Accountancy. Profinis verzorgt:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Accountancy. Profinis verzorgt:"

Transcriptie

1 Accountancy Wilt u weten hoe uw onderneming er financieel voor staat. Vraagt u zich af welke risico s uw onderneming loopt. Heeft u ondersteuning nodig in uw besprekingen met de bank of belastingdienst. Profinis verzorgt de samenstelling en controle van de jaarrekening en is voor u een sparring partner in alle financiële aspecten van uw onderneming. Profinis beschikt over de vereiste vergunningen en deskundige medewerkers voor het uitvoeren van de wettelijke accountantscontroles Samenstellen en controle van de jaarrekening De Belastingdienst, de bank, Kamer van Koophandel en de overheid willen jaarlijks weten wat u hebt gepresteerd. Zij verwachten van u een overzichtelijke jaarrekening, die voldoet aan wet- en regelgeving. Voor u welhaast een onmogelijke opgave naast uw werk als ondernemer. Wilt u bij het opstellen van de jaarrekening deskundige ondersteuning? Of wilt u gewoon eens goed advies? Voor middelgrote, grote en onder toezichtstaande ondernemingen is een accountantsverklaring wettelijk verplicht. Profinis voert de noodzakelijke controles uit en stelt bij voldoende betrouwbaarheid deze verklaringen op conform wet- en regelgeving. Inrichting van de financiële administratie Is uw boekhouding een terugkerende last of is het een hulpmiddel in de besturing van uw onderneming. Het goed inrichten van de administratie zorgt voor ondersteuning in uw beslissingen en vereenvoudigd het opstellen van rapportages. Profinis kan u adviseren bij het goed inrichten van uw financiële administratie. n Samenstellen en Controle van de Jaarrekening n Inrichting financiële administratie n Beoordelen van de Administratieve Organisatie n Verzorgen van publicatiestukken voor het handelsregister n Overige verklaringen Beoordelen van de Administratieve Organisatie Hoe weet u of wat in uw boekhouding staat ook betrouwbaar is? Hoe controleert u of al uw diensten ook gefactureerd zijn? Een juiste inrichting van de administratieve organisatie helpt u om meer zekerheid te verkrijgen in de beheersing van uw onderneming. Verzorgen van publicatiestukken voor het handelsregister Als ondernemer bent u wettelijk verplicht jaarlijks uw jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Het verzuimen hiervan kan leiden tot bestuurdersaansprakelijkheid. Profinis ondersteunt u bij het voldoen aan deze wettelijke verplichting. Overige verklaringen Diverse instanties vragen u om een accountantsverklaring, zoals subsidieverstrekkers, verzekeringsmaatschappijen, banken en overheden. Profinis voert de noodzakelijke controles uit en stelt bij voldoende betrouwbaarheid deze verklaringen op conform wet- en regelgeving.

2 Belastingadvies Een jaarlijks terugkerend ritueel is de aangifte van vennootschapsbelasting en/of inkomstenbelasting. Voor veel ondernemers is dit een bijna onmogelijke opgave. Zeker gezien de specifieke regels in de belastingwetgeving, die bovendien bijna jaarlijks wijzigen. Wij gaan er van uit dat u liever niet te veel belasting betaalt! Aangiftes Heeft u al eens overwogen om de belastingaangiftes uit te besteden? Geen rompslomp meer, geen blauwe enveloppen meer op uw adres? Profinis kan de aangiftes voor u verzorgen. Dan weet u zeker dat het op tijd, zorgvuldig en deskundig gebeurt. De tijd die u hiermee bespaart, kunt u besteden aan dat waar u goed in bent! Begeleiding bij belastingcontrole Elke ondernemer, ook u, kan te maken krijgen met een belastingcontrole. Een medewerker van de Belastingdienst komt langs om de zaken met u door te nemen. Welke informatie moet u de controlerend ambtenaar verstrekken? Wat mag de controleur vragen? Ontstaat er gaandeweg de controle een n Aangifte Inkomstenbelasting n Aangifte Vennootschapsbelasting n Aangifte Omzetbelasting n Begeleiding bij belastingcontrole n Fiscaal - juridisch advies verschil van mening? Voorkom onnodige spanning en besteed de controle uit aan Profinis. Wij hebben veel ervaring met belastingcontroles en begeleiden deze graag voor u. Fiscaal juridisch advies Een aantal medewerkers van Profinis is gespecialiseerd in belastingzaken. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de verschillende soorten belastingen. Veel verschillende fiscale vraagstukken hebben wij in ons meer dan 40 jarig bestaan behandeld. Indien nodig overleggen onze fiscalisten vooraf met de Belastingdienst omtrent uw fiscale positie. Heeft u bijvoorbeeld een nevenvestiging over de grens. Profinis is goed op de hoogte van belastingverdragen die ons land met andere landen heeft.

3 Personeel & salaris Voor de groei van uw onderneming is het aanstellen van personeel een belangrijke voorwaarde. Tegelijkertijd neemt daarmee de complexiteit van de bedrijfsvoering en de wettelijke verplichtingen toe. Profinis neemt u deze zorg grotendeels uit handen en kan u adviseren rondom belangrijke beslissingen m.b.t. uw medewerkers Personeelsadministratie Heeft u genoeg van de administratieve lasten rondom het personeelsdossier. Hoe registreert u beoordelingsgesprekken, salarisafspraken, identificatiebewijzen, loopbaanplanning, ed. Profinis kan de personeelsadministratie voor u verzorgen zodat u beschikt over een volledig dossier. Salarisverwerking Voor uw medewerker is uw loonstrookje één van de belangrijkste aspecten van zijn arbeidsverhouding. Bent u op tijd, klopt het loonstrookje, draagt u de juiste bedragen af aan de belastingdienst? Het is een complexe materie waarin kleine fouten grote gevolgen hebben. Profinis neemt u al het werk rondom de salarisverwerking uit handen. Dit betekent een overzichtelijk loonstrookje, journaalpost, betaallijst (ClieOpbestand), loonaangifte en verzamelloonstaten. Wij zorgen ervoor dat u voldoet aan alle relevante wettelijke vereisten. n Personeelsadministratie n Salarisverwerking n Advies over arbeidsrechtelijke zaken n Advies rondom arbeidsvoorwaarden n Sociale verzekeringen en loonheffingen CAO afspraken, en allerlei arbeidsvoorwaardelijke aspecten. Profinis ondersteunt u bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten en adviseert u rondom aannemen en ontslaan van personeel Arbeidsvoorwaarden Wat is een redelijke beloning voor uw medewerker? Waaruit bestaat deze beloning, salaris, auto, pensioen etc. Profinis adviseert u rondom het inschalen van uw medewerker in het CAO functiegebouw en gebruikelijke overige arbeidsvoorwaarden. Sociale verzekeringen en loonheffing Welke sociale en fiscale regels zijn van belang bij het opstellen van de loonstaat. Het Nederlandse sociale verzekeringen stelsel is een complex geheel van wetten en regels. Profinis zorgt ervoor dat deze op de juiste manier worden toegepast binnen het kader van fiscale en sociale wetgeving. Advies over arbeidsrechtelijke zaken Met het aannemen van personeel ontstaat een juridische verhouding tussen u en uw medewerker. U krijgt te maken met een arbeidsovereenkomst,

4 Bedrijfsadvies Profinis adviseert u bij: Zit u op de goede weg met uw onderneming? Wilt u uitbreiden? Denkt u aan een fusie? Dit zijn slechts enkele van de vele thema s waarover u misschien wel eens wilt spreken met een deskundige buitenstaander. Iemand die fris tegen uw onderneming aankijkt, maar ook gezond kritische vragen stelt. Waar staat uw bedrijf bijvoorbeeld over vijf jaar? Bel eens met Profinis om te zien wat wij als sparring partner voor uw onderneming kunnen betekenen. Strategie ontwikkeling De omgeving verandert, uw klanten veranderen, maar verandert uw bedrijf ook? Is uw bedrijf in staat om deze veranderingen het hoofd te bieden? Profinis stelt samen met u een strategisch plan op voor de komende drie tot vijf jaar met realistische en ambitieuze doelen! Fusie en overnames Wat is de beste manier om te groeien, autonoom? Of is het beter om te gaan samenwerken met partners. Misschien gaat u wel op het overname pad. Maar wie zijn de goede kandidaten en wat mag zo n bedrijf kosten. Profinis stelt samen met u een plan op voor strategische samenwerking en kan mogelijke overname kandidaten voor u selecteren en waarderen. n Strategie ontwikkeling n Fusie en overnames n Investering en financiering n Bedrijfsvoering n Subsidietrajecten Bedrijfsvoering Groeit uw omzet en winst? Of draait u verlies? Is uw prijsstelling wel juist en weet u waar de meeste kosten zitten? Profinis adviseert u bij het opstellen van managementrapportages waardoor u als ondernemer het stuur in handen houdt en tijdig kan reageren op veranderingen. Subsidietrajecten Bent u aan het innoveren, is een investering voor u te hoog of bent u een starter? Nederland kent een kleine 1600 subsidieregelingen en andere ondersteuningsmogelijkheden. Profinis begeleidt u van de subsidieaanvraag tot en met de eindverantwoording bij de subsidieverstrekker. Investering en financiering Als ondernemer ziet u kansen maar hiervoor moet u aanzienlijk investeren. Is dit een verstandige beslissing? Wanneer heeft u deze investering terugverdiend? Hoe gaat u deze investering financieren? Profinis stelt samen met u een business case op en analyseert de financiële ruimte in uw onderneming voor deze investering!

5 Startersbegeleiding U gaat uw droom verwezenlijken: u begint uw eigen bedrijf. Nadat u deze beslissing hebt genomen, komt er heel wat op u af. Welke rechtsvorm kiest u? Hoe regelt u de zaken intern? Wilt u een pand huren of kopen? Hoe zet u uw nieuwe bedrijf in de markt? Gaat u wel of niet met personeel aan de slag? Zeker in de beginperiode zijn er meer vragen dan antwoorden. Opstellen ondernemingsplan U legt al uw wensen, ideeën en plannen allereerst vast in een ondernemingsplan. Dat spreken wij graag met u door. Samen met u zetten we de puntjes op de i. Sterker nog: wij kunnen zelfs samen met u een ondernemingsplan opstellen, inclusief een financieringsplan voor de bank. Wilt u dat we meegaan naar de bespreking van dit financiële plan? Ook dat is mogelijk. Net als het shoppen bij diverse financiële instellingen op zoek naar de financiering die het beste bij u past. Persoonlijk advies Welke ondernemingsvorm is voor u het meest geschikt. Hoe past dit op uw financiële situatie, met welke risico s moet u rekening houden. Met de kennis van Profinis op fiscaal, financieel en juridisch gebied zijn wij in staat om voor u de meest passende oplossing te vinden. Bovendien hebben wij door de jaren heen heel wat startende ondernemers op weg geholpen. Ook die ervaring delen we graag met u. n Opstellen ondernemingsplan n Persoonlijk advies n Praktische ondersteuning n Compleet pakket Praktische ondersteuning Bij het starten van een bedrijf moeten heel veel praktische zaken geregeld worden. Profinis begeleidt u bijvoorbeeld bij uw aanmelding bij de Kamer van Koophandel, inschrijving bij de belastingdienst, het aanvragen van een BTW nummer, vergunningsaanvragen of het afsluiten van verzekeringen. Is subsidie mogelijk? Wij zoeken dit voor u uit. Compleet pakket Ook na de start van uw bedrijf kunt u blijvend een beroep doen op Profinis. U doet dit op het moment dat het u past, wanneer u er aan toe bent. U kiest bijvoorbeeld van welke diensten u gebruik wilt maken, zoals onze financiële administratie, salarisadministratie, belasting- of bedrijfsadvies. Het kan ook zijn dat u slechts op onderdelen een beroep op ons doet. Ook dat is prima. Waar u ook voor kiest: wij staan vierkant achter uw ambitie!

6 Online diensten Profinis levert: Als ondernemer bent u waarschijnlijk 24 uur per dag met uw onderneming bezig. Daarnaast wordt het zakendoen steeds meer internationaal en is internet vandaag de dag onmisbaar geworden. Profinis stelt steeds meer diensten online beschikbaar, zodat u op uw tijd en onafhankelijk van uw locatie uw administratie kan bijwerken. Vanzelfsprekend zijn deze diensten volledig beveiligd en goed beheerd. Administratie online Weet u niet welk boekhoudpakket u moet aanschaffen, is uw boekhoudpakket niet meer up to date of heeft u geen zin om zelf updates van het boekhoudpakket te moeten installeren dan is Profinis Administratie online iets voor u! Met Profinis Administratie online kunt u goedkoop en veilig boekhouden via Internet. Dit betekent dat u via internet gebruik maakt van onze programmatuur. Zelf een boekhoudprogramma aanschaffen is dan ook niet meer nodig. Weer een kostenpost minder!. Bovendien kan Profinis de door u ingevoerde gegevens zo nodig direct controleren. Weer een zorg minder! Personeel online Bent u de laatste gegevens van uw personeel kwijt, weet u niet meer precies wat er is afgesproken dan is Profinis personeel online iets voor u! n Administratie online n Personeel online n Salaris online Online toegang via Met Profinis Personeel online kunt u uw eigen digitale personeelsdossier aanleggen. Hiermee kunt u gegevens zoals: salaris, identificatie gegevens, diploma s en referenties op eenvoudige wijze rangschikken. Salaris online Wilt u 24 uur per dag de mogelijkheid hebben om uw salarismutaties door te geven of zelf door te voeren dan is Profinis Salaris online iets voor u! Via Profinis Salaris online kunt u eenvoudig overuren, adreswijzigingen en andere mutaties doorvoeren. Na controle en verwerking van de gegevens levert Profinis de loonstrook, die dan voldoet aan de wettelijke en fiscale regelgeving.

LOONVISIE: GEEN ZORGEN MEER OVER UW PERSONEEL

LOONVISIE: GEEN ZORGEN MEER OVER UW PERSONEEL LOONVISIE: GEEN ZORGEN MEER OVER UW PERSONEEL Bent u werkgever of adviseur, dan hebben wij een passende oplossing voor u. Wij zijn al ruim 18 jaar specialist op het gebied van salarisverwerking en employee

Nadere informatie

Naheffing Jaarreken. Vergunningen. De MKB-accountant: een goede adviseur DAAROM EEN ACCOUNTANT

Naheffing Jaarreken. Vergunningen. De MKB-accountant: een goede adviseur DAAROM EEN ACCOUNTANT Naheffing tsvorm Jaarreken Vergunningen De MKB-accountant: een goede adviseur DAAROM EEN ACCOUNTANT maart 2013 DE MKB-ACCOUNTANT: EEN GOEDE ADVISEUR Elke ondernemer heeft behoefte aan een goede adviseur,

Nadere informatie

Personeel Online! Dé online oplossing voor personeels- en salarisadministratie

Personeel Online! Dé online oplossing voor personeels- en salarisadministratie Personeel Online! Dé online oplossing voor personeels- en salarisadministratie Salaris Stap 1. Leg uw personeels- en salarisgegevens eenvoudig vast in Personeel Online! Stap 2. Een salarisexpert van Personeel

Nadere informatie

Vraag naar een vrijblijvende demo via demo@spponline.nl of Informeer snel naar onze gunstige tarieven via offerte@spponline.nl

Vraag naar een vrijblijvende demo via demo@spponline.nl of Informeer snel naar onze gunstige tarieven via offerte@spponline.nl Beschikking over volledig HR- en Salarispakket. Geen investering in software. Geen last van tijdrovende updates. Zelf altijd en overal de meest up to date gegevens van uw personeel beschikbaar. Alle gegevens

Nadere informatie

Financiële Diensten. Uw financiën efficiënt en goed geregeld

Financiële Diensten. Uw financiën efficiënt en goed geregeld Financiële Diensten Uw financiën efficiënt en goed geregeld n of diensten? Neem dan contact met ons op: rtfondsen.nl - www.sportfondsen.nl Wilt u meer weten over een van onze producte Telefoon: (020) 3550

Nadere informatie

1. Uw boekhouding praktisch en overzichtelijk opzetten en inrichten... 1

1. Uw boekhouding praktisch en overzichtelijk opzetten en inrichten... 1 Inhoudsopgave Voorwoord... VII 1. Uw boekhouding praktisch en overzichtelijk opzetten en inrichten... 1 1.1. Is een boekhouding verplicht?... 1 1.1.1. Waarom een boekhouding?... 1 1.1.2. Wat zit in een

Nadere informatie

HLB Online. Met een gerust hart ondernemen. www.hlb-van-daal.nl

HLB Online. Met een gerust hart ondernemen. www.hlb-van-daal.nl Met een gerust hart ondernemen www.hlb-van-daal.nl Met een gerust hart ondernemen Wist u dat u bij Van Daal & Partners uw administratieve handelingen ook digitaal kunt uitvoeren? Met het online-dienstenpakket

Nadere informatie

ZZP-pakket boekhouden online.

ZZP-pakket boekhouden online. ZZP-pakket boekhouden online. Wij bieden de volgende pakketten voor de ZZP-er en/of freelancer - ZZP-er online (Basis) - ZZP-er compleet pakket (Meekijkabonnement +) - ZZP-er totaal pakket (Online +) De

Nadere informatie

Wilt u altijd inzicht in hoe uw bedrijf presteert?

Wilt u altijd inzicht in hoe uw bedrijf presteert? Wilt u altijd inzicht in hoe uw bedrijf presteert? Altijd beschikken over up-to-date cijfers? U wilt weten waar u staat, om in te spelen op ontwikkelingen? U heeft behoefte aan een sparringpartner en u

Nadere informatie

ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS. Growing into business met Young B&L. Voor ondernemers met ambitie

ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS. Growing into business met Young B&L. Voor ondernemers met ambitie ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS Growing into business met Young B&L Voor ondernemers met ambitie Growing into business met Young B&L Je talenten en ambities komen soms pas echt tot hun recht in een eigen

Nadere informatie

Net dat beetje meer, en daar zijn wij trots op!

Net dat beetje meer, en daar zijn wij trots op! Niet groter, maar slimmer en kleiner is het antwoord op onze huidige economische problemen. Abel accountants is een klein accountantskantoor. Bewust klein omdat wij geloven in persoonlijke contacten, een

Nadere informatie

de accountant achter ondernemers die willen uitblinken

de accountant achter ondernemers die willen uitblinken de accountant achter ondernemers die willen uitblinken Ondernemer die wil uitblinken, Fonkel is er voor jou Fonkel regelt alles waaraan jij je kostbare tijd liever niet besteedt, alles wat jou afleidt.

Nadere informatie

U regelt een goede bak koffie voor uw mensen

U regelt een goede bak koffie voor uw mensen U regelt een goede bak koffie voor uw mensen Wij regelen de rest www.hlbvandaal-hrservices.nl klik op het huisje om terug te gaan naar dit menu klik op elk kopje voor meer informatie OVER HLB VAN DAAL

Nadere informatie

17 oktober 2013. cvo. sectoren. in een. Accountant. Diploma. Contact

17 oktober 2013. cvo. sectoren. in een. Accountant. Diploma. Contact Academiejaar 2013-2014 17 oktober 2013 Hogeree Leergangen voor Fiscale en Sociale Wetenschappen cvo PLAATSAANBIEDINGEN oktober 2013 VACATURE 2013-2014/001 Functietitel Accountant Stagiair-accountant Plaats

Nadere informatie

U doet goede zaken met een accountant

U doet goede zaken met een accountant U doet goede zaken met een accountant Onno Kobus, directeur P&O bureau: Nu ik weet dat de financiën goed geregeld zijn, kan ik al mijn energie richten op mijn bedrijf. U doet goede zaken met een accountant

Nadere informatie

Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen

Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen Blömer accountants en adviseurs Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen Als professional op het gebied van accountancy en fiscale advisering zijn we u graag van dienst. Deskundig en betrokken

Nadere informatie

uw bedrijf ook in acconditie? www.acconavm.nl Ruimte voor ondernemen. Adequate bedrijfsvoering Gedegen administratieve organisatie

uw bedrijf ook in acconditie? www.acconavm.nl Ruimte voor ondernemen. Adequate bedrijfsvoering Gedegen administratieve organisatie Ruimte voor ondernemen. uw bedrijf ook in acconditie? Adequate bedrijfsvoering Gedegen administratieve organisatie Gezonde financiële huishouding accountancy belastingadvies strategisch advies accountantscontrole

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE JOOST HEIJMANS ADMINISTRATIEKANTOOR

INFORMATIEBROCHURE JOOST HEIJMANS ADMINISTRATIEKANTOOR Deze brochure is bedoeld om u nader te informeren over mijn kantoor. De brochure bestaat uit de volgende 3 hoofdstukken: 1. Dienstverlening 2. Omschrijving van de werkzaamheden: Hier geef ik aan welke

Nadere informatie

Wij zijn al ruim 25 jaar specialist op het gebied van personeel. Aan één loket vindt u alle expertise die u nodig heeft.

Wij zijn al ruim 25 jaar specialist op het gebied van personeel. Aan één loket vindt u alle expertise die u nodig heeft. Wij zijn al ruim 25 jaar specialist op het gebied van personeel. Aan één loket vindt u alle expertise die u nodig heeft. Of het nu gaat om het verzorgen van de salaris- en personeelsadministratie, het

Nadere informatie

Startersbrochure YKV accountants & adviseurs

Startersbrochure YKV accountants & adviseurs Startersbrochure YKV accountants & adviseurs Wilhelminalaan 10 2405 ED Alphen aan den Rijn 0172-443674 Rietbaan 2b 2908 LP Capelle aan den IJssel 010-4219228 www.ykv.nl Over YKV accountants & adviseurs

Nadere informatie

Welkom bij Karssen Financieel Partner voor TANDARTSEN

Welkom bij Karssen Financieel Partner voor TANDARTSEN Welkom bij Karssen Financieel Partner voor TANDARTSEN Welkom bij Karssen Financieel, een modern en allround financieel adviesbureau voor advies én oplossingen. We staan medische professionals, ZZP ers,

Nadere informatie

E-HRM voor administratiekantoren

E-HRM voor administratiekantoren E-HRM voor administratiekantoren Uitbreiding van uw dienstenportfolio 2 Voorwoord In november 2010 heeft Raet onder directies van accountancy- en administratiekantoren een online onderzoek uitgevoerd naar

Nadere informatie

Een onderneming starten

Een onderneming starten Een onderneming starten De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies

Nadere informatie

Een onderneming starten

Een onderneming starten Een onderneming starten De beslissing om een onderneming te starten is er een waar u goed over heeft nagedacht. U heeft alle voors en tegens uitgebreid tegen elkaar afgewogen en bent klaar om te beginnen.

Nadere informatie

Eenmanszaak of besloten vennootschap?

Eenmanszaak of besloten vennootschap? Eenmanszaak of besloten vennootschap? Als ondernemer moet u bij de start van uw bedrijf een rechtsvorm kiezen. Welke juridische vorm het best bij uw situatie past, hangt af van verschillende factoren.

Nadere informatie

Eenmanszaak of besloten vennootschap?

Eenmanszaak of besloten vennootschap? Eenmanszaak of besloten vennootschap? De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies

Nadere informatie

Een onderneming starten

Een onderneming starten Een onderneming starten De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies

Nadere informatie

Hallo SBR, vaarwel papieren jaarrekeningen

Hallo SBR, vaarwel papieren jaarrekeningen Hallo SBR, vaarwel papieren jaarrekeningen Vanaf 2017 (boekjaar 2016) is het zover. Jaarrekeningen kunnen alleen nog maar via Standard Business Reporting worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Nadere informatie

Administratieve kant van personeel aannemen

Administratieve kant van personeel aannemen Administratieve kant van personeel aannemen Hoe regel ik mijn personeelsadministratie- en salarisproces goed in? WELKOM BOP administraties seminar 6 oktober 2016 1) Je kunt het niet meer alleen 2) Waar

Nadere informatie

Administratieve valkuilen startende ondernemers

Administratieve valkuilen startende ondernemers Administratieve valkuilen startende ondernemers Barneveld, 29 november 2011 Cooster coaching accountants Jan van Leeuwen AA Agenda Starten Administratie Belastingen Accountant, boekhouder of.. Starten

Nadere informatie

MKB Salarisadministratie. Aanleveren mutaties op vaste dag per maand. Starten met Tentoo HR. Gegevens naar Belastingdienst

MKB Salarisadministratie. Aanleveren mutaties op vaste dag per maand. Starten met Tentoo HR. Gegevens naar Belastingdienst Werkwijze Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo HR zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je in deze brochure een toelichting op onze dienstverlening, de werkwijze en andere relevante informatie. Professionals

Nadere informatie

Een no-nonsense en recht-door-zee mentaliteit

Een no-nonsense en recht-door-zee mentaliteit Administratiekantoor Kouwets richt zich met name op ZZP ers en het MKB in de regio Groot Amsterdam, alhoewel particulieren bij ons ook van harte welkom zijn. Diensten van Kouwets hebben onder andere betrekking

Nadere informatie

Alles wat een ondernemer in het mkb moet weten. Het ZAken ZAk boekje

Alles wat een ondernemer in het mkb moet weten. Het ZAken ZAk boekje Alles wat een ondernemer in het mkb moet weten Het ZAken ZAk boekje De accountant in uw achterzak Hij die niet kan lachen, moet geen winkel beginnen Inhoudsopgave 3 Een goede start is het halve werk Wie

Nadere informatie

HTW Dienstverlening Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s!

HTW Dienstverlening Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s! HTW Dienstverlening Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s! HTW is gespecialiseerd in het aanbieden van diensten en producten op het gebied van personeelsaangelegenheden. Wij leveren

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

Hoofdstuk 9. Rechtsvormen. Voorbeelden: Eenmanszaak Vennootschap Onder Firma Besloten vennootschap Naamloze vennootschap Vereniging Stichting

Hoofdstuk 9. Rechtsvormen. Voorbeelden: Eenmanszaak Vennootschap Onder Firma Besloten vennootschap Naamloze vennootschap Vereniging Stichting www.jooplengkeek.nl Rechtsvormen Voorbeelden: Eenmanszaak Vennootschap Onder Firma Besloten vennootschap Naamloze vennootschap Vereniging Stichting 1 Rechtsvormen Natuurlijk persoon Een mens met rechten

Nadere informatie

Een eigen bedrijf en dan?

Een eigen bedrijf en dan? Een eigen bedrijf en dan? Hieronder treft u de belangrijkste onderwerpen aan, waarmee u als (startend) ondernemer geconfronteerd kunt worden. Opstellen ondernemingsplan Natuurlijk bent u niet verplicht

Nadere informatie

kijkt verder dan de cijfers

kijkt verder dan de cijfers FISCAAL JURIDISCH FINANCIEEL ADVIES kijkt verder dan de cijfers Natuurlijk weten we alles over boekhouden, administreren en jaarrekeningen. Maar we weten ook precies wat er speelt in het mkb. Daardoor

Nadere informatie

De nieuwe manier van boekhouden, die zich aanpast aan uw wensen. Flexibel Boekhouden

De nieuwe manier van boekhouden, die zich aanpast aan uw wensen. Flexibel Boekhouden De nieuwe manier van boekhouden, die zich aanpast aan uw wensen. Flexibel Boekhouden WIE ZIJN WIJ? Accountnet is een combinatie van accountants, belastingadviseurs, bedrijfsadviseurs, advocaten, gestors

Nadere informatie

BESPAAR OOK SERIEUS OP UW ACCOUNTANTS- KOSTEN

BESPAAR OOK SERIEUS OP UW ACCOUNTANTS- KOSTEN BESPAAR OOK SERIEUS OP UW ACCOUNTANTS- KOSTEN DE DIENSTEN VAN HET KUBUS PAKKET Belasting betalen en de administratie goed bijhouden hoort er voor elke ondernemer gewoon bij. Gelukkig wordt ondernemen een

Nadere informatie

Internationaal zakendoen

Internationaal zakendoen Internationaal zakendoen De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies

Nadere informatie

Internationaal zakendoen

Internationaal zakendoen Internationaal zakendoen De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies

Nadere informatie

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is.

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk en kan het zijn

Nadere informatie

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is.

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk en kan het zijn

Nadere informatie

Stappenplan voor de startende waarnemend huisarts

Stappenplan voor de startende waarnemend huisarts Stappenplan voor de startende waarnemend huisarts Stap Actiepunten Hoe lang voor afronding opleiding? Wat VvAA voor je kan betekenen Gereed 1. Aanvragen verklaring arbeidsrelatie (VAR) bij de belastingdienst

Nadere informatie

PAYROLL HRM DIENSTEN LOONADMINISTRATIE WERVING & SELECTIE KOLIBRIE.NL

PAYROLL HRM DIENSTEN LOONADMINISTRATIE WERVING & SELECTIE KOLIBRIE.NL PAYROLL HRM DIENSTEN LOONADMINISTRATIE WERVING & SELECTIE KOLIBRIE.NL Waarom Kolibrie HRM voor Horeca? MARKTLEIDER EN SPECIALIST Kolibrie HRM voor Horeca bestaat sinds 1994 en is uitgegroeid tot marktleider

Nadere informatie

Efficiënter werken? Dat kan met Salariszaken!

Efficiënter werken? Dat kan met Salariszaken! Efficiënter werken? Dat kan met Salariszaken! Met de online diensten van Salariszaken heeft u altijd toegang en overzicht. Dit is makkelijk, efficiënt en bespaart tijd en geld. Mocht het nodig zijn, dan

Nadere informatie

Belangrijke stappen in je voorbereiding

Belangrijke stappen in je voorbereiding Belangrijke stappen in je voorbereiding Een bedrijf starten kan op allerlei manieren: fulltime, parttime of als zzp'er. Wat je ook kiest, je moet goed voorbereid aan de slag. Onderstaande punten helpen

Nadere informatie

Actueel. De brug tussen verschillende werelden Een bron van inspiratie bij internationaal zaken doen

Actueel. De brug tussen verschillende werelden Een bron van inspiratie bij internationaal zaken doen Actueel EEN UITGAVE VAN zoys ACCOUNTANts & BELASTINGADVISEURS jaargang 1 NR. 3 DECEMBER 2011 De brug tussen verschillende werelden Een bron van inspiratie bij internationaal zaken doen Zoys Actueel is

Nadere informatie

Slimme ondernemers kennen de weg...

Slimme ondernemers kennen de weg... Slimme ondernemers kennen de weg... Als je de route kent, kom je nog eens ergens......en bereiken zo trefzeker hun bestemming Verspeek/Mutsaers zorgt voor trefzekere (financiële) begeleiding van het MKB.

Nadere informatie

ondernemer: Spring in onbekommerd ondernemerschap

ondernemer: Spring in onbekommerd ondernemerschap ondernemer: Spring in onbekommerd ondernemerschap Tentoo vindt dat je als ondernemer moet kunnen springen en vliegen. Dat niets je klein of tegen mag houden. En als je wilt vliegen, moet je kunnen loslaten

Nadere informatie

ACCOUNTNET VOOR BEDRIJVEN EN ZELFSTANDIGEN

ACCOUNTNET VOOR BEDRIJVEN EN ZELFSTANDIGEN ACCOUNTNET VOOR BEDRIJVEN EN ZELFSTANDIGEN Doet u uw bedrijf, doen wij de rest. Als ondernemer wilt u maar één ding: ONDERNEMEN Toch krijgt u ook met zaken te maken, die u liever niet doet, maar die toch

Nadere informatie

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN Exact Online CASE STUDY HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY ONDERSCHEIDENDE KWALITEITEN LEIDEN TOT SUCCES VOOR ZOWEL ONDERNEMER ALS ZIJN

Nadere informatie

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is.

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Partner in de zaak? De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk

Nadere informatie

Ziezzo is gespecialiseerd in payrolling en. contractbeheer. Wij hebben ruime ervaring in het. vakgebied en zijn zeer betrokken bij onze opdracht -

Ziezzo is gespecialiseerd in payrolling en. contractbeheer. Wij hebben ruime ervaring in het. vakgebied en zijn zeer betrokken bij onze opdracht - Ziezzo. Uw personeel goed geregeld. Ziezzo is gespecialiseerd in payrolling en contractbeheer. Wij hebben ruime ervaring in het vakgebied en zijn zeer betrokken bij onze opdracht - gevers. Uw personeel

Nadere informatie

Goed voorbereid van start. Marieke Slot ondernemersadviseur

Goed voorbereid van start. Marieke Slot ondernemersadviseur Goed voorbereid van start Marieke Slot ondernemersadviseur Feiten en cijfers 2015 Het totaal aantal bedrijven is toegenomen met 4% (188.000 nieuwe bedrijven) Minder faillissementen en opheffingen (-25%)

Nadere informatie

Deloitte MKB Accountancy & Advies Controllermodule Samen ondernemen

Deloitte MKB Accountancy & Advies Controllermodule Samen ondernemen Deloitte MKB Accountancy & Advies Controllermodule Samen ondernemen Controllermodule U bent ondernemer en hebt een stabiele en goede basis gelegd binnen uw bedrijf. U hebt uw zaken op orde en maakt handig

Nadere informatie

Welkom bij Tentoo Professionals in Payroll en HR

Welkom bij Tentoo Professionals in Payroll en HR Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo HR zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je in deze brochure een toelichting op onze dienstverlening, de werkwijze en andere relevante informatie. Professionals

Nadere informatie

"Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt."

Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt. "Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt." (Pieter Klaas Jagersma) Belastingen voor veel starters iets waar ze liever niet over nadenken omdat het niet leuker te maken is en zo ingewikkeld

Nadere informatie

personeelsbeheer, een vak apart!

personeelsbeheer, een vak apart! personeelsbeheer, een vak apart! posd 3 payroll 4 outplacement 6 salarisadministratie 8 detachering 9 Contact 10 posd Wij zijn een klantgerichte organisatie die volledig personeelsbeheer aanbiedt. POSD

Nadere informatie

De regeling is al goedgekeurd voor 2013. Voor 2014 maakt deze deel uit van het Belastingplan, wat nog moet worden goedgekeurd.

De regeling is al goedgekeurd voor 2013. Voor 2014 maakt deze deel uit van het Belastingplan, wat nog moet worden goedgekeurd. Particulier Toeslagen op tijd aanvragen Zorg ervoor dat de toeslagen op tijd worden aangevraagd. Als de deadline gepasseerd is heeft u geen recht meer op uitbetaling. Als u bij ons op de uitstellijst staat

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Lidmaatschappen en registraties. Ons kantoor is bij verschillende organisaties geregistreerd. De belangrijkste zijn:

Dienstverleningsdocument. Lidmaatschappen en registraties. Ons kantoor is bij verschillende organisaties geregistreerd. De belangrijkste zijn: Dienstverleningsdocument Graag willen wij u middels dit document laten zijn wie wij zijn, wat voor u kunnen betekenen en wat u van ons mag verwachten. Wie zijn wij? Van Den Hoek Verzekeringen Hilsestraat

Nadere informatie

Flynth Starters. Je eigen bedrijf als ultieme ambitie. I Ondernemen inspireert I

Flynth Starters. Je eigen bedrijf als ultieme ambitie. I Ondernemen inspireert I Flynth Starters Je eigen bedrijf als ultieme ambitie I Ondernemen inspireert I Je eigen bedrijf als ultieme ambitie Wie een eigen bedrijf wil opzetten, moet beschikken over een flinke dosis ambitie, lef

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Wij informeren u over het volgende:

Dienstenwijzer. Wij informeren u over het volgende: Dienstenwijzer Ons kantoor heeft zich gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. Daarin staat u als klant centraal. In deze dienstenwijzer treft u een

Nadere informatie

Online Boekhouden. Welke mogelijkheid u ook kiest, u staat er bij ons niet alleen voor. U kunt bij ons altijd terecht voor ondersteuning.

Online Boekhouden. Welke mogelijkheid u ook kiest, u staat er bij ons niet alleen voor. U kunt bij ons altijd terecht voor ondersteuning. Online Boekhouden Online boekhouden is ideaal als u overal en altiid inzicht wilt in uw administratie. De rapportage die u krijgt bevat niet meer gegevens die drie maanden oud zijn. Het geeft u de kans

Nadere informatie

U wilt vrijheid en flexibiliteit?

U wilt vrijheid en flexibiliteit? U wilt vrijheid en flexibiliteit? Uw medewerkers op onze loonlijst! Uitbesteden biedt rust wat is payrolling? Voordelen Medewerkers zonder ZORGEN Payrolling is een van de snelst groeiende diensten van

Nadere informatie

De AA-Accountant: uw vertrouwenspersoon

De AA-Accountant: uw vertrouwenspersoon De AA-Accountant: uw vertrouwenspersoon De AA-Accountant: uw vertrouwens persoon Als mkb er bent u druk bezig met uw bedrijfsvoering. Een belangrijk onderdeel van uw werkzaamheden is het op orde houden

Nadere informatie

Een eigen onderneming starten?

Een eigen onderneming starten? Een eigen onderneming starten? 2013 Daar komt heel wat bij kijken. U zult keuzes moeten maken. Bijvoorbeeld welke rechtsvorm gaat u kiezen, waar gaat u uw bedrijf vestigen, gaat u personeel in dienst nemen?

Nadere informatie

Wet aanpak schijnconstructies: ken uw risico s en verplichtingen

Wet aanpak schijnconstructies: ken uw risico s en verplichtingen #2 Wet aanpak schijnconstructies: ken uw risico s en verplichtingen In deze specials treft u de belangrijkste wijzigingen op personeels- en salarisgebied voor 2017 aan, zodat u weer helemaal op de hoogte

Nadere informatie

Inzicht in uw administratie

Inzicht in uw administratie Resultaat groeit Inzicht in uw administratie Resultaat groeit... AgroVision levert gespecialiseerde softwarepakketten voor de gehele agrarische sector. Duizenden collega s gebruiken de pakketten van AgroVision

Nadere informatie

Samenvatting door een scholier 1471 woorden 5 januari keer beoordeeld. Economie 1.1 t/m 1.6

Samenvatting door een scholier 1471 woorden 5 januari keer beoordeeld. Economie 1.1 t/m 1.6 Samenvatting door een scholier 1471 woorden 5 januari 2011 5 7 keer beoordeeld Vak Economie Economie 1.1 t/m 1.6 1.1 Waarom een eigen bedrijf? * Je denkt het gat in de markt te hebben gevonden. nieuw idee,

Nadere informatie

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 WAT IS BURO LUIKEN? 5 UW VOORDEEL 7 VOOR WIE INTERESSANT? 9 UW INVESTERING 11 DIGITAAL ONDERNEMEN 13 BUSINESSPARTNERS 15 PASSIE, MISSIE, VISIE 17 CONTACT 19 Welkom! Buro Luiken

Nadere informatie

Ondernemen is risico s

Ondernemen is risico s CZ Verzuimmanagement 2014 Ondernemen is risico s beheersen Maatwerk in verzuimmanagement Hoe krijg je een verzuimende medewerker zo spoedig mogelijk, op een verantwoorde wijze, aan het werk? Een vraag

Nadere informatie

Deloitte MKB Accountancy & Advies Tax Advisory & Compliance Belastingadvies op maat voor ondernemers

Deloitte MKB Accountancy & Advies Tax Advisory & Compliance Belastingadvies op maat voor ondernemers Deloitte MKB Accountancy & Advies Tax Advisory & Compliance Belastingadvies op maat voor ondernemers Belastingadvies Als ondernemer dient u periodiek tal van belastingaangiften in te dienen. Van omzet-

Nadere informatie

17 januari VPT-seminar CUE 2012 ZZP-er worden: do s en dont s

17 januari VPT-seminar CUE 2012 ZZP-er worden: do s en dont s 17 januari VPT-seminar CUE 2012 ZZP-er worden: do s en dont s FNV KIEM is met 35.000 leden de grootste belangenbehartiger in creatieve sector. Wij bieden: onafhankelijk advies training, scholing collectieve

Nadere informatie

Mooijekind Vleut Financiële Diensten Handelend onder de naam: De Hypotheekshop

Mooijekind Vleut Financiële Diensten Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Mooijekind Vleut Financiële Diensten Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Kruisstraat 2 zwart 2011 PX Haarlem Postbus 3362 2001 DJ Haarlem Telefoon: 023-512 40 30 Fax: 023-512 40 31 E-mail: haarlem487@hypotheekshop.nl

Nadere informatie

FISCOUNT LOONSERVICE UW PARTNER IN SALARIS- VERWERKING

FISCOUNT LOONSERVICE UW PARTNER IN SALARIS- VERWERKING FISCOUNT LOONSERVICE UW PARTNER IN SALARIS- VERWERKING > Wij werken al vele jaren samen met Fiscount Loonservice, en dat tot volle tevredenheid. Bij salarissen gaat het om geld, vaak veel geld, en tevreden

Nadere informatie

ZELFSTANDIG MAAR NIET ALLEEN Als adviseurs opereren de accountants, juristen en fiscalisten van de Scheers Groep volledig zelfstandig.

ZELFSTANDIG MAAR NIET ALLEEN Als adviseurs opereren de accountants, juristen en fiscalisten van de Scheers Groep volledig zelfstandig. GROOT BOEK REKENEN EN REDENEREN Mensen maken cijfers en letters. De Scheers Groep maakt er getallen en woorden van. Doortimmerd en doordacht. Het samenwerkingsverband van de Scheers Groep bundelt een schat

Nadere informatie

Een auto aanschaffen zakelijk of privé?

Een auto aanschaffen zakelijk of privé? Een auto aanschaffen zakelijk of privé? De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is

Nadere informatie

DE BOUWSTENEN VOOR ÚW SUCCES. marshoek.nl

DE BOUWSTENEN VOOR ÚW SUCCES. marshoek.nl DE BOUWSTENEN VOOR ÚW SUCCES marshoek.nl MARSHOEK Marshoek is de financiële retailspecialist, die u helpt een optimaal rendement te realiseren. Een betrouwbare, onafhankelijke partner, die uw ambities

Nadere informatie

Actueel. Fiscale adviezen op maat voor ondernemers Creëer rust met fiscale planning

Actueel. Fiscale adviezen op maat voor ondernemers Creëer rust met fiscale planning Actueel EEN UITGAVE VAN zoys ACCOUNTANts & BELASTINGADVISEURS jaargang 1 NR. 2 SEPTEMBER 2011 Fiscale adviezen op maat voor ondernemers Creëer rust met fiscale planning Zoys Actueel is een uitgave voor

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Kantoor Peters

Dienstverleningsdocument Kantoor Peters WIE ZIJN WIJ Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke

Nadere informatie

Maak ondernemen eenvoudig, kies voor Tentoo.

Maak ondernemen eenvoudig, kies voor Tentoo. Maak ondernemen eenvoudig, kies voor Tentoo. Payrolling Human resources Salarisadministratie tentoo.nl Ondernemers zijn altijd op zoek naar de ideale voorwaarden voor succes. Steeds meer werk gevers kiezen

Nadere informatie

Wieringa Adviesgroep. Dienstenwijzer. Wie zijn wij?

Wieringa Adviesgroep. Dienstenwijzer. Wie zijn wij? Wieringa Adviesgroep Dienstenwijzer Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

Buiten kantooruren en op zaterdag zijn we

Buiten kantooruren en op zaterdag zijn we - Drenth & Partners Assurantiën en Pensioenen B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Schoutplein 31 3131 JZ Vlaardingen Openingstijden: Maandag van 09:00 tot 17:30 Dinsdag van 09:00 tot 17:30 Woensdag

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheid en ondernemerschap

Arbeidsongeschiktheid en ondernemerschap Een goed gesprek over Arbeidsongeschiktheid en ondernemerschap Als ondernemer neemt u dagelijks belangrijke beslissingen. Om de juiste beslissingen te kunnen nemen bent u afhankelijk van goede informatie.

Nadere informatie

Dienstenwijzer HBG Financiële Dienstverlening. - Versie November 2011

Dienstenwijzer HBG Financiële Dienstverlening. - Versie November 2011 Dienstenwijzer HBG Financiële Dienstverlening - Versie November 2011 Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat

Nadere informatie

De specialist op het gebied van salarisverwerking!

De specialist op het gebied van salarisverwerking! Pcheck specialiseert zich in salarisverwerking en is gevestigd in Katwijk aan zee. Pcheck werkt nauw samen met accountantskantoren en fiscalisten. Door het opleidingsniveau en kennis van onze salarisadministrateurs

Nadere informatie

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte?

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? 12345 Digitaal aangeven Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? 1 Digitaal aangifte doen Als ondernemer bent u verplicht om digitaal aangifte te doen.

Nadere informatie

Kosteloos innovatie: Innoveren met subsidies.

Kosteloos innovatie: Innoveren met subsidies. 1. Wat is innovatie. Kosteloos innovatie: Innoveren met subsidies. Innovatie is een ruim begrijp. Het is het vernieuwen en ontwikkelingen van nieuw producten, diensten of proces om iets nieuws waarde te

Nadere informatie

Checklist NEN voor de te inspecteren onderneming; Volledig en of Verkorte Inspectie

Checklist NEN voor de te inspecteren onderneming; Volledig en of Verkorte Inspectie Algemeen 1a Organogram en/of schriftelijk informatie over de onderneming waaruit onder meer een schematische weergave van de concernverhoudingen blijkt. 1b Kwaliteitshandboek of andere vormen van beschrijving

Nadere informatie

De administratie. Administratie Noodzaak en nuttig. Kortom een (goede) administratie. De administratie. Eisen van een verkoopfactuur

De administratie. Administratie Noodzaak en nuttig. Kortom een (goede) administratie. De administratie. Eisen van een verkoopfactuur De Wat zijn de minimale eisen voor uw financiële (minimum)? De presentatie vind je op kvk.nl/startersdag Administratie Noodzaak en nuttig Kas/kassabonnen Financiële aantekeningen, inkoop- en verkoopboek

Nadere informatie

Strategisch accountant/ boekhouder

Strategisch accountant/ boekhouder Strategisch accountant/ boekhouder Doc-it-Easy Doc-it-Easy kiest voor slimme samenwerking Doc-it-Easy Inhoud Inleiding Kmo en ondernemer willen strategisch advies 7 Tips om als accountant/ boekhouder een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20

Inhoudsopgave. Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20 Ondernemingsplan Inhoudsopgave 1. Ondernemer... 4 1.1. Persoonlijke gegevens... 4 1.1.1. Persoonlijke gegevens... 4 1.1.2. Opleiding... 4 1.1.3. Arbeidssituatie... 4 1.2. Medeondernemer... 4 1.2.1. Medeondernemer(s)...

Nadere informatie

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is.

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Partner in de zaak? De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk

Nadere informatie

Afspraken worden in overleg gepland op werkdagen tussen 10.00 uur en 21.00 uur

Afspraken worden in overleg gepland op werkdagen tussen 10.00 uur en 21.00 uur Dienstenwijzer Mijn kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag wil ik u laten zien hoe mijn werkwijze is. Bij mij staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw wensen zijn mijn

Nadere informatie

Administratie en analyse: wij doen dit graag voor u

Administratie en analyse: wij doen dit graag voor u Administratie en analyse: wij doen dit graag voor u Jaarrekeningen - Verlies- en Winstoverzichten per kwartaal of maand - Belastingaangiften - Budgetten Liquiditeitsprognoses Crediteuren- & Debiteurenbeheer

Nadere informatie

Je hypotheekadvies: van oriëntatie tot afsluiten

Je hypotheekadvies: van oriëntatie tot afsluiten Dienstenwijzer van Fiew Je hypotheekadvies: van oriëntatie tot afsluiten Een hypotheek afsluiten doe je niet elke dag. En zomaar je hypotheek een beetje veranderen, gaat ook niet. Logisch dus dat je vragen

Nadere informatie