertise

CURRICULUM VITAE HANS HEIJNEN. Personalia. Relevante werkervaring. Competenties. Expertise CURRICULUM VITAE HANS HEIJNEN Personalia Naam: Hans Heijnen Geboortedatum: 28 november 1967 Nationaliteit: Nederlands Adres: Witmolen 10, 2645GK, Delfgauw E-mail: hans.heijnen@enhansment.nl Telefoon: 06-467

Nadere informatie

Rik Jan van Hulst Wittenburgergracht 269 1018 ZL Amsterdam rikjan@ppqa.nl 0653814034

Rik Jan van Hulst Wittenburgergracht 269 1018 ZL Amsterdam rikjan@ppqa.nl 0653814034 Personalia Naam van Hulst Voornaam Rik Jan Geb.datum 20-06-1964 Geslacht Man Burg. staat Gehuwd Nationaliteit Nederlandse Talen Nederlands, Engels, Frans, Italiaans Website www.ilexit.nl www.ppqa.nl www.risicoproces.nl

Nadere informatie

Curriculum Vitae Rob Vonk

Curriculum Vitae Rob Vonk Personalia Naam Titel Ing Geboortejaar 1970 Woonplaats 's-gravenhage Nationaliteit Nederlandse Profiel Rob is na zijn studie aan de Haagse Hogeschool betrokken geweest bij veel verschillende soorten automatiseringsopdrachten.

Nadere informatie

ERP Testing. HP Nijhof. Testmanager. Testnet November 2005

ERP Testing. HP Nijhof. Testmanager. Testnet November 2005 ERP Testing HP Nijhof Testmanager Testnet November 2005 Solution Sales Meeting7 November 2005 1 Agenda Waarom pakketten testen? Schaarse middelen? Ideale ERP test situatie Vragen 2 De centrale vraag ERP

Nadere informatie

Geboortedatum: 24 november 1985 Burgerlijke staat: Ongehuwd Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs:

Geboortedatum: 24 november 1985 Burgerlijke staat: Ongehuwd Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs: Personalia Roepnaam: Terence Woonplaats: Beverwijk Geboortedatum: 24 november 1985 Burgerlijke staat: Ongehuwd Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs: B Profiel Terence heeft zich ontwikkeld naar senior.net

Nadere informatie

Ik ben een context driven tester! Joh? Echt waar? Nou en?

Ik ben een context driven tester! Joh? Echt waar? Nou en? TESTKRANT MAGAZINE VOOR DE NEDERLANDSE TESTER Ik ben een context driven tester! Joh? Echt waar? Nou en? door HUIB SCHOOTS Verder artikelen van: Jos van Rooyen Erik van Veendendaal Jan Jaap Cannegieter

Nadere informatie

Curriculum Vitae Alexander Noot. Curriculum Vitae : Alexander Noot

Curriculum Vitae Alexander Noot. Curriculum Vitae : Alexander Noot Curriculum Vitae Naam Woonplaats : Alexander Noot : Oss Geboortedatum : 21-06-1980 Functie E-mail : Tester/Test Coördinator/Test Manager/Agile tester : alexander@noottesting.nl Telefoonnummer : 0628757048

Nadere informatie

Achter de schermen bij TPI Testscholen, kiezen of mixen?de praktijk

Achter de schermen bij TPI Testscholen, kiezen of mixen?de praktijk Achter de schermen bij TPI Testscholen, kiezen of mixen?de praktijk Wim ten Tusscher - Polteq TestNet najaarsevenement 2013 17 januari 2013 To be or not to be (een succesvolle tester) Context driven school

Nadere informatie

TFS als perfecte tool voor Scrum

TFS als perfecte tool voor Scrum TFS als perfecte tool voor Scrum René van Osnabrugge renevo@delta-n.nl About me René van Osnabrugge Communicate @renevo renevo@delta-n.nl http://osnabrugge.wordpress.com Agenda Wat is Scrum? Wat is ALM

Nadere informatie

JOBspot Werving & Selectie en arbeidsmarktcommunicatie. Zuidspuistraat 6, 3231 AW Brielle, tel.: +31(0)181-413466, info@jobspot.nu www.jobspot.

JOBspot Werving & Selectie en arbeidsmarktcommunicatie. Zuidspuistraat 6, 3231 AW Brielle, tel.: +31(0)181-413466, info@jobspot.nu www.jobspot. Naam: Robbert Geboortejaar: 1987 Woonplaats: Capelle aan den IJssel Opleidingen: 09/2005 05/2010 Bachelor of Business Administration (BBA), Facility management NHTV Breda University of Applied Sciences

Nadere informatie

Curriculum Vitae Alain Meyer

Curriculum Vitae Alain Meyer 1 Personalia Naam Alain Roger Adres Hofmeyrstraat 15 D Postcode + woonplaats 1091 LV in Amsterdam Telefoonnummer +31641455463 E-mail Alain.@consulting.nl Geboortedatum 17-03-1976 Nationaliteit Nederlandse

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. Personalia

CURRICULUM VITAE. Personalia CURRICULUM VITAE Personalia Naam Edwin van den Broek Adres Fort Pinssen 29 Postcode + woonplaats 2926 VD Krimpen aan den IJssel Mobiel 06-22750269 Email edwinvandenbroek@enabler.nl Geboortedatum 9 januari

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. Werkgevers / Projecten. Certificering. Werkervaring. E.H.B. (Ewout) Vocking

Persoonlijke gegevens. Werkgevers / Projecten. Certificering. Werkervaring. E.H.B. (Ewout) Vocking Persoonlijke gegevens Naam E.H.B. (Ewout) Vocking Bedrijfsnaam Vandaag IT Consultancy Adres Albert Cuypstraat 51 Woonplaats en Postcode 8021 DV, Zwolle K.v.K. nummer 53699394 Geboortedatum 8 juli 1982

Nadere informatie

Ralph van Roosmalen Automatisch testen Theorie en de praktijk

Ralph van Roosmalen Automatisch testen Theorie en de praktijk Titel, samenvatting en biografie Ralph van Roosmalen Automatisch testen Theorie en de praktijk Samenvatting: Theorie en de praktijk kunnen soms ver uit elkaar liggen ook bij test automatisering. Waarom

Nadere informatie

Opleiding PECB ISO 9001 Quality Manager.

Opleiding PECB ISO 9001 Quality Manager. Opleiding PECB ISO 9001 Quality Manager www.bpmo-academy.nl Wat is kwaliteitsmanagement? Kwaliteitsmanagement beoogt aan te sturen op het verbeteren van kwaliteit. Tevens houdt het zich bezig met het verbinden

Nadere informatie

Workshop Testtechnieken & Heuristieken. September 2016, TestNet Manon Penning & Huib Schoots

Workshop Testtechnieken & Heuristieken. September 2016, TestNet Manon Penning & Huib Schoots Workshop Testtechnieken & Heuristieken September 2016, TestNet Manon Penning & Huib Schoots Uw showmasters: Manon Penning Huib Schoots Trainer voor o.a. ISTQB TA & TTA Exploratory Testing Trainer voor

Nadere informatie

CV CygnusZ Pagina ${page}

CV CygnusZ Pagina ${page} Edwin 01-06-2019 Projectmanager Profiel Senior Project manager met veel ervaring in zowel de business kant als de technische IT. Dankzij een technische achtergrond zijn business uitdagingen goed te plaatsen

Nadere informatie

BiZZdesign. Bouwen van sterke en wendbare organisaties met behulp van standaarden, methode, technieken en tools. Research & Development

BiZZdesign. Bouwen van sterke en wendbare organisaties met behulp van standaarden, methode, technieken en tools. Research & Development BiZZdesign Bouwen van sterke en wendbare organisaties met behulp van standaarden, methode, technieken en tools Research & Development 1 Profile CV Joost Niehof Name Grade Nationality Residence Role Joost

Nadere informatie

Quality Gates: De overdracht tussen ontwikkelaars en testers geregeld

Quality Gates: De overdracht tussen ontwikkelaars en testers geregeld Quality Gates: De overdracht tussen ontwikkelaars en testers geregeld Rik Marselis Senior Testadviseur Logica 2008. All rights reserved Even voorstellen: Rik Marselis Senior Testadviseur ruim 27 jaar IT

Nadere informatie

Testgedreven ontwikkeling dat is pas veilig!

Testgedreven ontwikkeling dat is pas veilig! Testgedreven ontwikkeling dat is pas veilig! INTRODUCTIE ANKO TIJMAN 2 Software tester sinds 1997 (TMap, ISEB Practitioner) Eerste agile ervaring in 2001 Presentaties op (inter)nationale congressen Nov

Nadere informatie

Weekend Testing Jeroen Rosink

Weekend Testing Jeroen Rosink Weekend Testing Jeroen Rosink Introductie Jeroen Rosink, een tester met passie voor testen. Ruim 11 jaar ervaring Test Consultant/ Test Manager Leuke opdrachten van embedded tot SAP implementatie van waterval

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. Ik hoop dat mijn CV jullie aanspreekt en mochten jullie nog vragen hebben, dan wil ik deze graag beantwoorden in een gesprek.

CURRICULUM VITAE. Ik hoop dat mijn CV jullie aanspreekt en mochten jullie nog vragen hebben, dan wil ik deze graag beantwoorden in een gesprek. CURRICULUM VITAE PERSONALIA Naam Woonplaats Dennis Toet Den Helder Geboortedatum 8 augustus 1989 Rijbewijs PROFIEL Ik ben Dennis Toet, 25 jaar en ik woon sinds 2011 samen met mijn vriendin Cynthia in Breezand

Nadere informatie

Opdrachtgever in het testproces

Opdrachtgever in het testproces Opdrachtgever in het testproces Testnet Voorjaarsevenement 2011 Olaf Agterbosch 1.0 Agenda Even voorstellen; De onderschatte rol van opdrachtgevers bij testen; Aansturen van testen in (out)sourcingsituaties;

Nadere informatie

TestNet Voorjaarsevenement 2010 Jurian van de Laar 12 mei 2010 info@improveqs.nl

TestNet Voorjaarsevenement 2010 Jurian van de Laar 12 mei 2010 info@improveqs.nl Testers helpen ontwikkelaars of andersom? TestNet Voorjaarsevenement 2010 Jurian van de Laar 12 mei 2010 info@improveqs.nl Improve Quality Services B.V. 2 Agenda Hoe veilig is een muur? Past Scrum ook

Nadere informatie

Kasper Hanselman De speelse geest slaat alles stuk (Lucebert)

Kasper Hanselman De speelse geest slaat alles stuk (Lucebert) Titel, samenvatting en biografie Kasper Hanselman De speelse geest slaat alles stuk (Lucebert) Samenvatting: Whitebox tests worden (weer) steeds noodzakelijker: In Nederland zijn wij de afgelopen jaren

Nadere informatie

Reports of my death are greatly exaggerated

Reports of my death are greatly exaggerated Reports of my death are greatly exaggerated Tim Koomen, Bart Broekman TestNet voorjaar 2017 Ken de context! James Whittaker 2011- diverse conferenties: GTAC STAR-west EuroSTAR 1 Something s happening Enkele

Nadere informatie

De nieuwe generatie testtools Vliegen ze, vliegen ze voor u, of vliegen ze niet?

De nieuwe generatie testtools Vliegen ze, vliegen ze voor u, of vliegen ze niet? De nieuwe generatie testtools Vliegen ze, vliegen ze voor u, of vliegen ze niet? Valori thema avond, Microsoft Auditorium, 6 maart 2012 Inleiding door Egbert Bouman Egbert Bouman, Microsoft auditorium

Nadere informatie

Martine Derde Curriculum vitae

Martine Derde Curriculum vitae Personalia Colmanstraat 57 Geboortedatum : 24-12-1970 B-9270 Kalken Geslacht: vrouwelijk +32 9 366 18 08 Nationaliteit : Belgisch +32 475 95 95 20 Mderde@me.com Professionele ervaring Zelfstandig Project

Nadere informatie

Lodewijk Olthof 05-07-1970 Delft. Quality Manager. Competenties. Profiel. Referenties

Lodewijk Olthof 05-07-1970 Delft. Quality Manager. Competenties. Profiel. Referenties Quality Manager Profiel Ik ben een IT consultant met meer dan 15 jaar ervaring in (voornamelijk) de bank- en verzekeringswereld (van Collectieve Pensioenen tot Particuliere Levensverzekeringen en Schadeverzekeringen),

Nadere informatie

Continuous testing in DevOps met Test Automation

Continuous testing in DevOps met Test Automation Continuous ing in met Continuous testing in met Marco Jansen van Doorn Tool Consultant 1 is a software development method that emphasizes communication, collaboration, integration, automation, and measurement

Nadere informatie

EXPLORATIEF TESTEN GEDEFINIEERD HARDNEKKIGE MYTHES ONTKRACHT!

EXPLORATIEF TESTEN GEDEFINIEERD HARDNEKKIGE MYTHES ONTKRACHT! Pagina 17 EXPLORATIEF TESTEN GEDEFINIEERD HARDNEKKIGE MYTHES ONTKRACHT! Het is niet de sterkste van een soort die overleeft, ook niet de intelligentste. Wel degene die zich het beste aan veranderingen

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

Test Management Assessment

Test Management Assessment Test Management Assessment Bart Knaack 1 Spreker wie ben ik? Bart Knaack Testmanager LogicaCMG Medewerker Test Research Centre Huidige opdracht: Legacy transformation testing bij Nationale Nederlanden.

Nadere informatie

Chris C. Schotanus TestFrame, een methode voor gestructureerd testen Voorjaarsevent Testnet: 22 juni 2009

Chris C. Schotanus TestFrame, een methode voor gestructureerd testen Voorjaarsevent Testnet: 22 juni 2009 Titel, samenvatting en biografie TestFrame, een methode voor gestructureerd testen Voorjaarsevent Testnet: 22 juni 2009 Samenvatting: Meer dan 12 jaar geleden is Logica begonnen met het ontwikkelen van

Nadere informatie

Martin van Leeuwen Happy Testing

Martin van Leeuwen Happy Testing Titel, samenvatting en biografie Samenvatting: Deze presentatie beschrijft een aantal test maatregelen die in een RUP nieuwbouw project zijn genomen, om ervoor te zorgen dat het testen aan het eind van

Nadere informatie

Christian Hoppenbrouwers Tools voor offshore testen Voorjaarsevent Testnet: 30 juni 2008

Christian Hoppenbrouwers Tools voor offshore testen Voorjaarsevent Testnet: 30 juni 2008 Titel, samenvatting en biografie Samenvatting: Christian Hoppenbrouwers Tools voor offshore testen Voorjaarsevent Testnet: 30 juni 2008 Steeds meer bedrijven offshoren hun IT activiteiten naar landen als

Nadere informatie

Bedrijfsvoorstelling

Bedrijfsvoorstelling Bedrijfsvoorstelling Ref: Company Presentation-NL-v02 1 Onafhankelijke leverancier van Software Testing Expertise Onafhankelijk van Methode Tools Dienstenleveranciers Software Testing Expertise Process

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE HANS HEIJNEN. Personalia. Relevante werkervaring. Competenties. Expertise

CURRICULUM VITAE HANS HEIJNEN. Personalia. Relevante werkervaring. Competenties. Expertise CURRICULUM VITAE HANS HEIJNEN Personalia Naam: Hans Heijnen Geboortedatum: 28 november 1967 Nationaliteit: Nederlands Adres: Witmolen 10, 2645GK, Delfgauw E-mail: hans.heijnen@enhansment.nl Telefoon: 06-467

Nadere informatie

Opdrachtgever in het testproces. Testnet Voorjaarsevenement 2011 Olaf Agterbosch

Opdrachtgever in het testproces. Testnet Voorjaarsevenement 2011 Olaf Agterbosch Opdrachtgever in het testproces Testnet Voorjaarsevenement 2011 Olaf Agterbosch Agenda Even voorstellen; De onderschatte rol van opdrachtgevers bij testen; Aansturen van testen in (out)sourcingsituaties;

Nadere informatie

Testen als continuous enabler

Testen als continuous enabler Testen als continuous enabler Edwin van Loon en Giel Raijmakers 11 oktober 2017 Agenda Over APG (Edwin van Loon) Quality Driven Development Concept (Edwin van Loon) Test Automation Driven Testing (Giel

Nadere informatie

Curriculum Vitae Laurens Hoogenboom

Curriculum Vitae Laurens Hoogenboom Curriculum Vitae Laurens Hoogenboom J.H. op den Veldestraat 71 1501ZN Zaandam +31 (0)6 141 888 94 hoogenboom@gmail.com www.uncontested.nl Introductie: Gecertificeerd test expert (o.a. Agile, TMap, ISTQB).

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Nico Verbaan

Curriculum Vitae. Nico Verbaan Curriculum Vitae Nico Verbaan oog voor resultaat/hart voor mensen hr = mindset het nwe ontwikkelen talent management people & performance can do/will do Geboortedatum 18 januari 1964 Adres Groen-blauwlaan

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Personalia. Dennis Werner Geboortedatum: 29 juni 1980. Geslacht: Telefoonnummer: 06-15090666. Profiel

Curriculum Vitae. Personalia. Dennis Werner Geboortedatum: 29 juni 1980. Geslacht: Telefoonnummer: 06-15090666. Profiel Curriculum Vitae Personalia Naam: Dennis Werner Geboortedatum: 29 juni 1980 Woonplaats: Duiven Geslacht: Man Nationaliteit: Nederlandse Telefoonnummer: 06-15090666 Profiel Dennis is een ervaren testconsultant,

Nadere informatie

René Tuinhout De verzwegen waarheid van Grenswaardenanalyse Najaarsevent Testnet: 16 september 2008

René Tuinhout De verzwegen waarheid van Grenswaardenanalyse Najaarsevent Testnet: 16 september 2008 Titel, samenvatting en biografie René Tuinhout De verzwegen waarheid van Grenswaardenanalyse Najaarsevent Testnet: 16 september 2008 Samenvatting: Grenswaardenanalyse, een techniek gebaseerd op equivalentieklassen,

Nadere informatie

Curriculum Vitae James Cotton

Curriculum Vitae James Cotton Persoonsgegevens Naam James Martijn Cotton Geboortedatum 2 mei 1978 Geboorteplaats Kingston upon Thames, Engeland Geslacht Man Burgerlijke staat Geregistreerd partnerschap Nationaliteit Engels Adres Burgemeester

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. PERSONALIA: Naam : M. Geboortejaar : 1969 Burgerlijke staat : Ongehuwd FUNCTIE. : Infrastructuur Specialist

CURRICULUM VITAE. PERSONALIA: Naam : M. Geboortejaar : 1969 Burgerlijke staat : Ongehuwd FUNCTIE. : Infrastructuur Specialist CURRICULUM VITAE PERSONALIA: Naam : M. Woonplaats : Rotterdam Nationaliteit : Nederlandse Geboortejaar : 1969 Burgerlijke staat : Ongehuwd FUNCTIE : Infrastructuur Specialist PROFIEL: Onze medewerker heeft

Nadere informatie

Anko Tijman Een agile teststrategie op basis van MoSCoW

Anko Tijman Een agile teststrategie op basis van MoSCoW Titel, samenvatting en biografie Anko Tijman Een agile teststrategie op basis van MoSCoW Samenvatting: Deze presentatie behandelt de toepassing van de teststrategie vanuit een agile perspectief: welke

Nadere informatie

Improve Quality Services BV Prof. Dr. Dorgelolaan 30, 5613 AM Eindhoven Amsterdamsestraatweg 55a, 3744 MA Baarn The Netherlands

Improve Quality Services BV Prof. Dr. Dorgelolaan 30, 5613 AM Eindhoven Amsterdamsestraatweg 55a, 3744 MA Baarn The Netherlands Trainingen 2018 Improve Quality Services BV Prof. Dr. Dorgelolaan 30, 5613 AM Eindhoven Amsterdamsestraatweg 55a, 3744 MA Baarn The Netherlands T +31 (0)40 2021803 E opleidingen@improveqs.nl I www.improveqs.nl

Nadere informatie

Business as (un)usual

Business as (un)usual Business as (un)usual Beperking van de impact van incidenten begint vandaag! Aon Global Risk Consulting Business Continuity Practice Continuiteit = basis voor succesvol ondernemen.voor u business as usual?

Nadere informatie

business unit manager KZA B.V., In mijn functie als Business Unit Manager - Trainees ben ik verantwoordelijk voor het Traineeship binnen KZA.

business unit manager KZA B.V., In mijn functie als Business Unit Manager - Trainees ben ik verantwoordelijk voor het Traineeship binnen KZA. Curriculum Vitae Personalia F.M. Lansink 6811GT Arnhem Telefoonnummer: 0651950040 E-mailadres: f.lansink@gmail.com Werkervaring 09-2016 tot heden business unit manager KZA B.V., Baarn Na een aantal jaar

Nadere informatie

Geboorteplaats en -datum Arnhem, 17 augustus 1974

Geboorteplaats en -datum Arnhem, 17 augustus 1974 CURRICULUM VITAE PERSONALIA Naam + voorletters Voornamen De Jong, P.I.M. Peter Ivo Marc (Pim) Geboorteplaats en -datum Arnhem, 17 augustus 1974 Geslacht Nationaliteit Man Nederlandse Adres Gildstraat 31

Nadere informatie

Preventing Anti-Patterns for Agile Testing

Preventing Anti-Patterns for Agile Testing TMap dag 2016 Preventing Anti-Patterns for Agile Testing Geoffrey van der Tas Agile Test Consultant Utrecht, 6 Oktober 2016 Preventing Anti-Patterns for Agile Testing 2 Doel Preventing Anti-Patterns for

Nadere informatie

Hoe start ik een test competence center of excellence? Thomas Veltman 1-5-2012

Hoe start ik een test competence center of excellence? Thomas Veltman 1-5-2012 Hoe start ik een test competence center of excellence? Thomas Veltman 1-5-2012 10 jaar ervaring met TCoE 2 Iedereen heeft zijn eigen verhaal Opdracht Gever Development Leverancier Tester Manager TCoE Test

Nadere informatie

CV CygnusZ Pagina ${page}

CV CygnusZ Pagina ${page} Peter 01-03-2019 Project Manager Business Profiel Ervaren project- en programmamanager op het gebied van ICT. Met specialisatie in Microsoft gerelateerde infrastructuur-, migratie-, en Cloudbased projecten.

Nadere informatie

SMART requirements schrijven

SMART requirements schrijven SMART requirements schrijven Reverse Engineering als aanpak voor leren Requirements Kenniscentrum 27 maart 2012, 18:50 19:30 uur Hossein Chamani, docent en trainer bij Hogeschool Rotterdam 1 Introductie

Nadere informatie

Agile Testen in de praktijk

Agile Testen in de praktijk 1 Agenda 2 Agile Testen in de praktijk Summerschool 13 Juli 2011 Introductie Agile de context van agile Testen2.0 de tester in een agile project Waarden en principes DoD, PRA en MTP Testen3.0 in een agile

Nadere informatie

TAM. Control Model for Effective Testing

TAM. Control Model for Effective Testing TAM Control Model for Effective Testing Test management group Missie Adapteren specifieke context klant Klanten helpen met testuitdaging Resultaatgericht testmanagement Standaardisatie en industrialisatie

Nadere informatie

Curriculum Vitae Bas van der Ploeg

Curriculum Vitae Bas van der Ploeg Curriculum Vitae Bas van der Ploeg Kernkwaliteiten Individueel In teamverband Sterk in Klantgericht, proactief, pragmatisch, kwaliteitsbewust, zelfstandig, analytisch, werken onder druk, innovatief, geduldig,

Nadere informatie

Curriculum Vitae Arno van Klaveren. Persoonlijke gegevens. Profiel. Karakter

Curriculum Vitae Arno van Klaveren. Persoonlijke gegevens. Profiel. Karakter Curriculum Vitae Arno van Klaveren Persoonlijke gegevens naam: Arno van Klaveren adres: De Vriesstraat 3 woonplaats: 2613CA Delft geboortedatum: 27-09-1963 nationaliteit: Nederlands email: info@arnovanklaveren.nl

Nadere informatie

End-to-End testen: de laatste horde

End-to-End testen: de laatste horde End-to-End testen: de laatste horde Dieter Arnouts Agenda Begrip End-to-End testen in het test proces Praktische aanpak End-to-End Test Omgeving Uitdagingen End-to-End testen: De laatste horde 11/10/2010

Nadere informatie

Help, test ik context-aware of context-driven? Tim Koomen TestNet Najaarsevenement 2013

Help, test ik context-aware of context-driven? Tim Koomen TestNet Najaarsevenement 2013 Help, test ik context-aware of context-driven? Tim Koomen TestNet Najaarsevenement 2013 Context-driven: vanzelfsprekend! Grondlegger(s) van exploratory testen, de context-driven school, zeer invloedrijk

Nadere informatie

KENMERKEN MODEL BASED TESTING TOOLS

KENMERKEN MODEL BASED TESTING TOOLS Testoptimal Helpt de met data selectie /data generatie volgens CTE Aan logische testgevallen Kan de leesbare logische testgevallen dekking op het op data dekking op de requirements opgenomen in het Goed

Nadere informatie

Mind Maps. An agile way of working. Huib Schoots Jean-Paul Varwijk

Mind Maps. An agile way of working. Huib Schoots Jean-Paul Varwijk Mind Maps An agile way of working Huib Schoots Jean-Paul Varwijk TestNet najaarsevenement 2012 Programma Introductie Onze hersenen Logica Spraak Taal Analytisch Rekenen Abstract denken Kleur Fantasie Muziek

Nadere informatie

Freelance Senior Microsoft Dynamics NAV Consultant

Freelance Senior Microsoft Dynamics NAV Consultant Freelance Senior Microsoft Dynamics NAV Consultant 26/01/17 Personalia Gé Baltessen RI Naam: Initialen: Voornaam: Adres: Postcode Woonplaats: Geboortedatum: Telefoonnummer: E-mail: Nationaliteit: Linkedin:

Nadere informatie

Eibert Dijkgraaf Kijk verder dan je test neus lang is: Life Cycle Testing Scan Voorjaarsevent Testnet: 30 juni 2008

Eibert Dijkgraaf Kijk verder dan je test neus lang is: Life Cycle Testing Scan Voorjaarsevent Testnet: 30 juni 2008 Titel, samenvatting en biografie Eibert Dijkgraaf Kijk verder dan je test neus lang is: Life Cycle Testing Scan Voorjaarsevent Testnet: 30 juni 2008 Samenvatting: Eibert Dijkgraaf (testconsultant Test

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie