IDee WONING. Een nieuwe standaard van wonen creëren. Een nieuwe standaard van leven mogelijk maken. Een nieuwe standaard voor nu en voor later.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IDee WONING. Een nieuwe standaard van wonen creëren. Een nieuwe standaard van leven mogelijk maken. Een nieuwe standaard voor nu en voor later."

Transcriptie

1 IDee WONING Een nieuwe standaard van wonen creëren. Een nieuwe standaard van leven mogelijk maken. Een nieuwe standaard voor nu en voor later.

2 Sustay is een ontwikkelaar die woonconcepten bedenkt en laat realiseren. Voor veel mensen en organisaties is duurzaam wonen nog altijd geen vanzelfsprekendheid; ingewikkeld, duur en ontoegankelijk. Sustay is anders. Sustay ontwikkelt projectmatig verantwoorde woningen en woonomgevingen voor bewoners van nu en straks, en gaat daarbij op zoek naar de optimale balans tussen mens, milieu, economie en project. SUSTAY verantwoord ontwikkelen DNA ambitie doen ontwikkelkracht netwerk duurzaam woonconcept betaalbaar snel realiseerbaar

3 Zo maakt Sustay duurzaam wonen voor iedereen toegankelijk en interessant. AMB ITIE ONTWIKKELKRACHT DUURZAAM WOONCONCEPT BETAALBAAR Wij zijn met onze verfrissende aanpak een koploper en willen daarmee een rol van betekenis hebben in de vastgoedmarkt. De markt is namelijk definitief veranderd. Het gaat nu om het vermogen tot innovatie en het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. DOEN Sustay houdt van aanpakken en écht doen; geen greenwashing dus. Wij willen een duurzame woonomgeving voor iedereen, geen punten scoren. Dit betekent een andere organisatie van de bouwkolom, conceptdenken en nieuwe strategieën waaronder meer vraaggericht ontwikkelen. Door de sterke combinatie van competenties en ervaringen bieden we ontwikkelkracht. Een flexibele organisatievorm staat daarbij centraal. Het voordeel is dat ontwikkelingen sneller, met minder risico s, minder gedoe en een betere prijs-kwaliteit verhouding tot stand komen. NETWERK Door innovatieve ideeën en samenwerking realiseren wij woonomgevingen met grensoverschrijdende oplossingen. Met ons netwerk van ambassadeurs, adviseurs en partners hebben we tot doel kennis en positionering in de markt te delen en projecten efficiënt te organiseren (ketenintegratie). Wat betekent duurzaamheid en hoe vertaal je dit naar woningbouw? In onze visie gaat het erom de belangen van de opdrachtgever én de consument zo te dienen, dat ook het milieu daarmee is gediend. Kwalitatief hoogwaardig, comfortabel en duurzaam wonen, zonder per definitie duurder uit te zijn. Op basis van onze visie hebben we de IDee woning ontwikkeld, een intrinsiek duurzaam woonconcept. Een concept is een oplossingsprincipe met standaardisatie in het aanbod, waarbij maatwerk en flexibiliteit mogelijk blijft voor individuele wensen en eisen. Door een efficiënte bouwmethode realiseren we een overzichtelijke productie, forse besparingen, minimale risico s en faalkosten. Samen met lage bouwkosten, beperkte plan- en proceskosten is het woonconcept financieel geoptimaliseerd. SNEL REALISEERBAAR Er wordt tijdwinst behaald door integrale en gebiedsgerichte aanpak, het beperken van ontwerptijd, het vroegtijdig verkrijgen van draagvlak en ondersteuning in procedures, maar vooral in een korte doorloop en bouwtijd.

4 WOONCONCEPTEN VRAAGGERICHT IDee WONING Verantwoord ontwikkelen vraagt om doordacht duurzame woonconcepten en een verantwoorde inrichting van de omgeving. Sustay kiest daarbij voor een belangrijke focus: woningen moeten snel realiseerbaar en betaalbaar zijn. De IDee woning staat voor intrinsiek duurzaam. Dus écht duurzaam en niet verduurzamen van traditionele bouwmethoden. Binnen dit concept zijn meerdere woningtypen mogelijk die voldoen aan de huidige woonwensen, normen en eisen. We kiezen daarbij voor standaardisatie aan de aanbodzijde en flexibiliteit aan de vraagzijde. Aan de voorkant dus heldere opties en tegelijkertijd veel ruimte om invulling te geven aan individuele woonwensen of programma van eisen van eigenaar zoals de belegger of corporatie. De aangeboden standaard is het vertrekpunt om te komen tot een woonomgeving afgestemd op aanwezige wensen en behoeften passend bij die specifieke locatie. Het is dus mogelijk maatwerk en standaardisatie zo te combineren dat unieke ontwikkelingen te genereren zijn vanuit vaste componenten en processen. Een intrinsiek duurzame en geprefabriceerde woning die comfortabel, flexibel, energiezuinig en betaalbaar is. basis kleine rij rij 2^1 kap vrijstaand appartement uitvoeringen passief huis energieslimme woning CPO woning levensloopwoning zorg woning IDee WONING

5 TYPEN GESCHAKELD VRIJSTAAND GESTAPELD starters tot ruime gezinswoningen (sociale) huur en koop kleine rijwoning basis rijwoning / 2^1 kap vrijstaande woning appartementen flexibel in indeling, gevel, kap en invulling woonwensen kleine rijwoning type 1 (102m2 bvo) semibungalow (129m2 bvo) afwerking behangklare wanden, basis keuken, sanitair en installaties installatie optie 1: HRE ketel met zonneboiler optie 2: Warmtepomp (lucht/water) optie 3: Warmtepomp (water/water) kleine rijwoning type 2 (125m2 bvo) modern plat dak (149m2 bvo) balansventilatie met wtw-unit hydrovloerverwarming optioneel energie hoge isolatiewaarde dus laag energieverbruik rij 2^1 kap (153m2 180m2 bvo) patio/terras (152m2 bvo, incl. patio) appartementen epc < 0.6 energielabel A++ maximaal 4 lagen (bg traditioneel) in diverse uitvoeringen bouwtijd sleutelklaar 2 wk projectmatig 10 woningen per wk bouwkosten casco+ v.a. 425 m2 bvo

6 PASSIEF HUIS ENERGIESLIMME WONING Het Passief Huis concept werd in de jaren negentig ontwikkeld. De belangrijkste criteria waaraan een huis moet voldoen om de standaard te halen zijn ver doorgevoerde isolatie (K = 15kWh/m²/jaar) en een extreme luchtdichtheid (n50 < 0,6/h). Met enige extra aanpassingen kan de IDee woning aangemerkt worden als passiefhuis. Dit bereiken we met een optimale schilisolatie (Rc > 8 m² K/W), drievoudige beglazing, geïsoleerde kozijnen, ramen en deuren, ontbreken van koudebruggen en uiterst goede kierdichting. Essentieel in een passiefhuis is de gegarandeerde aanvoer van gefilterde verse lucht door balansventilatie met hoog efficiënte warmteterugwinning. De woningen zijn standaard al voorzien met een volumestroom waarde van n50 (0,6 h-1). Een energieslimme woning gaat over betaalbare oplossingen die het totale energieverbruik terugdringen en vooral mensen bewust maken van hun energieverbruik. De basis is een hoge isolatiewaarde gecombineerd met een maatwerkoplossing in energiesystemen, zoals een zelfvoorzienend warmwatersysteem door combinatie van een warmtepomp en pv-cellen. Slimme oplossingen kunnen variëren van domotica toepassingen tot individuele smartmeters die eenvoudig inzicht geven in het energieverbruik. Afhankelijk van de vraag zijn verschillende uitvoeringen mogelijk. Deze worden als maatwerkoplossing in samenwerking met onze partners uitgewerkt.

7 CPO WONING LEVENSLOOPBESTENDIGE WONING Steeds meer zien we particulieren met eigen wensen en ideeën die ze in hun woning graag terug willen zien. Er bestaan verschillende vormen die een verschillende mate van keuzevrijheid aan de consument bieden. Bij het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) wordt een groep bewoners begeleid in het gezamenlijk bouwen van hun eigen woningen. Het gaat dan niet alleen om ontwerp, maar ook begeleiding in begrotingen, contractvorming e.d. Door het collectieve karakter ontstaan mogelijkheden tot efficiëntie en kostenreductie. In samenwerking met partijen die gespecialiseerd zijn in deze vraaggerichte processen bieden we gecombineerd met ons woonconcept een ruime mate aan keuzevrijheid en begeleiding, naast de voordelen van energiezuinigheid, wooncomfort, betaalbaarheid en snelheid. Er zijn in de markt diverse benamingen en definities voor levensloop bestendige woningen. Wij hanteren de definitie dat een woning geschikt is of eenvoudig geschikt is te maken voor bewoning tot op hoge leeftijd, ook in geval van (plotselinge) fysieke handicaps of chronische ziekte. Meerdere typen van de IDee woning is met enkele aanpassingen in indeling zeer goed levensloopbestendig te maken. Belangrijkste voorwaarden zijn flexibele en voldoende ruimte op de begane grond en mogelijkheden voor verbeterde toegankelijkheid. ZORG WONING Zorgwoningen zijn woningen waarin op verschillende manieren thuiszorg kan worden geboden. In de woning wordt rekening gehouden met de eisen van de bewoner zelf en van de zorgverleners (professioneel en/of mantelzorgers). Bewoners wonen er zelfstandig, maar kunnen eventueel gebruik maken van de zorg en deelnemen aan activiteiten. Een zorgwoning is meer dan een aangepaste woning. Het gaat vooral om de kwaliteit aan zorg en de mate waarin de woning daarop afgestemd wordt.

8 De IDee woning is gebaseerd op houtskeletbouw (HSB). Hiermee wordt het industriële bouwproces bedoeld, waarbij de draagconstructie en de dak-, gevel- en vloerelementen in de fabriek worden gemaakt en op de bouwplaats in korte tijd in elkaar gezet. HSB is minstens zo degelijk als de reguliere bouwmethoden, maar ongekend energiezuinig. Deze doordachte bouwmethode spaart milieu en geld. Omdat er onder gecontroleerde omstandigheden wordt gewerkt, is deze bouwmethode in hoge mate efficiënt, kostenbesparend, milieuvriendelijk en met minimaal overlast voor de omgeving. De opbouw van de wanden garandeert een maximale isolatie in combinatie met een minimale wanddikte en een degelijke constructie. Door het beperkte gewicht is minder fundering nodig. De hoofdconstructie bestaat uit een 120mm dik houten raamwerk, een 40 mm dik installatiewand en aan beide zijden afgetimmerd met Fermacell gipsvezelplaten. De holle ruimte in deze constructie is gevuld met minerale wol. Tussen het raamwerk en de installatiewand wordt een luchtdichte dampremmende folie aangebracht. De installatiewand vormt extra isolatie, maar tevens ruimte voor leidingen e.d. zonder de dampremmende folie te doorbreken. De binnenwand kan afgewerkt worden met stucwerk of behang in de gewenste kleur. Aan de buitenzijde wordt tegen de gipsvezelplaat een 100mm dikke thermofaçade (EPS) aangebracht. Dan volgt de afwerklaag (buitengevel), doorgaans een water- en weerbestendige laag stucwerk. Baksteen(strips), hout of een andere afwerking zijn eveneens mogelijk. De Fermacell gipsvezelplaten maken de houtconstructie zeer brandbestendig. De isolatie is 3-5x zo effectief als bij een moderne gemetselde woning. De folie beschermt het hout tegen vocht, schimmels en ongedierte. Goede luchtdichtheid voorkomt het weglekken van kostbare warmte in de winter. Samen met de hoge isolatiewaarde wordt daarmee de energienota ongekend laag. TECHNIEK

9 Met de juiste bouwtechniek en installatie is de IDee woning zeer energiezuinig, flexibiliteit, comfortabel en vooral betaalbaar. De woningen worden sleutelklaar opgeleverd, dus inclusief installatie op maat, sanitair, keuken en behangklare wanden. FLEXIBEL WOONCOMFORT VOORDELEN BETAALBAAR SNELHEID Het concept is gebaseerd op een standaard woning, maar tegelijkertijd kunnen alle woonwensen individueel afgestemd worden. Er is een aanzienlijke architectonische vrijheid, zowel in indeling als in bouwkundige toevoegingen (dakkapel, garage etc.), installaties, gevelbekleding tot afbouw. Uitstekende isolatie en goede luchtdichtheid staan garant voor het vasthouden van de warmte. Er is geen sprake van tocht en het is in de hele woning even aangenaam en warm. Daarnaast zorgt een goede balansventilatiesysteem altijd voor schone en frisse lucht en een aangenaam binnenklimaat. Door de lage kostprijs en het reduceren van plan- en proceskosten zijn de totale ontwikkelkosten van ons woonconcept tot wel 30% lager dan normaal. In kostprijs is de woning al goedkoper dan traditionele bouwmethoden, variërend van 650 m² tot m² (inclusief sanitair, keuken en installaties). Er wordt tijdwinst behaald door integrale aanpak, het beperken van ontwerptijd, het vroegtijdig verkrijgen van draagvlak en ondersteuning in procedures, maar vooral in een korte bouwtijd. De woningen zijn doorontwikkeld, geoptimaliseerd, snel en geconditioneerd realiseerbaar. Ook toekomstig verbouwen of aanpassen van de woning is een stuk makkelijker dan bij een stenen huis. Breekwerk is er niet, er is weinig afval en nauwelijks overlast. Door de lichte constructie is het behoud van de stevigheid van de constructie veel eenvoudiger te realiseren. De geïsoleerde wandopbouw werkt ook als geluidsisolatie. Zowel de wanden als de verdiepingsvloeren zijn zodanig samengesteld dat ze geluidsisolerend (tot 15 db beter dan normaal). Een ander voordeel is dat de woningen weinig onderhoud nodig hebben en de kosten daarvan beperkt zijn. Voor de eigenaar zijn naast een betaalbare woning, ook de lage onderhoudskosten en vooral de lagere energielasten een doorslaggevend voordeel. Zowel de isolatie als de installaties besparen jaarlijks op de energierekening. En dat terwijl de woning niet duurder is dan een normaal gebouwde woning. Doordat de fabricage op de fabrieksvloer plaatsvindt en op de locatie zelf uitsluitend montage en afwerking plaatsvindt, is er sprake van een ongekend korte bouwtijd. De totale duur is afhankelijk van planprocedures, bouwrijp maken en dergelijke, maar in bouwtijd kunnen de woningen in 8 weken gebouwd worden. SUSTAY GROUP B.V. postbus AD UTRECHT

SUSTAY verantwoord ontwikkelen. juni 2011

SUSTAY verantwoord ontwikkelen. juni 2011 SUSTAY verantwoord ontwikkelen juni 2011 INHOUD Sustay verantwoord ontwikkelen... 2 Conceptdenken... 3 IDee Woning... 5 IDee Creator... 9 Colofon... 12 Scan de QR-code en download deze brochure op uw smartphone

Nadere informatie

woonconcept IDee een nieuwe standaard van wonen creëren een nieuwe standaard van leven mogelijk maken een nieuwe standaard voor nu en voor later

woonconcept IDee een nieuwe standaard van wonen creëren een nieuwe standaard van leven mogelijk maken een nieuwe standaard voor nu en voor later woonconcept IDee WONING een nieuwe standaard van wonen creëren een nieuwe standaard van leven mogelijk maken een nieuwe standaard voor nu en voor later De IDee woning staat voor intrinsiek duurzaam. Dus

Nadere informatie

Energiebesparend. Mooi. Razendsnel.

Energiebesparend. Mooi. Razendsnel. Energiebesparend. Mooi. Razendsnel. Vergroot woongeluk met Cocoonz! Een (huur)huis op een slimme manier energiezuinig, comfortabel en weer aantrekkelijk maken? Met Cocoonz bieden wij dé oplossing om een

Nadere informatie

DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+

DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 02 Inhoud Introductie 3 Het 5S-bouwsysteem? 5 Waarom 5S gebruiken? 7 Isolatiewaarde 11 De praktijk

Nadere informatie

Duurzaam hoeft niet duur te zijn

Duurzaam hoeft niet duur te zijn Duurzaam hoeft niet duur te zijn Betaalbaar duurzaam Duurzaam hoeft niet duur te zijn bouwen Conceptueel bouwen. Dé oplossing voor veel nieuwbouwprojecten. Een efficiënt bouwproces, lage faalkosten, hoogwaardige

Nadere informatie

De keuze voor duurzaam bouwen

De keuze voor duurzaam bouwen De keuze voor duurzaam bouwen Ad Stas Woonbelang Veghel Wat aan de orde? Woonbelang Veghel beleid duurzaam (ver)bouwen en ervaringen instrumentarium, dilemma s en procesgang duurzaam concept; houtskeletbouw

Nadere informatie

Trebbe Basiswonen óók voor senioren

Trebbe Basiswonen óók voor senioren Wij ontwikkelen en bouwen voor de klant! De vraag naar woningen voor ouderen neemt de komende jaren sterk toe. In 2019 is de helft van de volwassenen ouder dan 50 jaar. De traditionele verzorgingshuizen

Nadere informatie

Inschrijving De voorsprong. Industrieel en conceptueel bouwen. Bundeling van kennis en expertise:

Inschrijving De voorsprong. Industrieel en conceptueel bouwen. Bundeling van kennis en expertise: Inschrijving De voorsprong Industrieel en conceptueel bouwen Bundeling van kennis en expertise: Algemene kenmerken BlueCasco Dé oplossing voor energiebesparende, comfortabele woningen met lagere woonlasten

Nadere informatie

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse 1. 2. 3. 100% recyclebaar bouwmateriaal uit duurzaam beheerde bossen. Grote maatnauwkeurigheid

Nadere informatie

EC Garantwoning. Verantwoord, flexibel en betaalbaar

EC Garantwoning. Verantwoord, flexibel en betaalbaar EC Garantwoning Verantwoord, flexibel en betaalbaar Een Energiezuinige, Comfortabele en betaalbare woning waarin je thuiskomt Voel de heerlijke vloerverwarming onder je voeten op een lome zondagochtend.

Nadere informatie

Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties

Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties Hemsec SIPs is een bouwmethode die al meer dan 10 jaar in Engeland wordt toegepast, waarbij hoge isolatiewaarden, een minimaal aantal aan koudebruggen

Nadere informatie

De Bouwcoach IK BOUW BETAALBAAR IN ALMERE

De Bouwcoach IK BOUW BETAALBAAR IN ALMERE IK BOUW BETAALBAAR IN ALMERE Johan van der Wiel VDW Bouwadvies, de Bouwcoach van Almere. 41 jaar ervaring in de bouwnijverheid Sinds 7 jaar zelfstandig bouwadviseur IK BOUW BETAALBAAR IN ALMERE Het kan

Nadere informatie

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE EMERGO Bouwnovatie EMERGO werkt graag samen aan vernieuwende en realistische totaaloplossingen. Ons doel is dat u én wij ingenomen zijn met

Nadere informatie

Alle ruimte voor de beste oplossing

Alle ruimte voor de beste oplossing Alle ruimte voor de beste oplossing Bergingen, Daken en Gevels De Groot Vroomshoop De Groot Vroomshoop Groep ontstond in 1927 en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ca. 250 vaste medewerkers.

Nadere informatie

OptimaalWoning. het comfort van duurzaamheid

OptimaalWoning. het comfort van duurzaamheid OptimaalWoning het comfort van duurzaamheid Optimaal Woning Zorgeloos woongenot! OptimaalWoning het comfort van duurzaamheid Een complete eengezinswoning vanaf 175.000 v.o.n. (inclusief grond en exclusief

Nadere informatie

17-6-2013. Passief Bouwen. Passief Bouwen in de praktijk. Velve-Lindehof, Enschede. Stelling. Ontwerpvisie. Binnengasthuizen, Zwolle

17-6-2013. Passief Bouwen. Passief Bouwen in de praktijk. Velve-Lindehof, Enschede. Stelling. Ontwerpvisie. Binnengasthuizen, Zwolle Passief Bouwen Passief Bouwen in de praktijk Kennisdag Bouwfysica 2013 Passief bouwen' is een specifieke bouwstandaard met een comfortabel binnenklimaat, gedurende zowel het zomer- als het winterseizoen,

Nadere informatie

Flexibel en energiezuinig bouwen met hout

Flexibel en energiezuinig bouwen met hout Flexibel en energiezuinig bouwen met hout Maarten van der Breggen architect bna ANDERS BOUWEN mensen centraal hoogwaardige kwaliteit duurzame grondstoffen natuurlijke energiebronnen Maarten van der Breggen

Nadere informatie

Scandinavisch bouwen en wonen

Scandinavisch bouwen en wonen VOORBEELD SCHRUURWONING: LET-01 Moderne levensloop bestendige woningen op maat voor zowel de senior als een jong gezin, vanaf 40 m² t/m 175 m² woonoppervlak. Energie neutraal met lucht-water warmtepomp.

Nadere informatie

DE KREIT. Ongewoon wonen, duurzaam bijzonder. Oplevering medio 2015 TWEE-ONDER-ÉÉN-KAPWONING

DE KREIT. Ongewoon wonen, duurzaam bijzonder. Oplevering medio 2015 TWEE-ONDER-ÉÉN-KAPWONING DE KREIT Ongewoon wonen, duurzaam bijzonder. Oplevering medio 2015 TWEE-ONDER-ÉÉN-KAPWONING Plan De Kreit Kreitenmolenstraat 142 Gemeente Udenhout, Tilburg 2 DUURZAAM WONEN IN UDENHOUT Een korte introductie

Nadere informatie

Official Hemsec SIPs Distributor. Hemsec SIPs. Technische informatie en specificaties

Official Hemsec SIPs Distributor. Hemsec SIPs. Technische informatie en specificaties SIPS SUPPLY Official Hemsec SIPs Distributor Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties Hemsec SIPs is een bouwmethode die al bijna jaar in Engeland wordt toegepast waarbij hoge isolatiewaarden,

Nadere informatie

Duurzaam, kostenbesparend en een hoog wooncomfort

Duurzaam, kostenbesparend en een hoog wooncomfort Duurzaam, kostenbesparend en een hoog wooncomfort De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit... Het CombiElement is een uniek, betaalbaar en kostenbesparend bouwsysteem op basis van natuurlijke

Nadere informatie

Betaalbare Woning Ontwikkeling. Een antwoord op de huizencrisis

Betaalbare Woning Ontwikkeling. Een antwoord op de huizencrisis Betaalbare Woning Ontwikkeling Een antwoord op de huizencrisis April 2012 Betaalbare nieuwbouwwoningen voor elke groep starters 2 INHOUD 1. Inleiding 2. BWO Partners 3. BWO Huizen 4. Referentie Woning

Nadere informatie

Duurzaamheid & energiebesparing in de woningbouw! Onze wereld vraagt erom.

Duurzaamheid & energiebesparing in de woningbouw! Onze wereld vraagt erom. Duurzaamheid & energiebesparing in de woningbouw! Waar ligt de schat begraven??? HET PARETO PRINCIPE B&U-sector GWW-sector CO2-emissie 2007: CO2-emissie 2008: CO2-emissie 2009: Focus op exploitatieperiode

Nadere informatie

L a a g E n e r g ie H u i s M o l e n w e g Laag Energie Huis concept, type duurzaam en energiezuinig. Hieronder vindt u informatie over het Laag Energie Huis. Vanuit de overtuiging dat een woning duurzaam

Nadere informatie

Bouwfysica van Passief Bouwen in houtskeletbouw

Bouwfysica van Passief Bouwen in houtskeletbouw Bouwfysica van Passief Bouwen in houtskeletbouw Projectseminar Velve-Lindenhof ir. H.J.J. (Harm) Valk senior adviseur Energie & Duurzaamheid Nieman Raadgevende Ingenieurs Inleiding Nieman Raadgevende Ingenieurs

Nadere informatie

Duurzaam bouwen is innovatief denken... slim clubhuis.nl

Duurzaam bouwen is innovatief denken... slim clubhuis.nl Duurzaam bouwen is innovatief denken... Duurzaam bouwen =toekomstbestendig bouwen Duurzaam bouwen is goed voor mens, milieu en portemonnee: * mens; comfort, gezondheid, welzijn * milieu; biodiversiteit,

Nadere informatie

Starterswoningen. variëren van een kleine woning van ca 6.5 bij 10.5 m tot een woning welke tevens geschikt is als seniorenwoning.

Starterswoningen. variëren van een kleine woning van ca 6.5 bij 10.5 m tot een woning welke tevens geschikt is als seniorenwoning. Starterswoningen Door de extreme prijsstijgingen van de woningbouw en de huidige economische malaise de afgelopen jaren is er voor de starters een tekort aan woningen ontstaan. Het gevolg is een stagnatie

Nadere informatie

Passief Bouwen in de praktijk

Passief Bouwen in de praktijk Passief Bouwen in de praktijk Velve-Lindenhof: van idee tot realisatie ir. H.J.J. (Harm) Valk / ing. A.F. (André) Kruithof adviseur Energie & Duurzaamheid Programma Projectomschrijving Ontwerpvisie Bouwfysische

Nadere informatie

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten Prefab licht beton Prefab licht beton Prefab licht betonnen gevel elementen PRINS gevel producten Thermodur en Prins Gevel Producten De economische oplossing voor uw creatieve vrijheid Thermodur gevel

Nadere informatie

Itho Daalderop Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. wonen zonder. energierekening

Itho Daalderop Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. wonen zonder. energierekening Itho Daalderop Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat wonen zonder energierekening regeltechniek Slimme installatieconcepten voor nieuwbouw en renovatie Vandaag nog beginnen

Nadere informatie

Appartementen. Gevarieerd wonen, flexibele architectuur. Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels

Appartementen. Gevarieerd wonen, flexibele architectuur. Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Appartementen Gevarieerd wonen, flexibele architectuur Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Tot in detail doorontwikkeld concept Veel corporaties en ontwikkelaars hebben behoefte aan een

Nadere informatie

Infoavond 8 oktober 2015 Yvonne Feuerhahn. Hoe begin je? Met het duurzamer maken van je huis?

Infoavond 8 oktober 2015 Yvonne Feuerhahn. Hoe begin je? Met het duurzamer maken van je huis? Infoavond 8 oktober 2015 Yvonne Feuerhahn Hoe begin je? Met het duurzamer maken van je huis? Yvonne Feuerhahn ambassadeur adviseur architect Sinds 2010 dagelijks bezig met het verduurzamen van bestaande

Nadere informatie

Energielasten als een van de uitgangspunten bij nieuwbouw en renovatie

Energielasten als een van de uitgangspunten bij nieuwbouw en renovatie Energielasten als een van de uitgangspunten bij nieuwbouw en renovatie Door Eric van Zee, april 2008 Energie steeds groter deel van de woonlasten De kosten voor verwarming en warm tapwater vormen een steeds

Nadere informatie

Vakantiewoningconcept

Vakantiewoningconcept Vakantiewoningconcept Ontwikkelen en bouwen voor nu en later. U wilt uw gasten een bijzondere beleving en een onbezorgd verblijf bieden. In een vakantiewoning die aan alle eisen voldoet en qua duurzaamheid

Nadere informatie

De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit...

De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit... De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit... Het Combi-Element is een uniek betaalbaar en kostenbesparend bouwsysteem op basis van natuurlijke houtvezels, cement en een uitstekende thermische

Nadere informatie

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en Energiezuinig Wonen waar liggen verbindingen?

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en Energiezuinig Wonen waar liggen verbindingen? Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en Energiezuinig Wonen waar liggen verbindingen? DNA in de bouw De Nieuwe Aanpak in de bouw DNA in de bouw staat voor: transitie in de bouw vanuit de basis, de

Nadere informatie

RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen

RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen Changing the climate for living Hoofdstuk 2 RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen Klimaatsystemen RIHO Climate Systems De stralingswarmte uit zo n klimaatsysteem

Nadere informatie

U kunt zich richten op uw kerntaken! Volledig op elkaar afgestemd en passend casco. Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten

U kunt zich richten op uw kerntaken! Volledig op elkaar afgestemd en passend casco. Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten Volledig op elkaar afgestemd en passend casco Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten Geen faalkosten, geen bouwfouten Geschikt voor enkele en seriematige woningbouw 100% ontzorging voor

Nadere informatie

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Minimale inbouwruimte garandeert maximaal frisse lucht Iedereen stelt prijs op een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Nadere informatie

Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels

Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Bouwen in Nederland is een bijzondere uitdaging. De behoefte aan nieuwbouwwoningen is groot, maar de

Nadere informatie

Energieprestaties grondgebonden woningen

Energieprestaties grondgebonden woningen Energieprestaties grondgebonden woningen Meer wooncomfort met minder energie Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Stap voor stap naar minder energiegebruik De overheid stelt steeds scherpere

Nadere informatie

Bouwlokalen: Energieplus Bouwen en Renoveren. Haico van Nunen

Bouwlokalen: Energieplus Bouwen en Renoveren. Haico van Nunen : Energieplus Bouwen en Renoveren Haico van Nunen 2013 BOUWHULPGROEP: advies en architectuur Architectuur en stedenbouw: de bestaande stad Advisering: wijk- en locatieontwikkeling Innovatie: energie, milieu

Nadere informatie

Passieve sociale woningen. Veerle De Meulenaer, burgerlijk ir. Projecten VMSW

Passieve sociale woningen. Veerle De Meulenaer, burgerlijk ir. Projecten VMSW Passieve sociale woningen Veerle De Meulenaer, burgerlijk ir. Projecten VMSW Passieve sociale woningen Sessie 14 Woonforum 2009 Welkom Demonstratieproject PASW Wat is een Passief Huis? Doelstellingen van

Nadere informatie

K I N J O Y K I N R O O I. 14 februari 2013

K I N J O Y K I N R O O I. 14 februari 2013 K I N J O Y K I N R O O I 14 februari 2013 I N D E X 1. LOCATIE 1.1 ligging projectgebied 1.2 locatie 1.3 bestaande situatie 1.5 ligging waterwoningen 2. EILAND 2.1 eiland 3. WATERWONING 3.1 situatie

Nadere informatie

TIMMER ELEKT GROEP TIMMER ELEKT GROEP. wesselink kozijnen

TIMMER ELEKT GROEP TIMMER ELEKT GROEP. wesselink kozijnen TIMMER ELEKT GROEP TIMMER ELEKT GROEP TimmerSelekt Doornenbal B.V. Bobinestraat 5 3903 KE Veenendaal T. +31 (0)318 52 26 03 F. +31 (0)318 52 24 77 www.doornenbal.com T I M M E R F A B R I E K E N HENRI

Nadere informatie

MASKERADE. Project HEY WONEN 05-12-2013. van der breggen architecten

MASKERADE. Project HEY WONEN 05-12-2013. van der breggen architecten 05-12-2013 MASKERADE Project HEY WONEN INHOUDSOPGAVE HEY WONEN Project voor 10/12 appartementen aan de Maas Locatie Heijsekade, Heijplaat Rotterdam Vrije keuze woonoppervlak 70-120 m 2 Vrije keuze buitenruimte

Nadere informatie

Passief Bouwen: waarom en hoe?

Passief Bouwen: waarom en hoe? Passief Bouwen: waarom en hoe? Ontwerpen en bouwen vanuit een visie ir. H.J.J. (Harm) Valk senior adviseur Energie & Duurzaamheid Passief Bouwen Kenmerken o hoogwaardige thermische schil o goed comfort

Nadere informatie

JongZeeuw architecten - wie zijn we?

JongZeeuw architecten - wie zijn we? JongZeeuw architecten - wie zijn we? Grondslag bij de verbinding tussen verleden, heden en toekomst. Multidisciplinair bureau met deskundigheid op het vlak van architectuur, stedenbouw, interieur, energiezuinigheid,

Nadere informatie

Het modulaire houtskelet bouwsysteem

Het modulaire houtskelet bouwsysteem Het modulaire houtskelet bouwsysteem Ons antwoord op de toekomst ixpando is het antwoord op bijna alle vragen die in de toekomst aan de orde komen wanneer het gaat om duurzaamheid, milieu, betaalbaar bouwen,

Nadere informatie

Dycore ribbenvloer. De voordelen van de toepassing van de Dycore ribbenvloer zijn ondermeer:

Dycore ribbenvloer. De voordelen van de toepassing van de Dycore ribbenvloer zijn ondermeer: 02/2012 Dycore ribbenvloer De Dycore ribbenvloer bestaat uit geprefabriceerde vloerelementen van zelfverdichtend beton. In de lengterichting zijn ze voorzien van ribben waarin voorspanwapening is opgenomen.

Nadere informatie

CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR

CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR WONEN IS MEER DAN EEN DAK BOVEN JE HOOFD! CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR Het bedrijf een korte introductie Verrassend creatief met hands-on mentaliteit Actief op het gebied van het ontwikkelen, realiseren,

Nadere informatie

MASKERADE Bouwmethode

MASKERADE Bouwmethode MASKERADE Bouwmethode IFD bouwen in HSB Maarten van der Breggen Jurian Bosma Industrieel Flexibel Demontabel IFD Bouwen Overheidsinitiatief (2000) DeMo projecten (2002) Hout innovatieprijs (2003) Houtskeletbouw

Nadere informatie

URSEM 3D MODULAIRE BADKAMERS. Optimale prijs compleet afgewerkt. Constante kwaliteit prototype en serieproductie. Korte bouwtijd risico beperking

URSEM 3D MODULAIRE BADKAMERS. Optimale prijs compleet afgewerkt. Constante kwaliteit prototype en serieproductie. Korte bouwtijd risico beperking URSEM 3D MODULAIRE BADKAMERS Constante kwaliteit prototype en serieproductie Optimale prijs compleet afgewerkt Korte bouwtijd risico beperking 1 BOUWEN OUDE STIJL BOUWEN NIEUWE STIJL Ursem is gespecialiseerd

Nadere informatie

Maatwerk met SlimFix dakelementen

Maatwerk met SlimFix dakelementen Maatwerk met SlimFix dakelementen SlimFix Flex staat voor méér flexibiliteit in producttoepassing en voor méér keuzevrijheid voor de afnemers en voorschrijvers. U kon al kiezen uit een een breed assortiment

Nadere informatie

AUT-ARK I. is een drijvende passiefwoning met Europees passiefhuis certificaat

AUT-ARK I. is een drijvende passiefwoning met Europees passiefhuis certificaat by AUT-ARK I is een drijvende passiefwoning met Europees passiefhuis certificaat De woning heeft geen kade aansluiting meer nodig en is dus volledig zelfvoorzienend (autark). Hij is uiterst duurzaam middels

Nadere informatie

WOONLASTEN 4 15. Zijn de maandlasten voor huur + energie in een Passiefhuis lager dan in een normale woning? 4

WOONLASTEN 4 15. Zijn de maandlasten voor huur + energie in een Passiefhuis lager dan in een normale woning? 4 PASSIEFHUIZEN COLUMBUSKWARTIER ALMERE VEEL GESTELDE VRAGEN PASSIEFHUIZEN EN WONEN IN EEN PASSIEFHUIS 2 1. Wat is een Passiefhuis? 2 2. Wat is het voordeel van een Passiefhuis? 2 3. Wat zijn bewonerservaringen

Nadere informatie

BlueCasco. dé oplossing voor energieneutrale, comfortabele woningen met lagere woonlasten en gegarandeerde kwaliteit!

BlueCasco. dé oplossing voor energieneutrale, comfortabele woningen met lagere woonlasten en gegarandeerde kwaliteit! BlueCasco dé oplossing voor energieneutrale, comfortabele woningen met lagere woonlasten en gegarandeerde kwaliteit! BlueCasco : een energie- en kostenbesparend prefab-concept In de woningbouw doet zich

Nadere informatie

Snel, kostenbesparend en kwalitatief bouwen in prefab

Snel, kostenbesparend en kwalitatief bouwen in prefab Snel, kostenbesparend en kwalitatief bouwen in prefab DWS verhoogt drastisch de bouwsnelheid van al uw constructies via prefab gemetselde muren. Met dit procédé bespaart u tijd, worden overbodige kosten

Nadere informatie

CASCOTOTAAL.COM/SPERO UITGEKIENDE WOONCONCEPTEN VOOR DE TOEKOMST

CASCOTOTAAL.COM/SPERO UITGEKIENDE WOONCONCEPTEN VOOR DE TOEKOMST CASCOTOTAAL.COM/SPERO UITGEKIENDE WOONCONCEPTEN VOOR DE TOEKOMST is een serie woonconcepten die door CascoTotaal, in beproefde samenwerking met deskundige partners, is ontwikkeld. De basis is kennis en

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

Bijlage I 20111278-07 Investeringen en energielasten Energiesprong woningbouw Maria van Bourgondiëlaan te Eindhoven. 1 Inleiding

Bijlage I 20111278-07 Investeringen en energielasten Energiesprong woningbouw Maria van Bourgondiëlaan te Eindhoven. 1 Inleiding Bijlage I 20111278-07 Investeringen en energielasten Energiesprong woningbouw Maria van Bourgondiëlaan te Eindhoven Datum Referentie Behandeld door 13 december 2011 20111278-07 P. Smoor/LSC 1 Inleiding

Nadere informatie

Het Greenhouse. Een toekomstgerichte oplossing

Het Greenhouse. Een toekomstgerichte oplossing Het Greenhouse Een toekomstgerichte oplossing Klimaatdoelstellingen - In 2025 dient de CO₂-uitstoot van alle woningen en gebouwen met 30% gereduceerd te zijn. - De oplossing dient innovatief, compromisloos

Nadere informatie

Een mooie gevel verdient STACKSER

Een mooie gevel verdient STACKSER CARRIER PANELEN Welkom bij STACKSER STACKSER BV is al 20 jaar leverancier van metalen dak- en gevelsystemen. Met een uitgebreid productengamma en de exclusieve levering van diverse mooie merken, kan STACKSER

Nadere informatie

DE NIEUWKOOPSE EILANDEN

DE NIEUWKOOPSE EILANDEN Contact: ev@vinkbouw.nl DE NIEUWKOOPSE EILANDEN FASE 1: 12 WONINGEN AAN DE PRACHTIGE NIEUWKOOPSE PLASSEN Ruimte om van te dromen INLEIDING Ook altijd graag aan het water willen wonen op een unieke plek,

Nadere informatie

De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit...

De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit... OIRLO-LANDHORST BV De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit... Het Combi-Element is een uniek kostenbesparend bouwsysteem op basis van natuurlijke houtvezels, cement en een uitstekende thermische

Nadere informatie

2020: 8 miljoen woningen belasten ons milieu onevenredig zwaar?

2020: 8 miljoen woningen belasten ons milieu onevenredig zwaar? Erik Franke Franke Architekten 1 oktober 2008 Den Haag 2008: 7 miljoen woningen belasten ons milieu onevenredig zwaar! 2020: 8 miljoen woningen belasten ons milieu onevenredig zwaar? 2020: 4,3 miljoen

Nadere informatie

CPO de Woongaard. Kavel 3 & 4

CPO de Woongaard. Kavel 3 & 4 CPO de Woongaard Kavel 3 & 4 Geachte geïnteresseerde, Hartelijk dank voor uw interesse in onze CPO De Woongaard. Wij zijn een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap die aan de Doornsteeg 14 woningen

Nadere informatie

Energieneutraal via de Passief bouwen route

Energieneutraal via de Passief bouwen route Energieneutraal via de Passief bouwen route ing. J.J.P. (Jan Pieter) van Dalen Slotsymposium 14 september 2015 Verbouw monument Verbouw van een monument Monument als bedoeld in art. 1 onder d (Monumentenwet

Nadere informatie

Er is bijzonder veel mogelijk qua maatwerk in plattegronden, uitstraling, afwerking, enzovoorts.

Er is bijzonder veel mogelijk qua maatwerk in plattegronden, uitstraling, afwerking, enzovoorts. VELLER WONEN OP MAAT IN BARNEVELD Maatwerk in Nieuwbouw Zogenaamd levensloop bestendig wonen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Deze referentiewoning dient ter inspiratie 371.000 VON In

Nadere informatie

Bellen!! Zeer betaalbare eengezinswoningen Verkrijgbaar als 2 onder 1 kap of als rij-woning. Korte bouwtijd van 12 weken.

Bellen!! Zeer betaalbare eengezinswoningen Verkrijgbaar als 2 onder 1 kap of als rij-woning. Korte bouwtijd van 12 weken. Zeer betaalbare eengezinswoningen Verkrijgbaar als 2 onder 1 kap of als rij-woning Persoonlijke verkoopbegeleider starters eengezinswoningen sociale huur Op maat gebouwd. Korte bouwtijd van 12 weken. Energiezuinig

Nadere informatie

Binnenwand. Algemeen. Productvoordelen. Samenstelling:

Binnenwand. Algemeen. Productvoordelen. Samenstelling: Binnenwand Algemeen Ultralight Floor wandelementen worden opgebouwd uit een skelet van C-profielen, geïsoleerd met minerale wol en beplaat met slagkrachtige cementgebonden gipsvezelplaten. Hierdoor blijft

Nadere informatie

Binnenwand. Algemeen. Productvoordelen. Samenstelling:

Binnenwand. Algemeen. Productvoordelen. Samenstelling: Binnenwand Algemeen Steelframe Concrete Floor wandelementen worden opgebouwd uit een skelet van C-profielen, geïsoleerd met minerale wol en beplaat met slagkrachtige cementgebonden gipsvezelplaten. Hierdoor

Nadere informatie

Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter

Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter Lichtgewicht met een massief karakter U kent als geen ander het belang van een comfortabele binnenruimte. En u weet als geen ander hoe u

Nadere informatie

Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen

Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen Over ons Klima Wonen is een nieuwe innovatieve en energiezuinige bouwer. Wij hebben decennia lang ervaring opgedaan in de projectontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige

Nadere informatie

Geachte geïnteresseerde,

Geachte geïnteresseerde, v1.3 Geachte geïnteresseerde, Hartelijk dank voor uw interesse in onze Woonvereniging Doornsteeg. Wij zijn een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap die aan de Doornsteeg 14 woningen gaan bouwen. Wij

Nadere informatie

BlueCasco. dé oplossing voor energiebesparende, comfortabele woningen met lagere woonlasten en gegarandeerde kwaliteit!

BlueCasco. dé oplossing voor energiebesparende, comfortabele woningen met lagere woonlasten en gegarandeerde kwaliteit! BlueCasco dé oplossing voor energiebesparende, comfortabele woningen met lagere woonlasten en gegarandeerde kwaliteit! BlueCasco: een energie- en kostenbesparend prefab-concept BlueCasco - hét nieuwbouwconcept

Nadere informatie

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie!

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! Innovatief Systeem - bewezen kwaliteit: KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! A Warmte-isolatie en stabiliteit Of het nu gaat om zekerheid, functionaliteit en isolatie: SOFTLINE 82 voldoet aan

Nadere informatie

De passief gerenoveerde Binnengasthuizen worden monumentaal

De passief gerenoveerde Binnengasthuizen worden monumentaal 238 Binnengasthuisstraat, Zwolle renovatie van 40 woningen tot 32 monumentale Passiefhuizen VILLANOVA architecten, Rotterdam, 2012 De passief gerenoveerde Binnengasthuizen worden monumentaal De historische

Nadere informatie

Gegarandeerde energieprestatie en lagere ontwerpen bouwkosten

Gegarandeerde energieprestatie en lagere ontwerpen bouwkosten House Energy Optimum Gegarandeerde energieprestatie en lagere ontwerpen bouwkosten www.bouwheo.nl U wilt een energiezuinige en comfortabele woning tegen de laagste kosten ontwerpen en bouwen? Daar hebben

Nadere informatie

ADVIES ENERGIECONCEPT BUREAU NIEMAN KLUSWONINGEN CAPADOSESTRAAT 9-11 DEN HAAG

ADVIES ENERGIECONCEPT BUREAU NIEMAN KLUSWONINGEN CAPADOSESTRAAT 9-11 DEN HAAG ADVIES ENERGIECONCEPT BUREAU NIEMAN KLUSWONINGEN CAPADOSESTRAAT 9-11 DEN HAAG Beschrijving voorgesteld (energetisch) maatregelenpakket om EPC 0,2 te halen. De maatregelen die benodigd zijn om een EPC van

Nadere informatie

Hoe maken we het mogelijk?

Hoe maken we het mogelijk? Energiezuinig Wonen Hoe maken we het mogelijk? Jaarlijkse energielasten 12.000,00 10.000,00 8.000,00 6.000,00 4.000,00 2.000,00 0,00 0 10 20 30 40 Jaar referentie passiefhuis+ Met conceptueel bouwen! Inhoud

Nadere informatie

COBRA KWARTIER. Amstelveen

COBRA KWARTIER. Amstelveen COBRA KWARTIER Amstelveen Innovatief Transformeren van wonen naar werken 3 Cobra Kwartier: luxe huurappartementen in voormalige kantoortoren Een voormalig kantoorgebouw aan het Kostverlorenhof in Amstelveen

Nadere informatie

Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen!

Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen! Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen! snelle realisatie in duurzame renovatie Met Renolution is uw woningbezit verrassend snel

Nadere informatie

MEI 2013. het Nieuwe Zorgwonen

MEI 2013. het Nieuwe Zorgwonen MEI 2013 het Nieuwe Zorgwonen De Zorg Onze Zorg Grote veranderingen in de AWBZ staan ons te wachten. De verzorgingshuisbewoner bestaat straks niet meer. De zorg die eens in het verzorgingshuis gegeven

Nadere informatie

Zorgvastgoed zonder energiekosten

Zorgvastgoed zonder energiekosten b u BLOS ITY Zorgvastgoed zonder energiekosten Verkennend aanbod Mei 2014 1 Deze inzending voor Zorgvastgoed zonder energiekosten is ontwikkeld door een samenwerking van en. Contactpersoon Jorick Beijer

Nadere informatie

Na-isoleren. Meer comfort met minder energie.

Na-isoleren. Meer comfort met minder energie. Na-isoleren Meer comfort met minder energie. Besparen met woningisolatie Volta Limburg, voelt altijd beter, een belofte die Volta Limburg betrouwbaar en innovatief waarmaakt in heel Limburg. 7 dagen per

Nadere informatie

Rijswijk -Informatiecentrum 9 december 2013 bert nagtegaal

Rijswijk -Informatiecentrum 9 december 2013 bert nagtegaal Rijswijk -Informatiecentrum 9 december 2013 bert nagtegaal Geworteld wonen 9 DECEMBER e.v. Wat verstaan de potentiele bewoners onder duurzaamheid vinden de bewoners belangrijk als het gaat om duurzaamheid

Nadere informatie

Winst en comfort uit duurzaamheid. Bouw op onze kennis

Winst en comfort uit duurzaamheid. Bouw op onze kennis Winst en comfort uit duurzaamheid Bouw op onze kennis Even voorstellen "Het verschil tussen gewoon en uitzonderlijk is vaak dat kleine beetje extra, waarin samenwerking en krachtenbundeling mijn drijfveer

Nadere informatie

Duurzame woningverbetering

Duurzame woningverbetering Duurzame woningverbetering Op weg naar energieneutraal Houten, 20 februari 2017 Kees Stap Gemiddelde energierekening Maandrekening Gemiddeld energieverbruik jaar 15% 1500 m3 aardgas 5% 80% verwarming warmwater

Nadere informatie

NIEUWBOUW ZONDER AARDGAS DUURZAAM EN COMFORTABEL

NIEUWBOUW ZONDER AARDGAS DUURZAAM EN COMFORTABEL NIEUWBOUW ZONDER AARDGAS DUURZAAM EN COMFORTABEL Gefeliciteerd, u gaat straks uw eigen woning (ver) bouwen! Dit betekent heel veel mogelijkheden en complexe vraagstukken. En moet u dan ook nog iets met

Nadere informatie

Welkom bij BouwLokalen. Gezond bouwen en verbouwen

Welkom bij BouwLokalen. Gezond bouwen en verbouwen Welkom bij BouwLokalen Gezond bouwen en verbouwen Gezond bouwen en verbouwen ing. John Bouwman Adviesburo Nieman B.V. april/mei 2005 Adviesburo Nieman: wie en wat? Middelgroot ingenieursbureau ca. 50 medewerkers

Nadere informatie

Informatieavond energiebesparing en comfortabel wonen. Opening wethouder Binnendijk

Informatieavond energiebesparing en comfortabel wonen. Opening wethouder Binnendijk Informatieavond energiebesparing en comfortabel wonen Opening wethouder Binnendijk Programma 1. Welkom door Wethouder Binnendijk 2. Bewonersinitiatief Klimaat in jouw straat 3. Introductie wijkaanpak;

Nadere informatie

EPC 0,8: Over welke woningen en installatieconcepten hebben we het?,

EPC 0,8: Over welke woningen en installatieconcepten hebben we het?, EPC 0,8: Over welke woningen en installatieconcepten hebben we het?, ir. F.W. (Freek) den Dulk Nieuwe eis per 1 januari 2006 EPC 0,8 Herziening norm: NEN 5128:2004 Energieprestatie van woonfuncties en

Nadere informatie

Knauf Skin Gevelisolatie. Gevelisolatie in de vertrouwde Knauf kwaliteit. Knauf Skin Gevelisolatie

Knauf Skin Gevelisolatie. Gevelisolatie in de vertrouwde Knauf kwaliteit. Knauf Skin Gevelisolatie Knauf Skin Gevelisolatie Gevelisolatie in de vertrouwde Knauf kwaliteit Knauf Skin Gevelisolatie Voordelen voor de gebruiker Knauf levert complete oplossingen voor wanden, vloeren en plafonds van hoogstaande

Nadere informatie

Duurzaam omgaan met energie in de bestaande woningvoorraad. KIVI NIRIA Kring Alkmaar 15 maart 2011

Duurzaam omgaan met energie in de bestaande woningvoorraad. KIVI NIRIA Kring Alkmaar 15 maart 2011 Duurzaam omgaan met energie in de bestaande woningvoorraad KIVI NIRIA Kring Alkmaar 15 maart 2011 C.M. Peerdeman 6 okt. 2010 Verven of duurzaam renoveren? De Huidige nieuwbouw wordt door regelgeving en

Nadere informatie

PlusWonen VolkerWessels. Gebouwen; grondgebonden woningen en appartementen

PlusWonen VolkerWessels. Gebouwen; grondgebonden woningen en appartementen PlusWonen VolkerWessels Gebouwen; grondgebonden woningen en appartementen Nieuwe wonen projecten: starters, gezinnen, senioren, zorg behoevenden, studenten voor huur en koop Toegevoegde waarde: Standaard

Nadere informatie

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning GEBOWEN SCHOLEN BERSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS HRWTW Hoog Rendement Warmteterugwinning Ventileren Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden en daardoor hermetisch zijn

Nadere informatie

Zweedse topkwaliteit

Zweedse topkwaliteit Pippi på Planhus Zweedse topkwaliteit Op welke manier je ook bezig bent met bouwen en wonen Feit is dat hierbij altijd een aantal belangrijke aspecten naar voren komen, zoals comfort, gemak en esthetisch

Nadere informatie

van naden en kieren, omdat er anders veel warmte verloren gaat.

van naden en kieren, omdat er anders veel warmte verloren gaat. Bij het bakken van een cake in de oven komt al voldoende warmte vrij om een woning te verwarmen. Klinkt dat vreemd? Dat is het namelijk niet. Een behaaglijke temperatuur wordt bereikt door een woning extreem

Nadere informatie