Creëer je eigen website in Weebly!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Creëer je eigen website in Weebly!"

Transcriptie

1 Creëer je eigen website in Weebly! Hoeveel websites heb jij al in je leven bezocht? Kan je ze niet meer tellen? Tuurlijk niet, er zijn ontelbaar veel websites te vinden op het internet voor ieder wat wils. Vandaag is de dag dat jij aan de enorme hoeveelheid websites op het web er eentje toevoegt, namelijk je eigen webpagina. Dankzij de gratis website Weebly is je eigen website maken kinderspel, geen moeilijk codeertaal, geen ingewikkelde handelingen maar gewoon een super handige en leuke manier van vorm geven aan je website. Klaar om een webdesigner te worden? Stap 1 : Het aanmaken van je webdomein. Elke website heeft zijn eigen domein. Je moet de URL (voorbeeld: van de website in de adresbalk ingeven en dan verschijnt de website voor je neus! Om een adres aan te maken: - Surf je eerst naar - Op de beginpagina van de website kan je onmiddellijk je gegevens invullen om een account aan te maken (dat is verplicht) Type hier je zelfgekozen wachtwoord Als je klaar bent druk je op Sign Up. It s free! - Hierna moet je een captcha ingeven om aan te tonen dat je een echte mens bent en geen computer die geprogrammeerd is om valse websites aan te maken. Type gewoon de bovenstaande tekst over in de balk eronder. And Mondingu Als je klaar bent druk je op Ok, laten we beginnen!

2 Als alles volgens plan verloopt dan zou je nu een welkom bericht krijgen waar je je titel voor je website kan kiezen. Dit ziet er zo uit: - Allereerst kies je een titel, die eigenlijk een beetje je site samenvat. Op de opdrachtenblad zien jullie dat dit een website over jouw favoriete muziekgroep, zanger/zangeres of film moet gaan dus maak een keuze. - Dan kan je bij Type site zeggen wat voor type jouw website is, is het een informatieve website, is het een website voor een bedrijf... Hier kiezen wij voor Personal (een persoonlijke site) De verschillende mogelijkheden met uitleg à Persoonlijke website. à Website voor een bedrijf à Website van een groep of organisatie zoals vb. Broederlijk delen à Educatieve website over scholen à Website over trouwen, met trouwfoto s... à Portfolio, een website waar jij uitlegt wie je bent en waar je je werk kan laten zien aan mensen à Andere, komt jouw type website niet overeen met één van de bovenstaande, dan kies je Other. - Als alles ingevuld en gekozen is klik je op - Nu moet je effectief je url kiezen die mensen in de adresbalk moeten ingeven om jouw website te bezoeken, net zoals jij juist gedaan hebt bij Weebly. Weebly biedt een gratis webadres aan waarvoor jij niets speciaals moet doen. Als compensatie hiervoor komt in je webadres.weebly bij om te laten zien dat het een website gemaakt in Weebly is (=reclame). Je hebt ook de mogelijkheid om een webadres te kopen of er één te gebruiken dat je al hebt. Wij kiezen voor de eerste optie. Is de naam die je in gedachte had gekozen, dan krijg je rechts het rode kruis met bezet, verzin een andere titel. Vb. Mijn eerste keuze was ladygaga.weebly.com maar dat is jammer genoeg bezet dus koos ik voor superladygaga.weebly.com wat wel beschikbaar is. - Als alles ingevuld en gekozen is klik je op

3 Stap 2 : Aan de slag! Nu het administratieve eindelijk achter de rug is kunnen we aan de slag met het creëren van onze webpagina. Hoe ziet Weebly er nu uit? - Het rode kader is de werkbalk. Hier ga je eigenlijk alle elementen die jij op je website wilt kiezen. Wil je bijvoorbeeld een foto met tekst dan ga je naar elementen en kies je voor paragraaf met foto. Hierna sleep je dat element gewoon naar de plaats waar jij wilt dit element wilt. Je kan hier ook extra pagina s invoegen en beheerders kiezen die mee kunnen bouwen aan je website. Maar meer daarover in de volgende stappen - In het groene kader zien we de lay-out van je pagina dus hoe je pagina eruit gaat zien. Op dit moment is het nog vrij leeg en vind ik het thema ook nog niet zo passen. Hoe we dit veranderen komt in de volgende stappen.

4 2.1 : Een thema kiezen. Een thema kiezen dat kennen jullie wel als je aan PowerPoint denkt, dan weet je dat je daar ook een ruime selectie had aan thema s waar je uit kon kiezen. Als je in je werkblad op Design klikt krijg je een aantal van de beschikbare thema s. - Het groene kader is hier het submenu, waar je 3 keuzes kunt maken. We zitten nu in de favorieten thema s. Dat wil zeggen dat dit de meest gebruikte thema s zijn. Je kan ze gewoon aanklikken en automatisch zal ook je website van thema veranderen. Maak je geen zorgen over de foto die er standaard instaat, die kunnen we later wijzigen. Hier heb je ook designopties die je eigenlijk het lettertype en lettergrootte van de tekst laat aanpassen voor de titel, het menu, de links en de tekst in de website zelf. Als laatste heb je alle thema s waar je uit de categorieën kunt kiezen en je alle thema s kan zien. - Het rode kader verandert afhankelijk wat je in het submenu hebt gekozen: - Favorieten, je kan de thema s gewoon aanklikken en dan verandert je website automatisch. - Designopties, het lettertype, lettergrootte en kleur van de tekst laat aanpassen voor de titel, het menu, de links en de tekst in de website zelf. - Alle thema s, een lijst met alle thema s die Weebly te bieden heeft, gerangschikt per categorie. Hier kan je door de verschillende pagina s navigeren. Hier kies je een categorie. Als je de categorie van bijvoorbeeld business neemt dan zullen alle thema s een zakelijk karakter hebben.

5 2.1.1: Gekozen thema aanpassen. Ik koos voor een leuk en licht thema. Nu zien jullie ook dat daar een afbeelding staat die eigenlijk totaal niks te maken heeft met mijn gekozen onderwerp Lady Gaga. Deze afbeelding is een header en gaat op elke pagina terugkomen dus het is belangrijk dat we deze goed opmaken. Als je met de muis over de afbeelding gaat verschijnt er in rechterbovenhoek deze knop: Als je op deze knop klikt, kan je de afbeelding op je webpagina wijzigen. Als je hierop klikt dan krijg je onderstaand scherm: Het eerst wat we zien zijn de grepen rond de foto. Deze herkennen jullie wel van Word waar je de afbeelding mee kan vergroten, verkleinen en verplaatsen. Hiernaast zien jullie in de rechterbovenhoek een kruis staan. Klik hierop om deze afbeelding te verwijderen want wij gaan een nieuwe afbeelding invoegen.

6 In het rode kader zien we een aantal knoppen die hieronder worden besproken: Als je hierop klikt dan kan je een extra foto in de header zetten. Dit kan je gebruiken om twee foto s naast elkaar te zetten als je niet zo een brede foto hebt. à Een foto toevoegen wordt hier besproken deze techniek komt nog enkele keren terug en dan wordt er altijd naar hier verwezen. Als je op afbeelding toevoegen klikt krijg je dit venster: In het rode kader zien we dat we 4 mogelijkheden hebben om een afbeelding in te voegen. Nu het makkelijkste is enkel de eerste optie te gebruiken en die ga ik ook enkel bespreken. Een afbeelding invoegen werkt net hetzelfde als bij andere programma's. Je klikt op de groene balk en je krijgt een pop-up waar je door je mappenstructuur kan navigeren, ga naar de gewenste map waar de foto zich in begeeft (het beste is één map waar alle foto s zich in bevinden) en klik dan op ok. De foto zal even laden en verschijnt dan op je beeldscherm. Als je hierop klikt dan kan je bij je foto ook nog wat tekst toevoegen. Je krijgt dan op de foto een kader waar sample text in staat, deze gewoon selecteren, verwijderen en de gewenste tekst invoegen. Als je voor add text koos komt er in je werkbalk dit te staan. Hier kan je het lettertype, grote en of de tekst in het vet of cursief moet staan wijzigen. De 4 T ernaast zijn effecten voor de tekst. - Color : verander de kleur - Shadow : schaduw aan je tekst geven (gebruik de schuifbalk) - Glow : laat je tekst oplichten (vb. Op donkere achtergronden, gebruik de schuifbalk en kies een kleur) - Opacity : de zichtbaarheid van de tekst. (gebruik de schuifbalk)

7 Crop is beter bekend als een afbeelding bijsnijden. Ongewenste stukken die je niet in een afbeelding wilt kan je hier eraf snijden. Net zoals bij de grepen die je krijgt om te schalen kan je hier stukken van de foto afsnijden. à Als je klaar bent druk je op Rotate of een afbeelding roteren is simpel, als je op deze knop klikt, komt er in je werkbalk onderstaande afbeelding te zien. à Als je klaar bent druk je op Met de schuifbalk kan je de afbeeldingen gewoon ronddraaien naar links of naar rechts en met de knoppen vertical en horizontal spiegel je de afbeelding rond de x of y as. Opacity is zichtbaarheid van de afbeeldingen. Om de afbeelding een beetje of helemaal doorzichtig te maken gebruik je de schuifbalk die je in de werkbalk krijgt als je deze functie aanklikt. à Als je klaar bent druk je op Fade of vervaag is bijna net hetzelfde als opacity, het enige verschil is dat je nu niet heel de afbeelding doorzichtig maakt, maar een stuk ervan laat vervagen in een richting. Dit is moeilijk uit te leggen en heel makkelijk te begrijpen, probeer het maar is. à Als je klaar bent druk je op Effect is een effect aan de foto toevoegen. Je kan de afbeelding in het zwart/wit, normaal of ouderwets zetten bij colouring in de werkbalk. Bij edges (=randen) kan je 3 verschillende soorten randen kiezen. à Als je klaar bent druk je op

8 Ziezo, als je wat hebt gespeeld met de knoppen dan klik je in de werkbalk rechtsboven op save. Save image to: Hier kan je kiezen of je deze bewerking toepast op enkel deze pagina (only this page), alle pagina s (all pages) of alleen de geselecteerde pagina s (= only selected pages...). Wij kiezen voor Only this page omdat wij nog maar één pagina hebben. Revert to original = alles ongedaan maken en terug naar de originelen afbeelding gaan Ziezo, ik laat jullie alvast zien wat ik ervan heb gemaakt, ik hoop dat jullie iets leuks hebben gemaakt. Zien jullie ook linksboven de titel lady Gaga? Deze kan je ook nog aanpassen, of zelf veranderen in een logo of verwijderen door er met je muis op te klikken: Off : Deze tekst verbergen Text : de text laten staan (klik erop om deze aan te passen) Logo : upload een logo om in de plaats te zetten van de tekst. Een logo uploaden is hetzelfde als een afbeelding en wordt in stap 2.1 besproken

9 Stap 3 : Inhoud toevoegen Het wordt tijd dat we eens wat inhoud aan onze pagina gaan toevoegen. Kies in de werkbalk voor elementen. Net zoals bij design zien we hier ook weer in het rode kader mogelijkheden (4) en dan afhankelijk van welke mogelijkheid er is geselecteerd veranderd onze werkbalk in het groene kader. Alles bij elementen werkt met slepen. Je speelt het gewenste element dat je wilt naar de gewenste plaats in je webpagina. Sleep nu Paragraaf met foto onder je header afbeelding. Als alles vlot is verlopen moet je dit zien. Dit bewerken is super simpel. Je klikt gewoon in de tekst om de tekst te veranderen en om de afbeelding aan te passen en te bewerken klik je op het blauwe vierkant. Dan kan je een foto uploaden (=zie stap 2.1.1) en in verhouding slepen. Als je klaar bent klikt je op ok en dan is de afbeelding geplaatst. Als je in de tekst klikt komt deze werkbalk erbij. Herkennen jullie alle symbolen? Tuurlijk wel, het lijkt heel sterk op Word. Tekst kan je Vet, cursief en onderlijnen. De A staat voor de tekst in kleur te zetten en de + en staat voor het lettertype groter of kleiner te maken. De Tx gebruik je de kleur en stijl van de tekst terug naar standaard zetten, vergeet niet eerst je tekst te selecteren.

10 Met dit symbool kan je een link maken naar een andere website of naar een andere pagina binnen je website. Selecteer eerst de tekst die je als link wilt gebruiken en klik daarna op deze knop. Dan krijg je dit te zien: Type hier een adres van een webpagina in die niets te maken heeft met jouw website (bv. Kies hier (indien je meerdere pagina s hebt) een pagina waar je de link binnen jouw website wilt laten linken. Hier link je naar een afbeelding of foto die binnen je website te vinden is. Hier link je naar een adres (een programma om te mailen zal dan openen als je hier op klikt) à Klik op opslaan als je klaar bent. Met deze knop kan je gerangschikte/ongerangschikte lijsten maken zoals in Word. Met deze knop ga je een stap terug of een stap vooruit als je je vergist hebt.

11 Ziezo, nu weten jullie al hoe jullie een element moeten invoegen en bewerken. In de volgende stap komen er sommige elementen niet aan bod omdat deze zo hard lijken op de paragraaf met foto. Ik zal jullie ondertussen eens laten zien wat ik tot hiertoe heb. Ziet er al goed uit vind ik! Ik hoop dat jullie tot hiertoe alles begrijpen en geen problemen hebben ondervonden. Stap 3.1 : basis elementen Goed we gaan nu kijken hoe we elementen aan onze pagina moeten toevoegen. We beginnen met de basiselementen in de werkbalk. Alle elementen die in je website staan kan je ook nog eens op een andere plaats zetten door ze gewoon te slepen boven of onder een gewenst object. Tip: vergeet de sleeptechniek niet. Zien jullie op deze knop ook rechtsonder pro staan? Dat betekend dat we deze functie enkel kunnen gebruiken als we een pro versie kopen van Weebly. Dit is jammer want het is altijd leuk om een video toe te voegen maar er zijn andere manier zoals YouTube die we zo meteen gaan bespreken. Een contactformulier is een handige tool om mensen vragen te laten stellen en die kunnen ze dan automatisch opsturen naar jouw adres. Op de volgende pagina gaan we eens kijken hoe we zo een formulier moeten maken.

12 Sleep het element in je pagina en je krijgt een standaard formulier te zien De tekst kan je bewerken door erop te klikken dat weten jullie. Maar er zijn een paar opties die je kan veranderen. Omdat deze bundel al enorm uitgebreid is en omdat deze functies al gevorderd zijn geef ik jullie ze kort mee en daar kunnen jullie als je dat wilt zelfs er eens uitproberen. In de werkbalk kunnen jullie extra velden bijzetten zoals optieknoppen of meerkeuzevakjes. Standaard is dit een goed formulier maar voor degene die willen kan je er heel wat meer mee doen. Met dit element verdeel je je website in meerdere kolommen zoals je dat ook kan doen in Word met tekst en tabellen. Je kiest het aantal kolommen door met dit extra werkbalkje het aantal kolommen te kiezen. Hier kan je gewoon op dezelfde wijze terug elementen slepen en de gewenste kolommen. Aangepast HTML is voor mensen die webdesign hebben gestudeerd en die heel wat afweten van hoe je en website moet coderen. Ik stel voor dat we deze functie met rust laten. Heb je ooit een super populaire website dan kan je met deze functie van Google reclame maken op je website waar je dan een klein bedrag voor krijgt. Jammer genoeg komt deze functie niet voor ons in aanmerking omdat we pas begonnen zijn met onze website... Maar je weet nooit als je website heel populair is, dan is dit de manier om een centje te verdienen.

13 Stap 3.2 : Multimedia elementen Multimedia heeft te maken met muziek, video, foto s... Hier zijn ook een paar functies voor de proversie van Weebly maar gelukkige zijn de leukste gratis! Een fotogalerij is meestal een aparte pagina waar er een heleboel foto s op staan. Bezoekers kunnen een miniatuur van de foto aanklikken en dan zal deze vergroten tot zijn originele formaat. Een fotogalerij maken is hetzelfde als afbeeldingen uploaden, alleen selecteer je hier meer afbeeldingen en gaat Weebly automatisch ze in een miniatuur zetten. Dankzij deze extra werkbalk kan je ook nog eens kiezen hoeveel kolommen je wilt van afbeeldingen, hoe groot de spatie moet zijn tussen de afbeeldingen, of er een rand te zien is en of je wilt bijsnijden. Een diapresentatie is een slideshow waar afbeeldingen automatisch veranderen na verloop van een paar seconden. Net zoals in de fotogalerie moet je een reeks afbeeldingen selecteren die je wilt laten zien maar eerst moet je een stramien kiezen van hoe je diapresentatie eruit ziet Eén van deze mogelijkheden kan je kiezen. Als je je keuze hebt gemaakt klik je op Continue. Klik op deze knop om afbeeldingen te selecteren die je in je diavoorstelling wilt.

14 Hierna kom je op dit venster. Hier kan je je foto s verschuiven in de volgorde waarin jij wilt dat de foto s tevoorschijn komen. Met de knop Add Photo kan je nog extra foto s toevoegen en als je op het vuilbakje klikt op de afbeelding dan verwijder je deze. Ben je klaar? Dan klik je op Save. Dankzij deze extra werkbalk kan je nog met de oranje knop terug naar het bovenstaande venster. Met nav Stijl kan je zeggen dat ze ook miniaturen van de afbeeldingen bij de slideshow moeten zetten waar bezoeker op kunnen klikken. Bij nav locatie zeg je waar die miniaturen zich moeten uitlijnen: boven, onder, links of rechts. Bij overgangsstijl zeg je hoe de afbeeldingen moeten overgaan, bv. Dat ze in elkaar vervagen of dat ze elkaar eruit schuiven. Autoplay staat aan of uit en dat wil zeggen dat als het aan staat de diavoorstelling automatisch begint te spelen als de website wordt geopend, en uit wil zeggen dat de bezoeker eerst op start moet klikken voor de diavoorstelling begint. Een bestand kan van alles zijn, denk aan een Word-bestand of een muziek bestand. Als je dit toevoegt aan je website hebben bezoekers de mogelijkheid om dit bestand te downloaden. Een bestand uploaden is hetzelfde als een afbeeldingen upload en maakt gebruik van de extra werkbalk. maar Een Flashbestand is een bestand dat jullie wel zullen herkennen. Een flash-bestand kan bijvoorbeeld een web spelletje zijn dat bezoekers dan op jullie site kunnen spelen. Omdat je hier enorm veel met kan en omdat dit al gevorderd is is het kort aangehaald verder ga ik er niet op in.

15 Google-kaarten kan je ook toevoegen aan een website. Als je dit erin sleept krijg je een extra werkbalk. Hier kan je je adres ingeven, hoe breed en hoog de kaart moet zijn, waar deze gelijnd staat, of er een pijltje op je adres komt en hoe hard hij moet inzoomen. Dit is heel leuk probeer het zeker eens uit! Weet je nog dat we geen filmpjes konden toevoegen? Dit gaat wel via het YouTubeelement. Sleep het naar de gewenste plaats en er komt een standaard filmpje tevoorschijn. Klik hierop en een extra werkbalk verschijnt. Hier kan je de URL van de video in plakken. Dat is het adres dat je vindt als je het juiste YouTube filmpje aan het kijken bent vind je dat adres terug in de URL-balk. (vb. Deze URL plak je daar. Dan kan je kiezen welk formaat het filmpje moet hebben en hoe het filmpje moet uitgelijnd zijn. Ziezo, je kan nu zonder problemen je eerste pagina naar hartenlust maken. Er zijn nog 2 andere elementen die ik niet besproken heb maar deze zijn vaak betalend en gevorderd dus helemaal niet nodig en vaak ook saai. Werk nu aan je pagina en ga naar de volgende stap! Hier is alvast mijn voorbeeld:

16 Stap 4 : Een extra pagina aanmaken Nu een website bestaat vaak uit meerder pagina s. We gaan in deze stap leren hoe we een nieuwe pagina aanmaken. In je werkbalk vind je Pagina s terug als je hierop klik dan kom je hier uit : Hier spreken de knoppen voor zich. Hier kan je met add page een nieuwe pagina aanmaken. Met add blog kan je een blog aanmaken waarin je dagdagelijkse dingen kan vertellen. Je kan rechtsboven de pagina bewerken. Als je meerdere pagina s hebt klik je hierop om deze met elementen te bewerken! Je kan deze pagina ook kopiëren of verwijderen. Een Paginanaam is belangrijk want deze komt in je menu te staan. Zorg dat dit maar één woord is dat heel duidelijk omschrijft waarover je pagina gaat. Je kan deze pagina ook verbergen zodat alleen jij weet dat die bestaat.

17 Hier staan al je pagina s die je hebt aangemaakt. De volgorde waarin ze hier staan, zo staan ze ook in je menu. Door ze te verslepen naar boven of onder wijzig je de volgorde. Klaar met de instellingen? Vergeet dan zeker niet de instellingen te bewaren.

18 Stap 5 : Beheerders van je website Een website bestaat vaak uit meerdere mensen die informatie erop kunnen zetten. Sommige mensen hebben meer mogelijkheden als andere zo kunnen sommige mensen enkel tekst toevoegen en sommige kunnen zelfs het thema van de website veranderen. Dit alles hangt af van de positie je hebt binnen de website. Om dit van dichterbij te bekijken klikken jullie op Editors in de werkbalk. Op dit ogenblik ben jij nog maar alleen als beheerder van je website. Wilt je iemand toevoegen dan klik je op Editors toevoegen :, daarna krijg je dit venster. Hier zien we dat we beheerders kunnen toevoegen aan de hand van hun adres. De verschillende functies zijn beheerder (deze kan alles veranderen), auteur (kan enkel delen aanpassen die jij als beheerder hebt gekozen) en mensen die enkel toegang hebben tot het dashboard maar niet kunnen aanpassen. Jammer genoeg zijn de 2 laatste functie niet gratis en kan je enkel mensen beheerder maken. Doe dit door de van je buurman in te vullen en hem een mailtje te sturen met een uitnodiging om lid te worden van je website.

19 Stap 6 : instellingen wijzigen Als je op instellingen klikt in de werkbalk heb je nog de mogelijkheid om het domein van je website en de titel ervan te veranderen. Omdat dit heel eenvoudig is en de rest van de functies niet gratis zijn ga ik hier niet dieper op in. Stap 7 : Publiceer. Stap 7 en tevens de laatste stap! Is je website volledig online zetten. In de werkbalk vind je de rechtsboven de knop : Klik hierop als je zeker bent dat je website in orde is en dan krijg je dit venster. Je website staat nu officieel online en als je nu naar je website surft dan zal die ook verschijnen. Super gedaan, je hebt zojuist je eerste website gemaakt die voor iedereen van België tot China beschikbaar is. Ik stel voor dat je deze bundel goed bewaard moest het nog eens beginnen te kriebelen om een website te maken of je wilt meteen terug aan de slag dan vind je hierin de belangrijkste stappen die je moet ondernemen om je website tot een goed einde te brengen Veel succes met je website,

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix Weebly Inhoud 1 Starten met Weebly... 3 1.1 Aanmelden / Inloggen... 3 1.2 Website aanmaken... 3 1.2.1 Eerste website... 3 1.2.2 Tweede website... 5 2 : basis... 6 2.1 Elementen op een pagina... 6 2.1.1

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

Dit is een handleiding voor: Weebly

Dit is een handleiding voor: Weebly Dit is een handleiding voor: Weebly Inhoudsopgave Aanmelden bij Weebly... 3 Webpagina s toevoegen... 6 Bouwen: elementen toevoegen... 8 Basis... 9 Structuur... 10 Media... 11 Meer..... 12 Site publiceren...13

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding Weebly. Maken van een nieuwe website. Klik op de + en kies voor Site toevoegen.

Handleiding Weebly. Maken van een nieuwe website. Klik op de + en kies voor Site toevoegen. Handleiding Weebly Maken van een nieuwe website Stap 1 Klik op de + en kies voor Site toevoegen. Stap 2 Kies het thema dat je wilt gebruiken. Je hoeft niet meteen te kijken naar de foto s en kleuren maar

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Een website maken met Weebly

Een website maken met Weebly Een website maken met Weebly Bron: http://flippenindeklas.weebly.com/uploads/1/1/8/6/11865400/weebly_ handleiding.pdf (26-08-2016) Inhoudsopgave 2. Een account aanmaken voor weebly.... 3 STAP 1... 3 STAP

Nadere informatie

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Stap 1 Je eigen website maken... 1 De eerste stap... 1 Kompozer downloaden... 1 Kompozer openen... 1 Een nieuwe pagina beginnen... 1 Je eerste tekst schrijven... 2 Je eerste

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders

Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders 1. Inhoudsopgave 2. Een account aanmaken voor weebly.... 3 STAP 1... 3 STAP 2... 3 STAP 3... 3 3. Een Menustructuur aanbrengen... 4 STAP

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Een account aanmaken voor weebly.

Een account aanmaken voor weebly. Een account aanmaken voor weebly. STAP 1 Vul de volgende gegvens in voordat je op de oranje knop klikt. - NAAM - E-mailadres - PASWOORD Klik op de home page op de onderstaande knop. STAP 2 Wanneer je de

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi staat niet stil en is steeds bezig om de tool Prezi te verbeteren. De belangrijkste veranderingen

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

Stappenplan Blog maken

Stappenplan Blog maken WAT IS BLOGGER? Een blog is een website waar je regelmatig nieuwe inhoud in de vorm van berichten plaatst. Een nieuwe blogpost kun je plaatsen wanneer jij wilt, dagelijks, wekelijks of maandelijks. Lezers

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Handleiding Website Gibo Mariaburg

Handleiding Website Gibo Mariaburg Handleiding Website Gibo Mariaburg 1. Inloggen Je surft naar het volgende adres: http://www.gibomariaburg.be * Klik op Login * Vul je gebruikersnaam en paswoord in en klik op Log-in. De gebruikersnaam

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Materiaalontwikkeling in PAV

Materiaalontwikkeling in PAV Sint-Jozefstraat 1 B-8820 TORHOUT [t] 050 23 10 30 [f] 050 23 10 40 [e] reno@katho.be Materiaalontwikkeling in PAV Cursus: Google sites Medewerker EC: Jonathan Vanhollebeke EC: Thema s en projecten in

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Bloggen op de website van House of Respect

Bloggen op de website van House of Respect BRO=MAN vormgeving Juni 2015 Wij hebben voor de bezoekers van de website een korte toelichting gemaakt hoe een blogbericht te maken en op de website te plaatsen. Nadat u ingelogd bent ziet u aan de rechterzijde

Nadere informatie

Uitleg site maken. Stap 2) Nu kiezen we de lay-out. Je kunt het aantal kolommen kiezen. Je kiest nu de eerste. Maar dit kun je later veranderen

Uitleg site maken. Stap 2) Nu kiezen we de lay-out. Je kunt het aantal kolommen kiezen. Je kiest nu de eerste. Maar dit kun je later veranderen Uitleg site maken Hier vind je een uitleg hoe je bij Google een site kunt maken. Maak eerst een map bij je Favorieten en zet daar onderstaande sites in. Later zet je daar ook je eigen site in. Handig om

Nadere informatie

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het?

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het? Inhoudsopgave Inleiding! 1 TIP: Inlognamen op de basisschool! 2 Gereedschap - Graphics! 6 Gereedschap - Wall! 6 Gereedschap - Video! 8 Publiceren en/of Opslaan! 9 Inleiding Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Starten met Weebly is eenvoudig : je gaat naar www.weebly.com. Als je een nieuwe gebruiker bent moet je eerst registreren aan de linkerkant :

Starten met Weebly is eenvoudig : je gaat naar www.weebly.com. Als je een nieuwe gebruiker bent moet je eerst registreren aan de linkerkant : STARTEN MET WEEBLY Starten met Weebly is eenvoudig : je gaat naar www.weebly.com. Als je een nieuwe gebruiker bent moet je eerst registreren aan de linkerkant : Je geeft je naam, een e-mailadres en een

Nadere informatie

Les 5 ... Digitale fotografie, foto s delen met familie en vrienden. Iedereen online, van 9 tot 99 jaar.

Les 5 ... Digitale fotografie, foto s delen met familie en vrienden. Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. 5... Digitale fotografie, foto s delen met familie en vrienden Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Digitale fotografie, foto s delen met familie en

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Maak een website met Weebly

Maak een website met Weebly Maak een website met Weebly Meer dan 10 miljoen mensen en bedrijven gebruiken Weebly Omdat het de eenvoudigste en krachtigste manier is om op een betaalbare manier een website te maken. Deze beginnershandleiding

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit:

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit: Prezi De basis Inleiding Prezi is een online programma om unieke en leuke presentaties te maken i.p.v. PowerPoint. Het biedt veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Zo kan je bijvoorbeeld switchen van

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

Screencast-O-Matic HANDLEIDING

Screencast-O-Matic HANDLEIDING Screencast-O-Matic HANDLEIDING Inhoud 1 Inleiding 3 2 Stap voor stap 3 3 Conclusie 9 4 Meer info 10 4.1 Hulp nodig? 10 4.2 Vragen en opmerkingen 10 4.3 Trefwoordenlijst 10 4.4 Lijst met afbeeldingen 10

Nadere informatie

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen.

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen. Een Jimdo website Pagina s opvullen Je hebt je navigatie aangepast. Nu moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de pagina s ook overeen komen met het menu. Om te beginnen wis je de inhoud die reeds op de

Nadere informatie

Handleiding CMS EWall

Handleiding CMS EWall Handleiding CMS EWall Inhoud: 1. Inleiding 2 2. Hoe log ik in op mijn EWall account? 3 3. Werken in groepen 4 4. Hoe plaats ik tekst achter een tegel? 5 5. Hoe plaats ik een foto achter een tegel? 6 6.

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Tips; fotoboek maken (bron: hema.nl)

Tips; fotoboek maken (bron: hema.nl) Tips; fotoboek maken (bron: hema.nl) tekst roteren Draai je tekst zodat het mooi onder of op je scheef geplaatste foto staat. Of maak zelf leuke labels in combinatie met clipart. 1. kies de clipart (bij

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Handout Bloggen Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Er zijn vele sites waar je een blog kunt beginnen. Daarvan is Wordpress een van de grootste. Heel veel websites draaien op Wordpress, maar er is

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi zit niet stil en is constant bezig om de tool te verbeteren. Omdat het boek op sommige punten niet

Nadere informatie

SCHOOL (OWA) handleiding

SCHOOL (OWA) handleiding SCHOOL (OWA) handleiding Kibro België Kibro Nederland Handleiding voor Online Web Admin (v:1.0.0.1) DOWNLOAD ALS PDF BEKIJK DE VIDEO HANDLEIDING De OWA kort uitgelegd... De KinderBrowser Online Web Admin

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht

Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht Programma: HTML / Website Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht Inhoudsopgave Een website bouwen... pag. 2 Opdracht... pag. 2 Opslaan van het werk... pag. 2 Aan het werk.... pag. 3 Speciale knoppen...

Nadere informatie

STARTEN MET WIX. A. Registratieprocedure voor een nieuwe gebruiker

STARTEN MET WIX. A. Registratieprocedure voor een nieuwe gebruiker STARTEN MET WIX A. Registratieprocedure voor een nieuwe gebruiker 1. Start je browser en ga naar www.wix.com 2. Klik op START NOW Het Sign in venstertje verschijnt (Email) Typ het emailadres dat je wil

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER

EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER John Valk 2012, 1e versie 1 EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER.COM Meld je aan Ga naar internet naar de site: www.blogger.com Het onderstaande venster verschijnt. Meld je aan met

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Handleiding Tridion voor authors en editors

Handleiding Tridion voor authors en editors Handleiding Tridion voor authors en editors Wijzigen van items van vóór de herimplementatie (mei 2009) Telefoon helpdesk: 7500 E-mail: helpdesktridion@gmail.com. Juli 2009 Een bestaand item wijzigen Het

Nadere informatie

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s De groepspagina s zijn bedoeld om iets te vertellen en te laten zien van wat er in de groep gebeurd. Foto s zijn daar heel

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Vul hier de naam, wachtwoord en emailadres in die je voor je wiki wilt gebruiken en klik op de knop [Join Now] gebruik een geldig e-mailadres.

Vul hier de naam, wachtwoord en emailadres in die je voor je wiki wilt gebruiken en klik op de knop [Join Now] gebruik een geldig e-mailadres. Algemeen Samenwerken. Het zal je regelmatig overkomen dat je met een groepje moet samenwerken. Iedereen moet iets uitzoeken en samen wordt er dan aan een document gewerkt. Je kunt dit document uitwisselen

Nadere informatie

Handleiding blog Sjibke. Waar kan ik de blog vinden? Hoe kan ik iets op de blog zetten?

Handleiding blog Sjibke. Waar kan ik de blog vinden? Hoe kan ik iets op de blog zetten? Handleiding blog Sjibke Een blog is een soort internetdagboek. Personen, verenigingen, organisaties gebruiken vaak een blog om te communiceren met hun publiek. Ook voor een school is een blog een ideaal

Nadere informatie

Inhoudsopgave Pagina 03. Inleiding Pagina 04. Tekst toevoegen Pagina 10. Afbeeldingen toevoegen Pagina 16. Pagina's veranderen

Inhoudsopgave Pagina 03. Inleiding Pagina 04. Tekst toevoegen Pagina 10. Afbeeldingen toevoegen Pagina 16. Pagina's veranderen Handleiding Inhoudsopgave. Pagina 03. Inleiding Pagina 04. Tekst toevoegen Pagina 10. Afbeeldingen toevoegen Pagina 16. Pagina's veranderen Inleiding. De vier artikelen in deze sectie zijn de onderdelen

Nadere informatie

STAP 1- Foto s in het schoolalbum zetten

STAP 1- Foto s in het schoolalbum zetten STAP 1- Foto s in het schoolalbum zetten Open de internet pagina www.google.be Klik vervolgens in de zwarte balk op de optie MEER en kies dan de optie foto s Nu moet je aanmelden met volgende gebruiker:

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

Stappenplan Werken met Popplet

Stappenplan Werken met Popplet WAT IS POPPLET? Popplet is een handige site voor het maken van mindmaps of stroomdiagrammen. De blokjes zijn herkenbaar en het plaatsen gaat erg eenvoudig. Het maken van een eigen uitstraling is daardoor

Nadere informatie

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan HANDLEIDING Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 Introductie Inloggen Sjabloon importeren Import succesvol? HELP! Waar ben ik? De eerste aanpassing Aanpassingen

Nadere informatie

Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?

Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie? Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie? 1) Je opent PowerPoint met dit icoontje. Je komt op dit scherm: Hier in deze balk zie je in het klein welke dia s je allemaal hebt. Je kan de volgorde ook veranderen

Nadere informatie

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan.

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan. RV SiteBuilder openen Log in op je controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Eens ingelogd, klik je helemaal onderaan, in de sectie Software/Services, op het RV SiteBuilder icoontje.

Nadere informatie