Traditional Tailoring Style

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Traditional Tailoring Style"

Transcriptie

1 Traditional Tailoring Style

2 Flippingbook inhoud De 3 maakwijzen: Traditional, Traditonal Full Canvas & Handmade Ambachtelijke details voor alle maakwijzen Ambachtelijke details exclusief voor de HandMade maakwijze

3 De 3 maakwijzen Een ambachtelijk product begint met een ambachtelijke maakwijze. Ambacht vind je terug in al onze pakken, jasjes en broeken. Tevens worden onze producten vervaardigd volgens de Italiaanse traditie. Op de volgende pagina s wordt kort beschreven wat dit inhoudt. Traditioneel Italiaanse constructie Alle maakwijzen die wij aanbieden, worden vervaardigd volgens een traditioneel Italiaanse constructie. Dat betekent dat het jasje op het lichaam gedragen wordt zonder dat het oncomfortabel wordt. Hierbij volgt het patroon de natuurlijke lijn van het lichaam. Om tot een optimaal draagcomfort en optimale pasvorm te komen wordt er alleen gebruik gemaakt van natuurlijke, zachte, soepele en lichtgewicht materialen. Tevens kent de traditioneel Italiaanse constructie verschillende handpassages. Hieronder een opsomming van de handpassages die in al onze maakwijzen te vinden zijn. knoopaanzet, onderzijde van de kraaghoeken, voering/beleg hoeken, en de flowerloop. De Italiaanse constructie geldt dus voor al onze pakken, voor elke maakwijze. Op de volgende pagina s volgt een uitleg over de verschillende maakwijzen.

4 Maakwijze traditional Deze maakwijze heeft de traditioneel Italiaanse constructie waarbij er gebruik gemaakt wordt van een aantal canvaslagen verweven met paardenhaar voor de opbouw van het borstpand. Canvas is een natuurlijk materiaal dat vorm geeft en vorm behoud. Voor een mooi/goed zittend pak is een borstpand dat zich vormt naar de borst van de klant essentieel. Er wordt paardenhaar gebruikt omdat dit een hoge sprongkracht heeft. Omdat er alleen canvas wordt gebruikt op het borstpand wordt het hele voorpand nog wel verstevigd om de stof stabiliteit te geven. Dit houdt in dat er een hele dunne skinning laag tegen de buitenstof wordt gezet. Voordeel van deze skinning is dat het voorpand en de revers een heel clean beeld geven oftewel nagenoeg plooiloos zullen zijn.

5 Maakwijze Traditional FC [Full canvas] Dit is een full canvas maakwijze in een zelfde traditioneel Italiaanse constructie als de Traditional en HandMade. Full canvas houdt in dat het hele voorpand een opbouw van canvas verweven met paardenhaar heeft (bij de Traditional maakwijze is dit alleen het borstpand). Hierdoor is een ondersteunde skinning tegen de stof niet meer nodig. Je voelt nu duidelijk 3 lagen [stof / canvas / voering] aan de onderkant van het jasje. Het grote voordeel hiervan is dat het jasje lichter in gewicht wordt en een zachtere/soepelere touch krijgt, waardoor het draagcomfort vergroot wordt. Ook komen de eigenschappen van de stof optimaal tot hun recht. Doordat de skinning ontbreekt zullen de voorpanden wat meer plooien laten zien.

6 Maakwijze HandMade Ten slotte is er nog de HandMade variant. Deze maakwijze heeft een zelfde traditioneel Italiaanse constructie. De voorpand verwerking is exact gelijk aan die van de Full Canvas maakwijze. De HandMade maakwijze is ontwikkeld voor de ware liefhebber met passie voor product en oog voor verfijnde details. Zo heeft de broek een band met stolpplooien en kent de HandMade maakwijze naast de standaard handwerk passages ook nog de volgende details die volledig met de hand worden vervaardigd;. knoopsgaten, kraagaanzet, volledige voering van het armsgat, voering schoudernaad, ronde borstzak, en de labels.

7 Ambachtelijke details voor alle maakwijzen Op de volgende pagina s staan alle ambachtelijke details uitgelegd. Allereerst de details die in al onze producten verwerkt worden, vervolgens volgt een aantal details die alleen in de HandMade maakwijze terug te vinden zijn. Het maken van alle genoemde details kost (veel) extra tijd en vereisen passie, liefde en vakmanschap voor het product. Dit zie je en ervaar je als je ons pak vergelijkt met andere producten.

8 Gepikeerde revers Door het canvas in de revers met een bepaalde spanning aan de stof te bevestigen ontstaat de bekende rollende revers.

9 Canvas binnenwerk In alle jasjes verwerken we verschillende lagen canvas verweven met paardenhaar. Dit zorgt ervoor dat het voorpand van het jasje na een aantal keren dragen de vorm van het lichaam aanneemt en deze vorm behoudt. De verschillende canvas lagen liggen los van elkaar en zweven tussen stof en voering, hierdoor ontstaat een optimaal draagcomfort.

10 Onderzijde kraag De kraag van het jasje verlengen we zodat we de uiteinden terug kunnen slaan. Hierdoor is het (contrast) vilt niet zichtbaar tijdens het dragen. De kraaghoeken zetten we vast met een fijne handsteek.

11 Flowerloop Dit is het lusje aan de achterzijde van de linkerrevers. Het lusje wordt met de hand gemaakt en was vroeger een functioneel detail om de steel van een bloem op zijn plek te houden. Nu is het een knipoog naar traditie.

12 Armsgatvoering Tijdens het maken van het jasje is deze veelal binnenstebuiten gekeerd om de passages tussen de buitenstof en voering te kunnen uitvoeren. Na afronding hiervan moet het jasje met de goede kant naar buiten gedraaid worden. Het terugdraaien van het jasje gebeurt meestal via een opening in de voering van de mouw. Deze naad is duidelijk zichtbaar en soms ook hinderlijk voelbaar bij het dragen van het jasje. Wij draaien het jasje via het armsgat, waarna we de voering in het armsgat onzichtbaar sluiten, wat alleen mogelijk is met handsteken. De goedkope en soms hinderlijke naad in de mouwvoering ontbreekt dan ook.

13 Sousbras De sousbras (letterlijke vertaling is onder de arm ) vind je onder het armsgat van het jasje. Het dient voor een goede vochtregulering en voorkomt doorslaan van vocht.

14 Paspels in het beleg De paspels van onze jasjes lopen door in het beleg wat veel extra werk vergt bij het maken. Hierdoor liggen de binnenzakken verder naar voren en zijn deze eenvoudiger bereikbaar. Dit kom je nog zelden tegen.

15 AMF (met machine) De functie van de AMF steek is het op zijn plek houden van het binnenwerk van het jasje t.o.v. de stof. Er is maar één ouderwetse machine die deze steek kan maken. Door de traagheid van deze machine kost de toepassing van het AMF erg veel tijd. De steek is vernoemd naar de originele producent van deze machine: AMF Reece. Vanwege de zeer langzame machine zie je zelden nog jasjes met volledig AMF op alle naden. Hooguit zie je dit nog op de revers. Volledig AMF is mooi omdat hierdoor de naden platter blijven.

16 Knoopaanzet Alle knopen worden met de hand aangezet met een cross stitch (kruissteek) en op stift. De handaangezette cross stitch maakt de knoopaanzet extra sterk waardoor de knopen er minder snel afvallen. We zetten de knoop op stift zodat de knoop soepeler door het knoopsgat valt en er bij een gesloten jasje ruimte is tussen knoop en knoopsgat waardoor de knoop niet op het voorpand drukt.

17 D-bartags De D-bartags vind je bij alle zakken van het pak, jasje of broek terug. Enerzijds geeft de trens extra versteviging van de zak tegen uitscheuren. Het halve maantje (de D-tag) is puur ter verfraaiing en daarmee een luxe detail.

18 Beleg en voering in zoom Het beleg en de voering zetten we op ruime afstand vast van de zoom van het jasje zodat de (contrasterende) voering op deze punten nooit zichtbaar is als het jasje gedragen wordt.

19 After dinnersplit Geeft net dat beetje extra ruimte in de broekband na de maaltijd, waardoor de broek altijd comfortabel draagt.

20 Coin pocket Dit is het kleine zakje binnenin de rechterbroekzak waarin je kleingeld, pasjes en dergelijke kunt opbergen waardoor deze netjes op hun plek blijven.

21 Dupont zak Vernoemd naar de beroemde aanstekers van S.T. Dupont welke precies in dit zakje direct onder de broekband in het rechtervoorpand passen. Een traditioneel detail.

22 Riemlussen Deze worden met een blinde steek bevestigd waardoor op de riemlussen geen stiksel zichtbaar is.

23 AMF zijzakken Op de zijzakken van de broek gebruiken we een AMF steek om de stof op zijn plek te houden, dit in plaats van een goedkopere en normale stiksteek.

24 Rijgdraden Deze dienen voor bescherming van het pak tijdens het persen en transport.

25 Ambachtelijke details exclusief voor de HandMade maakwijze

26 Kraagaanzet Door de kraag volledig met de hand aan te zetten is de ruimteverdeling van het vilt optimaal, wat resulteert in een kraag met een perfecte pasvorm.

27 Knoopsgaten Een van de toppunten van ambachtelijkheid vormen de volledig met de hand gemaakte knoopsgaten. Herkenbaar en geliefd bij de echte liefhebber.

28 Ronde borstzak Normaal hebben borstzakken als een van de weinige onderdelen van het jasje een rechthoekige vorm. De vorm van de ronde borstzak is natuurlijker en meer in balans met de overige vormen van het jasje en het lichaam. De vervaardiging van een ronde borstzak is complexer en tijdrovend.

29 AMF (handgemaakt) Voor het bestaan van de AMF machine werd het binnenwerk met handsteken vastgezet. In onze Handmade maakwijze is de AMF volledig met de hand gezet. Dit is herkenbaar aan de onregelmatigheid van de steken.

30 Voering schoudernaad Door de voering in de schoudernaad via de buitenzijde te sluiten kan de voering optimaal passend en glad in het jasje gezet worden. Dit is alleen mogelijk met handsteken. Het sluiten van deze naden met een machine kan alleen als het jasje binnenste buiten gedraaid is waardoor het passend maken van de voering minder goed mogelijk is.

31 Labels Voor de liefhebber is zeer duidelijk herkenbaar dat alle labels in het jasje met de hand zijn ingezet.

32 Knoopaanzet (lily/ kraaiepoot) Een knoop aanzetten met een kraaienpoot oftewel lily kan alleen met de hand gedaan worden. Er is geen machine die knopen met deze steek kan aanzetten. Dit is dus een zeer duidelijk handwerk detail waarbij we de knoop uiteraard ook op stift aanzetten.

33 Voeringaanzet zoom Met een speciale steek kunnen de voering en stof in de zoom van het jasje via de buitenzijde vastgezet worden. Dit is zeldzaam en gebeurt meestal met een normale stiksteek vanuit de binnenzijde van het jasje. Door vanaf de buitenzijde te werken kan de lengte van de voering optimaal afgestemd worden op de lengte van het jasje.

34 Stolpplooien in broekband De stolpplooien in de broekband geven deze extra volume wat zorgt voor een betere aansluiting en veel draagcomfort.

35 The End

PoWErWEar. Kan werkkleding functioneel, duurzaam en praktisch zijn en er toch verbazingwekkend goed uitzien?

PoWErWEar. Kan werkkleding functioneel, duurzaam en praktisch zijn en er toch verbazingwekkend goed uitzien? PoWErWEar Kan werkkleding functioneel, duurzaam en praktisch zijn en er toch verbazingwekkend goed uitzien? Het nieuwe gamma PowerWear biedt het logische antwoord op deze vraag. Met een jonge, frisse en

Nadere informatie

Patroon Sterren steek tas Groot

Patroon Sterren steek tas Groot Patroon Sterren steek tas Groot Het patroon beschrijft hoe: 1. U de twee patronen kunt combineren en hoe u de bodem haakt in dubbele vaste voordat u aan de Sterren steek begint 2. U de Sterren steek haakt

Nadere informatie

1.0 ROK MET SPLIT, AANZET TAILLEBAND, VERWERKING VOERING

1.0 ROK MET SPLIT, AANZET TAILLEBAND, VERWERKING VOERING Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 FIGUURNAAD.... 4.0 TAILLEBAND AANNAAIEN.... 5.0 ROK MET SPLIT, AANZET TAILLEBAND, VERWERKING VOERING... 6.0 PIKEREN.... 7.0 PASPEL KNOOPSGATEN....

Nadere informatie

Benodigdheden: 1.0 MOUWSPLIT DAMES. Stof. Versteviging. Knoop.

Benodigdheden: 1.0 MOUWSPLIT DAMES. Stof. Versteviging. Knoop. Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD.... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 MOUWSPLIT DAMES.... 4.0 MOUWSPLIT HEREN.... 5.0 MOUW (MET SNORRETJE).... 6.0 MOUW ZONDER KOPHOOGTE.... 7.0 MOUW MET KOPHOOGTE.... 8.0 HALSBOORD,

Nadere informatie

Tutorial jongensblazer

Tutorial jongensblazer Tutorial jongensblazer Ik vertrok van een basispatroon dat ik online kocht en uitprintte op de website van Knipmode. Hier vind je de link: http://www.knippie.nl/shop/jongen/jas/kek-blazertje-grotemaat-pdf-patroon

Nadere informatie

KNOXFIELD ZICHTBAARHEID IS VEILIGHEID.

KNOXFIELD ZICHTBAARHEID IS VEILIGHEID. ZICHTBAARHEID IS VEILIGHEID EEN COLLECTIE WAARIN JE GEZIEN WILT WORDEN EINDELIJK WERKKLEDING DAT BIJ ELKAAR PAST FUNCTIONELE EN MODERNE WERKKLEDING DAT PAST. INDIVIDUELE ARTIKELEN DIE BIJ ELKAAR PASSEN

Nadere informatie

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering Instructies Dit heb je nodig: Totally Me!- naaimachine 2 stukjes stof (11,4 cm x 33 cm) 1 stukje zelfhechtende voering 6,4 cm dun elastiek 1 gekleurde knoop Schaar Spelden De patronen staan op de laatste

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 5 SAMMY Tuniek-blouse SAMMY Design: glitzerblume*de Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof.

farbenmix.de Seite 1 von 5 SAMMY Tuniek-blouse SAMMY Design: glitzerblume*de Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Tuniek-blouse SAMMY Design: glitzerblume*de Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. De mouwen kunnen ook als één geheel worden geknipt. Plak daarvoor eerst de patroondelen volgens de tekens

Nadere informatie

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b BIJ EXTRA ALLE PATROONDELEN NAAITECHNIEKEN MOETEN NADEN EN ZOMEN WORDEN AANGEKNIPT Naden afwerken Wanneer werk je naden af? Opmerking vooraf: je kunt de naden van je kledingstuk op verschillende manieren

Nadere informatie

binnenkant buitenkraag

binnenkant buitenkraag middenachternaad schouder binnenkant Foto 1 Buitenkraag Stik tot de aangegeven tekens de op de goede kant langs de hals van de panden; knip hierbij de naad bij de hoek schuin in. Knip de naden op 0,75

Nadere informatie

EDGE. Geschikt voor industrieel wassen. Schuine dijbeenzak voor betere toegankelijkheid. Voorgevormde knieën voor meer comfort. 100797 WERKBROEK EDGE

EDGE. Geschikt voor industrieel wassen. Schuine dijbeenzak voor betere toegankelijkheid. Voorgevormde knieën voor meer comfort. 100797 WERKBROEK EDGE 31 EDGE De nieuwe collectie Edge is geïnspireerd op spijkerbroeken en de jaren 50. De collectie is ontworpen voor harde werkers in ieder beroep die de beste kwaliteit, functionaliteit en pasvorm willen

Nadere informatie

Standaard knoopsluiting: Dubbele knoopsluiting : Blinde sluiting: Asymmetrische knoopsluiting: 1.0 SLUITINGEN.

Standaard knoopsluiting: Dubbele knoopsluiting : Blinde sluiting: Asymmetrische knoopsluiting: 1.0 SLUITINGEN. INHOUDSOPGAVE: 1.0 VOORWOORD. 2.0 BENODIGDHEDEN. 3.0 LICHAAMSMATEN. 4.0 MAATSCHEMA. 5.0 LICHAAMSMATEN HEREN. 6.0 MAATSCHEMA HEREN. 7.0 TEKENSYSTEEM. 8.0 EXAMEN EISEN. 9.0 OVERSLAG EN BELEG. 10.0 SLUITINGEN.

Nadere informatie

Simon by. #Simon 1/17

Simon by. #Simon 1/17 Simon by /7 Simon by - jaar Simon is een trendy jas voor de lente. De jas valt recht en komt tot heuphoogte. Simon sluit met knopen en heeft grote opgestikte zakken en een kraag. De borstzak kan bijvoorbeeld

Nadere informatie

Benodigdheden: 1.0 MOUW (MET SNORRETJE). Stof. Volumevlies. Versteviging.

Benodigdheden: 1.0 MOUW (MET SNORRETJE). Stof. Volumevlies. Versteviging. INHOUDSOPGAVE: 1.0 VOORWOORD. 2.0 BENODIGDHEDEN. 3.0 MOUWSPLIT DAMES. 4.0 MOUWSPLIT HEREN. 5.0 MOUW (MET SNORRETJE). 6.0 MOUW ZONDER KOPHOOGTE. 7.0 MOUW MET KOPHOOGTE. 8.0 HALSBOORD, VERWERKING VOERING,

Nadere informatie

overslagblouse en shorts UNELLA-BLOMMA

overslagblouse en shorts UNELLA-BLOMMA overslagblouse en shorts UNELLA-BLOMMA Design: glitzerblume*de overslagblouse De blouse is nauwsluitend en moet daarom voor stevige meisjes of voor een wat nonchalantere look een maatje groter gemaakt

Nadere informatie

CONCEPTEN GEN Y, 22 EDGE, 30 ICON, 38

CONCEPTEN GEN Y, 22 EDGE, 30 ICON, 38 CONCEPTEN GEN Y, 22 EDGE, 30 ICON, 38 ONZE VERSCHILLENDE CONCEPTLIJNEN BIEDEN PRECIES WAT PROFESSIONALS VANDAAG DE DAG NODIG HEBBEN: FUNCTIONALITEIT, EEN MODERN DESIGN, EEN BIJZONDER GOEDE PASVORM EN MATERIALEN

Nadere informatie

Patroon en werkbeschrijving grote en kleine tas

Patroon en werkbeschrijving grote en kleine tas Patroon en werkbeschrijving grote en kleine tas onworpen in opdracht van Veritas Ontwerp: Nele van OOYAmade 1. Benodigdheden Benodigdheden om beide tassen te maken (kan verschillen afhankelijk van de stofkeuzes

Nadere informatie

Rode jurk. Maten 34-46

Rode jurk. Maten 34-46 Rode jurk Maten 34-46 Materialen 1,6 1,9 m dubbele jersey (romanit), 150 cm breed 40 tot 45 x 30 tot 35 cm katoenen voering 1 onzichtbare rits, 60 cm 6 bolle knopen op steeltje, diameter 18 cm Naaigaren

Nadere informatie

Danckaerts modevakopleiding

Danckaerts modevakopleiding Overzicht beschikbare video's Vimeo-site: Danckaerts modevakopleiding 00 Maatnemen volgens Danckaerts 01 Maatnemen pantalon volgens Danckaerts 02 Rechte rok 02-1 Rechte rok patroon, stofleggen afwerken

Nadere informatie

HOW TO WOW tips voor een EXCELLENTE PASVORM cheat sheet

HOW TO WOW tips voor een EXCELLENTE PASVORM cheat sheet HOW TO WOW tips voor een EXCELLENTE PASVORM cheat sheet De pasvorm kan je outfit maken of breken. Een slechte pasvorm zorgt ervoor dat zelfs de mooiste jurk er rommelig en een tikkeltje goedkoop uitziet.

Nadere informatie

JOEY. farbenmix.de Seite 1 von 11 JOEY. glitzerblume*de

JOEY. farbenmix.de Seite 1 von 11 JOEY. glitzerblume*de glitzerblume*de Bij dit blousepatroon kunnen mouwe, voor- en achterpanden van rekbare stoffen worden gemaakt, zoals bijv. tricot. Voor smalle meisjes kunnen figuurnaadjes worden ingestikt die op het patroon

Nadere informatie

Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen)

Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen) Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen) Waar moet je zelf voor zorgen: - Blauwe garen - Groen/rode garen, afhankelijk van een Mario of Luigi pak - Gele garen - Dun elastiek - Klittenband Wij willen u

Nadere informatie

Kostenoverzicht 2014: DAMES. CADÉ Maatkleding. Pantalons:

Kostenoverzicht 2014: DAMES. CADÉ Maatkleding. Pantalons: DAMES Pantalons: korter maken. 7,50 korter maken met orginele rand. 9,00 korter maken met orginele rand en splitjes. 10,00 korter maken met splitjes. 9,00 korter maken met ritsen. 14,00 elastiek in zijnaden

Nadere informatie

Omkeerjas FINJA. Werkbeschrijving

Omkeerjas FINJA. Werkbeschrijving Omkeerjas FINJA Werkbeschrijving Voor beginnende naaisters is dit een eenvoudig model. Gevorderden kunnen natuurlijk naar eigen inzicht te werk gaan, zoals bv een ritssluiting toevoegen... De jas ist ontworpen

Nadere informatie

JONGENSHEMD MET KORTE MOUWEN

JONGENSHEMD MET KORTE MOUWEN FICHE JONGENSHEMD MET KORTE MOUWEN JONGENSHEMD MET KORTE MOUWEN Een zomers hemd in retro stof en met flashy knopen die simpel op het hemd worden bevestigd. NODIG bedrukte katoenen stof indien stof 1,40

Nadere informatie

Patroon Sterren Steek Klein

Patroon Sterren Steek Klein Patroon Sterren Steek Klein Incl.: Stap voor Stap, Foto's (73). Uit leg voor de voering & ritssluitingzakje Gehaakt met Co sy een mooi za natie van katoen ch en acryl van een te combihoge kwaliteit 60%

Nadere informatie

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b BIJ EXTRA ALLE PATROONDELEN NAAITECHNIEKEN MOETEN NADEN EN ZOMEN WORDEN AANGEKNIPT Naden afwerken Wanneer werk je naden af? Opmerking vooraf: je kunt de naden van je kledingstuk op verschillende manieren

Nadere informatie

De Universal collectie. Comfort, stijl, duurzaamheid.

De Universal collectie. Comfort, stijl, duurzaamheid. De Universal collectie. Comfort, stijl, duurzaamheid. Heel mooi en stevig vakmanschap. Deze kleding geeft me een goed gevoel en heeft alle functionaliteiten die ik nodig heb. Patrick* *Insites Research

Nadere informatie

De Universal collectie. Comfort, stijl, duurzaamheid.

De Universal collectie. Comfort, stijl, duurzaamheid. De Universal collectie. Comfort, stijl, duurzaamheid. Heel mooi en stevig vakmanschap. Deze kleding geeft me een goed gevoel en heeft alle functionaliteiten die ik nodig heb. Patrick* *Insites Research

Nadere informatie

Linore tas. gratis patroon van Kleur per Meter (

Linore tas. gratis patroon van Kleur per Meter ( Linore tas gratis patroon van Kleur per Meter (www.kleurpermeter.be) Grote, handige tas met binnenzakjes en een musketonhaakje voor sleutels, afsluitbaar met magneetjes of KamSnaps. Afmetingen: Breedte:

Nadere informatie

BASISTECHNIEKEN. naaimachine. 150 jaar ongelimiteerde creativiteit! FUNCTIES VAN DE SELECT 150 NAAIMACHINE

BASISTECHNIEKEN. naaimachine. 150 jaar ongelimiteerde creativiteit! FUNCTIES VAN DE SELECT 150 NAAIMACHINE naaimachine 150 jaar ongelimiteerde creativiteit! BASISTECHNIEKEN Bijgeleverde extra naaivoeten: 0, 1, 3, 4, 5 FUNCTIES VAN DE SELECT 150 NAAIMACHINE Het originele IDT systeem. Ingebouwd Dubbel Transport

Nadere informatie

~ ~ Just SEW It! Knoopsgaten

~ ~ Just SEW It! Knoopsgaten ~ ~ Just SEW It! Knoopsgaten Knoopsgaten Knoopsgaten zitten in bijna alle naaiprojecten, zowel in kleding als in decoratieve projecten en zijn in de meeste gevallen de finishing touch van uw project. Ze

Nadere informatie

TUTORIAL ROEZELROKJE

TUTORIAL ROEZELROKJE TUTORIAL ROEZELROKJE Deze tutorial is geschreven uit liefde voor mijn hobby en derhalve alleen te gebruiken voor persoonlijk gebruik. Niet voor commerciële doeleinden. All Copyrights reserved @ Mama Mizzy's

Nadere informatie

NV1100 & NV1300 NV1100 & NV1300

NV1100 & NV1300 NV1100 & NV1300 NV1100 & NV1300 NV1100 & NV1300 Grote, krachtige naai- en quiltmachines met een schat aan mogelijkheden. Groot werkoppervlak van 210 mm rechts van de naald SFDS Square Feed Drive System Geavanceerd draadinrijgsysteem

Nadere informatie

PADDY. Alternatief. www.kitepassion.nl Jan van Leeuwen

PADDY. Alternatief. www.kitepassion.nl Jan van Leeuwen PADDY Alternatief PADDY Deze markante vlieger is ontworpen door Willy Koch. Deze Duitse kunstenaar heeft al menige mooie vlieger ontworpen. In zijn ontwerpen gebruikt hij vaak het zo bekende vlechtwerk.

Nadere informatie

www.bp-feelthedifference.com Uw BP-dealer: Outdoor Winter softshelljack 1869 Outdoor Softshelljack 1868 www.bp-feelthedifference.

www.bp-feelthedifference.com Uw BP-dealer: Outdoor Winter softshelljack 1869 Outdoor Softshelljack 1868 www.bp-feelthedifference. www.bp-feelthedifference.com Outdoor Softshelljack 1868 Outdoor Winter softshelljack 1869 afzonderlijk of gecombineerd draagbaar Outdoor Wind- en waterdicht jack 1871 10/2012 BP Bierbaum-Proenen GmbH &

Nadere informatie

naaimachine BASISTECHNIEKEN Verschil in eigenschappen ten opzichte van de select 2.2 naaimachine Inclusief extra naaivoeten: 0, 1, 3, 4, 5

naaimachine BASISTECHNIEKEN Verschil in eigenschappen ten opzichte van de select 2.2 naaimachine Inclusief extra naaivoeten: 0, 1, 3, 4, 5 naaimachine Inclusief extra naaivoeten: 0, 1, 3, 4, 5 Verschil in eigenschappen ten opzichte van de select 2.2 naaimachine Het originele IDT systeem. Ingebouwd Dubbel Transport systeem al meer dan 40 jaar

Nadere informatie

Herenvest. Trui. Herenvest in fantasiest. en boordst. 1/1. Kwaliteit Phil Harmony

Herenvest. Trui. Herenvest in fantasiest. en boordst. 1/1. Kwaliteit Phil Harmony Herenvest Herenvest in fantasiest. en boordst. /. Kwaliteit Phil Harmony Trui In jacquard en tricotsteek, afgewerkt met boordsteek /. Kwaliteit Partner 3, 8 9 Vest Maat S (/ jaar) M (4/44) L (4/48) XL

Nadere informatie

Madeline skips the rope

Madeline skips the rope Madeline skips the rope kinderjumpsuit Met deze handleiding maak je een jumpsuit door twee Mind-the-Whale-patronen te combineren. Het topje Miss Madeline gebruik je als bovenstuk, voor de onderkant gebruik

Nadere informatie

Gratis naaipatroon jurkje maat

Gratis naaipatroon jurkje maat Gratis naaipatroon jurkje maat 68 t / m 92 Materialen: * Rood- wit geruite stof (30 cm bij 15 cm) (voorpand jurkje boven) * Blauw- wit geruite stof (40 cm bij 35 cm) (voorpand jurkje onder) * Sierband

Nadere informatie

MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG

MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG FICHE MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG 1 2 MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG Schattig toch deze meisjesbloes met afgeronde kraag. De felblauwe knoopjes en de felrode kraag

Nadere informatie

» BOUWSECTOR. voor een veiliger en efficiënter werkresultaat.

» BOUWSECTOR. voor een veiliger en efficiënter werkresultaat. » BOUWSECTOR ProJob s bouwuitrusting is ontworpen om de ruwste werkomstandigheden te verdragen. Het is robuust zowel in ontwerp als in gebruik. U voelt zich steeds veilig in de ProJob uitrusting waardoor

Nadere informatie

Inhoud. Deel 1. basispatronen

Inhoud. Deel 1. basispatronen Inhoud Deel 1 basispatronen 1 Inleiding 6 2 Materialen 7 3 Het maat nemen 8 4 Grondpatroon rechte rok 14 5 Grondpatroon gerende rok 16 6 Wijde rok met schuin over elkaar vallende geplooide banen 18 7 Grondpatroon

Nadere informatie

Carmella by. #Carmella 1/16

Carmella by. #Carmella 1/16 Carmella by / Carmella by - Oversized jumpsuit met lange mouwen, knoopsluiting vooraan en steekzakken in de zijnaad. Met de riem creëer je in een-twee-drie een taille. / matentabel maat (EU) UK BO (cm)

Nadere informatie

SCHOUDERS WAT ZIJN PADDING BANDJES? WAAROM ZOU IK ZE GEBRUIKEN?

SCHOUDERS WAT ZIJN PADDING BANDJES? WAAROM ZOU IK ZE GEBRUIKEN? PADDING BEHABANDJES WAT ZIJN PADDING BANDJES? Padding behabandjes zijn niet gemakkt van het gewone stevige elastiek maar worden van dezelfde stof genaaid als de bh of bustier. Tussen de lagen stof is een

Nadere informatie

GENERATION Y workwear voor een nieuwe generatie vakmensen

GENERATION Y workwear voor een nieuwe generatie vakmensen GENERATION Y workwear voor een nieuwe generatie vakmensen 2008-2009 GENERATION Y - werkkleding van nu Voor vakmensen die werkkleding in het gewoonlijke design nu wel hebben gezien. Voor mensen die een

Nadere informatie

NV1800Q NV1800Q. SFDS Square Feed Drive System ICAPS Volledig automatische draadspanning Zijwaarts transport Draaifunctie Inclusief grote werktafel

NV1800Q NV1800Q. SFDS Square Feed Drive System ICAPS Volledig automatische draadspanning Zijwaarts transport Draaifunctie Inclusief grote werktafel at your side = à vos côtés NV1800Q NV1800Q Creëer prachtige quilts en exclusieve kledingstukken. SFDS Square Feed Drive System ICAPS Volledig automatische draadspanning Zijwaarts transport Draaifunctie

Nadere informatie

Universal collectie Comfort, stijl, functionaliteit. Joint Venture Partner of Initial

Universal collectie Comfort, stijl, functionaliteit. Joint Venture Partner of Initial Universal collectie Comfort, stijl, functionaliteit. Joint Venture Partner of Initial Ontwikkeld met inzicht. Met meer dan 90 jaar ervaring in de ontwikkeling en het beheer van bedrijfskleding volgens

Nadere informatie

Opleiding tot Coupeuse met baangarantie. ( geen vooropleiding nodig )

Opleiding tot Coupeuse met baangarantie. ( geen vooropleiding nodig ) Opleiding tot Coupeuse met baangarantie. ( geen vooropleiding nodig ) Voor wie? Voor alle kandidaten welke graag het vak van coupeuse willen leren. Duur opleiding: 12 maanden, aantal dagdelen per kandidaat

Nadere informatie

Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen!

Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! Artikel KN506-0-02 blad van 6 2 3 5 6 Belangrijk! Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! 7 8 9 0 Voordat u begint met het printen van alle pagina s, print u eerst ALLEEN DEZE PAGINA. Als

Nadere informatie

jurk met schort OLIVIA Werkbeschrijving Zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

jurk met schort OLIVIA Werkbeschrijving Zo eenvoudig mogelijk gemaakt. jurk met schort OLIVIA Werkbeschrijving Zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Gevorderden kunnen natuurlijk naar eigen inzicht te werk gaan, zoals een andere pasverwerking, coverlocknaden... De onderjurk is ontworpen

Nadere informatie

MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG

MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG FICHE MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG 1 2 MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG Schattig toch deze meisjesbloes met afgeronde kraag. De felblauwe knoopjes en de felrode kraag

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 10 ZORIAN Winterjack ZORIAN Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof.

farbenmix.de Seite 1 von 10 ZORIAN Winterjack ZORIAN Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof. Winterjack Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof. Moet de jas ook met volumevlies gevoerd worden leg dan de geknipte voeringdelen op het volumevlies

Nadere informatie

Patroon: Go handmade quality design in a unique style. Baby GARENVERBRUIK

Patroon: Go handmade quality design in a unique style. Baby GARENVERBRUIK Patroon Baby GARENVERBRUIK Patroon: 3 mnd 6 mnd Go handmade Tencel: 200 g 250 g Brei naalden: 3,0 en 3,5 mm Knöpfe Dubbele draad: 3,5 mm/26 m/10 cm Model: Go handmades Trui Classic Go handmade quality

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 17 NADYA - jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk

farbenmix.de Seite 1 von 17 NADYA - jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Van het voor- en achterpand, de schoudernaden spelden, naaien en daarna

Nadere informatie

Stijlgids figuurstijlen

Stijlgids figuurstijlen Stijlgids figuurstijlen De juiste stijl bij jouw figuurtype Kledingcoach Voorwoord Wat leuk dat je mijn e-book hebt gedownload. Hier leer je meer over de vijf verschillende figuurtypes. De A-lijn, de H-lijn,

Nadere informatie

TAJA most romantic. Model Nr. 1, 2, 3

TAJA most romantic. Model Nr. 1, 2, 3 TAJA MOST ROMANTIC benadrukt de tederheid van een meisje en laat haar er op haar best uitzien! Afhankelijk van de st en stcombinatie ziet de jas er feestelijk, speels sportief uit en altijd met een romantisch

Nadere informatie

Just SEW It! Rits toepassingen. ~ Rits Tips ~ Rits in het midden van een project ~ Blinde rits ~ Zichtbare rits

Just SEW It! Rits toepassingen. ~ Rits Tips ~ Rits in het midden van een project ~ Blinde rits ~ Zichtbare rits Just SEW It! Rits toepassingen ~ Rits Tips ~ Rits in het midden van een project ~ Blinde rits ~ Zichtbare rits Rits toepassingen Uitgevonden in de 19e eeuw, de rits is een verbazingwekkend idee wat we

Nadere informatie

Neuskonijn Nientje - Knuffelbeest

Neuskonijn Nientje - Knuffelbeest Neuskonijn Nientje - Knuffelbeest Maak het leukste neuskonijn van Nederland & België! Hartelijk welkom! Wij vinden het ontzettend leuk, dat u aan de BERNINA wedstrijd Neuskonijn Nientje deelneemt. U ontvangt

Nadere informatie

Premium Kwaliteits Werkkleding Voor Dames

Premium Kwaliteits Werkkleding Voor Dames Premium Kwaliteits Werkkleding Voor Dames 2014 1 Dames Werkkleding Broek Haaksluiting Elastische taille in de rug Haaksluiting Elastische taille in de rug steekzak Veel opbergzakken steekzak Veel opbergzakken

Nadere informatie

Martine. Vertaald door Jeannette Kemp

Martine. Vertaald door Jeannette Kemp 1 Martine Vertaald door Jeannette Kemp 2 Een origineel ontwerp van de Deux Petites mains. Copyright 2017, Sandrine Campaña-Garcia Stuur een foto van uw resultaat, naar mij alstublieft. sandcamp@live.fr

Nadere informatie

1. Broeken P Jassen P Shirts P Thermisch ondergoed P Werkschoenen P Schoenen P 23-34

1. Broeken P Jassen P Shirts P Thermisch ondergoed P Werkschoenen P Schoenen P 23-34 1. Broeken P 2-6 2.Jassen P 7-9 3. Shirts P 10-14 4. Thermisch ondergoed P 15-16 5. Werkschoenen P 17-22 6. Schoenen P 23-34 7. Accessoires P 35-45 8. handschoenen P 46-47 1 7/12/2011 1. Broeken 260gr.,

Nadere informatie

Beschrijving pak vrouw

Beschrijving pak vrouw Beschrijving pak vrouw Waar moet je zelf voor zorgen: - Zwarte/donkere schoenen - Elastiek voor in de broek - Aceton ( wordt aangeraden) Wij willen u aanraden voordat u begint met naaien eerst het voorbeeldpak

Nadere informatie

Tuniek-combi GREETJE. Naaibeschrijving. Voor beginnende naaisters een eenvoudig model. Gevorderden kunnen natuurlijk naar eigen. inzicht te werk gaan.

Tuniek-combi GREETJE. Naaibeschrijving. Voor beginnende naaisters een eenvoudig model. Gevorderden kunnen natuurlijk naar eigen. inzicht te werk gaan. Tuniek-combi GREETJE Naaibeschrijving Voor beginnende naaisters een eenvoudig model. Gevorderden kunnen natuurlijk naar eigen inzicht te werk gaan. In deze stap-voor-stap beschrijving staat ook de uitleg

Nadere informatie

Charlie by. #Charlie 1/12

Charlie by. #Charlie 1/12 Charlie by / Charlie by - 8 maanden - jaar Charlie is een luchtig hemd voor de allerkleinsten met korte mouwen, een kraag en opgestikt zakjes. Het recht vallende model is ideaal voor de eerste lente van

Nadere informatie

Patroon: Go handmade quality design in a unique style. Baby GARENVERBRUIK

Patroon: Go handmade quality design in a unique style. Baby GARENVERBRUIK Patroon Baby GARENVERBRUIK Patroon: 3 mnd. 6 mnd. Go handmade Tencel: 175 g 225 g Brei naalden: 3,5 mm Knopen Dubbeldraads: 3,5 mm/26 stkn/10 cm Model: Go handmades Vestje Cable Go handmade quality design

Nadere informatie

Jo Barnfield & Andrew Richards. Het. patroon tekenboek. Alles wat je moet weten over het tekenen, aanpassen & op maat maken van naaipatronen

Jo Barnfield & Andrew Richards. Het. patroon tekenboek. Alles wat je moet weten over het tekenen, aanpassen & op maat maken van naaipatronen Jo Barnfield & Andrew Richards Het patroon tekenboek Alles wat je moet weten over het tekenen, aanpassen & op maat maken van naaipatronen Inhoud Inleiding: patronen lezen 6 1 2 De grondbeginselen 8 Patronen

Nadere informatie

Is fleece bestand tegen slijtage op het werk? hh Crafter Fleece is extreem sterk en duurzaam. isoleert. ventileert. en ziet er goed uit. op het werk.

Is fleece bestand tegen slijtage op het werk? hh Crafter Fleece is extreem sterk en duurzaam. isoleert. ventileert. en ziet er goed uit. op het werk. thermal Layer laag twee van Het drie lagen workwear systeem volgens dress fleece Is fleece bestand tegen slijtage op het werk? hh Crafter Fleece is extreem sterk en duurzaam. isoleert. ventileert. en ziet

Nadere informatie

SCHORTEN. Leder. Denim. Model: Unisex Maten: One size Kleur: Cognac Bruin Materiaal: 70% Leder, 30% Polyester

SCHORTEN. Leder. Denim. Model: Unisex Maten: One size Kleur: Cognac Bruin Materiaal: 70% Leder, 30% Polyester SCHORTEN Leder Unisex 850026 One size Kleur: Cognac Bruin Materiaal: 70% Leder, 30% Polyester Een lederen schort met een stoere, ambachtelijke en tijdloze uitstraling. Gemaakt van lichtgewicht kwaliteit

Nadere informatie

farbenmix farbenmix Sabine Pollehn Seite 1 von 14 TINKA-BELLA Gerkostr. 4, Wilhelmshaven Jas met capuchon TINKA-BELLA Design: glitzerblume*de

farbenmix farbenmix Sabine Pollehn Seite 1 von 14 TINKA-BELLA Gerkostr. 4, Wilhelmshaven Jas met capuchon TINKA-BELLA Design: glitzerblume*de Jas met capuchon TINKA-BELLA Design: glitzerblume*de jas met capuchon knippen: knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Knip alle patroondelen van voor- en achterpand uit de buitenste stof.

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 17 NADYA - jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk

farbenmix.de Seite 1 von 17 NADYA - jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Van het voor- en achterpand, de schoudernaden spelden, naaien en daarna

Nadere informatie

Flatlock stiksel voorkomt wrijving

Flatlock stiksel voorkomt wrijving Er werd in de ontwikkeling van deze Elite collection op géén detail gekeken: Naden zijn platgestikt met de flatlock, Reflecterende ingestikte banden en ingedrukte etiketten zijn maar enkele voorbeelden.lees

Nadere informatie

Filippa by. #Filippa 1/13

Filippa by. #Filippa 1/13 Filippa by #Filippa / Filippa by XS - XXXL Een minimalistische losse hemdjurk met volumineuze ballonmouwen als eyecatcher. De jurk kan zowel los als ingesnoerd gedragen worden. #Filippa / matentabel maat

Nadere informatie

MIJN FAVORIETEN IN DE D E M E E S T G E B R U I K T E T O O L S I N M I J N N A A I - A T E L I E R. Maaike Andriessen- The Dressmakers Academy

MIJN FAVORIETEN IN DE D E M E E S T G E B R U I K T E T O O L S I N M I J N N A A I - A T E L I E R. Maaike Andriessen- The Dressmakers Academy DE 20 TOOLS DIE ELKE NAAISTER MOET HEBBEN D E M E E S T G E B R U I K T E T O O L S I N M I J N N A A I - A T E L I E R MIJN FAVORIETEN IN DE NAAIKAMER Maaike Andriessen- The Dressmakers Academy Hi! Leuk

Nadere informatie

kleinfehmarn farbenmix.de Seite 1 von 11 kleinfehmarn/fehmarn Design van Schnittreif.de / Anja Müssig

kleinfehmarn farbenmix.de Seite 1 von 11 kleinfehmarn/fehmarn Design van Schnittreif.de / Anja Müssig kleinfehmarn Design van Schnittreif.de / Anja Müssig Liefhebbers van onafgewerkte wildere naden kunnen dit vest ook volgens de beschrijving van BANDITO maken. Stik rekbare stoffen met een rekbare steek

Nadere informatie

het aller aller begin

het aller aller begin H H H het aller aller begin H H H P hoe moet ik dit boek gebruiken? Het boek is ingedeeld in twee delen. Het eerste deel maakt je wegwijs in het naaien. Hier vind je informatie terug over stof, naaibenodigdheden,

Nadere informatie

The perfect introduction to making soft toys De perfecte handleiding om zelf knuffels te maken:

The perfect introduction to making soft toys De perfecte handleiding om zelf knuffels te maken: The perfect introduction to making soft toys De perfecte handleiding om zelf knuffels te maken: from van basic basistechniek techniques tot to eindproduct. complete projects. With a manual of basic techniques

Nadere informatie

Sella by jaar. #Sella 2/9

Sella by jaar. #Sella 2/9 Sella by #Sella /9 Sella by - jaar Pittig kort A-lijn doorknooprokje in roestbruin met knopenrij aan de voorzijde. De taille is makkelijk in te snoeren dankzij het knoopsgatenelastiek in de tailleband.

Nadere informatie

Tekst gekleurd in roze = opmerkingen/bedenkingen van de vertaler (niet uit het originele patroon)

Tekst gekleurd in roze = opmerkingen/bedenkingen van de vertaler (niet uit het originele patroon) 1/13 KNABBEL & BABBEL Irka! (Irene Kiss) Vertaling Charami.com VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON Dit patroon, inclusief alle foto s, behoort toe aan Irka!, ook bekend als Irene Kiss (http://irkachan.blogspot.com).

Nadere informatie

Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen!

Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! Artikel KN1506-03-04 blad 1 van 6 1 SHORT BROEK 3 4 5 6 Belangrijk! Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! 7 8 9 10 Voordat u begint met het printen van alle pagina s, print u eerst ALLEEN

Nadere informatie

Nexus textiles Info. Professor kochstraat 30B 1221 KG Hilversum TELEFOON: +31 (0)

Nexus textiles Info. Professor kochstraat 30B 1221 KG Hilversum TELEFOON: +31 (0) Nexus textiles 2016 Info Professor kochstraat 30B 1221 KG Hilversum TELEFOON: +31 (0)6 5463 5060 Inhoudsopgave Rokkostuum Smoking Smoking slimfit Jacquet Smoking shirts met/zonder plooi

Nadere informatie

HET MONSTER VAN FRANKENSTEIN

HET MONSTER VAN FRANKENSTEIN HET MONSTER VAN FRANKENSTEIN Ann D Angelo from Wonderstrange Vertaling door Charami.com DISCLAIMER: Dit patroon behoort toe aan Ann D Angelo (http://www.wonderstrange.com/). Ik heb dit patroon enkel van

Nadere informatie

De hoge eisen die door de bouw- en aanverwante sectoren aan kleding gesteld worden

De hoge eisen die door de bouw- en aanverwante sectoren aan kleding gesteld worden H a V e P C o n s t r u c t o r De hoge eisen die door de bouw- en aanverwante sectoren aan kleding gesteld worden zijn door de ontwerpers van HaVeP vertaald in de nieuwe kledinglijn: HaVeP Constructor.

Nadere informatie

De Essentials en Universal collecties. Comfort, stijl, functionaliteit.

De Essentials en Universal collecties. Comfort, stijl, functionaliteit. De Essentials en Universal collecties. Comfort, stijl, functionaliteit. Ontwikkeld met inzicht. Met meer dan 90 jaar ervaring in de ontwikkeling en het beheer van bedrijfskleding volgens de hoogste normen

Nadere informatie

Wat wil je bereiken met het stijladvies

Wat wil je bereiken met het stijladvies Voorbeeld VROUW 48 jaar oktober 2013 Vrouw N.N. Leeftijd 48 Wat wil je bereiken met het stijladvies Comfortabele kledingstijl ontdekken/ontwikkelen waarin ik me op mijn gemak voel Specifieke vragen zijn:

Nadere informatie

30 cm. 45 cm. DETAIL2 50 cm. 30 cm ZIJAANZICHT VOORAANZICHT

30 cm. 45 cm. DETAIL2 50 cm. 30 cm ZIJAANZICHT VOORAANZICHT A-BOX Naar aanleiding van een fotootje, genomen op het vliegerfeest te Dieppe, begon mijn zoektocht op Internet naar informatie over deze doosvlieger. Na wat speurwerk kwam ik een summiere beschrijving

Nadere informatie

De stoffenmarkt. Uiteindelijk zijn stoffen de motor voor verandering in de mode

De stoffenmarkt. Uiteindelijk zijn stoffen de motor voor verandering in de mode De stoffenmarkt Uiteindelijk zijn stoffen de motor voor verandering in de mode In de Elle van de afgelopen maand was een mooi artikel te lezen over de revolutie in de stoffenwereld. Bovenstaande quote

Nadere informatie

Gezellige giraffen. 12 Naai de voor- en achterpoten met knopen aan het lijf. Steek van de ene poot door het lijf naar de andere poot.

Gezellige giraffen. 12 Naai de voor- en achterpoten met knopen aan het lijf. Steek van de ene poot door het lijf naar de andere poot. Gezellige giraffen De giraffen kijken in meerdere opzichten ver vooruit: ze hebben hun badpak aan en zijn naar de ark gekomen met een strandbal en een trekeend. Het patroon van de voor- en achterpoten

Nadere informatie

Elegante wollen. winterset, compleet in de stijl van. 26 TRUI + SJAAL maten 34 t/m ROK maten 34 t/m 48

Elegante wollen. winterset, compleet in de stijl van. 26 TRUI + SJAAL maten 34 t/m ROK maten 34 t/m 48 TEKEN JE EIGEN PATROON Elegante wollen winterset, compleet in de stijl van modehuis Chanel Tijdens de koude wintermaanden willen we behaaglijk gekleed gaan, maar er liefst ook mooi vrouwelijk uitzien.

Nadere informatie

Voorpand: 1.0 GRONDPATROON BODYSTOCKING MET BEUGELS.

Voorpand: 1.0 GRONDPATROON BODYSTOCKING MET BEUGELS. INHOUDSOPGAVE: 1.0 VOORWOORD. 2.0 BENODIGDHEDEN. 3.0 LICHAAMSMATEN. 4.0 MATENTABEL. 5.0 STANDAARD CONFECTIE MATEN VOOR HET TEKENEN VAN BH 6.0 TEKENSYSTEEM. 7.0 EXAMEN EISEN. 8.0 GRONDPATROON BODYSTOCKING

Nadere informatie

De map dient compleet, en door de lerares geparafeerd/ afgestempeld te zijn. De complete indruk van de map dient netjes en verzorgd te zijn.

De map dient compleet, en door de lerares geparafeerd/ afgestempeld te zijn. De complete indruk van de map dient netjes en verzorgd te zijn. INHOUDSOPGAVE: 1.0 VOORWOORD. 2.0 BENODIGDHEDEN. 3.0 OPMETEN VAN DE LICHAAMSMATEN. 4.0 TEKENSYSTEEM. 5.0 EXAMEN EISEN. 6.0 GRONDPATROON GLADDE ROK. 7.0 GERENDE ROK. 8.0 VIERBAANSROK. 9.0 HALVE/ HELE CIRKELROK.

Nadere informatie

Free-book recykleer-rokje Doortje

Free-book recykleer-rokje Doortje Free-book recykleer-rokje Doortje 1 Het recykleer-rokje is een rokje dat je maakt samen met een al bestaand overslagrokje, dat te klein is geworden. Het maakt niet uit wat voor één: met plooitjes of zonder,

Nadere informatie

Fristads Kansas/Rope Access Sverige AB.

Fristads Kansas/Rope Access Sverige AB. Fristads Kansas/Rope Access Sverige AB. Herfst/Winter 01 Uw eerste, tweede en derde huid. -lager Cocona. Derde laag De derde laag, meestal een shelljack, beschermt tegen wind, regen en sneeuw terwijl transpiratie

Nadere informatie

Penny by. #Penny 1/10

Penny by. #Penny 1/10 Penny by #Penny /0 Penny by Versie zonder voering Versie met voering XS - XXXL Kort oversized jasje met wijde mouwen tot net aan de pols. Het kan aangepast worden aan het seizoen. Voor de winterse versie

Nadere informatie

CICADE VLIEGER. 6 cm. JvL VOORAANZICHT

CICADE VLIEGER. 6 cm. JvL VOORAANZICHT CICADE VLIEGER Dit model is een bewerking van een chinees vliegertje. Origineel maken ze deze vlieger van papier en gespleten bamboe. Onze versie wordt gemaakt met moderne materialen en het formaat is

Nadere informatie

FARBENMIX FEESTJURK farbenmix. farbenmix Sabine Pollehn Seite 1 von 35 Feestjurk Gerkostr. 4, Wilhelmshaven, Germany

FARBENMIX FEESTJURK farbenmix. farbenmix Sabine Pollehn Seite 1 von 35 Feestjurk Gerkostr. 4, Wilhelmshaven, Germany FARBENMIX FEESTJURK 2009 farbenmix Sabine Pollehn Seite 1 von 35 Feestjurk Werkbeschrijving feestjurkje Farbenmix 2009: De jurk bestaat uit 2 lagen stof. De buitenkant van de jurk heeft een bloemetje (buitenlaag)

Nadere informatie

Hoe aan Hem Jeans. Verkort je jeans met behoud van de oorspronkelijke zoom / manchet. Geschreven door: Brittany McCrigler

Hoe aan Hem Jeans. Verkort je jeans met behoud van de oorspronkelijke zoom / manchet. Geschreven door: Brittany McCrigler Hoe aan Hem Jeans Verkort je jeans met behoud van de oorspronkelijke zoom / manchet. Geschreven door: Brittany McCrigler INTRODUCTIE Jeans een beetje te lang? Geen probleem. Zoom je eigen jeans voor de

Nadere informatie

CLIQUE ELWOOD 20949 CLIQUE ALBANY 20946 CLIQUE ARLINGTON 20948 jackets

CLIQUE ELWOOD 20949 CLIQUE ALBANY 20946 CLIQUE ARLINGTON 20948 jackets jackets 105 106 CLIQUE ELWOOD 20949 Gewatteerde bodywarmer in wind en waterafstotend ottoman nylon. Verstelbaar trekkoord aan onderkant, twee steekzakken en twee binnenzakken. Zak met speciale opening

Nadere informatie

Wallys by. #Wallys 1/12

Wallys by. #Wallys 1/12 Wallys by / Wallys by 3-8 Wallys is een wikkelblouse met lange mouwen die voor verschillende stijlen en gelegenheden past. Door de kruising of wrap van de top creëer je een V-hals en een losvallend effect.

Nadere informatie