Usabilitytest. Gecontroleerde observatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Usabilitytest. Gecontroleerde observatie"

Transcriptie

1 Usabilitytest Gecontroleerde observatie De onderzochte proefpersoon was Laura Van Ryckeghem. Ze is 17 jaar oud en gebruikt al jaren het internet. De andere proefpersoon is Maria, een vrouw van 47 jaar. 1. Welke trein rijdt van Genk naar Leuven en vertrekt rond 17 u 30 op maandag? Ze gebruikt onmiddellijk het tekstveld waar je je bestemming kan intikken. Ze paste de uren van vertrek aan. Ze klikte vervolgens direct op opzoeken. Op de volgende pagina ging ze zonder aarzelen naar de knop bevestigen. Op deze pagina vinkte ze ogenblikkelijk het vakje details aan rond de trein van 17 u 30. Ze vond de trein. Maria: Ze begint met op de pijltjes te duwen bij dienstregeling en beslist postcode te kiezen. Ze vloekt dat ze de postcode van Genk niet kent en beslist hier gewoon Genk in te typen. Vervolgens selecteert ze in het menu station NMBS. Ze typt Leuven. Ze klikt op opzoeken. Het scherm met de treinen verschijnt zonder het tussen scherm. Ze vindt een andere trein dan die van Genk komt. Ze vraagt zich af waarom je ook moet lopen. Ze vinkt details aan en vraagt zich af waarom er geen details komen. Ze wacht nog even en vindt dan de knop details van selectie. Ze vindt de treinen. Ze weet niet welke trein ze moet pakken. Ze zoekt beneden op de pagina bij verdere informatie. Ze is verbaasd dat ze geen verdere informatie krijgt. Ze beslist uiteindelijk dat ze de P 8339 moet nemen.

2 2. Hoeveel kost een treinticket van Gent naar Brussel op woensdag? Laura Ze begint bovenaan in de balk te zoeken en vindt tarieven bovenaan. Ze bekijkt de pagina en klikt direct op hoeveel kost je reis. Een nieuw venster gaat open. Ze vult bij van gent en bij naar brussel haar reis in. De NMBS geeft een menu waaruit ze kan kiezen welk station in Brussel. Ze kiest Brussel Centraal. Wanneer ze op berekenen klikt krijgt ze de foutmelding: Gelieve de problemen op te lossen: gelieve een vertrekstation in te vullen. Opnieuw typt ze gent in bij van. Ze duwt terug op berekenen. Dezelfde foutmelding komt terug. Ze vraagt zich af of ze Gent niet met hoofdletters moet invullen. Ze typt GENT met hoofdletters, er komt een menu waaruit ze GENT SINT PIETERS kan selecteren. Ze vindt de prijs van een biljet. Maria Ze begint vorige in te duwen tot ze terug op de homepagina zit. Op het dienstregeling scherm typt ze alles en komt vervolgens op het tussen scherm. Ze klikt op vervoersbewijzen uitgebreid. Ze scant de pagina af opzoek naar prijzen. Ze vraagt zich af op welke pagina ze zit. Ze vindt in de navigatiebalk tarieven en klikt hierop. Vervolgens klikt ze op onze biljetten. In de tekst duwt ze op de link gewoon biljet. Vervolgens scant ze de pagina en vindt de zin. Bereken de prijs van je gewoon biljet. Ze tipt Gent in en krijgt onmiddellijk suggesties. Ook bij Brussel krijgt ze de suggestielijst onmiddellijk. Ze duwt op berekenen en krijgt de melding gelieve problemen op te lossen. Ze kijkt naar haar invulvelden en zoekt naar iets rood. Vervolgens controleert ze elk veld één voor één en ziet dat ze haar leeftijd niet heeft ingevuld. Ze duwt op berekenen en krijgt de resultaten.

3 3. Wat is de prijs voor een kind (12 ) dat alleen reist van Leuven naar Sint Joris weert. Het gezin van dit kind bestaat uit 2 ouders en 2 kinderen. Laura Ze zegt onmiddellijk dat er overbodige details in de vraag zijn. Ze vult zonder problemen de van en naar in. Onmiddellijk doet ze het met hoofdletters. Ze vindt de informatie. Begga: Ze heeft al totaal geen goesting meer dit te zoeken. Ze begint met leuven en St joris weert in te tikken. Ze selecteert optie grote gezinnen en duwt op berekenen en krijgt de resultaten. 4. Welke trein rijdt van Knokke naar Maastricht die om 12 uur aankomt op vrijdag? Laura Ze zit momenteel nog in het venster prijzen binnenlands verkeer dus sluit ze dit venster. Ze vindt geen link om terug naar de homepagina te gaan. Dus typt ze in de adresbalk: Gelukkig komt ze uit op de homepagina van de NMBS. Ze vraagt zich af of Maastricht in Nederland ligt en beslist dat het zeker in Nederland moet liggen van een nationaal traject heeft ze al gedaan. Ze selecteert bij dienstregeling internationaal, typt bij van Knokke in en bij naar Maastricht. Ze selecteert een datum waarvan ze denkt dat het een vrijdag is. Ze klikt op opzoeken. Ze moet Maastricht nog eens bevestigen. Ze ziet dat de datum die ze geselecteerd had eigenlijk een zaterdag is. Ze verandert met het pijltje naar beneden (naast de datum) in vrijdag. Ze vertelt me welke treinen ze allemaal moet nemen. Maria: Ze begint met terug te klikken. Ineens kan ze niet meer terugklikken en vraagt zich af waarom het niet meer gaat. (Ze zit nog in een nieuw

4 venster). Ze besluit uiteindelijk terug het adres van de site van de NMBS in te tikken. Ze typt bij dienstregeling Knokke en Maastricht in. Ze vinkt de optie aankomst aan en stelt 12 uur in. Ze komt op een pagina en zoekt welke trein het is. Ze duwt op de pijltjes bij de stations naar beneden. Ze snapt er geen ballen van en vindt dit dikke zever. Ze vindt niet hoe ze verder kan gaan naar de trein. Ze kan er niet tegen. Ze weet niet naar waar ze opzoek is en vraagt zich af hoe ze verder kan gaan. Je weet niet eens welk uur dat hij vertrekt zegt ze. Ze geeft het op omdat ze de knop bevestigen niet vindt. 5. Hoeveel kost een treinticket van Knokke naar Maastricht op vrijdag? Ze zoekt bovenaan in de navigatiebalk tarieven, maar vindt dit niet. Ze gaat terug naar de startpagina van de nmbs. Door het adres in de adresbalk in te typen. Ze selecteert in de startbalk reizen in Europa. Ze wacht want het duurt iets langer om deze site te laden. Ze scant heel de pagina. Vloekt : Scheldwoord, waar vind ik dat, wat een belachelijke site. Ze geeft het op. Ik vroeg: Zullen we naar de volgende opdracht doorgaan. Ze zegt : Neen ik ga nog één keer proberen. Typt weer in de adresbalk: Vloekt weer op de site : wat een scheldwoord site. Selecteert internationaal bij dienstregeling en typt de van en naar in. Op de volgende pagina zoekt ze naar iets wat tot de prijs kan leiden. Ze duwt op de blauwe knop online kopen. Er gebeurt niets. De POPupblokker zorgt ervoor dat het venster niet open gaat. Ze schakelt de POP upblokker uit. Ze moet haar informatie weer opnieuw intikken. Ze tikt de informatie in met het nodige vloeken op de site. Vervolgens duwt ze opnieuw op online kopen. Op deze pagina vraagt ze zich af of ze zich moet aanmelden. Bij naar staat automatisch Paris Nord. Ze kan dit niet wijzigen of iets intikken en vindt dit zeer vreemd. Ze vraagt zich af of ze zich toch moet aanmelden. Ze begint toch alle gegevens in te vullen. Wanneer is mijn uur van vertrek dat weet ik niet zegt ze. Ze beseft dat ze vertrek kan veranderen in aankomst als ze erop klikt. Ze klikt op ga verder in de hoop dat ze op de volgende pagina de naar kan veranderen. Ze krijgt een foutmelding van internet explorer. Ze snapt de foutmelding niet. Ze komt terug op de pagina. Ze probeert nog één keer paris nord te veranderen. Ze kan er niet tikken, ze kan het niet veranderen. Niemand kan dat veranderen. Ze beslist te stoppen.

5 Maria: Ze klikt weer op vorige. Waar staan die prijzen vraagt ze zich af. Ze vraagt zich af hoe ze vorige keer die prijs gevonden heeft. Ze geeft de treinen weer in en zoekt via dienstregeling. Weet niet wat ze op de pagina aan het zoeken is. Ze scant heel de pagina en vraagt zich af waarom het daar niet staat. Opeens ziet ze bovenaan tarieven staan en klikt hierop. Ze vraagt zich af waarom je daarvoor helemaal naar boven moet gaan. Ze klikt weer op onze biljetten en heeft er geen goesting meer voor. Ze tikt opnieuw bij berekeningen. Ze is ongelooflijk verbaasd dat ze alles opnieuw moet intikken. Ze typt weer alles opnieuw in. Ze vindt dit dikke zever en tijdverlies. Ze duwt op berekenen en ze ziet geen verandering. De verandering vindt buiten het schermpje plaats. Ze scrolt naar beneden en vindt de prijs niet. Ze krijgt een melding van de prijs, maar merkt ook op dat haar naar weg is. De prijs die er staat is volgens haar wel juist. 6. Welke jobs kan je nu voor solliciteren bij de NMBS. Ze gaat terug op haar klassieke manier naar de startpagina en typt in de adresbalk Ze scant de startpagina. Het moet hier in de navigatiebalk zijn denkt ze. Ze twijfelt om te klikken op over de NMBS groep of over NMBS. Ze gokt op over NMBS. Ze scant deze pagina en beslist dat ze hier de informatie niet gaat vinden. Ze gaat terug naar de startpagina op haar manier. Ze klikt nu op over de NMBS groep. Vervolgens klikt ze op jobs in de navigatie balk. Er opent een pagina met een foto (een splashscreen). Ze denkt dat ze verkeerd zit maar wacht lang genoeg en het blijkt toch juist te zijn. Ze klikt op vacatures en vervolgens op vacatures per diploma. Maria; Heeft hier geen goesting in.

6 7. Welke jobs kan je doen met jouw diploma. Ze klikt snel op haar opleiding en krijgt de jobs. Maria: Heeft hier geen goesting in. 8. Wat zijn de voorwaarden om je fiets mee op de trein te nemen? Wat is eventueel de prijs hiervoor? Ze gaat terug op haar manier naar de homepagina. Vervolgens begint ze opnieuw de navigatiebalk te scannen. Ze beslist naar reizen in België te gaan. Ze kijkt naar de drop down menu s. Ze gaat naar praktische info. Ze vindt de informatie die ze nodig heeft. Maria: Heeft hier geen zin in. 9. In welke stations kan je fietsen huren? Ze begint weer bij praktische info te zoeken. Ze vindt de informatie niet onmiddellijk. Ze zoekt in de navigatiebalk en klikt op reizen in België. Ze beslist dat ze verkeerd zit en gaat terug naar de homepagina door het adres opnieuw in te tikken. Ze navigeert naar goederen en vervolgens naar producten. Ze twijfelt of ze de informatie hier zal vinden. Ze vervloekt de site meermaals en vraagt zich af waar het staat. Dit moet staan onder reizen België volgens haar. Het is niet duidelijk waar het anders zou kunnen staan. Ze geeft het op omdat het onduidelijk is.

7 Maria: Heeft hier geen zin in. 10. Wat moet je doen als je een voorwerp verloren bent op de trein? Ze gaat naar reizen in België. Vervolgens gaat ze naar praktische info en vindt onmiddellijk verloren voorwerpen. Ze klikt erop en vindt de informatie. Maria: Ze zit nog in de optie internationaal en gaat naar diensten en vervolgens diensten in het station. Ze klikt op station informatie en beseft dat ze verkeerd is. Ze kan niet terug omdat er een nieuw venster openstaat. Ze duwt nog een keer op praktische informatie en zoekt naar verloren voorwerpen. Ze vindt dit en klikt erop. Je moet echt weten waar je moet gaan zoeken zegt ze. 11. Wat moet je doen als je een voorwerp verloren bent op de trein? Ze gaat naar praktische informatie en dan onmiddellijk naar compensatie als je vertraging had. Ze vindt de pagina onmiddellijk. 12. Koop online het goedkoopste treinticket van Alken naar Antwerpen Centraal. Ze gaat terug naar de homepagina door dit opnieuw in te tikken. Ze begint opnieuw de reis te zoeken via de dienstregeling. Ze duwt op details selectie. Ze scant de pagina. Ze verwacht dat hier ergens koop ticket online moet staan. Uiteindelijk gaat ze opnieuw naar reizen in België en vindt ze onder tarieven biljet aankopen. Ze vraagt zich af hoe ze

8 kan weten wat het goedkoopste is. Ze klikt op voordeliger. Typt in niet kapitalen Antwerpen en krijgt wel suggesties. 13. Hoe kan je een groepsreis reserveren? Ze blaast vooraf al van frustratie. Ze begint haar vele vensters die al open staan uit te klikken. Ze gaat naar tarieven en vervolgens naar formules voor groepen. Door het kleine menu klikt ze erboven. Ze klikt opnieuw op hoe een groepsreis reserveren. 14. Waar kan je een opleiding volgen tot treinbestuurder? Ze klikt op de navigatie over NMBS. Ze denkt dat ze verkeerd zit, maar gaat toch naar activiteiten. Ze vindt treinbestuurder opleiding. Ze ziet 11 opleidingscentra en klikt hierop. Ze heeft het gevonden. Heuristische evaluatie + Verbeter voorstel Positief Korte hapklare brokken Gebruik van alinea s Lettertype is schreefloos Links in tekst Gebruik van highlighted keywords Schrijfstijl Negatief Soms te lange zinnen Geen mogelijkheid lettertype te vergroten. Niet consequent gebruik highlighted keywords. In sommige delen van de site passen ze dit niet toe.

9 1) Wanneer je op rail.be/main/n/ zit en je duwt op een link bovenaan (bv Over NMBS), is diezelfde menubalk weg, en heb je ineens heel andere (sub)links over dat onderwerp. De andere 4 hoofdrubrieken staan helemaal links in een lijst. Verbetering: Beter was dat het bovenste menu bleef staan en dat het onderste er gewoon bijkwam, eventueel met een dropdown menu. 2) Het logo van NMBS wordt gebruikt als broodkruimel. Persoonlijk vind ik het redelijk moeilijk aangegeven dat het logo dient als Home button. Verbetering: Beter was een roll over gemaakt zodat dit meer opviel (wat wel gedaan is bij Reizen in België), eventueel de roll over in een andere kleur zodat het extra opvalt. 3) Er is voor elke hoofdrubriek een ander kleurpalet. Dit is misschien een beetje teveel, want kleur is een manier van herkenning. Ergens begrijp ik wel dat ze een onderscheid willen maken tussen elke hoofdrubriek.

10 Verbetering: De actieve hoofdrubriek meer laten oplichten dan de rest. 4) Elke hoofdrubriek heeft dezelfde lay out met andere kleuren, maar bij goederen is dit ineens heel anders. Verbetering: dezelfde lay out aanhouden dan de NMBS pagina s.

11 5) De meeste (geanimeerde) afbeeldingen hebben een superslechte kwaliteit. Dit oogt niet echt professioneel, wat toch wel vereist is voor een website zoals de NMBS... Verbetering: afbeeldingen in Flash maken ipv opslaan als.gif 6) Mensen met gezichtsbeperking kunnen moeilijkheden hebben bij het lezen van de tekst op de site. Verbetering: Ik raad het gebruik van verschillende groottes van fonts aan zodat de gebruiker zelf kan selecteren. 7) Omdat de NMBS een zeer grote website heeft kan het lang duren om iets te vinden als men iets specifieks zoekt. Verbetering: plaatsen van een zoekbalk of een sitemap. 8) De meeste links onderaan de pagina zoals Contacteer openen in een nieuw tabblad, enkele links openen in hetzelfde venster. Ik vind dat ze ofwel allemaal in een nieuw venster, ofwel allemaal in hetzelfde venster moeten openen. 9) Op rail.be/sefora/sefora/berekenen.do MOET je de van en naar locatie met hoofdletters invullen, anders wordt deze niet gevonden.

12 Verbetering: oplossen van deze bug 10) Gelieve de problemen op te lossen : hier wordt niet aangeduid waar het probleem is. Alleen onderaan gezegd. Een aanduiding zou beter zijn. Verbetering: aanduiden op venster.

13 11) Bij het bevestig menu is de knop bevestigen niet groot genoeg en kijken gebruikers hierover. De prijs moet je op een totaal ander deel van de site berekenen en kan eventueel in het bevestig menu geïntegreerd worden. Verbetering: grotere knop bevestigen en knop voor de prijs berekenen.

14 12) Splashscreen. Als je jobs klikt gaat er een splashscreen open en weet de gebruiker niet of hij/zij juist is. Op het einde van de animatie wordt dit bevestigd. Verbetering : Sneller duidelijk maken dat gebruikers juist zijn.

Webbel. Naam: Leni Goossens. Docent: Hans Kemp. Minor: UXD

Webbel.  Naam: Leni Goossens. Docent: Hans Kemp. Minor: UXD Webbel www.nmbs.be Naam: Leni Goossens Docent: Hans Kemp Minor: UXD 2008-2009 Website: NMBS url: http://www.nmbs.be De nmbs staat voor Nationale Maatschappij van de Belgische spoorwegen. Het is de grootste

Nadere informatie

Analyse website nmbs Pieter De Wachter, Jorick Vissers 1cmd. Usability test website NMBS Door Pieter De Wachter & Jorick Vissers

Analyse website nmbs Pieter De Wachter, Jorick Vissers 1cmd. Usability test website NMBS Door Pieter De Wachter & Jorick Vissers Usability test website NMBS Door Pieter De Wachter & Jorick Vissers Hoe is de schrijftaal? positief geen gebruik van moeilijke woorden. Geen te lange teksten. Links zijn in de tekst verwerkt. Goede structurering

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school Handleiding online inschrijven Kinderopvang Met i-school Inhoud 1. Reserveren 1.1 Schooldagen en schoolvrije dagen 1.2 Vakanties 2. Aanmelden 3. Homepagina 4. Kalender 5. Inschrijven 5.1 Via de kalender

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

BOCC Website Inschrijven Evenementen

BOCC Website Inschrijven Evenementen Ga op de site vanuit de home pagina achtereenvolgens naar Activiteiten Treffens > Inschrijven. (Of voor het ECCR : achtereenvolgens naar ECCR > Inschrijven ) Je opent onderstaand scherm door op de pagina

Nadere informatie

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Voor Ambulante handelaren en niet leden HOB: Algemene opmerking gehele website: U kunt pas klikken op een tekst

Nadere informatie

Handleiding voor de admin van vvstroe.nl

Handleiding voor de admin van vvstroe.nl Handleiding voor de admin van vvstroe.nl Gemaakt door: Bert Verbeek Last updated: 13/08/2004 Handleiding voor de admin van vvstroe.nl 2 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 4 2. Inloggen 5 3. Spelers beheren/toevoegen

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Erkennen en subsidiëren Team sociaal-cultureel werk en jeugdwerk Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Laura Desloovere - Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2) GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij

Nadere informatie

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje:

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje: DEEL: THEMA In het Notebook kun je zelf snel de bladzijde een leuk uiterlijk geven d.m.v. een thema. Deze thema s vind je op de volgende manier: Klik op Gallery Klik op Thema Nu verschijnen er een aantal

Nadere informatie

Succes! Inleiding ThuisTaallessen

Succes! Inleiding ThuisTaallessen 1 EDUMO=EDUFA wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Europees Sociaal Fonds Inleiding ThuisTaallessen Deze handleiding is geschreven voor de deelneemsters van het project EDUMO=EDUFA. Voor

Nadere informatie

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS 1. Keuze navigatietaal van de website 2. Aanloggen 3. Wachtwoord wijzigen 4. Wachtwoord vergeten 5. Een PPA uitnodiging sturen naar een kandidaat 6. Een PPA rapport creëren

Nadere informatie

Gebruikers handleiding KBOF online voor clubsecretarissen en ringverantwoordelijken.

Gebruikers handleiding KBOF online voor clubsecretarissen en ringverantwoordelijken. Gebruikers handleiding KBOF online voor clubsecretarissen en ringverantwoordelijken. Met deze handleiding trachten we u wegwijs te maken voor het gebruiken van KBOFonline. De K.B.O.F wil hiermee de clubsecretarissen

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr?

Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr? Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr? Stap 1: Open je webbrowser: of of of.. Stap 2: Ga naar www.pixlr.com Stap 3: Klik hier: Stap 4: Maak je collage Open pixlr express (Efficient) door erop te klikken,

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij gebruik

Nadere informatie

Cursus ICT 1 Lieve D Helft

Cursus ICT 1 Lieve D Helft Cursus ICT 1 Inhoud Wat is Outlook? 3 Het scherm 3 Nieuw E-mailbericht maken 4 E-mailbericht versturen 5 E-mailbericht beantwoorden naar verzender 6 E-mailbericht beantwoorden naar verzender en alle ontvangers

Nadere informatie

11. Internet Explorer 8 (1)

11. Internet Explorer 8 (1) 11. Internet Explorer 8 (1) 11.1 De werkomgeving Internet Explorer, sinds Windows '98 de Browser van Microsoft, heeft in Windows 7 een nieuwe versie gekregen, namelijk versie 8. Internet Explorer openen

Nadere informatie

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter 1) Ga naar de site van de school en ga via het menu naar onze school leeft. Daar klik je op fotokiekjes en vervolgens kies je de klas (of algemeen)

Nadere informatie

Handleiding www.thomasmore.carpool.be

Handleiding www.thomasmore.carpool.be Handleiding www.thomasmore.carpool.be STIP Thomas More Versie augustus 2014 Registratie op carpool.be 1.1 Inschrijving Surf naar www.thomasmore.carpool.be. BEN JE AL GEREGISTREERD ALS GEBRUIKER BIJ CARPOOLPLAZA?

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

HANDLEIDING ZONE 30 KALENDER

HANDLEIDING ZONE 30 KALENDER HANDLEIDING ZONE 30 30 KALENDER Inhoudsopgave 1 Gebruikershandleiding kalenderwebsite zone 30... 2 1.1 Login en paswoord... 2 1.2 Schoolkalender invullen... 7 1.3 Verlofdagen invullen... 14 1.4 Speciale

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

WERKWIJZE/REGLEMENTERING VOOR ONLINE RESERVEREN VIA DE COMPUTER.

WERKWIJZE/REGLEMENTERING VOOR ONLINE RESERVEREN VIA DE COMPUTER. WERKWIJZE/REGLEMENTERING VOOR ONLINE RESERVEREN VIA DE COMPUTER. Inloggen Ga naar de TC ORBIS site: www.tcorbis.be, klik bovenaan op de knop TERREINRESERVATIE. Daar krijg je automatisch het inlogscherm

Nadere informatie

Handleiding Koga Signature Fiets Configurator STARTPAGINA

Handleiding Koga Signature Fiets Configurator STARTPAGINA Ga naar www.koga-signature.com Handleiding Koga Signature Fiets Configurator Ga naar Bouw uw Koga / Start hier! STARTPAGINA Kies een preset of start met een lege configuratie (ontwerp). Bij een preset

Nadere informatie

Handleiding Plexus Portal

Handleiding Plexus Portal Handleiding Plexus Portal Update juni 2015 Belangrijke gegevens Het Collectebureau is bereikbaar tijdens kantoortijden via 033-3032661 (vanaf 29 juni 2015 tot eind november 2015) Of mail naar: collecte@alzheimer-nederland.nl

Nadere informatie

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Dendermondesteenweg 449, 9070 Destelbergen tolkaanvraag@cabvlaanderen.be www.cabvlaanderen.be - www.tolkaanvraag.be 09/228.28.08-09/228.18.14-0473/92.33.11

Nadere informatie

Handleiding voor de installatie van Robobridge

Handleiding voor de installatie van Robobridge Handleiding voor de installatie van Robobridge Dit is de weg die ik gevolg heb. Mijn computer draait op het besturingssysteem Windows XP(32bits). Bij andere systemen kunnen kleine verschillen voorkomen.

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

Handleiding Webregistraties opvang/uitstappen

Handleiding Webregistraties opvang/uitstappen 1 Inleiding... 2 2 Aanmelden... 3 2.1 Gebruikersnaam en wachtwoord inbrengen... 3 2.2 Wachtwoord wijzigen... 3 3 Van start gaan enkele algemene principes... 4 4 Ingave van verbruik door leerlingen... 5

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Starten met Veeportaal voor houders van schapen, geiten en hertachtigen

Starten met Veeportaal voor houders van schapen, geiten en hertachtigen Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw FL_SGH_009_141021 Starten met Veeportaal voor houders van schapen, geiten en hertachtigen Meer informatie voor houders van schapen, geiten en hertachtigen vindt u op

Nadere informatie

Op kennismakingstocht met trein, tram en bus

Op kennismakingstocht met trein, tram en bus Op kennismakingstocht met trein, tram en bus inhoud Waarom kiezen voor het openbaar vervoer? Een route plannen: - welke informatie heb je nodig? - waar vind je die informatie? - waar koop je een ticket?

Nadere informatie

IMPACTXRM ATS. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)

IMPACTXRM ATS. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50) IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Herzien 12.092016 Inhoud Inhoud... 1 ATS VOOR ADMINISTRATORS... 2 Algemene Informatie... 2 ATS inschakelen... 2 Frequenties

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf?

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? ! Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? Inleiding Tegenwoordig hebben veel bedrijven een eigen Facebookpagina. Waarom? Facebook is een groeiend social media. Het heeft nu over de hele wereld

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Dendermondesteenweg 449, 9070 Destelbergen tolkaanvraag@cabvlaanderen.be www.cabvlaanderen.be - www.tolkaanvraag.be 09/228.28.08-09/228.18.14-0473/92.33.11 - Nood 0476/22.91.75 1 Startpagina Na het aanmelden

Nadere informatie

Courbois Software WebDesignEditor. Google AdWords

Courbois Software WebDesignEditor. Google AdWords Courbois Software WebDesignEditor Google AdWords Adverteren op Google De interface van Google 2006-2011 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl

Nadere informatie

De vormingsaanvraag is nu terug zichtbaar voor de aanvrager en staat nu in stap 50 Afwerking Vormingsdossier.

De vormingsaanvraag is nu terug zichtbaar voor de aanvrager en staat nu in stap 50 Afwerking Vormingsdossier. STAP 50 De vormingsaanvraag is nu terug zichtbaar voor de aanvrager en staat nu in stap 50 Afwerking Vormingsdossier. Hier dien je aan te duiden of je de opleiding effectief gevolgd hebt of niet. Wanneer

Nadere informatie

User Experience Design

User Experience Design User Experience Design vraag: Internetadres: http://www.school.mahamedgiire.nl/litoro/ Tagline: Uw wensen, ons werk. Paginatitels: Home, About en Contact Navigatiebalken: Altijd bovenin te vinden. Niet

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Mobiliteits Centrum. www.azm-jobcenter.nl

Handleiding Digitaal Mobiliteits Centrum. www.azm-jobcenter.nl Handleiding Digitaal Mobiliteits Centrum www.azm-jobcenter.nl Versie 09 03 2011 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 1. INLEIDING...3 2. HOE KOM IK OP DE SITE?...3 3. EN VERDER?...4 4. MIJN TRAJECT...5 Mijn

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Handleiding Webshop. http://webshop.natudis.nl

Handleiding Webshop. http://webshop.natudis.nl Handleiding Webshop http://webshop.natudis.nl De Webshopbeheerder Versie 1.2 13-03-2008 Inhoudsopgave De Indeling Blz. 03 Authenticatie Blz. 05 Categorie Module Blz. 06 Merken Module Blz. 07 De Productweergave

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

VlaS handleiding voor de internet ledenadministratie (ILA) Voor KNBBW-clubsecretarissen (=zaakgelastigden)

VlaS handleiding voor de internet ledenadministratie (ILA) Voor KNBBW-clubsecretarissen (=zaakgelastigden) VlaS handleiding voor de internet ledenadministratie (ILA) Voor KNBBW-clubsecretarissen (=zaakgelastigden) Inhoud A. INLOGGEN... 2 B. VERLENGEN van je club naar het volgende jaar één maal per jaar... 4

Nadere informatie

Handleiding UiTdatabank Agenda GoneWest

Handleiding UiTdatabank Agenda GoneWest Handleiding UiTdatabank Agenda GoneWest 1 Surf naar www.uitdatabank.be Om in te voeren in UiTdatabank, moet je aanmelden via UiTiD. Heb je nog geen UiTiD, maak er dan snel één aan (je kan bv jouw Facebook-account

Nadere informatie

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app 1 Inhoudsopgave Inleiding Geinterviewde persoon 1e Ontwerp - Zoeksuggesties Probleem Oplossing 2e Ontwerp - Lijst van producten in Kavel Probleem Oplossing 3e Ontwerp - Opslaan knop Probleem Oplossing

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

Op http://www.hyves.nl/hyvesense/ kun je lezen welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier kiezen tussen Promoot binnen Hyves en Je website promoten.

Op http://www.hyves.nl/hyvesense/ kun je lezen welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier kiezen tussen Promoot binnen Hyves en Je website promoten. Banners op Hyves Op Hyves kun je adverteren vanuit je eigen, persoonlijke profiel óf vanuit een zogenaamd corporate account. Hoe dit in zijn werk gaat wordt hieronder uitgelegd. Hyvesense Op http://www.hyves.nl/hyvesense/

Nadere informatie

Facebook pagina maken

Facebook pagina maken 1 Facebook pagina maken 1. Lid worden Open de browser (bijv Internet Explorer of Chrome) en typ www.facebook.com Als je al lid bent kun je hier in de bovenste vakjes je e-mail adres en wachtwoord invullen.

Nadere informatie

1. De website www.energiejacht.be

1. De website www.energiejacht.be 1. De website www.energiejacht.be Op de site krijg je als energiemeester een overzicht van alle gegevens van jouw deelnemers: meterstanden, besparingscijfers, algemene data. Energiemeesters hebben de eindverantwoordelijkheid

Nadere informatie

CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013

CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013 Slachthuis Uitsnijderij Slachthuis uitsnijderij Vleeswaren (op termijn) Groepering Controle Belpork CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013 ALGEMEEN Starten van de webtoepassing: Typ het volgende adres

Nadere informatie

I-SCHOOL. U aangeboden door de stad Bilzen

I-SCHOOL. U aangeboden door de stad Bilzen U aangeboden door de stad Bilzen Welkom bij de voorstelling van het vernieuwde online registratie- en reservatiesysteem van de stedelijke kinderopvang. 2 De ouder module: Hierin kunnen ouders oa: zelf

Nadere informatie

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Wat kan je allemaal met het programma Word 2010?

Wat kan je allemaal met het programma Word 2010? Wat kan je allemaal met het programma Word 2010? Door: Meester Michael www.meestermichael.nl 1. Hoofdletters 3 2. Opslaan 4 3. Openen 6 4. Foutje? 7 5. Een tekst selecteren 7 6. Vet, schuin of onderstreept.

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

digitale aangifte tweede verblijven

digitale aangifte tweede verblijven digitale aangifte tweede verblijven Inleiding? Inhoud Inhoud... 1 Toegang... 1 Aanmelden... 1 Algemene navigatie... 2 Registratie... 2 Uw panden beheren... 3 Er ontbreekt een pand... 3 Er ontbreekt een

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel. Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014

Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel. Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014 Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014 Debriefing Aanleiding Milledoni.nl op mobiel, dat is de werktitel van dit project. Milledoni is een website,

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

SYNDIC.web. Handleiding. Datum: woensdag 23 november Versie:

SYNDIC.web. Handleiding. Datum: woensdag 23 november Versie: Aan: Van: Beheer Datum: woensdag 23 november 2011 Versie: 20111123 Inhoud Inhoud... 1 1. Algemeen... 2 1.1. Disclaimer... 2 2. Gebruik... 3 2.1. Aanmelden... 3 2.1.1. Paswoord vergeten... 3 2.2. Gebouwen...

Nadere informatie

Starten met Veeportaal voor rundveehouders

Starten met Veeportaal voor rundveehouders Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw FL_R_019_160128 Starten met Veeportaal voor rundveehouders 1. Registratie voor Veeportaal Om gebruik te maken van Veeportaal dient u over een gebruikersnaam en paswoord

Nadere informatie

Starten met Veeportaal voor houders van schapen, geiten en hertachtigen

Starten met Veeportaal voor houders van schapen, geiten en hertachtigen Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw FL_SGH_009_190319 Starten met Veeportaal voor houders van schapen, geiten en hertachtigen Meer informatie voor houders van schapen, geiten en hertachtigen vindt u op

Nadere informatie

Handleiding: Clubgebonden design. Beheer van aanmeldingen. Bekijken en combineren van tussenstanden. Beheer inschrijvingen.

Handleiding: Clubgebonden design. Beheer van aanmeldingen. Bekijken en combineren van tussenstanden. Beheer inschrijvingen. Handleiding: Clubgebonden design Beheer van aanmeldingen Bekijken en combineren van tussenstanden Beheer inschrijvingen Beheer uitslagen Beheer ringen Beheer mededelingen Versie: 08032012 2 Handleiding

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06 1 2 Job Story 1 pagina 3 Job Story 2 pagina 6 Job Story 3 pagina 9 Job Story 4 pagina 12 In dit document is een ontwerp te vinden van een deel van de BVA web-app. Er zijn vier ontwerpen gemaakt en die

Nadere informatie

Handleiding KIJK! bewerken afgesloten observaties en/of registraties

Handleiding KIJK! bewerken afgesloten observaties en/of registraties Handleiding KIJK! bewerken afgesloten observaties en/of registraties 1 Inhoud Inleiding... 3 Uitzonderingen registratie heropenen... 4 1. Registratie heropenen:... 4 2. Registraties verwijderen... 4 3.

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 1 MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 hcmerode@gmail.be www.hcmerode.be Inhoudstafel Wat is ONLI MYMERODE?... 2 Mijn account... 2 Hoe een login aanvragen?... 2 Foto s... 3 Persoonlijke foto... 3

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 3 ... Google: zoeken op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 3 ... Google: zoeken op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is 3... Google: zoeken op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen 3, Hoe moet je zoeken op Google? Deze handleiding toont je hoe dit moet. Als

Nadere informatie

ABONNEMENTEN 30CC STAPPENPLAN ONLINERESERVATIE

ABONNEMENTEN 30CC STAPPENPLAN ONLINERESERVATIE ABONNEMENTEN 30CC STAPPENPLAN ONLINERESERVATIE Vanaf het seizoen 2013-2014 schakelt 30CC over op de nieuwe ticketsoftware, SRO. Dit stappenplan geeft je een beknopt overzicht van de reservatiemodule. De

Nadere informatie

Starten met Veeportaal voor vervoerders

Starten met Veeportaal voor vervoerders Starten met Veeportaal voor vervoerders 1 Aan de slag met Veeportaal als vervoerder Houd uw gebruikersnaam en paswoord bij de hand. Surf naar www.dgz.be en klik op de blauwe knop Start Veeportaal. Geef

Nadere informatie

Klik op onderstaande link om uw account te activeren. Activeer gebruikersaccount

Klik op onderstaande link om uw account te activeren. Activeer gebruikersaccount 1 ONLINE RESERVEREN HOE DOE JE DAT? STAP 1 Hoe registreren. Of je nu een ticket voor een voorstelling van Palethe, een optie voor het huren van een locatie voor Palethe of het sportcentrum de Bemvoort

Nadere informatie

Children s Rights and Business Principles

Children s Rights and Business Principles Children s Rights and Business Principles www.childrenandbusiness.be Handleiding voor bedrijven. Children s rights and Business Principles Handleiding voor bedrijven - 1 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Vlaamse Karate Federatie vzw - unistijl e-mail: vkf@karate.be

Vlaamse Karate Federatie vzw - unistijl e-mail: vkf@karate.be Applicatie: Webapplicatie VKF-Unistijl Module: Raadplegen gegevens Auteur: VKF secretariaat Aangemaakt op: 11/11/2009 Gewijzigd op: 01/04/2010 Laatst afgedrukt: 2/04/2010 Opmerking: Gebruikershandleiding

Nadere informatie

10 Flitsend boekhouden

10 Flitsend boekhouden 10 Flitsend boekhouden 1 Flitsend Boekhouden - Test je kennis In Flitsend Boekhouden Test je kennis boek je een reeks samenhangende verrichtingen. Sommige opdrachten vangen aan bij de start van het boekjaar.

Nadere informatie

Etiketten maken en printen (word 2010).

Etiketten maken en printen (word 2010). Etiketten maken en printen (word 2010). Klik op het tabblad Verzendlijsten. (Zie pijl). Het onderstaande venster komt nu: Klikt u nu op Afdruk samenvoegen starten Er komt weer een venster: Zie hier naast.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Een veld (field) (geel omkaderd) is een vakje en omdat er gewone tekst instaat is dit dus een "tekstveld"

Een veld (field) (geel omkaderd) is een vakje en omdat er gewone tekst instaat is dit dus een tekstveld Database "Adressen" - MS Access 2007-2010 Layout aanpassen Maak eerst een kopie van de originele database voor u veranderingen aanbrengt zodat u steeds kunt terugvallen op het origineel als er iets mocht

Nadere informatie

HANDLEIDING DICOS WEBSITE

HANDLEIDING DICOS WEBSITE Versie 1.6 HANDLEIDING DICOS WEBSITE Copyright Kred it B.V. Eindhoven 2012 Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van klik, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

Handleiding: inschrijven voor de Missiodag

Handleiding: inschrijven voor de Missiodag Ik probeer mijn parochie/federatie in te schrijven, maar het lukt niet. Wat moet ik doen? Volg deze handleiding! Het inschrijven voor de Missiodag gebeurt via de administratieve site van IJD: 'Regi' (www.regi.ijd.be).

Nadere informatie

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 De website heeft een upgrade naar de nieuwste versie van DotNetNuke gekregen. Je beheert de site nu in versie DNN 6.2.2. In deze toelichting willen we je alvast een eindje

Nadere informatie

Bloggen op de website van House of Respect

Bloggen op de website van House of Respect BRO=MAN vormgeving Juni 2015 Wij hebben voor de bezoekers van de website een korte toelichting gemaakt hoe een blogbericht te maken en op de website te plaatsen. Nadat u ingelogd bent ziet u aan de rechterzijde

Nadere informatie

HRIS Hallmark Retail Internet Services

HRIS Hallmark Retail Internet Services HRIS Hallmark Retail Internet Services Handleiding voor retailer Hallmark Retail Internet Services Re- ordering handleiding (versie - September 2012) Disclaimer Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad)

Handleiding Van Oirschot Onderweg-App (ipad) Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad) Als één van de eerste groothandels op de Belgische markt is Van Oirschot trots om u de "Van Oirschot Onderweg"-App voor ipad voor te stellen. Ga dus snel

Nadere informatie

Handleiding installatie ORV-Online

Handleiding installatie ORV-Online Handleiding installatie ORV-Online In deze handleiding leest u hoe u ORV-Online installeert op uw website. Inhoud Stap 1 Inloggen op Scildon Online Verzekeren Stap 2 Persoonlijke instellingen Stap 3 Instelling

Nadere informatie

DESIGN DOCUMENT CRIA VSD

DESIGN DOCUMENT CRIA VSD DESIGN DOCUMENT CRIA VSD Travellu Design Document Dennis de Kruijf 506404 CRIA LA FEB Datum: 02-04 - 2015 inhoudsopgave INLEIDING inhoudsopgave 2 INLEIDING 3 home page 4 destinations 5 experiences 6 plan

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

Handleiding

Handleiding Handleiding www.zorgneticuro.be 1. Aanmelden Surf naar www.zorgneticuro.be Klik in de bovenste menubalk, rechts op aanmelden Vul uw accountgegevens in (Gebruikersnaam en Wachtwoord) Klik op Aanmelden Bij

Nadere informatie

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour?

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? FAQ BIKETOUR 2015 1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? 2. Hoe kan ik mijn profielpagina delen met anderen? 3. Hoe kan ik mijn profielfoto wijzigen? 4. Hoe kan ik de naam

Nadere informatie

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 Powered by: Inhoudsopgave Welkom 1. Installeer de BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS op uw navigatiesysteem 3. Het

Nadere informatie

Archibus Reserveringsmodule

Archibus Reserveringsmodule Archibus Reserveringsmodule Versie: 1 Inhoud 1 Verbinding maken met Archibus... 3 2 Een zaal/werkplek reserveren... 5 2.1 De resultaten filteren... 6 2.1.1 Op datum filteren... 6 2.1.2 Op type zaal/werkplek

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MYBEE

Gebruikershandleiding MYBEE Gebruikershandleiding MYBEE Versie: 2.0 R. Beerschot T.H.C. Groeningenlei 62 2550 Kontich Tel 03 457 27 49 E-mail: info@beerschot.org www.beerschot.org Inhoud Wat is ONLI MYBEE?... 2 Hoe een login aanvragen?...

Nadere informatie