Portefeuillehouder: Sjraar Roelofs. Datum: Vergaderingnummer: 4. Agendapunt: 6. Registratienummer:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Portefeuillehouder: Sjraar Roelofs. Datum: 22-04-2015. Vergaderingnummer: 4. Agendapunt: 6. Registratienummer: 2015.05351"

Transcriptie

1 Onderwerp: Schelkensbeek Algemeen Bestuur Portefeuillehouder: Sjraar Roelofs Datum: Vergaderingnummer: 4 Agendapunt: 6 Registratienummer: Voorstel 1. Een krediet van ,= beschikbaar te stellen, om de planvoorbereiding af te ronden en om het project Herinrichting Schelkensbeek (proj nr ) op korte termijn te kunnen uitvoeren. 2. Daarnaast een risicoreservering van ,= ter beschikking te stellen welke pas na accordering door de portefeuillehouder mag worden aangesproken. Motivering Aanleiding In april 2014 stemde het algemeen bestuur in met de herstart van het project "Herinrichting Schelkensbeek". Op basis van de opgestelde drie-eenheid is een krediet beschikbaar gesteld van ,= voor grondverwerving en de werkzaamheden t/m de planvaststelling. De beschikbaar gestelde middelen voor grond venwerving en planvoorbereiding blijken echter onvoldoende. Daar staat tegenover dat de eerder geraamde uitvoeringskosten lager uitvallen. Immers, bij het gedetailleerd uitwerken van het plan en ontwerp blijkt dat besparingen mogelijk zijn in de uitvoeringskosten. Kortom; tijdens de planvoorbereiding blijkt dat de eerder gemaakte opsplitsing van de totale projectkosten in voorbereiding, grondverwerving en uitvoeringskosten anders is dan geraamd. Een ervaring die vaak in projecten optreedt. Votering van het totaalkrediet beperkt het risico op stagnatie in de projectvoorgang als gevolg van de nodige interne procedures voor het aanpassen van deel kredieten. Het concept projectplan herinrichting Schelkensbeek wordt in het kader van de planvaststelling voorgelegd aan het algemeen bestuur (gepland eind september 2015). Dit is tevens een go-nogo beslismoment voor het algemeen bestuur ten aanzien van de concrete uitvoering van dit project. Inleiding Het project Schelkensbeek kent een lange en complexe geschiedenis. In 2005 heeft adviesbureau Royal Haskoning in opdracht van het waterschap een Inrichtingsvisie en een Inrichtingsplan voor de Schelkensbeek geschreven. Hierin is de nodige herinrichting

2 omschreven om te komen tot een beek met en zo natuurlijk mogelijke morfologie en een natuurlijk mogelijk afvoerverloop, die recht doet aan de natuur- en cultuurhistorische waarden van het beekdal. Het beekdal functioneert - na herinrichting - als natte ecologische verbindingszone tussen Brachterwald (Duitsland) en de benedenloop van de Schelkensbeek en Gansbeek tot waar deze uitmondt in de Maas. Het Integrale inrichtingsplan Beesel - Meerlebroek werd in 2007 aan de orde gesteld in het dagelijks bestuur. In dat plan is aangegeven dat het herstellen van de Schelkensbeek één van de maatregelen is in het Inrichtingsplan. De gebiedscommissie 'Ons WCL' heeft destijds het waterschap verzocht om de herinrichting van de Schelkensbeek (stroomafwaarts vanaf de Rijksweg A73) op te pakken als sectoraal project, In samenwerking met de gemeente Beesel is gezocht naar mogelijke maatregelen om de waterkwaliteit in de Schelkensbeek te verbeteren. Er heeft een gezamenlijk onderzoek plaatsgevonden naar de aanpak van riool overstorten. Het resultaat is dat de gemeente Beesel de overstort nabij de weg Krommenhoek zal voorzien van een zgn. lamellenfilter. Begin 2014 is t.b.v. de herstart van het project een drie-eenheid aan het algemeen bestuur voorgelegd en adviseerde het projectteam de projectdoelen te realiseren conform het scenario 'doe het minimale'. Het algemeen bestuur stemde hiermee in. Na het starten van de ontwerpfase zijn inventarisaties uitgevoerd, is een schetsontwerp voor de duikers en het herinrichtingstraject gemaakt en vond afstemming met diverse stakeholders plaats. Door nu reeds het ontwerp tot in detail uit te werken is een directieraming opgesteld van de aannemerskosten voor het herinrichtingstraject en de duikers. Hieruit blijkt dat de uitvoeringkosten lager zullen zijn dan eerder geraamd. De besparing in de uitvoeringskosten dekken de extra voorbereidingskosten die nodig zijn voor het afronden van de planvoorbereiding. Er is daarom geen aanleiding om de eerdere raming van de totale uitvoeringskosten ad ,= aan te passen. Om nu slagvaardig verder te kunnen en om ook de uitvoering zo spoedig mogelijk ter hand te nemen wordt voorgesteld het gehele resterende krediet te voteren. Naast afronding van de planvorming kunnen de duikers en het werkpad dan op zeer korte termijn al worden uitgevoerd. Voor het uitvoeren van deze werken is namelijk geen projectplan-procedure vereist. Voor het uitvoeren van de herinrichtingswerken is wel een projectplan-procedure vereist. Na afronding van de inspraakprocedure, om te komen tot vaststelling, zal dit projectplan ter vaststelling aan het algemeen bestuur worden voorgelegd; volgens planning eind september Het vaststellingsbesluit is tevens en go-nogo moment, een kernbesluit, over de uitvoering van de herinrichtingswerken. Gezien de afspraken met de gemeente Beesel over de planning is het wenselijk om het herinrichtingstraject snel na de zomer op te starten.

3 Pro/ecf-r/s/co's De risico's zijn beperkt daar het vooral grondwerk betreft of het aanpassen van de beek met stortsteen voor en na een duiker. De risico's voor archeologie en explosieven wordt zeer laag geschat maar gericht onderzoek is nog niet uitgevoerd. Eerder uitgevoerde onderzoeken in het kader van de A73 worden als uitgangspunt gehanteerd. De archeologische verwachtingswaarde is laag. Historie inzake explosieven is onbekend. Voorgesteld wordt om hiervoor en voor gangbare projectrisico's een risico reservering op te nemen van ,=, aanvullend op de totaal geraamde projectkosten ad ,=. Met dien verstande dat deze risicoreservering pas aangesproken kan worden na instemming door de ambtelijk opdrachtgever en de portefeuillehouder. Beoogd effect De Schelkensbeek is qua vismigratie en herinrichting op orde tot aan de watermolen Ronckenstein en voldoet aan de Kaderrichtlijn Water en aan de criteria van een Natuurbeek (voorheen Specifiek Ecologische Functie). De Schelkensbeek na de Molen Ronckenstein is grotendeels heringericht en op orde en voldoet aan de Kaderrichtlijn Water en aan de criteria van een Natuurbeek (voorheen Specifiek Ecologische Functie). Argumenten (t.b.v. besluitvorming conform voorstel) De voorbereiding kan worden afgerond en de uitvoeringswerkzaamheden waarvoor geen projectplan procedure( conform de watenwet) noodzakelijk is kunnen worden opgestart. Het concept projectplan kan ter visie worden gelegd in de streek, om dit vervolgens vast te stellen in de vergadering van het Algemeen Bestuur van 30 september Uitgaven zijn rechtmatig. Door reeds nu het totale extra krediet beschikbaar te stellen én een risico-reservering vermindert dit de kans op extra proceduretijd en -kosten voor besluitvorming over aanpassing van deel-kredieten. Kanttekeningen (gevolgen, als niet besloten wordt conform het voorstel) 1. Waterschap voldoet niet aan haar resultaatverplichtingen voor: a. Kaderrichtlijn Water: knelpunten voor vispasseerbaarheid blijven bestaan. b. Functie Natuurbeek: beek voldoet niet aan de ecologische eisen en de KRW. c. Waterschapsdoelen. 2. Al reeds gedane investeringen leiden niet tot een product. 3. Al aangekochte gronden dienen verkocht te worden. 4. Imagoschade: afblazen samenwerkingen gemeente Beesel om problematiek van riool overstort aan te pakken. Gemeente zal mogelijk geen lamellenfilter plaatsen. 5. Klein deel project van de uitgaven niet rechtmatig. Financiële consequenties Op basis van de voorgelegde drie-eenheid, voor dit project, werden de totale projectkosten geraamd op ,=. Ten behoeve van de planvoorbereiding en grondverwerving werd een krediet van ,= beschikbaar gesteld.

4 Nog te voteren ter dekking van de kosten voor het afronden van de voorbereiding en uitvoering: ,= ( ,= ,=), inclusief de voorgestelde risico-reservering: ,= ( ,= ,=). Communicatie De voortgang wordt periodiek met de opdrachtgever besproken. Stakeholderoverleg vind plaats met gemeente Beesel (riool overstort, herinrichting beek en aanpak duikers), provincie Limburg en Rijkswaterstaat (subsidie). Waar nodig zal de medewerker communicatie ondersteuning bieden om op de juiste wijze de communicatie vanuit het waterschap te verzorgen (o.a. berichtgeving website). Met de gemeente Beesel werd intensief overlegd over de verschillende maatregelen en over de projectplanning, (invulling bereikbaarheidspaden als recreatieve voorzieningen) Overeenkomstig de inspraakverordening wordt het concept-projectplan Herinrichting Schelkensbeek, versie 02, d.d 12 maart 2015, Anteagroup ter inzage gelegd en gepubliceerd na de vergadering van het Algemeen Bestuur op 29 april Aanwonenden worden per brief geïnformeerd over de ter inzage legging. Naar de aanliggende eigenaren en de gemeente is aangegeven dat de uitvoering van de herinrichting niet eerder dan september, oktober 2015 kan starten. De vispasseerbaarheid van de duikers kunnen eerder worden uitgevoerd. In Mei/Juni zal voor belangstellenden een informatieavond worden georganiseerd. Evaluatie Na de uitvoering wordt m.b.v. monitoring de resultaten gemeten. Via Marap informeert de projectleider het management en bestuur over de voortgang van het project. Het dageli ks bestuur van Waterschap Peel en Maasvallei, de secreta is, \ de voorzitter. mr. W.J.M. Evers mr. A.M.G. Gresel Bijlagen: Bijlage 1, Overzichtskaart situatie maatregelen Schelkensbeek Bijlage 2, Uitvoering en planning.

5 Bijlage 1: Overzichtskaart werkzaamheden Herinrichting Schelkensbeek.

6 Bijlage 2: Uitvoering en planning Datum Mijlpaal Wie 29 april 2015 AB voorstel voor het beschikbaar Algemeen bestuur stellen totale krediet. 12 mei 2015 Ter visie legging concept projectplan Dagelijks bestuur 9 september 2015 Advisering over het ontwerpvoorstel aan het algemeen bestuur inzake Commissie Waterbeheer vaststelling projectplan 30 september 2015 Vaststellen definitief projectplan + een Algemeen bestuur go-nogo moment 4^ kwartaal 2015 Uitvoering 1^ + 2^ kwartaal 2016 Onderhoudstermijn 3^ kwartaal 2016 Afsluiting (decharge) project

(herstart) Herinrichting Schelkensbeek. Projectopzet

(herstart) Herinrichting Schelkensbeek. Projectopzet ARCHIEF *2013.28960* Corsa-nr. 2013.28960 Datum 21 januari 2014 Onderwerp Projectopzet (herstart) herinrichting Schelkensbeek Project 720240 (herstart) Herinrichting Schelkensbeek Projectopzet Projectnaam

Nadere informatie

* * Onderwerp: Maasgaard. Algemeen Bestuur. Voorstel

* * Onderwerp: Maasgaard. Algemeen Bestuur. Voorstel Voorstel aan Algemeen Bestuur Voorstel aan Algemeen Bestuur M aasg aar d *2013.17412* Onderwerp: Maasgaard 721480 Algemeen Bestuur Portefeuillehouder: Sjraar Roelofs Datum: 02-08-2013 Vergaderingnummer:

Nadere informatie

Onderwerp: Herinrichting Venlose Molenbeek; ontwerp projectplan Waterwet. Algemeen Bestuur. Portefeuillehouder: dr. Joke Kersten.

Onderwerp: Herinrichting Venlose Molenbeek; ontwerp projectplan Waterwet. Algemeen Bestuur. Portefeuillehouder: dr. Joke Kersten. Onderwerp: Herinrichting Venlose Molenbeek; ontwerp projectplan Waterwet Algemeen Bestuur Portefeuillehouder: dr. Joke Kersten Datum: 30-09-2015 Vergaderingnummer: 8 Agendapunt: 9 Registratienummer: 2015.08852

Nadere informatie

limn HIM iiiiiiiiii ii

limn HIM iiiiiiiiii ii limn HIM iiiiiiiiii ii Onderwerp: Groote Molenbeek, herinrichting bovenloop; definitief projectplan Waterwet Algemeen Bestuur Portefeuillehouder: dr. Joke Kersten Datum: 30-09-2015 Vergaderingnummer: 8

Nadere informatie

Datum: 25 februari 2015. Vergaderingnummer: 1. Agendapunt: 4

Datum: 25 februari 2015. Vergaderingnummer: 1. Agendapunt: 4 Onderwerp: Bovenloop Groote Molenbeek; concept Projectplan; opstarten inspraakprocedure Commissie Waterbeheer Portefeuillehouder: Sjraar Roelofs Datum: 25 februari 2015 Vergaderingnummer: 1 Agendapunt:

Nadere informatie

IN I III INN INI UN INI

IN I III INN INI UN INI IN I III INN INI UN INI Onderwerp: Vaststellen ontwerp projectplan Herinrichting Haelensebeek, traject Heyhuyserweg tot Grote Kampweg Algemeen Bestuur Portefeuillehouder: dr. Joke Kersten Datum: 30-09-2015

Nadere informatie

Het dagelijks bestuur adviseren over onderstaand conceptvoorstel aan het algemeen bestuur.

Het dagelijks bestuur adviseren over onderstaand conceptvoorstel aan het algemeen bestuur. Onderwerp: Herinrichting Everlose Beek Maasmonding Gezamenlijke commissie (721240) en vaststelling projectplan Portefeuillehouder: Sjraar Roelofs Datum: 22 april 2015 Registratienummer: 2015.03670 Vergaderingnummer:

Nadere informatie

Herinrichting beekdal Kwistbeek. Bijeenkomst 30 oktober Antea Group Roel Wijnhoven

Herinrichting beekdal Kwistbeek. Bijeenkomst 30 oktober Antea Group Roel Wijnhoven Herinrichting beekdal Kwistbeek Bijeenkomst 30 oktober Antea Group Roel Wijnhoven Inhoud presentatie Doelstelling herinrichting beekdal Kwistbeek Toelichting op werkzaamheden Antea Group Vertrekpunt Fasering

Nadere informatie

Onderwerp: Definitief inrichtingsplan Peelvenen Mariapeel

Onderwerp: Definitief inrichtingsplan Peelvenen Mariapeel Onderwerp: Definitief inrichtingsplan Peelvenen Mariapeel Algemeen Bestuur Portefeuillehouder: Sjraar Roelofs Datum: 24-04-2013 Vergaderingnummer: 2 Agendapunt: 8 Registratienummer: 2013.09414 Voorstel

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

A L G E M E E N B E S T U U R

A L G E M E E N B E S T U U R A L G E M E E N B E S T U U R Vergadering d.d.: 11 juli 2018 Agendapunt: 8 Betreft: Besluitvormend Programma: 1. Waterveiligheid Portefeuillehouder: Luitjens Route: DB-AB Onderwerp Aanvullend voorbereidingskrediet

Nadere informatie

Kredietaanvraag landinrichting Rijssen Agendapunt 6 Kenmerk. B. Ordelmans. J.F.W. Clasie b.ordelmans@vechtstromen.nl 06-21882477 Aard voorstel.

Kredietaanvraag landinrichting Rijssen Agendapunt 6 Kenmerk. B. Ordelmans. J.F.W. Clasie b.ordelmans@vechtstromen.nl 06-21882477 Aard voorstel. Voorstel voor Commissie Watersysteem Vergaderdatum 25 maart 2015 Onderwerp Kredietaanvraag landinrichting Rijssen Agendapunt 6 Kenmerk B2015/u448 Portefeuillehouder R. Broeze Opsteller/indiener B. Ordelmans

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-003 Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Aan de raad, Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Opdrachtgever: Jelmer Kooistra

Opdrachtgever: Jelmer Kooistra Onderwerp: Ontwerp projectplan Deurzerdiep Anreeperdiep Nummer: Bestuursstukken\1548 Agendapunt: 11 DB: Ja 10-2-2014 BPP: Ja 5-3-2014 Workflow Opsteller: Harriët Bosman, 0598-693226 Beleid, Projecten en

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot beschikbaarstelling van een aanvullend krediet voor archeologisch onderzoek bedrijvenpark Sterckwijck Boxmeer.

Onderwerp: Voorstel tot beschikbaarstelling van een aanvullend krediet voor archeologisch onderzoek bedrijvenpark Sterckwijck Boxmeer. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot beschikbaarstelling van een aanvullend krediet voor archeologisch onderzoek bedrijvenpark Sterckwijck Boxmeer. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer,

Nadere informatie

: kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl

: kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl A L G E M E E N B E S T U U R Vergadering d.d. : 6 juli 2011 Agendapunt: 12 Onderwerp : kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl KORTE SAMENVATTING: De Wetsingerzijl, gelegen in het Wetsingermaar (gemeente

Nadere informatie

Namens het waterschap zal portefeuillehouder Dhr. Sjraar Roelofs, projectmanager Dhr. Jan Jacobs, hydroloog Mevr. Diana Kesselmans en projectleider

Namens het waterschap zal portefeuillehouder Dhr. Sjraar Roelofs, projectmanager Dhr. Jan Jacobs, hydroloog Mevr. Diana Kesselmans en projectleider 1 Namens het waterschap zal portefeuillehouder Dhr. Sjraar Roelofs, projectmanager Dhr. Jan Jacobs, hydroloog Mevr. Diana Kesselmans en projectleider Ben de Louw de informatieavond verzorgen. De opening

Nadere informatie

Als bijlage bij dit voorstel is het communicatieplan voor de vier projecten bijgevoegd (bijlage 6).

Als bijlage bij dit voorstel is het communicatieplan voor de vier projecten bijgevoegd (bijlage 6). VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR AGENDAPUNT 10 Onderwerp: Kredietaanvraag projecten Nota Ruimte middelen Nummer: 447055 In D&H: 18-10-2011 / 13-12-2011 Steller: ir. J. van Zuijlen/W. van Buren In Cie:

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: BMV Merkelbeek Gemeentebladnummer : 2014/45 Behandelend ambtenaar : Tim Senden Agendapunt : Portefeuille : Samenleving en Leefbaarheid Registratienummer :

Nadere informatie

Projectvoorstel. Integraal onderhoud Zeewolde-Noord (1) Inhoudsopgave. Projectleider : Anne Damstra Datum : 05 april 2016 Versie : definitief

Projectvoorstel. Integraal onderhoud Zeewolde-Noord (1) Inhoudsopgave. Projectleider : Anne Damstra Datum : 05 april 2016 Versie : definitief Projectvoorstel Integraal onderhoud Zeewolde-Noord (1) Projectleider : Anne Damstra Datum : 05 april 2016 Versie : definitief Inhoudsopgave 2/8 1. Inleiding 3 1.1. Aanleiding 3 1.2. Historie 3 1.3. Doel

Nadere informatie

Voorstel. Aan algemeen bestuur 1 maart 2011

Voorstel. Aan algemeen bestuur 1 maart 2011 Voorstel Aan algemeen bestuur 1 maart 2011 Portefeuillehouder A.H. Nooteboom Datum 16 februari 2011 Thema Herstel en behoud bijzondere natuur Opgemaakt door Projecten Docbasenummer 217283 Onderwerp Voortgang

Nadere informatie

Parafering besluit D&H 01-03-2016 - Geparafeerd door: Brandt, M.H.J.

Parafering besluit D&H 01-03-2016 - Geparafeerd door: Brandt, M.H.J. agendapunt 3.a.3 1248201 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden GUNNING VERBOUWING GEMEENLANDSHUIS Portefeuillehouder Haersma Buma, M.A.P. van Datum 1 maart 2016 Aard bespreking Besluitvormend Afstemming

Nadere informatie

Ill I III INI I III II III IMI

Ill I III INI I III II III IMI Ill I III INI I III II III IMI Onderwerp: Uitvoering programmaplan Deltaprogramma Maas Algemeen Bestuur Portefeuillehouder: Rein Dupont Datum: 30-09-2015 Vergaderingnummer: 8 Agendapunt: 17 Registratienummer:

Nadere informatie

Agenda: commissie watersysteem 12 oktober Aandachtsveldhouder: mevrouw M.J.L.A. Langeslag - Linssen

Agenda: commissie watersysteem 12 oktober Aandachtsveldhouder: mevrouw M.J.L.A. Langeslag - Linssen Voorstel Besluit Agenda: commissie watersysteem 12 oktober 2011 Agendapunt: 6 Portefeuillehouder: de heer H.H.J. Holterman Aandachtsveldhouder: mevrouw M.J.L.A. Langeslag - Linssen Onderwerp: Projectplan

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011 Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15 Aan: De Gemeenteraad Vries, 21 juni 2011 Onderwerp: Verplaatsing agrarisch bedrijf familie Siegers en toepassing ruimte voor ruimte regeling Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Onderwerp Structuurvisie Borne 2030

Onderwerp Structuurvisie Borne 2030 B en W voorstel 14INT03990 Onderwerp Structuurvisie Borne 2030 Samenvatting voorstel De Ontwerp-Structuurvisie en het bijbehorende plan-mer zijn, naar aanleiding van nieuwe voorstellen vanuit de raad en

Nadere informatie

Onderwerp Voorstel walgebruik woonboten Weteringkade/ Almelose Pad Versienummer 1

Onderwerp Voorstel walgebruik woonboten Weteringkade/ Almelose Pad Versienummer 1 Voorstel walgebruik woonboten Weteringkade/ Almelose Pad Openbaar Onderwerp Voorstel walgebruik woonboten Weteringkade/ Almelose Pad Versienummer 1 Informant A.H.W. Koop Eenheid/Afdeling Ontwikkeling/

Nadere informatie

Datum college 12 februari 2019 Infrastructuur en duurzaamheid H.G.W.M. van Rooijen Voorkeursalternatief Hoogwaterbescherming Sint-Oedenrode

Datum college 12 februari 2019 Infrastructuur en duurzaamheid H.G.W.M. van Rooijen Voorkeursalternatief Hoogwaterbescherming Sint-Oedenrode Raadsvoorstel Datum raad 28 maart 2019 Zaaknummer 1948192570 Datum college 12 februari 2019 Portefeuille Infrastructuur en duurzaamheid H.G.W.M. van Rooijen Onderwerp Voorkeursalternatief Hoogwaterbescherming

Nadere informatie

Voorstel Het dagelijks bestuur adviseren over onderstaand conceptvoorstel aan het algemeen bestuur.

Voorstel Het dagelijks bestuur adviseren over onderstaand conceptvoorstel aan het algemeen bestuur. Onderwerp: Programmaplan versnelling HWBP dijkversterking WPM Regi_stratienummer: 2016.03155 Gezamenlijke commissie Portefeuillehouder: Rein Dupont Datum: 4 mei 2016 Vergaderingnummèr: 1 Agendapunt: 4

Nadere informatie

: *14IT026339* Aanvraag uitvoeringskrediet maatregelen in het Markdal

: *14IT026339* Aanvraag uitvoeringskrediet maatregelen in het Markdal Behandelend ambtenaar: P.A.M. Janssen Beleidsveldbeheerder: A. Meuleman Portefeuillehouder: J. van der Aa Ambtenaar aanwezig bij het DT: Ja Zaaknr. : 14.ZK08934/14.B0287 Kenmerk : 14IT026339 Barcode :

Nadere informatie

Aanvraag investeringsplan en ontwerpkrediet voor de verbreding van en de aanleg van natuurvriendelijke oevers langs de Slinksloot (gemeente Midden

Aanvraag investeringsplan en ontwerpkrediet voor de verbreding van en de aanleg van natuurvriendelijke oevers langs de Slinksloot (gemeente Midden Aanvraag investeringsplan en ontwerpkrediet voor de verbreding van en de aanleg van natuurvriendelijke oevers langs de Slinksloot (gemeente Midden Demand) Hoogheemraadschap van Delfland Kenmerk VV : 1090586

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2013/061546 Besluitnummer: 7 6.3 Onderwerp: Overeenkomst het waterschap Peel en Maasvallei over de uitvoering en beheer van

Nadere informatie

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet INT-19-47971 Raadsvoorstel Aan de raad Documentnummer : INT-19-47971 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet Inleiding Op

Nadere informatie

(2007-2013). Met het huidige vordering van beekherstel staat dit doel zwaar onder druk. Sterker, achten wij dit doel niet haalbaar.

(2007-2013). Met het huidige vordering van beekherstel staat dit doel zwaar onder druk. Sterker, achten wij dit doel niet haalbaar. voorstel aan dagelijks bestuur routing met data: overleg portefeuillehouder : 10 juni 2009 dagelijks bestuur : 1 juli 2009 algemeen bestuur adviserend : algemeen bestuur besluitvormend : steller : Jan

Nadere informatie

Onderwerp: Algemeen Bestuur. Beëindiging project Nieuwbouw gecombineerde hoogwaterloods Tradeport Noord te Venlo. Voorstel

Onderwerp: Algemeen Bestuur. Beëindiging project Nieuwbouw gecombineerde hoogwaterloods Tradeport Noord te Venlo. Voorstel Onderwerp: Algemeen Bestuur Beëindiging project Nieuwbouw gecombineerde hoogwaterloods Tradeport Noord te Venlo. Datum: 16 januari 2008 Vergaderingnummer: 1 Agendapunt: 4 Voorstel 1. Instemmen met beëindiging

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 2018MME22 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19 december 2017 NUMMER PS AFDELING Domein Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER Pauline Bredt DOORKIESNUMMER 06-22161118 DOCUMENTUMNUMMER 81C592AA

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Mid B - Geparafeerd door: Boer, G. de D&H Geparafeerd door: Boer, G. de

Parafering besluit PFO Mid B - Geparafeerd door: Boer, G. de D&H Geparafeerd door: Boer, G. de agendapunt 3.a.7 1256497 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden POP3 SUBSIDIEPROGRAMMA Portefeuillehouder Middendorp, A.J. Datum 24 mei 2016 Aard bespreking Besluitvormend Afstemming BDV/FIN CTL/MCTL

Nadere informatie

Commissie RO Periode november januari College van B&W, A. Kirkels (wethouder) en H. Litjens (wethouder) opdrachtgever b) ambtelijk

Commissie RO Periode november januari College van B&W, A. Kirkels (wethouder) en H. Litjens (wethouder) opdrachtgever b) ambtelijk 7 e tussenrapportage commissie RO Project Complex Poort van Limburg Bestemd voor Commissie RO Periode november 2011 - januari 2012 Status Openbaar Datum 24 januari 2012 1. Organisatie Gemeente Weert a)

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Herinrichting Rode Beek richting Jabeek Gemeentebladnummer :2014/27 Behandelend ambtenaar : SENDEN, TIM Agendapunt : Portefeuille : RUIMTE EN FINANCIËN Registratienummer

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Aanvullende akoestische voorzieningen Sporthal de

Nadere informatie

een aanvullend krediet van 135.000,- toe te kennen voor de uitgevoerde herstelwerkzaamheden aan de Oude Sluis te Nieuwegein.

een aanvullend krediet van 135.000,- toe te kennen voor de uitgevoerde herstelwerkzaamheden aan de Oude Sluis te Nieuwegein. VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR AGENDAPUNT 6 a/b Onderwerp: Kredietaanvraag herstelwerkzaamheden Oude Sluis Vreeswijk Nummer: 583318 In D&H: 30-10-2012 Steller: S.H.M. van de Reepe In Cie: BMZ 13-11-2012

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.1594 *B.18.1594* Landgraaf, 11 september 2018 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in Abdissenbosch

Nadere informatie

Berry Verlijsdonk raad

Berry Verlijsdonk raad Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Berry Verlijsdonk 06 13690504 berry@raadhuisadvies.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp 13raad00609 19-12-2013 Beschikbaar stellen voorbereidingskredieten

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Ber B - - D&H H Gewijzigd akkoord Geparafeerd

Parafering besluit PFO Ber B - - D&H H Gewijzigd akkoord Geparafeerd agendapunt 3.a.4 852395 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden PROJECTPLAN DUIKERS EN STUW GROENEWEG Portefeuillehouder Berg, A. van den Datum 11 mei 2010 Aard bespreking Besluitvormend Afstemming

Nadere informatie

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Raadsvergadering, 22 april 2008 Voorstel aan de Raad Nr: 228 Agendapunt: 6 Datum: 9 april 2008 Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Onderdeel raadsprogramma:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. J.A.E. Landwehr 29 november september De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Raadsvoorstel. J.A.E. Landwehr 29 november september De raad wordt voorgesteld te besluiten: Portefeuillehouder Datum raadsvergadering J.A.E. Landwehr 29 november 2018 Datum voorstel 18 september 2018 Agendapunt Onderwerp Herontwikkeling locatie Utrechtseweg 341, De Bilt De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 16 mei Nummer: 2011/6/6. Portefeuillehouder: S.M.F. Lipsch. Afdeling: Beheer. Programma: Openbare Ruimte

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 16 mei Nummer: 2011/6/6. Portefeuillehouder: S.M.F. Lipsch. Afdeling: Beheer. Programma: Openbare Ruimte \ raadsvoorstel, d.d. 16 mei 2011 Nummer: 2011/6/6 Portefeuillehouder: S.M.F. Lipsch Afdeling: Beheer Programma: Openbare Ruimte Product: Station Onderwerp: Definitief ontwerp Aan de Raad. \ Voorstel Het

Nadere informatie

agendapunt 04.H.14 Aan Commissie Waterkwaliteit

agendapunt 04.H.14 Aan Commissie Waterkwaliteit agendapunt 04.H.14 1146492 Aan Commissie Waterkwaliteit AANPASSING INVESTERINGSPLAN EN AANVRAAG UITVOERINGSKREDIET VERBREDING VAN EN AANLEG NATUURVRIENDELIJKE OEVERS SLINKSLOOT (GEMEENTE MIDDEN-DELFLAND)

Nadere informatie

Voorstel aan het AB. Van Dagelijks Bestuur Corsanr. pjmans/2012.10858. Onderwerp Afsluiten kredieten + kredietvotering nieuwe projecten 2013

Voorstel aan het AB. Van Dagelijks Bestuur Corsanr. pjmans/2012.10858. Onderwerp Afsluiten kredieten + kredietvotering nieuwe projecten 2013 FPC Voorstel aan het AB Van Dagelijks Bestuur Corsanr. pjmans/2012.10858 Onderwerp Afsluiten kredieten + kredietvotering nieuwe projecten 2013 Agendapuntnr. 7 AB-vergadering 6-12-2012 Besluit 1. Ten aanzien

Nadere informatie

Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik

Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik Nota voor : vergadering algemeen bestuur Datum : 1 juli 2015 Onderwerp : Jaarrekening 2014 en jaarverslag 2014 VNOG Agendapunt : Kenmerk : Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik Inleiding De jaarrekening

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad

Nota van B&W. Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. I.M.C. Vlugt Telefoon 5113679 E-mail: i.vlugt@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 226228 Te kopiëren: A,B,C,D

Nadere informatie

Projectplan. : Verhuuroptimalisatie Cultuurhuis Pléiade. Ambtelijk opdrachtgever : Ab van de Craats. Bestuurlijk opdrachtgever : Wethouder Bert Homan

Projectplan. : Verhuuroptimalisatie Cultuurhuis Pléiade. Ambtelijk opdrachtgever : Ab van de Craats. Bestuurlijk opdrachtgever : Wethouder Bert Homan Projectplan Projectnaam : Verhuuroptimalisatie Cultuurhuis Pléiade Ambtelijk opdrachtgever : Ab van de Craats Bestuurlijk opdrachtgever : Wethouder Bert Homan Projectleider : Arie Overheul Inhoud: 1. Inleiding

Nadere informatie

Projectplan Slikken van Flakkee Ontwerpfase quick wins 28-5-2014 Projectnummer: 16508

Projectplan Slikken van Flakkee Ontwerpfase quick wins 28-5-2014 Projectnummer: 16508 Projectplan Slikken van Flakkee Ontwerpfase quick wins 28-5-2014 Projectnummer: 16508 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overzicht van het Plangebied... 3 3 Ambitie... 3 4 Scope... 4 5 De opgave... 4 6 Fasering...

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: OORJV09. Elshoutse Zeedijk, stand van zaken

Collegevoorstel. Zaaknummer: OORJV09. Elshoutse Zeedijk, stand van zaken Zaaknummer: OORJV09 Onderwerp Elshoutse Zeedijk, stand van zaken Collegevoorstel Inleiding In dit voorstel wordt de stand van zaken voor het project Elshoutse Zeedijk voor u, ter kennisname uiteen gezet

Nadere informatie

Onderwerp: evaluatie legesverordening; wijziging legesverordening en tarieventabel

Onderwerp: evaluatie legesverordening; wijziging legesverordening en tarieventabel Onderwerp: evaluatie legesverordening; wijziging legesverordening en tarieventabel Algemeen Bestuur Portefeuillehouder: Joop de Hoon Datum: 21 november 2012 Vergaderingnummer: 6 Agendapunt: 7 Registratienummer:

Nadere informatie

Beoogd resultaat Door een gemeentelijke bijdrage aan de archeologische kosten kan het melkveebedrijf zijn uitbreidingsplannen

Beoogd resultaat Door een gemeentelijke bijdrage aan de archeologische kosten kan het melkveebedrijf zijn uitbreidingsplannen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Financiële bijdrage archeologisch onderzoek Arkelstein, Bathmen. Raadsvergadering : 24 maart 2010 Politieke markt d.d.: - Agendapunt : 6 Portef.houder : wethouders Berkelder /

Nadere informatie

AGENDAPUNT NR: Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 27 november Pagina 1 van 6

AGENDAPUNT NR: Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 27 november Pagina 1 van 6 AGENDAPUNT NR: 2008.0.107.917 Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 27 november 2008 Pagina 1 van 6 Collegenota Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2008.0.107.917 Datum Zaaknummer 2008-11-02388

Nadere informatie

Voorstel 1. Akkoord te gaan met antwoordbrief (zie bijlage 1) 2. Het Algemeen Bestuur op 25 november 2009 informeren over inkomende en uitgaande brief

Voorstel 1. Akkoord te gaan met antwoordbrief (zie bijlage 1) 2. Het Algemeen Bestuur op 25 november 2009 informeren over inkomende en uitgaande brief voorstel aan dagelijks bestuur routing met data: overleg portefeuillehouder : 4 november 2009 dagelijks bestuur : 11 november 2009 algemeen bestuur adviserend : informerend 25 november 2009 algemeen bestuur

Nadere informatie

Hard Gras. Projectplan. actief en betrokken. dewolden.nl. Projectplan Hard Gras gemeente De Wolden 1

Hard Gras. Projectplan. actief en betrokken. dewolden.nl. Projectplan Hard Gras gemeente De Wolden 1 Hard Gras Projectplan actief en betrokken dewolden.nl Projectplan Hard Gras gemeente De Wolden 1 Projectplan Hard Gras Hier mee wordt de oriëntatiefase afgesloten, de voorbereidingsfase afgerond en de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorstel Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 168639 datum voorstel: 7 september 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.2058 *B.18.2058* Landgraaf, 16 november 2018 ONDERWERP: 3e -5e begrotingswijziging 2018 en 1e begrotingswijziging 2019 BsGW

Nadere informatie

Onderwerp Elektrobootroute: aanvullend krediet voor het project 2 e fase elektrisch varen, infrastructuur en pleisterplaatsen

Onderwerp Elektrobootroute: aanvullend krediet voor het project 2 e fase elektrisch varen, infrastructuur en pleisterplaatsen LANDSCHAP WATERLAND Adviescommissie 5 november 2012 agendapunt 7 Dagelijks bestuur 15 november 2012 Algemeen bestuur 5 december 2012 Aantal bijlagen 2 Onderwerp Elektrobootroute: aanvullend krediet voor

Nadere informatie

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 Doel van deze mededeling: Provinciale Staten te informeren over het besluit van GS om een IFA bijdrage toe te kennen voor de

Nadere informatie

ALGEMEEN BESTUUR. Argumenten 1.1 Prognose eindstand traject 1 (Oostersluis-Bronssluis) Eemskanaal ligt ,- onder uitvoeringskrediet

ALGEMEEN BESTUUR. Argumenten 1.1 Prognose eindstand traject 1 (Oostersluis-Bronssluis) Eemskanaal ligt ,- onder uitvoeringskrediet ALGEMEEN BESTUUR Vergadering d.d.: 30 mei 2018 Agendapunt: 8 Betreft: Besluitvormend Proces: WSWV Portefeuillehouder: Luitjens Programma: 1. Waterveiligheid Opsteller: Walja Karten Onderwerp Herijking

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Gt:MH NHJ ïl I. Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Wethouder Van der Kooi Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Onderwerp: Uitvoeringsnotitie

Nadere informatie

agendapunt 4.3 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden VERHUIZEN REKENCENTRUM DELFLAND NAAR EXTERN DATACENTRUM Datum 19 maart 2013

agendapunt 4.3 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden VERHUIZEN REKENCENTRUM DELFLAND NAAR EXTERN DATACENTRUM Datum 19 maart 2013 agendapunt 4.3 1025383 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden VERHUIZEN REKENCENTRUM DELFLAND NAAR EXTERN DATACENTRUM Portefeuillehouder Haersma Buma, M.A.P. van Datum 19 maart 2013 Aard bespreking

Nadere informatie

Kerkrade. Nota van toelichting

Kerkrade. Nota van toelichting Kerkrade Nota van toelichting Nummer.: 4Tİ03 Behorend bij ontwerpbesluit nummer: Kerkrade, 9 februari 2 0 4 4Rb03 Onderwerp W e g v a k 4 van de Buitenring. Beslispunten. In te stemmen met de verzoeken

Nadere informatie

Beslispunten In te stemmen met het revitaliseringsplan bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen

Beslispunten In te stemmen met het revitaliseringsplan bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen Raadsvoorstel Vergadering : 25 oktober 2011 Voorstelnummer : 10.11 Registratienummer : 11.018346 Portefeuillehouder : C.H.W. Buurman Afdeling : Ruimtelijke Ordening Bijlage(n) : 2 B&W-datum/nummer : 13

Nadere informatie

Stand van zaken Meerjaren Investerings Plan en visievorming beken. Jan Jacobs

Stand van zaken Meerjaren Investerings Plan en visievorming beken. Jan Jacobs Stand van zaken Meerjaren Investerings Plan en visievorming beken Jan Jacobs Inhoud Info inzake stand van zaken: MIP-projecten invullen beleidsopgaven - WB21 - KRW (Beekherstel) Visie bovenlopen inclusief

Nadere informatie

Routekaart eerste fase schoolbestuurlijk onderzoek Scholen voor Morgen en gemeentelijke onderzoek juni 2017 tot en met december 2017.

Routekaart eerste fase schoolbestuurlijk onderzoek Scholen voor Morgen en gemeentelijke onderzoek juni 2017 tot en met december 2017. Routekaart eerste fase schoolbestuurlijk onderzoek Scholen voor Morgen en gemeentelijke onderzoek juni 2017 tot en met december 2017. Activiteit Wie Planning Actie Gemeentelijk projectplan Uitspreken intentie

Nadere informatie

agendapunt 04.B.11 Aan Commissie Waterveiligheid AANVRAAG INVESTERINGSPLAN EN KREDIET GEMAAL KERSTANJEWETERING (GEMEENTE DELFT)

agendapunt 04.B.11 Aan Commissie Waterveiligheid AANVRAAG INVESTERINGSPLAN EN KREDIET GEMAAL KERSTANJEWETERING (GEMEENTE DELFT) agendapunt 04.B.11 1066160 Aan Commissie Waterveiligheid AANVRAAG INVESTERINGSPLAN EN KREDIET GEMAAL KERSTANJEWETERING (GEMEENTE DELFT) Voorstel Commissie Waterveiligheid 04-06-2013 De VV te verzoeken:

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

Raadsvoorstel *Z F63* Onderwerp Gevolgen n.a.v. faillissement Van der Horst Vastgoedinitiatief

Raadsvoorstel *Z F63* Onderwerp Gevolgen n.a.v. faillissement Van der Horst Vastgoedinitiatief Raadsvoorstel Onderwerp Gevolgen n.a.v. faillissement Van der Horst Vastgoedinitiatief Raadsvergadering 24 september 2013 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar H.A.W.M. Daandels Ruimte en wonen

Nadere informatie

LIMBURG. Voorstel aan het AB

LIMBURG. Voorstel aan het AB WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG Voorstel aan het AB Van Dagelijks Bestuur Corsanr. pjmans/2018.07927 Portefeuillehouder M. Bouts Onderwerp Vaststellen en afsluiten kredieten op basis van MIP 2019-2028 Agendapuntnr.

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare.

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 23 december 2011 Agendapunt Onderwerp Spoorwegovergang in Leijenseweg te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Collegevoorstel AANLEIDING. Te starten met de aanbesteding voor de Kersenbaan.

Collegevoorstel AANLEIDING. Te starten met de aanbesteding voor de Kersenbaan. Collegevoorstel Sector : SOB Reg.nr. : 4339184 Opsteller : J.W. Vredenberg Telefoon : (033) 469 52 78 User-id : MEE3 Onderw erp Start aanbesteding Kersenbaan Voorstel: Te starten met de aanbesteding voor

Nadere informatie

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker.

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker. mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 ETTENILEUR Aan de raad J' JA NEE Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Postbus 10.100 4870 GA Etten-Leur T: 14 076 E: info@etten-leur.nl I: www.etten-leur.nl

Nadere informatie

Adviesnota aan de Raad

Adviesnota aan de Raad VOORBLAD Adviesnota aan de Raad Registratienummer: Datum: 27 mei 2014 Z-9782-ws / Raad-01839-ws Soort Voorstel: Onderwerp: Portefeuillehouder: Programma: Kernboodschap: Bijlagen: Stukken ter inzage: Beslispunten:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart.

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4481 Inboeknummer 11bst01486 Beslisdatum B&W 30 augustus 2011 Dossiernummer 11.35.753 RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. Inleiding Om Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

GROENGEBIED AMSTELLAND Adviescommissie 30 oktober 2012 agendapunt 14 Dagelijks bestuur 9 november 2012 Algemeen bestuur 29 november 2012

GROENGEBIED AMSTELLAND Adviescommissie 30 oktober 2012 agendapunt 14 Dagelijks bestuur 9 november 2012 Algemeen bestuur 29 november 2012 GROENGEBIED AMSTELLAND Adviescommissie 30 oktober 2012 agendapunt 14 Dagelijks bestuur 9 november 2012 Algemeen bestuur 29 november 2012 Aantal bijlagen Onderwerp Besluit Korte toelichting Consequenties

Nadere informatie

'O' akkoord. u D Aangehouden. d.d. K ; - I O - Z O ^ \

'O' akkoord. u D Aangehouden. d.d. K ; - I O - Z O ^ \ ... -. 'O' G E M E E N T E B O R N E B en W voorstel 12INT01364 Onderwerp Boekenonderzoek belastingdienst 2008-2011 Samenvatting voorstel Medio 2011 heeft door de Belastingdienst een boekenonderzoek plaatsgevonden

Nadere informatie

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied Raadsvoorstel *Z033D51A932* Aan de raad Documentnummer : INT-16-30494 Afdeling : Ontwikkeling Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader en kredieten korte termijn ontwikkeling

Nadere informatie

A L G E M E E N B E S T U U R

A L G E M E E N B E S T U U R A L G E M E E N B E S T U U R Vergadering d.d.: 30 maart 2016 Agendapunt: 12 Betreft: Besluitvormend Programma: 2. Voldoende en gezond water Portefeuillehouder: Alma Route: MT-DB-AB Onderwerp Garantstelling

Nadere informatie

Onderwerp Ontwikkelingsvisie en uitvoeringsprogramma Amstelland

Onderwerp Ontwikkelingsvisie en uitvoeringsprogramma Amstelland Adviescommissie 17 maart 2009 Dagelijks bestuur 26 maart 2009 Dagelijks bestuur 28 mei 2009 (schriftelijk) Algemeen bestuur 18 juni 2009 Aantal bijlagen: 5 Agendapunt: 9 Onderwerp Ontwikkelingsvisie en

Nadere informatie

Voorstel In te stemmen met de verlenging van het contract met Ernst & Young met één jaar.

Voorstel In te stemmen met de verlenging van het contract met Ernst & Young met één jaar. Onderwerp: Verlenging contract E&Y met één jaar Algemeen Bestuur Portefeuillehouder: A. Kersten Datum: 23 september 2009 Vergaderingnummer: Agendapunt: Voorstel In te stemmen met de verlenging van het

Nadere informatie

a. Het investeringsplan voor de NVO Boomawatering (701644) op te hogen met een bedrag van tot ;

a. Het investeringsplan voor de NVO Boomawatering (701644) op te hogen met een bedrag van tot ; agendapunt 04.B.04 1285004 Aan Commissie Stedelijk water en watersysteem OPHOGEN UITVOERINGSKREDIET VOOR NVO BOOMAWATERING EN STUW ACKERDIJKSE PLASSEN Voorstel Commissie Stedelijk water en watersysteem

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr. 5

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr. 5 Raadsvoorstel Agenda nr. 5 Onderwerp: verlenen van een krediet voor het volledig saneren van de zandweg Heibloemstraat Soort: Besluitvormend Opsteller: A.H.C. van Oijen Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8 Onderwerp Restant boekwaarde Paulusschool en Korenbloem Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

2017). Datum: Informerend. Datum: Adviserend

2017). Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Regionale Bedrijventerreinenstrategie 2. Rol van het Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Naar aanleiding van de eindrapportage

Nadere informatie

DB-vergadering 07-06-2011 Agendapunt 7

DB-vergadering 07-06-2011 Agendapunt 7 DB-vergadering 07-06-2011 Agendapunt 7 Onderwerp Intentieovereenkomst Gebiedsontwikkeling Middelsgraaf e.o. Portefeuillehouder(s) J.H.J. van der Linden Afdeling Beleid, Onderzoek en Advies Bestuursprogramma

Nadere informatie

Gecombineerde Commissie

Gecombineerde Commissie Gecombineerde Commissie Onderwerp: Afronding KRW-Moederkrediet en KRW-Kansenkrediet Portefeuillehouder: G.P. Beugelink Vertrouwelijk: nee Vergaderdatum: 30 september 2015 Afdeling: WSB Medewerker: Y. Wessels

Nadere informatie

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2013_BW_00791 Onderwerp Uitbreiden parkeren Station Sassenheim - vormend Beknopte samenvatting Voorgesteld wordt

Nadere informatie

Onderwerp Beschikbaar stellen van een krediet t.b.v. reconstructie kom Buurmalsen en vrijliggende fietspaden

Onderwerp Beschikbaar stellen van een krediet t.b.v. reconstructie kom Buurmalsen en vrijliggende fietspaden Raadsvoorstel Vergadering : 26 februari 2013 Voorstelnummer : 02.07 Registratienummer : 13.000419 Portefeuillehouder : R.S. van Meygaarden Afdeling : Ruimtelijk Beheer, Beleid Bijlage(n) : 2 B&W-datum/nummer

Nadere informatie

WBÊ Heerhugowaard 7^ &. ^ Stad van kansen ^ ^

WBÊ Heerhugowaard 7^ &. ^ Stad van kansen ^ ^ Raadsvergadering llsep Bssiuit: WBÊ Heerhugowaard 7^ &. ^ Stad van kansen ^ ^ jg^tainurnmef': j^p^omj Agendanr.: 16 Voorstelnr.: RB2011109 Onderwerp: Kredietaanvraag realisatie uitvaartfaciliteit Aan de

Nadere informatie

AGENDAPUNT 4a/b. Onderwerp: Bijstelling realisatie 1e fase Energiefabriek Nieuwegein Nummer: 626444. Voorstel. Het college stelt u voor om

AGENDAPUNT 4a/b. Onderwerp: Bijstelling realisatie 1e fase Energiefabriek Nieuwegein Nummer: 626444. Voorstel. Het college stelt u voor om VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR AGENDAPUNT 4a/b Onderwerp: Bijstelling realisatie 1e fase Energiefabriek Nieuwegein Nummer: 626444 In D&H: 02-04-2013 Steller: Tonny Oosterhoff In Cie: BMZ 23-04-2013

Nadere informatie

FAZ: Ja AB: Ja Opdrachtgever: Jelmer Kooistra

FAZ: Ja AB: Ja Opdrachtgever: Jelmer Kooistra Onderwerp: Bestuursovereenkomst inzet DAW Groningen Nummer: Bestuursstukken/2392 Agendapunt: 7 DB: Ja 13-6-2017 BPP: Ja 21-6-2017 FAZ: Ja 21-6-2017 VVSW: Nee AB: Ja 5-7-2017 Opsteller: Karel van der Vegt,

Nadere informatie

AGENDAPUNT 7. Onderwerp: Aankoop percelen BBL Nummer: 270001. Voorstel

AGENDAPUNT 7. Onderwerp: Aankoop percelen BBL Nummer: 270001. Voorstel VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR AGENDAPUNT 7 Onderwerp: Aankoop percelen BBL Nummer: 270001 In D&H: 15-12-2010 Steller: Arjan Koerhuis In Cie: BMZ Telefoonnummer: (030) 634 58 37 SKK 14-01-2010 Afdeling:

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie