INRICHTINGSPLAN EN BEELDKWALITEIT Locatie Elferink, Aadijk 18, Almelo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INRICHTINGSPLAN EN BEELDKWALITEIT Locatie Elferink, Aadijk 18, Almelo"

Transcriptie

1 CZT Ruimtelijk advies & Procesmanagement INRICHTINGSPLAN EN BEELDKWALITEIT Locatie Elferink, Aadijk 18, Almelo Inleiding Aan de Aadijk in Almelo ligt het bedrijf van Elferink Verhuur. Dit bedrijf wil verder groeien op zijn huidige locatie en heeft daarvoor de wens geuit om op het belendende perceel nieuwe bedrijfsruimte te ontwikkelen. Om dit ruimtelijk in te passen heeft CZT Ruimtelijk advies & procesmanagement (in opdracht van BJZ.nu) een inrichtingsplan opgesteld op basis van de wensen van de opdrachtgever en de ambities van de gemeente voor deze locatie. Op basis van het ruimtelijk beleid en de welstandsambities van de gemeente is logische inpassing van nieuwe bedrijfsruimten en een bedrijfswoning gemaakt. Hierbij is rekening gehouden met een gefaseerde ontwikkeling. Ten aanzien van het inrichtingsplan heeft overleg met de gemeente plaatsgevonden. Masterplan Almelo en plan Waterrijk Het Masterplan Almelo uit 2004 geeft de hoofdlijnen aan voor de ontwikkeling van Almelo voor de komende 30 jaar. Met het Masterplan wil Almelo een aantrekkelijke stad voor wonen en werken blijven en moet de regionale centrumpositie van de stad worden versterkt. Het masterplan kent een vijftal plandelen (Binnenstad/Centrum, West, Zuid, Oost en Noord). Binnen deze plandelen zijn projecten gericht op thema s als creëren van nieuwe woonmilieus, verbetering van de infrastructuur en bereikbaarheid, vernieuwing van bedrijfsterreinen en aandacht voor het voorzieningenniveau. De locatie Elferink ligt in het plandeel Noord op de grens van het bestaande bedrijventerrein Turfkade en de nieuwe ontwikkelingen van Waterrijk. afbeelding: detail plankaart Masterplan Almelo, locatie Elferink bij gele cirkel.

2 Het bestaande bedrijventerrein Turfkade is een groot terrein wat zich uitstrekt vanaf het centrum tot aan de Aadijk. Het meer binnenstedelijk deel van dit bedrijventerrein wordt getransformeerd naar een gebied met een mix van wonen en bedrijvigheid (zie afbeelding Masterplan: 4). De Turfkade Noord (nabij de Aadijk) blijft als bedrijventerrein in stand waarbij er wel gestreefd wordt naar lagere milieucategorieën. Een van de onderdelen van het Masterplan is de ontwikkeling van de Woonwijk Waterrijk aan de Noordzijde van Almelo, ter hoogte van Aadorp (5). Hier liggen de plannen voor de ontwikkeling van circa woningen in een waterrijk milieu. Door de huidige economische ontwikkelingen wordt de uitvoering van dit plan getemporiseerd. Tussen de nieuwe woonwijk Waterwijk en de Aadijk is de ontwikkeling van een bedrijventerrein gepland, Aadijk-noord. Door Waterwijk en Aadijk-Noord zal een nieuwe noordelijke invalsweg van Almelo worden aangelegd, een verbindingsweg naar de N36. Afbeelding: plankaart Waterrijk, locatie Elferink bij gele cirkel.

3 Ruimtelijke analyse De locatie Elferink ligt in de oksel van de Aadijk en de Aadorpweg te Almelo. Hier staat een ruime boerderij uit het midden van de twintigste eeuw. Deze boerderij heeft een algemene Hollandse typologie, te omschrijven als een kop-rompboerderij. Er is sprake van een kleine woning waarachter een groot bedrijfsgedeelte. De gehele boerderij is gemetseld in een rode baksteen en heeft een zadeldak met wolfseinden gedekt met donkerrode Hollandse pannen. Achter de boerderij ligt een polder die als landbouwareaal in gebruik is, naast de boerderij ligt de paardenwei (onderdeel van de te ontwikkelen terrein) met daaraanvolgend een woonboerderij. Aan de overzijde van de Aadijk ligt het bedrijventerrein Turfkade, met ter plaatse o.a. een transportbedrijf. Aan de overzijde van de Aadorpweg ligt een oudere weg die verdicht is met woningen. Afbeelding: de locatie Elferink in de Oksel van Aadijk en Aadorpweg Afbeelding: De boerderij van Elferink, vanaf de Aadijk, over de kruising (maart 2010) Afbeelding: Panoramafoto (fisheye) langs de Aadijk (maart 2010)

4 Uit de ruimtelijke analyse blijkt dat de locatie onderdeel is van het ruimtelijk element Aadijk. Door samenhang in historie en landschapselementen (beplanting, typologie) en door de oriëntatie op de dijk is er sprake van één herkenbare eenheid. Opvallend daarbij is dat er sprake is van een kleine richting verdraaiing tussen de Aadijk en de bebouwing, deze is te verklaren vanuit de oorspronkelijke kavelstructuur van de polder. Het bedrijventerrein Turfkade daarentegen is wel haaks op de Aadijk ontwikkeld. Door de toekomstige ontwikkeling van Aadijk-Noord en Waterwijk zal de Aadijk zich in toenemende mate als samenhangend landschappelijk element gaan manifesteren. Door de bomen langs de Aadijk en de kenmerkende bebouwing, waar de locatie Elferink deel van uitmaakt, wordt deze landschappelijke setting versterkt. Wat betreft de ontsluiting zal de nieuwe noordelijke invalsweg de verkeersfunctie van de Aadorpweg overnemen. Deze laatste zal ook voor doorgaand verkeer gesloten worden en met name een functie krijgen voor locaal en langzaam verkeer. Omdat de locatie direct naast de Aadorpweg ligt en vanuit die zijde in de toekomst het begin zal zijn van het bedrijventerrein Aadijk Noord is het goed om deze zijde als representatieve zichtzijde te ontwikkelen. Hierdoor zal in de toekomst Elferink als een bijzonder element in de aansluiting tussen de bedrijventerreinen Aadijk Noord en Turfkade fungeren, en niet als een ongewenste onderbreking in de route in de vorm van een zij- of achterkant. Afbeelding: Stedebouwkundige analyse van de locatie Elferink De stedebouwkundige analyse leidt tot de volgende ontwerpuitgangspunten: - typologie en materialisatie nieuwbouw aansluiten bij bestaande boerderij en aanwezige landschappelijke elementen; - plan bestaat uit samenhang ruimte, gebouwen en beplanting; - richting nieuwbouw baseren op oorspronkelijke kavelstructuur; - aandacht voor de zichtzijde van de Aadorpweg;

5 Huidig gebruik van de locatie, gewenste toekomstige ontwikkeling Op de locatie aan de Aadijk is het bedrijf Elferink Verhuur gevestigd. Elferink Verhuur is sinds 1989 actief in de verhuurbranche en specialiseert zich door te werken voor de nationale en internationale Bierbrouwerijen door ondersteuning van evenementen materiaal zoals koelcontainers en biertapwagens. Afbeeldingen: tapeiland open en buitenopslag van tapwagens Er is sprake van een groeiscenario voor het bedrijf, in een aantal fases wil Elferink Verhuur het complex aanvullen en verbeteren ten behoeve van een betere bedrijfsvoering. Zowel het buitenterrein als de deel van de boerderij zijn in gebruik ten behoeve van de opslag en onderhoud van met name biertapwagens. Omdat hierbij hoge kwaliteitseisen gelden is het voor het bedrijf wenselijk een nieuwe bedrijfshal te ontwikkelen voor het dagelijks onderhoud en voor droge opslag. Ook zullen hier bijvoorbeeld schoonmaak en reparatiewerkzaamheden aan de tapwagens worden uitgevoerd. Op dit moment staan de biertapwagens zomer en winter buiten. Voor uitbreiding van de stallingsmogelijkheden van de tapwagens word er een droge en goed toegankelijke oplossing gevraagd. En in de iets verdere toekomst is verder uitbreiding van bedrijfsen kantoorruimte op het terrein wenselijk Het te ontwikkelen programma bestaat uit: - Bedrijfshal (ca m2 BVO) - Overdekte opstel- en stallingsruimte voor de bareilanden, koelcontainers e.d. (ca. 500 m2) En in de verdere toekomst - Bedrijfshal met kantoor (ca m2 BVO) Het buitenterrein moet goed ontsloten zijn, toegankelijk en berijdbaar met alle verkeer en een goede logistiek mogelijk maken. De wens bestaat om in de verdere toekomst een tweede bedrijfswoning te realiseren. Daar is in voorliggend ruimtelijk ontwerp echter geen rekening mee gehouden.

6 inrichtingsplan Het inrichtingplan is gebaseerd op de analyse van de locatie en het globaal programma van eisen van de opdrachtgever. Het geheel resulteert in een stedebouwkundig ontwerp een ensemble van samenhangende gebouwen die: - ingepast zijn in de landschappelijke eenheid van de Aadijk; - functioneel zijn georganiseerd, uitgaande van de logistiek van het bedrijf; - aandacht geven voor de hoeksituatie en representatie aan de Aadorpweg. Het ontwerp bestaat daarmee uit een aantal samenhangende oplossingen die in het geheel leiden tot een adequaat inrichtingsplan. Langs de Aadijk wordt een samenhangende eenheid ontworpen, zowel in functie als in architectuur. Een nieuwe bedrijfswoning vult de ruimte tussen de bestaande boerderij en de volgende woonboerderij op. Deze woning staat in dezelfde rooilijn en zelfde richting als de ander bebouwing aan deze zijde van de Aadijk. Door beplantingsaccenten (bestaand en nieuw) wordt het landschappelijke karakter benadrukt. Logistiek gezien is een oplossing ontworpen met éénrichtingsverkeer, een inrit en een uitrit. Hierdoor worden kruisende verkeersstromen voorkomen. Na entree van het terrein komt eerst het gebouw voor dagelijks onderhoud, s-winters is hier ook stalling. Aan de achterzijde van het terrein is een loods die aan de lange zijde volledig open is zodat daar direct de bierwagens droog gestald kunnen worden (vergelijk met een kapschuur). Als laatste gebouw is er een representatie complex met kantoor en bedrijfsruimte. representatie naar de Aadorpweg en vanaf de Turfkade is ontworpen door een opvallend bedrijfs- /kantoorpand te plaatsen achter de huidige boerderij. Door te werken met een duidelijke voorzijde en symmetrieas ontstaat een formeel front naar de Aadijk. Door een architectuur die refereert aan de bestaande boerderij ontstaat een herhaling van accenten. Beplanting ( beukenhagen en twee groepen populieren) ondersteunen het formele karakter.

7 Afbeelding: Stedebouwkundig ontwerp Afbeelding: vogelvlucht stedebouwkundig plan vanuit t Westen (links) en het Zuiden (rechts) Afbeelding: zicht langs de Aadorpweg (links) en zicht langs de Aadijk(rechts)

8 Functioneel ontwerp Ruimtelijk gezien is het volledige plan georganiseerd ten behoeve van een efficiënte bedrijfsvoering. Het terrein kent een ingang en een uitgang, tegen de klok in kan er rondgereden worden (beperking kruisend verkeer). Nabij de Aadijk liggen twee parkeerplaatsen voor circa 12 personenauto s. Aan de Oostzijde komt in twee fases een bedrijfshal van circa m2 BVO, deze is voor onderhoud, reparatie en opslag. Hierbij komt een vrijstaande bedrijfswoning met tuin. Aan de achterzijde van het terrein komen open loodsen, deze bieden plaats aan maximaal 48 biertapwagens. Achter de bestaande boerderij is plaats (deels vervanging) voor een tweede bedrijfshal van circa 650 m2 BVO, Een deel van deze ruimte (kan ingericht worden als representatief kantoor. Qua ruimtegebruik is er de volgende verdeling: Totaal oppervlak: m2 bebouwd oppervlak: m2 (25%) verhard oppervlak: m2 (35%) tuin, bosschages en hagen: m2 (40%) Afbeelding: functioneel ruimtelijk ontwerp

9 Ontwikkelingsscenario Het ontwikkelingsscenario is gebaseerd op de mogelijkheden en urgenties van Elferink Verhuur. De ontwikkeling start met nieuwbouw ter plaatse van de lege kavel, nadat dit deel is gereedgekomen kan voldoende ruimte op de bestaande kavel worden gevonden om aldaar nieuwe ontwikkeling uit te voeren. Het scenario bevat de volgende fases: 1. Bouw nieuwe bedrijfshal: 900 m2 2. Uitbreiding nieuwe bedrijfshal: 750 m2 3. Bouw open stallingsloodsen: 2 x 300 m2 4. Bouw representatieve bedrijfshal met kantoor: 650 m2 Afbeelding: bestaande situatie fase 1 Afbeelding: fase 2 fase 3 Afbeelding: eindbeeld

10 Welstand en Beeldkwaliteit Het westelijk deel van de locatie is ingedeeld bij de welstandscategorie representatieve werklocaties conform de welstandsnota van de gemeente Almelo. Het oostelijk deel (nieuwe loods ter plaatse van paardenwei) moet passen binnen de welstandscategorie bedrijfsterreinen. De categorie representatieve werklocaties draagt het imago van de stad als aantrekkelijke vestigingsplaats voor schone werkgelegenheid. De welstandzorg stuurt op een hoogwaardige, individuele architectuur die de representatie van de locatie ondersteund. De bebouwing bestaat losse grote en middelgrote units, waarin bijzondere (ambitieuze) architectuur wordt ingezet als imagoversterkend middel. De buitenruimte is verlevendigd met landschapselementen die de stedebouwkundige samenhang versterken. In het inrichtingsplan is de combinatie van de nieuwe kantoorschuur en de bestaande boerderij hét representatieve beeld. Ze worden gecombineerd in een setting gericht op Aadorpweg en Turfkade. Door specifieke aandacht te geven aan gebouw(en) in hun stedebouwkundige context waarbij landschapselementen de structuren versterken wordt gelaagdheid en eenheid gevonden. Gezocht is naar een architectonische ambitie die samenhang van moderne bedrijvigheid en klassieke agrarische bebouwing verbindt. Afbeelding: representatief ensemble Afbeelding: Representatie vanaf de Turfkade De nieuwe hal achter de bestaande boerderij zal een vormgeving krijgen geënt op het de typologie van de bestaande boerderij, maar dan in een modern architectonisch idioom. Aan de zichtzijde zal door architectonische accenten en door het plaatsen van de kantoorfunctie een voorzijde worden gecreëerd. Middels beplanting (haag/tuin en hoogteaccenten middels populieren) wordt dit verder benadrukt. Met betrekking tot de beeldkwaliteit is het uitgangspunt dat het gehele complex past binnen de landschappelijke eenheid van de Aadijk. Dit is benoemd als traditioneel, gebaseerd op het boerderijtype. Zowel qua vormgeving als materialisatie wordt dit gevolgd. Het is echter niet de bedoeling om alleen historiserend te bouwen, er wordt gezocht naar een synthese van traditionele vormen, duurzame materialen en hedendaagse details. In de bijlage zijn referentiebeeld voor materiaal en architectuur opgenomen. afbeelding: de bestaande boerderij als referentie

11 Landschapsplan Het stedebouwkundig ensemble wordt ondersteund door de landschapsinrichting. Deze inrichting gaat uit van de bestaande beplanting op en rondom het terrein. Afbeelding: bestaande inrichting voorzijde, langs Aadorpweg en grondwal achterzijde. Rondom het huidige opslagterrein is een grondwal van circa 1 meter hoogte opgeworpen, deze wal is ingeplant met diverse struikvormende planten, de basis wordt gevormd door de groenblijvende laurierkers (Prunus laurocerasus), berk (Betula Pendula) en hazelaar (Corylus Avellana). In de toekomstige situatie wordt deze wal uitgebreid zodat ook het extra terrein en bebouwing erbinnen vallen. Deze wal functioneert als groene overgang tussen het bedrijventerrein en omliggende landschap en neemt zicht op achterkanten weg. Aan de representatieve voorzijde wordt het boerenerf langs de Aadijk uitgebreid, door een klassieke erfinrichting met bijbehorende beplanting wordt de landschappelijke sfeer van de Aadijk aangevuld. Deze voortuin wordt ook aangelegde bij het nieuwe kavel. Door de aanleg van een sloot langs de Aadijk wordt het landelijk karakter versterkt. Deze sloot dient tevens als waterberging voor het gehele terrein. Afbeelding: onderhoudsarme, representatieve boerentuin Tussen het achterterrein en de representatieve voorzijde wordt een beukenhaag geplant, deze heeft als doel het bedrijfsdeel te scheiden van het woon en representatieve deel. Samen met een paar grote bomen versterkt de haag het ensemble van bestaande en nieuwe bebouwing. Centraal op het terrein staat een elzensingel, mogelijk van oudsher al aanwezig ten behoeve van het hakhout. In de nieuwe plannen blijft de singel in stand, door zijn aanwezigheid organiseert deze bomenrij het terrein en deelt het visueel op. Belangrijk is dat door juist onderhoud ( regeneratief groeien en snoeien ) de bomenrij een dichte hakhouthaag blijft vormen. Afbeelding: de Elzensingel

12 Afbeelding: groene elementen Inrichtings- en beeldkwaliteitsplan Elferink, Almelo mei 2011 In opdracht van: BJZ.nu Almelo Opgesteld door: ir. C. Zaat CZT Ruimtelijk Advies & Procesmanagement Deventer

13 Bijlage: Referentiebeelden Architectuur en materialisatie van de representatieve gebouwen

14 Project Ontwikkeling Locatie Elferink Aadijk, Almelo status Inrichtingsplan schaal 1: datum: 11 mei 2011 CZT Ruimtelijk advies & Procesmanagement &

Datum AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp

Datum AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp Datum 30-05-2017 AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp VOORST VITALIS De landelijke ligging van het perceel van Vitalis daagt uit om een nieuw ontwerp te maken welke goed in het landschap past. De werkzaamheden

Nadere informatie

Middeldijk 86 Barendrecht

Middeldijk 86 Barendrecht drain Middeldijk 86 Barendrecht Landschappelijke inpassing Woonkamer Woonkamer Slaapkamer 1 88 6805 Badk. Toilet Entree Kast Toilet Entree mk 2865 Keuken Keuken 4000 5200 10400 5200 Middeldijk 86 Barendrecht

Nadere informatie

bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg

bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg Bedrijvenpark Noord Surfplas Bedrijvenpark zuid Bedrijventerrein T58 Bedrijvenpark te midden van groen

Nadere informatie

Inrichtingsplan Krachtighuizerweg te Putten

Inrichtingsplan Krachtighuizerweg te Putten Inrichtingsplan Krachtighuizerweg te Putten opdrachtgever: diaconie Hervormde gemeente Putten 12 mei 2015 LievenseCSO Krachtighuizerweg plangebied Inhoud Inleiding 4 Landschapsontwikkelingsplan Ermelo

Nadere informatie

Beeldkwaliteit Werklandschap Overasselt e fase, deelgebied bedrijven. Gelders Genootschap 1

Beeldkwaliteit Werklandschap Overasselt e fase, deelgebied bedrijven. Gelders Genootschap 1 Beeldkwaliteit Werklandschap Overasselt 2017 1e fase, deelgebied bedrijven Gelders Genootschap 1 1 INLEIDING AANLEIDING Op een locatie aan de noordzijde van de kern Overasselt zal de ontwikkeling van een

Nadere informatie

Erfadvies Hogeveldseweg Echteld Gemeente Neder-Betuwe. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2016

Erfadvies Hogeveldseweg Echteld Gemeente Neder-Betuwe. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2016 Erfadvies Hogeveldseweg Echteld Gemeente Neder-Betuwe Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2016 Erfadvies Hogeveldseweg Echteld Gemeente Neder-Betuwe COLOFON In opdracht van: Laurent van Manen Behandelend

Nadere informatie

Ontwerp woning en kantoor aan de Lagenheuvelstraat te Volkel In opdracht van M. de Groot datum 03 februari 2014. Toelichting en onderbouwing

Ontwerp woning en kantoor aan de Lagenheuvelstraat te Volkel In opdracht van M. de Groot datum 03 februari 2014. Toelichting en onderbouwing Situatie plangebied, met omkaderd het boerderijvolume als hoofdgebouw en de kapschuur als bijgebouw Impressie bouwvolumes: boerderijvolume als hoofdgebouw en de kapschuur als bijgebouw TOELICHTING en ONDERBOUWING

Nadere informatie

4.10. Landschappelijke inpassing, ruimtelijke kwaliteitsverbetering

4.10. Landschappelijke inpassing, ruimtelijke kwaliteitsverbetering 4.10. Landschappelijke inpassing, ruimtelijke kwaliteitsverbetering De kwaliteitskaart geeft de te behouden, versterken en benutten karakteristieken en kwaliteiten van het gebied aan. Ruimtelijke kwaliteit

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel. Gemeente Maasdriel

Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel. Gemeente Maasdriel Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel status: definitief datum: 17 november 2014 projectnummer: 202630R.2015 adviseurs: Wle / Jke Gemeente Maasdriel Image 2010 2013 GOOGLE

Nadere informatie

Inrichtingsplan. uitbreiding De Champignonspecialist. Uilecotenweg Ammerzoden. Gemeente Maasdriel. In opdracht van de heer B.

Inrichtingsplan. uitbreiding De Champignonspecialist. Uilecotenweg Ammerzoden. Gemeente Maasdriel. In opdracht van de heer B. Inrichtingsplan uitbreiding De Champignonspecialist Uilecotenweg Ammerzoden Gemeente Maasdriel In opdracht van de heer B. van Harsel SAB april 2012 110447 1. Inleiding Het bedrijf de Champignonspecialist,

Nadere informatie

Cuijk - De Valuwe. Openbare ruimte De Valuwe

Cuijk - De Valuwe. Openbare ruimte De Valuwe Openbare ruimte De Valuwe Openbare ruimte De Valuwe is de eerste naoorlogse uitbreidingswijk van Cuijk, een dorp aan de Maas. De wijk vormt de noordoostzijde van het huidige dorp, op de grens met het buitengebied.

Nadere informatie

leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost

leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost Inleiding Aan de Zandweg in Vleuten worden als onderdeel van de ontwikkeling De Tuinlanden diverse vrije kavels

Nadere informatie

Welstandsambitie Gezien de aard van de ontwikkeling en de zichtbaarheid van de locatie is dit gebied aangemerkt als een bijzonder welstandsgebied.

Welstandsambitie Gezien de aard van de ontwikkeling en de zichtbaarheid van de locatie is dit gebied aangemerkt als een bijzonder welstandsgebied. Het voormalige bedrijfspand is verreweg het grootste pand op dit bedrijventerrein. Het perceel heeft de oppervlakte van bijna 1,5 hectare, en is maar liefst voor de helft bebouwd. Met deze omvang vormt

Nadere informatie

Beeldkwaliteit Bedrijventerrein Molenrand

Beeldkwaliteit Bedrijventerrein Molenrand Beeldkwaliteit Bedrijventerrein Molenrand De stedenbouwkundige visie voor bedrijventerrein Molenrand gaat uit van een hoge ambitie, een markante dorpsentree in de vorm van een accent en hoogwaardige beeldkwaliteit

Nadere informatie

PLAATSNAAM. Duurzaam landschappelijk raamwerk leidt tot zeer groen Slogan profiel

PLAATSNAAM. Duurzaam landschappelijk raamwerk leidt tot zeer groen Slogan profiel gaardenhage, PROJECTTITEL de maten PLAATSNAAM arnhem Duurzaam landschappelijk raamwerk leidt tot zeer groen Slogan profiel Gaarden en...... Hagen Gaardenhage, De Maten Duurzaam landschappelijk raamwerk

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN LANGE GOORSTRAAT, UDEN GEMEENTE UDEN

BEELDKWALITEITPLAN LANGE GOORSTRAAT, UDEN GEMEENTE UDEN BEELDKWALITEITPLAN LANGE GOORSTRAAT, UDEN GEMEENTE UDEN Gemeente Uden Beeldkwaliteitplan Lange Goorstraat, Uden projectgegevens: BKP01-UDE00023-01C Rosmalen, 13 februari 2009 Telefoon: 073 52 33 900 Hoff

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN BEDRIJVENTERREIN GOUWEPOORT

BEELDKWALITEITSPLAN BEDRIJVENTERREIN GOUWEPOORT BEELDKWALITEITSPLAN BEDRIJVENTERREIN GOUWEPOORT April 2015 1.1 Ligging van het plangebied en ruimtelijke relaties De situatie aan de zuidzijde van Zierikzee is jarenlang in ruimtelijke zin onsamenhangend

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Kop IJsselveld

Beeldkwaliteitsplan. Kop IJsselveld Beeldkwaliteitsplan Kop IJsselveld Status: Definitief Datum: 1 juli 2013 Beeldkwaliteitsplan Kop IJsselveld 2 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Beeldkwaliteitsplan 3 1.3 Opbouw beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 Inhoudsopgave 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 3- Algemene ontwikkelcriteria 6 3.1 Bebouwingsvorm 6 3.2 Architectuur, kleur en materiaalgebruik

Nadere informatie

GEMEENTE SOMEREN. Toelichting landschapsplan Hugterweg 10 Someren

GEMEENTE SOMEREN. Toelichting landschapsplan Hugterweg 10 Someren GEMEENTE SOMEREN Toelichting landschapsplan Hugterweg 10 Someren Toelichting landschapsplan Hugterweg 10 Someren Projectnr.119-009 / 5 oktober 2017 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding... 2 2. RUIMTELIJKE

Nadere informatie

Inrichtingsplan. de Aarnink. Aarninksweg 6 7426 PA Deventer. Babke Schoneveld

Inrichtingsplan. de Aarnink. Aarninksweg 6 7426 PA Deventer. Babke Schoneveld Inrichtingsplan de Aarnink Aarninksweg 6 7426 PA Deventer Babke Schoneveld Tussen Deventer en Bathmen aan de Aarninksweg 6 Staan de twee boerderijen die Samen de Aarnink vormen. De met riet gedekte boerderij

Nadere informatie

19 december Teckop 18-18a Kamerik (Gem. Woerden) Landschappelijke inpassing woning

19 december Teckop 18-18a Kamerik (Gem. Woerden) Landschappelijke inpassing woning L a g e G o u w e 2 1 4 2 8 0 1 L M G o u d a 0 1 8 2 T 5 2 3 0 0 3 F 5 8 4 1 3 1 v a n H e e s t u i n - e n l a n d s c h a p s a r c h i t e c t u u r Teckop 18-18a Kamerik (Gem. Woerden) Landschappelijke

Nadere informatie

Structuur ontwerp. Stadsparc Sittard

Structuur ontwerp. Stadsparc Sittard Structuur ontwerp Stadsparc Sittard 08-05-2017 Bernhardlaan Leyenbroekerweg Toegangsweg naar kavel C12 Kavel C12 Molenweg N Hoeferlaan Andreasommegang 0 10 20 30 40 50 m Stadsparc Sittard projectnr. bladnr.

Nadere informatie

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026) 3576911 F

Nadere informatie

hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk

hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk beeldkwaliteitplan mei 2013 nieuw erf Nieuw-Dijk colofon SAB bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T

Nadere informatie

landschappelijk inpassingsplan Hummersumseweg ong. Heijen gemeente Gennep

landschappelijk inpassingsplan Hummersumseweg ong. Heijen gemeente Gennep landschappelijk inpassingsplan Hummersumseweg ong. Heijen gemeente Gennep status: vastgesteld datum: 14 september 2015 projectnummer: 2012606R.2008 adviseur: Bwe VONDERWEG 14, 5616 RM EINDHOVEN TELEFOON

Nadere informatie

Projectnummer: Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing. Opdrachtgever : de Eekelaar NV Baarleseweg RH Chaam

Projectnummer: Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing. Opdrachtgever : de Eekelaar NV Baarleseweg RH Chaam Projectnummer: 22435 Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing Omschrijving : De Eekelaar 43 appartementen met commerciële ruimten en parkeerkelder Aan de Dorpsstraat te Chaam Opdrachtgever : de Eekelaar

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan

Landschappelijk inpassingsplan Landschappelijk inpassingsplan Opdrachtgever: Dhr. Westerlaken Midgraaf 25 Babyloniënbroek Projectlocatie: De Omloop ong. Almkerk Datum: februari 2012/Januari 2012 Status: Concept Projectnummer: 11201.014

Nadere informatie

ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL

ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL De ontwikkeling van het landschap Het perceel ligt ten oosten van Enschede aan de voet van de stuwwal waarop de stad is gevestigd. De voet

Nadere informatie

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg Welstandsparagraaf Locatie Voorweg concept november 2010 inhoudsopgave 1 Locatie en programma 2 Ruimtelijke structuur 3 Stedenbouwkundig uitgangspunt 4 Welstandsbeleid 5 Welstandscriteria Algemeen Hoofdvorm/Massavorm

Nadere informatie

landschappelijk inpassingsplan Bijsterveld 2, Oirschot gemeente Oirschot datum: januari 2017 projectnummer: R.

landschappelijk inpassingsplan Bijsterveld 2, Oirschot gemeente Oirschot datum: januari 2017 projectnummer: R. landschappelijk inpassingsplan gemeente Oirschot status: voorontwerp datum: januari 2017 projectnummer: 405178R.2002 adviseur: Bwe VONDERWEG 14, 5616 RM EINDHOVEN TELEFOON 040 257 13 36 TELEFAX 040 257

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE. concept 11 februari 2010

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE. concept 11 februari 2010 RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE 2 deelgebieden RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE In dit informatieblad worden nadere richtlijnen gegeven met betrekking tot

Nadere informatie

WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN Rijssen Bedrijven Gebiedsgerichte criteria 31 mei 2012

WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN Rijssen Bedrijven Gebiedsgerichte criteria 31 mei 2012 WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN Rijssen Bedrijven Gebiedsgerichte criteria 31 mei 2012 2 WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN - 3 RIJSSEN BEDRIJVEN Inhoudsopgave 1.0 Rijssen bedrijven gebiedsgerichte criteria 1.1

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat

Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat Inleiding De 8 nieuwe woningen in de Heuvelstraat aan de Vinkenberg worden ingepast in een bestaand lint. Binnen dit bestaande lint is de

Nadere informatie

Nieuwbouw Schaapskooi, Zuilichem

Nieuwbouw Schaapskooi, Zuilichem Nieuwbouw Schaapskooi, Zuilichem Opdrachtgever: de heer Van Veen projectnummer: 292.12.00.00.00 Onderwerp: Landschappelijke inpassing Schaapskooi Opmerking: Zuilichem Datum: 17-10-2012 Initiatief De heer

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG. Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk. Oktober 2014 Ing. B. van Elk

LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG. Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk. Oktober 2014 Ing. B. van Elk LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk Oktober 2014 Ing. B. van Elk Inhoud 1 Inleiding 2 Huidig Landschap 2.1 Algemeen 2.2 Hoogsestraat en plangebied 3 Inrichtingsplan

Nadere informatie

D Sc. Procesmanagement

D Sc. Procesmanagement 3. Ét D Sc 3. / I T ' * r 3 -v 1 i. -- J r: Procesmanagement Inleiding Voorliggend beeldkwaliteitsplan is opgesteld als toetsingskader bij de ontwikkeling van het plangebied Steenbrei III te Vasse, gemeente

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013

beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013 beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013 vogelvlucht kaart 1860 Diepsmeerpolder met onderscheidende verkaveling in omringend landschap aanleiding en procedure Aanleiding Speelpark de

Nadere informatie

Verkavelingsschets Lage Randweg 34, Uden

Verkavelingsschets Lage Randweg 34, Uden Verkavelingsschets Lage Randweg 34, Uden Aanleiding erfbeplantingsplan Aan de Lage Randweg 34 is momenteel een varkenshouderij gevestigd. De eigenaar is voornemens de bedrijfsactiviteiten te beëindigen.

Nadere informatie

Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2011

Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2011 Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2011 Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg COLOFON

Nadere informatie

KAVELPASPOORT DEELGEBIED 3

KAVELPASPOORT DEELGEBIED 3 KAVELPASPOORT DEELGEBIED 3 KAVELS voor WONEN én ONDERNEMEN Een project van: DEELGEBIED 3 Het plan bestaat uit drie deelgebieden. Deelgebied 1 betreft vrijstaande woningen aan de Burgemeester Krollaan.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan bedrijventerrein Flevopoort, algemene toelichting

Beeldkwaliteitsplan bedrijventerrein Flevopoort, algemene toelichting Juni 2005 Beeldkwaliteitsplan bedrijventerrein Flevopoort, algemene toelichting Richtlijnen bedrijventerrein Flevopoort Stedenbouwkundig uitgangspunt voor het formuleren van richtlijnen voor bebouwing

Nadere informatie

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Park van buijsen pijnacker-nootdorp Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Plan Landschappelijke drager hoofdontsluiting * De van Buijsen De Scheggen wadi Zuidweg De Scheggen Plas van Buijsen waterstraat

Nadere informatie

Inrichtingsplan driestweg 14 te Putten

Inrichtingsplan driestweg 14 te Putten Inrichtingsplan driestweg 14 te Putten opdrachtgever: Boerstaete Makelaardij B.V. 8 oktober 2014 amer / ruimtelijke ontwikkeling Driestweg plangebied ligging plangebied Driestweg 14 Inhoud Inleiding 4

Nadere informatie

Be d r i j v e n t e r r e i n La r i k s l a a n t e Le u s d e n

Be d r i j v e n t e r r e i n La r i k s l a a n t e Le u s d e n Be d r i j v e n t e r r e i n La r i k s l a a n t e Le u s d e n Ka d e r Zie ook plankaart schaal 1:500 Theater AFAS Uitgeefbaar Veld West: 6.128 41.54 m Legenda Plangrens 78.97 m 69.37 m 41.78 m 39.31

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

, voorzitter. , griffier

, voorzitter. , griffier Beeldkwaliteitplan Heinkenszand Over de Dijk, fase III, deelgebieden Oostelijk woongebied en Clara s Pad september 2008 Vastgesteld door de raad van de gemeente Borsele bij besluit van 4 september 2008,

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route RUIMTELIJKE ANALYSE 1868 2007 Historische route Over het eiland loopt een deel van een eeuwenoude route tussen Oosterhout (centrum) en Den Hout. Eén van de belangrijkste structuurbepalende elementen op

Nadere informatie

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INLEIDING Dit inrichtingsvoorstel - beeldkwaliteitsplan heeft betrekking op de locatie aan de Akkerweg 6 te Riel. Deze locatie is gelegen ten

Nadere informatie

beplantingsplan RIJKSWEG 11, HAAREN 29 januari 2018

beplantingsplan RIJKSWEG 11, HAAREN 29 januari 2018 beplantingsplan RIJKSWEG 11, HAAREN 29 januari 2018 beplantingsplan RIJKSWEG 11, HAAREN 29 januari 2018 opdrachtgever BTL contactpersoon T. de Bont documentstatus definitief documentversie 2 datum 29

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN BUITENGEBIED UITGEEST, GEDEELTELIJKE HERZIENING PERCEEL BUSCH EN DAM 8. Aanvrager: De heer R.P.M. van den Berg.

BEELDKWALITEITSPLAN BUITENGEBIED UITGEEST, GEDEELTELIJKE HERZIENING PERCEEL BUSCH EN DAM 8. Aanvrager: De heer R.P.M. van den Berg. BEELDKWALITEITSPLAN BUITENGEBIED UITGEEST, GEDEELTELIJKE HERZIENING PERCEEL BUSCH EN DAM 8 Aanvrager: De heer R.P.M. van den Berg Lagendijk 11 1911 MT Uitgeest Opgesteld door: architectenburo Cees van

Nadere informatie

Concept d.d. 8 november 2011

Concept d.d. 8 november 2011 1 BEELDKWALITEITPLAN MAARTENSWOUDEN Aanvulling november 2011 Gemeente Drachten Werknummer: 899.301.00 November 2011 Kuipercompagnons 2 Inhoudsopgave blz. 1. INLEIDING 5 1.1 Aanleiding en doel 5 1.2 Ligging

Nadere informatie

h e t o v e r v e e n

h e t o v e r v e e n h e t o v e r v e e n b i j l a g e I I : l a n d s c h a p s p l a n ( v o o r l o p i g o n t w e r p ) Gemeente Rijssen - Holten, definitief, 7 mei 2013, bijlage II bij bestemmingsplan I N H O U D 1.

Nadere informatie

GEMEENTE WIJCHEN. Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen

GEMEENTE WIJCHEN. Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen GEMEENTE WIJCHEN Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen 1 INLEIDING 1.1 Aanleiding Aanleiding voor het opstellen van het voorliggend landschapsplan voor het perceel Graafseweg 916 te

Nadere informatie

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum:

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: 14-4-2009 Huidige situatie De locatie maakt deel uit van het ontwikkelingsgebied Heerenveen Noordoost; een langgerekt gebied tussen grofweg de

Nadere informatie

INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12

INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12 INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12 Den Ham, gemeente Twenterand SEPTEMBER 2014 INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12 Den Ham, gemeente Twenterand Opdrachtgever: de heer Ekkel en mevrouw Wessels Vosseboerweg 12

Nadere informatie

16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016

16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016 16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING SCHOOTJESBAAN 2 TE RIEL

Nadere informatie

Transformatie Bunniklocatie Nieuwerbrug

Transformatie Bunniklocatie Nieuwerbrug Transformatie Bunniklocatie Nieuwerbrug 1 oktober 2014 Inhoudsopgave 1. Opgave 3. 2. Analyse 4. Provinciale en gemeentelijke ambities; Knelpunten plangebied; Kwaliteiten; Kansen. 3. Ontwikkelstrategie

Nadere informatie

De stedenbouwkundige supervisor gebruikt de beide BKP s als toetsingskader voor de bouwplannen van de nieuw te vestigen bedrijven.

De stedenbouwkundige supervisor gebruikt de beide BKP s als toetsingskader voor de bouwplannen van de nieuw te vestigen bedrijven. tranche 03a Beeldkwaliteit op kavelniveau Het beeldkwaliteitsplan-op-kavelniveau is een aanvulling op het beeldkwaliteitsplan-op-hoofdlijnen. In dit beeldkwaliteitsplan staan per kavel de eisen uitgeschreven.

Nadere informatie

GEMEENTE LEUDAL. Toelichting landschappelijke inpassing Roligt 7 Roggel

GEMEENTE LEUDAL. Toelichting landschappelijke inpassing Roligt 7 Roggel GEMEENTE LEUDAL Toelichting landschappelijke inpassing Roligt 7 Roggel Toelichting landschappelijke inpassing Roligt 7 Roggel Projectnr.147-022 / 23 februari 2017 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding...

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Beers, Elstweg 5

Beeldkwaliteitsplan. Beers, Elstweg 5 Beeldkwaliteitsplan Beers, Elstweg 5 gemeente Cuijk Concept In opdracht van: Ariëns groep Door: HSRO Stedenbouw en Ruimtelijke ontwikkeling April 2016 Beeldkwaliteitsplan Beers, Elstweg 5 gemeente Cuijk

Nadere informatie

Rijsoord. locatie voormalig Toerkoop Reisburo De Jong. 14 juli 2017

Rijsoord. locatie voormalig Toerkoop Reisburo De Jong. 14 juli 2017 Rijsoord locatie voormalig Toerkoop Reisburo De Jong 14 juli 2017 Rijsoord Locatie voormalig Toerkoop Reisburo De Jong Rijsoord, tot 1855 een zelfstandig dorp, is een bijzondere plek. Het dorp telt ruim

Nadere informatie

Fam. van Bergen. Per adres: Leiweg KR GEFFEN. Buitengebied Maasdonk, herziening 8 te Geffen

Fam. van Bergen. Per adres: Leiweg KR GEFFEN. Buitengebied Maasdonk, herziening 8 te Geffen Fam. van Bergen Per adres: Leiweg 6 5386 KR GEFFEN Project: Buitengebied Maasdonk, herziening 8 te Geffen Gemeente Maasdonk Beeldkwaliteitsplan Status: definitief Datum: 10 oktober 2012 Projectnummer:

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Van Pallandt. Wezep Januari gemeente Oldebroek

Beeldkwaliteitsplan. Van Pallandt. Wezep Januari gemeente Oldebroek Beeldkwaliteitsplan Van Pallandt Wezep Januari 2012 gemeente Oldebroek Inleiding Voorliggend beeldkwaliteitsplan is opgesteld als toetsingskader bij de ontwikkeling van het inbreidingsplan Van Pallandt

Nadere informatie

Een bossingel voor Buitengoed Het Lageveld

Een bossingel voor Buitengoed Het Lageveld Een bossingel voor Buitengoed Het Lageveld Het is de wens van de gemeente Wierden om het vakantiepark Buitengoed Het Lageveld te omgeven door een groenstrook. Om dit te bereiken is er in de ontwikkelingsovereenkomst

Nadere informatie

Gezondheidspark Hengelo Stedenbouwkundige visie Deldenerstraat-Noord

Gezondheidspark Hengelo Stedenbouwkundige visie Deldenerstraat-Noord Gezondheidspark Hengelo Stedenbouwkundige visie Deldenerstraat-Noord 13 juli 2009 op ten noort blijdenstein A RCHITECTEN EN ADVISEURS 3 Inhoudsopgave 1 Aanleiding 5 2 Locatiebeschrijving 7 3 Stedenbouwkundige

Nadere informatie

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Gemeente Midden-Drenthe B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Plan ontwikkeling Nieuwe Es 6A & 8 te Wijster. t 10192-BKP-01 14 oktober 2012 Beeldkwalteitsplan Nieuwe ES 6A & 8 te Wijster 10192-BKP-01 14-10-2012

Nadere informatie

De Tuinen II. Beeldkwaliteitsplan juni 2010

De Tuinen II. Beeldkwaliteitsplan juni 2010 De Tuinen II Beeldkwaliteitsplan 267.00.01.40.02 1 juni 2010 Beeldkwaliteitsplan De Tuinen II 267.00.01.40.02 1 juni 2010 Inhoud 1.0 Doel en status 07 2.0 Karakterschets van het gebied 09 3.0 Beeldkwaliteitscriteria

Nadere informatie

Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat

Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat LANDS CHAPS PLAN 28-04 -2017 WONI NGBO UW T HE SSELER Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat bestaande houtwal, opschonen met behoud van waardevolle bomen

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSASPECTEN

BEELDKWALITEITSASPECTEN TER BEOORDELING BEELDKWALITEITSASPECTEN HERONTWIKKELING MAARSSEVEENSEVAART 90 Februari 2013 (versie 2) Aanleiding De gemeente Stichtse Vecht heeft een concept Beeldkwaliteitsplan Herenweg-Gageldijk en

Nadere informatie

bestaande 0,80m zomerhuis 1,80m moeraseik verlichting rijbaan van gebakken klinkers, roodbruin, keiformaat in keperverband en elleboogverband

bestaande 0,80m zomerhuis 1,80m moeraseik verlichting rijbaan van gebakken klinkers, roodbruin, keiformaat in keperverband en elleboogverband wonen aan de profiel A profiel B bestaande noot nieuwe knotwilgen natuurlijke oever bestaand 4 bestaande lindes els 3 5 2 groepen nieuwe knotwilgen hoog 1 bestaande haag haagbeuk nieuwe bomen aan watergang:

Nadere informatie

Kazerne Thomas a Kempislaan te Arnhem. terreinindeling voormalige marechaussee kazerne aan de Thomas a kempislaan 102 te Arnhem

Kazerne Thomas a Kempislaan te Arnhem. terreinindeling voormalige marechaussee kazerne aan de Thomas a kempislaan 102 te Arnhem Kazerne Thomas a Kempislaan te Arnhem Dit document verbindt de terreinindeling van de voormalige Marechaussee Kazerne aan de Thomas a Kempislaan met gemeentelijke kaders die er zijn voor deze Kazerne.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Land bouw en dierhouderij bedrijf, Fam. A.J. de Hullu Kokersweg PK 2 Zuidzande.

Landschappelijke inpassing Land bouw en dierhouderij bedrijf, Fam. A.J. de Hullu Kokersweg PK 2 Zuidzande. Landschappelijke inpassing Land bouw en dierhouderij bedrijf, Fam. A.J. de Hullu Kokersweg 2 4505PK 2 Zuidzande. Opstelling van dit plan is tot stand gekomen na inwinning van advies, en het volgen van

Nadere informatie

Het beleg van Breda. Endry van Velzen in samenwerking met Pieter van Wesemael (stedebouwkundig plan) Wilma Keizer (presentatie)

Het beleg van Breda. Endry van Velzen in samenwerking met Pieter van Wesemael (stedebouwkundig plan) Wilma Keizer (presentatie) Endry van Velzen in samenwerking met Pieter van Wesemael (stedebouwkundig plan) Wilma Keizer (presentatie) Het beleg van Breda Dit plan betreft een woonwijk van ongeveer 1600 woningen bij Breda Het plan

Nadere informatie

ESSE ZOOM LAAG NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL GEMEENTE ZUIDPLAS

ESSE ZOOM LAAG NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL GEMEENTE ZUIDPLAS STEDENBOUWKUNDIG PLAN N Aan de zuidkant van Nieuwerkerk aan den IJssel, grenzend aan de Groene Zoom met Capelle aan den IJssel, ligt de toekomstige wijk Esse Zoom Laag. Hier worden de komende jaren 550

Nadere informatie

Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010

Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010 Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010 02 Geffen Villa van Wanrooij ontwerpboek december 2010 BvB/ag/BOE7444-002-Geffen Villa van Wanrooij_BRO.indd Dit boekwerk is een samenvatting van het

Nadere informatie

B E E L D K WA L I T E I T S P L A N

B E E L D K WA L I T E I T S P L A N BEELDKWALITEITSPLAN April 2011 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 1.1. Algemeen 1 1.2. De kamers 1 1.3. Richtlijnen voor de kavel en bebouwing 1 1.4. Procedure 1 Gebied 3 en 4 6 Gebied 5 Accent langs Rijksweg 50

Nadere informatie

INDU-TOOLS INDU-TOOLS ROTTERDAM PAGINA 1

INDU-TOOLS INDU-TOOLS ROTTERDAM PAGINA 1 ROTTERDAM PAGINA 1 PROJECTGEGEVENS Status : Gerealiseerd Bouwjaar : 2012 Lokatie : Driemanssteeg 62, Rotterdam Opdrachtgever : Indu-Tools Architect : Classificatie : Bedrijfsgebouw Activiteiten ontwikkeling

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

ERFINRICHTINGSPLAN MADO CONSERVEN gemeente Woensdrecht

ERFINRICHTINGSPLAN MADO CONSERVEN gemeente Woensdrecht ERFINRICHTINGSPLAN MADO CONSERVEN gemeente Woensdrecht 1 LIGGING VAN HET PLANGEBIED IN DE GEMEENTE WOENSDRECHT Aanleiding Het initiatief is gelegen aan de Burgemeester Voetenstraat 42 te Ossendrecht. Het

Nadere informatie

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten Welstandsnota 2004 4 e Aanvulling Gemeente Dronten Inleiding In dit beleidsdocument is een nieuw gebied beschreven, bestaande uit drie deelgebieden, dat een aanvulling vormt op de Welstandsnota van de

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Woon- en werklocatie Hardal

Beeldkwaliteitsplan. Woon- en werklocatie Hardal Beeldkwaliteitsplan Woon- en werklocatie Hardal December 2012 2 INHOUD 1. Intro 4 2. Planomschrijving 6 3. De toetsingscriteria 8 Criteria 9 Criteria 10 Materialisering 11 Referentiebeelden 12 3 1. Intro

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren

Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren Gemaakt door: Hoveniersbedrijf De Paashoef Gemert April 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding blz. 02 1.2 Doelstelling blz. 02 2. Erfbeplantingsplan 2.1 Bestaande

Nadere informatie

3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID

3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID 3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID 3.1. Inleiding De bebouwingsregels voor Rietwijk dienen een aantal doelen. In de eerste plaats moeten de regels recht doen aan de uitgangspunten van het Masterplan.

Nadere informatie

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Meerboomweg 2 Maurik

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Meerboomweg 2 Maurik GEMEENTE BUREN Toelichting landschappelijke inpassing Meerboomweg 2 Maurik Toelichting landschappelijke inpassing Projectnr.061-083 / januari 2017 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding... 2 1.2. Planlocatie...

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel 1 Gegevens over het plan: Plannaam: Datum: April 2017 Projectnummer Buro SRO: 14.40.09 Gegevens projectbetrokkenen: Opdrachtgever: Contactpersoon opdrachtgever: Dhr. G. Ariens Dhr. G. Ariens Gegevens Buro

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Beeldkwaliteit

Hoofdstuk 5 Beeldkwaliteit Hoofdstuk 5 Beeldkwaliteit 5.1 Bebouwing 5.1.1 Noordelijk deelgebied; buitenrand Om een goede afstemming te krijgen tussen de stedenbouwkundige inrichting en de beoogde architectuur worden in deze beeldkwaliteitsparagraaf

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset. Concept 20-10-2011

BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset. Concept 20-10-2011 BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset Concept 20-10-2011 Inleiding Achtergrond / ligging Voor de beide scholen voor speciaal onderwijs de Duisterhoutschool

Nadere informatie

Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase

Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase 1 Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase Inleiding De Werkgroep Bosakkers Gasteren heeft in samenwerking

Nadere informatie

STEDEBOUWKUNDIGE ANALYSE EN ADVIES LIEFHOVENDIJK 2, LINSCHOTEN

STEDEBOUWKUNDIGE ANALYSE EN ADVIES LIEFHOVENDIJK 2, LINSCHOTEN STEDEBOUWKUNDIGE ANALYSE EN ADVIES LIEFHOVENDIJK 2, LINSCHOTEN M A R I E K E V I S S E R G E M E E N T E M O N T F O O R T, V E R S I E 2, 8 S E P T E M B E R 2 0 1 6 Liefhovendijk Lange Linschoten De

Nadere informatie

Erven zijn vaak een combinatie van een woning + iets anders. Samen vormen de erven een groen eiland in de open broeklanden. Beemte.

Erven zijn vaak een combinatie van een woning + iets anders. Samen vormen de erven een groen eiland in de open broeklanden. Beemte. Erven zijn vaak een combinatie van een woning + iets anders. Samen vormen de erven een groen eiland in de open broeklanden Beemte 146 Dorpsrecepten Beemte 147 Uddel / Radio Kootwijk / Hoog Soeren / Hoenderloo

Nadere informatie

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Onderwerp Projectnummer : 211x07059 Datum : 30 januari 2015 : Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Van : Esther de Graaf & Ruud Tak BLAD 1 Bij het toestaan van een ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Gemeente Reusel - de Mierden. Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel

Gemeente Reusel - de Mierden. Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel Gemeente Reusel - de Mierden Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel Documentatiepagina Opdrachtgever(s): Crijns Rentmeesters Titel rapport: Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel te Reusel - de Mierden Rapporttype: Rapportnummer:

Nadere informatie

BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN

BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN Janssen de Jong Projectontwikkeling inex architecten 11.11.2013 Janssen de Jong Projectontwikkeling - inexarchitecten INHOUDSOPGAVE:

Nadere informatie

Graafschap Hornelaan 133 te Weert

Graafschap Hornelaan 133 te Weert Te koop¹ Grootschalig vrijstaand bedrijfscomplex bestaande uit kantoorruimte, productie-/opslagruimte en overige ruimte, ruime uitbreidingsmogelijkheden aan de achterzijde, voorgelegen parkeerterrein,

Nadere informatie

(het drogen / telen van diverse. Opslag droge mest Ondergrondse kelders. land- en tuinbouwprodukten) (het drogen / telen van diverse Uitbreiding

(het drogen / telen van diverse. Opslag droge mest Ondergrondse kelders. land- en tuinbouwprodukten) (het drogen / telen van diverse Uitbreiding sloot/gracht Opslag grond sloot/gracht 4. het plan 4.1 uitgangspunten Opdrachtgever: 3 extra biovergistingstanks (opslag tanks) ruimte voor een extra mestplaats, opslag en dergelijke ruimte voor een algenvijver

Nadere informatie

3 december 2015 STEDENBOUWKUNDIGE SCHETS RIJKSWEG, REUVER GEMEENTE BEESEL

3 december 2015 STEDENBOUWKUNDIGE SCHETS RIJKSWEG, REUVER GEMEENTE BEESEL 3 december 2015 STEDENBOUWKUNDIGE SCHETS RIJKSWEG, REUVER GEMEENTE BEESEL Colofon Inhoudsopgave Stedenbouwkundige schets Rijksweg, Reuver Situering locatie Vraagstelling Foto s bestaande situatie SWOT-analyse

Nadere informatie

wonen aan de WONEN IN SYLVA S BOS definitief inrichtingsplan april 2019 Buro Lubbers in opdracht van Dutch Housing Company

wonen aan de WONEN IN SYLVA S BOS definitief inrichtingsplan april 2019 Buro Lubbers in opdracht van Dutch Housing Company wonen aan de WONEN IN SYLVA S BOS definitief inrichtingsplan april 2019 Buro Lubbers in opdracht van Dutch Housing Company Wonen aan een eigen laan rond een historische boerderij aan de Zandweg te Utrecht

Nadere informatie

LIGGING. topografische kaart. ligging in het veld

LIGGING. topografische kaart. ligging in het veld LIGGING Recreatiebedrijf Landgoed Moerslag 32 is gesitueerd ten zuiden van de kern Moerslag. Zie de markering in de topografische kaart hieronder en de luchtfoto rechts. topografische kaart ligging in

Nadere informatie