Nota van vragen en antwoorden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nota van vragen en antwoorden"

Transcriptie

1 Nota van vragen en antwoorden Inleiding In voorliggende Nota van vragen en antwoorden geeft tennisvereniging De Marsch antwoorden op de door gegadigden gestelde vragen naar aanleiding van onze offerte-aanvraag zoals gedaan via het document Offerte-aanvraag TV De Marsch , die aan gegadigden is g d op 1 mei In een aantal gevallen heeft de vraag geleid tot een wijziging op de eisen/voorwaarden zoals in genoemd document zijn gesteld. Indien dat het geval is, hebben wij dat in de rechter kolommen aangegeven. Gegadigde moet zijn inschrijving baseren op de oorspronkelijke inschrijving aangevuld met de beschreven wijzigingen. Wellicht ten overvloede merken wij op dat alle in de offerte-aanvraag en voorliggende nota van vragen en antwoorden gevraagde bedragen inclusief de eventueel verschuldigde btw moeten worden vermeld. Vragen en antwoorden Nr Vraag Antwoord Wijziging? Algemeen 1 Waarom is de vereniging op zoek naar een nieuwe partij? Zie onderdeel 2 van de offerte-aanvraag. 2 Wat is de huidige vergoeding voor de onderscheiden onderdelen? 3 Op basis van welke gegevens of onderbouwing wordt gedacht dat het totaalpakket op commerciële basis goed exploiteerbaar wordt geacht? 4 Op basis waarvan leeft de gedachte dat met deze overeenkomst wel sturing wordt verkregen? Wat verandert er dan met de huidige situatie? 5 Met een totale vastlegging is er weinig tot geen ruimte voor aanpassing van afspraken of initiatieven voor de We vinden deze vraag niet relevant voor dit offertetraject en gaan hier niet nader op in. Op basis van onze eigen interne analyse. In de nieuwe overeenkomst mt communicatie en samenwerking een centrale plaats in. Daarnaast worden de onderlinge afspraken eenduidig vastgelegd, zodat dit houvast bied in geval van discussie. De offerte-aanvraag gaat over de dienstverlening die tenminste moet worden

2 toekomst. Echter, na verloop van tijd zullen initiatieven en ervaringen komen die aanpassingen vergen. Zijn aanpassingen mogelijk of hoe wordt daar mee om gegaan? geleverd en de bijbehorende vergoeding. In onderling overleg kan dit worden uitgebreid. Initiatieven voor nieuwe activiteiten door de partners juichen wij toe. 6 Is er ruimte voor uitvoering van beleid of ideeën naast hetgeen opgenomen wordt in de overeenkomst? 7 Wat gebeurt er als de aanbesteding een positief resultaat gaat opleveren? Gaat een positief resultaat leiden tot een lagere contributie of gaat een positief resultaat leiden tot investeringen in het park? Of gaat een positief resultaat gebruikt worden voor nog meer activiteiten op het park? Of gaat een positief resultaat naar jeugdbeleid? Heeft de toekomstige contractpartner daar enigszins zicht op of wordt deze daar buiten gelaten? 8 Is de overeenkomst met de huidige pachter/exploitant inmiddels opgezegd? Zo, wat is de opzegtermijn? Zijn er tussen de huidige pachter/exploitant nog juridisch afdwingbare afspraken die van invloed kunnen zijn voor de nieuwe contractant? Dit geldt voor afspraken van de horeca, bij de halexploitatie, maar ook bij eventuele meerjarige tennislesafspraken. 9 Is een overeenkomst met een termijn van 15 (of wellicht 10) jaar in plaats van 5 jaar mogelijk? Dit aangezien de investering in een tennishal niet realiseerbaar is voor een dergelijk korte termijn als 5 jaar. In deze korte tijd kan de investering niet terug worden verdiend. Waar mogelijk werken wij graag mee en dragen wij ook bij aan initiatieven die goed zijn voor de vereniging. Eén en ander is vanzelfsprekend wel afhankelijk van de beschikbare financiële ruimte bij de vereniging. Zie ook de beantwoording van vraag 5. In de visie van het bestuur zal een deel worden besteed om te sparen voor de noodzakelijke baanrenovaties die de komende jaar zullen moeten worden gedaan. Daarnaast zal waarschijnlijk ruimte zijn voor nieuwe initiatieven. Zie ook het antwoord op vraag 6. Uiteindelijk is het aan de Algemene Ledenvergadering (ALV) om bestuursvoorstellen met significante impact goed te keuren. De huidige pachter is op de hoogte van de beëindiging van het huidige contract per 1 april Er zijn verder geen juridisch afdwingbare afspraken. Het betreft een 5 jaars-contract is met een optie tot verlenging met 5 jaar. Wij geven vooraf geen garantie dat de overeenkomst 10 jaar duurt. Wij merken

3 hierbij wel op dat we de intentie hebben 10 jaar en mogelijk langer in goede harmonie met elkaar samen te werken. Als de exploitant zijn werk goed doet is er dus sprake van een termijn van 10 jaar. 10 Is het de bedoeling dat, mocht een contractperiode na 5 jaar niet verlengd worden, de club de blaashal overmt en/of een andere partij die dan de exploitatie overmt dit moet overnemen? 11 Wat is de ontwikkeling van het aantal competitieteams van de afgelopen 5 jaren? 12 In hoeverre valt te verwachten dat de actieve commissies en de actieve leden de komende 5 jaren hun activiteit en enthousiasme zullen voortzetten? 13 Is het ledenverloop van de afgelopen 5 jaar, ingedeeld in categorieën, beschikbaar? Wat is de doelstelling van het aantal leden voor de komende jaren? Wat is de doelstelling van het aantal jeugdleden de komende jaren? 14 Is er een technisch beleidsplan? Zo ja, dan zouden we graag een afschrift ontvangen. Als er geen aanleiding voor is zullen wij de overeenkomst niet na 5 jaar opzeggen. Aan de andere kant willen wij de pachter wel prikkelen tot een blijvend goede samenwerking. In het geval de samenwerking niet mogelijk blijkt, willen wij het contract te kunnen beëindigen. Nee, er wordt geen overnameverplichting opgenomen voor tennisvereniging of opvolgende pachter. Aantal teams voorjaarscompetitie in 2013 was 18, in 2014 en 2015 was dit 19. Aantal teams najaarscompetitie in 2014 was 8 en voor 2015 is dit 11. Het bestuur is hier optimistisch over. Dit is ook mede afhankelijk van de prettige samenwerking met de exploitant. Zie bijlage 1 voor de ontwikkeling van de ledenaantallen. Hoewel we als vereniging willen groeien hebben we dit niet vertaald in concrete cijfers. Zie bijlage Is er een jeugdbeleidsplan? Zo ja, dan zouden we graag een afschrift ontvangen. 16 Wat doen de tennisvereniging aan sociale activiteiten en het binden van jeugdspelers of volwassenen? Zie bijlage 3. Zie onderdelen 3.1 en 3.2 van de offerteaanvraag.

4 17 Hoe probeert de tennisverenging leden te behouden? Wij stimuleren de (nieuwe) leden mee te doen met RC JC en TC-activiteiten. Voor nieuwe leden organiseren wij twee keer per jaar een nieuwe ledenavond om te zorgen voor aansluiting. 18 Hoe enthousiasmeert de tennisvereniging de leden om deel te nemen aan verschillende activiteiten van de club? 19 Wie is verantwoordelijk voor de verlichtingsinstallatie van baan 11 en baan 12? 20 Bij verschillende onderwerpen wordt aangegeven, dat het schoon moet zijn, aangenaam warm moet zijn etc. Maar wat is het referentiekader, wie bepaalt dat? Via bekendmaking via onze nieuwsbrief, posters en via persoonlijke benadering. Zoals in onderdeel 3 is aangeven, is de lichtinstallatie van banen 11 en 12 eigendom van de vereniging. De onderhoudskosten komen ook voor rekening van de vereniging. We refereren hier aan maatschappelijk algemeen aanvaarde normen voor het gebruik van horeca-gelegenheden respectievelijk voor gebruik van winterblaashallen. Wij verwachten van de exploitant een proactieve houding met betrekking tot het afhandelen van klachten. Exploitatie horeca Zie verder ook onderdeel 4.1.m uit de offerteaanvraag. 21 Mag gegadigde een externe partij zoeken die de horeca uitvoert onder ons toezicht? 22 Wat is de schatting van de prijs die betaald moet worden voor de overname van de apparatuur? Ja. De vereniging eist één contractpartner die als aanspreekpunt voor de vereniging geldt. Contractpartner kan een andere partij inschakelen, zolang wordt voldaan aan alle gestelde eisen. De offerte-aanvraag schrijft geen overname voor.

5 23 Hoe oud is deze apparatuur? Wat is de staat van deze apparatuur? Zie antwoord bij vraag Voldoen de kantine en het pand aan alle wettelijke eisen? Wanr is de laatste controle van brandweer of andere instanties geweest en is daar documentatie van?. 24 In hoeverre bestaat de mogelijkheid voor een grondige bezichtiging van de kantine? 25 In welke staat wordt alles opgeleverd? Is er een lijst van goederen of inventaris die aanwezig zijn bij aanvang van de overeenkomst (bijvoorbeeld keukenapparatuur, frituur, enz.) met bijbehorende goedkeuringsdocumenten? Voor zover bekend voldoet de kantine aan alle wettelijke eisen. Wij zijn niet bekend met de resultaten van de laatste controle. Mochten er na toekomstige controle aanpassingen aan het gebouw nodig zijn dan komt dit voor rekening van de vereniging. De kantine is s avonds door de week geopend. In de offerte-uitvraag wordt geen overname voorgeschreven. 26 Wanr is de HACCP voor het laatst uitgevoerd of gecontroleerd? Wat waren de conclusies en hoe is daarmee omgegaan? 27 Voor zover materiaal ontbreekt die noodzakelijk is voor de HACCP, wordt dit dan door de vereniging aangeschaft (bijvoorbeeld koelkasten)? 28 Het is mogelijk ondoenlijk om alle medewerkers een BHV-cursus te geven. Hoe denkt de vereniging hier over? 29 Aanpassingen in het vervolg van de contractperiode komen voor rekening van de pachter. Gaat dit ook over gebouwaanpassingen? Voor wie komen de kosten als Wij zijn niet bekend met de resultaten van de laatste controle. Mochten er na toekomstige controle aanpassingen aan het gebouw nodig zijn dan komt dit voor rekening van de vereniging. Zie ook onderdeel 4.1.b. Alleen de noodzakelijke aanpassingen aan het gebouw zijn voor rekening van de vereniging. Pachter is verantwoordelijk voor de inventaris. De exploitant dient te voldoen aan alle wettelijke eisen (zie onderdeel 4.1.b, 4.1.c en 4.1.d. Hoe de exploitant daar invulling aan geeft is aan exploitant. Wettelijke eisen leidend tot gebouwaanpassingen zijn voor rekening van vereniging.

6 wettelijke eisen wijzigen en gebouwaanpassingen noodzakelijk zijn? Kosten aan apparatuur etc voor rekening van exploitant. 30 Zijn de openingstijden van de horeca in de periode van 1 oktober tot en met 31 maart door de contractant zelf invulbaar? 31 De horeca en het clubgebouw dient te zijn geopend gedurende de door de vereniging te organiseren activiteiten. Wat wordt verstaan onder activiteiten en waar ligt de grens (denk aan nachttoernooien)? 32 Op grond van het document dienen meerdere zaken ter beoordeling en goedkeuring aan het bestuur voorgelegd te worden. Binnen welke termijn dient het bestuur op dergelijke verzoeken een antwoord te geven? Met andere woorden: zijn de lijnen met het bestuur kort en kunnen snel beslissingen genomen worden? Ja Onder activiteiten verstaan wij de activiteiten als genoemd in onderdelen 3.1 en 3.2 en eventuele nieuwe tennisactiviteiten. Exploitant mag er van uit gaan dat de tennisactiviteiten voor 23.00u zijn afgelopen. Bij het Yspeert-toernooi en bij CKS zouden de tennisactiviteiten incidenteel kunnen uitlopen tot na 23.00u. In de huidige situatie beginnen de RC-activiteiten vaak om 11.00u. Binnen een week. Het is hierbij handig om vooraf aan te kondigen dat er iets gaat spelen. 33 Wat zijn de kosten van de afgelopen 5 jaren die na de aanbesteding met betrekking tot de horeca voor rekening van de toekomstige exploitant komen? Er komen geen kosten van de afgelopen 5 jaren ten laste va het nieuwe contract. 34 Wat is het algemene gevoel bij de exploitatie nu? Is men tevreden over aanbod, kwaliteit en prijs? Men is tevreden. 35 Wat zijn de huidige horecaprijzen, zoals die nu worden opgevraagd van de tabel 2 prijzen consumpties? Graag ontvangen wij ook een nadere specificatie van deze tabel. Om welke soorten bier gaat het? Welke soorten wijn horen in deze tabel te staan en moeten geschonken worden? Welke Candy Bar wordt nu verkocht? Mogen Indicatie huidige prijzen: bier 1,90 (Amsterdammer) huiswijn 1,90 fris 1,70 koffie 1,75 thee 1,60

7 wij ook alternatieven geven? candy bar 0,80 tosti 1,80 8 bitterballen 3,50 Het is verder aan de exploitant om het assortiment te bepalen. Exploitant kan bijvoorbeeld zelf bepalen of er tapbier of bier uit flesjes wordt geschonken. 36 Wat zijn de omzetten geweest in de horeca van de laatste 5 jaren? Graag minimaal een onderverdeling maken in bier, wijn, keuken en overig. De vereniging beschikt niet over deze gegevens. Grove benadering leidt tot een inschatting van de omzet in een range van tot per jaar. Dit is inclusief een inschatting van de marge op het bespannen van rackets. 37 Is het mogelijk om een indicatie van de omzet in de ochtenduren te geven? Op een maandag-, dinsdag, donderdag- en vrijdagochtend zal dit naar onze inschatting niet boven 50 komen. Mogelijk dat dit tijdens de woensdagochtend toss wel het geval is. Ter verduidelijking merken wij op dat de woensdagochtend toss een door de vereniging georganiseerde activiteit is. In onderdeel 4.1.g is aangegeven dat de kantine tijdens door de vereniging georganiseerde activiteiten en de competitie moet zijn geopend. Mbt willen we verduidelijken dat de kantine ook op de door de KNLTB aangegeven inhaaldagen moet zijn geopend (voor zover er één of meer teams van deze inhaaldag gebruik maken) ja In onderdeel 4.1.g is aangegeven dat de kantine tijdens door de vereniging georganiseerde activiteiten moet zijn geopend. Hiermee hebben we bedoeld dat er dan ook horeca-persol aanwezig moet zijn. Artikel 4.1.g. wordt gewijzigd tot: Los van de tijden genoemd onder e. en f. dient de horeca en clubgebouw te zijn geopend gedurende de door de vereniging georganiseerde activiteiten en tijdens competities, waarbij de horeca door de exploitant is bemenst. Artikel 4.1.e wordt om dezelfde reden gewijzigd. Het nieuwe artikel 4.1.e luidt: De openingstijden van de horeca en het clubgebouw zijn van 1 april tot en met 30 september (dus ook in de zomervakantie) in de avond als volgt: - Maandag- tot en met vrijdagavond van uur tot en met uur

8 38 Is het mogelijk om de ochtend uren de leden te bedienen van koffie en thee d.m.v. een automaat? 39 Kunnen er afspraken gemaakt worden over de opening en sluitingstijden van het clubgebouw? 40 Mag de kantine gesloten blijven bij slecht weer? Of vroeger dicht gaan wanr er geen animo is? 41 Wordt er met elkaar overlegd en is er afstemming met elkaar over de data van de door de tennisclub georganiseerde activiteiten? Of bepaald de club en heeft de opdrachtnemer zich daarin te voegen? 42 In de aanbesteding staat dat er in de traditie van het tennis koek of bijvoorbeeld taart meegenomen mag worden voor het bezoekende team. Mogen de leden en bezoekers ook zelf meegebrachte consumpties nuttigen op of naast de baan? Bijvoorbeeld een AA-drankje. 43 Is er een indicatie te geven van de vaste kosten die voor conto zijn van de opdrachtnemer? 44 Zijn er zaken aan te schaffen buiten de horeca inventaris om? Bijvoorbeeld de alarminstallatie of krachtstroom? Ja, indien wordt voldaan aan onderdeel 4.1.f van de offerte-uitvraag. Zie overigens ook het antwoord op vraag 37. Als basis gelden de openingstijden zoals genoemd in onderdeel 4.1.e. In de loop van het contract zouden hier met wederzijds goedvinden wijzigingen in kunnen worden aangebracht. In geval van onbespeelbare banen gecombird met geen klandizie hoeft het clubgebouw niet open te blijven. Wanr er later op de avond niet meer wordt getennist en er geen klanten zijn hoeft het clubgebouw evenmin open te blijven. Wij gaan er van uit dat dit weer wordt gecompenseerd op andere drukke dagen. De opdrachtgever bepaalt, waarbij natuurlijk wel ruim van tevoren afstemming met de exploitant plaatsvindt. Ja. Wij zien niet in hoe dit is te voorkomen. Zie bijlage 2 voor de demarcatielijsten m.b.t. de kostenverdelingen. Alarminstallatie en krachtstroom zijn aanwezig. 45 Wat wordt precies bedoeld met 4.1.r? Tennisvereniging is eigenaar van een container voor opslag van spullen. Deze kan, - Zaterdag- en zondagavond gesloten Tijdens genoemde openingstijden moet de horeca door de exploitant te zijn bemenst.

9 zonder betaling, door de pachter worden gebruikt. Alle bijbehorende onderhoudskosten zijn dan wel voor rekening van de pachter. 46 Onder marktconforme tarieven verstaan wij tarieven van commercieel geleide tennishoreca-exploitaties in een straal van 25 kilometer rond Eelde. Komt deze definitie overeen met de gedachten van het bestuur? In onderdelen 4.1.x en 4.1.z wordt gevraagd naar marktconforme tarieven. Onder marktconforme tarieven verstaan wij tarieven zoals deze in alle redelijkheid door andere commerciële partijen worden aangeboden. Dat is dus niet beperkt tot tennishorecaexploitaties in een straal van 25 km rond Eelde. 47 Tijdens toernooien kan de vereniging de opdrachtnemer verzoeken een eenvoudige warme maaltijd aan te bieden. Is dit op inzicht van de opdrachtnemer? Ja, waarbij de eventuele suggesties van de organisatie meegenomen kunnen worden. 48 Een vaststelling van de horecaprijzen over meerdere jaren (op basis van het CPI) is niet uitvoerbaar. Dit aangezien de leveranciers geen vaste prijzen over een langere periode zullen vaststellen (omdat prijzen van basis ingrediënten van de markt afhangen). Wat is het standpunt van de offerte-aanvrager hieromtrent? Wij hebben begrip voor deze opmerking. In plaats van indexering van de horecaprijzen met de CPI geeft gegadigde prijzen aan zoals gelden bij de start van de overeenkomst. In geval van prijsverhoging vindt overleg met het bestuur van de vereniging plaats. Pachter moet aantoonbaar maken dat de voorgestelde verhoging nodig is als gevolg van ontwikkelingen op de inkoopmarkt. ja Onderdeel 4.1.w wordt gewijzigd in: Exploitant wordt gevraagd de prijzen van diverse consumpties op te geven. Hiertoe dient tabel 2 van bijlage 1 te worden ingevuld. De prijzen die in tabel 2 worden ingevuld gelden bij aanvang van de overeenkomst. In geval van prijsverhoging vindt overleg met het bestuur van de vereniging plaats. Pachter moet aantoonbaar maken dat de voorgestelde verhoging nodig is als gevolg van ontwikkelingen op de inkoopmarkt. 49 Sponsoren mogen op laste van de vereniging gratis producten aanbieden, bijvoorbeeld tijdens toernooien. Wat wordt verstaan onder een sponsor? Hoe vaak is dit de laatste 3 jaren gebeurd en om welke producten is dit gegaan? Hoe wordt omgegaan met de situatie als er een drankovereenkomst door de toekomstige exploitant wordt aangegaan en de sponsor een concurrerend merk wil verstrekken wat in de drankovereenkomst is uitgesloten en een boete oplevert? Onder sponsor wordt hier verstaan een partij die gratis artikelen aanbiedt. In het verleden is dit slechts incidenteel gedaan, waarbij het ging om appels en water. In het voorbeeld als omschreven zal de vereniging het contract van de pachter, voor zover de bedoelde specifieke bepaling bij de vereniging bekend is, respecteren. Verzorgen trainingen

10 50 Wat zijn de huidige lestarieven, zoals die nu worden opgevraagd van de tabel 3 prijzen lessen? Zie bijlage Wat is het huidige aantal lessen dat wordt of is gegeven in de periode april tot en met september en wat is het aantal lessen dat is gegeven in deze periode gedurende de afgelopen 5 jaren? Dat is de historische invulling van het tweede gedeelte van de tabel 3 prijzen lessen. 52 Wat is het huidige aantal lessen dat wordt of is gegeven in de periode oktober tot en met maart en wat is het aantal lessen dat is gegeven in deze periode gedurende de afgelopen 5 jaren? Dat is de historische invulling van het derde gedeelte van de tabel 3 prijzen lessen. Onze inschatting van het aantal lessers in de huidige zomerperiode is ongeveer 165. Hiervoor zijn op maandag, dinsdag en vrijdag gemiddeld 1 a 2 banen in gebruik. Op woensdag en donderdag 4 banen. Wij hebben geen goed zicht op het aantal lessen en lessers in de winterperiode. Zie ook het antwoord op vraag Werkt de vereniging samen met andere clubs als het gaat om training? Nee. 54 Kunnen jullie je talenten vasthouden of worden ze snel weggetrokken door clubs uit Groningen? We hebben bij de jeugd 2 perioden wanr ze eventueel afvallen: rond de periode dat ze naar de middelbare school gaan en vaak moeten kiezen tussen bijvoorbeeld voetbal en tennis of hockey en tennis. Wanr ze gaan studeren, jeugdleden vertrekken dan naar andere steden voor de studie of sluiten aan bij studentenverenigingen. 55 Krijgt de pachter het exclusieve recht op het geven van tennislessen op de tennisbanen van De Marsch? Pachter krijgt het exclusief recht op het geven van betaalde tennislessen op de tennisbanen van TV De Marsch. 56 Hoeveel banen zijn er de afgelopen 3 jaren gebruikt voor het geven van zomertrainingen en was dit naar wens van de vereniging? Hoeveel banen mogen er in de zomerperiode maximaal gebruikt worden voor het geven van tennistrainingen? Zie ook het antwoord op vraag 51. Vooralsnog kennen we overdag geen baancapaciteitsproblemen voor het geven van tennislessen. ja Aanvullend op onderdeel 4.2 van de offerteaanvraag mag in de winterperiode (oktober tot en met maart) geen les worden gegeven op banen 4 tot en met 12. In voorkomende gevallen kan hier na wederzijdse instemming van worden afgeweken.

11 57 Welke banen op welke uren worden er in de winterperiode gebruikt voor het geven van tennistrainingen? Qua verlichte banen hebben we voor 2014 de volgende aantallen verlichte banen beschikbaar gesteld voor tennislessen: Maandag: 2 Dinsdag: 2 Woensdag: 1 Donderdag: 2 Vrijdag: 1 Zoals in onderdeel 4.2 is vermeld, wordt jaarlijks een maand voor aanvang van de start van het lesseizoen overlegd over het aantal voor de lessen beschikbare banen. In de winterperiode mag overigens geen les worden gegeven op onze van verlichting voorziene banen 11 en 12. Deze blijven beschikbaar voor de leden. Woensdagmiddag zijn vaak 3 banen in gebruik voor de trainingen. Zie verder het antwoord op vraag Een prijsstijging voor een aantal jaren op basis van het CPI is niet mogelijk en zou vrij moeten zijn. Hoe wordt daar mee omgegaan bij de aanbesteding? 59 Werkt de vereniging met pakketten zodat kinderen zomers en in de winter trainen, mogelijk conditie erbij en In het verlengde van onze beantwoording van vraag 48 laten wij de eis van indexering tot ten hoogte de cpi-index los. In plaats daarvan geeft gegadigde prijzen aan zoals gelden bij de start van de overeenkomst. In geval van prijsverhoging vindt vooraf overleg met het bestuur van de vereniging plaats. Pachter moet aantoonbaar maken dat de voorgestelde verhoging nodig is. Vereniging wil hier in alle redelijkheid een vinger aan de pols houden, aangezien we een exclusief recht op betaalde tennislessen verstrekken. Kinderen die in de winter 2 keer trainen ontvangen 100 subsidie, onder de ja In afwijking van hetgeen in onderdeel 4.2 van de offerte-aanvraag is vermeld gebeurt indexering van de lesprijzen niet op basis van het prijsindexcijfer voor consumentenprijzen. In plaats daarvan geeft gegadigde in tabel 3 van bijlage 1 de prijzen aan zoals gelden bij de start van de overeenkomst. In geval van prijsverhoging vindt vooraf overleg met het bestuur van de vereniging plaats. Pachter moet aantoonbaar maken dat de voorgestelde verhoging nodig is.

12 verplicht deelname aan toernooien op de eigen vereniging mits goede reden waarom er niet mee wordt gedaan? Doen jullie ook aan subsidiering voor tennislessen van de jeugd ter stimulering van het tennis in breedte en diepte? 60 Werkt de vereniging met een takenpakket voor de tennistrainer? 61 Wat doet de vereniging aan het aantrekken van nieuwe leden? 62 Mag opdrachtnemer samenwerkingsverbanden aangaan met andere verenigingen om bijvoorbeeld selectie trainingen op het park van TV De Marsch te verzorgen? 63 Wie heeft het uiteindelijke doorzettingsmacht bij het beoordelen van de individuele kwaliteiten van een speler en de eventuele daaruit voortvloeiende teamsamenstellingen? voorwaarde dat ze meedoen aan de competitie, clubkampioenschappen en een jeugdtoernooi. Kinderen die in de zomer 2 keer trainen ontvangen evens subsidie. Nee. Vereniging doet mee aan sportpret volwassen en sportpret jeugd (geregeld via de gemeente Tynaarlo). In het verlengde van sportpret jeugd bieden wij de kinderen die lid willen worden gratis 10 tennislessen aan om het enthousiasme te behouden/ vergroten. Verder proberen we via mond tot mond reclame nieuwe leden te verwerven. Uitgangspunt is dat lessers in de zomer lid moeten zijn van de vereniging. Wij staan open voor overleg over initiatieven die ten goede komen aan de ontwikkeling van onze jeugd, maar hier kunnen in het kader van de aanbesteding geen rechten aan worden ontleend.. Dit ligt bij de vereniging, maar met een zwaarwegend advies van de trainer na overleg met TC/JC Exploitatie hal 64 Uit de offerte aanvraag is niet op te maken of er een bestaande hal is die overgenomen dient te worden of dat er een geheel nieuwe hal moet komen in eigendom van de tennisschool. Wat is hier de exacte situatie? 65 Voor een goede berekening van de kosten zal een offerte aangevraagd moeten worden voor de tennishal Geen overnameverplichting. Wij stellen geen eisen aan de leeftijd van de hal. Wel aan het binnenklimaat, zie onderdeel 4.3.k. Dit is mogelijk, het park is vrij toegankelijk. Wij stellen het op prijs vooraf te horen wanr

13 en voor de lichtinstallatie. In hoeverre bestaat de mogelijkheid van bezichtiging met een aantal leveranciers (halbouwer, lichtinstallateur), zodat een goede offerte kan worden verkregen? Aangezien meerdere partijen hierbij betrokken zullen worden zullen we meerdere keren om een bezichtiging vragen. een bezichtiging zal plaatsvinden 66 Omdat er ruime tijd zit tussen het gunmoment (oktober 2015) en de opbouw van de hal (einde september 2017) zal een exacte offerte door de leverancier niet worden afgegeven. Wat zijn de mogelijkheden voor de offerteaanvrager om met eventuele prijsverschillen om te gaan? We begrijpen de moeilijkheid. We kunnen hier via open boek constructie mee omgaan. Pachter geeft hierbij het verschil tussen de oorspronkelijke prijs (als gehanteerd bij de inschrijving) en definitieve prijs aan, en maakt aantoonbaar hoe dit de jaarlijkse prijs beïnvloedt. Zowel de oorspronkelijke prijs als de uiteindelijke prijs moet goed onderbouwd zijn. De berekening van het effect op de inschrijfprijs moet goed navolgbaar en redelijk zijn. Indien gegadigde van deze optie gebruik wil maken, moet hij dit bij de inschrijving duidelijk kenbaar maken en de investering inclusief btw vermelden. In dat geval zal de werkwijze ook de andere kant op werken. In geval van een lagere prijs dan de prijs waar bij de inschrijving rekening mee is gehouden wordt deze lagere op dezelfde wijze vertaald in een verbetering (uit oogpunt van de vereniging) van de pachtsom. ja Indien gegadigde gebruik wil maken van de verrekening van het prijsverschil op moment van inschrijving en de uiteindelijke bestelling dient hij dat eenduidig aan te geven onder tabel 1 van het inschrijfdocument. In dat geval gaan we hier met een open boek constructie mee om. Pachter geeft hierbij het verschil tussen de oorspronkelijke prijs (als gehanteerd bij de inschrijving) en definitieve prijs aan, en maakt aantoonbaar hoe dit de jaarlijkse prijs beïnvloedt. Zowel de oorspronkelijke prijs als de uiteindelijke prijs moet goed onderbouwd zijn. De berekening van het effect op de inschrijfprijs moet goed navolgbaar en redelijk zijn. Evens dient de investering inclusief btw te worden vermeld. In dat geval zal de werkwijze ook de andere kant op werken. In geval van een lagere prijs dan de prijs waar bij de inschrijving rekening mee is gehouden wordt deze lagere op dezelfde wijze vertaald in een verbetering (uit oogpunt van de vereniging) van de pachtsom. 67 Alle exploitatiekosten van de hal komen voor rekening van de pachter. Kan bevestigd worden dat alle materialen die op de banen zelf betrekking hebben (netten, scheidsrechterstoelen, etc.) voor rekening van de vereniging komen? Alle noodzakelijke materialen die op de banen zelf betrekking hebben komen voor rekening van de vereniging. Scheidsrechtersstoelen zijn niet aanwezig.

14 68 Wat zijn de kosten van de afgelopen 5 jaren die na de aanbesteding met betrekking tot de tennishal voor rekening van de toekomstige exploitant komen? Er zijn geen kosten van de afgelopen vijf jaren die voor rekening komen van het nieuwe contract per 1 april Wat zijn de huidige prijzen van de huur van de tennishal? Graag uitsplitsen naar door-de-weekse uren en weekenduren (per dag) en tevens uitsplitsing naar ochtend-, middag- en avonduren. Evens ontvangen we graag een overzicht van historische prijsgegevens van de afgelopen 5 jaren. 70 Wat zijn de kosten per uur voor het huren van een baan per keer? De tarieven voor de halhuur, na een verhoging t.o.v. voorgaand seizoen, voor komend winterseizoen zijn als volgt: - Maandag t/m vrijdag tot 17.30: 425/u - Maandag t/m vrijdag tot 21.30: 475/u - Maandag t/m vrijdag : 575/90 min. Zaterdag en zondag: 475/u Rond 17,50 71 Wat zijn de huidige bezettingsgegevens van de tennishal? Graag uitsplitsen naar door-de-weekse uren (per dag) en weekenduren en tevens uitsplitsing naar ochtend-, middag- en avonduren. Evens ontvangen we graag een overzicht van historische gegevens van de halbezetting van de afgelopen 5 jaren. In de huidige situatie is de hal geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00u tot 23.00u, zaterdag van 9.00u-12.30u en zondag van 9.00u-14.30u. Zaterdagavond en zondag na is de hal beschikbaaar voor groepen. Maandag tot en met vrijdag in de avonduren is de hal volledig bezet. Dit geldt ook voor de genoemde tijden op zaterdag en zondag. De tennisvereniging beschikt niet over bezettingsgegevens van de overige openingsperioden. Uit ervaring blijkt overigens wel dat het nauwelijks mogelijk is een losse baan te huren. Op facebook verschijnt in de winterperiode incidenteel een berichtje dat er nog een baan te huur is. Zaterdagavond en zondag na is de hal beschikbaar voor groepen. De

15 72 Vereniging geeft aan de buitenbanen op termijn te moeten renoveren. Wanr er smashcourt komt is het dan nog nodig om een blaashal te exploiteren? Smashcourt zal tot gevolg hebben dat mensen meer en langer buiten blijven tennissen waardoor de dekkingsgraad niet meer hoog genoeg is/kan zijn waardoor het niet rendabel is/kan zijn. 73 Op welke termijn denkt TV De Marsch de banen 1 t/m 3 te gaan vervangen? 74 Mag opdrachtnemer in de winterlessen verzorgen in de hal aan leden van andere verenigingen? 75 Is het mogelijk om voor de exploitant sponsormogelijkheden in de hal te benutten die ten bate van de exploitant komen? 76 Mocht het contract om welke reden dan ook na 5 of 10 jaar ontbonden worden wordt de gedane investering dan overgenomen? 77 In relatie tot 4.3.d en 4.3.e. Wanr gegadigde een hal wil plaatsen waar geen verlichtingsinstallatie als bedoeld in onderdeel 4.3.e voor nodig is, is de vereniging dan bereid zelf een lichtinstallatie aan te schaffen voor banen 1 tot een met 3 voor de zomerperiode? tennisvereniging heeft geen zicht op de huur door groepen. Als er banen worden vervangen door smashcourt, zal het gaan om banen 1 tot en met 3, de banen waar s winters de hal overheen gaat. Wij achten het niet waarschijnlijk dat de achterliggende banen 4 t/m 8 zullen worden vervangen door smash court of andere all weather baansoorten. Overigens goed om te melden dat het op basis van het bestemmingsplan niet mogelijk is over te gaan tot verlichting van banen 4 tot en met 8 (alsmede 9 en 10). In overleg met de partij die het groot onderhoud verzorgt werken wij momenteel aan een groot-onderhouds/renovatieplan. Voorlopige gedacht is dat renovatie niet binnen 3 jaar zal gebeuren. Ja, op zich mag dit. Dit met inachtneming van de eisen als genoemd bij 4.3.f, 4.3.g en 4.3.h. Ja. Er geldt geen overnameverplichting. Ja. In dat geval komen zowel de investering als de bijbehorende onderhoudskosten van de vereniging voor rekening van de tennisvereniging. ja Indien de gegadigde mogelijk niet voorziet in een verlichtingsinstallatie als bedoeld in onderdeel 4.3.d, dient gegadigde dit duidelijk aan te geven. In tabel 1 van het inschrijfdocument dient in dat geval voor de 3 genoemde perioden zowel de pachtsom te worden genoemd indien wel wordt voorzien in gevraagde verlichtingsinstallatie (en de

16 bijbehorende investering en onderhoudskosten voor rekening van de pachter komen), als de pachtsom wanr niet wordt voorzien in deze lichtinstallatie (en de bijbehorende investering en onderhoudskosten voor rekening van de tennisvereniging komen). Kosten gas en elektriciteit 78 Voor wie komen de energie- en onderhoudslasten van de baanverlichting in de zomer? 79 Geeft het bestuur de garantie dat er geen gas- of elektriciteitsovereenkomst berust ten tijde van de overname? Baanonderhoud Deze energielasten komen voor rekening van de pachter, zie onderdeel 5. Voor de onderhoudslasten wordt verwezen naar het antwoord op vraag 77. Ja. 80 Is het mogelijk deze activiteiten uit te besteden aan een externe partij onder toezicht van de contractpartner? 81 Waaruit bestaan de onderhoudsvoorschriften van de baanleverancier per type baan? Ja. Zie ook het antwoord op vraag 21. De technische onderhoudsvoorschriften zijn opvraagbaar bij Antea. Algemeen kan worden gesteld dat het jaarlijkse groot onderhoud voor alle banen en baansoorten is uitbesteed aan Antea. Zie bijlage 5 voor de beschrijving van de werkzaamheden die tijdens het groot onderhoud worden uitgevoerd. Algemeen geldt voor het dagelijks onderhoud dat de pachter bij aanvang van het seizoen via het rollen van de gravel banen er voor zorgt dat deze voldoende hard zijn

17 82 Wat zijn de kosten die de club nu heeft aan het baanonderhoud? Kijkende naar een externe partij is het van belang dat er van te voren vergeleken kan worden wat de prijzen zijn. 83 Kunnen er kerncijfers verstrekt worden per baansoort over het aantal in te zetten uren voor baanonderhoud? Als er veel regen valt zal er minder inzet nodig zijn om de banen aan het begin van het seizoen te rollen. Of als er geen groot onderhoud op de Canada Ten banen wordt gepleegd zal het in orde brengen van de banen ook minder tijd vergen. 84 Moet er materiaal worden aangeschaft door de opdrachtnemer of is alle aanwezige materiaal in eigendom van TV De Marsch? De smashcourt banen moeten wekelijks worden gesleept met een speciale bezem. Zonodig moet er worden gesproeid. De banen moeten binnen de omheining worden schoon gehouden van blad, takken, gras en mos. In voorkomende gevallen dienen er (kleine) reparaties aan de baan te worden uitgevoerd. We vinden deze vraag niet relevant voor het huidige offerte-traject en gaan hier niet op in. Wij beschikken helaas niet over de gevraagde cijfers. Voor het uitvoeren van het dagelijks /wekelijks onderhoud beschikt de vereniging over materiaal dat hiervoor kan worden gebruikt. 85 Welke kwaliteitseis wordt er aangehouden? Zie de eerdere antwoorden in dit onderdeel. 86 Gaat TV De Marsch ermee akkoord dat tijdens de grote vakantie de sproeiers 6 weken lang op automatisch sproeien staan? Bij mooi en regenachtig weer. Beoordeling De pachter dient te zorgen voor goed bespeelbare banen. Wanr de sproeiers aan staan terwijl de banen al blank staan draagt dat niet bij aan de bespeelbaarheid. 87 Het document spreekt van wensen en eisen. Graag ontvangen wij per punt of het een eis of een wens betreft. Worden de eisen op dezelfde wijze gewogen als de wensen? Zo, wat zijn de verschillen? Wij maken geen onderscheid. 88 Uit het document blijkt dat op basis van het aantal Advies van het bestuur aan de ALV zal zijn

18 toegekende punten (maximaal 100) een gunningsadvies wordt opgesteld door het bestuur. We gaan er vanuit dat het gunningsadvies slechts één partij kan bevatten of kunnen dit er toch ook meerdere zijn? 89 In hoeverre acht het bestuur van De Marsch zich gebonden aan de uitkomst van de weging? Anders gezegd, is het bestuur van De Marsch, als rechtsgeldig vertegenwoordiger van de vereniging, van mening dat zij juridisch gehouden is de overeenkomst aan te gaan met de partij die de meeste punten heeft vergaard? Zo, op basis waarvan kan worden afgeweken? 90 Kan het bestuur op andere gronden afwijken van het gunningsadvies en zo ja, op basis waarvan? 91 Staat de vereniging open voor de gedachte dat een groep vrijwilligers werkzaamheden/ondersteuning in de horeca gaat verrichten? om te kiezen voor 1 partij. Bij dit advies worden de scores van de verschillende offertes weergegeven, zie ook onderdeel 10. Vervolgens zal de ALV dit moeten bevestigen. Nee, krachtens de statuten ligt de beslisbevoegdheid bij de ALV. In theorie kan dat, de aanbestedingscommissie adviseert, het bestuur besluit wat aan de ALV wordt voorgesteld, ALV beslist. Zolang dit gebeurt binnen alle voorwaarden van het contract behoort dit tot de mogelijkheden. Het organiseren hiervan gebeurt dan vanzelfsprekend door de pachter.

19 Bijlage 1 bij Nota van vragen en antwoorden Ontwikkeling ledental vanaf 2010 is als volgt: erelid jeugd t/m junior senior totaal Verwachting is dat we in 2015 rond 720 leden uitkomen.

20 Bijlage 2: technisch beleidsplan TV De Marsch Zie de afzonderlijk bijgevoegde bestanden. - Bijlage 2 technisch beleidsplan TV De Marsch update 2014.pdf - Bijlage 2a evaluatie technisch beleidsplan TV De Marsch.pdf

21 Bijlage 3: jeugdbeleidsplan TV De Marsch Zie het afzonderlijk bijgevoegde bestand. - Bijlage 3 jeugdbeleidsplan TV De Marsch update 2014.pdf

22 Bijlage 4: huidige lestarieven Soort les Prijs ( ) April september buitenbaan, tarieven zomer 2015 Jeugd senior Privéles (25 min.) 22,50 per keer 22,50 per keer Les met 2 personen (25 min.) 77,50 pp (8 lessen) 155,= pp (16 lessen) Les in groep van 4 personen (50 minuten) Les in groep van 8 personen (50 minuten) 155,= pp (16 lessen) 155,= pp (16 lessen) 90 pp (16 lessen) 95,= pp (16 lessen) Oktober maart in hal (prijs inclusief halhuur), tarieven winter 2014 Privéles (25 min.) 28,50 per keer 28,50 per keer Les met 2 personen (25 min.) 145,= pp (10 lessen) Les in groep van 4 personen (50 minuten) Les in groep van 8 personen (50 minuten) 285,= pp (20 lessen) 167,50 pp (20 lessen) 152,50 pp (10 lessen en 1x vrij spelen) 152,50 pp (10 lessen en 1x vrij spelen) -

23 Bijlage 5 Werkzaamheden groot onderhoud

Offerte-aanvraag uitbesteden exploitatie tennis

Offerte-aanvraag uitbesteden exploitatie tennis Offerte-aanvraag uitbesteden exploitatie tennis Inleiding Voor u ligt de offerte-aanvraag voor de uitbesteding voor de horeca-exploitatie, hal-exploitatie, tennislessen en baanonderhoud. Doel van deze

Nadere informatie

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Voorwoord Hallo jeugdlid van T.V. Frankrijk, Leuk dat jij in 2015 gaat tennissen bij onze vereniging T.V. Frankrijk. Een vereniging die al lang bestaat en waar

Nadere informatie

Offerte-aanvraag uitbesteden exploitatie tennis. 1. Inleiding. 2. Doel offerte-aanvraag

Offerte-aanvraag uitbesteden exploitatie tennis. 1. Inleiding. 2. Doel offerte-aanvraag Offerte-aanvraag uitbesteden exploitatie tennis 1. Inleiding Voor u ligt de offerte-aanvraag voor de uitbesteding voor de horeca-exploitatie, hal-exploitatie, tennislessen en baanonderhoud. Achtereenvolgens

Nadere informatie

Bestuursvoorstel uitbesteding exploitatie TV De Marsch vanaf 2017

Bestuursvoorstel uitbesteding exploitatie TV De Marsch vanaf 2017 Bestuursvoorstel uitbesteding exploitatie TV De Marsch vanaf 2017 De Algemene Ledenvergadering heeft op 12 januari 2015 ingestemd met het offertetraject voor de uitbesteding van de exploitatie van de horeca-

Nadere informatie

ACTIVA PASSIVA

ACTIVA PASSIVA Jaarrekening 2015 TV De Marsch BALANS ACTIVA 31-12-2013 31-12-2014 31-12-2015 PASSIVA 31-12-2013 31-12-2014 31-12-2015 Materiële vaste activa Eigen vermogen Clubhuis gebouw 6.588 - - Algemene reserve 50.381

Nadere informatie

TENNISTOPS VOOR VOLWASSENEN

TENNISTOPS VOOR VOLWASSENEN TENNISTOPS VOOR VOLWASSENEN TennisTops biedt voor alle volwassenen een gepast aanbod, van beginnend tot gevorderd en van recreant tot de prestatieve tennisser. Voor de periode tussen oktober en Maart 2019

Nadere informatie

Introductie Nieuwe Tennisvereniging Meerzicht

Introductie Nieuwe Tennisvereniging Meerzicht Introductie Nieuwe Tennisvereniging Meerzicht INSCHRIJFFORMULIER LIDMAATSCHAP (voor het zomerseizoen ingesloten) Het unieke Meerzicht concept. Tennisvereniging Meerzicht is in oprichting. In 2014 zal de

Nadere informatie

BAANREGLEMENT. De bespeelbaarheid van de banen wordt bepaald door de Groundsman.

BAANREGLEMENT. De bespeelbaarheid van de banen wordt bepaald door de Groundsman. BAANREGLEMENT OPENSTELLING GRAVEL en KUNSTGRASBANEN Van 1 april t/m 30 november : Alle banen. Van 1 januari t/m 31 december : Kunstgras banen 7 t/m 9. Van 1 december t/m 30 maart (winterperiode): baan

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

Toelichting tennisles jeugd zomer 2019

Toelichting tennisles jeugd zomer 2019 Toelichting tennisles jeugd zomer 2019 Toelichting zomerlessen Aemstelburgh jeugd 2019 1 Table of Contents 1. TENNISKIDS BLAUW.... 3 2. FLEX TENNISLES ROOD, ORANJE, GROEN... 4 3. TENNISLES GEEL... 5 4.

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN TENNISVERENIGING VOERENDAAL

JEUGDBELEIDSPLAN TENNISVERENIGING VOERENDAAL JEUGDBELEIDSPLAN TENNISVERENIGING VOERENDAAL 2016-2018 30 mei 2016 Versie 4.0 Jeugdcommissie Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Doelstellingen... 4 2.1 Toelichting... 4 3. Jeugdtennis in Nederland... 5 4. Jeugdbeleid

Nadere informatie

Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen.

Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen. Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen. Manger Cats is een bloeiende tennisvereniging met een sterk familiekarakter. Bij ons staat het prestatieve maar ook het recreatieve tennis

Nadere informatie

Inleiding. Aanleiding

Inleiding. Aanleiding ADVIES SELECTIE BAANSOORT 12 november 2010 Inleiding In deze notitie staat het advies voor de selectie van een nieuwe baansoort. Het advies is geformuleerd door een commissie uit de leden, die het bestuur

Nadere informatie

Informatie over het combi-lidmaatschap

Informatie over het combi-lidmaatschap Informatie over het combi-lidmaatschap Rood kinderen kunnen met een gecombineerd lidmaatschap zo vaak mogelijk lessen als ze willen (een, twee, drie, of vier keer per week). Voor Oranje, Groen en Geel

Nadere informatie

Alle prijzen en tarieven zijn uitgedrukt euro en exclusief btw, tenzij anders is aangegeven.

Alle prijzen en tarieven zijn uitgedrukt euro en exclusief btw, tenzij anders is aangegeven. ! 1 Algemene voorwaarden Waarderend Toezicht 1 juli 2017 Artikel 1 Toepasselijkheid Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tot het leveren van producten en

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE TENNISCLUB DELFZIJL

INFORMATIEBOEKJE TENNISCLUB DELFZIJL INFORMATIEBOEKJE TENNISCLUB DELFZIJL INHOUDSOPGAVE Blz. Tennisclub Delfzijl Welkom 3 Onze club 4 Clubgebouw 4 Tennissen Lidmaatschap 4 Ledenpas 5 Baan reserveren 5 Wanneer kun je spelen 5 Tijdens en na

Nadere informatie

Belangrijke vaststellingen

Belangrijke vaststellingen Visie Philten 2020 Belangrijke vaststellingen Teruglopend ledental Verdwijnen financiele steun Teruglopende inzet door leden Negatieve exploitatie Leidt tot de noodzaak om ons over de toekomst te bezinnen

Nadere informatie

1 Tevero enquête Algemeen. Ben je 0 vrouw 0 man. Ben je 0 junior 0 senior

1 Tevero enquête Algemeen. Ben je 0 vrouw 0 man. Ben je 0 junior 0 senior 1 Tevero enquête 2018 Algemeen Ben je 0 vrouw 0 man Ben je 0 junior 0 senior Hoeveel jaar ben je lid? 0 korter dan 5 jaar 0 tussen 5 en 1ar 0 langer dan 1ar Nieuwe leden Ben je recent lid geworden van

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 en begroting 2018

Jaarrekening 2017 en begroting 2018 Jaarrekening 2017 en begroting 2018 Jaarrekening 2017 en begroting 2018 TVAP Inhoudsopgave 1. Jaarrekening 2017... 1 1.1. Balans 1 1.2. Staat van baten en lasten 2017... 2 1.3. Toelichting bij de jaarrekening

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Op alle reserveringen zijn van toepassing de algemene voorwaarden Congres- & Vergadercentrum Domus Medica en de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH). Deze voorwaarden zijn bindend voor een ieder die van onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bastion Basselaar voorjaar 2018

Nieuwsbrief Bastion Basselaar voorjaar 2018 Nieuwsbrief Bastion Basselaar voorjaar 2018 Nu de Olympische Spelen voorbij zijn, en we ons eigen succesvolle Olympische toernooi in de vorm van het Carras Keershuys toernooi achter de rug hebben, maakt

Nadere informatie

SPONSORPLAN TENNISVERENIGING PST

SPONSORPLAN TENNISVERENIGING PST SPONSORPLAN TENNISVERENIGING PST Kennismaking met PST Tennisvereniging PST Sponsorplan 2016 Tennisvereniging PST (Plantage Speelt Tennis) viert in Mei 2016 haar 30-jarig bestaan. In 1986 zijn we opgericht

Nadere informatie

Bestuur. Het bestuur heeft de volgende samenstelling: Het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester.

Bestuur. Het bestuur heeft de volgende samenstelling: Het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester. Welkom bij TV De Sprenk. Welkom door de voorzitter. Namens het bestuur heten wij je van harte welkom bij onze tennisvereniging. Wij vertrouwen erop dat dit voor je het begin is van een periode van sportieve

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van tennisvereniging De Punt, Mario Bollen-Kroes Voorzitter

Voorwoord. Namens het bestuur van tennisvereniging De Punt, Mario Bollen-Kroes Voorzitter SPONSORPLAN 2012 Voorwoord Bewegen is voor de mens één van de voorwaarden om gezond te blijven. De sportvereniging biedt ruime mogelijkheden om in beweging te zijn, zowel recreatief als in competitieverband.

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER PAPENDRECHTSE TENNIS CLUB. Geboortedatum: Telefoon: Voornaam: Woonplaats: 2 jaar of meer LESREGLEMENT:

INSCHRIJFFORMULIER PAPENDRECHTSE TENNIS CLUB. Geboortedatum: Telefoon: Voornaam: Woonplaats: 2 jaar of meer LESREGLEMENT: INSCHRIJFFORMULIER PAPENDRECHTSE TENNIS CLUB Naam: Voornaam: Adres: Post code: Woonplaats: Geboortedatum: Telefoon: Telefoon werk: E-mail adres: Cursus: Privé O 2-pers. 4 pers. * aankruisen s.v.p. Speelniveau:

Nadere informatie

ALV Thadia 10 december aanwezigen en 6 mensen afgemeld

ALV Thadia 10 december aanwezigen en 6 mensen afgemeld ALV Thadia 10 december 2014 58 aanwezigen en 6 mensen afgemeld Agenda 1. Opening Ingekomen stukken: bij het bestuur zijn twee brieven binnen gekomen bij punt 3; beide inzenders zijn aanwezig 2. Verslag

Nadere informatie

Evenementen kalender 2014

Evenementen kalender 2014 Winter Training Husselen Competitie Activiteiten Bijzonderheden Trainingen volgens schema - Carperion Evenementen kalender 2014 Wil van Zorge Competitie volgens schema zie (afhankelijk van competitie tot

Nadere informatie

Algemene voorwaarden & les bepalingen Coach Tennis Academy.

Algemene voorwaarden & les bepalingen Coach Tennis Academy. Algemene voorwaarden & les bepalingen Coach Tennis Academy. Artikel 1: Voor het volgen van tennisles bij Coach Tennis Academy is het verplicht lid te zijn van de vereniging waar je les wilt hebben. je

Nadere informatie

Informatieboekje 2017 voor de jeugdleden van TV Oud-Beijerland

Informatieboekje 2017 voor de jeugdleden van TV Oud-Beijerland Informatieboekje 2017 voor de jeugdleden van TV Oud-Beijerland Inhoud Algemeen... 4 Contactadressen en telefoonnummer... 4 Jeugdcommissie... 5 Maak kennis met tennis... 6 Vervolg maak kennis met tennis...

Nadere informatie

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden Out of Bounds Webdesign Algemene Voorwaarden blad 2 van 8 1 Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden

Nadere informatie

SPONSORMAP. Tennis & Squash club Haren. www.tsharen.nl. ref. 1202.6.0

SPONSORMAP. Tennis & Squash club Haren. www.tsharen.nl. ref. 1202.6.0 SPONSORMAP Tennis & Squash club Haren www.tsharen.nl ref. 1202.6.0 Informatie TS Haren De vereniging Tennis- en Squashclub Haren (TSH) bestaat sinds 15 januari 1936. Momenteel heeft de vereniging dertien

Nadere informatie

Ledentevredenheidsonderzoek ETV de Helster

Ledentevredenheidsonderzoek ETV de Helster Ledentevredenheidsonderzoek ETV de Helster Looptijd onderzoek: vierde kwartaal 2014 Rapport: 24 december 2014 Inleiding Voor u liggen de uitkomsten van een tevredenheidsonderzoek van uw vereniging ETV

Nadere informatie

Op onze website www.eerstewittien.nl kun je ongeveer alle informatie vinden die je nodig bent. We lopen deze site even kort door:

Op onze website www.eerstewittien.nl kun je ongeveer alle informatie vinden die je nodig bent. We lopen deze site even kort door: Welkom bij tennisclub t Eerste Wittien: Je hebt er voor gekozen om een leuke sport te gaan beoefenen nl. de tennissport. Bij tennisclub t Eerste Wittien te Genemuiden, opgericht 10 februari 1976, kan dat

Nadere informatie

GET OUT FIT hoe het zit en

GET OUT FIT hoe het zit en Ingezonden stuk Datum: 15 april 2012 Betreft Toelichting op jeugdprogramma Help het wordt druk bij TC Holten! en GET OUT FIT hoe het zit en Appeltaart uitverkocht! en Dubbele combi. De titels van dit stuk

Nadere informatie

Van Gemeente Meerssen Ref. KQPN/2016/1.18. Nationaal openbare aanbesteding exploitatie en beheer gemeente Meerssen

Van Gemeente Meerssen Ref. KQPN/2016/1.18. Nationaal openbare aanbesteding exploitatie en beheer gemeente Meerssen Bijlage 3 Format vragen Extra Nota van inlichtingen Betreft Extra Nota van Inlichtingen Datum 2-12-2016 Van Gemeente Meerssen Ref. Project Nationaal openbare aanbesteding exploitatie en beheer gemeente

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN TENNIS VERENIGING VOERENDAAL 2013

JEUGDBELEIDSPLAN TENNIS VERENIGING VOERENDAAL 2013 JEUGDBELEIDSPLAN TENNIS VERENIGING VOERENDAAL 2013 April 2013 Versie 2.0 Jeugdcommissie Jeugdbeleidsplan Tennis Vereniging Voerendaal 2013 1. Inleiding Een gezonde vereniging schenkt voldoende aandacht

Nadere informatie

1. Alle door Leeghuis uitgebrachte offertes zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte uitdrukkelijk anders staat vermeldt.

1. Alle door Leeghuis uitgebrachte offertes zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte uitdrukkelijk anders staat vermeldt. Algemene voorwaarden Leeghuis Begripsbepalingen opdrachtgever De partij aan wie door Leeghuis een offerte is uitgebracht, respectievelijk de partij die aan Leeghuis de opdracht heeft verleend tot uitvoering

Nadere informatie

TV Beekhuizen. Ledentevredenheidsenquête November 2016

TV Beekhuizen. Ledentevredenheidsenquête November 2016 TV Beekhuizen Ledentevredenheidsenquête November 16 Algemeen info enquête De enquête is uitgezet onder leden (vanaf 13 jaar en ouder) via 97 mailadressen De respons op de enquête is 17,5% De enquête bestond

Nadere informatie

Wie, wat en waar. Welkom bij TV Overhout! Bestuur en Organisatie

Wie, wat en waar. Welkom bij TV Overhout! Bestuur en Organisatie Wie, wat en waar. Welkom bij TV Overhout! Deze introductie is opgesteld om jou als nieuw lid van de tennisvereniging Overhout te verwelkomen en met jou de belangrijkste zaken te delen. Bij vragen kan je

Nadere informatie

Informatieboekje Maart 2019

Informatieboekje Maart 2019 Informatieboekje Maart 2019 Welkom bij Tennisvereniging Ommoord Welkom door de voorzitter Namens het bestuur heet ik je van harte welkom bij onze tennisvereniging. Tennisvereniging Ommoord staat vooral

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

Naar aanleiding van het bovenstaande heeft de technische commissie de volgende

Naar aanleiding van het bovenstaande heeft de technische commissie de volgende Beleidsplan Technische Commissie 1. Inleiding In de statuten van de vereniging vinden we bij de algemene doelstelling onder artikel 3 de volgende zinsneden: - het deelnemen aan de door de KNLTB georganiseerde

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van tennisvereniging De Punt, Erik Botter Voorzitter

Voorwoord. Namens het bestuur van tennisvereniging De Punt, Erik Botter Voorzitter SPONSORPLAN 2017 Voorwoord Bewegen is voor de mens één van de voorwaarden om gezond te blijven. De sportvereniging biedt ruime mogelijkheden om in beweging te zijn, zowel recreatief als in competitieverband.

Nadere informatie

Sponsor Arrangementen

Sponsor Arrangementen Sponsormogelijkheden TV Menheerse 2015 Sponsor Arrangementen TV Menheerse biedt bedrijven de ideale gelegenheid om op een sociaal verantwoorde wijze aandacht te vragen voor een product of bedrijf. De sponsorinkomsten

Nadere informatie

Wat is je geslacht? man 21 (37.5 %) 36 (64.29 %) vrouw. Hoeveel jaar ben je lid? 15 (25.86 %) 15 (25.86 %) 28 (48.28 %) 0-5 jaar. 5-10 jaar.

Wat is je geslacht? man 21 (37.5 %) 36 (64.29 %) vrouw. Hoeveel jaar ben je lid? 15 (25.86 %) 15 (25.86 %) 28 (48.28 %) 0-5 jaar. 5-10 jaar. Wat is je geslacht? man 21 (7. vrouw 6 (6.29 n = 6 Hoeveel jaar ben je lid? 0- jaar -10 jaar > 10 jaar 1 (2.86 1 (2.86 28 (8.28 n = 8 # 8 Ik vind dat mijn kind goed wordt geïnformeerd over de activiteiten.

Nadere informatie

JUNIOREN UITGAVE WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR

JUNIOREN UITGAVE WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR JUNIOREN UITGAVE WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR Opgericht: 28 januari 1970 Uitgave: 2015-1 - Inhoudsopgave. Blz. Vooraf 2 Adres en bereikbaarheid 2 Nieuwsbrief 2 EHBO en AED 2 Regeling tenniskleding

Nadere informatie

LTC de Munnik. Presentatie Gemeenteraad 11 mei. Martijn Lemmens

LTC de Munnik. Presentatie Gemeenteraad 11 mei. Martijn Lemmens LTC de Munnik Presentatie Gemeenteraad 11 mei Martijn Lemmens Agenda 1. De vereniging Historie Huidige ledenbestand Activiteiten 2. Renovatieplannen Eind jaren negentig tot 13 juli 2009 Sinds 13 juli 2009

Nadere informatie

Sponsorboek. T.V. De Spatter Spatterstraat AD Wormer

Sponsorboek. T.V. De Spatter Spatterstraat AD Wormer Sponsorboek T.V. De Spatter Spatterstraat 19 1531 AD Wormer Inleiding Om te beginnen willen wij u bedanken dat u overweegt onze tennisvereniging te sponsoren. Om een en ander te verduidelijken presenteren

Nadere informatie

Evenementen kalender 2015

Evenementen kalender 2015 Winter Training Husselen Competitie Activiteiten Bijzonderheden Trainingen volgens schema - Carperion Wil van Zorge Competitie volgens schema zie (afhankelijk van competitie tot 22 maart) http://www.wilvanzorgetennis.nl

Nadere informatie

GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH

GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH Begroting 2018 GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH De begroting bestaat uit: De begroting over 2018 Een toelichting bij de begroting Opgesteld januari 2018 door Ronny de Heus 1 Toelichting bij

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting 2016 Tennisclub Ootmarsum Inhoud 1. Overzicht Resultatenrekening en begroting 2. Overzicht Balans 3. Overzicht ledenaantal 4. Toelichting Resultatenrekening 2015

Nadere informatie

Ledentevredenheidsonderzoek 4 e kwartaal 2014

Ledentevredenheidsonderzoek 4 e kwartaal 2014 Ledentevredenheidsonderzoek 4 e kwartaal 2014 In december heeft onze vereniging gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een ledentevredenheidsonderzoek te doen onder onze leden. Het onderzoek is een initiatief

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2 en Personeelsaddendum Arnhem Europese Aanbesteding Catering. Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Datum:

Nota van Inlichtingen 2 en Personeelsaddendum Arnhem Europese Aanbesteding Catering. Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Datum: Betreft: Nota van Inlichtingen 2 en Personeelsaddendum Arnhem Project: Europese Aanbesteding Catering Referentie: 16/8094/Faz-ICT Van: Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Datum: 14-10-2016 Mededelingen

Nadere informatie

Begroting 2013/2014 en prognose 2014/2015

Begroting 2013/2014 en prognose 2014/2015 Bijgaand doen wij u de begroting 2013/2014 toekomen inclusief de prognose 2014/2015 waarin de consequenties van de voorgestelde verbouwing van het clubhuis zijn verwerkt. Voorafgaand aan de presentatie

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Richards Webdesign

Algemene voorwaarden Richards Webdesign Algemene voorwaarden Richards Webdesign Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

Nadere informatie

Ie - boekje Introduct

Ie - boekje Introduct Introductie - boekje Wat is TV Metgensbleek TV Metgensbleek is een bij de KNLTB aangesloten tennisvereniging, die recreatief tennis hoog in het vaandel heeft staan, maar waar ook ruimte is voor competitiespelen.

Nadere informatie

ALGEMENE INFO Contributie. Competitielid. Zomerlid (voetbal) Donateurschap. * Senior = het jaar waarin lid 21 jaar wordt.

ALGEMENE INFO Contributie. Competitielid. Zomerlid (voetbal) Donateurschap. * Senior = het jaar waarin lid 21 jaar wordt. ALGEMENE INFO 2018 Lid worden Je kunt je aanmelden door een inschrijfformulier in te vullen. Het formulier kan gedownload worden via onze website www.tvhetvennewater.nl. Het inschrijfformulier samen met

Nadere informatie

Overeenkomst <Titel overeenkomst>

Overeenkomst <Titel overeenkomst> Concept overeenkomst Overeenkomst tussen Waterschap Hollandse Delta en /wshd/ 1 Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel

Nadere informatie

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden 1 van 7 06/04/2011 18:46 LTC HARTEN Sportpark Wilhelmina Ginkelseweg Heelsum Introductie Nieuws Kalender Archief AC TC Harten Toernooi Nieuws Bijgewerkt op: 6-04-2011 18:38 Link naar de printversies van

Nadere informatie

Welkom bij de actiefste tennisvereniging in de regio

Welkom bij de actiefste tennisvereniging in de regio INLOGGEN KNLTB HOME CLUB LIDMAATSCHAP ACTIVITEITEN NIEUWS Welkom bij de actiefste tennisvereniging in de regio Over LTC Barneveld We hebben als doel het beoefenen en het bevorderen van de tennissport.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM. Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden

Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM. Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvoorwaarden Artikel 1. Definities 1. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een training is gesloten. 2. Deelnemer:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden NL Brandbeveiliging B.V.

Algemene voorwaarden NL Brandbeveiliging B.V. Algemene voorwaarden NL Brandbeveiliging B.V. 1. Toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten betrekking hebbende op levering van

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwjaarstoespraak voorzitter 2016

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwjaarstoespraak voorzitter 2016 Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2016 Nummer 1 januari Van de voorzitter Beste medetennissers, Nieuwjaarstoespraak voorzitter 2016 Terugblik: Tijdens de ALV is al veel ter sprake gekomen over het afgelopen

Nadere informatie

2.3 Afwijkende bedingen en afspraken zijn pas rechtsgeldig als zij uitdrukkelijk en schriftelijk met Zaandam Webdesign zijn overeengekomen.

2.3 Afwijkende bedingen en afspraken zijn pas rechtsgeldig als zij uitdrukkelijk en schriftelijk met Zaandam Webdesign zijn overeengekomen. Algemene Voorwaarden Zaandam Webdesign Artikel 1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt onder de opdrachtgever verstaan: de wederpartij van Zaandam Webdesign en onder overeenkomst: de overeenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Hieronder zijn de algemene voorwaarden van Ownyourgoals opgenomen. Ik wil u er op wijzen dat een consument rechten heeft die bij de wet zijn vastgelegd. Deze rechten kunt u hier nalezen:

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Informatieboekje van TC Noordwijk

Informatieboekje van TC Noordwijk Informatieboekje van TC Noordwijk In dit boekje: 1.Tennis Club (TC) Noordwijk... 4 2. Het bestuur en commissies... 4 2.1 Bestuur... 4 2.2 Commissies en aanspreekpunten... 4 3. Clubhuis... 5 4. Contributie...

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora.

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis  Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. Nieuwsbrief nr.8 SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. De nieuwsbrief verschijnt als er nieuws is. VOOR IN JE AGENDA: Elke dinsdag v.a. 19.30 uur

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging. Januari 2014

De Hoef Tennisvereniging. Januari 2014 De Hoef Tennisvereniging Januari 2014 Zicht op bestuurszaken januari 2014 Januari is zo n maand dat je blij bent dat er weer regelmaat komt. Na de gezellige feestdagen is het prettig om je dagelijkse ritme

Nadere informatie

A L G E M E N E V O O R W A A R D E N

A L G E M E N E V O O R W A A R D E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N Offerte - De tarieven zijn exclusief BTW, overheidsheffingen, reiskosten en andere onkosten. - De schriftelijke bevestiging van een (mondelinge) overeenkomst wordt

Nadere informatie

De prestatieve jeugd. Trainingsmogelijkheden Groene Hart Tennis

De prestatieve jeugd. Trainingsmogelijkheden Groene Hart Tennis De prestatieve jeugd Trainingsmogelijkheden Groene Hart Tennis Doel Doel is om talenten voor de verenigingen te behouden. Beoogde niveau dat behaald zal worden is jeugdranglijsttoernooi (JRT). Competitie

Nadere informatie

A l g e m e n e v o o r w a a r d e v a n K O E K & E I

A l g e m e n e v o o r w a a r d e v a n K O E K & E I Artikel 1 algemeen 1.1. In deze voorwaarden wordt onder Koek & Ei verstaan: mw. Y. Singer, handelende onder de naam Ambachtelijke bakkerij Koek en Ei, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder dossiernummer

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Focomp-PhotoStudio6 Webdesign

Algemene Voorwaarden Focomp-PhotoStudio6 Webdesign Algemene Voorwaarden Focomp-PhotoStudio6 Webdesign Artikel 1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt onder de opdrachtgever verstaan: de wederpartij van Focomp webdesign en onder overeenkomst:

Nadere informatie

Artikel 1 In deze Algemene Voorwaarden hebben de hieronder genoemde woorden de betekenis die daarachter staat vermeld:

Artikel 1 In deze Algemene Voorwaarden hebben de hieronder genoemde woorden de betekenis die daarachter staat vermeld: Algemene Voorwaarden Be-Responsible Artikel 1 In deze Algemene Voorwaarden hebben de hieronder genoemde woorden de betekenis die daarachter staat vermeld: 1.1 Be-Responsible te Hilversum, KvK nummer 56328699

Nadere informatie

Onderwerp Datum Kenmerk Algemene Voorwaarden S/16/AGV. 1. Inleiding Onze adviseurs houden zich aan professionele gedragsregels.

Onderwerp Datum Kenmerk Algemene Voorwaarden S/16/AGV. 1. Inleiding Onze adviseurs houden zich aan professionele gedragsregels. Onderwerp Datum Kenmerk Algemene Voorwaarden 01-04-2018 S/16/AGV Algemene voorwaarden van Swadon bv, gevestigd te Venlo en Gasselternijveen 1. Inleiding Onze adviseurs houden zich aan professionele gedragsregels.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk is afgeweken.

Nadere informatie

1. Al onze aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte een termijn voor aanvaarding is genoemd.

1. Al onze aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte een termijn voor aanvaarding is genoemd. Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Reinsmabouw Reinsmabouw Lentegaarde 5 3436ZB Nieuwegein kvk: 58761330 opdrachtgever: de wederpartij van Reinsmabouw

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2014 Jaarrapport Het verslagjaar 2014 is met een positief resultaat van 31.809, - afgesloten. (2013: 24.968, -) Wanneer wij dit vergelijken met 2013 hebben zo wel de opbrengsten als de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Dirks Schilder & Bouwbedrijf

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Dirks Schilder & Bouwbedrijf Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Dirks Schilder & Bouwbedrijf Dirks Schilder & Bouwbedrijf Dovenetellaan 26 6841 EJ Arnhem Kvk nr: 65108726

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artae Creations KvK-nummer: 60440422. Artikel 1. Toepassingsgebied

Algemene Voorwaarden Artae Creations KvK-nummer: 60440422. Artikel 1. Toepassingsgebied Algemene Voorwaarden Artae Creations KvK-nummer: 60440422 Artikel 1. Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten

Nadere informatie

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven 2 e Nota van Inlichtingen Aanbesteding Automatencatering voor de Technische Universiteit Eindhoven Referentie: DIZ 2015/1565241-2 Datum: 13 november 2015 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie

Nadere informatie

ABC STV. Alle Belangrijke Clubweetjes van S.T.V. Speciaal voor de nieuwe leden

ABC STV. Alle Belangrijke Clubweetjes van S.T.V. Speciaal voor de nieuwe leden ABC STV Alle Belangrijke Clubweetjes van S.T.V. Speciaal voor de nieuwe leden Van harte welkom bij de Sassenheimse Tennis Vereniging. Door middel van dit abc tje maken we je alvast een beetje wegwijs binnen

Nadere informatie

Opdracht wordt uitgevoerd zonder vaste prijs. Prijs wordt achteraf vastgesteld op basis van gewerkte uren en gebruikte materialen.

Opdracht wordt uitgevoerd zonder vaste prijs. Prijs wordt achteraf vastgesteld op basis van gewerkte uren en gebruikte materialen. Algemene Verkoop- en leveringsvoorwaarden JS Works Gevestigd te Eindhoven KVK 17181952 Opdrachtnemer: Opdrachtgever: Opdracht: Opdracht op regie basis: Opdracht op basis van offerte: Meer/minder werk:

Nadere informatie

Ook worden er onderling ladderwedstrijden gespeeld en worden er jaarlijks clubkampioenschappen georganiseerd.

Ook worden er onderling ladderwedstrijden gespeeld en worden er jaarlijks clubkampioenschappen georganiseerd. Lawn Tennisclub de Kaetelberg Venlo Sponsoring Historie. L.T.C. de Kaetelberg is opgericht op 8 december 1977. Nadat voor het seizoen 1978 het aantal van 2 tennisbanen waren aangelegd kon gestart worden

Nadere informatie

1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk is afgeweken.

1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk is afgeweken. ALGEMENE VOORWAARDEN DIENSTVERLENING Visser & Verweij communicatie s Gravenhof 12 7201 DN Zutphen Bezoekadres: Waterstraat 5 7201 HM Zutphen 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden

Nadere informatie

N O T A V A N I N L I C H T I N G E N

N O T A V A N I N L I C H T I N G E N Dossiernummer: BOAC6977 Datum: 27 januari 2015 Registratienummer: 1158103 N O T A V A N I N L I C H T I N G E N Van: Betreft aanbesteding: Purmerend Concessie horeca-exploitatie theater de Purmaryn De

Nadere informatie

Samen op weg naar de top

Samen op weg naar de top Samen op weg naar de top Sponsorbrochure 2018 Over ons Tennisvereniging HTC Son is gelegen aan de rand van Son en Breugel. Op ons park liggen 10 kunstgras all-weather banen en 2 minibanen, waarop het hele

Nadere informatie

SPONSORPLAN TENNISVERENIGING PST

SPONSORPLAN TENNISVERENIGING PST SPONSORPLAN TENNISVERENIGING PST Kennismaking met PST (Plantage Speelt Tennis) vierde in Mei 2016 haar 30-jarig bestaan. In 1986 zijn we opgericht door een aantal buurtbewoners die, het toen nog met gravel

Nadere informatie

Welkom bij TC Rijpwetering

Welkom bij TC Rijpwetering Welkom bij TC Rijpwetering 1 1. Even kennismaken TC Rijpwetering is een recreatieve tennisvereniging. De vereniging is in 1979 opgericht en is destijds gestart met 3 onverlichte mateco (=betonsoort) tennisbanen.

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin 2013-2018 Uitgangspunten van beleid

Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin 2013-2018 Uitgangspunten van beleid Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin 2013-2018 Uitgangspunten van beleid Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin Page 1 Inhoudsopgave: Technisch beleid: 1.1 Jeugdbeleid: 1.2 Plan van aanpak Jeugd selectieplan

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Huta Huisstijl Logo s Webdesign

Algemene Voorwaarden Huta Huisstijl Logo s Webdesign Algemene Voorwaarden Huta Huisstijl Logo s Webdesign In deze algemene voorwaarden wordt onder de opdrachtgever verstaan: de wederpartij van Huta Huisstijl Logo s Webdesign en onder overeenkomst: de overeenkomst

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ZUIDPROFS. Artikel 1 Algemene bepalingen

ALGEMENE VOORWAARDEN ZUIDPROFS. Artikel 1 Algemene bepalingen ALGEMENE VOORWAARDEN ZUIDPROFS Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, leveranties en overeenkomsten en overige verbintenissen, waaronder

Nadere informatie

Nieuwsflitsen. TC Volharding Meerssen

Nieuwsflitsen. TC Volharding Meerssen TC Volharding Meerssen 26 apr 2016 editie 11 www.tcvolharding.nl Nieuwsflitsen Het KNMI voorspelde het al eind 2015: Nederland krijgt mogelijk te maken met een nat voorjaar. Dat komt door El Niño, een

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Klusservice Arents

Algemene voorwaarden Klusservice Arents Algemene voorwaarden Klusservice Arents Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Klusservice Mark Arents Klusservice Arents Heuvelstraat 12 9673 BC Winschoten KvK: 66466989

Nadere informatie

FILMZAAL Zaalhuur voorwaarden

FILMZAAL Zaalhuur voorwaarden FILMZAAL Zaalhuur voorwaarden Stichting De Pelikaan Pelikaanhof 52 2312 EC Leiden 071-5128922 www.pelibar.nl KvK Leiden nummer: 41165787 BTW-nummer: NL005362635B01 Naam: Huurdatum: - -2014 Handtekening:

Nadere informatie