Software Asset Manager (SAM) Inventarisatie- en adviesprogramma

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Software Asset Manager (SAM) Inventarisatie- en adviesprogramma"

Transcriptie

1 Software Asset Manager (SAM) Inventarisatie- en adviesprogramma

2 Software Asset Management (SAM) inventarisatie- en adviesprogramma Veel gestelde vragen: 1. Waarom organiseert Microsoft deze inventarisatie? 2. Heeft Microsoft het recht om u om deze informatie te verzoeken? 3. Wat is de termijn voor het retourneren van de installatie informatie aan de adviseur? 4. Uw organisatie heeft geen geautomatiseerde inventarisatie software. Hoe kunt u nagaan welke producten u geïnstalleerd heeft? 5. Wat gebeurt er als u deze informatie niet retourneert? 6. Wat gebeurt er als uw organisatie ongelicentiseerde software blijkt te hebben? 7. Waar kunt u informatie vinden over SAM, software licentieregels en informatie de betreffende overeenkomsten? 8. Wanneer is het Microsoft Windows Operating System goed gelicenseerd? 9. Wat zijn de meest voorkomende scenario s, waarin klanten financieel risico lopen bij het gebruik van het Windows besturingssysteem? 10 Wat kunt u doen wanneer u het Windows besturingssysteem op pc s gebruik of Windows Upgrade geïnstalleerd heeft, zonder dat u over de geldige OEM/FPP basislicentie beschikt? 11. Wat is een Deployment Summary (DS) 12. Hoe bewijst u het gebruik van OEM en Full Package Product licenties in de Deployment Summery 13. Hoe kan de Windows Server Virtualisatie juist geadministreerd worden in de Deployment Summery 14. Hoe dient u uw SBS Standard/Premium in de Deployment Summery te administereren 15. Wat is de Estimated License Ownership 16. Hoe gaat u om met Cloud Computing

3 1. Waarom organiseert Microsoft deze inventarisatie? De licentieinventarisatie is er om twee redenen. Ten eerste, om u als klant te informeren over Software Asset Management. Antwoord op vragen zoals welke licentie heeft u nodig voor dit product? en hoe behoud u een overzicht van mijn licenties?. Ten tweede, om ervoor te zorgen dat men betaalt voor alle software die men gebruikt. Sinds de start van het uitgeven van dit overzicht, heeft Microsoft een daling gezien in de hoeveelheid incompliant software, omdat organisaties bewust zijn gemaakt van hun licentieverplichtingen. Gezien de ontastbare aard van software en het feit dat de meeste software producten altijd en over al geïnstalleerd kunnen worden, zonder licentie-autorisatienummers, merkt Microsoft dat het percentage software waar niet voor betaald is in Nederland nog altijd rond de 28% ligt van alle geïnstalleerde software in organisaties die geen regelmatige en systematische softwareoverzichten bijhouden.

4 2. Heeft Microsoft het recht om u om deze informatie te verzoeken? De licentiecontracten van Microsoft gaan gepaard met zekere rechten en verplichtingen, zowel voor Microsoft als voor de klant. Deze contracten bevatten bepaalde audit rechten. Hieronder vindt u een fragment van de controle op naleving clausule uit de Microsoft Open License volumelicentieovereenkomst: 13. Controle op naleving. De Klant dient alle gebruikelijke en gepaste gegevens bij te houden met betrekking tot de Producten die door de Klant worden uitgevoerd. Microsoft kan de Klant verzoeken een interne verificatie uit te voeren van alle Microsoft Producten die in gebruik zijn binnen de organisatie van de Klant, en het aantal producten in gebruik te vergelijken met het aantal effectieve licenties die op naam van de Klant zijn verstrekt. De Klant stemt ermee in na afloop van de controle een schriftelijke verklaring te verstrekken aan Microsoft, ondertekend door een bevoegde vertegenwoordiger, waarin wordt verklaard dat ofwel (1) de Klant beschikt over voldoende Licenties voor al het gebruik dat tijdens de controle aan het licht is gekomen, of (2) de Klant voldoende Licenties heeft besteld voor al het gebruik dat tijdens de controle aan het licht is gekomen. Door een controle aan te vragen doet Microsoft geen afstand van haar recht tot het afdwingen van de naleving van deze overeenkomst of het beschermen van het intellectueel eigendom van Microsoft op enig andere wettelijke toegestane wijze.

5 3. Wat is de termijn voor het retourneren van de installatie informatie aan de adviseur? Het installatieformulier, Deployment Summery dient binnen 10 werkdagen retour te komen aan uw Microsoft consultant. Het adres staat vermeld in de brief.

6 4. Uw organisatie heeft geen geautomatiseerde inventarisatie software. Hoe kunt u nagaan welke producten u geïnstalleerd heeft? Microsoft stelt ook een gratis software audit hulpmiddel ter beschikking MAP (Microsoft Assessment and Planning Toolkit), een inventarisatie, evaluatie en rapportage software die op een veilige manier IT-omgevingen (tot 100,000 PCs) met verschillende platforms, migraties en virtualisaties analyseert zonder hierbij software agents te gebruiken. Het is beschikbaar op:

7 5. Wat gebeurt er als u deze informatie niet retourneert? Microsoft hoopt dat u proactief zult samenwerken om een compliant licentiepositie te verzekeren. Echter, gezien de grote nadruk die Microsoft plaatst op het beschermen van zijn intellectuele eigendom, kan er voor die klanten die niet wensen deel te nemen aan dit proces, een formele communicatie worden opgemaakt met betrekking tot onze licentierechten en de verplichtingen van uw organisatie onder uw Microsoft licentie overeenkomsten.

8 6. Wat gebeurt er als uw organisatie ongelicentiseerde software blijkt te hebben? Indien Microsoft tijdens het overzicht ongeoorloofd gebruik van Microsoft producten constateert, verzoekt Microsoft u om dit tijdens het proces nog recht te zetten en contact op te nemen met uw IT-partner. Onze SAM-specialisten kunnen u hierbij helpen en advies geven over de beste licentiebeheer mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de kans op mogelijke incompliancy in de toekomst geminimaliseerd wordt.

9 7. Waar kunt u informatie vinden over SAM, software licentieregels en informatie de betreffende overeenkomsten? U kunt contact opnemen met uw IT-partner of op het VLSC uw licentieoverzicht online bekijken. Hieronder vindt u twee links naar onze Software Asset Management (SAM) gids en andere materialen die u kunt gebruiken bij de implementatie van SAM. U vindt er presentaties, factsheets, sjablonen, planningdocumenten, en checklisten die u kunt aanpassen naar gelang de behoeften van uw organisatie. Management.aspx Deze link geeft u een gedetailleerd overzicht van alle Microsoft serverproducten en levert informatie over licentievereisten en de licentie mogelijkheden voor een bepaalde server-technologie: Deze links met samenvattingen over licenties en updates met betrekking tot de voorwaarden van het gebruik van Microsoft software wordt u aangeraden om door te nemen:

10 8. Wanneer is het Microsoft Windows Operating System goed gelicenseerd? Er zijn twee manieren om het Windows besturingssysteem van een geldige basis licentie te voorzien. Met OEM, het goedkoopste alternatief, die alléén voorgeïnstalleerd en gebonden wordt geleverd op de nieuw aangeschafte PC. Of met de Full Packaged Product (FPP), een consumentenverpakking die u ook in de winkel kunt kopen. Boven op deze basislicenties, kunt u Upgrades kopen in Volume Licentie overeenkomsten. Dus aangeschafte licenties in Open License, Open Value, Select, Academic en Enterprise (Subscription) Agreements zijn niet voldoende om het Windows besturingssysteem te licentiëren. Deze zijn slechts upgrade-licenties. Windows upgrade-licenties zijn ontwikkeld om de eerder aangeschafte licenties op te waarderen naar een nieuwere versie. Voorwaarde is wel dat de basislicentie altijd aanwezig dient te zijn! Om er zeker van te zijn dat Windows op de juiste manier wordt gebruikt, raadt Microsoft u aan om alle verantwoordelijken voor het aanschaffen van software binnen uw organisatie, op de hoogte te stellen van deze regels.

11 9. Wat zijn de meest voorkomende scenario s, waarin klanten financieel risico lopen bij het gebruik van het Windows besturingssysteem? Het aanschaffen van een zogenaamde naakte PC (dat wil zeggen, dat er geen Windows besturingssysteem is meegeleverd bij aanschaf van het apparaat). Men gaat ervan uit dat dit wordt gecompenseerd door een Volume Licentie Windows Upgrade licentie. Tevens dient u altijd een OEM- en/of FPP-licentie aan te tonen met de Volume Licentie als een volwaardige licentie. De aankoop van Windows Home-editie, die bedoeld is voor thuisgebruik, en vervolgens willen overstappen naar de zakelijke editie Windows Professional. Deze overstap is niet mogelijk met een Windows Professional Upgrade licentie, aangekocht via Volume Licentie. Het aankopen van een netbook waarop men Windows Professional wilt installeren met een Volume Licentie upgrade. Netbooks hebben in het algemeen een Starter Edition, Home Basic, of Home Premium als besturingssysteem. Deze versie s komen niet in aanmerking als geldige basis licentie voor een upgrade via uw Volume Licentie.

12 10. Wat kunt u doen wanneer u het Windows besturingssysteem op pc s gebruik of Windows Upgrade geïnstalleerd heeft, zonder dat u over de geldige OEM/FPP basislicentie beschikt? Met de aankoop van één van de volgende twee oplossingen kunt u alsnog uw ongeldige gebruik van het Windows besturingssysteem valideren. De eerste is de Microsoft Get Genuine Kit (GGK), bedoeld in het geval er maximaal vijf Windows besturingssysteem licenties ontbreken en is te verkrijgen via OEM. En de tweede is de Get Genuine Windows Agreement (GGWA), te ver krijgen via partners in Volume Licentie, wanneer er meer dan vijf Windows besturingssysteem licenties ontbreken. Neem contact op met uw IT leverancier voor verdere informatie, prijsgegevens en om de licenties aan te kopen.

13 11. Wat is een Deployment Summary (DS) Dit is de eerste stap in het inventarisatieproces en wordt gebruikt om uw installatie gegevens van de Microsoft-software in uw huidige IT-omgeving te registreren en op te sturen naar Microsoft, de eigenaar van de software. Let op: voor het invullen van de DS dient de macrofunctie van Excel te worden ingeschakeld! Aanwijzingen voor het inschakelen in Excel 2007 op deze link en in Excel 2010 op deze link.

14 12. Hoe bewijst u het gebruik van OEM en Full Package Product licenties in de Deployment Summery Indien u OEM licenties en FPP gebruikt, mag u in sectie 5 van de DS maximaal 5 OEM/FPP licentiesleutels per productversie vermelden. Bijvoorbeeld: maximaal 5 x Windows XP Pro OEM, maximaal 5 x Windows Vista Business FPP, maximaal 5 van Office Pro 2003 OEM. Indien u dit vergeten bent, mag dit alsnog in de LOP (License Ownnership Position) fase worden opgegeven

15 13. Hoe kan de Windows Server Virtualisatie juist geadministreerd worden in de Deployment Summery Bij Windows Server wordt enkel de fysieke licenties in gebruik aangeven, tenzij een tweede licentie op dezelfde server voor extra virtualisatierechten gebruikt wordt.

16 14. Hoe dient u uw SBS Standard/Premium te vermelden in de Deployment Summery Bij een SBS Server Standaard licentie dienen de componenten Windows Server en Exchange Server niet apart in de Deployment Summery opgeven te worden. Deze SBS onderdelen vallen standaard binnen de SBS Server licentie. Dit zelfde geldt voor de bijbehorende CAL s (enkel SBS CAL s vermelden en niet de Win Server/ Exchange CAL s). Bij een SBS Premium licentie geldt dit ook voor de SQL server en bijbehorende Cal s. Deze dient u niet extra vermelden in de Deployment Summery.

17 15. Wat is de Estimated License Ownership Position (LOP) Dit is de tweede stap en de vergelijking van de Microsoft producten die u heeft geïnstalleerd met uw verzamelde licentie aankoopgegevens. De rode getallen betekenen dat Microsoft te weinig of geen licenties in uw aankoopgegevens (dit zijn volumelicenties en de door u aangeleverde OEM/FPP licentiesleutels) heeft gevonden. De LOP is verder de leidraad voor de communicatie in het proces, door reacties te plaatsten in de gemarkeerde gele cellen. Daarna dient de LOP te worden geretourneerd. Zie verder het document Software Asset Management inventarisatie- en adviesprogramma: uitleg van het proces.

18 16. Hoe gaat u om met Cloud Computing? De Cloud staat voor het internet en de delen /acties van de applicatie die niet op de machine van de gebruiker plaatsvinden. Veel mensen maken dagelijks gebruik van een dergelijke omgeving, door bijvoorbeeld het gebruik van Hotmail. Vanaf heden is er ook een aantal bekende zakelijke applicaties in de Cloud beschikbaar. Dit betekent dat deze applicaties niet langer op uw computer geïnstalleerd hoeft te zijn. Microsoft Outlook is hier een voorbeeld van. Uw data wordt online opgeslagen i.p.v. lokaal binnen uw bedrijf. Deze data kunt op elk moment, vanaf elke locatie benaderen door het gebruik van een apparaat met internettoegang. Klik hier voor meer over Microsoft Clouddiensten.

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden 1. Definities en geldigheid 1.1 De volgende definities zijn in deze aanvullende voorwaarden van toepassing: Leverancier: ABC E

Algemene Voorwaarden 1. Definities en geldigheid 1.1 De volgende definities zijn in deze aanvullende voorwaarden van toepassing: Leverancier: ABC E Algemene Voorwaarden 1. Definities en geldigheid 1.1 De volgende definities zijn in deze aanvullende voorwaarden van toepassing: Leverancier: ABC E BUSINESS, als leverancier van de software en diensten;

Nadere informatie

Mamut Client Manager. Mamut Business Software. Additionele producten & Enterprise-uitbreidingen. Version 14 MBS.EXT.MCM.NL.2011.2

Mamut Client Manager. Mamut Business Software. Additionele producten & Enterprise-uitbreidingen. Version 14 MBS.EXT.MCM.NL.2011.2 0BAdditionele producten en Enterprise-uitbreidingen Mamut Business Software Additionele producten & Enterprise-uitbreidingen Mamut Client Manager Version 14 MBS.EXT.MCM.NL.2011.2 I Inhoud Additionele producten

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding // Mamut Business Software Installatiehandleiding Introductie Deze handleiding is bedoeld om de installatie en eerste opstart van Mamut Business Software te vereenvoudigen. De structuur van de handleiding

Nadere informatie

Cloud Computing. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van SYSQA B.V.

Cloud Computing. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van SYSQA B.V. Cloud Computing Een introductie Algemene informatie voor medewerkers van SYSQA B.V. Organisatie SYSQA B.V. Pagina 2 van 13 Inhoud 1. Cloud Computing vandaag de dag.... 3 2. Cloud Computing en Services...

Nadere informatie

Installatiehandleiding 3.0.0. Fidura Enterprise

Installatiehandleiding 3.0.0. Fidura Enterprise Fidura Enterprise Revisie datum: 28 maart 2012 cversie: 1.1 Inhoudsopgave INSTALLATIEHANDLEIDING 3.0.0...1 FIDURA ENTERPRISE...1 INHOUDSOPGAVE...2 INHOUDSOPGAVE...3 BIJLAGE(N):...5 1 INLEIDING...6 1.1

Nadere informatie

Bijlage PERFECTVIEW ONLINE OVEREENKOMST v201211

Bijlage PERFECTVIEW ONLINE OVEREENKOMST v201211 Bijlage PERFECTVIEW ONLINE OVEREENKOMST v201211 GEBRUIKSVOORWAARDEN VAN DE PERFECTVIEW ONLINE SOFTWARE APPLICATIES: Door tijdens de bestelprocedure "JA, IK GA AKKOORD MET DE VOORWAARDEN" aan te vinken,

Nadere informatie

AMERICAN EXPRESS CHARGE CARD

AMERICAN EXPRESS CHARGE CARD OVEREENKOMST VOOR DE AMERICAN EXPRESS KAARTHOUDERS AMERICAN EXPRESS CHARGE CARD OVEREENKOMST VOOR AMERICAN EXPRESS KAARTHOUDERS INHOUD PAGINA DEEL 1 Partijen 4 Termen die wij gebruiken 4 Vergoedingen

Nadere informatie

SharePointCustomer SharePoint Ontwikkeling

SharePointCustomer SharePoint Ontwikkeling SharePointCustomer SharePoint Ontwikkeling 1 P a g e 1 CONTENTS 2 Farm vs SandBox vs Apps... 5 3 tools, strategie en mogelijkheden voor het monitoren... 7 3.1 Overview van de monitoring tools... 7 3.2

Nadere informatie

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 Inhoudsopgave Achtergrond informatie over de navigatie binnen PerfectView... 4 A... 6 Aanhef & Adressering... 6 Activiteiten... 6 Toelichting verkoopactiviteiten...

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

GEEK SQUAD SUPPORT ONE EN GEEK SQUAD SUPPORT ALL IN ONE ABONNEMENT PHONE HOUSE ALGEMENE VOORWAARDEN SUPPORT

GEEK SQUAD SUPPORT ONE EN GEEK SQUAD SUPPORT ALL IN ONE ABONNEMENT PHONE HOUSE ALGEMENE VOORWAARDEN SUPPORT GEEK SQUAD SUPPORT ONE EN GEEK SQUAD SUPPORT ALL IN ONE ABONNEMENT PHONE HOUSE ALGEMENE VOORWAARDEN SUPPORT Deze voorwaarden zijn van toepassing op de door ons verstrekte Diensten. Met het bestellen van

Nadere informatie

Deel I De installatie van UNIT4 Multivers 8.1

Deel I De installatie van UNIT4 Multivers 8.1 Deel I De installatie van UNIT4 Multivers 8.1 UNIT4 Software B.V. Telefoon 0184 444444 Postbus 102 Telefax 0184 444445 3360 AC Sliedrecht Supportlijn 088 2472472 Supportfax 0184 414819 e-mail multivers.support@unit4.com

Nadere informatie

NiceLabel Software. NiceLabel. Starters Handleiding. Nederlandse versie. Rev-0701. www.nicelabel.com

NiceLabel Software. NiceLabel. Starters Handleiding. Nederlandse versie. Rev-0701. www.nicelabel.com NiceLabel Software NiceLabel Starters Handleiding Nederlandse versie Rev-0701 www.nicelabel.com COPYRIGHTS Copyright 1995-2007 Euro Plus d.o.o. All rights reserved. www.europlus.si www.nicelabel.com Informatie

Nadere informatie

Met actuele dossiers en een volledig software-overzicht 2014-2015. Editorial: Cloud P9

Met actuele dossiers en een volledig software-overzicht 2014-2015. Editorial: Cloud P9 Met actuele dossiers en een volledig software-overzicht 2014-2015 Editorial: P9 inhoud 4 Algemene informatie per vendor 6 License Online (LOL) 8 Editorial: 14 td.activate-here 16 ESD Renewal Portal 26

Nadere informatie

Software Distributie. Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration. 3 april 2006

Software Distributie. Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration. 3 april 2006 Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration 3 april 2006 René Jorissen rjorissen@os3.nl Mark Meijerink mark@os3.nl 1 Samenvatting Samenvatting Om tijd en geld

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7, 8 v 1.0 PC Client built2013 13.0.0.13167

Back-up Online van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7, 8 v 1.0 PC Client built2013 13.0.0.13167 Back-up Online van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7, 8 v 1.0 PC Client built2013 13.0.0.13167 Gebruikershandleiding Back-up Online Pagina 1 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Installatie... 4 2.1 Installatie

Nadere informatie

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER Whitepaper Workspace Manager Aug 2008 Gepubliceerd door BRAIN FORCE Vendelier 69 3905 PD Veenendaal Nederland www.brainforce.nl Auteursrecht De informatie in dit document,

Nadere informatie

Beheerdershandleiding

Beheerdershandleiding Beheerdershandleiding OpusFlowCRM binnen een NT Netwerk en/of Terminal Server DEZE HANDLEIDING IS NIET BEDOELD VOOR INSTALLATIE OP LATOPS/OFFLINE WERKSTATIONS! OpusFlowCRM is een product van: OpusFlow

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Kopen op Internet Rechtswinkel de Clinic clinic.nl

Eerste Hulp Bij Kopen op Internet Rechtswinkel de Clinic clinic.nl + van De Clinic is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Daarmee staan we je toe om dit werk te kopiëren, distribueren, vertonen, en op te voeren, en

Nadere informatie

CENTIS BACKUP GEBRUIKERSHANDLEIDING. versie 1.2.1. http://www.centis-backup.eu

CENTIS BACKUP GEBRUIKERSHANDLEIDING. versie 1.2.1. http://www.centis-backup.eu CENTIS BACKUP http://www.centis-backup.eu GEBRUIKERSHANDLEIDING versie 1.2.1 Juli 2007 1 Copyright 2006-2007 CareWorks Centis Backup betracht uiterste zorgvuldigheid bij het vervaardigen, samenstellen

Nadere informatie

Security & Change Management

Security & Change Management White Paper - Quality as a Service Security & Change Management CeneSam, Februari 2014 Executive Summary CeneSam is ontwikkelaar en leverancier van de software applicatie Quality as a Service. Een SaaS

Nadere informatie

Kiki koning. Irenestraat 62 6707 CX Wageningen Tel: +31(0)612266623 KvK: 11061326 BTW: NL081151780B01

Kiki koning. Irenestraat 62 6707 CX Wageningen Tel: +31(0)612266623 KvK: 11061326 BTW: NL081151780B01 In de cloud, het nieuwe werken Is uw bedrijf ook toe aan werken in de cloud? Bent u het beu dat programma s, data en bedrijfsdocumenten zich overal en nergens bevinden? ItsCloud neemt al deze zorgen van

Nadere informatie

End User Licence Agreement Nederland

End User Licence Agreement Nederland Pagina 1 van 5 End User Licence Agreement Nederland (Eindgebruikersovereenkomst) Let op: lees deze End User Licence Agreement aandachtig. Door het installeren en/of het gebruik van de producten van FleetGo

Nadere informatie

BESTELFORMULIER Online SnelStart

BESTELFORMULIER Online SnelStart BESTELFORMULIER Online SnelStart Inhoud 1. Algemeen... 1 2. Te nemen stappen... 1 3. Bedrijfsgegevens... 2 4. Soorten pakketten... 2 5. Printers... 3 6. Uw keuzes... 3 7. Uw Accountant... 3 8. Accountant...

Nadere informatie

Quality as a Service. Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014

Quality as a Service. Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014 Quality as a Service Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014 Inleiding Waarom QaaS? of anders gezegd Waarom zou u vandaag nog moeten beginnen met Quality as a Service? Via dit document willen wij u niet alleen

Nadere informatie

Technische Documentatie en Specificaties

Technische Documentatie en Specificaties Technische Documentatie en Specificaties Document versie : 7.0, t.b.v. Delta/W Document datum : 23-3-2015 Auteur : Richard van Gool, Ben Hofstede Inhoud 1. Delta/W systeem eisen 3 2. Delta/W software en

Nadere informatie