Handleiding Gebruikers 20/20 Xspend

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Gebruikers 20/20 Xspend"

Transcriptie

1 Handleiding Gebruikers 20/20 Xspend

2 Inhoudsopgave 1. Module Digitale factuurverwerking Het coderen van een factuur Het goedkeuren van een factuur 2. Module Digitaal inkopen Het indienen van een inkoopverzoek Het goedkeuren van een inkoopverzoek 3. Module Contractmanagement Het indienen van een contract Het goedkeuren van een contract 4. Module Budgetbewaking Het indienen van een budget Het goedkeuren van een budget 5. Documenten importeren

3 1. Introductie De Handleiding Gebruikers dient als handvatten voor nieuwe gebruikers die gaan werken met 20/20 Xspend. Stapsgewijs wordt uitgelegd, verduidelijkt met screenshots hoe u bijvoorbeeld een factuur kan coderen, een inkoopverzoek kan indienen, een budget kan aanvragen. Ook staat het goedkeuren centraal van bijvoorbeeld een factuur, inkoopverzoek, contract, declaratie en budget. 20/20 Xspend bestaat uit meerdere onderdelen die te samen de oplossing Budget2Pay vormen. Afhankelijk van welke onderdelen u gebruikt maakt kunnen de onderdelen in deze handleiding relevant zijn.

4 1.Digitale factuurverwerking 1.1 Introductie In dit hoofdstuk worden twee onderwerpen besproken, enerzijds het coderen van een factuur (1.3) en anderzijds het goedkeuren van een factuur c.q. meerdere facturen (1.4). Allereest worden het startscherm en archief toegelicht in (1.2). 1.2 Het startscherm en archief In de onderstaande afbeelding ziet u het Startscherm. Hier komt u terecht na iedere inlogactie. Elk scherm in 20/20 Xspend is verdeeld in 3 of 4 kolommen, zodat u eenvoudig en overzichtelijk kunt blijven werken. Aan de linkerkant het Menu, in het midden Processen en Snelstart en aan de rechterzijde Nieuws. 1. Klik op, en selecteer het gewenste bedrijf waarbinnen u werkt om de verwerking binnen dit bedrijf (of meerdere indien van toepassing) te zien.

5 De werklijst procestegel Persoonlijk betekent, de facturen die in uw werklijst staan. Ongelezen betekent, de facturen die in uw werklijst staan, maar nog niet zijn gelezen. Concept betekent, u heeft aan de factuur gewerkt, maar nog niet verzonden Anderen betekent, uw gecodeerde/ geïnitieerde / goedgekeurde factuur staat bij de volgende persoon in zijn of haar werklijst. Het witte icoontje met blauwe balkje heet Initiëren. Het blauwe icoontje (een archiefkast) heet Archief. Hiermee gaat u naar het Archief. Met klikken op één van de icoontjes of de woorden Persoonlijk, Ongelezen, Concept en Anderen komt u in het Codeerscherm. Het archief In het archief kunt facturen terug zien waarvoor u gemachtigd bent. Het scherm is als volgt opgebouwd. 1. Klik op een factuur in de linker kolom, welke u wenst te bekijken. Een kruisje staat voor afgekeurd en vinkje voor goedgekeurd (en afgerond).

6 1.3 Het coderen Ga naar Menu Initiëren Met Initiëren laad u een document in, via de zogeheten Document Cockpit. Hier kunt u een document inladen, splitsen, en tot facturen verwerken die in uw werklijst komen ter codering. Doel van de volgende stappen zijn dat u een factuur kan importen, daarmee verwerken naar uw Werklijst. Verder is het doel dat u begrijpt wat de diverse knoppen begrijpt in het scherm waar u documenten kan inladen. 1. Klik op Proces gebaseerde document. 2. Klik op Bladeren. Nu verschijnt een pop-up venster naar uw harde schijf op uw computer. 3. Selecteer een document dat bestaat uit een factuur of meerdere facturen in één document en druk op Openen. In het getoonde voorbeeld hebben wij een document geselecteerd dat uit meerdere facturen bestaat. U kunt derhalve ook één document selecteren dat uit één factuur bestaat. 4. Druk op Uploaden of voeg eventueel meer losse facturen toe door op Voeg meer bestanden te drukken. 5. Nu verschijnt uw factuur aan de rechterzijde. 6. Klik op, zodat uw factuur goed in het zicht komt.

7 7. Het ingeladen document in het getoonde voorbeeld bestaat nu uit 8 pagina s, terwijl er feitelijk 6 facturen zijn. U heeft als ware 6 facturen ingeladen. Echter, bestaan ze nu nog uit één document. 8. Splits de pagina s om te komen, tot in het getoonde voorbeeld, 6 facturen. Druk op de derde pagina en vervolgens op Spatie. Herhaal dit bij alle pagina s, met uitzondering van de laatste. Nu ziet u diverse gele lijnen. Daarop wordt het document gesplitst in afzonderlijke documenten/facturen. 9. Druk vervolgens op en kies voor Taakscheiding. Nu worden er 6 taken gemaakt van het document wat u heeft ingeladen. Kiest u voor Documentscheiding, dan worden er 6 documenten van gemaakt. 10. Druk op en kies na hoeveel pagina s de deling plaats moet vinden en klik op OK. 11. Bekijk voor de zekerheid met de Documentviewer (de rechterkant, waar u de factuur ziet staan) of u op de correct wijze het document heeft gesplitst in verschillende facturen. 12. Druk op Taken, zodat u alle facturen selecteert. 13. Druk nu op, nu verschijnt u in het onderstaande scherm

8 14. Kies vervolgens één van de taken en sleep deze naar aan de linkerkant en laat los. U heeft nu de factuur klaar gezet voor de volgende stap in het proces. 15. Indien u de facturen via de O.C.R. wilt laten verlopen, vink de kleine vierkantjes aan.

9 16. Druk tot slot op (start), de facturen staan nu in uw werklijst. Ga naar Menu Werklijst Via de werklijst komt u in het codeerscherm terecht. Uw werklijst kunt u op twee manieren benaderen via Menu Werklijst en via Startscherm Werklijst. In uw werklijst kunt u de factuur coderen en ziet u alle facturen in uw persoonlijke werklijst. Bovendien kunt u zien welke route de factuur doorloopt, nadat u klaar bent met coderen. Doel van de volgenden stappen is dat u de werklijst begrijpt, u een factuur kan coderen en de knoppen in het Codeerscherm begrijpt. 1. Klik op Werklijst in het Menu. 2. Dubbel klik op Persoonlijke taken en vervolgens op Facturen. 3. Het menu klapt nu dicht en u komt in het Codeerscherm. 4. In de linker kolom ziet u uw Werklijst, met daarin de facturen die eerder zijn ingeladen bij Initiëren. Automatisch is de eerste factuur geselecteerd ter codering.

10 5. Klik op de knop, in de midden kolom, de zogeheten Data invoerscherm. Nu kunt u de factuur coderen. U ziet dat de linker kolom is dichtgeslagen. In het getoonde voorbeeld is het uitgangspunt, dat alle gegevens handmatig ingevoerd dienen te worden. Echter kan het zijn dat u een codering wilt uitvoeren: Door een factuur aan een inkooporder te linken, zie stap 14, Door een factuur aan een op een budget, zie stap 18, Door een factuur aan een op een inkoopcontract, zie stap 21 Het krijgt de voorkeur om eerst verder te gaan met stap 6. Na afronding van een standaard codering, kunt u verder met de uitgebreidere codering. 6. Voer relevante informatie toe bij de verplichte velden; Omschrijving, Leverancier, Factuurdatum, Valuta, Wisselkoers, Factuurbedrag, Factuur Nummer. leverancier, Betaalwijze en Vervaldatum. Druk op Enter om naar de volgende regel te gaan. Bij gebruik van O.C.R. zijn veel van deze velden automatisch gevuld. In het getoonde voorbeeld echter niet. 7. Klik op, om de boekregels toe te voegen. 8. Het factuurregelscherm wordt uitgeklapt. Het volgende overzicht verschijnt:

11 9. Voeg informatie toe bij de boekingsregels. In het getoonde voorbeeld is Grootboek en Kostenplaats verplicht in te vullen. Vandaar de kleur rood. 10. Druk op de knop. Zo bewaart u de factuur en gaat u terug naar de werklijst. De factuur is nog niet verstuurd. Als het bedrag van de factuur niet overeenkomt met het bedrag van de boeking kleurt deze rood. 11. Klap de Werklijst weer open door te klikken op de knop 12. Klik op, nu ziet u de route van de factuur 13. Klik op, voor verzenden 14. Indien u direct na het toevoegen van de boekregels de factuur wil verzenden, dan drukt u op de knop. Factuur boeken op inkooporder 15. Als codeur kan het zijn dat u een factuur dient te linken aan een reeds goedgekeurde inkooporder. Klik op. Het onderstaande scherm volgt:

12 16. Klik op het vergrootglas, om te zoeken op leverancier. Hiermee zoekt u naar inkooporders per leverancier, of selecteer een boekingsregel. Na selecteren klik naast het inkooporderscherm. Door de selectie wordt het veld Factuurregels automatisch ingevuld. Wilt u de regel verwijderen? Klik op de boekingsregel en vervolgens op Delete. 17. Ga verder bij stap 9 of 12. Factuur boeken op budget 18. Als codeur kan het zijn dat u een factuur dient te linken aan een budget. Klik op. Het volgende scherm verschijnt: 19. Selecteer een boekingsregel en klik naast het budgetscherm. Door de selectie wordt het veld Factuurregels automatisch ingevuld. Wilt u de regel verwijderen? Klik op de boekingsregel en druk op Delete. 20. Ga verder bij stap 9 of 12

13 Factuur boeken op inkoopcontract 21. Als codeur kan het zijn dat u een factuur dient te linken aan een Inkoopcontract. Klik op Het volgende scherm verschijnt: 22. Klik op het vergrootglas, om te zoeken op leverancier. Hiermee zoekt u naar inkoopcontract per leverancier, of selecteer een boekingsregel. Na selecteren klik naast het inkoopcontractscherm. Door de selectie wordt het veld Factuurregels automatisch ingevuld. Wilt u de regel verwijderen? Klik op de boekingsregel en vervolgens op Delete. 23. Ga verder bij stap 9 of 12

14 1.4 Het goedkeuren van de factuur Ga naar Menu Werklijst Via de werklijst komt u in het goedkeurscherm terecht. Uw werklijst kunt u op twee manieren benaderen via Menu Werklijst en via Startscherm Werklijst. De laatste optie is onder 1.2 beschreven. In het goedkeurscherm kunt u de factuur coderen en ziet u alle facturen in uw persoonlijke werklijst ter goedkeuring. Bovendien kunt u zien welke route de factuur doorloopt, nadat u klaar bent met goedkeuren. Het doel van de hieronder beschreven stappen zijn: dat u de werklijst begrijpt, u een factuur kan goedkeuren en de knoppen in het Goedkeurscherm begrijpt. 1. Klik op Werklijst in het Menu. 2. Dubbel klik op Persoonlijke taken en vervolgens op Facturen. 3. Het menu klapt nu dicht en u komt in het Goedkeurscherm. 4. In de linker kolom ziet u uw Werklijst, met daarin de facturen die wij eerder hebben ingeladen bij Initiëren. Automatisch is de eerste factuur geselecteerd ter goedkeuring. 5. Klik op de knop, in de midden kolom, het zogeheten Data invoerscherm. Nu kunt u de factuur wijzigen. U ziet dat de linker kolom is dichtgeslagen. U kunt indien gewenst gegevens aanpassen. 6. Druk op de knop. Zo bewaart u de factuur en blijft de factuur in de werklijst. Als het bedrag van de factuur niet overeenkomt met het bedrag van de boeking kleurt deze rood. 7. Klap de Werklijst weer open door te klikken op de knop 8. Klik op, nu ziet u de route van de factuur

15 9. Klik op, voor verzenden 10. Voer uw Pincode in, gevolgd door eventueel een Opmerking

16 2. Digitaal inkopen 2.1 Introductie In dit hoofdstuk worden drie onderwerpen besproken, enerzijds het indienen van een inkoopverzoek (2.3), anderzijds het goedkeuren van een inkoopverzoek door hetzij een materiedeskundig, manager of directeur (2.4). Allereerst wordt het startscherm en archief toegelicht in (2.2). 2.2 Het Startscherm en archief In de onderstaande afbeelding ziet u het Startscherm. Hier komt u terecht na iedere inlogactie. Elk scherm in 20/20 Xspend is verdeeld in 3 of 4 kolommen, zodat u eenvoudig en overzichtelijk kunt blijven werken. Aan de linkerkant het Menu, in het midden Processen en Snelstart, aan de rechterzijde Nieuws.

17 De werklijst procestegel Persoonlijk betekent, de inkoopverzoeken die in uw werklijst staan. Ongelezen betekent, de inkoopverzoeken die in uw werklijst staan, maar niet zijn gelezen. Concept betekent, u heeft aan het inkoopverzoek gewerkt, maar nog niet verzonden Anderen betekent, uw gecodeerde/ geïnitieerde / goedgekeurde inkoopverzoek staat bij de volgende persoon in zijn of haar werklijst. Het witte icoontje met blauwe balkje heet Initiëren. Het blauwe icoontje (een archiefkast) heet Archief. Hiermee gaat u naar het Archief. Met klikken op één van de icoontjes of de woorden Persoonlijk, Ongelezen, Concept en Anderen komt u in het Codeerscherm. Het archief In het archief kunt inkoopverzoeken terug zien waarvoor u toegangsrechten heeft. Het scherm is als volgt opgebouwd. 1. Klik op een inkoopverzoek in de linker kolom, welke u wenst te bekijken.

18 2.3 Het indienen van een inkoopverzoek Ga naar Menu Initiëren Met Initiëren komt u terecht in het invoerscherm ten behoeve van een inkoopverzoek. Het is tevens mogelijk dat u andere processen ziet staan zoals facturen. 1. Klik op, daarna op Inkoop verzoek 2. Klik op Nieuw, in de linker kolom. 3. Voer een Beschrijving, Opmerking, Bedrijf, Inkoopverzoek type, Order datum en Leveringsdatum in. Door het inkoopverzoek type te beschrijven wordt automatisch de materiedeskundige gevonden. 4. Druk op de knop. Zo bewaart u het inkoopverzoek en blijft het inkoopverzoek in de werklijst. 5. Indien u direct na het toevoegen van de regels het inkoopverzoek had willen verzenden, dan had u op knop, kunnen drukken. In de onderstaande afbeelding zie u uw werklijst. Klik op Rolspelers om te zien naar wie uw inkoopverzoek is gegaan. 2.4 Het goedkeuren van een inkoopverzoek Ga naar Menu Werklijst Via de werklijst komt u in het goedkeurscherm terecht. Uw werklijst kunt u op twee manieren benaderen via Menu Werklijst en via Startscherm Werklijst. Deze laatste optie wordt later besproken. U ziet alle inkoopverzoeken in uw persoonlijke werklijst ter goedkeuring. Bovendien kunt u zien welke route het inkoopverzoek doorloopt, nadat u klaar bent met goedkeuren. Het doel van de volgende stappen is dat u de werklijst begrijpt, het inkoopverzoek kan goedkeuren en de knoppen in het Goedkeurscherm begrijpt. 1. Klik op Werklijst in het Menu. 2. Dubbel klik op Persoonlijke taken en vervolgens op Inkoopverzoeken.

19 3. Het menu klapt nu dicht en u komt in het Goedkeurscherm. 4. In de linker kolom ziet u uw Werklijst, met daarin de inkoopverzoeken. Automatisch is het eerste inkoopverzoek geselecteerd ter goedkeuring. 5. Klik op de knop, in de midden kolom, het zogeheten Data invoerscherm. Nu kunt u het inkoopverzoek wijzigen. U ziet dat de linker kolom is dichtgeslagen. U kunt indien gewenst gegevens aanpassen. Indien u als manager of directeur goedkeurt is het niet noodzakelijk te wijzigen. Indien gewenst kunt u de regels wijzigen. 6. Druk op de knop. Zo bewaart u het inkoopverzoek en blijft het inkoopverzoek in de werklijst. 7. Klap de Werklijst weer open door te klikken op de knop 8. Klik op, nu ziet u de route van het inkoopverzoek 9. Klik op, voor verzenden

20 3. Contractmanagement 3.1 Introductie In dit hoofdstuk worden drie onderwerpen besproken, het indienen van een contract (3.3) en het goedkeuren van een contract (3.4) en worden het startscherm en archief toegelicht in (3.2). 3.2 Het Startscherm en archief In de onderstaande afbeelding ziet u het Startscherm. Hier komt u terecht na iedere inlogactie. Elk scherm in 20/20 Xspend is verdeeld in 3 of 4 kolommen, zodat u eenvoudig en overzichtelijk kunt blijven werken. Aan de linkerkant het Menu, in het midden Processen en Snelstart, aan de rechterzijde Nieuws.

21 De werklijst procestegel Persoonlijk betekent, de contracten die in uw werklijst staan. Ongelezen betekent, de contracten die in uw werklijst staan, maar niet zijn gelezen. Concept betekent, u heeft aan het contract gewerkt, maar nog niet verzonden Anderen betekent, uw gecodeerde/ geïnitieerde / goedgekeurde contract staat bij de volgende persoon in zijn of haar werklijst. Het witte icoontje met blauwe balkje heet Initiëren. Het blauwe icoontje (een archiefkast) heet Archief. Hiermee gaat u naar het Archief. Met klikken op één van de icoontjes of de woorden Persoonlijk, Ongelezen, Concept en Anderen komt u in het Codeerscherm. Het archief In het archief kunt inkoopcontracten terug zien waarvoor u toegangsrechten heeft. Het scherm is als volgt opgebouwd. 1. Klik op een inkoopcontract in de linker kolom, welke u wenst te bekijken.

22 3.3 Het contract indienen Ga naar Menu Initiëren Met Initiëren komt terecht bij het invoerscherm ten behoeve van een contract. Het is tevens mogelijk dat u andere processen ziet staan zoals facturen en inkoop facturen. 1. Klik op, daarna op Inkoopcontracten 2. Klik op Nieuw, in de linker kolom. 3. Voer alle benodigde (dik gedrukte) regels in. 4. Druk op de knop. Zo bewaart u het inkoopcontract en blijft het inkoopcontract in de werklijst. 5. Indien u direct na het toevoegen van de regels het contract had willen verzenden, dan had u op knop, moeten drukken.

23 3.4 Het contract goedkeuren Ga naar Menu Werklijst Via de werklijst komt u in het goedkeurscherm terecht. Uw werklijst kunt u op twee manieren benaderen via Menu Werklijst en via Startscherm Werklijst. In uw werklijst ziet u alle contracten ter goedkeuring. Bovendien kunt u zien welke route het inkoopcontract doorloopt, nadat u klaar bent met goedkeuren. Het doel van de volgende stappen is dat u de werklijst begrijpt, een inkoopcontract kan goedkeuren en de knoppen in het Goedkeurscherm begrijpt. 1. Klik op Werklijst in het Menu. 2. Dubbel klik op Persoonlijke taken en vervolgens op Inkoopcontracten. 3. Het menu klapt nu dicht en u komt in het Goedkeurscherm. 4. In de linker kolom ziet u uw Werklijst, met daarin de inkoopcontract. Automatisch is het eerste contract geselecteerd ter goedkeuring. 5. Klik op de knop, in de midden kolom, het zogeheten Data invoerscherm. Nu kunt u het contract wijzigen. U ziet dat de linker kolom is dichtgeslagen. U kunt indien gewenst gegevens aanpassen. Indien u als manager of directeur goedkeurt hoeft u niets te wijzigen. Indien gewenst kunt u wel de regels wijzigen. 6. Druk op de knop. Zo bewaart u het contract en blijft het contract in de werklijst. 7. Klap de Werklijst weer open door te klikken op de knop 8. Klik op, nu ziet u de route van het contract

24 9. Klik op, voor verzenden 10. Voer uw Pincode in, gevolgd door eventueel een Opmerking

25 4. Budgetten 4.1 Introductie In dit hoofdstuk worden drie onderwerpen besproken; het indienen van een budget (4.3), het goedkeuren van een budget (4.4). Allereerst worden het startscherm en archief toegelicht in (4.2). 4.2 Het Startscherm en archief In de onderstaande afbeelding ziet u het Startscherm. Hier komt u terecht na iedere inlogactie. Elk scherm in 20/20 Xspend is verdeeld in 3 of 4 kolommen, zodat u eenvoudig en overzichtelijk kunt blijven werken. Aan de linkerkant het Menu, in het midden Processen en Snelstart, aan de rechterzijde Nieuws.

26 De werklijst procestegel Hiermee gaat u naar het Archief. Persoonlijk betekent, de budgetten die in uw werklijst staan. Ongelezen betekent, de budgetten die in uw werklijst staan, maar niet zijn gelezen. Concept betekent, u heeft aan het budget gewerkt, maar nog niet verzonden Anderen betekent, uw gecodeerde/ geïnitieerde / goedgekeurde budget staat bij de volgende persoon in zijn of haar werklijst. Het witte icoontje met blauwe balkje heet Initiëren. Het blauwe icoontje (een archiefkast) heet Archief. Met klikken op één van de icoontjes of de woorden Persoonlijk, Ongelezen, Concept en Anderen komt u in het Codeerscherm. Het archief In het archief kunt budgetten terug zien waarvoor u gemachtigd bent. Het scherm is als volgt opgebouwd. 1. Klik op een budget in de linker kolom, welke u wenst te bekijken.

27 4.3 Het indienen van een budget Ga naar Menu Initiëren Met Initiëren komt u terecht bij het invoerscherm ten behoeve van een budget. Het is tevens mogelijk dat u andere processen ziet staan zoals facturen, inkoopverzoeken en inkoopcontracten. Dit is afhankelijk van welke modules u gebruik maakt. 1. Klik op, daarna op Budgets. 2. Klik op Nieuw, in de linker kolom. 3. Voer data in bij Algemeen. 4. Klik op, voer nu data in bij Budgetregels. 5. Druk op de knop. Zo bewaart u het budget en blijft het budget in de werklijst. 6. Indien u direct na het toevoegen van de regels direct het budget ter goedkeuring had willen verzenden, dan had u op knop, kunnen drukken.

28 4.4 Het goedkeuren van een budget Ga naar Menu Werklijst Via de werklijst komt u in het goedkeurscherm terecht. Uw werklijst kunt u op twee manieren benaderen via Menu Werklijst en via Startscherm Werklijst. U ziet alle budgetten in uw persoonlijke werklijst ter goedkeuring. Bovendien kunt u zien welke route het budget doorloopt, nadat u klaar bent met goedkeuren. Het doel van deze volgende is dat u uw werklijst begrijpt, een budget kan goedkeuren en de knoppen in het goedkeurscherm begrijpt. 1. Klik op Werklijst in het Menu. 2. Dubbel klik op Persoonlijke taken en vervolgens op Budget. 3. Het menu klapt nu dicht en u komt in het Goedkeurscherm. 4. In de linker kolom ziet u uw Werklijst, met daarin de budget aanvragen. Automatisch is het eerste budget geselecteerd ter goedkeuring. 5. Klik op de knop, in de midden kolom, het zogeheten Data invoerscherm. Nu kunt u het budget wijzigen. U ziet dat de linker kolom is dichtgeslagen. U kunt indien gewenst gegevens aanpassen. Het is niet noodzakelijk te wijzigen. Indien gewenst kunt u de regels wijzigen. 6. Druk op de knop. Zo bewaart u het budget en blijft het budget in de werklijst. 7. Klap de Werklijst weer open door te klikken op de knop 8. Klik op, nu ziet u de route van het budget

29 9. Klik op, voor verzenden 10. Voer indien gevraagd de Pincode in, gevolgd door eventueel een Opmerking

30 5. Importeren van een document Ga naar Menu Initiëren Met Initiëren laad u een document in, via de zogeheten Document Cockpit. Hier kunt u een document inladen, splitsen, en tot facturen verwerken die in de werklijst komen ter codering. Klik op Proces gebaseerde document. 1. Klik op Bladeren. Nu verschijnt een pop-up venster naar uw harde schijf op uw computer. 2. Selecteer een document dat bestaat uit een of meerdere pagina s en druk op Openen. In het getoonde voorbeeld hebben wij een document geselecteerd dat uit meerdere facturen bestaat. 3. Druk op Uploaden of voeg eventueel meer losse facturen of ander soort documenten toe door op Voeg meer bestanden te drukken. 4. Nu verschijnt uw factuur aan de rechterzijde. 5. Klik op, zodat uw document goed in het zicht komt.

31 6. Het ingeladen document in het getoonde voorbeeld bestaat nu uit 8 pagina s, terwijl er feitelijk zes facturen zijn. 7. Splits de pagina s om te komen, tot in het getoonde voorbeeld, 6 facturen. Druk op de derde pagina en vervolgens op Spatie. Herhaal dit bij alle pagina s, met uitzondering van de laatste. Nu ziet u diverse gele lijnen. Daar hebben wij het document gesplitst. 8. Druk vervolgens op en kies voor Taakscheiding. Nu worden er 6 taken gemaakt van vanuit het document, wat u heeft ingeladen. Kiest u voor Documentscheiding, dan worden er 6 documenten van gemaakt. 9. Druk op en kies na hoeveel pagina s de deling plaats moet vinden en klik op ok 10. Bekijk voor de zekerheid met de Documentviewer (de rechterkant, waar u de factuur ziet staan) of u op de correct wijze heeft gesplitst. 11. Druk op Taken, zodat u alle facturen selecteert. 12. Druk nu op, nu verschijnt u in het onderstaande scherm

32 13. Kies vervolgens één van de taken en sleep deze naar aan de linkerkant en laat los. U heeft nu de factuur klaar gezet voor het proces. 14. Indien u de facturen via de O.C.R. wilt laten verlopen, vinkt u de klein vierkantjes aan.

33 15. Druk tot slot op (start), de facturen staan nu in uw werklijst.

34 Sneltoetsen F2 Tab Enter CTR+enter Insert open selectiebox. Bijv op de regel suplier druk je op F2 en dan opent een popup box waarin alle leveranciers staan volgende regel volgende regel ga uit een regel bestaande uit meerdere regels. bijv: een opmerkingen regel typ direct in een regel bestaande uit meerdere regels. bijv bij een opmerkingen regel

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding bestanden importeren

Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren e-boekhouden.nl 1. Bestanden importeren 1.1 Digitaal archief U kunt bestanden beheren in e-boekhouden.nl. U kunt bijvoorbeeld facturen

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2 automatisch & handmatig BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere

Nadere informatie

Handleiding. Versie 2.1 Datum: 20-03-2008 Plaats: Lelystad

Handleiding. Versie 2.1 Datum: 20-03-2008 Plaats: Lelystad Handleiding Versie 2.1 Datum: 20-03-2008 Plaats: Lelystad Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bijzonderheden 4 3. Het factuuroverzicht 5 4. Details van de facturen 13 5. Uploaden van facturen 17 6. Logboek

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Loket Rapportages

Handleiding Digitaal Loket Rapportages Handleiding Digitaal Loket Rapportages Digitaal Loket Rapportages (DLR) Inhoud 1. Inleiding 2. Inloggen met eherkenning 3. Aanleveren van een rapportage 3.1 Overzicht rapportageverplichtingen raadplegen

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Nieuwsbrief Uw website maakt gebruik van een Nieuwsbrief module.

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Document Manager Document Manager Dit Document beschrijft de werking van de Document manager en wat de mogelijkheden

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS Aanmelden Het aanmeldingsproces is gelijklopend aan dat van de gewone medewerker. Indien je daar nog vragen over hebt, kan je het document Handleiding My- Dranouter medewerkers

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone gebruikershandleiding Verwerken van documenten Inkoop en Verkoop versie 1.0 september 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Verwerken voorzien wij u van

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding ZorgDomein Verwijzen naar specialistische zorg. Stapsgewijs door het verwijsproces

Handleiding ZorgDomein Verwijzen naar specialistische zorg. Stapsgewijs door het verwijsproces Handleiding ZorgDomein Verwijzen naar specialistische zorg Stapsgewijs door het verwijsproces ZorgDomein 2012 Inhoudsopgave Stap 1: Selecteer de verwijsreden... 3 Stap 2: Kies het zorgaanbod... 5 Stap

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Veel gestelde vragen. Factuurverwerking Finxs 6.3 1/6

Veel gestelde vragen. Factuurverwerking Finxs 6.3 1/6 Veel gestelde vragen Factuurverwerking Finxs 6.3 1/6 Document informatie Algemeen Titel : Veel gestelde vragen Factuurverwerking Finxs 6.3 Bestandsnaam : Veel gestelde vragen Finxs 20181003 versie 1.0.docx

Nadere informatie

Mobile Connect & Apple

Mobile Connect & Apple Mobile Connect & Apple Software versie 4.05.01.00 - Always Best Connected - Hoe Installeert U de Vodafone Mobile Broadband software op uw Apple computer. Index van deze handleiding: Inleiding Het installeren

Nadere informatie

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Ooievaarspas.nl Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Versie 1.4 29-04-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voor u start 3 1.2 Verantwoordelijkheid 3 1.3 Vragen 3 2. Toegang 4 2.1 Inloggen 4 2.2

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Veel gestelde vragen. Factuurverwerking Finxs 5.0 1/5

Veel gestelde vragen. Factuurverwerking Finxs 5.0 1/5 Veel gestelde vragen Factuurverwerking Finxs 5.0 1/5 Document informatie Algemeen Titel : Veel gestelde vragen Factuurverwerking Finxs 5.0 Bestandsnaam : Veel gestelde vragen Finxs 20151028 versie 1.0.docx

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module U kunt alleen bestellingen doen, als u het object heeft vrijgegeven voor publicatie, in het tabblad Algemeen. Vrijgeven voor publicatie betekent dat u toestemming

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Easy4U Finance Handleiding Boeken

Easy4U Finance Handleiding Boeken Easy4U Finance Handleiding Boeken Inhoudsopgave Het boeken van de administratie 3 Tips en trucs 5 Het boeken van de administratie Nadat de u de facturen in Basecone hebt getagd klikt u op de Workloadmatrix

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces)

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Versie 2.1 19-02-2013 1 Index 1. Inleiding 3 2. Opstarten Worklist 4 a. Start goedkeurproces 4 b. Inloggen 5 c. Overzicht 6 3. Aanstelling goedkeuren/afwijzen

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in Web IDM 1. Aanmelden in het gebruikersbeheerplatform Na het voltooien van het aanmeldproces (zie Aanmelden bij Mijn Onderwijs), kom

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Handleiding. Confronteren van Inkooporders. BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order!

Handleiding. Confronteren van Inkooporders. BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order! BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order! De functie Confronteren Inkoop Orders is grondig vernieuwd en verbeterd. Handleiding Confronteren van Inkooporders 2009 - Copyright Asperion

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft.

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft. Doel Module Fronter 92 Dit document is gemaakt door Fronter Ltd fronter.com. Het document mag alleen gekopieerd of digitaal verspreid worden volgens contract of in overeenstemming met Wat is nieuw in deze

Nadere informatie

WIS Academie Manager -Handboek teamleider- Versie 19 december 2012

WIS Academie Manager -Handboek teamleider- Versie 19 december 2012 WIS Academie Manager -Handboek teamleider- Versie 19 december 2012 1. Inloggen Surf naar de website van de Academie Manager via: Kies rechts op de pagina voor het veld inloggen: Inlognaam:

Nadere informatie

VIPLive - Financiële module (FIN):

VIPLive - Financiële module (FIN): VIPLive - Financiële module (FIN): Afboeken in VIPLive: Om met de module te beginnen, kunt u op scherm te zien: klikken. U krijgt dan onderstaand U moet aangeven of u gebruik maakt van een extern boekhoudpakket

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Beheren van middelen in Web- Planboard

Beheren van middelen in Web- Planboard Handleiding Beheren van middelen in Web- Planboard versie juni 2010 Ambachtsweg 16 2641 KS Pijnacker Tel: +31.(0)15.3613497 Fax: +31.(0)15.3610029 E-mail: info@bitbybit-is.nl Web: www.bitbybit-is.nl Wijzigingsbladen

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken

Werkinstructie Verzoeken Werkinstructie Verzoeken In Mijn Rechtspraak - Toezicht Deze werkinstructie beschrijft: het indienen van een verzoek, het markeren van het verzoek met een spoedindicatie, het toevoegen van PDF-documenten

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

W2105 Import Externe Bestanden

W2105 Import Externe Bestanden W2105 Import Externe Bestanden www.mpluskassa.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Toevoegen artikel import...4 3 Wijzigen artikel import...9 W2105 Import Externe Bestanden 2 1 Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding e-sap voor leveranciers. Inleiding:

Handleiding e-sap voor leveranciers. Inleiding: Handleiding e-sap voor leveranciers Inleiding: Voor u heeft u een uitgebreide handleiding liggen waarin de werking van E-SAP voor u als leverancier stap voor stap wordt uitgelegd. Deze handleiding is tot

Nadere informatie

Precal Online Supplier

Precal Online Supplier Precal Online Supplier 1. Autorisatie. Ga via Beheer naar Gebruikers en selecteer de gebruiker voor wie je de instelling wil aanpassen. Geef nu bij de optie Papier import aan dat deze optie open moet staan.

Nadere informatie

Standard. Aan de slag. September, 2012. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Standard. Aan de slag. September, 2012. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Standard September, 2012 Aan de slag WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl 1. Een debiteur aanmaken Debiteur toevoegen Een nieuwe debiteur maakt u aan door

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Veel gestelde vragen. Factuurverwerking Finxs /6

Veel gestelde vragen. Factuurverwerking Finxs /6 Veel gestelde vragen Factuurverwerking Finxs 6.01 1/6 Document informatie Algemeen Titel : Veel gestelde vragen Factuurverwerking Finxs 6.01 Bestandsnaam : Veel gestelde vragen Finxs 20180514 versie 1.0.docx

Nadere informatie

PlayMapping Handleiding PC

PlayMapping Handleiding PC PlayMapping Handleiding PC Inhoud Inloggen:... 2 Startpagina... 3 Wachtwoord wijzigen... 5 Rapport manager... 5 Objecten... 6 Geavanceerd zoeken... 6 Object gegevens (detail)... 7 Nieuwe objecten (toestellen)...

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers Sectorplannen Handleiding voor werkgevers Versie 1.0 10 februari 2015 Inhoud Een activiteit aanmaken... 2 Marktconformiteit... 3 Eigen offerte procedure... 3 Offerteprocedure via webportal... 7 Een activiteit

Nadere informatie

Handleiding Online Kassa. Maart 2010

Handleiding Online Kassa. Maart 2010 Handleiding Online Kassa Maart 2010 2 Inhoudsopgave handleiding Online Kassa Verkopen Pagina 5 Dagstaat Pagina 7 Periodestaat Pagina 8 Omzet per Periode Pagina 9 Artikelen Pagina 10 Relaties Pagina 11

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties Bankmutaties Een belangrijk onderdeel in Incura Boekhouding is de verwerking van bankmutaties. Het tijdig en zorgvuldig bijwerken van uw bankmutaties zorgt voor een up-to-date inzicht in uw openstaande

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 1.1 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Het indienen van een meerdaagse reisdeclaratie (geen reguliere onkosten)

Het indienen van een meerdaagse reisdeclaratie (geen reguliere onkosten) Het indienen van een meerdaagse reisdeclaratie (geen reguliere onkosten) Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe u een meerdaagse reisdeclaratie in kunt dienen. In deze handleiding worden de handelingen

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken

Werkinstructie Verzoeken Werkinstructie Verzoeken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden.

Nadere informatie

Handleiding Extractie patiëntenbestand

Handleiding Extractie patiëntenbestand Handleiding Extractie patiëntenbestand Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie, onderdeel PharmaPartners College 28 augustus 2013 Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

( v e r s i e o p d r a c h t g e v e r s )

( v e r s i e o p d r a c h t g e v e r s ) H andleiding P - services D igitaal u renbriefjes ( v e r s i e o p d r a c h t g e v e r s ) Wat kunt u in de digitale omgeving van P-services? Als opdrachtgever kunt u in deze beveiligde omgeving informatie

Nadere informatie

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling:

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling: Versie: 1209121 Pagina 1 van 5 Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Voordat u orders waarbij de margeregeling van toepassing is kunt invoeren dienen er: artikelomzetgroepen,

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen

Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen In Mijn Rechtspraak - Toezicht Bij het versturen van een zaaksbericht vanuit Mijn Rechtspraak Toezicht is het mogelijk om bijlage(n) toe te voegen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) 67 35 96 e-mail: kbp-nl@wolterskluwer.com website:

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office PowerPoint Basis PowerPoint openen 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office Klik op Microsoft PowerPoint 2010 Wacht nu tot het programma volledig is opgestart.

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over AdminView

Veelgestelde vragen over AdminView Veelgestelde vragen over AdminView S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2

Nadere informatie

Handleiding. Measure App. Versienummer:1.4

Handleiding. Measure App. Versienummer:1.4 Handleiding Measure App Versienummer:1.4 Datum: 14-12-2015 Voorwoord Hartelijk dank voor de aanschaf van de Measure App. M App zal u en uw collega s in staat stellen om begeleid in te meten of na te meten.

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (documentmanager)

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (documentmanager) Intelly B.V. Handleiding En nu verder (documentmanager) References Project : 17V12303 v1.0 Intelly B.V. Datum : 31 juli 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V.

Nadere informatie

Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen

Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen In Mijn Rechtspraak - Toezicht Bij het versturen van een zaaksbericht vanuit Mijn Rechtspraak Toezicht is het mogelijk om bijlage(n) toe te voegen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Bijlage 1b: Lidgegevens voor samenvoegen met Word 2003

Bijlage 1b: Lidgegevens voor samenvoegen met Word 2003 In hoofdstuk 1.5 (diverse ledenlijsten) op pagina 24 wordt verwezen naar deze bijlage. In dit document wordt uitgelegd hoe u lidgegevens vanuit het EHBO ledenprogramma kunt samenvoegen met een Word document.

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

Introductie WoonTotaal Silver

Introductie WoonTotaal Silver Introductie WoonTotaal Silver Wanneer uw registratie is goedgekeurd door Holland Haag, heeft u een email bericht ontvangen met daarin uw gebruikersnaam en wachtwoord. Met deze gegevens kunt u inloggen

Nadere informatie

Handleiding. Inhoud. Inleiding. Digitaal Loket Rapportages (DLR)

Handleiding. Inhoud. Inleiding. Digitaal Loket Rapportages (DLR) Handleiding Digitaal Loket Rapportages (DLR) Inhoud 1 Inleiding 2 Inloggen met eherkenning 3 Aanleveren van een rapportage 3.1 Overzicht rapportageverplichtingen raadplegen 3.2 Een rapportage aanleveren

Nadere informatie

(Concept) Handleiding TimEnterprise Verlofmodule Voor de medewerker. Versie 0.3

(Concept) Handleiding TimEnterprise Verlofmodule Voor de medewerker. Versie 0.3 (Concept) Handleiding TimEnterprise Verlofmodule Voor de medewerker Versie 0.3 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1) Inloggen... 4 2) Jaaroverzicht... 5 3) Verlof bekijken... 8 4) Verlof aanvragen... 10 5) Buitengewoon

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders - Aanmelden: Het aanmelden gebeurt door als eerste het adres in te vullen op uw microsoft internet explorer pagina. De naam van het adres is: http://www.smulders-bv.nl/

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie:

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie: Handleiding Online Order Entry Website Door: Datum: Versie: 2 Handleiding Online Order Entry Website Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De OOE... 4 Functionaliteiten... 5 Online Order Entry...

Nadere informatie

Handleiding Relaties. Inhoud

Handleiding Relaties. Inhoud Handleiding Relaties Inhoud 1 Relatiebeheer... 1 1.1 Relaties... 1 1.1.1 Relaties > Relaties > Zoeken... 1 1.1.2 Relaties > Relaties > Toevoegen... 8 1.1.3 Relaties > Relaties > Importeren... 8 1.2 Nieuwsbrieven...

Nadere informatie

Handleiding AdminSys. Toolbar versie 1.7 Werkboek versie 1.4

Handleiding AdminSys. Toolbar versie 1.7 Werkboek versie 1.4 Handleiding AdminSys Toolbar versie 1.7 Werkboek versie 1.4 Inhoudsopgave 1. Instellingen 4 1.1. Algemene instellingen 4 1.2. AdminSys instellingen 4 2. Werkboek 4 2.1. Startpagina 4 2.2. Openstaande bedragen

Nadere informatie

Handleiding JEvents 1.0

Handleiding JEvents 1.0 Handleiding JEvents 1.0 Inhoud 2. Manage Categories... 3 3. Manage Events... 6 4. Front-end Editing... 9 Versie :0.1 : werk Datum 2008-11-13 2/9 2. Manage Categories Er moet alijd eerst een categorie bestaan

Nadere informatie