Van de redactie. februari 2011 nr. 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van de redactie. februari 2011 nr. 1"

Transcriptie

1 februari 2011 nr. 1 Inhoudsopgave Algemene afdelingsvergadering 1 maart 2011 Personalia Nieuw leden Kroonjaren Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Activiteiten Inschrijfgeld De voorzitter aan het woord Kolommetje Jaaroverzicht 2010 van de Anbo afdeling Oss/Maasland Wat is geweest Even voorstellen Nieuwe ouderenpartij 50PLUS Belangrijke adressen ANBO OSS/Maasland Van de redactie Een nieuw jaar waarin hopelijk weer veel nieuws voor en over onze ANBO-afdeling valt te vertellen. Natuurlijk ontbreken de wetenswaardigheden van buiten de ANBO niet, die voor u interessant kunnen zijn. De redactie wenst u een heel jaar veel leesgenoegen.

2 Algemene afdelingsvergadering 1 maart 2011 Het bestuur van de afdeling Oss/Maasland van de ANBO nodigt u van harte uit voor de Algemene afdelingsvergadering op dinsdag 1 maart 2011 in de Kortfoort, Floraliastraat 93, 5342 BH Oss uur Zaal open, koffie en thee staan klaar, u kunt dan de vergaderstukken op uw gemak lezen uur De voorzitter opent de vergadering uur De voorzitter sluit de vergadering, aansluitend hapje / drankje en gelegenheid om na te praten uur Einde van een nuttige en gezellige middag! Agenda Algemene afdelingsvergadering 1. Opening, welkom en vaststellen agenda 2. Mededelingen en ingekomen post 3. Jaarverslag 2010 en verslag algemene vergadering Financieel verslag: verslag kascommissie en goedkeuring financieel verslag door de vergadering 5. Bestuursverkiezing Voorzitter Aad Wildenburg en bestuurslid Lieke Gijsbers ledenadministratie. Beiden zijn herkiesbaar 6. Begroting 7. Activiteitenplan 30 jarig bestaan in Rondvraag en sluiting U kunt zich beschikbaar stellen voor de functie van voorzitter of bestuurslid vóór 15 februari 2011 bij de secretaris. Voor andere functies binnen de afdeling: redactie, activiteiten en kascommissie kunt u zich tot het begin van de vergadering beschikbaar stellen. Het jaaroverzicht van onze afdeling staat elders in deze ANBO Actief, de overige vergaderstukken krijgt u vóór de vergadering of kunt u vanaf 20 februari bij de secretaris bestellen. Personalia Nieuw leden Ook deze maand verwelkomen we weer nieuwe leden Kroonjaren Ook in de maand februari zijn er weer een aantal mensen die een kroonjaar vieren. Wie dat zijn leest u in ANBO Actief N.B. Wilt u uw naam niet bij de kroonjaren laten vermelden, laat het ons tijdig weten, wij zullen u dan niet in de lijst opnemen.

3 Agenda Activiteiten in: De Kortfoort elke maandag uur kleine zaal elke dinsdag uur tekenen en schilderen (1) elke woensdag uur tekenen en schilderen (2) donderdag 3 februari uur biljarten donderdag 10 februari uur biljarten donderdag 17 februari uur bingo donderdag 24 februari uur biljarten De kleine zaal maandag 7 februari uur computercafé maandag 14 februari uur computercafé maandag 21 februari uur Digitale fotobewerking maandag 28 februari uur Digitale fotobewerking Overige activiteiten Bijna elke donderdagochtend oefent het ensemble Divertimento in buurthuis de Krinkelhoek in Oss. Informatie over onze leesgroep bij: Mevr. Margriet Mineur, telefoon of . Activiteiten lange termijn dinsdag 1 maart Jaarvergadering woensdag 25 mei 2011 Busreis naar chocoladeland België Activiteiten Inschrijfgeld Inleiding Voor activiteiten die we organiseren moet het bestuur soms vooraf kosten maken. Dat is geen probleem, als iedereen die zich opgeeft voor een activiteit ook gewoon meegaat of meedoet. Vooral met busreisjes kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Bij de laatste busreizen zijn er afmeldingen gekomen op een moment, dat de bus etc. al gereserveerd waren. Hierdoor zijn de kosten voor de vereniging hoger uitgevallen dan vooraf begroot. Bij de afmeldingen was het in enkele gevallen niet duidelijk waarom men niet meeging. Besluit Het bestuur heeft daarom besloten om bij activiteiten waarbij veel kosten worden gemaakt, een inschrijfgeld vast te stellen, dat ongeveer de helft is van de totale kosten per persoon. Een opgave voor een activiteit is pas definitief als het inschrijfgeld ontvangen is. Gaat betreffende activiteit definitief door, dan zijn ook de kosten per persoon bekend en moet u vóór een vastgestelde tijd de rest van de kosten betalen. Terugbetalen - Gaat de activiteit niet door, dan ontvangt u het reeds betaalde geld terug. - Annuleert u de activiteit, dan bepaalt het bestuur over teruggave van het door u reeds betaalde geld. * Uitgangspunten hierbij zijn, dat de vereniging geen extra kosten heeft door uw annulering en de reden waarom u annuleert. * Zijn er geen kosten voor de vereniging, dan ontvangt u het reeds betaalde bedrag terug. * Zijn er wel kosten voor de vereniging, dan worden deze in mindering gebracht op het terug te ontvangen bedrag. Bij activiteiten waarbij inschrijfgeld van toepassing is, zal dit worden vermeld en hoeveel dit bedraagt. Wij rekenen op uw begrip voor deze maatregel.

4 Bonbons in België, een dagje uit op 25 mei 2011 Waarom zijn die Belgische pralines altijd een tikkeltje lekkerder dan de Hollandse? Op deze vraag krijgt u op dit dagje-uit het antwoord. In het Belgische Hechtel gaan we een kijkje nemen bij het pralinefabriekje Anmadis. Tijdens een demonstratie komt u alles te weten over deze beroemde Belgische lekkernij. Het blijft natuurlijk niet alleen bij kijken want men rekent erop dat u ook wat van dat heerlijks proeft. De heenroute naar deze Belgische specialiteit voert ons door de Brabantse Kempen, een streek met bossen, heidevelden en vennen. In de Kempen liggen ook de Acht Zaligheden. Dit zijn de acht Kempense dorpen, waarvan de naam eindigt op sel. In een van die schilderachtige dorpen gebruiken we de lunch. Vanzelfsprekend zal uw chauffeur/reisleider een aantrekkelijke toerrit door dit mooie gebied maken. Programma: Vertrek ca uur - terug om ± uur. Inclusief Koffie met gebak - Koffietafel met soep Entree pralinefabriek - 2x koffie met lekkernij toertocht door Belgische Kempen vervoer per luxe touringcar. De bus waar we mee reizen is een zgn. rolstoelbus, er kunnen enkele mensen in hun eigen (niet elektrische) rolstoel worden vastgezet en er is ook veel ruimte om inklapbare rolstoelen en rollators mee te nemen. De dagtocht kost, afhankelijk van het aantal deelnemers, ongeveer 40 euro en wordt tijdig definitief vastgesteld. U kunt zich nu al opgeven voor deze dagtocht bij Annelies Roelofs, gegevens zie achterin. Uw opgave is pas definitief als wij een inschrijfbedrag van 20 hebben ontvangen, zie penningmeester achterin. Uitgebreide Cursus digitale fotobewerking In september/oktober hebben we een workshop van twee middagen gehouden met een eenvoudig programma (XnView) om foto s te bewerken. Inmiddels is er een mooi en niet te duur boek uitgekomen over het bewerken van foto s met een gratis programma Microsoft, Windows Live Photo Gallery. Het boek gaat verder dan de onderwerpen die we in de workshop met XnView hebben behandeld, daarom zal deze cursus ook langer duren. De methode van dit boek is erg eenvoudig, alle handelingen worden voorgedaan, te volgen met beeldschermafdrukken. Ik werk al heel lang met boeken uit deze serie en heb daar ook cursussen meegedaan, met senioren. De onderwerpen in dit boek: foto's bewerken en beheren met Windows Live Photo Gallery online fotoalbum maken, diavoorstelling en film maken foto s afdrukken, en en branden op cd of dvd foto s importeren vanaf digitale fotocamera, videocamera, mobiele telefoon en externe harde schijf collages maken met ArcSoft Collage Creator Het boek kost 19,95 euro en is in elke (goede) boekhandel te kopen/bestellen. Meer weten over het boek, het ligt ter inzage als het computercafé open is.

5 Hebt u interesse? De cursus is gratis en begint op maandag 21 februari 2011, de volgende data zijn 28 februari, 21 maart en 28 maart. In ANBO Actief en in de nieuwsbrief op onze website staan steeds de data voor de betreffende maand. U kunt zich opgeven bij Aad Wildenburg, gegevens zie achterin. Meer informatie in het computercafé. N.B. U kunt alleen aan de cursus deelnemen als u over het boek beschikt De voorzitter aan het woord Nieuwjaar 2011 Hierna het toespraakje dat ik heb gehouden op de nieuwjaarsbijeenkomst op 6 januari in De Kortfoort. Ondanks de natte en soms nog verraderlijke gladheid waren er toch aardig wat leden op deze gezellige bijeenkomst aanwezig. Beste mensen, Het nieuwe jaar is begonnen ik wens u voor dit jaar veel goede en warme momenten toe. In het voorbije jaar is veel gebeurd, de crisis is nog niet tot een einde gekomen, we merken dit aan b.v. onze pensioenen die niet of nauwelijks stijgen en we zullen nog meer financieel ongemak op ons bordje krijgen. Ook binnen de ANBO is veel gebeurd, ik heb u zo af en toe hier iets over bericht in Anbo Actief, maar bestuurlijke zaken is voor veel mensen toch een ver van mijn bed show en dat lijkt mij helemaal niet erg. Binnen onze afdeling zijn geen schokkende dingen gebeurd, soms zou ik dat overigens in de positieve zin wel eens wensen. B.v. dat er voor een activiteit zoveel belangstelling is, dat we een extra middag of dag moeten organiseren. Helaas, de belangstelling is niet altijd groot. Nieuwe dit jaar was een Anbo Actief in de kerst/nieuwjaarstijd, wij hopen, dat u het een goed idee vond, ook voor 2011 staat weer zo n special op het programma. Onze afdeling is, vooral aan het einde van het jaar, sterk gegroeid. Wellicht dat de korting op de zorgverzekering hier positief heeft bijgedragen. Daarna heb ik een aantal gegevens verteld over activiteiten die we in dit jaar gaan doen, naast de vaste activiteiten die in de Agenda zijn aangegeven. Sponsors ANBO Actief

6 Kolommetje Eppo van Veldhuizen Sneeuw Bij alle tweedelingen die Nederland al kent, lijkt zich - december er nog een aan te dienen. Sneeuw. De ene houdt er van, de andere niet. Waarom zou je eigenlijk niet van sneeuw houden? Die prachtige, ongerepte, witte, verstillende wade die opeens onze wereld een ander aanzien geeft. Die de gedachten stimuleert, ze een andere, relativerende kant opstuurt.. Die je voor het wonder stelt, dat over een paar maanden al weer bloemetjes bloeien die nu schijnbaar uitzichtloos onder de aarde en die dikke koude deken liggen. De sneeuw brengt geluiden met zich die we soms lang niet gehoord hebben. Het knirpen en knoerpen bij vorst. De sneeuw dempt het verkeerslawaai dat we nagenoeg continu horen. Ze legt plat en stil beter dan een overtuigde TNT-staker. Ze brengt rust. Natuurlijk wordt een flink pak blijvende sneeuw bedoeld. Een gesloten sneeuwbed. Niets naarder dan die heerlijke, feestelijke vlokken te zien vallen en ze bijkans nog voor het aanraken van de aarde daarin al te zien opgaan. Niets halver dan natte sneeuw. Waarom zou je er dan toch niet van kunnen houden? Voor sommigen is het licht te schel. Voor de Sprinter-fabrikant is elke vlok een gruwel. Of: je loopt toch al wat moeilijk, maar nu zet je echt geen stap meer buiten de deur. Je had je misschien verheugd op het bezoek aan de kinderen in den Haag. Op die toertocht op natuurijs, wie weet op de Tocht der tochten, maar de sneeuw heeft het glasharde, blauwzwarte prachtijs bedorven. Of je vakantie omdat niets meer vloog. Of de bederfelijke waar in je koffer die niet met je mee vloog. De juiste percentages liefhebbers en niet-liefhebbers vergen meer wetenschappelijk onderzoek. Een eenvoudig slotadvies om bij zo n onderzoek tot het juiste oordeel te komen. Doe morgen na het opstaan de gordijnen open. Ja, dat doet u toch al. Doe dan het raam, de ramen wagenwijd open. En bekijk dan uw besneeuwde, omsneeuwde wereld: een andere, verrassende, ogen openende, een herschapen, Foto: Cilian Wildenburg-Saalbrink herscheppende wereld, een wit lichtend wonder. Overmorgen dooit het weer. Daarna zien we wat we al 349 dagen zagen. Ja, denk daar maar aan bij het sneeuwruimen. Sponsors ANBO Actief

7 Jaaroverzicht 2010 van de Anbo afdeling Oss/Maasland Bestuur en samenstelling: Het bestuur is sinds maart 2010 als volgt samengesteld: Hr. A. Wildenburg voorzitter Mw. W. de Vreede secretaris Hr. B. den Brok penningmeester Mw. L. Gijsbers ledenadministrateur Mw. J. Kuitert bestuurslid Mw. A. Roelofs activiteitencoordinator Vertegenwoordiging De ANBO werd vertegenwoordigd in en door: RIGOM Raad van toezicht, Joke Kuitert Seniorenraad, Judith Raadgever, Annelies Roelofs en Joke Kuitert Gecoördineerd ouderenwerk zuid, Joke Kuitert. Ledenaantal en ontwikkelingen: Er zijn dit jaar een aantal afmeldingen geweest, maar ook veel nieuwe aanmeldingen. Dit is vooral de laatste maanden van 2010 toegenomen door de landelijke wervingsactie. Het aantal op 31 december 2010 leden was 280. Vaste activiteiten: Voor de vaste activiteiten zoals tekenen en schilderen, biljarten en bingo bestaat nog steeds voldoende belangstelling. Voor nordic walking is geen belangstelling meer. De leeskring heeft nog zijn vaste deelnemers maar voor een tweede leeskring is nog niet zoveel animo. De maandagmiddag wordt benut voor het computercafé, af en toe een cursus digitale fotografie en soms door een lezing; helaas is voor de lezingen niet zoveel belangstelling. Het ensemble Divertimento oefent iedere donderdagmorgen in de Krinkelhoek. Lief en Leed Lief en Leed is overgenomen door Cilian Wildenburg en Will de Vreede. Cilian stuurt kaarten en Will brengt de mensen met een kroonjaar een bezoekje en neemt dan een bloemetje of een flesje wijn mee. ANBO Actief ANBO Actief is dit jaar 11x verschenen, nieuw was een extra uitgave met Kerstmis/Nieuwjaar. Het Kolommetje, geschreven door Eppo van Veldhuizen is nog steeds een succes, maar voor de Pen was weinig animo om een stukje te schrijven. Overige activiteiten Op 27 april 2010 is er een lezing gehouden over de ov-chipkaart door Jan Meerpoel. Dit was een succes. Op 26 mei 2010 was er een bustocht naar Leerdam. Deze was heel geslaagd. Er was een etentje als afsluiting van het seizoen op 14 juli Op 20 september 2010 was er een lezing georganiseerd : Angst op leeftijd. Wegens te weinig belangstelling is deze afgelast. We hebben op 20 oktober 2010 een rondrit gehad door het Maasland, deze was heel gezellig. 25 Oktober 2010 was er een lezing over de mantelzorgwoning. Hier was niet veel belangstelling voor. Op 28 oktober 2010 heeft Divertimento voor ons een koffieconcert gegeven, jammer genoeg was hier niet veel belangstelling voor.

8 22 November 2010 is er een virtuele stadswandeling georganiseerd. Op 1 december 2010 was er een heerlijk etentje bij de Ruif. Op de inloopmiddagen 13 en 20 december 2010 zijn er kerststukjes gemaakt o.l.v. 2 leden van de dahliavereniging. Dit was een groot succes. Er is dit jaar geen kerstviering gehouden maar in plaats daarvan is er een nieuwjaarsreceptie gehouden op 6 januari 2011 Wat is geweest Kerststukjes maken Op de maandagen 13 en 20 december zijn een aantal enthousiaste leden bezig geweest met het maken van kerststukjes. De middagen stonden onder leiding van twee dames van de dahliavereniging, zij zorgde ook voor de materialen, waarvan een deel zo uit de tuin. De resultaten waren erg leuk, niet zulke starre stukjes uit de winkel, maar met veel fantasie. Het was gewoon leuk om naar het geknutsel te kijken. Het ligt in de bedoeling om met Pasen weer zo n activiteit te organiseren. Nieuwjaarsbijeenkomst Dit jaar hebben we weer een nieuwjaarsbijeenkomst gehouden, de bedoeling was om na de goede wensen die eenieder elkaar toewenste en na een kort woordje van de voorzitter gezellig met elkaar te praten, een drankje te gebruiken en bijpassende hapjes te nuttigen. Favoriete drankje was toch wel de glühwein, alle zes flessen zijn schoon opgegaan. We werden verwelkomd met muziek door een van de leden, die ook regelmatig tussendoor haar instrument bespeelde. Een gezellige middag, daar was iedereen het over eens, goed om ook volgend jaar weer te doen. Sponsors ANBO Actief Hartelijk welkom in het Golfbad van Oss

9 Even voorstellen Al bijna een jaar aan de slag als penningmeester van onze afdeling, toch wil hij zich nu aan u voorstellen, Bert den Brok. Na mijn ULO-opleiding (A+B) wilde ik me specialiseren op het administratieve vlak. Helaas was er in 1964 nog geen MEAO- of HEAO-opleiding. Derhalve ben ik op kantoor begonnen bij MVN-Endstra te Oss op de debiteuren-administratie. s Avonds ging ik cursussen volgen. Eerst praktijkdiploma boekhouden en daarna MBA. Voor deze opleidingen ben ik de eerste keer geslaagd, je kunt dus zeggen, dat ik een praktijkman ben. In 1971 ben ik op de tapijtfabriek van Desseaux gaan werken, waar ik de productieadministratie deed. In 2003 is de vestiging van Desseaux in Oss gesloten en is de administratie naar Waalwijk verhuisd. Daar ben ik de vaste activa administratie gaan doen voor het hele concern. In 2009 ben ik vervroegd gepensioneerd. Toevalligerwijze heb ik via het steunpunt vrijwilligers in 2008 een penningmeestercursus gevolgd. Begin 2010 ben ik door Joke Kuitert gebeld of ik penningmeester wilde worden van de Anbo afdeling Oss/Maasland. Daar heb ik even over na moeten denken, maar de volgende dag ja gezegd. Mijn hobby s zijn voetvallen (nu voortaan passief), vissen, de natuur in gaan en TV kijken, speciaal quizzen, documentaires, wielrennen en voetbal. Ook ben ik vrijwilliger bij Landschapsbeheer afdeling Oss. Wij gaan b.v. snoeien in bossen en verzorgen de tuin in het klooster in Megen. Verder hebben wij het onderhoud van de eendenkooi in Macharen en een cranberryveld (soort bes) dat gewied en geoogst moet worden. Alles maar een ochtend in de week en als het slecht weer is, gaat het niet door. Daarnaast zit ik in het bestuur van vakbond de Unie voor de kring Noordoost Brabant. Ter afsluiting; ik ben 61 jaar, 35 jaar getrouwd met Rita en heb een zoon van 34 en een dochter van 27 jaar oud. Bert den Brok, penningmeester. Nieuwe ouderenpartij 50PLUS Er staan weer verkiezingen voor de deur, dit keer voor de Provinciale Staten. Een nieuwe partij die aan deze verkiezingen deelneemt is een ouderenpartij 50PLUS. Fijn, dat er weer een partij is, die voor onze belangen opkomt, maar of dat echt zo is, we weten het niet. Onlangs ontvingen gewest- en afdelingsbestuurders een bericht van onze directeur over deze nieuwe partij en vooral over de wijze waarop zij aandacht opeist via o.a. ANBO Magazine. In de eerstvolgende ANBO Magazine wordt aandacht besteed aan de Provinciale Statenverkiezingen, hierin zal ook worden aangegeven, dat 50PLUS voor het eerst aan de verkiezingen meedoet. ANBO is een onafhankelijke organisatie, die bij alle politieke partijen haar visie op ouderenbeleid wil duidelijkmaken, los van politieke- of partijbelangen. De communicatie over hetgeen 50PLUS van de ANBO verlangt en wat de ANBO als onafhankelijke organisatie kan en wil, is voor 50PLUS aanleiding geweest om te dreigen met het opzeggen van het lidmaatschap en ANBO-leden te benaderen hun lidmaatschap op te zeggen. Voor alle duidelijkheid de ANBO is niet tegen een bepaalde partij, maar wil open en op dezelfde wijze met alle politieke partijen omgaan, dus ook 50PLUS. Mocht u via of andere wijze een verzoek hebben gekregen uw lidmaatschap op te zeggen, dan raden wij u met klem aan, daar goed over na te denken, want de ANBO heeft meer te bieden dan alleen politiek.

10 Uw aandacht waard! In het Alzheimer café Maandag 14 februari Medicatie bij dementie. Rob Huisman en Marieke van Haren, apothekers van Kring-apotheek Berghem. Zij geven informatie over geneesmiddelen die verslechtering van het geheugen en de denkprocessen proberen tegen te gaan. Deze geneesmiddelen worden op beperkte schaal voorgeschreven. Daarnaast worden geneesmiddelen besproken die tegen eventueel optredend probleemgedrag, zoals onrust of agressie, worden gebruikt. Ook krijgt u adviezen over de toediening van verschillende geneesmiddelen. Het Alzheimer Café Oss-Maasland in ontmoetingscentrum de Binnenstad, St. Barbaraplein LK in Oss is open vanaf uur en het programma start om uur en duurt tot uur. De toegang en de koffie zijn gratis. U bent van harte welkom! Vooruitblik Volgende ANBO Actief aandacht voor: Bellen en videobellen via de computer, een boek en mogelijk, bij voldoende interesse, een nieuwe cursus. De volgende nieuwsbrief verschijnt ± 25 februari 2011 Belangrijke adressen ANBO OSS/Maasland Belangrijke adressen vindt u elders op onze website bij Over ons.

Van de redactie In deze Nieuwsbrief veel aandacht voor de Algemene Vergadering, maar ook weer voor activiteiten.

Van de redactie In deze Nieuwsbrief veel aandacht voor de Algemene Vergadering, maar ook weer voor activiteiten. maart 2011 nr. 2 Van de redactie In deze Nieuwsbrief veel aandacht voor de Algemene Vergadering, maar ook weer voor activiteiten. Inhoudsopgave Algemene afdelingsvergadering 1 maart 2011 Agenda Activiteiten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. april 2011 nr. 3

Inhoudsopgave. april 2011 nr. 3 april 2011 nr. 3 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Nieuw leden Kroonjaren Activiteiten Paasstukjes maken Biljarten Bonbons in

Nadere informatie

Van de redactie. De redactie gaat even met vakantie, uw volgende ANBO nieuwsbrief verschijnt op 20 augustus.

Van de redactie. De redactie gaat even met vakantie, uw volgende ANBO nieuwsbrief verschijnt op 20 augustus. juli / augustus 2011 nr. 6 Inhoudsopgave Van de redactie De redactie gaat even met vakantie, uw volgende ANBO nieuwsbrief verschijnt op 20 augustus. Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Agenda. Personalia. Activiteiten in: De Kortfoort elke maandag.

Agenda. Personalia. Activiteiten in: De Kortfoort elke maandag. november 2011 nr. 9 Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Nieuw leden Kroonjaren Activiteiten Cursus bestanden en mappen Cursus

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Inhoudsopgave. mei 2011 nr. 4

Inhoudsopgave. mei 2011 nr. 4 mei 2011 nr. 4 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Activiteiten Personalia Nieuw leden Kroonjaren Activiteiten 25 mei Bustocht Bonbons in België Cursus adresbestand

Nadere informatie

februari 2012 nr.1 februari 2012 1 Jaarvergadering Energiecollectief De OV-chipkaart Uw aandacht waard! Gezocht: secretaris V/M In het Alzheimer café

februari 2012 nr.1 februari 2012 1 Jaarvergadering Energiecollectief De OV-chipkaart Uw aandacht waard! Gezocht: secretaris V/M In het Alzheimer café februari 2012 nr.1 Jaarvergadering De OV-chipkaart Gezocht: secretaris V/M Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Activiteiten Computercursus

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

Agenda. mei 2010 nr. 4

Agenda. mei 2010 nr. 4 mei 2010 nr. 4 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Activiteiten de komende tijd Dagje Leerdam op 26 mei 2010 Personalia Nieuw leden Kroonjaren

Nadere informatie

Agenda. november 2010 nr. 9

Agenda. november 2010 nr. 9 november 2010 nr. 9 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Activiteiten deze maand Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Nieuw leden Kroonjaren Activiteiten

Nadere informatie

Agenda. Uw aandacht waard. Personalia

Agenda. Uw aandacht waard. Personalia april 2009 nr. 3 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Uw aandacht waard Personalia Kroonjaren Activiteiten 8 april thema Pasen 13 mei thema thuis blijven wonen 14 mei

Nadere informatie

September 2008 nr. 7. Agenda. Uw aandacht waard. Inhoudsopgave. Activiteiten in: De Kortfoort

September 2008 nr. 7. Agenda. Uw aandacht waard. Inhoudsopgave. Activiteiten in: De Kortfoort September 2008 nr. 7 Inhoudsopgave Agenda Uw aandacht waard Personalia Dineren in brasserie de Ruif De voorzitter aan het woord Kolommetje door Eppo van Veldhuizen De Pen TV-serie Mantelzorg en respijt

Nadere informatie

Van de redactie. juli / augustus 2009 nr. 6

Van de redactie. juli / augustus 2009 nr. 6 juli / augustus 2009 nr. 6 Inhoudsopgave Van de redactie Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Uw aandacht waard Personalia Kroonjaren Voorlopig programma 2009-2010 De voorzitter aan

Nadere informatie

Agenda. juli - augustus 2010 nr. 6

Agenda. juli - augustus 2010 nr. 6 juli - augustus 2010 nr. 6 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Kroonjaren Uit eten in de Kookerij De vakantieperiode Na de vakantie

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De cd-rom 13 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De cd-rom 13 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De cd-rom... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Uw voorkennis... 15

Nadere informatie

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Tournooiveld 10 5663 EA Geldrop Tel. 040-2861213 Doelstelling van de Stichting Senior Computer Hulp Geldrop. De stichting heeft

Nadere informatie

Van de redactie. november 2009 nr. 9. Inhoudsopgave

Van de redactie. november 2009 nr. 9. Inhoudsopgave november 2009 nr. 9 Inhoudsopgave Van de redactie Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Personalia Nieuw leden Kroonjaren Uw aandacht waard De voorzitter aan het woord Kolommetje De

Nadere informatie

Agenda. Personalia. Activiteiten in: De Kortfoort elke maandag.

Agenda. Personalia. Activiteiten in: De Kortfoort elke maandag. oktober 2011 nr. 8 Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Nieuw leden Kroonjaren Activiteiten Cursus bestanden en mappen Computercafé

Nadere informatie

juni 2011 nr. 5 Inhoudsopgave

juni 2011 nr. 5 Inhoudsopgave juni 2011 nr. 5 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Nieuw leden Kroonjaren Activiteiten Een dagje oude ambachten

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4. Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3. ALV en AVA 4. DVD Goed Te Doen 5.

In dit nummer: Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4. Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3. ALV en AVA 4. DVD Goed Te Doen 5. Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4 In dit nummer: Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3 ALV en AVA 4 DVD Goed Te Doen 5 Oproepen 6 Colofon 7-8 Pagina 2 Beste leden, Op het moment van het schrijven

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z

NIEUWSBRIEF. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z NIEUWSBRIEF 6 e jaargang - Januari 2018 nr. 1 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z Dit jaar bestaat het creatief centrum 30 jaar. Een heugelijk feit dat gevierd

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - dec nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - dec nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - dec. 2017 - nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december Heb je plannen om dit jaar een of meerdere Kerstmarkten te bezoeken? Meer dan genoeg

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Oss-Maasland. 1. Voorwoord van de voorzitter

Jaarverslag 2014. Oss-Maasland. 1. Voorwoord van de voorzitter Oss-Maasland Jaarverslag 2014 Het bestuur van de afdeling ANBO Oss-Maasland biedt u hierbij het jaarverslag over 2014 aan. Het bestuur vraagt uw goedkeuring voor dit verslag in de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Afdeling Varsseveld. Uitnodiging oktober / november. Secretariaat: Ans Bijenhof tel:

Afdeling Varsseveld. Uitnodiging oktober / november. Secretariaat: Ans Bijenhof tel: Afdeling Varsseveld Uitnodiging oktober / november 2016 Secretariaat: Ans Bijenhof tel: 0315-242785 email: abijenhof1953@gmail.com Uitnodiging voor de afdelingsvergadering op woensdag 19 oktober 2016 in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

DATUM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2013

DATUM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2013 Nieuwsbrief 02/2013 DATUM SEPTEMBER 2013 ABV Noorderhaghe Interessante informatie: BBQ. Traplift. Activiteiten. Barruimte is opgeknapt. Burenhulp. Bingo komt. In dit nummer: De BBQ 1 Traplift 2 Opknapbeurt

Nadere informatie

Periode: eind aug. tot begin mei Aantal plaatsen: 6 Aantal uur p.p.: 30-45

Periode: eind aug. tot begin mei Aantal plaatsen: 6 Aantal uur p.p.: 30-45 Help mee met het geven van voetbaltraining aan jeugdteams op de maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag. Er is al een trainer aanwezig maar die kan altijd jouw hulp gebruiken om in kleine groepjes

Nadere informatie

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Wintersluiting Helaas is er al weer een einde aan het speelseizoen gekomen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 14 Hoe werkt u met dit boek?... 15 De volgorde van lezen... 16 De website bij dit

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Agenda. oktober 2010 nr. 8

Agenda. oktober 2010 nr. 8 oktober 2010 nr. 8 Inhoudsopgave Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Activiteiten deze maand Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Nieuw leden Kroonjaren Zwaan kleef

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl

MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl November 2009 MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl Beste Leden, Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over de laatste ontwikkelingen

Nadere informatie

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE Datum: 18 januari 2018 Locatie: horecabedrijf DE MARKE te Wierden. Aanwezig leden: 18 leden. Aanwezig bestuur: G. Leusman. Voorzitter E. Huisjes. Penningmeester & Secretaris F. Kuylaars. Ledenadministratie

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), En daar is hij dan...de laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Wat is de tijd weer voorbij gevlogen. Een nieuwsbrief waarbij ik nog even stil wil staan bij het afscheid

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7

Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7 Bossestraat 8b 5374 HT Schaijk Postbus 111 5374 ZJ Schaijk e-mail: dir.denomgang@optimusonderwijs.nl tel: 0486-461283 Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7 Inhoud Van de directie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik Stichting WoonMere Nieuwsbrief 12 Het weekendje met de Korps Commando s Wat ik in de vorige nieuwsbrief al vertelde, zijn alle toekomstige bewoners van WoonMere in het weekend van 15, 16 en 17 mei met

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 VERENIGING VAN OUD FOKKER EMPLOYÉS 14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 INDIEN ONBESTELBAAR S.V.P. RETOUR: Kootwijkstraat 135 / 2573 XM Den Haag ===============================================================

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

IK DANS. Penningmeester

IK DANS. Penningmeester Wadenoijen 10-09-2015 Jaargang 24 Waayer Nieuws 2 www.waayer-wadenoijen.nl IK DANS Aanstaande donderdag starten we met de eerste danslessen van het project IK DANS! Alle kinderen moeten op gymschoenen

Nadere informatie

Agenda. september 2009 nr. 7

Agenda. september 2009 nr. 7 september 2009 nr. 7 Inhoudsopgave Van de redactie Agenda Activiteiten in: De Kortfoort Bijzondere activiteiten Overige activiteiten Personalia Kroonjaren Uw aandacht waard Activiteitenprogramma De voorzitter

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Jeugdvakantiewerk 2014 Reis mee naar het land van de Inca s!

Jeugdvakantiewerk 2014 Reis mee naar het land van de Inca s! Jeugdvakantiewerk 2014 Reis mee naar het land van de Inca s! maandag 18 augustus t/m zaterdag 23 augustus 2014, Stichting Jeugdvakantiewerk Goirle pagina 2 Hallo jongens en meisjes en hallo ouders, Het

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie

1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery

1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery 19 1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery Digitale fotografie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. De gewone camera met filmrolletje is grotendeels verdrongen door de digitale camera.

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Het volgende bericht gaat over belastingen over vermogen dat in 2016 zal veranderen. Dat bericht hebben we overgenomen van de afdeling Tilburg.

Het volgende bericht gaat over belastingen over vermogen dat in 2016 zal veranderen. Dat bericht hebben we overgenomen van de afdeling Tilburg. Secretariaat Afdeling Nuenen Jacob Catsstraat 16 5671VR Nuenen 040-2906744 w.stegeman@onsnet.nl Nieuwsbrief Juli-Aug 2015 Beste leden van onze afdeling Op het moment dat u deze nieuwsbrief ontvangt zitten

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 05 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 205 Belangrijk nieuws!! Lichamelijke beweging Een bewegingsagoog is aanwezig

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong:

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Maandag: 13.30-15.00 uur: computerinloop (1 ste maandag van de maand) Maandag: 14.00-17.00 uur: biljarten Dinsdag: 13.30-17.00 uur: biljarten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012 BESTE VRAAG- EN GASTOUDERS Hierbij ontvangt u de winter editie van de nieuwsbrief van het gastouderbureau SKB. We wensen u veel plezier met lezen. DESKUNDIGHEIDSAVONDEN Tijdens de deskundigheidsavonden

Nadere informatie

Computerlessen voorjaar 2014

Computerlessen voorjaar 2014 GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR SENIOREN Secretariaat : Astridplein 17, 9150 Bazel 03 740 04 08 - secretariaat.senior@gmail.com Informatie : http://users.telenet.be/kruibeke Voorzitter : Levien Foubert 03

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Belangenorganisatie senioren. Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad. Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR

Belangenorganisatie senioren. Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad. Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR Belangenorganisatie senioren Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR 1 Welke voordelen biedt uw KBO lidmaatschap bij uw afdeling? HUL P NODIG - bij

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

11.1 Kent men de culturele activiteiten die georganiseerd worden? In welke mate kent de senior de culturele activiteiten in Kampenhout?

11.1 Kent men de culturele activiteiten die georganiseerd worden? In welke mate kent de senior de culturele activiteiten in Kampenhout? 79 11. Cultuur. 11.1 Kent men de culturele activiteiten die georganiseerd worden? In welke mate kent de senior de culturele activiteiten in Kampenhout? 45% 40% 35% 30% 45% 25% 20% 35% 15% 10% 18% 5% 0%

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Voor u ligt het programma van de Zomerschool voor Senioren 2014. We bestaan dit jaar 5 jaar en daarom hebben we een mooi programma samengesteld.

Voor u ligt het programma van de Zomerschool voor Senioren 2014. We bestaan dit jaar 5 jaar en daarom hebben we een mooi programma samengesteld. VIJF JAAR ZOMERSCHOOL VOOR SENIOREN Voor u ligt het programma van de Zomerschool voor Senioren 2014. We bestaan dit jaar 5 jaar en daarom hebben we een mooi programma samengesteld. Inschrijven Op 25 juni

Nadere informatie

Maandagmorgen gymnastiek van 10.00 10.45 uur door de SWON

Maandagmorgen gymnastiek van 10.00 10.45 uur door de SWON Voorwoord Samen met de Stichting Welzijn Ouderen Nunspeet (SWON) en Het Venster worden er al jarenlang activiteiten georganiseerd in de recreatiezaal van de Brem, van Hallstraat 1. Het aantal mensen dat

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Nieuwsbrief voorjaar

Nieuwsbrief voorjaar Nieuwsbrief voorjaar 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief van het zandkasteel-pgb. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van alle activiteiten van het zandkasteel-pgb

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Voorjaarsreisje. Beste leden voor ons voorjaarsreisje op woensdag 24 Juni zijn nog plaatsen open,voor die

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 1 Belangrijk nieuws!! Tip 1 Op maandag 14 september is er een gratis

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

december 2015 21 kerst 22 vakantie 5/6 12/13 19/20 26/27 www.paletleusden.nl openbare daltonschool t Palet 033-4940473

december 2015 21 kerst 22 vakantie 5/6 12/13 19/20 26/27 www.paletleusden.nl openbare daltonschool t Palet 033-4940473 december 2015 www.paletleusden.nl openbare daltonschool t Palet 033-4940473 1 2 3 4 * Sinterklaas * Alle groepen vrij om 12.00 uur 7 8 9 10 11 5/6 12/13 14 * MR vergadering 15 * Kerststukjes maken met

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden.

Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden. Aan alle tuinclubs en afdelingsbesturen van Gelderland Hallo dames, Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden. In 2018 worden

Nadere informatie

Afdeling VeluwerandMeer

Afdeling VeluwerandMeer Afdeling VeluwerandMeer Nieuwsbrief Nr. 4 2014 Van de bestuurstafel Dit is een bijzondere nieuwsbrief, want het is voor het eerst dat de nieuwsbrief terecht komt bij alle ANBO leden in de gemeenten Ermelo,

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie