Grontmij rapporteert sterk resultaat eerste negen maanden van 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Grontmij rapporteert sterk resultaat eerste negen maanden van 2008"

Transcriptie

1 Grontmij N.V. De Bilt, 13 november 2008 Grontmij rapporteert sterk resultaat eerste negen maanden van 2008 Persbericht Resultaat na belastingen eerste negen maanden gestegen met 21% tot 26,6 miljoen (2007: 22,0 miljoen). Resultaat na belastingen Q3 steeg met 24,6% tot 8,1 miljoen (2007: 6,5 miljoen) Bedrijfsopbrengsten eerste negen maanden ,8 miljoen (2007: 566,7 miljoen) De Holle Bilt HM De Bilt P.O. Box AE De Bilt The Netherlands T F Legal seat Grontmij N.V. De Holle Bilt HM De Bilt The Netherlands Commercial register Netto bedrijfsopbrengsten eerste negen maanden 2008 gestegen tot 491,1 miljoen (2007: 440,9 miljoen). Organische groei bedraagt 7% (2007: 5%) exclusief koersdaling van het Britse pond: 9% Voortdurende vraag naar multidisciplinaire diensten Vooruitzichten voor 2008 ongewijzigd: EBITA voor geheel 2008 (uitgedrukt in verhouding tot de bedrijfsopbrengsten) benadert 8% exclusief onvoorziene omstandigheden. Commentaar van Sylvo Thijsen, CEO Grontmij N.V.: Het resultaat over de eerste negen maanden van 2008 en het resultaat in het derde kwartaal 2008 zijn in lijn met onze verwachtingen. Alle landen hebben hun prestaties verbeterd in vergelijking met de eerste negen maanden van vorig jaar. Wij zijn verheugd te zien dat alle in dit jaar aangekochte bedrijven in overeenstemming met onze verwachtingen presteren Onze focus op duurzaam ontwerp, innovatie en managementdiensten levert een sterke aanwas van onze orderportefeuille binnen de sectoren energie, water en milieu op. Onze kennis van - en de toenemende behoeften van onze klanten in - de infrastructuursector verzekeren eveneens een constante orderstroom die naar wij verwachten van structurele aard is. Ondanks de huidige financiële crisis en de aarzeling in sommige delen van de echte economie, beslaat onze orderportefeuille ruim één jaar en toont deze over het algemeen geen tekenen van een vermindering. Wij zien derhalve geen aanleiding om onze vooruitzichten voor 2008 te wijzigen. Desalniettemin, gelet op economische teruggang, houden we onze dagelijkse operaties nauwlettend in de gaten. Zo nodig is onze organisatie in staat snel in te springen op veranderende marktomstandigheden. Onze financiële, commerciële en organisatorische basis is stevig en sterk. Maar bovenal weet ik dat we kunnen vertrouwen op ons hoogste goed: goed gemotiveerde werknemers die onze klanten voortdurend het beste leveren". Zoals is aangegeven bij de presentatie van de jaarcijfers over 2007 zal Grontmij bij de rapportage van de halfjaarcijfers en de jaarcijfers ook de resultaten van de landen en de marktsegmenten betrekken. In de berichtgeving in het eerste en derde kwartaal wordt naast het groepsresultaat een update gegeven van de ontwikkelingen in de landen en marktsegmenten. Opmerking: op de cijfers in dit persbericht is geen accountantscontrole toegepast.

2 2 van 6 Opbrengsten en resultaten eerste negen maanden/derde kwartaal 2008 De belangrijkste financiële cijfers voor de Groep zijn hieronder samengevat: (in miljoen of %) 2008 YTD 2007 YTD Δ % 2008 Q Q3 Δ % Bedrijfsopbrengsten 626,8 566,7 10,6% 208,4 183,1 13,8% Netto bedrijfsopbrengsten 491,1 440,9 11,4% 158,6 146,4 8,3% EBIT 40,0 32,0 12,7 10,0 EBIT (% van Bedrijfsopbrengsten) 6,4% 5,6% 6,1% 5,5% EBIT (% van Netto bedrijfsopbrengsten) 8,1% 7,3% 8,0% 6,8% EBITA 44,1 36,8 14,3 11,0 EBITA (% van Bedijfsopbrengsten) 7,0% 6,5% 6,9% 6,0% EBITA (% van Netto bedrijfsopbrengsten) 9,0% 8,3% 9,0% 7,5% Resultaat na belastingen 26,6 22,0 20,9% 8,1 6,5 24,6% Resultaat na belastingen (% van Bedrijfsopbrengsten) 4,2% 3,9% 3,9% 3,6% In de berekening van EBIT en EBITA neemt Grontmij de resultaten van joint ventures en deelnemingen mee. De winst per aandeel bedraagt in het derde kwartaal van ,45 (2007: 0,37). De netto bedrijfsopbrengsten stegen tot 491 miljoen, een stijging van 11,4% (excl. de invloed van valuta: 13,8%) in vergelijking met het jaar De organische groei over de eerste negen maanden van 2008 is 7%, exclusief de koersdaling van het Britse pond: 9%. Het resultaat voor rente en belastingen (EBIT) over de eerste negen maanden in 2008 bedroeg 40,0 miljoen, een stijging van 25,0% in vergelijking met het resultaat over de eerste negen maanden van 2007( 32,0 miljoen). Uitgedrukt in verhouding tot de bedrijfsopbrengsten, steeg de EBIT naar 6,4% (2007: 5,6%). Uitgedrukt in verhouding tot de netto bedrijfsopbrengsten, steeg de EBIT tot 8,1% (2007: 7,3%). Ook dit jaar dragen de resultaten van joint ventures en deelnemingen bij aan de winst van de Groep. Voornoemde resultaten werden behaald in België en Nederland. De resultaten vloeien voort uit het feit dat Grontmij projecten uitvoert in samenwerking met externe partners; om de operationele en financiële risico s te beperken, kiest Grontmij er regelmatig voor om deze activiteiten onder te brengen bij afzonderlijke rechtspersonen waarin de Groep een belang van 50% of minder heeft. Het gebruik van joint ventures heeft een structureel karakter en draagt al vele jaren bij aan de resultaten van Grontmij. De deelname van Grontmij in joint ventures varieert van jaar tot jaar. De resultaten van joint ventures verschillen ook van jaar tot jaar en moeten gezien worden in verband met de overige bedrijfsresultaten van Grontmij. De samenstelling van onze projectportefeuille voor de komende jaren geeft reden tot voldoende vertrouwen in de gecombineerde resultaten van adviesdiensten en daaraan gerelateerde joint ventures.

3 3 van 6 Markten In het derde kwartaal, en ondanks de vakantieperiode, was er een sterke vraag naar Grontmij s diensten, zowel op de binnenlandse markten als in Midden- en Oost-Europa. Op dit moment ondervinden wij nog geen gevolgen van de algemene teruggang van de economie, met uitzondering van sommige onderdelen van de bouwsector. We verwachten dat het effect van de huidige financiële crisis en de gevolgen daarvan voor de bouwsector van beperkte omvang zal zijn op onze bedrijfsopbrengsten in de bouw sector. Dit naar verwachting beperkte effect kunnen wij bovendien compenseren met een verhoogde en voortdurende sterke vraag in de transport-, water- en energiesector. Milieu, water en energie De vraag naar duurzaam ontwerpen en engineering is de drijvende kracht van een groot deel van de dagelijkse operaties in alle landen. De vraag in deze sectoren stijgt nog steeds en we zien geen tekenen van een vermindering. Bouw en industrie De markt voor adviesdiensten voor bouw en industrie laat een stijgende investering zien in fabrieken, faciliteiten en installaties voor een procesoptimaliserend en gereduceerd gebruik van water en energie. Binnen de residentiële en commerciële bouwactiviteiten, die slechts een klein onderdeel van ons bedrijf vormen, is een vertraging te zien. Tegelijkertijd zien we dat een belangrijke hoeveelheid van de toekomstige werkvoorraad afkomstig is van nieuwe projecten en renovaties in openbare gebouwen (scholen, ziekenhuizen, etc.). Transport De vraag vanuit de Europese (openbare) transportmarkt blijft onafgebroken sterk. De volumes van onderzoeken, planningen en ontwerpen zullen naar verwachting zowel in 2008 als 2009 op het huidige hoge niveau blijven. Landen België De positie van Grontmij in België blijft sterk, met name in de industrie- en transportsector. De volgende opdrachten werden in het derde kwartaal van 2008 aan onze orderportefeuille toegevoegd Een ontwerp voor de fietsinfrastructuur langs de binnenring (R20) in Brussel. Naast de toename in het fietsverkeer vormt de stroom van openbaar vervoer een prioriteit in de plannen. Grontmij begeleidt de uitvoering van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden van 150 schoolgebouwen in de regio Vlaanderen. Duurzaamheid en energieprestaties zijn belangrijke onderdelen van dit project. Het ontwerp voor de bouw van een afzonderlijk rioleringssysteem langs de N253 (tussen Leuven en Overijse) en aangrenzende straten. Denemarken Hoewel de economie in Denemarken, en met name in de bouwsector, afneemt, heeft Grontmij haar positie weten te vergroten in de transport-, water- en milieusector, hetgeen bijdraagt aan de organische groei in het derde kwartaal.

4 4 van 6 Grontmij heeft de volgende opdrachten verworven in Denemarken: Grontmij is verantwoordelijk voor de advisering en het basisontwerp van het Rødsand 2 Offshore Windmolenpark, gelegen in het zuiden van Lolland in Denemarken. Onze adviesdiensten zullen het volgende omvatten: optimalisatie van de indeling windmolenparken voor wat betreft de visuele gevolgen en de gevolgen voor het milieu, geotechnische aspecten, waterstanden, roosteraansluitingen, constructiekosten en productieopbrengst. De regionale verwarmingsmaatschappij in Århus, de tweede grootste stad van Denemarken, verlengde het contract met Grontmij voor energiebesparende maatregelen voor 2009 en De gemeente Skive is als koploper op het gebied van klimaat en energie verkozen tot de Energiestad in Denemarken. Grontmij heeft een actief aandeel in de bevordering van het proces. Duitsland Dankzij onze verbeterde marktpositie in de energie- en transportsector, zien we een duurzame vraag naar onze diensten. Onze project management activiteiten in de bouwsector nemen eveneens toe. Grontmij verwierf de volgende adviesopdrachten: Een consortium van Grontmij, EPOS en Mediconsult kreeg de opdracht van het Afghaanse Ministerie van Gezondheid voor de reconstructie van het Balkh Provincial Hospital in Mazar-i-Sharif, Afghanistan. In dit door KfW en SIDA gefinancierde project is Grontmij verantwoordelijk voor de architectuur en de engineering van het ziekenhuis met 500 bedden waar 500 werknemers werkzaam zullen zijn. Grontmij kreeg de opdracht van WINGAS, een consortium van Wintershall (BASF) en Gazprom, om de eigendomsrechten te verwerven voor de aanleg van een onderdeel van de 120 km lange Ostsee-Pipeline-Anbindungs-Leitung - de landverbinding van de North-Stream-Pipeline van Rusland door de Baltische Zee in Oost-Duitsland. Grontmij zal onderhandelingen voeren met ongeveer grondeigenaren. Grontmij zal zorg dragen voor de planning van de bouwkundige constructie voor het nieuwe kantoor (70m hoog) voor de Deutsche Börse AG in Frankfurt/Eschborn. De basis voor dit bouwproject is een ecologisch concept. Hierin staan de terugwinning van warmte, in combinatie met de levering van warmte, stroom en koeling, alsook het gebruik van zonne-energie en bronbesparende bouwmaterialen centraal. Verenigd Koninkrijk/Ierland Met name in de watersector heeft Grontmij een sterke asset management positie. Een groot deel van het werk voor de Britse waterbedrijven is vastgelegd door middel van meerjarige raamovereenkomsten. De vernieuwingscyclus van deze raamwerken voor het Asset Management Progamma van de waterbedrijven in 2009 is van grote invloed op de prestaties van Grontmij in het Verenigd Koninkrijk. Onze positie in de transportsector is minder groot maar sterk. De drie acquisities die in 2008 zijn gerealiseerd presteren goed volgens verwachting. Ondanks de financiële crisis en de directe gevolgen daarvan op met name de Britse bouwsector, heeft Grontmij nog steeds een indrukwekkende orderstroom en pipeline voor haar multidisciplinaire diensten als ontwerper, planner en ingenieur. In het Verenigd Koninkrijk werden de volgende projecten aan onze orderportefeuille toegevoegd: Als onderdeel van onze samenwerking met Yorkshire Water op het gebied van telemetrie, heeft Grontmij de opdracht verworven om met behulp van telemetrie 700 riooloverlopen en rioolpompstations te beheren. Dit maakt deel uit van het Yorkshire Water milieuverontreinigingpreventieprogramma.

5 5 van 6 Samen met Grontmij Polen, heeft Grontmij UK de opdracht verworven om de bedrijfsprocessen van Aquanet te controleren op conformiteit met PAS 55, de activabeheernorm. Aquanet is één van de grootste water- en rioolnutsbedrijven van Polen. Grontmij helpt Thames Water om nieuwe normen te ontwikkelen voor de ontwerp- en procurementstrategie van het bedrijf in relatie met het Asset Management Programma (AMP5). Nederland Onze marktpositie in de sectoren energie, water en transport is toegenomen. Dankzij de langdurige aard van de projecten die we uitvoeren in de sectoren infrastructuur, milieu en water, hebben we een goed gespreide portefeuille voor de toekomst. In Nederland verwierf Grontmij de volgende adviesopdrachten: Opdracht voor het ontwerp en de engineering van energiebesparende toepassingen voor de nieuwe afvalverwerkingsfabriek in de gemeente 's-hertogenbosch. In september 2008 ontving Grontmij de tweejaarlijkse Aquatech Innovation Award voor het Pharmafilter-project. De Pharmafilter-technologie is een zeer innoverende manier om een betere waterkwaliteit te bereiken terwijl tegelijkertijd bespaard wordt op water- en energieverbruik. Eerder dit jaar ontving het Pharmafilter-concept andere prijzen, waaronder de Nederlandse EEP-Award en de prestigieuze ingenieursprijs De Vernufteling Grontmij heeft van de gemeente Venlo de opdracht gekregen voor het ontwerp en de engineering van een parkeergarage. Zweden De markt in Zweden blijft gunstig voor de diensten van Grontmij, hoewel er enkele tekenen van een afnemende groei zichtbaar zijn (afnemende bouwmarkt). De verbetering in de bedrijfsmix leidt tot een afname van engineeringdiensten met een lage marge. In de tweede helft van 2008 streven we naar een toename van die adviesdiensten die een relatief hogere omzet en winstmarge per werknemer opleveren. Belangrijke nieuwe adviseringsprojecten in Zweden zijn: Grontmij is betrokken bij de verlenging van een bestaande tramlijn in Stockholm. Deze opdracht omvat de planning en het ontwerp van alle constructies en bruggen van een deel van de tramlijn (ongeveer 3 km). Het ontwerp van een windmolenpark van 70MW. Dit is een totaalopdracht waarbij Grontmij verantwoordelijk is voor alle onderdelen van het project, waaronder het milieuvergunningproces, de infrastructuur en de indeling van het park. De gemeente Täby, ten noorden van Stockholm, beoogt een nieuwe grootschalig districtverwarmingsnetwerk en warmtekrachtcentrale te realiseren in de komende 4-5 jaar. Grontmij Zweden is verantwoordelijk voor de voorstudies voor de netwerkinfrastructuur, het projectbeheer en het opzetten van een organisatie voor distributie. Focuslanden In onze focuslanden zien we een gestage groei van onze dienstverlening. Onze grootste businessunit, Polen, doet het goed in de sectoren milieu, water en transport. Onze betrokkenheid bij EU-programma s verzekert een stabiele positie in de nabije toekomst.

6 6 van 6 Acquisities en desinvesteringen Gedurende september en oktober 2008 hebben we drie projecten in onroerend goed en afvalverwerking verkocht. De cash-in bedraagt ongeveer 10 miljoen. Deze contanten zullen aangewend worden voor aflossingen. Het Belgische Libost (55%) draagt bij aan onze resultaten vanaf het derde kwartaal. Vooruitzichten 2008 De strategie van Grontmij richt zich op langetermijnwaardecreatie. Gelet hierop publiceert het bedrijf geen doelstellingen voor de winst per aandeel per kwartaal of per jaar. De orderinstroom in de sectoren milieu, water, energie en infrastructuur blijft onverminderd positief. Wij ondervinden nog geen invloed van de economsiche teruggang op onze orderportefeuille. Desalniettemin zien we dat de onzekerheid over deze effecten voor de toekomst toeneemt. Hoewel de uitdaging is toegenomen, handhaven wij onze doelstelling voor 2010: een operationele marge van 8-9% (EBITA in verhouding tot de bedrijfsopbrengsten inclusief projectkosten van derden). Gelet op de ontwikkeling van bedrijfsopbrengsten en resultaten in de eerste negen maanden van 2008 en de ontwikkeling van de orderportefeuille, blijft de prognose voor het volledige jaar 2008 onveranderd positief. We verwachten een operationele marge te zullen benaderen van 8% (EBITA uitgedrukt in verhouding tot de bedrijfsopbrengsten inclusief projectkosten van derden) over het volledige jaar 2008 exclusief onvoorziene omstandigheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Grontmij N.V., de heer D.G,.A van der Werf, CFO, Tel of mevrouw S. van Nieuwkuyk, Company Secretary, Tel Financiële kalender 12 maart 2009 Publicatie van jaarresultaten voor mei 2009 Publicatie van de resultaten van het eerste kwartaal van mei 2009 Algemene Aandeelhoudersvergadering 20 augustus 2009 Publicatie van de resultaten van het halfjaar van november 2009 Publicatie van de resultaten van het derde kwartaal van Grontmij wil de beste lokale dienstverlener zijn op het gebied van ontwerp, advisering, management, engineering en contracting van projecten in milieu, water, energie, bouw industrie en transport. Zo creëren onze medewerkers waarde voor onze klanten en aandeelhouders en dragen zij bij aan een duurzame woon-, werk- en leefomgeving. cm08-035

Zwakke start 2010 als verwacht; eerste tekenen verbetering orderportefeuille

Zwakke start 2010 als verwacht; eerste tekenen verbetering orderportefeuille Grontmij N.V. De Bilt, 18 mei 2010 Persbericht De Holle Bilt 22 3732 HM De Bilt Postbus 203 3730 AE De Bilt T +31 30 220 79 11 F +31 30 220 01 74 www.grontmij.com - Grontmij eerste kwartaal 2010 trading

Nadere informatie

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1%

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1% Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland) 1, 11 oktober 2018 Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal 2018 Fagron realiseert organische omzetgroei

Nadere informatie

Grontmij: structuur in lijn met groeimarkten

Grontmij: structuur in lijn met groeimarkten Grontmij N.V. De Bilt, 12 januari 2010 Persbericht Grontmij: structuur in lijn met groeimarkten Grontmij herstructureert van zes geografische regio s naar drie nieuwe business lines Water & Energy, Transportation

Nadere informatie

Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013

Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013 PERSBERICHT Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013 Jaarresultaten 2013 Aliaxis N.V. Brussel, 5 april 2014 Aliaxis, een wereldleider op het vlak van de productie en distributie

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2014

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2014 Gereglementeerde informatie 27 augustus 2014 16u30 CET GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2014 Verhoging met 15% van de omzet (9% bij constante perimeter) in een groeimarktcontext gesteund door gunstige

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Halfjaarcijfers Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 25 augustus 2011

Koninklijke BAM Groep nv Halfjaarcijfers Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 25 augustus 2011 Koninklijke BAM Groep nv Halfjaarcijfers 2011 Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 25 augustus 2011 Nico de Vries, voorzitter raad van bestuur van Koninklijke BAM Groep Alle sectoren van Koninklijke

Nadere informatie

Persbericht. Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe. Hoofdpunten Q Hoofdpunten YTD 2018

Persbericht. Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe. Hoofdpunten Q Hoofdpunten YTD 2018 Persbericht Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe Nieuwegein, 1 november 2018 Hoofdpunten Q3 2018 Nettoresultaat stijgt naar EUR 0,8 miljoen (Q3 2017:

Nadere informatie

Algemene vergadering van aandeelhouders

Algemene vergadering van aandeelhouders Algemene vergadering van aandeelhouders 25 april 2018 Ralph van den Broek, CEO Inhoud Mens en organisatie Resultaten Batenburg Techniek Stand van zaken Trading update Q1 3 miljoen 2017 2016 Opbrengsten

Nadere informatie

Presentatie Algemene vergadering van aandeelhouders. 20 april Ralph van den Broek CEO. Novotel Rotterdam Brainpark

Presentatie Algemene vergadering van aandeelhouders. 20 april Ralph van den Broek CEO. Novotel Rotterdam Brainpark Presentatie Algemene vergadering van aandeelhouders 20 april 2016 Ralph van den Broek CEO Novotel Rotterdam Brainpark Inhoud Resultaten Batenburg Techniek Ontwikkelingen in 2015 Per divisie Handel en Assemblage

Nadere informatie

Grontmij: solide ondanks marktomstandigheden

Grontmij: solide ondanks marktomstandigheden Grontmij N.V. De Bilt, 20 augustus 2009 Persbericht De Holle Bilt 22 3732 HM De Bilt Postbus 203 3730 AE De Bilt T +31 30 220 79 11 F +31 30 220 01 74 www.grontmij.com Grontmij: solide ondanks marktomstandigheden

Nadere informatie

Grontmij 2009: een platform voor lange termijn groei

Grontmij 2009: een platform voor lange termijn groei Grontmij N.V. De Bilt, 11 maart 2010 Persbericht De Holle Bilt 22 3732 HM De Bilt Postbus 203 3730 AE De Bilt T +31 30 220 79 11 F +31 30 220 01 74 www.grontmij.com Grontmij : een platform voor lange termijn

Nadere informatie

Presentatie halfjaarcijfers 2012

Presentatie halfjaarcijfers 2012 Logistics Healthcare Automotive Industrial Automation Machine & Systems Energy & Utilities Presentatie halfjaarcijfers 2012 Amsterdam, 27 augustus 2012 Agenda Kerncijfers eerste helft 2012 Operationele

Nadere informatie

Operationele activiteiten

Operationele activiteiten Tussentijdse verklaring van de Statutaire Zaakvoerder 31 maart 2015 Huurinkomsten stijgen tot 11,6 mln (2014: 9,1 mln) Waarde vastgoedportefeuille inclusief projectontwikkelingen 751,1 mln Start bouwwerken

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders. 26 april 2013

Algemene Vergadering van Aandeelhouders. 26 april 2013 Algemene Vergadering van Aandeelhouders 26 april 2013 Agenda 1. Terugblik 2012 Profiel Gang van zaken 2012 Installatie Handel Werkkapitaal 2. Vooruitzichten Situatie aanvang 2013 Strategie 2011-2015 Speerpunten

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers Persbijeenkomst Amsterdam, 3 maart 2011

Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers Persbijeenkomst Amsterdam, 3 maart 2011 Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers 2010 Persbijeenkomst Amsterdam, 3 maart 2011 BAM sluit verslagjaar 2010 af met nettoresultaat van 15 miljoen Goede prestaties sectoren Bouw, Infra en Consultancy en

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015 Voor publicatie: 5 augustus 2015 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015 Rotterdam, 5 augustus 2015 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN NEGEN MAANDEN 2013

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN NEGEN MAANDEN 2013 Voor publicatie: 6 november 2013 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN NEGEN MAANDEN 2013 Rotterdam, 6 november 2013 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

Jaarresultaten Ir. H.L.J. Noy, Bestuursvoorzitter Amsterdam, 5 maart Hoofdkantoor Sabic Europe

Jaarresultaten Ir. H.L.J. Noy, Bestuursvoorzitter Amsterdam, 5 maart Hoofdkantoor Sabic Europe Jaarresultaten 2006 Ir. H.L.J. Noy, Bestuursvoorzitter Amsterdam, 5 maart 2007 Hoofdkantoor Sabic Europe Recordwinst bij omzet van 1,2 miljard Netto operationele winst stijgt 50% Bedrijfsopbrengsten 23%

Nadere informatie

PERSBERICHT 1 ********

PERSBERICHT 1 ******** 20 februari 2015, 16.30 u. GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE RESULTATEN 2014: PERSBERICHT 1 Omzet: 243,6 M (- 6%) Bedrijfsresultaat: 3,2 M (+ 53%) Nettoresultaat voor de periode: 2,3 M (+ 64%) ******** Resultaten

Nadere informatie

Persbericht Aantal pagina s: 4

Persbericht Aantal pagina s: 4 Persbericht Aantal pagina s: 4 Brunel: sterke groei omzet en winst Kernpunten verslagjaar 2004 Omzet 313 miljoen; 27% groei EBIT 11,0 miljoen; toename van 8,1 miljoen Nettowinst 7,3 miljoen; toename van

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders - 20 april 2009. Jan Aalberts & John Eijgendaal

Algemene Vergadering van Aandeelhouders - 20 april 2009. Jan Aalberts & John Eijgendaal Algemene Vergadering van Aandeelhouders - 20 april 2009 Jan Aalberts & John Eijgendaal Organisatie AALBERTS INDUSTRIES N.V. AALBERTS INDUSTRIES N.V. Gedecentraliseerde managementstructuur Operationele

Nadere informatie

Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland

Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland Kernpunten tweede kwartaal 2005 Stijging met 52% van de verwaterde winst per gewoon aandeel (WPA) in Q2 tot 0,47 (Q2 2004:

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Halfjaarcijfers Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 26 augustus 2010

Koninklijke BAM Groep nv Halfjaarcijfers Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 26 augustus 2010 Koninklijke BAM Groep nv Halfjaarcijfers 2010 Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 26 augustus 2010 Stabiele prestaties bij lagere opbrengsten Nettoresultaat eerste halfjaar 2010: 50,6 mio (2009: 41,9

Nadere informatie

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1%

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1% Persbericht Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 12 april 2019 07u00 CET Fagron zet sterke omzet door in eerste kwartaal 2019 Fagron realiseerde omzet van 13,1% Kernpunten

Nadere informatie

Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17.

Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17. Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17.0%) Kerncijfers 1H 2018 ten opzichte van 1H 2017 Mio 1H 2018

Nadere informatie

Persbericht Aantal pagina s: 9

Persbericht Aantal pagina s: 9 Persbericht Aantal pagina s: 9 Brunel verdubbelt winst in eerste halfjaar Highlights eerste halfjaar 2005 Omzet Brunel International stijgt met 32% naar 184 miljoen Absolute bruto marge groeit met 25%

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011 Voor publicatie: 14 maart 2012 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011 Rotterdam, 14 maart 2012 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand producent van bouwproducten,

Nadere informatie

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%)

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%) Hogere volumes zorgen voor stijging toegevoegde waarde en ebitda met meer dan 10% Resultaat Resilux na belasting stijgt met meer dan 25% Resultaat JV Airolux blijft voorlopig nog negatief Kerncijfers eerste

Nadere informatie

Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34%

Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34% Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34% Highlights 1 e halfjaar Netto-omzet stijgt met 40% naar ruim EUR 697 miljoen Bedrijfsresultaat (EBITA) stijgt met 42% naar ruim EUR 80 miljoen Autonome

Nadere informatie

Operationele activiteiten

Operationele activiteiten Tussentijdse verklaring van de Statutaire Zaakvoerder 30 september 2014 Huurinkomsten stijgen tot 28,3 mln (2013: 26,8 mln) Waarde vastgoedportefeuille inclusief projectontwikkelingen 649,4 mln Verwerving

Nadere informatie

Halfjaarcijfers 2008 Koninklijke Ten Cate nv. 20 augustus 2008

Halfjaarcijfers 2008 Koninklijke Ten Cate nv. 20 augustus 2008 Halfjaarcijfers 2008 Koninklijke Ten Cate nv 20 augustus 2008 Agenda Profiel / Organisatie Kerncijfers tweede kwartaal / eerste halfjaar 2008 Belangrijkste ontwikkelingen 2008 Ontwikkelingen per sector

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers 2011. Persbijeenkomst Amsterdam, 8 maart 2012

Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers 2011. Persbijeenkomst Amsterdam, 8 maart 2012 Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers 2011 Persbijeenkomst Amsterdam, 8 maart 2012 Agenda Hoogtepunten en bespreking Sectoren Financiële gegevens Orderportefeuille en vooruitzichten - Nico de Vries (CEO)

Nadere informatie

BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT EERSTEKWARTAALCIJFERS 2013

BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT EERSTEKWARTAALCIJFERS 2013 BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT EERSTEKWARTAALCIJFERS 2013 Uden, 8 mei 2013 Contents 1. Persbericht eerstekwartaalcijfers 2013.. 3 2. Geconsolideerde balans..... 7 3. Geconsolideerde winst-en-verliesrekening.....

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE MANAGEMENTVERKLARING VOOR DE PERIODE

TUSSENTIJDSE MANAGEMENTVERKLARING VOOR DE PERIODE VOOR DE PERIODE EINDIGEND OP 30 SEPTEMBER 2011 Gezien de verkoop van Avis Europe, die op 3 oktober 2011 van kracht werd, heeft deze mededeling enkel betrekking op de voortgezette activiteiten. SAMENVATTING

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS. 22 april 2015. Ralph van den Broek CEO. Novotel Rotterdam Brainpark

ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS. 22 april 2015. Ralph van den Broek CEO. Novotel Rotterdam Brainpark ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS 22 april 2015 Ralph van den Broek CEO Novotel Rotterdam Brainpark Inhoud Resultaten Batenburg Techniek Ontwikkelingen in 2014 Strategie Per segment Handel en Assemblage

Nadere informatie

Duvel Moortgat : courante netto winst +16%

Duvel Moortgat : courante netto winst +16% 15 Maart 2000 Duvel Moortgat : courante netto winst +16% Markante feiten van 1999 Beursintroductie: Duvel Moortgat werd begin juni geïntroduceerd op de Beurs van Brussel. Participatie in Noord Amerikaanse

Nadere informatie

Mutatie ( miljoen) Mutatie 2009* in %

Mutatie ( miljoen) Mutatie 2009* in % Tweede kwartaal/eerste halfjaar 2010 26 augustus 2010 Halfjaarbericht Hoofdpunten Omzet met 10,8% gestegen naar 7,1 miljard (stijging van 4,4% tegen constante wisselkoersen) Bedrijfsresultaat met 17,6%

Nadere informatie

Persbericht De Bilt, 8 november 2011

Persbericht De Bilt, 8 november 2011 Persbericht De Bilt, 8 november 2011 Grontmij eerste negen maanden 2011: Operationele winst in Nederland daalt met meer dan 50%. Totale opbrengsten +29% 807 miljoen (2010: 627 miljoen) Operationele winst

Nadere informatie

Een uitstekend jaar met projecten die ertoe doen

Een uitstekend jaar met projecten die ertoe doen Een uitstekend jaar met projecten die ertoe doen We hebben een goed jaar achter de rug. Ons succes spreekt uit de verhalen over hoe ons werk heeft bijgedragen aan betere leefomstandigheden van veel mensen.

Nadere informatie

11 september Halfjaarcijfers 2003 Ballast Nedam

11 september Halfjaarcijfers 2003 Ballast Nedam Page 1 sur 12 11 september 2003 - Halfjaarcijfers 2003 Ballast Nedam Ingrijpende reorganisatie werpt vruchten af. Ballast Nedam weer op de goede weg: EBIT Euro 6 mln (halfjaar 2002 : Euro 93 mln verlies)

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011 Voor publicatie: 11 augustus 2011 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011 Rotterdam, 11 augustus 2011 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend

Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend Jaarresultaten 2010 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2011. Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend Kerncijfers 2010

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2015

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2015 Voor publicatie: 12 mei 2015 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2015 Rotterdam, 12 mei 2015 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand producent van bouwproducten,

Nadere informatie

Bericht eerste kwartaal 2008 Introductie 1. Imagine the result

Bericht eerste kwartaal 2008 Introductie 1. Imagine the result Introductie 1 Imagine the result Bericht eerste kwartaal 2008 2 Introductie ARCADIS NV Bedrijfsopbrengsten stijgen 20%; autonome groei blijft met 11% op hoog niveau In infrastructuur en vooral in milieu

Nadere informatie

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40%

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Toegenomen verlies Airolux Verder verhoging dividend Kerncijfers

Nadere informatie

Thenergo levert sterke groei en stijgende recurrente EBITDA marge in eerste half jaar 2008

Thenergo levert sterke groei en stijgende recurrente EBITDA marge in eerste half jaar 2008 PERSBERICHT Thenergo levert sterke groei en stijgende recurrente EBITDA marge in eerste half jaar 2008 28 augustus 2008 18u00 CET Gereguleerde informatie Antwerpen Thenergo (Euronext Brussels: THEB en

Nadere informatie

persbericht 27 maart 2012

persbericht 27 maart 2012 persbericht 27 maart 2012 HEMA rapporteert positieve resultaten 2011 HEMA heeft in het boekjaar 2011 (31 januari 2011 29 januari 2012) goede resultaten behaald, in een markt met wederom afnemende non food

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT 2007

HALFJAARBERICHT 2007 HALFJAARBERICHT 2007 Winst Batenburg fors hoger De nettowinst van Batenburg Beheer in het eerste halfjaar van 2007 is met 91% gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2006. De omzet komt in dezelfde

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2016

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2016 Voor publicatie: 3 augustus 2016 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2016 Rotterdam, 3 augustus 2016 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

MIKO: Resultaten Omzet + 7,4 % * EBIT + 56 % * EBITDA + 22,8 % Nettowinst + 14 % * Bruto dividend + 10 %

MIKO: Resultaten Omzet + 7,4 % * EBIT + 56 % * EBITDA + 22,8 % Nettowinst + 14 % * Bruto dividend + 10 % MIKO: Resultaten 2016 Omzet + 7,4 % * EBIT + 56 % * EBITDA + 22,8 % Nettowinst + 14 % * Bruto dividend + 10 % Turnhout, 22 maart 2017 Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist,

Nadere informatie

Grontmij eerste half jaar 2008: winst stijgt met 20%

Grontmij eerste half jaar 2008: winst stijgt met 20% Grontmij N.V. De Bilt, 21 augustus 2008 Persbericht Grontmij eerste half jaar 2008: winst stijgt met 20% Resultaat na belastingen in eerste halfjaar 2008 met 20% toegenomen tot 18,5 miljoen (2007: 15,4

Nadere informatie

Operationele activiteiten

Operationele activiteiten Tussentijdse verklaring van de Statutaire Zaakvoerder 31 maart 2017 Huurinkomsten over het eerste kwartaal 2017: 12,9 mln Waarde vastgoedportefeuille inclusief projectontwikkelingen 818,7 mln Bouwkundige

Nadere informatie

Miko: Halfjaarresultaten Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 %

Miko: Halfjaarresultaten Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 % Miko: Halfjaarresultaten 2017 Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 % Turnhout, 19 september 2017 Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice en kunststofverpakkingsspecialist,

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers Persbijeenkomst Amsterdam, 7 maart 2013

Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers Persbijeenkomst Amsterdam, 7 maart 2013 Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers 2012 Persbijeenkomst Amsterdam, 7 maart 2013 BAM realiseert verwacht operationeel resultaat in moeilijke thuismarkten 2012 nettoverlies 187 miljoen door bijzondere

Nadere informatie

Halfjaarcijfers Amsterdam 18 juli, 2002

Halfjaarcijfers Amsterdam 18 juli, 2002 Halfjaarcijfers 2002 Amsterdam 18 juli, 2002 René Takens Hielke Sybesma Agenda Samenvatting resultaten halfjaar Markt Accell Group in 1 e helft 2002 Aandeel Accell Group Financieel Samenvatting halfjaarresultaten

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2015

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2015 GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2015 Gereglementeerde informatie 24 augustus 2015 16u30 CET Stijging van het operationeel resultaat (EBIT) met bijna 6%, dankzij een toegenomen verkoop en de algemene beheersing

Nadere informatie

15 september Halfjaarcijfers 2005

15 september Halfjaarcijfers 2005 15 september 2005 Halfjaarcijfers 2005 Aanzienlijk hoger resultaat Omzet +14% Operationeel resultaat +39% Nederlandse divisies: Omzet +22% Resultaat +42 % Orderportefeuille +11% Prognose 2005 aanzienlijk

Nadere informatie

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40%

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Cijfers joint venture Airolux nog niet beschikbaar Verder

Nadere informatie

JAARRESULTATEN 2014. IMMOBEL kondigt voor het jaar 2014 de beste resultaten aan sinds 2007

JAARRESULTATEN 2014. IMMOBEL kondigt voor het jaar 2014 de beste resultaten aan sinds 2007 Brussel, 27 maart 2015 17u40 Gereglementeerde informatie PERSBERICHT JAARRESULTATEN 2014 IMMOBEL kondigt voor het jaar 2014 de beste resultaten aan sinds 2007 Geconsolideerd nettoresultaat van 20 MEUR

Nadere informatie

Algemene vergadering van aandeelhouders ROTTERDAM,23 APRIL 2008

Algemene vergadering van aandeelhouders ROTTERDAM,23 APRIL 2008 Algemene vergadering van aandeelhouders Nyloplast NV ROTTERDAM,23 APRIL 2008 Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders 1. Opening 2. Toelichting op jaarverslag 2007 3. Jaarrekening 2007: vaststelling

Nadere informatie

half jaarbericht 2003

half jaarbericht 2003 halfjaarbericht 2003 Productinnovaties en kostenmaatregelen leiden tot sterk herstel resultaat TKH eerste helft 2003 Omzet eerste halfjaar 2003 met 190 miljoen nagenoeg gelijk aan omzet eerste halfjaar

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2014

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2014 Voor publicatie: 13 mei 2014 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2014 Rotterdam, 13 mei 2014 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand producent van bouwproducten,

Nadere informatie

Halfjaarcijfers 2008 11 juli 2008

Halfjaarcijfers 2008 11 juli 2008 Halfjaarcijfers 2008 11 juli 2008 2008: handhaving prognose Achtergebleven EBIT 13 miljoen Margedruk eerste halfjaar 2,3% Sterk gestegen orderportefeuille 1,6 miljard Handhaving prognose EBIT 2008 + 42

Nadere informatie

DIRECTIE 28 juli 2017, u. GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

DIRECTIE 28 juli 2017, u. GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE 28 juli 2017, 08.00 u. GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE VERSTERKING VAN DE COMMERCIËLE SYNERGIEËN MET BOREALIS RESULTATEN VAN HET 1 STE SEMESTER 2017 Versterking van de commerciële synergieën met Borealis Aanpassingen

Nadere informatie

Belgische kledingsector : redelijk goed klimaat in 2007 maar dreigende onweerswolken in 2008

Belgische kledingsector : redelijk goed klimaat in 2007 maar dreigende onweerswolken in 2008 PERSBERICHT Belgische kledingsector : redelijk goed klimaat in 2007 maar dreigende onweerswolken in 2008 Het jaar 2007 kan voor de kledingsector worden samengevat als een stabiel jaar. De omzetdaling was

Nadere informatie

Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12%

Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12% Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12% Extra netto resultaat van 40 miljoen door verkoop joint venture Airolux Kerncijfers eerste halfjaar

Nadere informatie

PERSBERICHT. Uden, 31 oktober 2003 BETER BED VERWACHT POSITIEF NETTORESULTAAT OVER 2003

PERSBERICHT. Uden, 31 oktober 2003 BETER BED VERWACHT POSITIEF NETTORESULTAAT OVER 2003 PERSBERICHT Uden, 31 oktober 2003 BETER BED VERWACHT POSITIEF NETTORESULTAAT OVER 2003 Beter Bed Holding N.V. heeft in het derde kwartaal een nettoresultaat gerealiseerd van EUR - 0,5 miljoen. De resultaatontwikkeling

Nadere informatie

#kpnjaarcijfers2011. Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i.

#kpnjaarcijfers2011. Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i. #kpnjaarcijfers2011 Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i. #hoofdpunten Turbulent 2011 Financiële doelen grotendeels gehaald Strategie neergezet voor komende jaren Internationaal gaat heel goed Nederland

Nadere informatie

PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014. Gereglementeerde informatie. Embargo tot 17 maart 2015, 17h40. The innovative packaging company

PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014. Gereglementeerde informatie. Embargo tot 17 maart 2015, 17h40. The innovative packaging company PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014 Gereglementeerde informatie Embargo tot 17 maart 2015, 17h40 The innovative packaging company Stijging van de operationele resultaten en de netto winst Verhoging

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Eerste negen maanden Amsterdam, 18 november 2010

Koninklijke BAM Groep nv Eerste negen maanden Amsterdam, 18 november 2010 Koninklijke BAM Groep nv Eerste negen maanden 2010 Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 18 november 2010 BAM verwacht voor 2010 break-even resultaat ondanks waardeverminderingen vastgoed Nettoresultaat

Nadere informatie

Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend

Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend Jaarresultaten 2013 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2014. Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend Kerncijfers 2013

Nadere informatie

PERSMEDEDELING 17 mei Roularta-resultaat groeit naar 5,1 miljoen in eerste kwartaal dankzij Printed Media

PERSMEDEDELING 17 mei Roularta-resultaat groeit naar 5,1 miljoen in eerste kwartaal dankzij Printed Media EMBARGO 17 mei 2005 om 8.00 u. PERSMEDEDELING 17 mei 2005 Roularta-resultaat groeit naar 5,1 miljoen in eerste kwartaal dankzij Printed Media Niettegenstaande een moeilijke economische context en een zwakke

Nadere informatie

voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK

voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK PERSBERICHT voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen Secretaris Raad van Bestuur T : +31 20 557 52 30 I : www.kasbank.com VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK stijging inclusief

Nadere informatie

Omzetkrimp Overheid, (lichte) groei Financiële dienstverlening en Zorg Besparingen verhoogd naar EUR 15 miljoen

Omzetkrimp Overheid, (lichte) groei Financiële dienstverlening en Zorg Besparingen verhoogd naar EUR 15 miljoen ORDINA N.V. PERSBERICHT Resultaten derde kwartaal 2015 Ordina N.V. Omzetkrimp Overheid, (lichte) groei Financiële dienstverlening en Zorg Besparingen verhoogd naar EUR 15 miljoen Nieuwegein, 3 november

Nadere informatie

PERSBERICHT HALFJAARRESULTATEN. IMMOBEL kondigt sterke resultaten aan voor het eerste halfjaar van 2014.

PERSBERICHT HALFJAARRESULTATEN. IMMOBEL kondigt sterke resultaten aan voor het eerste halfjaar van 2014. Brussel, 28 augustus 2014 17u40 Gereglementeerde informatie PERSBERICHT HALFJAARRESULTATEN IMMOBEL kondigt sterke resultaten aan voor het eerste halfjaar van 2014. Geconsolideerd nettoresultaat van 22,3

Nadere informatie

Halfjaarcijfers Renovatie interieur hotel The Grand, Amsterdam

Halfjaarcijfers Renovatie interieur hotel The Grand, Amsterdam Halfjaarcijfers 2010 Renovatie interieur hotel The Grand, Amsterdam 16 juli 2010 2010: Resultaten op schema EBIT 6 miljoen + 2 miljoen Marge 1,0 % + 0,3% Orderportefeuille 1,7 miljard Handhaving prognose

Nadere informatie

IMMOBEL kondigt sterke resultaten aan die voornamelijk verwezenlijkt werden door de realisatie van een pilootproject.

IMMOBEL kondigt sterke resultaten aan die voornamelijk verwezenlijkt werden door de realisatie van een pilootproject. Brussel, 27 augustus 2010 17u 40 Gereglementeerde informatie PERSMEDEDELING RESULTATEN VAN HET EERSTE SEMESTER 2010 IMMOBEL kondigt sterke resultaten aan die voornamelijk verwezenlijkt werden door de realisatie

Nadere informatie

Resultaten tweede kwartaal 2012

Resultaten tweede kwartaal 2012 Resultaten tweede kwartaal 2012 24 juli 2012 Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN Introductie 2012 belangrijk jaar in versterken, vereenvoudigen, groeien strategie tot 2015 Versnelde investeringen in

Nadere informatie

Nettowinst 2014 Sligro Food Group 69 miljoen.

Nettowinst 2014 Sligro Food Group 69 miljoen. Persbericht JA ARCIJFERS 2014 Sligro Food Group N.V. Nettowinst 2014 Sligro Food Group 69 miljoen. De nettowinst over het boekjaar bedroeg 69 miljoen. Dat is een toename van 1,5% ten opzichte van 2013.

Nadere informatie

SnowWorld operationele nettowinst stijgt 31%

SnowWorld operationele nettowinst stijgt 31% Persbericht 30 oktober 2017 Winstversnelling in tweede helft boekjaar 2016/2017 SnowWorld operationele nettowinst stijgt 31% In verband met het aangekondigde verplichte bod van Alychlo N.V. op aandelen

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS. Apeldoorn,16 juli 2019

ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS. Apeldoorn,16 juli 2019 ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS Apeldoorn,16 juli 2019 1 AGENDA (1) 1. Opening 2. Bestuursverslag over het boekjaar 2018/2019 3. Jaarrekening 2018/2019 a. Implementatie van het bezoldigingsbeleid

Nadere informatie

GECONSOLIDEERDE JAARRESULTATEN OVER 2011

GECONSOLIDEERDE JAARRESULTATEN OVER 2011 GECONSOLIDEERDE JAARRESULTATEN OVER 2011 KERNCIJFERS EN KRACHTLIJNEN Ter Beke groep: o Tweede jaarhelft 2011 beter dan eerste jaarhelft en in lijn met 2010; o Omzet stijgt van 402,2 miljoen EUR tot 403,7

Nadere informatie

Nettowinst 2013 Sligro Food Group 68 miljoen

Nettowinst 2013 Sligro Food Group 68 miljoen Persbericht Jaarcijfers 2013 Nettowinst 2013 Sligro Food Group 68 miljoen De winst over het boekjaar bedroeg 68 miljoen. Dat is een afname van 0,9% ten opzichte van 2012. Zoals op 2 januari 2014 bericht

Nadere informatie

Kerncijfers 2017 vergeleken met 2016

Kerncijfers 2017 vergeleken met 2016 Groei van de verkochte volumes met 8.4% Recurrente ebitda voor 2017 in lijn met 2016 Positieve vooruitzichten op groei van de Ebitda voor de komende jaren Kerncijfers 2017 vergeleken met 2016 Gecorrigeerde

Nadere informatie

TUSSENTIJDS BEHEERVERSLAG 4 september 2015

TUSSENTIJDS BEHEERVERSLAG 4 september 2015 S O C I E T E A N O N Y M E - N A A M L O Z E V E N N O O T S C H A P TUSSENTIJDS BEHEERVERSLAG 4 september 2015 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE STIJGING VAN HET RECURRENTE BEDRIJFSRESULTAAT MET 9 % TOT 3.585

Nadere informatie

Persbericht. Pinguin : op koers om jaarvooruitzichten te realiseren. Embargo tot 29.08.2008-17 u 45

Persbericht. Pinguin : op koers om jaarvooruitzichten te realiseren. Embargo tot 29.08.2008-17 u 45 Persbericht Pinguin : op koers om jaarvooruitzichten te realiseren Embargo tot 29.08.2008-17 u 45 Financial highlights boekjaar 2008 (6 maanden): * Omzet stijgt met 208% tot 224,1 miljoen euro; * EBITDA

Nadere informatie

Heijmans verwacht winst na belastingen van circa 95 miljoen over 2007

Heijmans verwacht winst na belastingen van circa 95 miljoen over 2007 Persbericht Datum 16 mei 2007 Pagina s 1 van 5 Heijmans verwacht winst na belastingen van circa 95 miljoen over 2007 Winst na belastingen Heijmans groeit naar verwachting met 15% van 82,5 miljoen in 2006

Nadere informatie

Persbericht NETTOWINST OVER 2013 VAN 473 MILJOEN (2012: 409 MILJOEN) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 143 MILJOEN

Persbericht NETTOWINST OVER 2013 VAN 473 MILJOEN (2012: 409 MILJOEN) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 143 MILJOEN Persbericht HAL NETTOWINST OVER 2013 VAN 473 MILJOEN (2012: 409 MILJOEN) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 143 MILJOEN De nettowinst van HAL Holding N.V. over 2013 bedroeg 473 miljoen, overeenkomend met

Nadere informatie

Persbericht Ondanks een lagere orderontvangst is de omzet hoger dan vorig jaar

Persbericht Ondanks een lagere orderontvangst is de omzet hoger dan vorig jaar Onder Embargo tot 9/08/2018-17.40 CET Gereglementeerde informatie Persbericht Ondanks een lagere orderontvangst is de omzet hoger dan vorig jaar Hoogtepunten eerste halfjaar 2018 De opbrengsten over het

Nadere informatie

JAARRESULTATEN IMMOBEL kondigt een kleine winst aan, ondanks het uitstel van de verkoop van het Belair 1 project tot begin 2014

JAARRESULTATEN IMMOBEL kondigt een kleine winst aan, ondanks het uitstel van de verkoop van het Belair 1 project tot begin 2014 Brussel, 27 maart 2014 17u40 Gereglementeerde informatie PERSBERICHT JAARRESULTATEN 2013 IMMOBEL kondigt een kleine winst aan, ondanks het uitstel van de verkoop van het Belair 1 project tot begin 2014

Nadere informatie

Aliaxis rapporteert solide resultaten voor eerste jaarhelft

Aliaxis rapporteert solide resultaten voor eerste jaarhelft Brussel, 22 september 2017 Aliaxis rapporteert solide resultaten voor eerste jaarhelft Aliaxis NV ( Aliaxis, de Groep of het bedrijf ), een wereldleider op het vlak van de productie en distributie van

Nadere informatie

Bericht tweede kwartaal en eerste halfjaar 2008 Introductie 1. Imagine the result

Bericht tweede kwartaal en eerste halfjaar 2008 Introductie 1. Imagine the result Bericht tweede kwartaal en eerste halfjaar 2008 Introductie 1 Imagine the result Bericht tweede kwartaal en eerste halfjaar 2008 2 Bericht tweede kwartaal en eerste halfjaar 2008 Introductie ARCADIS NV

Nadere informatie

Papendrecht, 20 augustus 2015

Papendrecht, 20 augustus 2015 Koninklijke Boskalis Westminster N.V. Postbus 43 3350 AA Papendrecht PERSBERICHT Boskalis: Zeer druk eerste halfjaar met historisch hoge winst Papendrecht, 20 augustus 2015 1 5 HOOFDPUNTEN EERSTE HALFJAAR

Nadere informatie

Fagron: Omzetstijging gedragen door belangrijkste regio s Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika

Fagron: Omzetstijging gedragen door belangrijkste regio s Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland) 1, 12 oktober 2017 Fagron: Omzetstijging gedragen door belangrijkste regio s Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika Kernpunten Omzet stijgt

Nadere informatie

Omzet 293,7 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde (*1) 74,5 miljoen (+3%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) (*1) 40,2 miljoen (+4%)

Omzet 293,7 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde (*1) 74,5 miljoen (+3%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) (*1) 40,2 miljoen (+4%) Groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 6% zorgt voor toename Ebitda met 4.4% Extra netto resultaat van 40 miljoen door verkoop joint venture Airolux Kerncijfers 2016 ten opzichte

Nadere informatie

Persbericht De Bilt, 13 mei 2011

Persbericht De Bilt, 13 mei 2011 Persbericht De Bilt, 13 mei 2011 Grontmij eerste kwartaal 2011 trading update Eerste tekenen van herstel Totale opbrengsten +47% 273 miljoen (2010: 185 miljoen) Autonome groei: totale opbrengsten 1,7%

Nadere informatie

53,8 53,7 52,3 2,8% 2,6% en waardeverminderingen ( EBITDA ) (1) Afschrijvingen en

53,8 53,7 52,3 2,8% 2,6% en waardeverminderingen ( EBITDA ) (1) Afschrijvingen en PERSBERICHT 17.02.2012 VAN DE VELDE: JAARRESULTATEN 2011 GECONSOLIDEERDE OMZETSTIJGING VAN 8,1% EBITDA STIJGT MET 2,8% GROEPSWINST STIJGT MET 3,0% VOORSTEL TOT DIVIDEND VAN 2,15 PER AANDEEL 1. GECONSOLIDEERDE

Nadere informatie

2009: Conform laatste verwachting

2009: Conform laatste verwachting 1 Jaarcijfers 2009 2009: Conform laatste verwachting EBIT conform laatste prognose 17 miljoen (- 60%) Handhaving dividendbeleid 0,31 ( -0,93) Gestegen orderportefeuille 1,8 miljard (+ 9% ) Prognose EBIT

Nadere informatie

Algemene Vergadering. 26 april 2012

Algemene Vergadering. 26 april 2012 Algemene Vergadering 26 april 2012 Agenda 1. Opening 2. Behandeling van het jaarverslag over het boekjaar 3. Vaststelling van de enkelvoudige en geconsolideerde jaarrekening over het boekjaar 4. Wijziging

Nadere informatie