nieuwe Veste SEIZOEN Bij Nieuwe Veste kun je meer! 2012/2013 muziek beeldende kunst theater dans

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nieuwe Veste SEIZOEN Bij Nieuwe Veste kun je meer! 2012/2013 muziek beeldende kunst theater dans"

Transcriptie

1 nieuwe Veste SEIZOEN 2012/2013 Bij Nieuwe Veste kun je meer! muziek beeldende kunst theater dans SCHRIJVEN

2 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Bij nieuwe veste kun je meer! 4 muziek 6 beeldende kunst 14 Fotografie 22 Media 24 schrijven 26 theater 28 Musical 33 dans 34 caps 38 bijzondere activiteiten 39 Nieuwe veste en algemene informatie 40 Colofon Nieuwe Veste Postbus 1951, 4801 BZ Breda Bezoekadres Molenstraat 6, 4811 GS Breda T info@nieuweveste.nl...iets creëren wat je zelf en anderen raakt, aan het denken zet en ontroert! Fotografie Reinout van den Bergh Erik Boot Willem Blauw Ontwerp Smidswater Drukwerk NPN drukkers Alle prijzen en informatie in deze brochure zijn onder voorbehoud van fouten en wijzigingen.

3 nieuwe veste 3 Welkom bij Nieuwe Veste! Nieuwsgierig gemaakt door anderen, gelezen over ons op de website of van plan om dit jaar een cursus, les of workshop te volgen bij Nieuwe Veste? In ieder geval met deze brochure in handen op zoek. Op zoek naar een creatieve uitdaging. Muziek maken, dansen, schilderen of theater. Alleen of juist samen met anderen. Om jezelf te ontwikkelen en vooral: iets creëren wat er daarvoor niet was en wat jezelf en anderen raakt, aan het denken zet en ontroert. Het aanbod van Nieuwe Veste is laagdrempelig, van goede kwaliteit en gevarieerd in aanpak. Je kunt bij ons groepslessen, lange of korte cursussen, individuele lessen en workshops volgen. In deze tijd zien sommige mensen kunst en cultuur als een luxe. Ik ben het daar niet mee eens. Jezelf ontplooien is van alle tijden. Door kunst en cultuur te ervaren, neem je afstand van het alledaagse, kom je tot rust of juist in actie. Je horizon verschuift, je ontdekt, je leert en je hebt plezier! Ik ben blij en trots dat Nieuwe Veste door het ruime en diverse aanbod aan alle inwoners van Breda en omstreken een keuzemogelijkheid biedt. Voor elk wat wils! Divers in kunstdisciplines: muziek, beeldende kunst, theater, dans en schrijven. En ruim binnen deze disciplines: klassieke muziek, pop, jazz, musical, theaterklas, media, fotografie, moderne dans, streetdance en camera-acteren. Nieuwe Veste is overal. Natuurlijk in ons gebouw aan de Molenstraat. Daarnaast vind je ons in The Loads, t Klooster in...door te ervaren neem je afstand van het alledaagse, kom je tot rust of juist in actie. Je horizon verschuift, je ontdekt, je leert en vooral: je hebt plezier! Bavel en in t Kraaienest in de Haagse Beemden. Daar kun je je talenten verder ontwikkelen of gewoon dat doen wat je leuk lijkt. Je komt onze docenten ook tegen bij kunsteducatieprojecten voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Als ondersteuner van de amateurkunst zijn we betrokken bij alle grote culturele evenementen in de stad. In deze brochure tref je het overzicht aan van alle lessen en cursussen die Nieuwe Veste verzorgt in het. Op onze website vind je nog veel meer informatie. Mocht je vragen hebben of een speciale wens: neem contact met ons op of kom langs. We zeggen niet voor niets: bij Nieuwe Veste kun je meer! Gertjan Endedijk directeur - bestuurder

4 muziek 4 bij nieuwe veste kun je meer! Nieuwe Veste centrum voor de kunsten maakt steeds vaker deel uit van samen werkings - projecten, onder andere met Stichting KOP, MOTI, Electron, Podium Bloos, Muzipo, Chassé Theater, GGD, Breda-Actief, Bibliotheek Breda en het BUT Film Festival. Binnen deze projecten staat Nieuwe Veste garant voor de creatieve invulling van diverse workshops. Zo trekt Nieuwe Veste steeds meer de wijken in en komt in contact met nieuwe doelgroepen. Nieuwe Veste biedt op vragen vanuit het onderwijs tal van projecten aan. Ook groepen die iets te vieren hebben of zomaar een workshop samen willen doen, kunnen bij Nieuwe Veste terecht. Kijk voor meer informatie op onze website of kom even langs bij de infobalie. Via onze website kun je je natuurlijk ook inschrijven voor alle lessen en cursussen. Heb je vragen over het aanbod of andere opmerkingen? Nieuwe Veste helpt je graag! Dynamisch en interactief, dat is het aanbod van Nieuwe Veste. Nieuwe Veste en het onderwijs Nieuwe Veste deelt haar kennis van en passie voor kunsteducatie door een intensieve samenwerking met Bredase onderwijsinstellingen, culturele instellingen en natuurlijk de amateurkunstenaars. Nieuwe Veste geeft advies, ondersteuning en voorlichting bij het opzetten van projecten voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. In samenwerking met docenten, leerkrachten en kunstcoördinatoren worden projecten op school of bij Nieuwe Veste uitgevoerd. Op allerlei manieren kunnen onze docenten het schoolteam ondersteunen, zoals bij de aanschaf en implementatie van een methode, bij een thematische kunst- of projectweek of een teamtraining rond een bepaalde techniek. Voor een aantal van die trajecten kan subsidie worden aangevraagd, omdat het onder scholing valt. Ook daarbij ondersteunen we je graag. Meer info vind je op onze website! Kunstbso Vestetuin Kunstbso Vestetuin is de enige kunstbso voor kinderen van 8 t/m 12 jaar in Breda. Deze bso heeft een eigen ruimte bij Nieuwe Veste en biedt hierdoor culturele, creatieve en kunstzinnige ontwikkelingsmogelijkheden. Het unieke van deze bso is, dat kinderen gebruik kunnen maken van het cursusaanbod van Nieuwe Veste én buitenschoolse opvang via Kober kindercentra. Deze bso is ook toegankelijk voor kinderen die nog geen opvang afnemen van Kober. Voor kinderen die gebruik maken van Kunstbso Vestetuin is het mogelijk om deel te nemen aan maximaal twee cursussen uit het jaarlijkse cursusaanbod muziek, theater, dans en beeldende kunst in combinatie met opvang van Kober! Voor vervoer tussen school en Nieuwe Veste wordt gezorgd. Voor meer informatie kijk op: Inschrijven kan vanaf de Open Dagen op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2012 tot aan de startdatum van een cursus. Als er nog plaats is, is het mogelijk om in overleg ook later in te stromen. Voor individuele instrumentale en vocale lessen kun je het hele jaar inschrijven.

5 nieuwe veste 5 Nieuwe Veste op locatie COMBINATIELESSEN ROCKSTATION Samenspelen in een band en individuele lessen in één combicursus. Bij Rockstation staat het samenspelen in een band hoog in het vaandel. Daarom bieden we nu deze combilessen aan. Je krijgt elke week 30 minuten les op je eigen instrument en aansluitend 60 minuten workshop in een band. Deze combilessen worden gegeven voor: zang, toetsen, gitaar, basgitaar en drums. De cursus is op maandag in The Loads, Industriekade 5 in Breda en op donderdag in het Kraaienest in de Haagse Beemden. De combicursus Rockstation is er voor iedereen van 8 t/m 18 jaar en je hebt geen ervaring nodig. (Meer info over Rockstation zie pag. 9) Maatwerk Naast het volgen van een cursus kan je bij Nieuwe Veste ook terecht voor workshops op maat. Leuk voor een bedrijfsuitje, jubileum of kinderfeestje! Meer informatie: Kunstcarrousel KUNSTCARROUSEL ulvenhout Een cursus voor kinderen op locatie in Ulvenhout in samenwerking met Basisschool de Klokkebei, Basisschool De Rosmolen en Kober kindercentra. Na een succesvol eerste jaar slaan zij wederom de handen ineen voor een nieuwe spetterende cursus Kunstcarrousel. Het aanbod bestaat uit cursussen van 15 weken, waarbij je kan kiezen voor de combinatie theater en muziek of beeldende kunst en dans. De scholen bieden de faciliteiten om lekker aan de slag te gaan. Vakdocenten van Nieuwe Veste verzorgen de inhoud van de cursus. Maak je gebruik van bso t Klokhuis of bso Ulventuin, dan zorgt Kober kindercentra ervoor dat je na school veilig bij de cursus aankomt en ook weer wordt opgehaald. Meer info: kijk op nieuweveste.nl. Nieuwe Veste heeft ook zomercursussen. Start in juni en september. Kijk op Vouchers coaching of cursussen voor amateurkunstenaars Ben je als amateur beeldend kunstenaar, fotoclub of koor op zoek naar verdieping of coaching? Maak dan gebruik van de voucherregeling. Maatwerk verzorgd door Nieuwe Veste en deels gesubsidieerd door Kunstbalie. Meer info over deze unieke regeling vind je op de website. Tilt! Voor de gevorderde cursist en instrumentalist biedt Nieuwe Veste verschillende mogelijkheden. Zo is het bij de cursus TILT! mogelijk om te musiceren in live situaties zoals: bigbands, jazzcombo s, jazzsessies en latin- en popbands. 10-urenkaart Wil je na jaren weer eens een instrument oppakken? Of heb je behoefte aan coaching of bijscholing, individueel of voor een kwartet? Daarvoor kent Nieuwe Veste al jaren, voor de gevorderde leerling, een 10-uren kaart. Deze kaart kan voor alle instrumenten en vocale vakken worden gebruikt. Vragen over dit lessysteem? Neem dan contact op met Jan Vos, coördinator van de afdeling muziek via info@nieuweveste.nl.

6 6 muziek

7 nieuwe veste 7 muziek algemeen Het kan allemaal bij Nieuwe Veste MUZIEKLESSEN INSTRUMENTAAL/ VOCAAL De afdeling Muziek heeft een breed aanbod in klassieke en lichte muziek. Individuele lessen op de meest uiteenlopende instrumenten en in verschillende stijlen: van elektrische harp tot basgitaar; van renaissance tot dance en R&B. Samenspelen in een ensemble, samen zingen in het popkoor of spelen in een workshop. Oefenen voor de harmonie of fanfare. Optreden met het seniorenorkest, musiceren met de computer, het kan allemaal bij Nieuwe Veste! HaFaBraorkesten HaFaBra staat voor Harmonie, Fanfare en Brassband. Bij alle HaFaBra-orkesten uit de gemeente Breda ondersteunt Nieuwe Veste de opleiding. Leden van verenigingen krijgen een korting op het lesgeld. De vereniging moet het aanmeldingsformulier wel mede ondertekenen. ENSEMBLES Samen muziek maken is leuk en leerzaam! Er zijn vaste ensembles en losse projecten om dat te ervaren. Een overzicht van de ensembles is te vinden in het cursusaanbod. Instromen is vaak ook mogelijk tijdens het cursusjaar en voor deelname aan de diverse ensembles hoef je geen leerling van Nieuwe Veste te zijn. Je stem is natuurlijk ook een instrument ZANG Nieuwe Veste biedt zanglessen voor iedereen in je favoriete muziekstijl, zoals klassiek, jazz, pop of musical. Naast de reguliere zanglessen zijn er ook koren. Kinderkoren, jongerenkoor, popkoor; het is er allemaal. Ben je nog geen 14 jaar maar wil je wel graag zanglessen volgen, dan is er de groepsles Zingenderwijs. Maar ook Altijd al willen zingen is een cursus voor iedereen vanaf 18 jaar met of zonder zangervaring. Meer info vind je in het cursusaanbod. Ontdek welk instrument het beste bij jou past PROEFLES Het is soms best lastig om zomaar aan een instrument te beginnen. Dan is het natuurlijk heel prettig als je een proefles kan volgen om uit te zoeken welk instrument het beste bij je past. Deze kun je aanvragen via info@nieuweveste.nl. Lesplaatsen Behalve in het gebouw aan de Molenstraat kun je ook lessen volgen in de dependance t Klooster, Jack van Gilsplein 1, Bavel, in The Loads, Industriekade 5, Breda en in het Kraaienest, Tweeschaar 12 in de Haagse Beemden. Nieuwe Veste heeft ook nog enkele andere lesplaatsen in de Haagse Beemden voor bijvoorbeeld viool en groepslessen gitaar en blokfluit. Voor de harmonieën, fanfares en de brassbands is het soms mogelijk de lessen te volgen op locatie. Voor prijzen en tijden zie het overzicht vanaf pagina 10 in deze brochure. Meer informatie is verkrijgbaar bij de balie in de Molenstraat (infovellen) of op onze website:

8 8 muziek muziek jeugd Met je kind van muziek genieten MUZIEK OP SCHOOT (0-3 jaar) (BABY S, DREUMESEN EN PEUTERS ) Zelfs de allerkleinsten vinden muziek geweldig. Het stimuleert ze om te luisteren, te zingen en te bewegen. Als je samen met je baby of peuter van muziek wilt genieten, is Muziek op schoot een erg leuke cursus. Tijden vind je in het cursusaanbod op pagina 10 in deze brochure. Het tarief is inclusief koffie, thee en het parkeertarief in de parkeergarage. Meer informatie vind je op de website. Het juiste instrument? Muziek ontdekken Speel Tuin (4 6 jaar) Speel Tuin is de verzamelnaam van twee cursussen (elk 15 weken) waarin jonge kinderen uit groep 1 tot groep 3 hun muzikale mogelijkheden leren ontdekken, zoals bijvoorbeeld Jaap Aap. De vrolijke aap Jaap zingt liedjes, vertelt verhaaltjes, doet allerlei leuke melodie- en ritmespelletjes. Hij gebruikt daarbij luisterfragmenten en de piano! Je gaat ook oefenen met klanken. Spelenderwijs leer je je muzikale aanleg te ontwikkelen. In de cursus Toon Tingel zet je al de voorzichtige eerste stappen naar musiceren, bijvoorbeeld door het spelen van een ritmische begeleiding bij een liedje of muziekfragment. vanaf groep 6 Vroeg beginnen Met muziek kun je niet vroeg genoeg beginnen. Een instrument bespelen kan al vanaf groep 6. Zit je nog niet in groep 6 maar weet je al goed welk instrument hét instrument voor je is? Kies dan uit de volgende mogelijkheden: Kleuterviool, -altviool, -cello, -harp en kindercontrabas Dwarsfluit, klarinet, saxofoon, fagot, hobo en trombone Groepsles blokfluit Groepsles gitaar Kinderkoor Speel Wijs (6-8 jaar) Speel Wijs is de verzamelnaam voor twee cursussen (van elk 30 weken) waarin de kinderen naast hun eigen muzikale mogelijkheden kennismaken met verschillende muziekinstrumenten. Muziektrein is echt iets voor jou als je in groep 3 of 4 zit. Door liedjes en spelletjes ontwikkel je spelenderwijs muzikale aanleg. Docenten komen hun instrumenten demonstreren in de les, zodat je met vrijwel alle instrumenten (blazen, strijken, tokkelen, toetsen) in aanraking komt. Zit je in groep 4 of 5, dan is de Instrumentencarrousel misschien jouw ding. Je krijgt dan niet alleen algemene muzikale vorming, maar je gaat ook steeds drie weken lang een halve les op bezoek bij verschillende muziekdocenten. Dé manier om zelf uit te proberen welk instrument bij je past, zodat je een goede keuze kunt maken.

9 nieuwe veste muziek jongeren/volwassenen 9 Van hiphop tot Latin Rockstation Rockstation richt zich op eigentijdse muziekstijlen, variërend van Hiphop tot Singersong-writing en van Blues tot R&B en Soul, van Rock tot Pop, tot Jazz en Latin, van Drum n Bass tot Funk en van Metal tot Dance/House. Ook Wereldmuziek, waaronder bijvoorbeeld Indiase en Turkse muziek, is een muziekstijl waarvoor je bij Rockstation terecht kan. Kortom: vrijwel alles is mogelijk. Niet alleen een breed en gevarieerd aanbod van individuele lessen, (band) workshops en bandcoaching, maar ook optredens op de diverse podia in Breda behoren tot de mogelijkheden. Centraal staan vaardigheid, creativiteit en improvisatie. Voor alle instrumentalisten zijn er mogelijkheden binnen Rockstation. Naast de instrumentale lessen biedt Rockstation ook de mogelijkheid tot samenspelen in een band. In deze workshops doe je spelenderwijs veel ervaring op onder deskundige begeleiding van gerenommeerde musici. Meer informatie kun je ook vinden op de aparte infovellen bij de balie Molenstraat of op de website: COMBINATIELESSEN ROCKSTATION Samenspelen in een band en individuele lessen in één combicursus. Kijk op pagina 5. The Loads The Loads, Playground For Urban Culture, is een werkplek voor jongeren. Bij The Loads kun je alle mogelijke instrumentale en vocale lessen van Rockstation volgen. Daarnaast bieden we verschillende Pop-, Rock en Jazzworkshops. De inhoud van de workshops is vooral praktisch gericht en zeer opbouwend. Je krijgt de tijd om te groeien in je eigen kunstzinnige discipline. Daarnaast houden we ons in The Loads, op een bijzondere locatie in de wijk Belcrum, bezig met alle disciplines van de Urban Culture. Workshops Dj-techniek: mixen en scratchen We maken nog wel gebruik van draaitafels maar in de tijdgeest van nu met meer cd-spelers voor DJ s en speciale DJ-software (o.a. Tractor, Ableton Live en S4 Controller). Beatcreaten & producen Hier leer je werken met sofware om beats en muziekproducties te maken. We werken met de programma s Reason en Fruity Loops. Naast muziek heeft The Loads ook een breed aanbod dans. Breakdance Leer vanaf de basis de beginselen van het Breakdance en ontwikkel langzamerhand je eigen moves. Het uiteindelijke doel is, dat je leert om te battelen. De docent is Yannick Huijbrechts alias IceyB. Hiphop en Popping De nieuwste trends op het gebied van Hiphop en Popping. Docent: Dorée Rombouts alias Hiphoplady. Streetdance/Lyrical hiphop Dansen met eigentijdse choreografieën op hedendaagse beats. Nieuw dit seizoen: Dancing on High Heels. Clip dancing in de stijl van Beyonce, Rihanna en anderen. Docent: Christina Boekestein alias Miss C. Meer informatie?

10 muziek 10 aanbod muziek code groep dag en datum begin eind docent(en) aantal lessen tarief ( ) jeugd kunstmix Kunstverkenning (6-7 jaar) di 11 sept, Ineke van Dijk/Jeroen Scholten/ Kees van Gestel Kunstverkenning (7-8 jaar) di 11 sept, Ineke van Dijk/Jeroen Scholten/ Kees van Gestel Kunstcarrousel Ulvenhout (groep 5-8) ma 24 sept, Sacha de Heer & Tanja van Schuylenburg ma 21 jan, Ellis Pijnenborg & Ineke van Dijk , , , ,00 cursussen muziek Muziek op Schoot Babygroep (½ - 1½ jaar) vr 07 sept, Annet Kleinjan 8 87, vr 23 nov, Annet Kleinjan 8 87, vr 08 feb, Annet Kleinjan 8 87,00 Muziek op Schoot Dreumesgroep (1½ - 2½ jaar) vr 07 sept, Annet Kleinjan 8 87, vr 23 nov, Annet Kleinjan 8 87, vr 08 feb, Annet Kleinjan 8 87,00 Muziek op Schoot Peutergroep (2½ - 4 jaar) vr 07 sept, Annet Kleinjan 8 87, vr 23 nov, Annet Kleinjan 8 87, vr 08 feb, Annet Kleinjan 8 87,00 Speel Tuin Jaap Aap (4-5 jaar) wo 29 aug, Anya Roeling 15 87, ma 07 jan, Kees van Gestel 15 87,00 Speel Tuin Toon Tingel (5-6 jaar) ma 27 aug, Kees van Gestel 15 87, wo 09 jan, Anya Roeling 15 87,00 Speel Wijs Muziektrein (6-7 jaar) wo 29 aug, Anya Roeling , do 30 aug, Anya Roeling ,00 Speel Wijs Muziektrein Bavel (6-8 jaar) wo 29 aug, Anya Roeling , do 30 aug, Anya Roeling ,00 Speel Wijs Instrumentencarrousel (7-8 jaar) ma 27 aug, Kees van Gestel , wo 29 aug, Anya Roeling ,00 Speelwijzer Teteringen (7-10 jaar/ beginners) di 28 aug, Anya Roeling ,00 Speelwijzer Teteringen (7-10 jaar/ gevorderden) di 28 aug, Anya Roeling ,00 Solfègetraining/algemene muziektheorie examen C (leerling Nieuwe Veste/ beginners) wo 12 sept, Kees van den Bergh 30 89,00 Solfègetraining/algemene muziektheorie examen C (niet- leerling Nieuwe Veste/ beginners) wo 12 sept, Kees van den Bergh ,00 Solfègetraining/algemene muziektheorie examen D (leerling Nieuwe Veste/ vervolg) wo 12 sept, Kees van den Bergh 30 89,00 Solfègetraining/algemene muziektheorie examen D (niet-leerling Nieuwe Veste/ vervolg) wo 12 sept, Kees van den Bergh ,00 Tarief instrumentaal/vocaal Bredase leerling tot 21 jaar 387,00 Bredase leerling vanaf 21 jaar 607,00 Niet- Bredase leerling tot 21 jaar 694,00 Niet- Bredase leerling vanaf 21 jaar 869,00 Hafabra lid Bredase vereniging tot 21 jaar 294,00 Hafabra lid Bredase vereniging vanaf 21 jaar 431,00 10-urenkaart tot 21 jaar 515,00 10-urenkaart vanaf 21 jaar 553,00

11 Zingenderwijs (niet-bredase leerling) ,00 nieuwe veste 11 Analyse van westerse kunstmuziek van 1300 tot nu (leerling Nieuwe Veste) NIEUW! wo 12 sept, Kees van den Bergh 30 89,00 Analyse van westerse kunstmuziek van 1300 tot nu (niet-leerling Nieuwe Veste) NIEUW! wo 12 sept, Kees van den Bergh ,00 Altijd al willen zingen (18+/ Bredase leerling) ma 10 sept, Lucie Hillen , di 11 sept, Lucie Hillen , di 11 sept, Lucie Hillen ,00 Altijd al willen zingen Bavel (18+/ Bredase leerling) ma 10 sept, Lizet van Beek , ma 10 sept, Lizet van Beek , ma 10 sept, Lizet van Beek , di 11 sept, Lizet van Beek , di 11 sept, Lizet van Beek ,00 Altijd al willen zingen Bavel (18+/ niet-bredase leerling) 2 339,00 groepslessen Kleuterviool/altviool/cello/contrabas/harp (vanaf groep 2/ Bredase leerling) week 34 in overleg Diverse docenten 387,00 Kleuterviool/altviool/cello/contrabas/harp (vanaf groep 2/ niet-bredase leerling) week 34 in overleg Diverse docenten 694,00 Blokfluitgroep A (groep 4, 5 en 6) 3 week 34 in overleg Karin van de Brekel/ 157,00 Tonnie Jonk/Maartje Vonk Blokfluitgroep B (groep 4, 5 en 6) 3 week 34 in overleg Karin van de Brekel/Tonnie 196,00 Jonk/Maartje Vonk Gitaargroep A (groep 4, 5 en 6) 3 week 34 in overleg Maartje Vonk 157,00 Gitaargroep B/C (groep 4, 5 en 6) 3 week 34 in overleg Maartje Vonk 196,00 Zingenderwijs (9-11 jaar/ Bredase leerling) 4 NIEUW! di 21 aug, Eileen Beneken genaamd ,00 Kolmer wo 22 aug, Agnes Gosling ,00 Zingenderwijs (11-13 jaar/ Bredase leerling) 4 NIEUW! ma 20 aug, Adriana Romijn , di 21 aug, Eileen Beneken genaamd Kolmer ,00 Van Lady Gaga tot eigen songs Zingenderwijs (9-11 & jaar) Het vertrekpunt is hier stemvorming aan de hand van repertoire uit de hedendaagse popmuziek. Ook andere stijlen, zoals bijvoorbeeld musical, komen aan bod. Hier wordt de basis gelegd voor een goede zangtechniek, je leert over ademsteun, articulatie en interpretatie. Je leert samen en meerstemmig zingen, daarnaast werk je ook aan je eigen solo-repertoire. Het is de bedoeling dat je te weten komt wat je het leukste vindt om te doen: in een groep zingen of solo. Senioren blokfluit (55+) ma 20 aug, Jan Vos ,00 Koren (Bredase leerling 51,00 / niet-bredase leerling 94,00) Kinderkoor Tovernoten (5-6 jaar) vr 24 aug, Agnes Gosling 40 Kinderkoor Kids Voices (7-8 jaar) NIEUW! vr 24 aug, Agnes Gosling 40 Kinderkoor Blitz (9-11 jaar) vr 24 aug, Agnes Gosling 40 Jongerenkoor Flow (12-16 jaar) vr 24 aug, Agnes Gosling 40 Popkoor Voicemix (16+) di 21 aug, Lynsey Carli 40

12 12 muziek aanbod muziek Ensembles Leerling Nieuwe Veste 51,00 / niet-leerling Nieuwe Veste 94,00 Homogene en heterogene ensembles week 43 Blokfluitensemble Fortezza Jan Vos week 35 Dwarsfluitensemble Bubbles Karel Deseure week 35 Dwarsfluitensemble Breezers Marjolein Kempen week 35 Dwarsfluitensemble Beaufort Marjet Krekels week 34 Harpensemble Annelies 30 Houtman-Knaven week 39 Laag koper ensemble Hans Aernouts week 34 Saxofoonensemble Bert Haan week 34 Slagwerkensemble Leo van Lieshout Bakkerij van Lieshout week 34 Slagwerkensemble Streetbeat Leo van Lieshout week 34 Vioolensemble beginners Paul Fischer week 34 Strijkersensemble beginners Lieven Coolen week 34 Strijkersensembles Monique Heidema I Giovanotti week 34 Strijkersensemble Mixed Nuts Paul Fischer week 34 Strijkersensemble Camera Juniorum Paul De Meyer week 34 Strijkersensemble Paul De Meyer Camera Musicorum Bredana week 34 Nieuwe Veste Bigband Hans Bloemen week 34 Ensemble Indiase muziek Jan van Beek week 34 Ensemble Turkse muziek Cengiz Tutar week 34 Heterogeen ensemble Jan Vos volwassenen week 34 Orkest Nieuwe Veste Plus Jan Vos code groep dag en datum begin eind docent(en) aantal lessen tarief ( ) workshops Rockstation/the loads Bandworkshop Cover (leerling Nieuwe Veste) 7 week 36 op dinsdag / tijd in overleg Diverse docenten 129,00 Bandworkshop Cover (niet-leerling Nieuwe Veste) 7 week 36 op dinsdag / tijd in overleg Diverse docenten 208,00 Bandworkshop Arrangeren (leerling Nieuwe Veste) 7 week 36 op dinsdag / tijd in overleg Diverse docenten 193,00 Bandworkshop Arrangeren (niet-leerling Nieuwe Veste) 7 week 36 op dinsdag / tijd in overleg Diverse docenten 309,00 Bandworkshop Compositie (leerling Nieuwe Veste) 7 week 36 op dinsdag / tijd in overleg Diverse docenten 193,00 Bandworkshop Compositie (niet-leerling Nieuwe Veste) 7 week 36 op dinsdag / tijd in overleg Diverse docenten 309,00 DJ-techniek (12+/ beginners) do 23 aug, Gert-Jan Schutte 260, vr 24 aug, Gert-Jan Schutte 260,00 DJ-techniek (12+/ gevorderden) vr 24 aug, Gert-Jan Schutte 260,00 Overzicht Muziek- en vakdocenten Accordeon Antje de Jong-Coppelmans, Annemarieke van der Ploeg Altviool Paul De Meyer, Roos Pollé Bandworkshop Eileen Beneken genaamd Kolmer, Marjolein Kempen, Arno Krijger, Ferry Smans, Boudewijn Bonebakker Bariton/Euphonium Hans Aernouts, Gerard de Krom Basgitaar Tessa Hendrikx, Charles Nagtzaam, Marc van der Schoot Beatcreaten Joël Groman Blokfluit Karin van den Brekel, Tonny Jonk, Maartje Vonk, Jan Vos Bugel Hans Bloemen, Jeroen Doomernik, Arjan Muller Caps muziek Jan Brock, Antje de Jong, Jan Vos, Karina Rombouts Cello Quirien Hagens, Monique Heidema Contrabas Lieven Coolen Computer en muziek Erik Vlasblom Cornet Hans Bloemen, Jeroen Doomernik, Arjan Muller DJ-techniek Gert-Jan Schutte Drums Ad Gobbens, Leo van Lieshout, Silvester van Rijckevoorsel, Mark Stoop, Chris Strik, Sjaak van Dam Dwarsfluit/piccolo Karel Deseure, Jeroen Goossens, Marjolein Kempen, Marjet Krekels Elektrische gitaar Boudewijn Bonebakker, Leroy Carli, Peter van Dorst, Ferry Smans, Jordi Nieuwenburg Elektrische harp Annelies Houtman-Knaven Elektrische viool Loes van Puffelen Euphonium/Bariton Hans Aernouts, Gerard de Krom Fagot/fagottino Yvonne van der Ham Flamenco gitaar Maurice Leenaars Gamba Maartje Vonk Gitaar Boudewijn Bonebakker, Lotte Brekelmans, Paul Hagenaars, Jaap Hoek, Maurice Leenaars, Bruno Nelissen, Maartje Vonk Hammond orgel Arno Krijger

13 nieuwe veste 13 DJ-techniek (18+/ beginners) do 23 aug, Gert-Jan Schutte , do 30 aug, Gert-Jan Schutte , vr 24 aug, Gert-Jan Schutte ,00 DJ-techniek (18+/ gevorderden) vr 24 aug, Gert-Jan Schutte , vr 31 aug, Gert-Jan Schutte ,00 Beatcreaten vr 24 aug, 2012 in overleg Joël Groman 260,00 Overig Naar het Conservatorium: Combi instrumentaal les / theorie en solfège / begeleiding naar auditie Bredase leerling tot 21 jaar 535,00 Bredase leerling vanaf 21 jaar 788,00 niet-bredase leerling tot 21 jaar 888,00 niet-bredase leerling vanaf 21 jaar 1089,00 10 weken projecten Alleen voor leerlingen van Nieuwe Veste 23,00 TILT! (leskosten per half jaar) Bredase leerling tot 21 jaar 224,00 Bredase leerling vanaf 21 jaar 336,00 niet-bredase leerling tot 21 jaar 377,00 niet-bredase leerling vanaf 21 jaar 467,00 TILT! (leskosten per jaar) Bredase leerling tot 21 jaar 387,00 Bredase leerling vanaf 21 jaar 607,00 niet-bredase leerling tot 21 jaar 694,00 niet-bredase leerling vanaf 21 jaar 869,00 Korting BredaPas BredaPashouders tot 18 jaar krijgen 90% korting op het gehele cursusaanbod van Nieuwe Veste. Vanaf 18 jaar geldt het kortingstarief van 50%. (1) i.s.m. Harmonie Euphonia (2) Tarief niet-bredase leerling voor alle cursussen Altijd al willen zingen (3) Breda Hoofdgebouw / Haagse Beemden: De Werft, Kievitsloop en Rietvink / Princenhage: Sinte Maerte / Bavel: t Klooster / Ulvenhout: De Rosmolen (4) Bij deze zangles is een stemtest nodig (5) Tarief niet-bredase leerling voor alle groepslessen Zingenderwijs (6) Deelname ensembles na overleg (7) Lesplaats: The Loads, Industriekade 5 / voor de bandworkshops is 2 jaar muzikaal onderwijs vereist (8) Deze workshop vindt 1 maal in de twee weken plaats Harp Annelies Houtman-Knaven, Reinilde Zevenbergen-Buys Hobo/Althobo Victor Kruis Hoorn/natuurhoorn Marjolein Damen-Timmer Indiase muziek Jan van Beek Keyboard Ben van den Broek, Arno Krijger, Karina Rombouts, Erik Smans, Erik Vlasblom Kinder- & jongerenkoren Agnes Gosling Klarinet Christa van Hulten, Pieter Zwaans Marimba/Vibrafoon Jurgen Damen, Ad Gobbens, Kevin Hermans Muziek op schoot Annet Kleinjan Muziektheorie Kees van den Bergh Orgel Christ Vergouwen Panfluit Jan Vos Percussie/Djembé Door Raeymaekers Piano André Telderman, Christ Vergouwen, Elena Yefanova, Guillermo Quintero Rojas Piano pop & jazz Joris Reutelingsperger, Erik Smans Saxofoon Milan Bonger, Mete Erker, Bert Haan, Angeline Cuijpers Saz Cengiz Tutar Slagwerk Jurgen Damen, Kevin Hermans Synthesizer Joris Reutelingsperger, Karina Rombouts, Erik Smans, Erik Vlasblom Tabla Jan van Beek Tilt! Milan Bonger, Jeroen Doomernik, Mete Erker, Marjolein Kempen, Arno Krijger, Marc van der Schoot, Ferry Smans Toetsen (elektronische muziek/midi) Joris Reutelingsperger, Erik Smans, Erik Vlasblom Trombone/Alttrombone Hans Aernouts, Gerard de Krom Trompet Hans Bloemen, Jeroen Doomernik, Arjan Muller Tuba (tenor/bas) Hans Aernouts, Gerard de Krom Verkennend muziekonderwijs Kees van Gestel, Anya Roeling Vibrafoon/Marimba Ad Gobbens Viool Paul Fischer, Paul De Meyer, Roos Pollé, Loes van Puffelen Xylofoon Jurgen Damen, Kevin Hermans Zang Lizet van Beek, Lucie Hillen, Connie de Jongh, Joost van der Wulp Zang musical Niels Jacobs, Agnes Gosling Zang rockstation Eileen Beneken genaamd Kolmer, Lynsey Carli, Adriana Romijn

14 14 beeldende kunst

15 nieuwe veste 15 beeldende kunst algemeen Creëer & realiseer Creativiteit zit in iedereen; een cursus Beeldend bij Nieuwe Veste helpt je ideeën te ontwikkelen en tot leven te brengen. Laat je verrassen en stel je open voor het onbekende! De afdeling Beeldende Kunst is gevestigd in de monumentale vleugel van Nieuwe Veste, een gebouw dat kunst ademt. We bieden dit jaar naast het vertrouwde aanbod van de bestaande cursussen ook veel nieuwe. Kies je voor 2D of 3D zoals tekenen, schilderen en ruimtelijk werken? Of liever voor design, fotografie of digitale media, zoals interieur ontwerpen of MediaKORT? Het cursusaanbod biedt mogelijkheden voor elke leeftijd en op ieders niveau. Techniek en creativiteit gaan hand in hand. Kennismaken doe je kort, verdiepen doe je lang. Dit jaar is er meer aanbod van korte (modulaire) kennismakingscursussen. Van korte oriëntatiecursussen voor beginners tot mogelijkheden voor gevorderden om zelfstandig te werken in één van de ateliergroepen. Wat je ook kiest, altijd staat je persoonlijke creatieve ontwikkeling centraal. Wil je je talenten verder ontwikkelen en heb je interesse in een cursus voor volwassenen, maar ben je nog geen 18? Informeer dan bij het afdelingshoofd Beeldende Kunst naar de mogelijkheden. Alle docenten die bij Nieuwe Veste werken zijn professioneel kunstenaar met specifieke eigen bagage. Het ontmoeten van andere cursisten is naast plezierig ook leerzaam. Je werkstukken komen pas echt tot leven wanneer je ze met anderen kan delen. Daarom zijn er bij Nieuwe Veste mogelijkheden om je werkstukken regelmatig te presenteren, zowel in het gebouw van Nieuwe Veste als daarbuiten. Voor meer informatie: kijk op

16 16 beeldende kunst Beeldende kunst jeugd Vanaf zes jaar kun je bij Nieuwe Veste al terecht bij Kunstverkenning en in het Jeugdatelier. Alle facetten van Beeldende Kunst komen aan bod. Niet alleen tekenen en werken met klei, maar je gaat ook aan de slag met minder bekende materialen en technieken zoals textiel, metaal of etsen. Het Jeugdatelier is niet zo maar een knutselclubje. De docenten van Nieuwe Veste zijn echte kunstenaars. Ze leren je goed te kijken naar je werk en goed te luisteren naar je hart. Je zult je verbazen over je eigen kunstenaarschap. Het resultaat kan een prachtige tekening zijn met kleuren die je nog nooit hebt gebruikt, of een mooi beeld van klei dat je al heel lang wilde maken maar dat nooit echt goed wilde lukken. Dat gaan we tentoonstellen! Ben je tussen de negen en twaalf jaar, dan valt er helemaal veel te kiezen bij Nieuwe Veste. Computer, foto, film, mode of alleen tekenen? Het kan allemaal, kijk maar eens op Gebruik je fantasie TEKENTALENT (9-12 & jaar) Al vele jaren een vaste waarde in het cursusaanbod van Nieuwe Veste, voor kinderen en jongeren die graag tekenen en nog beter willen leren tekenen. Bij ons is tekenen een vak, elke les leer je meer. Zelfs ingewikkelde vormen durf je aan. Bijvoorbeeld een machine, een paard of mens. Je speelt met licht en schaduw, je leert hoe je iets in een tekening laat zweven, hoe je diepte kunt maken. Je kijkt daarbij naar voorwerpen (bijvoorbeeld opgezette dieren), maar ook naar foto s en strips. Je wordt een tekentalent. Tekenen is vooral goed leren kijken naar vorm en het vinden van vorm. Het is veel meer dan natekenen van de werkelijkheid. Tekenen is doen en kijken wat er dan gebeurt, om er vervolgens weer op te reageren. Plezier is erg belangrijk. Je krijgt les van Jos Thommassen. Jos is zelf een goede tekenaar. Zijn tekeningen staan in boeken en kranten. Ze zitten vol grapjes. Jos Thommassen wil dat je het vak echt goed leert, maar hij wil ook dat je je fantasie gebruikt.

17 nieuwe veste 17 beeldende kunst jongeren/volwassenen Nieuw! Cross-overs tussen disciplines! X-POSE JONGERENATELIER (12-18 jaar) Je vindt het leuk zelf mooie dingen te maken en je past prima in een creatief team. Dan hebben we iets speciaals voor jou: X-pose. Je gaat samen met andere jongeren aan een groot tentoonstellingsproject werken. Per blok is er een thema. Om op ideeën te komen, kijken we naar wat beroemde kunstenaars gemaakt hebben en naar beelden uit de media, maar je eigen fantasie is het allerbelangrijkste. Je werkt afwisselend aan 2- en 3-dimensionale opdrachten onder begeleiding van twee docenten. Daarbij gebruiken we verschillende materialen en technieken. Er ontstaan ook cross-overs tussen de disciplines. In een eindexpositie komen alle onderdelen samen en maken we met elkaar een grote ruimtelijke installatie. Herkenbare stijl LEREN VAN REMBRANDT LEREN VAN PICASSO Twee korte cursussen waarin we proberen het werk van deze topschilders te begrijpen. We praten over hun rijke thematiek, hun kleurgebruik, hun composities en al die andere aspecten die hun werk kenmerken. Deze kennis koppelen we aan spannende praktijkopdrachten. Zo ga je met dezelfde onderwerpen als Rembrandt of Picasso aan de slag en probeer je die typische en zo herkenbare stijl te vangen. Je verplaatst je helemaal in de 17 e of vroeg 20 e eeuw om uiteindelijk tot een werk te komen waarin we de geest van Rembrandt of Picasso ontwaren. Docent Cécile Verwaaijen is een technisch zeer begaafd beeldend kunstenaar en heeft een gepassioneerde belangstelling voor de kunstgeschiedenis, die ze graag met cursisten wil delen.

18 18 Aanbod Beeldende kunst code groep dag en datum begin eind docent(en) aantal lessen tarief ( ) jeugd kunstmix Kunstverkenning (6-7 jaar) beeldende kunst di 11 sept, Ineke van Dijk / Jeroen Scholten / Kees van Gestel ,00 Kunstverkenning (7-8 jaar) di 11 sept, Ineke van Dijk / Jeroen Scholten /Kees van Gestel Kunstcarrousel Ulvenhout (groep 5 t/m 8) ma 24 sept, Sacha de Heer / Tanja van Schuylenburg ma 21 jan, Ellis Pijnenborg / Ineke van Dijk Jeugd , , ,00 Duo-cursus (8-12 jaar + volwassenen) za 02 feb, John van Gils 7 71,00 Jeugdatelier (6-7 jaar) ma 10 sept, Monique Laros , wo 12 sept, Marcha Vlasblom , wo 23 jan, Marcha Vlasblom ,00 Jeugdatelier (8-10 jaar) ma 10 sept, Anton Watzeels , wo 12 sept, Marcha Vlasblom , do 13 sept, Marcha Vlasblom ,00 Jeugdatelier (10-12 jaar) di 11 sept, Natasja de Senerpont Domis ,00 Teken - Schilder - Drukwerkplaats (8-10 jaar) di 11 sept, Dorry Franken ,00 Teken - Schilder - Drukwerkplaats (10-12 jaar) do 13 sept, Dorry Franken ,00 Tekentalent (9-12 jaar) ma 10 sept, Jos Thommassen , wo 12 sept, Jos Thommassen ,00 Klei en (spek)steen (8-12 jaar) ma 10 sept, Wilma Bevers ,00 Pimp je pot (8-12 jaar) di 11 sept, Susanne Silvertant 6 57,00 Beestenboel (8-12 jaar) di 06 nov, Susanne Silvertant 6 57,00 Textiel is alles (9-12 jaar) do 13 sept, Maurice Spapens ,00 Kijk ook eens bij fotografie en digitale media! pag. 22 en 24 Jongeren X-pose Jongerenatelier (12-18 jaar) ma 17 sept, Anton Watzeels/Roel Monster , ma 21 jan, Anton Watzeels/Roel Monster ,00 Tekentalent (12-16 jaar) di 18 sept, Jos Thommassen , di 29 jan, Jos Thommassen ,00 Keramiek: draaien en handvormen (12-16 jaar) di 15 jan, Susanne Silvertant ,00

19 nieuwe veste 19 Traject Talent+ (14-18 jaar) vr 21 sept, Roel Monster & gast , vr 25 jan, Roel Monster & gast ,00 Mode atelier (12-18 jaar) di 11 sept, Maurice Spapens ,00 Theatervormgeving (15-18 jaar) do 15 nov, Janne Kusters 10 97,00 Volwassenen 2- en 3-dimensionaal Oriëntatiecursus kort (beginners) do 13 sept, Natasja de Senerpont Domis/ Wilma Bevers , do 24 jan, Natasja de Senerpont Domis/ ,00 Wilma Bevers Duo-cursus (8-12 jaar + volwassenen) za 02 feb, John van Gils 7 71,00 2-DIMENSIONAAL Korte kennismaking tekenen en schilderen (beginners) za sept 15, Monique Laros 7 75, za jan 26, Lucas Silawanebessy 7 75,00 Tekenen/schilderen/grafiek (beginners) wo sept 19, Lucas Silawanebessy , wo jan 23, Monique Laros ,00 Tekenen! (beginners/vervolg/gevorderden) wo 12 sept, Jos Thommassen ,00 Tekenanimatie (beginners) ma 21 jan, Niek Castricum / Jos ,00 Thommassen Schilderen op keramiek (beginners/vervolg) NIEUW! za 02 feb, Yuk Kan Yeung ,00 Teken - Schilder - Drukwerkplaats (beginners/vervolg/gevorderden) za 15 sept, Dorry Franken , za 26 jan, Dorry Franken ,00 Tekenen en aquarelleren naar waarneming (beginners/vervolg/gevorderden) wo 12 sept, Jacomijn den Engelsen , wo 23 jan, Jacomijn den Engelsen ,00 Portret en model tekenen en -schilderen (beginners/vervolg) wo 12 sept, Jacomijn den Engelsen , wo 23 jan, Jacomijn den Engelsen ,00 Portret tekenen en -schilderen (vervolg/gevorderden) di 11 sept, Jacomijn den Engelsen ,00 Tekenen/schilderen (vervolg) di 11 sept, Monique Laros , do 13 sept, Lucas Silawanebessy ,00 Tekenen/schilderen (vervolg/gevorderden) di 11 sept, Monique Laros ,00 Tekenen/schilderen (gevorderden) do 13 sept, Lucas Silawanebessy ,00 Thema: de mens (beginners/vervolg/gevorderden) do 13 sept, Roel Monster ,00 Realistisch schilderen in olieverf (beginners/vervolg/gevorderden) wo 12 sept, Cécile Verwaaijen ,00 Leren van... Rembrandt (vervolg/gevorderden) za 22 sept, Cécile Verwaaijen 7 133,00 Leren van... Picasso (vervolg/gevorderden) za 26 jan, Cecile Verwaaijen 7 133,00 Nieuw! Kort kennis maken? ORIËNTATIECURSUS kort De oriëntatiecursus zit vol verrassingen. Er zit afwisseling en tempo in; de technieken sluiten zo op elkaar aan, dat je steeds meer gaat beheersen. Het vertrouwen groeit, je merkt dat het eerder een kwestie is van durf en oefening, dan van hemelbestormend talent. De cursus bestaat uit twee delen en wordt gegeven door twee docenten. Eerst 2-dimensionale technieken ( het platte vlak ) en daarna lessen ruimtelijk vormen (3-dimensionaal). De cursus vindt twee keer per jaar plaats. In de tweede helft van het cursusjaar is het mogelijk om door te stromen naar andere korte cursussen, die aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden. KORTE KENNISMAKING TEKENEN EN SCHILDEREN TEKENEN/SCHILDEREN/GRAFIEK Altijd al eens willen proberen? Lijkt het je wel leuk, maar heb je het idee dat je geen aanleg hebt? Deze cursus is voor iedereen die graag eens aan het proberen slaat. Met potlood, houtskool, acrylverf Je voelt aan je vingers waar ze graag mee werken. Je steekt ondertussen van alles op over beeldende kunst. In 7 of 15 lessen ontdek je dat het vooral gaat om leren kijken. Je maakt kennis met eenvoudige teken- en schildertechnieken en onderwerpen. Je gaat schetsen, kleine voorwerpen tekenen, perspectief tekenen, verf mengen, maar ook experimenteren met beeld en wellicht collagetechnieken. Deze cursus stelt je in staat te ontdekken in welke richting je verder wil gaan. De docent kan je hierover adviseren. Meer informatie: kijk op

20 20 Aanbod Beeldende kunst beeldende kunst Anatomie tekenen en schilderen (vervolg/gevorderden) do 08 nov, Lucas Silawanebessy 4 55,00 Buiten schilderen: het landschap (vervolg/gevorderden) wo 29 mei, Lucas Silawanebessy 4 65,00 Schilderen.nu (vervolg/gevorderden) do 13 sept, Michiel van der Zanden , do 24 jan, Michiel van der Zanden ,00 Schilderen/gemengde technieken (vervolg/gevorderden) ma 10 sept, Natasja de Senerpont Domis ,00 Abstract schilderen (vervolg/gevorderden) vr 14 sept, Monique Laros ,00 Fantastisch schilderen (vervolg/gevorderden) vr 25 jan, Monique Laros ,00 Grafiek/gemengde technieken (vervolg/gevorderden) di 11 sept, Roel Monster , wo 12 sept, Roel Monster ,00 Schilderen en drukken op doek (vervolg/gevorderden) ma 24 sept, Jacomijn den Engelsen 6 80,00 Presentatie van een kunstwerk (vervolg/gevorderden) do 28 mrt, Lucas Silawanebessy 4 55,00 Van inspiratie tot schilderij (gevorderden) di 11 sept, Jacomijn den Engelsen ,00 Teken- schilderatelier (gevorderden) ma 10 sept, Roel Monster ,00 Schilderatelier (gevorderden) do 13 sept, John van Gils ,00 3-Dimensionaal Ruimtelijk vormen (beginners/vervolg) ma 10 sept, Anton Watzeels , ma 21 jan, Anton Watzeels , do 13 sept, Henk de Jong , do 24 jan, Henk de Jong ,00 Ruimtelijk vormen atelier (gevorderden) wo 12 sept, Anton Watzeels & ,00 gastdocenten Textiel gemengde technieken (beginners/vervolg) wo 19 sept, Natasja de Senerpont Domis , wo 23 jan, Natasja de Senerpont Domis ,00 Boetseren met klei (beginners/vervolg) ma 10 sept, Hans Marée , ma 28 jan, Hans Marée ,00 Portret boetseren (beginners/vervolg/gevorderden) ma 19 nov, Anton Watzeels 8 75,00 Portret en figuur boetseren (beginners/vervolg/gevorderden) ma 10 sept, Wilma Bevers , ma 14 jan, Wilma Bevers ,00 Boetseren, mallen maken en gieten (beginners/vervolg/gevorderden) wo 12 sept, Wilma Bevers , wo 23 jan, Wilma Bevers ,00 Nieuw! Ontdek 3-dimensionaal Maak kennis met keramiek via Tea for two, meer cursussen Porselein, Schilderen op keramiek en Steenkappen voor beginners. (1) Tarief per presoon (2) Zie blz. 30 (3) 25 uur begeleiding (4) 7 Lessen + 1 dagexcursie, lessen vinden om de week plaats (5) 20 uur begeleiding (6) 32 uur begeleiding (7) 18 mei, 1 en 8 juni, extra lestijd op 15 juni uur (8) 10 lessen + 2 excursies (reiskosten en entrees niet inbegrepen) (9) 28 lessen + 1 excursie (= 2 lessen)

21 nieuwe veste 21 Steenkappen (beginners/vervolg) NIEUW! di 11 sept, Henk de Jong , di 22 jan, Henk de Jong ,00 Steenkappen (vervolg/gevorderden) do 13 sep, Henk de Jong ,00 Tea for two (beginners) NIEUW! vr 18 jan, Susanne Silvertant ,00 Keramiek (beginners/vervolg/gevorderden) ma 10 sept, Wilma Bevers , di 11 sept, Wilma Bevers , di 11 sept, Susanne Silvertant , di 11 sept, Susanne Silvertant , wo 12 sept, Wilma Bevers , wo 12 sept, Yuk Kan Yeung ,00 Keramiek decoratietechnieken (vervolg/gevorderden) do 13 sept, Yuk Kan Yeung ,00 Keramiekatelier (gevorderden) ma 10 sept, Susanne Silvertant ,00 Schilderen op keramiek (beginners/vervolg) NIEUW! za 02 feb, Yuk Kan Yeung ,00 Rakustoken (vervolg/gevorderden) za 18 mei, Susanne Silvertant 5 84,00 Porselein korte kennismaking (beginners/vervolg) za 15 sept, Yuk Kan Yeung 5 80,00 Porselein kennismaking (beginners/vervolg) NIEUW! do 13 sept, Yuk Kan Yeung , do 17 jan, Yuk Kan Yeung , za 03 nov, Yuk Kan Yeung ,00 Pottenbakken (beginners/vervolg/gevorderden) di 11 sept, Hans Meeuwsen , di 22 jan, Hans Meeuwsen , do 13 sept, Hans Meeuwsen , do jan 24, Hans Meeuwsen ,00 Pottenbakken atelier (gevorderden) ma 10 sept, Hans Meeuwsen ,00 Design Mode ontwerpen, kleding maken (beginners/vervolg/gevorderden) vr 21 sept, Maurice Spapens , vr 01 feb, Maurice Spapens ,00 Edelsmeden (beginners) vr 14 sept, Talke Sietsma ,00 Edelsmeden (beginners/vervolg) vr 14 sept, Talke Sietsma , vr 18 jan, Talke Sietsma ,00 Edelsmeden (vervolg/gevorderden) vr 14 sept, Talke Sietsma ,00 Interieurontwerp (beginners) wo 12 sept, Peter Savenije ,00 Architectonisch ontwerpen met SketchUp (beginners) wo 23 jan, Peter Savenije ,00 KUNSTBESCHOUWING De Kunstsalon (beginners/vervolg/gevorderden) wo 19 sept, Rebecca Nelemans , wo 16 jan, Rebecca Nelemans , vr 21 sept, Rebecca Nelemans , vr 18 jan, Rebecca Nelemans ,00 Nieuw! Van Moulage tot SketchUp MODE ONTWERPEN, KLEDING MAKEN Altijd al je eigen kleding willen leren ontwerpen en maken? Deze cursus is een goed startpunt om jouw eigen mode-ideeën te ontwikkelen en om te zetten naar uiteindelijke creaties. Resultaat bereik je via een patroon, moulage of bijvoorbeeld het verknippen van oude kledingstukken. Moulage is direct vanuit de lap op een pop tot een ontwerp komen. Maurice Spapens verbindt het ambachtelijke aan het creatieve! ARCHITECTONISCH ONTWERPEN MET SKETCHUP Architectuur is het spelen met ruimte. Je eigen huis of woonomgeving opnieuw bekijken en onderzoeken waar nieuwe ruimtelijke mogelijkheden liggen. De cursus is geschikt voor iedereen die een brede belangstelling heeft voor architectuur en nog meer wil genieten van de gebouwde omgeving. Kruip in de huid van een architect om je woonruimte en directe omgeving te doorbreken met nieuwe ruimtelijke concepten. Dit ontwerpproces gaan we visualiseren met Google SketchUp: een fantastisch programma waarmee je elk voorwerp of gebouw driedimensionaal kunt opbouwen. SketchUp is niet alleen gratis te downloaden maar ook eenvoudig te leren en te bedienen. Zo kun je straks spelenderwijs door je ontwerp wandelen en vastleggen in een filmpje. Korting BredaPas BredaPashouders tot 18 jaar krijgen 90% korting op het gehele cursusaanbod van Nieuwe Veste. Vanaf 18 jaar geldt het kortingstarief van 50%.

nieuwe Veste seizoen 2011/2012 Bij Nieuwe Veste kun je meer! muziek beeldende kunst theater dans

nieuwe Veste seizoen 2011/2012 Bij Nieuwe Veste kun je meer! muziek beeldende kunst theater dans nieuwe Veste seizoen 2011/2012 Bij Nieuwe Veste kun je meer! muziek beeldende kunst theater dans SCHRIJVEN Inhoudsopgave Voorwoord 3 Bij nieuwe veste kun je meer! 4 muziek 6 beeldende kunst 14 Fotografie

Nadere informatie

PROGRAMMA 13 t/m 18 januari 2014

PROGRAMMA 13 t/m 18 januari 2014 PROGRAMMA 13 t/m 18 januari 2014 KOM PROEVEN VAN ONS LES- EN CURSUSAANBOD Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 januari 2014 kun je volop proeven van ons aanbod. De deuren van onze cursussen Muziek, Beeldend,

Nadere informatie

PROGRAMMA u. ALGEMEEN: INFORMATIETAFELS: In de gang van de afd. beeldend, de regentenkamer en naast de concertzaal afd.

PROGRAMMA u. ALGEMEEN: INFORMATIETAFELS: In de gang van de afd. beeldend, de regentenkamer en naast de concertzaal afd. PROGRAMMA 13.00 17.00 u Zaterdag 2 juni ALGEMEEN: INFORMATIETAFELS: In de gang van de afd. beeldend, de regentenkamer en naast de concertzaal afd. muziek BEELDEND EN SCHRIJVEN PRESENTATIES EN OPEN LESSEN

Nadere informatie

PROGRAMMA 26 SEPT T/M 1 OKTOBER

PROGRAMMA 26 SEPT T/M 1 OKTOBER PROGRAMMA 26 SEPT T/M 1 OKTOBER WWW.NIEUWEVESTE.NL MUZIEK Muziek raakt, ontroert, geeft plezier en brengt ontspanning. Soms maakt het je verdrietig, stil, of juist heel vrolijk. De muziekdocenten van Nieuwe

Nadere informatie

GRATIS LESSEN. muziek, beeldend, theater, musical, dans, schrijven en/of combinaties. Verras jezelf!

GRATIS LESSEN. muziek, beeldend, theater, musical, dans, schrijven en/of combinaties. Verras jezelf! GRATIS LESSEN muziek, beeldend, theater, musical, dans, schrijven en/of combinaties. Verras jezelf! www.nieuweveste.nl Theater & Musical Dingen die je thuis, op je werk of in de klas nooit zou doen, durf

Nadere informatie

PROGRAMMA 26 SEPT T/M 1 OKTOBER

PROGRAMMA 26 SEPT T/M 1 OKTOBER PROGRAMMA 26 SEPT T/M 1 OKTOBER WWW.NIEUWEVESTE.NL MUZIEK Muziek raakt, ontroert, geeft plezier en brengt ontspanning. Soms maakt het je verdrietig, stil, of juist heel vrolijk. De muziekdocenten van Nieuwe

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

PROGRAMMA 2 t/m 7 september 2013

PROGRAMMA 2 t/m 7 september 2013 PROGRAMMA 2 t/m 7 september 2013 KOM PROEVEN VAN ONS LES- EN CURSUSAANBOD Van maandag 2 tot en met zaterdag 7 september kun je tijdens de Try-Out Week volop proeven van Muziek, Beeldend, Fotografie, Digitale

Nadere informatie

PROGRAMMA 2 t/m 7 september 2013

PROGRAMMA 2 t/m 7 september 2013 PROGRAMMA 2 t/m 7 september 2013 KOM PROEVEN VAN ONS LES- EN CURSUSAANBOD Van maandag 2 tot en met zaterdag 7 september kun je tijdens de Try-Out Week volop proeven van Muziek, Beeldend, Fotografie, Digitale

Nadere informatie

NIEUWE VESTE MUZIEK BEELDEND THEATER DANS SCHRIJVEN CURSUSSEN & LESSEN JANUARI T/M JUNI 2014. Bij Nieuwe Veste kun je meer!

NIEUWE VESTE MUZIEK BEELDEND THEATER DANS SCHRIJVEN CURSUSSEN & LESSEN JANUARI T/M JUNI 2014. Bij Nieuwe Veste kun je meer! NIEUWE VESTE JANUARI T/M JUNI 2014 MUZIEK BEELDEND THEATER DANS SCHRIJVEN CURSUSSEN & LESSEN Bij Nieuwe Veste kun je meer! 02 ALGEMENE INFORMATIE Vernieuwde website Nieuwe Veste heeft de website geüpdatet.

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

cursusoverzicht Weststellingwerf 2013-2014 Centrum voor de Kunsten Scala Centrum voor de Kunsten

cursusoverzicht Weststellingwerf 2013-2014 Centrum voor de Kunsten Scala Centrum voor de Kunsten Scala Wolvega - Linde College Drafsportlaan 22 8472 AS Wolvega t. 0522-258855 f. 0522-240675 e. info@scalameppel.nl Meppel Vledderstraat 3c 7941 LC Meppel t. 0522-258855 f. 0522-240675 e. info@scalameppel.nl

Nadere informatie

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR www.hillegomsemuziekschool.nl INFORMATI E 2017-2018 zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR Ruim aanbod instrumenten De Hillegomse Muziekschool is een actieve muziekschool met een groot aanbod

Nadere informatie

QUINTUS OPEN! ma 10 t/m za 15 september

QUINTUS OPEN! ma 10 t/m za 15 september QUINTUS OPEN! ma 10 t/m za 15 september, DANS, THEATER en KUNST & AMBACHT : UITPROBEREN EN KIEZEN! PROGRAMMA VOOR KINDEREN, JONGEREN en VOLWASSENEN LES OP EEN INSTRUMENT OF ZANG Wil je een muziekles bijwonen

Nadere informatie

Voorjaar 2016 Plug In Music

Voorjaar 2016 Plug In Music Voorjaar 2016 Plug In Music Plug In Plug In Music : Dit is het aanbod van alle muziekcursussen van JC De Klinker. Plug In richt zich tot jongeren van 12 tot 30 jaar. De cursussen gaan door in Jc De Klinker.

Nadere informatie

Programmaboekje. 2 e Projectweek Muziek dinsdag 29, woensdag 30, donderdag 31 maart 2016. Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Programmaboekje. 2 e Projectweek Muziek dinsdag 29, woensdag 30, donderdag 31 maart 2016. Bij Nieuwe Veste kun je meer! Programmaboekje 2 e Projectweek Muziek dinsdag 29, woensdag 30, donderdag 31 maart 2016 ontdek jouw muziek theorielessen workshops samenspel masterclasses concerten lezingen films Bij Nieuwe Veste kun

Nadere informatie

QUINTUS OPEN! maandag 25 september tot en met vrijdag 29 september Muziek, dans, theater en beeldende kunst maken: UITPROBEREN EN KIEZEN!

QUINTUS OPEN! maandag 25 september tot en met vrijdag 29 september Muziek, dans, theater en beeldende kunst maken: UITPROBEREN EN KIEZEN! MUZIEK MUZIEK KINDERCURSUS Wil je een muziek kindercursus bijwonen vrije inloop cursussen op di, wo, do en vr. - Muziek op Schoot 10-18 maanden - dinsdag 26 september 9.30-10.30 uur. - Muziek op Schoot

Nadere informatie

Centrum voor de kunsten

Centrum voor de kunsten regio Ontdek jezelf bij De Muzehof 2014 2015 Centrum voor de kunsten Muzehof Coehoornsingel 1, Zutphen - info@muzehof.nl - muzehof.nl muzehof Centrum voor de kunsten is dé ontmoetingsplek op het gebied

Nadere informatie

QUINTUS OPEN! Muziek, dans, theater en beeldende kunst maken: UITPROBEREN EN KIEZEN! maandag 25 september tot en met vrijdag 29 september 2017

QUINTUS OPEN! Muziek, dans, theater en beeldende kunst maken: UITPROBEREN EN KIEZEN! maandag 25 september tot en met vrijdag 29 september 2017 QUINTUS OPEN! Muziek, dans, theater en beeldende kunst maken: UITPROBEREN EN KIEZEN! maandag 25 september tot en met vrijdag 29 september 2017 MUZIEK MUZIEK KINDERCURSUS Wil je een muziek kindercursus

Nadere informatie

Informatiebrochure. Muziek - Woord - Dans - Initiatie

Informatiebrochure. Muziek - Woord - Dans - Initiatie Informatiebrochure Muziek - Woord - Dans - Initiatie Welkom In het Stedelijk Conservatorium van Mechelen kan je al je podiumtalenten ten volle ontwikkelen. We bieden kunstonderwijs op hoog niveau, maar

Nadere informatie

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Besloten (eigen instrument of Voor alle Quintusleerlingen Openbaar MAANDAG Harp Samen Harpmuziek maken en schrijven - 1.18 Stem je harp zelf! - 1.18 Instant

Nadere informatie

QUINTUS OPEN! maandag 25 september tot en met vrijdag 29 september MUZIEK, DANS, THEATER en BEELDENDE KUNST: UITPROBEREN EN KIEZEN!

QUINTUS OPEN! maandag 25 september tot en met vrijdag 29 september MUZIEK, DANS, THEATER en BEELDENDE KUNST: UITPROBEREN EN KIEZEN! MUZIEK MUZIEK KINDERCURSUS Wil je een muziek kindercursus bijwonen vrije inloop cursussen op di, wo, do en vr. - Muziek op Schoot 1½-2½ jaar Kampen- woensdag 27 september 9.30-10.30 en 10.30-11.30 uur

Nadere informatie

Muziek Jeugd en Volwassenen

Muziek Jeugd en Volwassenen Tarievenoverzicht 2016-2017 Muziek Jeugd en Volwassenen tot 21 jaar vanaf 21 jaar Muziekoriëntatie (jeugd) Muziekoriëntatie groep 4/5 basisonderwijs 1 uur gedurende het hele schooljaar 185,00 instrumentaal

Nadere informatie

NIEUWE VESTE. Muziek beeldend. & lessen. september 2013 t/m januari 2014. Bij Nieuwe Veste kun je meer!

NIEUWE VESTE. Muziek beeldend. & lessen. september 2013 t/m januari 2014. Bij Nieuwe Veste kun je meer! NIEUWE VESTE september 2013 t/m januari 2014 Muziek beeldend THEATER Dans Schrijven CURSUSSEN & lessen Bij Nieuwe Veste kun je meer! 02 Nieuwe veste Inhoud 03 Algemene Informatie Inschrijven Inschrijven

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

Najaar 2016 Plug In Music

Najaar 2016 Plug In Music Najaar 2016 Plug In Music Plug In Plug In Music : Dit is het aanbod van alle muziekcursussen van JC De Klinker. Plug In richt zich tot jongeren van 12 tot 30 jaar. De cursussen gaan door in Jc De Klinker.

Nadere informatie

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura.

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Opening zaterdag mei om 6.00 uur Elise Huijberts, beheerder van de Cultura

Nadere informatie

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen!

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen! Blazen, strijken, trommelen en zingen! We horen van veel scholen dat ze muziek erg belangrijk vinden en hun leerlingen graag met echte instrumenten in aanraking willen brengen. In dit project kan dat!

Nadere informatie

kleur DROOM Muziek EN DANS muziek en dans

kleur DROOM Muziek EN DANS muziek en dans kleur je DROOM Muziek EN DANS Cursusaanbod 2016/2017 1 2 kleur je Droom Haal bij ons de beste muzikant, zanger of danser in jezelf naar boven. Wij weten veel van, jij weet wat je wilt leren: samen kleuren

Nadere informatie

Muziek Jeugd en Volwassenen

Muziek Jeugd en Volwassenen Tarievenoverzicht 2016-2017 Muziek Jeugd en Volwassenen tot 21 jaar vanaf 21 jaar Muziekoriëntatie (jeugd) Muziekoriëntatie groep 4/5 basisonderwijs 1 uur gedurende het hele schooljaar 185,00 instrumentaal

Nadere informatie

Cursusaanbod voorjaar 2015

Cursusaanbod voorjaar 2015 Cursusaanbod voorjaar 2015 Muziek theater literatuur nieuwe media fotografie START CURSUSSEN VANAF JANUARI 2015 Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Facebook.com/riqqrheden @RiQQRheden NIEUW Meedoen

Nadere informatie

ZES VOUCHERS VOOR JOUW ARTISTIEKE ONTWIKKELING! CURSUS EN COACHING VOUCHERS. VOOR WIE? De vouchers zijn bedoeld voor: &

ZES VOUCHERS VOOR JOUW ARTISTIEKE ONTWIKKELING! CURSUS EN COACHING VOUCHERS. VOOR WIE? De vouchers zijn bedoeld voor: & ZES VOUCHERS VOOR JOUW ARTISTIEKE ONTWIKKELING! DIT BOEKJE IS 2850,- WAARD. DE VOUCHERS KUN JE INWISSELEN VOOR EEN CURSUS OF COACHINGSESSIE(S) BIJ EEN CENTRUM VOOR DE KUNSTEN IN BRABANT. CURSUS EN COACHING

Nadere informatie

cursusjaar kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier voor de basisschool

cursusjaar kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier voor de basisschool cursusjaar 2018 2019 Kunst aan de basis Cursusaanbod Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier voor de basisschool aanbod voor de groep Bewegen met muziek CULTUUREDUCATIE MET KWALITEIT Cultuureducatie

Nadere informatie

Programmaboekje. Projectweek Muziek 17 t/m 22 juli Samen musiceren & presenteren Ontdek jouw muziek Lezingen en workshops

Programmaboekje. Projectweek Muziek 17 t/m 22 juli Samen musiceren & presenteren Ontdek jouw muziek Lezingen en workshops Programmaboekje Projectweek Muziek 17 t/m 22 juli 2016 Samen musiceren & presenteren Ontdek jouw muziek Lezingen en workshops Een bruisend slot van seizoen 2015-2016!! Bij Nieuwe Veste kun je meer! Beste

Nadere informatie

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer...

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer... 2014-2015 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving en meer... Telefoon: 0598-468724 Web: www.muziekschooldehondsrug.nl E-mail: info@muziekschooldehondsrug.nl Leslocaties: Dr.

Nadere informatie

ZES vouchers voor jouw

ZES vouchers voor jouw ZES vouchers voor jouw artistieke ontwikkeling! Dit boekje is 2850,- waard. De vouchers kun je inwisselen voor een cursus of coachingsessie(s) bij een Centrum voor de Kunsten in Brabant. Cursus en Coaching

Nadere informatie

cursussen & workshops

cursussen & workshops cursussen & workshops ONTDEK HET NIEUWE AANBOD www.dedomijnen.nl/educatie cursussen en workshops 2019 Carnavalsgrime Tijdens deze cursus leer je zelfstandig te grimeren en op een doeltreffende wijze met

Nadere informatie

inschrijvingen kunstonderwijs

inschrijvingen kunstonderwijs inschrijvingen kunstonderwijs schooljaar 2015-2016 verantwoordelijk uitgever College van burgemeester en schepenen Stadionstraat 2 / 9190 Stekene stekene van nature actief foto: Martine Goossens Schone

Nadere informatie

Wat kunnen kinderen van van 6 ( 2008) of 7 jaar ( 2007) volgen in de richting dans?

Wat kunnen kinderen van van 6 ( 2008) of 7 jaar ( 2007) volgen in de richting dans? Veelgestelde vragen over de academie Studierichting dans Wat kunnen kinderen van van 6 ( 2008) of 7 jaar ( 2007) volgen in de richting dans? Kinderen van 6 en 7 jaar kunnen initiatielessen dans volgen.

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

& JEUGDMUZIEKATELIER OOSTKAMP BEELDENDE KUNST MUZIEK WOORDKUNST-DRAMA INFO LESSEN CON SERVA TORIUM ACADEMIE BRUGGE DKO

& JEUGDMUZIEKATELIER OOSTKAMP BEELDENDE KUNST MUZIEK WOORDKUNST-DRAMA INFO LESSEN CON SERVA TORIUM ACADEMIE BRUGGE DKO & JEUGDATELIER WOORDKUNST-DRAMA INFO LESSEN 2019-2020 CON SERVA TORIUM ACADEMIE WOORDKUNST - DRAMA Ontdek de vele mogelijkheden van de Kunstacademie Oostkamp. De Stedelijke Academie Brugge en het Stedelijk

Nadere informatie

OPENLESSEN INFO GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD VAN MAANDAG 10 JUNI T.E.M VRIJDAG 21 JUNI SCHOOLJAAR 2013-2014

OPENLESSEN INFO GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD VAN MAANDAG 10 JUNI T.E.M VRIJDAG 21 JUNI SCHOOLJAAR 2013-2014 GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD & Jozef van Craenstraat 4, Tel 03/685 02 56, gamw@schoten.be, www.schoten.be OPENLESSEN VAN MAANDAG 10 JUNI T.E.M VRIJDAG 21 JUNI INFO SCHOOLJAAR 2013-2014 20

Nadere informatie

Lijsterbessenlaan Beveren T

Lijsterbessenlaan Beveren T Lijsterbessenlaan 24-9120 Beveren T 037501075 academie@beveren.be www.dekunstacademiebeveren.be Open lessen & Proeflessen van zaterdag 9 juni t.e.m. vrijdag 16 juni 2018 2 INHOUDSTAFEL Open lessen en Proeflessen

Nadere informatie

LOCATIE: YMCA MUZIEKCENTRUM, KEIZERSTRAAT 58 MEER INFO EN ONLINE AANMELDING WWW.YMCASCHEVENINGEN.NL KORTING TOT 100% MET OOIEVAARSPAS

LOCATIE: YMCA MUZIEKCENTRUM, KEIZERSTRAAT 58 MEER INFO EN ONLINE AANMELDING WWW.YMCASCHEVENINGEN.NL KORTING TOT 100% MET OOIEVAARSPAS MUZIEKORIËNTATIE GITAAR UKELELE BASGITAAR DRUMMEN TOETSEN ZANG SAXOFOON DWARSFLUIT BANDCOACHING DIVERSE KOREN SINGER SONGWRITER DANS & SHOWBIZZ SiR MUSICAL THEATERSCHOOL POPCLASS LIVE MUZIEK EVENEMENTEN

Nadere informatie

Cursusbrochure Cultuurbedrijf RiQQ STARTDATA VANAF JANUARI 2014!

Cursusbrochure Cultuurbedrijf RiQQ STARTDATA VANAF JANUARI 2014! Cursusbrochure Cultuurbedrijf RiQQ STARTDATA VANAF JANUARI 2014! facebook.com/riqqrheden @RiQQRheden FRAGMENTENFESTIVAL RHEDEN 2014 FRAGMENTENFESTIVAL RHEDEN 2014 Fragmentenfestival Fragmentenkoor Fragmentenorkest

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten jij ontdekt... UA jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 Centrum voor de Kunsten www.ontdekscala.nl Scala Urban Arts 2015/2016 Scala Urban Arts is een aparte afdeling binnen Scala Centrum

Nadere informatie

DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK

DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK GRAAD 1: MUZIEKINITIATIE De eerste graad is toegankelijk voor leerlingen vanaf 6 jaar. De eerste graad bestaat uit 1 wekelijkse lestijd. (60 min.) GRAAD 1: muziekinitiatie

Nadere informatie

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Welkom op de open dag Muziek! Muziek is jouw passie,

Nadere informatie

kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen

kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen cursusjaar 2011 2012 Cursussen voor leerlingen AMV (algemene muzikale vorming) Verschillende muzikale aspecten komen aan

Nadere informatie

Agenda: Toekomst M&DO. Uitgelicht: Dansafdeling (12 en 14 okt) openbare lessen

Agenda: Toekomst M&DO. Uitgelicht: Dansafdeling (12 en 14 okt) openbare lessen Agenda: 12 & 14 okt Openbare danslessen. Familie en vrienden zijn van harte welkom! 17-21 okt Herfstvakantie. (Geen lessen) 26 &28 okt Jaarlijkse vrienden en vriendinnenlessen bij de dansafdeling. Alle

Nadere informatie

Cursusoverzicht Beeldend t Spectrum Schijndel

Cursusoverzicht Beeldend t Spectrum Schijndel Cursusoverzicht Beeldend t Spectrum Schijndel D.d. laatste wijziging: 16 november 2015 Docent en tijd is onder voorbehoud. Doorgang cursus is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Prijzen zijn exclusief

Nadere informatie

kinderateliers 17 september 2014

kinderateliers 17 september 2014 kinderateliers De ateliers bestaan uit een serie lessen (minimaal 5 maximaal 10) van een uur met uitzondering van ateliers beeldend 1,5 uur Kosten zijn 3,- per les Tijdstip: direct na schooltijd Locatie:

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan, te acteren, te zingen of misschien wel te dansen? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres!

Nadere informatie

Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer...

Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer... 2015-2016 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving en meer... Telefoon: 0598-468724 Web: www.muziekschooldehondsrug.nl E-mail: info@muziekschooldehondsrug.nl Leslocaties: Dr.

Nadere informatie

muziek theater danslessen in hasselt alken zonhoven word een ster!

muziek theater danslessen in hasselt alken zonhoven word een ster! muziek theater danslessen in hasselt alken zonhoven ik word een ster! ik word een muzikant acteur ik volg al les ik ben nieuw ik ben nieuw ik volg al les danser 6 & 7 jarigen pagina 10 7 jaar pagina 10

Nadere informatie

Beste leerling, beste ouder,

Beste leerling, beste ouder, Beste leerling, beste ouder, Je hebt misschien al gehoord dat er in het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) een belangrijke hervorming op stapel staat. Vanaf 1 september 2018 gaat het nieuwe decreet Deeltijds

Nadere informatie

Programma Open Dag 19 november 16

Programma Open Dag 19 november 16 Programma Open Dag 19 november 16 1/ Voorwoord Hartelijk welkom op de open dag van Codarts! Muziek is jouw passie, je lust en je leven. Je weet nu al dat je daar straks verder mee wil. Dan ben je bij Codarts

Nadere informatie

kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs

kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs Bezoekadres Mr. D.U. Stikkerlaan 251 9675 DG Winschoten Nederland Kantoor 0597 700 270 kunstencentrum@indeklinker.nl Openingstijden

Nadere informatie

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op]

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] +31613021720 Info@muziekschoolmontauban.nl www.muziekschoolmontauban.nl Over Muziekschool Montauban Muziekschool Montauban staat voor de bereikbaarheid van muziekles voor

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

Lijsterbessenlaan Beveren T

Lijsterbessenlaan Beveren T Lijsterbessenlaan 24-9120 Beveren T 03 750 10 75 academie@beveren.be www.dekunstacademiebeveren.be Open lessen & Proeflessen juni 2019 2 INHOUDSTAFEL Open lessen en Proeflessen 4 Adressen 4 MUZIEK Open

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www. MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1 MCO Educatie Voortgezet Onderwijs Muziek moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.mco/educatie MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 2 Muziek moet je

Nadere informatie

Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom

Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom De dwarsfluitlessen, AMV (algemene muzikale vorming) lessen, aangepaste muziekles en muziektherapie worden verzorgd door docente/therapeute Erika van

Nadere informatie

Programma 4 februari 2016 Open nacht

Programma 4 februari 2016 Open nacht Programma 4 februari 2016 Open nacht Welkom op de open nacht Jazz, Pop en Wereldmuziek! Muziek is jouw passie, je lust en je leven. Je weet nu al dat je daar straks verder mee wil. Dan ben je bij Codarts

Nadere informatie

Schooljaar Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. Meer informatie nodig? Contact:

Schooljaar Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. Meer informatie nodig? Contact: Schooljaar 2018-2019 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving Meer informatie nodig? Contact: www.muziekschooldehondsrug.nl mail@muziekschooldehondsrug.nl Jaarplanning Begin nieuwe

Nadere informatie

Ziekmelden kan via:

Ziekmelden kan via: Ziekmelden kan via: afwezigdommeldal@eenbes.nl. Telefonisch van 8.00 uur tot 8.30 uur. Heeft u Facebook? Kijk ook eens op onze pagina: Brede School Dommeldal 14 september 2017 nummer 3 Belangrijke data

Nadere informatie

Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek

Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek K-klassiek / gele sticker P-Populair / witte sticker B-Beginners / groene sticker X-Kerst en Sinterklaas / oranje sticker fk-klassiek folio / licht blauwe sticker

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar Schooljaar 2017-2018 Muziekonderwijs dat INSPIREERT Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving Meer informatie nodig? Contact ons via: www.muziekschooldehondsrug.nl info@muziekschooldehondsrug.nl

Nadere informatie

LESSENROOSTER WOWOOR. Muziekinitiatie AALBEKE AVELGEM. KORTRIJK jongeren BELLEGEM BISSEGEM. KORTRIJK volwassenen GULLEGEM HEULE

LESSENROOSTER WOWOOR. Muziekinitiatie AALBEKE AVELGEM. KORTRIJK jongeren BELLEGEM BISSEGEM. KORTRIJK volwassenen GULLEGEM HEULE CONSERVATORIUM uurrooster 2017-2018 MUZIEK LESSENROOSTER WOWOOR AMV/SZ Lagere Graad Voor jongeren vanaf 2 de jaar AMV/SZ + 1u instrument, volwassenen vanaf 1 ste jaar AMV/SZ + 1u instrument Muziekinitiatie

Nadere informatie

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad.

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Van glasfusion tot streetdance in Deventer Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Wie in Deventer iets wil leren op het gebied van kunst, kan niet

Nadere informatie

6 tot 12x 1 uur. 10 tot 12x 1 uur

6 tot 12x 1 uur. 10 tot 12x 1 uur Muziekatelier Muziekatelier is een grote hit! Wil jij iets doen met muziek maar weet je nog niet precies wat je het leukste vindt? Doe dan mee met het Muziekatelier. Spelenderwijs leer je noten lezen en

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

OPEN LESSEN PROEFLESSEN VAN VRIJDAG 10 JUNI T.E.M DINSDAG 28 JUNI. RESERVATIE PROEFLESSEN Gemeentelijke academie voor muziek woord dans

OPEN LESSEN PROEFLESSEN VAN VRIJDAG 10 JUNI T.E.M DINSDAG 28 JUNI. RESERVATIE PROEFLESSEN Gemeentelijke academie voor muziek woord dans RESERVATIE PROEFLESSEN Gemeentelijke academie voor muziek woord dans GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK WOORD DANS De open lessen zijn vrij toegankelijk voor alle kinderen, jongeren en volwassenen! Zin

Nadere informatie

BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt!

BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! In de wijk Poelenburg willen

Nadere informatie

Culturele activiteiten.

Culturele activiteiten. . 2015-2016 De school bestaat dit jaar 66 jaar! En dat gaan we vieren met een jubileum event voor groep 8 leerlingen, een reünie voor oud leerlingen, en een groot feest voor de leerlingen. En we mogen

Nadere informatie

2015-2016. Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Peter Benoit Harelbeke

2015-2016. Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Peter Benoit Harelbeke 2015-2016 Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Peter Benoit Harelbeke SAMWD Peter Benoit - Toekomststraat 29 8530 Harelbeke - Tel 056 694 570 Muziek Jongeren Pre-notenleer vanaf 6 en 7 jaar Ben

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE GORTER ACADEMIE ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015 Blok 3 Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje voor schooljaar 2015 De cursussen voor dit derde blok beginnen

Nadere informatie

doet mee! esther, verpleegkundige én kunstenaar! Neem een kijkje in de culturele keuken van Katwijk tijdens de

doet mee! esther, verpleegkundige én kunstenaar! Neem een kijkje in de culturele keuken van Katwijk tijdens de katwijk doet mee! esther, verpleegkundige én kunstenaar! Neem een kijkje in de culturele keuken van Katwijk tijdens de programma week van Neem een kijkje in de culturele keuken va dans Wie Volksdansgroep

Nadere informatie

Gratis proeflessen op maandag 24 augustus

Gratis proeflessen op maandag 24 augustus Gratis proeflessen op maandag 24 augustus DANS soort cursus/les lesdag lestijd doelgroep docent lokaal Dancestyles kids maandag 16:00-16:45 4-6 jaar Simone Siemons 2.10 Dancestyles maandag 16:45-17:45

Nadere informatie

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. l o o h c s h g i H O V M@ Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor

Nadere informatie

CONSERVATORIUM AAN ZEE

CONSERVATORIUM AAN ZEE CONSERVATORIUM AAN ZEE Geachte mevrouw, Geachte heer, Beste meisjes en jongens, Het Conservatorium van Oostende, het Conservatorium aan Zee, opgericht in 1849, is één van de oudste en meest gerespecteerde

Nadere informatie

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Werelds leren in landelijk Amsterdam Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Welkom op De Weidevogel! De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Onze school ligt

Nadere informatie

Balletschool De Dansacker

Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker Informatieboekje seizoen 2014-2015 Welkom bij Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker is een begrip in Pijnacker en omgeving. Al meer dan 30 jaar vinden kinderen hun

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015. Van IJsendijkstraat 403

CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015. Van IJsendijkstraat 403 Van IJsendijkstraat 403 CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015 Cultuurhuis Wherelant - Van IJsendijkstraat 403 - info@wherelant.nl - www.wherelant.nl - 0299-434777 KUNST, MUZIEK, THEATER EN CULTUUR IN PURMEREND Cultuurhuis

Nadere informatie

Inkoop van buitenschoolse muziekeducatie seizoen 2014/2015 Uitgangspunten en voorwaarden

Inkoop van buitenschoolse muziekeducatie seizoen 2014/2015 Uitgangspunten en voorwaarden Inkoop van buitenschoolse muziekeducatie seizoen 2014/2015 Uitgangspunten en voorwaarden Mei 2014 Inleiding Onlangs maakte Muziekschool Westland bekend dat zij gaat stoppen met haar activiteiten. Muziekschool

Nadere informatie

Een computer met internet, geluidsapparatuur en een beamer, groot scherm of digibord.

Een computer met internet, geluidsapparatuur en een beamer, groot scherm of digibord. VOORBEREIDEND LESMATERIAAL BIJ PIETER ROELF JEUGDCONCERT NOOTTOCHT Les 1 Het symfonieorkest Groep 6/7/8 Doelstelling Benodigd materiaal Ruimte en opstelling Organisatorische voorbereiding Aan het einde

Nadere informatie

Ja, ik wil! Een creatiever Twente!

Ja, ik wil! Een creatiever Twente! Ja, ik wil! Een creatiever Twente! kaliberkunstenschool.nl/creatievertwente Contactpersoon: Angelina Schoonewille a.schoonewille@kaliberkunstenschool.nl 06-206 185 18 088-486 8704 www.kaliberkunstenschool.nl/creatievertwente

Nadere informatie

PROGRAMMA VOOR HET PRIMAIR ONDERWIJS

PROGRAMMA VOOR HET PRIMAIR ONDERWIJS 2019 2020 PROGRAMMA VOOR HET PRIMAIR ONDERWIJS ZINGZO! ZingZo! is een muziekmethode voor de hele school die zingen combineert met luisteren, spelen, componeren en improviseren. groep 1 & 2 Muziek en kleuterthema

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar Schooljaar 2016-2017 Muziekonderwijs dat INSPIREERT Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving Meer informatie nodig? Contact ons via: www.muziekschooldehondsrug.nl info@muziekschooldehondsrug.nl

Nadere informatie

Cursusaanbod Goretti. Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg

Cursusaanbod Goretti. Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg Cursusaanbod Goretti Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg 2011 Cursusaanbod Goretti locatie: Wilhelminapark 54, Tilburg lopende cursussen Linda Arts Grafische druktechnieken voor iedereen Reinoud van Vught

Nadere informatie

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR!

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! Shine Wij zijn SHINE, een centrum voor podiumkunsten. Graag willen wij u hierbij kennis laten

Nadere informatie

LESSEN SANNE VERBOGT

LESSEN SANNE VERBOGT sen LESSEN SANNE VERBOGT Basgitaarles Alles wat jij wilt leren om een betere bassist te worden Van beginners tot professionals Alle muziekstijlen Muziektheorieles Op maat Alle instrumenten Alles wat jij

Nadere informatie

Inschrijfformulier ook op de website www.muziekschoolstedebroec.nl. Informatie boekje 2013-2014. Stichting Muziekschool Stede Broec

Inschrijfformulier ook op de website www.muziekschoolstedebroec.nl. Informatie boekje 2013-2014. Stichting Muziekschool Stede Broec Inschrijfformulier ook op de website www.muziekschoolstedebroec.nl Informatie boekje 2013-2014 Voorwoord Zie hier het eerste digitale informatieboekje van. Door de economische recessie die het land teistert,

Nadere informatie

DE GOOISCHE MUZIEKSCHOOL NIEUWJAARSBRIEF 2016

DE GOOISCHE MUZIEKSCHOOL NIEUWJAARSBRIEF 2016 IN DEZE NIEUWSBRIEF Korte terugblik & Activiteiten 2016 Januari: gitaarmaand Nico Muziek en Coen met Schimmel Peuters in Bussum en Laren Promotie groepslessen Start nieuwe korte cursussen DJ-school Gehoorbescherming

Nadere informatie

PAPERCLIP. Agenda. 8 september OR/MR vergadering. 10 september schoolreisje. 11 september studiedag

PAPERCLIP. Agenda. 8 september OR/MR vergadering. 10 september schoolreisje. 11 september studiedag PAPERCLIP Katholieke Basisschool t Baeken Inhoud Paperclip 2 t.baeken@saks.nl Agenda Alkmaar nr. 36-2 Schoolfoto s Studiedag Eindtoets groep 8 De onderbouw en de kermis Groep 8 en de plusgroep Gevonden

Nadere informatie

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een

Nadere informatie

OP MARKENHAGE VALT WAT TE KIEZEN

OP MARKENHAGE VALT WAT TE KIEZEN OP MARKENHAGE VALT WAT TE KIEZEN Zelf vinden we dat Markenhage gewoon bijzonder is. Gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en talenten. Maar we zijn ook wel bijzonder.

Nadere informatie