Lage-energiewoningen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lage-energiewoningen"

Transcriptie

1 Lage-energiewoningen

2 Wie we zijn... Onze bouwfirma Arwo-Bouw is gevestigd in Arendonk - België. We focussen ons al meer dan 20 jaar op het gebruik van de nieuwste technologieën om kwaliteit van het bouwproces te verhogen en tegelijk de kostprijs zo laag mogelijk te houden. Enkele jaren geleden zagen de drijvende krachten achter Arwo-Bouw, Gust Woestenborghs en zijn zoon Erik, het geweldige potentieel van bouwen in hout. Het opstarten met deze hightech bouwmethode was vanaf dan slechts een kwestie van tijd en lag voor de hand. Arwo-Bouw houdt zich continu bezig met het perfectioneren van deze bouwtechniek om de meest efficiënte manier van werken en de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen. Alle materialen gebruikt in de houtskeletwoning hebben een CE-label.

3 Het nieuwe bouwen Milieu neutraal Bouwen in hout staat gelijk met milieu-neutraal bouwen. CO2, die in de volwassen gerooide bomen zit, blijft voor altijd opgeslagen in het hout. Dus ook in uw toekomstige woning. Tijdens het volledige proces van het kappen van de bomen, de bouw van uw toekomstige woning, tot zelfs de afbraak en de uiteindelijke verwerking tot gerecycleerd hout, wordt geen bijkomende CO2 geproduceerd. Het gecontroleerd kappen van hout is een gesloten en zich herhalende cyclus. In tegenstelling tot vele andere bouwtechnieken, ontneemt deze niet de broodnodige zuurstof aan ons milieu. Gecontroleerd bouwen Bij Arwo-Bouw wordt uw volledige woning vooraf in een atelier geproduceerd. Ieder bouwelement mag de fabriek pas verlaten na een strenge eindcontrole. De bouwelementen worden op de werf afgeleverd en netjes gemonteerd. Na montage en voor de oplevering wordt de luchtdichtheid van de woning gecontroleerd door een Blowerdoortest. Alle onderdelen van de bouwelementen hebben een CE-label. Laag energetisch wonen Hout is een extreem goed isolerend bouwmateriaal. Dit in combinatie met het gebruik van hele dikke en kwalitatief hoogwaardige rotswoldekens zorgt dat bouwen in houtskeletbouw de beste bouwtechniek is voor super laag-energetische bouwprojecten. Wel beter, niet duurder Door de unieke aanpak van Arwo-Bouw, wordt uw woning een stuk efficiënter gebouwd dan met de traditionele bouwwijze. Voor een vergelijkbare kostprijs krijgt u bovendien een woning met een veel hoger energierendement. Dankzij het bouwproces van Arwo-Bouw wordt het totale bouw- en afwerkingsproces makkelijk met een half jaar verkort. Dit geeft u een extra besparing want time is money. Houtskeletbouw vraagt geen toevoeging van water waardoor u reeds vanaf dag één het hoogste isolatie rendement haalt.

4 Bouwen met hout en ons milieu Het CO2 verhaal: een gesloten circuit Bomen zijn, zeker in onze huidige maatschappij, van levensbelang voor onze zuurstofvoorziening. Gedurende heel hun leven filteren ze onze lucht, en halen onder andere CO2 gassen uit de lucht, waarvoor ze ons gratis zuurstof geven in de plaats. En zolang hout niet opbrandt of wegrot, blijft de CO2 erin opgeslagen. In bijgevoegde tekening volgen we de levenscyclus van het hout dat door Arwo-Bouw gebruikt wordt voor het verwezenlijken van uw toekomstige woning.

5 1 - Volwassen bomen worden gerooid. De bruikbare delen gaan naar de zagerij, takken en afval worden verwerkt tot houtspaanders. Deze worden dan gebruikt voor de fabricage van spaanderplaten. Op de plaats van de oude bomen worden nieuwe exemplaren geplant. Die kunnen ongemoeid groeien tot ook zij weer kaprijp zijn. 2 - In de zagerij wordt het hout gesneden in balken en planken. Houtafval wordt ook hier verder verwerkt. 3 - De houten balken, planken en spaanderplaten worden geassembleerd tot bouwelementen. Deze elementen verlaten kant en klaar de fabriek: ze worden voorzien van een dampscherm en ingewerkte elektriciteitsleidingen. 4 - De bouwelementen worden op volgorde van montage afgeleverd op de werf. 5 - Uw woning wordt op enkele dagen tijd volledig gemonteerd, en afgewerkt met de door u gekozen buitenafwerking. 6 - U geniet gedurende tientallen jaren van uw energievriendelijke woning. 7 - Indien uw huis ooit wordt afgebroken, krijgt de houten constructie nog een nieuw leven door de makkelijke recyclage. 8 - Gedurende de volledige cyclus blijft de CO2 gevangen in het hout. Enkel de allerlaatste niet bruikbare resten worden verwerkt tot pellets voor gebruik in Bio-centrales. De CO2-uitstoot van deze centrales is dezelfde als de vrijgekomen CO2 bij natuurlijke verrotting van een boom.

6 Ons bouwproces Arwo-Bouw streeft naar een zo groot mogelijke kwaliteitscontrole tijdens de voorbereiding en uitvoering van uw woning. Daarom investeren we voldoende tijd in de voorbereiding van ieder bouwdossier. Voor iedere woning wordt een volledige technische studie gedaan, incl. de E-peil berekening aan de hand van de werkelijke gegevens. Zodoende krijgt u als klant een zeer duidelijk beeld over de kostprijs en de energieprestatiewaarde van uw toekomstige woning. En dit zonder onaangename financiële verrassingen achteraf. De geboorte van uw woning Eens het studiewerk achter de rug, wordt het gedetailleerde ontwerp doorgegeven aan onze Scandinavische afdeling. Deze zorgt voor de volledige uitwerking van de nodige bouwelementen waaruit uw woning wordt opgebouwd. Het totale proces omvat: het rooien van hoogwaardige bomen / zagen en behandelen van het hout / uitwerken van houten frames / plaatsen van min. 19 cm isolatie / aanbrengen van een hoog-kwalitatief dampscherm, voorzien van de nodige overlappingen / monteren van ramen en deuren, voorzien van 3-dubbel superisolerend glas / het aanbrengen van de elektriciteitsbuizen in een daarvoor aparte leidingenwand. Pas na een bijkomende eindcontrole in de fabriek, worden de stukken vrijgegeven voor transport naar de bouwplaats. Terwijl de bouwelementen nog in aanmaak zijn, worden op de bouwplaats de funderingswerkzaamheden uitgevoerd. Grondplaat en rioleringen staan zo op tijd klaar wanneer de eerste bouwstukken arriveren. De bouwelementen worden één voor één met een kraan van de vrachtwagens gehaald en rechtstreeks op de juiste plaatsen gemonteerd. Gemiddeld na 5 werkdagen staat de ruwbouw van uw woning klaar om verder te worden afgewerkt. Aan de buitenkant wordt de bouw nogmaals gecontroleerd om te zien of alle naden perfect zijn aan gewerkt, en binnenin worden alle kieren met speciale tape zorgvuldig afgeplakt. In de laatste fase volgt de eindafwerking, waarbij de gevelbekleding wordt aangebracht. Tot slot wordt nog eens een eindcontrole, inclusief Blowerdoortest, gedaan, vooraleer u de sleutel van uw nieuwe woning in ontvangst mag nemen. Opmaak Plannen Uittekenen constructiedelen Gecontroleerde Fabricage

7 Een Belgisch-Scandinavische samenwerking Arwo-Bouw is op zoek gegaan naar een ideale bouwpartner en heeft die gevonden in het noorden van Europa. In deze streken is kwalitatief hout in overvloed en is bouwen met hout, met de nodige know-how, reeds decennia lang dagelijkse realiteit. Zowel België als Scandinavië hebben de terechte reputatie van degelijkheid. Voor Arwo-Bouw is de samenwerking met de Norvik-groep de ideale formule. We leveren uw nieuwe woning af met de beste en nieuwste technologieën die vandaag te vinden zijn, gecombineerd met de gekende Scandinavische degelijkheid. Toch blijft door deze unieke samenwerking de prijs van uw woning op hetzelfde niveau van traditioneel bouwen. Oplevering Leveren op de werf Gecontroleerde Montage Afwerking

8 Technische kant van het verhaal Houtskeletbouw, de controleerbare toekomst In het nieuwe wonen is het lang niet meer voldoende om een goed geïsoleerde woning te bouwen. De vele nieuwe normen en technieken zorgen ervoor dat je toekomstige woning veel meer wegheeft van een hoog-technologische machine dan van statisch huis. Daarom wordt het met de dag belangrijker om alle onderdelen van een woning in opbouw behoorlijk te controleren op een perfecte uitvoering. Arwo-Bouw levert voor ieder van haar bouwprojecten een CE-label af. Voor de oplevering van ieder bouwproject vindt steeds een blowerdoortest plaats om de luchtdichtheid van het gebouw extra te controleren. Record laag E-peil De buitenmuur elementen zijn standaard voorzien van een totale isolatielaag van minimum 19cm glas- en rotswol. Ruim voldoende om de strengste isolatienormen van nu en in de toekomst met gemak te overtreffen. Voormontage De elektrische leidingen worden reeds in de ateliers ingebouwd in aparte voorzetwanden. Op deze manier blijft het dampscherm ongeschonden.

9

10

11 In de praktijk... Combinatie verschillende bouwtechnieken: HSB - Staal - Beton Alle kieren worden zorgvuldig dicht gekleefd Technische zone voor inbouw van elektrische leidingen, sanitaire afvoeren,... Ieder bouwelement wordt tijdens productie genummerd Leidingen voor elektriciteit zijn vooraf ingebouwd

12 Goed voor alle stijlen Vermits het houtskeletbouw-gedeelte enkel ruwbouw betreft, kan men met afwerking, inclusief buitenbekleding nog alle kanten uit. Wilt u klassiek, of hypermodern? Trendy of landelijk? In houtskeletbouw is het allemaal mogelijk!

13 Uw voordelen Snelheid De tijd waarmee uw nieuwe droomwoning door Arwo-Bouw wordt gerealiseerd, wordt teruggebracht to een zesde van de tijd die nodig is voor eenzelfde woning, gebouwd op traditionele wijze. Dit brengt op zich al een opmerkelijke besparing, alleen al op uitgespaarde huur... Kwaliteit Doordat de assemblage van alle onderdelen in volledig overdekte en hoog-technologische ateliers gebeurt, is de kwaliteit van uw huis vooraf reeds gegarandeerd en vele malen hoger dan traditioneel bouwen. Typische traditionele bouwproblemen (kieren, koudebruggen, opstijgend vocht,...) komen bij Arwo-Bouw niet voor. Droge ruwbouw De volledige constructie van uw woning wordt gebouwd op enkel dagen tijd. In het hele ruwbouw proces wordt bovengronds geen liter water gebruikt. Achteraf zit u dus direct in een droge en gezonde woonomgeving. Geen verrassingen dus met uitdrogende bouwelementen en hun bijbehorende ongemakken! Gecontroleerd bouwen Uw woning wordt tijdens de realisatie in iedere fase nauwlettend gemonitord op kwaliteit. Bovendien ondergaat ze nog het eindexamen met een Blowerdoortest alvorens we u de sleutel willen overhandigen. Uw rust is onze zorg! Beter en niet duurder Voor de prijs van een traditionele woningbouw krijgt u nu een lage-energiewoning. Bovendien worden onze gebouwen zo streng gecontroleerd en opgevolgd, dat de gekende bouwproblemen zoals optrekkend vocht, koudebruggen,... niet voorkomen.

14 Overal inzetbaar Nieuwbouw Geen enkele vorm is te moeilijk om niet te kunnen worden uitgevoerd in houtskeletbouw. Uw woning wordt netjes in een bouwpakket afgeleverd, en op de bouwplaats geassembleerd in recordtijd. Aan- of opbouw Wilt u uw huidige woning vergroten? Houtskeletbouw biedt hierin voor 90 % van de gevallen een betere oplossing dan traditioneel bouwen. De bouwtijd kan tot een minimum worden herleid, zodat het dikwijls niet nodig blijkt om je woning te moeten verlaten om de uitbreiding te kunnen doen. Als je bovendien naar boven wil uitbreiden, is er het bijkomende voordeel van het relatief lage gewicht van houtskeletbouw. Hierdoor blijkt het in sommige gevallen toch mogelijk de uitbreiding te doen zonder extra bijkomende kosten aan de onderliggende draagconstructie. Klein of groot Houtskeletbouw is ideaal voor het bouwen van een kleine woning als voor het oprichten van grotere woonprojecten. Renovatie In plaats van uw woning op een traditionele manier te isoleren, kunt u vaak beter kiezen voor een volledige nieuwe mantel in houtskeletbouw rond uw huis. Ze wordt op enkele dagen omgetoverd tot een superisolerende unit, die de energieprestatie van vele nieuwbouwprojecten ruimschoots overtreft.

15 Ons werkgebied De actieradius waarbinnen Arwo-Bouw actief is, strekt zich uit van onder de grote rivieren in Nederland tot en met Luxemburg. Onze contactgegevens: Arwo-Bouw N.V. Hoge Mauw 710 B-2370 Arendonk Tel:

16 Verantwoordelijke Uitgever: Arwo-Bouw N.V.

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse 1. 2. 3. 100% recyclebaar bouwmateriaal uit duurzaam beheerde bossen. Grote maatnauwkeurigheid

Nadere informatie

WANDEN VOOR RESIDENTIËLE BOUWPROJECTEN

WANDEN VOOR RESIDENTIËLE BOUWPROJECTEN VERHEYEN BETON INFORMATIEBROCHURE WANDEN VOOR RESIDENTIËLE BOUWPROJECTEN Appartementsblokken, woningbouw, rusten verzorgingstehuizen,... Met twee types van dubbelzijdig afgewerkte betonwanden introduceert

Nadere informatie

DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+

DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 02 Inhoud Introductie 3 Het 5S-bouwsysteem? 5 Waarom 5S gebruiken? 7 Isolatiewaarde 11 De praktijk

Nadere informatie

HOUTSKELET BOUW ONTWERPVRIJHEID

HOUTSKELET BOUW ONTWERPVRIJHEID HOUTSKELET BOUW ONTWERPVRIJHEID 2 4 3 1 5 6 TECHNISCHE VOORDELEN dr. ir. Kurt De Proft, houtskeletbouwspecialist bij het Technisch Centrum der Houtnijverheid: Houtskeletbouw wordt gekenmerkt door een grote

Nadere informatie

WF WF 6,5. Eco-brick : het verschil zit hem niet alleen in zijn slanke lijn.

WF WF 6,5. Eco-brick : het verschil zit hem niet alleen in zijn slanke lijn. Traditioneel formaat Ecobrick WF WF 6,5 Ecobrick : het verschil zit hem niet alleen in zijn slanke lijn. Ecobrick: het verschil zit hem niet alleen in zijn slanke lijn. Ecobrick is minder breed, zo kunt

Nadere informatie

Dak isolatie. Het isolatiemateriaal voor nieuwbouw en renovatie

Dak isolatie. Het isolatiemateriaal voor nieuwbouw en renovatie Dak isolatie PIF isolatiefolie op of onder een dakbeschot ALGEMEEN Het isoleren van een woning zorgt voor een beter comfort, lagere energielasten, een waardestijging van de woning en het is ook nog eens

Nadere informatie

Al 90 jaar uw bouwpartner... Duurzaam bouwen volgens de passiefbouwwijze. www.linden.be www.pamaflex.eu

Al 90 jaar uw bouwpartner... Duurzaam bouwen volgens de passiefbouwwijze. www.linden.be www.pamaflex.eu Al 90 jaar uw bouwpartner... Duurzaam bouwen volgens de passiefbouwwijze www.linden.be www.pamaflex.eu Warmte-/energiebalans bij conventionele bouwwijze 1. Verliezen door muren en vensters 2. Verliezen

Nadere informatie

WONINGBOUW. Houtmassief & Skeletbouw

WONINGBOUW. Houtmassief & Skeletbouw WONINGBOUW Houtmassief & Skeletbouw Als u houdt van hout,... ... én kiest voor kwaliteit U staat voor één van de belangrijkste beslissingen van uw leven: aan wie vertrouw ik mijn zuurverdiende centen toe

Nadere informatie

Sinds 1982 realiseerde Bouwwerken Bomaes meer

Sinds 1982 realiseerde Bouwwerken Bomaes meer ouwwerken Bomaes 3 Sinds 1982 realiseerde Bouwwerken Bomaes meer dan??? prachtige woonprojecten van topkwaliteit. Wij genieten van een jarenlange reputatie als een betrouwbare, gewaardeerde en solide bouwpartner.

Nadere informatie

Het isolatiemateriaal voor nieuwbouw en renovatie. *Houtskeletbouw

Het isolatiemateriaal voor nieuwbouw en renovatie. *Houtskeletbouw HSB* isolatie *Houtskeletbouw PIF isolatiefolie toegepast in houtbouwconstructies ALGEMEEN Het isoleren van een woning zorgt voor een beter comfort, lagere energielasten, een waardestijging van de woning

Nadere informatie

Snel, kostenbesparend en kwalitatief bouwen in prefab

Snel, kostenbesparend en kwalitatief bouwen in prefab Snel, kostenbesparend en kwalitatief bouwen in prefab DWS verhoogt drastisch de bouwsnelheid van al uw constructies via prefab gemetselde muren. Met dit procédé bespaart u tijd, worden overbodige kosten

Nadere informatie

HOUTSKELET BOUW KIEZEN VOOR HSB

HOUTSKELET BOUW KIEZEN VOOR HSB HOUTSKELET BOUW KIEZEN VOOR HSB 2 4 3 1 5 6 E Guy De Muelenaere, milieu- en energieadviseur bij Fedustria v.z.w. vertelt de ervaring van een gezin dat zijn gasverbruik nauwkeurig bijgehouden heeft. Deze

Nadere informatie

Heeft luchtdicht bouwen wel zin? copyright: Innoceal bvba

Heeft luchtdicht bouwen wel zin? copyright: Innoceal bvba Heeft luchtdicht bouwen wel zin? HEEFT LUCHTDICHT BOUWEN WEL ZIN? WAAROM? - Europees streven naar energieneutrale gebouwen tegen 2020 - bouwregelgeving volgt en verlaagt gestaag het toegelaten E-peil -

Nadere informatie

TOPCASCO B.V. SLIM BOUWEN DOE JE SAMEN. Roompot. Investeer in luxueus genieten aan de Zeeuwse kust

TOPCASCO B.V. SLIM BOUWEN DOE JE SAMEN. Roompot. Investeer in luxueus genieten aan de Zeeuwse kust TOPCASCO B.V. SLIM BOUWEN DOE JE SAMEN Roompot Investeer in luxueus genieten aan de Zeeuwse kust Bouw uw droomhuis Elke woning weerspiegelt een geheel eigen karakter en persoonlijke smaak. Topcasco verwerkt

Nadere informatie

Bij deze isolatietechniek wordt de isolatie aan de buitenzijde van de gevelmuren geplaatst. Op deze isolatie wordt een nieuwe afwerking geplaatst.

Bij deze isolatietechniek wordt de isolatie aan de buitenzijde van de gevelmuren geplaatst. Op deze isolatie wordt een nieuwe afwerking geplaatst. Wat is buitenmuurisolatie? De meeste woningen, gebouwd voor 1960, hebben geen spouwmuren, maar volle muren. In deze gevallen is een spouwmuurisolatie geen optie en moet u kiezen voor de isolatie van buitenmuren

Nadere informatie

Scandinavisch bouwen en wonen

Scandinavisch bouwen en wonen VOORBEELD SCHRUURWONING: LET-01 Moderne levensloop bestendige woningen op maat voor zowel de senior als een jong gezin, vanaf 40 m² t/m 175 m² woonoppervlak. Energie neutraal met lucht-water warmtepomp.

Nadere informatie

a. Het enige houtconstructiesysteem waarmee hoogbouw (tot 9 verdiepingen) mogelijk is

a. Het enige houtconstructiesysteem waarmee hoogbouw (tot 9 verdiepingen) mogelijk is CLT IS HET IDEALE BOUWMATERIAAL VOOR GEBOUWEN MET MEERDERE VERDIEPINGEN TimberTeam bouwt gebouwen van meerdere verdiepingen met behulp van panelen in kruiselings verlijmd meerlagig massief hout. Hun bestemming

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Installatierichtlijnen

Installatierichtlijnen Installatierichtlijnen Meerlaagse reflectiefolie toegepast op of onder hellende daken/platte daken Voor renovatie en nieuwbouw Voorzien van BDA Agrément Voorzien van ISSO R=4,81 m²k/w mogelijk bij 2-lagen

Nadere informatie

Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost

Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost Over BouwTeam Oost Sinds 1999 is BouwTeam Oost actief in de bouw sector als bouwbedrijf, en profileert zicht sindsdien als een traditionele kwaliteitsbouwer. Met

Nadere informatie

DUURZAAM RENOVEREN CASE STUDY: - PROJECT IN MELDERT - PROJECT IN LUMMEN. www.liesbethliefsoons.be

DUURZAAM RENOVEREN CASE STUDY: - PROJECT IN MELDERT - PROJECT IN LUMMEN. www.liesbethliefsoons.be CASE STUDY: - PROJECT IN MELDERT - PROJECT IN LUMMEN gespecialiseerd in lage energiewoningen en passiefhuizen bij nieuwbouw : ecologisch houtskeletbouw-concept laatste jaren meer en meer vraag naar verbouwingen

Nadere informatie

BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS

BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS PREFAB BADKAMERS De prefab badkamer wint snel terrein in de bouwwereld. Geen wonder, want de prefab badkamer is een kwaliteit product dat de functionaliteit en de uitstraling

Nadere informatie

Meer tijd voor jezelf

Meer tijd voor jezelf Meer tijd voor jezelf + perfecte harmonie + doordachte eenvoud + puur levensgenot + zorgeloos genieten... Zoveel + dat is zendow zendow, het nieuwe raam: mooi van binnen, mooi van buiten en zeer efficiënt

Nadere informatie

Verklaring materiaalkeuze:

Verklaring materiaalkeuze: Inleiding: In dit kleine verslag is de keuze van de materialen te zien betreft de ruwbouw. Deze keuze geeft ook de bouwmethode weer. De aangegeven materialen geven aan dat het gebouw traditioneel zal worden

Nadere informatie

MultiVent Hybride. Optimale ventilatie voor bestaande woningbouw

MultiVent Hybride. Optimale ventilatie voor bestaande woningbouw MultiVent Hybride Optimale ventilatie voor bestaande woningbouw Ventilatieproblemen Ventilatieproblemen in bestaande woningbouw Miljoenen woningen in Nederland kampen nog altijd met vochtproblemen. Een

Nadere informatie

Alle ruimte voor de beste oplossing

Alle ruimte voor de beste oplossing Alle ruimte voor de beste oplossing Bergingen, Daken en Gevels De Groot Vroomshoop De Groot Vroomshoop Groep ontstond in 1927 en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ca. 250 vaste medewerkers.

Nadere informatie

Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties

Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties Hemsec SIPs is een bouwmethode die al meer dan 10 jaar in Engeland wordt toegepast, waarbij hoge isolatiewaarden, een minimaal aantal aan koudebruggen

Nadere informatie

ALL GREAT WORK START WITH US! Door samenw erking sterk!

ALL GREAT WORK START WITH US! Door samenw erking sterk! ALL GREAT WORK START WITH US! Door samenw erking sterk! Bouwen met lichtmetaal Snelheid Een groot voordeel van lichtmetaal constructie is de hoge snelheid van de bouw. Door middel van het snelle ontwerp,

Nadere informatie

Rendement heeft een naam!

Rendement heeft een naam! Rendement heeft een naam! DWS verhoogt drastisch de bouwsnelheid van al uw constructies via prefab gemetselde muren. Met dit procédé bespaart u tijd, worden overbodige kosten vermeden en krijgt u een kwalitatief

Nadere informatie

STEEL OF LIFE STEEL OF LIFE JE DROOMCONSTRUCTIE

STEEL OF LIFE STEEL OF LIFE JE DROOMCONSTRUCTIE STEEL OF LIFE STEEL OF LIFE JE DROOMCONSTRUCTIE STERK EN DUURZAAM De gegalvaniseerde draagstructuur garandeert een lange levensduur. Staal is het materiaal van de toekomst. SNEL EN EENVOUDIG OPGEBOUWD

Nadere informatie

Kerto-Ripa. Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen

Kerto-Ripa. Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen Kerto-Ripa Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen Kerto-Ripa Een innovatief constructiesysteem Welk constructiesysteem maakt het mogelijk om: een vrije overspanning tot wel 20 meter te

Nadere informatie

LAGE ENERGIE RENOVATIE: YES WE CAN! Christophe Marrecau. Woensdag 21 april 2010 Eco-Bouwpools Ecohuis Antwerpen. Context

LAGE ENERGIE RENOVATIE: YES WE CAN! Christophe Marrecau. Woensdag 21 april 2010 Eco-Bouwpools Ecohuis Antwerpen. Context LAGE ENERGIE RENOVATIE: YES WE CAN! Christophe Marrecau 7 & 8 november Passiefhuis-Platform 2009 vzw Woensdag 21 april 2010 Eco-Bouwpools Ecohuis Antwerpen Context 128 m2 woonopp. over 2 bouwlagen garage

Nadere informatie

Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen

Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen Over ons Klima Wonen is een nieuwe innovatieve en energiezuinige bouwer. Wij hebben decennia lang ervaring opgedaan in de projectontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige

Nadere informatie

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten Prefab licht beton Prefab licht beton Prefab licht betonnen gevel elementen PRINS gevel producten Thermodur en Prins Gevel Producten De economische oplossing voor uw creatieve vrijheid Thermodur gevel

Nadere informatie

ASIELHUISVESTINGSCONCEPTEN VAN XELLA. Snelle oplossingen voor noodopvang en (semi-)permanente huisvesting van asielzoekers

ASIELHUISVESTINGSCONCEPTEN VAN XELLA. Snelle oplossingen voor noodopvang en (semi-)permanente huisvesting van asielzoekers ASIELHUISVESTINGSCONCEPTEN VAN XELLA Snelle oplossingen voor noodopvang en (semi-)permanente huisvesting van asielzoekers Door de vluchtelingenstroom is er dringend behoefte aan noodopvang en (semi-) permanente

Nadere informatie

Danilith À la carte, het recept voor traditioneel huisgemaakte kwaliteitswoningen.

Danilith À la carte, het recept voor traditioneel huisgemaakte kwaliteitswoningen. Danilith À la carte, het recept voor traditioneel huisgemaakte kwaliteitswoningen. 1 2 There is no place like home Danilith Home made Homes: Bouwen op ervaring Een woning bouwen, is een van de belangrijkste

Nadere informatie

Rolluiken - Zonwering - Ventilatie

Rolluiken - Zonwering - Ventilatie Bed r i j f s v o o r s t e l l i n g Rolluiken - Zonwering - Ventilatie Pr o d u c t i e In l e i d i n g In 1975 richt Jos Wilms een éénmanszaak op die reeds in 1982 werd omgevormd tot een NV! In 1986

Nadere informatie

Bouw en gevelsystemen voor snelle projectontwikkeling. Illustratie met case "Namen".

Bouw en gevelsystemen voor snelle projectontwikkeling. Illustratie met case Namen. Bouw en gevelsystemen voor snelle projectontwikkeling. Illustratie met case "Namen". Inhoud Toekomstvisie Prefabricatie Voordelen Innovatie Toepassing TOEKOMSTVISIE Prefabricatie blijvend te ontwikkelen

Nadere informatie

URSEM 3D MODULAIRE BADKAMERS. Optimale prijs compleet afgewerkt. Constante kwaliteit prototype en serieproductie. Korte bouwtijd risico beperking

URSEM 3D MODULAIRE BADKAMERS. Optimale prijs compleet afgewerkt. Constante kwaliteit prototype en serieproductie. Korte bouwtijd risico beperking URSEM 3D MODULAIRE BADKAMERS Constante kwaliteit prototype en serieproductie Optimale prijs compleet afgewerkt Korte bouwtijd risico beperking 1 BOUWEN OUDE STIJL BOUWEN NIEUWE STIJL Ursem is gespecialiseerd

Nadere informatie

BELGISCHE ISOLATIE VOOR MORGEN

BELGISCHE ISOLATIE VOOR MORGEN BELGISCHE ISOLATIE VOOR MORGEN KIERLOOS - BRANDVEILIG - VEELZIJDIG - BETROUWBAAR MEERWAARDE Wat is voor u belangrijk wanneer u isolatiemateriaal kiest? Goede isolatiewaarden? Een goede brandweerstand?

Nadere informatie

www.systimber.com Eenvoudig en duurzaam alternatief voor baksteen en beton Mecanosimpel 50m²/man/dag Standaard palletverpakking inclusief beslag

www.systimber.com Eenvoudig en duurzaam alternatief voor baksteen en beton Mecanosimpel 50m²/man/dag Standaard palletverpakking inclusief beslag Eenvoudig en duurzaam alternatief voor baksteen en beton 1. Zagen 2. Plaatsen 3. Aanspannen Mecanosimpel 50m²/man/dag Standaard palletverpakking inclusief beslag Beschrijving: Dragend en afgewerkt multifunctioneel

Nadere informatie

HOUTSKELET BOUW SNEL EN SCHOON

HOUTSKELET BOUW SNEL EN SCHOON HOUTSKELET BOUW SNEL EN SCHOON 2 4 3 1 5 6 OPWAARDERING OP GROTE SCHAAL Huisvestingsmaatschappij HEEMwonen beheert in het Nederlandse Kerkrade een wijk van 153 sociale eengezinswoningen uit de jaren 1970.

Nadere informatie

Dossier: Afvalverwerking en verwarming

Dossier: Afvalverwerking en verwarming Dossier: Afvalverwerking en verwarming In een houtverwerkend bedrijf heeft men altijd met afval te maken. Optimalisatiesystemen en efficiëntie zorgen er gelukkig voor dat dit tot een minimum wordt beperkt.

Nadere informatie

SAMEN IS ZOVEEL BETER!

SAMEN IS ZOVEEL BETER! SAMEN IS ZOVEEL BETER! HET HITTESCHILD INLEIDING Voor een goede thermische en akoestische isolatie moet je in principe verschillende lagen uit verschillende materialen, elk met zijn specifieke eigenschappen,

Nadere informatie

HAJOH ISOLATIE OP OF ONDER EEN DAKBESCHOT

HAJOH ISOLATIE OP OF ONDER EEN DAKBESCHOT HAJOH ISOLATIE OP OF ONDER EEN DAKBESCHOT ALGEMEEN Het isoleren van een woning zorgt voor een beter comfort, lagere energielasten, een waardestijging van de woning en het is ook nog eens goed voor het

Nadere informatie

De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk

De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk FOAMGLAS PERINSUL S FOAMGLAS PERINSUL HL De oplossing voor koudebruggen in het metselwerk www. foamglas.be FOAMGLAS Isoleer met visie voor de toekomst 45 cm 5 cm of 10 cm 9 11 14 19 cm of 11,5 17,5 24

Nadere informatie

Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen. www.alphabeton.com www.pamaflex.eu

Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen. www.alphabeton.com www.pamaflex.eu Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen www.alphabeton.com www.pamaflex.eu Het gamma Pamaflex bouwelementen, ontwikkeld door Alpha Beton, houdt in het bijzonder rekening

Nadere informatie

De expertise van Belisol gaat een leven lang mee DAKKAPELLEN

De expertise van Belisol gaat een leven lang mee DAKKAPELLEN De expertise van Belisol gaat een leven lang mee DAKKAPELLEN Waarom een Belisol dakkapel? Kwaliteit en duurzaamheid Een dakkapel moet niet alleen esthetisch zijn en ruimte creëren; hij moet ook zéér onderhoudsvriendelijk

Nadere informatie

MultiVent hybride. Optimale ventilatie voor bestaande woningbouw

MultiVent hybride. Optimale ventilatie voor bestaande woningbouw MultiVent hybride Optimale ventilatie voor bestaande woningbouw Ventilatie problemen in bestaande woningbouw Miljoenen woningen in Nederland kampen nog altijd met vochtproblemen. Een niet (optimaal) functionerend

Nadere informatie

Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT

Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT Het beste van twee werelden Samen in één product Welkom bij de toekomst van bouwen Duurzaamheid en klimaatbescherming worden steeds belangrijker, en

Nadere informatie

De combinatie van een gezond binnenklimaat, energie besparen en duurzame schoonheid in één kozijn

De combinatie van een gezond binnenklimaat, energie besparen en duurzame schoonheid in één kozijn De combinatie van een gezond binnenklimaat, energie besparen en duurzame schoonheid in één kozijn De pluspunten van het MOVAIR+ VISION kozijn Verbetering energielabel U-waarde 0,80 W/m²K 0.15 - -0.24 EPC

Nadere informatie

NIEUW. Henrad Softline m eco4 EUROPA S MEEST EFFICIËNTE RADIATOR. epc. reductie + 20 % besparing. Softline M Eco4. nederland

NIEUW. Henrad Softline m eco4 EUROPA S MEEST EFFICIËNTE RADIATOR. epc. reductie + 20 % besparing. Softline M Eco4. nederland NIEUW Henrad Softline m eco4 EUROPA S MEEST EFFICIËNTE RADIATOR epc reductie + 20 % besparing Softline M Eco4 nederland MEETBAAR BETER Warmteafgifte-rendement de ultieme epc-verlagende radiator er Kan

Nadere informatie

Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd.

Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd. Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd. Stap 1: De inspiratiebron... Stap 2: Het denkwerk... Het resultaat: Powerroof, de isolatie voor hellende daken stevig en vormvast 1 2 ongevoelig voor

Nadere informatie

Persbericht. Van barak naar modern padvindershonk. Energetische sanering van een houten huis in Völs

Persbericht. Van barak naar modern padvindershonk. Energetische sanering van een houten huis in Völs Persbericht Fribourg, november 2010 Energetische sanering van een houten huis in Völs Van barak naar modern padvindershonk Pavatex SA Martin Tobler Directeur marketing & ontwikkeling Rte de la Pisciculture

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Official Hemsec SIPs Distributor. Hemsec SIPs. Technische informatie en specificaties

Official Hemsec SIPs Distributor. Hemsec SIPs. Technische informatie en specificaties SIPS SUPPLY Official Hemsec SIPs Distributor Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties Hemsec SIPs is een bouwmethode die al bijna jaar in Engeland wordt toegepast waarbij hoge isolatiewaarden,

Nadere informatie

FECH-JET-SYSTEM VOOR TOEPASSING IN SANDWICH GEVELSYSTEMEN FECH-BENELUX.NL

FECH-JET-SYSTEM VOOR TOEPASSING IN SANDWICH GEVELSYSTEMEN FECH-BENELUX.NL MAD AAR 5J ERT 2 D E S E I N GE RMANY FECH-JET-SYSTEM VOOR TOEPASSING IN SANDWICH GEVELSYSTEMEN FECH-BENELUX.NL REVOLUTIONAIR KOZIJNSYSTEEM UNIEK NAADLOOS ONTWERP HOOGWAARDIGE ARCHITECTONISCHE UITSTRALING

Nadere informatie

Het isolatiemateriaal voor nieuwbouw en renovatie. Gevel. isolatie

Het isolatiemateriaal voor nieuwbouw en renovatie. Gevel. isolatie Gevel isolatie PIF isolatiefolie toegepast in een gevelconstructie ALGEMEEN Het isoleren van een woning zorgt voor een beter comfort, lagere energielasten, een waardestijging van de woning en het is ook

Nadere informatie

Drinkwater wij voegen er iets aan toe

Drinkwater wij voegen er iets aan toe Drinkwater wij voegen er iets aan toe Samen met u... Drinkwater is van levensbelang voor de maatschappij. Als de drinkwatervoorziening wegvalt, komt ons dagelijks leven vrijwel tot stilstand. Als drinkwaterbedrijf

Nadere informatie

DAKISOLATIE. Voor het isoleren van de kap van de woning, gelegen aan de Rijnsburgerweg 22 te Leiden is gekozen voor isolatie aan de buitenzijde.

DAKISOLATIE. Voor het isoleren van de kap van de woning, gelegen aan de Rijnsburgerweg 22 te Leiden is gekozen voor isolatie aan de buitenzijde. T 06-50612387 postbus 173 rijndijk 304c E info@n2bouwadvies.nl 2394 zh hazerswoude-rijndijk 2394 ch hazerswoude-rijndijk I www.n2bouwadvies.nl Project 15011 Rijnsburgerweg 22 Leiden Datum 25 november 2015

Nadere informatie

Verhoog uw comfort en bespaar op uw energiefactuur

Verhoog uw comfort en bespaar op uw energiefactuur n e w Bou Bouwen Verhoog uw comfort en bespaar op uw energiefactuur Inleiding Tijdens de winter beperkt isolatie het warmteverlies en dat is rechtstreeks te zien op uw verwarmingsfactuur. Tijdens de zomer

Nadere informatie

1. Thermische analyse van het Eurosteel Frame

1. Thermische analyse van het Eurosteel Frame 1. Thermische analyse van het Eurosteel Frame Als we nu de opbouw van het Eurosteel Frame gaan analyseren kunnen onderstaande eigenschappen opgezocht of nagevraagd worden. Deze zijn bepaald met behulp

Nadere informatie

Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy

Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy hellend dak ISOLEREN ÉN AFWERKEN IN ÉÉN HANDELING! isoeasy De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Isoleren met isoeasy is zo makkelijk. In slechts

Nadere informatie

DE BESTE EN NATUURLIJKSTE WARMTE-ISOLATIE TER WERELD.

DE BESTE EN NATUURLIJKSTE WARMTE-ISOLATIE TER WERELD. DE BESTE VONDST DIE WIJ OOIT HEBBEN GEDAAN, WILLEN WIJ HIER VOORSTELLEN. WANT IS HET NIET HET EENVOUDIGSTE EN NATUURLIJKSTE TER WERELD DAT U HET WARM WIL HEBBEN? DAAROM HEBT U EEN PERFECTE WARMTE-ISOLATIE

Nadere informatie

Inhoud. 4 Ervaring. 6 Gronden - projecten. 8 Variëteit. 20 Afwerking. 28 Interieurs. 32 Unieke bouwmethode. 34 Werf. 36 Knowhow.

Inhoud. 4 Ervaring. 6 Gronden - projecten. 8 Variëteit. 20 Afwerking. 28 Interieurs. 32 Unieke bouwmethode. 34 Werf. 36 Knowhow. Woningbouw Inhoud 3 4 Ervaring 6 Gronden - projecten 8 Variëteit 20 Afwerking 28 Interieurs 32 Unieke bouwmethode 34 Werf 36 Knowhow 38 Kom kijken 4 Ervaring Bouwen kan een mooie ervaring zijn. Zeker

Nadere informatie

17-6-2013. Passief Bouwen. Passief Bouwen in de praktijk. Velve-Lindehof, Enschede. Stelling. Ontwerpvisie. Binnengasthuizen, Zwolle

17-6-2013. Passief Bouwen. Passief Bouwen in de praktijk. Velve-Lindehof, Enschede. Stelling. Ontwerpvisie. Binnengasthuizen, Zwolle Passief Bouwen Passief Bouwen in de praktijk Kennisdag Bouwfysica 2013 Passief bouwen' is een specifieke bouwstandaard met een comfortabel binnenklimaat, gedurende zowel het zomer- als het winterseizoen,

Nadere informatie

Prefabricatie in BETON. Prefabricatie in BETON voordelen

Prefabricatie in BETON. Prefabricatie in BETON voordelen Prefabricatie in BETON voordelen Perfecte plaatsing isolatie Geen koude bruggen Perfecte winddichtheid (aandacht voor de voegen!) Bijkomende energiebesparing door thermische inertie Ook geschikt voor passieve

Nadere informatie

mycuby Multi-inzetbare prefab ruimtes

mycuby Multi-inzetbare prefab ruimtes mycuby Multi-inzetbare prefab ruimtes mycuby van De Mors In een mum van tijd een ruimte die precies aan uw wensen voldoet? Dat is onze specialiteit! mycuby staat voor een nieuwe, duurzame manier van bouwen.

Nadere informatie

Intelligent luchtdicht renoveren

Intelligent luchtdicht renoveren Isoleren voor morgen Geselecteerde merken voor een duurzame constructie Intelligent luchtdicht renoveren Belang van luchtdichtheid bij isolatie (niet enkele energieverlies, condens,...) Hoe luchtdicht

Nadere informatie

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes DESIGN- EN INSTRUCTIES versie 1.07.2018 lynes Deze design-en installatiehandleiding heeft als doel een duidelijk overzicht weer te geven van alle relevante informatie en montagedetails. Een handige tool

Nadere informatie

Danilith, traditioneel huisgemaakte kwaliteitswoningen.

Danilith, traditioneel huisgemaakte kwaliteitswoningen. Danilith, traditioneel huisgemaakte kwaliteitswoningen. Home is where our story begins Modern 146 2 Uw Danilith Home made Home volgens een uniek Bouwsysteem Het Danilith bouwproces is gebaseerd op meer

Nadere informatie

Finnjoist Woning Oirschot September 2015

Finnjoist Woning Oirschot September 2015 Finnjoist Woning Oirschot September 2015 Eenvoudig, bijzonder slim! Binnen de ontwerpen van skin architects is hout voor zowel constructie als afwerking altijd al een belangrijk bouwmateriaal geweest.

Nadere informatie

CLT Cross Laminated Timber

CLT Cross Laminated Timber CLT Cross Laminated Timber Cross laminated timber CLT is een houtbouwproduct wat opgebouwd wordt uit kruislings verlijmde éénlaagsplaten. Deze platen hebben een maximale grootte van 2,95 x 16 meter. De

Nadere informatie

U n i d e k p r e f a b d a k e n

U n i d e k p r e f a b d a k e n U n i d e k p r e f a b d a k e n P r e f a b, d e n i e u w e n o r m i n b o u w e n Tijden veranderen, normen veranderen. Ook in de bouwwereld worden steeds scherpere eisen gesteld ten aanzien van het

Nadere informatie

mycuby Multi-inzetbare prefab ruimtes

mycuby Multi-inzetbare prefab ruimtes mycuby Multi-inzetbare prefab ruimtes mycuby van De Mors In een mum van tijd een ruimte die precies aan uw wensen voldoet? Dat is onze specialiteit! mycuby staat voor een nieuwe, duurzame manier van bouwen.

Nadere informatie

Duurzaam bouwen is innovatief denken... slim clubhuis.nl

Duurzaam bouwen is innovatief denken... slim clubhuis.nl Duurzaam bouwen is innovatief denken... Duurzaam bouwen =toekomstbestendig bouwen Duurzaam bouwen is goed voor mens, milieu en portemonnee: * mens; comfort, gezondheid, welzijn * milieu; biodiversiteit,

Nadere informatie

Methermo Ramen en deuren. Maximale transparantie

Methermo Ramen en deuren. Maximale transparantie Methermo Ramen en deuren Maximale transparantie slanke aluminium ramen voor houten en ALuminium kozijnen slanke aluminium profielen zeer grote afmetingen maximale lichtinval Opvallend slank Zeer slanke

Nadere informatie

Passieve sociale woningen. Veerle De Meulenaer, burgerlijk ir. Projecten VMSW

Passieve sociale woningen. Veerle De Meulenaer, burgerlijk ir. Projecten VMSW Passieve sociale woningen Veerle De Meulenaer, burgerlijk ir. Projecten VMSW Passieve sociale woningen Sessie 14 Woonforum 2009 Welkom Demonstratieproject PASW Wat is een Passief Huis? Doelstellingen van

Nadere informatie

Blowerdoor of luchtdichtheidsmeting!

Blowerdoor of luchtdichtheidsmeting! Blowerdoor of luchtdichtheidsmeting! Luchtdichtheid: meten is weten De aanwezigheid van spleten en kieren in een gebouw zorgt voor ongewenste en niet-controleerbare warmteverliezen. Dat kan worden verbeterd

Nadere informatie

Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw)

Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw) Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw) Algemeen Belangrijkste functie van een dakkapel is het creëren van extra leefruimte in een woning. De dakkapel wordt geplaatst op een hellend dak. wat is het verschil?

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 2. EUROFLOOR / EUROFLOOR 300 TOEPASSINGEN IN DE VLOER 2.1. Isolatie boven draagvloer 2.2. Isolatie onder draagvloer 2.3. Isolatie van zoldervloeren 4-1 1. ALGEMEEN Vloerisolatie

Nadere informatie

een veilig gevoel: dat wil toch iedereen?

een veilig gevoel: dat wil toch iedereen? een veilig gevoel: dat wil toch iedereen? Een GND-deur, een ECHT veilig gevoel GND is een stichting waar 14 toonaangevende Nederlandse deurenfabrikanten bij zijn aangesloten. Samen maken we ons sterk voor

Nadere informatie

WOONPROJECTEN BOUWBEDRIJF SCHRIJNWERK DAKBEDEKKING ZONNE-ENERGIE

WOONPROJECTEN BOUWBEDRIJF SCHRIJNWERK DAKBEDEKKING ZONNE-ENERGIE WOONPROJECTEN BOUWBEDRIJF SCHRIJNWERK DAKBEDEKKING ZONNE-ENERGIE Gespecialiseerde totaalaannemer Op 25 jaar tijd uitgroeien van een dakwerkbedrijf naar een overkoepelende bouworganisatie met verschillende

Nadere informatie

10 mm. m a a t b e t o n l i c h t b e t o n Opties & Extra s SPECIALISTEN IN PREFAB OPLOSSINGEN

10 mm. m a a t b e t o n l i c h t b e t o n Opties & Extra s SPECIALISTEN IN PREFAB OPLOSSINGEN A 10 mm m a a t b e t o n l i c h t b e t o n Opties & Extra s SPECIALISTEN IN PREFAB OPLOSSINGEN De power van prefab Prefab bouwen is hot en terecht. Er zijn tal van voordelen aan verbonden en vaak genoemde

Nadere informatie

EPS isoleert, bouwt en beschermt

EPS isoleert, bouwt en beschermt EPS isoleert, bouwt en beschermt Isoleert, bouwt en beschermt EPS is een bouwstof die door de bouw en de industrie al 50 jaar lang gewaardeerd wordt vanwege zijn uitmuntende eigenschappen. En nog steeds

Nadere informatie

De renovatie van een klassiek industrieel gebouw naar een gebouw dat voldoet aan de PHP-norm

De renovatie van een klassiek industrieel gebouw naar een gebouw dat voldoet aan de PHP-norm De renovatie van een klassiek industrieel gebouw naar een gebouw dat voldoet aan de PHP-norm 1. Doelstelling van de renovatie Het gebouw CO 2 -neutraal maken waarbij er voor verwarming geen m³ gas of l

Nadere informatie

42 nieuwbouwgids2012 _ ikgabouwen & renoveren. NIEUWBOUW / BOUWMETHODE Tekst: Eric Cloes

42 nieuwbouwgids2012 _ ikgabouwen & renoveren. NIEUWBOUW / BOUWMETHODE Tekst: Eric Cloes Tekst: Eric Cloes Jumatt Niet meteen kinderspel! Denkt u nog altijd dat het isoleren van de buitenmuren van een huis in hout neerkomt op het opvullen van het houtskelet met isolatie? Dan moet u dit artikel

Nadere informatie

NUL-ENERGIEWONINGEN PASSIEFWONINGEN BEN WONINGEN LAGE-ENERGIEWONINGEN HOUTSKELETBOUW

NUL-ENERGIEWONINGEN PASSIEFWONINGEN BEN WONINGEN LAGE-ENERGIEWONINGEN HOUTSKELETBOUW Energiezuinige kwaliteitswoningen in houtskeletbouw, daar staat Arkana voor. Ons ervaren bouwteam werkt samen met U om tot een geslaagd project-op-maat te komen dat aan alle verwachtingen en het beschikbare

Nadere informatie

Meer dan 25 jaar bouwervaring. Toegepaste kunststof materialen. Van klassiek tot modern. Kunststof onderhoudsvrije serre

Meer dan 25 jaar bouwervaring. Toegepaste kunststof materialen. Van klassiek tot modern. Kunststof onderhoudsvrije serre FRIESCHE KUNSTSTOF BOUW Meer dan 25 jaar bouwervaring Wij zijn een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in de bouw waarbij we de traditionele bouw methodiek toepassen met moderne productie technieken.

Nadere informatie

Sauna zoals het bedoeld is.

Sauna zoals het bedoeld is. Sauna zoals het bedoeld is. Q U A L I T Y S A U N A Een moment van rust. Een moment van ontspanning. Even helemaal tot uzelf komen. Ervaar de behaaglijke warmte van uw eigen sauna of infrarood cabine.

Nadere informatie

CLT, EEN IDEAAL BOUWMATERIAAL VOOR VERKAVELINGEN EN ECOBUURTEN. 1. Profiteer van ons persoonlijk advies voor de ontwikkeling van uw project

CLT, EEN IDEAAL BOUWMATERIAAL VOOR VERKAVELINGEN EN ECOBUURTEN. 1. Profiteer van ons persoonlijk advies voor de ontwikkeling van uw project CLT, EEN IDEAAL BOUWMATERIAAL VOOR VERKAVELINGEN EN ECOBUURTEN TimberTeam realiseert voor rekening van eigenaars of vastgoedontwikkelaars de aanleg van verkavelingen en ecobuurten. TimberTeam kan ook de

Nadere informatie

ISOMETAL is een bouwsysteem!

ISOMETAL is een bouwsysteem! Nederlands ISOMETAL is een bouwsysteem! ISOMETAL is een bouwsysteem dat slechts aan bouwbedrijven, projectontwikkelaars wordt aangeboden. Het bestaat uit een dragend staalskelet dat in hoogwaardige beton

Nadere informatie

EC Garantwoning. Verantwoord, flexibel en betaalbaar

EC Garantwoning. Verantwoord, flexibel en betaalbaar EC Garantwoning Verantwoord, flexibel en betaalbaar Een Energiezuinige, Comfortabele en betaalbare woning waarin je thuiskomt Voel de heerlijke vloerverwarming onder je voeten op een lome zondagochtend.

Nadere informatie

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen...

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Duurzame kwaliteit Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Alles onder één dak PLOEG kozijnen is al zo n 30 jaar het adres voor kunststof kozijnen. Bij PLOEG vindt u alles onder één dak: de

Nadere informatie

Outdoor Comfort & More. Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI

Outdoor Comfort & More. Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI Outdoor Comfort & More Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI Buitengewoon: Trebbiano Met gepaste trots presenteren wij u onze Trebbiano terrasoverkapping. De Trebbiano een krachtige mix van

Nadere informatie

EPDM vijverfolie en tuinafwerking. Vraag naar de volledige catalogus. isolatie & bouwspecialiteiten

EPDM vijverfolie en tuinafwerking. Vraag naar de volledige catalogus. isolatie & bouwspecialiteiten Provinciebaan 79 B-8840 Staden T +32 (0)51 70 12 40 F +32 (0)51 70 13 46 info@pietersbouwspec.be www.pietersbouwspec.be isolatie & bouwspecialiteiten open van : maandag tot vrijdag van 7u00-12u00 en van

Nadere informatie

Service en onderhoud. Eén telefoontje is genoeg.

Service en onderhoud. Eén telefoontje is genoeg. Service en onderhoud Onze projectmatige werkwijze garandeert snelle en adequate oplossingen. HB Group voert wereldwijd, 24 uur per dag, 7 dagen per week, service en onderhoud uit. Eén telefoontje is genoeg.

Nadere informatie

Onze innovatie, uw winst. AirDeck. maakt uw bouwproject zoveel lichter

Onze innovatie, uw winst. AirDeck. maakt uw bouwproject zoveel lichter Onze innovatie, uw winst AirDeck maakt uw bouwproject zoveel lichter een nieuw én innoverend bouwsysteem van Marmorith Betonindustrie AirDeck AirDeck, het nieuwe gepatenteerde vloersysteem zorgt voor een

Nadere informatie

P L A AT S I N G S T E C H N I E K

P L A AT S I N G S T E C H N I E K P L A AT S I N G S T E C H N I E K H E T H I TTESC H I L D INHOUD 1. TOEPASSINGEN 03 2. PLAATSINGSTECHNIEK 04 2.1. ALGEMEEN 2.1.1. LUCHT- EN WATERDICHTHEID 04 2.1.2. EEN LUCHTLAAG LATEN 04 2.1.3. SAMENDRUKKING

Nadere informatie

BHW Klus-wijzer Koof-isolatie. Woningtype BHW Weezenhof Nijmegen Versie 21 januari 2012. Geachte bewoner Weezenhof,

BHW Klus-wijzer Koof-isolatie. Woningtype BHW Weezenhof Nijmegen Versie 21 januari 2012. Geachte bewoner Weezenhof, Geachte bewoner Weezenhof, Voor u ligt de klus-wijzer koof, bedoeld voor de huizen van het type BHW in de Weezenhof Nijmegen. Deze kluswijzer laat zien hoe je zelf de koofjes bij het dak kunt (laten) isoleren.

Nadere informatie