White Paper. Hoe veelvoorkomende fouten vermijden bij het kiezen van een verpakking. Door CurTec International

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "White Paper. Hoe veelvoorkomende fouten vermijden bij het kiezen van een verpakking. Door CurTec International"

Transcriptie

1 White Paper Hoe veelvoorkomende fouten vermijden bij het kiezen van een verpakking Door CurTec International

2 CurTec International ontwikkelt, produceert en distribueert high performance verpakkingen voor farmaceutica, specialty chemicaliën en voedingsingrediënten. Wij geloven sterk in het aanbieden van toegevoegde waarde via kwaliteit, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en design. Bij CurTec overstijgt de toegevoegde waarde het tastbare product. Het selecteren of ontwikkelen van de optimale verpakking voor uw product vereist een diepgaand inzicht in uw volledige toeleveringsketen. Via de publicatie van een reeks white papers over verpakken, hopen wij een kleine maar belangrijke bijdrage te leveren tot uw dringendste verpakkingsproblemen. Het CurTec-team

3 Inhoud 1. Introductie 2. Een veelzijdige kijk toepassen 2.1 Schade, verontreiniging en afgekeurde producten 2.2 Belangrijke stappen in uw verpakkingsketen over het hoofd zien 2.3 Ondermijning van uw kwaliteitsimago 2.4 Handling-problemen op de werkvloer 2.5 Problemen met kwaliteit & wetgeving 2.6 Claims en kosten met betrekking tot het milieu 2.7 Het over het hoofd zien van minder voor de hand liggende alternatieven 2.8 Verborgen kosten en een gebrek aan toegevoegde waarde 2.9 Het risico de verkeerde verpakking te kiezen 3. Conclusie

4 1 Introductie Iedereen krijgt klachten over verpakking. Klanten klagen over beschading en inhoudsverlies, medewerkers klagen over moeilijke handling, kwaliteit en hoge kosten en zelfs de overheid klaagt over productveiligheid. Hoewel klachten vaak van uiteenlopende bronnen komen, is er een hoofdoorzaak aan te wijzen! 99% van alle verpakkingsklachten kan worden herleid naar onvoldoende inzicht in de verpakkingseisen van een onderneming. Het formuleren van verpakkingseisen lijkt eenvoudig maar blijkt in de praktijk al gauw een hele uitdaging. De scope waarbinnen eisen worden geformuleerd blijft vaak maar beperkt tot een deel van de totale verpakkingsketen. Een verpakking die wordt gekozen op basis van een deel van alle eisen leidt tot teleurstelling en onverwachte kosten. De belangrijkste functie van een verpakking is natuurlijk het product beschermen. Daarnaast moet een verpakking geschikt zijn voor de toegepaste logistieke systemen en moet deze informatie verstrekken over de inhoud. Er zijn echter ook verschillende andere punten die vaak over het hoofd worden gezien: handling en ergonomie, het beantwoorden aan kwaliteitssystemen, mogelijke impact op het milieu en nog belangrijker, het effect op een bedrijfsimago. Het is erg belangrijk om alle partijen te betrekken bij het formuleren van eisen. Ongetwijfeld wordt u tijdens dit proces met verschillende dilemma's geconfronteerd. De door productie gewenste afmetingen zijn mogelijk niet ideaal in logistiek opzicht, het sluitsysteem dat klanten wensen kan de handling bemoeilijken, enz. Het investeren van tijd in de selectie van de beste verpakking voor uw product loont de moeite. Het levert kostenbesparing op en verhoogt de toegevoegde waarde van uw product!

5 2 Een veelzijdige kijk toepassen Wat is het verschil tussen een eenzijdige en een veelzijdige kijk op verpakking? Een verpakking heeft impact op heel wat factoren binnen en buiten uw onderneming: klanten, medewerkers (in productie, logistiek of zelfs de financiën) maar ook overheden. De toegevoegde waarde kan in even uiteenlopende gebieden worden gevonden. Ondernemingen richten zich meestal slechts op één of in het gunstigste geval op enkele van de betrokken gebieden. Voor consumentenverpakkingen ligt de nadruk veelal op het ontwerp, terwijl in industriële toepassingen de beschermende functie een dominante rol speelt. Als verpakkingen niet worden gekozen binnen een breed spectrum van eisen, leidt dit tot teleurstellende resultaten en onverwachte kosten. Het investeren van tijd en moeite in het bespreken van eisen met alle betrokken partijen leidt tot kostenbesparingen en een hogere toegevoegde waarde van een product. Het uitbreiden van uw gezichtsveld naar de volledige verpakkingsketen biedt u de perfecte start voor het selecteren van de beste verpakking voor uw product. Eenzijdige benadering De toegevoegde waarde maximaliseren voor één specifieke discipline in de verpakkingsketen Veelzijdige benadering Dilemma's aanpakken en de toegevoegde waarde maximaliseren voor de volledige verpakkingsketen Een veelzijdige kijk toepassen voorkomt: Schade, verontreiniging en afgekeurde producten Belangrijke stappen in uw verpakkingsketen over het hoofd zien Ondermijning van uw kwaliteitsimago Handling-problemen op de werkvloer Problemen met kwaliteit & wetgeving Claims en kosten met betrekking tot het milieu Het over het hoofd zien van minder voor de hand liggende alternatieven Verborgen kosten en een gebrek aan toegevoegde waarde Het risico de verkeerde verpakking te kiezen

6 2.1 Schade, verontreiniging en afgekeurde producten Optimale bescherming voor uw product Alle bestaande definities van verpakkingen verwijzen naar de beschermende basisfunctie. Om een product te kunnen beschermen, moet u de kwetsbaarheid van dat product begrijpen. Er zijn 5 categorieën waarmee u rekening moet houden: Biologisch De impact van micro-organismen zoals bacteriën, gisten en schimmels Biochemisch De activiteit van enzymen Chemisch Reacties met zuurstof of andere agens Fysisch Droogte, vocht, UV-licht, besmetting, ontdooiing, statische lading enz. Mechanisch Schokken, trillingen "Specialisten halen aan dat de kosten van beschadigingen en het verlies van kwaliteit het totale bedrag dat aan verpakking wordt besteed ver overschrijden!" (Prof. Roland ten Klooster)

7 2.2 Belangrijke stappen in uw verpakkingsketen over het hoofd zien Een duidelijk beeld van de volledige verpakkingsketen Verpakkingen (leeg, gevuld, opnieuw leeg) doorlopen een keten met verschillende schakels. Het analyseren van deze keten is geen eenvoudige taak. Bij het gebruik van herbruikbare verpakkingen wordt deze keten zelfs nog langer. Bekijk elke schakel van de keten: ontvangst van de lege verpakking > transport naar en binnen de productieafdeling > afstemmen op de infrastructuur (vulapparatuur, transportbanden,...) > transport naar opslagruimte > eigenlijke opslag > laden > transport > uitladen. Houd rekening met uw klantenactiviteiten: ontvangst van uw product > opslag > gebruik (in een keer leeg of hersluiten en opnieuw opslaan) > verwijderen/hergebruiken (retourtransport, reinigen,...) U zult zonder twijfel met dilemma's geconfronteerd worden in deze keten. U moet vooral de afmetingen, omstandigheden (temperatuur, vochtigheidsgraad, hygiëne) en duur controleren. De vorm en het formaat van uw verpakking kunnen perfect zijn voor uw vulapparatuur maar minder gebruiksvriendelijk zijn voor de eindgebruiker. Houd zeker rekening met de klant in deze stap. Dit kan u zelfs voordelen opleveren tegenover de concurrentie. "Amateurs hebben het over strategieën, professionelen over logistiek." (Napoleon)

8 2.3 Ondermijning van uw kwaliteitsimago Onderscheid uw product van concurrerende producten Uw verpakking moet relevante informatie bevatten voor de vele gebruikers in de keten. Informatie over de inhoud, houdbaarheid, hersluiten, de manier en plaats van verwijdering van de lege verpakking enz. Als een 'stille verkoper' moet uw verpakking uw imago versterken en relevante informatie bieden. Zelfs bij industriële verpakkingen komt er meer bij kijken dan louter uw product beschermen. Emotieve kenmerken kunnen een rol spelen in de aankoopbeslissing en in hoe uw merk of product achteraf wordt ervaren. "Dingen gaan niet door voor wat ze zijn, maar voor wat ze lijken te zijn. De meeste dingen worden beoordeeld op hun voorkomen." (Baltasar Gracian)

9 2.4 Handling-problemen op de werkvloer Gebruiksvriendelijke, moeiteloze handling (in de volledige keten) Tillen, vasthouden, openen, uitgieten, hersluiten, wegzetten, de inhoud identificeren... Het zijn slechts enkele van de functies die komen kijken bij de handling van uw verpakking. Als u dit van dichterbij gaat bekijken, ontdekt u al gauw verborgen mogelijkheden om de kosten van het hanteren te drukken. Beeld u bijvoorbeeld eens het effect in van het verminderen van de benodigde vul- of sluittijd met 50%. De goedkeuring van uw werknemers voor een bepaalde verpakkingsvorm kunt u heel wat eenvoudiger verkrijgen als er voordelen vasthangen aan handling, vooral op het vlak van ergonomie! Het is een vaststaand feit dat een gebruiksvriendelijke verpakking een gevoel van betrouwbaarheid en tevredenheid teweegbrengt, en zelfs een positieve impact kan uitoefenen op de verkoop. "Bespaar tien stappen per dag voor elk van twaalfduizend werknemers en u vermijdt vijftig mijl verspilde beweging en verkeerd gebruikte energie." (Henri Ford)

10 2.5 Problemen met kwaliteit & wetgeving Een betrouwbare keuze via analyse, certificatie en controle Het spreekt voor zich dat de verpakking voor gevaarlijke materialen moet voldoen aan strikte UN-regelgeving en dat voedsel- of voedselgerelateerde sectoren hoge eisen stellen inzake hygiëne. Vandaag de dag moet elke verpakking wel aan één of andere regel voldoen Het invoeren van nieuwe verpakkingen leidt vaak tot bijkomende certificatie-, test- en controleprocedures om te voldoen aan kwaliteitssystemen zoals ISO, HACCP en GMP. Het definiëren van de optimale vereisten vanuit deze hoek opent nieuwe mogelijkheden voor het drukken van de kosten, het verbeteren van de kwaliteit en het aanscherpen van uw competitiviteit. "Als u hetgeen u mee bezig bent niet als een proces kunt omschrijven, weet u niet waarmee u bezig bent." (W. Edwards Deming)

11 2.6 Claims en kosten met betrekking tot het milieu De impact verminderen U moet vanzelfsprekend op de hoogte zijn van de huidige en toekomstige milieuvereisten. Vele ondernemingen proberen vandaag de dag hun impact op het milieu te verminderen door hun verpakkingsmaterialen te verminderen, een trend waar wij ten volle achterstaan. Verschillende maatregelen die gericht zijn op het verminderen van de impact op het milieu houden echter niet langer rekening met de basisfunctie: het product beschermen (en schade of bederf vermijden). Het opstellen van een systeem van retourneerbare/herbruikbare verpakkingen is minder complex dan u misschien zou verwachten en draagt niet alleen bij tot het behoud van het milieu maar helpt tegelijk de kosten te reduceren (CurTec kan u helpen met het vergelijken van de kosten van een eenmalig- en retoursysteem). "In tegenstelling tot wat u zou denken, zijn wegwerpkopjes beter voor het milieu dan afwasbare porseleinen koffiekopjes." (Prof Roland ten Klooster)

12 2.7 Het over het hoofd zien van minder voor de hand liggende alternatieven Bekijk de minder evidentie opties De meeste industriële sectoren hebben een min of meer standaardtype verpakking. Deze standaardtypes stammen meestal uit een tijd die niet langer vergelijkbaar is met de huidige manier van werken. Onthoud dat minder evidente alternatieven mogelijk een betere oplossing bieden: Een ander materiaal gebruiken De capaciteit veranderen De verpakking hergebruiken

13 2.8 Verborgen kosten en een gebrek aan toegevoegde waarde De ROI verhogen Business management is voornamelijk gericht op omzet en winst. Hoeveel mag een verpakking kosten? Alle bovenstaande stappen oefenen een invloed uit op de kosten. Het resultaat van een gedetailleerde analyse zou u echter kunnen verbazen. Een geoptimaliseerde verpakking kan: De kosten verlagen die voortvloeien uit transport, beschadigingen en klachten van klanten De houdbaarheid van uw producten verlengen De efficiëntie van uw activiteiten doen toenemen Fysieke overbelasting voorkomen De benodigde ruimte en de kosten van opslag en transport beperken Implementatiekosten minimaliseren Risico's en kosten inzake kwaliteit verminderen Er is geen standaardsamenvatting. De volledige lijst met mogelijkheden hangt af van uw specifieke situatie. Het bekijken van alle bovenstaande stappen gekoppeld aan mogelijke besparingen en verbeteringen zal u helpen bij het verkrijgen van een totaalbeeld. "Er doen zich altijd opportuniteiten voor waar zakenlui veel voordeel uit kunnen halen, maar daarvoor moeten ze die opportuniteiten eerst herkennen en benutten." (Jean Paul Getty)

14 2.9 Het risico de verkeerde verpakking te kiezen De ideale oplossing Het beslissingsproces voor een product-verpakkingscombinatie kan erg complex zijn. Hier komen vaak tools bij kijken zoals QFD (Quality Function Deployment), FMEA (Failure Mode Effect Analysis), Six Sigma, Kaizen enz. Dit zijn stuk voor stuk erg waardevolle tools maar deze zijn veel te complex om te beschrijven in dit document. De gemene deler is hier echter het reduceren van de kosten en toevoegen van waarde aan uw product. Zoals we reeds hebben besproken, zijn er veel factoren die zowel de kosten als de toegevoegde waarde beïnvloeden. Een eenvoudige analyse biedt u een betrouwbare eerste indicatie of een aanbevelingslijst met geschikte oplossingen. Begin met het rangschikken van de eisen uit de eerste zes stappen en geef deze een score van 1 tot 5 (1 is het minst belangrijk, 5 het meest belangrijk). Filter de dilemma's uit de keten en evalueer de alternatieven die u hebt opgesomd in stap 7 door deze eveneens een score te geven van 1 tot 5 ten opzichte van de eisen (1 betekent de slechtste prestaties, 5 de beste prestaties). Tel en vergelijk vervolgens de score per verpakkingsalternatief; zo krijgt u al gauw een aanbevelingslijst. Er zijn natuurlijk nog veel meer factoren die uw beslissing zullen beïnvloeden. Het belangrijkste voordeel hier is het identificeren van alle relevante verpakkingsproblemen voor discussie. "Het is niet moeilijk beslissingen te nemen als men zijn waarden kent." (Walt Disney)

15 3 Conclusie De beste verpakking voor uw product selecteren is een hele uitdaging Een verpakking die de juiste bescherming biedt, die veilig en eenvoudig te hanteren is, die vlot kan worden geïntegreerd in uw activiteiten, die uw productimago een boost geeft en die voldoet aan de kwaliteitseisen van uw volledige toeleveringsketen... Naast de tips die u krijgt in deze white paper kan CurTec u helpen met het definiëren van de ideale verpakkingsoplossing voor uw behoeften via een snelle Packaging Scan van uw volledige verpakkingsketen. Wij ondersteunen uw eigen interne expertise met innovatieve oplossingen die u helpen de kosten te reduceren en uw product een toegevoegde waarde bieden. Wat is een Packaging Scan?

16 CurTec International Spoorlaan Noord WX RIJEN Nederland Benelux: Alle andere landen:

High Performance VERPAKKINGEN

High Performance VERPAKKINGEN High Performance VERPAKKINGEN door SCHOON. VEILIG. GECERTIFICEERD. High performance verpakkingen Kunststof vaten en containers met schroefdekselsluiting voor farmaceutica, specialty chemicaliën en voedingsingrediënten

Nadere informatie

CASE STUDY Dé basis voor intensieve distributie

CASE STUDY Dé basis voor intensieve distributie CASE STUDY Dé basis voor intensieve distributie worden door Aldipress retourgenomen. De uitdaging Aldipress is een distributeur die voor uitgevers en retailers de distributie en marketingondersteuning

Nadere informatie

industriële verpakkingen schijndel schijndel Van Leeuwenhoekweg 35 5482 TK Schijndel T 073-5442060 F 073-5478375 www.schijndel-iv.

industriële verpakkingen schijndel schijndel Van Leeuwenhoekweg 35 5482 TK Schijndel T 073-5442060 F 073-5478375 www.schijndel-iv. industriële verpakkingen schijndel schijndel Van Leeuwenhoekweg 35 5482 TK Schijndel T 073-5442060 F 073-5478375 www.schijndel-iv.nl Het unieke van de Meilink Groep De Meilink Groep biedt een totaalconcept

Nadere informatie

In 10 stappen naar een managementsysteem

In 10 stappen naar een managementsysteem In 10 stappen naar een managementsysteem Luc Bortels Publisher HSE 9/2/2017 Luc Bortels Publisher Health, Safety & Environment bij Wolters Kluwer meer dan 25 jaar ervaring in het opzetten van systemen

Nadere informatie

Heidag NDC mediagroep 31 mei 2012 LEAN MANAGEMENT. Praktische toepassing

Heidag NDC mediagroep 31 mei 2012 LEAN MANAGEMENT. Praktische toepassing Heidag NDC mediagroep 31 mei 2012 LEAN MANAGEMENT Praktische toepassing Programma 09.30-09.45 uur: Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers 10.00-12.30 uur: Workshop door Machtelt Dijk en Lucie Kraaijeveld

Nadere informatie

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei managing people meeting aspirations Natuurlijke groei geloof Wij hebben een gemeenschappelijke visie pagina - managing people, meeting aspirations Vandaag verhoogt CPM de prestaties op elk niveau van uw

Nadere informatie

TECSYS SMS - Supply Management System

TECSYS SMS - Supply Management System TECSYS SMS - Supply Management System Innovatie op de werkplek Curomed BV info@curomed.nl www.curomed.nl Uitdagingen in zorglogistiek op de werkplek Moderne ziekenhuizen hebben dagelijks te maken met verschillende

Nadere informatie

Minimumeisen didactische leskeukens met de nadruk op voedselveiligheid. Laatste nieuwe wetgeving

Minimumeisen didactische leskeukens met de nadruk op voedselveiligheid. Laatste nieuwe wetgeving Minimumeisen didactische leskeukens met de nadruk op voedselveiligheid Laatste nieuwe wetgeving VISIE VAN HET FAVV OP DIDACTISCHE LESKEUKENS Didactische leskeukens = klaslokalen of laboratoria waar beginselen

Nadere informatie

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Multi Enterprise Social Network Platform 10 redenen om mee te doen Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Intranet, Extranet, Social Organiseer mensen en informatie op natuurlijke wijze TransportLAB

Nadere informatie

Zorgen! Ontzorgen. wij. Het Professionele DESIGN & ADVIES BURO voor de gastronomie

Zorgen! Ontzorgen. wij. Het Professionele DESIGN & ADVIES BURO voor de gastronomie Zorgen! wij Ontzorgen Onze visie en missie In een persoonlijk gesprek kunt u aangeven wat wij voor u kunnen betekenen en van welke diensten u gebruik wenst te maken Wij vertalen uw organisatie cultuur

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Nestbare vaten

Gebruiksaanwijzing Nestbare vaten Gebruiksaanwijzing Nestbare vaten Oktober 2014 Wassen Onderstaand wasvoorschrift is van toepassing op het reinigen van alle CurTec verpakkingen die zijn vervaardigd uit polyethyleen en polypropyleen. De

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Project Management met Teamcenter 2007 Door: Ramon van Raak Beheert u complexe projecten dan weet u als geen ander dat de projectvoorbereiding de basis legt

Nadere informatie

SOLUSCOPE 3. indrukwekkende prestaties in 20 minuten

SOLUSCOPE 3. indrukwekkende prestaties in 20 minuten SOLUSCOPE 3 indrukwekkende prestaties in 20 minuten SOLUSCOPE 3 Een Snel systeem... voor efficiënte reiniging Een complete cyclus in 20 minuten OPTIMALE BEHANDELINGSTIJD VOOR REINIGING EN DESINFECTIE De

Nadere informatie

Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige

Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige Klantgerichtheid Selecteren van een klant Wanneer u hoog scoort op 'selecteren

Nadere informatie

3D IMPRESSIONS. Kwaliteit HACCP

3D IMPRESSIONS. Kwaliteit HACCP Ref: 090124 Kwaliteit Wij bieden een grote verscheidenheid aan modellen containers voor uiteenlopende toepassingen en gebruiksvormen. Kwaliteit, flexibiliteit en betrokkenheid staan bij ons hoog in het

Nadere informatie

Materiaal keuzes. Globaal genomen zijn er 4 basis functies denkbaar waarom men het product wilt verpakken.

Materiaal keuzes. Globaal genomen zijn er 4 basis functies denkbaar waarom men het product wilt verpakken. Materiaal keuzes Waarom verpakken we het product? Dit is de eerste vraag die beantwoord moet worden. Immers als het niet nodig is om een product te verpakken, is een materiaal keuze ook niet nodig en ontstaat

Nadere informatie

Emballage richtlijn. Opgesteld door de Commissie Milieu & Veiligheid van het Verbond van Handelaren in Chemische Producten (februari 2013)

Emballage richtlijn. Opgesteld door de Commissie Milieu & Veiligheid van het Verbond van Handelaren in Chemische Producten (februari 2013) Emballage richtlijn Opgesteld door de Commissie Milieu & Veiligheid van het Verbond van Handelaren in Chemische Producten (februari 2013) Verbond van Handelaren in Chemische Produkt Postbus 80523 NL-2508

Nadere informatie

Management briefing Volstaat een ERPsysteem. Ontdek waarom er erg weinig planning zit in Enterprise Resource Planning (ERP) - en wat u eraan kunt doen

Management briefing Volstaat een ERPsysteem. Ontdek waarom er erg weinig planning zit in Enterprise Resource Planning (ERP) - en wat u eraan kunt doen Management briefing Volstaat een ERPsysteem altijd? Ontdek waarom er erg weinig planning zit in Enterprise Resource Planning (ERP) - en wat u eraan kunt doen PRODUCTIEPLANNING Een ERP-systeem bezorgt het

Nadere informatie

CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN

CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN Klanten verwachten tegenwoordig een grotere leverbetrouwbaarheid, tegen lagere kosten, met betere kwaliteit en dat allemaal tegelijk. Diegenen

Nadere informatie

Oefencase Gupta Strategists

Oefencase Gupta Strategists Oefencase Gupta Strategists Versie: juli 2012 Inleiding De oefencase in dit document helpt je om te begrijpen wat je van een case-interview kan verwachten. Er zijn zeker verschillende soorten case-interviews,

Nadere informatie

Minder logistieke zorgen én efficiëntere zorg

Minder logistieke zorgen én efficiëntere zorg Minder logistieke zorgen én efficiëntere zorg De logistieke scan van CB ontdekt het verbeterpotentieel van uw goederenlogistiek Een efficiëntere logistiek levert (soms onverwacht) belangrijke bijdragen

Nadere informatie

Wij maken uw houten verpakking op maat van uw bedrijf en op tijd voor uw klant.

Wij maken uw houten verpakking op maat van uw bedrijf en op tijd voor uw klant. Wij maken uw houten verpakking op maat van uw bedrijf en op tijd voor uw klant. MISSIE Rodanar is een Belgisch familiebedrijf dat sinds 1982 houten pallets produceert. Wij zijn echter meer dan een producent,

Nadere informatie

AIRplus Excel 8. AIRplus Mini 9

AIRplus Excel 8. AIRplus Mini 9 AIRplus voor de beste Productoverzicht 3 Functies en foliën 4 AIRplus Excel 8 AIRplus Mini 9 AIRplus GTI 9 Systeem integraties 10 verpakkingsresultaten AIRplus van Storopack biedt kwaliteitssystemen waarmee

Nadere informatie

Kennissessie Werkgroep zorg WELKOM. Case4BestValue

Kennissessie Werkgroep zorg WELKOM. Case4BestValue Kennissessie Werkgroep zorg WELKOM Programma 14:00 15:00 uur uitleg beoordeling prestatieonderbouwing, risico- en kansendossier 15:00 15:45 uur Oefenen met RAVA-plannen Groepjes vormen 20 minuten lezen

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Ontwikkelt Groei & Efficiency Wie wij zijn: is een adviesdienst die actief is in de bloemenen plantensector. De sector is dynamisch en de ontwikkelingen gaan steeds sneller, mede door de opkomst van internet

Nadere informatie

SAFER : de Nederlandse Healthcare Failure Mode and Effect Analysis Proactieve risicoanalyse

SAFER : de Nederlandse Healthcare Failure Mode and Effect Analysis Proactieve risicoanalyse SAFER : de Nederlandse Healthcare Failure Mode and Effect Analysis Proactieve risicoanalyse prof dr Tjerk W van der Schaaf PRISMA Safety Management Systems Eindhoven Een samenwerkingsproject van Maastro

Nadere informatie

vision on Q U a L I T Y van

vision on Q U a L I T Y van vision on QUALITY van ZEKERHEID & KWALITEIT De behoefte aan zekerheid en kwaliteit is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Zekerheid met betrekking tot de voedselveiligheid, de medicijnen die we innemen,

Nadere informatie

Driving Down Costs in goederenstapelen en -opslag

Driving Down Costs in goederenstapelen en -opslag Driving Down Costs in goederenstapelen en -opslag Driving Down Costs in goederenstapelen en -opslag Het opslaan en verplaatsen van goederen kan een complex proces zijn, maar de meeste consumptiegoederen

Nadere informatie

Wat kunt u doen aan risico s die spelen in uw toeleveringsketen?

Wat kunt u doen aan risico s die spelen in uw toeleveringsketen? Wat kunt u doen aan risico s die spelen in uw toeleveringsketen? Welke invloed heeft u op uw toeleveringsketen? En hoe kunt u invloed uitoefenen om uw (in)directe toeleveranciers maatschappelijk verantwoord

Nadere informatie

Goodall MetalVisor metaalslangen. Geen lekken Minder stilstand Veiliger werken Hogere flexibiliteit

Goodall MetalVisor metaalslangen. Geen lekken Minder stilstand Veiliger werken Hogere flexibiliteit Geen lekken Minder stilstand Veiliger werken Hogere flexibiliteit Goodall MetalVisor metaalslangen ONTDEK BINNENIN DE VOORDELEN VAN EEN GOODALL MetalVisor METAALSLANG > ERIKS weet hoe belangrijk de juiste

Nadere informatie

62% Verander uw bedrijf met datagestuurd schoonmaken. meer reinigingstaken in essentiële gebieden* Tork EasyCube

62% Verander uw bedrijf met datagestuurd schoonmaken. meer reinigingstaken in essentiële gebieden* Tork EasyCube Verander uw bedrijf met datagestuurd schoonmaken 62% meer reinigingstaken in essentiële gebieden* *Een studie voor en na de implementatie van Tork EasyCube in een instelling met 20.000 bezoekers per week.

Nadere informatie

Trelleborg ibrochure. Geniet eveneens van de nieuwste foto s, video s en geanimeerde testresultaten over Trelleborg producten en oplossingen.

Trelleborg ibrochure. Geniet eveneens van de nieuwste foto s, video s en geanimeerde testresultaten over Trelleborg producten en oplossingen. ibrochure Vind alle brochures over het Trelleborg assortiment banden en complete wielen, en nuttig advies om het maximum uit uw banden te halen. Geniet eveneens van de nieuwste foto s, video s en geanimeerde

Nadere informatie

B².DNA. Strategische GedragsVerbetering

B².DNA. Strategische GedragsVerbetering Het begrip waarde is een modewoord. Maar wat waarde precies is weten maar weinigen. In dit artikel wordt het begrip overzichtelijk uit de doeken gedaan. Met concrete aanwijzingen voor de praktijk van de

Nadere informatie

HootSuite Enterprise Solu/ons

HootSuite Enterprise Solu/ons S HootSuite Enterprise Solu/ons S HootSuite The Social Media Dashboard HootSuite helpt consumentenmerken, global enterprises, kleine ondernemingen en bureaus berichten te verspreiden, gesprekken te monitoren

Nadere informatie

Competentieontwikkeling werkt!? De impact op inzetbaarheid en loopbaantevredenheid van medewerkers

Competentieontwikkeling werkt!? De impact op inzetbaarheid en loopbaantevredenheid van medewerkers Competentieontwikkeling werkt!? De impact op inzetbaarheid en loopbaantevredenheid van medewerkers Introductie Wat we (denken te) weten over competentieontwikkeling Middel tot het versterken van inzetbaarheid

Nadere informatie

Ruim Europese transport professionals slechts één muisklik verwijderd

Ruim Europese transport professionals slechts één muisklik verwijderd Ruim 70.000 Europese transport professionals slechts één muisklik verwijderd Logistiek dienstverlener Jonker & Schut bespaart tijd, rijdt minder lege kilometers, werkt duurzaam en verhoogt zijn rendement

Nadere informatie

Freshline Aroma MAP -systeem voor verpakte voedingsmiddelen

Freshline Aroma MAP -systeem voor verpakte voedingsmiddelen Freshline Aroma MAP -systeem voor verpakte voedingsmiddelen Verrijk uw MAP-producten met natuurlijke aroma s Clean label-trends: Wijzig uw gemodificeerde atmosfeer van beschermend naar actief De steeds

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Spam- & Virusfilter QNS Quality Network Services

Gebruikersinstructie Spam- & Virusfilter QNS Quality Network Services Gebruikersinstructie Spam- & Virusfilter QNS Quality Network Services Door : QNS - Quality Network Services Datum: Donderdag 01 november 2018 Plaats: Breda Versie: 1.2 Inhoudsopgave Spamfilter Algemene

Nadere informatie

Bedrijfsrapport <naam bedrijf>

Bedrijfsrapport <naam bedrijf> Bedrijfsrapport Brancheverduurzamingsplannen Introductie Met behulp van de Webtool Brancheverduurzamingsplannen van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft uw bedrijf

Nadere informatie

Transparantie in Transporttarieven. Informatie brochure 2014. Transparantie en inzicht in uw wegtransport tarieven. Dat bieden wij u!

Transparantie in Transporttarieven. Informatie brochure 2014. Transparantie en inzicht in uw wegtransport tarieven. Dat bieden wij u! Transparantie in Transporttarieven Informatie brochure 2014 Transparantie en inzicht in uw wegtransport tarieven. Dat bieden wij u! 2014 Transport Tender 1 Nederland telt ruim 10.000 vervoersbedrijven.

Nadere informatie

ADVIES VAN ANTALIS REK- EN KRIMPFOLIE HET BELANG VAN DE JUISTE FOLIE WELKE SOORTEN FOLIE ZIJN BESCHIKBAAR? WELKE FOLIE VOOR WELKE TOEPASSING?

ADVIES VAN ANTALIS REK- EN KRIMPFOLIE HET BELANG VAN DE JUISTE FOLIE WELKE SOORTEN FOLIE ZIJN BESCHIKBAAR? WELKE FOLIE VOOR WELKE TOEPASSING? HET BELANG VAN DE JUISTE FOLIE WELKE SOORTEN FOLIE ZIJN BESCHIKBAAR? WELKE FOLIE VOOR WELKE TOEPASSING? Geblazen (Blown) rekfolie Deze folie is zeer sterk. Dezelfde als handmatige folie, standaardfolie

Nadere informatie

Welkom bij 4PET Holding: Folietechniek in Raamsdonksveer

Welkom bij 4PET Holding: Folietechniek in Raamsdonksveer Welkom bij 4PET Holding: Folietechniek in Raamsdonksveer 4PET Holding: Drupet: Handel en verwerken industriële afvallen tot grondstof voor extrusie. 4PET Recycling: Verwerken van PET flessen en trays tot

Nadere informatie

Proactief en voorspellend beheer Beheer kan effi ciënter en met hogere kwaliteit

Proactief en voorspellend beheer Beheer kan effi ciënter en met hogere kwaliteit Proactief en voorspellend beheer Beheer kan effi ciënter en met hogere kwaliteit Beheer kan efficiënter en met hogere kwaliteit Leveranciers van beheertools en organisaties die IT-beheer uitvoeren prijzen

Nadere informatie

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

Waarom testen? Het draait allemaal om: - winst marge - klant tevredenheid - product inzicht (van productie tot eind gebruiker)

Waarom testen? Het draait allemaal om: - winst marge - klant tevredenheid - product inzicht (van productie tot eind gebruiker) Waarom testen? Zorgen dat het ontwikkelde product geschikt is voor zijn einddoel Minimale transportschade, waardoor minder beschadigde producten bij einddoel Voorkomen van schade claims en juridische kosten

Nadere informatie

Batching. Een beter begrip van uw batchingsysteem

Batching. Een beter begrip van uw batchingsysteem Een beter begrip van uw batchingsysteem Voor het ontwerp van een standalone batchingsysteem moeten de onderdelen zorgvuldig worden geselecteerd, op basis van de unieke procesvereisten. Batchingsystemen

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwe generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

6. Project management

6. Project management 6. Project management Studentenversie Inleiding 1. Het proces van project management 2. Risico management "Project management gaat over het stellen van duidelijke doelen en het managen van tijd, materiaal,

Nadere informatie

ADVIES VAN ANTALIS REK- EN KRIMPFOLIE HET BELANG VAN DE JUISTE FOLIE WELKE SOORTEN FOLIE ZIJN BESCHIKBAAR? WELKE FOLIE VOOR WELKE TOEPASSING?

ADVIES VAN ANTALIS REK- EN KRIMPFOLIE HET BELANG VAN DE JUISTE FOLIE WELKE SOORTEN FOLIE ZIJN BESCHIKBAAR? WELKE FOLIE VOOR WELKE TOEPASSING? HET BELANG VAN DE JUISTE FOLIE WELKE SOORTEN FOLIE ZIJN BESCHIKBAAR? WELKE FOLIE VOOR WELKE TOEPASSING? Geblazen (Blown) rekfolie Deze folie is zeer sterk. Toepassing: Dezelfde als handmatige folie, standaardfolie

Nadere informatie

Meer dan fleetmanagement

Meer dan fleetmanagement www.toyota-forklifts.nl TOYOTA I_SITE Meer dan fleetmanagement Hoe verminder ik mijn schadekosten? Wat is mijn optimale vlootomvang? Hoe verhoog ik mijn bezettingsgraad? Welke bestuurders hebben extra

Nadere informatie

Certificering als gereedschap voor efficiënt organisatiemanagement

Certificering als gereedschap voor efficiënt organisatiemanagement Certification Certificering als gereedschap voor efficiënt organisatiemanagement Het nastreven en behalen van vooraf vastgestelde doelstellingen is de ultieme uitdaging voor iedere onderneming of instelling.

Nadere informatie

FACTUREN VERWERKEN WORDT KINDERSPEL INVOICE MANAGEMENT

FACTUREN VERWERKEN WORDT KINDERSPEL INVOICE MANAGEMENT FACTUREN VERWERKEN WORDT KINDERSPEL INVOICE MANAGEMENT Voor MKB en Non-profit organisaties INVOICE MANAGEMENT Steeds meer organisaties ontvangen hun facturen per e-mail. Deze facturen worden geprint en

Nadere informatie

Global Packaging & Logistics Solutions

Global Packaging & Logistics Solutions Vouwkisten Export verpakkingen Verpakkings materialen Global Packaging & Logistics Solutions Foldy Pac Wie zijn wij Foldy Pac International levert innovatieve en efficiënte verpakkingsproducten. Of het

Nadere informatie

TE VEEL VRAAGTEKENS? WES GEEFT U EEN KLARE KIJK!

TE VEEL VRAAGTEKENS? WES GEEFT U EEN KLARE KIJK! TE VEEL VRAAGTEKENS? WES GEEFT U EEN KLARE KIJK! VAN UITDAGINGEN... Winkelbedrijven en kleinhandelaars staan voor nieuwe uitdagingen meer dan ooit. De concurrentie wordt harder. De consument spendeert

Nadere informatie

Ondernemersmanifest Provinciale Statenverkiezingen 2019

Ondernemersmanifest Provinciale Statenverkiezingen 2019 Ondernemersmanifest Provinciale Statenverkiezingen 2019 10 praktische handvatten Ter inspiratie voor de nieuwe Statenleden Uit onze poll over de Provinciale Statenverkiezingen blijkt dat 34% van de ondernemers

Nadere informatie

www.b-information.be

www.b-information.be www.b-information.be Marketing informatie : marketing performance solutions & data quality solutions : stimuleer uw verkoop en optimaliseer de impact van uw marketingcampagnes en prospectie Marketing performance

Nadere informatie

Testomgevingen beheer

Testomgevingen beheer Testomgevingen beheer Testen brengt het verwachte resultaat en de huidige toestand bij elkaar. Het geeft aanknopingspunten om de planning te maken, het product te verbeteren en om zorgen bij belanghebbenden

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

meilink groep meilink groep meilink industriële verpakkingen varekamp exportpacking & logistics schijndel industriële verpakkingen meilink kartonnage

meilink groep meilink groep meilink industriële verpakkingen varekamp exportpacking & logistics schijndel industriële verpakkingen meilink kartonnage meilink groep Een uniek totaalconcept in industriële verpakkingen De Meilink Groep biedt een totaalpakket in industriële verpakkingen. Wij zijn op dit gebied zelfs marktleider in de Benelux en behoren

Nadere informatie

VAKMENSEN KIEZEN VOOR INNOVATIEVE OPLOSSINGEN.

VAKMENSEN KIEZEN VOOR INNOVATIEVE OPLOSSINGEN. VAKMENSEN KIEZEN VOOR INNOVATIEVE OPLOSSINGEN. WWW.KI-TS.COM OVER ONS "Geweldige bedrijven bieden hun klanten, naast de producten die ze vragen, ook oplossingen voor hun problemen. Knauf Insulation streeft

Nadere informatie

Beluma in de metaalverwerkende industrie. In deze presentatie vindt u een overzicht van onze oplossingen voor de metaalverwerkende industrie.

Beluma in de metaalverwerkende industrie. In deze presentatie vindt u een overzicht van onze oplossingen voor de metaalverwerkende industrie. Beluma in de metaalverwerkende industrie In deze presentatie vindt u een overzicht van onze oplossingen voor de metaalverwerkende industrie. Klinksystemen Razendsnel en superlicht gereedschap Perfect afgestemd

Nadere informatie

Effectief samenwerken dankzij de Best Value-aanpak. Effectief samenwerken dankzij de Best Value-aanpak 1

Effectief samenwerken dankzij de Best Value-aanpak. Effectief samenwerken dankzij de Best Value-aanpak 1 Effectief samenwerken dankzij de Best Value-aanpak. Effectief samenwerken dankzij de Best Value-aanpak 1 Inhoudsopgave KORTE SAMENVATTING 3 THEORIE 3 PRAKTIJK 3 1. DE WEEKLY ALS BERICHTENBOX 3 2. DE WEEKLY

Nadere informatie

BUSINESS MODEL STRESSTEST

BUSINESS MODEL STRESSTEST BUSINESS MODEL STRESSTEST BUSINESS MAKE = ::;,VER Inhoud Gebruik van de tool Template Voorbeeld www.businessmakeover.eu Business Model Stress Test De Businessmodel Stress Test helpt je te begrijpen of

Nadere informatie

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten 2014 Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten Gerben Teeler Staff Support B.V. 14-7-2014 Deze handleiding geeft een complete beschrijving van alle onderdelen inzake het roosteren

Nadere informatie

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU M 80 DWANGMENGER (80 L) De Baron M80 is een krachtige en efficiënte menger. De M80 zorgt voor een optimale mengkwaliteit voor verschillende samenstellingen

Nadere informatie

FPi 2015. Aantrekkelijk, makkelijk hanteerbaar, snel en betrouwbaar! FPi 2020. FPi 2025

FPi 2015. Aantrekkelijk, makkelijk hanteerbaar, snel en betrouwbaar! FPi 2020. FPi 2025 FPi 2015 Aantrekkelijk, makkelijk hanteerbaar, snel en betrouwbaar! FPi 2020 FPi 2025 Een voordeel voor elk kantoor! Maak een einde aan de stress van de dagelijkse postverzending! Laat de nieuwe FPi 2000

Nadere informatie

Algemene Gedragscode voor Toeleveranciers

Algemene Gedragscode voor Toeleveranciers Algemene Gedragscode voor Toeleveranciers RBW-621-L Algemene Gedragscode voor Toeleveranciers Januari 2014 Pagina 1 van 6 Algemene Gedragscode voor Toeleveranciers 1. Missie Koninklijke Boskalis Westminster

Nadere informatie

Hygiënisch ontwerp. Waarom oppervlaktebehandeling in voedingsmiddelenindustrie wordt ingezet tegen microbiologische vervuiling

Hygiënisch ontwerp. Waarom oppervlaktebehandeling in voedingsmiddelenindustrie wordt ingezet tegen microbiologische vervuiling Hygiënisch ontwerp Waarom oppervlaktebehandeling in voedingsmiddelenindustrie wordt ingezet tegen microbiologische vervuiling Agenda D&W Process Technology Bakkersland Bakkersland en kwaliteit IFS en BRC

Nadere informatie

Smart and simple cabling solutions*

Smart and simple cabling solutions* Smart and simple cabling solutions* 19 Een exclusief design voor meer functies * Simpele en innovatieve bekabeling-oplossingen BAIES KASTEN ET EN ACCESSOIRES INNOVATIE EN KWALITEIT Multimedia Connect,

Nadere informatie

PARTNER PROGRAM GENEREER MEER BUSINESS MET DE UNIEKE PRINTOPLOSSINGEN VAN RISO IT S UNIQUE AND IT S FOR YOU

PARTNER PROGRAM GENEREER MEER BUSINESS MET DE UNIEKE PRINTOPLOSSINGEN VAN RISO IT S UNIQUE AND IT S FOR YOU GENEREER MEER BUSINESS MET DE UNIEKE PRINTOPLOSSINGEN VAN RISO IT S UNIQUE AND IT S FOR YOU Boost RISO: wie zijn wij? Al meer dan 50 jaar specialist in het printen op hoge snelheid RISO KAGAKU Corporation,

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Ontdek & verken. Ontdek & verken Chapps Building Inspector

Ontdek & verken. Ontdek & verken Chapps Building Inspector Ontdek & verken Chapps presenteert met trots haar nieuwste App: de Chapps Building Inspector. Een App die speciaal voor uw gebouwinspecties werd ontwikkeld, inclusief een ondersteunende managementsoftware

Nadere informatie

Functies toegevoegd voor Process productie, productie en logistiek in Microsoft Dynamics AX 2012 R2

Functies toegevoegd voor Process productie, productie en logistiek in Microsoft Dynamics AX 2012 R2 Functies toegevoegd voor Process productie, productie en logistiek in Dynamics AX Dit document is vertaald door een vertaalmachine en is niet door een menselijke vertaler bewerkt. Het wordt als zodanig

Nadere informatie

Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw

Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw 2011 Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw Veelzijdigbouw Walnootstraat 26 2461 DV Ter Aar Telefoon 06-43822608 Fax 0847-593939 info@veelzijdigbouw.nl www.veelzijdigbouw.nl Het bouwproces volgens

Nadere informatie

TESTEN % ITIL & ASL & BISL WAT HEEFT EEN TESTER AAN ITIL? EEN PRAKTISCH HULPMIDDEL OF BUREAUCRATISCHE BALLAST?

TESTEN % ITIL & ASL & BISL WAT HEEFT EEN TESTER AAN ITIL? EEN PRAKTISCH HULPMIDDEL OF BUREAUCRATISCHE BALLAST? TESTEN % ITIL & ASL & BISL WAT HEEFT EEN TESTER AAN ITIL? EEN PRAKTISCH HULPMIDDEL OF BUREAUCRATISCHE BALLAST? ITIL INFORMATION TECHNOLOGY INFRASTRUCTURE LIBRARY OPGEKOMEN IN DE JAREN 1980 ITIL V2 IN 2001

Nadere informatie

Gereedschapslogistiek

Gereedschapslogistiek Gereedschapslogistiek Maximale efficiëntie ENGINEERING PRODUCTIE LOGISTIEK OPLEIDING DUURZAAMHEID Diensten met toegevoegde waarde Uitdagingen voor inventarisbeheer Overal in onze industrie zijn problemen

Nadere informatie

Werkinstructie Blauwdruk voor RI&E biologische agentia

Werkinstructie Blauwdruk voor RI&E biologische agentia Werkinstructie Blauwdruk voor RI&E biologische agentia Achtergrondinformatie Blootstelling aan infectieuze agentia blijft binnen het werkveld van de arbeidshygiëne vaak een complex werkgebied. Goede (gevalideerde

Nadere informatie

Waarom inzicht in de energieketen noodzakelijk is.

Waarom inzicht in de energieketen noodzakelijk is. Energieverbruik binnen de voedingen drankensector. Waarom inzicht in de energieketen noodzakelijk is. Deze whitepaper licht toe waarom het voor organisaties binnen de belangrijk is om inzicht te hebben

Nadere informatie

Werkinstructie Blauwdruk voor RI&E Biologische agentia vleessector en vleeswarensector

Werkinstructie Blauwdruk voor RI&E Biologische agentia vleessector en vleeswarensector Werkinstructie Blauwdruk voor RI&E Biologische agentia vleessector en vleeswarensector Achtergrondinformatie Blootstelling aan infectieuze agentia blijft binnen het werkveld van de arbeidshygiëne vaak

Nadere informatie

Integrale productontwikkeling wearable products BNO FHI bijeenkomst Utrecht, 4 november 2014. Michaël Hoonakker

Integrale productontwikkeling wearable products BNO FHI bijeenkomst Utrecht, 4 november 2014. Michaël Hoonakker Integrale productontwikkeling wearable products BNO FHI bijeenkomst Utrecht, 4 november 2014 Michaël Hoonakker Wearable products (functionele) Eisen: Verbinden met omgeving Informatie verstrekken Acties

Nadere informatie

Leiderschap De invloed van teamleiders op de teamprestaties

Leiderschap De invloed van teamleiders op de teamprestaties Leiderschap De invloed van teamleiders op de teamprestaties Een People Analytics onderzoek door Introductie: Waarom onderzoek naar leidinggevenden in een callcenter? Een organisatie ontwikkelt wanneer

Nadere informatie

Verbeter uw operationele rendement. Joris Aalberse BDO Consultants

Verbeter uw operationele rendement. Joris Aalberse BDO Consultants Verbeter uw operationele rendement Joris Aalberse BDO Consultants Joris Aalberse Professionele ervaring: Procesoptimalisatie in service en productie Lean Six Sigma Black Belt Ruime ervaring in diverse

Nadere informatie

Hoofdstuk 13: Sorteren & Filteren* 2010

Hoofdstuk 13: Sorteren & Filteren* 2010 Hoofdstuk 13: Sorteren & Filteren* 2010 13.0 Inleiding Spreadsheets bieden meer grip op gegevens. De twee beste manieren om meer grip te krijgen, is door de gegevens te sorteren of door bepaalde waarden

Nadere informatie

OVER-DRY TECHNOLOGY PREVENTION TECHNOLOGY ACCURAAT ALS GEEN ANDER. EFFICIENT ZOALS NOOIT TEVOREN.

OVER-DRY TECHNOLOGY PREVENTION TECHNOLOGY ACCURAAT ALS GEEN ANDER. EFFICIENT ZOALS NOOIT TEVOREN. OVER-DRY PREVENTION OVERDROOGPREVENTIETECHNOLOGIE OVER-DRY TECHNOLOGY PREVENTION TECHNOLOGY ACCURAAT ALS GEEN ANDER. EFFICIENT ZOALS NOOIT TEVOREN. KOST TE LANG DROGEN U DUIZENDEN EURO S? In een recent

Nadere informatie

Studiedag VZI Risicomanagement Toepassing van gecertificeerde kwaliteitsmanagementsystemen Kees van Putten, DEKRA Solutions B.V.

Studiedag VZI Risicomanagement Toepassing van gecertificeerde kwaliteitsmanagementsystemen Kees van Putten, DEKRA Solutions B.V. Studiedag VZI Risicomanagement Toepassing van gecertificeerde kwaliteitsmanagementsystemen Kees van Putten, DEKRA Solutions B.V. Een kwaliteitsmanagementsysteem helpt bij de beheersing van risico s Want

Nadere informatie

Een betere beveiliging van uw zorginstelling met mechanische sluitsystemen

Een betere beveiliging van uw zorginstelling met mechanische sluitsystemen White paper Een betere beveiliging van uw zorginstelling met mechanische sluitsystemen Kwaliteit en betrouwbaarheid, daar staan alle Kaba-producten om bekend. Ultramoderne techniek en uitermate hoge nauwkeurigheid

Nadere informatie

Duurzaamheid. De voordelen van blikverpakkingen

Duurzaamheid. De voordelen van blikverpakkingen Duurzaamheid De voordelen van blikverpakkingen Duurzaamheid Duurzaamheid is één van de belangrijke aandachtspunten van het bedrijfsleven. Deze brochure is een initiatief van EMPAC, de organisatie van de

Nadere informatie

Formulier Business Case Innovatief idee

Formulier Business Case Innovatief idee Formulier Business Case Innovatief idee Let op: een onvolledig ingevulde Business Case wordt niet in behandeling genomen. De toelichting op de business case geeft een beeld van hetgeen er minimaal in de

Nadere informatie

Welkom bij workshop Lean: Empowering the workplace

Welkom bij workshop Lean: Empowering the workplace Welkom bij workshop Lean: Empowering the workplace Sprekers: Simone Leenders (WorkWire) Suzanne Meinen (Lean Six Sigma Groep) Programma 1 2 3 4 5 Introductie Achtergrond Lean Empowering the workplace Workplace

Nadere informatie

GELOOFWAARDIGHEID is de sleutel tot succesvolle interne communicatie. April 2012. Concrete tips voor effectieve interne communicatie

GELOOFWAARDIGHEID is de sleutel tot succesvolle interne communicatie. April 2012. Concrete tips voor effectieve interne communicatie GELOOFWAARDIGHEID is de sleutel tot succesvolle interne communicatie April 2012 Concrete tips voor effectieve interne communicatie Amsterdam, augustus 2012 Geloofwaardige interne communicatie Deze white

Nadere informatie

Scotchcast. Kabelhars 2160. Productomschrijving. Toepassing. Eigenschappen. RoHS 2002/95/EC REACH 1907/2007/EC

Scotchcast. Kabelhars 2160. Productomschrijving. Toepassing. Eigenschappen. RoHS 2002/95/EC REACH 1907/2007/EC Scotchcast Kabelhars 2160 RoHS 2002/95/EC REACH 1907/2007/EC Productomschrijving Scotchcast 2160 is een ongevulde, koud hardende, 2-componenten polyurethaan hars. De hars is ontwikkeld voor elektrische

Nadere informatie

RHIMA FX Bandmachines

RHIMA FX Bandmachines RHIMA FX Bandmachines De RHIMA FX bandvaatwasmachines zijn geheel vervaardigd van roestvrijstaal, d.w.z. frame, tanks, waspijpen, wasarmen, filters, etc. De wastanks zijn zelfs vervaardigd van het hoogwaardige

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules Kracht door samenwerking VDL Industrial Modules IN DE HIGH-TECH WERELD WAARIN U EN WIJ OPEREREN, DRAAIT ALLES OM EFFICIENCY: STREVEN NAAR REDUCTIE VAN KOSTEN EN UITBESTEDING VAN NIET KERNCOMPETENTIES.

Nadere informatie

Risicomanagement Ons overkomt het niet. delaatstemeter@gmail.com Walther Ploos van Amstel Amsterdam, Juni 2011

Risicomanagement Ons overkomt het niet. delaatstemeter@gmail.com Walther Ploos van Amstel Amsterdam, Juni 2011 Risicomanagement Ons overkomt het niet delaatstemeter@gmail.com Walther Ploos van Amstel Amsterdam, Juni 2011 Ons overkomt het niet 2 Ons overkomt het niet Waarom nemen risico s in logistiek toe? Welke

Nadere informatie

Management briefing Drie factoren die bepalend zijn voor leveringsketenflexibiliteit

Management briefing Drie factoren die bepalend zijn voor leveringsketenflexibiliteit Management briefing Drie factoren die bepalend zijn voor leveringsketenflexibiliteit Doe mee aan deze korte quiz en ontdek of uw leveringsketen alles heeft om uw bedrijf te laten floreren SUPPLY CHAIN

Nadere informatie

Registratie Data Verslaglegging

Registratie Data Verslaglegging Registratie Data Verslaglegging Registratie Controleren en corrigeren Carerix helpt organisaties in het proces van recruitment en detachering. De applicatie voorziet op een eenvoudige wijze in de registratie

Nadere informatie

Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie

Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie Stap mee in de cloudrevolutie Cloud is vandaag in volle expansie. Sinds de popularisering van de technologie de laatste jaren, heeft cloud de

Nadere informatie

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax OpenText RightFax Intuitive Business Intelligence Whitepaper BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax Beschrijving van de oplossing, functionaliteit & implementatie Inhoud 1 Introductie 2 Kenmerken

Nadere informatie

Europa 14 juni 1993: hygiënerichtlijn 93/94/EEG. België 7 februari 1997: KB inzake de algemene voedingsmiddelenhygiëne

Europa 14 juni 1993: hygiënerichtlijn 93/94/EEG. België 7 februari 1997: KB inzake de algemene voedingsmiddelenhygiëne WAAROM? Voor VEILIGHEID van de consument Jaarlijks 1.5 miljoen vergiftigingen in Nederland 1993 Duitsland: > 1000 mensen ziek na eten van chips (salmonella) 1996 15- jarige jongen sterft door botulisme

Nadere informatie

meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl

meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl blauw is het nieuwe groen meer besparen met minderwatt dit is minderwatt minderwatt is een businessunit van het gerenommeerde Maas & Hagoort Lampen. Met een

Nadere informatie