Notulen Raad van Beheer 199

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Raad van Beheer 199"

Transcriptie

1 Notulen Raad van Beheer 199 Datum: 14 nov 2012, 19.00u Plaats: SteM, Sint-Niklaas Aanwezig: Luc Zwartjes, Luc Steeman, Jordy Loones, Dirk Coolsaet, Tom De Ryck, Pascal Van Gelue, Nico Van de Weghe Verontschuldigd: Geert David, Evy Copejans, Ria Van Mol, Ingrid Van den Zegel, Etienne Van Hecke, Peter Bosmans Agendapunten 1. Goedkeuring verslag RvB 198 Het verslag wordt goedgekeurd. 2. Geo-Olympiade 2012/ Voorbereiding Geo-Olympiade 2013 (Ingrid en Ria) Via mail doorgestuurd: Vorige week hebben Ria en ik de codes en affiches verzonden, er is ook een affiche voorzien voor de VLA-krant (opgehaald in Ranst en afgegeven). Het ontwerp van de affiche was eind september klaar maar door een communicatieprobleempje binnen De Boeck was men vergeten om deze te laten drukken maar alles is op tijd in orde gekomen. De inschrijvingen starten 17 november en lopen tot de eerste week na de kerstvakantie (zie vorige RvB). Op 22 november worden de laureaten van de internationale olympiades door Minister Lieten ontvangen. Ria gaat naar deze huldiging met 3 of 4 van onze deelnemers aan igeo (eventueel met ouders) Bij deze gelegenheid zal er overleg zijn met de andere wetenschapsolympiades. De stuurgroep heeft al voorstellen gedaan ivm de criteria om finalisten beter te selecteren op benodigde vaardigheden voor de internationale finale: o.a. finalisten laten kandideren en strijden voor een plaats in Japan, een taak/bespreking (Engels boek Robert) op voorhand maken om het kaf van het koren te scheiden. Alle aanpassingen moeten wel in ons reglement staan. Dat zou geen probleem zijn, er staat: de beste kandidaat. Voorstellen vanuit de RvB: een contract opstellen?, gesprek met hun leerkracht aardrijkskunde?, de 8 beste interviewen maar ook een concrete case voorleggen? De RvB vraagt om de opgestelde criteria terug te koppelen om discussies nadien te vermijden. De nieuwe criteria zouden bekendgemaakt worden in de VLA-krant van januari.

2 Concreet: de stuurgroep werkt de voorstellen concreet uit en stuurt deze voor de RvB van 9 januari naar de leden van de RvB via mail. Op 9 januari worden deze besproken. Daarna kunnen ze in de VLA-krant van januari verschijnen (zie ook agendapunt 6.2) Ingrid en Ria: sturen de voorstellen/tekst op naar de RvB voor 9 januari. Ingrid: reglement van Olympiade asap van de website halen. De finale in Vlaanderen heeft nog geen plaats van gebeuren. Lier lijkt een mogelijkheid. Internationale finale Luc Z heeft een taak binnen IGeo opgenomen en is betrokken bij MM-proef. Als Luc meegaat naar Kyoto zal er vanuit IGeo subsidie moeten komen. Normaal gaat Robert naar Kyoto. Dat zorgt voor continuïteit. Wie wordt de 2 e persoon? Luc Z neemt best niet begeleiding en meehelpen met organisatie tegelijk op, want dit is moeilijk te combineren. De stuurgroep stelt iemand voor (of een lijstje kandidaten) met de nodige argumenten en de RvB krijgt dit voorstel ter goedkeuring. Liefst iemand die vanaf nu betrokkenheid heeft bij de finale in Antwerpen tot in Kyoto. Indien er geen kandidaat is, stelt Luc Z voor om 1 iemand van de voorzitters (Ingrid en Ria) van de stuurgroep vast en alternerend mee te sturen aangevuld met een jaarlijks wisselende compagnon (die binding heeft met de olympiade). Dirk stuurt een mailtje om stuurgroep samen te roepen en zet Geert in cc. 3. Ledenadministratie (Evy, Pascal) 3.1. Stand van zaken + opvolging abonnees 376 individuele leden 135 scholen 10 gratis 7 buitenland (maar sinds de overname is er nog geen betaling toegekomen op de INGrekening). Voor de betaling van 2013 moet er een factuur gestuurd worden naar deze personen. Pascal vraagt of het lidnummer gebruikt wordt voor het inloggen? Indien niet, dan kan dit nummer gebruikt worden/aangepast worden met het jaartal van de laatste betaling. Evy laat weten aan Pascal of het lidnummer nodig is voor het inloggen. Pascal en Evy overleggen verder Koppeling ledenadministratie aan website stand van zaken Evy stuurt dit door indien belangrijke aanpassingen gebeurd zijn Vereenvoudiging status leden/lidkaart (mail Tom) De leden moet zelf een login aanmaken. Tom en Evy hebben dit al kort besproken, maar moeten nog verder overleggen. Evy en Tom overleggen verder. 4. Financiën (Tom)

3 Alle facturen en onkosten voor dit jaar moeten voor eind november bij Tom binnen zijn. Iedereen stuurt gedane onkosten voor eind november naar Tom. Dirk stuurt de vraag naar de begeleiders Prosperpolderexcursie. 5. PR en huisstijl 5.1. Banners en promotiestand Er is een folder gemaakt om geografie als belangrijk vak voor te stellen. De eigen folder is in ontwerpfase gebleven. Als we de promotiefolder opnieuw maken en elke werkgroep zijn zeg laten doen, wordt het een grote folder. Om mee te nemen naar Knag is een specifieke folder voor de Nederlandse markt om leden aan te trekken misschien een betere optie. Luc S heeft basistekst. Tom heeft foto s van symposium. Dan moet het via print-on-demand. Volgens Luc Z valt de extra kost mee. En de overschot kan naar docenten om te verdelen onder studenten. Wat moet er op staan? Website, rekeningnummer, steunt regionale werkgroepen in,... Tom stuurt foto s naar Luc S en Luc S regelt de tekst. Voorlopig resultaat wordt naar RvB gestuurd en het resultaat naar Luc Z ten laatste op 30 nov. Leden van RvB antwoorden liefst zo snel mogelijk op het ontwerp. Dirk heeft plastic bakken en een laken om de stand op te bouwen + banner. Naast de Aardrijkskunde kunnen we nog aanbieden: Balpennen van VLA. Overschot vragen olympiade (Luc Z kijkt nog eens in de stock.) Dirk vraagt aan Ria/Ingrid naar balpennen. Luc Z kijkt nog eens in de stock. 6. Publicaties 6.1. De Aardrijkskunde (Nico) De Aardrijkskunde is binnen bij de drukker en ze zijn aan het drukken. Normaal op tijd om mee te nemen naar Wageningen. Het nummer is 120 blz dik. Wordt er al gedacht aan volgend jaar? Er zijn enkele artikels opgeschoven naar volgend jaar (oa Georges Allaert). We vragen aan Jan om een tekst rond Ethiopië te maken voor de excursie Dirk schrijft iets rond 10 jaar Focus Aarde. Centraal thema? is een mogelijkheid. Nico kent een persoon wiens doctoraat draait rond luchtfoto s en de invloed van geografie op WOI. Nico mailt de mogelijke auteurs. 28 september is de excursie van Veerle. Wie vragen voor de najaarsexcursie van 2014?

4 Genk? Wallonië mag ook altijd: Doornik, Luc Z contacteert Fegepro voor de excursie VLA-krant (Geert) kopij Mag de VLA-krant in januari later verschijnen? Dan kunnen we op 9 januari over de olympiadevoorstellen beslissen, kan Geert de mensen (oa voorzitters werkgroepen) nog eens aansporen voor kopij en verschijnt de krant op 24 jan. De laatste VLA-krant is gisteren aangekomen en was nogal dun. Als we de vergaderingen van RvB beter afstemmen op deadline van het krantje, kan Geert wat extra aandacht vragen. Luc S wil verder gele blaadjes maken, maar vraagt voorstellen want de inspiratie is op. Iedereen kijkt al voor zaken die kunnen verschijnen. Geert laat weten of de VLA-krant later mag verschijnen of niet. 7. Reizen en excursies 7.1. Reisvoorstellen 2013 en verder Excursie (Westhoek/Westland) van Veerle: moet er iemand van ons bij zijn? Veerle heeft die excursie al vele malen gedaan en moet waarschijnlijk enkel gefinetuned worden. Dirk stelt voor om praktische zaken te overlopen: hoe lang eetpauze, Dirk contacteert Veerle om af te spreken met werkgroep reizen. We moeten voor de subsidies zorgen dat we genoeg punten halen en dat lukt best met (grote) reizen. Daarnaast is die reis een traditie die best niet verloren raakt. 2013:? Luc s wil Parijs organiseren. Bijvoorbeeld de meridiaan van Parijs is een interessante piste. Liefst in augustus: dan is Parijs minder druk. 2 jaar geleden logeerde Luc voor +/- 220 in een hotel dat vrij centraal ligt. We kijken best naar data van de Vliebergh om overlapping te vermijden. De aankondiging gebeurt zo snel mogelijk: in VLA-krant van januari. Dan moeten we het voorstel kunnen bespreken op 9 januari. Luc S werkt zijn voorstel uit, stuurt het door en de RvB bespreekt het op 9 jan. Rudi Goossens: Griekenland 2015? Nico of Luc Z vraagt Rudi Excursie Prosperpolder Schitterend: 35 man en een succes. Er was wel een probleem met het Havencentrum. Philippe Demoulin en het Havencentrum voelden zich gepasseerd. Luc S heeft bemiddeld en de situatie uit de doeken gedaan. De excursie is gegroeid uit een vorige activiteit en Luc S heeft toen contact opgenomen met het Havencentrum. Fons heeft het doorgeschoven naar Sofie en daarna naar Dirk Brentjens. Niemand kon er toen zijn en dit is doorgegeven naar Philippe. Die stelde dat het beter was

5 zich te wenden tot haven van Antwerpen. Philippe gaf na de uitleg toe dat er de VLA niets te verwijten is. Philippe vraagt om de excursie te mogen gebruiken in het Havencentrum. Met VLA-logo en auteur er op is dit goede reclame voor ons. Wij zijn principieel voor, met deze voorwaarden. Nico vraagt om het briefhoofd met ons logo te gebruiken en niet enkel het logo. Het Havencentrum moet wel toestemming vragen aan de 3 auteurs. Luc S geeft dit door aan het Havencentrum Dagen van de Geografie Deze zijn uitgesteld wegens te lakse manier van aanpakken: geen lokalen beschikbaar, geen strikte regeling, persoon die alles regelt heeft weinig steun, Het programma was wel voor een stuk klaar (vrijdag +/-, zaterdag excursies waren geregeld). Het moet dit academiejaar nog doorgaan om subsidies te ontvangen. Er is nog geen datum en om het te koppelen aan iets wordt dit heel nipt. Luc Z volgt verder op. 8. Website (Evy) 8.1. Stand van zaken nieuwe website 8.2. Invulling website Evy stuurt eventuele zaken door. 9. Varia / Activiteiten 9.1. IGU-atlas op Knag Er zijn exemplaren van de speciale editie van de atlas van België over. Nemen we deze mee naar Knag? We vragen best aan Etienne of dat mag. Jordy vraagt dit aan Etienne Knag 7 dec Luc Z kan er een halve dag zijn. Dirk en Evy vergezellen Notulen: agendapunten met volledige discussie of enkel de beslissing? Er wordt beslist dat de hele discussie vermelden niet altijd noodzakelijk is Prijs Focus Aarde Er is opnieuw een vraag naar sponsoring. We gaan akkoord om 500 te sponsoren Duitse organisatie Luc Z kreeg de vraag van een organisatie uit Duitsland om ons bekend te maken op hun netwerk, in ruil voor een gratis jaarboek. We gaan akkoord.

6 Luc Z stuurt het jaarboek door Tom heeft de doos met overschotten van de voorlaatste VLA-krant. Tom bezorgt er 10 aan Pascal en de rest aan Dirk voor Knag Dirk is vervangen aan het GO door Joris Goerée (moraalfilosoof).nico heeft al een mail gekregen van Joris. Het is misschien een idee om de coördinaten van pedagogisch begeleiders en inspecteurs te vermelden in VLA-krant. Op de Wiba vergadering vragen we of ze dit willen. Dirk vraagt dit in de Wiba. In VuB is Dirk opgevolgd door Anja Decoster Luc S geeft presentje aan Jan voor het gebruik van de zaal in Mercator s Er staan mails op gmail over het lidmaatschap die niet beantwoord zijn sinds augustus. Pascal opent die niet om geen verwarring te veroorzaken, want de afspraak was dat Evy dit zou verzorgen. Misschien heeft Evy ze beantwoord via hotmail? Jordy vraagt dit na. 10. Volgende vergaderingen De data moeten aangepast worden wegens de verbouwingen in het museum en de permanentie in het Stem. Normaal was de verbouwing op 28 maart afgelopen, maar deze heeft vertraging opgelopen. De volgende vergadering was voorzien op donderdag 10 januari in Kopenhagen opnieuw met de voorzitters van de regionale werkgroepen. Tom kan niet aanwezig zijn op 10, maar wel op 9 januari. De aanwezigen in de vergadering kunnen ook op woensdag 9 januari. Misschien kan dit voor de anderen ook? Luc Z gaat na of 9 januari lukt voor iedereen (doodle?) 28 maart (Mercator toch niet vrij, datum aanpassen?) 23 mei De vergadering wordt afgesloten om 21u30. De verslaggever, Jordy Loones

Notulen Raad van Beheer 198

Notulen Raad van Beheer 198 Notulen Raad van Beheer 198 Datum: 30 aug 2012, 19.00u Plaats: Mercatormuseum, Sint-Niklaas Aanwezig: Luc Zwartjes, Luc Steeman, Jordy Loones, Dirk Coolsaet, Tom De Ryck, Pascal Van Gelue, Ria Van Mol,

Nadere informatie

VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE

VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE NOTULEN Beheerraad 195 Woensdag 9 november 2011, 18.30 u Mercatormuseum Sint-Niklaas Aanwezig: Luc Zwartjes, Dirk Coolsaet, Geert David, Luc Steeman, Philip Plaetinck,

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 197

Notulen Raad van Beheer 197 Notulen Raad van Beheer 197 Datum: 21 maart 2012, 19.00u Plaats: Klaslokaal in het SteM, Sint-Niklaas Aanwezig: Geert David, Luc Zwartjes, Luc Steeman, Nico Van de Weghe, Jordy Loones, Pascal Van Gelue,

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 180

Notulen Raad van Beheer 180 . Secretariaat: Daniël Goethals 015 340216 0485 466642 daniel.goethals@telenet.be VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE Notulen Raad van Beheer 180 Datum: Plaats: 20 oktober 2008, 19.30 u Mercatormuseum, Sint-Niklaas

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 181

Notulen Raad van Beheer 181 . P.B. 88 2550 Kontich Secretariaat: Daniël Goethals 015 34 02 16 daniel.goethals@telenet.be VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE Notulen Raad van Beheer 181 Datum: Plaats: 10 december 2008, 19u30 Mercatormuseum,

Nadere informatie

6.2 Reisvoorstellen 2011 en verder

6.2 Reisvoorstellen 2011 en verder Notulen Raad van Beheer 191 Datum: 12 januari 2011, 19.00u (volgende vergaderdata zijn voorgesteld: 24 februari, 18 mei, 24 augustus en 26 oktober) Plaats: Taverne Kopenhagen, Sint-Niklaas Aanwezig: Peter

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 176

Notulen Raad van Beheer 176 . P.B. 88 2550 Kontich Secretariaat: Daniël Goethals 015 34 02 16 daniel.goethals@telenet.be VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE Notulen Raad van Beheer 176 Datum: Plaats: 17 december 2007, 19u30 Mercatormuseum

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 175

Notulen Raad van Beheer 175 . P.B. 88 2550 Kontich Secretariaat: Pascal Van Ghelue 015 61 81 63 pascal.vanghelue@lne.vlaandere n.be VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE Notulen Raad van Beheer 175 Datum: Plaats: 24 oktober 2007, 19u30

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011

Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011 Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011 Aanwezig Diaine Sacha Wim Goedertier Ann Bogaert Peter Hulpiau Ben Bollaert Pat Pollefeyt Sofie Knockaert Axelle De Schrijver Schoolteam Rony Troch,

Nadere informatie

1 Goedkeuring verslag vorige vergadering... 2 2 Algemene afspraken... 2 3 Volgende vergadering... 2 4 Actielijst... 2

1 Goedkeuring verslag vorige vergadering... 2 2 Algemene afspraken... 2 3 Volgende vergadering... 2 4 Actielijst... 2 Google Vergadering van 15 februari 2011 Aanwezig: Pieter-Jan Van Aeken Eric Stevens Steyn Slagmolen Cindy Jansen Mathi De Pauw Verontschuldigd: / Afwezig: / Voorzitter: Cindy Jansen Verslaggever: Pieter-Jan

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Miranda van Haaren Aanwezig: - Visscher - Marc Gouwerok - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille Afwezigen: -

Nadere informatie

Verslag vergadering 18-11-2010

Verslag vergadering 18-11-2010 Verslag vergadering 18-11-2010 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h30 AANWEZIGEN: Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), An Sevenants (AS), Daniël De Jaeger (directeur; DDJ), Annie Van Avondt (juf.

Nadere informatie

Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen

Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen Deel A. De SRC Artikel 1. Namen 1. De commissie draagt de naam Studiereizencommissie, hierna af te korten tot SRC. De SRC is een commissie van

Nadere informatie

Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen

Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Reinold BORRÉ Voorzitter P.F.V Karin De PAUW Sportief Directeur PFV Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Vlaamse Geograf ie Olympiade

Vlaamse Geograf ie Olympiade Vlaamse Geograf ie Olympiade Schooljaar 2014-2015 20ste editie Meedoen is belangrijker dan winnen. De gedachte die Pierre de Coubertin meegaf aan de moderne Olympische Spelen in 1896. Vlaamse Geografie

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de raad van bestuur van 23 februari AGENDA

Verslag van de vergadering van de raad van bestuur van 23 februari AGENDA VLAAMSE KARATE FEDERATIE vzw Ondernemingsnummer 428240053 Vleugel van de Belgische Karate Federatie vzw Via de Belgische Karate Federatie vzw aangesloten bij: European Karate Federation World Karate Federation

Nadere informatie

Homeraad Home Boudewijn

Homeraad Home Boudewijn Homeraad Home Boudewijn Verslag vergadering homeraad 3 oktober 2006 Keuken 14 e verdieping 20u00 21u45 Aanwezig: Ann Frederix, Bart Mesuere, Bram Van Gansbeke, Bruno Speder, Eveline Snoeck, Jeroen Vercruyce,

Nadere informatie

Verslag vergadering BSG gtgv 15/10/2013

Verslag vergadering BSG gtgv 15/10/2013 Verslag vergadering BSG gtgv 15/10/2013 Agenda: 0) Aanwezigheden 1) Goedkeuring van verslagen 2) Woord van de voorzitter 3) Financiën 4) Zaal 5) Shop 6) ST-V 7) Massacantus 8) Plakretributie Solvay vs

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Aanwezig : Diaine Sacha, Ilse Pauwelyn, Veerle Vandenbussche, Ann Bogaert, Peter Hulpiau, Jutta Rogge, May De Clerck Schoolteam : Ronny Troch, juf Viva,

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster.

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. 2. De cliëntenraad helpt mee om alles

Nadere informatie

Wall-e, jouw KLJ-assistent online!

Wall-e, jouw KLJ-assistent online! Wall-e, jouw KLJ-assistent online! Handleiding 1. Algemene voorwaarden Door gebruik te maken van Wall-e ga je als bestuurslid akkoord met de algemene voorwaarden. Deze voorwaarden vind je terug op de KLJ-website

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Deadlines Dossier Mobility Online In geval van Erasmus Placement moet je dossier in Mobility Online volledig in orde zijn tegen de volgende

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT: VRAAG EN ANTWOORD

EXAMENREGLEMENT: VRAAG EN ANTWOORD Op de website van de universiteit vind je een forum waar je vragen kan stellen over de examens en het examenreglement. Medewerkers van de universiteit of collegastudenten kunnen dan een antwoord geven

Nadere informatie

Toelichting. toegang tot de VCA opleiding + examen bij een erkend examencentrum

Toelichting. toegang tot de VCA opleiding + examen bij een erkend examencentrum Toelichting toegang tot de VCA opleiding + examen bij een erkend examencentrum 1. Situering Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten geeft met de steun van de Vlaamse overheid aan alle werkzoekenden, uitzendkrachten

Nadere informatie

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 Aanwezig: Rikkers, van Lieshout, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar Afwezig (met kennisgeving, vanwege zwangerschapsverlof):

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 30 januari 2012

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 30 januari 2012 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 30 januari 2012 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Jolande Hondius Y Team Coby Markerink N Team Edwin Snel Y Ouder Cilia van Veen Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder

Nadere informatie

Vlaamse Geograf ie Olympiade

Vlaamse Geograf ie Olympiade Vlaamse Geograf ie Olympiade Schooljaar 2013-2014 19de editie Meedoen is belangrijker dan winnen. De gedachte die Pierre de Coubertin meegaf aan de moderne Olympische Spelen in 1896. 1 Wedstrijdsecretariaat

Nadere informatie

Stuurgroep Zorgtrajecten

Stuurgroep Zorgtrajecten Aanwezig: Dr. Leon Bayart, Dr. Bart Bossuyt, Dr. Areski Boumendil, Dr. Thierry Crepel, Dr. Gilles Deleu, Dr. Ivan Devriendt, Dr. John Leenknegt, Dr. Luc Vanneste, Julie Descamps Verontschuldigd: / PUNT

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement Alle studenten die naar het buitenland gaan voor een stage moeten een dossier aanmaken in Mobility Online. Meer info over de procedures

Nadere informatie

Dit moet gemotiveerd worden in het projectvoorstel en wordt mee beoordeeld bij de evaluatie.

Dit moet gemotiveerd worden in het projectvoorstel en wordt mee beoordeeld bij de evaluatie. 0 OP ESF Vlaanderen 2014-2020 FAQ oproep 315 Innovatie door adaptatie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit 1. Moeten de promotor en partners Vlaamse dienstverleners zijn? De promotor en

Nadere informatie

1. 与 荷 兰 语 之 家 (Huis van het Nederlands) 一 起 为 您 找 一 个 最 适 合

1. 与 荷 兰 语 之 家 (Huis van het Nederlands) 一 起 为 您 找 一 个 最 适 合 Onthaalbureau Inburgering Antwerpen 安 特 卫 普 市 社 会 融 入 接 待 处 Bent u nieuw in Vlaanderen en wilt u Nederlands leren? wilt u meer weten over het leven in Vlaanderen? zoekt u werk? hebt u andere vragen? Onthaalbureau

Nadere informatie

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott Verslag Bestuursvergadering Locatie De Warandepoort, vergaderlokaal 1 Tijdstip Woensdag 29 november 2017 om 20u Aanwezig: Angèle Hoovelts, Steuts, Rob Bartholomees, Rudy Geirnaert, Jean-Pierre Leonard,

Nadere informatie

NOTA. Be kendmaking data herexamens. Onderwerp: Bekendmaking data herexamens Datum: 30/09/2015. Document voor. Ewoud De Sadeleer, Joris Gevaert

NOTA. Be kendmaking data herexamens. Onderwerp: Bekendmaking data herexamens Datum: 30/09/2015. Document voor. Ewoud De Sadeleer, Joris Gevaert NOTA Be kendmaking data herexamens Onderwerp: Bekendmaking data herexamens Datum: 30/09/2015 Status discussienota Document voor AV Redacteur Ewoud De Sadeleer, Joris Gevaert RvB-lid Joris Gevaert Probleemstelling

Nadere informatie

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005 Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen uitgave 2005 Steeds meer kinderen stellen vragen aan de Kinderrechtswinkels over echtscheiding. Scheiden kan niet zomaar, je moet heel veel regels

Nadere informatie

Stap 1: je eigen website registreren & activeren

Stap 1: je eigen website registreren & activeren Stap 1: je eigen website registreren & activeren Je eigen website registeren We gaan nu echt aan de slag en gaan in een mum van tijd onze eigen website reeds hebben gestart. Je eigen website is niet meer

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2012-2013

Sectorwerkstuk 2012-2013 Sectorwerkstuk 2012-2013 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014 KAATSENTITEIT VLAANDEREN v.z.w. Maatschappelijke zetel: Houtmarkt 1, 9300 Aalst Secretaris-Schatbewaarder Thierry Dufour Zeuningenstraat 12 1570 Tollembeek Tel.: 0475/61.00.77 E-mail: Thierry.Dufour@telenet.be

Nadere informatie

1. een e-mailadres aanmaken

1. een e-mailadres aanmaken e-mailen met Windows Live Hotmail 1. een e-mailadres aanmaken We gaan nu zelf een e-mail adres aanmaken. Dit moet je maar één keer doen. Daarna kan je altijd met datzelfde adres werken. We kiezen voor

Nadere informatie

Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei

Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei Aanwezig/ juf Leen, Peter, Debbie, Linda, Leentje, Kathleen,Kristien, Veerle, Dirk, Patrick meester Maarten, Kristel Afwezig en verontschuldigt/ Lode, Els,

Nadere informatie

Jan Simon Mulder, Yvonne Ros, Miranda Paalberg (met bericht).

Jan Simon Mulder, Yvonne Ros, Miranda Paalberg (met bericht). De Dijk SG Klein, veilig en eigentijds Notulen van de OR vergadering d.d. 02 april 2014 Aanwezig: Aline Brienne, Ferry Meijlink, René Groenigen, Angelique de Pie, Natasja Boogaard, Margreet Wiersma, Corine

Nadere informatie

Vlaamse Geograf ie Olympiade

Vlaamse Geograf ie Olympiade Vlaamse Geograf ie Olympiade Schooljaar 2015-2016 21 ste editie Meedoen is belangrijker dan winnen. De gedachte die Pierre de Coubertin meegaf aan de moderne Olympische Spelen in 1896. 1 Wedstrijdsecretariaat

Nadere informatie

WG IKZ. Vergadering 19/05/2010 Huis der apothekers 20.30u. Vergadering

WG IKZ. Vergadering 19/05/2010 Huis der apothekers 20.30u. Vergadering WG IKZ Vergadering 19/05/2010 Huis der apothekers 20.30u Vergadering Aanwezig: Bieke, Veerle, Rein, Rudi, Luc, Lieve, Ann en Jo Verontschuldigd: Lieven Start vergadering: 20.30u Einde vergadering: 22.45u

Nadere informatie

Uittreksel uit de PROCLAMATIEBUNDEL van de Finale van de 17 de Geografie-olympiade (*) 2011-2012

Uittreksel uit de PROCLAMATIEBUNDEL van de Finale van de 17 de Geografie-olympiade (*) 2011-2012 Uittreksel uit de PROCLAMATIEBUNDEL van de Finale van de 17 de Geografie-olympiade (*) 2011-2012 woensdag 23 mei 2012 Nationaal te Brussel (*)De Vlaamse Geografie olympiade wordt ondersteund door de minister

Nadere informatie

leertraject voor werkzoekenden in de elektrotechniek

leertraject voor werkzoekenden in de elektrotechniek Galvanistraat 51 6716 AE Ede T 0318-631 670 E info@elektroraad.nl www.elektroraad.nl leertraject voor werkzoekenden in de elektrotechniek een initiatief van Elektroraad auteur: Peter Treffers gewijzigd:

Nadere informatie

Verslag van de Bestuursvergadering (BV) van woensdag 8 juni BERTIN Etienne, CAUS Magda, CLOTTENS Emiel, DE POTTER Marc, VANTILBORGH Rik

Verslag van de Bestuursvergadering (BV) van woensdag 8 juni BERTIN Etienne, CAUS Magda, CLOTTENS Emiel, DE POTTER Marc, VANTILBORGH Rik Bridgeclub Heusden Verslag van de Bestuursvergadering (BV) van woensdag 8 juni 2011. Aanwezig: BERTIN Etienne, CAUS Magda, CLOTTENS Emiel, DE POTTER Marc, VANTILBORGH Rik 1. De voorzitter, MDP, opent de

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Verslag vergadering 13/11/2006

Verslag vergadering 13/11/2006 Verslag vergadering 13/11/2006 Aanwezig: Iris, Osmo, Sven, LuCas, Akke, CD, Dobbie, Jessie, Bart, Bram, Free, propolis Verontschuldigd: Zeger, David, Lotte les: Peter Evaluaties Brouwerijbezoek Tof, 9man.

Nadere informatie

Bestuursvergadering Augustus 2014. Agenda: Vergadering: Datum: dinsdag 5 augustus om 18u. Aanwezig (met stemrecht): Project Gert Vercleyen

Bestuursvergadering Augustus 2014. Agenda: Vergadering: Datum: dinsdag 5 augustus om 18u. Aanwezig (met stemrecht): Project Gert Vercleyen Bestuursvergadering Augustus 2014 Datum: dinsdag 5 augustus om 18u Agenda: Project Gert Vercleyen Goedkeuren verslag vorige vergadering Update projecten deur gandalf gamification Update Club Mate Goedkeuring

Nadere informatie

Ouderraad. Datum vergadering: 23 september Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen. 21 oktober 2014

Ouderraad. Datum vergadering: 23 september Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen. 21 oktober 2014 Datum vergadering: 23 september 2014 Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen Ouderraad Volgende vergadering: 21 oktober 2014 Aanwezig Verontschuldigd Victor Dries,Yo Wouters,Marianne

Nadere informatie

Inhoudstafel. aflevering december nieuwsbrief van de pedagogische begeleidingsdienst

Inhoudstafel. aflevering december nieuwsbrief van de pedagogische begeleidingsdienst nieuwsbrief van de pedagogische begeleidingsdienst pedago aflevering 120 6 december 2004 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Personeelsnieuws van de PBD... 2 Dilys Vyncke afwezig tot 21 maart 2005... 2 Nieuws

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2014

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2014 Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord...2 2. Ontwikkeling ledenbestand en wachtlijst...2 3. 2014: jaaroverzicht in vogelvlucht...3 4. Verantwoording bestuur...7 1 1. Voorwoord

Nadere informatie

Amsterdam, 12 september 2014. Stadsdeel Zuid Secretaris Bestuurscommissie Zuid Afd. Bestuursondersteuning Leden van de Bestuurscommissie

Amsterdam, 12 september 2014. Stadsdeel Zuid Secretaris Bestuurscommissie Zuid Afd. Bestuursondersteuning Leden van de Bestuurscommissie Amsterdam, 12 september 2014 Telnr. 020-6643282 Stadsdeel Zuid Secretaris Bestuurscommissie Zuid Afd. Bestuursondersteuning Leden van de Bestuurscommissie Per fax nr. 020-25243652524365 verzonden. ( totaal

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 13 09-03-2016 In dit nummer: Uitnodiging Violenverkoop Debattoernooi

Nadere informatie

STAGEPLAN. Datum inlevering /./ 20 Datum bespreking toetsingscie. /./ 20. Datum inleveren reflectieverslag Akkoord reflectieverslag ja nee

STAGEPLAN. Datum inlevering /./ 20 Datum bespreking toetsingscie. /./ 20. Datum inleveren reflectieverslag Akkoord reflectieverslag ja nee Het is van groot belang om een helder stageplan te maken. Het stageplan maak je voordat je op stage gaat. In dit stageplan beschrijf je je eigen verplichtingen en geeft school aan waar zij voor verantwoordelijk

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Deadlines Dossier Mobility Online In geval van Erasmus Placement moet je dossier in Mobility Online volledig in orde zijn tegen de volgende

Nadere informatie

Handleiding Bardienstplanner Versie 1.2

Handleiding Bardienstplanner Versie 1.2 Versie 1.2 Inleiding Beste leden, Hieronder vind je een handleiding voor de bardienstplanner zoals deze wordt toegepast op onze website www.tclangenboom.nl. Deze handleiding geeft een beschrijving weer,

Nadere informatie

Verslag vergadering OR 11 december 2014

Verslag vergadering OR 11 december 2014 Verontschuldigd: Bob Leysen, Saar Meganck, Irmine Vermander, Katrien Billiet Notulist : Tine Beke 1.Schoolraad De leden van de schoolraad willen de mening van de OR horen over de organisatie van een schooldag

Nadere informatie

Stuurgroep Zorgtrajecten

Stuurgroep Zorgtrajecten Aanwezig: Dr. Bossuyt Bart, Dr. Boumendil Areski, Dr. Crepel Thierry, Dr. Devriendt Ivan, Dr. Leenknegt John, Dr. Vanneste Luc, Van Den Moorter Eve (stagiair Dr. Boumendil) Verontschuldigd: Dr. Deleu Gilles,

Nadere informatie

Notulen vergadering oudervereniging de Pontus. Datum: 16 september 2018 Locatie: Koffiekamer SMH Notulist: Yvette Tax

Notulen vergadering oudervereniging de Pontus. Datum: 16 september 2018 Locatie: Koffiekamer SMH Notulist: Yvette Tax Notulen vergadering oudervereniging de Pontus Datum: 16 september 2018 Locatie: Koffiekamer SMH Notulist: Yvette Tax Aanwezig: Hyun-Sook Poppelaars-Fens, Ilse van Dam, Zosia Engelenburg, Yvette Tax, Silvia

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur

Verslag Dagelijks bestuur Verslag Dagelijks bestuur 13 november 2018 Verslaggever: Evy D hollander Aanwezigheid De Meyer Magda A Durmaz Dilek A D hollander Evy A Wittock Patrick A Goethals Jan A De Prycker Ilke V Baeke Etienne

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

Starthandleiding voor administrator

Starthandleiding voor administrator Deze starthandleiding is bedoeld voor administrators van sportclubs die Team-in-Touch willen gaan gebruiken. Met deze handleiding kunt u een eerste begin maken met het beheren van uw teams, de clubinformatie

Nadere informatie

Vul energieovernamedocumenten in.

Vul energieovernamedocumenten in. U verhuist? Vul energieovernamedocumenten in. Waarop moet u letten en welke formulieren hebt u nodig als u verhuist? In deze folder ontdekt u alles wat u voor elektriciteit en/of aardgas moet regelen.

Nadere informatie

1. Doelstelling. 2. Het triumviraat

1. Doelstelling. 2. Het triumviraat Huishoudelijk reglement Letsgroep -VrouwHolle- Begijnendijk 1. Doelstelling Vrouw Holle is een groep mensen uit Begijnendijk en omstreken, die met elkaar hun diensten, goederen en/of kennis willen uitwisselen.

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online Erasmus Placement - Erasmus Belgica Placement - Non Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online Erasmus Placement - Erasmus Belgica Placement - Non Erasmus Placement Handleiding Mobility Online Erasmus Placement - Erasmus Belgica Placement - Non Erasmus Placement Deadlines Meer info over de procedures en deadlines vind je in de informatiebrochure over internationale

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Inleiding Overeenkomstig de statuten (art. 19) kan de vereniging reglementen opstellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief n 8, april 2007

Nieuwsbrief n 8, april 2007 VLAAMSE VERENIGING tot BEHOUD van HISTORISCHE VAARTUIGEN vzw Lakenmakersstraat 41 B-2800 Mechelen Nieuwsbrief n 8, april 2007 Beste leden, Donderdagavond 5 april kwam uw bestuur weer bij elkaar, deze keer

Nadere informatie

Over WeTransfer: WeTransfer:

Over WeTransfer: WeTransfer: Er zijn verschillende online diensten waarmee u bestanden die te groot zijn om te mailen, kunt versturen. Vandaag bespreken we een van die online diensten: WeTransfer! U kunt bestanden van maximaal 2 GB

Nadere informatie

Verhuist uw contract voor elektriciteit en aardgas met u mee?

Verhuist uw contract voor elektriciteit en aardgas met u mee? Verhuist uw contract voor elektriciteit en aardgas met u mee? U verhuist. Waarop moet u letten en welke formulieren hebt u nodig? In deze folder ontdekt u alles wat u voor elektriciteit en/of aardgas moet

Nadere informatie

GEMEENTE LOPIK INVENTARIS COLLECTIE "1940-1945" VAN BENSCHOP LOPIK MAART 2005

GEMEENTE LOPIK INVENTARIS COLLECTIE 1940-1945 VAN BENSCHOP LOPIK MAART 2005 ^v GEMEENTE LOPIK INVENTARIS COLLECTIE "1940-1945" VAN J.H. BATS TE BENSCHOP LOPIK MAART 2005 H.W. LUTEN -1- De familie J.H. Bats is zo vriendelijk een aantal herdrukken van oorlogskranten en affiches

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Datum: 24 mei 2014 Locatie: Hotel Bergse Bossen in Driebergen Voorzitter: Ewout Brunt Notulist: Willemien Uijl 1. Opening door de voorzitter dhr.

Nadere informatie

Bent u nog geen lid ga naar stap 6. Heeft u nog geen inloggegevens ga naar stap 4 voor het aanmaken van een account.

Bent u nog geen lid ga naar stap 6. Heeft u nog geen inloggegevens ga naar stap 4 voor het aanmaken van een account. Ledenvereniging Evean, Icare, Meander Inloggen op de website van de ledenvereniging Blankenstein 400 Postbus 900 7940 KE Meppel Telefoon 088-383 20 00 Internet www.ledenvereniging.nl Deze instructie legt

Nadere informatie

14 mei 2019, 11u-13u, Huis van de Sport, Gent

14 mei 2019, 11u-13u, Huis van de Sport, Gent Verslag Raad van Bestuur ICES 14 mei 2019, 11u-13u, Huis van de Sport, Gent Aanwezig: Leden van de Raad van Bestuur: Kristine De Martelaer, Annick Willem, Piet Meneve, Patrick De Poorter, Fien Denijs,

Nadere informatie

voor 29% was gezelligheid de aanleiding makkelijk als iemand weg weet zegt 4% 2% wil als sponsor betrokken zijn 2% werd lid vanwege onze clubkleding

voor 29% was gezelligheid de aanleiding makkelijk als iemand weg weet zegt 4% 2% wil als sponsor betrokken zijn 2% werd lid vanwege onze clubkleding Enquêtevragen Aantal verwerkte lijsten Antwoorden 55 ontvangen antwoorden, is 50% van onze leden 1. aantal jaren lid van club leden die geantwoord hebben zijn gemiddeld 10,7 jaren lid 2. waarom lid geworden

Nadere informatie

Verslag vergadering. Agendapunt November u30 Hof van Woinke

Verslag vergadering. Agendapunt November u30 Hof van Woinke Verslag vergadering 22 November 2012 19u30 Hof van Woinke Voorzitter Luc De Wilder Aanwezig Secretaris Patrick Vansantvoort Aanwezig Penningmeester Philippe Meeus Aanwezig Bestuursleden aanwezig F. Cornand

Nadere informatie

Pedagogische studiedag 01-03-2013

Pedagogische studiedag 01-03-2013 SMARTSCHOOL MET LEERLINGEN (voor beginners) J.SLEEBUS 1. Handleiding 1.1. Lees de handleiding 1.2. Doorzoek de handleiding 1.3. Download tools 1.4. Nieuw en interessant 2. Profiel 2.1. Persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond

Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond (VGR) Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond De vergadering wordt geleid door dhr. Riekus Wolzak. Notulist is Jan

Nadere informatie

Training 4 Werkbespreking en vergadering

Training 4 Werkbespreking en vergadering Training 4 Werkbespreking en vergadering Opdracht 1 Zoeken en overleggen Je krijgt van de docent één plaatje. Dat plaatje maakt deel uit van een kort stripverhaal. Dat verhaal bestaat uit vier tot zes

Nadere informatie

WIN Een jaar lang meespelen met de nieuwe Lotto of een Fiat cinquecento MET RADIO 2 EN DE NATIONALE LOTERIJ

WIN Een jaar lang meespelen met de nieuwe Lotto of een Fiat cinquecento MET RADIO 2 EN DE NATIONALE LOTERIJ Wedstrijdreglement WIN Een jaar lang meespelen met de nieuwe Lotto of een Fiat cinquecento MET RADIO 2 EN DE NATIONALE LOTERIJ Versie: 14 november 2011. 1. Organisator Deze wedstrijd wordt georganiseerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding One Stop Webshop Voor Klarna Factuur en Klarna Account

Gebruikershandleiding One Stop Webshop Voor Klarna Factuur en Klarna Account Gebruikershandleiding One Stop Webshop Voor Klarna Factuur en Klarna Account One-Stop-Webshop Datum Versie Handleiding Klarna Factuur en Klarna Account januari 2011 1.2 Auteur Telefoonnummer One-Stop-Webshop

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Handboek Politiek. Derde Kamer der Staten-Generaal

Handboek Politiek. Derde Kamer der Staten-Generaal Handboek Politiek Derde Kamer der Staten-Generaal Hallo Kamerlid van de Derde Kamer der Staten-Generaal, Gefeliciteerd! Deze week ben jij een politicus. Je gaat samen met je klasgenoten discussiëren over

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit

Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit DIS/APISID/09-04-2013 Dienst Internationale Samenwerking/Integratie Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056 62 13 87 F 056 60 66 96 integratie@waregem.be

Nadere informatie

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren...

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren... Inhoudsopgave Inleiding...2 1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3 2. Declaraties... 4 3. Facturen... 5 4. Loonafrekeningen...5 5. Declaratiematrix... 5 6. DeclaratieGoedkeuren... 7 7. DeclaratieStappen...

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad van Beheer van maandag 16 april 2007.

Verslag van de vergadering van de Raad van Beheer van maandag 16 april 2007. Notulen 2007/04 Verslag van de vergadering van de Raad van Beheer van maandag 16 april 2007. Naam Aanw. Afw. Veront. Volmacht aan Callens Gauthier GCL X De Vreese Roger RDV X Fauconnier Jean-Marie JMF

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden?

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Erasmusbestemming: Zagreb Kroatië... Academiejaar: 2014. - 2015. Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De rechtenfaculteit is centraal

Nadere informatie

Handleiding. My.tentoo voor werkgevers en opdrachtgevers

Handleiding. My.tentoo voor werkgevers en opdrachtgevers Handleiding My.tentoo voor werkgevers en opdrachtgevers Algemeen In deze handleiding leggen wij je stap voor stap uit wat de mogelijkheden zijn met my.tentoo. Ga naar de website my.tentoo.nl. Als je nog

Nadere informatie

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering 1. vooraf In 2014 organiseert de VRP de Vlaamse Ruimtelijke

Nadere informatie

Verslag ouderraad nr. 6

Verslag ouderraad nr. 6 Verslag ouderraad nr. 6 Aanwezig KS/LS Ann OR DIR Mario, Marc, Katrijn, Jos Dirk Verontschuldigd KS/LS Patricia OR Rina, Nele, Geert, Jorre, Wouter, Loesje, Sophie, Kaat, Leen, David, Annemieke DIR / Verslag

Nadere informatie