Gemaakt door Christel en Els

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemaakt door Christel en Els"

Transcriptie

1

2 LIED: 1. Tien kleine Mulderkes. 2. Ik heb een tante in Marokko. 3. Hé men, hé meid. 4. Een potje met vet. 5. Soep balle kiele. 6. Alle eendjes zwemmen in het water. 7. Berend Botje. 8. Het hondje van de bakker. 9. Banaan banaan, t Mulderke komt eraan. 10. Strontvlieg uit Suriname ,2,3,4,5,6, Oud Donald heeft een farm. 13. Cowboy Billy Boem. 14. Hoofd, schouders, buik en been. 15. Is stil aan de overkant. 16. Ik wil hopjesvla. 17. Yell. 18. Olé, olé, olé. 19. Houd er de moed maar in. 20. En we gaan nog niet naar huis. 21. Eén, twee in de maat 23. De Wandelaars 24. Melodie 25. Wij kinderen van t Mulderke 26. 1,2 in de maat 27. Toen onze mop een mopje was 28. Hoedje van papier 29. Fruitliedje 30. He Ho Captain Jack 31. Advocaatje ging op reis 32. Ik zag 2 beren 33. Catootje 34. Kortjakje 35. In Holland staat een huis 36. Zigeuner meisje 37. Twee emmertjes water halen 38. Op een klein stationnetje 39. Het is alweer voorbij dit jaar Gemaakt door Christel en Els

3 1. TIEN KLEINE MULDERKES Tien kleine Mulderkes, die dansten in de regen, eentje viel er in de plas, toen waren er nog maar negen. En van je hela, hela, hela, holala, hoi enz. Negen kleine Mulderkes, die stonden op wacht, de een die schoot de ander dood, toen waren er nog maar acht. Acht kleine Mulderkes, die stonden te beven, een bevroor er van de kou, toen waren er nog maar zeven. Zeven kleine Mulderkes, die zaten op de fles, een viel er van die fles, toen waren er nog maar zes. Zes kleine Mulderkes, die lachten zich stijf, eentje kwam er niet meer bij, toen waren er nog maar vijf, Vijf kleine Mulderkes, dronken een glaasje bier, eentje slikte een glaasje in, toen waren en nog maar vier. Vier kleine Mulderkes, die gingen ergens heen, eentje die kwam er niet meer terug, toen waren er nog maar drie. Drie kleine Mulderkes, die zaten op de plee, eentje viel er van de plee, toen waren er nog maar twee.

4 Twee kleine Mulderkes, die gingen ergens heen, eentjes kwam er niet meer terug, toen was er nog maar één. Langzaam zingen: Dat ene kleine Mulderke, dat had je moeten zien, dat trouwde met een Mulderin, Weer gewoon zingen. Toen waren er zo weer Tien. 2. IK HEB EEN TANTE IN MAROKKO Ik heb een tante in Marokko en die komt, hiep hoi, (2x) ik heb een tante in Marokko, een tante in Marokko, n tante in Marokko en die komt, hiep hoi. Singing a ja jippie jippie jee, Hiep hoi, (2X) Singing aja jippie, aja jippie, A ja jippie jippie jee, Hiep hoi. En ze rijdt op twee kamelen als ze komt, hobbel de bobbel, (2x) en ze rijdt op twee kamelen, rijdt op twee kamelen, ze rijdt op twee kamelen als ze komt, hobbel de bobbel, hiep hoi. Refrein + hiep hoi, hobbel de bobbel. En ze schiet op twee pistolen als ze komt, pief paf, (2x) en ze schiet met twee pistolen, ze schiet met twee pistolen, en ze schiet met twee pistolen als ze komt, hiep hoi. Refrein + hiep hoi, hobbel de bobbel, pief paf. En we slachten wel twee varkens als ze komt, knor knor, (2x) en we slachten wel twee varkens, we slachten wel twee varkens, en we slachten wel twee varkens als ze komt, hiep hoi. Refrein + hiep hoi, hobbel de bobbel, pief paf, knor knor. En we drinken pure whisky als ze komt, klok klok (2x) en we drinken pure whisky, we drinken pure whisky, en we drinken pure whisky als ze komt, klok klok. Refrein + + hiep hoi, hobbel de bobbel, pief paf, knor knor, klok klok. En dan eten we ons buikje lekker rond, nou nou, (2x)

5 en dan eten we ons buikje, en dan eten we ons buikje, en dan eten we ons buikje lekker rond, nou nou. Refrein + hiep hoi, hobbel de bobbel, pief paf, knor knor, klok klok, nou nou. Maar dan brengt het treintje ons wel weer naar huis, tuut tuut, (2x) maar dan brengt het treintje, Maar dan brengt het treintje, maar dan brengt het treintje ons wel weer naar huis, tuut tuut. Refrein + hiep hoi, hobbel de bobbel, pief paf, knor knor, klok klok, nou nou, tuut tuut. 3. HÉ MEN, HÉ MEID. Hé men, (2x) Hé meid, (2x) wij lopen mee voor de gezelligheid, (2x) een voet achter een voet voor, (2x) iedereen opzij, want we moeten erdoor, (2x) , wij hebben lol en veel plezier, (2x) , wij gaan door tot diep in de nacht, (2x) spitskool bloemkool, rode kool, (2x) t Mulderke is de beste school. (2x) 4. EEN POTJE MET VET. Ik heb een potje met vet, al op een potje gezet, een potje potje potje potje vet, al op de tafel gezet enz.. 5. SOEP BALLE KIELE. Soep, soep, soep, balle, balle, balle, kiele, kiele, kiele, hoi, hoi, hoi, soep, balle, kiele, hoi, soep, balle, kiele, hoi, hoi, hoi. 6. ALLE EENDJES ZWMMEN IN HET WATER. Alle eendjes zwemmen in het water, fal de ral de rare, fal de ral de riere, alle eendjes zwemmen in het water fal de ral de ral de ral de ral de ra ra ra

6 7. BEREND BOTJE. Berend botje ging uit varen, met zijn scheepje uit Zuid-Laren, de weg was recht, de weg was krom, nooit kwam Berend Botje weerom, , waar is Berend Botje gebleven, hij is niet hier, hij is niet daar, hij is naar Amerika. 8. HET HONDJE VAN DE BAKKER. Het hondje van de bakker, (2x) had vies gedaan, (2x) hij was gaan zwemmen, (2x) zonder zwembroekje aan. Van je hela, hela, hela, holala, hoi enz.. De knecht van de bakker, (2x) die zei vieze hond, (2x) mag jij wel zwemmen, (2x) in je blote kont, (2x) Van je hela, hela, hela, holala, hoi enz.. 9. BANAAN, BANAAN, T MULDERKE KOMT ERAAN. Banaan, banaan, t Mulderke komt eraan, citroen, citroen, we worden kampioen. Olé, olé, olé, olé, we zijn t Mulderke, (2x) Olé, olé, olé, olé, we zijn t Mulderke, Olé. 10. STRONVLIEG UIT SURINAME. In het land van Suriname, holadijee holadijoo, zat een strontvlieg op de ramen, holadijee holadijoo, waar zat die strontvlieg naar te kijken, holadijee holadijoo, naar een olifant die stond te zeiken, holadijee holadijoo, waar is die strontvlieg nu gebleven, holadijee holadijoo, al met de zeikstraal meegedreven, holadijee holadijoo, op zijn grafsteen staat geschreven, holadijee holadijoo, al met de zeikstraal meegedreven, holadijee holadijoo ,2,3,4,5,6,7. 1,2,3,4,5,6,7, zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, alweer een kilometer, van mijn schoenen afgesleten, wat mijn moeder niet mag weten, anders krijg ik niks te eten en dan moet ik vroeg naar bed.

7 12. OUDE DONALD HEEFT EEN FARM. en op zijn farm heeft hij een koe, hia-hia-ho met een moe-moe hier, en een moe-moe daar, hier een moe daar een moe, overal een moe-moe. en op zijn farm heeft hij een hond, hia-hia-ho met een waf-waf hier en een waf-waf daar, hier een waf, daar een waf, overal een waf-waf Oude Donald heeft een farm. Hia-hia-ho. en op zijn farm heeft hij een kip, hia-hia-ho, met een tok-tok hier en een tok-tok daar hier een tok, daar een tok, overal een tok-tok en op zijn farm heeft hij een eend, hia-hia-ho met een kwak-kwak hier en kwak-kwak daar, hier een kwak, daar een kwak, overal een kwak-kwak en op zijn farm heeft hij een schaap, hia-hia-ho met een beh-beh hier en een beh-beh daar, hier een beh daar een beh, overal een beh-beh en op zijn farm heeft hij een kat, hia-hia-ho met een miauw-miauw hier en een miauw-miauw daar, hier een miauw, daar een miauw, overal een miauw-miauw en op zijn farm heeft hij een bij, hia-hia-ho met bzzz-bzzz hier en een bzzz-bzzz- daar, hier een bzzz, daar een bzzz, overal een bzzz-bzzz 13. COWBOY BILLY BOEM. En wie rijdt er op z n paard door de prairie, het is een Cowboy Billy Boem, door de boeven niet gevreesd, er is nooit in het wilde westen n Cowboy geweest, die zo dapper was als Cowboy Billy Boem. En van je hotsie, knotsie, knetter, van je jippie, jippie, jee, maar zijn paard was zeer vermoeiend en die wou niet verder mee, maar hij moest de boeven vangen dus nam hij een ander beest, en nu mag je zelf bedenken wat dat voor n beest dat is geweest.

8 14. HOOFD, SCHOUDERS, BUIK EN BEEN. Hoofd schouders, buik en been, Hoofd schouders, buik en been, ogen, oren, puntje van je neus, Hoofd schouders, buik en been. 15. T IS STILL AAN DE OVERKANT. t Is stil aan de overkant, (4x) t is stil aan de achterkant, (4x) t is stil aan de zijkant, (4x) t is stil aan de voorkant, (4x) 16. IK WIL HOPJESVLA. Ik wil hopjesvla, tralalalala, Ik wil hopjesvla, tralalalalala, Ik wil hopjevla, tralalalala, Want ik lus alleen maar hopjesvla, HOPJESVLA. Enz. 17. OLÉ, OLE, OLÉ. Olé, olé, olé, We zijn t Mulderke, Olé, olé, olé, We zijn t Mulderke, Olé!! 18. YEL. Geef ons een T, Geef ons een M Geef ons een U, Geef ons een L, Geef ons een D, Geef ons een E, Geef ons een R, Geef ons een K, Geef ons een E, Wat staat er dan: Allemaal: T MULDERKE!!!!!!! 19. HOUD ER DE MOED MAAR IN. Houd er de moed maar in, Houd er de moed maar in. En als de pomp er uit is, pomp m er dan weer in. En als de pomp kapot is gaan we naar de smid. En als de smid niet thuis is, gaan we naar zijn vrouw. En als zijn vrouw niet thuis is, gaan we naar de knecht. En als de knecht niet thuis is, gaan we naar de meid. En als de meid niet thuis is, gaan we naar de hond. En als de hond niet thuis is, gaan we naar de kat. En als de kat niet thuis is, gaan we naar de poes. En als de poes niet thuis is, gaan we naar de muis. En als de muis niet thuis is, gaan we weer naar huis.

9 En van je hela, hola, Houd er de moed maar in 2X houd er de moed maar in! 20. DRINKPOST: He ho wat een bof Onze drinkpost dat is lekker tof Lust nou wel een flinke slok Ranja, koffie, volle mok Lekker drinken, even rust Korte pauze is een must Gaan er direct weer tegenaan Zingen op het eindstreep aan Hela hela hela ho Hela, ja we zijn er zo 21. EN WE GAAN NOG NIET NAAR HUIS. En we gaan nog niet huis, nog langer niet, nog langer niet, en we gaan nog niet naar huis, want ons moeder is niet thuis. En als was ons moeder thuis, Dan gingen we niet, dan gingen we niet, En al was ons moeder thuis, Dan gingen we niet naar huis. Niet naar huis toe gaan, Niet naar huis toe gaan, Want de boeeel moet op zijn kop staan 22. 1,2 in de maat 1,2 in de maat Anders word de juffrouw kwaad, Maar de juffrouw word niet kwaad Want ze is van prikkeldraad 23. DE WANDELAAR Melodie (drie schuintamboers) Vijf wandelaars die kwamen van t Mulderke 2x Van rom bom en die zijn niet dom Die kwamen van t Mulderke Eén van de vijf die kan geen tempo maken 2x Van je rom bom en dat was wel dom Die moest de strijd toen staken, rom bom Vier wandelaars die kwamen van t Mulderke 2x Van rom bom en die zijn niet dom Die kwamen van t Mulderke

10 Eén van die drie die liep maar steeds te vitten 2x Van je rom bom en die zijn niet dom De rest liet hem toen zitten Twee wandelaars die kwamen van t Mulderke 2x Van rom bom en die zijn niet dom Die kwamen van t Mulderke Eén van de twee die had zijn stem verloren 2x Van je rom bom en dat was wel dom Liet niets meer van zich horen, rom bom Eén wandelaar, zo n eentje van t Mulderke 2x Van je rom bom nee die was niet dom Zo n eentje van t Mulderke 24 MELODIE:??? (Dit liedje word steeds harder gezongen) Overal waar we heen gaan (2x) Vragen de mensen (2x) Wie wij zijn (2x) En waar we vandaan komen ( 2X) Wij zijn van t Mulderke (2X) Die kei-goeie Mulderke (2x) En als ze ons nog niet horen (2X) Dan gaan we nog harder! (2x) 25. MELODIE (Hondje van de bakker) Wij kinderen van t Mulderke (2X) Wij doen dit jaar ook mee (2X) Wij zijn weer met zovelen (2X) En we zingen wel voor twee (2X) 26. TOEN ONZE MOP EEN MOPPIE WAS Toen onze mop een mopje was Was hij aardig om te zien Nu gromt hij alle dagen en bijt hij bovendien. Waf woef, Waf woef, Waf woef, Waf woef,

11 was hij aardig om te zien Waf woef, Waf woef, Waf woef, Waf woef, En bijt hij bovendien. 27. HOEDJE VAN PAPIER Een, twee, drie, vier hoedje van, hoedje van, Een, twee, drie, vier, hoedje van papier. Als het hoedje dan niet past Pak hem uit de glazen kast Een, twee, drie, vier hoedje van, hoedje van, Een, twee, drie, vier, hoedje van papier. 28. FRUITLIEDJE Melody: hela hola houd er de moed maar in Banaan, banaan, t Mulderke komt eraan En prei en prei, we lopen in de rij In koor, in kool, we lopen lekker door. Hatsjé, hatsjé t Mulderke loopt mee Olé, olé t Mulderke is okë. Citroen, citroen we worden kampioen Kiwi, kiwi, en zeuren doen we nie En peer en peer en morgen gaan we weer En..en hij/zij loopt weer aan de top 29. HE HO LOOP NOU DOOR (melodie: he man he meid) He ho loop nou door 2x Mankeer je iets aan je oor 2x Alle kinderen opgelet 2x Wij gaan lekker laat naar bed 2x He ho loop nou door Luister maar eens met je oor Dit geld ook voor Pa en Ma Voor alle kinderen hiep hoera 2x 2x 2x 2x 30. HE HO CAPTAIN JACK He ho captain jack We lopen hier finaal voor gek Houd vooral het tempo bij Blijf niet achter volg mij He ho basisschool We slijten elke dag een zool We lopen wel een dag of vier En doen dat met veel plezier He ho kleuterklas Geef nog eens wat extra gas Iedereen mooi in de maat Kijk maar eens hoe dat gaat

12 He ho allemaal We maken lol en veel kabaal We gaan nu naar het einde toe Maar we zijn nog lang niet moe He ho we zingen hard Het hele eind vanaf de start En als we door de finish gaan Zullen daar veel mensen staan He ho de hele groep Krijgt een medaille en veel snoep We hadden veel lol met elkaar Dus maar weer tot volgend jaar 31. ADVOCAATJE GING OP REIS: Advocaatje ging op reis tier liere liere, Advocaatje gin op reis tier lire lom Met zijn hoedje op zijn arm tiere liere liere, Met zijn hoedje op zijn arm tier lire lom Bij een herberg bleef hij staan tiere liere liere, Bij een herberg bleef hij staan tier liere lom Stokvis kreeg hij bij het ontbijt tiere liere liere, Stokvis kreeg hij bij het ontbijt tier lire lom T graatje schoot hem in zijn keel tiere liere liere, T graatje schoot hem in zijn keel tier liere lom Dokter werd erbij gehaald tiere liere liere, Dokter werd erbij gehaald tier liere lom Maar de dokter was te laat tiere liere liere, Maar de dokter was te laat tier liere lom Zo ging advocaatje dood tiere liere liere, Zo ging advocaatje dood tier lier lom Zing nog eenmaal tot besluit tiere liere liere, Zing nog eenmaal tot besluit tiere liere lom 32. IK ZAG TWEE BEREN Ik zag twee beren broodjes smeren, oh dat was een wonder t was een wonder boven wonder, dat die beren smeren konden Hi hi hi ha ha ha, ik stond erbij en keek erna Ik zag twee slangen de was op hangen, oh dat was een wonder t was een wonder boven wonder, dat die slangen hangen konden Hi hi hi ha ha ha, ik stond erbij en keek erna Ik zag twee slakken koffers pakken, oh dat was een wonder t was een wonder boven wonder, dat die slakken pakken konden Hi hi hi ha ha ha, ik stond erbij en keek erna

13 Ik zag twee bijen auto rijen, oh dat was een wonder t was een wonder boven wonder, dat die bijen rijen konden Hi hi hi ha ha ha, ik stond erbij en keek erna Ik zag twee vossen samen hossen, oh dat was een wonder t was een wonder boven wonder, dat die vossen hossen konden Hi hi hi ha ha ha, ik stond erbij en keek erna Ik zag twee hazen bellen blazen, oh dat was een wonder t was een wonder boven wonder, dat die hazen blazen konden Hi hi hi ha ha ha, ik stond erbij en keek erna. Ik zag twee ganzen gezellig dansen, oh dat was een wonder t was een wonder boven wonder, dat die ganzen dansen konden Hi hi hi ha ha ha, ik stond erbij en keer erna 33. CATOOTJE En ik ben met Catootje naar de botermarkt geweest En zij kon maken wat ze wou Zij kon maken wat ze wou 3x En zij maakte van boter een dominee Een dominee pardoes In de kerrek zei de dominee in de kerrek zei de dominee Een domi dominee, een domi dominee En m n zuster die heet Kee 3x En zij maakte van boter een wafelvrouw Een wafelvrouw pardoes Kom maar binnen, kom maar binnen, zei de wafelvrouw 2x Een wafel wafelvrouw, een wafel wafelvrouw En ze kon maken wat ze wou 3x En zei maakte van boter een toverheks Een toverheks pardoes k zal je pakken k zal je pakken, zei de toverheks De tover toverheks, de tover toverheks En mijn broeder die heet Lex 3x En zij maakte van boter een kastelein Een kastelein pardoes Eerst betalen eerst betalen, zei de kastelein En mijn broeder die heet Hein 3x En zei maakte van boter een dikke meid Een dikke meid pardoes Lekker zoenen, lekker zoenen, zei de dikke meid 2x De dikke dikke meid, de dikke dikke meid En ik heb nog wel wat tijd 3x En zei maakte van boter een oude heer Een oude heer pardoes

14 Heel voorzichtig, heel voorzichtig, zei de oude heer 2x De oude oude heer, de oude oude heer En mijn zuster die heet Veer 3x En zijn maakte van boter een lichtmatroos Een lichtmatroos pardoes Mooie benen, mooie benen, zei de lichtmatroos 2x De licht de lichtmatroos, de licht de lichtmatroos En mijn zuster die heet roos 34. KORTJAKJE Altijd is Kortjakje ziek Midden in de week, maar zondags niet Zondags gaat ze naar de kerk Met haar boek vol zilverwerk Altijd is Kortjakje ziek Midden in de week, maar zondags niet 35. IN HOLLAND STAAT EEN HUIS In Holland staat een huis 2x In Hollans staat een huis ja ja Van je tingele tingela hop sa sa In Holland staat een huis 2x In dat huis daar woont een man 2x In dat huis daar woont een man ja ja Van je tingele tingela hop sa sa In dat huis daar woont een man 2x En die man die kiest een vrouw 2x En die man die kiest een vrouw ja ja Van je tingele tingela hop sa sa En die man die kiest een vrouw 2x En die vrouw die kist een kind 2x En die vrouw die kist een kind ja ja Van je tingele tingela hop sa sa En die vrouw die kist een kind 2x 36 ZIGEUNER MEISJE Zat een klein zigeunermeisjes, Huilend op een steen. Huilend huilend helemaal alleen Sta op meisje lief en droog je traantjes af Kies een kindje uit de kring Met wie je dansen mag

15 37 TWEE EMMERTJES WATER HALEN Twee emmertjes water halen Twee emmertjes pompen De meisjes op de klompen De jongens op hun houden been Rij maar door mijn straatje heen Van je ras ras ras Rijdt de Koning door de plas Van je voort voort voort Rijdt de Koning door de poort Van je erk erk erk Rijdt de koning door de kerk Van je één twee.drie 38. OP EEN KLEIN STATIONNETJE Op een klein stationnetje s Morgens in de vroegte Stonden zeven wagentjes Netjes op een rij En het machinistje Draaide aan het wieletje Hakke hakke puf puf weg zijn wij Op een klein stationnetje s Morgens in de vroegte Stonden zeven wagentjes Netjes op een rij En de conducteurtjes Gooiden met hun deurtjes Hakke hakke puf puf Weg zij wij 39. EINDLIED AVONDVIERDAAGSE. (Melodie: T is stil aan de overkant) Het is alweer voorbij dit jaar, we hebben het weer voor elkaar, we deden allemaal weer mee, we waren allen zeer tevree. De kinderen waren erg blij, ze liepen allen zij aan zij, ze zongen allen heel goed mee, de mensen klapten zeer tevree. Je weet nooit hoe het weer zal zijn, we vonden het lopen toch wel fijn, we danken ieder die heeft meegedaan, ouders die bij de kinderen staan. Er werd weer goed voor ons verzorgd, Juf en Meester hebben voor drank gezorgd.

16 de Ouderraad bedankt voor al het werk, mede hun staat onze school ook sterk. We wachten weer tot volgend jaar, dan staan we met z n allen klaar, we schrijven ons dan ook weer in, we hebben dan ook weer zin. Lalaalalala, lalaalalalalala, Lalaalalalalala, Lalaalalalalala, Enz..

Ik heb de zon zien zakken

Ik heb de zon zien zakken Ik heb de zon zien zakken Ik heb de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zakken, de zon zien zakken, de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zeeën

Nadere informatie

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten:

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten: Liedjes Zingen Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Stop het nu maar in je mond Fruit, dat is gezond! En jullie krijgen een bakje fruit Dan worden jullie sterk en stoer Bewegingen

Nadere informatie

Liedjes uit oma s tijd

Liedjes uit oma s tijd Liedjes uit oma s tijd 1. Altijd is Kortjakje ziek Altijd is Kortjakje ziek midden in de week maar zondags niet. Zondags gaat zij naar de kerk met een boek vol zilverwerk. Altijd is Kortjakje ziek midden

Nadere informatie

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal!

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Wij komen om te zingen, Te dansen en te springen, Goeiemorgen! Goeiemorgen!

Nadere informatie

refrein.. refrein: Altijd kijk ik er naar uit, eerlijk waar T ís zo gezellig met elkaaaaaar

refrein.. refrein: Altijd kijk ik er naar uit, eerlijk waar T ís zo gezellig met elkaaaaaar De Avondvierdaagse Samen zijn we één, Samen lopen wij naar de overwinning, weer een speld erbij 4 maal achtereen, Loop je nooit alleen Dus kom uit je stoel en loop gezellig mee Want bewegen is, goed voor

Nadere informatie

Ik heb geen zin om op te staan

Ik heb geen zin om op te staan Liedteksten De avonturen van mijnheer Kommer en mijnheer Kwel Voorbereiding in de klas: meezingen refrein Het Dorp Het is weer tijd om op te staan Maar ik heb geen zin Hij heeft geen zin Om naar m n school

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Een lied van mij voor jou - kinderen

Een lied van mij voor jou - kinderen LIEDTEKSTEN - 1 Berend Botje Berend botje ging uit varen Met z n scheepje naar Zuid-Laren De weg was recht, De weg was krom Nooit kwam Berend Botje weerom 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Waar is Berend Botje gebleven?

Nadere informatie

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting Dierenvrienden? door Nellie de Kok Samenvatting De hond is de baas in het huis, totdat er een kat bijkomt. Ze proberen allebei om bij de bazin in een goed blaadje te komen. De kat krijgt het voor elkaar

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen...... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente... 5 Liedje over twee hazen:... 5 Bolletjes:... 5 Een koetje

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

HANDLEIDING. Karaoke Vriendje. 2010 VTech Printed in China 91-002489-004-000

HANDLEIDING. Karaoke Vriendje. 2010 VTech Printed in China 91-002489-004-000 HANDLEIDING Karaoke Vriendje 2010 VTech Printed in China 91-002489-004-000 Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische, educatieve producten

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM

Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM Berend Botje Berend Botje ging uit varen Met zijn scheepje naar Zuid-Laren De weg was recht, de weg was krom Nooit kwam Berend Botje weerom Eén

Nadere informatie

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua Spreekbeurt Dag Oglaya Doua Ik werd wakker voordat m n wekker afging. Het was de dag van mijn spreekbeurt. Met m n ogen wijd open lag ik in bed, mezelf afvragend waarom ik in hemelsnaam bananen als onderwerp

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Liedjesboek met gebaren

Liedjesboek met gebaren Liedjesboek met gebaren 15 liedjes met ondersteunende gebaren 2017 Baby- en kindergebaar Illustraties: Liedee (Lisanne van Osch) Uitgegeven door: Baby- en kindergebaar, www.babygebaar.nl Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes

Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes J.J.A. Goeverneur bron. A.W. Sijthoff, Leiden ca. 1870-1880 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/goev001kind03_01/colofon.php 2011 dbnl i.s.m.

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 4 De familie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 4 De familie Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 4 De familie 1 Woorden 1 de baby 2 de broer 3 de familie 4 de fles 5 de luier 6 de melk 7 de moeder 8 de oma 9 de opa 1 10 de vader 11 de zus 12 de hond 2 Schrijf de

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld.

We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld. Thema Lente 1 Hierbij presenteren wij het thema lente! We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld. Het boek dat dit thema centraal staat is Moederdag valt ook

Nadere informatie

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Onze gemeentevisie GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Wij zijn gemeente van Jezus Christus die hem leren kennen, volgen en verkondigen. G K V - V Thematekst met gebaren: Sleutelvers: God

Nadere informatie

KINDEREN VOOR KINDEREN CONCERT. ZONDAG 24 JUNI 2012 PURMEREND. Met het Stedelijk Orkest.

KINDEREN VOOR KINDEREN CONCERT. ZONDAG 24 JUNI 2012 PURMEREND. Met het Stedelijk Orkest. KINDEREN VOOR KINDEREN CONCERT. ZONDAG 24 JUNI 2012 PURMEREND. Met het Stedelijk Orkest. WAKKER MET EEN WIJSJE Als ik door de stad loop Vraag ik me vaak af Waarom zijn alle mensen Zo nors en zo kortaf?

Nadere informatie

De allerliefste oppas

De allerliefste oppas De allerliefste oppas Met de ene oppas ga ik buiten spelen door de andere wordt altijd thee gezet bij de derde zal ik mij echt nooit vervelen en van de vierde mag ik lekker laat naar bed Met de ene oppas

Nadere informatie

Kerstmusical voor /door kleine kinderen (onderbouw, groep 1,2,3) Niet religieus, met 4 liedjes. Speelduur ongeveer 30 minuten. Kerstfeest met Rudolf

Kerstmusical voor /door kleine kinderen (onderbouw, groep 1,2,3) Niet religieus, met 4 liedjes. Speelduur ongeveer 30 minuten. Kerstfeest met Rudolf Kerstmusical voor /door kleine kinderen (onderbouw, groep 1,2,3) Niet religieus, met 4 liedjes. Speelduur ongeveer 30 minuten. Kerstfeest met Rudolf Kerstmusical voor de onderbouw. Het toneel stelt voor

Nadere informatie

Veerle van den Berg Terre Gijsbers Evi Thiessen Nina Lucassen. Angel Mulders Lisanne Schouten Isa Lucassen Aїsha Bihari

Veerle van den Berg Terre Gijsbers Evi Thiessen Nina Lucassen. Angel Mulders Lisanne Schouten Isa Lucassen Aїsha Bihari Basisschool de Komeet Broeksingel 88 6581 HB Malden Telefoon: 024 357 31 82 E-mail: directie@dekomeetmalden.nl Website: www.dekomeetmalden.nl Kinderboekenweek 2015 Winnaars van de griffels: Veerle van

Nadere informatie

Thema hatsjoe Kleine Puk wat is er nou... 4 Au! Mijn vinger doet zeer... 4 Dag dokter... 5 Kortjakje... 5 Waar heb je pijn?...

Thema hatsjoe Kleine Puk wat is er nou... 4 Au! Mijn vinger doet zeer... 4 Dag dokter... 5 Kortjakje... 5 Waar heb je pijn?... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo...... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

2. We hebben een P, We hebben een I We hebben een U We hebben een S We hebben een X PIUS X (of naam wandelgroep)

2. We hebben een P, We hebben een I We hebben een U We hebben een S We hebben een X PIUS X (of naam wandelgroep) 1. 1-2-3-4-5-6-7 Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, al weer een kilometer En daarvoor, daar lopen ze niet door En daarachter, daar lopen ze wat zachter En daar tussen daar lopen ze te kussen En op zij

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Oom Remus bron. Z.n., z.p. ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/remu001twee01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven J.C. Harries 2 [Het

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl R O S A D E D I E F Arco Struik Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl In de winkel 3 Bart 5 Een lieve dief 7 De telefoon 9 Bij de dokter 11 De blinde vrouw 13 Een baantje 15 Bijna betrapt

Nadere informatie

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan.

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan. Ik en mijn familie 2 februari starten we met het thema ik en mijn familie, tijdens deze drie weken staat de familie van het kind centraal. We starten daarom ook in de eerste week met de familie foto s.

Nadere informatie

Liturgie voor de Gezinsdienst. Thema: In de wolken!

Liturgie voor de Gezinsdienst. Thema: In de wolken! Liturgie voor de Gezinsdienst op 26 oktober 2014 om 10,00 uur in De Ark Thema: In de wolken! Met medewerking van: Elly Maarsingh Renny Post Leden van de KiWi Voor de dienst zingt Ludgrut: Wees welkom allemaal

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Onze oude versjes. C. Spoor. bron C. Spoor, Onze oude versjes. H. Meulenhoff, Amsterdam 1906. 2010 dbnl

Onze oude versjes. C. Spoor. bron C. Spoor, Onze oude versjes. H. Meulenhoff, Amsterdam 1906. 2010 dbnl Onze oude versjes C. Spoor bron. H. Meulenhoff, Amsterdam 1906 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/spoo015onze01_01/colofon.php 2010 dbnl 5 [Onze oude versjes] Daar was ereis een vrouw Die

Nadere informatie

Jip en Janneke - Kindermusical (Children musical)

Jip en Janneke - Kindermusical (Children musical) 1. Jip en Janneke - Kindermusical (Children musical) Ik ben Jip - I am Jip Ik ben Janneke - I am Janneke En we wonen naast elkaar - And we live beside each other Hij heet Jip - His name is Jip - He is

Nadere informatie

TONEELSTUK Marama en de krokodillenrivier.

TONEELSTUK Marama en de krokodillenrivier. TONEELSTUK Marama en de krokodillenrivier. AKTE I Scène 1 In een Afrikaans dorpje staan wat hutjes en zijn de mensen bezig met alledaagse dingen: er wordt water gehaald, eten gemaakt, kinderen spelen buiten...

Nadere informatie

Liedjes van de Beiler Sprookjesboom

Liedjes van de Beiler Sprookjesboom Liedjes van de Beiler Sprookjesboom Opruimliedjes Onderstaand liedje zingen we voordat we beginnen met opruimen. Doe je handen maar omhoog Maak daarvan een mooie boog Zet ze netjes in je zij en luister

Nadere informatie

De WC s op De Geldershof.

De WC s op De Geldershof. 1. Klaas en Lieke wonen in één huis. Klaas gaat boodschappen halen en als hij terug komt liggen er glas scherven op de grond, het raam is open, en Lieke is dood. Wat is er gebeurd toen Klaas weg was? 2.

Nadere informatie

Sint Nicolaas op school. Wel meester, hoe gaat het met Mina en Ko? Ja waarde Sint Niklaas, dat is maar zozo

Sint Nicolaas op school. Wel meester, hoe gaat het met Mina en Ko? Ja waarde Sint Niklaas, dat is maar zozo Sint Nicolaas op school Wel meester, hoe gaat het met Mina en Ko? Ja waarde Sint Niklaas, dat is maar zozo Verdienen ze een prijsje of zijn ze t niet waard? Zij zijn als de anderen, wel roerig van aard.

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen!

1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen! 1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen! Ge zijt nooit in orde! Ge zijt altijd te laat! Ge zijt nooit

Nadere informatie

Plakzijde Schutblad links Schutblad rechts Ziek Eerder verscheen: Niks zeggen! Bekroond met een Vlag en Wimpel 2008 www.gideonsamson.nl www.leopold.nl Gideon Samson Ziek Leopold / Amsterdam Voor Jolijn,

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Biddinghuizen. Gezinsdienst. Thema: Ja is ja

Protestantse Gemeente Biddinghuizen. Gezinsdienst. Thema: Ja is ja Zondag 25 oktober 205 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Gezinsdienst Thema: Ja is ja Voorganger: ds. Sifra Baayen - Op t Land Meevoorbereid door WJV Muzikale medewerking: True Colors Welkom - door de

Nadere informatie

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen Dit ben ik! Weekprogramma: Week 1; 0 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken. 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen 2 jaar Aanwijzen en benoemen delen van het gezicht. 3 jaar

Nadere informatie

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N Personen Pa Ma Kind 1 Kind 2 Dominee Vrouw van de Dominee Zondagsschooljuf Man van de zondagsschooljuf Buurman Smit Buurvrouw Smit Het Ding (speelt wel mee,

Nadere informatie

De kermis. Tim Abel en Raf liepen naar huis. Ze wonen bij elkaar in de straat.

De kermis. Tim Abel en Raf liepen naar huis. Ze wonen bij elkaar in de straat. De kermis Tim Abel en Raf liepen naar huis. Ze wonen bij elkaar in de straat. Toen ze thuis waren Face Time de Raf naar Tim. hij zei ga je mee naar de kermis. Ja leuk zij Tim. Zal ik abel ook vragen. Ja

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Net als mensenkindjes sluit je visjes niet op Laat ze goed bewegen En zwemmen Hop hop hop hop hop hop hop (x2)

Net als mensenkindjes sluit je visjes niet op Laat ze goed bewegen En zwemmen Hop hop hop hop hop hop hop (x2) Hoera, Kortjakje is niet meer ziek! We maakten 5 kinderliedjes actiever, gezonder en positiever door ze in een nieuw jasje te steken. Want niets beter voor je kind dan samen bewegen op leuke muziek. Eén

Nadere informatie

ROSANNE. Oh, oh, oh. Van Aemstel Produkties - De leukste uitjes van Amsterdam - www.amterdamexcursies.nl

ROSANNE. Oh, oh, oh. Van Aemstel Produkties - De leukste uitjes van Amsterdam - www.amterdamexcursies.nl ROSANNE Rosanne, ik weet dat er heel veel mannen zijn Elke keer weer een ander en mij doet 't pijn Want jou liefde waarmee jij mij soms verblijdt Wil ik liever, liever, liever, liever voor altijd Als ik

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Makkers en rakkers. Nel Ooievaar. bron Nel Ooievaar, Makkers en rakkers. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940. 2010 dbnl

Makkers en rakkers. Nel Ooievaar. bron Nel Ooievaar, Makkers en rakkers. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940. 2010 dbnl Makkers en rakkers Nel Ooievaar bron. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/ooie002makk01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 [Makkers en rakkers] 3 Een mus

Nadere informatie

Dit is een apotheek. Berend

Dit is een apotheek. Berend Dit is een apotheek. Dit is een gaapenkop. Die staat daar omdat sommige mensen konden niet lezen. En daarna gingen we naar de bakker. Bij de bakker verzorgde broden. En daarna gingen we naar de postbode

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015 Schoolkrant de Kidskijker 1 e editie 2014-2015 Inleiding Het jaar 2014 zit er al weer bijna op. De donkere dagen voor de Kerst zijn in volle gang. Deze Kerst-schoolkrant is de eerste echte schoolkrant

Nadere informatie

nooit Zeer ruw en onvoorzichtig zijn Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen Als een olifant door een porseleinkast gaan

nooit Zeer ruw en onvoorzichtig zijn Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen Als een olifant door een porseleinkast gaan Als een olifant door een porseleinkast gaan Zeer ruw en onvoorzichtig zijn Als één schaap over de dam is volgen er meer Als iemand het voorbeeld geeft, zijn er al snel meer mensen die dit voorbeeld volgen

Nadere informatie

Deze liedjes zingen we met de kinderen

Deze liedjes zingen we met de kinderen Deze liedjes zingen we met de kinderen Klein rood autootje Klein rood autootje, waar breng je ons naar toe? Naar opa en naar oma en naar de koetjes boe En de handjes gaan van klap, klap, klap! En de voetjes

Nadere informatie

De honderd hazen van Grimm

De honderd hazen van Grimm De honderd hazen van Grimm Sprookje van vogelgrijp Voor klas 1 Rudolf Steinerschool De Bilt April 2003 TONEELSTUK DE HONDERD HAZEN DOOR MARIJKE HEUNKS EN KLAS 1 april 2003 KONING PRINSES BOER ZOON OELE

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

Ga daar dan staan. Hou je meer van geel, dan kies je de kant van de muur. Ga daar dan staan.

Ga daar dan staan. Hou je meer van geel, dan kies je de kant van de muur. Ga daar dan staan. Rood of geel? Joris Denoo Ik ken een heel leuk spel, zegt juf Lotte. Je kunt het doen hier in de klas. Wie doet mee met mij? Ik juf! Ik! Ik! Ik ook! Juf! Ik! Ik! Ja, ik ook! Dat is prima, knikt de juf.

Nadere informatie

Germa de Vos. Kletsboek. Een vrolijk voorleesboek

Germa de Vos. Kletsboek. Een vrolijk voorleesboek Germa de Vos Kletsboek Een vrolijk voorleesboek 1 Het huis van de tien kinderen 1., daar kun je haast niet lopen. Overal zitten kleintjes hun vetertjes te knopen. 2., daar is het altijd feest, omdat er

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Muzikale begeleiding: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Muzikale begeleiding: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 4 oktober 2015, schoolkerkdienst Beestenboel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld

Nadere informatie

HOTTENTOTTENTEN- TENTENTOONSTELLING

HOTTENTOTTENTEN- TENTENTOONSTELLING HOTTENTOTTENTEN- TENTENTOONSTELLING 6 Stap 1 Binnenkort is Tim jarig. Zijn ouders organiseren een feestje. Zijn familieleden willen graag weten waarmee ze hem een plezier kunnen doen. Tim wil hun een lijstje

Nadere informatie

Ik ben met kerst naar Jingle Balls geweest. Het is een groot concert in de Ziggo dome. Er kwamen veel artiesten zoals Roel van Velzen en Afro jack.

Ik ben met kerst naar Jingle Balls geweest. Het is een groot concert in de Ziggo dome. Er kwamen veel artiesten zoals Roel van Velzen en Afro jack. Groep 8 Mijn voorlopig advies. Ik moest op gesprek met mijn moeder en mijn broertje. We moesten naar meester Tom. We kregen een hele uitleg. Op het eind hoorde ik mijn voorlopig advies. Het was kader of

Nadere informatie

40 dagen sparen voor ons goede doel

40 dagen sparen voor ons goede doel Scheurkalender Vastentijd 40 dagen sparen voor ons goede doel. Hoe goed heb JIJ het? Misschien kun je een ander helpen, die het niet zo goed heeft als jij. Scheur elke dag een blaadje af En lees wat je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE JUNI 14

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE JUNI 14 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE JUNI 14 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Het einde van het schooljaar nadert, dus tijd voor ons laatste thema: water, wat doe je ermee. Onze themakast hebben we

Nadere informatie

JAN STEVENS. Voorjaarsdroom. De Wielewaal" Dordrecht 1945

JAN STEVENS. Voorjaarsdroom. De Wielewaal Dordrecht 1945 JAN STEVENS Voorjaarsdroom De Wielewaal" Dordrecht 1945 r JAN STEVENS 4 Voorjaarsdroom De Wielewaal" Dordrecht 1945 voor Minke « Die lentemorgen, vroeg - ben ik door de boomgaard gegaan en het was of

Nadere informatie

Hiep hoi! Vrolijke vrienden (Samson en Gert)

Hiep hoi! Vrolijke vrienden (Samson en Gert) Vrolijke vrienden (Samson en Gert) Refrein 2x Vrolijke vrolijke vrienden Vrolijke vrienden dat zijn wij G: als wij samen gaan kamperen naar het bos of naar de hei. S: dan klinkt het wel duizend keren vrolijke

Nadere informatie

muziek en tekst: Marco Lenaerts

muziek en tekst: Marco Lenaerts DE LIEDJESTEKSTEN VAN 'RADIO SINTERKLAAS' EEN CD VAN THEATER RAT muziek en tekst: Marco Lenaerts PIETENSCHOOL Wil je een toffe job? Geef het zoeken maar niet op. Wil je werken voor de Sint? Was dat je

Nadere informatie

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt.

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt. Manon De muziek dreunt in haar hoofd, haar maag, haar buik. Manon neemt nog een slok uit het glas dat voor haar staat. Wat was het ook alweer? O ja, rum-cola natuurlijk. Een bacootje noemen de jongens

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

Hoog in de speelgoedbergen

Hoog in de speelgoedbergen Wat hoor ik op het dak Wat hoor ik op het dak? Klik, klak, klik, klak. Het is Zwarte Piet, maar ik zie hem niet. Wie wacht er bij het paard? Klik, klak, klik, klak. Het is Sinterklaas, met een zak vol

Nadere informatie

dan stonden we hier nu niet zo verloren in het land

dan stonden we hier nu niet zo verloren in het land Goh, wat is de wereld groot, of zijn wij zo klein? En waar zou de brievenbus zijn? Want ik wil zo graag mijn brief posten voor de poes, is de brievenbus soms achter de roze bloem? Waarom heeft ze die er

Nadere informatie