BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES"

Transcriptie

1 BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES Haal alles uit uw financiën

2 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 01 Weet waar u moet beginnen 02 De 4 stappen naar succes 2.1 Stap 1: Zorg voor inzicht 2.2 Stap 2: Ga nog efficiënter werken 2.3 Stap 3: Bespaar tijd, moeite en geld door slim te werken 2.4 Stap 4: Haal meer uit uw accountant 03 De 6 belangrijkste vragen voor succes 04 Conclusie

3 3 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN VLIEG DE BOEKHOUDING OP EEN ANDERE MANIER AAN Boekhouden. Factureren. Bonnen verzamelen. GAAP! U heeft wel iets beters te doen nietwaar? Zoals lekker ondernemen! Mooie deals binnenslepen, klanten werven of misschien de cashflow op peil houden. Maar... diep van binnen weten we allemaal dat de administratie op orde houden erbij hoort. Anders kunt u een succesvolle onderneming wel op uw buik schrijven.

4 4 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Maar wat als u nu eens op een totaal andere manier naar boekhouden gaat kijken? Wat als u al deze cijfers kunt inzetten om bruikbare inzichten te krijgen. Inzichten van een heel ander niveau. Inzichten die u laten zien hoe uw bedrijf nu presteert, welke kant het opgaat en hoe u eigenlijk zover bent gekomen? Maar wat als u nu eens op een totaal andere manier naar boekhouden gaat kijken?

5 5 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Stelt u zich eens voor dat u boekhouden kunt veranderen van een verplicht nummertje in een effectieve manier om uw bedrijf te laten groeien. Opeens zijn die cijfers niet zo saai meer. Bovendien hoeft u geen megagrote onderneming te zijn met hypermoderne serverparken en hele accountancyteams in dienst om dit anders aan te pakken. Opeens zijn die cijfers niet zo saai meer. Misschien bent u net voor uzelf begonnen. Of bestaat uw bedrijf al veel langer. Met mensen in dienst of zonder. Hoe het er ook uitziet, tegenwoordig kan iedere ondernemer zijn cijfers naar z n hand zetten. En het is een stuk makkelijker dan u denkt. Lees verder om de zonnige kant van boekhouden te ontdekken. En hoe die kan helpen om uw bedrijf te laten stralen.

6 6 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 01 WEET WAAR U MOET BEGINNEN De tijden dat de boekhouding alleen maar zorgde voor meer werk, veel gedoe en kopzorgen zijn voorbij. Technologische ontwikkelingen hebben de deuren geopend naar nieuwe werelden vol mooie kansen voor elk soort bedrijf, ongeacht de grootte ervan. Weten hoe u volop van deze kansen gebruik kunt maken is weer een heel ander verhaal.

7 7 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Tenslotte draait het bij zakelijk succes om de cijfers. Tools. Systemen. Hardware. Software. En wat voor soort software? Wilt u profiteren van de cloud waarbij software 100% online staat en u zelf niets hoeft te installeren of te updaten of niet? Waar te beginnen? Wie gaat dat allemaal implementeren? En hoeveel gaat het eigenlijk kosten? We gaan u laten zien hoe makkelijk en gebruiksvriendelijk het is om van uw bedrijfsgegevens een krachtige bedrijfstool te maken. En minstens zo belangrijk: het is ook nog eens heel erg kostenefficiënt zonder enorme investeringen vooraf.

8 8 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Zodra we de enorme potentie voor uw bedrijf hebben verkend, gaan we in op alle mogelijk heden waarmee u er alles uithaalt wat erin zit. Want uiteindelijk komt het toch neer op het inzetten van de juiste tools. Die zorgen ervoor dat u alles op rij krijgt, tijd overhoudt om u te richten op de zaken waar u het beste in bent en niet onbelangrijk om uw winstgevendheid te optimaliseren. Tenslotte draait het bij zakelijk succes om de cijfers. We laten u zien hoe u in 4 stappen veel meer uit uw boekhouding haalt.

9 9 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 02 BENT U ER KLAAR VOOR OM MEER UIT UW BOEKHOUDING TE HALEN? ZET DE 4 STAPPEN Zorgen voor inzicht. Nog efficiënter werken. Tijd, moeite en geld besparen door slim te werken. Meer uit uw accountant halen.

10 10 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 2.1 STAP 1 ZORG VOOR INZICHT Zou u geblinddoekt achter het stuur stappen? Nee toch? Dat is vragen om ongelukken. Waarom dan wel met een blinddoek op ondernemen? Want veel ondernemers nemen zakelijke beslis singen zonder dat ze voldoende inzicht in hun bedrijf hebben. En dat kan leiden tot verkeerde investeringen of het mislopen van mooie kansen. Zit u misschien ook met een blinddoek op te onder nemen? Dan wordt het hoog tijd om die af te doen en alles volledig in kaart te brengen. Ga maar eens na wat de voordelen voor u zouden zijn als u overal en altijd volledig inzicht had in uw bedrijf: van de financiën en bedrijfsresultaten tot up-todate gegevens van alle klanten. Een paar belangrijke inzichten Is dit het juiste moment voor deze investering? Wat is de kredietgeschiedenis van deze klant? Is het verstandig om nu zaken met hem te doen? Betalen wij onze rekeningen wel op tijd? Staan er nog facturen open? En zo ja, bij wie moeten we aankloppen om ze betaald te krijgen?

11 11 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Het spreekt voor zich dat het verstandig is om goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Vooral als dat beslissingen van de zakelijke variant zijn. Maar voordat we gaan uitleggen hoe u dat betere inzicht krijgt waarmee u die betere beslissingen neemt, kijken we eerst naar de bedrijfsonderdelen waarin u inzicht nodig heeft. We gaan in op... De meerwaarde van uw financiële data. Verbeter de service, breng uw klantenrelaties in kaart. Alles bij de hand en beter op de hoogte. O N D J F M A M J J A S O

12 12 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN DE MEERWAARDE VAN UW FINANCIËLE DATA Cashflow, openstaande facturen, liquiditeit... Of voelt u nu al de hoofdpijn opkomen? Toch is het niet verstandig om de hele financiële huishouding over de schutting van de accountant te kieperen. Want als u altijd precies weet hoe u ervoor staat, is het veel makkelijker om de juiste beslissingen te nemen. Verder heeft u dan ook de rust dat u altijd weet hoe u ervoor staat. Gelukkig komt de betere bedrijfs- en boekhoudsoftware met een financiële cockpit. Hier kunt u de laatste financiële situatie in 1 oogopslag overzien. Een praktijkvoorbeeld? Neem nu de cashflow. Voor elk gezond bedrijf is het belangrijk dat die op peil blijft. Zelfs als u alle facturen op tijd verstuurt, wil dat nog niet zeggen dat het geld ook meteen veilig op uw bankrekening staat. Als u precies weet wie u wat verschuldigd is (en sinds wanneer), blijft u er bovenop zitten. De laatbetalers pikt u er zo uit. Het is dan een kwestie van herinneringen sturen en alert blijven. Dat alleen al kan een enorme positieve invloed hebben op uw financiële situatie.

13 13 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN VERBETER DE SERVICE, BRENG UW KLANTENRELATIES IN KAART Contactgegevens, facturen, afspraken, bezoekverslagen... de belangrijke gegevens over uw klanten staan vaak niet overzichtelijk bij elkaar. Die info staat vaak in adresboeken op verschillende smartphones, in allerlei spreadsheets op evenzoveel pc s, of op een collectie post-its aan uw beeldscherm. En als u geluk heeft is dat belangrijke visitekaartje, dat u als onderzetter gebruikt voor de koffie, nog niet opgeruimd door de schoonmaker. Gelukkig kan het ook anders. Door het online op 1 plek op te slaan. Dan werkt iedereen met dezelfde info. Het is dan ook heel makkelijk om alles bij te houden. Ineens is het een fluitje van een cent om facturen naar het juiste adres te versturen. En als u bij een klant zit haalt u die openstaande facturen zo tevoorschijn. Komt u vast te staan in de file voor de volgende afspraak? Pak dan eerdere bezoekverslagen erbij om u in te lezen.

14 14 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Door uw relatiebeheer te automatiseren en te integreren met de financiën, werkt u zelf veel efficiënter en professioneler. Dan kunt u uw klanten veel betere service bieden. En dat zorgt weer voor tevreden klanten, die op hun beurt hard op weg zijn om trouwe klanten te worden. Uw relatie beheer (ook wel Customer Relationship Management ofwel CRM genoemd) kunt u zo enorm verbeteren. Werk veel efficiënter en professioneler en zorg voor tevreden klanten.

15 15 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN ALLES BIJ DE HAND EN BETER OP DE HOOGTE We sneden het net al even aan: buiten de deur werken hoeft tegenwoordig niet meer gelijk te staan aan niet weten wat er speelt. Integendeel. Steeds meer ondernemers werken zelfs helemaal mobiel vanaf hun smartphone of tablet. Waarschijnlijk heeft u zelf al zo n beetje overal toegang tot uw s. En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om hetzelfde te doen voor uw belangrijkste bedrijfsgegevens. Zit u bijvoorbeeld bij de bank om een lening aan te vragen? Laat de accountmanager zien hoe u ervoor staat en maak een onvergetelijke indruk. Wilt u weten of u zich nieuwe apparatuur kunt veroorloven? Binnen een paar tellen weet u of het uit kan. Kunt u niet slapen omdat u zich afvraagt of u binnen budget en buiten de rode cijfers blijft? Check het direct op uw smartphone. Ga achter de betaling van een factuur aan terwijl u op zakenreis bent. Upload scans van bonnen en facturen terwijl u bijvoorbeeld in de trein zit. Het mooiste is nog wel dat alles altijd up-to-date is. Dus de cijfers kloppen altijd - waar u ook bent, wanneer u ook kijkt. De cijfers kloppen altijd - waar u ook bent, wanneer u ook kijkt.

16 16 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 2.2 STAP 2 GA NOG EFFICIËNTER WERKEN Naarmate uw bedrijf groter wordt, kan het moeilijk zijn om zicht te houden op alle zaken. Dan hebben we het nog niet gehad over waar alles te vinden is. Stapels papier, stoffige archiefdozen vol met paperassen, massa s s, spreadsheets die rondslingeren op allerlei pc s. Dit doorspitten om iets te vinden is niet alleen slecht voor uw business - het is ook slecht voor uw bloeddruk. Het is voor veel ondernemers een moetje, maar de papierwinkel op orde houden is echt hard nodig. Doet u dit niet dan verliest u veel tijd en loopt u reputatieschade op. Of u nu vergeet om facturen op tijd te versturen, of een vraag van een klant niet snel kunt beantwoorden omdat u de juiste info niet kunt vinden, het resultaat is hetzelfde. Een negatieve ervaring die uw reputatie kan schaden en de loyaliteit van uw klanten ondermijnt. Wat kunt u daaraan doen?

17 17 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 1 CENTRAAL OPSLAGPUNT VOOR AL UW GEGEVENS Als u contact-, verkoop- en financiële gegevens op 1 centraal systeem in de cloud opslaat, dan heeft u overal en altijd de juiste informatie bij de hand. Op die manier heeft u uw zaakjes beter op orde dan ooit tevoren. Reageer 2 keer zo snel op vragen. En neem minimaal 1 oorzaak van stress weg.

18 18 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN SNELLER KLOPPENDE FACTUREN VERSTUREN U levert uw producten of diensten. U verstuurt uw facturen per . En zie daar! U ontvangt uw geld op tijd. Elke keer opnieuw. Leuke theorie, maar in werkelijkheid gaat het niet zo makkelijk. Het gebeurt nog wel eens dat bedrijven vergeten om facturen te sturen. Of dat ze 2x dezelfde factuur versturen. Of dat ze een factuur sturen die niet klopt. En veel bedrijven wachten tot het einde van de maand voordat ze een factuur versturen. Waarom eigenlijk? Automatiseer de facturatie Als u uw facturatieproces automatiseert, dan is het in principe allemaal geregeld. Dat kan met de juiste tools. Die zorgen ervoor dat de correcte facturen op tijd worden uitgestuurd. En dat is nog maar het begin. Hiermee kunt u ook heel makkelijk uw betalingen invoeren en controleren. Door uw facturatie te automatiseren heeft u realtime overzicht van alle openstaande en te betalen facturen. Betaalt iemand niet op tijd? Dan ziet u dat direct. U weet dus altijd wanneer een klant achterloopt en wie er even snel gebeld of g d moet worden voor een herinnering. Dat is goed voor uw reputatie, goed voor uw cashflow en dus goed voor uw business.

19 19 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN BETAAL UW REKENINGEN OP HET JUISTE MOMENT Facturen die op tijd betaald worden zijn goed voor uw cashflow, maar de rekeningen op tijd betalen is ook goed voor uw business. Het is goed voor de reputatie van uw bedrijf, ze weten dat ze op u kunnen rekenen. Natuurlijk geldt wel dat u de rekeningen ook niet te snel moet gaan betalen. De optelsom is simpel. Als een rekening na 30 dagen betaald moet worden, waarom zou u die dan al binnen 10 dagen betalen? Het is beter als uw geld wat langer op uw eigen bankrekening staat. Dan profiteert u langer van de rente (hoe weinig dat ook is). Wacht daarom tot de verloopdatum, dan zijn uw crediteuren tevreden en maximaliseert u uw cashflow.

20 20 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 2.3 STAP 3 BESPAAR TIJD, MOEITE EN GELD Wij durven te claimen dat uw administratiewerk niet langer teveel van uw waardevolle tijd in beslag gaat nemen. Tenminste, dat hoeft niet meer het geval te zijn. Het is nu makkelijker dan ooit om meer werk te verzetten, meer inzicht te krijgen en om meer controle te krijgen over uw financiën - in veel minder tijd. Er zijn steeds meer slimme tools op de markt die speciaal zijn ontwikkeld om uw business te verbeteren en u het leven makkelijker te maken. Vooral als het gaat om uw boekhouding en financiën. De juiste tools helpen u om uw gegevens te managen, uw bedrijfsprocessen te automatiseren, uw klantenrelaties te onderhouden en elk aspect van uw bedrijfsvoering goed in de gaten houden. Bovendien zijn ze ook aan elkaar te koppelen. Denk aan een tankpas of een webshop. Laten we snel kijken welke functies u kunt verwachten.

21 21 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN DIGITALISEER DE ADMINISTRATIE EN ZEG VAARWEL TEGEN DE STAPELS PAPIER Om te beginnen kunt u de bergen papierwerk en dozen vol bonnetjes definitief vaarwel zeggen. Tegenwoordig is het heel simpel om een digitaal archief aan te leggen. Gewoon met uw mobiel of tablet. Gebruik deze om bijvoorbeeld bonnen, facturen of offertes in te scannen. Deze komen dan automatisch terecht in de administratie. Sommige tools maken er automatisch voorgestelde boekingen van. Sommige programma s bieden meer opties. Ze vullen de gegevens automatisch aan en maken er een voorgestelde boeking van die u alleen nog maar hoeft goed te keuren. Geen gedoe meer met handmatig invoeren en de zekerheid dat fouten tot een minimum zijn beperkt. En omdat de factuur of bon er automatisch bijzit, kunt u de documenten snel terugvinden. Zelfs wanneer u uw boekhouding volledig uitbesteedt aan de accountant kunnen de juiste tools u het werk uit handen nemen. Scan documenten in en sla ze direct in uw systeem op. Uw accountant hoeft ze dan alleen nog maar te controleren.

22 22 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN KOPPEL DE BOEKHOUDING AAN UW INTERNETBANKIEREN Bedrijfssoftware kan tegenwoordig direct aan uw internetbankieren worden gekoppeld. Het is dus niet meer nodig om uw bankafschriften handmatig in te voeren of deze te exporteren en dan weer te importeren. U bespaart niet alleen veel tijd met het domweg handmatig invoeren van grote hoeveelheden gegevens, u heeft ook nog eens realtime inzicht in uw financiën. U hoeft uw bankrekening niet steeds weer te controleren, de binnengekomen bedragen niet meer te vergelijken met uw facturen en uit te zoeken waar uw geld vandaan komt.

23 23 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN ELEKTRONISCH FACTUREREN Met de online bedrijfssoftware van vandaag de dag heeft u een beter, sneller en duurzamer alternatief voor het aanmaken van facturen in Microsoft Word of Excel. U hoeft ze niet meer te printen en per post te versturen. Dat kan elektronisch of per PDF. Gebruik een kant-en-klare factuurlay-out of pas het naar wens aan om moeiteloos duidelijke facturen aan te maken en bijvoorbeeld per te versturen. De verstuurde facturen worden automatisch in het systeem opgeslagen. Dan kunt u ze later snel terugvinden. En dit alles kan zonder dat u het programma hoeft te verlaten.

24 24 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN AUTOMATISEER UW KLANTPROCESSEN We hebben al gezien hoe online bedrijfssoftware gebruik maakt van de cloud om alle informatie over prospects, klanten, partners, concurrenten en leveranciers op 1 veilige plek te bewaren. U heeft dus sneller en makkelijker toegang tot deze informatie om bestanden te updaten en relaties te onderhouden. Ongeacht of u op kantoor bent of buiten de deur. Daarnaast kunt u automatisch offertes aanmaken. Deze zijn weer op te volgen door ze bijvoorbeeld te koppelen aan specifieke projecten, orders of facturen. Door deze integratie kunt u uw klanten sneller helpen. Kortom, goed voor de service.

25 25 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 2.4 STEP 4 HAAL MEER UIT UW ACCOUNTANT Oké, u maakt dus gebruik van een accountant. Op zijn beurt werkt die weer met een groot aantal klanten die een vergelijkbare onderneming als die van u hebben. Grote kans dus dat uw accountant een schat aan kennis bezit waarvan u kunt profiteren. En die specialistische kennis gaat waarschijnlijk verder dan alleen cijfers en getallen. Achter die cijfers schuilt wellicht een diepgravend inzicht in uw markt. Veel accountants hebben geïnvesteerd in het opbouwen en uitbouwen van deze kennis, met name in nichemarkten. Daaruit komen steeds vaker gespecialiseerde diensten voort die van grote meerwaarde kunnen zijn voor uw business. Waarom zou u daar dan geen gebruik van maken? Dat kan door uw accountant te promoveren van cijferman pur sang naar persoonlijke businesscoach. Als u daarbij de juiste bedrijfssoftware gebruikt, dan komt dat uw samenwerking alleen maar ten goede.

26 26 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN BESPAAR TIJD EN GELD DOOR ONLINE SAMEN TE WERKEN De cloud maakt het veel makkelijker om samen te werken. Alle informatie wordt op 1 plek opgeslagen en veel processen kunnen worden geautomatiseerd. Doordat u allebei altijd toegang heeft tot dezelfde gegevens, bent u allebei altijd up-to-date. Of u nu een factuur verstuurt, een bonnetje scant of een offerte opstelt, alles wordt automatisch online opgeslagen. Zo kan uw accountant deze altijd en overal inzien, op een moment dat het hem uitkomt. Reken uit de tijdswinst! Onnodige bezoekjes, het heen en weer sturen van back-ups van de boekhouding en uren kwijt zijn om de boekhouding op orde te krijgen, zijn allemaal verleden tijd.

27 27 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN HELP UW ACCOUNTANT EEN HANDJE Door uw accountant altijd toegang tot uw administratie te geven, kan hij altijd de btw-aangifte doen, invoerwerk voor u (laten) automatiseren en de laatste stand van zaken van uw onderneming inzien. Dat is een stuk efficiënter dan wanneer hij de cijfers van uw bedrijf alleen maar ziet als u een paar keer per jaar een schoenendoos vol bonnen en facturen aflevert, of als de accountant zelf langskomt om alles te verzamelen. Uw accountant kan met die online toegang veel sneller reageren en proactief maatwerk leveren. Dan blijft uw boekhouding op orde én haalt u veel meer uit de business.

28 28 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN WERK OP ÚW MANIER SAMEN MET UW ACCOUNTANT Met online bedrijfssoftware kunt u flexibel samenwerken met uw accountant. Ga bijvoorbeeld alleen bonnen uploaden en factureren en laat de rest over aan de accountant, inclusief de aangiftes. Hij kan u op zijn beurt weer online inzicht in de resultaten geven. Of doe bijvoorbeeld de boekhouding helemaal zelf en laat de accountant alleen controleren. Of laat echt alles aan uw accountant over en kijk alleen mee om toch inzicht te behouden. Geen probleem. Het kan allemaal.

29 29 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 03 DE 6 BELANGRIJKSTE VRAGEN VOOR SUCCES? Bent u klaar voor de volgende stap? Nu rest alleen nog de vraag welke bedrijfssoftware u nodig heeft om meer uit uw administratie te halen. Zoals we hebben gezien, geven de juiste tools volledig inzicht in uw inkomsten, marges, cashflow, klantengegevens... kortom, in uw hele business.

30 30 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Online boekhoud- en bedrijfssoftware zorgt ervoor dat al uw bedrijfsgegevens centraal worden opgeslagen. Zo heeft u overal en altijd al uw data bij de hand. Bedrijfssoftware helpt u ook om veel slimmer en efficiënter te werken. U kunt het zelfs met uw favoriete software en services koppelen. Van tankpassen tot webshops en kassasystemen. Bovendien kunt u beter samenwerken met uw accountant, zodat u maximaal profiteert van de kennis die hij meebrengt. Bedrijfssoftware helpt u ook om veel slimmer en efficiënter te werken. Nu nog de juiste bedrijfssoftware vinden voor uw specifieke omstandigheden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn zoveel verschillende producten en diensten te krijgen. Ze claimen allemaal dat ze een aantal of alle voordelen bieden die zojuist zijn behandeld. Sommige zijn speciaal ontworpen om optimaal te profiteren van de voordelen van de cloud en mobiel werken. Anderen bestaan uit achterhaalde technologieën die in een nieuw jasje zijn gestoken. Waar dan te beginnen? Inderdaad, bij de basis. Door eerst de juiste vragen te stellen. Door te kijken naar uw huidige omstandigheden, wat u nodig heeft en wat uw ideale voordelen zijn. Dan komt u al snel uit bij het pakket dat bij u past.

31 31 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 1 Hoe nauw wil ik samenwerken met mijn accountant? 2 Als ik meer werk uitbesteed, hoe hou ik dan het inzicht en de controle? 3 Ik wil zelf gaan boekhouden, hoe moet ik dat aanpakken? 4 Welke inzichten zijn het meest relevant voor mijn business? 5 Heb ik 24/7 toegang nodig tot mijn gegevens, ook met mijn smartphone of tablet? Dit is waarschijnlijk de belangrijkste vraag. Vooral als u op zoek bent naar beter inzicht, betere beslissingen en betere business. Wilt u de boekhouding zelf bijhouden? Of besteedt u liever meer uit aan uw accountant? Sommige bedrijfssoftware maakt het heel makkelijk om bijvoorbeeld het uploaden van bonnen en het beheren van facturen zelf te verzorgen. Dat helpt u niet alleen om kosten te besparen. Doordat u vlak voor de deadline voor uw belastingaangifte geen berg paperassen bij uw accountant op het bureau dumpt, kan uw accountant zich concentreren op hoe u het hele jaar door presteert. 6 Is de bedrijfssoftware makkelijk in te stellen en kan ik er zo mee aan de slag?

32 32 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 1 Hoe nauw wil ik samenwerken met mijn accountant? 2 Als ik meer werk uitbesteed, hoe hou ik dan het inzicht en de controle? 3 Ik wil zelf gaan boekhouden, hoe moet ik dat aanpakken? Als u ervoor kiest om uw accountant het merendeel van uw boekhouding te laten doen, zorg dan in ieder geval dat u zoveel mogelijk inzicht in en controle over uw eigen financiën houdt. Dat kan met bedrijfssoftware in de cloud. Dat zorgt ervoor dat u allebei overal en altijd toegang heeft tot dezelfde gegevens. 4 Welke inzichten zijn het meest relevant voor mijn business? 5 Heb ik 24/7 toegang nodig tot mijn gegevens, ook met mijn smartphone of tablet? 6 Is de bedrijfssoftware makkelijk in te stellen en kan ik er zo mee aan de slag?

33 33 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 1 Hoe nauw wil ik samenwerken met mijn accountant? 2 Als ik meer werk uitbesteed, hoe hou ik dan het inzicht en de controle? 3 Ik wil zelf gaan boekhouden, hoe moet ik dat aanpakken? 4 Welke inzichten zijn het meest relevant voor mijn business? 5 Heb ik 24/7 toegang nodig tot mijn gegevens, ook met mijn smartphone of tablet? Als u zelf de administratie bij wil gaan houden dan kan dat prima! We hebben al gezien dat de juiste tools het u makkelijker maken dankzij allerlei tijdbesparende mogelijkheden. Denk aan het inscannen van bonnen, facturen en offertes en deze toevoegen aan boekingen en klantenbestanden. Bovendien kunt u uw internetbankieren koppelen, waardoor afschriften en betalingen automatisch worden uitgewisseld. U kunt direct vanuit uw bedrijfssoftware elektronisch of digitaal factureren. Dan kunt u alles goed in de gaten houden en snel betalingsherinneringen uitsturen. Het integreert zelfs uw CRM met uw boekhouding, zodat u een veel betere kijk op de zaken heeft. 6 Is de bedrijfssoftware makkelijk in te stellen en kan ik er zo mee aan de slag?

34 34 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 1 Hoe nauw wil ik samenwerken met mijn accountant 2 Als ik meer werk uitbesteed, hoe hou ik dan het inzicht en de controle? 3 Ik wil zelf gaan boekhouden, hoe moet ik dat aanpakken? Natuurlijk is het zo dat meer inzicht leidt tot beter geïnformeerde beslissingen, wat weer leidt tot groei. Maar inzicht waarin? De huidige financiële status? De laatste prijzen, kosten, marges en begrotingen? Informatie van klanten zoals historische offertes, bezoekverslagen en afspraken? Kortom, bepaal precies wat u wilt weten en zoek dan de software waarmee u dat kunt doen. 4 Welke inzichten zijn het meest relevant voor mijn business? 5 Heb ik 24/7 toegang nodig tot mijn gegevens, ook met mijn smartphone of tablet? 6 Is de bedrijfssoftware makkelijk in te stellen en kan ik er zo mee aan de slag?

35 35 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 1 Hoe nauw wil ik samenwerken met mijn accountant? 2 Als ik meer werk uitbesteed, hoe hou ik dan het inzicht en de controle? 3 Ik wil zelf gaan boekhouden, hoe moet ik dat aanpakken? 4 Welke inzichten zijn het meest relevant voor mijn business? Het is meestal niet genoeg om de juiste inzichten te hebben. U wilt toch ook de zekerheid dat u erbij kunt wanneer u dat nodig heeft. Hoe vaak merkt u niet dat u op de gekste tijden of plekken iets op moet zoeken? Als u in de cloud werkt, dan kunt u overal uw bedrijfsgegevens erbij pakken: op uw smartphone, tablet of gewoon op de laptop. Of u nu s middags in een bespreking zit of s avonds op de luchthaven werkt. 5 Heb ik 24/7 toegang nodig tot mijn gegevens, ook met mijn smartphone of tablet? 6 Is de bedrijfssoftware makkelijk in te stellen en kan ik er zo mee aan de slag?

36 36 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 1 Hoe nauw wil ik samenwerken met mijn accountant? 2 Als ik meer werk uitbesteed, hoe hou ik dan het inzicht en de controle? 3 Ik wil zelf gaan boekhouden, hoe moet ik dat aanpakken? 4 Welke inzichten zijn het meest relevant voor mijn business? Het gebeurt wel vaker. U investeert in technologie die is ontworpen om u het leven makkelijker te maken. Vervolgens blijkt in de praktijk dat het tegendeel het geval is. Ze hadden er wel even bij mogen vermelden dat u een Master in IT nodig had om ermee te kunnen werken... Dit hoeft echt niet altijd zo te zijn. Met een demo of gratis proefabonnement kunt u direct zien hoe makkelijk een product in gebruik is (of niet). 5 Heb ik 24/7 toegang nodig tot mijn gegevens, ook met mijn smartphone of tablet? 6 Is de bedrijfssoftware makkelijk in te stellen en kan ik er zo mee aan de slag?

37 37 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 04 CONCLUSIE: Boekhouden speelt een hoofdrol bij elk succesvol bedrijf. En met gespecialiseerde boekhoud- en DOE ZAKEN OP bedrijfssoftware krijgen zowel u als uw accountant nieuwe en betere inzichten. Dan kunt u allebei BASIS VAN FEITEN op een proactieve manier meer winst en succes behalen met uw business.

38 38 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Met de juiste tools krijgt u namelijk uitgebreid inzicht in uw onderneming. En die kennis kunt u inzetten om uw bedrijf succesvoller te maken. Daar heeft u toch ook wel oren naar? En als u wegduikt als u het woord boekhouding hoort, dan wordt het misschien tijd om op een andere manier naar uw financiën te kijken. Uw bedrijfsgegevens helpen u namelijk om uw onderneming veel effectiever te laten groeien. De inzichten die u hier uit kunt halen zijn enorm waardevol. Die helpen u om betere beslissingen te nemen. Zo zorgt u voor groei en controle. Dat zorgt er weer voor dat u meer tijd overhoudt en flexibeler kunt werken. EXACT ONLINE KAN U HELPEN OM DIT ALLES VANDAAG NOG TE REALISEREN

39 Exact Molengraaffsingel JD Delft Nederland Tel: Site: Exact Group B.V., All rights reserved. All brand and trade names belong to the respective owners. MCL641000NL010

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN 6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN Reken op je cijfers voor meer succes www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 1 Eerste hulp bij het ondernemen 2 6 vragen om het juiste

Nadere informatie

SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF

SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF Exact Online SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF 10 onmisbare tips voor een goede jaarafsluiting www.exactonline.nl 02 SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF INTRODUCTIE Het is eerder donker, de creditcardlimieten

Nadere informatie

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI Online business software exactonline.nl Je bedrijf laten groeien. Een flinke uitdaging voor menig ondernemer. Benieuwd hoe je dit slimmer aanpakt?

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET co 2 -administratie ketenverantwoordelijkheid aanbesteding certificering MVO HET ADMINISTRATIEPAKKET Wat levert digitalisering me op? En wat kost het me? Een boekhoudpakket hoeft niet duur te zijn. Toch

Nadere informatie

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI Online business software exactonline.nl Je bedrijf laten groeien. Een flinke uitdaging voor menig ondernemer. Benieuwd hoe je dit slimmer aanpakt?

Nadere informatie

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Exact Online 40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Laat de cijfers voor je werken www.exactonline.nl INHOUD 1 Haal haal meer uit je boekhouding 4 2 Kies een boekhoudpakket 6 3 De 40 boekhoudtips 10 4 Samengevat 12

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. www.exactonline.nl

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. www.exactonline.nl EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE SCAN & HERKEN Online boekhouden met Exact Online wordt nog makkelijker met Scan & Herken Scan voortaan uw facturen 100% nauwkeurig

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT Exact Online CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY GROEI DOOR PROACTIEF ADVIES Het gaat goed bij Joanknecht & Van Zelst: dit Eindhovens

Nadere informatie

EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING

EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING Exact Online EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING exactonline.nl WAT IS EXACT ONLINE? Exact Online is dé online bedrijfssoftware voor ondernemers en accountants. Met boekhouden en CRM in 1 is het

Nadere informatie

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN.

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN www.exactonline.nl 2 EXACT SCAN & HERKEN Online boekhouden met Exact Online wordt nog makkelijker met Scan & Herken Scan voortaan uw facturen in waarna ze automatisch

Nadere informatie

Brochure AMF Portable

Brochure AMF Portable Brochure maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein starten en al naargelang uw wensen of de groei van uw bedrijf kan de software

Nadere informatie

9 TIPS VOOR EEN GEZONDE CASHFLOW

9 TIPS VOOR EEN GEZONDE CASHFLOW Exact Online 9 TIPS VOOR EEN GEZONDE CASHFLOW www.exactonline.nl 02 EXACT ONLINE NIETS ZO BELANGRIJK ALS EEN GEZONDE CASHFLOW In een ideale wereld komt er bij uw bedrijf natuurlijk meer geld binnen dan

Nadere informatie

EXACT ONLINE VOOR HANDEL

EXACT ONLINE VOOR HANDEL Exact Online EXACT ONLINE VOOR HANDEL exactonline.nl WAT IS EXACT ONLINE? Exact Online is dé online bedrijfssoftware voor ondernemers en accountants. Met boekhouden en CRM in 1 is het de basis van ieder

Nadere informatie

Update: Exact Online Handel. Joost de Stigter Exact Software Nederland

Update: Exact Online Handel. Joost de Stigter Exact Software Nederland Update: Exact Online Handel Joost de Stigter Exact Software Nederland EXACT ONLINE HANDEL Dé online bedrijfssoftware Agenda Uw organisatie Over Exact en Exact Online Trends De voordelen van de Cloud Oplossing

Nadere informatie

ACCOUNTING CONNECTED

ACCOUNTING CONNECTED ACCOUNTING CONNECTED SINDS 1983 MINOX VERBINDT Minox faciliteert en optimaliseert de samenwerking tussen accountant en ondernemer Met meer dan dertig jaar ervaring kent Minox de branche van accountants

Nadere informatie

Voordelig en flexibel boekhouden via internet

Voordelig en flexibel boekhouden via internet Voordelig en flexibel boekhouden via internet Overal en altijd online uw bedrijfsinformatie paraat! Voor complete boekhouding, facturatie en veel meer! Ideaal om samen te werken met de accountant. Probeer

Nadere informatie

EXACT ONLINE VOOR PRODUCTIE

EXACT ONLINE VOOR PRODUCTIE Exact Online EXACT ONLINE VOOR PRODUCTIE exactonline.nl WAT IS EXACT ONLINE? Exact Online is dé online bedrijfssoftware voor ondernemers en accountants. Met boekhouden en CRM in 1 is het de basis van

Nadere informatie

WERKBOX WERKT MET JE MEE

WERKBOX WERKT MET JE MEE WERKBOX WERKT MET JE MEE Altijd je kantoor bij DE HAND Het Nieuwe Werken. We horen er veel over. Het staat voor slim en effectief werken. Voor het werken van nu dus. Wat betekent het in de praktijk? Flexibiliteit.

Nadere informatie

Whitepaper ChainWise bedrijfssoftware

Whitepaper ChainWise bedrijfssoftware Whitepaper ChainWise bedrijfssoftware Product ChainWise Telecom+ Jaar 2015 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke toestemming

Nadere informatie

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Hyarchis.Net MKB Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Heeft uw bedrijf door alle uitpuilende archiefkasten soms meer weg van een papieropslag? Kunt u

Nadere informatie

Module 3 Gegevens verwerken

Module 3 Gegevens verwerken Geleerd in vorige presentaties Module 3 Gegevens verwerken Les 1. Richt je boekhouding in Business Plan op 1 A4 Budget in 5 stappen Uurtarief / DGA-salaris Papieren en digitale archief ordnersysteem Btw-administratie

Nadere informatie

E-book: Werken met Zoho CRM

E-book: Werken met Zoho CRM E-book: Werken met Zoho CRM Alles wat u moet weten om te werken met Zoho CRM. Veel leesplezier! 1. Wat is CRM? Customer Relationship Management (klantrelatiebeheer) bevat de hele strategie rondom het krijgen

Nadere informatie

E-BOOK. App. Strakke administratie in minder tijd. Meer inzicht en meer tijd voor je core business

E-BOOK. App. Strakke administratie in minder tijd. Meer inzicht en meer tijd voor je core business E-BOOK App Strakke administratie in minder tijd Meer inzicht en meer tijd voor je core business INLEIDING Dank voor je interesse in het e-book Strakke administratie in minder tijd. Dit boek krijg je van

Nadere informatie

Eenvoudig boekhouden. stap 1-5. Eenvoudig boekhouden voor iedere kleine ondernemer. Deel dit e-book:

Eenvoudig boekhouden. stap 1-5. Eenvoudig boekhouden voor iedere kleine ondernemer. Deel dit e-book: 1 Eenvoudig boekhouden voor iedere kleine ondernemer Deel 1 stap 1-5 2 Inhoud Introductie 3 Vaste plek 4 Vast moment 6 Factureer snel! 8 Verwerk uw inkomende facturen slim 10 Boek uw bankafschriften (automatisch)

Nadere informatie

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN Exact Online CASE STUDY HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY ONDERSCHEIDENDE KWALITEITEN LEIDEN TOT SUCCES VOOR ZOWEL ONDERNEMER ALS ZIJN

Nadere informatie

Strategisch accountant/ boekhouder

Strategisch accountant/ boekhouder Strategisch accountant/ boekhouder Doc-it-Easy Doc-it-Easy kiest voor slimme samenwerking Doc-it-Easy Inhoud Inleiding Kmo en ondernemer willen strategisch advies 7 Tips om als accountant/ boekhouder een

Nadere informatie

Mobility....sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency. Whitepaper

Mobility....sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency. Whitepaper Mobility...sleutel tot actueel voorraadbeheer en meer efficiency Whitepaper UNIT4 Software B.V., 2013 Mobiel ondernemen: altijd en overal toegang tot bedrijfsgegevens Door nieuwe toetreders en afzetmarkten

Nadere informatie

Een complete oplossing voor uw CRM-vraagstuk!

Een complete oplossing voor uw CRM-vraagstuk! Een complete oplossing voor uw CRM-vraagstuk! Alles wat u moet weten om te gaan groeien met CRM. 1. Inleiding: Wat is CRM 2. Efficiëntie & productiviteit 3. Effectiviteit & CRM strategie 4. Managementinformatie

Nadere informatie

Voor ondernemers. Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie

Voor ondernemers. Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie Voor ondernemers Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie DizzyData voor Ondernemers AUTOMATISCH BOEKHOUDEN VOOR INNOVATIEVE ONDERNEMER DizzyData is een slimme en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE Exact Online CASE STUDY ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY INZICHT DELEN OM TE GROEIEN JOINSON & SPICE is druk.

Nadere informatie

Quadro is het CRM-pakket van Doppio-L dat standaard software combineert met maatwerk.

Quadro is het CRM-pakket van Doppio-L dat standaard software combineert met maatwerk. Q Een Customer Relationship Management-systeem (CRM-systeem) ondersteunt uw bedrijf en uw medewerkers. Doordat alle afspraken, contactgegevens, wensen, lopende acties, etc. worden vastgelegd in één systeem,

Nadere informatie

CaseMaster PM ProjectManagement

CaseMaster PM ProjectManagement CaseMaster PM ProjectManagement Projectmanagement De manier waarop u uw projecten organiseert, voorbereid, uitvoert en afrond bepaald uw succes. Projecten staan en vallen met planning. Effectief projecten

Nadere informatie

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB 5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB VIJF GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Veranderingen in de markt 3 De vijf

Nadere informatie

Samenwerken met Exact Online. 2012 Exact

Samenwerken met Exact Online. 2012 Exact Samenwerken met Exact Online 2012 Exact Historie: Oranje Nassau Kazerne 2012 Exact 2 Historie Exact 2012 Exact 3 Maurice Verstraten Sales Executive Exact Online Accountancy - Accountancy achtergrond nl.linkedin.com/in/mverstraten

Nadere informatie

Cloud computing als administratieve dienstverlening. Van boekhoudfabriek tot advieskantoor

Cloud computing als administratieve dienstverlening. Van boekhoudfabriek tot advieskantoor Cloud computing als administratieve dienstverlening Van boekhoudfabriek tot advieskantoor Onderwerpen 1. Kort voorstellen 2. Verschillen traditioneel kantoor en accountantskantoor van de toekomst 3. Welke

Nadere informatie

MijnGeld Help. Inhoudsopgave. Wat is MijnGeld? 2. Doorloop 3. Importeren van transacties 5. Consolideren met bankafschriften 12

MijnGeld Help. Inhoudsopgave. Wat is MijnGeld? 2. Doorloop 3. Importeren van transacties 5. Consolideren met bankafschriften 12 Inhoudsopgave MijnGeld Help Wat is MijnGeld? 2 Doorloop 3 Importeren van transacties 5 Consolideren met bankafschriften 12 Koppelingen met digitale documenten 16 Contact 21 Wat is MijnGeld? MijnGeld is

Nadere informatie

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE De essentiële rol van CRM-software www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK CRM INHOUD 1 In 10 stappen je sales & marketing 5 optimaliseren 1.1

Nadere informatie

EXACT ONLINE. Online business software voor ondernemers. exactonline.nl

EXACT ONLINE. Online business software voor ondernemers. exactonline.nl EXACT ONLINE Online business software voor ondernemers. exactonline.nl WAT IS EXACT ONLINE? Exact Online is dé online bedrijfssoftware voor ondernemers en accountants. Met boekhouden en CRM in 1 is het

Nadere informatie

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK Eenvoudig informatie beheren en vinden Er is veel informatie over een onderwerp of klant. Het blijft echter lastig om de informatie te bundelen en gemakkelijk terug te vinden.

Nadere informatie

Focus op winstgevendheid. Exclusieve zomeraanbieding voor klanten. Extra gebruikerslicenties

Focus op winstgevendheid. Exclusieve zomeraanbieding voor klanten. Extra gebruikerslicenties Mamut One Lees meer op pag. 6 Uw nieuwe oplossing! Focus op winstgevendheid Exclusieve zomeraanbieding voor klanten Kennis een veilige investering tot 50% Bestel nu en bespaar tot 50% op cursussen voor

Nadere informatie

HOORNWIJCK GROEP HAAST ZICH NAAR DE CLOUD

HOORNWIJCK GROEP HAAST ZICH NAAR DE CLOUD Exact Online CASE STUDY HOORNWIJCK GROEP HAAST ZICH NAAR DE CLOUD en zet in op Practice Management www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY, PRACTICE MANAGEMENT MEER COMMERCIEEL HANDELEN

Nadere informatie

Classic. Voor elke ondernemer een passend pakket. Uw partij voor snelstart. Krijg snel grip op uw cijfers en start vandaag nog!

Classic. Voor elke ondernemer een passend pakket. Uw partij voor snelstart. Krijg snel grip op uw cijfers en start vandaag nog! pakketten en prijzen Voor elke ondernemer een passend pakket. Classic Uw partij voor snelstart. Krijg snel grip op uw cijfers en start vandaag nog! 2013 SnelStart Inhoud 2 Introductie...3 Onze software...4

Nadere informatie

Caag CRM. info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl. Informatie Brochure

Caag CRM. info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl. Informatie Brochure Caag CRM info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl Informatie Brochure Over Ons Caag CRM is een cloud- based software onderneming. Onze kracht ligt in het ontwikkelen van slimme software oplossingen gebaseerd op

Nadere informatie

De Exact MKB Cloud Barometer: Kansen in de Cloud voor het MKB. Peter Vermeulen Pb7 Research i.o.v. Exact

De Exact MKB Cloud Barometer: Kansen in de Cloud voor het MKB. Peter Vermeulen Pb7 Research i.o.v. Exact De Exact MKB Cloud Barometer: Kansen in de Cloud voor het MKB Peter Vermeulen Pb7 Research i.o.v. Exact Veldwerk Doel van de Exact MKB Cloud Barometer Hoeveel waarde haalt het MKB uit de cloud? Hoe kunnen

Nadere informatie

BiziMan Werkt voor u!

BiziMan Werkt voor u! Werkt voor u! WebsiteKing.be Een totaaloplossing voor elke ondernemer BiziMan is een facturatieprogramma, ook wel ERP Software (Enterprise Resource Planning) genoemd, dat beschikt over een aantal basismodules

Nadere informatie

EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING

EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING Exact Online EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING exactonline.be WAT IS EXACT ONLINE? Exact Online is dé online business software voor ondernemers en accountants. Met boekhouden en CRM in 1 is

Nadere informatie

Inleiding... 1. Tip 1 Gooi je administratie weg... 2. Tip 2 Verminder het aantal bonnetjes... 3. Tip 3 Maak een indeling... 4

Inleiding... 1. Tip 1 Gooi je administratie weg... 2. Tip 2 Verminder het aantal bonnetjes... 3. Tip 3 Maak een indeling... 4 Inhoudsopgave Inleiding... 1 Tip 1 Gooi je administratie weg... 2 Tip 2 Verminder het aantal bonnetjes... 3 Tip 3 Maak een indeling... 4 Tip 4 Je administratie over de schutting?... 6 Tip 5 Zorg voor inzicht...

Nadere informatie

Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken.

Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken. ICT Monitor 2014 Introductie: Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken. Goede morgen/middag, U spreekt met van 24Interactive Smart Services. We zijn momenteel bezig

Nadere informatie

NORA Document Management Software

NORA Document Management Software NORA Document Management Software Beheer en beheers uw document flow INHOUD NORA Eenvoudig documentenbeheer NORA: eenvoudig documentenbeheer 3 MODULES Dossier- en contactenbeheer 4 Documenten 5 Berichten

Nadere informatie

De objectieve zakenpartner in telecommunicatie SPLIETHOFF VAST-MOBIEL INTEGRATIE

De objectieve zakenpartner in telecommunicatie SPLIETHOFF VAST-MOBIEL INTEGRATIE SPLIETHOFF VAST-MOBIEL INTEGRATIE Voor specifieke vragen kunnen we altijd bij de medewerkers van BTC Teleconsult terecht. De onafhankelijke positie die BTC inneemt past uitstekend bij de behoefte en grootte

Nadere informatie

Brochure AMF Marketing en verkoop

Brochure AMF Marketing en verkoop Brochure AMF Marketing en verkoop AMF Marketing en verkoop AMF Marketing en verkoop maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein

Nadere informatie

De alles-in-1 Zorgapp

De alles-in-1 Zorgapp De alles-in-1 Zorgapp Tevreden cliënten en medewerkers Impact van zorgapps op de zorgverlening Meerwaarde van zorgapps in het zorgproces De rol van de zorgverlener verandert in rap tempo door nieuwe technologie

Nadere informatie

Wat. nou. cloud?! De zin én onzin! CSP

Wat. nou. cloud?! De zin én onzin! CSP Wat nou cloud?! De zin én onzin! CSP De zin en onzin van werken in de cloud De cloud, wat is dat nou precies? Is het een hype zoals je die vaker tegenkomt in ICT? Of biedt het echt kansen waar u als ondernemer

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 1.3 Inloggen met pincode op mobiele app... 4 2. Berichtenservice... 5 3. Bedrijfsmonitor...

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Sportlink Club.Basis. De voordelen van Club.Basis. Uitbreidingsmogelijkheden. Eenvoudig over te dragen

Sportlink Club.Basis. De voordelen van Club.Basis. Uitbreidingsmogelijkheden. Eenvoudig over te dragen Sportlink Club.Basis Uitbreidingsmogelijkheden U kunt Club.Basis heel eenvoudig uitbreiden met allerlei oplossingen die volledige geïntegreerd zijn in Sportlink. Wilt u naast de ledenadministratie bijvoorbeeld

Nadere informatie

dé online facturenservice

dé online facturenservice dé online facturenservice Digitaal factureren is niet alleen goedkoper dan papieren facturatie, het legt ook minder beslag op uw organisatie, kent een hogere service gerichtheid naar uw klanten en het

Nadere informatie

Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV.

Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV. Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV. ONTVANG HERKEN VERWERK ARCHIVEER NAViDocs is de volledig

Nadere informatie

Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project?

Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project? Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project? Slechts 10 per maand per gebruiker, geen verborgen kosten, onmiddellijk ROI eenmaal u online een aantal field force automation

Nadere informatie

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers End-note Sven Noomen Wouter Heutmekers 2 Ok, en morgenvroeg? Voorstellen 25111978 14 8 4 6 23 25031981 12 3 1 1339 3 Think BIG Act SMALL 2011 Scale FAST 4 5 6 Visie & strategie Strategie Ondersteuning

Nadere informatie

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Exact Insights powered by QlikView Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Met Exact Insights zet u grote hoeveelheden data moeiteloos om in organisatiebrede KPI s en trends.

Nadere informatie

Online Boekhouden. Welke mogelijkheid u ook kiest, u staat er bij ons niet alleen voor. U kunt bij ons altijd terecht voor ondersteuning.

Online Boekhouden. Welke mogelijkheid u ook kiest, u staat er bij ons niet alleen voor. U kunt bij ons altijd terecht voor ondersteuning. Online Boekhouden Online boekhouden is ideaal als u overal en altiid inzicht wilt in uw administratie. De rapportage die u krijgt bevat niet meer gegevens die drie maanden oud zijn. Het geeft u de kans

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

ZELF JE ADMINISTRATIE DOEN BONUS

ZELF JE ADMINISTRATIE DOEN BONUS ZELF JE ADMINISTRATIE DOEN BONUS BONUS SESSIE In les 1 hebben we laten zien wat een administratie allemaal inhoud, en wat er minimaal nodig is voor een aangifte BTW en Inkomstenbelasting. Ook heb je 7

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management Exact Synergy Enterprise Krachtiger Financieel Management 1 Inleiding Waar gaat het om? Makkelijke vragen zijn vaak het moeilijkst te beantwoorden. Als het hectische tijden zijn, moet u soms veel beslissingen

Nadere informatie

Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur

Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur Kritische opdrachtgever verwacht meer De opdrachtgever van vandaag is kritisch, verlangt toegevoegde waarde

Nadere informatie

Onze CRM oplossing. SalesManager Online. Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SALESMANAGER ONLINE INTRODUCTIE

Onze CRM oplossing. SalesManager Online. Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SALESMANAGER ONLINE INTRODUCTIE 1 SalesManager Online Onze CRM oplossing Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SalesManager Online maakt het eenvoudig om uw klanten en relaties structureel en overzichtelijk te beheren en te bedienen.

Nadere informatie

BEGRIJP, VERGELIJK EN VERKLAAR UW DATA MET DATAVISUALISATIE POWERED BY

BEGRIJP, VERGELIJK EN VERKLAAR UW DATA MET DATAVISUALISATIE POWERED BY BEGRIJP, VERGELIJK EN VERKLAAR UW DATA MET DATAVISUALISATIE SNELLERE INZICHTEN MET DATAVISUALISATIE Met de uitdrukking een beeld zegt meer dan duizend woorden bent u wellicht bekend. Beelden vertellen

Nadere informatie

Voor accountants. Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie

Voor accountants. Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie Voor accountants Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie DizzyData voor accountants AUTOMATISCHE FACTUURHERKENNING, FACTUURAUTORISATIE EN E-FACTURATIE DizzyData is een slimme

Nadere informatie

MKB ICT-onderzoek 2009

MKB ICT-onderzoek 2009 ICT: noodzakelijk kwaad of concurrentievoordeel? Voor 32% van het MKB vormt ICT een bijrol binnen de business, terwijl voor het overig deel ICT een sleutelfunctie heeft binnen de bedrijfsvoering: als de

Nadere informatie

WAAR VERZAMEL JE ALLE INPUT?

WAAR VERZAMEL JE ALLE INPUT? WAAR VERZAMEL JE ALLE INPUT? Je hebt een probleem: informatie komt via steeds meer kanalen tot jou. Allerlei stuff komt bij je binnen via e-mail, whatsapp, sms, telefoon, collega`s in de gang en op kantoor,

Nadere informatie

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Over ons Xentral Station is een onafhankelijk app-store met de beste bedrijfssoftware. Wij normaliseren en verrijken uw stam- en transactiedata. Gebruik

Nadere informatie

Gasunie inkoopproces 2012

Gasunie inkoopproces 2012 Gasunie inkoopproces 2012 Gasunie inkoopproces 2012 Of het nu gaat om het optimaliseren van het gastransport of om het beheren en aansturen van onze leveranciers, bij Gasunie zijn we continu op zoek naar

Nadere informatie

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud Pag. 1 Downloads.xls Facturatie.xls Voorraad.xls Prijzen.xls Prijzen.xls Werknemers.xls Klantgegevens.xls Prijzen.xls Voorraad.xls xls Werknemers.xls Voorraad.xls Werknemers.xls Downloads.xls Werknemers.xls

Nadere informatie

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT Exact Online CASE STUDY HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE TENSING BINNEN 1 JAAR 180 GRADEN DRAAIDE Tensing, een mobility en Geo- ICT software

Nadere informatie

CaseMaster CRM Customer Relationship Management

CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Meer omzet uit uw bestaande of nieuwe relaties halen of een klantprofiel samenstellen doormiddel van een analyse op het aankoopgedrag en vervolg

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. NEO facturatie. Powered bij Twinfield. NEO facturatie

Gebruikershandleiding. NEO facturatie. Powered bij Twinfield. NEO facturatie Gebruikershandleiding NEO facturatie Powered bij Twinfield NEO facturatie Copyright Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

MKB Cloud Barometer 2016 Management Samenvatting Boekhouden In opdracht van: Exact Nederland

MKB Cloud Barometer 2016 Management Samenvatting Boekhouden In opdracht van: Exact Nederland MKB Cloud Barometer 2016 Management Samenvatting Boekhouden In opdracht van: Exact Nederland Peter Vermeulen Pb7 Research 5 juli 2016 peter@pb7.nl 1 Inhoud Inhoud... 1 Achtergrond... 2 De MKB Business

Nadere informatie

1. Uw boekhouding praktisch en overzichtelijk opzetten en inrichten... 1

1. Uw boekhouding praktisch en overzichtelijk opzetten en inrichten... 1 Inhoudsopgave Voorwoord... VII 1. Uw boekhouding praktisch en overzichtelijk opzetten en inrichten... 1 1.1. Is een boekhouding verplicht?... 1 1.1.1. Waarom een boekhouding?... 1 1.1.2. Wat zit in een

Nadere informatie

CASH Handel Inzicht in Voorraad, Inkoop, Verkoop en Financiën

CASH Handel Inzicht in Voorraad, Inkoop, Verkoop en Financiën Tijd en geld besparen en overzicht creëren Maatwerk met standaard software voor handelsbedrijven Vanaf 118,- p/m All-in! CASH Handel Inzicht in Voorraad, Inkoop, Verkoop en Financiën Up-to-date inspelen

Nadere informatie

JUBILEUM AANBIEDINGEN

JUBILEUM AANBIEDINGEN Mamut Exclusieve JUBILEUM AANBIEDINGEN 5% korting op upgrades lees pagina korting op cursuspakketen zie pagina 6 korting op extra licenties zie pagina 2 Mamut Hogere efficiëntie Beter overzicht Up-to-date

Nadere informatie

Life Enhancing Administrators.

Life Enhancing Administrators. Life Enhancing Administrators. Wie is LEA? LEA. Leave the worries to us LEA is het resultaat van de gebundelde know-how van bedrijvencentrum De Punt en IT integrator Behind The Buttons, twee organisaties

Nadere informatie

Hét complete Uitzendbureau in de Cloud. matcher

Hét complete Uitzendbureau in de Cloud. matcher Hét complete Uitzendbureau in de Cloud matcher Een processysteem in plaats van een administratiesysteem Meer dan twee keer zoveel tijd besteden aan sales en zo uw omzet verhogen. e-matcher maakt het mogelijk.

Nadere informatie

DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert

DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert INLEIDING Online transacties en digitale interactie In een snel veranderende markt met veel concurrentie willen uw klanten het papierwerk steeds meer

Nadere informatie

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT Exact Online CASE STUDY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT En daarna dat van ondernemers Onze branche staat

Nadere informatie

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde IN HET KORT In de private cloud draaien uw Exact-oplossingen zoals u gewend bent, maar dan met optimale flexibiliteit, maximale prestaties

Nadere informatie

EXACT ONLINE. Online Business software voor accountants. exactonline.be

EXACT ONLINE. Online Business software voor accountants. exactonline.be EXACT ONLINE Online Business software voor accountants. exactonline.be WAT IS EXACT ONLINE? Exact Online is dé online business software voor ondernemers en accountants. Met boekhouden en CRM in één is

Nadere informatie

Onze Project oplossing

Onze Project oplossing 1 SalesManager Online Onze Project oplossing Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SalesManager Online maakt het eenvoudig om uw klanten en relaties structureel en overzichtelijk te beheren en te bedienen.

Nadere informatie

De keuze voor een boekhoudpakket: Twaalf overwegingen. In business for people.

De keuze voor een boekhoudpakket: Twaalf overwegingen. In business for people. De keuze voor een boekhoudpakket: online of offline Twaalf overwegingen In business for people. De keuze voor een boekhoudpakket: online of offline twaalf overwegingen Iedere onderneming is wettelijk verplicht

Nadere informatie

SALARISADMINISTRATIE

SALARISADMINISTRATIE SALARISADMINISTRATIE Zelf doen of uitbesteden? Leuk dat je ons partner kennisdocument hebt gedownload. In kennisdocumenten in samenwerking met horecabranche experts brengen wij je op de hoogte van de voor

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

EXACT ONLINE. Online Business software voor accountants. exactonline.nl

EXACT ONLINE. Online Business software voor accountants. exactonline.nl EXACT ONLINE Online Business software voor accountants. exactonline.nl WAT IS EXACT ONLINE? Exact Online is dé online bedrijfssoftware voor ondernemers en accountants. Met boekhouden en CRM in 1 is het

Nadere informatie

Versie 1.0 1. Exact Online. Dienstbeschrijving

Versie 1.0 1. Exact Online. Dienstbeschrijving Versie 1.0 1 Dienstbeschrijving Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 De dienst...4 2.1 Verschillen tussen Prepaid en Advanced...5 2.2 Wat kost het?...6 3 Levering en Service...7 3.1 Servicedesk...7 3.2 Inhoudelijke

Nadere informatie

Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software.

Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software. Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software. De Guidance software pakketten maken het mogelijk om vanuit één centrale database zowel een webshop als catalogus

Nadere informatie

De weg naar controle en veiligheid voor uw financiële zaken. Geen gedoe met kleine kassen, voorschotten, losse bonnetjes en zakelijk declareren

De weg naar controle en veiligheid voor uw financiële zaken. Geen gedoe met kleine kassen, voorschotten, losse bonnetjes en zakelijk declareren De weg naar controle en veiligheid voor uw financiële zaken Geen gedoe met kleine kassen, voorschotten, losse bonnetjes en zakelijk declareren www.simpledcard.com 020-330 67 12 info@simpledcard.com Herkent

Nadere informatie

ISABEL 6. SLIMME BOEKHOUDING

ISABEL 6. SLIMME BOEKHOUDING ISABEL 6. SLIMME BOEKHOUDING ACCOUNTING OPTIMIZED OPTIMALISEER UW BOEKHOUDING EN TEL UW TIJDSWINST. BETER BOEKHOUDEN DANKZIJ ISABEL 6. Isabel 6, één oplossing met tal van voordelen. Isabel 6 is de enige

Nadere informatie

2016 Boekhoudtarieven

2016 Boekhoudtarieven Boekhoudtarieven 2016 Takenpakket A: boekhouding samenwerking Taakverdeling Magda Daniels Klant Inboeken verstuurde nota s nee Ja Inboeken ontvangen nota s nee Ja Inboeken bankafschriften nee Ja BTW aangifte

Nadere informatie