De nieuwe loopbanen. Informatiebrochure. Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt - De nieuwe loopbanen (V4)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De nieuwe loopbanen. Informatiebrochure. Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt - De nieuwe loopbanen (V4) - 2014 1"

Transcriptie

1 De nieuwe loopbanen Informatiebrochure Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

2 Intro De ontwerpteksten werden door het geheel van de syndicale organisaties verworpen, omdat bepaalde maatregelen het statuut ondergraven evenals omwille van de ongelijke behandeling van de personeelsleden. Desondanks werd het Koninklijk besluit van 25 oktober 2013 betreffende de geldelijke loopbaan van de personeelsleden van het federaal openbaar ambt gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 14 november 2013 en is het op 1 januari 2014 in werking getreden. Er is geen sprake van één loopbaan, maar twee loopbaansystemen die beiden worden aangestuurd door de evaluatie. De eerste een klassieke loopbaan, met baremaverhogingen en weddeschalen, is voorbehouden aan de personeelsleden die vanaf 1 januari 2014 worden aangeworven of aan de ambtenaren die vanaf diezelfde datum toegang krijgen tot een hoger niveau of een hogere klasse. De tweede, die bestaat uit bonussen die gevoegd worden bij de weddeschaal, is voorbehouden aan de personeelsleden die reeds in functie waren op 31 december Het betreffen zoals in het KB gespecificeerd overgangsmaatregelen die wel nog gedurende een 30 tal jaar hun uitwerking zullen hebben! Met deze informatiebrochure willen wij vooreerst de ambtenaren die in dienst zijn, uitleggen wat hen te wachten staat en de mysteries rond de toekomst van hun loopbaan verduidelijken. Vervolgens zetten wij de loopbaan van de toekomstige ambtenaren van het federaal openbaar ambt uiteen. F. FERNANDEZCORRALES Voorzitter VSOAFGGA Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

3 Inhoudstafel Hoofdstuk 0: Toepassingsgebied van de hervorming Hoofdstuk 1: De nieuwe oude loopbaan Voor wie? De premie voor gecertificeerde opleidingen De weddeschalen De bonificaties Hoe een bonificatie bekomen? Hoeveel bedraagt deze bonificatie? Overgang naar een hogere niveau of een hogere klasse Contractuelen De hogere functies Enkele concrete loopbaanvoorbeelden 19 Hoofdstuk 2: De nieuwe loopbaan Voor wie? De nieuwe schalen Het verloop van de loopbaan Overgang naar een hogere niveau of een hogere klasse Contractuelen 29 Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

4 Hoofdstuk 0: Toepassingsgebied van de hervorming De nieuwe loopbaan is van toepassing op de personeelsleden van het federaal openbaar ambt, zowel statutairen, stagiairs EN contractuelen. Op de mandaathouders is de nieuwe loopbaan ten dele van toepassing. De betrokken personeelsleden zijn deze van: de FOD s (Federale Overheidsdiensten) de POD s (Programmatorische Federale Overheidsdiensten) het burgerpersoneel van het Ministerie van Landsverdediging de instellingen van openbaar nut (ION) de openbare instellingen van sociale zekerheid (OISZ) de diensten die van de voormelde organen afhangen Zijn niet rechtstreeks betrokken: de penitentiair bewakingsambtenaren, de staatsveiligheid, het wetenschappelijk personeel van de wetenschappelijke instellingen, de rechterlijke orde, de politie, het onderwijs, FOD + burgers lands- verdediging OISZ De nieuwe loopbaan POD ION Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

5 Hoofdstuk 1: De nieuwe oude loopbaan 1.1. Voor wie? De nieuwe oude loopbaan geldt enkel voor de contractuele en statutaire personeelsleden die reeds in dienst waren op 31 december Voor hen gelden uitsluitend overgangsbepalingen die enkel voor de vorm deze naam dragen. Een personeelslid dat in december 2013 in dienst trad, kan namelijk de rest van zijn loopbaan onder de zogenaamde overgangs bepalingen vallen! Is er een kanteling in de nieuwe loopbaan (deze voor de aangeworvenen vanaf 2014) voorzien voor de reeds in dienst zijnde personeelsleden? Neen! Personeelsleden kunnen maar van het oude systeem kantelen in het nieuwe systeem indien er een wijziging is in hun loopbaan. Enkel de personeelsleden die worden bevorderd naar een hoger niveau of een hogere klasse, opnieuw worden aangeworven of veranderen van graad, komen terecht in de nieuwe loopbaan De premie voor gecertificeerde opleidingen Alle personeelsleden die een premie voor competentieontwikkeling ontvangen, blijven deze ontvangen tot het einde van de geldigheidsduur van hun gecertificeerde opleiding. De competentiepremie zal, zoals dat nu het geval is, ieder jaar in de maand september worden uitbetaald. Art Het personeelslid dat een premie voor competentieontwikkeling geniet bij de inwerkingtreding van dit besluit of dat het genot ervan bekomt na de inwerkingtreding ervan overeenkomstig artikel 35 behoudt deze tot het verstrijken van de geldigheidsduur van de gecertificeerde opleiding waaruit deze premie voortvloeit. De geldigheidsduur verloopt en verstrijkt volgens de bepalingen die van kracht waren op 31 december De premie wordt berekend en uitbetaald volgens de modaliteiten die van kracht waren op 31 december De ambtenaren die aan het einde van de geldigheidsduur van hun gecertificeerde vorming naar een oude hogere weddeschaal zouden bevorderd geweest zijn, bekomen deze weddeschaal. Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

6 Voorbeelden: 1. Ik ben ambtenaar CA1, ik ben geslaagd voor een gecertificeerde opleiding waarvan de geldigheidsduur aanving op 1 juli Ik zal dus verder mijn premie voor competentieontwikkeling blijven ontvangen tot 30 juni 2019 en op 1 juli 2019 ga ik over naar de weddeschaal CA2. 2. Ik ben BA2 en geslaagd voor mijn eerste gecertificeerde opleiding vanaf 1 juli Ik zal dus mijn premie voor competentieontwikkeling ontvangen tot 30 juni 2019, maar ik bekom de schaal BA3 niet, daar er in de copernicaanse loopbaan 2 gecertificeerde opleidingen vereist waren. Bijzondere gevallen: De A4 en de A5 s kregen geen premie voor competentieontwikkeling, maar zij zullen toch de hogere weddeschaal bekomen op het einde van de geldigheidsduur van hun gecertificeerde vorming. Een A12 die bij het einde van de geldigheidsduur van zijn gecertificeerde vorming zouden overgaan naar de schaal A21, zal deze schaal bekomen en aldus bevorderd worden tot de klasse A2. De ambtenaren A11 (niet de contractuelen) waren niet genoodzaakt om een gecertificeerde vorming te slagen om over te gaan naar de schaal A12, zij moesten gedurende 6 jaar in deze schaal bezoldigd zijn. Zij zullen de schaal A12 nog steeds bekomen na 6 jaar dienstanciënniteit in A11. De personeelsleden van wie de geldigheidsduur van de gecertificeerde opleiding tussen 1 januari 2014 en 31 december 2016 afloopt, behouden deze competentiepremie tot 31 december 2016 indien voldaan aan volgende voorwaarden: niet zijn overgegaan naar een hogere oude weddeschaal aan het einde van de geldigheidsduur van hun gecertificeerde vorming; geen bevordering door overgang naar een hoger niveau noch bevordering naar de hogere klasse hebben bekomen; niet in de voorwaarden zijn geweest om zich tussen 1 januari 2013 en 3 februari 2013 in te schrijven voor een nieuwe gecertificeerde opleiding. Art Het in paragraaf 1 bedoelde personeelslid van wie de geldigheidsduur van de gecertificeerde opleiding tussen 1 januari 2014 en 31 december 2016 afloopt zonder dat hij de in de tweede paragraaf bedoelde vooruitgang in weddeschaal geniet behoudt het voordeel van deze premie voor competentieontwikkeling tot 31 december 2016 indien het aan de twee volgende voorwaarden voldoet : 1 niet in de voorwaarden zijn geweest om zich tussen 1 januari 2013 en 3 februari 2013 voor een nieuwe gecertificeerde opleiding in te schrijven; 2 geen bevordering door overgang naar een hoger niveau noch bevordering naar de hogere klasse bekomen gedurende deze periode. De premie wordt berekend en uitbetaald volgens de modaliteiten die van kracht waren op 31 december Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

7 Voorbeelden: 1. Ik ben CA3 en mijn premie voor competentieontwikkeling loopt af in september 2015, wordt deze verlengd? JA, het KB voorziet geen uitsluiting indien je bezoldigd bent in de laatste weddeschaal. 2. Ik ben contractueel A11, ik verlies mijn premie voor competentieontwikkeling in juli 2014, wordt deze verlengd? JA, deze maatregel is zowel op contractuelen als statutairen van toepassing. ik behoud de premie tot het einde van de geldigheidsduur Ik heb een premie voor gecerificeerde opleiding Ik geniet van de hogere weddeschaal ik behoud mijn premie indien deze afloopt voor 01/01/ De weddeschalen Elk personeelslid behoudt de weddeschaal die hij op 31 december 2013 had. Art In afwijking van hoofdstuk I van Titel II en onverminderd artikel 48 behoudt het personeelslid de oude weddeschaal waarin het bezoldigd werd bij de inwerkingtreding van dit besluit. ( ) 2. In afwijking van hoofdstuk I van titel II en onverminderd artikel 48 behoudt het personeelslid de oude specifieke weddeschaal waarin het bezoldigd werd bij de inwerkingtreding van dit besluit. Aangezien de oude weddeschalen worden opgeheven door het koninklijk besluit van 25 oktober 2013 ben je houder van een uitdovende weddeschaal! Spijtig genoeg zal de vooruitgang in deze weddeschalen niet meer dezelfde zijn als momenteel het geval is. Vanaf 1 januari 2017 komt er een jaarlijkse forfaitaire verhoging voor alle schalen met de hieronder vermelde bedragen: Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

8 Weddeschaal DT1 DT2, DT3, DT4, DT5 Andere schalen van niveau D (niveau 3 en 4) Schalen van niveau C (niveau 2) BI1, BI2, BI3, BI4 Andere schalen van niveau B (niveau 2+) Schalen van de klasse A1 Schalen van de klasse A2 Schalen van de klasse A3 Schalen van de klasse A4 Schalen van de klasse A5 Andere schalen van niveau A (niveau 1) Alle andere weddenschalen Bedrag 27,00 euro 180,00 euro 122,00 euro 200,00 euro 256,00 euro 270,00 euro 258,00 euro 196,00 euro 206,00 euro 256,00 euro 256,00 euro 200,00 euro 200,00 euro Opgelet! Alhoewel het besluit voor de oude nieuwe loopbaan geen beperking voorziet voor het aantal jaarlijkse verhogingen, wordt de bezoldiging geplafonneerd op het maximum van de laatste schaal van de graad of klasse in de nieuwe loopbaan. Enkele uitzonderingen en bijzonderheden: Art. 47 De agenten die houder zijn van een weddeschaal die hoger is dan de laatste schaal van zijn graad of klasse in de nieuwe loopbaan, kan het maximum van deze specifieke schaal bekomen. De ambtenaren van de klasse A1 kunnen het maximum van de schaal A23 bereiken. In afwijking van de artikelen 42, 43, 45 en 46 wordt de som van de wedde verschuldigd overeenkomstig de weddeschaal, berekend rekening houdend met artikel 48, de eerste schaalbonificatie en de verschillende schaalbonificaties beperkt tot het maximumbedrag van de hoogste schaal van de graad of de beschouwde klasse, zoals bepaald in bijlage I. Het maximumbedrag wordt voor de ambtenaren die bij de inwerkingtreding van dit besluit een oude weddeschaal of een oude specifieke weddeschaal genieten evenwel opgetrokken tot het bedrag van de laatste trap van deze oude weddeschaal of van deze oude specifieke weddeschaal wanneer hun hoogste trap bij de inwerkingtreding van dit besluit hoger ligt dan het in het eerste lid bedoelde maximumbedrag. Voorbeeld: ik ben CA2, ik heb 12 jaar geldelijke anciënniteit op 1 februari 2013, mijn weddeschaal wordt: Datum Geldelijke anciënniteit Vroeger Nieuw 1 februari , ,50 1 februari , ,50 1 februari , ,11 1 februari , ,11 1 februari , ,11 1 februari , ,11 1 februari , ,11 Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

9 Bijzondere gevallen: De ambtenaren die konden genieten van een promotie die werd gegarandeerd door de overgangsmaatregelen in de copernicaanse loopbaan, maar nog geen titularis zijn van deze bevorderingsweddeschaal, krijgen deze promotie niet meer (voorbeeld: de agenten CA3 konden de schaal 22B bekomen). De ambtenaren die houder zijn van specifieke weddenschalen die hen werden gegarandeerd door copernicus, behouden deze schalen. Opgelet: de bonificaties, waarover wij het hebben in het volgende punt, worden niet toegevoegd aan deze specifieke weddenschalen, maar wel aan de schaal waarin zij werden geïntegreerd bij de copernicushervorming. Indien de weddeschaal van integratie verhoogd met de bonificaties voordeliger is dan de specifieke weddeschaal, krijgt de agent de hoogste bezoldiging. Art. 38 De woorden «oude specifieke weddeschaal» verwijzen naar een specifieke weddeschaal die sommige ambtenaren genieten bij de inwerkingtreding van dit besluit, in voorkomend geval op voorwaarde dat ze voordeliger is dan een in artikel 37 bedoelde weddeschaal. Indien de oude weddeschaal, verhoogd met een schaalbonificatie in toepassing van artikelen 42 tot 47, oude weddeschaal waarop ze eveneens recht hebben, hen een voordeliger wedde waarborgt, worden de in het eerste lid bedoelde ambtenaren bezoldigd in deze oude weddeschaal, zoals bepaald in bijlage II De bonificaties We bespraken de verschillen en gelijkenissen met wat bestond, met name de weddeschalen en de premie voor gecertificeerde opleidingen. Met de bonificaties begeven we ons op onbekend terrein! Een bonificatie is een bedrag dat onder bepaalde voorwaarden aan de wedde zal worden toegevoegd. Dit komt in de plaats van de overgang naar de hogere weddeschaal Hoe een bonificatie bekomen? Om een bonificatie te bekomen moet u een vereist aantal evaluatievermeldingen voldoet aan de verwachtingen of uitzonderlijk hebben verkregen, evenals een vereist aantal jaren geldelijke anciënniteit hebben verworven sinds 1 januari Het koninklijk besluit van 25 oktober 2013 maakt een onderscheid tussen de eerste bonificatie en de volgende en tussen tabel 1 en tabel 2. In deze tabellen wordt een differentiatie gemaakt met betrekking tot de toegekende bedragen, waarop dieper wordt ingegaan in punt Wij leggen u hier eerst de voorwaarden voor het verkrijgen van een bonificatie en de periodiciteit ervan uit. Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

10 De eerste bonificatie: Dit is voor alle niveaus en alle klassen gelijk. U bekomt uw eerste bonificatie wanneer u: 3 evaluatievermeldingen voldoet aan de verwachtingen of 2 vermeldingen uitzonderlijk hebt verkregen. 3 jaar, of 2 jaar (in geval van de vermeldingen uitzonderlijk) geldelijke anciënniteit hebt verworven. Logischerwijs zal voor het overgrote deel van de personeelsleden deze eerste bonificatie toegekend worden op 1 januari 2017 (na 3 jaar). 2 "uitzonderlijk" of 3 "voldoet aan de verwachyngen" eerste bonificaye 2 of 3 jaar geldelijke anciënniteit hebben verworven De volgende bonificaties: Voor de niveaus B, C et D: U bekomt uw volgende bonificatie wanneer u: 6 evaluatievermeldingen voldoet aan de verwachtingen of 4 evaluaties uitzonderlijk verkreeg. 6 jaar of minimum 4 jaar in het geval van opeenvolgende vermeldingen uitzonderlijk schaalanciënniteit hebt verworven sinds de toekenning van uw eerste bonificatie. Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

11 6 vermeldingen "voldoet aan de verwachyngen" of 4 "uitzonderlijk" 6 of 4 jaar geldelijke anciënniteit hebben verworven BonificaYe Voor het niveau A: U bekomt uw volgende bonificatie wanneer u: 5 evaluatievermeldingen voldoet aan de verwachtingen of 4 evaluaties uitzonderlijk verkreeg. 5 jaar of minimum 4 jaar in het geval van opeenvolgende vermeldingen uitzonderlijk schaalanciënniteit hebt verworven sinds de toekenning van uw eerste bonificatie. 5 vermeldingen "voldoet aan de verwachyngen" of 4 "uitzonderlijk" 5 of 4 jaar geldelijke anciënniteit hebben verworven BonificaYe Uitzondering: Op de toekenning van bonificaties blijkt geen limiet te staan, nochtans voorziet het koninklijk besluit bepaalde beperkingen voor de contractuele personeelsleden. Contractuelen kunnen slechts de eerste bonificatie en één volgende bonificatie bekomen, niets meer (met uitzondering van het keuken en schoonmaakpersoneel DT1 die al hun bonificaties kunnen bekomen). Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

12 Hoeveel bedraagt deze bonificatie? Het is niet zo eenvoudig om het bedrag van de bonificatie waarop het personeelslid recht heeft te bepalen. Het koninklijk besluit is vrij complex. We trachten het u zo simpel mogelijk uit te leggen. De bedragen staan in bijlage 5 bij het koninklijk besluit. Verwar tabel 1 niet met tabel 2, noch de kolommen eerste schaalbonificatie en andere schaalbonificatie. De eerste bonificatie: Het bedrag van de eerste bonificatie is bepaald in tabel 2 voor het personeelslid dat: op 1 januari 2014 in de laatste weddeschaal van zijn graad of van zijn klasse is bezoldigd; geen premie voor competentieontwikkeling geniet, terwijl hij wel in de mogelijkheid was een gecertificeerde opleiding te volgen (dus ofwel niet geslaagd is, ofwel zich niet opnieuw heeft ingeschreven); na 1 januari 2014 aan het einde van de geldigheidsduur van zijn gecertificeerde opleiding werd bevorderd naar de laatste weddeschaal van zijn graad of klasse. Het bedrag van de eerste bonificatie is bepaald in tabel 1 voor de andere personeelsleden. Bepaalde uitzonderingen maken dat ook andere personeelsleden volgens tabel 1 hun eerste bonificatie bekomen: Een A12 die nochtans in de laatste weddeschaal van de klasse A1 geniet, krijgt zijn eerste bonificatie volgens tabel 1 indien hij een premie van competentieontwikkeling geniet. De A4 en A5 s die geen premie voor competentieontwikkeling kregen, krijgen hun bonificatie volgens tabel 1 indien zij geslaagd zijn voor hun gecertificeerde vorming. De DT1 s, die slechts één schaal hebben in hun graad, krijgen hun eerste bonificatie volgens tabel 1 indien zij een premie voor competentieontwikkeling genieten. De personeelsleden die minder dan 1 jaar niveauanciënniteit hadden of nog niet in dienst waren op 3 februari 2013 (en zich dus nooit hebben kunnen inschrijven voor een gecertificeerde vorming), krijgen de bonificaties van tabel 1. Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

13 Art De bedragen van de eerste schaalbonificaties zijn deze bepaald in tabel II voor : 1 het personeelslid dat in de laatste weddeschaal van zijn graad of van zijn klasse bij de inwerkingtreding van dit besluit is bezoldigd; 2 het personeelslid dat geen premie voor competentieontwikkeling bij de inwerkingtreding van dit besluit, onverminderd artikel 35, geniet. 3 de ambtenaar die overeenkomstig artikel 36, 2, een bevordering in weddeschaal naar de oude hogere weddeschaal bekomt aan het einde van de geldigheidsduur van zijn gecertificeerde opleiding indien deze oude hogere weddeschaal de laatste weddeschaal van zijn graad of van zijn klasse was. De bedragen zijn bepaald in tabel I voor de andere personeelsleden. De oude weddeschalen CA3, CT3, CF3, CAS3, CTS3 worden beschouwd als de laatste weddeschalen van het niveau C alsook de weddeschalen 22B en 22BS. 2. In afwijking van paragraaf 1, eerste lid, 1, bekomt het personeelslid dat bezoldigd is in de oude weddeschaal A12 of DT1 het in tabel I bepaald bedrag indien het een premie voor competentieontwikkeling geniet bij de inwerkingtreding van dit besluit. 3. In afwijking van paragraaf 1, eerste lid, 2, bekomen de ambtenaar die op 3 februari 2013 geen jaar niveauanciënniteit had en de contractueel die niet sedert een jaar op dit niveau in dienst was op dezelfde datum het in tabel I bepaalde bedrag. Deze paragraaf is niet van toepassing op het personeelslid dat zich volgens de bepalingen van kracht op 3 februari 2013 onmiddellijk voor een gecertificeerde opleiding had kunnen inschrijven. 4. In afwijking van paragraaf 1, eerste lid, 2, bekomt de ambtenaar die bij de inwerkingtreding van dit besluit bezoldigd is in de oude weddeschaal A41, A42, A51 of A52 en die geslaagd is voor een gecertificeerde opleiding in zijn weddeschaal het in tabel I bepaalde bedrag. Ik slaagde niet voor mijn geceryficeerde opleiding Ik word bezoldigd in de laatste schaal van mijn graad of klasse Ik werd in de laatste schaal bevorderd via een geceryficeerde opleiding Eerste bonificaye in tabel 2 Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

14 De overige bonificaties: Het bedrag van de andere bonificaties is bepaald in tabel 2 voor het personeelslid dat: in de laatste of de voorlaatste weddeschaal van zijn graad of klasse is bezoldigd; reeds één schaalbonificatie heeft genoten na de eerste schaalbonificatie (dus uw 3 de schaalbonificatie). Met uitzondering van de A12 die al hun bonificaties volgens tabel 1 krijgen. De andere personeelsleden krijgen de bonificaties bepaald in tabel 1. Art. 51 De bedragen van de schaalbonificaties zijn deze bepaald in tabel II voor : 1 het personeelslid dat in de laatste of de voorlaatste weddeschaal van zijn graad of klasse is bezoldigd; 2 het personeelslid dat reeds één schaalbonificatie heeft genoten na de eerste schaalbonificatie, met uitzondering van de ambtenaren die bij de inwerkingtreding van dit besluit in de schaal A12 zijn bezoldigd. De bedragen zijn bepaald in tabel I voor de andere personeelsleden. Ik word bezoldigd in de laatste of voorlaatste schaal van mijn graad of klasse Ik heb reeds twee bonificayes genoten BonificaYes in tabel 2 Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

15 De bedragen: TABEL 1 Graad / klasse Eerste bonificatie Andere bonificaties De medewerkers keuken/ schoonmaak (DT1) 800,00 euro 200,00 euro Andere graden van niveau D 1.000,00 euro 1.000,00 euro Graden van niveau C 1.700,00 euro 1.700,00 euro Fiscaal deskundige (BF specifiek Financiën ) 2.500,00 euro 2.000,00 euro ICTdeskundige (BI) 2.500,00 euro 2.500,00 euro Andere graden van niveau B 2.000,00 euro 2.000,00 euro Klasse A ,00 euro 3.000,00 euro Klasse A ,00 euro 3.000,00 euro Klasse A ,00 euro 3.000,00 euro Klasse A ,00 euro 3.000,00 euro Klasse A ,00 euro 3.000,00 euro TABEL 2 Graad / klasse Eerste bonificatie Andere bonificaties Medewerkers keuken/ schoonmaak 200,00 euro 200,00 euro Andere graden van niveau D 400,00 euro 800,00 euro Graden van niveau C 500,00 euro 1.000,00 euro Fiscaal deskundige (BF specifiek Financiën ) 500,00 euro 1.000,00 euro ICTdeskundige (BI) 500,00 euro 1.000,00 euro Andere graden van niveau B 500,00 euro 1.000,00 euro Klasse A1 800,00 euro 3.000,00 euro Klasse A2 800,00 euro 1.800,00 euro Klasse A3 800,00 euro 1.800,00 euro Klasse A4 800,00 euro 1.000,00 euro Klasse A5 800,00 euro 1.000,00 euro Let op: Indien u een premie voor gecertificeerde opleiding ontvangt, wordt het bedrag van de bonificatie verminderd met het bedrag van de competentiepremie die u ontvangt. Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

16 1.5. Overgang naar een hogere niveau of een hogere klasse Terwijl het koninklijk besluit van 25 oktober 2013 (bijna) niets wijzigt aan de deelnemingsvoorwaarden voor bevorderingen naar het hoger niveau of de hogere klasse, worden de modaliteiten sterk gewijzigd. De deelnemingsvoorwaarden wijzigen enkel voor de statutaire agenten van de klasse A1. Zij kunnen na 6 jaar klasseanciënniteit rechtstreeks postuleren voor een betrekking A3. Tot heden waren zij verplicht via de klasse A2 te passeren, dit is nu niet meer het geval. Wat betreft de modaliteiten zijn er meerdere belangrijke wijzigingen. De eerste wijziging, een zeker niet onbelangrijke, is dat u bij overgang naar het hoger niveau of de hogere klasse automatisch kantelt in de nieuwe loopbaan, deze voor de vanaf januari 2014 nieuw aangeworven personeelsleden. Gedaan met de bonificaties, u bevindt zich dus in een normale loopbaan met weddeschalen. De tweede wijziging is dat er vanaf 1 januari 2014 een minimumverhoging wordt gegarandeerd door het koninklijk besluit. Dit is geen forfaitair bedrag, het is het minimumbedrag op basis waarvan u in een weddeschaal welke niet noodzakelijk de eerste weddeschaal is van de nieuwe loopbaan wordt geïntegreerd. Een voorbeeld: Voorheen bekwam een agent met de weddeschaal CA3 die bevorderde naar het niveau B de schaal BA1 zijn verloning werd geblokkeerd in de schaal CA3 en het geldelijk statuut kende hem gracieus een premie toe van 515,00 euro. In het nieuwe systeem zal een agent CA3 met 15 jaar anciënniteit en een wedde van ,56 euro geïntegreerd worden in de nieuwe weddeschaal B2 met een wedde van ,00 euro, zijnde de eerste schaal die hem binnen zijn anciënniteit een verhoging geeft van minimum 750,00 euro bovenop zijn huidig wedde. Overgang naar het niveau / de klasse bedrag C 500,00 euro B 750,00 euro A 1.500,00 euro A2, A3, A4, A ,00 euro OPGELET: premies, toelagen en vergoedingen worden niet in beschouwing genomen voor uw aanvangswedde, maar wel de bonificatie! Dus voor de agenten die een competentiepremie genieten die wordt afgetrokken van hun bonificatie, wordt hun aanvangswedde enkel berekend op het bedrag van hun wedde! Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

17 Een personeelslid dat een premie voor competentieontwikkeling ontvangt, blijft deze ook na zijn bevordering verder ontvangen, tot het einde van de geldigheidsduur van zijn gecertificeerde opleiding Contractuelen Alhoewel het koninklijk besluit van 25 oktober 2013 het geldelijke lot van de contractuelen merkbaar verbetert, krijgen de contractuelen, in tegenstelling tot wat wij hadden gehoopt, geen echte loopbaan. De contractuele personeelsleden die vóór 1 januari 2014 in dienst waren, hebben onder dezelfde voorwaarden als de statutairen, recht op twee bonificaties (een eerste en een volgende). Zij krijgen dus een halve geldelijke loopbaan. Het keuken en schoonmaakpersoneel kan daarentegen alle bonificaties bekomen. Er is geen sprake van een echte loopbaan, de contractuelen kunnen bijvoorbeeld nog steeds niet bevorderen naar het hoger niveau of de hogere klasse. Wat gebeurt er bij statutarisering? Indien het personeelslid slaagt voor een selectie bij Selor en aan zijn stage start na 1 januari 2014, gaat hij over naar de nieuwe loopbaan (deze voor de personeelsleden aangeworven na 1 januari 2014). De toekenning van de weddeschaal gebeurt als volgt: Naargelang het personeelslid bonificaties heeft bekomt hij: 0 bonificaties de 1 e schaal 1 bonificaties de 2 e schaal 2 bonificaties de 3 e schaal Hij behoudt de opgebouwde anciënniteit voor het bekomen van de volgende bonificatie (of in voorkomend geval de vanaf 1 januari 2014 verworven anciënniteit voor de eerste bonificatie). Deze maatregelen zijn eveneens van toepassing voor een contractueel personeelslid die een nieuw contract tekent en van wie het vorige contract minder dan één jaar geleden ten einde liep. Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

18 Art. 53 In afwijking van artikelen 3 en 19 geniet het personeelslid dat contractueel is bij de inwerkingtreding van dit besluit en dat later tot de stage wordt toegelaten, de tweede schaal van zijn graad of zijn klasse indien hij de eerste schaalbonificatie van zijn graad of van zijn klasse heeft genoten. Hij geniet de derde weddeschaal van zijn graad of zijn klasse, indien hij een schaalbonificatie heeft bekomen na zijn eerste schaalbonificatie. De geldelijke anciënniteit die hij heeft bekomen sinds de maand waarin hij zijn laatste schaalbonificatie heeft genoten, wordt gevaloriseerd als schaalanciënniteit. Dit artikel is ook van toepassing voor de contractueel die een nieuwe arbeidsovereenkomst krijgt binnen een termijn van twaalf maanden sinds het einde van zijn vorige arbeidsovereenkomst. Daar de schalen van de nieuwe loopbaan lager zijn dat deze van de vroegere loopbaan, zal een contractueel die statutair wordt er in de meeste gevallen financieel op achteruitgaan De hogere functies Voor agenten die momenteel reeds een hogere functie uitoefenen wijzigt er niets. Zij blijven het verschil ontvangen tussen de weddeschaal vroegere loopbaan waarin zij benoemd zijn en de weddeschaal vroegere loopbaan van de hogere functie. Zij kunnen niettemin, indien zij tot op vandaag zonder onderbreking zijn aangeduid, de bonificaties krijgen van de eerste weddeschaal van de graad of klasse van hun hogere functie. Art. 54 Voor de berekening van de toelage voor het uitoefenen van een hoger ambt van de ambtenaren die voor een hoger ambt waren aangesteld op de datum van de inwerkingtreding van dit besluit, is de refertewedde van dit hoger ambt de wedde die toegekend is aan de ambtenaren die bij de inwerkingtreding van dit besluit bezoldigd waren in de eerste oude weddeschaal van de graad of de klasse tot de welke dit ambt behoort. Zolang ze dit hoger ambt zonder onderbreking uitoefenen, genieten ze dezelfde schaalbonificaties als deze ambtenaren en volgens dezelfde modaliteiten. Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

19 1.8. Enkele concrete loopbaanvoorbeelden Wij hebben punt per punt de verschillende bouwstenen en de wijzigingen in de nieuwe geldelijke loopbaan uiteengezet. Hieronder illustreren we deze loopbaan aan de hand van concrete voorbeelden. Voorbeeld 1: Een statutaire CA1 is geslaagd voor een gecertificeerde vorming die loopt vanaf januari Op 1 januari 2014 heeft hij 4 jaar geldelijke anciënniteit en hij heeft steeds de vermelding voldoet aan de verwachtingen verkregen. geldelijke anciënniteit schaal wedde premie G.O. 4 CA , ,00 5 CA , ,00 6 CA , ,00 7 CA , , : verlaagde weddeschalen, 1 e bonificatie verminderd met de competentiepremie tot 0,00 euro. 8 CA , ,00 9 CA , : toekenning van de schaal CA2 + de 1 e bonificatie tabel CA ,00 11 CA ,00 12 CA ,00 13 CA , : 2 de bonificatie uit tabel CA ,00 15 CA ,00 16 CA ,00 17 CA ,00 18 CA ,00 19 CA , : 3 de bonificatie uit tabel CA ,00 21 CA ,00 22 CA ,00 23 CA ,00 Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

20 Voorbeeld 2: Een statutaire BA2 is geslaagd voor zijn eerste gecertificeerde vorming BA2 die loopt vanaf januari Hij had twee gecertificeerde vormingen nodig om over te gaan naar de schaal BA3, dus hij bekomt deze niet. Op 1 januari 2014 heeft hij 16 jaar geldelijke anciënniteit. We gaan ervan uit dat hij steeds de vermelding voldoet aan de verwachtingen verkreeg. geldelijke anciënniteit schaal wedde premie G.O. 16 BA , ,00 17 BA , ,00 18 BA , ,00 19 BA , , : verlaagde wedde- schalen, 1 e bonificatie tabel 1 verminderd met de competentiepremie tot 0,00 euro. 20 BA , ,00 21 BA , : verlies van de competentiepremie, gecompenseerd door de bonificatie tabel BA ,00 23 BA ,00 24 BA ,00 25 BA , : 2 de bonificatie uit tabel BA ,00 27 BA ,00 28 BA ,00 29 BA ,00 30 BA ,00 31 BA , : 3 de bonificatie uit tabel 2 en plafonnering op het maximum van de schaal BA3. 32 BA ,00 33 BA ,00 34 BA ,00 35 BA ,00 Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

21 Voorbeeld 3: En statutaire A22 is geslaagd voor zijn gecertificeerde vorming die loopt vanaf januari Op 1 januari 2014 heeft hij 8 jaar geldelijke anciënniteit. We gaan ervan uit dat hij steeds de vermelding voldoet aan de verwachtingen verkreeg. geldelijke anciënniteit schaal wedde premie G.O. 8 A , ,00 9 A , ,00 10 A , ,00 11 A , , : verlaagde weddeschalen, 1 e bonificatie tabel 1 verminderd met de competentiepremie tot 0,00 euro. 12 A , ,00 13 A , : verlies van de competentiepremie, gecompenseerd door de herberekende 1 e bonificatie (in plaats van de bonificatie uit tabel 1 komt een bonificatie uit tabel 2) en herberekening van de schaal A23 met de sinds 2017 verlaagde annuïteiten. 14 A ,00 15 A ,00 16 A , : 2 de bonificatie uit tabel A ,00 18 A ,00 19 A ,00 20 A ,00 21 A , : 3 de bonificatie uit tabel A , : plafonnering op het maximum van de schaal A A ,00 24 A ,00 25 A ,00 26 A ,00 27 A ,00 Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

22 Hoofdstuk 2: De nieuwe loopbaan 2.1. Voor wie? De nieuwe nieuwe loopbaan (in tegenstelling tot de nieuwe oude loopbaan ) is enkel van toepassing op personeelsleden aangeworven vanaf 1 januari 2014 en op de personeelsleden die vanaf deze datum een bevordering of een verandering van graad krijgen naar een hoger niveau of een hogere klasse. Wij kunnen er onmiddellijk aan toevoegen dat er slechts een heel beperkt aantal personen in de nieuwe loopbaan zal terecht komen bij het in werking treden van het besluit van 25 oktober 2013 betreffende de geldelijke loopbaan van de personeelsleden van het federaal openbaar ambt. nieuw aangeworven of in dienst genomen bevordering naar een hogere klasse of een hoger niveau verandering van graad Nieuwe "nieuwe loopbaan" Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

23 2.2. De nieuwe schalen Al hoewel aanvankelijk de nieuwe loopbaan werd opgevat vanuit een uniformiseren van de schalen, zal u, in de tabel op de volgende pagina, kunnen vaststellen hier in de praktijk weinig van in huis kwam. Zo zijn er bijvoorbeeld specifieke schalen van toepassing op de ambtenaren met een specifieke graad bij de FOD Financiën en de FOD Justitie. Welke zijn de kernprincipes van de nieuwe schalen? In elke schaal zijn er 30 trappen en dus jaarlijkse verhogingen. Er bestaan geen biënnales zoals voorheen bij de copernicusschalen voor de niveaus B, C en D. Aan elke graad of klasse zijn een aantal schalen gekoppeld, welke niet noodzakelijk starten bij de eerste weddeschaal (voorbeeld: de fiscaal deskundige begint zijn loopbaan bij de schaal B2). Het merendeel van de graden en klassen omvatten 5 schalen, behalve: o de financieel medewerker, die er 3 heeft; o de medewerker restaurant/schoonmaak, de operationeel brigadier, de klassen A4 en A5, die er 4 tellen; o de technisch medewerker en de klasse A1, die 6 schalen hebben. Vanzelfsprekend bekomt een personeelslid een schaal in overeenstemming met zijn graad of klasse en de trap die overeenstemt met zijn geldelijke anciënniteit. De bedragen van de nieuwe weddenschalen kan u terugvinden in bijlage I van het koninklijk besluit. Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

24 Lijst van de graden en klassen met de overeenstemmende nieuwe weddenschalen: Graad/Klasse administratief medewerker penitentiair administratief medewerker justitieel administratief medewerker (onthaalbeambte) financieel medewerker technisch medewerker veiligheidsmedewerker operationeel medewerker operationeel brigadier medewerker keuken/schoonmaak administratief assistent technisch assistent veiligheidsassistent financieel assistent penitentiair administratief assistent justitieel administratief assistent administratief deskundige justitieel administratief deskundige technisch deskundige financieel deskundige penitentiair administratief deskundige penitentiair technisch deskundige penitentiair financieel deskundige justitieel technisch deskundige (justitieassistent) fiscaal deskundige ICT-deskundige klasse A1 klasse A2 klasse A3 klasse A4 klasse A5 Niveau D Niveau C Niveau B Niveau A Schaal NDA1, NDA2, NDA3, NDA4 et NDA5 DAS1, DAS2, DAS3, DAS4 et DAS5 NDA3, NDA4 et NDA5 NDT1, NDT2, NDT3, NDT4, NDT5 et NDT6 NDT2, NDT3, NDT4, NDT5 et NDT6 NDT3, NDT4, NDT5 et NDT6 DC1, DC2, DC3 et DC4 C1, C2, C3, C4 et C5 NCF1, NCF2, NCF3, NCF4 et NCF5 CS1, CS2, CS3, CS4 et CS5 B1, B2, B3, B4, et B5. BS1, BS2, BS3, BS4 et BS5 B2, B3, B4, B5 et NBF6 NBI1, NBI2, NBI3, NBI4 et NBI5 NA11, NA12, NA13, NA14, NA15 et NA16 NA21, NA22, NA23, NA24 et NA25 NA31, NA32, NA33, NA34 et NA35 NA41, NA42, NA43 et NA44 NA51, NA52, NA53 et NA54 Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

25 2.3. Het verloop van de loopbaan Om naar een hogere weddeschaal over te kunnen gaan, moet u een aantal evaluatievermeldingen "voldoet aan de verwachtingen" of uitzonderlijk verkrijgen en moet u eveneens over een aantal jaren schaalanciënniteit beschikken. De schaalanciënniteit is de geldelijke anciënniteit verworven in een bepaalde weddeschaal. In het niveau B, C et D: De tweede weddeschaal van uw graad (of de 6 de medewerkers) wordt u toegekend wanneer: schaal voor de technisch U 3 evaluatievermeldingen voldoet aan de verwachtingen of 2 evaluaties uitzonderlijk verkreeg. U 3 jaar of 2 jaar in het geval van de vermelding uitzonderlijk schaalanciënniteit heeft. De overige weddeschalen van uw graad bekomt u wanneer: U 6 vermeldingen voldoet aan de verwachtingen of 4 vermeldingen uitzonderlijk verkreeg. U 6 jaar of 4 jaar in het geval van de vermelding uitzonderlijk schaalanciënniteit heeft. C5 C4 + 6 jaar C3 + 6 jaar C2 + 6 jaar Aanwerving C1 + 3 jaar Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

26 In het niveau A: De tweede weddeschaal van uw klasse (en de 6 de weddeschaal voor A1) wordt u toegekend wanneer: U 3 evaluatievermeldingen voldoet aan de verwachtingen of 2 evaluaties uitzonderlijk verkreeg. U 3 jaar of 2 jaar in het geval van opeenvolgende vermeldingen uitzonderlijk schaalanciënniteit hebt verworven. De overige weddeschalen van uw klasse bekomt u wanneer: U 5 vermeldingen voldoet aan de verwachtingen of 4 vermeldingen uitzonderlijk verkreeg. U 5 jaar of 4 jaar in het geval van de vermelding uitzonderlijk schaalanciënniteit heeft. NA16 NA jaar NA jaar NA jaar NA jaar Aanwerving NA jaar Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

27 2.4. Overgang naar een hogere niveau of een hogere klasse In de copernicaanse loopbaan kwamen de ambtenaren die bevorderen door overgang naar een hoger niveau of een hogere klasse terecht in de eerste weddeschaal van de graad of klasse waarnaar zij bevorderden, met de gekende ongemakken (blokkering van de wedde, geen echte geldelijke promotie). Dit is niet meer het geval in de nieuwe nieuwe loopbaan! In functie van uw weddeschaal, kent het koninklijk besluit u een bevorderingsweddeschaal toe. Indien niets voorzien is, komt u terecht in de eerste weddeschaal. Basisweddeschaal Bevorderingsweddeschaal B3, BS3 NA12 B4, BS4 NA12 B5, BS5 NA13 / NA22 NBF6 NBI3 NBI4 NBI5 C3 / CS3 / NCF3 C4 / CS4 / NCF4 C5 / CS5 / NCF5 NDT3 NDT4 NDT5 NDT6 NDA4 / DAS4 NDA5 /DAS5 NA14 / NA23 NA12 NA13/NA22 NA14 / NA23 B2 / NBI2 / BS2 B2 / NBI2 / BS2 B3 / NBI3 / BS3 C2 / CS2 / NCF2 C3 / CS2 / NCF2 C3 / CS3 / NCF3 C4 / CS4 / NCF4 C2 / CS2 / NCF2 C2 / CS2 / NCF2 Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

28 Basisweddeschaal NA12 NA13 NA14 NA15 NA16 NA23 NA24 NA25 NA34 NA35 NA43 NA44 Bevorderingsweddeschaal NA22 NA23 NA24 NA25 NA25 NA32 NA33 NA34 NA42 NA43 NA52 NA53 Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

29 2.5. Contractuelen De contractuelen kunnen genieten van een halve geldelijke loopbaan. Een contractueel personeelslid kan namelijk op dezelfde wijze verhogen tot de maximaal derde schaal van zijn rang of klasse, met uitzondering van het keuken en schoonmaakpersoneel welke de schaal DC4 kunnen bereiken. Art. 23 In afwijking van de artikelen 21 en 22 kan de contractueel niet naar een schaal worden bevorderd die hoger is dan de derde schaal van zijn graad of klasse. Het eerste lid is niet toepasselijk op de graad van medewerker restaurant/schoonmaak. Wat gebeurt er bij statutarisering? Indien een contractueel personeelslid slaagt voor een selectie bij Selor en statutair wordt, behoudt hij zijn weddeschaal en zijn schaalanciënniteit en dit is eveneens het geval indien zijn contract minder dan 12 maanden is afgelopen. Voorbeeld: een contractueel C2 sinds 1 maart 2018 verliest zijn tewerkstelling bij de FOD Financiën op 1 juli Hij slaagt voor een statutaire selectie om administratief assistent te worden bij de FOD Justitie en treedt in dienst op 1 januari Hij start bij de FOD Justitie zijn statutaire stage in de schaal C2 met 1 jaar en 4 maanden schaalanciënniteit als C2. Art. 19 Het personeelslid die in dezelfde graad of dezelfde klasse stagiair wordt of een nieuwe arbeidsovereenkomst krijgt, behoudt zijn weddeschaal en zijn schaalanciënniteit. Dit artikel is niet van toepassing wanneer de arbeidsovereenkomst sinds meer dan 12 maanden beëindigd is. Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

30 Notities: Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

31 Notities: Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

32 Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt De nieuwe loopbanen (V4)

De nieuwe federale loopbanen vanaf 1 januari 2014 en de integratie van de bestaande loopbanen. ACV-Openbare Diensten, september 2013

De nieuwe federale loopbanen vanaf 1 januari 2014 en de integratie van de bestaande loopbanen. ACV-Openbare Diensten, september 2013 De nieuwe federale loopbanen vanaf 1 januari 2014 en de integratie van de bestaande loopbanen ACV-Openbare Diensten, september 2013 Voorwoord De nieuwe loopbanen De nieuwe loopbanen treden in voege vanaf

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006 wat betreft de overheveling vanaf 1 januari 2019 van personeelsleden van de federale overheid naar de

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term «gemeente» ook een «brandweerintercommunale» verstaan.

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term «gemeente» ook een «brandweerintercommunale» verstaan. KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2011 TOT OVERPLAATSING NAAR DE FOD BINNENLANDSE ZAKEN VAN DE PERSONEELSLEDEN IN DIENST BIJ DE CENTRA VAN HET EENVORMIG OPROEPSTELSEL. (inw. 31 oktober 2011) (B.S. 21.10.2011)

Nadere informatie

VR DOC.1664/2

VR DOC.1664/2 VR 2018 2112 DOC.1664/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006 wat betreft de overheveling vanaf 1 januari 2019 van personeelsleden van de federale

Nadere informatie

Versie van DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1.

Versie van DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1. Versie van 21-03-2011 DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1.1 Volledige wedde 2.1.2 Niet volledig verschuldigde wedde 3. Recht

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006 wat betreft diverse bepalingen in het raam van de overheveling vanaf 1 januari 2015 van personeelsleden

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006 wat betreft diverse bepalingen in het raam van de overheveling vanaf 1 januari 2015 van personeelsleden

Nadere informatie

Versie DEEL IV Weddebijslagen TITEL III Competentieontwikkelingstoelage Inhoudstafel

Versie DEEL IV Weddebijslagen TITEL III Competentieontwikkelingstoelage Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL IV Weddebijslagen TITEL III Competentieontwikkelingstoelage Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 4.1 Algemeen

Nadere informatie

Sectoraal akkoord 2007-2008.

Sectoraal akkoord 2007-2008. Sectoraal akkoord 2007-2008. Toepassingsgebied : - de federale overheidsdiensten; - de programmatorische federale overheidsdiensten; - het burgerpersoneel van het Ministerie van Landsverdediging; - de

Nadere informatie

BEREKENING VAN DE NETTOMAANDWEDDE VAN EEN CONTRACTUEEL PERSONEELSLID

BEREKENING VAN DE NETTOMAANDWEDDE VAN EEN CONTRACTUEEL PERSONEELSLID BEREKENING VAN DE NETTOMAANDWEDDE VAN EEN CONTRACTUEEL PERSONEELSLID Bijwerking van 11.09.2018 FOD BOSA - PERSOPOINT Handelsstraat 96 1040 BRUSSEL www.persopoint.be www.wedden.fgov.be INHOUDSTAFEL Inhoudstafel...

Nadere informatie

Gevolgen van de herplaatsingen/mobiliteit voor de statutaire toestand van de medewerkers

Gevolgen van de herplaatsingen/mobiliteit voor de statutaire toestand van de medewerkers Gevolgen van de herplaatsingen/mobiliteit voor de statutaire toestand van de medewerkers 1. Fase 0: Herplaatsing in (+/-) dezelfde functie 1.1 Weerslag op de loonschaal, de gecertificeerde opleiding en

Nadere informatie

VERSLAG WERKGROEP KADASTER VAN HET CONTRACTUEEL PERSONEEL.

VERSLAG WERKGROEP KADASTER VAN HET CONTRACTUEEL PERSONEEL. VERSLAG WERKGROEP KADASTER VAN HET CONTRACTUEEL PERSONEEL. Dit document bevat het verslag van de werkgroep, opgericht binnen het Comité B, ter uitvoering van één van de aspecten van punt 1 van het op 22

Nadere informatie

BEREKENING VAN DE NETTOMAANDWEDDE VAN EEN STATUTAIR PERSONEELSLID

BEREKENING VAN DE NETTOMAANDWEDDE VAN EEN STATUTAIR PERSONEELSLID BEREKENING VAN DE NETTOMAANDWEDDE VAN EEN STATUTAIR PERSONEELSLID Bijwerking van 11.09.2018 FOD BOSA PERSOPOINT Handelsstraat 96 1040 BRUSSEL www.persopoint.be www.wedden.fgov.be INHOUDSTAFEL Inhoudstafel...

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel III Hoofdstuk II Eindejaarstoelage Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel III Hoofdstuk II Eindejaarstoelage Inhoudsopgave Versie van 18-12-2014 DEEL V Titel III Hoofdstuk II Eindejaarstoelage Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 4.1 Algemeen 4.2 Invloed van

Nadere informatie

Mevrouw, Als bijlage. opleiding. Bevordering. Wij vragen. Nota. Liliane Verreyen. uw kenmerk. Bijlage(n) ons kenmerkk. bericht van

Mevrouw, Als bijlage. opleiding. Bevordering. Wij vragen. Nota. Liliane Verreyen. uw kenmerk. Bijlage(n) ons kenmerkk. bericht van Brussel, 28 februari 2017 Afz.: Handelsstraat 96,, 1040 Brussel Nota aan de Ordonnateurss uw bericht van uw kenmerk ons kenmerkk Bijlage(n) Bevorderingen Opgave der Wijzigingen Mevrouw, mijnheer de Ordonnateur,

Nadere informatie

BEREKENING VAN DE NETTOMAANDWEDDE VAN EEN CONTRACTUEEL PERSONEELSLID

BEREKENING VAN DE NETTOMAANDWEDDE VAN EEN CONTRACTUEEL PERSONEELSLID BEREKENING VAN DE NETTOMAANDWEDDE VAN EEN CONTRACTUEEL PERSONEELSLID Bijwerking van 28.07.2017 FOD BOSA - PERSOPOINT Handelsstraat 96 1040 BRUSSEL www.persopoint.be www.wedden.fgov.be INHOUDSTAFEL Inhoudstafel...

Nadere informatie

Versie DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel

Versie DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel Versie 11-09-2017 DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5. Bedrag 5.1 De overledene

Nadere informatie

Handleiding Financiële Personeelsadministratie Einde. Boek 4 Hoofdstuk 6 : Spoorwegpolitie. Inhoudstafel

Handleiding Financiële Personeelsadministratie Einde. Boek 4 Hoofdstuk 6 : Spoorwegpolitie. Inhoudstafel Handleiding Financiële Personeelsadministratie Einde Boek 4 Hoofdstuk 6 : Spoorwegpolitie Inhoudstafel 1 Wettelijke en reglementaire grondslagen 2 De Spoorwegpolitie 2.1 De personeelsleden van de Spoorwegpolitie

Nadere informatie

de loopbaanhervorming in de federale overheid

de loopbaanhervorming in de federale overheid de loopbaanhervorming in de federale overheid Leuven, 19 september 2013 Ben Smeets Dg a.i. Organisatie- en Personeelsontwikkeling De Federale Overheid www.fedweb.belgium.be 2 Louis Camu werkte als koninklijk

Nadere informatie

eloning en loopbaan Vergelijking van de federale loopbanen met de private en publieke Belgische markt Toelichting werkwijze

eloning en loopbaan Vergelijking van de federale loopbanen met de private en publieke Belgische markt Toelichting werkwijze Vergelijking van de federale loopbanen met de private en publieke Belgische markt Drybooms Thomas en Lettens Lisa Dit document werd gerealiseerd door het Team belonings en loopbaanbeleid Inhoudstafel 1.

Nadere informatie

De loopbaan in niveaus

De loopbaan in niveaus De loopbaan in niveaus BC D 10 februari 2014 Inhoud 1. Doel en inhoud... 5 2. Tijdslijn... 6 3. Kernbegrippen van de loopbaan... 7 3.1. Functiebeschrijving... 7 3.2. Graad... 9 3.3. Anciënniteit... 10

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 3 JULI 2018 HOUDENDE DIVERSE MAATREGELEN BETREFFENDE

KONINKLIJK BESLUIT VAN 3 JULI 2018 HOUDENDE DIVERSE MAATREGELEN BETREFFENDE KONINKLIJK BESLUIT VAN 3 JULI 2018 HOUDENDE DIVERSE MAATREGELEN BETREFFENDE DE LEDEN VAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE CIVIELE BESCHERMING. (B.S. 19.07.2018) Gelet op de wet van 15 mei 2007 betreffende

Nadere informatie

De loopbaan in niveau

De loopbaan in niveau De loopbaan in niveau 10 februari 2014 Inhoud 1.Doel en inhoud... 5 2. Tijdslijn... 6 3. De kernbegrippen van de loopbaan... 7 3.1. Functiebeschrijving... 7 3.2. Klasse... 9 3.3. Anciënniteit... 9 3.4.

Nadere informatie

MZENDBRIEF VAN 1 JUNI 1995 BETREFFENDE HET SECTORAAL AKKOORD VAN 12 JULI 1994 OVER VEILIGHEIDSPERSONEEL - AANVULLING.

MZENDBRIEF VAN 1 JUNI 1995 BETREFFENDE HET SECTORAAL AKKOORD VAN 12 JULI 1994 OVER VEILIGHEIDSPERSONEEL - AANVULLING. OMZENDBRIEF VAN 1 JUNI 1995 BETREFFENDE HET SECTORAAL AKKOORD VAN 12 JULI 1994 OVER VEILIGHEIDSPERSONEEL - AANVULLING. (inw. 01.09.1995) (B.S. 22.08.1995) Uittreksel Aan de heren provinciegouverneurs,

Nadere informatie

Versie 29-01-2015 DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel

Versie 29-01-2015 DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel Versie 29-01-2015 DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5. Bedrag 5.1 De overledene

Nadere informatie

BEREKENING PREMIE VOOR COMPETENTIEONTWIKKELING

BEREKENING PREMIE VOOR COMPETENTIEONTWIKKELING BEREKENING PREMIE VOOR COMPETENTIEONTWIKKELING 2015 Bijwerking van 29-07-2015 FOD FINANCIEN THESAURIE DIENST BETALINGEN WEDDEN KUNSTLAAN 30 1040 BRUSSEL www.wedden.fgov.be INHOUDSTAFEL Inhoudstafel.. 2

Nadere informatie

Onderhandelingscomité Pensioenen 26/02/2015

Onderhandelingscomité Pensioenen 26/02/2015 Onderhandelingscomité Pensioenen 26/02/2015 Woensdag 25/02/2015 heeft ACV Politie nieuwe teksten ontvangen inzake een wettelijke overgangsregeling pensioenen voor de leden van de politie alsook een Koninklijk

Nadere informatie

VR DOC.1664/5

VR DOC.1664/5 VR 2018 2112 DOC.1664/5 1 ARTIKELSGEWIJZE BESPREKING Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006 wat betreft de overheveling vanaf 1 januari 2019

Nadere informatie

NIEUW STATUUT CALOG INFORMATIEBROCHURE

NIEUW STATUUT CALOG INFORMATIEBROCHURE NIEUW STATUUT CALOG INFORMATIEBROCHURE Uitgegeven door DGS/DSJ Algemene directie van de ondersteuning en het beheer Directie van de juridische dienst, het contentieux en de statuten Maart 2007 INHOUD INLEIDING

Nadere informatie

Art. VI 166 Er wordt een analoge regeling ingevoerd voor overhevelingen vanaf 1 januari 2019 als voor voorgaande overhevelingen.

Art. VI 166 Er wordt een analoge regeling ingevoerd voor overhevelingen vanaf 1 januari 2019 als voor voorgaande overhevelingen. 1 ARTIKELSGEWIJZE BESPREKING Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006 wat betreft de overheveling vanaf 1 januari 2019 van personeelsleden van

Nadere informatie

Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk I Haard- en standplaatstoelage Inhoudstafel

Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk I Haard- en standplaatstoelage Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk I Haard- en standplaatstoelage Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 4.1 Principe 4.2

Nadere informatie

De perequatie van de overheidspensioenen

De perequatie van de overheidspensioenen De perequatie van de overheidspensioenen De perequatie van de overheidspensioenen Inhoud 1. Wettelijke basis 2. Inleiding 3. De korven 4. Koppeling van de pensioenen aan een perequatiekorf 5. Samenstelling

Nadere informatie

Benoemingsvoorwaarden

Benoemingsvoorwaarden Federale Overheidsdienst Justitie Directoraat-Generaal Rechterlijke Organisatie Personeelsdienst *** Benoemingsvoorwaarden Personeelsdienst Rechterlijke Orde 212 Griffies en parketsecretariaten Contact

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel III Hoofdstuk I Vakantiegeld Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel III Hoofdstuk I Vakantiegeld Inhoudsopgave Versie van 21-03-2011 DEEL V Titel III Hoofdstuk I Vakantiegeld Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijk en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Definitie 4.1 Algemeen 4.2 Invloed van bepaalde

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel III Hoofdstuk I Vakantiegeld Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel III Hoofdstuk I Vakantiegeld Inhoudsopgave Versie van 03-09-2014 DEEL V Titel III Hoofdstuk I Vakantiegeld Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijk en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Definitie 4.1 Algemeen 4.2 Invloed van bepaalde

Nadere informatie

REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST VOORSTEL (BRUGEL-20130222-10) betreffende een voorontwerp van besluit betreffende de administratieve en geldelijke toestand van de

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006, wat betreft de overheveling van provinciepersoneel vanaf 1 januari 2018 in het kader van de afslanking

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 29 JUNI 2018 HOUDENDE BEZOLDIGINGSREGELING VAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE CIVIELE BESCHERMING. (B.S

KONINKLIJK BESLUIT VAN 29 JUNI 2018 HOUDENDE BEZOLDIGINGSREGELING VAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE CIVIELE BESCHERMING. (B.S KONINKLIJK BESLUIT VAN 29 JUNI 2018 HOUDENDE BEZOLDIGINGSREGELING VAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE CIVIELE BESCHERMING. (B.S. 19.07.2018) Gelet op de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid,

Nadere informatie

Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1. TITEL 8. - Pensioenen. HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector

Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1. TITEL 8. - Pensioenen. HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1 TITEL 8. - Pensioenen HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector Afdeling 1. - Verhoging van de pensioenleeftijd Art. 85. Artikel 46 van de

Nadere informatie

Nota. uw kenmerk. bericht van. Bijlage(n) ons kenmerkk. Mevrouw, Algemeen. en die. van. of van. van. forfaitaire. bedrag niet.

Nota. uw kenmerk. bericht van. Bijlage(n) ons kenmerkk. Mevrouw, Algemeen. en die. van. of van. van. forfaitaire. bedrag niet. Brussel, 30 november 2016 Afz.: Handelsstraat 96,, 1040 Brussel Nota aan de Ordonnateurss uw bericht van uw kenmerk ons kenmerkk Bijlage(n) Nieuwe loopbanenn controlebestanden Mevrouw, mijnheer de Ordonnateur,

Nadere informatie

TOEPASSINGSGEBIED EN ALGEMENE BEPALINGEN 1. SALARISSCHALEN 2. VASTSTELLING VAN HET SALARIS BIJ BEVORDERING OF BIJ AANWERVING IN EEN HOGERE SUBGROEP

TOEPASSINGSGEBIED EN ALGEMENE BEPALINGEN 1. SALARISSCHALEN 2. VASTSTELLING VAN HET SALARIS BIJ BEVORDERING OF BIJ AANWERVING IN EEN HOGERE SUBGROEP INHOUDSTAFEL HOOFDSTUK I TOEPASSINGSGEBIED EN ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK II BIJLAGEN 1. SALARISSCHALEN 2. VASTSTELLING VAN HET SALARIS BIJ BEVORDERING OF BIJ AANWERVING IN EEN HOGERE SUBGROEP 2 01-01-2019

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU KONINKLIJK BESLUIT VAN 23 AUGUSTUS 2014 HOUDENDE BEZOLDIGINGSREGELING

Nadere informatie

GOB ALS WERKGEVER. Inhoudstafel

GOB ALS WERKGEVER. Inhoudstafel GOB ALS WERKGEVER Inhoudstafel GOB ALS WERKGEVER Wie zijn wij? Wat doen wij? Hoe leven wij? 1. Loopbaan 2. Evaluatie 3. Arbeidsregeling 4. Bezoldiging en voordelen 5. Vorming 6. Welzijn En u? Vraag en

Nadere informatie

Stads- en streekvervoer van het Vlaamse Gewest

Stads- en streekvervoer van het Vlaamse Gewest Paritair comité voor het stads- en streekvervoer 3280100 Stads- en streekvervoer van het Vlaamse Gewest Collectieve arbeidsovereenkomst van 16 april 1997 (44.435)... 2 Berekening van de baremische anciënniteit

Nadere informatie

Wat zijn de gevolgen van de pensioenhervormingen voor de personeelsleden van de UGent?

Wat zijn de gevolgen van de pensioenhervormingen voor de personeelsleden van de UGent? Wat zijn de gevolgen van de pensioenhervormingen voor de personeelsleden van de UGent? DEZE TEKST IS GEBASEERD OP DE RECENTSTE REGELGEVING TOT 15 JANUARI 2012. ER ZIJN VERDER NOG EEN AANTAL MAATREGELEN

Nadere informatie

Gerechtelijk Wetboek

Gerechtelijk Wetboek Bron: Belgische wetgeving - FOD Justitie Gerechtelijk Wetboek HOOFDSTUK Vquater De gerechtelijke stage Art. 259octies. 1. De Koning

Nadere informatie

DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling III Functietoelage Detachement belast met de onmiddellijke beveiliging van de koninklijke familie

DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling III Functietoelage Detachement belast met de onmiddellijke beveiliging van de koninklijke familie Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling III Functietoelage Detachement belast met de onmiddellijke beveiliging van de koninklijke familie Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke

Nadere informatie

BERICHT Nr. 61 PP BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL. 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000

BERICHT Nr. 61 PP BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL. 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000 BERICHT Nr. 61 PP 21 november 2002 BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel 520 1e bijvoegsel bij bericht 26PP/2000 2e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000 1e bijvoegsel bij bericht 8PP/2001

Nadere informatie

Versie DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel

Versie DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 3.1 Eengemeentepolitiezone 3.2 Meergemeentepolitiezone

Nadere informatie

[Artikel 1. [ 1. De wedden van de ambtsdragers bij de Raad van State worden vastgesteld als volgt (in euro):

[Artikel 1. [ 1. De wedden van de ambtsdragers bij de Raad van State worden vastgesteld als volgt (in euro): [Wet van 5 april 1955 inzake de wedden van de ambtsdragers bij de Raad van State en de magistraten en leden van de griffie van de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen] 1 (B.S. 23-4-1955) Historisch overzicht

Nadere informatie

Versie DEEL VI Titel I Hoofdstuk III Vergoeding voor het onderhoud van het uniform Inhoudstafel

Versie DEEL VI Titel I Hoofdstuk III Vergoeding voor het onderhoud van het uniform Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL VI Titel I Hoofdstuk III Vergoeding voor het onderhoud van het uniform Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden

Nadere informatie

ZIEKTEVERLOF. Gemeenteraadsbesluit van 27 juni 1966.

ZIEKTEVERLOF. Gemeenteraadsbesluit van 27 juni 1966. ZIEKTEVERLOF Gemeenteraadsbesluit van 27 juni 1966. Inwerkingtreding op 1 juli 1966 Uitvoering van artikel 58 van het Algemeen Stadsambtenarenreglement. Laatste wijziging: 02.05.2006. HOOFDSTUK I. TOEPASSINGSGEBIED.

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006, wat betreft de overheveling van provinciepersoneel vanaf 1 januari 2018 in het kader van de afslanking

Nadere informatie

BOEKHOUDKUNDIGE BEDIENDE KAN NU OOK LID VAN HET BIBF WORDEN

BOEKHOUDKUNDIGE BEDIENDE KAN NU OOK LID VAN HET BIBF WORDEN BOEKHOUDKUNDIGE BEDIENDE KAN NU OOK LID VAN HET BIBF WORDEN Na bijna tien jaar is het eindelijk zover : een boekhouder die uitsluitend in loondienst of die in overheidsdienst werkt, kan voortaan ook op

Nadere informatie

Sectorcomité III. Protocol nr 340. 14 mei 2009

Sectorcomité III. Protocol nr 340. 14 mei 2009 Sectorcomité III Protocol nr 340 14 mei 2009 Protocol waarin het besluit is opgenomen van de onderhandeling die op 14 mei 2009 plaatshad binnen het sectorcomité III Justitie, Betreft : Het akkoord tussen

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 JUNI 2015 C.12.0176.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.12.0176.N STAD GENT, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen, met kantoor te 9000 Gent, Botermarkt 1, vertegenwoordigd

Nadere informatie

protocol nr Over

protocol nr Over Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 274.903 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 11 MEI 2009 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

De nieuwe loopbaan van niveau A

De nieuwe loopbaan van niveau A De nieuwe loopbaan van niveau A Loopbaan A in de praktijk Een drempel overschrijden, het lijkt heel wat, maar in werkelijkheid hoef je maar één stap te zetten. Jean Anouilh De nieuwe loopbaan van niveau

Nadere informatie

FEDERAAL ADMINISTRATIEF OPENBAAR AMBT SECTORAAL AKKOORD 2005-2006

FEDERAAL ADMINISTRATIEF OPENBAAR AMBT SECTORAAL AKKOORD 2005-2006 FEDERAAL ADMINISTRATIEF OPENBAAR AMBT SECTORAAL AKKOORD 2005-2006 Dit sectoraal akkoord is van toepassing op het federaal administratief openbaar ambt, zoals bepaald in artikel 1 van de wet van 22 juli

Nadere informatie

Federale Politie STATUTAIRE NOTA PUBLIEK Onderwerp Toelage Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het nieuwe CALog-statuut - Richtlijnen

Federale Politie STATUTAIRE NOTA PUBLIEK Onderwerp Toelage Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het nieuwe CALog-statuut - Richtlijnen Federale Politie Algemene Directie Personeel Uitgiftenummer DGP/DPS/P-2006/61716 Directie van de juridische dienst, Uitgiftedatum 21/12/2006 het contentieux en de statuten Classificatie PUBLIEK Fritz Toussaintstraat

Nadere informatie

1. Samenvattende tabel

1. Samenvattende tabel Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling X Functietoelage Premie leidinggevende Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden

Nadere informatie

2240000 Paritair Comité voor de bedienden van de non-ferro metalen

2240000 Paritair Comité voor de bedienden van de non-ferro metalen 2240000 Paritair Comité voor de bedienden van de non-ferro metalen Verlenging van sommige bepalingen... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 25 november 2013 (118.603)... 2 Verloning... 4 Collectieve

Nadere informatie

BEREKENING EINDEJAARSTOELAGE

BEREKENING EINDEJAARSTOELAGE BEREKENING EINDEJAARSTOELAGE 2010 24 november 2010 FOD FINANCIEN THESAURIE DIENST BETALINGEN WEDDEN & PENSIOENEN KUNSTLAAN 30 1040 BRUSSEL www.wedden.fgov.be INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 Berekening eindejaarstoelage

Nadere informatie

Omzendbrief AZNOII98l3. Aan de leidend ambtenaren van de Vlaamse openbare instellingen. 8 juni 1998

Omzendbrief AZNOII98l3. Aan de leidend ambtenaren van de Vlaamse openbare instellingen. 8 juni 1998 departement Algemene Zaken en Financiën administratie Ambtenamnzaken afdeling Statutaire Aangelegenheden Omzendbrief AZNOII98l3 Aan de leidend ambtenaren van de Vlaamse openbare instellingen 8 juni 1998

Nadere informatie

(B.S ) Historisch overzicht van de nog geldende wetten tot wijziging van de wet van 5 april 1955

(B.S ) Historisch overzicht van de nog geldende wetten tot wijziging van de wet van 5 april 1955 [Wet van 5 april 1955 inzake de wedden van de ambtsdragers bij de Raad van State en de magistraten en leden van de griffie van de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen] 1 (B.S. 23-4-1955) Historisch overzicht

Nadere informatie

Perequatie van de overheidspensioenen

Perequatie van de overheidspensioenen 1/6 Perequatie van de overheidspensioenen 1. Ter herinnering: Wat is perequatie? Het huidige ingevoerde systeem dateert van de wet van 9 juli 1969 tot wijziging en aanvulling van de wetgeving betreffende

Nadere informatie

Inleiding De korven oppeling van de pensioenen aan een perequatiekorf Samenstelling van de korf De globale bezoldiging Ev

Inleiding De korven oppeling van de pensioenen aan een perequatiekorf Samenstelling van de korf De globale bezoldiging    Ev Juli 2017 3 INHOUDSTAFEL Inleiding... 4 De korven... 5 Koppeling van de pensioenen aan een perequatiekorf... 6 Samenstelling van de korf... 8 De globale bezoldiging... 9 a) De weddebijslagen die in aanmerking

Nadere informatie

VR DOC.0834/4BIS

VR DOC.0834/4BIS VR 2018 2007 DOC.0834/4BIS Bijlage 3 Besluit van de Vlaamse Regering houdende sommige maatregelen tot harmonisatie van de toelagen en presentiegelden aan commissarissen, gemachtigden van financiën, afgevaardigden

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 19 APRIL 2014 HOUDENDE BEZOLDIGINGSREGELING VAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE HULPVERLENINGSZONES. (B.S

KONINKLIJK BESLUIT VAN 19 APRIL 2014 HOUDENDE BEZOLDIGINGSREGELING VAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE HULPVERLENINGSZONES. (B.S KONINKLIJK BESLUIT VAN 19 APRIL 2014 HOUDENDE BEZOLDIGINGSREGELING VAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE HULPVERLENINGSZONES. (B.S. 01.10.2014) Gelet op de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid,

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk II Uurtoelage voor bijkomende dienstprestaties Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk II Uurtoelage voor bijkomende dienstprestaties Inhoudsopgave Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk II Uurtoelage voor bijkomende dienstprestaties Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5.

Nadere informatie

Minister van Binnenlandse Zaken. Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI)

Minister van Binnenlandse Zaken. Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI) Minister van Binnenlandse Zaken Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI) FAQ 2017-07 Uitgiftedatum 25-09-2017 ONDERWERP Competentieontwikkelingstoelage 2017 Vaak gestelde vragen Antwoordelementen

Nadere informatie

Inhoudstafel Tekst Begin

Inhoudstafel Tekst Begin 9 JULI 2007. - Koninklijk besluit betreffende de controle op de uitvoering van het personeelsplan door de inspectie van Financiën. Bron : PERSONEEL EN ORGANISATIE.BEGROTING EN BEHEERSCONTROLE Publicatie

Nadere informatie

2.3 Het gedeelte dat varieert met de maandelijkse bezoldiging

2.3 Het gedeelte dat varieert met de maandelijkse bezoldiging Proces nr : Wijzigingshistoriek Versie Datum Auteur Opmerkingen 1 18-11-2010 Bureau KCE Initiële versie Werkinstructie nr: Eindejaarstoelage 1. Wettelijke basis Art. XI.III.4.4 RPPol; KB van 28-11-2008

Nadere informatie

BEREKENING VAN DE NETTOMAANDWEDDE VAN EEN STATUTAIR PERSONEELSLID

BEREKENING VAN DE NETTOMAANDWEDDE VAN EEN STATUTAIR PERSONEELSLID BEREKENING VAN DE NETTOMAANDWEDDE VAN EEN STATUTAIR PERSONEELSLID Bijwerking van 28.07.2017 FOD BOSA PERSOPOINT Handelsstraat 96 1040 BRUSSEL www.persopoint.be www.wedden.fgov.be 1 INHOUDSTAFEL Inhoudstafel...

Nadere informatie

Overzicht van de nieuwe pensioenmaatregelen in de overheidssector. 2. De verhoging van de leeftijd en loopbaanvoorwaarde voor vervroegd

Overzicht van de nieuwe pensioenmaatregelen in de overheidssector. 2. De verhoging van de leeftijd en loopbaanvoorwaarde voor vervroegd Overzicht van de nieuwe pensioenmaatregelen in de overheidssector 1. 0verzicht Een eerste maatregel verhoogt de minimum leeftijd en loopbaanvoorwaarde om een vervroegd rustpensioen te kunnen genieten.

Nadere informatie

Eindejaarstoelage 2011 Algemeen

Eindejaarstoelage 2011 Algemeen 09-12-2011 Eindejaarstoelage 2011 Algemeen Wettelijke basis KB van 28-11-2008 tot vervanging, voor het personeel van sommige overheidsdiensten, van het KB van 23-10-1979 houdende toekenning van een eindejaarstoelage

Nadere informatie

SELECTIE VOOR DESKUNDIGE OPENBARE

SELECTIE VOOR DESKUNDIGE OPENBARE SELECTIE VOOR DESKUNDIGE OPENBARE WERKEN NIVEAU B 1. STATUUT De functie van deskundige openbare werken (niveau B) is een statutaire functie. Na de selectieprocedure wordt een wervingsreserve aangelegd

Nadere informatie

12 DECEMBER Wet tot vaststelling van de arbeidsduur. van de geneesheren, de tandartsen, de dierenartsen,

12 DECEMBER Wet tot vaststelling van de arbeidsduur. van de geneesheren, de tandartsen, de dierenartsen, 12 DECEMBER 2010. - Wet tot vaststelling van de arbeidsduur van de geneesheren, de tandartsen, de dierenartsen, kandidaat-geneesheren in opleiding, kandidaat-tandartsen in opleiding en studenten-stagiairs

Nadere informatie

2. Wat zijn de deelnemingsvoorwaarden te vervullen uiterlijk op 1/09/2018? Bijkomende voorwaarde te vervullen door de ambtenaren van niveau C :

2. Wat zijn de deelnemingsvoorwaarden te vervullen uiterlijk op 1/09/2018? Bijkomende voorwaarde te vervullen door de ambtenaren van niveau C : FAQ Bijzonder gedeelte van de vergelijkende selectie voor overgang naar de graad van fiscaal deskundige (niveau B) en de hiermee overeenstemmende proef over de beroepsbekwaamheid 1. Wat is het onderscheid

Nadere informatie

Nieuwe ontslagregels 2012

Nieuwe ontslagregels 2012 Nieuwe ontslagregels 2012 De IPA wet 2011-2012 voorziet in een eerste stap naar de harmonisering tussen arbeiders en bedienden. Hiervoor worden de ontslagregels vanaf 1 januari 2012 voor beide statuten

Nadere informatie

1 Wettelijke grondslagen

1 Wettelijke grondslagen Handleiding Financiële Personeelsadministratie Einde Versie 09-05-2007 Boek 2 Hoofdstuk 6.2 : Begrafenisvergoeding Inhoudstafel en bijlage 1 Wettelijke grondslagen 2 Toepassingsgebied 3 Begunstigden 4

Nadere informatie

Versie DEEL VIII Maaltijdcheques (oud statuut) Inhoudstafel

Versie DEEL VIII Maaltijdcheques (oud statuut) Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL VIII Maaltijdcheques (oud statuut) Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Bedrag 5. Kenmerken van de maaltijdcheques 5.1

Nadere informatie

BIJLAGE. Nieuwe regeling opzeggingstermijnen voor werknemers vanaf 2014

BIJLAGE. Nieuwe regeling opzeggingstermijnen voor werknemers vanaf 2014 BIJLAGE. Nieuwe regeling opzeggingstermijnen voor werknemers vanaf 2014 Algemeen Er is een nieuwe regeling ter bepaling van de opzeggingstermijnen uitgewerkt die in werking treedt op 1 januari 2014. De

Nadere informatie

Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen.

Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen. Aan het brandweerpersoneel en ambulancepersoneel Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen. Volgende reparatie-kb s (met de nieuwe wijzigingen) zijn uitgekomen : 26 jan 2018 - Koninklijk

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES Brussel, 27 oktober 2003 Bureau HR. 341 Sectie 52 Tel. : 911/52516 BERICHT NR. 49 HR Verdeling : 999 : 0 410 : 99 HR.341 : 100 ex.

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 1 september 2006 betreffende de ambtshalve concordantie;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 1 september 2006 betreffende de ambtshalve concordantie; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van de regelgeving betreffende de concordantie, de bekwaamheidsbewijzen en de salarisschalen van de directeurs van het buitengewoon

Nadere informatie

BOEK 1 - ALGEMENE BEPALINGEN

BOEK 1 - ALGEMENE BEPALINGEN KONINKLIJK BESLUIT VAN 19 APRIL 2014 HOUDENDE BEZOLDIGINGSREGELING VAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE HULPVERLENINGSZONES. (B.S. 01.10.2014 en erratum 10.12.2014) Gelet op de wet van 15 mei 2007 betreffende

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk VI Toelage voor de mentor Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk VI Toelage voor de mentor Inhoudsopgave Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk VI Toelage voor de mentor Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5. Bedrag 6. Kenmerken

Nadere informatie

Versie van 18-11-2011 DEEL VII - Hoofdstuk II: Presentiegelden selectiecommissie Inhoudstafel

Versie van 18-11-2011 DEEL VII - Hoofdstuk II: Presentiegelden selectiecommissie Inhoudstafel Versie van 18-11-2011 DEEL VII - Hoofdstuk II: Presentiegelden selectiecommissie Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5. Bedrag 6. Kenmerken

Nadere informatie

Out Sim. Handleiding te lezen voor gebruik

Out Sim. Handleiding te lezen voor gebruik Out Sim Handleiding te lezen voor gebruik Om tot een eenvormig statuut voor arbeiders en bedienden te komen, moeten er vanaf 1 januari 2014 nieuwe regels worden toegepast ingeval van beëindiging van een

Nadere informatie

DEEL V Titel II Hoofdstuk I Toelage voor dienstprestaties uitgevoerd op een zaterdag, een zondag, een feestdag of tijdens de nacht

DEEL V Titel II Hoofdstuk I Toelage voor dienstprestaties uitgevoerd op een zaterdag, een zondag, een feestdag of tijdens de nacht Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk I Toelage voor dienstprestaties uitgevoerd op een zaterdag, een zondag, een feestdag of tijdens de nacht Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke

Nadere informatie

Minister van Binnenlandse Zaken. Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI)

Minister van Binnenlandse Zaken. Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI) Minister van Binnenlandse Zaken Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI) FAQ 2018-04 Uitgiftedatum 24-09-2018 ONDERWERP Competentieontwikkelingstoelage 2018 Vaak gestelde vragen Antwoordelementen

Nadere informatie

SAT AIG VCLP DSI / Callcenter DailyDoc - PolDoc - DSED

SAT AIG VCLP DSI / Callcenter DailyDoc - PolDoc - DSED FEDERALE POLITIE Algemene directie van de Ondersteuning en het Beheer Uitgiftenummer DGS/DSJ/2009/27875/A Directie van de juridische dienst Uitgiftedatum 3 JULI 2009 het contentieux en de statuten Fritz

Nadere informatie

De perequatie Wijziging van de artikelen 11 en 12 van de wet van 9 juli 1969

De perequatie Wijziging van de artikelen 11 en 12 van de wet van 9 juli 1969 De perequatie Wijziging van de artikelen 11 en 12 van de wet van 9 juli 1969 Wet van 25 april 2007 met betrekking tot de pensioenen van de overheidssector (BS 11 mei 2007) Nieuw perequatiemechanisme Nieuw

Nadere informatie

SELECTIE VOOR TECHNISCH MEDEWERKER CULTUURCENTRUM. Voltijdse contractuele functie - niveau C

SELECTIE VOOR TECHNISCH MEDEWERKER CULTUURCENTRUM. Voltijdse contractuele functie - niveau C SELECTIE VOOR TECHNISCH MEDEWERKER CULTUURCENTRUM Voltijdse contractuele functie - niveau C 1. STATUUT De functie van technisch medewerker cultuurcentrum (niveau C) is een contractuele functie. Na de selectieprocedure

Nadere informatie

INFO. Nieuws. De nieuwe ziekteverlofregeling. Politiehervorming. Federale Politie STATUUT: Nummer april Principe

INFO. Nieuws. De nieuwe ziekteverlofregeling. Politiehervorming. Federale Politie STATUUT: Nummer april Principe Nummer 1338 10 april 2001 N 206 205 Politiehervorming INFO Nieuws STATUUT: De nieuwe ziekteverlofregeling Principe Alle personeelsleden van de politiediensten, met uitzondering van de contractuele personeelsleden,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel dienst Personeel onderwijs Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL INSTITUUT HEYNSDAELE TE RONSE Overgangsmaatregelen met betrekking tot het afschaffen van de vergoeding

Nadere informatie

Inhoudstafel. Deel 1 Context en situering van het onderzoek... 1. Deel 2 De essentiële waarborgen van rechtsbescherming in het ambtelijk statuut...

Inhoudstafel. Deel 1 Context en situering van het onderzoek... 1. Deel 2 De essentiële waarborgen van rechtsbescherming in het ambtelijk statuut... Inhoudstafel Deel 1 Context en situering van het onderzoek................... 1 Deel 2 De essentiële waarborgen van rechtsbescherming in het ambtelijk statuut................................ 7 Hoofdstuk

Nadere informatie

BEREKENING EINDEJAARSTOELAGE

BEREKENING EINDEJAARSTOELAGE BEREKENING EINDEJAARSTOELAGE 2009 Bijwerking van 14 december 2009 FOD FINANCIEN THESAURIE DIENST BETALINGEN WEDDEN & PENSIOENEN KUNSTLAAN 30 1040 BRUSSEL www.wedden.fgov.be INHOUDSTAFEL Inhoudstafel...

Nadere informatie

Versie DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling IV Functietoelage Detachement belast met de politie van de militairen Inhoudstafel

Versie DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling IV Functietoelage Detachement belast met de politie van de militairen Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling IV Functietoelage Detachement belast met de politie van de militairen Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen

Nadere informatie