NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van ===================== Aanwezig:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van ===================== Aanwezig:"

Transcriptie

1 NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van ===================== Aanwezig: P.Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands L. de boeck burgemeester Bornem voorzitter T. De Nijn, D. Aerts, raadsleden I. Van der Taelen, E. De Keersmaecker, A. Reynaert, D. De Winter, I. Faes., N. Van Praet, A. De Ron, B. Meyers, K. Joos, H. Cools, L. Van den Bossche, E. Goedgezelschap, P. Pauwels K. Heymans, waarnemend korpschef en E. Van Landeghem, secretaris Afwezig: K. Van Ranst, N. Vivijs raadsleden K. Van den Heuvel burgemeester Puurs De voorzitter verklaard de zitting voor geopend. 1. Goedkeuring notulen politieraad Besluit: De notulen van de politieraad van worden goedgekeurd. 2. Buitendienststelling wagen wijkwerking: Peugot 206 Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus; Gelet op de omzendbrief GPI 51 van 13 september 2006 betreffende de behandeling van afgedankt politiematerieel. - Richtlijnen en aanbevelingen; Gelet op het voorstel om een oud politievoertuig, Peugot 206, bouwjaar 2004 buiten dienst te stellen gezien het hoge aantal kilometers; Gelet op het voorstel om dit voertuig aan te bieden bij enkele overnemers teneinde deze een bod te laten doen op de voertuigen; Besluit: met 17 stemmen voor: Artikel 1. Volgende voertuigen buiten te stellen en te verkopen: Peugot 206, bouwjaar 2004, nummerplaat ASG-046; Art. 2. Dit voertuig aan te bieden bij minstens drie gespecialiseerde overnemers van oude voertuigen teneinde deze een bod te laten uitbrengen. Art 3. Bij de verkoop als voorwaarde te stellen dat deze voertuigen worden ontdaan van politiestriping en toebehoren conform de richtlijnen in bovenvermelde omzendbrief GPI 51.

2 3. Aankoop ademanalysetoestel: vaststellen van de voorwaarden en wijze van gunnen Waarnemend korpschef: Er zou een extra toestel worden voorzien in het kader van een efficiënte werking en acties. Het budget hiervoor werd reeds voorzien in de begroting Joos: Hoeveel zijn er momenteel in de omloop? Waarnemend korpschef: De zone heeft er reeds een zestal in zijn bezit. Voorzitter: Is dit hetzelfde als de sampler die zal worden aangekocht na de goedkeuring van het politiecollege op ? Waarnemend korpschef: Neen, een sampler wordt voorafgaand aan een ademanalyse gebruikt. De sampler controleert het alcoholgehalte aanwezig in de lucht in een wagen. Onze zone heeft twee samplers ter beschikking. Het toestel is niet wettelijk voorzien maar wordt bij acties ingezet zodat er meer controles kunnen worden doorgevoerd. Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen; inzonderheid art. 26; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende de plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen; Overwegende dat er aanleiding is om een opdracht te gunnen met als voorwerp het aanduiden van een leverancier voor de aankoop van een ademanalysetoestel; Overwegende dat er kan ingeschreven worden op het raamcontract DGS/DSA 2011 R3 257 van de federale politie en dat bijgevolg geen eigen aanbestedingsprocedure dient gevoerd te worden; Overwegende dat kredieten zijn voorzien in de begroting 2015 onder artikel 330/744-51; Besluit: Art. 1. De politieraad besluit om via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking een opdracht te gunnen met als voorwerp het aanduiden van een leverancier voor de aankoop van een ademanalysetoestel via het raamcontract DGS/DSA 2011 R3 257 dat werd gegund aan de firma Dräger Safety Belgium Nv, Heide 10, 1780 Wemmel. Art. 2. De uitgaven hieraan verbonden worden geraamd op euro (incl. BTW).

3 4. Aankoop ASTRID-materiaal: vaststellen van de voorwaarden en wijze van gunnen Waarnemend korpschef: Vele radio s dienen vervangen te worden door slijtage. De huidige radio s hebben lang goed gefunctioneerd en zijn dus lang meegegaan. Daarom werd ook voor de vervanging van deze radio s opnieuw gekozen voor AEG Transcom. Hiervoor werd budget voorzien in de begroting Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen; inzonderheid art. 26; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende de plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen; Overwegende dat er aanleiding is om een opdracht te gunnen met als voorwerp het aanduiden van een leverancier voor de aankoop van enkele radio s; Overwegende dat er kan ingeschreven worden op een raamovereenkomst van de federale politie en dat bijgevolg geen eigen aanbestedingsprocedure dient gevoerd te worden; Overwegende dat kredieten zijn voorzien in de begroting 2015 onder artikel 330/744-51; Besluit: Art. 1. De politieraad besluit om via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking een opdracht te gunnen met als voorwerp het aanduiden van een leverancier voor de aankoop van enkele radio s via een raamovereenkomst dat werd gegund aan de firma AEG Tranzcom, Biestenbroekkaai 300, 1070 Brussel. Art. 2. De uitgaven hieraan verbonden worden geraamd op euro (incl. BTW). 5. Ter kennisgeving: Goedkeuring politierekening 2012 Gelet op artikel 34, 77 en 78 van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst gestructureerd op twee niveaus; Gelet op artikel 66 e.v. van het koninklijk besluit van 5 september 2001 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de lokale politie;

4 Gelet op de ministeriële omzendbrief PLP 33 van oktober 2003 betreffende de jaarrekening 2002 van de politiezones; Gelet op de voor het dienstjaar 2012 opgestelde begrotingsrekeningen; Gelet op het besluit van 7 september 2015 tot goedkeuring van de politierekening 2012 door de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken, Dienst toezicht Lokale Politie; Besluit: Enig artikel: neemt kennis van de goedkeuring van de begrotingsrekeningen Ter kennisgeving: Jaarverslag 2014 De powerpoint die werd gebruikt voor de toelichting tijdens de politieraad kan u terugvinden in de bijlage. Waarnemend korpschef: Het lokaal integraal veiligheidsbeleid kan alleen maar zijn uitwerking krijgen mits de samenwerking met en van diverse partners. Wettelijk bepaald ligt de regie in handen van de gerechtelijk en bestuurlijke overheden. Tijdens de zonale veiligheidsraden worden de belangrijkste zaken en de actieplannen, voorkomend uit het zonale veiligheidsplan, toegelicht. Binnen het zonaal veiligheidsplan zijn er 4 grote hoofdactiepunten waaraan gewerkt wordt: - Diefstallen; - Verkeersongevallen; - Overlast; - Interne werking. 1. Diefstallen Binnen de werkgroep SIDD worden verschillende ideeën uitgewerkt om een efficiënt beleid uit te werken ten aanzien van diefstallen. Zo werd de brochure herbekeken om tot een goede nazorg te komen. De week tegen een woninginbraak is een week vol activiteiten die de burgers moeten sensibiliseren inzake de zwakke en sterke punten betreffende woninginbraken. Zo worden er tijdens deze week broodzakken verspreid. In 2014 werd het eerste buurtinformatienetwerk (BIN) opgestart. Daarnaast werd een tweede technische vaststeller aangeworven binnen de zone. De afwezigheidstoezichten kunnen dan weer door de bewoners zelf worden aangevraagd. Taskfore is een samenwerking tussen de leden van het oud Arrondissement Mechelen. Afwisselend wordt er met de restcapaciteit s nachts extra ondersteuning geboden. Met onze cijfers met betrekking tot de woninginbraken scoren we het beste binnen de Provincie Antwerpen.

5 Er is sprake van 59 pogingen wat vrij veel is. Dit toont wel aan dat de aangiftebereidheid van de burger is toegenomen. Openbare gebouwen zijn bijvoorbeeld een kapel, sporthal enz. Er waren 218 tussenkomsten van de technische vaststellers. Vroeger voerden onze vaststellers ook tussenkomsten uit binnen de politiezone Mechelen tegen een vergoeding. In 2015 zal er een associatie worden afgesloten tussen beide zones om de technische vaststelling te regelen. 2. Verkeer Er werden binnen de zone regelmatig acties zwaar vervoer doorgevoerd in samenwerking met PZ Rupel. Ook worden er acties georganiseerd rond alcohol en drugs in het verkeer. Binnen onze zone wordt eerst gemeten alvorens repressief op te treden. Hiervoor gebruikt met de V85. Ook binnen schoolomgeving worden er structurele acties opgezet waarbij eerst gecommuniceerd en gesensibiliseerd wordt alvorens over te gaan op repressief optreden. Binnen de zone werd ook werk gemaakt van een gelijkgestemd vergunningsbeleid binnen de drie gemeenten voor inname van openbaar domein. De eerste 8 maanden van 2014 is er een tendens merkbaar met een daling van de verkeersongevallen met gekwetsten. Sinds 2002 zijn de beste jaren met betrekking tot het aantal VKO met lichamelijk letsel en Met de bemande camera s werd 6,8 % van de gecontroleerde voertuigen geverbaliseerd. Bij de onbemande camera s (N16 a. verkeerslichten) ligt dit percentage maar rond 0,03%. Daarom wordt regelmatig ook tussen flitspalen op de N16 gecontroleerd met een bemande camera. 3. Overlast Binnen onze zone zetten we nog niet zwaar in op de GAS-inbreuken. Met de aanpassing van het GAS reglement (ABP) zou dit kunnen wijzigen. Ook werden in het kader van de overlast in 2014, 12 bewakingscamera s geplaatst in Puurs. 4. Interne werking In de loop van 2014 werd er een strategisch seminarie georganiseerd met het officieren- en middenkader. Daaruit kwamen enkele werkgroepen uit: Diefstal in gebouwen (DIG), kwaliteitsvolle Pv s, enz. Het organogram werd ook bijgewerkt. We willen ervoor zorgen dat de juiste mensen, op de juiste plaats tewerkgesteld worden. Hierbij werden de diensten verkeer en wijkwerking onder dezelfde samengevoegd omdat hun werking vaak samenloopt. Chris Maes, adviseur PLF, werd de evaluator van alle CALogers. Er werd getracht om te voorzien in doublures/ back-up voor elke functie in het kader van de kwaliteit van de dienstverlening binnen de diverse diensten. Zo werd er een politieassistent aangenomen met betrekking tot de slachtofferbejegening. Daarnaast werd er voorzien in een extra hoofdinspecteur, eveneens een functioneel beheerder, binnen het Lokaal Informatie Kruispunt.

6 Enkele leidinggevende volgden de opleiding coaching om op deze manier correct te leren omgaan met medewerkers. Het fietsteam werd opgericht en bestaat uit 5 inspecteurs en 1 hoofdinspecteur. Indien er ruimte is binnen het dienst gaan deze de baan op. Binnen het organogram zijn 3 commissarissen en 1 adviseur terug te vinden: - Recherche - Wijkwerking en verkeer - Interventie - PLF Bijna alle hoofdinspecteur posten waren ingevuld buiten 1 plaats. Binnen het korps zijn er twee personeelsleden die gedetacheerd zijn en dus ergens anders te werk gesteld zijn: - AIK - CICANT Met betrekking tot ziekte zien we dat er 10 collega s meer dan 30 dagen afwezig waren. Dit is toe te schrijven aan diverse problematieken: chronische ziektes, arbeidsongeval, enz. De Bradford factor is belangrijk in het kader van absenteïsme. Als we kijken naar de arbeidsongevallen zien we 309 dagen verlet. Binnen de zone werd het Citrix systeem opgestart Elk personeelslid heeft hierbij zijn eigen e- mailadres ontvangen. Tot nu toe hebben wij hiermee nog maar weinig problemen ervaren. In 2014 werd van start gegaan met de Facebookpagina. Ondertussen zitten we aan likes. De plannen tot samenwerking of andere met de PZ Rupel werden opgeborgen; De samenwerking op verschillende vlakken met PZ Willebroek werd ondertussen verder gezet met de nieuwe politiezone Mechelen-Willebroek. Aerts: Waarom wordt 1 dag niet steeds in november georganiseerd? Dan is het al vroeger donker en dus is het risico hoger. Misschien kan de dag voorafgaand aan deze donkere maanden worden georganiseerd zodat de burgers preventief kunnen worden ingelicht? Waarnemend Korpschef: Deze keuze wordt gemaakt door de federale overheden. In de toekomst zou er gekeken kunnen worden of we de week tegen de woninginbraken niet kunnen vervroegen. Aerts: Hoe zit het met de acties zwaar vervoer? Zijn er al metingen? Is het traject al afgerond.

7 Waarnemend korpschef: In augustus 2015 is onze verkeersdienst begonnen met samen te zitten met de drie gemeenten. Het plan is bijna rond. Er komen enkele nieuwe sites bij. We proberen dit zo efficiënt mogelijk aan te pakken. In het najaar zullen er nog controles volgen. Natuurlijk zijn de acties zwaar vervoer zeer arbeidsintensief. Onlangs werd een controle uitgevoerd van 4 uren. Hierbij werden 5 vrachtwagens aan de kant gezet waarbij er maar 3 konden worden geverbaliseerd. Aerts: Toch zal er regelmatig gecontroleerd moeten worden want enkel de borden wijzigingen zal niet voldoende zijn. Joos: De commentaren t.o.v. de facebookpagina zijn zeer positief. Iedereen kan de cijfers van de controles snel opvolgen. Waarnemend korpschef: een groot stuk van de controles wordt waargenomen door onbemande camera s. Daarnaast worden soms controles uitgevoerd aan de zwakke punten binnen de zones zoals aan de lichten van N17. Pauwels: Een tijdje geleden was er een actie omtrent het oversteken van een overweg. Heeft politiezone Klein-Brabant deelgenomen aan deze actie? Waarnemend korpschef: De zone deed mee aan deze actie. De resultaten vielen mee. Toch zijn er dagelijks mensen die de overweg onveilig oversteken. Vooral in Bornem geeft dit problemen door de aanwezigheid van maar 1 spoor. De politie tracht daarom vooral sensibiliserend te werken. Moeilijk om steeds hier controles op uit te voeren. Dit vraagt eveneens weer veel capaciteit. Vanden Bossche: Hoe moeten we de verdeling van de technisch vaststellers juist zien? Waarnemend korpschef: Vanaf maandagochtend 08u tot de volgende maandagochtend lopen de wachtbeurten. Onze technische vaststellers nemen de wacht voor het grondgebied van de zone Klein-Brabant en Mechelen-Willebroek 1 week van de 5 weken op zich. Met andere woorden zullen de andere 4 weken voor de rekening van MeWi zijn. Hierbij krijgen onze rechercheur meer tijd om hun lopende zaken af te werken los van hun constateringen als technisch vaststeller. Van der Taelen: De cijfers met betrekking tot alcohol en drug in het verkeer, zitten deze vervat in de cijfers van de verkeersongevallen met lichamelijk letsel? Waarnemend korpschef: Dit klopt! Dit zijn er niet heel veel. In het algemeen gaat het meestal om dronkenschap. Pauwels: Het is positief om waar te nemen dat de leidinggevende de opleiding coaching mochten gaan volgen. Worden deze opleidingen gegeven door externen? Waarnemend korpschef: deze opleidingen worden gegeven door internen van de politie zoals een psycholoog. Zijn wel steeds volwaardige lesgevers.

8 Gelet op het feit om als politiezone een overzichtelijk beeld te geven van alle inspanningen en resultaten van 2014 die werden verwezenlijkt, Besluit: met eenparigheid van stemmen: Enig artikel: kennis te nemen van het jaarverslag GESLOTEN ZITTING De voorzitter verklaart de zitting voor gesloten. Op last: get. De secretaris, Namens de politieraad, te Bornem get. De voorzitter, E. Van Landeghem L. de boeck

OPENBARE ZITTING. Raadslid L. Van den Bossche heeft volgende mail d.d overgemaakt:

OPENBARE ZITTING. Raadslid L. Van den Bossche heeft volgende mail d.d overgemaakt: NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 02.02.2016 ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands - voorzitter L. De boeck burgemeester Bornem K. Van den Heuvel, burgemeester

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 23.04.2013 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 23.04.2013 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 23.04.2013 ===================== Aanwezig: De boeck L., burgemeester Bornem - voorzitter Van Hoeymissen P., burgemeester Sint-Amands Aerts D., De Blaiser R., De Keersmaecker

Nadere informatie

verontschuldigd: L. Van den Bossche, I. Faes, E. De Keersmaecker De voorzitter verklaart de zitting voor geopend.

verontschuldigd: L. Van den Bossche, I. Faes, E. De Keersmaecker De voorzitter verklaart de zitting voor geopend. NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 01.12.2015 ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands L. De boeck burgemeester Bornem voorzitter K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD. ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter

NOTULEN van de POLITIERAAD. ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: De boeck L., burgemeester Bornem - voorzitter Van Hoeymissen P., burgemeester Sint-Amands Van den Heuvel, K. burgemeester

Nadere informatie

1. Goedkeuring notulen politieraad (openbare zitting)

1. Goedkeuring notulen politieraad (openbare zitting) NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 19.04.2016 ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands-voorzitter L. De boeck burgemeester Bornem K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs

Nadere informatie

2. Bestek Onderhoudspersoneel: vaststellen van de voorwaarden en wijze van gunnen

2. Bestek Onderhoudspersoneel: vaststellen van de voorwaarden en wijze van gunnen NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 30.06.2015 ===================== Aanwezig: P.Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands L. de boeck burgemeester Bornem voorzitter K. Van Ranst, T. De Nijn, raadsleden

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 29.04.2014 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 29.04.2014 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 29.04.2014 ===================== Aanwezig: De boeck L., burgemeester Bornem - voorzitter Van den Heuvel, K. burgemeester Puurs K. Van Ranst, T. De Nijn, raadsleden

Nadere informatie

Verontschuldigd: H. Cools, R. De Blaiser, E. Van de Veken, B. De Schutter, L. Van Nieuwenhuysen en I. Faes: raadsleden

Verontschuldigd: H. Cools, R. De Blaiser, E. Van de Veken, B. De Schutter, L. Van Nieuwenhuysen en I. Faes: raadsleden NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 26.06.2012 ===================== Aanwezig: L. De boeck, burgemeester Bornem voorzitter; F. Sarens, burgemeester Sint-Amands; K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs;

Nadere informatie

Verontschuldigd: K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs; I. Faes en L. Pauwels, raadsleden C. Maes, secretaris;

Verontschuldigd: K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs; I. Faes en L. Pauwels, raadsleden C. Maes, secretaris; NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 7.5.2012 ===================== Aanwezig: L. De boeck, burgemeester Bornem - voorzitter F. Sarens, burgemeester Sint-Amands H. Cools, R. De Blaiser, D. De Winter,

Nadere informatie

Verontschuldigd: K. Van den Heuvel, Burgemeester Puurs, R. Cuyt, raadslid. Bijzondere rekenplichtige, dhr. Wouter De Smedt, vervoegt de zitting

Verontschuldigd: K. Van den Heuvel, Burgemeester Puurs, R. Cuyt, raadslid. Bijzondere rekenplichtige, dhr. Wouter De Smedt, vervoegt de zitting NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 06-09-2010 ===================== Aanwezig: F. Sarens, Burgemeester Sint-Amands voorzitter L. De boeck, Burgemeester Bornem; H. Cools, E. Van de Veken, K. Van Ranst,

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem voorzitter

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem voorzitter NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 2.7.2013 ===================== Aanwezig: De boeck L., burgemeester Bornem voorzitter Van den Heuvel K., burgemeester Puurs Van Hoeymissen P., burgemeester Sint-Amands

Nadere informatie

**GESLOTEN ZITTING** Gezien er persoonlijke gegevens werden op genomen in de notulen worden deze niet gepubliceerd. ** OPENBARE ZITTING**

**GESLOTEN ZITTING** Gezien er persoonlijke gegevens werden op genomen in de notulen worden deze niet gepubliceerd. ** OPENBARE ZITTING** NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 17.09.2013 ===================== Aanwezig: L. De boeck, burgemeester Bornem - voorzitter P. Van Hoeymissen, burgemeester Sint-Amands K. Van den Heuvel, burgemeester

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands - voorzitter

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands - voorzitter NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 04.12.2018 ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands - voorzitter L., De boeck burgemeester Bornem D. Aerts, W. Verheyden, K. Joos,

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 21.02.2017 Aanwezig: P., Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands - voorzitter K.,Van den Heuvel, burgemeester Puurs H. Cools, L. Van den Bossche raadsleden K. Van

Nadere informatie

Verontschuldigd: K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs L. Pauwels en I. Van der Taelen, raadsleden

Verontschuldigd: K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs L. Pauwels en I. Van der Taelen, raadsleden NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 20.11.2012 ===================== Aanwezig: L. De boeck, burgemeester Bornem voorzitter; F. Sarens, burgemeester Sint-Amands; D. De Winter, K. Van Ranst, S. Pintens,

Nadere informatie

ZITTING VAN

ZITTING VAN ZITTING VAN 06.12.2018 AANWEZIG. Jan Laurys, burgemeester Diest, voorzitter Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, raadslid Peetermans, De Graef, Pauwels, Buttiens, Schuyten, Sannen, Gybels, Jacobs,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jos EMMERECHTS - Voorzitter Edward DE WIT - Politiecollegelid Veerle LANGBEEN vanaf punt 08, Bert CARLEER, Else

Nadere informatie

ZITTING VAN AANWEZIG.

ZITTING VAN AANWEZIG. ZITTING VAN 15.03.2018 AANWEZIG. Jan Laurys, burgemeester Diest, voorzitter Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, raadslid Peetermans, De Graef, Pauwels, Putseys, Buttiens, Schuyten, De Dobbeleer,

Nadere informatie

POLITIERAAD 9 oktober 2013 Verslag

POLITIERAAD 9 oktober 2013 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem POLITIERAAD 9 oktober 2013 Verslag Aanwezig: Koen Metsu, burgemeester- voorzitter. Sophie De Wit, Erik Jacobs, Koen Volckaerts, Harry Debrabandere, burgemeesters. Bart

Nadere informatie

2. goedkeuring notulen zitting 29.11.2011 De politieraad heeft geen opmerkingen bij de notulen van 29.11.2011. De notulen worden goedgekeurd.

2. goedkeuring notulen zitting 29.11.2011 De politieraad heeft geen opmerkingen bij de notulen van 29.11.2011. De notulen worden goedgekeurd. NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 7.2.2012 ===================== Aanwezig: F. Sarens, Burgemeester Sint-Amands - voorzitter E. Van de Veken, K. Van Ranst, S. Pintens, D. Aerts, B. De Schutter, L.

Nadere informatie

POLITIEZONE DENDERLEEUW-HAALTERT

POLITIEZONE DENDERLEEUW-HAALTERT POLITIEZONE DENDERLEEUW-HAALTERT Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Aalst NOTULEN VAN DE POLITIERAAD ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 IN HET GEMEENTEHUIS VAN HAALTERT Aanwezig: Jo FONCK, Burgemeester-

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 25 november 2009

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 25 november 2009 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 25 november 2009 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Marcel BELGRADO - Burgemeester-Voorzitter Leo PEETERS, Jozef DE BORGER - Politiecollegeleden Maurice VERBELEN,

Nadere informatie

25 juni Openbare zitting

25 juni Openbare zitting dd. 25 juni 2018 Politieraad blz. : 1 POLITIEZONE BERLAAR-NIJLEN POLITIERAAD 25 juni 2018 Aanwezig : Verontschuldigd : Verbeeck Paul, voorzitter - Burgemeester Nijlen Horemans Walter, Burgemeester Berlaar

Nadere informatie

ZITTING VAN AANWEZIG.

ZITTING VAN AANWEZIG. ZITTING VAN 15.12.2011 AANWEZIG. Jan Laurys, burgemeester Diest, voorzitter politiecollege, voorzitter Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, raadslid Van Meeuwen, Swinnen, Uyttebroek, Bellen,

Nadere informatie

Verontschuldigd: M. Vivijs, raadslid

Verontschuldigd: M. Vivijs, raadslid NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 27-04-2010 ===================== Aanwezig: F. Sarens, Burgemeester Sint-Amands voorzitter K. Van den Heuvel, Burgemeester Puurs, L. De boeck, Burgemeester Bornem;

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 oktober 2012 om 18.30u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 oktober 2012 om 18.30u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 oktober 2012 om 18.30u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

POLITIERAAD 16 februari 2012 Verslag

POLITIERAAD 16 februari 2012 Verslag POLITIERAAD 16 februari 2012 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem Aanwezig: Luc Vuylsteke de Laps, burgemeester- voorzitter. Koen Snyders, Luc Blommaerts, burgemeesters. Joost Fillet, Jos Bergmans,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 8 maart 2012

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 8 maart 2012 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 8 maart 2012 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jozef DE BORGER - Burgemeester-Voorzitter Marcel BELGRADO, Else DE WACHTER - Politiecollegeleden Alain MEERTS -

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 7 juni 2012

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 7 juni 2012 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 7 juni 2012 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jozef DE BORGER - Burgemeester-Voorzitter Else DE WACHTER - Politiecollegelid Alain MEERTS - Korpschef Vanessa VAN

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD. ZITTING van =====================

NOTULEN van de POLITIERAAD. ZITTING van ===================== NOTULEN van de POLITIERAAD Aanwezig: P.,Van Hoeymissen K.,Van den Heuvel, ZITTING van 22.04.2015 ===================== burgemeester Sint-Amands - voorzitter burgemeester Puurs H. Cools, G. Joye, raadsleden

Nadere informatie

1. Notulen van de vergadering van de politieraad van 14 mei 2019.

1. Notulen van de vergadering van de politieraad van 14 mei 2019. Toelichting bij de agendapunten - website POLITIERAAD 17 SEPTEMBER 2019 OPENBARE ZITTING ADMINISTRATIEF 1. Notulen van de vergadering van de politieraad van 14 mei 2019. De raad wordt verzocht om deze

Nadere informatie

Deel 1 Strategie en beleid. Leiderschap : De weg die we bewandelen

Deel 1 Strategie en beleid. Leiderschap : De weg die we bewandelen Leiderschap : De weg die we bewandelen Missie, visie en waarden De missie, visie en waarden van de lokale politie Lier worden gebundeld in onze slagzin die uitdraagt waar we in deze organisatie voor staan

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN 17.02.2009 Openbare zitting 1. Aktename einde mandaat politieraadslid. Op de politieraad van 01.02.2007 werd de Heer André Vanassche,

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 02.05.2017 Aanwezig: P., Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands - voorzitter L., De boeck, burgemeester Bornem H. Cools, D. Peeters raadsleden K. Van Ranst, E. Goedgezelschap,

Nadere informatie

ZITTING VAN AANWEZIG.

ZITTING VAN AANWEZIG. ZITTING VAN 04.12.2014 AANWEZIG. Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, voorzitter Jan Laurys, burgemeester Diest, raadslid Peetermans, De Graef, Pauwels, Putseys, Overmeer, Buttiens, Verboven,

Nadere informatie

POLITIERAAD 22 november 2007 Verslag

POLITIERAAD 22 november 2007 Verslag POLITIERAAD 22 november 2007 Verslag Kontichstraat 17 2650 Edegem Aanwezig: Koen Snyders, burgemeester-voorzitter. Jef Van linden, Luc Vuylsteke de Laps, Stanny Tuyteleers, burgemeesters. Joost Fillet,

Nadere informatie

POLITIERAAD maandag 24 juni 2019 om uur. Politiecommissariaat, Minister De Taeyelaan 9 te 8500 KORTRIJK

POLITIERAAD maandag 24 juni 2019 om uur. Politiecommissariaat, Minister De Taeyelaan 9 te 8500 KORTRIJK Toelichtingsnota POLITIERAAD maandag 24 juni 2019 om 19.00 uur. Politiecommissariaat, Minister De Taeyelaan 9 te 8500 KORTRIJK Openbare zitting 1. Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

POLITIERAAD VAN DE ZONE BRUSSEL - WEST 5340 (ADMINISTRATIEF ARRONDISSEMENT BRUSSEL-HOOFDSTAD) Genomen besluiten. Openbare zitting

POLITIERAAD VAN DE ZONE BRUSSEL - WEST 5340 (ADMINISTRATIEF ARRONDISSEMENT BRUSSEL-HOOFDSTAD) Genomen besluiten. Openbare zitting POLITIERAAD VAN DE ZONE BRUSSEL - WEST 5340 (ADMINISTRATIEF ARRONDISSEMENT BRUSSEL-HOOFDSTAD) Genomen besluiten Openbare zitting 11/10/11/A/1.01 DIRECTIE STEUN DIENST LOGISTIEK EEN, GESUBSIDIEERDE AANKOOP,

Nadere informatie

VERONTSCHULDIGD. Monique De Dobbeleer, Joeri Buttiens, Sara De Kock, Willy Cortens, raadsleden.

VERONTSCHULDIGD. Monique De Dobbeleer, Joeri Buttiens, Sara De Kock, Willy Cortens, raadsleden. ZITTING VAN 14.04.2016 AANWEZIG. Jan Laurys, burgemeester Diest, voorzitter Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, raadslid Peetermans, De Graef, Pauwels, Putseys, Verboven, Schuyten, Sannen,

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 Openbare zitting 1. Zonaal veiligheidsplan 2009 2012. Goedkeuring van de delen die behoren tot de bevoegdheid

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 06.12.2016 Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands-voorzitter L. De boeck burgemeester Bornem K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs Cools, H., Van Praet,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE POLITIERAAD

NOTULEN VAN DE POLITIERAAD PZ Lanaken-Maasmechelen (5853) Dr. Haubenlaan 2 3630 Maasmechelen NOTULEN VAN DE POLITIERAAD ZITTING VAN : 11 februari 2014 PLAATS : Administratief Centrum Maasmechelen AANWEZIG : Keulen Marino - burgemeester-voorzitter

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 20 december 2018

Notulen van de politieraad van 20 december 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 20 december 2018 Aanwezigen: Verontschuldigd: Marc Van de Vijver - burgemeester-voorzitter Christiaan Lippens - burgemeester Leo Mares - korpschef

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 22 oktober 2012

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 22 oktober 2012 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 22 oktober 2012 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jozef DE BORGER - Burgemeester-Voorzitter Marcel BELGRADO, Else DE WACHTER - Politiecollegeleden Alain MEERTS

Nadere informatie

Aanwezig : Afwezig : Rita Decock

Aanwezig : Afwezig : Rita Decock DE NOTULEN VAN DE POLITIERAAD VAN DE POLITIEZONE VOER EN DIJLE, GEVORMD DOOR DE GEMEENTEN BERTEM, HULDENBERG, OUD-HEVERLEE EN TERVUREN, VAN DE ZITTING VAN 12 JUNI 2017 Aanwezig : Danny Vangoidtsenhoven,

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 11/10/2017 Uw

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 16 februari 2017

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 16 februari 2017 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 16 februari 2017 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jos EMMERECHTS - Voorzitter Edward DE WIT, Nadia SMINATE - Politiecollegeleden Veerle LANGBEEN, Bert CARLEER,

Nadere informatie

2 Proces-verbaal politieraad dd. 24/04/2018. Goedkeuring. Stemming. Het proces-verbaal van de politieraad van 24 april 2018 wordt goedgekeurd.

2 Proces-verbaal politieraad dd. 24/04/2018. Goedkeuring. Stemming. Het proces-verbaal van de politieraad van 24 april 2018 wordt goedgekeurd. Gerechtelijk arrondissement BRUGGE PROCES-VERBAAL POLITIERAAD van 29 mei 2018 Politiezone BLANKENBERGE-ZUIENKERKE - 5445 - Aanwezig: Verontschuldigd: Extra genodigden: Ivan De Clerck, voorzitter; Alain

Nadere informatie

Korpschef: Er worden ondertussen V85-meting in zone 50 doorgevoerd, maar niet in zone 70. Dit wordt meegenomen.

Korpschef: Er worden ondertussen V85-meting in zone 50 doorgevoerd, maar niet in zone 70. Dit wordt meegenomen. NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 27.02.2018 ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands - voorzitter K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs D. Aerts, W. Verheyden, K.

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de politieraad van 27 februari 2018 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de politieraad van 27 februari 2018 wordt goedgekeurd. Gerechtelijk arrondissement BRUGGE PROCES-VERBAAL POLITIERAAD van 24 april 2018 Politiezone BLANKENBERGE-ZUIENKERKE - 5445 - Aanwezig: Ivan De Clerck, voorzitter; Alain De Vlieghe, Bonte Brigitte, Jeannine

Nadere informatie

17 oktober Openbare zitting

17 oktober Openbare zitting dd. 17 oktober 2013 Politieraad blz. : 1 POLITIEZONE BERLAAR-NIJLEN POLITIERAAD 17 oktober 2013 Aanwezig: Verbeeck Paul, voorzitter - Burgemeester Nijlen Horemans Walter, Burgemeester Berlaar Van Asch

Nadere informatie

van De voorzitter doet aan de raadsleden de volgende mededelingen:

van De voorzitter doet aan de raadsleden de volgende mededelingen: Notulen van de vergadering van de Politieraad van 2018-03-08 Het politiecollege heeft de politieraad van de politiezone TARL, gevormd door de gemeenten Ternat, Affligem Roosdaal en Liedekerke, bijeengeroepen.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 05 OKTOBER 2016 OM 20U00 UUR. Gelet op art. 21 en 21bis van de wet op de geïntegreerde politie;

ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 05 OKTOBER 2016 OM 20U00 UUR. Gelet op art. 21 en 21bis van de wet op de geïntegreerde politie; ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 05 OKTOBER 2016 OM 20U00 UUR Aanwezig : Denis DIERICK, voorzitter, Danny CLAEYS, Hilde CLAEYS, Agnes LANNOO-VAN WANSEELE, Antoine VAN NIEUWENHUYZE, Nadine DE STERCKE, Linda

Nadere informatie

Deel 10 : Beleid en strategie

Deel 10 : Beleid en strategie Deel 10 : Beleid en strategie Beleid en strategie De zonale veiligheidsraad De zonale veiligheidsraad (ZVR) is een wettelijk orgaan dat het veiligheidsbeleid van een politiezone mee bepaalt, door het opstellen

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 26 november 2012 om 18.30u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 26 november 2012 om 18.30u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 26 november 2012 om 18.30u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE

ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE maandag 23 februari 2015 van 19u. tot 19.35u. Stadhuis, Grote Markt 54 te 8500 KORTRIJK AGENDA Openbare zitting: Goedkeuring van het

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Aanwezigen: Verontschuldigd: Chris Lippens - burgemeester Stany De Rechter - wrnd. burgemeester-voorzitter Luc De Witte, Leo

Nadere informatie

1. Goedkeuring notulen politieraad (openbare zitting) 3. Vacant verklaring Mandaat korpschef (openbare zitting)

1. Goedkeuring notulen politieraad (openbare zitting) 3. Vacant verklaring Mandaat korpschef (openbare zitting) NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 21.06.2016 ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands-voorzitter L. De boeck burgemeester Bornem K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs

Nadere informatie

Aanwezig : 3 de punt Aankoop van twee politievoertuigen voor de politiezone Voer en Dijle via de federale dienst e-procurement DE POLITIERAAD,

Aanwezig : 3 de punt Aankoop van twee politievoertuigen voor de politiezone Voer en Dijle via de federale dienst e-procurement DE POLITIERAAD, DE NOTULEN VAN DE POLITIERAAD VAN DE POLITIEZONE VOER EN DIJLE, GEVORMD DOOR DE GEMEENTEN BERTEM, HULDENBERG, OUD-HEVERLEE EN TERVUREN, VAN DE ZITTING VAN 4 JUNI 2018 Aanwezig : Jan Spooren, Joël Vander

Nadere informatie

POLITIERAAD 24 juni 2010 Verslag

POLITIERAAD 24 juni 2010 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem POLITIERAAD 24 juni 2010 Verslag Aanwezig: Verontschuldigd: Marc van den Abeelen, burgemeester-voorzitter. Koen Snyders (vanaf punt 6), Luc Blommaerts, Luc Vuylsteke

Nadere informatie

Beknopte omschrijving van de beslissingen van de politieraad van 29 oktober 2015

Beknopte omschrijving van de beslissingen van de politieraad van 29 oktober 2015 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Beknopte omschrijving van de beslissingen van de politieraad van 29 oktober 2015 Aanwezigen : Edward DE WIT - Voorzitter Jozef DE BORGER - Politiecollegelid Veerle LANGBEEN,

Nadere informatie

ZITTING VAN AANWEZIG.

ZITTING VAN AANWEZIG. ZITTING VAN 23.04.2013 AANWEZIG. Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, waarnemend voorzitter Peetermans, De Graef, Pauwels, Putseys, Overmeer, Buttiens, Verboven, Schuyten, Van Gossum, De Dobbeleer,

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AGENDA VAN DE POLITIERAAD VAN

TOELICHTING BIJ DE AGENDA VAN DE POLITIERAAD VAN TOELICHTING BIJ DE AGENDA VAN DE POLITIERAAD VAN 23-10-2017 Personeel Dienst Interventie - Eedaflegging 1. Notulen politieraad dd. 12/06/2017 Goedkeuring Overeenkomstig artikel 27/1 van de wet op de geïntegreerde

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

25 oktober Openbare zitting

25 oktober Openbare zitting dd. 25 oktober 2012 Politieraad blz. : 1 POLITIEZONE BERLAAR-NIJLEN POLITIERAAD 25 oktober 2012 Aanwezig: Verbeeck Paul, Burgemeester van Nijlen-voorzitter Horemans Walter, Burgemeester te Berlaar Van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 2. Proces-verbaal politieraad 11/12/2007. Goedkeuring. Stemming.

OPENBARE ZITTING. 2. Proces-verbaal politieraad 11/12/2007. Goedkeuring. Stemming. Gerechtelijk arrondissement BRUGGE PROCES-VERBAAL POLITIERAAD D.D. 15 JANUARI 2008 Aanwezig: Afwezig en verontschuldigd: Monset Ludo, burgemeester Blankenberge, voorzitter; Cuypers Henri, burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Bestemd voor: Commissie Algemene Zaken, Intercommunales en Bevolking

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Bestemd voor: Commissie Algemene Zaken, Intercommunales en Bevolking GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 april 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00330 Onderwerp: Politiezone Gent - Personeelsformatie van de Politiezone Gent - Wijziging.- Nieuw organogram

Nadere informatie

POLITIERAAD 14 maart 2013 Verslag

POLITIERAAD 14 maart 2013 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem POLITIERAAD 14 maart 2013 Verslag Aanwezig: Koen Metsu, burgemeester- voorzitter. Sophie De Wit, Erik Jacobs, Koen Volckaerts, Harry Debrabandere, burgemeesters. Bart

Nadere informatie

Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus;

Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus; GR20120621 punt 1: politiezone Ninove - Openverklaring van een vacante betrekking in het operationeel kader - Hoofdinspecteur van politie - politieassistent DE RAAD, Gelet op de wet van 7 december 1998

Nadere informatie

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur Agenda en verslag Agenda: Voorafgaande aan de zitting zullen volgende personeelsleden verzocht

Nadere informatie

POLITIERAAD 23 juni 2011 Verslag

POLITIERAAD 23 juni 2011 Verslag POLITIERAAD 23 juni 2011 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem Aanwezig: Luc Vuylsteke de Laps, burgemeester- voorzitter. Koen Snyders (vanaf punt 4), Luc Blommaerts, burgemeesters. Joost Fillet,

Nadere informatie

Lokale Politie Pajottenland 5405 (Bever/Galmaarden/Gooik/Herne/Lennik/Pepingen) - POLITIERAAD dd. 23/03/2015 BEKNOPT VERSLAG

Lokale Politie Pajottenland 5405 (Bever/Galmaarden/Gooik/Herne/Lennik/Pepingen) - POLITIERAAD dd. 23/03/2015 BEKNOPT VERSLAG Lokale Politie Pajottenland 5405 (Bever/Galmaarden/Gooik/Herne/Lennik/Pepingen) - POLITIERAAD dd. 23/03/2015 BEKNOPT VERSLAG Waren aanwezig: Doomst M., Voorzitter De Knop I., Deneyer L., Deneyer P., Poelaert

Nadere informatie

PZ ZITTING VAN 23 AUGUSTUS UUR

PZ ZITTING VAN 23 AUGUSTUS UUR PZ 5423 - ZITTING VAN 23 AUGUSTUS 2018-20.00 UUR AANWEZIG P. Hoste, voorzitter E. De Blaere. burgemeester, lid van het politiecollege P. Ponnet, T. D haene M. Bergez, M. Boone, B. De Neve, H. Herbrant,

Nadere informatie

Beknopte omschrijving van de beslissingen van de politieraad van 26 april 2018

Beknopte omschrijving van de beslissingen van de politieraad van 26 april 2018 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Beknopte omschrijving van de beslissingen van de politieraad van 26 april 2018 Aanwezigen : Jos EMMERECHTS - Voorzitter Edward DE WIT - Politiecollegelid Veerle LANGBEEN

Nadere informatie

BEKNOPT OVERZICHT VAN DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 25 juni 2012

BEKNOPT OVERZICHT VAN DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 25 juni 2012 Politie Lokale politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 Kester BEKNOPT OVERZICHT VAN DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 25 juni 2012 Waren aanwezig : Deneyer P.: waarnemend Voorzitter Poelaert K., De

Nadere informatie

PC 15/03/2019 Aankoop van laptops (10) om mobiel te kunnen werken op het politienetwerk ,01 euro incl btw.

PC 15/03/2019 Aankoop van laptops (10) om mobiel te kunnen werken op het politienetwerk ,01 euro incl btw. POLITIEZONE BRT (5399) Begijnendijk, Rotselaar, Tremelo POLITIERAAD 19.06.2019 Aanwezig : Jelle WOUTERS, burgemeester Rotselaar - voorzitter; Bert DE WIT, burgemeester Tremelo; Bert CEULEMANS, burgemeester

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 07/03/2018 Uw

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST POLITIERAAD POLITIEZONE 5389 HAGELAND. Zitting van12 december 2018

OVERZICHTSLIJST POLITIERAAD POLITIEZONE 5389 HAGELAND. Zitting van12 december 2018 OVERZICHTSLIJST POLITIERAAD POLITIEZONE 5389 HAGELAND Zitting van12 december 2018 Aanwezig De voorzitter van het politiecollege voorzitter : Vandenberg Hans De leden van het politiecollege raadsleden :Roggen

Nadere informatie

Politiezone NOORDERKEMPEN OVERZICHTSLIJST

Politiezone NOORDERKEMPEN OVERZICHTSLIJST Politiezone NOORDERKEMPEN OVERZICHTSLIJST Politieraadszitting d.d. 14 maart 2017 POLITIERAADSZITTING 14 maart 2017 OVERZICHTSLIJST POLITIEZONE NOORDERKEMPEN Zonecode 5363 Aanwezig: Tinne Rombouts, Dorien

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Aanwezigen: Verontschuldigd: Marc Van de Vijver - burgemeester-voorzitter Christiaan Lippens - burgemeester Luc De Witte, adjunct-korpschef,

Nadere informatie

POLITIERAAD VAN 10 OKTOBER 2011

POLITIERAAD VAN 10 OKTOBER 2011 Provincie Oost-Vlaanderen AANWEZIG: POLITIERAAD VAN 10 OKTOBER 2011 Politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen Pardaen Alain, Voorzitter, Taylor Kenneth, Burgemeester, Maes Gerritjan, Korpschef, Arijs Walter,

Nadere informatie

POLITIEZONE DENDERLEEUW-HAALTERT

POLITIEZONE DENDERLEEUW-HAALTERT POLITIEZONE DENDERLEEUW-HAALTERT Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Aalst NOTULEN VAN DE POLITIERAAD ZITTING VAN 11 OKTOBER 2017 IN HET GEMEENTEHUIS VAN DENDERLEEUW Aanwezig: Veerle BAEYENS, Burgemeester-

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 juni om 19.45u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 juni om 19.45u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 juni om 19.45u. Omwille van het bezoek aan het CIC en met akkoord van de toezichthoudende overheid en de

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE POLITIERAAD

VERGADERING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE LANAKEN-MAASMECHELEN VERGADERING VAN DE POLITIERAAD 1 STE Uitnodiging : Mevrouw, Mijnheer, Wij hebben de eer u uit te nodigen om de vergadering van de politieraad van PZ Lanaken- Maasmechelen

Nadere informatie

POLITIERAAD VAN DE ZONE VILVOORDE-MACHELEN OPENBARE ZITTING. 0002. Goedkeuring van de notulen van de openbare zitting van 24 oktober 2007.

POLITIERAAD VAN DE ZONE VILVOORDE-MACHELEN OPENBARE ZITTING. 0002. Goedkeuring van de notulen van de openbare zitting van 24 oktober 2007. POLITIERAAD VILVOORDE - MACHELEN Vilvoorde, 18/02/2008. POLITIERAAD VAN DE ZONE VILVOORDE-MACHELEN Het Politiecollege heeft de eer U uit te nodigen op het bijwonen van de politieraadszitting die zal gehouden

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 21 mei 2014

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 21 mei 2014 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 21 mei 2014 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jozef DE BORGER - Voorzitter Jos EMMERECHTS, Edward DE WIT - Politiecollegeleden Veerle LANGBEEN vanaf punt 03, Bert

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad van

Nadere informatie

POLITIERAAD 19 november 2009 Verslag

POLITIERAAD 19 november 2009 Verslag POLITIERAAD 19 november 2009 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem Aanwezig: Luc Blommaerts, burgemeester-voorzitter. Koen Snyders, Luc Vuylsteke de Laps, burgemeesters. Joost Fillet, Jos Bergmans,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 17 december 2015

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 17 december 2015 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 17 december 2015 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Edward DE WIT - Voorzitter Jos EMMERECHTS, Jozef DE BORGER - Politiecollegeleden Veerle LANGBEEN, Else VANDEN

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE POLITIERAAD

NOTULEN VAN DE POLITIERAAD NOTULEN VAN DE POLITIERAAD ZITTING VAN : 17 maart 2015 PLAATS : Administratief Centrum Maasmechelen AANWEZIG : PZ Lanaken-Maasmechelen (5853) Dr. Haubenlaan 2 3630 Maasmechelen Keulen Marino - burgemeester-voorzitter

Nadere informatie

POLITIERAAD 20 november 2008 Verslag

POLITIERAAD 20 november 2008 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem POLITIERAAD 20 november 2008 Verslag Aanwezig: Aanwezig: Stanny Tuyteleers, burgemeester-voorzitter. Koen Snyders, Jef Van linden, burgemeesters. Joost Fillet, Jos Bergmans,

Nadere informatie

Gelet op het koninklijk besluit van 30 maart 001 tot regeling van de rechtspositie van het personeel van de politiediensten;

Gelet op het koninklijk besluit van 30 maart 001 tot regeling van de rechtspositie van het personeel van de politiediensten; GR20170622 punt 3: Politie - Personeel - Externe aanwerving - Openverklaring van een betrekking in het administratief en logistiek kader - Niveau B - Consulent - voor de dienst beleid, beheer & ondersteuning

Nadere informatie

Agenda en verslag. Agenda: Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg. Politieraad. Zitting van 17 maart 2014, 20 uur. In openbare zitting

Agenda en verslag. Agenda: Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg. Politieraad. Zitting van 17 maart 2014, 20 uur. In openbare zitting Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Zitting van 17 maart 2014, 20 uur Agenda en verslag Agenda: In openbare zitting 1. Goedkeuring verslag politieraad van 19.12.2013 2. Goedkeuring

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER Aanwezig: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER 2017 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Ann Pauwels, Gino Bertin,

Nadere informatie

De CALog ers waren gemiddeld 41 jaar en hadden gemiddeld 10 dienstjaren. Verdeling M/V op 31/12/2013

De CALog ers waren gemiddeld 41 jaar en hadden gemiddeld 10 dienstjaren. Verdeling M/V op 31/12/2013 JAARVERSLAG 2013 PERSONEELSFORMATIE Op 31 december 2013 bestond het korps uit 55 mannen en 25 vrouwen. De gemiddelde leeftijd voor de operationele medewerkers bedroeg 42 jaar en ze hadden gemiddeld 17

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

11% minder verkeersongevallen in 2013

11% minder verkeersongevallen in 2013 Persnota 11% minder verkeersongevallen in 2013 Doorgedreven verkeerscontroles leveren resultaat op I. Verkeersveiligheid als topprioriteit De burgemeesters hebben van in het begin gesteld dat verkeersveiligheid

Nadere informatie

Omschrijving van de zone:

Omschrijving van de zone: Omschrijving van de zone: De politiezone Heist is een ééngemeentezone bestaande uit de hoofdgemeente Heist o/d Berg met haar deelgemeenten Itegem, Wiekevorst, Hallaar, Booischot en Schriek. De politiezone

Nadere informatie

POLITIERAAD VAN 11 JUNI 2012. Raadslid Luc Van Herreweghe en burgemeester De Baerdemaeker vervoegen de zitting.

POLITIERAAD VAN 11 JUNI 2012. Raadslid Luc Van Herreweghe en burgemeester De Baerdemaeker vervoegen de zitting. Provincie Oost-Vlaanderen Politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen POLITIERAAD VAN 11 JUNI 2012 AANWEZIG: Pardaen Alain, Voorzitter, De Baerdemaeker Ignace, Taylor Kenneth, Burgemeesters, Maes Gerritjan, Korpschef,

Nadere informatie