Programma van Eisen / Request for Proposal nieuwe website Wereldfietser

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma van Eisen / Request for Proposal nieuwe website Wereldfietser"

Transcriptie

1 Programma van Eisen / Request for Proposal nieuwe website Wereldfietser 1. Inleiding, aanleiding, achtergrondinformatie 1.1 Inleiding De Wereldfietser (hierna te noemen WF) is een vereniging die mensen die de wereld per fiets willen ontdekken verenigt, informeert en inspireert. Meer concreet betekent dit: Mensen met elkaar in contact brengen Informatie over landen, culturen en materiaal delen Mensen voor fietsreizen interesseren. Inspireren om fietsend landen en culturen te verkennen. De missie en doelen van de vereniging komen momenteel tot uiting in het organiseren van activiteiten en beurzen, het uitgeven van een tijdschrift en het onderhouden van een website (met forum en wiki). 1.2 Aanleiding De huidige website is gebaseerd op verschillende CMS-en (Drupal, PhpBB, Wiki) en bestaat uit gekoppelde verschillende websites (wereldfietser, tijdschrijftdewereldfietser, vakantiefietser.be). De integratie van de verschillende systemen is oppervlakkig, verschillen zijn goed zichtbaar voor bezoekers. Er is sprake van stijlbreuken in de vormgeving. De huidige website is voor langere tijd niet onderhouden en er zijn geen nieuwe initiatieven op het gebied van internet ontplooid. Dit heeft erin geresulteerd dat de website van WF niet goed meer bij de behoeften aansluit. Bij die behoeften valt te denken aan: Homepagina die meer te bieden heeft dan nu (Blogs ter enthousiasmering) Ruimte op de server t.b.v. het plaatsen van afbeeldingen Betere doorzoekbaarheid van de website Lid worden verder automatiseren Publiceren van activiteiten op één herkenbare plaats Enz. Bij het bestuur is behoefte aan een grotere continuïteit wat betreft het technisch beheer van de website, alsmede het hebben van goede backups. Hiertoe zoekt WF naar een partner die hierin kan voorzien. 1.3 Achtergrondinformatie Er bestaat een duidelijke wens binnen de vereniging om aansprekender te worden voor jongeren. Een moderne website die te benaderen is via verschillende devices en dus responsive is moet hier een bijdrage in leveren.

2 2. Procedure en besluitvorming De actie om de website te vernieuwen is al enige jaren geleden gestart. De laatste opzet was het opstellen van een min of meer compleet Programma van Eisen, op basis daarvan offerte te vragen aan enkele leveranciers en daar een keuze uit te maken. Door onbeschikbaarheid van de toenmalige opstellers van het PvE is dit niet volledig (over de volle breedte) tot op hetzelfde detailniveau afgerond. Gedetailleerde uitwerking van delen van het PvE ontbreekt nog op dit moment. Het bestuur heeft besloten nu de leveranciersselectie te starten met het voorliggende document en de uitwerking van de nog ontbrekende delen te laten doen als onderdeel van het ontwikkelingstraject. Dit impliceert dat de leverancier mee kan denken en inbreng kan hebben in het uiteindelijke product. WF hanteert de volgende procedure en tijdschema: 5 april 2015: verzenden van dit Programma van Eisen / Request for Proposal aan drie leveranciers Uiterlijk 10 april 24:00: reactie van de leveranciers per of zij aanvullende informatie nodig hebben om te kunnen offreren en zo ja, welke april: verschaffen van die aanvullende informatie/reactie door WF ( of mondeling, al naar gelang de vraagstelling, bij voorkeur ) Indienen offertes uiterlijk 16 mei 24:00, per naar w.heijser@kpnplanet.nl en in cc aan robertjankuijten@gmail.com WF zal deze uiterlijk 30 mei hebben beoordeeld Mogelijk resulteert dat in aanvullende vragen van WF aan de leveranciers. Als die er zijn worden ze uiterlijk op 31 mei voorgelegd aan de leveranciers De antwoorden op deze vragen verwacht WF uiterlijk 7 juni 24:00 Op 9 juni gaat er een voorstel voor de keuze van een leverancier naar het bestuur van WF Het bestuur besluit op 16 juni Uiterlijk 19 juni ontvangen alle leveranciers bericht over de keuze We verwachten dat de leverancier aan wie de opdracht gegund wordt direct aansluitend begint met de ontwikkeling als vermeld in de offerte.

3 3. Eisen 3.1 Functionaliteit Functionaliteit - algemeen Een belangrijk deel van de functionaliteit van de nieuwe website zal sterk lijken op die van de huidige en kan in dezelfde of vergelijkbare vorm worden overgenomen. In dit document wordt veelvuldig gerefereerd aan bestaande functionaliteit. Kennis van de bestaande site is daarom essentieel voor een goed begrip van dit document. Op dit moment zijn er slechts weinig bezoekers van de site die verschillende pagina s bezoeken. (Het forum wordt druk bezocht maar andere delen beduidend minder.) Meer kruisbestuiving tussen verschillende pagina s is wenselijk. Hierbij wordt gedacht aan het gebruiken van widgets op pagina s (waaronder ook zeker de forumpagina s) waarin laatste nieuw toegevoegde items onder de aandacht worden gebracht. Daarnaast dienen bepaalde zaken die zich nu voornamelijk op het forum afspelen op een ander deel van de website ondergebracht te worden (zoals alle discussies over WF activiteiten als weekenden en plaatselijke rondjes.) Ook moet de nieuwe website meer ruimte te bieden aan WF-leden en gebruikers van de website. Hiertoe behoort het realiseren van meer uitgebreide profielen voor gebruikers. Op deze profielen kunnen gebruikers laten zien waar hun expertise ligt en welke ervaring ze hebben (bezochte landen, fietstechniek, winterkamperen, wildkamperen enz.) Profielen moeten goed benaderbaar zijn, via verschillende ingangen. Bijv. direct op een gebruikersnaam kunnen klikken op het forum. (Zie ook nieuwe Thorntree forum van Lonely Planet.) Voorts wil WF extra ruimte bieden door te faciliteren dat in een apart deel van de website gebruikers eigen blogs kunnen bijhouden van fietsreizen. Inclusief het plaatsen foto s enz. Langeafstand fietsroutes. Hierbij kan een wereldkaart voorgesteld worden waarop alle mogelijke langeafstand fietsroutes geprojecteerd zijn. Dit kunnen bekende (bewegwijzerde) routes zijn (North Sea Cycle Route, Great Devide, Limes, Frontlijnroute, Lands End Johns O Groates enz.) maar ook minder vastomlijnde routes zoals de Zijderoute, Noordkaap Kaapstad, Alaska Kaap Hoorn enz. Op deze pagina zouden leden/ gebruikers ook nieuwe langeafstand fietsroutes kunnen uploaden. Het is dan wel zaak dat er ook goed gefilterd kan worden. Bij al deze functionaliteiten kan er rekening met kruisbestuiving gehouden worden. Je moet dus kunnen zien wie er allemaal over de Zijderoute heeft gefietst volgens hun profiel, blog of expertisegebied.

4 3.1.2 User Scenario s Ter illustratie van wensen en ideeën m.b.t. de nieuwe website volgen hier (niet uitputtend) enkele user scenario s. User scenario s beschrijven hoe verschillende soorten bezoekers op de site terecht zouden kunnen komen. In feite beschrijven ze de doelgroep van WF. Beginneling Bas heeft een fietser met bepakking zien fietsen en hierdoor krijgt hij zin om ook eens op fietsvakantie te gaan. Maar waar te beginnen? Via een zoekmachine op internet probeert Bas informatie te achterhalen over fietsvakanties, reizen op de fiets. Zo komt hij terecht op de website van WF. Jongeren Ilse en Rens hebben verkering met elkaar. Beiden studeren en ze zijn internetvaardig. Ze houden van reizen maar hebben een klein budget. Op het internet zoeken ze naar slimme budgetoplossingen. Zo komen ze op de site van WF. Jonge vrouw Emma is gek op fietsen. Ze zou graag eens een vakantie lang fietsen maar haar vriendinnen vinden dit helemaal niets. Hun idee van vakantie vieren is op het strand liggen en zeker niet 100km per dag fietsen zonder te weten of er wel een camping is. Emma besluit te zoeken op reisgenoot fietsvakantie. Zo komt ze op het forum van WF. Oude rot in het vak Jan gaat al bijna vijftig jaar regelmatig op de fiets op reis. Hij heeft bijna alle landen van Europa doorkruist en ook een aantal landen daarbuiten op de fiets bereisd. Hij leest ook graag verhalen van andere fietsreizigers. Daarom is hij al jarenlang lid van WF en spelt hij het tijdschrift van voor naar achter. Via het tijdschrift komt hij erachter dat er nog meer verhalen te vinden zijn op de site van WF. Hij gaat online lezen maar reageert ook op verhalen en maakt een profiel aan op de site inclusief een eigen blog pagina waarop hij zijn eigen reizen beschrijft. Exotische bestemmingen Marc is een ervaren fietsreiziger. Elk jaar maakt hij reizen per fiets in landen waar niet veel toeristen komen. Hiervoor zoekt hij informatie over visa, grensovergangen en routes door onherbergzame streken die per fiets te doen zijn. Op zijn zoektocht stuit hij op de site van WF. Hier vindt hij niet alleen antwoorden maar ziet hij ook vragen van andere fietsers waarop hij het antwoord weet. Fietsfanaat Joost is fietsenmaker. Fietsen zijn zijn lust en zijn leven. Voor hem is er geen ander vervoermiddel dan de fiets. Daarom gaat hij ook op de fiets op vakantie. Hij kent alle tijdschriften, beurzen enz. die met fietsen te maken hebben. Hij deelt zijn kennis over fietstechniek graag. Dit doet hij o.a. op het forum van WF.

5 Avonturier Simone en Lars zijn aan het fietsen in Laos. Tenminste, dat waren ze. Nu zitten ze met fietspech vast in een guesthouse. Gelukkig is er wifi. Via Google zoeken ze op fietsenwinkel en de plaatsnaam in Laos. Zo komen ze op het forum van WF terecht. Andere bezoekers van het forum geven ze tips over fietszaken en mogelijke oplossingen voor het verhelpen van het probleem. Een dag later fietsen Simone en Lars weer. Niet voordat ze hun oplossing hebben gedeeld op het forum Structuur en functionaliteit van de website, per pagina Zie bijlage met schermvoorbeelden en toelichting. 3.2 Techniek en beheer Beheer Er wordt onderscheid gemaakt tussen functioneel beheer en technisch beheer. Functioneel beheer wordt uitgevoerd door een vrijwilliger van WF met een zekere mate van ICT-kennis. Technisch beheer wordt uitgevoerd door één of meer externe partijen. Voorstellen daarvoor worden verwacht als onderdeel van de offerte SEO De structuur van de nieuwe website moet dusdanig zijn dat het een SEO (Search Engine Optimization, zoekmachineoptimalisatie) vriendelijke site is. Dit moet zo gerealiseerd worden dat het SEO vriendelijk houden van de site geen grote tijdsinspanning vergt van de vrijwilligers van WF Backend Voor zowel gebruikers als beheerders van de website is het een harde eis dat de nieuwe website geheel via een single sign on (SSO) te benaderen is. Mocht de nieuwe website niet geheel op één platform gebouwd worden dan dient er via een brigde/ active directory o.i.d. toch een SSO gerealiseerd worden. De backend van de website moet goed te gebruiken zijn door mensen die niet over zeer uitgebreide ervaring met websites beschikken. Dit hoeft niet voor alle functionaliteiten te gelden. Van een administrator of beheerder mag meer kennis verwacht worden dan van een redacteur. Het blog deel van Ik ben op reis moet eenvoudig te beheren zijn (denk niveau Wordpress zonder plugins.) Opmerkingen over huidige backend Phpbb backend: Dit is de forumsoftware. Het beheerderspaneel heeft behoorlijk wat mogelijkheden. Het is niet heel gebruiksvriendelijk voor onervaren gebruikers. Dit is geen probleem aangezien er slechts een beperkte groep gebruik maakt van dit deel van de website. Van de betreffende gebruikers mag verwacht worden dat zij voldoende technische kennis hebben om de meeste werkzaamheden te verrichten.

6 Er zitten echter wel een aantal nadelen of bugs in de phpbb software. Zo kan er niet op inactieve gebruikers gezocht worden met mailadres als ingang (inactieve gebruikers worden niet getoond in normale zoekopdrachten). Dit lijkt geen instelling te zijn. Op de tabel met inactieve gebruikers staat niet het veld adres Rollen Tussen de gebruikers van de website zijn verschillende rollen te onderscheiden. De grootste groep bezoekers bestaat uit niet-wf-leden, gevolgd door een groep bezoekers die wel lid zijn van de vereniging maar daarbinnen niet actief. Bij de actieve leden van WF zijn de volgende groepen te onderscheiden: Bestuursleden Redactieleden van het tijdschrift. Een deel hiervan krijgt een vergoeding/ staat op de loonlijst Vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie van de jaarlijkse WFbeurs zowel in het voortraject als ondersteunend tijdens de beursdag zelf Organisatoren cursussen/ondersteuners cursussen Organisatoren van fietsweekenden/buitenlandtocht Organisatoren van niet-officiële WF activiteiten (dit zijn bijvoorbeeld de maandelijkse rondjes vanuit diverse steden) Moderatoren van het forum Vrijwilligers die de content op de frontpage verzorgen Webmaster Beheerder van de Facebookpagina Beheerder Twitteraccount (status onbekend). De ledenadministratie is uitbesteed. Ditzelfde geldt voor verschillende zaken rondom het tijdschrift. Bijvoorbeeld de distributie, deze wordt verzorgd door uitgeverij Holcus (uitzoeken hoe de diverse zaken exact geregeld zijn) Opmerkingen voor design en techniek Design De vereniging wil een jongere doelgroep aanspreken. Het design van de nieuwe website dient hierbij aan te sluiten Enkele jaren geleden is er een nieuw logo geïntroduceerd. Dit logo is nog niet doorgevoerd in alle onderdelen van de vereniging. Het logo is ontworpen met in het achterhoofd dat het logo in verschillende kleuren gevoerd kan worden. Dit zou ook op de website toegepast kunnen worden. Bijv. rood op de voorpagina, groen bij activiteiten, blauw bij verenigingszaken, geel voor het forum enz. Techniek De gehele website dient responsive te zijn. D.w.z. dat de site op zowel computer, tablet als smartphone goed gebruikt moet kunnen worden De website moet platformonafhankelijk te gebruiken zijn Mocht er op de nieuwe site gebruik gemaakt gaan worden van cookies dan dient dit gemeld te worden aan bezoekers van de site Goed SEO plan voor de website of specifieke delen daarvan.

7 3.3 Conversie De content van de huidige website dient (tenzij niet meer relevant) te worden geconverteerd naar de nieuwe website. De conversie dient opgenomen te zijn in de offerte. Het forum is zondermeer het grootste onderdeel van de huidige website en tevens samen met de Wikipagina s de grootste bron van informatie. Informatie op die onderdelen van de huidige site dient absoluut beschikbaar blijven. Deze moet daarbij zowel benaderbaar als te wijzigen blijven. Overige onderdelen van de huidige website bevatten veel minder content, een deel daarvan is bovendien aan vernieuwing toe. Conversie daarvan kan mogelijk achterwege blijven. 3.4 Capaciteit & Traffic Capaciteit (storage) De huidige website van WF neemt in totaal ongeveer 1GB ruimte in beslag op de server van de huidige hostingpartij. De site biedt bezoekers/gebruikers geen mogelijkheid om rechtstreeks foto s of videomateriaal op de site te plaatsten. Slechts beheerders hebben rechten daartoe op het Drupal deel van de huidige site. Op de overige delen van de website kunnen geen foto s, documenten, gps-bestanden of videomateriaal geplaatst worden. Op de nieuwe website moet dit in elk geval voor documenten, gps-bestanden en fotomateriaal ruimte beschikbaar zijn Traffic Het aantal bezoekers van de WF site is de laatste jaren stabiel tot licht stijgend. Het gaat hierbij om unieke bezoekers per maand ( terugkerend). Het maximum van het aantal simultaan actieve gebruikers is bijna 500. De nieuwe website moet 1000 simultane gebruikers mogelijk maken met acceptabele responsetijden, dit maximum moet schaalbaar zijn. 3.5 Hosting De leverancier wordt gevraagd tevens de hosting voor de WF website uit te voeren, al dan niet in samenwerking met een andere partij, en samen met die partij het technisch beheer van de website te leveren. 3.6 Security/continuity Wat betreft de beveiliging van de website van WF geldt dat WF verwacht dat de partijen die de website ontwikkelen, beheren en hosten dit afdoende regelen en in de offerte aangeven hoe Privacy van bezoekers WF heeft een open blik op de wereld en wil ook graag transparant zijn richting haar leden/bezoekers van de website. Daarom wil WF graag dat er bij het ontwerp van de nieuwe website rekening wordt gehouden met partijen zoals Facebook die veel

8 informatie verzamelen d.m.v. Pref-cookies (de Like-knop.) WF is van mening dat het derden niet aangaat wie onze website bezoekt en wil dit dan ook graag voor zover mogelijk afschermen (dus meer doen dan strikt noodzakelijk is om te voldoen aan de geldende privacywetgeving). Tegelijkertijd is het gebruik van Facebook zo wijd verspreid en heeft WF zelf ook verschillende Facebookpagina s dat ze hier ook niet al te rigide mee om kan en wil gaan Waarborging privacy gegevens van leden Gegevens van leden die opgeslagen worden op de website dienen veilig te zijn. Gevraagd wordt in de offerte aan te geven welke voorzieningen hiervoor zijn getroffen Backups Het dagelijks maken van backups van de gehele website dient onderdeel te zijn van de hosting-dienstverlening. De backups dienen volledig geautomatiseerd uitgevoerd te worden, op een veilige locatie opgeslagen te worden en direct toegankelijk te zijn wanneer noodzakelijk. WF verwacht periodiek een rapportage over het backuppen. WF kan incidenteel een backup als test op te vragen of een test m.b.t. de backup uitvoeren, dit is onderdeel van de hosting-dienstverlening Afvangen spam-aanvallen op de website De hostingpartij dient adequate voorzieningen te hebben getroffen om de website van WF te beschermen tegen spam/ddos-aanvallen e.d Updates De hostingpartij zorgt ervoor dat de systeem software van de WF website up to date blijft (adequaat patch- en releasemanagement).

9 4 Offerte WF vraagt de leverancier een offerte uit te brengen voor de ontwikkeling, implementatie, hosting en technisch beheer van haar nieuwe website volgens bovenstaande specificaties en daartoe de volgende vragen te beantwoorden. 4.1 Is het bovenstaande voldoende om een offerte uit te kunnen brengen? Zo nee, welke aanvullende informatie is nodig en welke aanpak wordt voorgesteld om die te verkrijgen/verschaffen (zie ook hoofdstuk 2, tweede bullit)? 4.2 Welke werkwijze wordt voorgesteld om te komen van (zo nodig aangevulde) specificaties tot een geïmplementeerde website (incl. conversie van de bestaande)? Is sprake van een gefaseerde aanpak, zo ja, met welke fases? Wat wordt verwacht van WF tijdens de ontwikkeling en implementatie? Op welke punten/wijze heeft WF de mogelijkheid tussenresultaten te accorderen/accepteren cq bij te stellen? Welke nazorg wordt geleverd? 4.3 Welke documentatie wordt geleverd? 4.4 Welke technische oplossingen (platforms/pakketten/etc) worden voorgesteld? 4.5 WF vraagt te offreren voor zowel ontwikkeling/test/implementatie/conversie als (mogelijk deels aan een derde partij uitbestede) hosting/technisch beheer van de nieuwe website. Geef voor elk van deze onderdelen aan wat deze zullen inhouden. Specificeer de quality of service, dan wel de keuzemogelijkheden daarbij (bijvoorbeeld de mogelijke beschikbaarheidslevels gerelateerd aan niveaus van hosting en beheer). Voor wat betreft de productie-situatie: hosting en technisch beheer komen te liggen bij de leverancier(s), functioneel beheer bij WF. Beschrijf welke activiteiten bij de leverancier(s) komen te liggen en welke bij WF, zódanig dat in alles is voorzien en geen activiteiten tussen wal en schip vallen. 4.6 Planning Welk tijdschema wordt voorgesteld? 4.7 Kosten Wat zijn de kosten voor de nieuwe website: - Eenmalig o Ontwikkeling, testen o Conversie o Implementatie o Nazorg o Licenties o. - Periodiek o Hosting o Technisch beheer o Onderhoud o Licenties o. Wat zijn de betalingscondities?

10 Welke nazorg/garantie is inclusief? Welke tarieven worden gehanteerd voor wijzigingen, aanpassingen etc? Indien niet direct voor alles bindende bedragen kunnen worden genoemd (zie 4.1) wordt de leverancier verzocht indicatieve bedragen te leveren die, na uitvoering van 4.1, zo nodig zullen worden aangepast naar bindende bedragen. Geef hiervoor de condities aan. 4.8 Betrouwbaarheid en continuïteit van de leverancier Wat is de historie, omvang, marktpositie en track-record van de betrokken leverancier? Wat is de marktpositie van de voorgestelde pakketten/software? Geef enkele referenties van vergelijkbare eerdere opdrachten. 4.9 Overige opmerkingen die de leverancier relevant vindt in het kader van de offerte.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Voorstel # ECC1501. Voorstel: #ECC1501. Email: info@socialelephant.nl Telefoon: +31(0)641101693 Auteur: Nico van der Zaan

Voorstel # ECC1501. Voorstel: #ECC1501. Email: info@socialelephant.nl Telefoon: +31(0)641101693 Auteur: Nico van der Zaan Voorstel # ECC1501 Inhoudsopgave OPDRACHTOMSCHRIJVING WERKZAAMHEDEN ONTWIKKELEN VAN EEN WEBSITE ONTWERP REALISEREN VAN HET ONTWERP PLAATSEN VAN DE DOOR EUROPEAN CREDIT CONTROL AANGELEVERDE CONTENT VERPLAATSEN

Nadere informatie

Pakketaanbieding Online profilering. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt

Pakketaanbieding Online profilering. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt Pakketaanbieding Online profilering en communicatie met je cliënt 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare inzet voor de drukbezette

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Croon Procurement Service

Croon Procurement Service Wat is een CMS? Een content-beheersysteem of Content Management Systeem is een softwaretoepassing, meestal een web-applicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis,

Nadere informatie

Pakketaanbieding Online profilering Contractvrije Paramedici. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt

Pakketaanbieding Online profilering Contractvrije Paramedici. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt Pakketaanbieding Online profilering en communicatie met je cliënt 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare en betaalbare inzet hebben

Nadere informatie

Checklist nieuwe website

Checklist nieuwe website Checklist nieuwe website Waar moet je aan denken bij een nieuwe website? Het maken van een nieuwe website kan een ingewikkeld, omvangrijk maar ook kostbaar project zijn. Het is daarom goed om inzicht te

Nadere informatie

Pakketaanbieding de Online oefentherapeut. Pakketaanbieding. De online oefentherapeut

Pakketaanbieding de Online oefentherapeut. Pakketaanbieding. De online oefentherapeut Pakketaanbieding De online oefentherapeut zomer 2015 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare inzet voor de drukbezette oefentherapeut

Nadere informatie

Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit. Datum:

Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit. Datum: Briefing Webdesign Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit Datum: 23 Introductie Dit document is samengesteld om beter inzicht te krijgen in de informatie die een rol speelt bij

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 Inhoudsopgave 1.0 Inhoudsopgave 1 1.0 Inleiding 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Mijn leerdoelen 2 2.0 Beschrijving leerdoel 2 3 2.1 Responsive 3 2.2 Up- to- date HTML&CSS

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Introductie. Contact informatie. Communicatie is de sleutel voor een succesvol project.

Introductie. Contact informatie. Communicatie is de sleutel voor een succesvol project. Introductie Communicatie is de sleutel voor een succesvol project. We hebben dit document opgesteld om jullie te helpen een duidelijk visie op papier te zetten voor het project. Zie het als een business

Nadere informatie

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE GOOGLE ZOEKMACHINES WIJ LEVEREN Complete Website Bouw en

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Waarom bloggen? Stap 1: Onderwerp bepalen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

STRABRECHT COLLEGE WORDPRESS WEBSITE

STRABRECHT COLLEGE WORDPRESS WEBSITE STRABRECHT COLLEGE WORDPRESS WEBSITE Na het bekijken van de aangeleverde.psd bestanden, blijkt er nog veel onduidelijkheden over de functionaliteit van de website. Met name wat de elementen zijn en de

Nadere informatie

Privacyverklaring BON Travel

Privacyverklaring BON Travel Privacyverklaring BON Travel BON travel is zich ervan bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. In dit document laten we u weten

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

Sophie van Solinge 77524 CMS32

Sophie van Solinge 77524 CMS32 Sophie van Solinge 77524 CMS32 1 Opdracht 1 Drupal Wordpress Joomla Case 1 De groenteboer op de hoek, heeft grootse plannen voor zijn zaak. Omdat er in de omgeving veel verzorgingstehuizen zijn en de inwoners

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Online Presence. Panthera BV. Leon Kok

Online Presence. Panthera BV. Leon Kok Online Presence Panthera BV Leon Kok 16-02-2011 Er was eens een meisje Esmee Denters 2006 Wij begeleiden organisaties met het ontwikkelen van doeltreffende online uitingen en het realiseren van een adequaat

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Sociale Media voor iedereen. Seniorentraining Utrecht Mei 2014

Sociale Media voor iedereen. Seniorentraining Utrecht Mei 2014 Sociale Media voor iedereen Seniorentraining Utrecht Mei 2014 Programma Van Tot Agenda 10:00 10:30 Voorbereiding training en zaal (/apparatuur) 10:30 11:00 Ontvangst Samsung trainers 11:00 11:30 Ontvangst

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN 1.a Hoe meld ik mij aan? U kunt zich aanmelden door uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin te openen in uw browser. Ga naar internet en type (bijvoorbeeld) URL: http://www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin

Nadere informatie

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013 Contentstrategie Hoorcollege 3 16 september 2013 Agenda HC3 Doelstellingen (KPI s) Funnel De belangrijkste content KPI s Case 2 3 KPI s KPI s Key Performance Indicator Variabelen om doelstellingen van

Nadere informatie

TARIEVENLIJST Wij begeleiden u naar succes op internet.

TARIEVENLIJST Wij begeleiden u naar succes op internet. TARIEVENLIJST 2016 Wij begeleiden u naar succes op internet. Stap 1: Kennismakingsgesprek Wij laten Visit Media en onze werkwijze zien. Natuurlijk hoort u graag wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf.

Nadere informatie

HEEMKUNDE RIPS. Project Initiatie Document. Datum voltooid: 9-11-2011. Versie: 1.0. Document ID: 1 Bestandsnaam: Project initiatie document

HEEMKUNDE RIPS. Project Initiatie Document. Datum voltooid: 9-11-2011. Versie: 1.0. Document ID: 1 Bestandsnaam: Project initiatie document HEEMKUNDE RIPS Project Initiatie Document Projectcode: P201101 Datum voltooid: 9-11-2011 Auteur: Paul Oostenrijk Versie: 1.0 Status: Concept Bestandsnaam: Project initiatie document Documenthistorie Revisies

Nadere informatie

Toolselectie checklist

Toolselectie checklist Toolselectie checklist KIES EENVOUDIG HET DOCUMENTMANAGEMENTSYSTEEM DAT HET BESTE BIJ JOUW ORGANISATIE PAST Zo werkt het Vul onderstaand de leveranciers in die je wilt vergelijken. Zet vervolgens in de

Nadere informatie

Privacyverklaring. 1. Algemeen. 2. Persoonsgegevens website

Privacyverklaring. 1. Algemeen. 2. Persoonsgegevens website Privacyverklaring Privacyverklaring Nordique B.V. In deze privacyverklaring legt Nordique B.V., gevestigd te 9734 AT te Groningen aan de Noorddijkerweg 24b, met kvk-nummer: 02068016 (hierna Nordique B.V.

Nadere informatie

werkboek Lets work together! Here s Something to fill in door jou you re most beautiful... Website Naam:...

werkboek Lets work together! Here s Something to fill in door jou you re most beautiful... Website Naam:... werkboek Lets work together! Here s Something to fill in door jou to create Website you re most beautiful... Naam:... website bouwen & vormgeven! Joehoe! Jij wil een nieuwe website! Om dit zo duidelijk

Nadere informatie

Welke persoonlijke informatie gebruikt de Academie voor Kindercoaching?

Welke persoonlijke informatie gebruikt de Academie voor Kindercoaching? Privacy en Cookies Uw privacy is belangrijk voor ons. We waarderen het vertrouwen dat u in ons heeft. Daarom beschermen we iedere persoonlijke informatie die u aan ons verstrekt. Dit document, wat zo nu

Nadere informatie

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie?

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie? FabWeb Checklist website bouwen Je wilt een bedrijfswebsite laten maken. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij

Nadere informatie

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Disclaimer Bij het samenstellen van 5 Manieren om meer klanten te vinden via internet is grote zorg besteed aan de juistheid van de

Nadere informatie

Privacy Verklaring UP Coaching

Privacy Verklaring UP Coaching Privacy Verklaring UP Coaching UP Coaching gevestigd in Amsterdam is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens: UP Coaching Martina

Nadere informatie

Ons privacybeleid. Persoonsgegevens

Ons privacybeleid. Persoonsgegevens Ons privacybeleid Persoonsgegevens Op Weethetsnel.nl verzamelen en gebruiken we diverse gegevens van jou. De wet noemt dit persoonsgegevens: alle gegevens die direct of indirect aan jou te koppelen zijn.

Nadere informatie

Als u een gebruiker bent van de website, zullen we informatie over u vergaren als u:

Als u een gebruiker bent van de website, zullen we informatie over u vergaren als u: MEDICAL BOOKING GARANDEERT UW PRIVACY PRIVACYBELEID ALGEMEEN Vertrouwen en veiligheid is erg belangrijk voor Medical Booking. Wij zijn, hoewel we een gepersonaliseerde dienst aanbieden, vastbesloten om

Nadere informatie

Crowdfunding Software WEBclusive

Crowdfunding Software WEBclusive Crowdfunding Software WEBclusive Waarom Crowdfund geld, tijd en expertise met de WEBclusive crowdfunding software. Activeer uw achterban, creëer draagvlak voor de initiatieven die belangrijk zijn voor

Nadere informatie

VanMeijel supportsysteem

VanMeijel supportsysteem van meijel automatisering bv duit 8 8305 BB Emmeloord t 0527 61 46 67 e info@vanmeijel.nl vanmeijel.nl VanMeijel supportsysteem Tips voor optimaal gebruik BTW NL0088.65.279.B01 IBAN NL45 RABO 0112528945

Nadere informatie

Privacyverklaring Hijsspecialist.nl

Privacyverklaring Hijsspecialist.nl Privacyverklaring Hijsspecialist.nl Deze privacyverklaring is van Hijsspecialist.nl (onderdeel van de Elzinga Groep), gevestigd aan de Kaapweg 2 te Uithuizermeeden (9982 EG), met KvK-nummer: 55410774.

Nadere informatie

Kop. Romp. Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3

Kop. Romp. Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3 Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3 Tijd: 45 50 minuten Kop Introductie Introduceer de opdracht kort: Informatie opzoeken op internet gaat snel en is gemakkelijk toegankelijk. Soms is het niet

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

HetSchoolvoorbeeld.nl

HetSchoolvoorbeeld.nl HetSchoolvoorbeeld.nl maakt websites voor het onderwijs die u zelf met het bekroonde en gebruiksvriendelijke programma Word- Press inhoudelijk kunt beheren. De vakkundigheid van het team van HetSchoolvoorbeeld.nl

Nadere informatie

Privacy Verklaring Love Hacks

Privacy Verklaring Love Hacks Privacy Verklaring Love Hacks Love Hacks, gevestigd aan Singel 268 B, 1016 AC Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens:

Nadere informatie

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D Auteur : P. van der Meer, Ritense B.V. Datum : 17 juli 2008 Versie : 1.3 2008 Ritense B.V. INHOUD 1 VERSIEBEHEER...1 2 PROJECT

Nadere informatie

Privacyverklaring ViopTo

Privacyverklaring ViopTo Privacyverklaring ViopTo Voor ons is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houden wij ons aan de eisen

Nadere informatie

Privacy- en cookie statement versie

Privacy- en cookie statement versie Inhoud Privacy statement... 2 Uw privacy... 2 Waarvoor verwerken wij uw persoonsgegevens... 2 Nieuwsbrieven... 2 Recht van verzet... 2 Gebruik van persoonsgegevens door derden... 2 Social Media... 3 Gebruik

Nadere informatie

Intake-formulier. Offerte Web-applicatie

Intake-formulier. Offerte Web-applicatie Intake-formulier Offerte Web-applicatie Inhoudsopgave: 1 Inleiding... 3 2 Algemene informatie... 4 3 Opdrachtomschrijving... 5 4 Overige informatie... 7 Intake-formulier Offerte Web-Applicatie Pagina 2

Nadere informatie

Alfresco Document Management

Alfresco Document Management Pagina 1 van 6 Alfresco Document Management Efficiënter kunnen (samen)werken, altijd en overal kunnen beschikken over de benodigde informatie en geen zorgen hoeven maken over IT en back-up? Lagere kosten

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Een website: zelf doen of uitbesteden?

Een website: zelf doen of uitbesteden? Een website: zelf doen of uitbesteden? Whitepaper Websites maken Pagina overzicht Heeft uw bedrijf geen (goede) website, dan is dat een gemiste kans. Als u het goed doet, kunt u via uw website namelijk

Nadere informatie

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. Workshop Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? EVEN VOORSTELLEN E: Joost.Verest@iProspect.com T: +31 (0) 6 27 02 32 89 AGENDA 1. Toen & Nu 2. Gebruik van de zoekmachine 3. Search

Nadere informatie

Nota van inlichtingen offerteaanvraag Kennisbank Biobased bouwen 10 september 2014

Nota van inlichtingen offerteaanvraag Kennisbank Biobased bouwen 10 september 2014 Nota van inlichtingen offerteaanvraag Kennisbank Biobased bouwen 10 september 2014 In deze nota van inlichtingen wordt een antwoord gegeven op de vragen die wij van geïnteresseerde partijen ontvingen omtrent

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Nieuwe Website Plaatselijke Belang Harich-Ruigahuizen. Projectomschrijving

Nieuwe Website Plaatselijke Belang Harich-Ruigahuizen. Projectomschrijving Nieuwe Website Plaatselijke Belang Harich-Ruigahuizen Projectomschrijving September 2017 1. Inleiding Plaatselijk Belang Harich-Ruigahuizen (kortweg Plaatselijk Belang) is een vereniging van vrijwilligers.

Nadere informatie

Inleiding. Schema Achterhoekagenda

Inleiding. Schema Achterhoekagenda Inleiding In deze instructie wordt uitleg gegeven over de functionaliteit van de Achterhoekagenda. De informatie is tevens terug te vinden op de website. Schema Achterhoekagenda. De werking van de Achterhoekagenda

Nadere informatie

Privacyverklaring Demusa Coaching & Training

Privacyverklaring Demusa Coaching & Training Demusa Coaching & Training verwerk persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze (betaalde/gratis) diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan deze praktijk hebt verstrekt. Afhankelijk van jouw

Nadere informatie

Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services

Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services E COMMERCE BEHEER Managed Services We zorgen voor een gegarandeerd stabiel, snel en schaalbaar e-business platform. Efficiënt beheer is cruciaal voor de continuïteit

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP)

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding depothouder 2.0.docx 29-12-14 1 van 16 Inleiding Het ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) is een internetapplicatie waarmee

Nadere informatie

INSTALLATIE WORDPRESS. installatie op de server

INSTALLATIE WORDPRESS. installatie op de server INSTALLATIE WORDPRESS installatie op de server 2 Begin een webshop met Wordpress en Woocommerce 2. Installatie Wordpress In het vorige hoofdstuk hebben we alle voorbereidingen getroffen voor de installatie

Nadere informatie

Werkbladen Groep 7 & 8

Werkbladen Groep 7 & 8 Werkbladen Groep 7 & 8 H1: Werkblad Sociale media Weet jij wat sociale media zijn? Zoek op internet wat je kunt vinden over sociale media. Bekijk onderstaande logo s en omcirkel de logo s waarvan jij denkt

Nadere informatie

Privacy statement Stichting Nederlands Comité UNICEF

Privacy statement Stichting Nederlands Comité UNICEF Privacy statement Stichting Nederlands Comité UNICEF UNICEF Nederland (Stichting Nederlands comité UNICEF), is als onafhankelijke stichting met een samenwerkingsovereenkomst verbonden met het wereldwijd

Nadere informatie

Privacy Verklaring Van der Vlies Business Elite Coaching

Privacy Verklaring Van der Vlies Business Elite Coaching Privacy Verklaring Van der Vlies Business Elite Coaching Van der Vlies Business Elite Coaching, gevestigd aan Astasiastraat 8 1035 VJ Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy verklaring Ajudar V.O.F.

Privacy verklaring Ajudar V.O.F. Privacy verklaring Ajudar V.O.F. Met welk doel verzamelen wij uw gegevens? Uw persoonlijke gegevens laat u bij ons achter, want u wilt immers wat lekkers bestellen. Maar wij kunnen ons voorstellen dat

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

1. Persoonsgegevens die wij verwerken 2. Toestemming

1. Persoonsgegevens die wij verwerken 2. Toestemming In deze Privacyverklaring wordt aangegeven welke soorten persoonsgegevens we verzamelen en hoe we die informatie gebruiken, openbaar maken en beschermen. Deze Privacyverklaring is van toepassing op persoonsgegevens

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE,

ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE, ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE, CLOSED SOURCE CMSEN Versie: 2.0 Dit onderzoek betreft de zoekmachine vriendelijkheid van commerciële CMS-systemen, m.a.w. systemen waar de

Nadere informatie

Een webwinkel starten Hoe doe je dat? Beeld slider met ipad, computer en android

Een webwinkel starten Hoe doe je dat? Beeld slider met ipad, computer en android Een webwinkel starten Hoe doe je dat? Beeld slider met ipad, computer en android Inhoudsopgave HOOFDSTUKKEN 1. Het juiste software pakket kiezen 2. Domeinnaam 2. Hosting 3. Template 4. PSP (Payment Service

Nadere informatie

Wij hebben een pagina gemaakt waar alle informatie, waaronder u ook onze algemene privacyverklaring te vinden is.

Wij hebben een pagina gemaakt waar alle informatie, waaronder u ook onze algemene privacyverklaring te vinden is. Privacybeleid Website Uw privacy is belangrijk. Het is onze plicht om ervoor te zorgen dat uw privacy is gewaarborgd en voldoen aan de AVG die vanaf 25 mei 2018 van kracht is. Hieronder treft u alle relevante

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

B2B-portaal. Functie wachtwoord opnieuw instellen. Gebruikershandleiding

B2B-portaal. Functie wachtwoord opnieuw instellen. Gebruikershandleiding B2B-portaal Functie wachtwoord opnieuw instellen Gebruikershandleiding I. Inleiding Het eerste gedeelte van dit document richt zich tot gebruikers van de bpost-portaalsite voor bedrijven die hun gebruikersnaam

Nadere informatie

Website inventarisatie

Website inventarisatie Website inventarisatie Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook voor het ontwikkelen van een nieuwe website. Neemt u dit document goed door en vul de vragen in. Het kost u hooguit enkele

Nadere informatie

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting Tijd: 5 minuten Doel: Aan het einde van deze les weet je wat WordPress is en kun je benoemen

Nadere informatie

Werken bij Release Kwartaal 1 2014

Werken bij Release Kwartaal 1 2014 Werken bij Release Kwartaal 1 2014 Introductie: Met veel plezier kondigen wij hierbij de eerste kwartaal release van ons CMS op Wordpress van 2014 aan. In deze nieuwe release zitten vele nieuwe functionaliteiten

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK Eenvoudig informatie beheren en vinden Er is veel informatie over een onderwerp of klant. Het blijft echter lastig om de informatie te bundelen en gemakkelijk terug te vinden.

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie... 2 Content... 3 Contactgegevens... 4 Call-to-action... 4 Kalender...

Nadere informatie

Dynatek Privacyverklaring

Dynatek Privacyverklaring Dynatek Privacyverklaring In deze privacyverklaring kunt u lezen hoe uw gegevens worden beschermd en gebruikt. Deze verklaring is opgesteld conform de nieuwe privacy regelgeving (GDPR) en laatst gewijzigd

Nadere informatie

Handleiding. MediaHub

Handleiding. MediaHub Handleiding MediaHub Aan: OLON Van: Erwin Veldhuizen (DGtv) Versie: 1.0 Datum: september 2012 1 OLON MediaHub De OLON MediaHub is een systeem voor de verzameling en distributie van digitale content van

Nadere informatie

Joy in Creation Privacyverklaring

Joy in Creation Privacyverklaring Joy in Creation Privacyverklaring Joy in Creation, gevestigd aan Gouden Leeuw 706, 1103KP in Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Nadere informatie

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten 1 Cloudcomputing is populair, en niet zonder reden. Clouddiensten

Nadere informatie

RONDE TAFEL SESSIE COOKIEWETGEVING

RONDE TAFEL SESSIE COOKIEWETGEVING RONDE TAFEL SESSIE COOKIEWETGEVING WELKOM! Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. PROGRAMMA 10.00-10.15 Voorstelrondje & individuele verwachtingen 10.15-11.00 De cookiewet in de praktijk

Nadere informatie

GEBRUIKERSVOORWAARDEN

GEBRUIKERSVOORWAARDEN GEBRUIKERSVOORWAARDEN ALGEMEEN DOQ is een online platform voor zorgprofessionals waar zij aan het woord zijn over ontwikkelingen in de zorg, hun visie, ervaringen en alles wat hen beweegt en bezighoudt

Nadere informatie

Masterclass SharePoint Online. in het onderwijs. APS IT-diensten, Utrecht Pagina 1

Masterclass SharePoint Online. in het onderwijs. APS IT-diensten, Utrecht Pagina 1 Masterclass Office 365 - SharePoint Online in het onderwijs APS IT-diensten, Utrecht Pagina 1 Office 365 in het onderwijs Microsoft Office 365 biedt besturen en scholen de unieke mogelijkheid om samenhang

Nadere informatie

Wees gerust! We doen niets raars met jouw gegevens.

Wees gerust! We doen niets raars met jouw gegevens. Privacyverklaring Stichting Leer Zelf Online Wees gerust! We doen niets raars met jouw gegevens. 24 mei 2018 Je privacy is voor Leer Zelf Online van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet.

Nadere informatie

Handleiding Twittergebruik

Handleiding Twittergebruik Handleiding Twittergebruik Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u Twitter kunt gebruiken om door Comvio geïnformeerd te worden over relevante informatie en om met Comvio in contact te komen.

Nadere informatie

Dit template helpt je om het privacybeleid van jouw site te maken.

Dit template helpt je om het privacybeleid van jouw site te maken. Template privacybeleid Credits De teksten in dit document zijn afkomstig van Wordpress. Zij zijn degenen die de credits verdienen voor het werkt dat zij hiervoor hebben verzet. Introductie Dit template

Nadere informatie

Website optimalisatie zorgt voor omzet!

Website optimalisatie zorgt voor omzet! Inleiding Pakketten en tarieven Hoe werkt een zoekmachine? Maatwerk SEO diensten Uitgebreid adviesrapport Contact Website optimalisatie zorgt voor omzet! Inleiding Hoe werkt een zoekmachine? De zoektocht

Nadere informatie

Privacy en Cookie statement FlexFG B.V.

Privacy en Cookie statement FlexFG B.V. Privacy en Cookie statement FlexFG B.V. Laatst bijgewerkt op 25 mei 2018 Het waarborgen van de privacy en de vertrouwelijkheid van informatie die hem is toevertrouwd is belangrijk voor FLEXFG B.V.. Als

Nadere informatie

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting LES 2: WORDPRESS.COM Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting Video s: https://www.youtube.com/playlist?list=plucz7ifg5tjtrbktrhdnf-vjebqtjmcby Tijd: 1 uur en 45 minuten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO search 2.0

Gebruikershandleiding GO search 2.0 Gebruikershandleiding GO search 2.0 1 Gebruikershandleiding Product: GO search 2.0 Documentversie: 1.1 Datum: 2 februari 2015 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van GemeenteOplossingen worden

Nadere informatie

Docnet handleiding 1

Docnet handleiding 1 Docnet handleiding 1 Inleiding... page 3 Homepagina.. page 4 Profiel...........page 5 Docbox..........page 6 Ontdek........page 7 Vraag en antwoord..... page 8 Contactgegevens........page 10 2 Ontdek Docnet

Nadere informatie