Koersen naar de toekomst. Onze Kracht. uw Vooruitgang!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Koersen naar de toekomst. Onze Kracht. uw Vooruitgang! www.havenland.nl info@havenland.nl"

Transcriptie

1 Koersen naar de toekomst Onze Kracht uw Vooruitgang!

2 en Van HavenLand HavenLand adviseert en begeleidt (watersport )verenigingen, bedrijven, gemeenten en par culieren op het gebied van: Ruimtelijke ontwikkeling, handhaving, vergunningen, procedures; Duurzaamheid, energie, milieu; Strategie, bedrijfsontwikkeling, Subsidies; Personeelsbeleid, arbo zaken; Kennisnetwerken, samenwerking, draagvlak; En nog veel meer. In de bijgevoegde koerskaarten vindt u diverse voorbeelden van wat wij voor u kunnen betekenen. Naast deze voorbeelden verrichten wij vooral maatwerk, voor de op u toegesneden situa e en uw wensen. Met onze kennis en exper se besparen wij u jd, verhogen uw succeskans en ze en wij ons in om uw wens te realiseren. Wij nemen u zorgen uit handen, zodat u zich weer op uw core business kunt richten. Wij ze en ons in om uw droom of wens zo snel mogelijk te verwezenlijken en/of in stand te houden. Hiertoe ze en we onze kennis en netwerken in en commi eren wij ons persoonlijk voor u. HavenLand = Ac veren van vastgelopen processen; Verbinden van mensen, bedrijven en instan es; Ontzorgen van U. R. Hendriks Onze posi e : Wij zijn sparringpartner, adviseur of uitvoerder. Net wat nodig is. Wie zijn wij? F. Helsloot Ir. Rob Hendriks Expert Strategie, Visie, Duurzaamheid, Subsidies en Lobby rob@havenland.nl Ir. Frank Helsloot Expert Ruimtelijke Ordening, Energie, Milieu en Lobby frank@havenland.nl Herman Sars Expert Personeel en Organisa e herman@havenland.nl H. Sars Wim Moorman Expert Arbo wetgeving, Verzuim en Re integra e wim@havenland.nl W. Moorman

3 Zonnepaneel-Scan Zonnepanelen brengen energie in uw bedrijf. Imago, groene stroom of warmte en direct leveren aan uw klanten. Makkelijk gezegd, maar is dit economisch interessant? Wat is de terugverdien jd van de investering? Wij rekenen voor uw specifieke situa e uit of zonnepanelen rendabel (kunnen) zijn en wat de meest interessante installa e en omvang is. Onze posi e : Wij zijn sparringpartner bij alle ini a even om uw jachthaven / vereniging duurzaam te maken. In 3 stappen : In een telefonisch gesprek luisteren wij naar uw wensen en bespreken we wat de scan voor u kan opleveren. U levert ons vervolgens een schets van het beschikbare dakoppervlak, uw jaarrekening, een jaaroverzicht van het elektriciteitsbedrijf en evt. andere relevante documenten. Wij beoordelen voor u de meest kansrijke op e, berekenen de rentabiliteit en formuleren aanbevelingen. We geven aan wat de kosten zijn voor aanschaf, installa e en aanslui ng van de panelen, de op male omvang en de terugverdien jd. Dit alles in een beknopte rapportage. Waarom is het zinvol om zonnestroom te gebruiken? Door gebruik te maken van groene stroom draagt u direct en aantoonbaar bij aan een beter milieu. Zonder twijfel verbetert het uw imago en kunt u besparen op uw onkosten. De stroom kunt u zelf gebruiken, verkopen (walstroom, inpandige bedrijven) of terug leveren aan het net. Bij een grote oppervlakte kunt u zelfs een secundaire inkomstenbron creëren. Wanneer moet ik met een dergelijk traject starten? U kunt op ieder moment starten. Sommige subsidieregelingen kennen echter een beperkte inschrij ermijn, zorg dat u voordien de aanvraag op orde hee. Inzicht in het beschikbare dakoppervlak (en helling), inzicht in uw stroomverbruik (jaaroverzicht van uw leverancier) en jaarrekening (in verband met fiscale aspecten). U dient eigenaar of (langdurig) pachter van het dak te zijn waarop u de zonnepanelen zult plaatsen. Wat kost een zonnepaneel scan? Een scan kost 100, (ex BTW). Is er garan e op succes? Nee, niet voor iedereen is het rendabel om zonnepanelen toe te passen. Wij leveren u een zorgvuldig oordeel, met onderbouwing. U kunt daarna dus in ieder geval voor eenieder aantonen waarom het in uw geval wel / niet haalbaar is. We kunnen de aanschaf, aanleg en aanslui ng van de installa e voor u verzorgen, lokale of regionale subsidies zoeken en aanvragen, alterna eve groene energiebronnen op haalbaarheid onderzoeken, U ondersteunen bij de verkoop van overtollige energie, een duurzaamheid scan uitvoeren, arbeidsprocessen doorlichten of optreden als duurzaamheidcoördinator voor uw bedrijf. We kunnen ook uitzoeken of zonnewarmte niet veel interessanter voor u is.

4 Duurzaamheid-scan Duurzaam is noodzaak, gezond ondernemerschap. Duurzaamheid is noodzaak, is ondernemerschap en kenmerkt zich door een systema sche aanpak. Een duurzaam bedrijf genereert business. De duurzame ac viteiten moeten passen in een visie en zichtbaar zijn in alle bedrijfsprocessen. Duurzaamheid is een zakelijke afweging geworden, een logisch onderdeel van goed ondernemerschap. Veel ondernemers kunnen een steuntje in de rug gebruiken bij de zakelijke en systema sche benadering van duurzaam ondernemerschap. HavenLand biedt u daarvoor onze Duurzaamheidscan: inzicht in de beste kansen voor uw bedrijf. Waarom is een scan zinvol? Door de scan houden wij u een spiegel voor die laat zien hoe uw bedrijf invulling gee aan duurzaam ondernemerschap. Vaak blijkt dat u meer aan duurzaam ondernemen doet, dan u verwacht, maar ook dat u blinde vlekken hee. Niet alleen halen we die punten naar voren, wij tonen u tevens de quick wins. De scan kan u helpen bij het voeren van een stakeholderdialoog. De scan kan een bijdrage leveren aan uw duurzaamheidverslag (of een aanvulling op uw jaarverslag). De scan is de basis voor een gerichte aanpak de duurzaamheid van uw bedrijf te vergroten. Wat zijn de belangrijkste aspecten? De duurzaamheid scan gaat systema sch in op de drie dimensies van duurzaam ondernemen: People, Planet en Profit (John Elkington). De sociaal culturele, ecologische en economische aspecten worden in onderlinge samenhang beschouwd. Binnen elke dimensie wordt uitgegaan van good management prac ces die in de prak jk hun kracht hebben bewezen. Het laatste en belangrijkste principe is dat duurzaamheid in de bedrijfsvoering wordt geïntegreerd volgens de Deming cyclus: Plan, Do, Check, Act. Wanneer moet ik met een duurzaamheid scan starten? Nu, of zo snel mogelijk. Inzicht in de opzet van uw onderneming / vereniging, met name t.a.v. de aspecten People, Planet en Profit. Wat kost een duurzaamheid scan? Een scan kost 1.700, ex BTW. Zijn er garan es op succes? Ja, wij garanderen u dat we verbeterpunten aan kunnen geven. Lukt ons dat niet, dan krijgt u uw geld terug (no idea, no pay). We kunnen het gehele vervolgtraject voor u verzorgen. Wij begeleiden de uitvoering of adviseren u hoe u dat zelf kunt doen. Wij kunnen subsidies, vergunningen en contracten verzorgen. Dit alles kan ook op deelonderwerpen, zoals zonne energie.

5 Bestemmingsplananalyse Een deskundige analyse van het (voorontwerp of ontwerp ) bestemmingsplan op kansen en knelpunten voor uw haven, bedrijf of vereniging. Wij geven u aan hoe uw wensen in het bestemmingsplan verankerd kunnen worden. Waarom is een bestemmingsplananalyse zinvol? Op 1 juli 2013 moeten alle bestemmingsplannen geactualiseerd zijn. Veel gemeenten zullen dit in 2011 of 2012 doen. Het bestemmingsplan gee aan wat wel en niet is toegestaan. Het gee of ontneemt u rechten. Het bestemmingsplan wordt eens in de 10 jaar door de gemeente herzien. Voorbeeld: Voor elk perceel wordt aangegeven welke bestemming er geldt. Dat kan watersport zijn, water, of iets geheel anders is. Horeca is een aparte bestemming, dat mag niet zomaar. Een kan ne is weer iets anders. Daarbij wordt aangegeven welk gebruik is toegestaan, of je mag graven, een steiger mag hebben, etc. Wijkt het gebruik af van de bestemming, dan moet de gemeente ingrijpen. Zorg dus dat het bestemmingsplan overeenkomt met het door u gewenste gebruik. Hebt u een tanksta on? Dan zijn er afstandscriteria tot andere bestemmingen. Woningbouw nabij het water is zeer gewild voor de rust, maar een haven met zeilboten en/of repara e vormt een bron voor klachten in de toekomst. De bestemming van uw omgeving is dus belangrijk. Wanneer moet ik met een dergelijk traject starten? Zo vroeg mogelijk. Als uw wensen op jd bij de gemeente bekend zijn, kunnen zij die opnemen in het bestemmingsplan. Zo vormt u de regels naar uw wensen. Hoe later u komt, hoe minder graag de gemeente mee zal werken. De voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan duurt 1 2 jaar. Zorg dat u er vroeg genoeg bij bent. Wij vragen slechts inzicht in uw wensen en plannen voor de toekomst. Ook willen we weten wat u daarover al met de gemeente hebt besproken. De rest zoeken wij zelf uit. Wat kost een bestemmingsplananalyse? De prijs is gewoonlijk (a ankelijk van de omvang) al gauw Als watersporters doen wij graag iets extra s voor u. Wij bieden u in 2011 een complete analyse voor 200, per loca e. U kunt het resultaat binnen 2 weken na opdrachtaanvaarding digitaal tegemoet zien. Wat krijgt u hiervoor? U krijgt een analyse van de consequen es van het (ontwerp )bestemmingsplan voor uw loca e. U krijgt aanbevelingen wat u moet doen om de beste bestemming te realiseren. U kunt daarmee ac ef voor uw wensen en rechten opkomen. Zijn er garan es op succes? Ja. Verenigingen, jachthavens en bedrijven zijn beter in staat hun doelen te bereiken, wanneer het bestemmingsplan daartoe ruimte biedt. We kunnen het gehele traject voor u verzorgen. Van begeleiding van een klankbordgroep, tot bezwaren bij de rechtbank. Wij stellen ook zelf nieuwe (postzegel )bestemmingsplannen op of doen de aanvraag van allerhande vergunningen.

6 Innovatie & netwerk Het oprichten en begeleiden van een innova e en kennisnetwerk. Innova enetwerken kunnen op elk thema gericht zijn, van techniek tot sociale innova e of duurzaamheid. Waarom is een innova enetwerk zinvol? Door deelname aan een innova enetwerk kunnen ondernemers, bestuurders en verenigingen leren van de fouten van een ander. Het voordeel is dat u die fouten niet zelf hoe te maken. Nog mooier is dat u ook kunt leren van de successen waar anderen trots op zijn en die successen slim kan kopiëren naar uw eigen situa e. Omdat een innova enetwerk vraaggestuurd is, doet u veel relevante kennis op. Wat is een innova enetwerk? Een innova enetwerk kan zich richten op duurzaamheid, nieuwe inkomstenbronnen, techniek, etc. U komt met collega s bijvoorbeeld 1x per 6 weken bijeen voor een lezing, discussie en of excursie. Bij een duurzaam innova enetwerk zou het de ene keer om zonne energie kunnen gaan, de volgende keer om vuilwaterafvoer. Bij een inkomens innova enetwerk kan het gaan om het opze en van horeca, energieproduc e, zorg jachthavens etc. De deelnemers kiezen het onderwerp uit en een netwerkcoördinator organiseert de bijeenkomsten. U luistert, kijkt en discussieert met collega s die al prak jkervaring hebben opgedaan, wetenschappers, leveranciers, beleidsmakers etc. Alles is er op gericht om u kennis te verschaffen, waarna u zelf besluit of u investeert in die innova e of niet. Wanneer moet ik met een innova enetwerk starten? Op ieder moment in de jd, wanneer u kansen ziet voor de toekomst en daarover in gesprek wilt gaan met collega s en deskundigen. Tijd, openheid en crea viteit. Wat kost deelname aan een innova enetwerk? Deelnamekosten zijn a ankelijk van de aard van het netwerk en de frequen e waarmee het bijeen komt. Sommige netwerken zijn volledig gesubsidieerd en daardoor voor de deelnemers gra s. Zijn er garan es op succes? Ja. Je leert er al jd van. Welke voorbeelden zijn er? HavenLand coördineert een innova enetwerk Nieuwe Energiesystemen in de glastuinbouw. HavenLand hee een netwerken opgezet voor elektrisch vervoer en slimme netwerken (smart grids). Er zijn ook goede voorbeelden in de gezondheidszorg, pla elandsvernieuwing, financiering van nieuwe natuur, etc. We kunnen individuele bedrijven, samenwerkingsverbanden en verenigingen helpen bij de implementa e van innova es. We kunnen subsidies en fondsen verwerven. Wij kunnen de juiste partner zoeken om uw (al dan niet gedroomde) innova e te verwezenlijken. Wij verzorgen eventuele vergunningaanvragen en bestemmingsplanwijziging.

7 Visie & strategisch plan Ideeën genereren, visie vormen, plannen maken. Wij ontwikkelen een nieuwe visie op uw jachthaven en/of vereniging. Dat doen we uiteraard samen met u. Op basis van deze visie maken wij een strategisch (stappen ) plan, dat concreet maakt hoe u de gestelde doelen kunt bereiken. Wij zijn uw sparring partner, we verrichten al het benodigde voorwerk en onderzoek. Waarom is visieontwikkeling en strategische planvorming zinvol? Een (nieuwe) visie, de daarvan afgeleide missie en de concrete doelen verhelderen voor uzelf waarop u zich moet focussen. Middelen als geld, jd en mensen zijn al jd beperkt en moeten daarom gericht ingezet worden. Een visie helpt u besluiten te nemen en verklaart aan derden waarom u die besluiten neemt. Daarmee bereikt u dat mensen u gaan steunen en het weerhoudt u ervan zijpaden te bewandelen. Omdat wij kri sch en ona ankelijk zijn, helpen wij u om uw ideeën aan te scherpen. Wanneer wij vervolgens een deel van de uitvoering van u overnemen, bespaart u jd en versnelt u de realisa e van uw plannen. Wanneer moet ik met een dergelijk traject starten? Op ieder moment in de jd, wanneer u kansen ziet voor de toekomst. Tijd en openheid in uw meningen en wensen. Wat ziet u als kans en wat ziet u als bedreiging? Uiteindelijk moeten het uw gedachten zijn, die wij verwoorden in uw visie. In het strategisch plan ze en wij dit om naar oplossingen en mogelijkheden die bij u en uw organisa e passen. Wat kost visieontwikkeling en strategische planvorming? Visievorming is maatwerk. Wij bieden u gra s een eerste gesprek aan. We kunnen een prijs afspreken indien we een indica e hebben van de hoeveelheid werk, maar als mede watersporters willen we toch iets extra s voor u doen. We bieden u 10% kor ng op het ontwikkelen van een visie of strategisch plan. Zijn er garan es op succes? Ja. Verenigingen, jachthavens en bedrijven zijn beter in staat hun doelen te bereiken, wanneer zij een visie hebben en werken volgens een strategisch plan. Welke voorbeelden zijn er? Een kleine greep uit onze ac viteiten op dit gebied: HavenLand hee een visie, bijbehorend plan en exploita e geschreven voor de ontwikkeling van de stadshaven in Wijk bij Duurstede. We helpen een watersportvereniging met de ontwikkeling van nieuwe verenigingshaven in de Duinen Bollenstreek. Voor een jachthaven ontwikkelden we een nieuwe visie op de horeca. We kunnen als projectleiders de coördina e c.q. uitvoering van uw plan ter hand nemen; een projec eam samenstellen en partners voor u aantrekken; subsidies en vergunningen aanvragen; draagvlak zoeken en belangen behar gen.

8 Subsidiewerving Wij zoeken voor u subsidie en vragen hem voor u aan. We adviseren u, indien nodig, hoe uw kansen op de subsidietoewijzing groter kunnen worden. Waarom is het aanvragen van een subsidie zinvol? Subsidies en fondsen zijn er in alle soorten en maten. Zij bieden u een kans om de realisa ekosten van uw plan te dekken. Bedenk dat U vaak als tegenpresta e aan verplich ngen van de subsidiegever moet voldoen. De uitbetaling vindt vaak laat of na afloop van het project plaats. Een toegewezen subsidie kan posi ef uitwerken op de beslissing van een externe geldschieter om uw project te (voor)financieren. Wanneer moet ik een subsidieaanvraag doen? Zo vroeg mogelijk. Sommige subsidies kunnen slechts gedurende een bepaalde jd van het jaar aangevraagd worden, met een vooraf bepaalde inleverdatum. Bij een aantal subsidies geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt of dat er geloot wordt op volgorde van binnenkomst. Het schrijven van een gedegen plan kost jd. Bijna al jd geldt de regel dat je niet met de uitvoering begonnen mag zijn voordat de subsidieaanvraag is ingediend. Vergunningen maken soms deel uit van de aanvraag. Veel subsidietrajecten kennen een doorloop jd van 6 12 maanden. Wij vragen in eerste instan e slechts inzicht in uw wensen en plannen voor de toekomst. Als wij een subsidieprogramma vinden dat bij u past, vragen wij u extra informa e ter beantwoording van (verplichte) vragen van de subsidiegever. Wat kost een subsidieonderzoek of een subsidieaanvraag? Voor leden van de watersportbond bieden wij het volgende aan: Subsidieonderzoek: De prijs van een subsidieonderzoek is 300 (excl. BTW). U krijgt dan een overzicht van de subsidieprogramma s die op dat moment in de jd van toepassing zijn op uw plan. Subsidieaanvraag: De kosten zijn a ankelijk van het subsidieprogramma en het aan te vragen subsidiebedrag. We kunnen uw aanvragen verzorgen voor een vast bedrag of no cure no pay. Zijn er garan es op succes? Nee, helaas niet. De reden is dat een toekenning van heel veel factoren a ankelijk is, om uw risico te beperken bieden we daarom de subsidieaanvraag no cure no pay aan. HavenLand hee al vele succesvolle subsidieaanvragen gedaan. Het hoogste, door ons toedoen toegekende bedrag is tot nu toe Wij kunnen u verder ontzorgen door: het ontwikkelen van plannen en visies, het aantrekken van geschikte uitvoeringspartners, het verzorgen van steun en draagvlak, projectmanagement en vergunningen. Wij helpen graag bij de realisa e van uw toekomstplannen.

9 Lobby, draagvlak, consortia De juiste boodschap bij de juiste mensen, door een (beknopte) lobbystrategie. Het uitvoeren van een lobbytraject om draagvlak te winnen voor uw ideeën en plannen. Het zoeken en vinden van medestanders die uw droom ondersteunen, het vormen van een netwerk. Zo nodig formeren wij een (uitvoerend) consor um. Waarom is lobby, draagvlak verkrijgen en/of het formeren van een consor um zinvol? U zult al jd te maken krijgen met externe invloeden die uw plannen beïnvloeden. Lobby creëert en versterkt posi eve invloeden van buitenaf. Een netwerk creëert kansen. Communica e met de overheid versnelt processen. Met een bewuste lobby kunt u medestanders vinden die uw belangen of inzichten delen. Er wordt contact gelegd met de juiste mensen. Samen staat u sterk. Door vooraf uw strategie te bepalen werkt u planma ger, wordt uw slagkracht vergroot en uw jd gericht besteed. Het kan zinvol zijn om lobbygesprekken, draagvlakonderzoek en consor umforma e niet zelf uit te voeren. Bijvoorbeeld omdat u zelf emo oneel te zeer betrokken bent, u het te druk hee of omdat u uw plannen geheim wilt houden. Hoe eerder u start, hoe meer jd u hee om medestanders te vinden en het proces te beïnvloeden. U vergroot de kans op succes. Wanneer moet u een lobby starten? Zodra u plannen hee, wilt uitbreiden of iets nieuws wilt ontwikkelen, u een vergunning nodig hee of nieuwe leden / klanten. Maar ook kunt u een lobby starten wanneer anderen een plan hebben waarvan u schade kunt ondervinden. Inzicht in uw wensen en plannen voor de toekomst, het probleem en evt. gemaakte afspraken. Wat kost dit? Voor de leden van het watersportverbond bieden wij het volgende aan: Lobbystrategie: Voor 200 (excl. BTW) krijgt u een beknopte lobbystrategie, waarin wij adviezen wie te benaderen, met welke boodschap en mogelijke partners of tegenstanders. Lobbytraject, draagvlak onderzoek en consor um formeren: Wij voeren gesprekken voor u, bereiden deze voor en schrijven een uitgebreide lobbystrategie. De vergoeding bedraagt 100, per uur per persoon (excl. BTW en onkosten). Alle ac es worden met u doorgesproken. Zo houdt u de kosten in de hand. Zijn er garan es op succes? Het is mensenwerk, rela es en communica e. Garan es zijn daarom niet voor 100% verzekerd. Maar 80% van de besluiten wordt genomen op basis van emo e en gevoel. We garanderen onze persoonlijke aandacht, betrokkenheid en maximale inzet. We gaan buiten de bekende paden en gebruiken daarbij onze (poli eke) netwerken. De kans op succes is daarmee groot. Natuurlijk helpen en ontzorgen we u graag in al uw rela es met de overheid en derden. Dat kan zijn bij het ontwikkelen van plannen, strategieën, overleg met uw buren, maar evenzeer bij handhavingsprocedures en vergunningaanvragen, duurzaamheidsontwikkelingen en nog veel meer. Wij ondersteunen u graag bij het realiseren van uw toekomstplannen.

10 Personeelszaken HavenLand biedt u advies en ondersteuning bij uw aanpak van al uw personeelsaangelegenheden. Naast wat u wilt of moet doen, ligt de nadruk van het advies en de ondersteuning vooral op hoe u zaken op moet pakken. Naast advies, voeren wij deze taken desgewenst uit om u te ontzorgen. Waarom bieden wij dit aan? Bijna alle bedrijven, maar ook veel verenigingen, hebben personeel in dienst. Dit is meestal de grootste kostenpost. Door een goede aanpak en personeelsorganisa e kunt u hierop besparingen realiseren. Denk daarbij aan Arbo, verzuim, toepassing cao, Wet en regelgeving, func oneren van medewerkers en het personeelshandboek. Vergeet ook de voorbereiding niet bij ontslagzaken. Op al deze gebieden kunt u voor situa es komen te staan die uiteindelijk veel jd en geld kosten, wanneer u niet kiest voor de juiste aanpak. Niet alleen WAT maar vooral HOE! Op internet of bij brancheorganisa es kunt u (bijvoorbeeld via een HR helpdesk) veel informa e vinden over de meest voorkomende zaken die u moet regelen wanneer u een medewerker in dienst neemt, hebt en/of wilt houden, of wanneer u juist afscheid van hem/haar wilt nemen. Er is een breed scala aan tools, handboeken en cao kennis beschikbaar. Met die informa e hee u vast wel inzicht in WAT u moet doen. HavenLand begeleidt u in HOE u deze zaken uitvoert. Hoe u het aanpakt is cruciaal om: personeelsproblemen te voorkomen; te besparen op personeelskosten; goed personeel aan te nemen; gemo veerde en goed func onerende medewerkers te hebben en houden; verloop tegen te gaan; afscheid te nemen van medewerkers, indien dit nodig of gewenst is. HavenLand wil u vooral ondersteunen bij het HOE? Wij doen dat par me of op afroep, zodat u als ondernemer bezig bent met uw corebusiness. U bespaart jd omdat u niet meer belast bent met concrete personeelsaangelegenheden of geconfronteerd wordt met wijzigende wet en regelgeving. Onze ervarenheid spaart u jd uit en beperkt uw risico s en kosten. Wat kost advies en ondersteuning door HavenLand? HavenLand werkt op uurtarief of via een abonnement. Omdat de eerste stap begint met inzicht bieden wij u een vrijblijvende personeelsscan aan voor 150,. excl. BTW. Deze scan gee u inzicht in al uw aandachtspunten en besparingsmogelijkheden op personeel. Op het gebied van personeelsbeleid kunnen we u verder van dienst zijn op het gebied van Arbodienstverlening. Zie voor beide de aparte koerskaart. Vragen over personeelszaken? Dhr. Herman Sars staat u graag te woord ( ) of kijk op de website

11 ARBO dienstverlening Een deskundige ondersteuning om uw verzuim in de hand en daardoor overzichtelijk te houden vanaf de eerste ziektedag. Door ons unieke abonnement ri enstructuur bespaart u op (onnodige) ziektekosten. Werken is gezond. Daarom begeleiden wij werkgevers om het verzuim zo laag en kort mogelijk te houden. Wij gaan uit van de vraag wat een zieke werknemer nog wel kan, opdat hij zo snel mogelijk weer inzetbaar is. Het voordeel voor de werkgever is dat werknemers sneller weer aan het werk zijn en voor de werknemers geldt dat de drempel om te herva en lager is. Hoe realiseren wij dat? Naast verzuimbegeleiding vanaf de eerste ziektedag bieden wij u een dekkend bedrijfsartsennetwerk aan. Hierdoor kunnen we op 34 plaatsen in Nederland consulten inplannen of op loca e inze en. Wij zorgen voor de verzuimadministra e. Dit is belangrijk wanneer u bijvoorbeeld met een UWV arbeidsongeschiktheidsontslag afscheid moet nemen. Een voorbeeldsitua e is ziekte aan het eind van de contractperiode, terwijl u afscheid wilt nemen van deze werknemer. U hee geen zorgen meer met de regels, wanneer u UWV proof bent. Wij zorgen er voor dat de arbeidstermijn niet onnodig wordt opgerekt en u wordt ondersteund door een cliëntvolgsysteem (Humannet). Verder staat er een team van deskundigen klaar om u te ondersteunen bij risicoinventarisa e & evalua e (RI&E), re integra e (spoor 2). Bij arbeidsconflicten wordt gezorgd voor een Mediator. Wat kost het? We werken met een abonnement ri enkaart systema ek. Naast een basis bedrag van 30, per persoon per jaar zijn alle verdere kosten op basis van benodigde c.q. uitgevoerde dienstverlening. Via een offerte met prijslijst is de dienstverlening op afroep beschikbaar. Hierdoor hee u al jd vooraf zicht op de kosten en weet u wat u krijgt. Hierdoor bent u verzekerd van minimale begeleiding en voldoet u aan de we elijke eisen. De ingehuurde dienstverlening wordt achteraf gefactureerd. Om inzicht in uw huidig verzuim en verzuimcontract te krijgen, komen we vrijblijvend bij u langs. Een (eventuele) overgang zullen wij begeleiden. Naar aanleiding van dit bezoek zal er een offerte worden opgemaakt. Wanneer kunt u met onze arbodienstverlening starten? Op elk moment kunnen wij starten en u begeleiden met de overstap naar onze services. Op het gebied van personeelsbeleid kunnen we u verder van dienst zijn met advies en ondersteuning op het gebied van personeelszaken. Zie hiervoor de aparte koerskaart. Vragen over ARBO dienstverlening? Arbospecialist Wim Moorman staat u graag te woord ( ) of kijk op de website

12

pedagogie van het jonge kind

pedagogie van het jonge kind BACHELOR pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching DE GEDRAGSINDICATOREN VOOR AFSTUDEERSTAGE (WIE DOET WAT? WELKE INDICATOREN? WELKE VERWACHTINGEN?) DEEL 1: WIE DOET WAT? ROL VAN DE STUDENT:

Nadere informatie

WE VANGEN DE KRACHT WE PAKKEN DE ENERGIE

WE VANGEN DE KRACHT WE PAKKEN DE ENERGIE ARBODIENSTVERLENING WE VANGEN DE KRACHT WE PAKKEN DE ENERGIE zorgt voor arbeidskracht WE ZIEN HET DOEL WE ZORGEN VOOR RESULTAAT Ik ben trots op mijn mensen. En zuinig op mijn tijd. Ik wil een arbodienst

Nadere informatie

10 Tips bij een reorganisatie

10 Tips bij een reorganisatie Marianne Eisma advocaat legal 10 Tips bij In het Arbeidsrecht gaat het erom het juiste proces te volgen om het uiteindelijke doel te bereiken. U moet daarvoor de tijd nemen, te snelle en niet goed voorbereide

Nadere informatie

Tot snel! Beatrijs Oosterhof

Tot snel! Beatrijs Oosterhof Pijler 1 Positiviteit Toen ik star e met Eyes for Details had ik drie belangrijke punten voor ogen: posi viteit, beleving en verkoop. Drie punten die belangrijk zijn voor iedereen die werkt in de belevingswereld.

Nadere informatie

Vragenlijst Zonnepanelenscan Vul onderstaande lijst zo compleet mogelijk in en stuur hem daarna op.

Vragenlijst Zonnepanelenscan Vul onderstaande lijst zo compleet mogelijk in en stuur hem daarna op. De Vlashoven 48, 2211 wp Noordwijkerhout Leidseweg 568, 2253 js Voorschoten E: info@havenland.nl W: www.havenland.nl KvK: 51650819 Noordwijkerhout, 23 juni 2014 Vragenlijst Zonnepanelenscan Vul onderstaande

Nadere informatie

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA MKB ondernemer wil duiding cijfers & strategisch advies van zijn accountant Uitkomst wetenschappelijk onderzoek onder ondernemers Klantonderzoek SRA en Universiteit

Nadere informatie

Koen Nieuwenhuis. Advies-specialist voor het Buitengebied

Koen Nieuwenhuis. Advies-specialist voor het Buitengebied Koen Nieuwenhuis Advies-specialist voor het Buitengebied Kort voorstellen Problematiek asbestdaken Wetgeving Tijdig voorsorteren 2024 Subsidiemogelijkheden Zonnepanelen ja of nee? De Asbesttrein 1-1-2016

Nadere informatie

Zonne-energie. Zonnepanelen & zonnecollectoren

Zonne-energie. Zonnepanelen & zonnecollectoren Zonne-energie Zonnepanelen & zonnecollectoren ZONNE-ENERGIE Maak gebruik van de zon! Door zelf energie op te wekken middels zonnepanelen en/of zonneboilersystemen kan uw organisatie veel besparen op de

Nadere informatie

V EEN BREED P MV OOR ALLE V GM V ORMEN V AKKET DIENSTEN V AN GESPLITST ONROEREND GOED E MANA GEMENT

V EEN BREED P MV OOR ALLE V GM V ORMEN V AKKET DIENSTEN V AN GESPLITST ONROEREND GOED E MANA GEMENT MVGM VVE MANAGEMENT EEN BREED PAKKET DIENSTEN VOOR ALLE VORMEN VAN GESPLITST ONROEREND GOED MVGM VVE MANAGEMENT Eindelijk hebben we het meerjaren onderhoudsplan en het beheer van het verplichte reservefonds

Nadere informatie

Energieke Regio in Holland Rijnland? Alphen aan den Rijn 11 november 2015

Energieke Regio in Holland Rijnland? Alphen aan den Rijn 11 november 2015 Energieke Regio in Holland Rijnland? Alphen aan den Rijn 11 november 2015 Krijn Ratsma (architect en voorzitter Stichting Energieke Regio) inhoud: ontstaan Energieke Regio opzet van het project ook in

Nadere informatie

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT Exact Online CASE STUDY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT En daarna dat van ondernemers Onze branche staat

Nadere informatie

Meten is weten : Naar hanteerbare presta-e- indicatoren van integrale aanpak gezinnen met mul-problema-ek. 14 november 2013 Dr.

Meten is weten : Naar hanteerbare presta-e- indicatoren van integrale aanpak gezinnen met mul-problema-ek. 14 november 2013 Dr. Meten is weten : Naar hanteerbare presta-e- indicatoren van integrale aanpak gezinnen met mul-problema-ek 14 november 2013 Dr. Rienk Prins 1 Thema s 1. Inleiding: enkele basisbegrippen (en voorbeelden):

Nadere informatie

veel gestelde vragen en antwoorden

veel gestelde vragen en antwoorden Uw openbare apotheek certificeren: veel gestelde vragen en antwoorden Wat zijn de voordelen? Hoe werkt certificering via DEKRA? Ik wil me laten certificeren. Aan welke eisen moet ik voldoen? Hoe kan ik

Nadere informatie

TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE

TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE Hoe werkt de Verzuimaanpak van MODINT Arbo? Met de Verzuimaanpak van MODINT Arbo ondersteunt MODINT Arbo u bij verzuim in uw

Nadere informatie

Dienstenwijzer & Tarieven Mediation & Scheiding

Dienstenwijzer & Tarieven Mediation & Scheiding Dienstenwijzer & Tarieven Mediation & Scheiding Financialis T 0315-843614 info@financialis.nl Vogelenzangweg 6 7071 PT Ulft KVK 09179343 Inhoud 1. Wie zijn wij? 2. Registratie 3. Wat kunt u van ons verwachten?

Nadere informatie

Noodzakelijke cultuurveranderingen in de orthopedische hulpmiddelenzorg?!

Noodzakelijke cultuurveranderingen in de orthopedische hulpmiddelenzorg?! Noodzakelijke cultuurveranderingen in de orthopedische hulpmiddelenzorg?! Presenta-eonderdelen: Beschikbaar kader voor kwalita-eve hulpmiddelenzorg De huidige prak-jk Waardoor wordt de prak-jk bepaald

Nadere informatie

Een hart voor mensen en een scherp oog voor cijfers!

Een hart voor mensen en een scherp oog voor cijfers! Een hart voor mensen en een scherp oog voor cijfers! 2014 Verzuimland Vermelde prijzen zijn gebaseerd op het prijsniveau van 2014 De klant centraal Wij zijn een dynamisch en innovatief bedrijf op het gebied

Nadere informatie

Een gelukkig leven. Mensen en digitaal werken

Een gelukkig leven. Mensen en digitaal werken Een gelukkig leven Mensen en digitaal werken 2015-2016 Ben de Jong is associate partner bij Digital. Hij is specialist op het gebied van digitaal werken, metadatering, digitaal archiveren, e-depot en kwaliteit.

Nadere informatie

Brochure Strax Outplacement B.V. 2018

Brochure Strax Outplacement B.V. 2018 Brochure Strax Outplacement B.V. 2018 Outplacement Vanaf 2003 onze core business Algemeen Vanaf 2003 hebben wij ons gespecialiseerd in het uitvoeren van maatwerk outplacement programma s. Sinds die tijd

Nadere informatie

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt ook wel maatschappelijk ondernemen, maatschappelijk betrokken ondernemen, duurzaam ondernemen of ethisch

Nadere informatie

Groepen 1 en 2 We starten in augustus 2016 met twee kleutergroepen. De kinderen komen hier spelenderwijs in aanraking met de Daltonbeginselen, waarbij

Groepen 1 en 2 We starten in augustus 2016 met twee kleutergroepen. De kinderen komen hier spelenderwijs in aanraking met de Daltonbeginselen, waarbij Wat leert mijn kind op de Jorisschool? Op de Jorisschool vinden we een aantal zaken erg belangrijk. Dat is op de eerste plaats de persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen en het leren omgaan met elkaar

Nadere informatie

Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen

Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen Blömer accountants en adviseurs Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen Als professional op het gebied van accountancy en fiscale advisering zijn we u graag van dienst. Deskundig en betrokken

Nadere informatie

ONLINE VOORRAADBEHEER Nieuwsbrief September 2010

ONLINE VOORRAADBEHEER Nieuwsbrief September 2010 G S D A U T O M A T I S E R I N G UW PARTNER IN ICT EN BUSINESS SOLUTIONS ONLINE VOORRAADBEHEER Nieuwsbrief September 2010 Nieuwsbrief September 2010 Inhoud Algemeen Dashboard Management rapportage Budge

Nadere informatie

DOT Impact analyse. Voor ziekenhuizen en medisch specialisten LOGEX

DOT Impact analyse. Voor ziekenhuizen en medisch specialisten LOGEX Financiële DOT Impact analyse Uitgangspunt: Het ontwikkelen van een begrijpbare en werkbare DOT Impact oplossing voor ziekenhuizen. Door de analyses specifiek en begrijpbaar te maken voor ziekenhuizen

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Masterclasses Bouw. Bouwpartners. Programma. Masterclasses

Masterclasses Bouw. Bouwpartners. Programma. Masterclasses Masterclasses Bouw Programma Masterclasses 2015 2016 1 Masterclasses overzicht 2015 2016 MC 1 10 09 2015 MC 2 01 10 2015 MC 3 29 10 2015 MC 4 19 11 2015 MC 5 10 12 2015 MC 6 07 01 2016 MC 7 21 01 2016

Nadere informatie

office & IT solutions IT Services Uitgebreide IT diensten voor kleine en middelgrote onderdnemingen. msupport

office & IT solutions IT Services Uitgebreide IT diensten voor kleine en middelgrote onderdnemingen. msupport office & IT solutions IT Services Uitgebreide IT diensten voor kleine en middelgrote onderdnemingen. msupport mpower mcloud Uw IT-infrastructuur con nu onder controle De efficiën e van uw bedrijf berust

Nadere informatie

Zonnepanelen aanbieden aan je medewerkers Stap voor stap

Zonnepanelen aanbieden aan je medewerkers Stap voor stap Zonnepanelen aanbieden aan je medewerkers Stap voor stap Foto: Willem Mes In dit plan kun je stap voor stap lezen hoe je via een Zon-Privé actie eenvoudig zonne - panelen kunt aanbieden aan je medewerkers.

Nadere informatie

Waarom dit Hand- en hartsboek christelijk leiderschap?

Waarom dit Hand- en hartsboek christelijk leiderschap? Waarom dit Hand- en hartsboek christelijk leiderschap? Het onderwerp leiderschap blij in onze Nederlandse samenleving actueel. Gebrek aan leiderschap is zo ongeveer het grootste verwijt dat je een poli

Nadere informatie

s-gravenhage 27 November 2012 Activiteit: OPRICHTEN BUURTENERGIEBEDRIJF IN DE STATIONSBUURT Aanvraag subsidieverlening Planontwikkeling 1

s-gravenhage 27 November 2012 Activiteit: OPRICHTEN BUURTENERGIEBEDRIJF IN DE STATIONSBUURT Aanvraag subsidieverlening Planontwikkeling 1 Subsidieaanvraag : oprichten buurtenergiebedrijf in de schilderswijk 1 s-gravenhage 27 November 2012 Activiteit: OPRICHTEN BUURTENERGIEBEDRIJF IN DE STATIONSBUURT Aanvraag subsidieverlening Planontwikkeling

Nadere informatie

Meer wooncomfort. Nu tijdelijk 250,- korting op. van een zonneboiler. en minder energieverbruik door 100% rendement van de zon

Meer wooncomfort. Nu tijdelijk 250,- korting op. van een zonneboiler. en minder energieverbruik door 100% rendement van de zon WIJ REGELEN HET VOOR U! Nu tijdelijk 250,- korting op uw zonnepanelensysteem bij de aanschaf van een zonneboiler Zonneboiler Meer wooncomfort en minder energieverbruik door 100% rendement van de zon voltalimburg.nl/zonneboiler

Nadere informatie

MVGM, DÉ VASTGOEDREGISSEUR WAT UW VASTGOED OOK VOOR U BETEKENT, MVGM HELPT U

MVGM, DÉ VASTGOEDREGISSEUR WAT UW VASTGOED OOK VOOR U BETEKENT, MVGM HELPT U MVGM, DÉ VASTGOEDREGISSEUR WAT UW VASTGOED OOK VOOR U BETEKENT, MVGM HELPT U VOORWOORD 2 VOORWOORD WE HEBBEN ÉÉN BELANGRIJKE OVEREENKOMST: ÚW VASTGOED Met plezier stel ik u ons bedrijf voor. MVGM ontzorgt

Nadere informatie

Wie kiest voor continuïteit, kiest voor Gezondernemen. Gemak, Eenvoud en Zekerheid

Wie kiest voor continuïteit, kiest voor Gezondernemen. Gemak, Eenvoud en Zekerheid Wie kiest voor continuïteit, kiest voor Gezondernemen Gemak, Eenvoud en Zekerheid Het Gezondernemingsplan is een combinatie van verzuimverzekeringen en verzuimmanagement van SFS Verzekeringen en het ArboFlexiPlan

Nadere informatie

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek KvK Ondernemerspanel onderzoek Smart Industry Algemene gegevens: Start- en einddatum onderzoek: 02-07-2014 tot 22-07-2014 Aantal deelnemende ondernemers: 484 (doelgroep mkb-topsectoren) In dit document

Nadere informatie

SALARISADMINISTRATIE

SALARISADMINISTRATIE SALARISADMINISTRATIE Zelf doen of uitbesteden? Leuk dat je ons partner kennisdocument hebt gedownload. In kennisdocumenten in samenwerking met horecabranche experts brengen wij je op de hoogte van de voor

Nadere informatie

Een gelukkig leven. Mensen en digitaal werken 2015-2016

Een gelukkig leven. Mensen en digitaal werken 2015-2016 Een gelukkig leven Mensen en digitaal werken 2015-2016 Een gelukkig leven Mensen en digitaal werken 2015-2016 Betrouwbare informatie is een van de pijlers van een gelukkig leven. (Theo Kars) 82 De belofte

Nadere informatie

Wat leert mijn kind op de Jorisschool? Op de Jorisschool vinden we een aantal zaken erg belangrijk. Dat is op de eerste plaats de persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen en het leren omgaan met elkaar

Nadere informatie

Kaartspel EVC als strategische keuze

Kaartspel EVC als strategische keuze Kaartspel EVC als strategische keuze Doel van het kaartspel: Inzicht krijgen in waar je als EVC-aanbieder naar toe wilt gaan en hoe je perspectief voor de toekomst ontwikkelt. Ga je wel of niet door met

Nadere informatie

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim WerkAttent Voor een heldere aanpak van verzuim Wat is het? 1 Wij zijn Interpolis Wij denken met u mee. Over uw toekomst, uw pensioen, uw gezondheid. Over uw woning, uw bedrijf, uw medewerkers. Over brand,

Nadere informatie

Het Nieuwe Leren in IT projecten

Het Nieuwe Leren in IT projecten Het Nieuwe Leren in IT projecten Verandermanagement Projectmanagement Het Nieuwe Leren Training Strategie Documentatie & elearning In context, op de werkplek De uitdaging Organisaties worden uitgedaagd

Nadere informatie

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd Specialisten bedrijfsovernames Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk Al meer dan 15 jaar ondersteunt Company Brokers ondernemers bij de overdracht of aankoop van de onderneming en richt zich

Nadere informatie

Ontwikkelen van mensen en organisaties

Ontwikkelen van mensen en organisaties Ontwikkelen van mensen en organisaties Rijskadeveld 28 4231 DZ Meerkerk +31 183 35 35 20 +31 6 22 201 805 www.deldenadvies.nl mail@deldenadvies.nl Missie Van Delden Advies: Mensen en organisaties ondersteunen

Nadere informatie

Kennisbijeenkomst van risico naar inzetbaarheid. Charlotte van Leeuwen Peter Sinning RCDI

Kennisbijeenkomst van risico naar inzetbaarheid. Charlotte van Leeuwen Peter Sinning RCDI Kennisbijeenkomst van risico naar inzetbaarheid Charlotte van Leeuwen Peter Sinning RCDI Wat gaan we doen? Recap SV Land presentatie bijeenkomst NVIA bij NN Duurzame inzetbaarheid Praktische stappen Wat

Nadere informatie

Veghel VvE De Leest II & De Nieuwe Leest

Veghel VvE De Leest II & De Nieuwe Leest Veghel VvE De Leest II & De Nieuwe Leest Kennismaking Allian-e+ 30 maart 2017 Yuri van Bergen 30 maart 2017-2 30 maart 2017-3 Het begint met anders kijken, anders denken 30 maart 2017-4 De ontwikkeling

Nadere informatie

Bespaar tijd en geld

Bespaar tijd en geld Bespaar tijd en geld Brengt financiële mogelijkheden en risico s in kaart Da Vinci Finance voor financiering en financiële vraagstukken. Het is bijna onmogelijk om op alle gebieden de actuele kennis bij

Nadere informatie

Figuur 1: bron: onderzoek Erasmus universiteit

Figuur 1: bron: onderzoek Erasmus universiteit Een noodzakelijke update van uw Risico-Inventarisatie en -Evaluatie gecombineerd met een onderzoek naar vermijdbare fouten en/of een inventarisatie van uw gevaarlijke stoffen. Met subsidie kost het u niks.

Nadere informatie

Loyalis in de zorg Een deskundige partner voor werkgevers

Loyalis in de zorg Een deskundige partner voor werkgevers De expertise van Loyalis is mensenwerk gebruiken we onze kennis voor heldere adviezen en diensten. Omdat pensioen- en caoregelingen in elke sector weer anders zijn, is ons werk maatwerk. En bieden we onze

Nadere informatie

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM De tijd dat MVO was voorbehouden aan idealisten ligt achter ons. Inmiddels wordt erkend dat MVO geen hype is, maar van strategisch belang voor ieder

Nadere informatie

Nieuwsflits. Evaluatieonderzoek naar de Regeling palliatieve terminale zorg

Nieuwsflits. Evaluatieonderzoek naar de Regeling palliatieve terminale zorg Nieuwsflits Inhoud Evaluatieonderzoek naar de Regeling palliatieve terminale zorg 1. Adviesrapport bureau HHM is openbaar gemaakt Pagina 1 2. Conclusies en advies HHM voor toekomst Pagina 1 3. Kamerbrief

Nadere informatie

Zonnepanelen aanbieden aan je medewerkers Stap voor stap

Zonnepanelen aanbieden aan je medewerkers Stap voor stap Zonnepanelen aanbieden aan je medewerkers Stap voor stap Foto: Willem Mes In dit plan kun je stap voor stap lezen hoe je via een Zon-Privé actie eenvoudig zonnepanelen kunt aanbieden aan je medewerkers.

Nadere informatie

Omdat het werkt Voor u en uw medewerker

Omdat het werkt Voor u en uw medewerker Omdat het werkt Voor u en uw medewerker Certego Specialist Sociale zekerheid Werk en Inkomen IMpact Maakt werken mogelijk! Uw medewerker op de juiste plek Is uw medewerker voor langere tijd ziek? Als werkgever

Nadere informatie

Rem op verzuim. Integrale aanpak van preventie en verzuim

Rem op verzuim. Integrale aanpak van preventie en verzuim Integrale aanpak van preventie en verzuim Verzuimbegeleiding afgestemd op uw wensen Met een landelijk dekkend netwerk van adviseurs ondersteunen wij u en uw werknemers bij het realiseren van goede arbeids

Nadere informatie

Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ

Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ Ziek zijn overkomt je, hoe je hiermee omgaat, is gedrag. Gedrag is grotendeels beïnvloedbaar. Er is altijd een keuzemoment om met klachten (beperkingen) te

Nadere informatie

De ESF-scan laat de mogelijkheden zien.

De ESF-scan laat de mogelijkheden zien. Benieuwd naar de ESF-mogelijkheden voor uw gemeente? De ESF-scan laat de mogelijkheden zien. Radar en Raadgevend Bureau Het Grote Oost hebben een ESF-scan ontwikkeld. Middels deze ESF-scan wordt bepaald

Nadere informatie

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Wat is payrolling? Bij het runnen van een bedrijf komt veel kijken. Alleen al de inzet van personeel levert een hoop extra werk en administratieve rompslomp

Nadere informatie

Januari 2013. Jaarverslag 2012

Januari 2013. Jaarverslag 2012 Januari 2013 Jaarverslag 2012 1 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de voor huurders van Woonstichting SSW. Hierin doet de verslag van haar activiteiten in 2012. Het reglement van de noemt een

Nadere informatie

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN.

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN. HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN www.exactonline.nl GROEIMODEL VOOR AMBITIEUZE ACCOUNTANTS MEER INFORMATIE? WWW.EXACTONLINE.NL/ACCOUNTANTS Hoe Exact accountants helpt groeien Exact focust zich nadrukkelijk

Nadere informatie

Masterclass Provincie Zuid-Holland Gouda 17 september 2015

Masterclass Provincie Zuid-Holland Gouda 17 september 2015 Masterclass Provincie Zuid-Holland Gouda 17 september 2015 Krijn Ratsma (architect en voorzitter Stichting Energieke Regio) inhoud: ontstaan Energieke Regio opzet van het project ook in uw regio? bedrijvencoöperatie?

Nadere informatie

IDEE > PLAN > PITCH. In 3 stappen van idee { naar financiering

IDEE > PLAN > PITCH. In 3 stappen van idee { naar financiering In 3 stappen van idee { naar financiering Inhoud 1. Inleiding 2. De stappen 3. Stap 1: Het idee 4. Stap 2: Het plan 5. Stap 3: De pitch 6. Tips en Adressen Inleiding Je hebt een idee voor een nieuw bedrijf.

Nadere informatie

Ik ben uw coach! Leergang voor de manager, HR adviseur, projectleider en consultant die zich als coach wil professionaliseren.

Ik ben uw coach! Leergang voor de manager, HR adviseur, projectleider en consultant die zich als coach wil professionaliseren. Ik ben uw coach! Ik denk dat ik weet wat er mis gaat, maar hoe breng ik dat over? Ik wil niet kiezen. Alles vind ik ertoe doen! Ik heb bereikt wat ik wilde en toch ben ik onrus g. Wat nu? Ik merk dat ik

Nadere informatie

Preventie en verzuimkosten

Preventie en verzuimkosten Preventie en verzuimkosten Risico ontstaat door het niet weten wat je aan het doen bent (Warren Buffet) Pascalle Smit Strategisch adviseur duurzame inzetbaarheid Ervaring Goede hulp bij ontslag scheelt

Nadere informatie

Stappenplan en checklist inkoop deskundige bijstand in de meubelindustrie

Stappenplan en checklist inkoop deskundige bijstand in de meubelindustrie Stappenplan en checklist inkoop deskundige bijstand in de meubelindustrie Deze checklist geeft een handreiking voor het aangaan of het beoordelen van een overeenkomst deskundige bijstand aan de hand van

Nadere informatie

ZÉKER LEVEN. Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP!

ZÉKER LEVEN. Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP! ZÉKER LEVEN Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP! Wilt u continu voordelig verzekerd zijn van het beste advies, slimme alerts en onze proactieve begeleiding? Informeer dan vrijblijvend naar onze

Nadere informatie

ENTRY2MARKET biedt u aan "Groeikansen over de grens"

ENTRY2MARKET biedt u aan Groeikansen over de grens ENTRY2MARKET biedt u aan "Groeikansen over de grens" Denkt u al na over internationaliseren? Weet u niet waar u moet beginnen? Starters International Business Gratis coaching door Experts Wat is Starters

Nadere informatie

Graag willen we hierover met u in gesprek.

Graag willen we hierover met u in gesprek. JNJ-Projecten Van Steenbergenlaan 28 3931 WR Woudenberg Tel: 06-53833841 KvK: 32129240 IBAN: NL29KNAB0283505745 www.jnjprojecten.com JNJ-Projecten portfolio producten en diensten. Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

Minder personeelskosten? 12 praktische tips

Minder personeelskosten? 12 praktische tips Minder personeelskosten? 12 praktische tips Inleiding Wanneer u met uw bedrijf bezig bent, dan kijkt u vaak naar de toekomst. Welke doelen stellen we? Wat moeten we nog verbeteren? En wat doet de concurrentie?

Nadere informatie

Verzuimoplossing Apotheken

Verzuimoplossing Apotheken Verzuimoplossing Apotheken Informatie voor de werkgever Verzuimoplossing Apotheken Een complete verzuimoplossing tegen een aantrekkelijk tarief Verzuimoplossing Apotheken Een complete verzuimoplossing

Nadere informatie

HR Advies & Personeelsdiensten. Wij ontzorgen voor u, uw personeel

HR Advies & Personeelsdiensten. Wij ontzorgen voor u, uw personeel HR Advies & Personeelsdiensten Wij ontzorgen voor u, uw personeel Inhoud Behoefte en trends Algemeen: Ontzorgen, Producten en behoeftebepaling Specifieke producten voor uw bedrijf Methodiek van werken

Nadere informatie

Innovatieve projectenregeling SubsidieWegwijzer Breng jij de sector verder?

Innovatieve projectenregeling SubsidieWegwijzer Breng jij de sector verder? Innovatieve projectenregeling 2019 SubsidieWegwijzer Breng jij de sector verder? Wat lees je in deze SubsidieWegwijzer? De inhoudelijke, praktische en financiële voorwaarden (zie pagina 3) De stukken die

Nadere informatie

Projectplan MKB Roadmaps 3.0

Projectplan MKB Roadmaps 3.0 Projectplan MKB Roadmaps 3.0 In 2013 is MKB Roadmaps voor het eerst opgestart, met als doelstelling om (aspirant) ondernemers te helpen om de zakelijke kant van hun innovatie te ontwikkelen. Wegens succes

Nadere informatie

Henk Oostdam is fiscaal adviseur bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand

Henk Oostdam is fiscaal adviseur bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand Henk Oostdam is fiscaal bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand 30 RBA_Fiscale Opleidingen 2015-2016 30 mijn Henk Oostdam We kijken samen

Nadere informatie

Hi, wij zijn Provisup!

Hi, wij zijn Provisup! Hi, wij zijn Provisup! Over ons Provisup bouwt samen met een team van gedreven consultants en een krachtige backoffice aan de perfecte dienstverlening voor AFAS gebruikers. Met decennia lange AFAS ervaring

Nadere informatie

Worden de bedrijven en bedrijventerreinen in Apeldoorn Energieke Regio-deelnemer?

Worden de bedrijven en bedrijventerreinen in Apeldoorn Energieke Regio-deelnemer? Worden de bedrijven en bedrijventerreinen in Apeldoorn Energieke Regio-deelnemer? Mogen wij u helpen te verdienen aan duurzaamheid? 1 Wie wil er geen energie besparen? Hoewel het er vaak niet van komt,

Nadere informatie

samen op weg naar een gezonde en wendbare organisatie VINCIO GOOD TO GREAT

samen op weg naar een gezonde en wendbare organisatie VINCIO GOOD TO GREAT samen op weg naar een gezonde en wendbare organisatie VINCIO GOOD TO GREAT VINCIO kijkt naar het individu met de visie van de organisatie als basis. Hoe komen we van een moeten naar een willen werken.

Nadere informatie

Inmeting en Opname. Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp. (Bouw)vergunning aanvraag. 2D, 3D en BIM tekenwerk. Maatvoering.

Inmeting en Opname. Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp. (Bouw)vergunning aanvraag. 2D, 3D en BIM tekenwerk. Maatvoering. Inmeting en Opname Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp (Bouw)vergunning aanvraag 2D, 3D en BIM tekenwerk Maatvoering Projectmanagement Wie zijn wij? Van Zaal Bouwtechniek is een onafhankelijk projectmanagementbureau

Nadere informatie

Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Inkomen bij arbeidsongeschiktheid kan erg tegenvallen Stelt u zich eens voor, u wordt ziek. En twee

Nadere informatie

Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport

Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport www.sportsubsidie.nl 1 Wat doe ik? Subsidieonderzoek Subsidies aanvragen (meestal no cure, no pay) Strategisch subsidieadvies Deskundigheidsbevordering Programma

Nadere informatie

Nieuwe kansen voor intermediairs

Nieuwe kansen voor intermediairs 1 Bemiddeling van werkzoekenden met een arbeidsbeperking Nieuwe kansen voor intermediairs De komende jaren is het aan werk helpen van werkzoekenden met een arbeidsbeperking een groot thema. In 2026 moet

Nadere informatie

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 WAT IS BURO LUIKEN? 5 UW VOORDEEL 7 VOOR WIE INTERESSANT? 9 UW INVESTERING 11 DIGITAAL ONDERNEMEN 13 BUSINESSPARTNERS 15 PASSIE, MISSIE, VISIE 17 CONTACT 19 Welkom! Buro Luiken

Nadere informatie

Maak(t) tijd voor het echte werk! kanvas payrolling. (een dienst van kanvas>personeelsdiensten)

Maak(t) tijd voor het echte werk! kanvas payrolling. (een dienst van kanvas>personeelsdiensten) Maak(t) tijd voor het echte werk! kanvas payrolling (een dienst van kanvas>personeelsdiensten) Loonkosten zijn altijd hoger dan u denkt! Bij kostbare investeringen oriënteert u zich uitgebreid: u vergelijkt

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid. Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee.

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid. Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Stel, u wordt ziek. Dat klinkt niet prettig, maar het kán zomaar gebeuren. Een ziekte hebben we immers

Nadere informatie

Maak een vliegende start met je coachingspraktijk

Maak een vliegende start met je coachingspraktijk Groepscoachingsprogramma voor (startende) coaches Maak een vliegende start met je coachingspraktijk De coachingsopleiding is voltooid, je bent klaar om je coachingspraktijk op te zetten. Maar waar begin

Nadere informatie

Een kosteloze inventarisatie van uw gevaarlijke stoffen en/of de Duurzame Inzetbaarheid van uw medewerkers.

Een kosteloze inventarisatie van uw gevaarlijke stoffen en/of de Duurzame Inzetbaarheid van uw medewerkers. Een kosteloze inventarisatie van uw gevaarlijke stoffen en/of de Duurzame Inzetbaarheid van uw medewerkers. Inventariseren van uw gevaarlijke stoffen arbeidsintensief en duur? Niet als u gebruik maakt

Nadere informatie

Test team Baancoördinator

Test team Baancoördinator Zeer Test team Baancoördinator - Berichtenverkeer Werd de nodige informa e gevraagd over de brand Aankomst gemeld Ja Nee Aankomst juiste jds p gemeld Ja Nee Kwalifica e gemeld Ja Nee Kwalifica e juiste

Nadere informatie

April 2012. Legal & General Actualiteitenbijeenkomsten Presentatie Hans Schriever (FP Advance NL)

April 2012. Legal & General Actualiteitenbijeenkomsten Presentatie Hans Schriever (FP Advance NL) April 2012 Legal & General Actualiteitenbijeenkomsten Presentatie Hans Schriever (FP Advance NL) Deze handout vanuit de presentatie van Hans Schriever tijdens de Actualiteitenbijeenkomst van Legal & General

Nadere informatie

Social Strategy Masterclass 2014

Social Strategy Masterclass 2014 Social Strategy Masterclass 201 Bestemd voor Directie en Management actief in zowel B2B, B2C als Non profit Inhoudsopgave Inleiding Eendaagse Social Strategy MasterClass Programma Ochtendsessie Middagsessie

Nadere informatie

Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek

Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek Zwaantina van der Veen / Dymphna Meijneken / Marieke Boekenoogen Stad met een hart Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

Incompany training voor coöperaties

Incompany training voor coöperaties Incompany training voor coöperaties 2016 Erkend dienstverlener voor de kmo-portefeuille Incompany trainingen: wij komen naar uw coöperatie. Coopburo, de coöperatieve dienstverlener van Cera, biedt: 1.

Nadere informatie

Samen beter worden Het Beterschap

Samen beter worden Het Beterschap Een meetbare bijdrage aan de vitaliteit van uw bedrijf Preventie, tijdige signalering, persoonlijke begeleiding. Dat zijn de pijlers onder effectief verzuimbeleid. En daar knapt iedereen van op. Wat doet

Nadere informatie

Sponsoring en fondsenwerving Openbaar primair onderwijs Lochem

Sponsoring en fondsenwerving Openbaar primair onderwijs Lochem Sponsoring en fondsenwerving Openbaar primair onderwijs Lochem Maart 2007 Sponsoring en fondsenwerving in het Lochemse openbaar basisonderwijs Inleiding Sponsoring en fondswerving zijn veelbesproken onderwerpen.

Nadere informatie

Ziekteverzuim & Raymedy

Ziekteverzuim & Raymedy Ziekteverzuim & Raymedy inhoud Waar staat wat? 4. Raymedy 5. Meridianen 7. Meten, weten, reguleren 8. Welke klachten 9. Welke klachten (psychisch) 10. Traject ziekte van Lyme 13. Traject PTSS 15. Intake

Nadere informatie

Financieringsmogelijkheden Verenigingen of MKB (#020)

Financieringsmogelijkheden Verenigingen of MKB (#020) Financieringsmogelijkheden Verenigingen of MKB (#020) (Voor)financiering door een derde 1. Zonline Doneer de zon: Zonline biedt in samenwerking met Urgenda de mogelijkheid om via crowdfunding zonnepanelen

Nadere informatie

TOELICHTING SUBSIDIEREGELING CONSORTIA VOOR VERDUURZAMEN BESTAANDE WONINGVOORRAAD GRONINGEN, FRIESLAND EN DRENTHE

TOELICHTING SUBSIDIEREGELING CONSORTIA VOOR VERDUURZAMEN BESTAANDE WONINGVOORRAAD GRONINGEN, FRIESLAND EN DRENTHE TOELICHTING SUBSIDIEREGELING CONSORTIA VOOR VERDUURZAMEN BESTAANDE WONINGVOORRAAD GRONINGEN, FRIESLAND EN DRENTHE Datum: 24 mei 2011 1. Waarom subsidie voor consortia? De 3 noordelijke provincies willen

Nadere informatie

pedagogie van het jonge kind

pedagogie van het jonge kind BACHELOR pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching DE BEROEPSATTITUDES EN DE GEDRAGSINDICATOREN VOOR STAGE 1 (WIE DOET WAT? WELKE BEROEPSATTITUDES EN INDICATOREN? WELKE VERWACHTINGEN?) DEEL

Nadere informatie

Nameting Scan Mijn Bedrijf 2.0 2011-2012

Nameting Scan Mijn Bedrijf 2.0 2011-2012 Sociale innovatie De volgende vragen gaan over sociale innovatie en innovatief ondernemingsbeleid. Sociale Innovatie is een vernieuwing of een verbetering in de arbeidsorganisatie en in de arbeidsrelaties

Nadere informatie

De zon als energiebron!

De zon als energiebron! De zon als energiebron! Zelf elektriciteit opwekken met de zon? Door middel van (diverse) subsidie(s) is het zéér rendabel! Met zonnepanelen verlaagt u uw energiekosten. Deze besparing wordt alleen maar

Nadere informatie

Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties

Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties Nederland watersportland! Een leven lang genieten op het water Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties Watersportacademy is onderdeel van het Watersportverbond Bram Sluijk EDS

Nadere informatie

9-2-2016. Informatiebijeenkomst, 9 februari 2016. Even voorstellen 2. Tim van Twuijver Adviseur duurzame energie Grontmij (Part of SWECO)

9-2-2016. Informatiebijeenkomst, 9 februari 2016. Even voorstellen 2. Tim van Twuijver Adviseur duurzame energie Grontmij (Part of SWECO) Informatiebijeenkomst, 9 februari 2016 Even voorstellen 2 Tim van Twuijver Adviseur duurzame energie Grontmij (Part of SWECO) Inhoud 3 Waarom zonne-energie? Waarom is zonne-energie interessant van u? Hoe

Nadere informatie

De zon als energiebron voor bedrijven

De zon als energiebron voor bedrijven De zon als energiebron voor bedrijven Panelen die elektra opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV genoemd (Engels: Photo Voltaic). De panelen worden aangesloten op één of meerdere stroomomvormers (inverters)

Nadere informatie