Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Bijlage(n) B VIV2013/ september 2013 Geen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Bijlage(n) B VIV2013/707 19 september 2013 Geen"

Transcriptie

1 T.a.v. Uw kenmerk Datum Bijlage(n) B VIV2013/ september 2013 Geen Contactpersoon Doorkiesnummer ( 0,10 per minuut) Onderwerp Wijzigingen export Geachte heer, mevrouw, Per 1 januari 2014 wordt het papieren kentekenbewijs vervangen door een kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd) met tenaamstellingscode. Ook verandert de werkwijze bij het exporteren van voertuigen. Dit heeft gevolgen voor uw erkenning Export Dienstverlening (ED) en/of uw bevoegdheid Online Registratie Export Handelaren (OREH). Alle veranderingen zijn in deze brief uitgelegd. Ik raad u daarom aan deze brief goed door te nemen. Veranderingen in eisen Onderstaand volgt een overzicht van de veranderingen in de eisen die aan bedrijven met de bevoegdheid OREH en de erkenning ED gesteld worden. Kluis nodig. Als bedrijf met de bevoegdheid OREH en/of de erkenning ED krijgt u blanco waardedocumenten (blanco kentekenbewijzen deel II) in bezit. Daarom moet u in het bezit zijn van een kluis die naar het oordeel van de RDW voldoende bescherming biedt tegen inbraak en waar de kentekenbewijzen deel II die u nodig heeft voor export veilig opgeborgen kunnen worden. De eisen die de RDW aan de kluis stelt, staan aangegeven bij Eisen kluis. Heeft u na 1 januari 2014 geen kluis die aan de eisen voldoet, dan kan uw bevoegdheid OREH en/of uw erkenning ED worden geschorst. De kluis vervangt de huidige eis van een afsluitbare voorziening. Printer nodig. U heeft een printer nodig die op A4-formaat kan printen. Daarmee moet u vrijwaringsbewijzen (voor de erkenning ED) en de delen II voor export printen. De printer hoeft niet aan specifieke eisen te voldoen; een zogeheten kantoorprinter is voldoende. Postbus Tel (10 c p/m) Voertuiginformatie en -toelating 9640 RA Veendam Fax Skager Rak CZ Veendam

2 VIV2013/707 2 Eisen kluis De kluis voor export moet minimaal voldoen aan de vereisten volgens de Europese norm EN Securitylevel 1 (voorheen SAFE 2), zoals weergegeven in het boekje Veiligheid verzekerd van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW). Hiervoor verwijs ik u naar de site geldenwaardeberging.nl. De eisen komen overeen met de huidige eisen voor de kluis voor de bevoegdheid Tenaamstelling Voertuigbedrijf (TV). Heeft u een kluis voor de bevoegdheid TV dan hoeft u geen nieuwe kluis aan te schaffen. Heeft u een kluis maar weet u niet zeker of die aan de eisen voldoet, vraag dit dan na bij de leverancier van uw kluis. Houd er rekening mee dat in de kluis blanco kentekenbewijzen deel II van A4-formaat moeten passen. Veranderingen in de werkwijze Net als nu kunt u OREH gebruiken voor export van voertuigen die tot de eigen bedrijfsvoorraad behoren en ED voor voertuigen waarvan u geen eigenaar bent en die u in opdracht van derden afmeldt voor export. Het melden van export via OREH en ED mag alleen plaatsvinden op het eigen bedrijfsadres. In de werkwijze vinden de volgende veranderingen plaats: Uitvoerverklaring vervalt. De huidige uitvoerverklaring vervalt. Met ingang van 1 januari 2014 wordt deze vervangen door een nieuw model kentekenbewijs deel II voor export. Dat moet bij ieder voertuig dat voor herregistratie in het buitenland wordt aangeboden, aanwezig zijn. Uiteraard moeten ook de delen IA en IB van het papieren kentekenbewijs of het kentekenbewijs op creditcardformaat aanwezig zijn. Kentekenbewijs deel II voor export printen. De RDW verstrekt aan de OREH-bevoegde en ED-erkende bedrijven blanco delen II. Die bewaart u in een goedgekeurde, inbraakwerende kluis. Na een exportmelding print u het nieuwe kentekenbewijs deel II uit. Dat geldt voor voertuigen met papieren kentekenbewijs en voor voertuigen met een kentekencard. Gebruik de kentekenbewijzen deel II op volgorde van nummering (voor controle). U vernietigt het Overschrijvingsbewijs (het oude papieren kentekenbewijs deel II). Vrijwaringsbewijs printen en afgeven. Heeft u de erkenning ED, dan print u ook het vrijwaringsbewijs. U overhandigt het vrijwaringsbewijs aan de persoon bij de balie. Die moet het bewijs vervolgens afgeven aan de verkoper. Heeft u de bevoegdheid OREH, dan print u geen vrijwaringsbewijs.

3 VIV2013/707 3 Oorspronkelijk kenteken gebruiken voor vervoer over de weg. Het huidige uitvoerkenteken vervalt. Een voertuig dat rijdend naar het buitenland wordt gebracht, kan worden voorzien van witte kentekenplaten met het oorspronkelijke Nederlandse kenteken. Daarmee mag het voertuig binnen 14 dagen na de exportmelding over de weg naar het buitenland worden gebracht. Het voertuig moet dan wel beschikken over een geldige APK of niet APKplichtig zijn. Is de APK korter dan 14 dagen geldig, dan mag het voertuig alleen met deze witte kentekenplaten rijden op de dagen dat de APK nog geldig is. De vervaldatum APK wordt op het kentekenbewijs deel II geprint. De originele Nederlandse kentekenplaten moeten, net als nu, meteen na aanmelding voor export worden vernietigd. Exportstempel vervalt. De uitvoerverklaring wordt vervangen door een kentekenbewijs deel II en daarmee vervalt de verplichting om een exportstempel te gebruiken. Dat geldt ook als het voertuig een papieren kentekenbewijs heeft. Kentekenbewijs met afgeknipt hoekje. Na 1 januari 2014 kunt u te maken krijgen met voertuigen die al een kentekenbewijs op creditcardformaat hebben. Als het voertuig in de bedrijfsvoorraad staat, is hiervan soms een hoekje afgeknipt. Bij opname in bedrijfsvoorraad heeft de oude eigenaar/houder toestemming gegeven dat dit kentekenbewijs voor export gebruikt mag worden. Het kentekenbewijs met het afgeknipte hoekje is niet meer geldig en kan ook niet meer worden gebruikt om het voertuig voor export af te melden. Het is alleen bedoeld voor herregistratie en moet hiervoor worden meegegeven aan de exporteur. Toestemmingsverklaring vernietigen. Heeft het kentekenbewijs een afgeknipt hoekje en is de vorige eigenaar/houder een natuurlijk persoon, dan heeft hij bij aanmelding van het voertuig in bedrijfsvoorraad een toestemmingsverklaring ondertekend. Na export moet het toestemmingsformulier worden vernietigd. Bij OREH bent u hiervoor verantwoordelijk. Benodigde gegevens voor export. Als u een voertuig voor export afmeldt dan moet u in de applicatie een aantal gegevens invoeren. Een nieuw gegeven daarbij is de tellerstand van het voertuig. Hierover leest u verderop in de brief meer. Als u een voertuig vanuit uw eigen bedrijfsvoorraad na verkoop zelf voor export afmeldt met OREH, dan moet u de volgende gegevens invoeren: Het kenteken, de meldcode, de tellerstand van het voertuig en de NAW- en legitimatiegegevens van de persoon die het voertuig gaat uitvoeren.

4 VIV2013/707 4 Als u een voertuig voor derden afmeldt voor export met uw erkenning ED, dan voert u de volgende gegevens in: Bij een kentekenbewijs op creditcardformaat: het documentnummer, de volledige tenaamstellingscode (bestaande uit 9 cijfers), de tellerstand van het voertuig en de NAW- en legitimatiegegevens van de persoon die het voertuig gaat exporteren. Bij een papieren kentekenbewijs: het kenteken, de meldcode, de duplicaatcode van het kentekenbewijs, de controleletter zoals vermeld op het kentekenbewijs, de tellerstand van het voertuig en de NAW- en legitimatiegegevens van de persoon die het voertuig gaat exporteren. Bij een kentekencard met afgeknipt hoekje: het tijdelijke documentnummer, de tenaamstellingscode, de tellerstand van het voertuig en de NAW- en legitimatiegegevens van de persoon die het voertuig gaat exporteren. Het tijdelijke documentnummer en de tenaamstellingscode zijn van tevoren door het erkende bedrijf waar het voertuig in bedrijfsvoorraad staat, bij de RDW aangevraagd. Zelf een kentekenbewijs op creditcardformaat aanvragen met OREH. Als u op het moment van export niet beschikt over een kentekenbewijs (papieren of op creditcardformaat) dan kunt u als u gebruik maakt van de bevoegdheid OREH, tegelijk met het melden van de export alsnog een kentekenbewijs aanvragen. Vanaf 1 januari geeft de RDW alleen nog kentekenbewijzen op creditcardformaat af. Het kentekenbewijs staat dan op naam van uw bedrijf en wordt ook bij u bezorgd. U moet dan zelf een hoekje van het nieuwe kentekenbewijs afknippen en ervoor zorgen dat dit in het bezit komt van de natuurlijke persoon die het voertuig gaat exporteren. Tellerstand registreren. Vanaf 1 januari 2014 bent u ook verplicht om bij het afmelden van een voertuig voor export de tellerstand van het voertuig in de exportapplicatie op te geven. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk tellerstanden vast te leggen, zodat tellerfraude eerder aan het licht komt. Meldt u het voertuig af via OREH dan bent u als laatste eigenaar verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste stand. Als u het voertuig afmeldt met uw erkenning ED, dan bemiddelt u namens derden. U bent dan voor het invoeren van een correcte tellerstand afhankelijk van uw klant. Als deze de correcte tellerstand niet weet, mag u het voertuig niet voor export afmelden. De klant moet dan eerst de correcte tellerstand achterhalen.

5 VIV2013/707 5 Te doen per 1 januari 2014 Blanco uitvoerverklaringen vernietigen. Na 1 januari 2014 vernietigt u zelf alle niet-gebruikte blanco uitvoerverklaringen. Ze mogen niet meer afgegeven worden als een voertuig voor export wordt aangemeld. Gele en/of groene doorslagen bewaren. Aan de bewaar- en toonplicht verandert niets door invoering van het kentekenbewijs op creditcardformaat. De doorslagen van de uitvoerverklaring (geel bij ED, groen bij OREH) van vóór 1 januari 2014 moet u dus bewaren. Voor de erkenning ED moet u de gele doorslagen gedurende minimaal 2 jaar na exportmelding bewaren en kunnen tonen aan de bedrijvencontroleur. Ze mogen niet langer bewaard blijven dan 3 jaar. Voor de bevoegdheid OREH moet u de groene doorslagen minimaal 1 jaar bewaren en kunnen tonen aan de bedrijvencontroleur. Toezicht op exportbedrijven De RDW past het toezicht aan de veranderde werkwijze van OREH en ED aan. Zodra hierover meer bekend is, wordt dit via de website gepubliceerd. De wijzigingen staan ook in de nieuwe Toezichtbeleidsbrief, die u in december 2013 ontvangt. Tarieven Voor 2014 kunnen de tarieven worden aangepast. De nieuwe tarieven worden door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) vastgesteld en gepubliceerd in de Staatscourant. Momenteel zijn de tarieven voor 2014 nog niet bekend. Niet kunnen voldoen aan de eisen Kunt u niet per 1 januari 2014 aan de nieuwe eisen voldoen, dan is het verstandig om de bevoegdheid OREH en/of de erkenning ED voor die tijd te beëindigen. Na 1 januari wordt bij bedrijfsbezoeken immers aan de nieuwe eisen getoetst. Het beëindigen van de bevoegdheid kan door een ondertekende brief te sturen naar de RDW, postbus , 9640 RA te Veendam. In de brief moeten het bedrijfsnummer en de bedrijfsgegevens vermeld worden en wat er beëindigd moet worden. Met het beëindigen van de bevoegdheid OREH en/of erkenning ED voor 16 december 2013 voorkomt u dat het instandhoudingstarief voor 2014 voor de bevoegdheid en/of erkenning bij u in rekening wordt gebracht.

6 VIV2013/707 6 Vragen of meer informatie? Heeft u na het lezen van deze brief vragen of wilt u meer informatie? Voor meer uitleg over het nieuwe kentekenbewijs op creditcardformaat, de tenaamstellingscode en alle nieuwe kentekenprocessen kunt u kijken op de website U kunt voor de gewijzigde exportprocedures kijken onder het kopje Exporteurs. Ook kunt u contact opnemen met de Klantenservice van de RDW. Het telefoonnummer is ( 0,10 per minuut). Met vriendelijke groet. De directie van de RDW, namens deze, de unitmanager Erkenningen en Toezicht, E.M. Brouwer

Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen

Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen HOOFDSTUK 1 - TOELICHTING OP DE BIJLAGE BEDRIJFSVOORRAAD EN HANDELAARSKENTEKENBEWIJZEN... 3 1.1 TOELICHTING... 3 1.2 INDELING... 3 1.3 TITEL... 4 1.4

Nadere informatie

ORB MELDING-NR KORTE-MELDING Toelichting / noodzakelijke actie

ORB MELDING-NR KORTE-MELDING Toelichting / noodzakelijke actie ORB MELDING-NR KORTE-MELDING Toelichting / noodzakelijke actie 2: U heeft geen geldige erkenning. 3: U mag niet geautomatiseerd aanmelden 1 10: Let op, voertuig moet nog worden gekeurd, wilt u het nu in

Nadere informatie

49: Achterhouden kentekencard niet toegestaan icm nieuwe kentekencard. 50: Achterhouden kentekencard is niet toegestaan

49: Achterhouden kentekencard niet toegestaan icm nieuwe kentekencard. 50: Achterhouden kentekencard is niet toegestaan ORB: MELDING-NR KORTE-MELDING Toelichting / noodzakelijke actie 2: U heeft geen geldige erkenning 3: U mag niet geautomatiseerd aanmelden 1 10: Let op, voertuig moet nog worden gekeurd, wilt u het nu in

Nadere informatie

Factsheet kentekencard ten behoeve van handhaving d.d. september 2013

Factsheet kentekencard ten behoeve van handhaving d.d. september 2013 Factsheet kentekencard ten behoeve van handhaving d.d. september 2013 De kentekencard Vanaf 1 januari 2014 krijgt het kentekenbewijs de vorm van een creditcard, met een andere layout, andere gegevens en

Nadere informatie

Zelf een voertuig uitvoeren

Zelf een voertuig uitvoeren Zelf een voertuig uitvoeren 2014 1 Inhoud 1 Waarom deze brochure? 3 2 Wat moet u doen voor het uitvoeren van 4 een voertuig? 2.1 Uitvoer aanmelden bij de RDW 4 2.2 Het regelen van douanezaken 7 2.3 Uitvoer

Nadere informatie

Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen 2015

Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen 2015 Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen 2015 HOOFDSTUK 1 - TOELICHTING OP DE BIJLAGE BEDRIJFSVOORRAAD EN HANDELAARSKENTEKENBEWIJZEN... 3 1.1 TOELICHTING... 3 1.2 INDELING... 3 1.3 TITEL...

Nadere informatie

Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen

Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen HOOFDSTUK 1 - TOELICHTING OP DE BIJLAGE BEDRIJFSVOORRAAD EN HANDELAARSKENTEKENBEWIJZEN... 3 1.1 TOELICHTING... 3 1.2 INDELING... 3 1.3 TITEL... 3 1.4

Nadere informatie

> De nieuwe kentekencard. extra uitgave. > Tussen regels en rijden. nummer 2/2013. > Kentekencard per 1 januari 2014

> De nieuwe kentekencard. extra uitgave. > Tussen regels en rijden. nummer 2/2013. > Kentekencard per 1 januari 2014 extra uitgave > Tussen regels en rijden nummer 2/2013 > Kentekencard per 1 januari 2014 > Grondige voorbereiding wordt nu beloond > Tellerstand vaker doorgeven > De nieuwe kentekencard Toezichtsbeleidbrief

Nadere informatie

Korte termijnverzekeringen

Korte termijnverzekeringen Korte termijnverzekeringen In dit document laten we u kennis maken met de verschillende soorten kentekens die door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) afgegeven kunnen worden voor het verzekeren van

Nadere informatie

RDW erkende bedrijven: tenaamstellen. RDW erkende bedrijven: Tenaamstellen

RDW erkende bedrijven: tenaamstellen. RDW erkende bedrijven: Tenaamstellen RDW erkende bedrijven: Tenaamstellen Versie maart 2015 1 Inhoud Onderdeel Titel Pagina Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Tenaamstellen (zowel eerste tenaamstelling als overschrijving) met Digitale machtiging 3 Tenaamstellen

Nadere informatie

Bijlage Export Dienstverlening 2015

Bijlage Export Dienstverlening 2015 Bijlage Export Dienstverlening 2015 HOOFDSTUK 1 - TOELICHTING OP DE BIJLAGE EXPORT DIENSTVERLENING... 3 1.1 TOELICHTING... 3 1.2 INDELING... 3 1.3 TITEL... 3 1.4 ERKENNINGEN EN BEVOEGDHEDEN... 3 1.5 MEERDERE

Nadere informatie

Bijlage Export Dienstverlening 2016

Bijlage Export Dienstverlening 2016 Bijlage Export Dienstverlening 2016 HOOFDSTUK 1 - TOELICHTING OP DE BIJLAGE EXPORT DIENSTVERLENING... 3 1.1 TOELICHTING... 3 1.2 INDELING... 3 1.3 TITEL... 3 1.4 ERKENNINGEN EN BEVOEGDHEDEN... 3 1.5 MEERDERE

Nadere informatie

Motoren. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst

Motoren. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst Belastingdienst Motoren Motorrijtuigenbelasting Zodra een motor op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u niet met uw motor op de weg rijdt. In deze brochure leest u alles over

Nadere informatie

Tellerstanden 2014 1

Tellerstanden 2014 1 Tellerstanden 2014 1 2 RDW NAP - Tellerstanden Inhoud Nieuwe wetgeving Wat zijn de verplichte registratiemomenten? Waar voer ik een tellerstand in? Wat moet ik doen als ik nog geen toegang heb? Welke producten

Nadere informatie

Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen 2016

Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen 2016 Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen 2016 HOOFDSTUK 1 - TOELICHTING OP DE BIJLAGE BEDRIJFSVOORRAAD EN HANDELAARSKENTEKENBEWIJZEN... 3 1.1 TOELICHTING... 3 1.2 INDELING... 3 1.3 TITEL...

Nadere informatie

Tellerstanden 2014 1

Tellerstanden 2014 1 Tellerstanden 2014 1 2 RDW NAP - Tellerstanden Inhoud Nieuwe wetgeving Welke oordelen geeft de RDW aan tellerstanden? Wat zijn de verplichte registratiemomenten? Waar voer ik een tellerstand in? Welke

Nadere informatie

Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen 2017

Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen 2017 Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen 2017 HOOFDSTUK 1 - TOELICHTING OP DE BIJLAGE BEDRIJFSVOORRAAD EN HANDELAARSKENTEKENBEWIJZEN... 3 1.1 TOELICHTING... 3 1.2 INDELING... 3 1.3 TITEL...

Nadere informatie

Handleiding aanvraag erkenningen, bevoegdheden en/of regelingen

Handleiding aanvraag erkenningen, bevoegdheden en/of regelingen Handleiding aanvraag erkenningen, bevoegdheden en/of regelingen Versie d.d. 21 juli 2015 3 B 0874 s Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 ERKENNINGEN, BEVOEGDHEDEN EN REGELINGEN 5 2.1 Algemene APK-erkenning 5

Nadere informatie

Auto gekocht? Wat nu?

Auto gekocht? Wat nu? Auto gekocht? Wat nu? helpt u graag om binnen een paar minuten een tenaam stelling voor uw auto af te ronden. Hierdoor kunt u zo snel mogelijk in uw nieuwe aankoop rijden en heeft u de zekerheid dat alle

Nadere informatie

Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen 2018

Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen 2018 Bijlage Bedrijfsvoorraad & Handelaarskentekenbewijzen 2018 2 B 0975j Inhoud Hoofdstuk 1 - Toelichting op de Bijlage Bedrijfsvoorraad en Handelaarskentekenbewijzen 4 1.1 Toelichting 4 1.2 Indeling 4 1.3

Nadere informatie

> De nieuwe kentekencard. extra uitgave. > Tussen regels en rijden. nummer 2/2013. > Kentekencard per 1 januari 2014

> De nieuwe kentekencard. extra uitgave. > Tussen regels en rijden. nummer 2/2013. > Kentekencard per 1 januari 2014 extra uitgave > Tussen regels en rijden nummer 2/2013 > Kentekencard per 1 januari 2014 > Grondige voorbereiding wordt nu beloond > Tellerstand vaker doorgeven > De nieuwe kentekencard Toezichtsbeleidbrief

Nadere informatie

Procedures GAIK. Afgifte kentekenplaten

Procedures GAIK. Afgifte kentekenplaten Procedures GAIK Dit document bevat geen volledige weergave van alle procedures maar kan dienen als een leidraad naast de regelgeving. Hierbij moet worden opgemerkt dat de regelgeving bepalend is. Afgifte

Nadere informatie

Bijlage Export Dienstverlening

Bijlage Export Dienstverlening Bijlage Export Dienstverlening HOOFDSTUK 1 - TOELICHTING OP DE BIJLAGE EXPORT DIENSTVERLENING... 3 1.1 TOELICHTING... 3 1.2 INDELING... 3 1.3 TITEL... 3 1.4 ERKENNINGEN EN BEVOEGDHEDEN... 3 1.5 MEERDERE

Nadere informatie

Handleiding tenaamstellen van een voertuig met de bevoegdheid Tenaamstellen voertuigen (TV)

Handleiding tenaamstellen van een voertuig met de bevoegdheid Tenaamstellen voertuigen (TV) Handleiding tenaamstellen van een voertuig met de bevoegdheid Tenaamstellen voertuigen (TV) Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. Versie september 2015 3 B 1853d 1 Inhoudsopgave 1 Algemene

Nadere informatie

Uw voertuig en het kenteken

Uw voertuig en het kenteken RDW Uw voertuig En het kenteken auto motorfiets bromfiets aanhangwagen met een maximum massa van meer dan 750 kg Uw voertuig en het kenteken auto motorfiets bromfiets aanhangwagen met een maximum massa

Nadere informatie

Bijlage Export Dienstverlening 2018

Bijlage Export Dienstverlening 2018 Bijlage Export Dienstverlening 2018 2 B 0975j Inhoud Hoofdstuk 1 - Toelichting op de Bijlage Export Dienstverlening 4 1.1 Toelichting 4 1.2 Indeling 4 1.3 Titel 5 1.4 Erkenningen en bevoegdheden 5 1.5

Nadere informatie

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst Belastingdienst Personenauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra een personenauto op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u de personenauto niet gebruikt. In deze brochure leest u

Nadere informatie

OVEREENKOMST REGISTRATIE TENAAMSTELLEN LEASEVOERTUIGEN

OVEREENKOMST REGISTRATIE TENAAMSTELLEN LEASEVOERTUIGEN OVEREENKOMST REGISTRATIE TENAAMSTELLEN LEASEVOERTUIGEN De Dienst Wegverkeer, te dezen vertegenwoordigd door zijn Algemeen Directeur, Drs. J.G. Hakkenberg, verder te noemen: "de RDW" en Naam leasemaatschappij

Nadere informatie

Privacybescherming en het kentekenregister. Organisaties die gegevens krijgen uit het kentekenregister

Privacybescherming en het kentekenregister. Organisaties die gegevens krijgen uit het kentekenregister De beheert het kentekenregister. In dit register staan gegevens van voertuigen, kentekenbewijzen en van personen aan wie het kentekenbewijs is afgegeven. De verstrekt in een aantal gevallen gegevens uit

Nadere informatie

Handleiding ORB tussen bedrijven. 20 december 2017 Versie 1.3

Handleiding ORB tussen bedrijven. 20 december 2017 Versie 1.3 Handleiding ORB tussen bedrijven 20 december 2017 Versie 1.3 Inhoudsopgave 1. Inleiding ORB tussen bedrijven... 3 1.1 ORB tussen bedrijven... 3 1.2 Overzicht van het proces... 3 2. Uitvoeren en accepteren

Nadere informatie

Motoren. Motorrijtuigenbelasting

Motoren. Motorrijtuigenbelasting Motoren Motorrijtuigenbelasting Zodra het kentekenbewijs van een motor op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u niet met uw motor op de weg rijdt. In deze brochure leest u alles

Nadere informatie

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst Belastingdienst Personenauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra het kenteken van een personenauto op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u de personenauto niet gebruikt. In deze

Nadere informatie

Wijziging diverse regelingen m.b.t. de kentekenregistratie

Wijziging diverse regelingen m.b.t. de kentekenregistratie VW Wijziging diverse regelingen m.b.t. de kentekenregistratie Regeling houdende wijziging van diverse regelingen met betrekking tot de kentekenregistratie en enkele andere regelingen in verband met de

Nadere informatie

Handleiding ORB tussen bedrijven. 12 juni 2015 Versie 1.1

Handleiding ORB tussen bedrijven. 12 juni 2015 Versie 1.1 Handleiding ORB tussen bedrijven 12 juni 2015 Versie 1.1 Inhoudsopgave 1. Inleiding ORB tussen bedrijven... 3 1.1 ORB tussen bedrijven... 3 1.2 Overzicht van het proces... 3 2. Uitvoeren en accepteren

Nadere informatie

Privacybescherming en het kentekenregister 10011110001010100111000110101001100110001110101010001010010

Privacybescherming en het kentekenregister 10011110001010100111000110101001100110001110101010001010010 Privacybescherming en het kentekenregister 10011110001010100111000110101001100110001110101010001010010 01101010011001100011101010100010100101001010100101001110001 001101010011001100011101010100010100101001010101100011101010

Nadere informatie

Wet- en regelgeving speed pedelecs

Wet- en regelgeving speed pedelecs Wet- en regelgeving speed pedelecs Let op: onderstaande opmerkingen over regelgeving en aanvragen van kentekens gelden uitsluitend voor Nederland. 1.Wat is een speed pedelec? Een speed pedelec, ook wel

Nadere informatie

Rapport. Maatwerk bij een kennelijke vergissing? Een onderzoek naar de handelwijze van de Dienst Wegverkeer. Oordeel

Rapport. Maatwerk bij een kennelijke vergissing? Een onderzoek naar de handelwijze van de Dienst Wegverkeer. Oordeel Rapport Maatwerk bij een kennelijke vergissing? Een onderzoek naar de handelwijze van de Dienst Wegverkeer Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over de Dienst Wegverkeer te Zoetermeer gegrond.

Nadere informatie

Handleiding. Handelsvrijwaren. RDC Inmotiv Versie 1.2

Handleiding. Handelsvrijwaren. RDC Inmotiv Versie 1.2 Handleiding Handelsvrijwaren RDC Inmotiv 6-3-2019 Versie 1.2 Inhoudsopgave Welkom... 2 1.0 Handelsverkopen... 3 1.1 Handelsverkoop invoeren... 3 1.2 Handelsverkoop raadplegen en intrekken... 6 2.0 Handelsvrijwaren...

Nadere informatie

Uw voertuig en het kenteken. - auto - motorfiets - bromfiets - aanhangwagen met een maximum massa van meer dan 750 kg

Uw voertuig en het kenteken. - auto - motorfiets - bromfiets - aanhangwagen met een maximum massa van meer dan 750 kg Uw voertuig en het kenteken - auto - motorfiets - bromfiets - aanhangwagen met een maximum massa van meer dan 750 kg Maart 2011 1 Waarom deze folder? 3 2 Een voertuig kopen 5 2.1 Wat moet u doen bij het

Nadere informatie

Procedures GAIK. Bij de afgifte van lichtblauwe kentekenplaten (modellen 18.2, 27.30 en 27.31) moet u de volgende bescheiden controleren:

Procedures GAIK. Bij de afgifte van lichtblauwe kentekenplaten (modellen 18.2, 27.30 en 27.31) moet u de volgende bescheiden controleren: Procedures GAIK Dit document bevat geen volledige weergave van alle procedures maar kan dienen als een leidraad naast de regelgeving. Hierbij moet worden opgemerkt dat de regelgeving bepalend is. Afgifte

Nadere informatie

Zelf een voertuig uitvoeren

Zelf een voertuig uitvoeren Zelf een voertuig uitvoeren - auto - motorfiets - aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 750 kg Januari 2005 Zelf een voertuig uitvoeren Inhoud 1 Waarom deze brochure? 5 2 Wat moet

Nadere informatie

Beschrijving faciliteiten voor leasevoertuigen die onder de nieuwe RTL-overeenkomst worden gebracht v2.0

Beschrijving faciliteiten voor leasevoertuigen die onder de nieuwe RTL-overeenkomst worden gebracht v2.0 Inhoudsopgave 0 INLEIDING REGISTRATIE LEASEVOERTUIGEN 2 1.1 WAAR KRIJGT U DOOR ONDERTEKENING 'RTL' OVEREENKOMST GRIP OP 2 1.2 FUNCTIONALITEITEN DIE ONDER DE 'RTL' OVEREENKOMST VALLEN 2 1.3 TARIEFSTELLING

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Regelgeving keuring gasinstallatie Aanvulling 1 op versie

Inhoudsopgave. Regelgeving keuring gasinstallatie Aanvulling 1 op versie Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Raadplegen kentekenregister 2 3. Voertuigidentificatienummer 3 4. Kentekenplaten 3 5. Afmelden 3 6. Opnamekaart 4 7. Steekproef 5 8. Vrijgeven 5 9. Second opinion 5 10. Archiveren

Nadere informatie

Administratieve procedures

Administratieve procedures inhoudsopgave 1. Kentekenbewijs... 1 1.1 Algemeen... 1 1.2 Geldigheid... 1 2. Raadplegen kentekenregister... 2 3. Controle van gegevens op het kentekenbewijs met het voertuig en controle kentekenplaten...

Nadere informatie

Handleiding tenaamstellen van een voertuig met de bevoegdheid Tenaamstellen voertuigen (TV)

Handleiding tenaamstellen van een voertuig met de bevoegdheid Tenaamstellen voertuigen (TV) Handleiding tenaamstellen van een voertuig met de bevoegdheid Tenaamstellen voertuigen (TV) Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. Versie september 2017 3 B 1853g 1 Inhoudsopgave 1 Algemene

Nadere informatie

Beschrijving faciliteiten voor leasevoertuigen die onder de nieuwe RTL-overeenkomst worden gebracht v1.0

Beschrijving faciliteiten voor leasevoertuigen die onder de nieuwe RTL-overeenkomst worden gebracht v1.0 Inhoudsopgave 0 INLEIDING REGISTRATIE LEASEVOERTUIGEN 2 0.1 WAAR KRIJGT U DOOR ONDERTEKENING 'RTL'-OVEREENKOMST GRIP OP 2 0.2 FUNCTIONALITEITEN DIE ONDER DE 'RTL'-OVEREENKOMST VALLEN 2 0.3 TARIEFSTELLING

Nadere informatie

Informatiemap voor de voertuigbranche

Informatiemap voor de voertuigbranche Divisie Registratie en Informatie Informatiemap voor de voertuigbranche Model: Inhoudsopgave Inleiding... 5 1 De RDW... 7 1.1 Wat is de RDW... 7 1.2 Wat doet de RDW... 7 1.3 Unit Erkenningen en Toezicht...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Webapplicatie RTL Versie: 6.4 Versiedatum: januari 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-APR 3 B 0799o Deze gebruikershandleiding is in januari 2015 gewijzigd. De vorige versie was

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Webapplicatie RTL

Gebruikershandleiding Webapplicatie RTL Gebruikershandleiding Webapplicatie RTL Datum: juni 2018 3 B 0799u Inhoudsopgave 1. Inleiding 5 1.1 Definities 5 1.1.1 Verplichtingennemer 5 1.1.2 Kentekencard 5 1.1.3 Verstrekkingsvoorbehoud voor voertuigen

Nadere informatie

Informatiemap voor de voertuigbranche

Informatiemap voor de voertuigbranche Divisie Registratie en Informatie Informatiemap voor de voertuigbranche Laatst gewijzigd: Model: 3 B 0842 Inhoudsopgave Inleiding... 5 1 De RDW... 7 1.1 Wat is de RDW... 7 1.2 Wat doet de RDW... 7 1.3

Nadere informatie

Uw voertuig en het kenteken. - auto - motorfiets - aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 750 kg

Uw voertuig en het kenteken. - auto - motorfiets - aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 750 kg Uw voertuig en het kenteken - auto - motorfiets - aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 750 kg Juni 2004 1 Waarom deze folder? 3 2 Een voertuig kopen 5 2.1 Wat moet u doen bij het

Nadere informatie

Algemeen Deel Toezichtbeleidsbrief Erkenninghouders RDW

Algemeen Deel Toezichtbeleidsbrief Erkenninghouders RDW Algemeen Deel Toezichtbeleidsbrief Erkenninghouders RDW HOOFDSTUK 1 - TOELICHTING OP DE TOEZICHTBELEIDSBRIEF... 3 1.1 TOELICHTING... 3 1.2 INDELING... 3 1.3 TITEL... 3 1.4 ERKENNINGEN EN BEVOEGDHEDEN...

Nadere informatie

Algemeen Deel Toezichtbeleidsbrief Erkenninghouders RDW

Algemeen Deel Toezichtbeleidsbrief Erkenninghouders RDW Algemeen Deel Toezichtbeleidsbrief Erkenninghouders RDW HOOFDSTUK 1 - TOELICHTING OP DE TOEZICHTBELEIDSBRIEF... 3 1.1 TOELICHTING... 3 1.2 INDELING... 3 1.3 TITEL... 3 1.4 ERKENNINGEN EN BEVOEGDHEDEN...

Nadere informatie

Technische documentatie Overdracht bedrijfsvoorraad B2B AFS 6.2

Technische documentatie Overdracht bedrijfsvoorraad B2B AFS 6.2 Technische documentatie Overdracht bedrijfsvoorraad B2B AFS 6.2 A2SP 1 / 7 Wijzigingshistorie Versie Datum Gewijzigd door Wijzigingen 0.9 14-4-2015 Yves van den Berg Draft A2SP 2 / 7 Inhoud Wijzigingshistorie...

Nadere informatie

Gemoedsbezwaarden in het verkeer. handleiding voor de aanvraag van een vrijstelling wegens gemoedsbezwaren

Gemoedsbezwaarden in het verkeer. handleiding voor de aanvraag van een vrijstelling wegens gemoedsbezwaren Gemoedsbezwaarden in het verkeer handleiding voor de aanvraag van een vrijstelling wegens gemoedsbezwaren Wat schrijft de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen voor? Wie in het verkeer met een

Nadere informatie

Handleiding. Handelsvrijwaren. RDC inmotiv Nederland BV 22-5-2015. Versie 1.1

Handleiding. Handelsvrijwaren. RDC inmotiv Nederland BV 22-5-2015. Versie 1.1 Handleiding Handelsvrijwaren RDC inmotiv Nederland BV 22-5-2015 Versie 1.1 Inhoudsopgave Welkom... 4 1. Handelsverkopen... 5 1.1 Handelsverkoop invoeren... 5 1.2 Handelsverkoop raadplegen en intrekken...

Nadere informatie

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting Personenauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra het kenteken van een personenauto op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u de personenauto niet gebruikt. Voor vrachtauto s, bestelauto

Nadere informatie

Informatiemap voor de voertuigbranche

Informatiemap voor de voertuigbranche Divisie Registratie en Informatie Informatiemap voor de voertuigbranche Model: Inhoudsopgave Inleiding... 5 1 De RDW... 7 1.1 Wat is de RDW... 7 1.2 Wat doet de RDW... 7 1.3 Unit Erkenningen en Toezicht...

Nadere informatie

Procedures GAIK. Bij de afgifte van lichtblauwe kentekenplaten (modellen 18.2, en 27.31) moet u de volgende bescheiden controleren:

Procedures GAIK. Bij de afgifte van lichtblauwe kentekenplaten (modellen 18.2, en 27.31) moet u de volgende bescheiden controleren: Procedures GAIK Dit document bevat geen volledige weergave van alle procedures maar kan dienen als een leidraad naast de regelgeving. Hierbij moet worden opgemerkt dat de regelgeving bepalend is. Afgifte

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Webapplicatie RTL Versie: 6.8 Versiedatum: mei 2017 Beheerder: RDW Veendam - R&I-RV-APR 3 B 0799s Inhoudsopgave GEBRUIKERSHANDLEIDING... 1 1. INLEIDING... 4 1.1 DEFINITIES... 4 1.1.1

Nadere informatie

Algemeen Deel Toezichtbeleidsbrief Erkenninghouders RDW 2017

Algemeen Deel Toezichtbeleidsbrief Erkenninghouders RDW 2017 Algemeen Deel Toezichtbeleidsbrief Erkenninghouders RDW 2017 HOOFDSTUK 1 - TOELICHTING OP DE TOEZICHTBELEIDSBRIEF... 3 1.1 TOELICHTING... 3 1.2 INDELING... 3 1.3 TITEL... 3 1.4 ERKENNINGEN EN BEVOEGDHEDEN...

Nadere informatie

Handleiding aanvraag erkenningen, bevoegdheden en/of regelingen

Handleiding aanvraag erkenningen, bevoegdheden en/of regelingen Handleiding aanvraag erkenningen, bevoegdheden en/of regelingen Versie d.d. 1 januari 2017 3 B 0874 w Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 ERKENNINGEN, BEVOEGDHEDEN EN REGELINGEN 4 2.1 Algemene APK-erkenning

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. Nr. 176 64 11 11september 2008 Regeling houdende wijziging van enkele regelingen in verband met de ontkoppeling van de

Nadere informatie

«SUBCO_NAME» T.a.v. «De_heerMevrouw» «OWNER_FIRST_NAME» «OWNER_LAST_NAME» «ADDRESS» «POSTAL_CODE» «CITY» «KIKS»

«SUBCO_NAME» T.a.v. «De_heerMevrouw» «OWNER_FIRST_NAME» «OWNER_LAST_NAME» «ADDRESS» «POSTAL_CODE» «CITY» «KIKS» «SUBCO_NAME» T.a.v. «De_heerMevrouw» «OWNER_FIRST_NAME» «OWNER_LAST_NAME» «ADDRESS» «POSTAL_CODE» «CITY» «KIKS» Pakketservice TNT Post Pakketservice Benelux BV Neptunusstraat 2-20 2132 JB Hoofddorp Nederland

Nadere informatie

Algemeen Deel Toezichtbeleidsbrief Erkenninghouders RDW 2018

Algemeen Deel Toezichtbeleidsbrief Erkenninghouders RDW 2018 Algemeen Deel Toezichtbeleidsbrief Erkenninghouders RDW 2018 2 B 0975j Inhoud Hoofdstuk 1 - Toelichting op de Toezicht-beleidsbrief 4 1.1 Toelichting... 4 1.2 Indeling... 4 1.3 Titel... 4 1.4 Erkenningen

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2017:1885

ECLI:NL:RVS:2017:1885 ECLI:NL:RVS:2017:1885 Instantie Raad van State Datum uitspraak 12-07-2017 Datum publicatie 12-07-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201606554/1/A2 Eerste

Nadere informatie

Teruggaaf van bpm voor taxi s

Teruggaaf van bpm voor taxi s Belastingdienst Teruggaaf van bpm voor taxi s en personenauto s die voor openbaar vervoer worden gebruikt Gebruikt u een personenauto voor taxivervoer of openbaar vervoer? Dan kunt u de belasting van personenauto

Nadere informatie

Alles over het kenteken

Alles over het kenteken Alles over het kenteken Wat is het elektronisch kenteken Het elektronisch kenteken is een chip die in een voertuig wordt ingebouwd. In de chip zijn meer gegevens opgeslagen wat bijvoorbeeld het traceren

Nadere informatie

Teruggaaf van BPM voor taxi s en personenauto s die voor openbaar vervoer worden gebruikt

Teruggaaf van BPM voor taxi s en personenauto s die voor openbaar vervoer worden gebruikt 2006 Teruggaaf van BPM voor taxi s en personenauto s die voor openbaar vervoer In deze brochure leest u hoe u de belasting van personenauto s en motorrijwielen (BPM) voor personenauto s die voor taxivervoer

Nadere informatie

De APK: uw rechten en plichten

De APK: uw rechten en plichten De APK: uw rechten en plichten De APK De Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK, is een belangrijke keuring. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeers veiligheid,

Nadere informatie

Informatiemap voor de voertuigbranche

Informatiemap voor de voertuigbranche Divisie Registratie en Informatie Informatiemap voor de voertuigbranche Model: Inhoudsopgave Inleiding... 5 1 De RDW... 7 1.1 Wat is de RDW... 7 1.2 Wat doet de RDW... 7 1.3 Unit Erkenningen en Toezicht...

Nadere informatie

Bijlage Erkenning Tenaamstelling 2018 (dienstverlening aan het loket)

Bijlage Erkenning Tenaamstelling 2018 (dienstverlening aan het loket) Bijlage Erkenning Tenaamstelling 2018 (dienstverlening aan het loket) 2 B 0975j Inhoud Bijlage Erkenning Tenaamstelling 2018 (dienstverlening aan het loket) 1 Hoofdstuk 1 - Toelichting op de Bijlage Erkenning

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 oktober 2001 Rapportnummer: 2001/333

Rapport. Datum: 23 oktober 2001 Rapportnummer: 2001/333 Rapport Datum: 23 oktober 2001 Rapportnummer: 2001/333 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat: 1. de Dienst Wegverkeer (RDW) hem pas in augustus 2000 een formulier heeft toegezonden ten behoeve van de beëindiging

Nadere informatie

Bijlage Erkenning Tenaamstelling 2016 (dienstverlening aan het loket)

Bijlage Erkenning Tenaamstelling 2016 (dienstverlening aan het loket) Bijlage Erkenning Tenaamstelling 2016 (dienstverlening aan het loket) HOOFDSTUK 1 - TOELICHTING OP DE BIJLAGE ERKENNING TENAAMSTELLING... 3 1.1 TOELICHTING... 3 1.2 INDELING... 3 1.3 TITEL... 3 1.4 ERKENNINGEN

Nadere informatie

De Vrouwenopvang. MS/DS/FA/JJ/09u.002285. Geachte mevrouw, geachte heer,

De Vrouwenopvang. MS/DS/FA/JJ/09u.002285. Geachte mevrouw, geachte heer, Antwoordnummer 10275, 2280 WB Rijswijk Centraal Orgaan opvang asielzoekers Uitvoeringsorganisatie Rvb De Vrouwenopvang telefoon (0800) 020 10 51 fax (070) 37 27 686 postadres antwoordnummer 10275 2280

Nadere informatie

Aandachtspunten en vragen en antwoorden LO3.9. 1 Aandachtspunten met betrekking tot nationaliteitsgegevens

Aandachtspunten en vragen en antwoorden LO3.9. 1 Aandachtspunten met betrekking tot nationaliteitsgegevens Aandachtspunten en vragen en antwoorden LO3.9 1 Aandachtspunten met betrekking tot nationaliteitsgegevens Let op! Alles in het navolgende gedeelte gaat over de bijhouding van gegevens na 31 januari 2015.

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over RDW te Veendam. Datum: 24 september 2013. Rapportnummer: 2013/121

Rapport. Rapport betreffende een klacht over RDW te Veendam. Datum: 24 september 2013. Rapportnummer: 2013/121 Rapport Rapport betreffende een klacht over RDW te Veendam. Datum: 24 september 2013 Rapportnummer: 2013/121 2 Klacht Verzoeker verwijt de RDW geen verantwoordelijkheid te nemen voor een fout die is gemaakt

Nadere informatie

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Definitie ketenregisseur: een ketenregisseur is de partij die de veehouderij bedrijven aanmeldt bij de Stichting Beter Leven keurmerk en toezicht

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over FiNBOX ALGEMEEN

Veelgestelde vragen over FiNBOX ALGEMEEN Veelgestelde vragen over FiNBOX Algemeen Aanmelden voor FiNBOX Nota s ontvangen via de bank Digitale nota s betalen via FiNBOX Digitale nota s printen & archiveren ALGEMEEN FiNBOX. Uw financiële inbox

Nadere informatie

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven Kiwa-NCP Gebruikershandleiding CertIS Pagina 1 van 21 Document geschiedenis versie Datum Omschrijving Auteur 1.0 2011-06-20 Vertaling Nearshoring Solutions

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Averus Personal. Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van uw kredietovereenkomst.

Algemene voorwaarden Averus Personal. Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van uw kredietovereenkomst. Algemene voorwaarden Averus Personal Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van uw kredietovereenkomst. PL20150002 Juli 2015 Inhoudsopgave Definities... 3 Algemeen... 4 Artikel 1. Persoonlijke lening...

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Averus Continue. Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van uw kredietovereenkomst.

Algemene voorwaarden Averus Continue. Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van uw kredietovereenkomst. Algemene voorwaarden Averus Continue Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van uw kredietovereenkomst. Versie 3.0 September 2014 Inhoudsopgave Definities... 3 Algemeen... 4 Artikel 1. Doorlopend krediet...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Webapplicaties RDW algemeen Versie: 0.2 Versiedatum: 29 november 2007 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0800a Inhoudsopgave 1. INLEIDING...4 2. EERSTE AANMELDING...5 2.1 WAT

Nadere informatie

Bijlage Bevoegdheid tot het versneld aanvragen van de inschrijving van voertuigen zonder afzonderlijk onderzoek (Versnelde Inschrijving) 2016

Bijlage Bevoegdheid tot het versneld aanvragen van de inschrijving van voertuigen zonder afzonderlijk onderzoek (Versnelde Inschrijving) 2016 Bijlage Bevoegdheid tot het versneld aanvragen van de inschrijving van voertuigen zonder afzonderlijk onderzoek (Versnelde Inschrijving) 2016 Hoofdstuk 1 - Toelichting op de Bijlage Versnelde Inschrijving...

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor kinderen tot 12 jaar

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor kinderen tot 12 jaar Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor kinderen tot 12 jaar Geachte mevrouw, mijnheer, Wij willen u om toestemming vragen voor deelname van uw kind

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2013 523 Besluit van 26 november 2013 tot wijziging van het Kentekenreglement, het Besluit personenvervoer 2000, het Besluit Voertuigen en het Reglement

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Regeling publicatie modellen Dienst Wegverkeer 2014

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Regeling publicatie modellen Dienst Wegverkeer 2014 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 36229 27 december 2013 Regeling publicatie modellen Dienst Wegverkeer 2014 Zoetermeer, 17 december 2013 JBZ 2013/11933/JG

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar Beste lezer, Wij willen je vragen deel te nemen aan de landelijke FSHD registratie,

Nadere informatie

De actie loopt tot 31 juli. De aanvraagdatum is bepalend, zorg dus dat u de aanvraag voor die tijd volledig en correct heeft opgevoerd.

De actie loopt tot 31 juli. De aanvraagdatum is bepalend, zorg dus dat u de aanvraag voor die tijd volledig en correct heeft opgevoerd. Geachte relatie, Met ingang van 10 juni verleent Bank of Scotland een korting van 0,50% voor alle NHG aanvragen met een rentevaste periode van 5 en/of 10 jaar waar sprake is van een volledige annuïteitenhypotheek.

Nadere informatie

Bijlage Erkenning Kentekenplaatfabrikant en/of Lamineerder (GAIK)

Bijlage Erkenning Kentekenplaatfabrikant en/of Lamineerder (GAIK) Bijlage Erkenning Kentekenplaatfabrikant en/of Lamineerder (GAIK) HOOFDSTUK 1 -TOELICHTING OP DE BIJLAGE ERKENNING KENTEKENPLAATFABRIKANT EN/OF LAMINEERDER... 3 1.1 TOELICHTING... 3 1.2 INDELING... 3 1.3

Nadere informatie

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds :

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds : VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE VOERTUIGEN DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken wat van

Nadere informatie

Quickscan Rapport. In opdracht van Rijksoverheid heeft Klinkende Taal op 08-08-2012 alle teksten op

Quickscan Rapport. In opdracht van Rijksoverheid heeft Klinkende Taal op 08-08-2012 alle teksten op Quickscan Rapport Samenvatting In opdracht van Rijksoverheid heeft Klinkende Taal op 08-08-2012 alle teksten op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/auto gescand op taalniveau en leesbaarheid. Het gewenste

Nadere informatie

Voorwoord... 2 Adressen RDW... 3 Divisie Voertuigtechniek... 3 Openingstijden RDW kantoren... 3 Afmelden en raadplegen... 4 Adressen providers...

Voorwoord... 2 Adressen RDW... 3 Divisie Voertuigtechniek... 3 Openingstijden RDW kantoren... 3 Afmelden en raadplegen... 4 Adressen providers... Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Adressen RDW... 3 Divisie Voertuigtechniek... 3 Openingstijden RDW kantoren... 3 Afmelden en raadplegen... 4 Adressen providers... 4 ALGEMENE INFORMATIE VOOR DE UITVOERING

Nadere informatie

Rapport. Datum: 5 september 2006 Rapportnummer: 2006/306

Rapport. Datum: 5 september 2006 Rapportnummer: 2006/306 Rapport Datum: 5 september 2006 Rapportnummer: 2006/306 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de Dienst Wegverkeer (verder te noemen: RDW) haar niet heeft geïnformeerd dat de aan haar verstrekte homologatieverklaring

Nadere informatie

Het ontwerpbesluit is overeenkomstig artikel 2b van de WvW 1994 op [DATUM] overgelegd aan beide Kamers der Staten-Generaal.

Het ontwerpbesluit is overeenkomstig artikel 2b van de WvW 1994 op [DATUM] overgelegd aan beide Kamers der Staten-Generaal. Nota van Toelichting 1. Algemeen Het onderhavige besluit wijzigt het Kentekenreglement, het Besluit personenvervoer 2000 en het Besluit voertuigen. De wijziging van deze drie besluiten hangt samen met

Nadere informatie

De Verklaring van geschiktheid na een rijtest

De Verklaring van geschiktheid na een rijtest De Verklaring van geschiktheid na een rijtest Sommige aanpassingen aan het voertuig zijn beter mondeling uit te leggen dan op papier. Onze deskundige zal dit met u bespreken. 1 Verklaring van geschiktheid

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT Gilde-BT Versie 2.1 Datum 16-07-2015 Inhoud Inleiding...2 Registeren...3 Beheren van uw accountgegevens...5 Algemene documenten uploaden...6 Het cursusaanbod...7

Nadere informatie

Samengestelde voertuigen en het kenteken

Samengestelde voertuigen en het kenteken Samengestelde voertuigen en het kenteken 2014 1 Inhoud 1 Waarom deze brochure 3 2 Samengestelde voertuigen en het kenteken 3 3 Restauratie van historische voertuigen 5 4 Ingrijpende reparaties van voertuigen

Nadere informatie

VVS Handleiding Webmodules Wagenparken en Autobedrijven

VVS Handleiding Webmodules Wagenparken en Autobedrijven VVS Handleiding Webmodules Wagenparken en Autobedrijven Juni 09 Handleiding webmodules Pagina 1 van 13 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 3 2. SYSTEEM OPSTARTEN 4 3. INLOGGEN 5 4. POLISOVERZICHT 6 5. PAKKETOVERZICHT

Nadere informatie

Besluit van. Hebben goedgevonden en verstaan: Artikel I. Het Kentekenreglement wordt als volgt gewijzigd: Artikel 1 komt te luiden:

Besluit van. Hebben goedgevonden en verstaan: Artikel I. Het Kentekenreglement wordt als volgt gewijzigd: Artikel 1 komt te luiden: Besluit van tot wijziging van het Kentekenreglement, het Besluit personenvervoer 2000 en Besluit Voertuigen in verband met modernisering van de wijze van tenaamstellen van kentekenbewijzen Op de voordracht

Nadere informatie