Wie waren de bewoners van het Heiken tussen ?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie waren de bewoners van het Heiken tussen 1910-30?"

Transcriptie

1 1 Wie waren de bewoners van het Heiken tussen ? De kappellekensboom op het Heiken

2 2 Het Heiken en zijn bewoners vanaf de Kapellekesboom tot aan de Valk. Voorwoord. Voor veel mensen is de geschiedenis van hun voorouders het grote onbekende. Nu ten huidige dagen is het wel wat gemakkelijker geworden om iets terug te vinden over zijn vroegere familieleden. Inderdaad, daar waar vroeger de documenten opgeslagen werden in de kelders van oude gebouwen, worden die nu zorgvuldig ontleed. Het is niet zo dat iedereen deze oude teksten en hun schrijfwijze kan ontcijferen en deze kan omzetten in een leesbare taal, dit vergt jaren ervaring. Wij in Sint-Amands hebben zo iemand : Stanny Van Grasdorff heeft gedurende vele jaren al zijn vrije tijd besteed aan het uitpluizen van de kerkelijke en burgerlijke registers. Hij heeft veel van deze gegevens opgeslagen in een centrale databank. Veel van zijn kennis heeft hij aan anderen doorgegeven. Natuurlijk is het niet eenvoudig steeds alles direct terug te vinden, men mag niet te vlug de moed opgeven. Het is soms echt monnikenwerk om te vinden wat men zoekt. Verleden jaar heb ik de Smissen en zijn bewoners rond 1900 onder de loep genomen. Hierbij heb ik voldoende ervaring opgedaan om ook eens de bewoners van het Heiken van naderbij te bekijken. Ja, wie waren de bewoners van het Heiken die er in de jaren woonden. Straks woont daar niemand meer die zich deze mensen nog kan herinneren. Willy Van Roy uit de Smissen, die ook een deel van zijn jeugd op het Heiken doorbracht. April van het jaar des heren 2011.

3 3 Ja, wie waren al die voorouders die daar toen verbleven? Met deze tracht ik hierop een antwoord te geven. Wat het niet gemakkelijk maakt is dat in die periode de huisnummers een aantal malen veranderd zijn. Bijgevolg is het niet eenvoudig om de juiste plaats van wonen te bepalen. Wat mij ook opgevallen is dat, bij gebrek aan behuizing, soms verschillende gezinnen bijna verplicht waren om gedurende een zekere tijd bij elkaar te gaan wonen. Wanneer men nu door het Heiken rijdt, kan men zich de bewoning zoals ze vroeger was niet meer voorstellen. Tot in de jaren 1950 waren er slechts enkele huizen tussen het café het Duifke, bij Sjale Schutters tot aan het Keetenbaantje. Nu is hier alles volgebouwd. Hoewel de huisnummers 417/ / /209 administratief bij de Keeten horen, heb ik vastgesteld dat er in die periode geboorten, overlijdens etc. werden ingevuld met als plaatsbepaling het Heiken. Daarom neem ik ze mee alsof het mensen van het Heiken zijn. Zij die daar een beetje de omgeving kennen, zullen daar geen probleem mee hebben. Een hulpmiddel om de families juist te plaatsen, was het gebruik van hun roepnaam in plaats van hun familienaam, bv. bij Miel en Free van Peutes. Vanaf hier starten we met de bewoners van het Heiken. Huisnummer 417 / 207 de Keeten Ook gekend als bij Schèpers Petrus en Joanna met een deel van het gezin Van Steen Petrus Joannes, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 18 februari 1854, zoon van Joannes Baptist Van Steen en Victoria Lenaerts. Hij huwt te Sint-Amands op 19 december 1883 met Joanna Mathildis Moysson, dochter van Jacobus Franciscus Moysson en Maria Van Sande.

4 4 Woonden ook op dit nummer: Van Steen Joannes Franciscus, mandenmaker, geboren te Sint-Amands op 18 februari Hij is er ook overleden op 13 november Van Steen Carolus Ludovicus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 22 september Carolus huwt te Puurs op 11 augustus 1916 met Daelemans Maria Catharina, geboren te Liezele op 17 juni Deze Maria was ook bekend als Mie Kees Kinderen uit dit huwelijk: 1 Van Steen Petrus Franciscus, geboren te Sint-Amands op 15 januari Van Steen Joanna Mathildis, geboren te Sint-Amands op 13 maart Van Steen Philomena, geboren te Sint- Amands op 23 augustus Maria en zoontje Frans 4 Van Steen Maria Sidonia, geboren te Sint-Amands op 23 augustus Van Steen Francisca Maria, geboren te Sint-Amands op 25 november Huisnummer 418 / 208 de Keeten Hier woonden ook Lanckpaep en Emma de Blaiser De Blaiser Joannes, landbouwer, geboren te Sint-Amands op het Heiken op 24 januari 1869, zoon van Felix Constantinus De Blaiser en Joanna Catharina Reyniers. Hij huwt later te Baasrode op 19 juli 1901 met Maria Coleta Van den Vreken, geboren te Baasrode op 15 december Wonen op dat moment ook nog op dit nummer: Reyniers Joanna Catharina, geboren te Oppuurs op 20 november 1829, dochter van Peeter Franciscus Reyniers en Joanna Celina Van Cauwenbergh. Zij is de moeder van Joannes De Blaiser. Joanna komt te overlijden op 2 april 1915.

5 De kinderen van Joannes en Maria Coleta zijn: 1 De Blaiser Achilles Petrus Joannes, geboren te Sint-Amands op 16 december De Blaiser Felix Constantinus Karel, geboren te Sint-Amands op 5 januari Deze Felix gaat na zijn huwelijk wonen op n 427/ De Blaiser Emilius Joannes Gerardus, geboren te Sint-Amands op 8 september De Blaiser Aline Clemantina Cesarina, geboren te Sint-Amands op 9 april De Blaiser Octavus Franciscus Augustinus, geboren te Sint-Amands op 12 mei De Blaiser Joanna Emma, geboren te Sint-Amands op 5 oktober Emma zal later huwen met Petrus Frans Lanckpaep uit Hingene. Was ook aanwezig in die periode, Terrassier Pierre uit Beersel, geboren op 9 februari 1891, hij was er knecht. Hij vertrekt op 12 april 1912 naar de Putweg in Ukkel. 5 Huisnummer 419 / 209 de Keeten Hier woonden vroeger Miel en Free van Peutes. Wie er in die periode ook woonden, zijn: Van Steen Petrus Leopoldus, landbouwer, geboren te Buggenhout op 9 september Hij is de zoon van Jan Baptist Van Steen en Regina Emerantia Croket. Hij huwt te Oppuurs op 22 januari 1904 met Polfliet Maria Catherina, geboren op 18 augustus Zij is de dochter van Joseph Polfliet en Barbera Govaerts. Kinderen uit dit huwelijk zijn: 1 Van Steen Jozef Camiel (Miel), landbouwer, geboren te Sint-Amands op 5 augustus Van Steen Frederick (Free) Jozef, meubelmaker, geboren te Sint-Amands op 7 september Van Steen Joannes Franciscus, geboren te Sint-Amands op 10 oktober Deze Joannes Franciscus is overleden te Sint-Amands op 17 mei 1931.

6 6 Huisnummer 421 / 209 Heiken Het is hier beter bekend als bij Loke Maes. Hier woonde de familie Maes-Stevens. Dit huis stond in de omgeving waar de familie Ots (Siropes) woonden. Is nu Buisstraat. Maes Joannes Augustinus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 16 maart 1850, zoon van Fredericus Maes en Maria Amelia Van Nuffel. Hij huwt te Sint-Amands op 1 juni 1877 met Stevens Francisca Paulentina, dochter van Stevens Joannes en Josepha Maetens. Hij bevond zich vóór 1911 met heel zijn gezin in Amerika, meer bepaald in de stad Chicago. Kinderen uit dit huwelijk die er in deze periode nog wonen: 1 Maes Gerardus Gustavus, mandenmaker, geboren te Sint-Amands op 16 april Maes Josephus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 3 februari Maes Aloysius Theodorus, geboren te Sint-Amands op 6 juli Hij zal huwen op 5 november 1920 met Van Lerberghe Irma Maria Leontina, geboren te Sint-Amands op 22 november Deze Irma is de dochter van Felix Joseph Van Lerberghe en Maria Joanna Vermeulen. Zij verhuizen na hun huwelijk naar de Jan Van Droogenbroekstraat n Maes Carolus Ludovicus, mandenmaker, geboren te Sint-Amands op 10 februari Deze Carolus zal te Opdorp huwen op 16 februari 1921 met een zekere Adrianssens 5 Maes Joannes Fredericus, brouwersgast, geboren te Sint-Amands op 13 oktober Joannes was in de oorspronkelijke geboorteakte ingeschreven als van het vrouwelijk geslacht. Deze fout is bij zijn huwelijkaanvraag vastgesteld en rechtgezet. Hij zal huwen te Sint-Amands op 14 juni 1912 met Joanna Odilia Caluwaerts, naaister, geboren op 15 januari Zij is de dochter van Josephus Caluwaerts en Maria Catharina Van Ranst. Zij verhuizen na hun huwelijk naar het n 431/224 op het Heiken.

7 7 Huisnummer 422 / 210 Was hier vroeger ook bekend als bij Siropes Woonden op dit huisnummer Ots Joannes Franciscus, timmerman, geboren te Oppuurs op 31 maart Hij is de zoon van Carolus Benediktus Ots en Joanna Maria De Saegher. Hij zal later huwen met Virginia De Laet, wonende te St.Joost-ten-Node (Brussel) in de Rivierstraat n 36, geboren te Sint-Amands op 22 januari Zij is de dochter van Judocus Baptiste De Laet en Joanna Catharina Lauwers. Het huwelijk had plaats te Sint-Amands op 30 januari Ots Joannes Franciscus is overleden op 23 juli Kinderen die er op dat moment nog wonen: 1 Ots Petrus Joannes Carolus, geboren te Sint-Amands op 6 juli Ots Carolus Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 12 maart Ots Frans Leo Jan, geboren te Sint-Amands op 28 mei Meskens Josephus, landbouwer, geboren te Liezele op 4 september 1869, huwt te Sint-Amands op 19 mei 1916, met Virgina De Laet, weduwe van Ots Joannes Franciscus. Kind uit dit huwelijk: 1 Meskens Alfons Aloïs Albert, geboren te Sint-Amands op 4 april Deze Josephus Meskens is de zoon van Meskens Carolus en Joanna Blommaert, hij is eveneens de broer van zowel Camille Meskens, gehuwd met Ludovica Van Steen, als van Leopold Meskens, gehuwd met Virgina Francisca Van Dam.

8 8 Huisnummer / 211 Komen op dit nummer wonen: De Decker Hendrik, grondwerker, geboren te Oppuurs op 12 oktober 1889, zoon van Petrus Joannes De Decker en Maria Virginia Heyvaert. Deze Hendrik huwt te Sint-Amands op 8 mei 1914 met Joanna Francisca Maetens, naaister, dochter van Gustavus Franciscus Maetens en Joanna Loverie. Zij verhuizen later op 8 november 1922 naar Oppuurs, Dorpstraat n 45. Volgende bewoners zijn: De Decker Emiel Frans, melkerijwerkman, geboren te Oppuurs op 1 januari 1891, zoon van Petrus Joannes De Decker, tapper-winkelier, en Maria Heyvaert. Hij is de broer van de vorige bewoner. Emiel Frans huwt te Bornem op 9 juli 1920 met Anna Sophia Piessens. Kind uit dit huwelijk: De Decker Julius Joannes Leopoldus, geboren te Sint-Amands op 27 juni Hier woonde later ook Fons van Rosieles met zijn gezin. Volgende bewoners zijn Peleman Franciscus Xaverius, geboren te Buggenhout op 18 oktober 1867, gehuwd met Rosalia Hiel, geboren te Sint-Amands op 8 december 1872 als dochter van Josephus Alardus Hiel en Virgina Daman. Dit koppel gaat na hun huwelijk wonen te Buggenhout. Zij komen vanaf 2 maart 1925 wonen op dit huisnummer. Kinderen uit dit huwelijk: 1 Peleman Leonard Frans, geboren te Buggenhout op 20 november Leonard zal later huwen op 2 mei 1925 te Boom met een zekere De Wachter. 2 Peleman Philemon, geboren te Buggenhout op 3 november Hij zal later huwen te Sint-Amands op 11 oktober 1929 met Maria Ludovica

9 9 Maes, geboren te Bornem op 19 november 1910 als dochter van Joanna Alphonsius Maes en Rosalia Benedicta Segers. 3 Peleman Alfons (Fons) Egidius, geboren te Buggenhout op 3 januari 1907, huwt later te Sint-Amands op 9 mei 1930 met Maria Petronella Theresia De Wilde, dochter van Josephus Franciscus De Wilde en Maria Josephina Maes. 4 Peleman Gerard Jozef, geboren te Buggenhout op 4 februari Peleman Julia Maria, geboren te Buggenhout op 24 maart Peleman Maria Louise, geboren te Buggenhout op 13 november Peleman Joanna Augusta Maria, geboren te Buggenhout op 15 maart Huisnummer 423 / 212 Op dit nummer komen we een bekende familie van Sint-Amands de Castroms tegen. Op dat moment woonde er ook nog: Van Steen Amandus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 3 maart Hij is te Brussel gehuwd met Maes Monica Philomena, geboren te Bornem op 4 december Amandus is overleden op 16 april Een deel van de familie Van Steen rond Kinderen die er toen nog woonden: 1 Van Steen Alphonsius, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 21 september Hij zal huwen te Bornem met Moens Marie Valentina, geboren te Bornem op 4 oktober Alfons, Joannes en Petrus Van Steen 2 Van Steen Joannes Franciscus, voerman, geboren te Sint-Amands op 23 december 1884.

10 Hij zal later huwen te Sint-Amands op19 juli 1912, met Odilla Van Seghbroeck, dochter van Carolus Ludovicus Van Seghbroeck en Virgina Van Ingelgem. Deze Joannes Franciscus woonde rond 1920 op de Blackfrairs Road n 188 te Londen (UK). Hij is overleden op 23 december 1946 in Engeland (North Southwork). 3 Van Steen Francisca Ludovica, geboren te Sint-Amands op 21 mei1890. Zij zal later huwen met Carolus Van Dam. 4 Van Steen Maria Amanda, geboren te Sint-Amands op 6 augustus Zal later met haar moeder en Carolus Van Dam verhuizen naar de Smissen n Van Steen Petrus Franciscus, spoorwegwerkman, geboren te Sint-Amands op 31 januari 1894, hij zal later huwen op 19 januari 1921 met Van Dam Philomena, zuster van Carolus Van Dam. Van Steen Alphonsius huwt te Bornem op 22 oktober 1920 met Moens Marie Valentina, geboren te Bornem (Luipeghem) op 4 oktober Kinderen uit dit huwelijk: 1 Van Steen Philomena Augusta, geboren te Sint- Amands op 13 juni Van Steen Petrus Armand, geboren te Sint-Amands op 7 april Van Steen Maria Stephania, geboren te Sint-Amands op 17 oktober Fons Van Steen en familie Nog een andere bewoner was tijdens die jaren aanwezig op dit nummer: Stevens Sylvie uit Oppuurs (geboren op 5 juli 1903). Verhuist opnieuw naar Oppuurs Nijven n 29 op 22 februari Huisnummer 424 / 213

11 11 Op dit nummer is het gedurende die jaren een komen en gaan van familieleden en aanverwanten. Hier woonde vader Joannes Franciscus Maes, landbouwer, geboren te Bornem op 10 september Hij was daarvoor gehuwd op 6 november 1878 met Van Steen Maria Josepha, geboren te Sint-Amands op 26 maart Zij is er ook overleden op 18 november Kinderen uit dit huwelijk die er nog wonen in die periode: 1 Maes Petrus Leopoldus, geboren te Sint-Amands op 12 maart 1883, zal huwen te Antwerpen in november 1914, met een zekere Pauwels R. Verhuist op 29 november 1915 naar de Keeten n 405 bis. 2 Maes Amandus Constantinus, geboren te Sint-Amands op 26 maart Gehuwd te Sint-Amands op 6 september 1912, met de Schutter Anna Paulina, dochter van Petrus Joannes De Schutter en Joanna Catharina Lejon. Zij verhuizen na hun huwelijk naar de Keeten n Maes Carolus Benedictus, geboren te Sint-Amands op 3 december Carolus is gesneuveld tijdens de gevechten te Eppeghem op 12 september Hij was soldaat bij het 2 de Jagers te voet met als stamnummer Deze Carolus werd bij vonnis der Rechtbank van eerste aanleg te Mechelen op data van 27 februari 1925, aangeduid als gestorven voor België in de gevechten rond en te Eppeghem. 4 Maes Joannes Alfons, geboren te Sint-Amands op 19 april Hij zal huwen te Lippelo op 2 februari 1921 met Borms Amelia Constantia. Zij is de dochter van Pieter Borms en Maria Theresia De Potter. Dit koppel gaat dan op de Breutheide n 2 wonen. Woonde hier ook op dit nummer of in een bijgebouw: 424 bis./ 213 Van Steen Joannes Franciscus, dagloner, geboren te Sint-Amands op 23 december Gehuwd te Sint-Amands op 19 juli 1912 met Van Seghbroeck Odilla, geboren te Puurs op 10 november 1881, zij woonde tot en met 3 maart 1906 te Aartselaar, Solhof 77. Dit koppel woonde daarvoor op het nummer 423. Kinderen uit dit huwelijk die er een tijdje verbleven:

12 1 Van Steen Arthur Amandus Henricus, geboren te Sint-Amands op 12 juni 1913 en er overleden op 22 oktober Van Steen Carolus Ludovicus Philomena, geboren te Sint-Amands op 16 augustus 1914, en er overleden op 13 november Woonde hier ook gedurende een zekere periode: Van Steen Petrus Jacobus, spoorwegwerker, geboren te Sint-Amands op 31 januari Hij huwt later op 14 januari 1921 met Van Dam Philomena Francisca, deze woonde tot en met 27 april 1915 in de Renteniersstraat n 91 te Etterbeek. Kinderen uit dit huwelijk die er woonden: 1 Van Steen Joanna Stephanie Willemina Zephiere, geboren te Etterbeek op 11 augustus Van Steen Franciscus Philemondus Albertus, geboren te Sint-Amands op 17 oktober Zij verhuizen later naar het nummer 214. De familie De Wilde woonde ook op het nummer 424 / 213, en is er verder ook blijven wonen. Hier woonde eveneens Frans van Seppes De Wilde Josephus Franciscus, voerman, geboren te Oppuurs op 5 juni 1881, zoon van Dionysius De Wilde afkomstig uit Hamme maar gehuwd te Oppuurs met Petronella Theresia Verheyden. Hij huwt te Sint-Amands op 30 september 1904 met Maes Maria Josephina, geboren te Sint-Amands op 27 september Zij overlijdt er op 9 augustus Kinderen uit dit huwelijk die er in die periode wonen: 1 De Wilde Dionysius, tissensnijder, geboren te Sint-Amands op 24 februari Hij huwt te Mariekerke op 10 mei 1929 en verhuist naar de Heikant n De Wilde Maria Petronella Theresia, geboren te Sint-Amands op 3 maart Maria Petronella Theresia huwt te Sint Amands op 9 mei 1930 met Alfons Egidius Peleman, betonwerker, geboren te Buggenhout op 8 juni 1907 als zoon van Franciscus Xaverius Peleman en Rosalia Hiel. 3 De Wilde Theophilus Josephus, geboren te Sint-Amands op 18 april De Wilde Albertus Gustavus, geboren te Sint-Amands op 21 juni

13 5 De Wilde Albertus Leopoldus, geboren te Sint-Amands op 19 augustus Huisnummer / Hier woonde Peer Castrom met zijn gezin. Van Steen Petrus Jacobus, spoorwegwerkman, geboren te Sint-Amands op 31 januari 1894, zoon van Amandus Van Steen en Monica Maes. Hij huwt op 14 januari 1921 met Philomena Francisca Van Dam, dochter van Gratianus Van Dam en Coleta De Wit. Deze Philomena is overleden te Sint-Amands op 15 maart Philomena Van Dam Kinderen uit dit huwelijk die er nog wonen: 1 Van Steen Jeanne Stephanie Wilhelmine Zephirine, geboren te Etterbeek op 11 augustus Gaat na het overlijden van haar moeder vanaf 23 maart 1924 een tijdje wonen in de Appeldonkstraat n 48 te Willebroek. 2 Van Steen Franciscus Philemondus Albertus, geboren te Sint-Amands op 17 oktober Van Steen Maria Gratiana Carolina, geboren te Sint-Amands op 25 september Gratiana gaat na het overlijden van haar moeder vanaf 7 april 1924 een tijdje wonen in de Dupréstraat n 87 te Watermael- Bosvoorde. Petrus Van Steen huwt op 18 juli 1925 te Baasrode voor de tweede maal met Seghers Maria Josephina, geboren te Thielen op 23 september Maria verbleef voor haar huwelijk op de Briel n 20 te Baasrode. Petrus en zijn tweede echtgenote Maria Josephina Kinderen uit dit huwelijk:

14 14 1 Van Steen Alphonsius Petrus Paulus, geboren te Sint-Amands op 28 augustus Van Steen Henricus Franciscus Joannes, geboren te Sint-Amands op 1 mei 1928, hij is echter overleden op 10 mei Huisnummer / 215 Woonplaats van Wis Castrom. Op dit nummer woont Meskens Joannes Camielle, voerman, geboren te Liezele op 28 december 1880, zoon van Carolus Meskens en Yoanna Blomaert. Hij huwt te Sint Amands op 25 november 1910 met Maria Ludovica Van Steen, geboren te Sint-Amands op 24 januari 1888 als dochter van Amandus Van Steen en Monica Maes. Camiel en een deel van de familie Kinderen uit dit huwelijk: 1 Meskens Josephina Philomena, geboren te Sint-Amands op 27 maart Meskens Arthur Amant Maria, geboren te Sint-Amands op 6 september Meskens Petrus Clement, geboren te Sint-Amands op 10 oktober Meskens Andreas Alfons, geboren te Sint-Amands op 1 september Huisnummer 425 / 216 Hier beter gekend als bij Miel de Mooir. Hier woonde vroeger de familie de De Maeyer-Van Steen. De Maeyer Joannes Baptista, landbouwer, geboren te Oppuurs op 1 augustus 1841, zoon van Petrus Maeyer en Elisabeth Maetens, huwt te Sint-Amands op 24 juli 1872 met een zekere Anna Catharina Van Steen, geboren te Sint-Amands op 27 augustus

15 , dochter van Petrus Van Steen en Albertina D hooge. Anna is de zuster van Amandus Van Steen. zie huisnummer 423/212. Joannes Baptista komt te overlijden te Sint-Amands op 23 februari 1915, zijn echtgenote Anna Catharina overlijdt er eveneens op 5 november Woonde er ook nog op dat moment: De Maeyer Joannes Franciscus, geboren te Sint-Amands op 16 januari Is de zoon van hierboven. Hij huwt te Sint-Amands op 9 september 1920 met Joanna Clothildis De Bleser, geboren te Sint-Amands op 4 september Zij is de dochter van Carolus De Bleser en Christina Servaes. Deze pasgehuwden verhuizen op 9 september 1920 naar de Keeten n 391. Als gevolg van het huwelijk te Sint-Amands op 26 september 1902 van Muyshondt Joseph Frans, landbouwer, geboren te Buggenhout op 19 september 1872, zoon van Paschasius Joseph Muyshondt en Maria Theresia De Cock, met De Maeyer Maria Catharina geboren te Sint-Amands op 1874, komt de familie Muyshondt zich hier vestigen. Kinderen uit dit huwelijk die er geboren zijn: 1 Muyshondt Maria Clementina Celestina, geboren te Sint-Amands op 3 juni Muyshondt Maria Alina Hendrica, geboren te Sint-Amands op 6 september Muyshondt Franciscus Maria Cyriel, geboren te Sint-Amands op 9 februari Muyshondt Joannes Philemon Camiel (Miel), geboren te Sint-Amands op 12 september Hij zal na zijn huwelijk met Julia Lamberts, afkomstig van Tisselt, hier ook blijven wonen. Huisnummer 426 / 217 Hier woonde Franciscus Van Weyenberg, landbouwer-tapper, geboren te Lebbeke op 5 juni 1843, zoon van Petrus Joannes Van Weyenberg en Theresia De Breucker. Hij huwt te Sint-Amands op 12 november 1873 met Joanna Catharina Peleman, geboren te Sint Amands op 30 september 1850, dochter van Joannes Franciscus Peleman en Jacoba Verbruggen. Franciscus overlijdt te Sint-Amands op 2 september 1911 en zijn echtgenote komt er eveneens te overlijden op 2 oktober 1919.

16 16 Kinderen uit dit huwelijk die er zijn geboren: 1 Van Weyenberg Maria Josepha, geboren te Sint-Amands op 4 maart Zij huwt op 12 januari 1912 met Boeykens Joannes Camilius, zoon van Petrus Joannes Boeykens en Francisca Van Nieuwenhove. Zij verhuizen na hun huwelijk naar de Laerendries n Van Weyenberg Petrus Joannes, geboren te Sint-Amands op 24 augustus Petrus zal later huwen te Gent op 17 april 1912 met De Volder Maria Bertha uit Deinze. Zij gaan na hun huwelijk wonen op het nummer 427/ Van Weyenberg Vincentius, geboren te Sint-Amands op 22 maart Van Weyenberg Joannes Franciscus, geboren te Sint-Amands op 3 maart Hij huwt te Sint-Amands op 19 februari 1915 met Maria Sylvia Schakers, kantwerkster, geboren te Beveren-Waas op 13 mei Zij is de dochter van Augustinus Schakers en Melania Scheers. Deze Joannes verbleef tot voor het jaar 1911 in Amerika, in de stad Chicago Deze Joannes Franciscus huwt voor de tweede maal op 12 april 1919, hij is op dat moment dokwerker, met Peeters Joanna Maria geboren te Sint-Amands op 22 mei 1892, dochter van Petrus Peeters en Amelia Francisca Walschap. Deze Joanna Marie werd ook genoemd Zjoke Schermer. Kinderen die er dan ook nog wonen : 1 Peeters Franciscus Albertinus, natuurlijk kind van Joanna Maria, geboren op 23 februari Van Weyenberg Carolina Ludovica, geboren te Sint-Amands op 11 juni Van Weyenberg Maria Petronella, geboren te Sint- Amands op 16 maart 1922 en er overleden op 16 maart Van Weyenberg Franciscus Antonius Hortensius, geboren te Sint-Amands op 12 augustus Huisnummer 427 / 218

17 17 Het zijn kinderen van Judocus Philips en Maria Anna Brusselmans, zij waren gehuwd te Sint-Amands op 13 september Zij waren hier landbouwers. Op dit huisnummer een aantal ongehuwde broers en zusters. 1 Philips Petrus Franciscus, veekoopman, geboren te Sint-Amands op 21 februari Philips Carolus Ludovicus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 14 oktober Hij overlijdt te Sint-Amands op 5 april Philips Franciscus Adolphus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 1 augustus Philips Rosalia, landbouwster, geboren te Sint-Amands op 9 augustus Deze Rosalia is overleden op 30 december Philips Maria Francisca, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 24 augustus Na het overlijden van Carolus Ludovicus verhuizen de overblijvende familieleden naar de Puursesteenweg n 52 te Bornem. De Blaiser Felix komt zich na zijn huwelijk hier vestigen, nadat de familieleden Philips naar Bornem verhuisd zijn. Deze woonplaats werd aangeduid als bij de Fex. De Blaiser Felix Constantinus Karel, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 5 januari 1904, zoon van Joannes De Blaiser en Coletta Van de Vreken. Hij huwt op 18 mei 1927 met Anna Maria Camilla De Decker, geboren te Sint- Amands op 9 mei 1898, dochter van Petrus Franciscus De Decker en Joanna Ludovica Van den Bergh. Felix woonde voor zijn huwelijk in de Keeten, zie nummer n 208. Kinderen uit dit huwelijk: 1 De Blaiser Germaine Marie Francisca, geboren te Sint-Amands op 2 oktober De Blaiser Frans Jan Alina, geboren te Sint-Amands op 7 december Huisnummer 428 / 219

18 18 Op dit nummer zijn opnieuw Van Weyenberg s terug te vinden. Op deze plaats zijn de personen beter gekend als bij den Beuks. Van Weyenberg Carolus Ludovicus, dokwerker, geboren te Sint-Amands op 28 december 1875, als zoon van Franciscus Van Weyenberg en Joanna Catharina Peleman. Hij huwt te Sint-Amands met Paulina Francisca Van De Veken, tapper, geboren te Sint-Amands op 16 oktober Zij is de dochter van Philippus Judocus Van De Veken en Maria Josepha De Decker. Carolus Ludovicus komt te overlijden te Antwerpen op 14 augustus 1924 vermoedelijk na een werkongeval. Kinderen uit dit huwelijk: 1 Van Weyenberg Franciscus Aloysius, geboren te Sint-Amands op 4 juli Hij huwt te Sint-Amands op 24 februari 1928 met Marie Virgina Van Lent, dienstmeid te Antwerpen, geboren te Mariekerke op 24 oktober 1902 als dochter van Jozef Van Lent en Coleta Delphina Ivens. Na hun huwelijk verhuizen zij naar de Halvemaanstraat n 4 te Mariekerke. Hij komt zich later terug vestigen op het Heiken. Een van de kinderen uit dit gezin is: Van Weyenberg Jan Frans Aloïs, lader bij de NMBS, geboren te Mariekerke op 3 juni 1928, hij bleef ongehuwd. Is bij de mensen op het Heiken beter gekend als Jean Beuks. 2 Van Weyenberg Paulina Carolina, geboren te Sint-Amands op 9 februari Zij huwt te Sint-Amands op 29 april 1931 met Ignatius Isidorus De Laet, geboren te Puurs op 13 mei 1898, zoon van Philippus Ludovicus De Laet en Marie Sophia Merkx. Zij verhuizen na hun huwelijk naar de Laerendries n Van Weyenberg Sidonia Julia Philomena, geboren te Sint-Amands 23 september Van Weyenberg Francisca Odilla Barbara, geboren te Sint-Amands op 17 juli 1912.

19 Op hetzelfde nummer 428 / 219 woonden gedurende een zekere tijd ook Daelemans Petrus, metser, geboren te Opdorp op 25 augustus 1887 als zoon van Benedictus Daelemans en Elisabeth Ceustermont. Hij huwt op 7 juni 1913 met Joanna Francisca Wielandts, geboren te Sint-Amands op 5 mei 1892, dochter van Franciscus Wielandts en Rosalia Van Praet. Zij zal na het overlijden van haar echtgenoot op 2 oktober 1913 opnieuw huwen te Sint-Amands op 19 september 1918, met Joannes Zoldermans, schrijnwerker, geboren te Bornem op 6 februari Woont hier ook nog: De zoon, Daelemans Benedictus, geboren te Sint-Amands op 24 september Dit gezin verhuist op 19 april 1918 naar de Hekkestraat in Sint-Amands. Huisnummer 427bis / 220 Hier komt Van Weyenberg Petrus Joannes wonen, dokwerker, geboren te Sint- Amands op 24 augustus 1886, als zoon van Van Weyenberg Franciscus en Joanna Catharina Peleman. Hij huwt te Gent op 27 april met Maria Bertha De Volder, geboren te Deinze op 12 september 1890, als dochter van Carolus Ludovicus De Volder en Maria Leonia Rogge. Na het overlijden van Petrus Joannes Van Weyenberg op 12 mei 1922, trouwt Bertha opnieuw op 26 januari 1926 met Van Dam Franciscus Augustinus, uit de Smissen. Bertha komt te overlijden op 3 december Kinderen uit het huwelijk die er nog verblijven: 1 Van Weyenberg Henri, geboren te Deinze op 5 april Van Weyenberg Carolus Leopoldus, geboren te Sint-Amands op 3 oktober Carolus komt te overlijden op 26 januari Van Weyenberg Albert Evarist, geboren te Deinze op 19 oktober Albert Evarist overlijdt op 17 maart Van Weyenberg Joanna Francisca Leopoldina, geboren te Sint- Amands op 14 januari Woonde hier ook een tijdje: De Volder Julia Jacoba, zuster van Bertha. Zij verhuist daarna terug naar de Gaversesteenweg n 27 te Peteghem. 19

20 20 Dit gezin verhuist na het huwelijk van Bertha De Volder en Van Dam Franciscus naar de Smissen n 135 waar Franciscus woonde. Volgende bewoners op dit nummer zijn: Van Stappen Leopold Joseph Maria, geboren te Oppuurs op 10 mei 1909, zoon van Egidius Van Stappen en Maria Ludovica Vermeiren. Leopold huwt te Sint-Amands op 12 augustus 1931 met Cecilia Joanna Vermeulen, geboren te Sint-Amands op 25 februari 1912, dochter van Albinus Vermeulen en Rosalia Muyshondt. Huisnummer / 221 Deze Gustaaf zal later samen met zijn zoon Franciscus het schoenfabriek de GUMA oprichten. Petrus Albert 1922 Alfons Albert 1915 Joannes Franciscus 1905 Desiderius Josephus 1907 Margareta Justina 1912 Gustavus Petrus 1881 Pauwels Maria 1883 Paulina Julia 1919

21 Op dit nummer woont Maes Gustavus Petrus, tissensnijder-tapper, geboren te Sint- Amands op 4 november 1881, zoon van Joannes Franciscus Maes en Maria Josepha Van Steen. Hij huwt te Mariekerke op 12 november 1904 met Pauwels Maria Josephina, geboren te Mariekerke op 14 maart Kinderen uit dit huwelijk: 1 Maes Joannes Franciscus, geboren te Sint-Amands op 11 juni Maes Desiderius Josephus, geboren te Sint-Amands op 27 juni Maes Margareta Justina, geboren te Sint-Amands op 20 november Maes Alfons Albert, geboren te Sint-Amands op 18 juli Maes Paulina Julia, geboren te Sint-Amands op 1 juni Maes Petrus Albertus, geboren te Sint-Amands op 15 juli Dit gezin verhuist op 18 juli 1923 naar de Buistraat n 42 bis. De volgende bewoner is De Schutter Petrus Carolus, beter gekend als Sjale Schutter. Hij komt hier wonen enige tijd na zijn huwelijk met Maria Rosalia Wielandts of Roos Wielandts op 9 februari Deze Carolus komt van nummer 433/226. Het was hier een herberg genaamd het duifke. 21 Petrus Carolus De Schutter 1893 en echtgenote Maria Rosalia Wielandts 1896

22 22 Huisnummer / 222 Op dit nummer woont een broer van Gustavus Petrus Maes (zie nummer 221). Maes Amandus Constantinus, tissensnijder, geboren te Sint-Amands op 26 Maart 1886, zoon van Franciscus Maes en Marie Josepha Van Steen. Hij huwt te Sint-Amands op 6 september 1912 met Anna Paulina De Schutter, geboren te Sint-Amands op 17 augustus 1892 als dochter van Petrus Joannes De Schutter en Joanna Catharina Lejon. Kinderen uit dit huwelijk: 1 Maes Joannes Franciscus, geboren te Sint-Amands op 18 februari Maes Petrus Franciscus, geboren te Sint-Amands op 10 augustus Maes Gustavus Amandus, geboren te Sint-Amands op 8 januari 1922 en er overleden op 17 mei Maes Andrea Maria Leopoldina, geboren te Sint-Amands op 20 januari Maes Julia Alphonsina, geboren te Sint-Amands op 3 december Huisnummer 429 / 000 Op dit huisnummer is het een komen en gaan van verschillende families. Ivens Alfons Frans, fabriekarbeider, geboren te Sint-Amands op 18 september 1887, zoon van Judocus Ivens en Francisca Celina Stallaert. Hij huwt te Sint-Gillis-Waas op 19 november 1909 met de Wolf Leontina, er ook geboren op 27 mei Kinderen uit dit huwelijk die er ook nog wonen: 1 Ivens Irma Leontine, geboren te Sint-Gillis-Waas op 19 november Ivens Pieter Frans, geboren te Antwerpen op 14 september Ivens Maria Leontine Augusta, geboren te Sint-Amands op 13 september Dit gezin bracht blijkbaar de oorlogsjaren door in Nederland. Tot en met 28 augustus 1919 verbleven zij te Borghaeren bij Maastricht.

23 23 Suykens Jan Benedictus komt op dit nummer wonen met zijn gezin vanaf 30 juni 1914 t/m 13 februari De samenstelling van dit gezin was als volgt: Suykens Jan Benedictus, bakker, geboren te Hingene op 13 november Woonde t/m 30 juni 1914 in de Winthamstaat n 42. Hij was de zoon van Josephus Edmondus Suykens en Emelie Sophia Marnef. Hij huwt te Sint-Amands op 29 december 1911 met Schelkens Maria Mathildis, geboren te Sint-Amands in de Keeten n 312 op 15 februari Zij is de dochter van Benedictus Schelkens en Anna Catharina Daelemans, afkomstig van Oppuurs. Kinderen uit dit huwelijk: 1 Suykens Catharina Josephina, geboren te Liezele op 29 mei Suykens Karel Egied, geboren te Hingene op 17 september Op 19 juni 1915 komt hier een zekere Lejon Engelbert Jozef wonen, daarvoor woonde hij in de Kuitegemstraat. Huisnummer 430 Het was in die periode vermoedelijk niet bewoond. Misschien werd het huis afgebroken. Er is niemand ingeschreven Huisnummer 431 / 223 Deze woonplaats was hier ook gekend als bij Looke Collebout. Hier woont Caluwaerts Josephus, landbouwer-tapper, geboren te Oppuurs op 2 juli 1842, zoon van Carolus Caluwaerts en Maria Joanna Laureys. Hij huwt te Sint- Amands op 4 oktober 1873, met Maria Catharina Van Ranst, geboren op 20 juli Zij is de dochter van Josephus Van Ranst en Maria De Smet. Maria Catharina komt te overlijden op 10 september 1911 en haar echtgenoot Josephus op 20 januari Wonen ook nog op dit nummer:

24 24 1 Caluwaerts Damianus Alphonsius, geboren te Sint-Amands op 28 februari Caluwaerts Joanna Odilla, geboren te Sint-Amands op 15 januari Zij huwt op 14 juni 1912 met Joannes Franciscus Maes, geboren te Sint- Amands op 13 oktober 1877 als zoon van Joannes Augustinus Maes en Francisca Paulentina Stevens. Zie ook nummer 421/209. Van Ranst Sophia, schoonzuster van Josephus, geboren te Sint-Amands op 25 januari 1837 en er overleden op 21 juli Woonde ook een zekere tijd op dit nummer : De Laet Maria Ludovica Pauline, geboren te Sint-Amands op 17 december Zij verhuist op 13 november 1913 naar de Lange Lozanastraat 112 te Antwerpen. Volgende bewoners van dit huis zijn : Caluwaerts Jan Baptist, grondwerker, geboren te Sint- Amands op 24 februari 1878, zoon van Josephus Caluwaerts en Maria Catharina Van Ranst. Hij huwt te Oppuurs op 17 november 1905 met Anna Paulina Lenaerts, geboren te Oppuurs op 20 november Zij is de dochter van Jacobus Lenaerts en Carolina De Decker. Jan Baptist komt te overlijden te Brest (Fr) op 20 april Kinderen uit dit huwelijk: 1 Caluwaerts Jozef Karel, geboren te Sint- Amands op 27 januari Hij zal later huwen met Maria Henrica Spiessens op 13 november Dit koppel gaat na hun huwelijk wonen in de Heystraat n 45 te Mariekerke. 2 Caluwaerts Maria Francisca, geboren te Sint-Amands op 30 september Zij huwt te Sint-Amands op 30 november 1928 met Emmanuel Van Gerwen, geboren te Buggenhout op 1 mei 1907 als zoon van Leander Emiel Van Gerwen en Maria Hortensia De Ridder. Zij blijven hier ook een zekere tijd op dit nummer wonen en verhuizen daarna naar de Keeten.

25 25 3 Caluwaerts Petrus Marie Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 6 februari Deze Ludovicus (Loke) huwt te Lier op 14 oktober 1944 met een zekere Bertha Rits die ook op het Heiken komt wonen. Ludovicus en Bertha Maria Caluwaerts - Bertha Rits - Jozef Caluwaerts en Maria Spiessens Leonard Van Gerwen - Christiane Caluwaerts en Maria Van Weert Op dit huisnummer is ook de familie Ivens ingeschreven. Deze familie is in Sint- Amands beter gekend als van den Ditses Ivens Joannes Franciscus, grondwerker, geboren te Sint-Amands op 29 juni 1879, zoon van Carolus Ludovicus Ivens en Amelia Van Kerckhoven. Hij huwt te Oppuurs op 13 juli 1906 met Maes Maria Monica, geboren te Oppuurs op 15 september 1881 als dochter van Petrus Maes en Joanna Francisca Loverie. Deze Maria had ook als roepnaam Marie van den Ditses. Ook de kinderen hieronder hebben hun leven lang die roepnaam van den Ditses meegedragen. Kinderen uit dit huwelijk: 1 Ivens Maria Carolina, geboren te Sint-Amands op 14 december Ivens Carolus Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 26 februari Ivens Theophilus Clemens, geboren te Sint-Amands op 24 september Ivens Carolus Eduard, geboren te Sint-Amands op 4 april Ivens Judocus Franciscus Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 5 januari Ivens Elisa Maria Leopoldina, geboren te Sint-Amands op 5 juni 1914.

26 7 Ivens Florentinus Albertus, geboren te Sint-Amands op 23 november Ivens Franciscus Joannes, geboren te Sint-Amands op 22 februari Ivens Maria Hortensia, geboren te Sint-Amands op 12 oktober Ivens Carolus Franciscus, geboren te Sint-Amands op 4 september Ivens Maurice Louis, geboren te Sint-Amands op 26 mei Ondanks het feit dat dit gezin zekere tijd op het Heiken heeft gewoond, zijn de kinderen vanaf 1 t/m 9 op de Valk geboren. Vermoedelijk hebben zij daar ook een tijd gewoond. Deze familie is op 1 mei 1922 verhuisd naar de Kerkhofdries waar de twee laatste kinderen zijn geboren. Zie ook verder : Mauriske van den ditsens Huisnummer 431 / 224 Volgende personen komen na hun huwelijk wonen op dit nummer: Maes Joannes Fredericus, brouwersgast, geboren te Sint-Amands op 13 oktober 1877, zoon van Joannes Augustinus Maes en Francisca Paulentina Stevens. Hij huwt te Sint-Amands op 14 juni 1912 met Joanna Odilia Caluwaerts, geboren te Sint-Amands op 15 januari 1884 als dochter van Josephus Caluwaerts en Maria Catharina Van Ranst.(zie ook het nummer 431/223) Deze Maes Joannes Fredericus verblijft samen met andere familieleden tot voor zijn terugkomst in 1911 in Amerika in de stad Chicago. Hij overlijdt te Sint-Amands op 5 oktober Kinderen uit dit huwelijk die er ook nog wonen: 1 Maes Leopoldina Josephina, geboren te Sint-Amands op 17 april Maes Ludovica Augustina Catharina, geboren te Sint-Amands op 20 juli Maes Albertus Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 20 oktober Woonde ook op dit nummer gedurende een zekere tijd: Caluwaerts Damianus Alphonsius, geboren te Sint-Amands op 28 februari 1882, schoonbroer van Joannes Franciscus. Huisnummer 432 / Ook genaamd als de bus van keizers

27 27 Hier woont Van Ranst Josephus Henricus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 24 november 1834, zoon van Josephus Van Ranst en Maria De Smet. Hij huwt op 13 september 1873 met Maria Elisabeth Van den Berghe, geboren te Sint-Amands op 16 februari Zij is de dochter van Joannes Franciscus Van den Bergh en Maria Seraphina Verbeeck. Woonde er ook nog: Van Ranst Carolus Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 2 februari Carolus huwt te Buggenhout op 13 september 1912 met Van Nimmen Joanna Maria, er geboren op 9 juni Zij woonde voor haar huwelijk op de Briel n 38. Kinderen uit dit huwelijk: 1 Van Ranst Clothildis Hendrica, geboren te Sint-Amands op 4 maart Van Ranst Franciscus Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 21 januari Van Ranst Alphonsius Leonardus, geboren te Sint-Amands op 14 september Er verblijft ook een zekere tijd Van den Berghe Josepha Alphonsina, geboren te Sint-Amands op 20 november Zij komt van Antwerpen op 22 maart Huisnummer 433 / 226 Hier woonde vroeger De Schutter Joannes Franciscus, landbouwer-fruithandelaar, geboren te Sint-Amands op 2 februari 1861, zoon van Petrus Joannes De Schutter (winkelier) en Idonia Boeykens, afkomstig van Buggenhout. Hij huwt te Malderen op 5 september 1888 met Weijmans Joanna Catharina, geboren te Malderen op 6 juli Zij is de dochter van Jacobus Weijmans en Theresia Van De Voorde. Joanna Catharina komt te overlijden op 16 juni 1919

28 28 Het volledige gezin De Schutter rond het jaar Kinderen uit dit huwelijk die er nog wonen: 1 De Schutter Petrus Joannes, geboren te Sint-Amands op 24 december De Schutter Bernardus, geboren te Sint-Amands op 13 mei Hij zal later huwen te Sint-Amands op 23 april 1920 met Sophia Catharina De Schutter, geboren op 23 augustus 1890, dochter van Jacobus Philippus De Schutter en Monica de Decker. Dit koppel gaat daarna wonen in de Winkelstraat n De Schutter Henricus Josephus, geboren te Sint-Amands op 23 augustus Henricus zal later huwen te Bornem op 12 november 1919 met een zeker Van Walle. 4 De Schutter Petrus Carolus, fruithandelaar-tapper, geboren te Sint-Amands op 8 juni Hij huwt te Sint-Amands op 9 februari 1923 met Maria Rosalia Wielandts, geboren te Sint-Amands op 18 september 1896, dochter van Desiré Wielandts en Maria Elisabeth Dalemans. Gaat na zijn huwelijk vanaf 26 juni 1923 wonen op het Heiken n 221

29 5 De Schutter Carolus Ludovicus, melkerijvoerman, geboren te Sint-Amands op 18 juni Zal later huwen te Sint-Amands op 9 februari 1923 met Marie Paulina Van Praet, geboren te Sint-Amands op 21 november 1898, dochter van Petrus Joannes Van Praet en Amelia Van de Moortel. Zij vestigen zich na hun huwelijk op de Laerendries. 6 De Schutter Benedictus Franciscus, geboren te Sint-Amands op 13 september De Schutter Joannes Leopoldus Maria, spoorwegwerkman, geboren te Sint-Amands op 16 april Hij huwt op 27 november 1925 te Sint-Amands met Marie Francisca Plettinckx, geboren te Oppuurs op 6 juli Zij is de dochter van Egidius Plettinckx en Maria Julia Bellon. Na hun huwelijk gaan ze wonen in de Keeten n 202 bis. Leopold De Schutter als soldaat Klas 1920 stamn Speciaal Korps spoorwegen 8 De Schutter Joannes Benedictus, geboren te Sint- Amands op 9 juli Joannes zal later huwen met Philomena Sarens geboren te Bornem op 17 maart Zij is de dochter van Carolus Ludovicus Sarens en Maria Clothildis Van Walle, landbouwers te Bornem. Philomena komt te overlijden te Sint-Amands op 27 augustus Joannes De Schutter als soldaat Klas e Linie stamn De Schutter Franciscus Domenicus, geboren te Sint-Amands op 4 april De Schutter Anna Catharina Maria, geboren te Sint-Amands op 18 februari Zij huwt te Sint-Amands op 24 april 1931 met Franciscus Josephus De Smet, geboren te Lippelo op 14 januari Hij is de zoon van Petrus Joannes De Smet en Delphine Melania Aerts. Na hun huwelijk gaan ze wonen op de Wipheide n De Schutter Petrus Josephus, geboren te Sint-Amands op 25 augustus Deze Petrus huwt op 7 augustus 1931 met Sarens Maria Francisca, geboren te Sint-Amands op 30 augustus 1907 als dochter van Carolus Ludovicus Sarens

30 en Maria Clothildis Van de Walle. Zij verhuizen op 22 augustus 1931 naar de Branststraat n 64 te Bornem. Huisnummer 434 / 227 Werd hier ook genoemd bij Ka Boeck Op dit nummer woont Meskens Josephus, brouwersgast, geboren te Oppuurs op 9 april 1874, als zoon van Amandus Joannes Meskens en Philomena Staes. Hij huwt te Sint-Amands op 20 januari 1898 met Maria Francisca Speeckaert, geboren te Sint-Amands op 29 september 1874, zij is de dochter van Petrus Speeckaert en Maria Anna Borms. Deze Maria is de zuster van Ludovicus Willebrordus Speeckaert die woont op n 439/232. Kinderen uit dit huwelijk: 1 Meskens Petrus Alphonsius, geboren te Sint-Amands op 26 maart Petrus is er overleden op 7 januari Meskens Franciscus, geboren te Sint-Amands op 23 februari Meskens Joannes Emilius, geboren te Sint-Amands op 6 april Meskens Franciscus Leo, geboren te Sint-Amands op 11 november Meskens Irma Carolina, geboren te Sint-Amands op 17 december Meskens Petrus Albertus, geboren te Sint- Amands op 27 maart Meskens Anna Maria, geboren te Sint- Amands op 15 augustus Zij huwt op 29 april 1927 te Sint-Amands met Frans De Backer, geboren te Buggenhout op 29 december 1902 als zoon van Peeter Jan Adolf De Backer en Pauline Matthijs. Anna Maria woonde voor haar huwelijk in de Gretrystraat n 18 te Antwerpen. 30 Meskens Josephus en zijn echtgenote Maria Francisca Speeckaert in 1948 bij hun 50- jarig huwelijksjubileum aan de kerk.

31 Woonde ook nog op dit nummer: Meskens Petrus Leopold, jongman, geboren te Sint-Amands op 21 augustus Petrus woonde daarvoor t/m 1 maart 1916 te Oppuurs-Nijven n 18 Huisnummer 435 / 228 Hier woont het gezin Herebos Franciscus Jacobus, vurenstoker, geboren te Sint Amands op 6 juni 1871 als zoon van Ludovicus Herebos en Bernardina Francisca Piessens. Hij huwt te Sint-Amands op 5 juni 1901 met Petronella Amandina Jacobs, dienstmeid, geboren te Buggenhout op 22 juli Dochter van Jan Baptist Jacobs en Maria Josepha Permentier. Kinderen uit dit huwelijk: 1 Herebos Martha Maria, geboren te Sint-Amands op 20 januari Deze Martha huwt te Sint-Amands op 16 september 1922 met Egidius Collier, schrijnwerker, geboren te Baasrode op 31 augustus 1897, zoon van Frans Collier en Constantina Valentina Laureys. Zij woonde daarvoor te Brussel met name in de Gaucheretstaat n Herebos Nathalia, geboren te Sint-Amands op 16 april Nathalia huwt te Sint-Amands op 24 oktober 1924 met Joannes Baptista Staljanssens, geboren te Moerzeke op 19 april 1902, zoon van Joannes Staljanssens en Maria Seraphina Peelman. Nathalia Herebos en haar echtgenoot blijven op dit nummer wonen. Kinderen uit dit huwelijk: 1 Staljanssens Joannes Baptist Marcellius, geboren te Sint-Amands op 30 december Staljanssens Frans, geboren te Sint-Amands op 30 september Huisnummer 436 / 229 Deze Petrus was ook gekend als de Paij hij was de broer van Zjoo Vuyt die in de Smissen woonde. 31

32 Woonplaats van het gezin Van Evercooren Petrus Ludovicus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 21 november 1879, zoon van Petrus Franciscus Van Evercooren en Maria Theresia Piessens. Hij huwt te Sint-Amands op 27 april 1904 met Maria Josepha Verheyden, geboren te Sint-Amands op 8 juni Zij is de dochter van Andreas Verheyden en Joanna Philomena De Meersman. Woonde er ook nog: Piessens Maria Theresia, geboren te Opdorp op 20 november Zij was de weduwe van Van Evercooren P.F en moeder van Petrus Ludovicus. Maria Theresia komt te overlijden op 1 april Kinderen uit bovenvermeld huwelijk: 1 Van Evercooren Philomena Constantina, geboren te Sint-Amands op 30 september Philomena verhuist op 3 december naar de Grote Markt n 42 te Turnhout. 2 Van Evercooren Maria Theresia Aloysia, geboren te Sint-Amands op 21 februari Maria gaat zich later op hetzelfde adres vestigen als Philomena. 3 Van Evercooren Joanna Maria Amandina, geboren te Sint-Amands op 22 september Joanna vertrekt op 1 juni 1926 naar de Lange Beeldekensstraat n 24 te Antwerpen. Huisnummer 437 / 230 Woonst van Goossens Franciscus, huidenvettersgast-tapper, geboren te Sint-Amands op de Laerendries n 172 op 19 juni 1859 als natuurlijke zoon van Francisca Goossens, dochter van Jacobus Goossens en Joanna De Cock. Hij huwt te Sint-Amands op 23 juli 1891 met Joanna Amelia Van den Eede, dochter van Livinus Van den Eede en Rosalia Ots, beiden waren winkeliers en tappers. Woonde ook nog op dit nummer: Goossens Carolus Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 5 januari Deze Carolus zal later huwen te Buggenhout op 16 oktober 1920 met de Smet Maria Dolphina, geboren te Opdorp op 12 augustus Hier komt later ook de familie Willaerts-Van Schoor wonen.

33 33 Willaerts Petrus, huidenvetter-tapper, geboren te Sint-Amands op 7 februari 1870, zoon van Willaerts Josephus en Stevens Anna Maria. Zijn echtgenote is Van Schoor Maria Ludovica, geboren te Lippelo op 17 november Zij is de dochter van Van Schoor Augustinus en Adrianssens Maria Coleta. Petrus en Maria Ludovica zijn gehuwd te Lippelo op 6 februari Kinderen uit dit huwelijk: 1 Willaerts Josephus, geboren te Sint-Amands op 1 april Josephus zal later in het huwelijk treden te Sint-Amands op 4 mei1923, met Maria Theresia Laureys, geboren te 3 januari 1895 als dochter van Frans Laureys en Maria Ludovica Van de Moortel. 2 Willaerts Pauline Joanna, geboren te Sint-Amands op 23 juli Zij huwt te Sint-Amands op 3 februari 1922 met Philip Jozef Van Cauwenbergh, geboren te Malderen op 14 augustus 1895, zoon van Guillielmus Van Cauwenbergh en Catharina Bogaerts. Paulina had een natuurlijk kind Rene Jozef Willaerts, geboren op 16 augustus Dit kind wordt gewettigd bij huwelijk op naam van Van Cauwenbergh 3 Willaerts Alexander Alphonsius, geboren te Sint-Amands op 19 maart Hij huwt op 30 mei 1924 te Sint-Amands met Clementina Sidonia Laureys, geboren te Sint-Amands op 11 maart 1902 als dochter van Frans Laureys en Maria Ludovica Van de Moortel. 4 Willaerts Joanna, geboren te Sint-Amands op 7 oktober Joanna huwt te Sint-Amands op 30 april 1926 met Eduard Lejon, geboren te Sint- Amands op 6 oktober 1900 als zoon van Benedictus Alphonsius Lejon en Joanna Veras. 5 Willaerts Carolina Constantina, geboren te Sint-Amands op 10 maart Zij huwt op 3 mei 1929 te Sint-Amands met Franciscus Van Steen, geboren te Oppuurs op 8 juli 1904, zoon van Josephus Franciscus Van Steen en Maria Theresia Van de Voorde. 6 Willaerts Jozef Leopold Guillielmus, geboren te Sint-Amands op 1 mei Willaerts Coleta Francina, geboren te Sint-Amands op 30 april Zij zal later huwen op 7 augustus 1931 met Franciscus Gerardus Van Roy, geboren te Sint-Amands op 5 juni 1907, zoon van Joannes Franciscus Van Roy en Joanna Francisca De Smedt.

34 8 Willaerts Jan Marie Constant, geboren te Sint-Amands op 30 juni Willaerts Joannes Franciscus Augustinus, geboren te Sint-Amands op 14 januari Huisnummer /230bis 34 Hier komen de pasgehuwden Willaerts Coleta Francina en Van Roy Gerardus wonen. Hadden hier vermoedelijk pas gebouwd. Huisnummer 438 / 231 Het eerste huis naast het Keetenbaantje ook gekend als bij mieke metjes. In deze omgeving staat nog altijd een kleine huisje. De woonst van De Decker Joannes, schoenmaker-tapper, geboren te Sint-Amands op 20 oktober 1880, zoon van Amandus de Decker en Joanna Paulina Van De Perre. Deze Joannes Franciscus huwt op 24 mei 1907 met Maria Ludovica Francisca Bieseman, geboren te Sint-Amands op 5 november Zij was op dat moment dienstmeid te Antwerpen. Maria was de dochter van Joannes Benedictus Bieseman, kleermaker, en Sophia Maetens. Kind uit het huwelijk dat er ook nog woont: De Decker Paulina Alice, geboren te Sint-Amands op 29 april Zij verhuizen later naar de Winkelstraat n 289 bis. Op dit nummer woonden ook of in de nabije omgeving: Muys Amandus, mandenmaker-winkelier, geboren te Oppuurs op 4 juni 1882, zoon van Ludovicus Muys en Virgina Constantina Van Steen. Hij huwt te Sint-Amands op 3 juli 1908 met Maria Van Humbeeck, geboren te Sint-Amands op 24 juni 1885 als dochter van Joannes Van Humbeeck en Philomena Janssens. Kinderen uit dit huwelijk: 1 Muys Judocus Constantinus, geboren te Sint-Amands op 7 april 1909.

Blad1. NummerNaam inwoner OuderdomStaat of beroep Woonplaats Tijd van aankomst Tijd verblijf Kinderen onder de 12 jaar.

Blad1. NummerNaam inwoner OuderdomStaat of beroep Woonplaats Tijd van aankomst Tijd verblijf Kinderen onder de 12 jaar. NummerNaam inwoner OuderdomStaat of beroep Woonplaats Tijd van aankomst Tijd verblijf Kinderen onder de 12 jaar. 1 Joannes Van Hooimissen 45 schipper dorp 1776 20 2 Joannes Van Hooimissen 19 zoon dorp

Nadere informatie

De Keeten. Wie waren de bewoners van de Keeten die daar leefden tussen de jaren Een deel van de Keeten van uit de lucht

De Keeten. Wie waren de bewoners van de Keeten die daar leefden tussen de jaren Een deel van de Keeten van uit de lucht 1 De Keeten Wie waren de bewoners van de Keeten die daar leefden tussen de jaren 1910-1930. Een deel van de Keeten van uit de lucht 2 De Keeten en zijn bewoners tussen 1910-1930 Voorwoord Zoals er over

Nadere informatie

Verheyden Melania Opdorp 1848 Opdorp Maria Joanna Ludovica

Verheyden Melania Opdorp 1848 Opdorp Maria Joanna Ludovica Naam man Voorn man Da Ma Jaar Naam vrouw Voorn vrouw Aerts 15 11 1851 geb plaats man geb man geb plaats vrouw Virginia Opdorp 1827 Opdorp 1826 Aerts Constantinus 14 6 1852 Teugels Bertina Sint-Amands Opdorp

Nadere informatie

TAK VAN JOANNES BAPTIST PUTTEMANS - DEEL II Broer van VII Matthias Puttemans DEEL I door Richard Puttemans

TAK VAN JOANNES BAPTIST PUTTEMANS - DEEL II Broer van VII Matthias Puttemans DEEL I door Richard Puttemans TAK VAN JOANNES BAPTIST PUTTEMANS - DEEL II Broer van VII Matthias Puttemans DEEL I door Richard Puttemans VII.bis7 Joannes Baptist Puttemans x 09.07.1793 Anna Catharina Robberechts 04.08.1760 Steenhuffel

Nadere informatie

Werkdocument Crobeck v1.0 Pagina 1 van 10 Gemaakt op 13 maart 2008 Peter Crombecq

Werkdocument Crobeck v1.0 Pagina 1 van 10 Gemaakt op 13 maart 2008 Peter Crombecq Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van parochieregisters en akten van de burgerlijke stand. De bedoeling van deze publicatie is andere genealogen informatie aan te reiken zodat deze aangevuld

Nadere informatie

DE SMISSEN anno 1916

DE SMISSEN anno 1916 DE SMISSEN anno 1916 1 2 3 4 5 VOORWOORD Veel is er over de Smissen niet terug te vinden uit de vorige eeuwen, wel is er in de 20 ste Cohierpenning te Sint-Amands van het jaar 1570 sprake van een pachthof

Nadere informatie

Bladzijde 1 van 472 Meer informatie op www.geneamoorsel.be/tng/

Bladzijde 1 van 472 Meer informatie op www.geneamoorsel.be/tng/ 1 V Van den ABBEEL Judoca 29-07-1635 Jan Catharina De WIT 2 V ACKAERT Adriana 04-08-1660 Jan Elisabeth STELEMAN 3 V ACKAERT Adriana 25-01-1667 Jan Elisabeth STELEMAN 4 M ACKAERT Carolus 01-04-1664 Jan

Nadere informatie

Geraadpleegde bronnen bij genealogische opzoekingen # nr # Type Titel Auteur / Bron Uitgever Editie

Geraadpleegde bronnen bij genealogische opzoekingen # nr # Type Titel Auteur / Bron Uitgever Editie Georges Brems - Ooststatiestraat 359, 2550 Kontich 2001 Eigen opzoeking Geboorteakte Franciscus Xaverius Eeraerts GA Willebroek 1882/239 RA Beveren 1995 2002 Eigen opzoeking Geboorteakte Juliana Eeraerts

Nadere informatie

Afstammelingen van Devenijn, Willem

Afstammelingen van Devenijn, Willem Afstammelingen van Devenijn, Willem I. Devenijn, Willem (g. 1680-12-23 - Oostrozebeke, o. 1739-09-25 - Dentergem) echt. Leye, Magdalena " Ver (g. 1678, o. 1710-10-04 - Markegem), h. 1706-04-17 - Oostrozebeke

Nadere informatie

DEEL 1 <VAN ASSCHE> GENERATIE 1 Overtuigend bewijs van verdere afstamming via: - Parochieregisters Malderen.

DEEL 1 <VAN ASSCHE> GENERATIE 1 Overtuigend bewijs van verdere afstamming via: - Parochieregisters Malderen. Aanvraagdossier FRANS J.M. VAN ASSCHE Mechelen Geregistreerd op 15 augustus 2016 onder nr MSR 035 Aanvraag op basis van afstamming van volgende geregistreerde meiseniers: - Gheert van den Bloke 17 juli

Nadere informatie

http://www.devolder-mouton.net/index.htm Stamboom Familie Gevaert -kwartierstaat

http://www.devolder-mouton.net/index.htm Stamboom Familie Gevaert -kwartierstaat http://www.devolder-mouton.net/index.htm Stamboom Familie Gevaert -kwartierstaat 29/03/2016 1. generatie 1. Gevaert Elisabeth Raymonda Georgina (17/09/1914) Gevaert Elisabeth Raymonda Georgina werd geboren

Nadere informatie

Gelet op het decreet op de begraafplaatsen en de lijkbezorging van 16 januari 2004;

Gelet op het decreet op de begraafplaatsen en de lijkbezorging van 16 januari 2004; UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE VERGADERING VAN HET COLLEGE Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet op de begraafplaatsen en de lijkbezorging van 16 januari

Nadere informatie

Stamreeks van Florent VERMAERCKE

Stamreeks van Florent VERMAERCKE Stamreeks van Florent VERMAERCKE Hieronder volgt de stamreeks van Florent Vermaercke. Die bestaat uit de voorouders en nakomelingen in de rechte mannelijke lijn, de lijn van de naamdragers of naamdoorgevers.

Nadere informatie

Opmerking voor de 3de en de 4de kolom: O = woonde hier niet in 1905 of 1912 X = woonde hier in 1905 en of twee maal O = aangekomen

Opmerking voor de 3de en de 4de kolom: O = woonde hier niet in 1905 of 1912 X = woonde hier in 1905 en of twee maal O = aangekomen Gemeentearchief Londerzeel - Deelgemeente Steenhuffel Onderwerp: Bevolking 1905 (bijgehouden tot 1912) Bewerkt door: Louis De Bondt (2002) STEENHUFFEL REGISTER DER BEVOLKING 1905 Dressé par De Maerschalck

Nadere informatie

110 Frans Willaert. Generatie 1 (proband)

110 Frans Willaert. Generatie 1 (proband) 110 Frans Willaert Generatie 1 (proband) 1 Frans Willaert, geboren op 30-10-1909 in Puurs. Frans is overleden op 11-02-1992 in Bonheiden, 82 jaar oud. Hij is begraven op 15-02-1992 in Puurs Erepark. Bevrijd

Nadere informatie

londerzeel volkstelling 1796

londerzeel volkstelling 1796 1 brabant,de barbara 45 1751 1780 steenweg 1770 1 wwe van campenhout petrus 2 campenhout,van anna catharina 14 1782 steenweg 3 wouters jan 44 1752 1787 kuiper steenweg 1782 4 hertogh,de petronella theresia

Nadere informatie

Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts

Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts eine genealogieonline Publikation Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts von 4 Mai 2016 Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts Generation 1 1. Elsken Goyvaerts. Sie heiratete mit Dirick van den Heuvel. Sie hatten

Nadere informatie

Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1

Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1 Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1 I Martinus SCHEIJEN, gedoopt 1 januari 1661 te Schin op Geul, overleden 6 maart 1746 te Schin op Geul, 85 jaar oud. Martinus is getrouwd op 20 april 1681 te Schin

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Willebroek Geboortes Bewerking: René Pattyn

Burgerlijke Stand Willebroek Geboortes Bewerking: René Pattyn Aalbrecht Maria Josephina 1884 Abbeloos Adrianus 20-11-1823 Abbeloos Anna Philippina 19-10-1828 Abbeloos Barbara 02-12-1824 Abbeloos Jean Baptiste 15-02-1820 Abbeloos Joanna Catharina 20-11-1823 Abbeloos

Nadere informatie

De nakomelingen van Nicolaus Keuleers

De nakomelingen van Nicolaus Keuleers een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Nicolaus Keuleers door 12 december 2016 De nakomelingen van Nicolaus Keuleers Generatie 1 1. Nicolaus Keuleers. Hij is getrouwd met Catharina Leemans.

Nadere informatie

weert temse - dopen

weert temse - dopen andries franciscus WRT 1716 5 7 adrianus sager,de maria andries petrus WRT 1710 10 12 michael heyden,ver adriana andries jan WRT 1712 11 10 michael heyden,ver adriana aoye,van servatius WRT 1710 9 15 petrus

Nadere informatie

Tereken: vervallen concessies 2016

Tereken: vervallen concessies 2016 Tereken: vervallen concessies 2016 Overledene + bijzetting Connr. Ligging Baetens Joannes en Heyninck Paulina T 12.221 R Noord Beeckman Leon en De Cock Georgette T 12.209 R Noord Bontinck Margareta T 14.005

Nadere informatie

25 2 1851 80 Buggenhout Franciscus. Aerts Constantinus 8 9 1868 43 Sint-Amands Bernardus Moens Barbara Teugels Albertina

25 2 1851 80 Buggenhout Franciscus. Aerts Constantinus 8 9 1868 43 Sint-Amands Bernardus Moens Barbara Teugels Albertina NAAM VOORNAAM DAG MAAND JAAR LEEFTIJD GEB VADER MOEDER PARTNER Abbeloos 25 8 1892 2 Opdorp Achtergael Dorothea 30 7 1864 39 Opdorp Achtergael 25 2 1851 80 Buggenhout Adriaens 30 9 1863 68 Nieuwenrode Aerts

Nadere informatie

BS Willebroek Eigen opzoeking Huwelijksakte Franciscus Eduardus Schaerlaecken x Maria Aloysia Spellemans

BS Willebroek Eigen opzoeking Huwelijksakte Franciscus Eduardus Schaerlaecken x Maria Aloysia Spellemans Georges Brems - Ooststatiestraat 359, 2550 Kontich 6001 Eigen opzoeking Huwelijksakte Petrus Joannes Van Peuter x Anna Catharina Peeters HA Willebroek 1892/ 07/11/1892 6002 Eigen opzoeking Huwelijksakte

Nadere informatie

Aanvraagdossier J.M Van der Elst Steenokkerzeel Geregistreerd op 22 februari 2015 onder nr MSR 004 K

Aanvraagdossier J.M Van der Elst Steenokkerzeel Geregistreerd op 22 februari 2015 onder nr MSR 004 K Aanvraagdossier J.M Van der Elst Steenokkerzeel Geregistreerd op 22 februari 2015 onder nr MSR 004 K Generatie 1 - Parochieregister van Malderen. I. PAESCHIER VAN DOORSLAER, ged. Malderen 19 maart 1623

Nadere informatie

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in Tak Johanna. Geboren: na het huwelijk van 27 november 1838 tussen Johannes en Carolina, wordt op 23 december 1839 Johanna Maria Jacoba Dellaert geboren, als 1e kind. Tak Johanna. Huwelijk: op 1-5-1862

Nadere informatie

Nakomelingen van Felix NOYNAERT

Nakomelingen van Felix NOYNAERT Pagina 1 1-Felix NOYNAERT geboren: 15 Apr 1854, Kester overleden: 9 Jun 1921, Langdorp +Josephina CORTEN geboren: 29 Okt 1850, Wolfsdonck overleden: 18 Sep 1930, Aarschot 2-Adolf NOYNAERT geboren: 23 Sep

Nadere informatie

71 Petrus Philemon Sarens

71 Petrus Philemon Sarens 71 Petrus Philemon Sarens Generatie 1 (proband) 1 Petrus Philemon Sarens, geboren op 12-06-1915 in Sint-Amands. Petrus is overleden op 09-03- 1945 om 06:45 in Dachau ( Duitsland ), 29 jaar oud. Hij is

Nadere informatie

Van Buggenhout-Opstal to the States

Van Buggenhout-Opstal to the States Van Buggenhout-Opstal to the States Ons verhaal begint ergens in de jaren 1800 in de Broekstraat bij de familie Annaert. Het bevolkingsregister uit de Franse tijd (1818) vermeldt hen in het huis nr. 33.

Nadere informatie

LONDERZEEL - Burgerlijke Stand - Huwelijken bewerkt door Robert De Roeck en Louis De Bondt (2003)

LONDERZEEL - Burgerlijke Stand - Huwelijken bewerkt door Robert De Roeck en Louis De Bondt (2003) 31 20-10-1859 ADRIAENS Joanna Catharina 2-11-1836 Willebroek dienstmeid Engelbert landb. 52 Willebr. ADRIAENS Dorothea 53 Willebr. X DE COCK Franciscus 21 16-7-1827 ADRIAENS Joannes Baptista 1790 Nieuwenr

Nadere informatie

6/10/1871 Cornelia Dirken, dienstmeid, Ravels 8/2/1849 (dochter van Maria Catharina Dirken, zonder beroep)

6/10/1871 Cornelia Dirken, dienstmeid, Ravels 8/2/1849 (dochter van Maria Catharina Dirken, zonder beroep) S Adrianus Schellekens, landbouwer, Ravels 1/11/1795 (zoon van Walterus Schellekens z.d. en Antonetta de Bont z.d.) xx Ravels 23/5/1827 Maria Elisabeth Huybs, spinster, Ravels 24/9/1799 (dochter van Ignatius

Nadere informatie

Fragment-genealogie Smeets (3)

Fragment-genealogie Smeets (3) Fragment-genealogie Smeets (3) XI-1 ANNA MARIA SMEETS geboren te Schin op Geul t.o. de kerk en aldaar gedoopt 30 december 1770, dochter van WIJNANDUS SMEETS [X-2] en CHRISTINA LOOGEN. Zij huwde te Schin

Nadere informatie

Fragment-genealogie familie Smeets (4)

Fragment-genealogie familie Smeets (4) Fragment-genealogie familie Smeets (4) Gerard van Hoof Vervolg XII-3: Franciscus Josephus SMEETS Uit het tweede huwelijk van Franciscus Josephus SMEETS met Anna Elisabeth Hendrica STASSEN werden verder

Nadere informatie

Gemeentearchief Londerzeel - Deelgemeente Londerzeel Onderwerp: Volkstelling 1796 Bewerkt door: Louis De Bondt (2002)

Gemeentearchief Londerzeel - Deelgemeente Londerzeel Onderwerp: Volkstelling 1796 Bewerkt door: Louis De Bondt (2002) Gemeentearchief Londerzeel - Deelgemeente Londerzeel Onderwerp: Volkstelling 1796 Bewerkt door: Louis De Bondt (2002) Fait à Londerzeel ce 12 thermidor, 4e année rep. - A.F. Van den Driessche, agent I

Nadere informatie

50 Frans Kerremans. Generatie 1 (proband)

50 Frans Kerremans. Generatie 1 (proband) 50 Frans Kerremans Generatie 1 (proband) 1 Frans Kerremans, geboren op 02-03-1908 in Tisselt. Frans is overleden op 24-12-1944 in Gross- Rosen, 36 jaar oud. Notitie bij overlijden van Frans: Gedenksteen

Nadere informatie

De nakomelingen van Henricus Hannes

De nakomelingen van Henricus Hannes een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Henricus Hannes door 13 augustus 2017 De nakomelingen van Henricus Hannes Generatie 1 1. Henricus Hannes. Hij is getrouwd op 25 juli 1726 te Kasterlee

Nadere informatie

Archief Londerzeel. Bewerkt door Louis De Bondt (2001) Steenhuffel, parochieregisters, huwelijken Bewerkt door Louis De Bondt

Archief Londerzeel. Bewerkt door Louis De Bondt (2001) Steenhuffel, parochieregisters, huwelijken Bewerkt door Louis De Bondt Archief Londerzeel Onderwerp: Steenhuffel, huwelijken 1797-1895 Opgemaakt op basis van de nog bestaande parochieregisters De vele ontbrekende gegevens werden opgevuld met informatie uit de burgerlijke

Nadere informatie

Naam man Naam vrouw Datum huwel Opmerkingen

Naam man Naam vrouw Datum huwel Opmerkingen Abbeloos Josse Jean Van Neck Marie Anne 23-04-1819 Achten Fredericus Martinus Vertongen Maria Valentina 1877 Adam Henricus Josephus Cruypelants Urbania Isabella 1881 Adam Julius Robijn Catharina 1884 Addiers

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Joannes Antonius Bakker, geb. 1773, overl. 26-11-1838 te Nijmegen. Huwelijksregister R.K. Statie der Minderbroeders Nijmegen 1659-1811 (RBS 1224/281) Van beroep winkelier. Hij trouwde

Nadere informatie

Klapper Burgerlijke Stand van de gemeente Walem : Geboortes

Klapper Burgerlijke Stand van de gemeente Walem : Geboortes Klapper Burgerlijke Stand van de gemeente Walem 1821-1905: Geboortes 2007 GEN-AID Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze ook, zonder voorafgaandelijk toestemming

Nadere informatie

HUW WED JNG HUW WED JNG

HUW WED JNG HUW WED JNG Bevolkingsregister van Willebroek in 1830 Stand op 01 januari 1830 aant/huis Leef Geboren MANNEN VROUWEN Beroep GODSDIENST Kraag 1 1 2 Sollie Joannes Baptista 64 Ramsdonk x Linnenwever x wed. van Maria

Nadere informatie

londerzeel - begrafenissen 1635-1802

londerzeel - begrafenissen 1635-1802 abbeloos anna 1749 1 3 echtg meren,ver petrus abbeloos christophorus 1725 9 17 abbeloos cornelia 1676 9 11 kind jan minderjarig abbeloos elisabeth 1780 3 14 echtg ruyssevelt jacobus 1710 70 jarige abbeloos

Nadere informatie

Marten Kanters (1761?), timmerman en kroeghouder In de patentregisters van 1815 t/m 1818 woont Marten Kanters op Plaats nr. 17

Marten Kanters (1761?), timmerman en kroeghouder In de patentregisters van 1815 t/m 1818 woont Marten Kanters op Plaats nr. 17 Nieuwstraat 40/42 Bewoners van 1815 tot heden : Kanters -van der Meijden Knicknie van den Biggelaar van de Coevering Immens (café Victoria) supermarkt Boxer (de Kroon) en vervolgens de Jumbo kindsheidoptocht

Nadere informatie

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van door 1 mei 2016 De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van Generatie 1 1. Jacob Jasperszoon Ulden Van. Generatie 2 2.

Nadere informatie

De nakomelingen van Antonius Verstraete

De nakomelingen van Antonius Verstraete een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Antonius Verstraete door 17 september 2016 De nakomelingen van Antonius Verstraete Generatie 1 1. Antonius Verstraete. Antonius is overleden. Generatie

Nadere informatie

Een vriendenschaar van zwagers (1920) Martin Cleven

Een vriendenschaar van zwagers (1920) Martin Cleven Een vriendenschaar van zwagers (1920) Martin Cleven Van links naar rechts: Gehuwd met: 1. Frederik Aarts Catharina Vergoossen 2. Pieter Cleven Gertrudis Vergoossen 3. Naardus Vergoossen Gertruda de Haan

Nadere informatie

$ % # # & &! # ' # # ( ) *% + #! " #! $

$ % # # & &! # ' # # ( ) *% + #!  #! $ Een analyse van de verschillende Tiegemse families en hun afstammingslijnen vanaf de 15de tot de 20ste eeuw %##& &!# '# # ( )*%+#!"#! Inhoud Inhoud, -#. /012&'3., ) 4 2 2 5 &&6 47 8 6 &&3. ) &&& 9 &/ :

Nadere informatie

landbouwster, Poppel 22/8/1807 (dochter van Joannes Ruts, landbouwer en Elisabeth Van Gils, landbouwster)

landbouwster, Poppel 22/8/1807 (dochter van Joannes Ruts, landbouwer en Elisabeth Van Gils, landbouwster) H Antonius Haagen, landbouwer, Poppel 10/9/1819 (zoon van Nicolaas Haagen Poppel 22/6/1839 en Allegonda Bocx landbouwster) xx Poppel 4/4/1850 Elisabeth Keysers, landbouwster, Poppel 1/10/1826 (dochter

Nadere informatie

Gegevens zijn afkomstig uit

Gegevens zijn afkomstig uit sers en uys '0) 4) 31 5) OVERZICHT wasvrouw schoenmaker bediende strodekker pastoor gerechtsbode arbeider sijn hoefsmid Staat.. Tijd Woonplaats ~..".' INWONERS der of beneden Kinderen 32 komst Ouderdom

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Cornelius van Loon, geb. 18-07-1718 te Wouw. Hij trouwde Dijmphna van Tilborgh. i. Paulina van Loon, geb. 12-04-1748 te Essen. ii. Anna Maria van Loon, geb. 04-05-1750 te Essen. iii.

Nadere informatie

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege)

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) door 11 november 2016 De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) Generatie 1 1. Arnoldus Jacobus Legius

Nadere informatie

opdorp dopen doopheffers

opdorp dopen doopheffers volgnr doopheffer 1 lauwers adrianus 1 tersaren catharina 2 de neve livinus 2 tombu judoca 3 peeters catharina 3 teugels octavianus 4 lemmens maria theresia 4 willockx philippus 5 hofmans anna 5 van damme

Nadere informatie

Tot slot blikt Vic Berckmans, zoals elk jaar, even terug op het voorbije jaar met het jaaroverzicht

Tot slot blikt Vic Berckmans, zoals elk jaar, even terug op het voorbije jaar met het jaaroverzicht Beste lezer, Het lijkt allemaal ver weg! In 2001 werd, ter vervanging van het driemaandelijks tijdschrift, het eerste jaarboek van onze vereniging voorgesteld. Vandaag zijn we al toe aan nummer tien! Je

Nadere informatie

www.vorstenbosch-info.nl

www.vorstenbosch-info.nl OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 3 VEEL ONZEKERHEID In 1832 is deze woning in bezit van Hendrik van Dijk (sectie: E 280/1052/1291) en in 1840 is de eigenaar Theodorus van Eenbergen. In 1843 gaat

Nadere informatie

De kwartierstaat van Josephus Maria de Bus

De kwartierstaat van Josephus Maria de Bus een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Josephus Maria de Bus door 4 maart 2017 De kwartierstaat van Josephus Maria de Bus Generatie 1 1. Josephus Maria de Bus, zoon van Paulus Gustavus Eugenius

Nadere informatie

BURGERLIJKE STAND MINDERHOUT

BURGERLIJKE STAND MINDERHOUT Met dank aan de archiefdienst Hoogstraten voor hun bereidwillige medewerking. Johan Van Steen 2007 R BURGERLIJKE STAND MINDERHOUT Tip: om te zoeken op naam: CTRL + F 1796-1900 De bewerking toont achterenvolgens

Nadere informatie

wolvertem 4 parochies - dopen 1590-1800

wolvertem 4 parochies - dopen 1590-1800 abbeloos egidius IMP 1704 5 8 christophorus mars,de maria maer,de abbeloos franciscus ROS 1771 5 15 jan baptist peeters joanna catharina robberechts franciscus zeebroeck,van elisabeth abbeloos henricus

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH RIETDIJK 19 Arie van den Bogaart een landbouwer uit Schijndel is in 1832 de eigenaar van dit huis (sectie: E130). Hij bezit ook het huis er naast Rietdijk D (verdwenen

Nadere informatie

Kanaal van Deurne Afwateringskanaal 1861

Kanaal van Deurne Afwateringskanaal 1861 1859 Geboren, gestorven, getrouwd en scheepvaart in Meijel Vanaf 1854 kende peeldorp Meijel volop scheepvaart. Daarvoor was in 1853 immers de Noordervaart uitgediept en de Helenavaart gegraven. In 1861

Nadere informatie

De familie Van Reeth. te Boom, Rumst en Terhagen. in de 19de eeuw

De familie Van Reeth. te Boom, Rumst en Terhagen. in de 19de eeuw De familie Van Reeth te Boom, Rumst en Terhagen in de 19de eeuw Samengesteld door Tom De Loenen Derde, voorlopige versie mei 2006 Tom De Loenen - 2 - Derde, voorlopige versie Inhoud Vooraf 3 Genealogie

Nadere informatie

Afstamming (6 generaties) van Pierre (Misse)Botte ca

Afstamming (6 generaties) van Pierre (Misse)Botte ca Afstamming (6 generaties) van Pierre (Misse)Botte ca 1676-1732 I.1 Pierre (Misse)Botte Hij werd geboren ca 1676. Hij huwde wettelijk te Pâturages op maandag 11 april 1701 met Jeanne Benoit kopie van de

Nadere informatie

De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten)

De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten) door 13 november 2016 De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten) Generatie 1 1. Johannes(is) Arien

Nadere informatie

Parenteel van Nicolaas Hubertus Vos

Parenteel van Nicolaas Hubertus Vos pagina 1 van 5 Parenteel van Nicolaas Hubertus Vos 1 53 1 Nicolaas Hubertus Vos (afb. 1 ) is geboren op 01-08-1850 in Eckelrade-Gronsveld, zoon van Wilhelmus Vos en anna Pleumeeckers. Nicolaas Hubertus

Nadere informatie

Genealogie van Reinier NOLDUS

Genealogie van Reinier NOLDUS Genealogie van Reinier NOLDUS Uitgezocht door: Lucien Pijper, Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Reinier NOLDUS. Gehuwd met Maria JANSSEN. 1. Anna Maria NOLDUS, gedoopt op 28 november 1790 te Venlo (getuige(n):

Nadere informatie

wolvertem 4 parochies - begrafenissen 1619-1800

wolvertem 4 parochies - begrafenissen 1619-1800 INFO : zie "Ten Geleide" voir "Ten Geleide" abbeloos egidius ROS 1751 5 21 echtg de coster joanna maria kerkhof abbeloos franciscus ROS 1775 8 19 kind 4j oud abbeloos henricus ROS 1788 8 14 kind jan baptist

Nadere informatie

Fragment genealogie fam. Ruijpers Schin op Geul

Fragment genealogie fam. Ruijpers Schin op Geul Fragment genealogie fam. Ruijpers Schin op Geul Zover bekend op dit moment is de stamvader van de fam. Ruijpers afkomstig uit Berg en Terblijt. Daar werd op 23 febr 1728 gedoopt Willem Reupdrs. Hij huwde

Nadere informatie

Stamboom familie Scherrens. { Jan Scherrens geboren in 1460}

Stamboom familie Scherrens. { Jan Scherrens geboren in 1460} Stamboom familie Scherrens { Jan Scherrens geboren in 1460} 16_ Pieter SCHERRENS ca 1490-ca 1540 8_ Roeland SCHERRENS ca 1530-ca 1580 4_ Livinus SCHERRINS ca 1565-1645 17_ Josine BOUDINS ca 1505 9_ Xxx

Nadere informatie

Werkgroep Genealogie

Werkgroep Genealogie Werkgroep Genealogie De werkgroep bestaat uit Bart van Schijndel en Anny Janssen. doelstelling: A. Het adviseren van (aankomende) genealogen. Voor vragen kunt u terecht bij de werkgroep. Gegevens uit het

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Johan Caspar Busch. Hij trouwde Veronica Theresia Wassenaar. 2. i. Benedictus Busch geb. 1754. Tweede generatie 2. Benedictus Busch, geb. 1754 te Utrecht, overl. 24-01-1827 te Groningen.

Nadere informatie

Kiezerslijst Willebroek 1906-1907 blz. 2 van 26 Georges Brems

Kiezerslijst Willebroek 1906-1907 blz. 2 van 26 Georges Brems Kiezerslijst Willebroek 1906-1907 blz. 1 van 26 Georges Brems Kiezerslijst van de Willebroek (1 mei 1906 tot 30 april 1907). Deze kiezerslijst is opgesteld volgens het sinds 1893 geldende algemeen meervoudig

Nadere informatie

vilvoorde en peutie - klapper op dopen 1573-1796 - A/F

vilvoorde en peutie - klapper op dopen 1573-1796 - A/F aa,van der alexander franciscus PEU 1705 12 17 jan greef,de barbara aa,van der anna PEU 1714 6 3 gommarus govaerts martina aa,van der anna catharina PEU 1788 12 24 henricus maes petronella aa,van der anna

Nadere informatie

De nakomelingen van Adriaenus Vande Sande

De nakomelingen van Adriaenus Vande Sande een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Adriaenus Vande Sande door 8 januari 2017 De nakomelingen van Adriaenus Vande Sande Generatie 1 1. Adriaenus Vande Sande. Adriaenus is overleden. Generatie

Nadere informatie

Gelet op het decreet op de begraafplaatsen en de lijkbezorging van 16 januari 2004;

Gelet op het decreet op de begraafplaatsen en de lijkbezorging van 16 januari 2004; UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE VERGADERING VAN 27 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: T. VAN HERREWEGHE, burgemeester-voorzitter, G. HERMANS, J. JACOBS, R. BUYS, N. SERTIJN, schepenen, L. CASSIMON,

Nadere informatie

Het armenbos. door Paul Lammeretz

Het armenbos. door Paul Lammeretz Het armenbos door Paul Lammeretz In de tweede helft van 1800 was het een slechte tijd voor de mensen. De lichamelijke conditie van grote delen van de Nederlandse bevolking was slecht; jonge en oude mensen,

Nadere informatie

Werkdocument Sassenus v2.1 Pagina 1 van 14 Gemaakt op 15 maart 2008 Peter Crombecq

Werkdocument Sassenus v2.1 Pagina 1 van 14 Gemaakt op 15 maart 2008 Peter Crombecq Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van de klappers van de akten in de parochieregisters van Leuven, aangevuld met enkele andere bronnen. Een 20-tal akten konden niet worden geplaatst en

Nadere informatie

Parenteel van Joannes Hubertus (jan hubert)

Parenteel van Joannes Hubertus (jan hubert) pagina 1 van 5 Parenteel van Joannes Hubertus (jan hubert) Vos 1 87 1 Joannes Hubertus (jan hubert) Vos (afb. 1 ) is geboren op 03-07-1852 in Eckelrade, zoon van Wilhelmus Vos en anna Pleumeeckers. Joannes

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 1 Vóór 1800 zou deze boerderij, die stamt uit 1648, in bezit zijn van de erven Joosten (info: Jo van den Berg). In 1832 zijn erven van Johannes van Veghel eigenaar

Nadere informatie

9 Aandeelhouders 13 augustus 1912 oprichtingsakte no. 140.

9 Aandeelhouders 13 augustus 1912 oprichtingsakte no. 140. Invulformulier Ondernemers (1) Ondernemers A. Kerngegeven (vital data + familierelaties) 9 Aandeelhouders 13 augustus 1912 oprichtingsakte no. 140. 1 IJzergieter. Familienaam, voornamen, titel(s): van

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ HET VERHAAL OVER DE HEEMSTEEDSE FAMILIE VAN DER WEIDEN

BIJLAGE BIJ HET VERHAAL OVER DE HEEMSTEEDSE FAMILIE VAN DER WEIDEN BIJLAGE BIJ HET VERHAAL OVER DE HEEMSTEEDSE FAMILIE VAN DER WEIDEN In deze bijlage bevinden zich drie overzichten en een kaart: 1: Tijdlijn en overzicht van de wasserijen van Van der Weiden tussen 1755

Nadere informatie

DEEL 11. Voor de index zie pagina 2 t.m. 14

DEEL 11. Voor de index zie pagina 2 t.m. 14 DEEL 11 De informatie in dit bestand werd voor u gratis samengesteld door Medard Moerenhout uit Antwerpen van de groep GensFlandria. De gegevens uit dit bestand zijn vrij te gebruiken, op voorwaarde dat

Nadere informatie

BEWONERS EN/OF EIGENAREN

BEWONERS EN/OF EIGENAREN Wie woonde waar? (7) In deze aflevering van "Wie woonde waar 1" bekijken we een deel van Strucht. De gegevens werden in kaart gebracht door Fon Weusten, waarbij gebruik werd gemaakt van de volgende archiefbronnen:

Nadere informatie

1 Sophia Coumans, gedoopt op 20 maart 1723 in Schimmert 2 Joannes Coumans, gedoopt op 8 maart 1725 in Schimmert,volgt onder 11.

1 Sophia Coumans, gedoopt op 20 maart 1723 in Schimmert 2 Joannes Coumans, gedoopt op 8 maart 1725 in Schimmert,volgt onder 11. FRAGMENT-GENEALOGIE fam.coumans ICoemans I Nicolas Coumans mogelijk afkomstig uit Schinnen Hij was gehuwd met Catharina Muijlkens. Uit dit huwelijk o.a: 1 Sophia Coumans, gedoopt op 20 maart 1723 in Schimmert

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Adrianus de Keijser, geb. te Gastel. Afkomstig uit Gastel. Hij trouwde Petronilla Boerkens, getrouwd 07-01-1759 te Halsteren. i. Anna de Keijser, geb. 09-10-1759 te Halsteren. Getuigen

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Josephus Holtzer. Hij trouwde Dorothea Wageners. 2. i. Johannes Holtzer geb. 07-04-1762. Tweede generatie 2. Johannes Holtzer, geb. 07-04-1762 te Schilingsfurst, overl. 02-02-1845 te

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Adrianus Cornelis de Wael. Hij trouwde Barbara Peeters, getrouwd 30-03-1682 te Roosendaal, overl. >1714. i. Marinus de Wael, geb. 19-01-1683 te Roosendaal, overl.

Nadere informatie

INDEX GREMBERGEN BS

INDEX GREMBERGEN BS INDEX GREMBERGEN BS 1796-1900 Abbeele Angelina van den, 1425, 2888. Augustus van den, 1. Benedictus van den, 2, 2529, 3, 1193. Camil van den, 4. Carolina van den, 856. Catharina Josepha van den, 1793.

Nadere informatie

Gezinsreconstructie gemeente PAMEL

Gezinsreconstructie gemeente PAMEL Het Liedekerks Heemkundig Genootschap Gezinsreconstructie gemeente PAMEL 1792-1900 door Rita Van Isveldt D/2004/1482/2 Inleiding De gegevens opgenomen in dit werk omvatten alle gezinnen met kinderen geboren

Nadere informatie

Parenteel van Gommert Pietersen van Geel

Parenteel van Gommert Pietersen van Geel Parenteel van Gommert Pietersen van Geel 1 Gommert Pietersen van Geel is geboren in 1624 in Zevenbergen. Gommert is Notitie bij overlijden van Gommert: Overleden rond 1676. Gommert: (1) trouwde, 24 of

Nadere informatie

De nakomelingen van Sluiter, Ferdinand

De nakomelingen van Sluiter, Ferdinand een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Sluiter, Ferdinand door 28 augustus 2017 De nakomelingen van Sluiter, Ferdinand Generatie 1 1. Sluiter, Ferdinand. Hij is getrouwd met Hans, Barbara.

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH LENDERSGAT 1 (voorheen Erpsche steeg, later Brakkensedijk) In 1832 is Antonius van Hooft, tuinman te Vorstenbosch, eigenaar van deze boerderij. De woning werd in deze periode

Nadere informatie

92 Laurent Jeanne Van Hoof

92 Laurent Jeanne Van Hoof 92 Laurent Jeanne Van Hoof Generatie 1 (proband) 1 Laurent Jeanne Van Hoof, geboren op 12-03-1923 in Schelle. Laurent is overleden op 04-04-1945 in Nordhausen, 22 jaar oud. Notitie bij overlijden van Laurent:

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. van den Hove Schin op Geul

Fragment-genealogie fam. van den Hove Schin op Geul Fragment-genealogie fam. van den Hove Schin op Geul De naam Van de fam. van den Hove komt in de archieven van de euregio veelvuldig voor. In de 15de en 16de eeuw is het een bekende naam in de omgeving

Nadere informatie

Aanvraagdossier William Timmermans Brussel Geregistreerd op 10 juli 2015 onder nr MSR 015 D

Aanvraagdossier William Timmermans Brussel Geregistreerd op 10 juli 2015 onder nr MSR 015 D Aanvraagdossier William Timmermans Brussel Geregistreerd op 10 juli 2015 onder nr MSR 015 D Generatie 1 I. GILLIS VAN DUEREN, meisenier 10 januari 1647 (str. Jan Gillisjan den ouden en Jan Gillisjan den

Nadere informatie

Fragment-genealogie Smeets (2)

Fragment-genealogie Smeets (2) Fragment-genealogie Smeets (2) IX-1 MARIA ANNA SMETS dochter van NICOLAUS SCHMETS [VIII] en CATHARINA SCHOUTETEN, werd geboren te Strucht en 17 augustus 1702 gedoopt te Schin op Geul. Van haar zijn geen

Nadere informatie

Huwelijken Lovenjoel

Huwelijken Lovenjoel 1911 nr 6 25 november 1911 347 VANDEN BROECK Martinus Julius 03/08/1882 Lovenjoel ADAMS Joanna Francisca 21/08/1889 Lovenjoel 1898 nr 7 23 april 1898 251 OVERSTEYNS Augustinus 03/04/1876 Lovenjoel ADAMS

Nadere informatie

De nakomelingen van Nicolaus Baars

De nakomelingen van Nicolaus Baars een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Nicolaus Baars door 8 juni 2016 De nakomelingen van Nicolaus Baars Generatie 1 1. Nicolaus Baars. Hij is getrouwd met Margarita Olfs, dochter van Joannes

Nadere informatie

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ouders 2 Joannes Stepanus Stevens X Joanna Adriana Sijmonssen Antwerpen - 02/03/1659 Geboren 02/12/1652 Zundert - 21/09/1681 Gehuwd Zundert - [< 1697] Overleden - 2.1 Maria X1 Gerardus Paschaelis Adriaensen

Nadere informatie

Genealogische gegevens over de familie Nicolaes

Genealogische gegevens over de familie Nicolaes Genealogische gegevens over de familie Nicolaes van Kanne naar Maastricht * Gemeentewapen voormalige gemeente OudVroenhoven Het hierna volgend overzicht omvat informatie over de afstamming van mijn schoonmoeder

Nadere informatie

Naamlijsten met Eerste en Plechtige Communiecanten

Naamlijsten met Eerste en Plechtige Communiecanten Naamlijsten met Eerste en Plechtige Communiecanten Eerste Communie 1894 Cornelius Van Eyndhoven, Alexis Van Hees, Frans Dries, Cornelius Heyns, Frans De Corte, Adriaan Hermans, Henri De Bont, Joseph Van

Nadere informatie

Raadpleeg de originele akten dan pas ben je zeker van de juiste schrijfwijze en gegevens!

Raadpleeg de originele akten dan pas ben je zeker van de juiste schrijfwijze en gegevens! Geboorte huwelijk en overlijden inwoners Merelbeke M Klapper parochieregister Merelbeke 1796 tot en met 1913 = volledig huwelijken Merelbeke van begin tot 1913 = volledig gegevens uit de kiezerslijst Merelbeke

Nadere informatie