Gebouwentechniek. KSB gebouwentechniek Oplossingen uit één hand

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebouwentechniek. KSB gebouwentechniek Oplossingen uit één hand"

Transcriptie

1 Gebouwentechniek KSB gebouwentechniek Oplossingen uit één hand

2 2 Inleiding Met ons kunt u rustig grote plannen maken. Wanneer u bij uw ontwerpen hoge aspiraties hebt, bent u bij KSB aan het goede adres. Want wij zijn sinds vele tientallen jaren een betrouwbare partner voor ontwerpers en uitvoerenden bij (inter)nationale hoogbouwprojecten. Dat al onze producten voldoen aan alle (inter)nationale normen evenals aan veel land- en bedrijfsspecifieke eisen, is voor ons een vanzelfsprekende zaak en dus geen grote uitdaging meer. Bij KSB accepteren wij als grens altijd alleen het technisch feitelijk haalbare en zetten daarom altijd in op onderzoek en verdere ontwikkeling. Ongetwijfeld met recht een reden, waarom onze producten als beste op de markt gelden. Hoewel wij zo trots zijn op onze hoog ontwikkelde pompen, afsluiters en systemen voor de watervoorziening, vuilwaterafvoer en verwarming weten wij, dat er nog belangrijker zaken zijn. Vooral voor onze klanten. En dat zijn totaaloplossingen die wij in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers op maat maken. Onze totale aanpak begint hier bij de koppeling van pompenhardware met automatiseringsmodulen, reikt over de bedrijfseconomische optimalisatie

3 3 (life cycle cost) en eindigt lang niet bij omvangrijke ingenieurs-, adviserings- en service-dienstverlening. KSB verheugt zich al op het verlenen van een uitvoerig en persoonlijk vakkundig advies. Wat kunnen wij voor u doen? Volgt u ons nu op een tocht door enige van de spannendste internationale KSB-projecten op hoogbouwgebied. Daaronder bevinden zich verschillende soorten gebouwen, zoals - kantoor- en hotelgebouwen - industriecomplexen - openbare gebouwen. U ziet, dat KSB voor bouwplannen van iedere soort en grootte de juiste oplossingen levert. Efficiënt, betrouwbaar en internationaal. Ongetwijfeld ook voor uw project. Sinds 130 jaar werken wij voor de toekomst. De KSB success story begon in 1871 met de oprichting van de Frankenthaler Maschinen- & Armatur-Fabrik Klein, Schanzlin & Becker door Johannes Klein. De grondslag voor de huidige wereldomspannende onderneming. KSB krijgt de rechtsvorm van Aktiengesellschaft (naamloze vennootschap) onder leiding van Johannes Klein. Eerste buitenlandse vestiging in Groot- Brittannië KSB neemt fabrieken over in Homburg/Saar, Neurenberg (later in Pegnitz) alsmede in Bremen en vestigt dochterbedrijven in verschillende Europese landen In Argentinië vestigt zich de eerste van de momenteel 10 KSBbedrijven op het Amerikaanse continent Dochteronderneming in Pakistan KSB voor het eerst op de markt in Azië en het gebied van de Stille Oceaan. Tegenwoordig opereren hier 15 eigen bedrijven van het concern KSB vestigt een vennootschap in Australië Pompes Guinard S.A., de leidende pompenproducent van Frankrijk, wordt opgenomen in de ondernemingsgroep KSB GIW Industries (USA), producent van pompen voor vaste stoffen houdende media in de Verenigde Staten, wordt in de KSB groep geïntegreerd Aankoop van Amri S.A., Parijs, de op één na grootste vlinderkleppenproducent ter wereld De pompenfabriek Halle wordt overgenomen en tot het milieucentrum van KSB uitgebreid Verwerving van de meerderheidsdeelname in KSB Shanghai Pumps Co Aankoop van MIL Controls Ltd, een Indische producent van ANSI afsluiters en regelkleppen.

4 4 Kantoorgebouw Met KSB aan de wereldtop Records zijn er om gebroken te worden. De Burj Dubai (Arabisch voor Toren van Dubai, Verenigde Arabische Emiraten) vat deze taak heel ernstig op en maakt zich op recordhouder van dit moment te worden en alle kandidaten voor de troon van het hoogste bouwwerk ter wereld voor lange tijd op hun nummer te zetten. Terwijl de exacte hoogte nog een goed bewaard geheim is, variëren de schattingen tussen 800 en 900 m en tot 200 verdiepingen. En om zeker te zijn, dat niemand zijn titel zal betwisten, kan deze megawolkenkrabber te allen tijde verticaal worden uitgebreid. Precies dan, als ergens op de wereld een hoger gebouw zou verrijzen. Dat de bouwers van de Burj Dubai het in elk opzicht op de wereldtop hebben gemunt, blijkt ook uit, dat ze bij de koelsystemen van het woestijnproject hun vertrouwen in KSB-techniek stellen. KSB Middle East kreeg de gunning voor in totaal 33 Omega koelwaterpompen die op de waarschijnlijk vijf serviceverdiepingen dienst gaan doen. Deze liggen in het derde souterrain alsook op de 17e, 55e, 101e en 155e etage, waarbij al naar gelang de uiteindelijke gebouwhoogte nog vrij kleine veranderingen mogelijk zijn. De 33 KSB pompen worden toegepast om het koelwater in deze drukzones continu te laten circuleren. De grootste pomp die wordt toegepast, is een Omega A met een capaciteit van niet minder dan 415 l/s en een opvoerhoogte van 47 m. Maar dat is nog niet alles. Om een dergelijk geweldig gebouw met 700 geplande appartementen bij een gemiddeld buitentemperatuur van 46 C in de middag tot een arbeidsvriendelijke kantoortemperatuur te koelen, was naast een hoeveelheid KSB know-how ook nog verdere KSB toptechniek nodig. Voortgang van de bouw op Op dit tijdstip zijn ongeveer 55 verdiepingen opgetrokken, de bouw vordert met ongeveer één etage per week. We vinden die direct naast de Toren van Dubai in een techniekgebouw voor de koelwaterproductie. Daar werken 36 Omega pompen met een maximaal vermogen van 500 kw voor een goed werkklimaat in de Burj. s Nachts, als de behoefte aan koelwater bij een luchttemperatuur van slechts 33 o C iets terugloopt, produceren ze als aanvulling ijs. In de pieklasttijd in de middag wordt dit ijs weer gesmolten en als aanvullende koeling bijgemengd. Zo worden grote bedragen aan uitrustings- en bedrijfskosten bespaard.

5 5 Een KSB Omega een horizontaal gedeelde centrifugaalpomp. Met 68 andere exemplaren van deze soort koelt die het in de toekomst hoogste gebouw ter wereld op een van de warmste plaatsen op aarde. Zo komt hij er uit te zien, de toren van Dubai. De oplevering is gepland tussen 2008 en 2010.

6 6 Industrieel gebouw Spannend Automobielproductie live De glazen fabriek van Volkswagen AG in Dresden, Duitsland Waar gebouwtechnische innovaties zijn, is KSB, zoals bekend, niet ver weg. Zo ook bij een nieuwe eyecatcher van de hoofdstad van de deelstaat Saksen. De zogenaamde glazen fabriek van Volkswagen AG uit Wolfsburg schiep bij de opening in 2002 niet alleen 800 nieuwe arbeidsplaatsen voor de regio, maar ook een architectonisch hoogstandje. De futuristische voorgevel biedt over een lengte van 2 maal 150 m door de open bouwwijze in glas een fascinerende blik op de modernste stand van zaken in de automobielindustrie. Klanten en geïnteresseerden kunnen hier hun bestelde of gedroomde luxe limousines bij de handmatige eindmontage bekijken.

7 Geruststellend: de infrastructuur van KSB. 8x Etanorm 10x Etaline 4x Magnochem

8 35x Rio BOA-Control IMS BOA-H BOA-SuperCompact KSB schept werkklimaat voor topprestatie Waar een Phaeton of zelfs Bentley wordt gemonteerd, moet alles kloppen. Het ligt dus voor de hand, dat voor alle voorzienings- en afvoeropgaven in het glazen huis KSB- techniek aangetrokken wordt. Zo leveren wij als goedkoopste en betrouwbaarste aanbieder van de aanbesteding bijvoorbeeld rond de 90 pompen en pompinstallaties alsmede ongeveer 170 afsluiters BOA-Control IMS en BOA-SuperCompact aan Saksen. Bij een project van deze omvang werkten onze ondernemingssectoren Gebouwentechniek, Industrie en Waterhuishouding nauw samen en leverden alle pompen en toebehoren voor verwarming, koeling en sanitair, waaronder ook Magnochem pompen in hermetische uitvoering voor speciale toepassing in moderne koelmachines. Daarmee droeg KSB zijn deel bij voor het ontstaan van een nieuwe high-tech productieplaats in Duitsland.

9 7

10 8 Openbaar gebouw Etaline PumpDrive Ama-Drainer University Clinic of Heidelberg, Germany

11 9 KSB Als betrouwbaarheid van levensbelang is. In medische instellingen gelden altijd de strengste criteria voor betrouwbaarheid. Zo is het logisch, dat de medische kliniek, alsook de kinderkliniek van de Universiteit Heidelberg na openbare inschrijving voor KSB als systeemleverancier heeft gekozen. Terwijl betrouwbaarheid in de toekomst gewaarborgd is en de prijs concurrerend was, kon door de extreem korte levertijd van slechts twee weken snel met de omzettingsfase worden begonnen. Zo leverde KSB 42 stuks Compacta UZF 33.2 voor de sanitaire afvoer, 4 Etanorm pompen voor het circuleren van het koelwater in de koelmachines, 2 Etaline Hya-Drive pompen voor het circuleren van het water in de verwarmingsinstallatie alsmede 8 dubbele vuilwateropvoerinstallaties met Ama-Drainer. Bovendien werden aan afsluiters 110 stuks vlinderkleppen BOAX S en 46 klepafsluiters BOA-H voor de verwarmingsverdeler ingezet, alsmede 130 SISTO-membraanafsluiters, die bij het drinkwater aan de hoogste hygiëne-standaards voldoen. Alle pompen en afsluiters konden dankzij strenge normbetrouwbaarheid en het systeemconcept binnen de kortste tijd worden geïnstalleerd. Sinds het in bedrijf nemen in het jaar 2003 voorziet de totale installatie nu patiënten en personeel van vers water en neemt die verder de vuilwaterafvoer voor zijn rekening. Onze service zorgt de klok rond voor een betrouwbaar en storingsvrij bedrijf. Bovendien maken onze op de behoeften afgestemde service-intervallen voor lage kosten over de gehele levenscyclus (LCC) en energiebesparend bedrijf mogelijk. BOA-H BOAX-S Compacta Etanorm Sisto membraamafsluiters

12 10 Openbaar gebouw Met KSB begint het comfort al vóór de start. De in 1992 in gebruik genomen luchthaven München, afgekort MUC, is een van de belangrijkste vliegvelden van Duitsland en staat, gezien het aantal passagiers, op de achtste plaats van de Europese luchthavens. In het jaar 2003 ontstond met terminal II een belangrijke capaciteitsuitbreiding De nieuwe terminal werd systematisch als draaischijf geconcipieerd en is met zijn internationaal vergeleken, eerste klas minimum-connecting-time de beste overstapterminal van Europa. Op een bruto grondoppervlak van m 2 en met een pierlengte van 980 m worden hier miljoen passagiers per jaar aan 124 in-check balies verwerkt. Munich airport, Germany

13 11 Hyamat Etaline PumpDrive Compacta Trialine CPK Bij de nieuwbouw van terminal II konden de high-tech producten van KSB de ontwerpers èn de exploitanten in gelijke mate overtuigen Zo werd ons totale productenpakket op het gebied van gebouwentechniek zonder uitzondering toegepast. Meer dan 200 Etaline-PumpDrive, talrijke Compacta UZ alsook pompen en afsluiters van de meest uiteenlopende typen verlenen in alle gebouwen, op de buitenterreinen en in de energiecentrale hun betrouwbare dienst. De luchthaven München beschikt over een eigen energiecentrale, die de benodigde energie onafhankelijk opwekt en alle gebouwen via ventilatoren van warmte en koude voorziet. Deze energiecentrale werd volledig uitgerust met KSB producten, die meewerken bij de productie en het transport van de energie. Zo zorgen onze producten altijd voor de juiste temperatuur op de luchthaven. Verdere toepassingsgebieden van KSB techniek zijn de vuilwaterafvoer van de parkeerterreinen voor auto s, de huurwagencentra en de laadperrons van de winkels in de terminal. Ook in de onderhoudshallen vindt u ons, want waar vliegtuigen gewassen worden of regenwater snel moet worden afgevoerd, is KSB ter plaatse. Dat geldt ook voor het platform en de rolbruggen. Voor meer comfort en veiligheid bij het vliegen. Onze servicespecialisten houden zich ter plaatse bezig met het onberispelijke bedrijf van de KSB-uitrusting en dragen op die manier een belangrijk deel bij aan het storingsvrije bedrijf van de installaties op de luchthaven. Door het serviceconcept op maat worden eventueel optredende storingen op het platform al onderkend en is uitval nagenoeg uitgesloten.

14 12 Appartementen / kantoren Sparen met systeem: BOA-Systronic van KSB. De hoge en nog steeds stijgende energieprijzen zijn voor huurders en verhuurders van woongebouwen een ergerlijk en continu thema geworden. Technisch uitgerijpte en hoogefficiënte oplossingen voor energiebesparing worden daardoor steeds vaker door ontwerpers en hun klanten geëist. Zo ook in het geval van Friedrich GbR uit Wachtendonk-Wankum, die voor de exploitant Westona Hochhaus WEG in Krefeld de verwarmings- en heetwaterbereidingsinstallatie voor een groot woon- en kantoorgebouw ontwierp en daarbij zijn vertrouwen stelde in de deskundigheid van KSB. Zonder tekenvoorbeeld van ontwerpen kon KSB via een ultrasone meting voor Westona Hochhaus een overtuigend concept presenteren. Wij installeerden de intelligente systeemoplossing BOA-Systronic in combinatie met andere afsluiters uit de BOA-serie. In de vier blokken A, B, C, D van de verwarmingscentrale werden daarbij 8 Etaline-HyaDrive en 2 Etaline pompen toegepast evenals 70 afsluiters voor verwarming en drinkwater. Als besturings- en regelsystemen werden vier BOA-Systronic toegepast. Voor de installatie, die in augustus 2005 in gebruik werd genomen, was op grond van de grootte ervan en de daaraan verbonden kosten een zeer hoog rendement van beslissende betekenis. Door de toegepaste pompen kon KSB dit rendement overtuigend overtreffen: een door KSB gemonteerde pilot-installatie bereikte het uitstekende resultaat van een energiebesparing van 50% in een tijdsbestek van drie maanden tijdens de actuele verwarmingsperiode. Dat komt overeen met een financiële besparing van per maand. Zo bleek eens te meer, dat deskundigheid, advies, planning en service beslissende en vooral financiële voordelen van KSB zijn. Als gevolg van onze al gebruikelijk korte levertijd kunnen onze klanten ook in de kortste tijd beginnen met spare

15 13 Woongebouw Krefeld Etaline PumpDrive Automatisering met KSB: comfort omhoog, levenscycluskosten omlaag euro minder energiekosten per maand dat biedt alleen KSB met een combinatie van het BOA-Systronic systeem en Etaline PumpDrive verwarmingspompen Automatisering van pompen brengt tal van voordelen. Niet alleen voor de gebruiker, die zich om minder dingen zorgen hoeft te maken. Ook voor exploitanten, voor wie dankzij de duidelijk geringere energie-, bedrijfs- en onderhoudskosten de automatiseringskosten zich al heel snel lonen. Hier een klein overzicht van de automatiseringsoplossingen van KSB, waarover wij u graag uitgebreide informatie verstrekken, persoonlijk of onder BOA-Systronic: regelt verwarmingscircuits bijzonder slim, omdat het exact de waterhoeveelheid aanvoert, die voor de warmtebehoefte nodig is. Terugverdientijd binnen 2 jaar. Tot 70% minder bedrijfskosten zeker in de toekomst met drastisch gereduceerd energieverbruik voor de aandrijving van de pomp. Minder kosten voor het in bedrijf nemen en meer zekerheid. Automatiseert: instelling van de waterhoeveelheden in de hoofdverdeler en kalibrering van de regelafsluiters. Een tweede alternatieve mogelijkheid kan de investeringskosten voor de pomp en afsluiters in de hoofdverdeler zelfs reduceren. Lage projectkosten: eenvoudige dimensionering met efficiency-berekening; de regelafsluiter wordt automatisch berekend. Toekomstveilige techniek: viervoudig gestegen efficiency stoomt de installatie klaar voor actuele en toekomstige eisen zoals EnEv en energiebehoefte-opgave. Compitabele techniek: bewezen componenten voor standaard-regelingen PumpDrive: hetzij verwarmings- of klimaat- of tapwaterinstallaties: de motorgemonteerde toerentalregeling PumpDrive past de capaciteit snel, exact en traploos aan de behoefte aan. Als regelgrootten komen verschildruk, niveau, temperatuur, doorstroming etc. in aanmerking. Met PumpDrive wordt een energiebesparing tot 60 % mogelijk en daardoor een duidelijke verlaging van de levenscycluskosten (LCC). Pomp + PumpDrive: het ideale complete pakket voor iedere toepassing van ééngezinswoning tot vluchthaven. LevelControl: Ideaal voor het geautomatiseerd regelen van reservoirs via vlotter- of hydrostatische besturing. Betrouwbare en economische toepassing alsook bewaking van de beschikbare pompen.

16 14 Producten Wat u ook ontwerpt, wij hebben de oplossing Watervoorziening Vuilwaterafvoer Verwarming / klimaat

17 Ontwerpzekerheid Eenvoudige oplossingen Het best geregeld

18 Complete oplossingen uit één hand. Beschikbaar, compact, montagevriendelijk: watervoorzieningsproducten van KSB werken in uw project betrouwbaar en efficiënt op alle plaatsen van de voorzieningsketen. Vanaf productie via opslag tot het beschikbaar stellen. Snel, schoon, betrouwbaar: vuilwaterafvoeroplossingen van KSB voor elk soort afvalwater. Hetzij voor wasruimten, hetzij douches en toiletten, om het even of het gaat om stationaire of transportabele opstellingen. Warmte, koude, klimaat eenvoudig in de hand: snel, betrouwbaar, energiebesparend en afhankelijk van buitentemperatuur en tijd van de dag. Ontwerp met KSB technologie.

19 15

20 16 Watervoorziening / drukverhoging Watervoorziening en drukverhoging Hyamat VP Drukverhogingsinstallatie/brandblusinstallatie met traploze toerentalregeling van elke pomp Onze betrouwbaarheidsspecialist verpompt drinkwater, tapwater, bluswater of koelwater met maximale bedrijfszekerheid. Want de volautomatische besturing waarborgt een optimale verdeling van de belasting over de beschikbare pompen en een reductie van de schakelfrequentie die de levensduur verlengt. Constructie Volautomatische drukverhogingsinstallatie in compacte uitvoering met 2 tot 4 verticale hogedrukpompen en traploze toerentalverstelling van iedere pomp voor de volelektronische regeling van de gewenste afleveringsdruk, met standaard ingebouwd potentiaalvrij contact, verzamelstoringsmeldingen resp. bedrijfsgereedheid van de installatie en life-zero bewaking van de aangesloten sensoren. Bouw en functie overeenkomstig DIN 1988, Deel 5. Voor de drukverhoging in woongebouwen, ziekenhuizen, kantoorgebouwen, hotels, warenhuizen, industrie en andere toepassingsgebieden. Voordelen Economisch en comfortabel door motorgemonteerde PumpDrive, die voor alle motorfabrikaten geschikt is. Bedrijfszeker door zacht starten en stoppen van de installatie en daaruit resulterende reductie van drukstoten en stoten van de kleppen. Automatische aanpassing aan de behoefte door afstemming van het toerental van de lopende pompen alsmede garantie van een constant hoge druk bij iedere willekeurige capaciteit. Gelijkmatige belasting van de pompen door automatische pompenwisseling. Rustige werking van de pompen en vermindering van slijtage door gereduceerde schakelfrequentie. De geïntegreerde besturing BoosterControl Advanced garandeert het eenvoudig in bedrijf nemen, hoge installatiebeschikbaarheid, economisch bedrijf, eenvoudige service en nog veel meer. DN: 1 1 /2 150 Q m 3 /h: tot 160 H m: tot 160 p bar: tot 16 T C: tot +70 n rpm: tot 2900

21 17

22 18 Watervoorziening / drukverhoging Watervoorziening en drukverhoging Movitec PumpDrive LHS 6/10 Hogedruk-inlinepomp met toerentalregeling In beregenings-, waterverzorgings-, was-, waterbehandelings-, brandblus- en drukverhogings-installaties, voor heetwater- en koelwatercirculatie, voor ketelvoeding, etc. DN: Q m 3 /h: tot 75 H m: tot mm 928 mm Voordelen Montagevriendelijk door het vlakke profiel voor vormgesloten verbinding tussen as en waaier. Bedrijfszekere, servicevriendelijke asafdichting met genormeerde mechanische asafdichting volgens EN Hoge bedrijfszekerheid door buigstijve pompmantel zonder buitenliggende deellijnen. Lange levensduur door corrosievaste hydraulische onderdelen en pompmantel en huis van hooggelegeerd rvs. PumpDrive past de capaciteit van de pomp snel, exact en traploos naar behoefte aan. Met PumpDrive wordt een energiebesparing van tot 60% mogelijk p bar: tot 40 T C: tot +120 n rpm: tot 2900 Hya Eco Drukverhogingsinstallatie/brandblusinstallatie 2 tot 3 pompen In woongebouwen, ziekenhuizen, kantoorgebouwen, hotels, Rp: 2 warenhuizen, industrie en andere toepassingsgevallen. Q m 3 /h: tot 70 H m: tot mm Voordelen Gelijkmatige belasting van de pompen door automatische pompenwisseling. p bar: tot 10 T C: tot +70 n rpm: tot 2850 Geluidsarm, omdat stromingsgeluiden door watermantel worden gedempt. Corrosiebescherming door leidingwerk van rvs. Hoge bedrijfszekerheid door continue functiebewaking van 590 mm de aangesloten sensoren.

23 19 Hya-Solo E drukverhogingsinstallatie 1 pomp Voor toepassing in de watervoorziening voor woon- en kantoorgebouwen, beregening / watervoorziening, hergebruik van regenwater en in tapwaterinstallaties in industrie en kleinbedrijf. Brandblusinstallaties in woonhuizen. Voordelen Corrosiebestendige hydraulische delen. Reservevolumes voor minimum afnames, geringe schakelfrequentie door DVGW-goedgekeurd doorstroomd drukvat. Meer veiligheid door geïntegreerde droogloopbeveiliging. Eenvoudige aanpassing aan de bedrijfsomstandigheden door instelbare inschakeldruk van 2 3,5 bar. 525 mm Rp: 1 1 /4 Q m 3 /h: 6 H m: tot 50 p bar: tot 10 T C: tot +60 n rpm: tot mm Hya-Solo DV PumpDrive Drukverhogingsinstallatie/brandblusinstallatie 1 pomp - uitvoering Voor de toepassing in brandblusinstallaties voor woon- en warenhuizen, installaties voor kleinbedrijf en industrie, in de watervoorziening voor woon- en kantoorgebouwen, beregening/bewatering, gebruik van regenwater en in tapwaterinstallaties in ambachtelijke bedrijven en industrie. Voordelen Contactgeluidvrije opstelling door elastische elementen Steeds gevulde persleiding door terugslagklep Plaatsbesparend door compacte constructie DVGW-goedgekeurd regelvat, doorstroomd volgens DIN Rp: 1 1 /4 DN 100 Q m 3 /h: tot 75 H m: tot 150 p bar: tot 16 T C: tot +70 n rpm: mm 720 mm

24 20 Watervoorziening / drukverhoging UPA 150 C Onderwatermotorpomp voor brondiameters vanaf 150 mm Voor het verpompen van schoon en licht verontreinigd water. Ontwatering en watervoorziening, beregening, industriële en gemeentelijke watervoorziening, grondwaterverlaging en op peil houden van grondwaterstand alsmede voorziening van drink-, onbehandeld en tapwater, drukverhoging. 612 mm Voordelen Lage bedrijfskosten dankzij hoog rendement en nagenoeg lekvrije terugslagklep. Hoge bedrijfszekerheid en lange levensduur door constructie met versterkt zuigzeef. Flexibiliteit door verschillende aansluitvarianten en gemakkelijk demonteerbare terugslagklep. Geschikt voor drinkwater en hygiënisch (ACS-goedkeuring). DN: 150 Q m 3 /h: tot 79 H m: tot 570 p bar: - T C: tot +50 n rpm: 2900 Ø 139 mm

25 21 Hyamat K met 2 Movitec Drukverhogingsinstallatie/brandblusinstallatie 2 tot 6 pompen Voor toepassing in brandblusinstallaties voor woon-/warenhuizen installaties voor industrie en kleinbedrijf, in de watervoorziening voor woon- en kantoorgebouwen, beregening/ watervoorziening, hergebruik van regenwater en in tapwaterinstallaties in industrie en kleinbedrijf. Voordelen Bij- en afschakeling van maximaal zes pompen afhankelijk van de behoefte. Gelijkmatige belasting van de pompen door automatische pompenwisseling. Hoge bedrijfszekerheid door continue functiebewaking van de aangesloten sensoren. Contactgeluidvrije opstelling dankzij ontkoppeling van de pompen. Corrosiebescherming door leidingwerk van rvs. DN: 1 1 /2 200 Q m 3 /h: tot 450 H m: tot 160 p bar: tot 16 T C: tot +70 n rpm: tot mm 770 mm Hyamat V Drukverhogingsinstallatie met traploze toerentalregeling van een pomp Voor de toepassing in brandblusinstallaties voor woon- en warenhuizen, installaties voor industrie en kleinbedrijf, in de watervoorziening voor woon- en kantoorgebouwen, beregening/watervoorziening, hergebruik van regenwater en in tapwaterinstallaties in kleinbedrijf en industrie. Voordelen Verzamelstoringsmelding via potentiaalvrij contact. Automatische aanpassing aan de behoefte door traploos geregelde pomp met constante belasting. Gelijkmatige belasting van de pompen door automatische pompenwisseling. Hoge bedrijfszekerheid door continue functiebewaking van de aangesloten sensoren. DN: 1 1 /2 200 Q m 3 /h: tot 450 H m: tot 160 p bar: tot 16 T C: tot +70 n rpm: tot mm 886 mm S 100 D / UPA 100 C Onderwatermotorpomp Voor huiswatervoorziening en algemene watervoorziening, beregening, bewatering, grondwaterverlaging, fonteininstallaties en drukverhoging alsook airconditioning, brandbeveiliging en koelcircuits. Voordelen Hoge bedrijfszekerheid en lange levensduur door onderhoudsvrije en tegen slijtage beschermde pomplagers. Eenvoudig in bedrijf nemen en servicevriendelijk door ontluchtingsklep voor bedrijf met schakelautomaat, bijvoorbeeld Controlmatic E of Cervomatic EDP. Hoge corrosiebestendigheid door toepassing van roestvast staal voor zuig- en klephuis en getrapt uitgevoerde mantel. DN: 100 Q m 3 /h: tot 16 H m: tot 400 p bar: - T C: tot +30 n rpm: tot mm Ø 98 mm each

26 22 Drainage Drainage Compacta Overstroombare fecaliënopvoerinstallatie Afvoer gemakkelijk gemaakt: de Compacta is verkrijgbaar met een of twee pompeenheden en verpompt geluidarm en met de hoogste bedrijfszekerheid huishoudelijk afvalwater, gezuiverd en vervuild water, vezelstoffenhoudend afvalwater en fecaliën. Van enkelvoudige installatie tot de kleine microcomputergestuurde opvoerinstallatie lost de Compacta elk afvalwaterprobleem in uw project op. Constructie Overstroombare enkelvoudige en dubbele fecaliënopvoerinstallatie, voor de automatische vuilwaterafvoer en fecaliën, onder het rioolniveau. Voordelen Hoogste bedrijfszekerheid door innovatieve zelfdiagnose-besturing. Geringe storingsgevoeligheid door grote doorlaatdoorsnede en opvoerhoogte met hoge mechanische weerstand. Eenvoudig in- en uitbouwen door automatische, schroefloze verbinding Souterrainwoningen, woonboten, bars, partykelders en keldersauna s, bioscopen en theaters, warenhuizen en ziekenhuizen, restaurants of scholen openbare gebouwen, industrie-installaties Centrale vuilwaterafvoer in stratennet. DN: Q m 3 /h: tot 135 H m: tot 24 p bar: T C: tot +65 n rpm: tot 2800

27 23

28 24 Vuilwaterafvoer Vuilwaterafvoer Amarex N 50 Dompelpomp DN 50 tot mm Voor het verpompen van alle soorten afvalwater op gemeentelijk en industriëel gebied, in het bijzonder bij drukriolering. Voordelen Eenvoudige en snelle installatie: herbruikbare en tegen verwisseling beveiligde kabelinvoering met KSB stekerverbinding voor correcte montage. Absoluut vrij van storingen en verstoppingen: door het geoptimaliseerde snijwerk. Nieuw ontwikkelde waaier (D-uitvoering) speciaal voor verhoogd gehalte aan vaste stoffen en slib. Verlaging van de energiekosten door geoptimaliseerde hydraulische delen met tot 50% verhoogd rendement ten opzichte van vorig model. DN: Q m 3 /h: tot 190 H m: tot 49 p bar: - T C: tot +40 n rpm: tot mm Amarex KRT Dompelpomp DN 40 tot DN 700 met mantelkoeling 376 mm 470 mm Voor toepassing in het water- en afvalwaterbedrijf, industrie voor het verpompen van alle soorten abrasieve of agressieve afvalwater, in het bijzonder van ongezuiverd afvalwater met langvezelige en vaste bestanddelen, lucht- en gashoudende vloeistoffen alsook onbehandeld, actief en rottingsslib. Voordelen Flexibele montage. Omvangrijke sensoriek voor de permanente bewaking voor een storingsvrij bedrijf. Gesloten koelsysteem voor de optimale koeling onder alle bedrijfsomstandigheden. DN: Q m 3 /h: tot 10,800 H m: tot 100 p bar: - T C: tot +60 n rpm: tot 2900

29 25 Amarex CK-pompstation Aansluitgereed pompstation (kunststof schacht) Voor de vuilwaterafvoer onder het rioolniveau, sanering van terreinen. Afvoer op particulier gebied en op het gebied van het kleinbedrijf, gemeenschappelijke afvoer voor meerdere wooneenheden, drukriolering. Voordelen Bedrijfszeker door pompbesturing volgens borrelbuisresp. stuwdrukmethode. Servicevriendelijk door opstelling met beugelgeleiding. Veilig verhoogde beveiliging tegen stuwdruk/terugstroom door groot opslagvolume van 360 l mm Uitvoering ook in gewapend beton in compacte constructiewijze beschikbaar, voorbereid voor de opname van een of twee krachtige dompelpompen voor afvalwater Amarex ook in Ex-beveiligde uitvoering. Schachtuitvoering conform DIN DN: Q m 3 /h: tot 190 H m: tot 49 p bar: - T C : tot +40 n rpm: tot 2900 Ø 1136 mm mini Compacta U1.60 Overstroombare fecaliënopvoerinstallatie De vuilwaterafvoer van toiletinstallaties onder het rioolniveau bijvoorbeeld souterrainwoningen woonboten bars, partykelders en keldersauna s bioscopen en theaters warenhuizen en ziekenhuizen hotels, restaurants en scholen. Rp: 11/4 Q m3/h: tot 34 H m: tot 25 p bar: tot 10 T C : +40 n rpm: tot 2900 Voordelen Kleinste opvoerinstallatie volgens EN van KSB. Enige opvoerinstallatie op de markt met steile grafiek: toepassing ook in diepere souterrainwoningen of op woonboten zonder problemen mogelijk. Hoogste bedrijfszekerheid door zelfdiagnose-besturing. Nauwelijks stromingsgeluid door trillinggeïsoleerd gelagerde motor. Productie volgens wereldwijd uniforme standaards (DIN, ISO, EFQM). Onderhoudscontract mogelijk. 450 mm 510 mm

30 26 Verwarming / klimaat Verwarming / klimaat Etaline PumpDrive / Etaline Z PumpDrive Inlinepomp met geïntegreerde toerentalregeling Onze allrounder met betrekking tot het thema energie besparen vindt toepassing in verwarmings-en airconditioningsinstallaties en tapwaterinstallaties. Door de motorgemonteerde frequentieregelaar PumpDrive kunnen Etaline en Etaline Z (tweelingpomp) perfect worden bestuurd of geregeld. Regelmogelijkheden kunnen op basis van verschildruk, niveau, temperatuur, doorstroming etc. zijn. In ieder toepassingsgeval zorgt PumpDrive voor een duidelijke verlaging van de levenscycluskosten en energiebesparing tot 60%. Constructie Voordelen Verwarmingsblokpomp in inline-uitvoering, ook als Intelligente toerentalregeling door toepassing van tweelingpomp, motor met geïntegreerde frequentieregelaar, pomp- en motoras zijn star verbonden. Minimale installatiekosten door montage in de PumpDrive. buisleiding. heetwaterverwarming koelcircuits airconditioningsinstallaties watervoorziening tapwaterinstallaties industriële circulatiesystemen. DN: Q m 3 /h: tot 420 H m: tot 100 p bar: 16 T C: -10 to +110 n rpm: tot 4200

31 27

32 28 Verwarming / klimaat Verwarming / klimaat Etanorm PumpDrive / Etabloc PumpDrive Norm-blokpomp met geïntegreerde toerentalregeling Voor de beregening, watervoorziening, vuilwaterafvoer, voor verwarmings- en airconditioningsinstallaties, verpompen van condensaat, zwembadwater, verpompen van heetwater, koelwater, bluswater, zeewater, olie, logen, drinkwater, reinigingsmiddelen, brak water, tapwater mm Voordelen Geoptimaliseerde hydraulische delen waarborgen hoog rendement en lage bedrijfskosten. Extreem robuust voor continue inzet het klokje rond! Slijtagearme en duurzaam ongevoelige lagering voor een lange levensduur. PumpDrive past de capaciteit van de pomp snel, exact en traploos aan de behoefte aan. Met PumpDrive wordt een energiebesparing tot 60% mogelijk. 450 mm DN: Q m 3 /h: tot 602 H m: tot 102 p bar: tot 16 T C: tot +110 n rpm: tot 4400

33 29 Omega Axiaalgedeelde centrifugaalpomp Voor het verpompen van schoon, onbehandeld, tap- en zeewater in pompstations, pompstations voor watervoorziening en wateronttrekking, energiecentrales, industriële watervoorziening, brandblussystemen, scheepstechniek, algemene toepassing in de petrochemie en zeewaterontzilting. Technische gegeven* DN: Q m 3 /h: tot H m: tot 170 p bar: tot 25 T C: tot +105 n rpm: tot 2900 Voordelen sgerichte afdichting. Korte lagerafstanden en korte as staan garant voor minimale trillingen Excellente hydraulische performance met minimale axiale krachten. 610 mm * Grotere waarden op aanvraag mogelijk. 640 mm Multitec Hogedrukpomp in ledenbouwwijze Voor de water- en drinkwatervoorziening, drukverhoging en watervoorziening in industrie, energiecentrales, verwarmings-, filter-, blus-, omgekeerde osmose, sneeuw- en wasinstallaties Technische gegeven* DN: Q m 3 /h: tot 850 H m: tot 630 p bar: tot 63 T C: tot +200 n rpm: tot 2900 Voordelen Servicevriendelijk door eenvoudige demontage van de lagering en mechanische asafdichting. Geringe bedrijfskosten door slechts één asafdichting. Veelzijdig door grote keuze aan materialen en uitvoeringstypen. 350 mm * Grotere waarden op aanvraag mogelijk. 670 mm

34 30 Afsluiters Afsluiters Met KSB afsluiters alles in de hand. KSB levert altijd compleet werk. Daarom vindt u in ons omvangrijke programma voor iedere pomptoepassing in uw project ook de bijpassende afsluiters. Goed, als men alles in de hand heeft.

35 31 BOA-CVE SuperCompact Onderhoudsvrije zacht afdichtende regelafsluiters in recht model met variabele of 3-punts (open stop sluiten) regeling. en Verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsinstallaties, (drink)watersystemen. Voordelen Breed toepassingsgebied en ook in grote maten. Leverbaar van DN met draaikrachten t/m 1200N. CVE-varianten zijn leverbaar voor alle zachtdichtende standaarduitvoeringen: BOA-CVE SuperCompact BOA-CVE Compact BOA-CVE Compact EKB BOA-CVE Control IMS Exacte overdracht van de kleppositie naar de regelaar door middel van standaard actuele positiemelding. Lekkage Klasse 1 kan worden gegarandeerd zonder problemen, dankzij het zachtdichtende klepblad. : DN: p bar: 6 / 10 / 16 T C: -10 tot (EKB tot +80) Kvs-waarden: Spanningsmogelijkheden: 24 V / 230 V AC / DC Regelsignalen: DC , mA, open / stop / gesloten (3-punts)

36 32 Afsluiters Afsluiters BOA-SuperCompact Onderhoudsvrije zachtdichtende tussenbouw-klepafsluiter in DN-bouwlengte Verwarmingsinstallaties tot 120 C volgens DIN Airconditioningsinstallaties. Andere media op aanvraag. Gedurende korte tijd DN: met flenzen type BOA-Compact p bar: 6 / 10 / 16 T C: -10 tot mm 85 mm

37 33 BOA-Control IMS met BOATRONIC M2 Onderhoudsvrije zachtdichtende inregelafsluiters met sensor voor capaciteit en temperatuur meting Verwarmingsinstallatie tot 120 C volgens DIN Koudwater voor airconditioningsinstallaties. Niet voor media met minerale oliën, stoom en media, die EPDM en ongecoat gietijzer aantasten, bijvoorbeeld open koelwatercircuits. DN: type BOA-H p bar: 16 T C: -10 tot mm 150 mm BOA-Control SAR Onderhoudsvrije zacht dichtende inregelafsluiters Verwarmingsinstallaties tot 150 C volgens DIN Airconditioningsinstallaties. Andere media op aanvraag. DN: 3/8" 2" p bar: 16 T C: -25 tot mm 88,5 mm

38 34 Afsluiters BOA-Compact Onderhoudsvrije zachtdichtende afsluiter in korte bouwlengte Verwarmingsinstallatie tot 120 C volgens DIN Airconditioningsinstallaties. Niet voor media met minerale oliën, stoom en media die EPDM en gietijzer aantasten. Andere media op aanvraag. 156 mm DN: p bar: 6 / 16 T C: -10 tot mm BOA-H (nodulair gietijzer) Onderhoudsvrije metaaldichtende balgafsluiter Verwarmingsinstallaties DIN Verwarmingsinstallaties DIN Warmteoverdrachtsinstallaties DIN Algemene stoomtoepassingen in gebouwentechniek en industrie. Andere media op aanvraag. 240 mm DN: p bar: 16 / 25 T C: -10 tot mm BOA-H (staal) Onderhoudsvrije metaaldichtende balgafsluiter Voor industrie, gebouwen- en centraletechniek, water, damp en andere niet agressieve media. 255 mm DN: p bar: 25 / 40 T C: -10 tot mm

39 35 DANÄIS 150 Vlinderklep met dichtring van plastomeer of metaal Aardolie, gas, petrochemie, kernenergiecentrales, suiker- en papierindustrie, aardwarmte-energie, scheepsbouw, lagedrukstoom, vacuüm. Alle toepassingen, die excentrische afsluitkleppen vereisen. DN: p bar: 25 T C: -50 tot mm 104 mm BOAX-S / -SF Onderhoudsvrije zacht afdichtende vlinderklep voor de gebouwentechniek Verwarmings- en airconditioningsinstallaties (BOAX-S) DN: p bar: 6 / 10 / 16 T C: -10 to +130 C (BOAX-SF) DN: p bar: 10 / 16 T C: -10 tot mm 76 mm

40 36 Afsluiters BOA-Compact EKB Onderhoudsvrije zachtdichtende afsluiter geflensd, met EK-coating in korte bouwlengte Watervoorzieningsinstallaties, drinkwater, airconditioningsinstallaties, koelcircuits, inbouw in koperen leidingen met inachtneming van de inbouwaanwijzingen (bedrijfsvoorschrift) mogelijk. Niet voor stoom en media, die EPDM en de EK-coating aantasten. Andere media op aanvraag mm DN: p bar: 0/16 T C: -10 tot mm BOA-S Filter, geflensd, met standaard of fijne zeef Verwarmingsinstallaties DIN 4751, verwarmingsinstallaties DIN 4752, warmteoverdrachtsinstallaties DIN Algemene stoomtoepassingen in gebouwentechniek en industrie. Andere media op aanvraag. 160 mm DN: p bar: 6/16/25 T C: -10 tot mm

41 37 SISTO 16 RGA Onderhoudsvrije bronzen membraanafsluiter met binnendraad-aansluitingen Constructie Membraanafsluiters met BSP-binnendraadaansluitingen. Een ontwerp zonder dode ruimten, de afsluiter voldoet aan alle hygiënische voorschriften op het gebied van drinkwatertoepassingen. De afsluitermaterialen zijn in overeenstemming met DVGW (Deutsche Vereinigung des Gas- und Wasserfaches e.v). Werkblad W270 en KTW-aanbevelingen voor het gebruik van elastomeren in drinkwatertoepassingen. DIN-DVGW goedgekeurd en geregistreerd. Drinkwater, in de speciale drinkwaterinstallaties volgens DIN 1988, zeewater, bedrijfswater van elke soort. 310 mm DN: p bar: 16 T C: -10 tot +90 Opmerking Andere media zijn ook mogelijk na overleg met KSB of dealer 300 mm SISTO 16 TWA Onderhoudsvrije membraanafsluiter, geflensd Constructie Een (hoogwaardig kunststof) beklede membraanafsluiter met flenzen. Een ontwerp zonder dode ruimten, de afsluiter voldoet aan alle hygiënische voorschriften op het gebied van drinkwatertoepassingen. De afsluitermaterialen zijn in overeenstemming met DVGW (Deutsche Vereinigung des Gas- und Wasserfaches e.v). Werkblad W270 en KTW-aanbevelingen voor het gebruik van elastomeren in drinkwatertoepassingen. DIN-DVGW goedgekeurd en geregistreerd. 250 mm Drinkwater, in de speciale drinkwaterinstallaties volgens DIN 1988, chloorhoudend water, zeewater etc. DN: p bar: 16 T C: -10 tot mm

42 38 Service Meer dan u verwacht: De service van KSB. Met uitstekende producten begint alles, maar pas betrouwbare en competente service maakt het mogelijk, de beschikbaarheid van aggregaten en complexe systemen zeker te stellen en zo het optimale uit uw installatie te halen. Juist daarom hechten wij hieraan als systeemaanbieder op dit gebied even grote waarde als aan de nieuwste stand van de producttechnologie. Vanaf het eerste adviesgesprek via de ondersteuning bij uw ontwerp, de installatie en het onderhoud tot servicepartnerschap, begeleiden wij, als KSB, op wens gedurende de totale levenscyclus van onze producten overigens geldt dit ook voor producten van een ander merk op het gebied van pompen en afsluiters. Voor de voortdurende beschikbaarheid van uw installatie zorgt onze Service-dienst. Samen met onze sevicepartners zijn wij 7-dagen-24-uur bereikbaar. Servicepartners zijn betrouwbare, uitstekend geschoolde en voortdurend gecontroleerde bedrijven. Zo kunt u er zeker van zijn dat in uw installatie perfect onderhouden kan worden. Zo kunt u er zeker van zijn, dat in uw gebouw ook later alles gesmeerd loopt. Dat flexibiliteit voor ons een belangrijke kwaliteit is, blijkt ook uit het thema service. Die krijgt u bij ons namelijk variabel aan uw behoeften aangepast. Het KSB-onderhoudsconcept biedt u individueel toegesneden servicepakketten. Van de zuivere functiecontrole of eenmalige inspectie via het regelmatige onderhoud, verbetering en 24-uurs oproepbeschikbaarheid tot de complete bedrijfsvoering is alles te realiseren. U beslist! Naar keuze uiteraard tegen vaste prijzen en zodoende altijd nauwkeurig te calculeren. Competent, modulair, snel en onbureaucratisch: Dat is KSB-service.

43 39 Ontwerpassistentie van professionals voor professionals. On-line en up-to-date. Het KSB adviseursplatform werd in samenwerking met veel van uw collega s ontwikkeld om u het vinden van passende KSB producten, specificaties en andere belangrijke informatie en adviestools te vergemakkelijken. U kunt hierbij op verschillende niveaus zoeken, al naar gelang hoe vertrouwd u al met KSB producten bent. Product is geschikt, als u al de juiste KSB productnamen kent. Bouwwijze helpt u om KSB producten naar de uitvoering ervan te vinden, bijvoorbeeld horizontaal gedeelde pompen. en laat producten zien al naar de toepassingsgebieden, bijvoorbeeld vuilwaterafvoer of levering. Objecten toont producten al naar toepassing in bepaalde bouwobjecten, bijvoorbeeld industrie-installatie. Technische documentatie levert u behalve beschrijvingen ook CAD-files, Bedrijfshandleidingen, vervangingslijsten etc. Met het exclusief voor ontwerpers ontwikkelde platform heeft u de wereld van de KSB gebouwentechniek nu nog sneller in de hand. Eenvoudig clicken en plannen: Startpagina van het plannersplatform Het Plannerplatform maakt uw zoeken naar producten korter en uw werk gemakkelijker.

44 Nadere informatie van het dienstverleningsspectrum van KSB verkrijgt u onder. KSB Uw aanspreekpartner / /07 DAMM Technische wijzigingen voorbehouden KSB Nederland B.V. Wilgenlaan 68 Telefoon JN Zwanenburg Fax infonl@ksb.com KSB Belgium n.v. Zoning Industriel Sud Telefoon Wavre Fax infobe@ksb.com

Gebouwentechniek. KSB gebouwentechniek Welkom thuis

Gebouwentechniek. KSB gebouwentechniek Welkom thuis Gebouwentechniek KSB gebouwentechniek Welkom thuis 2 Introductie U kunt op KSB bouwen Om het even of u beroepsmatig pompen, afsluiters en systemen installeert, verkoopt of exploiteert dan wel uw eigen

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor installatiebouw

de dynamiek van water producten en diensten voor installatiebouw de dynamiek van water producten en diensten voor installatiebouw 2 kennis en ervaring centraal Waar water is, zijn pompen. Los of samengebouwd tot een nieuwe installatie, Duijvelaar Pompen levert een breed

Nadere informatie

More space for solutions. Energie Efficiëntie Dag 20 november 2012 Bavaria Lieshout. 1 KSB Nederland BV Bert den Hollander 2012

More space for solutions. Energie Efficiëntie Dag 20 november 2012 Bavaria Lieshout. 1 KSB Nederland BV Bert den Hollander 2012 More space for solutions. Energie Efficiëntie Dag 20 november 2012 Bavaria Lieshout 1 KSB Nederland BV Bert den Hollander 2012 Concern en merk KSB Over ons KSB is een leidende aanbieder van pompen, appendages,

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor installatietechniek

de dynamiek van water producten en diensten voor installatietechniek de dynamiek van water producten en diensten voor installatietechniek 2 compleet en duurzaam Duijvelaar Pompen biedt een breed assortiment aan schoon- en vuilwaterpompen en installaties. Producten die in

Nadere informatie

Onderhoudsvrije zachtdichtende tussenklem afsluiter in DN-bouwlengte PN 6/10/16 DN 20-150 (200)

Onderhoudsvrije zachtdichtende tussenklem afsluiter in DN-bouwlengte PN 6/10/16 DN 20-150 (200) Productinformatie 7113.1/3-51 BOA-SuperCompact Onderhoudsvrije zachtdichtende tussenklem afsluiter in DN-bouwlengte met flensaansluiting PN 6/10/16 DN 20-150 (200) DN 200 met flenzen type BOA-Compact Toepassingen

Nadere informatie

Slijtvaste onderwaterpompen met woelkop

Slijtvaste onderwaterpompen met woelkop Slijtvaste onderwaterpompen met woelkop HET VERSCHIL Het TOYO programma omvat ruim 135 robuuste centrifugaalpompen voor het verpompen van zware vloeistoffen met vaste en schurende bestanddelen. De pompen

Nadere informatie

T: +31 (0) E:

T: +31 (0) E: Hoogefficiënte hydrauliek Rendement van pompen Het rendement van de pomp is afhankelijk van: Constructie van huis, waaier en lagering Materialen, oppervlaktebewerkingen Dimensioneren, hoofdafmetingen en

Nadere informatie

Een innovatief systeem voor afvalwatertoepassingen: Wilo-Rexa FIT en Rexa PRO. Productbrochure.

Een innovatief systeem voor afvalwatertoepassingen: Wilo-Rexa FIT en Rexa PRO. Productbrochure. Een innovatief systeem voor afvalwatertoepassingen: Wilo-Rexa FIT en Rexa PRO. Productbrochure. Complexe uitdagingen vragen om eenvoudige oplossingen. Om u niet alleen het werk eenvoudiger te maken maar

Nadere informatie

Slijtvaste onderwater pompen

Slijtvaste onderwater pompen Slijtvaste onderwater pompen HET VERSCHIL Onze reeks omvat meer dan 100 verschillende modellen van centrifugaalpompen, voor het verpompen van zware vloeistoffen met vaste en schurende bestanddelen. Meer

Nadere informatie

Onderwatermotorpomp. Ixo. Productinformatie

Onderwatermotorpomp. Ixo. Productinformatie Onderwatermotorpomp Ixo Productinformatie Impressum Productinformatie Ixo Alle rechten voorbehouden. De inhoud mag zonder schriftelijke toestemming van de fabrikant niet worden verspreid, verveelvuldigd,

Nadere informatie

e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE

e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE Waar betrouwbare essentieel is. Temperatuurcontrole Elektronische gegevensverwerking Laserapparatuur Industriële koeling Verwarming en koeling in industriële processen Variabele

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor industrie

de dynamiek van water producten en diensten voor industrie de dynamiek van water producten en diensten voor industrie 2 dynamiek is onze uitdaging Zoveel vragen als er zijn vanuit de industrie, zoveel oplossingen heeft Duijvelaar Pompen. Ons standaard assortiment

Nadere informatie

Serie norm- en blokpompen

Serie norm- en blokpompen GRUNDFOS NB/NK Serie norm- en blokpompen Perfectie onder zware omstandigheden NB/NK INLEIDING Grundfos levert een vrijwel onbegrensde serie blokpompen (NB) en normpompen op fundatieplaat (NK), en door

Nadere informatie

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding.

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding. bouwer van pompen Inleiding Al vele jaren hebben wij een luisterend oor voor onze klanten om vragen te beantwoorden, problemen te lokaliseren en oplossingen aan te bieden om tot een optimalisatie van het

Nadere informatie

Inline pompen inline pumps Cast iron EVOTRON

Inline pompen inline pumps Cast iron EVOTRON EVOTRON Elektronische pomp met energieverbruik volgens energieklasse A voor circulatie van water in centrale verwarming en airconditioning systemen. Voordelen: Dankzij de geavanceerde technologie van de

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor de recreatiebranche

de dynamiek van water producten en diensten voor de recreatiebranche de dynamiek van water producten en diensten voor de recreatiebranche 2 vanzelfsprekend duijvelaar In de recreatiebranche heeft u te maken met allerlei verschillende waterapplicaties; sanitair, restaurants,

Nadere informatie

Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpomp. Centrifugaalpompen

Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpomp. Centrifugaalpompen Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpomp Centrifugaalpompen 191 Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpompen De Verdermag pompenreeks is een zeer complete serie magneetgedreven centrifugaalpompen. De

Nadere informatie

Alles uit één hand: uw partner voor pompen, afsluiters en service

Alles uit één hand: uw partner voor pompen, afsluiters en service Onze techniek. Uw succes. Pompen n Afsluiters n Service Alles uit één hand: uw partner voor pompen, afsluiters en service 02 Aanbod Wij zijn uw partner gedurende de gehele levenscyclus van het product

Nadere informatie

Centrifugaalpomp. Multi Eco. Productinformatie

Centrifugaalpomp. Multi Eco. Productinformatie Centrifugaalpomp Productinformatie Impressum Productinformatie Alle rechten voorbehouden. De inhoud mag zonder schriftelijke toestemming van de fabrikant niet worden verspreid, verveelvuldigd, bewerkt

Nadere informatie

e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE

e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE Waar betrouwbare watervoorziening essentieel is. Temperatuurcontrole Elektronische gegevensverwerking Laserapparatuur Industriële koeling Verwarming en koeling in industriële

Nadere informatie

IN-LINE pompen MET HOOG RENDEMENT

IN-LINE pompen MET HOOG RENDEMENT IN-LINE pompen MET HOOG RENDEMENT grundfos IN-LINE POMPEN TP, TPD, TPE, TPED MET DE TP/TPE BIEDT GRUNDFOS EEN UITGEBREIDE SERIE INLINE POMPEN MET HOOG RENDEMENT Een grote diversiteit aan toepassingen Gebruik

Nadere informatie

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties 2 compact hydro-unit en veilig De Hydro-Unit drukverhogingsinstallaties zijn optimaal inzetbaar voor verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

De stroming maakt het verschil...

De stroming maakt het verschil... De stroming maakt het verschil... zwemge... het natuurlijke zwemge voel LIVE ERVAREN! Er zijn veel tegenstroom-zweminstallaties, maar HydroStar is uniek: de hoogwaardige, onderhoudsvrije en waterdichte

Nadere informatie

Creëer nieuwe kansen met de ErP-richtlijn!

Creëer nieuwe kansen met de ErP-richtlijn! Pioneering for You Informatie voor specialisten in sanitair, verwarming en klimaattechniek, adviseurs voor technische gebouwentechniek en groothandels. Creëer nieuwe kansen met de ErP-richtlijn! 02 ErP-richtlijn

Nadere informatie

Hoogefficiënte verwarmingscirculatiepompen. Calio S. Productinformatie

Hoogefficiënte verwarmingscirculatiepompen. Calio S. Productinformatie Hoogefficiënte verwarmingscirculatiepompen Productinformatie Impressum Productinformatie Alle rechten voorbehouden. De inhoud mag zonder schriftelijke toestemming van de fabrikant niet worden verspreid,

Nadere informatie

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties 2 compact hydro-unit en veilig Drukverhogingsinstallaties zijn optimaal inzetbaar voor verschillende doeleinden, zoals hotels, ziekenhuizen

Nadere informatie

stroming maakt het verschil...

stroming maakt het verschil... De stroming maakt het verschil... ... het natuurlijke zwemgevoel LIVE ERVAREN! Er zijn veel tegenstroom-zweminstallaties, maar HydroStar is uniek: de hoogwaardige, onderhoudsvrije en waterdichte turbinetechnologie

Nadere informatie

Grundfos uw betrouwbare partner in drukverhoging

Grundfos uw betrouwbare partner in drukverhoging GRUNDFOS DRUKVERHOGING Grundfos uw betrouwbare partner in drukverhoging EEN INTELLIGENT SYSTEEM MET EEN VEELVOUD AAN INSTELLINGSMOGELIJKHEDEN De Hydro MPC is een meerpomps drukverhogingsinstallatie voor

Nadere informatie

Saniboy GSP in standaard woonark

Saniboy GSP in standaard woonark ...rioleringaansluiting woonarken Saniboy GSP in standaard woonark Oplossing varend woonschip. FEKA-unit met 300 liter buffertank. Hoofdpomp TP 2 (230V) in combinatie met 2 V snijdpomp. Rioleringaansluiting

Nadere informatie

Introductie van de nieuwe Un

Introductie van de nieuwe Un Introductie van de nieuwe Un Introductie van de nieuwe UniTrane ventilatorconvector En de expertise erachter onderneming die wor Van een onderneming die wordt gedreven door uw visie Zoals de meeste succesvolle

Nadere informatie

Multi Eco-Pro Productinformatie

Multi Eco-Pro Productinformatie Huishoudelijk waterleidingstation met schakelautomaat Multi Eco-Pro Productinformatie Impressum Productinformatie Multi Eco-Pro Alle rechten voorbehouden. De inhoud mag zonder schriftelijke toestemming

Nadere informatie

More space for solutions. Pump efficiency in datacenters Rob van Roijen. 1 I KSB Nederland BV Rob van Roijen 2011

More space for solutions. Pump efficiency in datacenters Rob van Roijen. 1 I KSB Nederland BV Rob van Roijen 2011 More space for solutions. Pump efficiency in datacenters Rob van Roijen 1 I KSB Nederland BV Rob van Roijen 2011 Concern en merk KSB Over ons KSB is een leidende aanbieder van pompen, appendages, systeemoplossingen

Nadere informatie

CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN

CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN VOORUITSTREVENDE TECHNOLOGIE De doordachte bouwwijze en de geringe onderhoudskosten maken van CRAYLER meeneemheftrucks efficiënte en betrouwbare

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor gebouwbeheer

de dynamiek van water producten en diensten voor gebouwbeheer de dynamiek van water producten en diensten voor gebouwbeheer 2 water in goede handen Als eigenaar of beheerder wilt u dat installaties in uw gebouw efficiënt en betrouwbaar functioneren. Regelmatig onderhoud

Nadere informatie

Installatie, Service en Dakwerk. Breman. Samen bijzonder

Installatie, Service en Dakwerk. Breman. Samen bijzonder Installatie, Service en Dakwerk Breman. Samen bijzonder Samen bijzonder Met een groot aantal zelfstandige bedrijven en in totaal zo n 1500 uitstekend opgeleide en sterk gespecialiseerde vakmensen is de

Nadere informatie

SERIE 2000 PN 25. Productinformatie

SERIE 2000 PN 25. Productinformatie Terugslagklep SERIE 2000 PN 25 PN 25 DN 50-600 (2"-24") Behuizing van gietijzer met nodulair grafiet Productinformatie Impressum Productinformatie SERIE 2000 PN 25 Origineel bedrijfsvoorschrift KSB Aktiengesellschaft

Nadere informatie

Creëer nieuwe kansen met de ErP-richtlijn!

Creëer nieuwe kansen met de ErP-richtlijn! Pioneering for You Informatie voor specialisten in sanitair, verwarming en klimaattechniek, vakadviseurs en groothandels. Creëer nieuwe kansen met de ErP-richtlijn! 02 ErP-richtlijn 03 Beknopt overzicht

Nadere informatie

Your added value provider

Your added value provider Energiebesparing Presentatie Energiebesparing waarom? Meer netto winst Efficient proces Energie besparen Minder CO2 beter milieu Minder onderhoud Energiebesparing: Energieverbruik Wereldwijd Rendement,

Nadere informatie

Inline-pompen. Toepassingen

Inline-pompen. Toepassingen Productinformatie 1146.51/2-51 Etaline Inline-pompen Automatisering mogelijk met Hyamaster hyatronic Toepassingen F Verwarmingsinstallaties F Airconditioning F Koelsystemen F Tapwaterinstallaties F Watervoorziening

Nadere informatie

Ubel: Specialist in volumestromen

Ubel: Specialist in volumestromen Industrie Ubel: Specialist in volumestromen Machinebouw, scheepvaart, food, farma, chemie, olie voor elk type industrie heeft Ubel de juiste afsluiters en appendages. Ubel combineert een compleet assortiment

Nadere informatie

More space for solutions. Automatisering en aandrijftechniek Bert den Hollander. 1 I KSB Nederland BV Bert den Hollander 2011

More space for solutions. Automatisering en aandrijftechniek Bert den Hollander. 1 I KSB Nederland BV Bert den Hollander 2011 More space for solutions. Automatisering en aandrijftechniek Bert den Hollander 1 I KSB Nederland BV Bert den Hollander 2011 Concern en merk KSB Over ons KSB is een leidende aanbieder van pompen, appendages,

Nadere informatie

Huishoudelijk waterleidingstation met schakelautomaat. Multi Eco-Pro. Productinformatie

Huishoudelijk waterleidingstation met schakelautomaat. Multi Eco-Pro. Productinformatie Huishoudelijk waterleidingstation met schakelautomaat Multi Eco-Pro Productinformatie Impressum Productinformatie Multi Eco-Pro KSB Aktiengesellschaft Alle rechten voorbehouden. Inhoud mag zonder schriftelijke

Nadere informatie

Verwarmingscirculatiepomp. Rio C. Productinformatie

Verwarmingscirculatiepomp. Rio C. Productinformatie Verwarmingscirculatiepomp Rio C Productinformatie Impressum Productinformatie Rio C KSB Aktiengesellschaft Alle rechten voorbehouden. Inhoud mag zonder schriftelijke toestemming van KSB niet worden verspreid,

Nadere informatie

SERIE 2000 PN 16. Productinformatie

SERIE 2000 PN 16. Productinformatie Terugslagklep SERIE 2000 PN 16 PN 16 DN 50-600 (2"-24") Huis van gietijzer met lamellengrafiet Productinformatie Impressum Productinformatie SERIE 2000 PN 16 Origineel bedrijfsvoorschrift KSB Aktiengesellschaft

Nadere informatie

Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze!

Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze! Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze! Met Fischer realiseert u in 3 eenvoudige stappen complete, gebruiksklare koelsystemen voor uw klanten. Succes, door een warme samenwerking binnen de

Nadere informatie

Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW. Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie.

Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW. Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie. Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie Leven vol energie Lucht/water warmtepomp ThermoAura Energie-efficiëntie en

Nadere informatie

Hoogefficiënte drinkwaterpomp. Calio-Therm S NC/NCV. Productinformatie

Hoogefficiënte drinkwaterpomp. Calio-Therm S NC/NCV. Productinformatie Hoogefficiënte drinkwaterpomp Productinformatie Impressum Productinformatie Alle rechten voorbehouden. De inhoud mag zonder schriftelijke toestemming van de fabrikant niet worden verspreid, verveelvuldigd,

Nadere informatie

GRUNDFOS sololift & unilift. Afvalwaterprobleem? Grundfos heeft de juiste oplossing

GRUNDFOS sololift & unilift. Afvalwaterprobleem? Grundfos heeft de juiste oplossing GRUNDFOS sololift & unilift Afvalwaterprobleem? Grundfos heeft de juiste oplossing sololift+ Uitstekende prestaties elegant ontwerp & De range is gemaakt volgens de Grundfos kwaliteitsnormen. De is eenvoudig

Nadere informatie

de dynamiek van water vuil- en rioolwaterinstallaties

de dynamiek van water vuil- en rioolwaterinstallaties de dynamiek van water vuil- en rioolwaterinstallaties 2 compleet betrouwbaar Efficiënte afvoer van afvalwater is net zo belangrijk als de aanvoer van schoon drinkwater. Duijvelaar Pompen heeft al meer

Nadere informatie

Waterregeltechniek. De juiste keuze

Waterregeltechniek. De juiste keuze Waterregeltechniek Drink- en proceswater De juiste keuze Drukregeling Gegarandeerde kwaliteit De kwaliteit van de Honeywell waterbehandelingsproducten is alom gewaardeerd. Niet alleen wordt de grootste

Nadere informatie

Pompen n Afsluiters n Systemen. Uw succes is ons doel.

Pompen n Afsluiters n Systemen. Uw succes is ons doel. Pompe Afsluiters Systeme Uw succes is os doel. 2 Ileidig Alles i éé had Totaaloplossige va KSB. Als betrouwbare e jarelage parter va oze klate hebbe wij altijd oog voor uw succes. U geeft de doelstellig

Nadere informatie

Hydro Booster Silent DAB

Hydro Booster Silent DAB Hydro Booster Silent DAB De meest geruisarme meercellige zelfaanzuigende pomp ter wereld (67dB), voor huishoudelijke bevoorrading van regenwater (huis, tuin) met elektronische sturing. De pomp is uitgerust

Nadere informatie

Europese topkwaliteit WATER AS VALUE. jaar GARANTIE

Europese topkwaliteit WATER AS VALUE. jaar GARANTIE Europese topkwaliteit WATER AS VALUE jaar GARANTIE POMPEN VOOR DE TUIN Pompen voor de tuin zijn zelfaanzuigende pompen, voorzien van een praktisch handvat, een geïntegreerde aan/uit-schakelaar en een kabel

Nadere informatie

Driewegafsluiters met buitendraad, PN16

Driewegafsluiters met buitendraad, PN16 4 463 Driewegafsluiters met buitendraad, PN6 VXG4... Driewegafsluiters met buitendraad, PN6 Brons Rg5 DN5...50 mm (/2...2 ) k vs,6...40 m 3 /h Slag 20 mm Uit te rusten met servomotoren SQX..., SKD... en

Nadere informatie

Lutz B2 Vario. S t e r k e p o m p o p l o s s i n g e n. Licht, veilig, handzaam. v o o r v e e l e i s e n d e t o e p a s s i n g e n

Lutz B2 Vario. S t e r k e p o m p o p l o s s i n g e n. Licht, veilig, handzaam. v o o r v e e l e i s e n d e t o e p a s s i n g e n Lutz B2 Vario Licht, veilig, handzaam Met traploze toerenregeling voor afvullen van kleine hoeveelheden v o o r v e e l e i s e n d e t o e p a s s i n g e n S t e r k e p o m p o p l o s s i n g e n Voor

Nadere informatie

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken.

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Reinigingstechniek Gebouwreiniging Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Dagelijks een glanzend en onberispelijk schone vloer Scrubmaster

Nadere informatie

Fluid Future. Wij geven al onze energie. Zodat u energie bespaart.

Fluid Future. Wij geven al onze energie. Zodat u energie bespaart. Fluid Future Wij geven al onze energie. Zodat u energie bespaart. 2 Inleiding Energie-efficiëntie raakt ons allemaal uw onderneming, ons milieu en de volgende generaties. Als innovatieve producent van

Nadere informatie

T: +31 (0)485-371318 E:

T: +31 (0)485-371318 E: Tot 60% Tot 10% Systeem Module Analyse van het systeem Overzicht van de mogelijke potentie tot besparen KSB-adviseur bekijkt altijd het complete hydraulische systeem om de maximale besparingsmogelijkheden

Nadere informatie

MAXIMALE PRESTATIE. Een systeem voor hoge bevochtingscapaciteiten ML Princess ML Solo ML Flex. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling

MAXIMALE PRESTATIE. Een systeem voor hoge bevochtingscapaciteiten ML Princess ML Solo ML Flex. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling MAXIMALE PRESTATIE Een systeem voor hoge bevochtingscapaciteiten Luchtbevochtiging en adiabatische koeling Als het meer moet zijn ML-systemen lenen zich goed voor toepassingen met grote bevochtigingshoeveelheden.

Nadere informatie

FREQUEN T I E GE R E GE LD DR UKV ERHOGI NGSSYST E E M

FREQUEN T I E GE R E GE LD DR UKV ERHOGI NGSSYST E E M FREQUEN T I E GE R E GE LD DR UKV ERHOGI NGSSYST E E M COMPACT EN VEELZIJDIG e.sybox is het meest complete en gebruiksvriendelijke systeem op de markt van electronisch geregelde pompsystemen voor toepassing

Nadere informatie

GRUNDFOS SUBMERSIBLE PUMP VALVE. Injectie regelafsluiter met hydraulische positiesturing. Allconnect Pressure 2.0

GRUNDFOS SUBMERSIBLE PUMP VALVE. Injectie regelafsluiter met hydraulische positiesturing. Allconnect Pressure 2.0 GRUNDFOS SUBMERSIBLE PUMP VALVE Injectie regelafsluiter met hydraulische positiesturing Allconnect Pressure 2.0 2 Grundfos full-line supplier ÓÓk voor Warmte Koude Opslag Als pompfabrikant is Grundfos

Nadere informatie

De ErP-Ecodesign-richtlijnen. Wetenswaardigheden rondom ErP.

De ErP-Ecodesign-richtlijnen. Wetenswaardigheden rondom ErP. De ErP-Ecodesign-richtlijnen. Wetenswaardigheden rondom ErP. 2 Inhoud 3 In één overzicht 1. Wat is de betekenis van ErP? 4 7 2. Waar moet ik op letten? 8 15 3. Waarom is KSB zijn tijd al ver vooruit? 16

Nadere informatie

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten? Onze zorg! Voor de beheersing van het

Nadere informatie

Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma!

Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma! Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma! Mechanisch aangedreven motoren voor rolluiken en zonweringen: Alles, wat de professional nodig heeft. Mechanisch aangedreven motoren.

Nadere informatie

Voorwand douchepaneel LINUS. Van SCHELL. Elegant, sterk en montagevriendelijk.

Voorwand douchepaneel LINUS. Van SCHELL. Elegant, sterk en montagevriendelijk. Voorwand douchepaneel LINUS. Van SCHELL. Elegant, sterk en montagevriendelijk. ARMATURENTECHNOLOGIE. VAN SCHELL. SCHELL. De onderneming. Voor de sanitaire ruimte van openbare gebouwen en bedrijfsgebouwen.

Nadere informatie

de dynamiek van water break-units onderbrekingsinstallaties Jansen Pompentechniek T: +31(0)485-371318 E: info@pompentechniek.nl

de dynamiek van water break-units onderbrekingsinstallaties Jansen Pompentechniek T: +31(0)485-371318 E: info@pompentechniek.nl de dynamiek van water break-units onderbrekingsinstallaties 2 break-unit bescherming van water Zuiver en betrouwbaar water is essentieel voor iedereen. Het heeft vele toepassingen die samen zijn aangesloten

Nadere informatie

SIVACON S4 en ALPHA. De standaard in energieverdeling. Veilig, flexibel en betrouwbaar. Answers for infrastructure.

SIVACON S4 en ALPHA. De standaard in energieverdeling. Veilig, flexibel en betrouwbaar. Answers for infrastructure. SIVACON S4 en ALPHA De standaard in energieverdeling Veilig, flexibel en betrouwbaar Answers for infrastructure. Veilig, flexibel en betrouwbaar De Siemens ALPHA-partner De Siemens ALPHA-partner is onze

Nadere informatie

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding.

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding. bouwer van pompen Inleiding Al vele jaren hebben wij een luisterend oor voor onze klanten om vragen te beantwoorden, problemen te lokaliseren en oplossingen aan te bieden om tot een optimalisatie van het

Nadere informatie

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding.

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding. bouwer van pompen Inleiding Al vele jaren hebben wij een luisterend oor voor onze klanten om vragen te beantwoorden, problemen te lokaliseren en oplossingen aan te bieden om tot een optimalisatie van het

Nadere informatie

Hygiëne in de praktijk

Hygiëne in de praktijk Hygiëne in de praktijk Specifieke documentatie voor inrichtingen, bedrijfs- en persoonshygiëne Complete oplossing Uw partner voor de gehele vlees-, bakkerij-, levensmiddelenindustrie & farmacie Project

Nadere informatie

Uw merk voor toptechniek

Uw merk voor toptechniek Uw merk voor toptechniek Concern en merk KSB Over ons KSB is een leidende aanbieder van pompen, appendages, systeemoplossingen en service. Ons merk staat voor kwaliteit, competentie, zekerheid en internationaliteit.

Nadere informatie

GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN?

GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN? GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN? Een Grundfos pump audit creëert duidelijkheid Is duurzaamheid één van de doelstellingen in uw organisatie? Steeds meer bedrijven en (semi-)

Nadere informatie

staal Dubbele terugslagklep Reservoir van PE 350 l Smart home mogelijkheid CAPACITEIT

staal Dubbele terugslagklep Reservoir van PE 350 l Smart home mogelijkheid CAPACITEIT JUNG PUMPEN COMPLI 1200 Aansluitklaar Geschikt voor onderdompeling In hoogte verstelbare inlaat Inlaatklemflens van roestvrij staal Dubbele terugslagklep Reservoir van PE 350 l Smart home mogelijkheid

Nadere informatie

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Warmtekrachtkoppeling Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Waarom ecopower? Eenvoudigweg omdat het de moeite waard is! Bij een traditionele productie van energie

Nadere informatie

SF 23 SUPERFINISH. De veelzijdige PLUS NIEUW. Toebehoren. Eén pomp - vele mogelijkheden

SF 23 SUPERFINISH. De veelzijdige PLUS NIEUW. Toebehoren. Eén pomp - vele mogelijkheden Toebehoren Airless pstolen 0296 465 Airless pistool AG08; 2-trekker; incl. TradeTip 3 spuittiphouder 0296 388 Airless pistool AG08; incl. TradeTip 3 spuittiphouder 0528 318 Airless pistool AG08 TS; incl.

Nadere informatie

De norm voor uitstekende watervoorziening. De Wilo-Helix EXCEL. Productbrochure.

De norm voor uitstekende watervoorziening. De Wilo-Helix EXCEL. Productbrochure. De norm voor uitstekende watervoorziening. De Wilo-Helix EXCEL. Productbrochure. 2 Een uitstekende innovatie rendeert. Voor de ondernemingen van vandaag en voor de komende generaties. Op basis van 140

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

Driewegafsluiters met flens, PN40

Driewegafsluiters met flens, PN40 4 482 Driewegafsluiters met flens, PN40 VXF61... DN15 en 25 DN40...150 Driewegafsluiters met flens, PN40 Toepasbaar als meng- of verdeelafsluiters DN15...150 mm DN15 en 25: gietstaal GS-C 25 N DN40...150:

Nadere informatie

H 842-H 863. Hogedruk-dompelpompen. Toepassing

H 842-H 863. Hogedruk-dompelpompen. Toepassing ogedruk-dompelpompen 42-63 Toepassing oma hogedruk-dompelpompen worden gebruikt voor het verpompen van schoon tot licht vervuild water met hoge opvoerdruk, ook uit nauwe boorgaten, putten en schachten,

Nadere informatie

HYDROVAR. toegenomen flexibiliteit en besturing met de nieuwe generatie

HYDROVAR. toegenomen flexibiliteit en besturing met de nieuwe generatie HYDROVAR toegenomen flexibiliteit en besturing met de nieuwe generatie Hydrovar pompbesturing maakt pompen flexibeler en efficiënter m Wand- of motormontage m Meer flexibiliteit m Kostenbesparend m Hitech

Nadere informatie

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding.

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding. bouwer van pompen Inleiding Al vele jaren hebben wij een luisterend oor voor onze klanten om vragen te beantwoorden, problemen te lokaliseren en oplossingen aan te bieden om tot een optimalisatie van het

Nadere informatie

CombiTherm centrifugaal pomp bestand tegen hoge temperaturen Werkingsprincipe Eigenschappen

CombiTherm centrifugaal pomp bestand tegen hoge temperaturen Werkingsprincipe Eigenschappen CombiTherm centrifugaal pomp bestand tegen hoge temperaturen Johnson Pump heeft haar bestaande Combi reeks centrifugaal pompen uitgebreid met een uitvoering die bestand is tegen vloeistoffen met een hoge

Nadere informatie

Doorstroomafsluiter met buitendraad, PN 16

Doorstroomafsluiter met buitendraad, PN 16 36 Doorstroomafsluiter met buitendraad, PN 6 VVG... Armatuur brons CC9K (Rg5) DN 5...DN 0 k vs 5...25 m 3 /h Vlak afdichtende buitendraadaansluiting G B volgens ISO 228/ Koppelingsets ALG 2 met draadaansluiting

Nadere informatie

GRUNDFOS injectieregelafsluiter. Submersible Pump Valve

GRUNDFOS injectieregelafsluiter. Submersible Pump Valve GRUNDFOS injectieregelafsluiter Submersible Pump Valve 2 Grundfos full-line supplier ÓÓk voor Warmte Koude Opslag Als pompfabrikant is Grundfos al jaren actief in de markt van de warmte en koude opslag

Nadere informatie

AFVALWATER FEKA GL 500-650 FEKA GL 750-1000 - 1200 VOOR VERPOMPEN VAN AFVALWATER VOOR VERPOMPEN VAN AFVALWATER DOMPELPOMPEN DOMPELPOMPEN

AFVALWATER FEKA GL 500-650 FEKA GL 750-1000 - 1200 VOOR VERPOMPEN VAN AFVALWATER VOOR VERPOMPEN VAN AFVALWATER DOMPELPOMPEN DOMPELPOMPEN FEKA GL 500-650 VOOR VERPOMPEN VAN AFVALWATER Dompelpomp met half open Vortex waaier geschikt voor het verpompen van vervuild afvalwater met vrije doorgang voor vaste bestanddelen tot een max.doorsnede

Nadere informatie

De adviserende luchttechnische groothandel

De adviserende luchttechnische groothandel De adviserende luchttechnische groothandel De kennis van Velu + de kracht van Nijburg = zekerheid voor u Velu maakt deel uit van de Nijburg Industrie Groep, een totaalbedrijf in de luchttechniek dat zich

Nadere informatie

Drinkwaterpomp. Rio-Therm N. Productinformatie

Drinkwaterpomp. Rio-Therm N. Productinformatie Drinkwaterpomp RioTherm N Productinformatie Impressum Productinformatie RioTherm N Alle rechten voorbehouden. De inhoud mag zonder schriftelijke toestemming van de fabrikant niet worden verspreid, verveelvuldigd,

Nadere informatie

Titel der Präsentation.

Titel der Präsentation. Titel der Präsentation. Arial, KSB 30 Punkt, SuPremE schwarz De meest efficiënte magneetvrije pompaandrijving ter wereld Copyright KSB Aktiengesellschaft 2010 Concern en merk KSB Over ons: KSB is een leidende

Nadere informatie

Lowara Ecocirc EB(V) Hoogefficiënte traploos instelbare tapwatercirculatiepomp. Jansen Pompentechniek T: +31(0)485-371318 E: info@pompentechniek.

Lowara Ecocirc EB(V) Hoogefficiënte traploos instelbare tapwatercirculatiepomp. Jansen Pompentechniek T: +31(0)485-371318 E: info@pompentechniek. Lowara Ecocirc EB(V) Hoogefficiënte traploos instelbare tapwatercirculatiepomp Ecocirc tapwatercirculatiepompen Toepassing Circulatiepompen worden ingebouwd in de circulatieleiding van warmwaterinstallaties.

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Where competence creates solutions

Where competence creates solutions Onze technologie. Uw succes. Pompen n Afsluiters n Service Where competence creates solutions 02 03 De hoofdzetel in Frankenthal, Duitsland KSB GROUP KSB GROUP Een internationaal concern dat vertrouwen

Nadere informatie

GRUNDFOS mq -upa 15-90. compacte pompen voor huishoudelijke watervoorziening

GRUNDFOS mq -upa 15-90. compacte pompen voor huishoudelijke watervoorziening GRUNDFOS mq -upa 15-90 compacte pompen voor huishoudelijke watervoorziening Drukverhogingsinstallaties voor huishoudelijke toepassingen Klein van formaat, groot in daden De UPA Homebooster is een kleine

Nadere informatie

De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor.

De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor. De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor. www.absgroup.com The ABS EffeX range complies fully with Een geheel nieuwe benadering

Nadere informatie

Hydrofoor Installaties Drukverhoging Hydro Ultra

Hydrofoor Installaties Drukverhoging Hydro Ultra Hydro Ultra De Hydro Ultra hydrofoorsets zijn gebouwd met als basis een robuuste gietijzeren of RVS pompen, voorzien van een ingebouwde thermische beveiliging. Deze set is samengebouwd met een Pressure

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. AB-QM: Perfectie in regeltechniek. Regelen én balanceren met één afsluiter

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. AB-QM: Perfectie in regeltechniek. Regelen én balanceren met één afsluiter MAKING MODERN LIVING POSSIBLE : Perfectie in regeltechniek Regelen én balanceren met één afsluiter » De toekomst begint nu Het doel van een klimaatinstallatie is duidelijk: een aangenaam binnenklimaat

Nadere informatie

Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE

Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE SNELLE, EENVOUDIGE EN VEILIGE MONTAGE 2 Overtuigend Montagesysteem voor Zonnepanelen Bij geen ander bevestigingssysteem voor zonnepanelen zijn de ervaringen

Nadere informatie

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. AB-QM: Perfectie in regeltechniek. Regelen én balanceren met één afsluiter

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. AB-QM: Perfectie in regeltechniek. Regelen én balanceren met één afsluiter MAKING MODERN LIVING POSSIBLE : Perfectie in regeltechniek Regelen én balanceren met één afsluiter » De toekomst begint nu Het doel van een HVAC-installatie is duidelijk: een aangenaam binnenklimaat creëren

Nadere informatie

dpvci verticale insteekpomp

dpvci verticale insteekpomp de dynamiek van water dpvci verticale insteekpomp 2 de kracht van innovatie Het efficiënt koelen, smeren en reinigen van gereedschappen en producten met het maximaal haalbare pomprendement en optimale

Nadere informatie