BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES"

Transcriptie

1 BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES Haal alles uit uw financiën

2 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 01 Weet waar u moet beginnen 02 De 4 stappen naar succes 2.1 Stap 1: Zorg voor inzicht 2.2 Stap 2: Ga nog efficiënter werken 2.3 Stap 3: Bespaar tijd, moeite en geld door slim te werken 2.4 Stap 4: Haal meer uit uw accountant 03 De 6 belangrijkste vragen voor succes 04 Conclusie

3 3 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN VLIEG DE BOEKHOUDING OP EEN ANDERE MANIER AAN Boekhouden. Factureren. Bonnen verzamelen. GAAP! U heeft wel iets beters te doen nietwaar? Zoals lekker ondernemen! Mooie deals binnenslepen, klanten werven of misschien de cashflow op peil houden. Maar... diep van binnen weten we allemaal dat de administratie op orde houden erbij hoort. Anders kunt u een succesvolle onderneming wel op uw buik schrijven.

4 4 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Maar wat als u nu eens op een totaal andere manier naar boekhouden gaat kijken? Wat als u al deze cijfers kunt inzetten om bruikbare inzichten te krijgen. Inzichten van een heel ander niveau. Inzichten die u laten zien hoe uw bedrijf nu presteert, welke kant het opgaat en hoe u eigenlijk zover bent gekomen? Maar wat als u nu eens op een totaal andere manier naar boekhouden gaat kijken?

5 5 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Stelt u zich eens voor dat u boekhouden kunt veranderen van een verplicht nummertje in een effectieve manier om uw bedrijf te laten groeien. Opeens zijn die cijfers niet zo saai meer. Bovendien hoeft u geen megagrote onderneming te zijn met hypermoderne serverparken en hele accountancyteams in dienst om dit anders aan te pakken. Opeens zijn die cijfers niet zo saai meer. Misschien bent u net voor uzelf begonnen. Of bestaat uw bedrijf al veel langer. Met mensen in dienst of zonder. Hoe het er ook uitziet, tegenwoordig kan iedere ondernemer zijn cijfers naar z n hand zetten. En het is een stuk makkelijker dan u denkt. Lees verder om de zonnige kant van boekhouden te ontdekken. En hoe die kan helpen om uw bedrijf te laten stralen.

6 6 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 01 WEET WAAR U MOET BEGINNEN De tijden dat de boekhouding alleen maar zorgde voor meer werk, veel gedoe en kopzorgen zijn voorbij. Technologische ontwikkelingen hebben de deuren geopend naar nieuwe werelden vol mooie kansen voor elk soort bedrijf, ongeacht de grootte ervan. Weten hoe u volop van deze kansen gebruik kunt maken is weer een heel ander verhaal.

7 7 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Tenslotte draait het bij zakelijk succes om de cijfers. Tools. Systemen. Hardware. Software. En wat voor soort software? Wilt u profiteren van de cloud waarbij software 100% online staat en u zelf niets hoeft te installeren of te updaten of niet? Waar te beginnen? Wie gaat dat allemaal implementeren? En hoeveel gaat het eigenlijk kosten? We gaan u laten zien hoe makkelijk en gebruiksvriendelijk het is om van uw bedrijfsgegevens een krachtige bedrijfstool te maken. En minstens zo belangrijk: het is ook nog eens heel erg kostenefficiënt zonder enorme investeringen vooraf.

8 8 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Zodra we de enorme potentie voor uw bedrijf hebben verkend, gaan we in op alle mogelijk heden waarmee u er alles uithaalt wat erin zit. Want uiteindelijk komt het toch neer op het inzetten van de juiste tools. Die zorgen ervoor dat u alles op rij krijgt, tijd overhoudt om u te richten op de zaken waar u het beste in bent en niet onbelangrijk om uw winstgevendheid te optimaliseren. Tenslotte draait het bij zakelijk succes om de cijfers. We laten u zien hoe u in 4 stappen veel meer uit uw boekhouding haalt.

9 9 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 02 BENT U ER KLAAR VOOR OM MEER UIT UW BOEKHOUDING TE HALEN? ZET DE 4 STAPPEN Zorgen voor inzicht. Nog efficiënter werken. Tijd, moeite en geld besparen door slim te werken. Meer uit uw accountant halen.

10 10 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 2.1 STAP 1 ZORG VOOR INZICHT Zou u geblinddoekt achter het stuur stappen? Nee toch? Dat is vragen om ongelukken. Waarom dan wel met een blinddoek op ondernemen? Want veel ondernemers nemen zakelijke beslis singen zonder dat ze voldoende inzicht in hun bedrijf hebben. En dat kan leiden tot verkeerde investeringen of het mislopen van mooie kansen. Zit u misschien ook met een blinddoek op te onder nemen? Dan wordt het hoog tijd om die af te doen en alles volledig in kaart te brengen. Ga maar eens na wat de voordelen voor u zouden zijn als u overal en altijd volledig inzicht had in uw bedrijf: van de financiën en bedrijfsresultaten tot up-todate gegevens van alle klanten. Een paar belangrijke inzichten Is dit het juiste moment voor deze investering? Wat is de kredietgeschiedenis van deze klant? Is het verstandig om nu zaken met hem te doen? Betalen wij onze rekeningen wel op tijd? Staan er nog facturen open? En zo ja, bij wie moeten we aankloppen om ze betaald te krijgen?

11 11 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Het spreekt voor zich dat het verstandig is om goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Vooral als dat beslissingen van de zakelijke variant zijn. Maar voordat we gaan uitleggen hoe u dat betere inzicht krijgt waarmee u die betere beslissingen neemt, kijken we eerst naar de bedrijfsonderdelen waarin u inzicht nodig heeft. We gaan in op... De meerwaarde van uw financiële data. Verbeter de service, breng uw klantenrelaties in kaart. Alles bij de hand en beter op de hoogte. O N D J F M A M J J A S O

12 12 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN DE MEERWAARDE VAN UW FINANCIËLE DATA Cashflow, openstaande facturen, liquiditeit... Of voelt u nu al de hoofdpijn opkomen? Toch is het niet verstandig om de hele financiële huishouding over de schutting van de accountant te kieperen. Want als u altijd precies weet hoe u ervoor staat, is het veel makkelijker om de juiste beslissingen te nemen. Verder heeft u dan ook de rust dat u altijd weet hoe u ervoor staat. Gelukkig komt de betere bedrijfs- en boekhoudsoftware met een financiële cockpit. Hier kunt u de laatste financiële situatie in 1 oogopslag overzien. Een praktijkvoorbeeld? Neem nu de cashflow. Voor elk gezond bedrijf is het belangrijk dat die op peil blijft. Zelfs als u alle facturen op tijd verstuurt, wil dat nog niet zeggen dat het geld ook meteen veilig op uw bankrekening staat. Als u precies weet wie u wat verschuldigd is (en sinds wanneer), blijft u er bovenop zitten. De laatbetalers pikt u er zo uit. Het is dan een kwestie van herinneringen sturen en alert blijven. Dat alleen al kan een enorme positieve invloed hebben op uw financiële situatie.

13 13 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN VERBETER DE SERVICE, BRENG UW KLANTENRELATIES IN KAART Contactgegevens, facturen, afspraken, bezoekverslagen... de belangrijke gegevens over uw klanten staan vaak niet overzichtelijk bij elkaar. Die info staat vaak in adresboeken op verschillende smartphones, in allerlei spreadsheets op evenzoveel pc s, of op een collectie post-its aan uw beeldscherm. En als u geluk heeft is dat belangrijke visitekaartje, dat u als onderzetter gebruikt voor de koffie, nog niet opgeruimd door de schoonmaker. Gelukkig kan het ook anders. Door het online op 1 plek op te slaan. Dan werkt iedereen met dezelfde info. Het is dan ook heel makkelijk om alles bij te houden. Ineens is het een fluitje van een cent om facturen naar het juiste adres te versturen. En als u bij een klant zit haalt u die openstaande facturen zo tevoorschijn. Komt u vast te staan in de file voor de volgende afspraak? Pak dan eerdere bezoekverslagen erbij om u in te lezen.

14 14 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Door uw relatiebeheer te automatiseren en te integreren met de financiën, werkt u zelf veel efficiënter en professioneler. Dan kunt u uw klanten veel betere service bieden. En dat zorgt weer voor tevreden klanten, die op hun beurt hard op weg zijn om trouwe klanten te worden. Uw relatie beheer (ook wel Customer Relationship Management ofwel CRM genoemd) kunt u zo enorm verbeteren. Werk veel efficiënter en professioneler en zorg voor tevreden klanten.

15 15 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN ALLES BIJ DE HAND EN BETER OP DE HOOGTE We sneden het net al even aan: buiten de deur werken hoeft tegenwoordig niet meer gelijk te staan aan niet weten wat er speelt. Integendeel. Steeds meer ondernemers werken zelfs helemaal mobiel vanaf hun smartphone of tablet. Waarschijnlijk heeft u zelf al zo n beetje overal toegang tot uw s. En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om hetzelfde te doen voor uw belangrijkste bedrijfsgegevens. Zit u bijvoorbeeld bij de bank om een lening aan te vragen? Laat de accountmanager zien hoe u ervoor staat en maak een onvergetelijke indruk. Wilt u weten of u zich nieuwe apparatuur kunt veroorloven? Binnen een paar tellen weet u of het uit kan. Kunt u niet slapen omdat u zich afvraagt of u binnen budget en buiten de rode cijfers blijft? Check het direct op uw smartphone. Ga achter de betaling van een factuur aan terwijl u op zakenreis bent. Upload scans van bonnen en facturen terwijl u bijvoorbeeld in de trein zit. Het mooiste is nog wel dat alles altijd up-to-date is. Dus de cijfers kloppen altijd - waar u ook bent, wanneer u ook kijkt. De cijfers kloppen altijd - waar u ook bent, wanneer u ook kijkt.

16 16 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 2.2 STAP 2 GA NOG EFFICIËNTER WERKEN Naarmate uw bedrijf groter wordt, kan het moeilijk zijn om zicht te houden op alle zaken. Dan hebben we het nog niet gehad over waar alles te vinden is. Stapels papier, stoffige archiefdozen vol met paperassen, massa s s, spreadsheets die rondslingeren op allerlei pc s. Dit doorspitten om iets te vinden is niet alleen slecht voor uw business - het is ook slecht voor uw bloeddruk. Het is voor veel ondernemers een moetje, maar de papierwinkel op orde houden is echt hard nodig. Doet u dit niet dan verliest u veel tijd en loopt u reputatieschade op. Of u nu vergeet om facturen op tijd te versturen, of een vraag van een klant niet snel kunt beantwoorden omdat u de juiste info niet kunt vinden, het resultaat is hetzelfde. Een negatieve ervaring die uw reputatie kan schaden en de loyaliteit van uw klanten ondermijnt. Wat kunt u daaraan doen?

17 17 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 1 CENTRAAL OPSLAGPUNT VOOR AL UW GEGEVENS Als u contact-, verkoop- en financiële gegevens op 1 centraal systeem in de cloud opslaat, dan heeft u overal en altijd de juiste informatie bij de hand. Op die manier heeft u uw zaakjes beter op orde dan ooit tevoren. Reageer 2 keer zo snel op vragen. En neem minimaal 1 oorzaak van stress weg.

18 18 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN SNELLER KLOPPENDE FACTUREN VERSTUREN U levert uw producten of diensten. U verstuurt uw facturen per . En zie daar! U ontvangt uw geld op tijd. Elke keer opnieuw. Leuke theorie, maar in werkelijkheid gaat het niet zo makkelijk. Het gebeurt nog wel eens dat bedrijven vergeten om facturen te sturen. Of dat ze 2x dezelfde factuur versturen. Of dat ze een factuur sturen die niet klopt. En veel bedrijven wachten tot het einde van de maand voordat ze een factuur versturen. Waarom eigenlijk? Automatiseer de facturatie Als u uw facturatieproces automatiseert, dan is het in principe allemaal geregeld. Dat kan met de juiste tools. Die zorgen ervoor dat de correcte facturen op tijd worden uitgestuurd. En dat is nog maar het begin. Hiermee kunt u ook heel makkelijk uw betalingen invoeren en controleren. Door uw facturatie te automatiseren heeft u realtime overzicht van alle openstaande en te betalen facturen. Betaalt iemand niet op tijd? Dan ziet u dat direct. U weet dus altijd wanneer een klant achterloopt en wie er even snel gebeld of g d moet worden voor een herinnering. Dat is goed voor uw reputatie, goed voor uw cashflow en dus goed voor uw business.

19 19 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN BETAAL UW REKENINGEN OP HET JUISTE MOMENT Facturen die op tijd betaald worden zijn goed voor uw cashflow, maar de rekeningen op tijd betalen is ook goed voor uw business. Het is goed voor de reputatie van uw bedrijf, ze weten dat ze op u kunnen rekenen. Natuurlijk geldt wel dat u de rekeningen ook niet te snel moet gaan betalen. De optelsom is simpel. Als een rekening na 30 dagen betaald moet worden, waarom zou u die dan al binnen 10 dagen betalen? Het is beter als uw geld wat langer op uw eigen bankrekening staat. Dan profiteert u langer van de rente (hoe weinig dat ook is). Wacht daarom tot de verloopdatum, dan zijn uw crediteuren tevreden en maximaliseert u uw cashflow.

20 20 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 2.3 STAP 3 BESPAAR TIJD, MOEITE EN GELD Wij durven te claimen dat uw administratiewerk niet langer teveel van uw waardevolle tijd in beslag gaat nemen. Tenminste, dat hoeft niet meer het geval te zijn. Het is nu makkelijker dan ooit om meer werk te verzetten, meer inzicht te krijgen en om meer controle te krijgen over uw financiën - in veel minder tijd. Er zijn steeds meer slimme tools op de markt die speciaal zijn ontwikkeld om uw business te verbeteren en u het leven makkelijker te maken. Vooral als het gaat om uw boekhouding en financiën. De juiste tools helpen u om uw gegevens te managen, uw bedrijfsprocessen te automatiseren, uw klantenrelaties te onderhouden en elk aspect van uw bedrijfsvoering goed in de gaten houden. Bovendien zijn ze ook aan elkaar te koppelen. Denk aan een tankpas of een webshop. Laten we snel kijken welke functies u kunt verwachten.

21 21 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN DIGITALISEER DE ADMINISTRATIE EN ZEG VAARWEL TEGEN DE STAPELS PAPIER Om te beginnen kunt u de bergen papierwerk en dozen vol bonnetjes definitief vaarwel zeggen. Tegenwoordig is het heel simpel om een digitaal archief aan te leggen. Gewoon met uw mobiel of tablet. Gebruik deze om bijvoorbeeld bonnen, facturen of offertes in te scannen. Deze komen dan automatisch terecht in de administratie. Sommige tools maken er automatisch voorgestelde boekingen van. Sommige programma s bieden meer opties. Ze vullen de gegevens automatisch aan en maken er een voorgestelde boeking van die u alleen nog maar hoeft goed te keuren. Geen gedoe meer met handmatig invoeren en de zekerheid dat fouten tot een minimum zijn beperkt. En omdat de factuur of bon er automatisch bijzit, kunt u de documenten snel terugvinden. Zelfs wanneer u uw boekhouding volledig uitbesteedt aan de accountant kunnen de juiste tools u het werk uit handen nemen. Scan documenten in en sla ze direct in uw systeem op. Uw accountant hoeft ze dan alleen nog maar te controleren.

22 22 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN KOPPEL DE BOEKHOUDING AAN UW INTERNETBANKIEREN Bedrijfssoftware kan tegenwoordig direct aan uw internetbankieren worden gekoppeld. Het is dus niet meer nodig om uw bankafschriften handmatig in te voeren of deze te exporteren en dan weer te importeren. U bespaart niet alleen veel tijd met het domweg handmatig invoeren van grote hoeveelheden gegevens, u heeft ook nog eens realtime inzicht in uw financiën. U hoeft uw bankrekening niet steeds weer te controleren, de binnengekomen bedragen niet meer te vergelijken met uw facturen en uit te zoeken waar uw geld vandaan komt.

23 23 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN ELEKTRONISCH FACTUREREN Met de online bedrijfssoftware van vandaag de dag heeft u een beter, sneller en duurzamer alternatief voor het aanmaken van facturen in Microsoft Word of Excel. U hoeft ze niet meer te printen en per post te versturen. Dat kan elektronisch of per PDF. Gebruik een kant-en-klare factuurlay-out of pas het naar wens aan om moeiteloos duidelijke facturen aan te maken en bijvoorbeeld per te versturen. De verstuurde facturen worden automatisch in het systeem opgeslagen. Dan kunt u ze later snel terugvinden. En dit alles kan zonder dat u het programma hoeft te verlaten.

24 24 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN AUTOMATISEER UW KLANTPROCESSEN We hebben al gezien hoe online bedrijfssoftware gebruik maakt van de cloud om alle informatie over prospects, klanten, partners, concurrenten en leveranciers op 1 veilige plek te bewaren. U heeft dus sneller en makkelijker toegang tot deze informatie om bestanden te updaten en relaties te onderhouden. Ongeacht of u op kantoor bent of buiten de deur. Daarnaast kunt u automatisch offertes aanmaken. Deze zijn weer op te volgen door ze bijvoorbeeld te koppelen aan specifieke projecten, orders of facturen. Door deze integratie kunt u uw klanten sneller helpen. Kortom, goed voor de service.

25 25 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 2.4 STEP 4 HAAL MEER UIT UW ACCOUNTANT Oké, u maakt dus gebruik van een accountant. Op zijn beurt werkt die weer met een groot aantal klanten die een vergelijkbare onderneming als die van u hebben. Grote kans dus dat uw accountant een schat aan kennis bezit waarvan u kunt profiteren. En die specialistische kennis gaat waarschijnlijk verder dan alleen cijfers en getallen. Achter die cijfers schuilt wellicht een diepgravend inzicht in uw markt. Veel accountants hebben geïnvesteerd in het opbouwen en uitbouwen van deze kennis, met name in nichemarkten. Daaruit komen steeds vaker gespecialiseerde diensten voort die van grote meerwaarde kunnen zijn voor uw business. Waarom zou u daar dan geen gebruik van maken? Dat kan door uw accountant te promoveren van cijferman pur sang naar persoonlijke businesscoach. Als u daarbij de juiste bedrijfssoftware gebruikt, dan komt dat uw samenwerking alleen maar ten goede.

26 26 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN BESPAAR TIJD EN GELD DOOR ONLINE SAMEN TE WERKEN De cloud maakt het veel makkelijker om samen te werken. Alle informatie wordt op 1 plek opgeslagen en veel processen kunnen worden geautomatiseerd. Doordat u allebei altijd toegang heeft tot dezelfde gegevens, bent u allebei altijd up-to-date. Of u nu een factuur verstuurt, een bonnetje scant of een offerte opstelt, alles wordt automatisch online opgeslagen. Zo kan uw accountant deze altijd en overal inzien, op een moment dat het hem uitkomt. Reken uit de tijdswinst! Onnodige bezoekjes, het heen en weer sturen van back-ups van de boekhouding en uren kwijt zijn om de boekhouding op orde te krijgen, zijn allemaal verleden tijd.

27 27 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN HELP UW ACCOUNTANT EEN HANDJE Door uw accountant altijd toegang tot uw administratie te geven, kan hij altijd de btw-aangifte doen, invoerwerk voor u (laten) automatiseren en de laatste stand van zaken van uw onderneming inzien. Dat is een stuk efficiënter dan wanneer hij de cijfers van uw bedrijf alleen maar ziet als u een paar keer per jaar een schoenendoos vol bonnen en facturen aflevert, of als de accountant zelf langskomt om alles te verzamelen. Uw accountant kan met die online toegang veel sneller reageren en proactief maatwerk leveren. Dan blijft uw boekhouding op orde én haalt u veel meer uit de business.

28 28 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN WERK OP ÚW MANIER SAMEN MET UW ACCOUNTANT Met online bedrijfssoftware kunt u flexibel samenwerken met uw accountant. Ga bijvoorbeeld alleen bonnen uploaden en factureren en laat de rest over aan de accountant, inclusief de aangiftes. Hij kan u op zijn beurt weer online inzicht in de resultaten geven. Of doe bijvoorbeeld de boekhouding helemaal zelf en laat de accountant alleen controleren. Of laat echt alles aan uw accountant over en kijk alleen mee om toch inzicht te behouden. Geen probleem. Het kan allemaal.

29 29 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 03 DE 6 BELANGRIJKSTE VRAGEN VOOR SUCCES? Bent u klaar voor de volgende stap? Nu rest alleen nog de vraag welke bedrijfssoftware u nodig heeft om meer uit uw administratie te halen. Zoals we hebben gezien, geven de juiste tools volledig inzicht in uw inkomsten, marges, cashflow, klantengegevens... kortom, in uw hele business.

30 30 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Online boekhoud- en bedrijfssoftware zorgt ervoor dat al uw bedrijfsgegevens centraal worden opgeslagen. Zo heeft u overal en altijd al uw data bij de hand. Bedrijfssoftware helpt u ook om veel slimmer en efficiënter te werken. U kunt het zelfs met uw favoriete software en services koppelen. Van tankpassen tot webshops en kassasystemen. Bovendien kunt u beter samenwerken met uw accountant, zodat u maximaal profiteert van de kennis die hij meebrengt. Bedrijfssoftware helpt u ook om veel slimmer en efficiënter te werken. Nu nog de juiste bedrijfssoftware vinden voor uw specifieke omstandigheden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn zoveel verschillende producten en diensten te krijgen. Ze claimen allemaal dat ze een aantal of alle voordelen bieden die zojuist zijn behandeld. Sommige zijn speciaal ontworpen om optimaal te profiteren van de voordelen van de cloud en mobiel werken. Anderen bestaan uit achterhaalde technologieën die in een nieuw jasje zijn gestoken. Waar dan te beginnen? Inderdaad, bij de basis. Door eerst de juiste vragen te stellen. Door te kijken naar uw huidige omstandigheden, wat u nodig heeft en wat uw ideale voordelen zijn. Dan komt u al snel uit bij het pakket dat bij u past.

31 31 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 1 Hoe nauw wil ik samenwerken met mijn accountant? 2 Als ik meer werk uitbesteed, hoe hou ik dan het inzicht en de controle? 3 Ik wil zelf gaan boekhouden, hoe moet ik dat aanpakken? 4 Welke inzichten zijn het meest relevant voor mijn business? 5 Heb ik 24/7 toegang nodig tot mijn gegevens, ook met mijn smartphone of tablet? Dit is waarschijnlijk de belangrijkste vraag. Vooral als u op zoek bent naar beter inzicht, betere beslissingen en betere business. Wilt u de boekhouding zelf bijhouden? Of besteedt u liever meer uit aan uw accountant? Sommige bedrijfssoftware maakt het heel makkelijk om bijvoorbeeld het uploaden van bonnen en het beheren van facturen zelf te verzorgen. Dat helpt u niet alleen om kosten te besparen. Doordat u vlak voor de deadline voor uw belastingaangifte geen berg paperassen bij uw accountant op het bureau dumpt, kan uw accountant zich concentreren op hoe u het hele jaar door presteert. 6 Is de bedrijfssoftware makkelijk in te stellen en kan ik er zo mee aan de slag?

32 32 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 1 Hoe nauw wil ik samenwerken met mijn accountant? 2 Als ik meer werk uitbesteed, hoe hou ik dan het inzicht en de controle? 3 Ik wil zelf gaan boekhouden, hoe moet ik dat aanpakken? Als u ervoor kiest om uw accountant het merendeel van uw boekhouding te laten doen, zorg dan in ieder geval dat u zoveel mogelijk inzicht in en controle over uw eigen financiën houdt. Dat kan met bedrijfssoftware in de cloud. Dat zorgt ervoor dat u allebei overal en altijd toegang heeft tot dezelfde gegevens. 4 Welke inzichten zijn het meest relevant voor mijn business? 5 Heb ik 24/7 toegang nodig tot mijn gegevens, ook met mijn smartphone of tablet? 6 Is de bedrijfssoftware makkelijk in te stellen en kan ik er zo mee aan de slag?

33 33 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 1 Hoe nauw wil ik samenwerken met mijn accountant? 2 Als ik meer werk uitbesteed, hoe hou ik dan het inzicht en de controle? 3 Ik wil zelf gaan boekhouden, hoe moet ik dat aanpakken? 4 Welke inzichten zijn het meest relevant voor mijn business? 5 Heb ik 24/7 toegang nodig tot mijn gegevens, ook met mijn smartphone of tablet? Als u zelf de administratie bij wil gaan houden dan kan dat prima! We hebben al gezien dat de juiste tools het u makkelijker maken dankzij allerlei tijdbesparende mogelijkheden. Denk aan het inscannen van bonnen, facturen en offertes en deze toevoegen aan boekingen en klantenbestanden. Bovendien kunt u uw internetbankieren koppelen, waardoor afschriften en betalingen automatisch worden uitgewisseld. U kunt direct vanuit uw bedrijfssoftware elektronisch of digitaal factureren. Dan kunt u alles goed in de gaten houden en snel betalingsherinneringen uitsturen. Het integreert zelfs uw CRM met uw boekhouding, zodat u een veel betere kijk op de zaken heeft. 6 Is de bedrijfssoftware makkelijk in te stellen en kan ik er zo mee aan de slag?

34 34 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 1 Hoe nauw wil ik samenwerken met mijn accountant 2 Als ik meer werk uitbesteed, hoe hou ik dan het inzicht en de controle? 3 Ik wil zelf gaan boekhouden, hoe moet ik dat aanpakken? Natuurlijk is het zo dat meer inzicht leidt tot beter geïnformeerde beslissingen, wat weer leidt tot groei. Maar inzicht waarin? De huidige financiële status? De laatste prijzen, kosten, marges en begrotingen? Informatie van klanten zoals historische offertes, bezoekverslagen en afspraken? Kortom, bepaal precies wat u wilt weten en zoek dan de software waarmee u dat kunt doen. 4 Welke inzichten zijn het meest relevant voor mijn business? 5 Heb ik 24/7 toegang nodig tot mijn gegevens, ook met mijn smartphone of tablet? 6 Is de bedrijfssoftware makkelijk in te stellen en kan ik er zo mee aan de slag?

35 35 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 1 Hoe nauw wil ik samenwerken met mijn accountant? 2 Als ik meer werk uitbesteed, hoe hou ik dan het inzicht en de controle? 3 Ik wil zelf gaan boekhouden, hoe moet ik dat aanpakken? 4 Welke inzichten zijn het meest relevant voor mijn business? Het is meestal niet genoeg om de juiste inzichten te hebben. U wilt toch ook de zekerheid dat u erbij kunt wanneer u dat nodig heeft. Hoe vaak merkt u niet dat u op de gekste tijden of plekken iets op moet zoeken? Als u in de cloud werkt, dan kunt u overal uw bedrijfsgegevens erbij pakken: op uw smartphone, tablet of gewoon op de laptop. Of u nu s middags in een bespreking zit of s avonds op de luchthaven werkt. 5 Heb ik 24/7 toegang nodig tot mijn gegevens, ook met mijn smartphone of tablet? 6 Is de bedrijfssoftware makkelijk in te stellen en kan ik er zo mee aan de slag?

36 36 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 1 Hoe nauw wil ik samenwerken met mijn accountant? 2 Als ik meer werk uitbesteed, hoe hou ik dan het inzicht en de controle? 3 Ik wil zelf gaan boekhouden, hoe moet ik dat aanpakken? 4 Welke inzichten zijn het meest relevant voor mijn business? Het gebeurt wel vaker. U investeert in technologie die is ontworpen om u het leven makkelijker te maken. Vervolgens blijkt in de praktijk dat het tegendeel het geval is. Ze hadden er wel even bij mogen vermelden dat u een Master in IT nodig had om ermee te kunnen werken... Dit hoeft echt niet altijd zo te zijn. Met een demo of gratis proefabonnement kunt u direct zien hoe makkelijk een product in gebruik is (of niet). 5 Heb ik 24/7 toegang nodig tot mijn gegevens, ook met mijn smartphone of tablet? 6 Is de bedrijfssoftware makkelijk in te stellen en kan ik er zo mee aan de slag?

37 37 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN 04 CONCLUSIE: Boekhouden speelt een hoofdrol bij elk succesvol bedrijf. En met gespecialiseerde boekhoud- en DOE ZAKEN OP bedrijfssoftware krijgen zowel u als uw accountant nieuwe en betere inzichten. Dan kunt u allebei BASIS VAN FEITEN op een proactieve manier meer winst en succes behalen met uw business.

38 38 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN Met de juiste tools krijgt u namelijk uitgebreid inzicht in uw onderneming. En die kennis kunt u inzetten om uw bedrijf succesvoller te maken. Daar heeft u toch ook wel oren naar? En als u wegduikt als u het woord boekhouding hoort, dan wordt het misschien tijd om op een andere manier naar uw financiën te kijken. Uw bedrijfsgegevens helpen u namelijk om uw onderneming veel effectiever te laten groeien. De inzichten die u hier uit kunt halen zijn enorm waardevol. Die helpen u om betere beslissingen te nemen. Zo zorgt u voor groei en controle. Dat zorgt er weer voor dat u meer tijd overhoudt en flexibeler kunt werken. EXACT ONLINE KAN U HELPEN OM DIT ALLES VANDAAG NOG TE REALISEREN

39 Exact Molengraaffsingel JD Delft Nederland Tel: Site: Exact Group B.V., All rights reserved. All brand and trade names belong to the respective owners. MCL641000NL010

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Exact Online 40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Laat de cijfers voor je werken www.exactonline.nl INHOUD 1 Haal haal meer uit je boekhouding 4 2 Kies een boekhoudpakket 6 3 De 40 boekhoudtips 10 4 Samengevat 12

Nadere informatie

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE De essentiële rol van CRM-software www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK CRM INHOUD 1 In 10 stappen je sales & marketing 5 optimaliseren 1.1

Nadere informatie

Exact Online. Het Nieuwe Verkopen. CRM in de cloud. www.exactonline.be

Exact Online. Het Nieuwe Verkopen. CRM in de cloud. www.exactonline.be Exact Online Het Nieuwe Verkopen CRM in de cloud www.exactonline.be 02 crm in de cloud Inhoud Introductie 1 Managementsamenvatting 4 2 Het belang van CRM 6 3 CRM in de praktijk 8 4 CRM en het verkooptraject

Nadere informatie

Hoe begin ik met Reeleezee?

Hoe begin ik met Reeleezee? Hoe begin ik met Reeleezee? Met deze eenvoudige instructie bent u binnen vijf minuten aan de slag met uw eigen administratie. Zelfs als u niets van boekhouden weet. Boekhouden in Reeleezee lijkt sterk

Nadere informatie

Alles-in-ÉÉN bedrijfssoftware & e-commerce. Voor de kantoorvakhandel

Alles-in-ÉÉN bedrijfssoftware & e-commerce. Voor de kantoorvakhandel Alles-in-ÉÉN bedrijfssoftware & e-commerce Voor de kantoorvakhandel betreft: sollicitatiegesprek Geachte ondernemer in de kantoorvakhandel, Mijn naam is Nina. Ik vernam dat uw kantoorvakhandel zoekt naar

Nadere informatie

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Inhoudsopgave 1 Managementsamenvatting 4 2 Belang van CRM 5 Definitie CRM 5 Klantcontact en CRM 5 De klantrelatie centraal 5 Van spreadsheet naar CRM software

Nadere informatie

Kansen voor ondernemers

Kansen voor ondernemers Kansen voor ondernemers 19 juni 2013 Online boekhouden versus Excel Het nieuwe reizen voor ondernemers Cloud de trend voorbij Profiteren van collectieve voordelen 2 Voorwoord Kijk eens in de spiegel Kansen

Nadere informatie

TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder

TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com Internet:

Nadere informatie

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch?

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Snap binnen 2 uur de belangrijkste financiële begrippen:

Nadere informatie

Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers

Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers Het best bewaarde geheim om slimmer te ondernemen Wie als ondernemer het verschil wil maken, doet er goed

Nadere informatie

magazine ICH Armen en benen van een fabrieksrobot Van der Plaat Accountants & Adviseurs Een proactieve accountant INTERVIEW PAGINA 10

magazine ICH Armen en benen van een fabrieksrobot Van der Plaat Accountants & Adviseurs Een proactieve accountant INTERVIEW PAGINA 10 magazine 22e Jaargang No.1 Juli 2014 ICH Armen en benen van een fabrieksrobot INTERVIEW PAGINA 4 Experts aan het woord Een goede website EXPERT PAGINA 8 Van der Plaat Accountants & Adviseurs Een proactieve

Nadere informatie

Wilt u morgen digitaliseren?

Wilt u morgen digitaliseren? Wilt u morgen digitaliseren? Lees dan vandaag deze handleiding Alles over digitale documentstromen Effectief digitaliseren Inhoudsopgave 1 Het nut van Digitaal Werken 5 Wat is digitaal werken? 5 Meer dan

Nadere informatie

Inhoud. Ontvouw jezelf als een (online) ondernemer 2015

Inhoud. Ontvouw jezelf als een (online) ondernemer 2015 Inhoud Gebruiksaanwijzing... 3 De Juiste Business... 4 Vragen, Juiste Business!?... 5 Een paar wijsheden om je te stimuleren... 5 Hoe ziet je begroting eruit?... 6 To Do: maak een begroting!... 6 Wat zijn

Nadere informatie

Nieuwe strategie en huisstijl Unit4

Nieuwe strategie en huisstijl Unit4 Het innovatieplatform van Unit4 Accountancy mei 2015, jaargang 10 E-NOVATION4U Flynth zet in op excellente basisdienstverlening Al na de eerste aangifte met Unit4 Fiscaal Gemak efficiencyvoordeel Nieuwe

Nadere informatie

magazine Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie

magazine Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie magazine 22e Jaargang No. 2 December 2014 Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie Interview pagina 4 Expert aan het woord Security INTERVIEW PAGINA 8 Vendrig Packaging

Nadere informatie

E-Factureren voor het bedrijfsleven

E-Factureren voor het bedrijfsleven E-Factureren voor het bedrijfsleven Colofon Het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Financiën en de belastingdienst hebben bijgedragen de totstandkoming van deze publicatie door financiering

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 7 CRM is geen software... 8 De vier

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0 Voorblad 2009 Hans Meinema 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 6 CRM is geen software... 7 Praktische voorbeelden

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

KingMagazine. Attitude Holland. King is onmisbaar voor ons geworden! Bax Shop.nl. Marcel Van der Avert. Haal meer uit King

KingMagazine. Attitude Holland. King is onmisbaar voor ons geworden! Bax Shop.nl. Marcel Van der Avert. Haal meer uit King Haal meer uit King Verbeter uw efficiency op een simpele manier tips pagina 8 Bax Shop.nl Onze kracht is de combinatie van IT en marketing interview pagina 10 Marcel Van der Avert Met een zachte aanpak

Nadere informatie

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend.

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend. 1. Ondernemend. Niet de man die geen cent bezit is arm, maar de man die geen dromen heeft. Harry Kemp Introductie Dit boekwerk bevat handige tips voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Het helpt

Nadere informatie

Credit managementjuni 2014

Credit managementjuni 2014 Dit is een commerciële bijlage. De inhoud valt niet onder de verantwoordelijkheid van DE ZAAK Credit managementjuni 2014 Waar voor je geld krijgen MVI Met fluwelen handschoenen incasso innen Betaling Factuur

Nadere informatie

Deze bijlage valt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van Reflex Uitgeverij Digitaal Leven en Werken

Deze bijlage valt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van Reflex Uitgeverij Digitaal Leven en Werken Deze bijlage valt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van Reflex Uitgeverij Digitaal Leven en Werken Digitaal werken, flexibel leven pagina 4 Werken in de wolken pagina 9 Hoe duurzaam kan ICT

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM

Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM Speciaal voor MKB zakelijke dienstverlening en groothandels! In deze whitepaper wordt op een heel praktische wijze een aantal tips gegeven hoe ook kleine en middelgrote

Nadere informatie

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals e-mail marketing voor webwinkeliers Voor praktische professionals Alle grote webwinkels doen aan e-mail marketing. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Ze weten namelijk dat e-mail marketing meer oplevert

Nadere informatie

Controle. En ook: M a m u t M a g a z i n e. over uw geld. Klantgerichte ontwikkeling. Mamut One. Inzicht. Reach Your Goals!

Controle. En ook: M a m u t M a g a z i n e. over uw geld. Klantgerichte ontwikkeling. Mamut One. Inzicht. Reach Your Goals! M a m u t M a g a z i n e Z o m e r 2 0 0 9 E e n k l a n t e n t i j d s c h r i f t g e r i c h t o p h e t v e r e e n v o u d i g e n v a n u w w e r k d a g Controle over uw geld Klantgerichte ontwikkeling

Nadere informatie

Kiki koning. Irenestraat 62 6707 CX Wageningen Tel: +31(0)612266623 KvK: 11061326 BTW: NL081151780B01

Kiki koning. Irenestraat 62 6707 CX Wageningen Tel: +31(0)612266623 KvK: 11061326 BTW: NL081151780B01 In de cloud, het nieuwe werken Is uw bedrijf ook toe aan werken in de cloud? Bent u het beu dat programma s, data en bedrijfsdocumenten zich overal en nergens bevinden? ItsCloud neemt al deze zorgen van

Nadere informatie