Proces-verbaal N 39 DAGORDE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Proces-verbaal N 39 DAGORDE"

Transcriptie

1 Brussel, 4 oktober 2011 BBSF-FSBB Bijlage 2 Proces-verbaal N 39 ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING VAN Dit P.V. is een project en moet worden goedgekeurd op de volgende vergadering. 1. Inleiding van de Voorzitter. DAGORDE De Voorzitter dankt de leden van de vergadering voor hun aanwezigheid en heet hen welkom op onze 39 ste Algemene Statutaire Vergadering. Hij vraagt een minuut stilte ter nagedachtenis van onze bowlingvrienden die ons in de loop van het seizoen verlaten hebben. Hij stelt het Directiecomité voor : De heer Guy Van de Weyer, Schatbewaarder Mevrouw Engelina Hermans Nederlandstalige ondervoorzitter De heer Jean-Claude Dethier, Secretaris Generaal De heer Georges Saba, Franstalige ondervoorzitter. En tenslotte zichzelf, Christian Mathieu, Voorzitter. Hij herinnert eraan dat de wet het niet toestaat om andere punten te bespreken dan diegenen die voorzien zijn op de dagorde. Allereerst dankt hij de bowlingeigenaars en uitbaters en in het bijzonder diegene die hun center ter onzere beschikking stellen voor de verschillende competities erkend door onze federatie. Ook onze bestuurders, referees, gecoöpteerde leden en helpers, alsook de leden van het Technisch Comité, die op vrijwillige basis een heel jaar door gewerkt hebben om onze sport te promoten. De analyse van de situatie van de federatie voor het seizoen geeft volgende cijfers: Wij hebben 124 clubs dus 1 club minder. Er zijn 9 nieuwe clubs en 5 clubs die gestopt zijn. 2 clubs en 2 keer 3 clubs zijn gefusioneerd. Wij hebben 6 jeugdclubs dus 1 club minder. Wij hebben nog steeds 2 geconfedereerde clubs, dus status-quo. Wij hebben nog steeds 2 gehandicaptenverenigingen, dus status-quo. En tenslotte hebben slechts 1 recreantenvereniging, dus 1 vereniging minder.

2 Als wij de situatie van de kampioenschappen per ploeg analyseren kunnen wij het volgende vaststellen: 361 ploegen Interteams 6 ploegen minder. 23 ploegen Trioleague dames status-quo. 42 ploegen Intercity Jeugd 5 ploegen minder. 66 ploegen Intercity-Plus Veteranen status-quo, maar een nieuwe afdeling van 10 ploegen in Brussel. 17 ploegen Interteams-Plus Veteranen 2 ploegen meer. Het is de eerste keer dat wij bij het opstellen van de Interteamskalender een serieus probleem hadden met een ploeg die 2de eindigde in het klassement van zijn reeks. Deze ploeg weigerde om te stijgen naar ere-afdeling met als reden, dat ze niet genoeg bekwame spelers hadden om in ere-afdeling te spelen. Na verschillende briefwisselingen hieromtrent hadden wij tijdelijk deze ploeg vervangen door een bye in ere-afdeling en de betreffende ploeg terug in vierde afdeling geplaatst. Gezien wij hier te maken hadden met een geval van heirkracht hebben wij artikel 431 van het sportreglement toegepast en hebben wij deze bye vervangen door een ploeg die vorig seizoen in ere-afdeling had gespeeld maar die door familiale omstandigheden een splitsing hadden gedaan en met een groot aantal van de oude spelers een nieuwe club hadden opgestart. Hierdoor bekwamen wij opnieuw een volledige ere-afdeling met 14 ploegen en haalden wij bij dezelfde gelegenheid een heel sterke ploeg weg uit vierde afdeling. Wij hebben trouwens alle leden op de hoogte gebracht door een mededeling die nog steeds op onze site staat. Ik kan jullie wel al zeggen dat het in de toekomst niet meer mogelijk om te weigeren van te stijgen aangezien het Interteams reglement werd aangepast met de nieuwe regel van 2 stijgers en 4 dalers. Teneinde de mogelijkheid te voorkomen dat sterke ploegen in 4de afdeling belanden door transfers of de creatie van een nieuwe club, hebben wij een oude regel, die vroeger nog van toepassing was opnieuw ingevoerd, namelijk dat ploegen, mits toestemming van de verlatende club, hun afdeling mogen behouden. Dit werd medegedeeld in roze mededeling nr. 89 van met toepassing vanaf eind seizoen Ik wil graag deze inleiding afsluiten met een positieve noot door jullie te informeren dat Frankrijk voorgesteld heeft om haar Nationaal Kampioenschap van Defensie te spelen in ons land. Sinds 1966 neemt een specifieke ploeg van Belgische militairen elk jaar deel aan dit kampioenschap en behaalde in 2008 zelfs goud. Het is Bowling Carré d As die deze spelers en speelsters zal ontvangen op 12 en 13 november te Luik. Het is een eer voor België om gevraagd te worden door Frankrijk voor de organisatie van dit evenement. 2. Goedkeuring van P.V. 38 van de Algemene Statutaire Vergadering van Gezien er geen vragen zijn gaan we over tot de stemming. PV n 38 wordt goedgekeurd met meerderheid van stemmen.

3 3. Verslag van de Secretaris Generaal. Het verslag van de Secretaris Generaal wordt goedgekeurd met meerderheid van stemmen. 4. Verslag van het Sportcomité Het verslag van het Sportcomité wordt goedgekeurd met meerderheid van stemmen. 5. Verslag van het Jeugdcomité. Het verslag van het Jeugdcomité wordt goedgekeurd met meerderheid van stemmen. 6. Verslag van het Veteranencomité. Het verslag van het Veteranencomité wordt goedgekeurd met meerderheid van stemmen. 7. Verslag van het Technisch Comité. De heer Makukatin van bowling Cordial stelt een vraag over het olieën tijdens de Interteams. In een bowling waar er ploegen in verschillende afdelingen spelen, is men dan verplicht dat alle ploegen op hetzelfde oliepatroon spelen? Antwoord: 1) Het reglement moet goed geïnterpreteerd worden. Het reglement zegt dat hetzelfde oliepatroon moet worden gebruikt op de 2 banen tijdens de Interteams en men moet elke afdeling beschouwen als een kampioenschap, verschillend van een andere afdeling. 2) Wanneer wij de nadruk leggen op artikel 649, is dat om iedereen eraan te herinneren dat er een minimum en een maximum moet gerespecteerd worden, namelijk het olieprofiel mag niet minder zijn dan 28 voet en niet hoger zijn dan 45 voet. Eender welke afstand tussen 28 en 45 voet mag gebruikt worden om de olie op de banen aan te brengen en de ratio van de aangebrachte olie op de baan is 2,5 :1. De heer Nico Joris van BOWL PLANET zegt dat op international niveau er competities zijn waar er gespeeld wordt op 2 verschillende oliepatronen op een paar banen. Antwoord: 1) Ons reglement betreffende de Interteams vereist dezelfde olie op de 2 banen. 2) De voorzitter legt uit dat de federatie een kampioenschap sportbowling heeft ingericht en legt gedetailleerd de regels uit van dit kampioenschap. 3) Volgens zijn informatie werd internationaal het verschillend olieën op 2 banen eveneens afgeschaft. Gezien er geen verdere vragen zijn gaan wij over tot de stemming. Het verslag van het Technisch Comité wordt goedgekeurd met meerderheid van stemmen. 8. Verslag van de Topsport Coördinator. Het verslag van de Topsport Coördinator wordt goedgekeurd met meerderheid van stemmen.

4 9. Verslag van de Schatbewaarder - Balans seizoen De voorzitter geeft het woord aan de heer Guy Van de Weyer, schatbewaarder van de federatie. Deze begint zijn tussenkomst door te benadrukken dat wat de balans betreft, het resultaat van de begroting van min 5000,00 uiteindelijk toch een positief resultaat had van 5007,18. De voornaamste reden is dat wij dit seizoen geen index hebben gehad. Sinds hij schatbewaarder van de BBSF is, werd voor het 7 de opeenvolgende jaar afgesloten met een positief resultaat. Dit heeft tot gevolg dat onze tarieven voor het 8 ste opeenvolgende jaar niet verhoogd werden. Hij heeft geen vragen gekregen over de balans, maar wanneer een club alsnog een uitleg wenst zal hij deze in de mate van het mogelijke nog trachten te beantwoorden. Gezien er geen vragen zijn gaan we over naar het volgende punt. 10. Verslag van de ledencontroleurs. De voorzitter geeft het woord aan de ledencontroleurs. De heer Gilbert Callaert leest het verslag in naam van de ledencontroleurs. De boeken en de rekeningen werden gecontroleerd en zijn correct. De balans van het seizoen werd goedgekeurd met meerderheid van stemmen. 11. Ontlasting van de Bestuurders van het afgelopen seizoen. De Bestuurders worden ontlast door de Algemene Vergadering met meerderheid van stemmen. 12. Begroting De voorzitter geeft het woord aan de heer Guy Van de Weyer, schatbewaarder van de federatie. Wat de begroting voor het seizoen betreft, leggen wij u een begroting voor met een negatief saldo. De voornaamste oorzaak hiervan is de aankoop van een nieuw informaticaprogramma om BOWLADMINA te vervangen, dat verouderd was, na 17 jaar goede dienst. Gezien er geen vragen zijn gaan we over tot de stemming. De begroting wordt goedgekeurd met meerderheid van stemmen. 13 Verkiezing van de Bestuurders. Volgens onze statuten mogen wij maximum 21 bestuurders hebben. Er zijn 3 mandaten: 1 voor de provincie Luxemburg. 1 voor de provincie West-Vlaanderen. 1 post, niet gebonden aan een provincie (behalve de provincie Antwerpen) Wij hebben 4 personen die geldig hun kandidatuur hebben gesteld voor een mandaat als bestuurders: Provincie Luxemburg, geen kandidaten. Provincie West-Vlaanderen, geen kandidaten 1 plaats voor gelijk welke provincie en 4 kandidaten: Heren: P. Y. Gonze, Gerard Konings, Marc Van Quickenborne en Nathan Vilar.

5 Elke kandidaat krijgt de mogelijkheid om zich voor te stellen. Van de 130 clubs zijn er 124 aanwezig. Het te behalen quorum is dus 63 stemmen. De voorzitter legt in het kort uit hoe er moet gestemd worden en herinnert er aan dat wanneer er aantekeningen gemaakt worden op de stembrieven, deze als ongeldig worden beschouwd. Vervolgens wordt er overgegaan tot de verkiezing van de bestuurders. De voorzitter vraagt enkele vrijwilligers om te helpen met het tellen van de stemmen. Na de stemming, wordt tijdens het tellen van de stemmen een pauze genomen. Het tellen gebeurt door leden van de Algemene Vergadering onder toezicht van de secretaris generaal, Jean-Claude Dethier. De verkiezing van de Bestuurders geeft volgend resultaat: Op de 123 stembrieven zijn er 4 blanco en 10 ongeldig. De heer P. Y. Gonze 16 stemmen niet verkozen De heer Gerard Konings 20 stemmen niet verkozen De heer Marc Van Quickenborne 44 stemmen niet verkozen De heer Nathan Vilar 29 stemmen niet verkozen 14. Interpellaties Interpellatie van de heer Guy Pellegroms, sportleider van BC Euro. De voorzitter heeft in zijn inleiding reeds geantwoord op de vraag van de heer Guy Pellegroms. Interpellatie van de heer Bruno Hellemann, sportleider van BC Rubens. Hij haalt het probleem aan dat werd uitgelegd in de inleiding, te weten de beslissing die genomen werd door de federatie om een ploeg toe te laten in ere-afdeling teneinde deze afdeling te vervolledigen. Een zeker aantal misverstanden worden aangehaald en om deze discussies te stoppen herinnert de voorzitter er nogmaals aan dat de uitleg gegeven werd in zijn inleiding en hij legt nog de 2 roze mededelingen uit. 15. Richtlijnen van de BBSF. 1) Wij willen jullie voorstellen om het seizoen te plaatsen in het teken van de sportiviteit. En met respect voor de tegenploeg in het Interteamskampioenschap, vooral het respecteren van de te volgen procedure om uitstel van een wedstrijd te vragen (er bestaan hiervoor specifieke formulieren die moeten ingevuld worden). Vergeet niet dat het team dat uitstel aanvraagt, alles moet doen om een datum te vinden die goed is voor de 2 ploegen. Een telefonisch contact op voorhand van kapitein tot kapitein kan beter werken dan het regelen met s. Op die manier kunnen jullie gemakkelijker een oplossing vinden en neem vooral voldoende tijd. Vergeet niet dat het eveneens toegestaan is om een wedstrijd op voorhand te spelen.

6 2) De prijsuitreiking zal waarschijnlijk plaatsvinden op vrijdag 10 juni De uitnodigingen hiervoor zullen tijdig worden opgestuurd. 16. Dankwoordje. De voorzitter vraagt om de koptelefoons voor de vertaling niet te vergeten af te geven en het ontvangstbewijs dat u getekend hebt terug te nemen. Hij dankt alle aanwezige personen voor hun goede houding en hun sportieve ingesteldheid en wenst hen een veilige thuiskomst. Wij vragen aan de bestuurders om de zaal nog niet te verlaten, gezien er onmiddellijk een Raad van Bestuur zal doorgaan. Jean-Claude Dethier Secretaris Generaal Christian Mathieu Voorzitter

Proces-verbaal N 38. ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING VAN Dit P.V. is een project en moet worden goedgekeurd op de volgende vergadering.

Proces-verbaal N 38. ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING VAN Dit P.V. is een project en moet worden goedgekeurd op de volgende vergadering. Brussel, 5 oktober 2010 BBSF-FSBB Bijlage 2 Proces-verbaal N 38 ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING VAN 26.10.2009 Dit P.V. is een project en moet worden goedgekeurd op de volgende vergadering. 1. Inleiding

Nadere informatie

F S S F B E L G I S C H E B O W L I N G S P O R T F E D E R A T I E VZW F E D E R A T I O N S P O R T I V E B E L G E D E B O W L I N G ASBL

F S S F B E L G I S C H E B O W L I N G S P O R T F E D E R A T I E VZW F E D E R A T I O N S P O R T I V E B E L G E D E B O W L I N G ASBL B B F S S F B E L G I S C H E B O W L I N G S P O R T F E D E R A T I E VZW F E D E R A T I O N S P O R T I V E B E L G E D E B O W L I N G ASBL Leuvensesteenweg 550/7 Chaussée de Louvain 550/7 1030 Brussel

Nadere informatie

B E L G I S C H E B O W L I N G S P O R T F E D E R A T I E VZW F E D E R A T I O N S P O R T I V E B E L G E D E B O W L I N G ASBL

B E L G I S C H E B O W L I N G S P O R T F E D E R A T I E VZW F E D E R A T I O N S P O R T I V E B E L G E D E B O W L I N G ASBL B E L G I S C H E B O W L I N G S P O R T F E D E R A T I E VZW F E D E R A T I O N S P O R T I V E B E L G E D E B O W L I N G ASBL Leuvensesteenweg 550/7 Chaussée de Louvain 550/7 1030 Brussel 1030 Bruxelles

Nadere informatie

B E L G I S C H E B O W L I N G S P O R T F E D E R A T I E VZW F E D E R A T I O N S P O R T I V E B E L G E D E B O W L I N G ASBL

B E L G I S C H E B O W L I N G S P O R T F E D E R A T I E VZW F E D E R A T I O N S P O R T I V E B E L G E D E B O W L I N G ASBL B E L G I S C H E B O W L I N G S P O R T F E D E R A T I E VZW F E D E R A T I O N S P O R T I V E B E L G E D E B O W L I N G ASBL Leuvensesteenweg 550/7 Chaussée de Louvain 550/7 1030 Brussel 1030 Bruxelles

Nadere informatie

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF BBSF 23.08.2016 Addendum seizoen 2016-2017 aan het Sportreglement en RIO uitgave augustus 2016 NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF ALGEMEEN Art. 1 - Ieder jaar organiseert de BBSF de scratch, bonus en handicap

Nadere informatie

BELGIAN FINANCE CLUB - STATUTEN

BELGIAN FINANCE CLUB - STATUTEN BELGIAN FINANCE CLUB - STATUTEN Ondergetekenden Marc Lambrechts Comequi Integrale Raymond James Fédérale Past President BIRA Banque Transatlantique P&V Gdf-Suez L'Echo AB Inbev CMI (France) Dexiam Zijn

Nadere informatie

K.B.C. BILJARTVRIENDEN

K.B.C. BILJARTVRIENDEN K.B.C. BILJARTVRIENDEN STATUTEN Koninklijke Biljartclub Biljartvrienden Reglement van inwendige orde Datum van stichting : 12 mei 1928 Datum van aansluiting bij de KBBB : september 1960 Aanduiding van

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Artikel 1. TOEPASSINGSGEBIED Het gemeentebestuur van Nijlen en de Nijlense Sportraad organiseren een kampioenenhulde waarbij de sportkampioenen: individuen

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

Art. 1: Bestuur Olympia B.C. vzw wordt bestuurd door de Raad van Bestuur (RvB) overeenkomstig de statuten en dit Reglement van Inwendige Orde (RIO).

Art. 1: Bestuur Olympia B.C. vzw wordt bestuurd door de Raad van Bestuur (RvB) overeenkomstig de statuten en dit Reglement van Inwendige Orde (RIO). Reglement van Inwendige Orde 1: Organieke reglementen HOOFDSTUK 1: Bestuur en Financiën Art. 1: Bestuur Olympia B.C. vzw wordt bestuurd door de Raad van Bestuur (RvB) overeenkomstig de statuten en dit

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

Penningmeester en RVB. RvB. Penningmeester en RVB. RvB

Penningmeester en RVB. RvB. Penningmeester en RVB. RvB WERKPLAN RVB 2019 JANUARI Aantal stemmen aan de clubs Indien nodig: oproep kandidaturen als bestuurder VVG en als kandidaat bestuurders KBGF aan de clubs (oproep versturen samen met een 'profiel' bestuurder)

Nadere informatie

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT SENIORENADVIESRAAD BRUGGE ART. 1 DOELSTELLING De doelstelling van de Seniorenadviesraad Brugge is: Als een volwaardig contactorgaan

Nadere informatie

Verslag. Zie bijlage 1: de voorgestelde wijzigingen die goedgekeurd werden.

Verslag. Zie bijlage 1: de voorgestelde wijzigingen die goedgekeurd werden. Tornooicommissie Vergadering van maandag 07 april 2014 18:30 uur Lokaal: Huis van de Sport Aanwezig: Thierry Mullens (voorzitter), Paul Decroos Herman De Wael, Jean Stas, Marc Van Hoof, Marc Herssens,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN Dit huishoudelijk reglement regelt al wat niet door de statuten wordt bepaald en is in feite de praktische leidraad bij de werking van de Sportraad.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden uitoefent overeenkomstig zijn statuten. Algemene

Nadere informatie

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Huishoudelijk reglement Lijst van errata en wijzigingen 13/02/2014 aanpassing art. 24 13/02/2014 aanpassing art. 26 13/02/2014 aanpassing art. 30 13/02/2014 aanpassing

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MOVE

Huishoudelijk reglement MOVE Huishoudelijk reglement MOVE Hoofdstuk I 1. Wie kan lid worden? Elke kandidaat die aanvaard wordt door de Raad van Bestuur, en het jaarlijks lidgeld betaald heeft. 2. Wie is een werkend lid? De werkende

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 19/12/2010 Orchideeënlaan 17-1820 Steenokkerzee1 http://www.milieuraad.be/steenokkerzeel milieuraad1820@skynet.be Tel 02/254. 19.50 (secr. Milieudienst) Huishoudelijk reglement Artikel 1 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018

STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018 STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018 Artikel 1. Doelstelling van de sportraad Sportraad Overijse is een feitelijke vereniging, erkend door de gemeente, met een adviesfunctie

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 26 mei 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE RUITERSPORTFEDERATIE

Nadere informatie

Informatiebrochure en reglementen Voorstelling bestuur B.C. EURO-CITY

Informatiebrochure en reglementen Voorstelling bestuur B.C. EURO-CITY Informatiebrochure en reglementen Voorstelling bestuur B.C. EURO-CITY Voorzitter & organisatie zondagsliga: Schatbewaarder: Secretaris: Sportleider: Sleeuwaert Davy Coussement Filip Bisschops Sven De Wilde

Nadere informatie

goedkeuring door gemeenteraad

goedkeuring door gemeenteraad GEMEENTELIJK FEESTCOMITE p/a Markt 1 9340 LEDE Voorzitter Elsie Van den Abbeele uw kenmerk: ons kenmerk: bijlagen: dienst: patrimonium tel.: (053)60 68 50 fax: (053)80 33 09 e-mail: patrimonium@lede.be

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND v.z.w. KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND, Globelaan 49, 1190 Brussel HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND Het huishoudelijk reglement van de v.z.w. Koninklijke Belgische

Nadere informatie

KFC Turnhout Competitiehervorming

KFC Turnhout Competitiehervorming Vanaf het voetbalseizoen 2016/2017 zal er een hervorming in het Belgisch voetbal worden doorgevoerd. Hieronder kan je in korte lijnen de hervorming lezen: Onderscheid tussen betaald voetbal en amateur

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012 Koninklijke Liberty Yacht Club vzw Thonetlaan 131 2050 Antwerpen 03 219 06 82 www.klyc.be info@klyc.be Statuten 24 maart 2012 Gesticht op 10 april 1934 als Arbeidersvereeniging voor Watertoerisme. Benaming

Nadere informatie

BELGISCHE VERENIGING VAN FARMACEUTISCHE ARTSEN. Vereniging Zonder Winstoogmerk. Wedrennenlaan 5 bus B1 1050 BRUSSEL

BELGISCHE VERENIGING VAN FARMACEUTISCHE ARTSEN. Vereniging Zonder Winstoogmerk. Wedrennenlaan 5 bus B1 1050 BRUSSEL BELGISCHE VERENIGING VAN FARMACEUTISCHE ARTSEN Vereniging Zonder Winstoogmerk Wedrennenlaan 5 bus B1 1050 BRUSSEL Naam STATUTEN Art. 1. De "Belgische Vereniging van Farmaceutische Artsen" (BEVEFA), in

Nadere informatie

Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat Heverlee Tel: 016/890276

Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat Heverlee Tel: 016/890276 ~ 1 ~ Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat 6 3001 Heverlee Tel: 016/890276 1. De Club Nr.121 Art.1.01: Elk lid betaalt een lidgeld per seizoen als bijdrage voor de onkosten van de club.

Nadere informatie

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel STATUTEN Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 8 maart 2014 1. Omschrijving en zetel 1.1. Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN

HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN 1 5/02/2015 TTC DRIVE OOSTENDE VZW HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN VZW VTTL 1 2 Tafeltennisclub Drive Oostende vzw afkorting : T.T.C. Drive Oostende vzw TTC DRIVE OOSTENDE HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN Artikel

Nadere informatie

We hopen u in groten getale te mogen verwelkomen ter gelegenheid van de algemene vergadering.

We hopen u in groten getale te mogen verwelkomen ter gelegenheid van de algemene vergadering. Beste Leden, De Raad van Bestuur van BGS Brussels Gay Sports vzw nodigt u uit op de haar jaarlijkse Algemene Vergadering die zal plaats vinden in de vergaderzaal van het Zuidpaleis (Rogier Van der Weydenstraat

Nadere informatie

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 INLEIDENDE BEPALINGEN 1. Doel van de Vereniging. Deze statuten

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK V DE COMMISSIES Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der Statuten worden Commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF BBSF 28.08.2018 Addendum seizoen 2018-2019 aan het Sportreglement en RIO uitgave augustus 2018 NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF ALGEMEEN Art. 1 - Ieder jaar organiseert de BBSF de scratch, bonus en handicap

Nadere informatie

STATUTEN BOWLING VLAANDEREN

STATUTEN BOWLING VLAANDEREN STATUTEN BOWLING VLAANDEREN Titel 1 : Naam, Zetel, Doel, Duur Artikel 1 - Naam De vereniging is overeenkomstig de vigerende VZW wetgeving en de toepasselijke decreten van de Vlaamse Gemeenschap opgericht

Nadere informatie

2.5 Het nationaal pollcomité bepaalt de data en het begin- en einduur van het nationaal pollcongres.

2.5 Het nationaal pollcomité bepaalt de data en het begin- en einduur van het nationaal pollcongres. Groen - Pollreglement Europese verkiezingen 2019 versie 0.0.5 15 oktober 2018 1. Statuut van het pollreglement Europese verkiezingen 1.1 Dit reglement, door het Partijbestuur goedgekeurd op 15/10/2018,

Nadere informatie

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Op 15 mei 1998 werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht door: - Claes Luc, bediende, Zagerijstraat 36, 2500 Lier - Daems Bernard, gepensioneerde, Overhout 21,

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W.

Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W. Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W. Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid Huishoudelijk Reglement Iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden, hetzij als fokkerlid, steunend lid of familielid.

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Runners Maarkedal, met zetel te 9688 Maarkedal, Bosterijststraat 15.

Nadere informatie

Roeselaarse Inter Club Kaarting

Roeselaarse Inter Club Kaarting Roeselaarse Inter Club Kaarting REGLEMENTEN ORGANISATIE - EN SPELREGLEMENTEN HOOFDSTUK 1 : Samenstelling van het bestuur HOOFDSTUK 2 : Aansluitingsvoorwaarden van lokalen en ploegen HOOFDSTUK 3 : De spelerslijst

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

Voor de gedetailleerde kalender kunt U te terecht op onze website www.fbtc-bfk.be.

Voor de gedetailleerde kalender kunt U te terecht op onze website www.fbtc-bfk.be. Fédération Belge de Tir aux Clays a.s.b.l. Association Sportive Affiliée au C.O.I.B., I.S.S.F., F.I.T.A.S.C et à l E.S.C. Belgische Federatie Kleischieten v.z.w. Sportieve Vereniging. Aangesloten bij B.O.I.C.,

Nadere informatie

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat Brussel BTW BE RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat Brussel BTW BE RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat 31-1000 Brussel BTW BE 0401.574.852 RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F Gewone en buitengewone algemene vergaderingen van donderdag 26 april

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad ART. 1 : Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke cultuurraad door het organiseren van de algemene vergadering,

Nadere informatie

NATIONALE VERGADERING C.B.K. 17/05/2008 (14U00) JOSAN TERNAT

NATIONALE VERGADERING C.B.K. 17/05/2008 (14U00) JOSAN TERNAT NATIONALE VERGADERING C.B.K. 17/05/2008 (14U00) JOSAN TERNAT A.Aanwezig: -ASF Antwerpen: Jos Van Den Broeck en Christina Huygaert -ATC Antwerpen: Vael Joeri, Daenens Uschi -CBK Antwerpen: Clapdorp Fred,

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014 KAATSENTITEIT VLAANDEREN v.z.w. Maatschappelijke zetel: Houtmarkt 1, 9300 Aalst Secretaris-Schatbewaarder Thierry Dufour Zeuningenstraat 12 1570 Tollembeek Tel.: 0475/61.00.77 E-mail: Thierry.Dufour@telenet.be

Nadere informatie

Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van

Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van 11.01.2017 VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN EN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VOETBAL VLAANDEREN Motivering 1. De duur van de mandaten in de Raad

Nadere informatie

* * * Zetelen tevens bij het Bureau: de heren DE KEERSMAECKER, Bondsvoorzitter, en TIMMERMANS, Voorzitter van het Departement Reglement/Juridisch.

* * * Zetelen tevens bij het Bureau: de heren DE KEERSMAECKER, Bondsvoorzitter, en TIMMERMANS, Voorzitter van het Departement Reglement/Juridisch. 1 NATIONALE STUDIECOMMISSIE Verslag van de zitting van maandag 12 oktober 2015 Aanwezig: Pro League: de heer MONBALIU. Nationale Voetballiga: de heren GEORGES en CRAYBEX. ACFF: de heren DIONISIO en NAVEZ.

Nadere informatie

STADSCARNAVAL ORDE VAN DE PIETERMANNEN LEUVEN

STADSCARNAVAL ORDE VAN DE PIETERMANNEN LEUVEN STADSCARNAVAL ORDE VAN DE PIETERMANNEN LEUVEN REGLEMENT EN VOORSCHRIFTEN VOOR DE VERKIEZING PRINSES VAN VLAAMS-BRABANT 2019 ART 1: ART 2: ART 3: ART 4: DE VERKIEZING WORDT INGERICHT DOOR STADSCARNAVAL

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL R13.023 Invoering Beker van België U21 Betaald Voetbal Het UC legt onderstaande interpretatieve beslissing voor aan de Nationale Studiecommissie: 1. Motivering Teneinde de jonge, beloftevolle spelers van

Nadere informatie

Roeselaarse Inter Club Kaarting

Roeselaarse Inter Club Kaarting Roeselaarse Inter Club Kaarting -------------------------------------------------------- ORGANISATIE EN SPELREGLEMENTEN -------------------------------------------------------- HOOFDSTUK 1 : Samenstelling

Nadere informatie

* * * Zetelen tevens bij het Bureau: de heren DE KEERSMAECKER, Bondsvoorzitter, en TIMMERMANS, Voorzitter van het Departement Reglement/Juridisch.

* * * Zetelen tevens bij het Bureau: de heren DE KEERSMAECKER, Bondsvoorzitter, en TIMMERMANS, Voorzitter van het Departement Reglement/Juridisch. 1 NATIONALE STUDIECOMMISSIE Verslag van de zitting van maandag 16 november 2015 Aanwezig: Pro League: de heer MONBALIU. Nationale Voetballiga: de heren GEORGES en CRAYBEX. ACFF: de heren DIONISIO, PETITJEAN

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT dd. 28/09/2016 HOOFDSTUK V Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der statuten worden commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

BC MATADOR REGLEMENTEN ALGEMEEN Revisie : 28/08/2015

BC MATADOR REGLEMENTEN ALGEMEEN Revisie : 28/08/2015 BC MATADOR REGLEMENTEN ALGEMEEN Revisie : 28/08/2015 1. Handicaps. De basishandicap(s) worden gespeeld in Vrij Spel. Het Bestuur kan bij het begin van het seizoen aan bepaalde spelers de toelating geven

Nadere informatie

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Preambule Vooraleer een nieuw lid zich als startende golfer effectief op de baan kan begeven dient hij een minimale kennis te hebben van de golfregels en de etiquette

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING HANDBOOGLIGA WELKOM

ALGEMENE VERGADERING HANDBOOGLIGA WELKOM ALGEMENE VERGADERING HANDBOOGLIGA WELKOM DAGORDE 1) Verwelkoming 2) Naamafroeping 3) Goedkeuring verslag bijzondere AV (27/09/2014) 4) Goedkeuring boekhouding 2014 & kwijting van de bestuurders 5) Goedkeuring

Nadere informatie

ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING VAN

ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING VAN Proces Verbaal N 29 BELGISCHE BOWLINGSPORT FEDERATIE VZW Leuvensesteenweg, 550/7 1030 Brussel Tel.: 02 / 732.48.08 Fax: 02 / 732.49.92 Brussel, 22 oktober 2001 N 61 ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING VAN

Nadere informatie

STATUTEN. Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc Traffic Control.

STATUTEN. Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc Traffic Control. STATUTEN Titel I Oprichting, doel en zetel van de vereniging Artikel 1 Oprichting Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Klassementrooster A 4/03/2014

Tennis Vlaanderen Klassementrooster A 4/03/2014 Tennis Vlaanderen 4/03/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be www.tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN. Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/ OUDERGEM. Ondernemingsnummer van de Vereniging:

BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN. Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/ OUDERGEM. Ondernemingsnummer van de Vereniging: BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/3 1160 OUDERGEM Ondernemingsnummer van de Vereniging: 0507.687.805 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huidig huishoudelijk reglement

Nadere informatie

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 GEZINSBOND vzw DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 Vooraf De verkiezingen op plaatselijk vlak zullen plaatshebben tussen 15 oktober 2010 en 15 maart 2011. Deze tijdspanne van vijf

Nadere informatie

PROVINCIALE BOETELIJST SEIZOEN geldig vanaf 01/07/2018 A. ADMINISTRATIEVE BOETEN. Boeten m.b.t. organisaties

PROVINCIALE BOETELIJST SEIZOEN geldig vanaf 01/07/2018 A. ADMINISTRATIEVE BOETEN. Boeten m.b.t. organisaties PROVINCIALE BOETELIJST SEIZOEN 2018 2019 geldig vanaf 01/07/2018 Artikel Omschrijving Euro Sport regl. A. ADMINISTRATIEVE BOETEN A.1. Boeten m.b.t. organisaties A.3.42 A.1.1. Zonder toestemming een sportorganisatie

Nadere informatie

vast te stellen het Reglement ondernemingsraad gemeente Leek. I. Begripsbepalingen

vast te stellen het Reglement ondernemingsraad gemeente Leek. I. Begripsbepalingen CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR47204_1 1 juni 2016 Reglement ondernemingsraad gemeente Leek De ondernemingsraad van de gemeente Leek; B E S L U I T : vast te stellen het Reglement ondernemingsraad

Nadere informatie

Een nieuwe Rugbyclub oprichten?

Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Organisatie van Rugby in België en Vlaanderen Belgische Rugbybond vzw Voorzitter: Dany Roelands Vlaamse Rugbybond vzw Rvb: Dirk Vandevoorde (voorzitter)* Jan Coupé (technisch

Nadere informatie

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE FCE-VVB

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE FCE-VVB HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE FCE-VVB Dit H.R. is ter uitvoering van artikel 21 van de statuten van de Vereniging opgesteld. Het betreft de werking van de Raad van Bestuur. Ter herinnering, onze Vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Belgian Border Collie Club K.K.U.S.H. 943 Huishoudelijk Reglement Algemeen Artikel 1. Het huishoudelijk reglement regelt alle zaken waarin de statuten van de vereniging, met volstrekte meerderheid der

Nadere informatie

HIPPISCHE REGIONALE VAN OOST-VLAANDEREN H.R.O.V. V.Z.W. GECOORDINEERDE STATUTEN

HIPPISCHE REGIONALE VAN OOST-VLAANDEREN H.R.O.V. V.Z.W. GECOORDINEERDE STATUTEN HIPPISCHE REGIONALE VAN OOST-VLAANDEREN H.R.O.V. V.Z.W. GECOORDINEERDE STATUTEN COORDINATIE VAN STATUTEN De Hippische Regionale Oost-Vlaanderen werd als Vereniging zonder Winstoogmerk opgericht op 07 februari

Nadere informatie

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

STATUTEN TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

STATUTEN TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR Belgische Bowlingsport Federatie vzw B.B.S.F. vzw Leuvensesteenweg 550 bus 7 1030 Brussel Ondernemingsnummer: 0413296214 STATUTEN De Algemene Vergadering van 25.06.2012, geldig samengeroepen en beschikkend

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRIS-2 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE VOOR SENIOREN 2017 ALLE CATEGORIEËN EN ALLE DIVISIES uitgezonderd Men & Ladies I divisie 1 12, 20, 28 september en 4 oktober

Nadere informatie

INFO BETREFFENDE STRUCTUUR GEBRUIKERSRAAD

INFO BETREFFENDE STRUCTUUR GEBRUIKERSRAAD Interne afsprakennota GAW Het Molenhof bijlage 2 INFO BETREFFENDE STRUCTUUR GEBRUIKERSRAAD 1. Waarom gebruikersraad Op initiatief van de V.Z.W. werd er binnen het Molenhof een gebruikersraad opgericht.

Nadere informatie

MAATSCHAPPIJ DE TABAKVINK APPELTERRE-EICHEM

MAATSCHAPPIJ DE TABAKVINK APPELTERRE-EICHEM MAATSCHAPPIJ DE TABAKVINK APPELTERRE-EICHEM Aanvullend reglement van inwendige orde De maatschappij "De Tabakvink" te Appelterre-Eichem werd gesticht in 1984 buiten alle politiek, met als doel : prijskampen

Nadere informatie

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw Shotokan Karate-Do International Federation Belgium www.skifb.be Member of S.K.I.F. Federation of Master KANAZAWA, 10 th Dan Tokyo Japan "Shotokan Karate-Do International Federation

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

Beste vrijwillig(st)er,

Beste vrijwillig(st)er, Niet vergeten! Provinciaal bestuur? lees meer op pag 2 Wie? lees meer op pag 3 Kandidaat stellen? lees meer op pag 4 Verkiezingen lees meer op pag 5 Timing lees meer op pag 6 lees meer op pag 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw Huishoudelijk Reglement Bredense Bruinvissen vzw Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Bredense Bruinvissen vzw (verder te gebruiken als BBV)

Nadere informatie

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Preambule Vooraleer een nieuw lid zich als startende golfer effectief op de baan kan begeven dient hij een minimale kennis te hebben van de golfregels en de etiquette

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel ASOC Ramsel KC vzw Statuten vzw ASOC Ramsel Benaming, zetel en doel Art. 1 : Op 29 november 2003 werd te Aarschot de ASOC Korfbal Club, bij verkorting ASOC KC als feitelijke vereniging opgericht. Op 16

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

Reglement ondernemingsraden

Reglement ondernemingsraden Reglement ondernemingsraden 1.1 Begripsbepalingen Artikel 1 1 Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer:... b. de onderneming:... c. de wet: de Wet op de ondernemingsraden. d. de bedrijfscommissie:

Nadere informatie

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Uitgangspunten Het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)is de opvolger van het B-Circuit. De hoofdredenen voor deze wijziging zijn: Het Provinciaal Bestuur stelt

Nadere informatie

Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018

Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018 Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018 Aanwezig: HH. Verlinden, Lopez, Flament, Fels, Vervaeke en Delchef 0. Goedkeuring van het ontwerp van dagorde De leden van de Raad van Bestuur keuren het ontwerp

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Verkiezingsreglement Bestuursleden niet-zijnde de voorzitter

Verkiezingsreglement Bestuursleden niet-zijnde de voorzitter Verkiezingsreglement Bestuursleden niet-zijnde de voorzitter Begrippen Aanmeldingstermijn: de periode die aanvangt vanaf het moment van uitschrijving door het Bestuur van verkiezingen en die eindigt 25

Nadere informatie

VERSLAG. De voorzitter heet alle clubs en vertegenwoordigers welkom.

VERSLAG. De voorzitter heet alle clubs en vertegenwoordigers welkom. Vlaamse Bridge Liga vzw Algemene Vergadering Woensdag 8 april 2015 20:00 uur VERSLAG Telling van de aanwezigen Zie bijlage 1. Na naamafroeping blijken volgende cijfers: 30 van de 111 stemgerechtigde leden

Nadere informatie

Statuten 18 JUNI I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1. II. DUUR Artikel 2. Artikel 3

Statuten 18 JUNI I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1. II. DUUR Artikel 2. Artikel 3 Statuten 18 JUNI 2014 I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1 De stichtende leden, waarvan de naam aan het eind van deze statuten is vermeld, richten een vereniging van de in België gevestigde beursleden

Nadere informatie

Inschrijving FIS wedstrijden (doc. d.d. 27-7-2010) 1

Inschrijving FIS wedstrijden (doc. d.d. 27-7-2010) 1 Inschrijvingsreglement voor FIS wedstrjiden Koninklijke Belgische Ski Federatie (KBSF vzw) 2010-2011 - Renners met een FIS - licentie zijn verplicht om hun programma via het Excel formulier binnen de hieronder

Nadere informatie

Het maatschappelijk jaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Het maatschappelijk jaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Brussels Gay Sports vzw Ondernemingsnummer 445.186.646 Statuten EERSTE TITEL ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en adres De vereniging Brussels Gay Sports vzw, afgekort BGS vzw (de vertalingen Brussel

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP VROUWEN PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Bekrachtigd door gemeenteraad in zitting van 19 april 2007 1 STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Hoofdstuk 1: DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR Artikel 1: De gemeentelijke sportraad heeft in het algemeen tot

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie