GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2014 TE UUR.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2014 TE 20.00 UUR."

Transcriptie

1 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2014 TE UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers, Ingeborg De Meulemeester, Raf Van Roeyen, Filip Kegels en Dirk Van Esbroeck, schepenen; Ludo De Block, Roger Heirwegh, Jozef Schelfhout, Luc Maes, Werner Maes, Guy Tindemans, Ernest Smet, André Buyl, Luk Smet, Jan Weyers, Marleen Goeminne, Veerle Vincke, Ann Cools, Elise Balliauw, Dominique Tielens, Filip Hendrickx, Jurgen De Kerf, Lien Van Dooren, Marina Apers, Hilde Maes, Issam Benali, Jan Van De Perre, Charlotte Van Strydonck, Geert Noppe en Herman Uyttersprot, raadsleden. Jan Noppe, gemeentesecretaris. Raadslid Kristien Hulstaert was afwezig en werd verontschuldigd. Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Openbare zitting. D 01 D 13 D 01 D 23 D 24 D WZ 01. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting 23 september Financiën: a) wijziging nr. 1 politiebegroting vaststelling; b) gemeentelijk reglement betreffende het gebruik van het openbaar domein - borgstelling en kostenaanrekening. 03. Fingem: nieuwe borgstelling thesauriebewijzenprogramma. 04. Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst in het kader van het project kinderen eerst: lokale overlegplatformen voor de preventie en opsporing van kinderarmoede. 05. Goedkeuring gebruiks- en retributiereglement Fort Liefkenshoek te Kallo. 06. Goedkeuring jaarrekening 2013 en vrijwillige ontbinding vzw Gemeentelijke Jeugdcentra Beveren. D Verkavelingswijziging Waasse Landmaatschappij Haasdonk goedkeuring wegtracé. D Vaststelling lastvoorwaarden betonherstellingen in diverse straten in Beveren. 09. Vaststelling lastvoorwaarden rioolinspectie voor herstel. 10. Vaststelling lastvoorwaarden structureel onderhoud aan waterlopen.

2 D Vaststelling lastvoorwaarden renovatie fiets- en voetpaden in Pauwstraat te Melsele.² 12. Vaststelling lastvoorwaarden renoveren en isoleren dak van jeugdkleedkamers Waasland-Beveren. 13. Vaststelling lastvoorwaarden uitvoeren veiligheidscoördinatie vanaf Goedkeuring ontwerp uitbreiding waterleidingnet, Kreek 19 te Kieldrecht. 15. Aanvaarding van een schenking van een BMW motor aan het Gemeentelijk Technisch Instituut. 16. KMO-zone Schaarbeek, KMO-bedrijf ICOM nv, Schaarbeekstraat 32 te Melsele: afstand recht van terugkoop. 17. Openbare verkoop grond + woning, Oud Arenberg 88A te Kieldrecht. 18. Verkoop van bouwgronden in de verkaveling Kastanjelaan te Kieldrecht: a) Lot 63; b) Lot Verkoop woning, Priemstraat 14 te Melsele. D Aanwending lestijdenpakketten 2014/2015: a) gemeentelijk basisonderwijs; b) Gemeentelijk Technisch Instituut; c) Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. 21. Gemeentelijk basisonderwijs: aanwending puntenenveloppe en restpunten scholengemeenschap 2014/ Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans: a) inrichting 11 lesuren voor musicalafdeling schooljaar 2014/2015; b) lesuren ten laste van de gemeente schooljaar 2014/ Gemeentelijk muziekatelier: vaststelling lestijdenpakket schooljaar 2014/2015. D 11 D Gemeentelijke gemengde brandweerdienst Beveren: a) openverklaring van 10 betrekkingen van brandweermanvrijwilliger voorpost Kieldrecht; b) goedkeuring wijzigingen aan het reglement voor de organisatie van de gemeentelijke gemengde brandweerdienst. 25. Gemeentelijk reglement verkoop bouwgronden: wijziging.

3 Geheime zitting D Personeel lokale politie Beveren: vaststelling datum indiensttreding van 2 inspecteurs van politie probatiestage. 27. Gemeentelijke gemengde brandweerdienst Beveren: aanstelling op proef van 10 brandweerman-vrijwilligers voorpost Kieldrecht. Openbare zitting: 01. Voorzitter De Wael verklaart de openbare zitting voor geopend. Vervolgens geeft de voorzitter het woord aan secretaris Noppe. De secretaris leest het verslag van de gemeenteraadszitting van dinsdag 23 september 2014 voor. Door alle raadsleden wordt goedkeuring gehecht aan het voorgelegd verslag van de gemeenteraadszitting van dinsdag 23 september Vervolgens start de voorzitter de zitting met het vragenkwartiertje. * Raadslid De Block, Groen-sp.a-fractie, heeft een vraag over de kapvergunning die is uitgereikt en aangeplakt in de Meersen in Melsele. Door de omwonenden waren heel wat bezwaren ingediend. Het college heeft beslist om over dit dossier ook een bezwaar in te dienen. De aanvrager heeft bij de raad voor vergunningsbetwisting voor een stuk gelijk gekregen. Hij heeft een vergunning gekregen van de Provincie. Wat is het standpunt van de gemeente? Zal het college met dit dossier nog verder gaan? In het antwoord van de Provincie staan zeer rare opmerkingen.

4 De burgemeester antwoordt dat het dossier nog niet bij de Hoge Raad voor vergunningsbetwistingen is. De Bestendige Deputatie van de Provincie heeft het college ongelijk gegeven. Het college heeft gisteren beslist om de procedure verder te zetten en het dossier aan de Raad voor vergunningsbetwistingen voor te leggen. Deze procedure is echter niet opschortend. De bouwheer beschikt over een vergunning. Raadslid De Block had van de aanvrager verwacht dat hij iets meer vertrouwen had gehad in het advies van de gemeente Beveren. Het is hetzelfde bedrijf waarmee de gemeente de grootste verkaveling die in Beveren nog gaat gebeuren, gaat aanvatten. Hij raadt het college aan om zeer sterk op zijn tellen te passen met dit soort bedrijven. * Raadslid Benali, Groen-sp.a-fractie, verwijst naar de beslissing van het college betreffende de heraanleg van de Essendreef. Dit gebeurt gedeeltelijk op vraag van de Fietsersbond. Daarbij aansluitend gaat er ook een aanpassing gebeuren in de Gentstraat. Er komt een verschuiving van de zone 50 en plaatsing van een bord als waarschuwing voor overstekende fietsers, daar waar de wegel van Cortewalle eindigt in de Gentstraat. Dit is absoluut een positieve maatregel. In de Gentstraat, waar 2 wegels zeer dicht bij elkaar uitkomen, zijn er wel meer maatregelen nodig om de veiligheid van fietsers en voetgangers te garanderen. Er komt een wegel in de Gentstraat uit die van de Ijzerstraat komt en heel wat fietsers en voetgangers gaan dan verder richting de wegel van Cortewalle. Het is positief dat de zone 50 uitgebreid wordt naar die zone tussen die 2 wegels.

5 Op termijn zou het nemen van flankerende maatregelen, zoals verkeersdrempels of een degelijk fiets- en voetpad tussen die 2 wegels, een stap vooruit zijn. Schepen Van Roeyen is tevreden over de reactie van raadslid Benali. De waarheid heeft echter ook haar rechten. Er is een tussenkomst geweest n.a.v. een verhaal van de Fietsersbond waar de schepen een beetje van schrok. Het aanpakken van die fiets-as of trage verbinding van het zuiden van Melsele naar de N70 was een verhaal dat al was opgenomen in het onderhoudsprogramma. De Fietsersbond wist dit. Proberen scoren in de pers voor iets dat al beslist was in het college en nu nog een vraag stellen, stoort de schepen een beetje. Uit de fietstellingen blijkt dat op dit moment, op een gemiddelde schooldag, tot kinderen langs daar naar het centrum van Beveren rijden. Dit toont aan dat er achter de ingrepen die het bestuur heeft gedaan een bepaalde visie en beleid zit. Dat de Fietsersbond probeert te scoren op het zweet van een ander is bedenkelijk. Er is een snelheidsbeperking opgenomen in een stukje Gentstraat (verbinding 2 stukjes fietspad). Er is niet veel autoverkeer, dus waarschijnlijk volstaat deze maatregel. Raadslid Benali antwoordt dat hij n.a.v. dit dossier geen contact gehad met de Fietsersbond. Het raadslid woont in de Gentstraat en ziet dagelijks heel veel schoolkinderen passeren. Hij geeft deze reactie vanuit dit oogpunt. Daar passeert wel heel veel verkeer en vooral verkeer dat niet op tijd afremt om een wijk binnen te rijden. Daarom kan de verschuiving van het bord van 50km/uur al een eerste stap zijn.

6 Mensen komen wel nog altijd op straat terecht om te stappen of te fietsen. Dit blijft dus een gevaarlijke situatie. Zeker gezien de hoeveelheid mensen die daar passeren. Daarom de vraag om prioritair te kijken om dit stukje straat veiliger te maken. Raadslid Luc Maes, Open Vld-fractie, is een dagelijkse gebruiker van dit traject. Hij vraagt of daar geen stuk fietsstraat kan gecreëerd worden. Auto s moeten dan gas terugnemen tot 30 km/uur. Schepen Van Roeyen deelt de zorg van beide raadsleden. We gaan verder werken met het creëren van dit soort verbindingen. We zullen er over waken dat er nog meer flankerende maatregelen worden genomen. Het klinkt inderdaad mooi om fietsstraten te maken. Maar midden in een landelijke weg, over een strookje van 100 meter, uit het niets een fietsstraat creëren is niet echt een oplossing. * Raadslid Noppe, Groen-sp.a-fractie, heeft een vraagje over het GASreglement. De Parketten vragen aan de gemeente om kleine misdrijven zoals diefstal, slagen en verwondingen en parkeerinbreuken op te nemen in het GAS-reglement. We vernamen via de pers dat de vraag in Beveren niet meteen van tafel wordt geveegd, maar dat er eerst wat meer informatie wordt ingewonnen. Werd hierover al een beslissing genomen en hoe gaat dit verder evolueren in Beveren? Volgens de burgemeester is er ondertussen al een vergadering geweest met de provinciale Procureur waarop aan alle burgemeesters van Oost- Vlaanderen tekst en uitleg werd gegeven over de plannen.

7 In Beveren zitten we een beetje met een bijzondere situatie. Begin januari komt er een politiefusie met Sint-Gillis-Waas en Stekene. Het is de bedoeling om alles in de hele zone op elkaar af te stemmen. Ook het GAS-reglement zal op elkaar afgestemd worden. De gemeente Beveren heeft zelf een GAS-ambtenaar, maar de andere gemeenten niet. Die hebben deze opdracht uitbesteed. Iedere stap die gezet wordt, zal gezamenlijk gebeuren. Er zal meer tijd genomen worden om dit gemeenschappelijk te beslissen. Op de vergadering van de burgemeesters van Oost-Vlaanderen is er een beetje met gemengde gevoelens gereageerd. Sommigen vragen zich af of het de taak van de gemeente is om dit te doen. Maar indien de gemeenten dit zelf niet doen, dan blijft het gewoon straffeloos. De Parketten zijn niet meer van plan om die zaken verder te vervolgen. De burgemeester heeft aan de pers geweigerd om daar nu al uitspraken over te doen. Hij wil dit gemeenschappelijk bekijken en alles goed afwegen. Ook de praktische gevolgen moeten bekeken worden. Er zal later een commissie over volgen. * Raadslid Buyl, Vlaams Belang-fractie, heeft een vraag over de heraanleg van het kruispunt Elzestraat-Zillebeek te Beveren. Dit kruispunt is momenteel enkele dagen open en er is een probleem. De bocht komende van de richting Vrasene, is moeilijk te nemen voor bussen en vrachtwagens. Deze rijden nu over het fietspad bij het indraaien van de Elzestraat. Gaat hier nog iets aan veranderd worden of blijft het zo? Schepen Van Roeyen heeft vernomen dat een aantal mensen zich hierover zorgen maken. De bedoeling van de verschuiving van het kruispunt is de zichtbaarheid verbeteren voor voertuigen komende uit de Elzestraat of omgekeerd.

8 Grotere voertuigen moeten een stukje uitsteken om die bocht te maken. Het is een gevolg van die andere aanleg. Het ontwerp lijkt op dit vlak wel voldoening te geven, maar er zal nagekeken worden of er een kleine ingreep nodig is. Volgens raadslid Buyl is het punt zelf heel goed en een grote verbetering. Het stuk asfalt zou een meter of drie breder moeten zijn, want nu is het fietspad volledig mee in gebruik. Schepen Van Roeyen begrijpt de bezorgdheid van raadslid Buyl. Hij zal afwachten en zien of er toch nog een maatregel moet genomen worden om dat te vermijden. Het is voor de gebruiker een stuk wennen om de bocht te nemen. * Raadslid Buyl, Vlaams Belang-fractie, heeft een vraag over de Lindenlaan en meer bepaald over de toegangsweg van de sportzone - het veld van FC Bosdam en Yellow Blue. Vorige week waren daar bijna een paar ongevallen gebeurd. Er is geen straatnaam voor het plein. Raadslid Buyl, Vlaams Belang-fractie, vraagt of op die plaats de voorrang van rechts van toepassing is. Hij geeft de raad om daar een bord te plaatsen, want veel mensen uit de Lindenlaan hebben hier geen besef van en rijden daar gewoon voorbij. Het is ook moeilijk te zien, omdat de uitkom van de weg tussen twee huizen en twee tuinen ligt. Indien voorrang van rechts, dan moet er een bord geplaatst worden. Indien geen voorrang van rechts, dan moet er een stopstreep gezet worden voor de mensen en kinderen die van de voetbal en de school komen. Schepen Van Roeyen antwoordt dat de zorg van het raadslid terecht is. Volgens de politie is het in principe voorrang van rechts, maar dat is niet altijd duidelijk voor de modale weggebruiker.

9 * Raadslid Maes, Open Vld-fractie, heeft via de pers vernomen dat er twee wagens gestolen zijn op de parking van het zwembad. De gebruikers van het zwembad leggen hun autosleutels in de kastjes en het elektronisch systeem zou gekraakt zijn. Is daar al meer onderzoek naar gebeurd? Wat met de verantwoordelijkheid van de private uitbater? De gebruiker van het zwembad gaat er toch van uit dat het elektronisch systeem een veilig systeem moet zijn. Schepen Claus antwoordt dat het inderdaad de verantwoordelijkheid is van de private uitbater. De private uitbater maakt zich zorgen en vraagt zich nog altijd af hoe het mogelijk is dat het elektronisch systeem gekraakt kon worden. Zij dachten dat het systeem superveilig was. Samen met de politie doen zij een aantal testen om te zien hoe dit is kunnen gebeuren. Er zijn ook geen inbraaksporen, dus moet de elektronica op één of andere manier gekraakt zijn. De schepen heeft nog geen resultaat ontvangen van het onderzoek, maar alle voorzorgen worden genomen. Er zullen camera s geplaatst worden ter hoogte van de lockers, zodat zij deze beter kunnen bewaken. In de tussenperiode gaan ze daar permanent personeel zetten, zodat dit niet opnieuw zou kunnen gebeuren. Raadslid Maes deelt wel mee dat elke Beverse inwoner zich vragen stelt over de veiligheid van autosleutels in elektronische lockers. Wat gaat er in de toekomst gebeuren? De burgemeester antwoordt dat er 2 zaken zijn, n.l: - intern: het is de zaak van S&R om dit te voorkomen. - politioneel: hoe kan dit misdrijf opgelost worden? Raadslid Maes vraagt of S&R verzekerd is voor dergelijke zaken.

10 Schepen Claus kan daar niet op antwoorden, maar stelt nogmaals duidelijk dat dit een probleem is van S&R. * Raadslid Noppe, Groen-sp.a-fractie, heeft een vraag over de beek tussen de N70 en het bufferbekken aan HTS. In het weekend van 11 oktober raakte de beek aan HTS en de N70 bedekt onder een dikke schuimlaag. In de pers was te lezen dat de oorzaak vermoedelijk gezocht moest worden bij een ongeval met een vrachtwagen waarbij stookolie zou zijn vrijgekomen die geneutraliseerd zou zijn met schuim. Heeft men ondertussen al duidelijk zicht op de oorzaak? Wat is de schade op het vlak van milieu? Indien dit werkelijk een gevolg is van de bluswerken, hoe kan dit in de toekomst dan vermeden worden? Wordt er bij het blussen rekening gehouden met het gevaar? Zo ja, waarom is dit dan deze keer niet gebeurd? Schepen Kegels antwoordt dat de olie in de beek afkomstig was van een ongeval dat een week geleden was gebeurd. Bij het ongeval was er mazout vrijgekomen uit de vrachtwagen, maar dat was niet direct zichtbaar of gedetecteerd. De mazout is in de beek terechtgekomen en in het tussenbekken dat voorzien is van een overloop. Door de hevige regen heeft de mazout zich, via de overloop, verder in de beek verspreid. De vaststelling is pas daarna gebeurd door de mededeling van omwonenden dat er geuroverlast was. Er volgde een plaatselijk onderzoek. Er werden beams gestoken om de mazout tegen te houden en een gedeelte werd voorzien van schuim. Het schuim is een detergent dat die zaak oplost. Dit is de meest milieuvriendelijke manier om dit op te lossen. Men had echter geen flauw idee hoeveel liter mazout er in de beek was terechtgekomen.

11 Het was een aanzienlijk grote hoeveelheid en de brandweer en de milieudienst hebben een ganse week hard gewerkt. Ondertussen is het al fel verminderd. De schade is zeer beperkt. Het feit dat de mazout tussen het riet zit, maakt het voor de diensten veel moeilijker. Bij hevige regenval komt door de stroming het gedeelte dat tussen het riet zit weer vrij. De beams moeten het dan weer tegenhouden en het moet dan ondervangen worden. Daarna wordt het weer verdund en uiteindelijk vernietigd. De klachten over de geur zijn verdwenen! Nogmaals, de schade voor het milieu is zeer beperkt. Raadslid Noppe vraagt wie er aansprakelijk is voor de schade. Schepen Kegels antwoordt dat we niet direct kunnen aanwijzen dat het afkomstig was van het ongeval met de vrachtwagen. Het zal een discussie met de verzekering worden. 02. Volgende punten belangen de financiën aan: a) De voorzitter geeft toelichting bij de begrotingswijziging nr. 1 dj van de politiezone Beveren. Met algemeenheid van stemmen gaat de raad over tot vaststelling van de begrotingswijziging nr. 1 dj van de politiezone Beveren als volgt: AFDELING GEWONE DIENST BUITENGEWONE DIENST ONTVANGSTEN UITGAVEN ONTVANGSTEN UITGAVEN Overzichtstabel Eigen dienstjaar Vorig dienstjaar Overboeking

12 Totaal Uitslag dienstjaar Algemene uitslag b) Voor het gebruik van het openbaar domein naar aanleiding van nieuwbouw en belangrijke verbouwingswerken wordt een voorafgaande borgstelling geeist. De raad hecht algemeen goedkeuring aan voorgelegd reglement met betrekking tot borgstelling bij nieuwbouw of belangrijke verbouwingswerken: euro voor ééngezinswoningen; euro voor nijverheidsgebouwen; - 15 euro/lopende meter met een minimum van 500 euro en een maximum van euro voor groenscherm. Deze kan terugbetaald worden na 1 jaar en is niet gekoppeld aan de waarborg voor het gebouw. 03. In een schrijven van 19 september 2014 bevestigt Fingem dat ze de goedkeuring hebben van het nieuwe thesauriebewijzenprogramma van Fingem ten belope van 75 miljoen euro bij Belfius Bank, die het bestaande programma bij BNP Paribas Fortis vervangt. Belfius Bank heeft zich ertoe verbonden om voor Fingem aan de best mogelijke voorwaarden, bij voorkeur en te goeder trouw te onderhandelen, in het belang van Fingem. Fingem deelt voor de goede orde ook mee dat de modellen raadsbesluit financieringsopdrachten, het huishoudelijk reglement en het inlichtingenformulier (documenten tussen Fingem en de gemeenten), - behouden blijven, met als enige verschil dat Belfius Bank telkens als dealer, arranger, domicilierings- en berekeningsagent optreedt. De raad gaat met algemeenheid van stemmen akkoord met het voorstel van Fingem tot nieuwe borgstelling thesauriebewijzenprogramma: 75 miljoen euro vrijgave van alle borgen gesteld in het verleden in relatie met Fingem.

13 04. Het OCMW Beveren heeft bij de POD Maatschappelijke Integratie een aanvraag ingediend om subsidies te bekomen voor het project: Kinderen eerst: lokale overlegplatformen voor de preventie en opsporing van kinderarmoede. Deze aanvraag werd goedgekeurd en euro aan subsidie werd toegekend. Volgende actoren werden samengebracht: OCMW Beveren, Gemeente Beveren (Bruisende Buurt, Lokaal overleg opvoedingsondersteuning, onderwijsraad, Lokaal overleg kinderopvang en gezinsraad), B-Asiel, vzw Tarara, CLB Waasland, Vrij CLB Waas en Dender, vzw De Keerkring, Kind en Gezin, Politie Beveren (Sociale Dienst) en Tao Armoede Oost- en West- Vlaanderen. De raad hecht algemeen goedkeuring aan de voorgelegde samenwerkingsovereenkomst in het kader van het project Kinderarmoede: kinderen eerst: lokale overlegplatformen voor de preventie en opsporing van kinderarmoede. 05. Fort Liefkenshoek trekt steeds meer bezoekers aan. De dienst toerisme krijgt ook geregeld vragen om de accommodatie te gebruiken voor vergaderingen, teambuildings, Om alles in goede banen te leiden en de werking gemakkelijker te maken, is het nodig reglementen voor de gebruikers kenbaar te maken. Voor het gebruik van de accommodatie in Fort Liefkenshoek werden twee uitgangspunten gehanteerd: 1) activiteiten kunnen enkel tijdens de openingsuren van het fort; 2) de gewone bezoekers van het fort mogen niet gestoord worden. Met eenparigheid van stemmen wordt goedkeuring gehecht aan het voorgelegde gebruiks- en retributiereglement voor Fort Liefkenshoek met ingang van 1 november De voorzitter geeft toelichting bij het punt Goedkeuring jaarrekening 2013 en vrijwillige ontbinding vzw Gemeentelijke Jeugdcentra Beveren.

14 Raadslid Noppe, Groen-sp.a-fractie, heeft een vraag over de som op de rekening van de ontbonden vzw. Zoals we op de commissie gezien hebben, stond euro op die rekening. Dit geld moet nu een nieuwe bestemming krijgen. De gemeente en de jeugdhuizen dienden een nieuw voorstel in. De fractie heeft hierover een aantal vragen. - Er vloeit euro van de euro terug naar de gemeente. Het gaat over de jaarlijkse werkingstoelage die nooit werd gebruikt door de jeugdhuizen. De fractie vraagt of er expliciet kan verzekerd worden dat dit bedrag terug wordt gebruikt voor jeugd en jeugdwerking. - Er wordt euro startbudget voorzien voor Togenblik en euro voor t Eiland. Er blijft nog een pot over van euro. De schepen heeft op de commissie toegelicht dat deze pot zal gebruikt worden als een soort projectsubsidie-pot voor de twee jeugdhuizen. Er kunnen bepaalde projecten mee gefinancierd worden. Een deel van die som komt uiteraard toe aan die jeugdhuizen. Het gaat over geld dat verworven is via vrijwilligerswerk van die jeugdhuizen. Moet dit enkel onder bepaalde voorwaarden of voor een omlijnd project worden voorzien? De jeugdhuizen hebben het niet financieel gemakkelijk! Kan een deel van die pot gebruikt worden om een groter startkapitaal te voorzien? Het geld niet onder de vorm van een project aanbieden, maar om de dagelijkse en globale werking te ondersteunen! Anderzijds is een deel van het achtergebleven geld niet verworven door vrijwilligerswerk, maar echt zuiver gemeenschapsgeld. Dit geld is verworven door verhuur van de infrastructuur van de gemeente.

15 Is het niet veel eerlijker dat dit deel van de subsidiepot zou worden opengetrokken naar niet alleen de jeugd van twee jeugdhuizen, maar ook beschikbaar zou zijn andere projecten? We kunnen eventueel in deelgemeenten waar nog geen jeugdhuis is voorzien, jongeren de kans geven om ook een dossier in te dienen. Ook daar hebben jongeren recht op evenementen en projecten. Waarom zou het onafhankelijk jeugdhuis Djem geen aanspraak kunnen maken op subsidies via zo n dossier? Het jeugdhuis is onafhankelijk en moet concurreren met de door de gemeente gesteunde jeugdhuizen. Wanneer een vzw ontbonden wordt, dient het geld eigenlijk naar een maatschappelijk doel te gaan. Het raadslid vraagt zich puur juridisch af of het geld wel gewoon naar de gemeente kan worden overgegeven. Schepen Kegels vindt het raar dat deze vragen nu gesteld worden. Een week geleden is hierover een commissie geweest, waarbij al deze gestelde vragen zeker beantwoord werden. Er volgde toen ook geen verdere discussie. Alle raadsleden hier aanwezig waren ook op de commissie aanwezig! De schepen moet geen open commissie meer geven als alle vragen opnieuw op de gemeenteraad worden gesteld! Raadslid Noppe vond de commissie van deze week zeer interessant, maar deze was vooral informatief bedoeld. We hebben een aantal zaken vernomen die we nog niet wisten. Nu wordt vandaag aan ons gevraagd om de jaarrekening 2013 en de ontbinding van de vzw goed te keuren. Het is logisch dat we daar nu een paar vragen over stellen. De euro die terugvloeit naar de gemeente was eigenlijk een reservefonds dat aangelegd is door het toenmalige college en de gemeenteraad, al-

16 dus schepen Kegels. Het was een startkapitaal waar men bij onvoorziene moeilijkheden gebruik van kon maken. Later bleek dat deze pot niet nodig was en dus is het kapitaal terug naar de gemeente gevloeid. Het is een Reservefonds van de gemeente dat terug naar de gemeente gegaan is. Hierover was geen enkele discussie bij de vzw s of bij de jeugddienst zelf. De euro was een Reservefonds dat niet in de budgetten van jeugd stond ingeschreven, maar enkel een ruggensteun was voor dingen die konden mislopen. Dit geld gaat dan ook terecht niet terug naar het departement jeugd. Volgens raadslid Noppe werd er op de commissie gezegd dat het over jaarlijkse werkingstoelagen voor de jeugdhuizen ging die nooit gebruikt zijn. Schepen Kegels antwoordt dat dit absoluut onwaar is. Op de commissie werd door de schepen zelf en door het diensthoofd gezegd dat het een reservepot was die in het begin aangemaakt is ter bescherming van de jeugdhuizen. Van deze reservepot werd nooit gebruik gemaakt. De volgende vraag was om de euro breder open te trekken dan alleen maar naar de beide vzw s. Het nieuwe subsidiereglement is opgemaakt en een project moet voldoen aan bepaalde zaken (open karakter, breder, gratis inkom voor jongeren tot 26 jaar, ). Er is een reglement opgesteld dat dus breder gaat en dat niet enkel alleen gericht is naar die vzw s. Het grootste deel van dat geld is wel samengebracht door de vzw s. In de onderhandelingen met de beide vzw s is er beslist om voor het overige gedeelte van dat geld ( euro) een nieuw reglement uit te werken. Dit is helemaal toegelicht op de commissie waar verder ook geen vragen over werden gesteld.

17 In dit geval gaat de euro niet alleen naar de vzw. De projecten moeten een open karakter hebben en breder gaan dan het publiek van de vzw s alleen. Raadslid Noppe kan niet meer volgen. Hij hoort iets totaal anders dan de voorbije week. De euro is toch voorzien voor projectsubsidies voor de beide jeugdhuizen? Kunnen we dit niet opentrekken naar de jeugd buiten de 2 jeugdhuizen? De schepen antwoordt dat indien de 2 jeugdhuizen aanspraak willen maken op die pot, zij allerlei soorten projecten kunnen indienen. Het kunnen samenwerkingsprojecten zijn, maar ze moeten een open karakter hebben om aanspraak te maken op die euro. Als zij morgen een project willen doen met andere organisaties, dan is dit toegestaan. De vraag is al opgelost, omdat het breder gaat dan de vzw s zelf. Raadslid Noppe vindt dit zeer goed nieuws. Schepen Kegels vindt de uitspraak van raadslid Noppe niet correct. Dit is duidelijk gezegd op de commissie. Om in overeenstemming te zijn met de bepalingen van het gemeentedecreet, meer bepaald met artikel 245, 246 en 247, moesten de bestaande gemeentelijke vzw s ofwel grondig hervormd worden ofwel moest overgegaan worden tot vrijwillige ontbinding. Voor wat betreft de vzw gemeentelijke jeugdcentra Beveren waren er onvoldoende elementen aanwezig om aan te tonen dat de taken die deze vzw vervulde, niet door de gemeente in eigen beheer konden uitgevoerd worden. Daarom besliste de vzw gemeentelijke jeugdcentra Beveren, na een eerste Algemene Vergadering op 4 december 2013, op de Algemene Vergadering van 19 december 2013 over te gaan tot vrijwillige ontbinding. De afsluitende jaarrekening 2013 werd door de Algemene Vergadering van 12 juni 2014 goedgekeurd, terwijl de vereffenaars ontlast werden uit hun

18 functie. In toepassing van artikel 4 van het uitbatingscontract tussen de gemeente en de vzw hecht de raad algemeen goedkeuring aan de jaarrekening 2013 van de vzw gemeentelijke jeugdcentra Beveren. Tevens wordt met algemeenheid van stemmen goedkeuring gehecht aan de vrijwillige ontbinding van de vzw gemeentelijke jeugdcentra Beveren. 07. Op 2 juli werd door de Waasse Landmaatschappij een aanvraag ingediend voor het wijzigen van de 2e fase van de verkaveling 'IMWO-INVEST NV' d.d op het terrein te Haasdonk, Bunderhof en Westeindemolen 1-21, in het woonuitbreidingsgebied. Het ontwerp voorziet : - een wijziging van de loten 25 t.e.m. 31 en van lot B; - een aanpassing van het openbaar domein; - de aanleg van de nieuwe wegenis en de aanleg van een groen speelplein. Het openbaar onderzoek gaf geen aanleiding tot opmerkingen of bezwaren. Met algemeenheid van stemmen keurt de gemeenteraad het wegtracé van de nieuwe wegenis met modeldwarsprofielen, voor de verkavelingswijziging Waasse Landmaatschappij, Bunderhof en Westeindemolen te Haasdonk goed. 08. In diverse wegen moeten betonherstellingen worden uitgevoerd (herstellen betonplaten, aanbrengen voegvulling). Het betreft o.a. de volgende wegen: Lindenlaan, Kleine Kouterstraat, Klein Laarstraat, Beekstraat, Perstraat,... Door de technische dienst wegen werd een ontwerp opgemaakt. Overeenkomstig het voorgelegd ontwerp gaat de raad algemeen akkoord met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor het uitvoeren van betonherstellingen in diverse straten in Beveren. De uitgave, geraamd op ,99 euro inclusief btw, wordt goedgekeurd en zal gefinancierd worden overeenkomstig het goedgekeurde liquiditeitenbudget. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en dien-

19 sten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen. 09. Het reinigen van riolering, duikers, kokers, e.d. omvat de reiniging van de rioolsectie en het ontdoen van alle slib, zand en andere bestanddelen welke in de leidingen aanwezig zijn. Tevens behelst dit het afvoeren en het wegbrengen buiten het openbaar domein van de ongewenste materialen zoals zand, modder, slijk, slib, afval en vuil en het verplicht afvoeren en storten op een vergunde stortplaats of een erkende verwerkingsinstallatie. Overeenkomstig het voorgeled ontwerp van de technische dienst wegen gaan alle raadsleden akkoord met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor rioolinspectie voor herstel. De uitgave, geraamd op ,66 euro inclusief btw, wordt goedgekeurd en zal voorzien worden via het investeringsbudget In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen. 10. Door de technische dienst wegen werd er een ontwerp opgemaakt voor het structureel onderhoud aan waterlopen. De werken omvatten hoofdzakelijk: * plaatselijke aanpassingen aan straatgrachten en waterlopen, duikers of andere kunstwerken; * herstellingen aan bestaande waterafvoerinfrastructuur of aanleggen van nieuwe overwelvingen of kunstwerken. Door alle raadsleden wordt akkoord gegaan met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor het structureel onderhoud aan waterlopen. Goedkeuring wordt gehecht aan de geraamde uitgave van ,92 euro inclusief btw. De uitgave hiervoor is voorzien in het investeringsbudget In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en dien-

20 sten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen. 11. De voorzitter geeft toelichting bij het voorstel tot renovatie van de fiets- en voetpaden in de Pauwstraat te Melsele. Raadslid De Block, Groen-sp.a-fractie, wenst hierover een vraag te stellen. De fietspaden in de Pauwstraat zijn inderdaad zeer slecht. Deze zijn momenteel uitgevoerd in klinkers. Waarom opteert men om dit opnieuw in klinkers uit te voeren en kiest men niet voor een andere ondergrond? De problemen die er nu zijn door de klinkers, zullen binnen enkele jaren terugkomen. Schepen Van Roeyen antwoordt dat onze techniekers gekozen hebben om met dezelfde materialen te herstellen. Het zal waarschijnlijk een kwestie zijn van ondergrond en stabiliteit, vandaar dat men een aantal maatregelen zal nemen. Het zal een kwalitatieve oplossing zijn die moet voldoen. De fiets- en voetpaden in de Pauwstraat dienen gerenoveerd te worden. Hiervoor werd door de technische dienst wegen een lastenboek opgemaakt. Overeenkomstig dit voorgelegde lastenboek gaan alle raadsleden akkoord met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor de renovatie van de fietsen voetpaden in de Pauwstraat te Melsele. Goedkeuring wordt gehecht aan de geraamde uitgave van ,19 euro inclusief btw. De financiering van deze uitgave is voorzien in het investeringsbudget In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen.

21 12. Op 5 oktober 2010 heeft de gemeenteraad beslist om een kaderovereenkomst af te sluiten met Eandis voor het leveren van ondersteuningsactiviteiten betreffende energiebesparing door hernieuwbare energie aan te wenden of door werken uit te voeren voor een betere energie-efficiëntie. In de plaats van het gemeentebestuur maken zij voor deze, door het gemeentebestuur te bepalen projecten, de studie op, maken een lastenboek op, besteden de werken aan en volgen de werken op tot aan de voorlopige oplevering. In vergadering van 14 april 2014 keurde het schepencollege het contract met Eandis goed om in het kader van bovenvermelde overeenkomst een studie met bovenvermelde ondersteuning op te maken voor het renoveren en meteen ook het isoleren van het voor het grootste deel niet-geïsoleerde, versleten en lekkende dak van de jeugdkleedkamers van Waasland-Beveren in de sportzone te Beveren. Het gebouw heeft een groot dakoppervlakte: 402,92 m². De raad beslist algemeen principieel tot het renoveren en isoleren van het oude, versleten en lekkende dak van de jeugdkleedkamers van Waasland- Beveren. Goedkeuring wordt tevens gehecht aan het door Eandis voorgelegde lastenboek. Aan het schepencollege wordt opdracht gegeven de werken als inhouse opdracht toe te wijzen aan Eandis voor de som van ,04 euro inclusief btw, inbegrepen ook de opvolging van de werken. 13. In 2010 maakten de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk en de dienst aankopen en aanbestedingen een ontwerp op voor een raamcontract voor de veiligheidscoördinatie bij werken aan wegen en aan gebouwen. Door dat raamcontract kwam er per perceel 1 veiligheidscoördinator ter beschikking met wie per dossier een overeenkomst werd ondertekend, zoals de wetgeving voorschrijft. De overeenkomst kon drie jaar worden verlengd, zodat nu een nieuwe procedure dient te worden gevoerd om een aanstelling mogelijk te maken. Met eenparigheid van stemmen wordt beslist tot vaststelling van de lastvoorwaarden voor het uitvoeren van de veiligheidscoördinatie vanaf Als gunningswijze wordt de algemene offerteaanvraag gekozen, met de mogelijkheid om gedurende drie jaar de overeenkomst te verlengen op basis

22 van de onderhandelingsprocedure en met toepassing van artikel 26, 1, 2 b van de wet van 15 juni 2006 op de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten. De kredieten worden afgenomen op het voor het project beschikbare budget. 14. Het college verleende in zitting van 14 juli 2014 een verkavelingsvergunning voor een verkaveling langs de Kreek in Kieldrecht. Het betreft een vergunning voor 4 loten na afbraak van de bestaande gebouwen. Door de Watergroep wordt nu het ontwerp voorgelegd voor de uitbreiding van het waterleidingnet in deze verkaveling. Met algemeenheid van stemmen wordt goedkeuring gehecht aan het ontwerp van De Watergroep voor uitbreiding met ± 56 lm in de verkaveling, Kreek 19 te Kieldrecht. De kosten voor deze infrastructuurwerken vallen integraal ten laste van de verkavelaar. Deze beslissing wordt overgemaakt aan de Watergroep. 15. BMW Group Belux uit Bornem wenst via de dealer De Schepper nv uit Sint- Niklaas voor didactische doeleinden een B37 motor van de Mini F56 aan het GTI te schenken. De waarde van de motor bedraagt 4 032,93 euro inclusief btw. Alle raadsleden gaan, in toepassing van artikel 43, 2 13 van het Gemeentedecreet, akkoord met de aanvaarding van de schenking van een B37 motor van de Mini F56 door BMW Group Belux via de dealer De Schepper nv. 16. De nv ICOM heeft op 8 november 1994 een perceel KMO-grond in de KMOzone Schaarbeek in Melsele aangekocht van de gemeente Beveren. Momenteel betreft dit een perceel met bedrijfsgebouwen Schaarbeekstraat 32 en is kadastraal gekend 9 de afdeling, sectie F nummer 471C met een oppervlakte van m². In het kader van het faillissement van de nv ICOM zal er een verkoop plaatsvinden van voormeld onroerend goed.

23 Gelet op voormeld faillissement en het feit dat dit een perceel KMO-grond betreft met bedrijfsgebouwen, wordt voorgesteld akkoord te gaan om afstand te doen van ons terugkooprecht als ons voorkooprecht. Alle raadsleden stemmen ermee in om afstand te doen van het recht van terugkoop op het perceel van de nv ICOM, 9 de afdeling, sectie F nummer 471C in de KMO-zone Schaarbeek in Melsele. Tevens wordt akkoord gegaan met het ontwerp van akte. Alsook wordt akkoord gegaan met de mededeling dat de gemeente geen van ten hare behoeve opgelegde voorwaarden heeft overgedragen aan derden. Vervolgens gaat de raad akkoord gaan met de verkoop van het perceel met bedrijfsgebouwen Schaarbeekstraat 32 Melsele aan bvba Lammertyn.net, Reinaertweg Destelbergen. Notaris Van den Bergh wordt van deze beslissing op de hoogte gebracht. 17. De gemeenteraad ging in openbare vergadering van 31 juli 2012 akkoord met de openbare verkoop van de woning op en met grond Oud Arenberg 88A in Kieldrecht. Notaris Van der Auwermeulen werd hiervoor in collegezitting van 13 augustus 2012 aangesteld. In zitting van 4 augustus 2014 nam het college akte van de leegstand van de woning ingevolge de verhuis van de jeugdvereniging naar hun nieuwe lokalen. Met algemeenheid van stemmen wordt beslist om de raadsbeslissing van 31 juli 2012 met betrekking tot de openbare verkoop van de woning op en met grond, Oud Arenberg 88A te Kieldrecht, in te trekken. Vervolgens gaat de raad akkoord om de woning op en met grond, Oud Arenberg 88A te Kieldrecht, kadastraal gekend 6 de afdeling, sectie C deel van nummers 116D en 117E met een oppervlakte van 1 685,31 m² openbaar te verkopen voor een minimumbedrag van euro. 18. Met betrekking tot de verkoop van bouwgronden in de verkaveling Kastanjelaan te Kieldrecht gaat de raad telkens akkoord met algemeenheid van stemmen voor: a) Lot 63

24 lot 63, kadastraal gekend 6 de afdeling, sectie C deel van nummer 19B met een oppervlakte van 360 m² te verkopen aan de heer Kristof D Hoey, Sint- Laurentiusstraat 34A, en goedkeuring van de ontwerpakte. b) Lot 68 lot 68, kadastraal gekend 6 de afdeling, sectie C deel van nummers 19B en 22A met een oppervlakte van 368 m² te verkopen aan mevrouw Jessica Thielman, Keizerstraat 121 in 9120 Haasdonk, en goedkeuring van de ontwerpakte. 19. De voorzitter geeft toelichting bij de verkoop van de woning, Priemstraat 14 te Melsele. Raadslid De Block, Groen-sp.a-fractie, zegt dat dit dossier in maart van dit jaar al eens op de gemeenteraad geweest is. De eerste verkoop van die woning en die stallingen had een schattingsprijs van euro. Het raadslid heeft toen aan de gemeenteraad gezegd dat dit bedrag zwaar overschat was. De burgemeester heeft toen geantwoord dat men een stuk gebonden was aan de schattingsprijs die daar toen opgezet werd. Nu ligt het dossier terug voor op de gemeenteraad, maar met een serieus geringer bedrag. De prijs is 30% lager! Waarom is men plots die prijs gaan verlagen? De eigenaar is op zijn vraag onteigend door de gemeente omwille van de tuinbouwzone die daar zou komen. Als landbouwbedrijf was de woning niet meer rendabel. De gemeente is daar op ingegaan en heeft de gronden van de man gekocht.

25 Gaat men deze prijsdaling die nu vandaag voor ligt in de toekomst doorrekenen? Uiteindelijk heeft de gemeente die man op vrijwillige basis onteigend! De burgemeester antwoordt dat de betreffende dienst het dossier opnieuw bekeken heeft. Omdat het vorige schattingsverslag al enkele jaren oud was, werd er een nieuw verslag aangevraagd. Het is een openbare verkoop. Deze prijs is een minimumprijs. Bij de notaris zijn er al verschillende geïnteresseerden langs geweest. Er zijn ook al een aantal biedingen binnengekomen. Naast de woning zijn er destijds ook 4ha gronden aangekocht die nu niet worden verkocht. Het is wel de bedoeling dat de prijs die aan de landbouwer werd gegeven, volledig terugverdiend wordt. Dit gaat vooral over de gronden en de woning inbegrepen. Raadslid De Block vraagt wat er zal gebeuren als de prijs niet gehaald wordt. De burgemeester heeft de prijs bekeken die er momenteel geboden wordt voor een landbouwgrond die vrij is. Hij heeft het volste vertrouwen in het feit dat het bedrag zal gehaald worden. De verhouding wat de woning en de gronden betreft, is een beetje anders. De betrokken landbouwer heeft een aantal uittredingsvergoedingen die wettelijk bepaald zijn gekregen. Die moeten wij kunnen recupereren. Het is ongeveer 5 à 6 jaar geleden dat wij die woning gekocht hebben. Ondertussen is de prijs van de landbouwgrond serieus gestegen en zeker voor grond die vrij is. De burgemeester heeft het volste vertrouwen dat de volledige som die toen werd betaald, kan gerecupereerd worden. De verhoudingen zullen wel anders liggen.

26 De prijs voor de boerderij zal iets minder zijn, maar de prijs van de grond zal hoger zijn. De gemeenteraad ging in openbare vergadering van 25 maart 2014 akkoord met de openbare verkoop van de woning op en met grond en bijhorende stallen, Priemstraat 14 in Melsele. Deze prijs werd destijds bepaald op basis van de aankoopwaarde en de oppervlakte, welke hoger lag dan het opgemaakte schattingsverslag. In overleg met de notaris stellen we voor de woning te koop aan te bieden conform het schattingsverslag opgemaakt door Teccon bvba, voor een minimumbedrag van euro. Algemeen wordt beslist om de raadsbeslissing van 25 maart 2014 met betrekking tot de openbare verkoop van de woning op en met grond en bijhorende stallen, Priemstraat 14 te Melsele, in te trekken. Alle raadsleden beslissen om de woning op en met grond Priemstraat 14 Melsele, kadastraal gekend 9 de afdeling, sectie F nummer 112F met een oppervlakte van m², openbaar te verkopen voor een minimumbedrag van euro. 20. Telkens met algemeenheid van stemmen gaat de raad akkoord met de aanwendingen van het lestijdenpakket voor het schooljaar 2014/2015 van: a) Gemeentelijk basisonderwijs. b) Gemeentelijk Technisch Instituut. c) Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. 21. De raad gaat algemeen akkoord met het voorstel van het college van burgemeester en schepenen tot aanwending van: - de puntenenveloppe en de restpunten van de scholengemeenschap, - de aanwending van de uren administratie, voor het schooljaar 2014/2015.

27 22. Volgende punten met betrekking tot de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans worden telkens met algemeenheid van stemmen aanvaard: a) Inrichting van 11 lesuren voor de musicalafdeling gedurende het schooljaar 2014/2015: drama : 4 lesuren begeleiding : 2 lesuren zang volwassenen : 3 lesuren zang kinderen : 2 lesuren De lessen voor de musicalafdeling zijn dit schooljaar gestart op 1 september b) Er worden dit schooljaar 6 lesuren minder gesubsidieerd. Omwille van een aantal reorganisaties binnen de verschillende vakgebieden zou het gemeentelijk urenpakket voor de academie uitgebreid moeten worden met 2 lesuren. Akkoord wordt gegaan met voorgelegd voorstel om 34,5 lesuren ten laste van de gemeente te nemen voor de muziekacademie gedurende het schooljaar 2014/ Er zijn 51 leerlingen ingeschreven in het jeugdmuziekatelier voor het schooljaar 2014/2015. Dat zijn 21 leerlingen minder dan vorig schooljaar. De directeur stelt voor om twee lesuren minder in te richten in vergelijking met vorig schooljaar: Cursussen: vioolinitiatie: 22 leerlingen : 10 u. Keyboard: 17 leerlingen : 7 u. creatief musiceren 12 leerlingen : 1 u. Algemeen wordt akkoord gegaan om 18 lesuren aan het muziekatelier in te richten voor het schooljaar 2014/2015.

28 24. Volgende punten belangen de gemeentelijke gemengde brandweerdienst Beveren aan. a) Met algemeenheid van stemmen wordt akkoord gegaan met de openverklaring van 10 betrekkingen van brandweerman-vrijwilliger voorpost Kieldrecht. b) Op basis van de opmerkingen uit het inspectieverslag van de FOD Binnenlandse Zaken - brandweerinspectie - en ingevolge de beslissing tot integratie met de brandweerpost van Nieuw-Namen worden een aantal wijzigingen voorgesteld aan het organiek reglement van onze gemeentelijke gemengde brandweerdienst. Met algemeenheid van stemmen hecht de raad goedkeuring aan de voorgelegde wijzigingen aan het reglement voor de organisatie van de gemeentelijke gemengde brandweerdienst. 25. De voorzitter geeft toelichting bij de wijziging aan het gemeentelijk reglement voor de verkoop van bouwgronden. Raadslid Benali, Groen-sp.a-fractie, heeft een vraag over dit punt. Hij vraagt wat de motivatie is om de leeftijdsgrens voor het krijgen van 2 extra punten wordt verhoogd van 35 jaar naar 45 jaar. De burgemeester antwoordt dat dit op basis is van een stuk ervaring uit het verleden. We zien dat een aantal mensen jonger dan 45 jaar dikwijls jonge gezinnen of alleenstaanden zijn. Nu vallen die uit de boot. De leeftijdsgrens van 35 jaar was te laag en het is wenselijk dat die opgetrokken wordt naar 45 jaar. Raadslid Benali begrijpt dat het niet prettig is als mensen uit de boot vallen. Er is nu ook een hele categorie die op dit moment uit de boot valt.

29 We kunnen altijd de grens blijven wijzigen om te zorgen dat iedereen in de boot zit, maar dan hebben we geen specifieke maatregel meer. De maatregel was juist bedoeld om echt specifiek jonge mensen in Beveren te laten wonen. We zitten al een stuk met een puntensysteem, waardoor mensen met een historiek in Beveren hier kunnen blijven wonen. De maatregel om nog naar jonge gezinnen twee extra punten te geven, is toch interessant. Behalve als de burgemeester zegt dat er geen jonge gezinnen waren die zich kandidaat stelden, zodat we de categorie tussen 35 jaar en 45 jaar nodig hebben om de gronden te verkopen. In de generatie tot 35 jaar is er toch wel vraag naar bouwgronden om in Beveren te kunnen blijven wonen. Het is toch altijd nog iets anders dan de categorie tussen 35 jaar en 45 jaar. Het is toch niet zo gemakkelijk om te zeggen dat we dit zomaar verhogen, omdat er een aantal mensen uit de boot vallen. Er moet een betere argumentatie zijn dan dit! Schepen Vlegels beaamt de visie van de burgemeester dat de wijziging inderdaad gestoeld is op een stuk ervaring. Er waren een aantal mensen die juist boven de leeftijdsgrens vielen. Het is niet leuk dat men iets te oud is en daardoor niet aan het aantal punten komt. De maatschappij is aan het veranderen. Raadslid Benali wil even duidelijkheid. De argumentatie is dat we niet alleen gaan focussen op jonge gezinnen, maar ook op nieuw samengestelde gezinnen. Schepen Vlegels antwoordt dat dit om het even wat kan zijn. Er zijn ook mensen die inderdaad tot na hun 35 jaar moeten sparen om een woning te kunnen bouwen.

30 Het is gewoon ingegeven door de praktijk van de mensen die zich aanmelden en willen meedoen om dan juist uit de boot te vallen omdat ze die ouderdom overschreden hebben. Op dat moment verspelen ze de kans om eenmaal in hun leven te bouwen. De burgemeester zegt dat het dikwijls eenoudergezinnen waren met een paar jonge kinderen die naast de prijzen vielen. Mensen beginnen ook later aan kinderen dan vroeger. Door de beperkte ervaring die wij tot hiertoe hebben, gaat dit geen wezenlijke verschillen geven. Het ging misschien om 2 of 3 gevallen die wel in aanmerking zouden gekomen zijn of waar de uitslag anders zou geweest zijn op basis van het vroegere reglement. Het zal geen spectaculaire veranderingen geven. We vinden dat eenoudergezinnen of mensen die later aan kinderen beginnen ook kansen moeten krijgen. Raadslid Benali geeft de reden waarom hij zo kritisch is. Als we de leeftijd opschuiven naar 45 jaar, dan komen er meer mensen bij. Er zijn nog altijd schrijnende gevallen boven de 46 jaar. Dat zijn ook mensen die gescheiden zijn of nieuwe samengestelde gezinnen. Uiteindelijk verwatert de hele maatregel en kan hij beter afgeschaft worden. Hij begrijpt de argumentatie dat we in de leeftijdscategorie tussen 35 jaar en 45 jaar nog gemakkelijker gezinnen met kinderen terugvinden. Het is belangrijk om die niet uit te sluiten. Hij gelooft het college ook dat dit geen spectaculaire wijzigingen met zich mee gaat brengen. De fractie gaat akkoord met dit reglement. De fractie vraagt om in de toekomst de argumentatie ook in het dossier op te nemen. De burgemeester antwoordt waarom dit nu op de gemeenteraad staat.

31 De gemeente heeft nu de bouwgronden in Kallo open geschreven. Het was wenselijk om het reglement nu te wijzigen, nog voor er mensen inschrijven en wij toegevingen moeten doen. Anders zouden de 20 bouwgronden die open geschreven zijn in Kallo, op basis van het oude reglement geweest zijn. Daarom is alles vrij snel moeten gaan. Dat is de reden dat het niet uitgebreid gemotiveerd in de nota zit. De gemeenteraad keurde in openbare vergadering van 5 oktober 2010 het gemeentelijk reglement verkoop bouwgronden goed. Het aangepaste reglement, waarbij kandidaat-kopers met een eigendom pas in aanmerking komen nadat eerst is toegewezen aan kandidaat-kopers zonder eigendom, werd goedgekeurd door de gemeenteraad van 28 februari Kandidaat-kopers met een leeftijd tussen 18 en 35 jaar krijgen momenteel 2 extra punten. Dit komt omdat het vooral de bedoeling is om jongeren en jonge gezinnen de kans te geven een bouwgrond te kunnen aankopen. De raad gaat algemeen akkoord om de leeftijdsgrens te verhogen van 35 jaar naar 45 jaar. Tevens wordt goedkeuring gehecht aan het aangepast gemeentelijk reglement voor de verkoop van bouwgronden. Geheime zitting: Met algemeenheid van stemmen neemt de raad akte van de indiensttreding van Elien De Rop en Mathias De Cock als inspecteurs van politie op respectievelijk 01 november 2014 en 01 januari Op voormelde data vangt tevens de probatiestage van betrokkenen aan. Hun benoeming wordt effectief onder voorwaarde van het slagen in hun probatiestage. 27. Bij afzonderlijk gehouden geheime stemmingen en telkens met 33 stemmen bij 1 blanco stembiljet wordt overgegaan tot de aanstelling op proef van volgende personen als brandweerman-vrijwilliger, voorpost Kieldrecht:

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 21 oktober

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 21 oktober Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 21 oktober 2014.. Punt 02: Financiën: (D 13) a) Wijziging nr. 1 politiebegroting 2014 vaststelling. AFDELING GEWONE DIENST

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG: Jens De Wael, voorzitter

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari 2013.. Punt 01: Mededeling betreffende de geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 april 2017 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG : J. De Wael, voorzitter Van

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in "Schippersbos"

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in Schippersbos ZITTING VAN DE RAAD VAN 25 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december 2015.. Punt 02: Opvolging schepen Deckers: Ontslag van rechtswege van schepen Deckers op 31.12.2015; Opvolging

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december 2016.. Punt 02: OCMW-Beveren goedkeuring. (OCMW) a) Budgetwijziging 2016. De budgetwijziging 2016 OCMW Beveren

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017 PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals 1. Ontslag van een gemeenteraadslid Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017 De voorzitter van de gemeenteraad neemt kennis van het

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015...

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015... Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015... Punt 02: Kerkfabriek Sint-Michiel Kieldrecht: goedkeuring investering nieuwe vloer. (BM). De gemeenteraad

Nadere informatie

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd.

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd. Raad voor maatschappelijk welzijn van 26 maart 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Filip Kegels, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen,

Nadere informatie

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 SECRETARIE Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 1. Vaststelling huishoudelijk reglement gemeenteraad. 2. Aanvulling bestaand retributiereglement voor uitlening mobiele

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Maandag 28 januari 2008

Maandag 28 januari 2008 BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD Maandag 28 januari 2008 a a n w e z i g burgemeester-voorzitter: Harry Hendrickx schepenen: Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Katleen

Nadere informatie

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING 79 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Aanwezigen: Verontschuldigd: Marc Van de Vijver - burgemeester-voorzitter Christiaan Lippens - burgemeester Luc De Witte, adjunct-korpschef,

Nadere informatie

RETRIBUTIE OP HET BETALEND PARKEREN BIJ PARKEERAUTOMATEN EN IN BLAUWE ZONES

RETRIBUTIE OP HET BETALEND PARKEREN BIJ PARKEERAUTOMATEN EN IN BLAUWE ZONES Provincie UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 29 december 2017 Sint-Niklaas Gemeente WAREN AANWEZIG : Beveren Jens De Wael, voorzitter

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Verkaveling Heizijde

Verkaveling Heizijde Zaak der wegen Verkaveling Heizijde Situering Verkaveling Verkaveling 12 loten: - Eengezinswoningen -Meergezinswoningen - Nevenfuncties - Max. aantal wooneenh. = 493 -Verkaveling in 2 fases Infrastructuur

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester.

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester. Gemeenteraadszitting van 3 januari 2019 om 20 uur Jens De Wael, voorzitter installatieraad tot en met agendapunt 4. Veerle Vincke, voorzitter installatieraad vanaf agendapunt 5. Marc Van de Vijver, burgemeester;

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Aanwezigen: Verontschuldigd: Chris Lippens - burgemeester Stany De Rechter - wrnd. burgemeester-voorzitter Luc De Witte, Leo

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad

BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2007 a a n w e z i g Harry Hendrickx voorzitter Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Katleen Mintjens, Maria Lauryssen,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 maart 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

Gemeenteraad 04 november 2014

Gemeenteraad 04 november 2014 BADSTAD Blankenberge, 10 november 2014 8370 BLANKENBERGE Gemeenteraad 04 november 2014 1 Mededelingen van de voorzitter OPENBARE ZITTING 2 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 29 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n -2.078.51 Goedkeuren subsidiereglement jeugdinfrastructuur. De raad, Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het jeugdbeleidsplan 2011-2013, goedgekeurd door de

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

zitting van dinsdag 23 januari 2018

zitting van dinsdag 23 januari 2018 zitting van dinsdag 23 januari 2018 Openbare zitting 01 Jan Vlemincktoren - Restauratie en herbestemming - goedkeuring bestek De Jan Vlemincktoren is een beschermd monument. Dit houdt in dat een renovatie,

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) PROJECT WZC DE LINDE - GROND SCHOOL

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 25 FEBRUARI 2015 OPENBARE ZITTING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - PATRIMONIUM 2. (GVDC) PERCEEL A 178E TE KRUIBEKE - OPENBARE VERKOOP

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 9 februari 2009 98370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

Reglement rentearme leningen

Reglement rentearme leningen Reglement rentearme leningen Reglement van Stad Zottegem voor het toekennen van rentearme leningen voor jeugdwerkinfrastructuur bij erkende plaatselijke jeugdwerkinitiatieven en erkende sportverenigingen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid Instellingen en algemeen beheer

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5 verklarende nota gemeenteraad 26 02 2018 pagina 1/5 OPENBARE ZITTING 1. Mededelingen. 2. Overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten - bereiding en levering van maaltijden (inclusief

Nadere informatie

Kathy Verschoot: raadslid; Fien Debeuf: raadslid afwezig voor 15., 16. (op basis van OCMW-decreet art. 37, 1, eerste lid) OPENBARE ZITTING

Kathy Verschoot: raadslid; Fien Debeuf: raadslid afwezig voor 15., 16. (op basis van OCMW-decreet art. 37, 1, eerste lid) OPENBARE ZITTING Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 29 mei 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Jozef Verbauwhede, Fien Debeuf, Kurt

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00791 Onderwerp: Sluiten van een verkoopovereenkomst m.b.t. het onroerend goed gelegen te Gent (Ledeberg),

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden;

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden; Gelet op de bepalingen van gemeentedecreet inzonderheid op artikel 42; Gelet op de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling waarbij de stad Landen zich ertoe

Nadere informatie

Notulen zitting van 15 januari 2018

Notulen zitting van 15 januari 2018 Gemeenteraad Notulen zitting van 15 januari 2018 SAMENSTELLING ZITTING Aanwezig: de heer Sander Hoogstijns, voorzitter; de heer Luc Wouters, Burgemeester; mevrouw Betty Luyten, Eerste schepen; de heer

Nadere informatie

ZITTING VAN 16 AUGUSTUS 2012.

ZITTING VAN 16 AUGUSTUS 2012. NOTULEN VAN DE RAAD ZITTING VAN 16 AUGUSTUS 2012. Aanwezig : De heer Ivan De Clerck, voorzitter. De heer Dirk Tytgat, de heer Chris Conserriere, mevrouw Rika Buyse, de heer Ronny Vanden Broecke, mevrouw

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart 2012 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies De gemeenteraad

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld:

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Raad voor maatschappelijk welzijn van 29 januari 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen, Ingeborg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 10 augustus 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 55 2018_CBS_01266 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Omgeving Nederhem evaluatie

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen en Benny Maes, schepenen Chris Ramaekers, Sandra Jans, Marc

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE 20.00 UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE 20.00 UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers, Ingeborg De Meulemeester,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018 Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018 Punt 02: Voorlopige vaststelling RUP Ropstraat in Haasdonk. (D 32) Voor het binnengebied in Haasdonk,

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx Wim,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 APRIL 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Het collegebesluit van 08/06/2010 om uitzonderlijk de Festivalhal Donkmeer te verhuren aan 250,00 euro aan D-Dream wordt bekrachtigen.

Het collegebesluit van 08/06/2010 om uitzonderlijk de Festivalhal Donkmeer te verhuren aan 250,00 euro aan D-Dream wordt bekrachtigen. Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE 9290 BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 23 juni 2010 Aanwezig: Katja Gabriëls, voorzitter Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-01-20 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Financiering van het investeringsprogramma

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor het gemeentelijk zwembad. Op 23 december

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie