Actielijst Studentenraad Wat hebben we bereikt en waar zijn we mee bezig

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Actielijst Studentenraad Wat hebben we bereikt en waar zijn we mee bezig"

Transcriptie

1 Actielijst Studentenraad Wat hebben we bereikt en waar zijn we mee bezig De studentenraad komt maandelijks bij elkaar. Om de maand is het College van Bestuur (op uitnodiging) aanwezig. Like ons op Facebook en blijf op de hoogte! Wat hebben we bereikt voor studenten & waar zijn we nog mee bezig? Onderwerp Stand van zaken Schoolkassa De schoolkassa is een systeem waarbij studenten online kunnen winkelen om schoolproducten (bijvoorbeeld: boeken, een reis of excursie) aan te schaffen. Gilde Opleidingen is bezig met dit systeem op te zetten en de studentenraad is hierbij betrokken. Taal en rekenen De studentenraad hoort van veel studenten dat er onduidelijkheid is over taal en rekenen. BPV protocol De studentenraad hoort wel eens dat er onduidelijkheden zijn over wat van studenten verwacht wordt bij stages. Het BPV protocol biedt overzicht in de verwachtingen van zowel de stagiaire, de school en het stagbedrijf. Welke informatie krijgen studenten? De studentenraad maakt een lijstje van informatie die zij krijgen over hun school en opleiding, zoals de studiehandleiding, schoolgids, etc.. Per vergadering wordt één item geëvalueerd. Bij sector Hospitality & Wellness gaat binnenkort een pilot van start om te kijken of het programma binnen heel Gilde Opleidingen gebruikt kan gaan worden. Op verzoek van de studentenraad heeft Gilde Opleidingen een overzichtelijke brief gemaakt over wat studenten te wachten staat. De studentenraad heeft het BPV protocol gecommuniceerd via de website en Facebook. Daarnaast heeft de studenteraad geregeld dat het BPV protocol op de eerste pagina van het stageboek komt. De studentenraad heeft een lijst vastgesteld van alle informatiebronnen. De volgende vergadering wordt de studiegids kritisch bekeken.

2 Facturen Studenten van Gilde Opleidingen hebben een factuur gekregen voor licenties. Alleen staat er niet op om welke licenties het gaat. Afwezigheidsregeling De studentenraad heeft een aantal vragen over de afwezigheidsregeling. In welke documenten staat deze regeling? Wat wordt verstaan onder ongeoorloofde afwezigheid? Welke oplossingsmogelijkheden zijn er en wanneer leidt dit tot onbillijkheden? Problemen tijdens stages Het College van Bestuur verzoekt de studentenraad om een lijstje te maken met problemen die zich voordoen op de stages. Plaatsing Wanneer een student kiest voor een school, meldt deze zich aan. Daarna volgt het plaatsingsproces. De studentenraad heeft haar opvattingen over het plaatsen van studenten gedeeld met het College van Bestuur. Klachten De studentenraad merkt op dat studenten niet weten wat ze moeten doen bij problemen De studentenraad heeft Gilde Opleidingen verzocht om facturen te specificeren. Het College van Bestuur komt nog terug op de vragen rondom de afwezigheidsregeling. De studentenraad heeft de volgende oplossingen bedacht: Tekenbevoegdheid bij directe praktijkopleider, zodat de POK tijdig ondertekend is Training conflicthantering en wat er van de student wordt verwacht als stagiair Intervisiebijeenkomsten Mogelijkheid om afspraak met stagebegeleider zonder bijzijn van stagebedrijf Afspraken in stagehandboek: moment van bezoek of contact met stagiair door stagebegeleider. De mening van de studentenraad is meegenomen in het voorstel voor het plaatsen van studenten in De studentenraad heeft ingestemd met deze notitie. Op de website van de studentenraad ( go.nl) staat wat

3 of klachten. Irritatie top 10 De studentenraad gaat een top 10 opstellen van onderwerpen die zij het allerbelangrijkst vinden. Op die manier wil zij een focus creëren voor de verbetering van Gilde Opleidingen. JOB monitor De studentenraad heeft de resultaten van de JOB monitor bekeken en gaat hiermee aan de slag. Focus ligt op verbeterpunten voor Gilde Opleidingen. Opstart schooljaar De studentenraad heeft de ervaringen bij de opstart van het schooljaar geëvalueerd. Vakantiedagen De studentenraad pleit voor gelijke behandeling van de studenten als het gaat om lesuitval in bijzondere gevallen zoals kermis. Vakantierooster Het College van Bestuur heeft de studentenraad twee vakantieroosters voorgelegd. Eén vakantierooster met 56 vakantiedagen en één met 60 vakantiedagen. In de versie met 56 vakantiedagen hebben we de dag na hemelvaart (30 mei 2014) vrij waardoor we een lang weekend hebben van studenten moeten doen bij welke problemen of klachten. De studentenraad heeft lijstje gemaakt met de belangrijkste irritatiepunten, onder andere: Mogelijkheid tot rustig studeren Bereikbaarheid van docenten Beschikbaarheid pc s/laptops Begeleiding in zelfstandige werkuren Onwetendheid over wat te doen bij klachten Tijdig doorkrijgen van roosters Rekening houden met dyslectie en dyscalculie Dit punt is geparkeerd tot de studentenraad een groter netwerk heeft op Facebook. Zij wil Facebook gebruiken om meningen van medestudenten te achterhalen. Momenteel is het aantal volgers nog niet groot genoeg. Over het algemeen zijn de ervaringen positief. Een verbeterpunt: er zijn studenten die enkel voor het ophalen van documenten naar school moesten komen. Dit vindt de studentenraad niet zinvol. Deze opmerking is meegenomen in de evaluatie. De studentenraad is bezig met het bedenken van oplossingen die voor iedereen eerlijk zijn. De studentenraad heeft ingestemd met 60 vakantiedagen en dus twee weken meivakanantie! Het vakantierooster staat op de website van de studentenraad ( go.nl).

4 donderdag tot en met zondag. In de versie met 60 vakantiedagen moeten we de vrijdag na hemelvaart naar school maar staat daar wel twee weken meivakantie tegenover (in plaats van één week en één dag). Verplichte lesmaterialen die niet gebruikt worden Soms hoort de studentenraad verhalen van studenten dat verplichte lesmaterialen (boeken of software) uiteindelijk niet gebruikt werden. Vaak worden dit soort gevallen niet gemeld en kan er ook niets aan gedaan worden. Dit moet anders! De studentenraad roept haar medestudenten op om bij de sector een melding te maken van dit soort gevallen. Wanneer er geen passende oplossing gevonden wordt, kunnen studenten zich melden bij de Klachtencommissie van Gilde Opleidingen. Sectorspecifieke bijdrage De studentenraad pleit voor meer transparantie in de verplichte bijdragen en de vrijwillige bijdragen. Problemen op deellocaties De studentenraad heeft geïnventariseerd welke problemen er spelen op deellocaties. Van de vele problemen springt één onderwerp er sterk uit, namelijk de catering. Omdat dit iedereen aangaat, wil de studentenraad dit aanpakken. Overeenkomsten De studentenraad heeft instemmingsrecht op documenten die studenten aangaan. De studentenraad bekijkt deze kritisch en geeft een advies. Op basis hiervan wordt het document aangepast en vastgesteld. In mei 2012 hebben de directeur van het Servicecentrum uitgenodigd om hierover meer helder te krijgen. Hij heeft ons verteld dat elke sector bij aanvang van het schooljaar de verplichte bijdragen in kaart moet brengen. Er zijn ook algemene regels van het JOB over schoolkosten. Deze staan op de website van de studentenraad ( go.nl). De studentenraad is bezig met een online enquête om erachter te komen hoe de studenten van Gilde Opleidingen denken over de catering. Met deze informatie gaat zij het gesprek aan met de directeur van het Facilitair Bedrijf. Op basis van de het advies van de studentenraad zijn de Onderwijsovereenkomst (OOK), Praktijkovereenkomst (POK) en Examenregeling vastgesteld.

5 Ook heeft de raad aandacht gevraagd voor het tijdig ondertekenen van de POK omdat het voorkomt dat deze pas gedurende of aan het eind van de stage ondertekend wordt. De studentenraad streeft ernaar dat de POK bij aanvang van de stage door alle partijen ondertekend is. Deelnemersstatuut Alle procedures die betrekking hebben op de deelnemer staan in het deelnemersstatuut. De studentenraad heeft instemmingsrecht in het deelnemersstatuut. Het deelnemersstatuut is door de studentenraad goedgekeurd. Opmerkingen van de studentenraad zijn hierin verwerkt. Wat hebben we bereikt voor de studentenraad & waar zijn we nog mee bezig? Onderwerp Stand van zaken Het College van Bestuur beter leren kennen De studentenraad en het College van Bestuur willen elkaar beter leren kennen en willen een gezamenlijke (informele) activiteit doen. Vergaderlocatie en moment Welke locatie en welk moment komt het beste uit om te vergaderen? In december 2012 hebben het College van Bestuur en de studentenraad samen gekookt en gegeten bij GPO op de Kasteel Hillenraedtstraat. Locatie Venray is de meest geschikte locatie voor vergaderingen omdat het station direct aan school ligt. Vrijdagmiddag komt bij de studenten het best uit als vergadermoment. Elk jaar wordt er een jaarplanning gemaakt zodat leden daar rekening mee kunnen houden. Vergoeding Het is niet mogelijk om leden van de studentenraad vrijstelling te geven voor onderwijsactiviteiten voor hun zitting. Op welke manier kunnen leden wel worden tegemoetgekomen? Vergaderstukken Hoe worden vergaderstukken aangeleverd? Voor een vergadering met de volledige studentenraad krijgen leden 65. Dit is een all in bedrag waar ook de reiskosten bij inbegrepen zitten. Voor een vergadering met het Dagelijks Bestuur krijgen DB leden 30. Vergaderstukken worden per mail aangeleverd en uitgereikt tijdens het overleg.

6 Studentenraadverkiezingen Meer draagvlak creëren bij docenten zodat ook zij studenten kunnen enthousiasmeren voor de studentenraad. Zo hoeft de studentenraad zelf niet te printen. De studentenraad stelt voor om in LLB lessen een uurtje aandacht te besteden aan de studentenraad. Communicatie met de achterban Voor de studentenraad is het belangrijk om te communiceren met de medestudenten. De raad spreekt namens de studenten, dus is het essentieel om te weten hoe medestudenten denken over bepaalde onderwerpen. Vergaderen en school Leden van de studentenraad krijgen vrij van school en stage voor het bijwonen van vergaderingen van de studentenraad. Het komt wel eens voor dat stagebedrijven geen begrip hebben voor deze afwezigheid. Scholing van leden studentenraad Het JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) biedt cursussen en trainingen aan voor studentenraden. Hierin leer je waar je als studentenraad over kan meepraten en meebeslissen en wat de rechten en plichten zijn van mbo studenten. Daarnaast leer je ook vaardigheden zoals hoe je moet argumenteren, hoe je kunt samenwerken in een team en hoe je moet onderhandelen. De studentenraad heeft: E mailadres: studentenraad@rocgilde.nl Website: go.nl Fronterpagina Facebook account: facebook.com/studentenraadgo Visitekaartjes Het College van Bestuur heeft een brief opgesteld die leden van de studentenraad aan hun stagebedrijf kunnen geven. Hierin wordt begrip gevraagd voor afwezigheid vanwege het bijwonen van vergaderingen. Bijna alle leden van de studentenraad hebben deelgenomen aan een 2 daagse cursus.

School voor ICT en Mediatechnologie

School voor ICT en Mediatechnologie infovoor ouders verzorgers School voor ICT en Mediatechnologie welkom bij de School voor ICT en Mediatechnologie Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een

Nadere informatie

Instellingsrapportage 2018 SOMA College. Vraagscores SOMA College totaal. Informatie. Onderwijs(inhoud) Lessen / programma. Vakken.

Instellingsrapportage 2018 SOMA College. Vraagscores SOMA College totaal. Informatie. Onderwijs(inhoud) Lessen / programma. Vakken. Instellingsrapportage 2018 SOMA College Vraagscores SOMA College totaal Informatie Je hebt informatie gekregen over je opleiding voordat je aan je opleiding begon. Klopt deze informatie met wat je nu over

Nadere informatie

KLACHTENROUTE VOOR STUDENTEN VAN ROC LEIDEN 2015-2016

KLACHTENROUTE VOOR STUDENTEN VAN ROC LEIDEN 2015-2016 KLACHTENROUTE VOOR STUDENTEN VAN ROC LEIDEN 2015-2016 Versie: definitief, 1.0 Datum: 15 september 2015 Documentnummer: Intern/2015/9508 Klachtenroute voor studenten 2015-2016 (vastgesteld College van Bestuur

Nadere informatie

Locatie: Arnhem en Wageningen. Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli augustus rijnijssel.nl

Locatie: Arnhem en Wageningen. Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli augustus rijnijssel.nl Informatie Pas- en Informatiedag voor aanko- Locatie: Arnhem en Wageningen Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli 2016 25 augustus 2016 rijnijssel.nl VOORWOORD Beste student, Van harte welkom

Nadere informatie

Instellingsrapportage 2016 Politieacademie. Vraagcores Politieacademie totaal. Informatie. Onderwijs(inhoud) Lessen / programma.

Instellingsrapportage 2016 Politieacademie. Vraagcores Politieacademie totaal. Informatie. Onderwijs(inhoud) Lessen / programma. Instellingsrapportage 2016 Politieacademie Vraagcores Politieacademie totaal Informatie Je hebt informatie gekregen over je opleiding voordat je aan je opleiding begon. Klopt deze informatie met wat je

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst

Onderwijsovereenkomst Onderwijsovereenkomst Algemene Voorwaarden - De studentenraad van MBO SGB Bonaire heeft ingestemd met deze onderwijsovereenkomst voor het MBO m.i.n. 1-8-2013; - Op deze overeenkomst is Caribisch en Nederlands

Nadere informatie

Uitspraaknr. 06.056. De klacht. De feiten. De visie van partijen

Uitspraaknr. 06.056. De klacht. De feiten. De visie van partijen Landelijke Klachtencommissie onderwijs (mr. M.E.A. Wildenburg, S.J. Drijver, R.C.A. Wilcke) Uitspraaknr. 06.056 Datum: 27 juli 2006 Belemmerde communicatie, zonder reden melden van vermoedelijk ongeoorloofd

Nadere informatie

STUDENTENSTATUUT 2015-2016 LEIDSE INSTRUMENTMAKERS SCHOOL

STUDENTENSTATUUT 2015-2016 LEIDSE INSTRUMENTMAKERS SCHOOL STUDENTENSTATUUT 2015-2016 LEIDSE INSTRUMENTMAKERS SCHOOL Leidse instrumentmakers School (LiS) Einsteinweg 61 2333 CC Leiden 071 568 11 68 www.lis.nl Studentenstatuut 2015-2016 1 Studentenstatuut 2015-2016

Nadere informatie

wat zijn de regels over school _ kosten in het mbo?

wat zijn de regels over school _ kosten in het mbo? wat zijn de regels over school _ kosten in het mbo? OkTOBER 2012 Deze brochure is bedoeld voor mbostudenten Er bestaat soms onduidelijkheid over welke kosten de school bij jou in rekening mag brengen.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden praktijkovereenkomst. Graafschap College Doetinchem

Algemene voorwaarden praktijkovereenkomst. Graafschap College Doetinchem Algemene voorwaarden praktijkovereenkomst Graafschap College Doetinchem Geldig per 1 augustus 2015 1 Jouw praktijkovereenkomst Een belangrijk onderdeel van jouw opleiding is de beroepspraktijkvorming.

Nadere informatie

wat zijn de regels over school _ kosten in het mbo? juli 2012

wat zijn de regels over school _ kosten in het mbo? juli 2012 wat zijn de regels over school _ kosten in het mbo? juli 2012 Deze brochure is bedoeld voor mbostudenten Er bestaat soms onduidelijkheid over welke kosten de school bij jou in rekening mag brengen. Daarom

Nadere informatie

Pas- en informatiedag Locatie: Arnhem

Pas- en informatiedag Locatie: Arnhem Pas- en informatiedag Locatie: Arnhem 1 en 2 juli, 29 augustus 2015 Rijn IJssel Vakschool Wageningen 2015-2016 2015, Rijn IJssel www.rijnijssel.nl Copyright bij de uitgever. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor ICT en Mediatechnologie

voor studenten. wegwijs. School voor ICT en Mediatechnologie 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor ICT en Mediatechnologie welkom bij de School voor ICT en Mediatechnologie Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het hier naar je zin krijgt en

Nadere informatie

Algemene informatie Studentenraad Algemene informatie Studentenraad

Algemene informatie Studentenraad Algemene informatie Studentenraad 2013 Summa College Inleiding Sinds maart 2011 is er een studentenraad binnen Summa College. De overheid heeft de mbo scholen (roc s) de opdracht gegeven om een studentenraad op te richten. De studenten

Nadere informatie

School voor Kunst, Cultuur & Media

School voor Kunst, Cultuur & Media infovoor ouders verzorgers School voor Kunst, Cultuur & Media welkom bij de School voor Kunst, Cultuur & Media Beste ouders/verzorgers, Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een prettige

Nadere informatie

School voor Sport en Bewegen

School voor Sport en Bewegen infovoor ouders verzorgers School voor Sport en Bewegen welkom bij de School voor Sport en Bewegen Beste ouders/verzorgers, Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een prettige tijd bij

Nadere informatie

Erasmus Subsidie voor Studenten AERES MBO. Harm Holleman

Erasmus Subsidie voor Studenten AERES MBO. Harm Holleman Erasmus Subsidie voor Studenten AERES MBO Harm Holleman Voorwoord Dit document is opgesteld voor Studenten AERES MBO als toelichting op het Erasmus programma KA-1 SCALA 12. (2017-2018) Aeres MBO heeft

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen

voor studenten. wegwijs. School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen welkom bij de School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen Beste student, Welkom op onze school.

Nadere informatie

INLEIDING 2 HET BESTUUR JOB 2010/2011 4 PORTEFEUILLEVERDELING 3 VERENIGING EN LEDEN 4 MEDEZEGGENSCHAP 6 STAGE 10 DOORSTROOM 15 ONDERWIJSTIJD 17

INLEIDING 2 HET BESTUUR JOB 2010/2011 4 PORTEFEUILLEVERDELING 3 VERENIGING EN LEDEN 4 MEDEZEGGENSCHAP 6 STAGE 10 DOORSTROOM 15 ONDERWIJSTIJD 17 INLEIDING 2 HET BESTUUR JOB 2010/2011 4 PORTEFEUILLEVERDELING 3 VERENIGING EN LEDEN 4 ROC rebel 5 Interactieve nieuws brief 5 1 MEDEZEGGENSCHAP 6 Jij beslist mee 6 JOB-student 7 Lesmodule Medezeggenschap

Nadere informatie

Belemmeringen uit wet- en regelgeving. Datum 08 april 2015

Belemmeringen uit wet- en regelgeving. Datum 08 april 2015 Aan de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Mevrouw dr. J. Bussemaker Postbus 16375 2500 BJ DEN HAAG Datum 08 april 2015 Onderwerp Regeldruk bij stages en leerwerktrajecten MBO en HBO Uw kenmerk

Nadere informatie

4.8 De student en in het geval van minderjarigheid de ouder(s)/wettelijk vertegenwoordiger(s) heeft altijd recht op inzage in het eigen dossier.

4.8 De student en in het geval van minderjarigheid de ouder(s)/wettelijk vertegenwoordiger(s) heeft altijd recht op inzage in het eigen dossier. ALGEMENE VOORWAARDEN ONDERWIJSOVEREENKOMST ROC TOP 2015-2016 4 Aard van de overeenkomst 4.1. De Algemene Voorwaarden vormen samen met het opleidingsblad de onderwijsovereenkomst als bedoeld in artikel

Nadere informatie

School voor Onderwijs en Kinderopvang

School voor Onderwijs en Kinderopvang infovoor ouders verzorgers School voor Onderwijs en Kinderopvang welkom bij de School voor Onderwijs en Kinderopvang Beste ouders/verzorgers, Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een

Nadere informatie

School voor Bouwtechniek

School voor Bouwtechniek infovoor ouders verzorgers School voor Bouwtechniek welkom bij de School voor Bouwtechniek Beste ouders/verzorgers, Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een prettige tijd bij ons heeft,

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Logistiek en Mobiliteit

voor studenten. wegwijs. School voor Logistiek en Mobiliteit 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Logistiek en Mobiliteit welkom bij de School voor Logistiek en Mobiliteit Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het hier naar je zin krijgt en

Nadere informatie

JOB-monitor 2014 SOMA College. Cluster- en vraagscores: uw instelling

JOB-monitor 2014 SOMA College. Cluster- en vraagscores: uw instelling JOB-monitor 2014 SOMA College Cluster- en vraagscores: uw instelling Toelichting op de resultaten: - De enquêteresultaten zijn in de grafieken weergegeven als percentages en naast de grafieken als gemiddelde

Nadere informatie

Studiegids Startbaan AKA

Studiegids Startbaan AKA Studiegids Startbaan AKA Opleiding: BOL Inhoudsopgave 1. Startbaan AKA 2. Inhoud van de opleiding 3. De opleiding - School - BPV - Begeleiding - Examinering 4. Het diploma 5. Regelingen en documenten in

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ONDERWIJSOVEREENKOMST ROC TOP

ALGEMENE VOORWAARDEN ONDERWIJSOVEREENKOMST ROC TOP ALGEMENE VOORWAARDEN ONDERWIJSOVEREENKOMST ROC TOP 2018-2019 De studentenraad van ROC TOP heeft ingestemd met de model onderwijsovereenkomst van ROC TOP; Op deze overeenkomst is uitsluitend Nederlands

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst. ROC Menso Alting

Onderwijsovereenkomst. ROC Menso Alting Onderwijsovereenkomst ROC Menso Alting Algemene Voorwaarden De studentenraad van ROC Menso Alting heeft ingestemd met de model onderwijsovereenkomst van ROC Menso Alting; Op deze overeenkomst is uitsluitend

Nadere informatie

Studiegids. Praktijkroutes Praktijkgestuurd leren binnen bedrijven. Maatwerk Geef je eigen opleiding vorm

Studiegids. Praktijkroutes Praktijkgestuurd leren binnen bedrijven. Maatwerk Geef je eigen opleiding vorm Studiegids Praktijkroutes Praktijkgestuurd leren binnen bedrijven Maatwerk Geef je eigen opleiding vorm Persoonlijke + Meer dan alleen beroepsgericht Studiegids Praktijkroutes 2015-2016 Friesland College

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst : Algemene Voorwaarden

Onderwijsovereenkomst : Algemene Voorwaarden Onderwijsovereenkomst : Algemene Voorwaarden 2018.1 De studentenraad van SVO vakopleiding food heeft ingestemd met de model onderwijsovereenkomst van SVO. Op deze overeenkomst is uitsluitend Nederlands

Nadere informatie

Uitkomsten BPV Monitor 2016

Uitkomsten BPV Monitor 2016 Uitkomsten BPV Monitor 2016 Landelijke rapportage over de kwaliteit van stages en leerbanen in het mbo Publicatie 7 februari 2017 SBB, Zoetermeer 1 Inleiding Iedere mbo-student volgt een deel van de beroepsopleiding

Nadere informatie

School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen

School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen infovoor ouders verzorgers School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen welkom bij de School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Mode-opleidingen Beste ouders/verzorgers, Welkom op onze school.

Nadere informatie

Verlofprocedure studenten Gilde Opleidingen. Vastgesteld door het College van Bestuur op 23 oktober 2015 Instemming Studentenraad op 6 november 2015

Verlofprocedure studenten Gilde Opleidingen. Vastgesteld door het College van Bestuur op 23 oktober 2015 Instemming Studentenraad op 6 november 2015 Verlofprocedure studenten Gilde Opleidingen Vastgesteld door het College van Bestuur op 23 oktober 2015 Instemming Studentenraad op 6 november 2015 Ingangsdatum: 1 januari 2016 Algemeen Het vakantierooster

Nadere informatie

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST START SCHOOLJAAR 2018-2019 DERDE JAAR NIVEAU 4 SPORT EN BEWEGINGSCOÖRDINATOR Beste 3 de jaars student Sportacademie, Gefeliciteerd met je overgang naar het derde jaar

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Handboek medezeggenschapsraad van de CBS De Schalmei

Handboek medezeggenschapsraad van de CBS De Schalmei Handboek medezeggenschapsraad van de CBS De Schalmei Haulerwijk, 12 september 2017. 1 Inhoudsopgave 1. Doelstelling mr 3 2. Vergaderingen 4 2.1 Samenstelling van de mr 4 2.2 Agenda 4 2.3 Jaarplanning 4

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Voor u ligt het huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van SBO de Boekanier. Met het huishoudelijk reglement worden onderlinge regels en afspraken

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Commerciële Dienstverlening

voor studenten. wegwijs. School voor Commerciële Dienstverlening 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Commerciële Dienstverlening welkom bij de School voor Commerciële Dienstverlening Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het hier naar je zin

Nadere informatie

STAGE HANDBOEK PRAKTIJKOPLEIDER

STAGE HANDBOEK PRAKTIJKOPLEIDER STAGE HANDBOEK PRAKTIJKOPLEIDER BROOD & BANKET 2017/2018 INFORMATIE PRAKTIJK OPLEIDING 2017-2018 CINGEL COLLEGE Afdeling Brood en Banket Terheijdenseweg 414 4826 AB Breda Hoofdlocatie Markendaalseweg 35

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Pagina 1 van 5 Algemene voorwaarden Algemeen - De Studentenraad heeft ingestemd met deze onderwijsovereenkomst; - Op deze overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing; - In gevallen waarin

Nadere informatie

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST START SCHOOLJAAR 2018-2019 DERDE JAAR NIVEAU 3 SPORT EN BEWEGINGSLEIDER Beste 3 de jaars student Sportacademie, Gefeliciteerd met je overgang naar het derde jaar van

Nadere informatie

Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport

Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport ROC de Leijgraaf Topsportregeling voor leerlingen met een topsport status Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport INLEIDING Topsportregeling van ROC de Leijgraaf Een aantal leerlingen van

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie 24 september 2015 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

Procedure. Schorsen en verwijderen van een student

Procedure. Schorsen en verwijderen van een student Procedure Schorsen en verwijderen van een student Colofon Uitgave van : MBO Amersfoort Instemming studentenraad : 23 januari 2017 Vastgesteld college van bestuur : 24 januari 2017 Kenmerk : MBOA-15-2591

Nadere informatie

Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement

Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Voor u ligt het huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van de Christelijke Basisschool Het Mozaïek. Met het huishoudelijk reglement worden

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst Educatie

Onderwijsovereenkomst Educatie Onderwijsovereenkomst Educatie Algemene Voorwaarden Algemeen - De Studentenraad heeft ingestemd met deze onderwijsovereenkomst; - Op deze overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing; -

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Onderwijsovereenkomst

Algemene voorwaarden Onderwijsovereenkomst Algemene voorwaarden Onderwijsovereenkomst Algemene voorwaarden Onderwijsovereenkomst Pagina 1 van 7 1. Aard van de overeenkomst 1.1. De algemene voorwaarden vormen samen met opleidingsblad(en) de onderwijsovereenkomst

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen vergadering MR Vergaderdatum: 05-03-2018 Tijd: 19.30 uur Voorzitter : Notulist: Aanwezig Vergaderlocatie: Personeelsruimte De Plaetse Yvonne Secretaris: Bas van Dijck Femke Mathijssen Ad Buckens,

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst: opleidingsblad

Onderwijsovereenkomst: opleidingsblad Onderwijsovereenkomst: opleidingsblad Onderwijsovereenkomst als bedoeld in artikel 8.1.3 van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs Ondergetekenden: Stichting regionaal opleidingencentrum ID College, gevestigd

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst (POK) voor de beroepsopleidingen van ROC Leiden. Algemene Voorwaarden

Praktijkovereenkomst (POK) voor de beroepsopleidingen van ROC Leiden. Algemene Voorwaarden Praktijkovereenkomst (POK) 2016-2017 voor de beroepsopleidingen van ROC Leiden Algemene Voorwaarden Versie: definitief, 1.0, Datum: 16 juni 2016 Documentnummer: Intern/1609838 (vastgesteld door het College

Nadere informatie

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST START SCHOOLJAAR 2018-2019 TWEEDE JAAR NIVEAU 3 EN 4 SPORT- EN BEWEGINGSLEIDER / COÖRDINATOR Beste 2 de jaars student Sportacademie, Gefeliciteerd met je overgang naar

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Orde en Veiligheid

voor studenten. wegwijs. School voor Orde en Veiligheid 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Orde en Veiligheid welkom bij de School voor Orde en Veiligheid Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het naar je zin krijgt en dat je met succes

Nadere informatie

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS Beste leerlingen, Dit is de regeling met betrekking tot het einde van het huidige schooljaar en het begin van volgend schooljaar. In deze regeling kunnen jullie lezen wanneer je wel of niet naar school

Nadere informatie

Door invloed te hebben op de onderwijskwaliteit, leer ik beter, aldus een student uit Noorwegen

Door invloed te hebben op de onderwijskwaliteit, leer ik beter, aldus een student uit Noorwegen Studentbetrokkenheid bij onderwijskwaliteit, een mes dat aan twee kanten snijdt December 2017 Auteur: Marloes van Bussel (NCP EQAVET) Door betrokken te zijn bij onderwijskwaliteit behalen studenten betere

Nadere informatie

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Locatiegids Hoefsmidstraat In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Algemene gegevens Locatie Hoefsmidstraat Postadres Hoefsmidstraat 41 Postcode en

Nadere informatie

Informatieboekje: voor studenten Verpleegkunde voor de start van het cursusjaar

Informatieboekje: voor studenten Verpleegkunde voor de start van het cursusjaar Informatieboekje: voor studenten Verpleegkunde voor de start van het cursusjaar 2017-2018 Inhoudsopgave: Informatie voor alle eerstejaars BOL studenten... 2 Start:... 2 Boeken- en leermiddelenpakket:...

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening

voor studenten. wegwijs. School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening welkom bij de School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening Beste student, Welkom op onze school.

Nadere informatie

Handleiding Docenten/Begeleiders

Handleiding Docenten/Begeleiders Handleiding Docenten/Begeleiders In dit document vindt u een aantal handige tips en wetenswaardigheden die van pas kunnen komen wanneer u het invullen van de JOB-monitor klassikaal begeleidt. 1. Algemene

Nadere informatie

1. SCHOOLKOSTENBELEID MBO

1. SCHOOLKOSTENBELEID MBO 1. SCHOOLKOSTENBELEID MBO Inleiding Studeren aan het mbo brengt kosten met zich mee. Een belangrijk uitgangspunt bij het bepalen van de schoolkosten is dat studenten in het mbo, na betaling van het wettelijke

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie september 2013 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert Jaarplan 2018/ 2019 Medezeggenschapsraad OBS De Bonckert 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en bevoegdheden. Visie Bevoegdheden 3. Kalender 4. Samenstelling + taakverdeling Ouders Leerkrachten Scholing

Nadere informatie

BPV goed geregeld? Een extra uitleg bij de praktijkovereenkomst. Inhoud

BPV goed geregeld? Een extra uitleg bij de praktijkovereenkomst. Inhoud Inhoud BPV goed geregeld? Een extra uitleg bij de praktijkovereenkomst Inleiding 3 1. Hoe belangrijk is de POK eigenlijk? 5 2. Wat moet er in de POK staan? 6 2.1 De administratieve gegevens 6 2.2 De algemene

Nadere informatie

Informatieboekje. Opleiding Maatschappelijke Zorg. Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen.

Informatieboekje. Opleiding Maatschappelijke Zorg. Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. Informatieboekje Opleiding Maatschappelijke Zorg Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen niveau 3/4 cursusjaar 2017-2018 Maatschappelijke Zorg 2017-2018 1

Nadere informatie

47 JOB-monitor HOE GEBRUIK JE DE JOB-MONITOR? WAT HEB JE ALS STUDENTENRAAD AAN DE JOB-MONITOR?

47 JOB-monitor HOE GEBRUIK JE DE JOB-MONITOR? WAT HEB JE ALS STUDENTENRAAD AAN DE JOB-MONITOR? 7: JOB-monitor HOE GEBRUIK JE DE JOB-MONITOR? Via www.jobmonitorresultaten.nl kan je zien hoe tevreden studenten zijn op jouw school en jouw opleiding. Je kan ook een rapport van jouw eigen school uitdraaien.

Nadere informatie

Voorwoord 2 Het bestuur 3 Portefeuilleverdeling 4 Communicatie 5 Imago 6 Professionalisering van het bestuur 6 Politiek 6 Doorstroom en aansluiting 6

Voorwoord 2 Het bestuur 3 Portefeuilleverdeling 4 Communicatie 5 Imago 6 Professionalisering van het bestuur 6 Politiek 6 Doorstroom en aansluiting 6 Voorwoord 2 Het bestuur 3 Portefeuilleverdeling 4 Communicatie 5 Imago 6 Professionalisering van het bestuur 6 Politiek 6 Doorstroom en aansluiting 6 Onderwijskwaliteit 8 Internationalisering 9 Schoolkosten

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

BIJLAGE A. Specifiek voor het Markiezaat College. VERZUIM EN ONGEOORLOOFD GEDRAG STUDENTEN BOL

BIJLAGE A. Specifiek voor het Markiezaat College. VERZUIM EN ONGEOORLOOFD GEDRAG STUDENTEN BOL BIJLAGE A Specifiek voor het Markiezaat College. VERZUIM EN ONGEOORLOOFD GEDRAG STUDENTEN BOL Algemeen Toezicht op verzuim gebeurt door een medewerker die door de afdelingscoördinator met deze taak belast

Nadere informatie

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST START SCHOOLJAAR 2018-2019 TWEEDE JAAR NIVEAU 2 MEDEWERKER SPORT EN RECREATIE Beste 2 e jaars student Sportacademie, Gefeliciteerd met je overgang naar het 2 e leerjaar

Nadere informatie

Handleiding Docenten/Begeleiders

Handleiding Docenten/Begeleiders Handleiding Docenten/Begeleiders In dit document vindt u een aantal handige tips en wetenswaardigheden die van pas kunnen komen wanneer u het invullen van de JOB-monitor klassikaal begeleidt. 1. Algemene

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek Praktijkopleiders. Bureau BedrijfsContacten Rapportage april 2018

Tevredenheidsonderzoek Praktijkopleiders. Bureau BedrijfsContacten Rapportage april 2018 Tevredenheidsonderzoek Praktijkopleiders Bureau BedrijfsContacten Rapportage april 18 Inleiding Het College van Bestuur van het Grafisch Lyceum Utrecht heeft bepaald dat er over het kalenderjaar 17 wederom

Nadere informatie

STAGE HANDBOEK PRAKTIJK- OPLEIDER

STAGE HANDBOEK PRAKTIJK- OPLEIDER STAGE HANDBOEK PRAKTIJK- OPLEIDER BROOD & BANKET 2016/2017 INFORMATIE PRAKTIJK OPLEIDING 2016-2017 CINGEL COLLEGE Afdeling Brood en Banket Terheijdenseweg 414 4826 AB Breda Hoofdlocatie Markendaalseweg

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Sport en Bewegen

voor studenten. wegwijs. School voor Sport en Bewegen 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Sport en Bewegen welkom bij de School voor Sport en Bewegen Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het hier naar je zin krijgt en dat je met succes

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Kappersopleidingen

voor studenten. wegwijs. School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Kappersopleidingen 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Kappersopleidingen welkom bij de School voor Mode en Uiterlijke Verzorging Kappersopleidingen Beste student, Welkom op onze school.

Nadere informatie

STUDENTENSTATUUT. Vastgesteld in MT: Vastgesteld in Studentenraad: Hernieuwde versie, 11 juni 2018

STUDENTENSTATUUT. Vastgesteld in MT: Vastgesteld in Studentenraad: Hernieuwde versie, 11 juni 2018 STUDENTENSTATUUT Vastgesteld in MT: 30-11-2015 Vastgesteld in Studentenraad: 13-01-2016 Hernieuwde versie, 11 juni 2018 Mediacollege Amsterdam Studentenstatuut Inleiding In een studentenstatuut staan de

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1 - Wet- en regelgeving Hoofdstuk 3 - Gevolgen ongeoorloofd verzuim Hoofdstuk 4 - Preventie

Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1 - Wet- en regelgeving Hoofdstuk 3 - Gevolgen ongeoorloofd verzuim Hoofdstuk 4 - Preventie Verzuimprotocol Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Wet- en regelgeving... 3 1.1 - Leerplicht... 3 1.2 - Kwalificatieplicht... 3 1.3-18- tot 23-jarigen zonder startkwalificatie... 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

2. Voorbereiding. Voor BOL-studenten Vaardig op stage = Vaardig op bpv

2. Voorbereiding. Voor BOL-studenten Vaardig op stage = Vaardig op bpv 2. Voorbereiding In dit hoofdstuk vind je afspraken en regels voor een goede voorbereiding op je bpv. Hieronder staan in het kort zijn de taken van school / het bpv-bedrijf / de student bij de voorbereiding

Nadere informatie

Regeling bindend studieadvies

Regeling bindend studieadvies Versie Datum Omschrijving Door 1.0 2.0 2.1 2.2 Jan 2013 Jun 2014 Jul 2014 Juli 2015 07-01-2016 Aanpassing: BBL/BOL apart beschreven Toevoeging bindend studieadvies Entree opleiding (C) Vaststelling College

Nadere informatie

Algemene lesvoorwaarden van Muziekschool De Regenboog

Algemene lesvoorwaarden van Muziekschool De Regenboog Algemene lesvoorwaarden van Muziekschool De Regenboog 1. Aanmelding Aanmelding kan uitsluitend plaatsvinden door middel van een volledig ingevuld inschrijfformulier. De cursus kan beginnen als een ondertekend

Nadere informatie

Introductiedag 1 e jaars studenten. Dinsdag 9 juni 2015

Introductiedag 1 e jaars studenten. Dinsdag 9 juni 2015 Introductiedag 1 e jaars studenten Dinsdag 9 juni 2015 Welkom! 2 Inhoud presentatie 1. Start schooljaar 15-16 2. Programma schooljaar 15-16 3. Financiën 4. Succes- en risicofactoren 5. Pasdag en bestellen

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst

Onderwijsovereenkomst Onderwijsovereenkomst Algemene Voorwaarden Algemeen - De Studentenraad heeft ingestemd met deze onderwijsovereenkomst; - Op deze overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing; - In gevallen

Nadere informatie

Gedragscode e-mail en internetgebruik Hierin staan de regels die studenten en medewerkers moeten naleven bij het internet- en e-mailgebruik.

Gedragscode e-mail en internetgebruik Hierin staan de regels die studenten en medewerkers moeten naleven bij het internet- en e-mailgebruik. Algemene informatie voor studenten van ROC Mondriaan studiejaar 2014-2015 In deze algemene informatie over Mondriaan vind je informatie over: - studentenreglementen waarin je rechten en plichten staan;

Nadere informatie

Agenda. Verduidelijking op onderwijs protocol procedures OOK, BPV-overeenkomst en derdenmachtigingen (zoals de accountants zijn geïnstrueerd)

Agenda. Verduidelijking op onderwijs protocol procedures OOK, BPV-overeenkomst en derdenmachtigingen (zoals de accountants zijn geïnstrueerd) Agenda Verduidelijking op onderwijs protocol procedures OOK, BPV-overeenkomst en derdenmachtigingen (zoals de accountants zijn geïnstrueerd) Schema bekostigingsonderzoek (zoals de accountants zijn geïnstrueerd)

Nadere informatie

Handleiding Docenten

Handleiding Docenten Handleiding Docenten In dit document vindt u een aantal handige tips en wetenswaardigheden die van pas kunnen komen wanneer u het invullen van de JOB-monitor JOB klassikaal begeleidt. Algemene informatie:

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Roken, alcohol- en drugspreventie.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Roken, alcohol- en drugspreventie. Criteria en vragenlijst themacertificaat Roken, alcohol- en drugspreventie Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Roken, alcohol-

Nadere informatie

D E P A L S T E R

D E P A L S T E R D E P A L S T E R 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting Mark Heck: arbo zaken,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Hofplein Rotterdam juni 2014

Algemene voorwaarden Hofplein Rotterdam juni 2014 Algemene voorwaarden Hofplein Rotterdam juni 2014 Tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anders is overeengekomen gelden in alle gevallen waarbij gebruik wordt gemaakt van de diensten van Hofplein Rotterdam

Nadere informatie

School voor Jong Talent: Ouderprotocol

School voor Jong Talent: Ouderprotocol School voor Jong Talent: Ouderprotocol Geachte ouders/verzorgers, In dit protocol is uitgewerkt op welke wijze de contacten tussen ouder(s)/verzorger(s) en de School voor Jong Talent (SvJT) onderhouden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden behorende bij de Onderwijsovereenkomst Da Vinci College te Dordrecht

Algemene Voorwaarden behorende bij de Onderwijsovereenkomst Da Vinci College te Dordrecht Algemene Voorwaarden behorende bij de Onderwijsovereenkomst Da Vinci College te Dordrecht Algemene Voorwaarden - De studentenraad en de ondernemingsraad van het Da Vinci College hebben ingestemd met de

Nadere informatie

voor studenten. wegwijs. School voor Gezondheidszorg

voor studenten. wegwijs. School voor Gezondheidszorg 2016-2017 voor studenten wegwijs School voor Gezondheidszorg welkom bij de School voor Gezondheidszorg Beste student, Welkom op onze school. Ik hoop dat je het hier naar je zin krijgt en dat je met succes

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Projectplan: Vakmanschapsroute Z&W Projectleiders: Lieke van Genderen (DVC) Marlies Grommen (KC)

Projectplan: Vakmanschapsroute Z&W Projectleiders: Lieke van Genderen (DVC) Marlies Grommen (KC) Inhoudsopgave 1. Doorlopende leerlijnen... 3 1.1 Wat zijn doorlopende leerlijnen... 3 1.2 Vakmanschapsroutes... 4 2. Kaderberoepsgerichte leerweg... 5 3. Basisberoepsgerichte leerweg... 6 4. Opbouw lesprogramma

Nadere informatie

Pas- en Informatiedag. Afdeling Horeca 6 en 7 juli 2016 25 augustus 2016. rijnijssel.nl

Pas- en Informatiedag. Afdeling Horeca 6 en 7 juli 2016 25 augustus 2016. rijnijssel.nl Pas- en Informatiedag locatie: ARNHEM Afdeling Horeca 6 en 7 juli 2016 25 augustus 2016 rijnijssel.nl VOORWOORD Beste student, Van harte welkom op de pas- en informatiedag. Je start binnenkort met een

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst als bedoeld in artikel van de Wet educatie en Beroepsonderwijs. Voorbeeld

Onderwijsovereenkomst als bedoeld in artikel van de Wet educatie en Beroepsonderwijs. Voorbeeld Opleidingsblad Llnr: 30757 Onderwijsovereenkomst als bedoeld in artikel 8.1.3. van de Wet educatie en Beroepsonderwijs. Ondergetekenden De Stichting Clusius College, gevestigd te Alkmaar. Vertegenwoordigd

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Threewise Zorgacademie

Algemene voorwaarden Threewise Zorgacademie Algemene voorwaarden Threewise Zorgacademie De algemene voorwaarden van Threewise zorgacademie zijn opgedeeld in twee categorieën: trainingen en e-learning & MBO-opleidingen. Lees de voorwaarden die op

Nadere informatie

ONDERWIJSOVEREENKOMST ROC FRIESE POORT Algemene Voorwaarden (cohort )

ONDERWIJSOVEREENKOMST ROC FRIESE POORT Algemene Voorwaarden (cohort ) ONDERWIJSOVEREENKOMST ROC FRIESE POORT Algemene Voorwaarden (cohort 2016-2017) - De studentenraad van ROC Friese Poort heeft ingestemd met de model onderwijsovereenkomst van ROC Friese Poort - Op deze

Nadere informatie

Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok, Ria Hoogerwerf,

Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok, Ria Hoogerwerf, Notulen : Vergadering Medezeggenschapsraad Datum : donderdag 19 februari 2015 Aanvang : 19.30 uur Einde : 22:30 uur Locatie : VSO Pythagorasweg 80, te Rotterdam Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok,

Nadere informatie

JOB-monitor 2010 Vragenlijst

JOB-monitor 2010 Vragenlijst JOB-monitor 2010 Vragenlijst Definitief JOB in samenwerking met ResearchNed 2009 JOB. Geen van de materialen die onderdeel uitmaken van de JOB-monitor 2010 mogen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming

Nadere informatie

D E P A L S T E R 2012-2013

D E P A L S T E R 2012-2013 D E P A L S T E R 2012-2013 Jaarverslag 2012-2013 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding:,: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting :Edwin de Vries: arbo

Nadere informatie

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel 024 3604332 Inhoud 1. Inleiding 2. Samenstelling 3. Functies en taken 4. Instemming en advies 5. Werkwijze vergaderingen 6. Vergaderdata 7. Concept

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie okt 2012 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin van

Nadere informatie